Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Fórum
Keresés:


126. habveros 2010. 07. 03. 16:50:29
Rákbetegek fóruma
KEDVES LINDY!!!! #27320# -HOZ.
Drága Gabi!

Dehogyis akartam én a frászt rádhozni és senkire. Csak leírtam, hogy mi történt amikor felhívtam őket.

Vett keresztanyám egy üveg homoktövis magolajat. Azt mondta, hogy ezt szedjem, mert a tv-ben azt mondták, hogy elmulaszt minden daganatot. Szerintem félreérthetett valamit szegénykém.

NEm kifejezetten emiatt hívtam őket, de azért rákérdeztem a hölgynél, hogy melyiket ajánlja nekem. A magolajat vagy húsolajat. Ekkor mondta, hogy ha nem vagyok megműtve, tehát bennem van a dagi akkor nem szabad ezt használni, mert ez hizlalja a daganatot.
Rendes volt, mert nem akarta mindenképp rámtukmálni, pedig nekik ez üzlet!

Akkor mondtam neki, hogy azonnal abbahagyom nehogy ártsak vele. Azt mondta, hogy igen, ezt tegyem.

lindy (dlindy@citromail.hu / 2010.07.02 19:56:08) #27725#
A múltkor írtam a máriatövisről, hogy azt a tájékoztatást kaptam, hogy növeli a meglévő daganatot. Imre biztos nem olvasta ezt a bejegyzésemet. Szerintem inkább a májra a máriatövis lenne jó.


7. A máj és epe betegségeiHeveny májgyulladásban (hepatitis acuta) szenvedőknek különösen
ajánlott a homoktövis szedése (tabletta és olaj formájában) máriatövissel (silimarin) kiegészítve. A homoktövisnek magas a bioaktívtartalma, mely részt vesz a méregtelenítésben. (aszkorbinsav,
glukose, quercetin, tannin, K1-vitamin). Flavonoid-tartalma révén májvédő hatású.

Az epeutak elzáródásával járó hyperbilirubinaemiában (emelkedett
epefesték szint a vérben) a tabletta , tea és olaj epehajtó hatása és a vitaminok jótékony hatása révén a kisebb elzáródások esetlegesen
megszűntethetők (főképpen kövek által) ill. a hyperbilirubinaemia csökkenthető. Ajánlatos a homoktövis magolajt evés előtt 30 perccel
szedni. Kezdetben egy fél teáskanállal ajánlatos használni, majd 100-200 ml-ig ajánlatos növelni az adagot, fokozatosan emelve a dózist.
Általában a kezelés 2-3 hétig tart. Ez a kezelési mód sebészeti beavatkozás nélkül is elősegíti a kövek
eltávolítását az epehólyagból,
ha azok mérete lehetővé teszi
Daganatos megbetegedések és az antioxidánsok
A szervezetünkben természetesen is képződő, de a környezeti ártalmak és a helytelen életmód következtében felszaporodó szabadgyökök megkötése az antioxidáns enzimrendszer feladata. A védelmi rendszer működéséhez szükséges vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz megfelelő táplálkozással juthatunk hozzá. Ám erre sokszor hajszolt életmódunk következtében nincs mód. A homoktövis-termékek és a Flavonax 100 nevű termék segítenek a helyes antioxidáns egyensúly kialakításában. Az antioxidánsok az anyagcsere és a baktériumok elleni védekezés során keletkező szabad gyököktől védik a szervezetet. Bizonyos körülmények között, például tartós légszennyezettség, ultraibolya-sugárzás, betegségek, cigaretta hatására a szabad gyökök termelődése fokozódhat. A szabadgyökök károsító hatása bizonyos betegségek megjelenésén kívül (pl: koszorúér-elmeszesedés, a szívinfarktus, bőrgyógyászati megbetegedések) a daganatos megbetegedések kialakulásában is szerepet játszik. Összefüggést mutat a rákképződés folyamata és a szabad gyökök kórós mértékű jelenléte . Az antioxidánsokban gazdag táplálkozás csökkenti a rosszindulatú daganatos megbetegedések gyakoriságát. Kimutatták, hogy a sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztó emberekben kisebb a rákos megbetegedések előfordulása, mint azoknál, akiknek táplálkozásából hiányoznak a növényi élelmiszerek.
Kiterjedt adatok azt mutatják, hogy a különböző antioxidánsok kombinációja nagyobb védelmet nyújt, mint az egyes tápanyagok önmagukban. Az E-vitamin meggátolja a béta-karotin és a C-vitamin oxidációját, míg az E-vitamin és a szelén fokozzák egymás hatását. A C-vitamin az elhasználódott E-vitamin és béta-karotin regenerációját segíti, de együttműködik az immunrendszert összetetten támogató antioxidáns enzimekkel is. A bioflavonoidok meg a C-vitamin hatását fokozzák, és gátolják annak lebomlását.A béta-karotin az antioxidáns hatás mellett bőrvédő tulajdonságú, megtalálható az élénk narancssárga zöldségekben és gyümölcsökben. A C-vitamin (szinte minden gyümölcs- és a zöldségféle tartalmazza) nem csak antioxidáns, hanem erősíti az immunrendszert, védelmet nyújt a stresszel és a rákkeltő anyagokkal szemben. Az E-vitamin védi a sejthártyákban és a szövetekben lévő többszörösen telítetlen zsírsavakat a szabad gyökök oxidáló hatásától. A szelén igen fontos eleme a szabadgyökfogó enzimrendszernek, hiánya következtében romlanak az immunfunkciók, megnő a szív és érrendszeri betegségek, valamint a rák kialakulásának kockázata.
A homoktövisnek (húsolaj) és a polifenoloknak (Flavonax) szerepük főképpen a prevenció (=megelőzés) és utókezelés terén van.
Gyomorrákban a teljes gyümölcs és szárazanyag-tartalom a kóros folyamatra nézve gátlón hat.
Laphámrákban az olajfrakciók közel 100 %-al gátolják a daganat növekedését.
Más daganatos sejteknél a növényből kinyert Hipophain alkaloida-(5-oxitriptamin klórhidrát) max. 0,4 % gyökérből-csökkenti a metaplasias növekedést.
A homoktövis húsolaj csökkenti a sugárterápia káros mellékhatásait.
A link:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:mEaBu7zRdboJ:www.homoktovis.hu/konyvecske.doc+homokt%C3%B6vis+olaj&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
Még annyit,hogy a magolaj csípős,ezért szájüregi gyulladásoknál a húsolajat kell hsználni.
Ennyit a „szakértelemről!”
A 27 524-ben kérdezted,hogy :
Kedves Bandi!

Nem tudom milyen a máj állapota, de én a a vérképemet meg nem nézem, mert nem akarok padlót fogni miatta.
Az biztos, hogy kb. 1 hónapja annyira fájt a májam és iszonyúan kemény volt a tájéka, hogy azt hittem most már tényleg itt a vég. Ráadásul még enni sem bírtam.

De most azt tapasztalom, hogy ez a terület kezd puhább és kisebb lenni. :)))) Létezik ez? Lehet, hogy regenerálódik?
Azt olvastam épp a ganodermás leírásban, hogy átmeneti rosszabbodás nélkül nincs gyógyulás. Lehet, hogy nálam is ez történhet?

Ráadásul mostanában egyre kevesebb vizet csapolnak a korábbiakhoz képest. Lassan elapad a forrás! :)))))

Vélemény?
Szerintem NEM erről van szó,de mint sikerült a homok – mária töviseket összekeverni,most akkor utalnék egyrészt a névazonosságra .: MÁRIATÖVIS = MILK THISTLE, másrészt,hogy ez valóban májproblémákra használatos,mint ahogy az ARTICSÓKA, KURKUMA stb is.
Szerényen megjegyezném,hogy mindezek, összesen 19 –en együtt kaphatók az angol elnevezésű tablettába préselve. Azt már alig merem megemlíteni,hogy talán egy kipróbált,sok sok laborral alátámasztott eredményes készítmény egy egy elemének kipécézésével, nemigen lehet a komplex hatás poros nyomába se érni.(tudod nem vagyok „brókere” semminek,de ez a divattá vált :”én szedek a májra kurkumát,vagy máriatöviset,vagy articsókát egyszerüen érthetetlen)
Az a véleményem,hogy a májad kezd szép lassan,ÖNERŐBŐL!! Magához térni és ennek hatását tapasztalod.(volt már egyszer ilyen)
Szia,Bandi


127. Netra 2010. 07. 03. 0:37:43
Rákbetegek fóruma
RÁK ellen - spárga növény
Kaptam, megosztom veletek, Hasznos! RÁK ellen - spárga növény

Anyám pépesített egy adag spárgát és 4 evőkanállal vett be belőle reggel és 4 evőkanállal később a nap folyamán. Ezt egy hónapig csinálta. Egyébként kemo tablettákat szed a 3-as típusú tüdőrákra. A rákos cellák száma 386-ról 125-re csökkent az elmúlt héten.
Az onkológus azt mondta nem szükséges mennie hozzá 3 hónapig.

Néhány évvel ezelőtt egy ismerősöm kutatott a spárga után, akinek a barátja lett rákos beteg. Adott nekem egy fénymásolatot egy cikkről

"Spárga a rák ellen" kiadva Cancer News Journal, 1979. decemberi számában.
Ezt ismertetem az alábbiakban, ahogy én is kaptam az információkat:
Egy biokémikus vagyok, aki specializálodott az egészséges táplálkozásra az elmúlt 50 év során..

Néhány évvel ezelőtt hallottam Richard R. Vensal, D.D.S. felfedezéséről a spárga gyógyító hatásáról. Azóta foglalkozom ezzel a témával. Összegyűjtöttünk számos kedvező történetet és most közreadunk belőle néhányat:

1. eset: Egy férfi reménytelen Hodgkin-szindróma betegségben szenvedett (nyirokmirigy rák) és teljesen legyengült. Egy év folyamatos spárga terápia után a doktorok nem találtak nála semmilyen rákra utaló jelet, valamint visszanyerte teljes fizikai erejét is.

2. eset: Egy sikeres, 68 éves üzletember húgyhólyag ráktól szenvedett 16 éven keresztül. Több éves gyógyszeres és sugár kezelés is eredménytelennek bizonyult, mikor elkezdte a spárga kúrát. 3 hónap után a vizsgálatok nem találtak nála rákos daganatot és a veséi is normálisan működtek.

3. eset: Egy férfi, akinek tüdőrákja volt és 1971 március 5.-én műtőasztalra került. A műtétre nem került sor, mert az orvosok úgy találták, hogy nagyon szétterjedt a rák és reménytelen a gyógyulás. A férfi április 5.-én hallott a spárga kúráról és azonnal elkezdte alkalmazni. Augusztusra a röntgenképen semmi nyoma nem volt a rákos megbetegedésnek.

4. eset: Egy asszony évek óta bőrrákban szenvedett. Többféle bőrrákot is diagnosztizáltak nála. 3 hónapos spárga kúra után a bőrgyógyász specialista azt mondta, hogy a bőre teljesen rendbejött. Ez az asszony beszámolt arról is, hogy a spárga kúra meggyógyította a vesebetegségét is, ami 949-ben kezdődött. 10 alkalommal esett át vesekő eltávolításon, le volt százalékolva a veséje állapota miatt. A spárga kúrának tulajdonítja a veséje gyógyulását is.

Nem voltam meglepve az eredménytől, mert mar 1854-ben a Pennsylvania-i Egyetem professzora is beszámolt a spárga népszerű használatáról a vesekövek gyógyításában a
'The elements of materia medica' cikkében.

Megjegyzendő, hogy 1739-re utal, amikor már foglalkoztak a spárga vesekő elhajtó hatásával.

Nekünk lenne még néhány történetünk, de az orvostudományi szervezet akadályozza az esetekhez való hozzájutást. Ezennel felkérem az olvasótábort, hogy tovább népszerűsítse a jó hírt és segítsen minket hozzá, hogy további nagyszámú esetről kapjunk információt, melyekkel sikerül meggyőzni a kételkedő egészségügyi szervezeteket a természetes orvoslásról.


A kezeléshez a spárgát megfőzzük (használhatunk konzerv spárgát is, épp olyan jó, mint a friss). A konzerv típusok közül a Giant és a Stokely márkát javaslom, ezek nem tartalmaznak káros mellékanyagokat. A megfőzött spárgát turmixoljuk össze pépes állagúra és tegyük be a hűtőszekrénybe. Alkalmazás: 4 evőkanállal enni belőle reggel és 4 evőkanállal este. A beteg érzékeli a gyógyító hatást már 2-4 hét elteltével. Lehet hígítani vízzel és fogyasztani hideg vagy meleg italként egyaránt.Az ajánlott mennyiség a kapott visszajelzéseken alapszik, de nagyobb mennyiség fogyasztása sem káros, esetleg jótékony hatású bizonyos esetekben. Mint biokémikus meg vagyok győződve a régi mondás igazáról, "ami a gyógyításra jó, az a megelőzést is elősegíti."
E teória alapján a feleségemmel közös egyetértésben használjuk a spárga pürét, mint italt az étkezéseink kísérőjeként. Mi 2 evőkanálnyit hígítunk vízben az ízlésünknek megfelelően. Én forrón iszom, míg a feleségem hidegen fogyasztja. Mióta ezt iszogatjuk a rendszeresen végzett vérképvizsgálatok eredménye is javult, jó egészségnek örvendünk.
Mint biokémikus széleskörű tanulmányokat folytatok a rákbetegségek különböző fajtáinak a gyógyítását illetően. Az eredmények alapján meg vagyok győződve róla, hogy a spárga megállja helyét a rákbetegségek gyógyításában.
A spárga tartalmaz egy bizonyos fehérjét, melyet "histones"-nek hívnak és aktív szerepe van abba, hogy megakadályozza a sejtek növekedését. Ez okból hiszem azt, hogy a spárga birtokol olyan anyagot, mely normalizálja a sejtek növekedését. Ezek a tulajdonságok szerepet játszanak a rákbetegség legyőzésében és az egész testre üdítőleg hatnak.
Az FDA nem akadályozhatja a használata elterjedését. A US National Cancer Institute (US Nemzeti Rákbetegek Intézménye) általi jelentésben az áll, hogy a spárga a legmagasabban tesztelt növény, mely tartalmaz glutathione-t. Ezáltal sikeresen használható a rákbetegségek gyógyításában.


128. Napsugár ♥ 2010. 06. 28. 22:50:10
Rákbetegek fóruma
A Cékla a Magyar Aloe Vera! = de, ez számos országban , közismert és bevált - ősi gyógymód , de egyben fimon is!!!

A cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra - mint például a szemfáradás vagy szürkehályog -, szív-, és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt. A várandósság ideje alatt is ajánlott a fogyasztása, hiszen segít a vérképzésben.
Nyersen, reszelve vagy szeletekben
A cékla gyökere és levele egyaránt fogyasztható, sőt, mindkettő szinte ugyanannyi hasznos tápanyagot tartalmaz. A céklalevél nem csak egészséges, de rendkívül jól mutat a salátákban: a legtrendibb éttermek ma előszeretettel használják a lila erezetű, élénkzöld leveleket. A mézédes céklagumót legjobb, ha nyersen salátaként, vagy reszelve fogyasztod. Ha fokozni szeretnéd az ízhatást, reszelj hozzá almát vagy körtét is, így igazán ízletes vitaminpürét kaphatsz! Ha nassolnál valamit, rágcsálj szeletekre vágott céklát: segíti a vérképzést és kiváló antioxidáns.

Préseld ki a levét!
A céklalé készítésére lehetőleg bio zöldséget használj. Mivel a cékla méregtelenítő hatása elég erős, így naponta 2, maximum 3 dl-rel fogyassz belőle. A frissen készített céklalé alkalmas a betegségek - nátha vagy influenza - megelőzésére is. Paradicsomlével, almával vagy egyéb frissen facsart zöldség-vagy gyümölcslével ízesítve készíts friss és egészséges koktélt magadnak és barátaidnak. Fogyasztás előtt a hűtőben tárolni 1-2 órát.
Tálald köretként, főételként vagy desszertként!
A céklát főzve vagy sütve rengeteg módon elkészítheted. Húsok mellé kiváló köret lehet, és ízletes leveseket, szószokat főzhetsz vagy akár édességeket is süthetsz családtagjaidnak. Lepd meg őket változatos és egészséges ételekkel! Gondoltad volna, hogy az esti vacsora végén tálalt céklás csokitortád ekkora sikert fog aratni?
Mindegy hogyan, de fogyaszd!
Hiszen nagyon egészséges, és láthatod, hogy az elkészítésének számtalan módja van. Használd ki a természet gyógyító ajándékait, hogy minél kevesebb időt kellejen a betegséggel foglalkoznod! Készítsd el ízlésednek megfelelően és fogyaszd megelőzés vagy a betegségek tüneteinek enyhítése céljából!
Kedvcsináló: egy ízletes és gyorsan elkészíthető céklasaláta recept
Hozzávalók: 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál citromlé, 1 evőkanálnyi méz, 2 evőkanálnyi olívaolaj és egy kis só.
Így készítsd a salátát: Az alaposan megmosott céklát hámozd meg, öblítsd le, reszeld vékonyra és tedd be egy tálba. Ezután a megmosott és meghámozott almát és vöröshagymát is reszeld hozzá, sózd meg, add hozzá a citromlevet, olíva olajat és a mézet. Forgasd össze alaposan az alapanyagokat, majd hagy hűlni néhány órát. Önmagában is fogyaszthatod, de ízletes köret lehet frissen elkészített sült mellé is.
Bolondítsd meg egy kis sajttal: sült cékla és kecskesajt saláta
Hozzávalók: tisztított bébi cékla, olíva olaj, néhány gerezd fokhagyma, csipetnyi só, kevés céklalevél, aprított kecskesajt.
Előkészítés: vágd le a cékla szárát, a levágott leveleket pedig tedd félre, mert később majd fel tudod használni. A céklát néhány gerezd fokhagymával együtt tedd be egy lábasba, szórj rá egy kis sót, önts rá egy kis olíva olajat, és párold meg. Ezután az egészet tedd be egy sütőbe, és 180 fokon süsd puhára. A kicsorduló céklalevet önts át egy tálba és add hozzá pépesítve a fokhagymát. Egy kis extra szűz olíva olajjal önts fel a levet.
A saláta összeállítása: hámozd meg a céklát, de ha lehet, még melegen, mert úgy könnyebb. Vágd apró falatokra, add hozzá a sajt darabokat, díszítsd a levágott céklalevéllel, majd az egészet öntsd le az elkészített lével. Ízletes előételként vagy köretként egyaránt fogyaszthatod.

Már régóta tudjuk , hogy egészséges, de mindig jön hozzá valami új recept is.


129. Angeleyes 2010. 06. 26. 19:20:56
Rákbetegek fóruma
Kedves Lindy,
nekem az elején úgy feszülz a májam-illetve nem a májam,hanem a megnagyobbodott máj feszítette a májtokot-hogy se jobbra,se balra nem tudtam fordulni,aludni csak felpolcolt állapotban,szinte ülve.Aztán ahogy zsugorodtak az áttétek,lett kisebb a májam,úgy lett egyre jobb,most már nem fáj,nem feszül,ha eszek-enni sem bírtam egy időben-és úgy alszok,ahogy akarok-kivéve hason,a portom miatt.Úgyhogy sztem jó irányba haladsz:)
Drága Mihály,remélem,eszed ágában sincs feladni-bár nem úgy érzem a szavaidból-én nagyon remélem,hogy lesz még jobb!!!!!Jó ötlet a 3 hét múlva a vérkép,hátha addigra rendeződik!De ha a közérzeted jó,az csak jót jelenthet,nem????A kemó pedig mindenkinek egyéni döntése,én személy szerint nem bánom,hogy abbahagytam!!!
Sok sikert Neked,és soha ne add fel!!!!!


130. habveros 2010. 06. 26. 17:03:33
Rákbetegek fóruma
Na most lehet...de nem vitatkozom.

ÉVA TERÁPIÁT KERES!

A DR Dávid riport Dr Hirneise-ével szerintem a legtökéletesebb összefoglalója az alternatív terápiák ELVÉNEK:

HOLISZTIKA = TEST – LÉLEK együttes kezelése – gondozása.

Na igen,de ez még csak elv,hogyan kéne tenni?

A RÉMÍSZTŐ DIAGNÓZIS : ezt a „sikertörténetet” az onkológia meglehetősen kisszámú eredménye,és tömeges eredménytelensége beégette a tudatunkba,tehát az első teendő,meg kell érteni,hogy NEM betegség,amit baktériun-vírus-parazita-gomba,stb okozott,hanem a szervezet MŰKÖDÉSI ZAVARA. A nagyszámú orvosi esetet nézve ez természetesen indifferens, a végeredmény: eredménytelenség és emberhez nem méltó vég.

Hol a különbség?
A külső infekciók többsége vegyszerekkel irtható, (más kérdés mit szól hozzá a test) míg a működési zavart helyre kell és lehet állítani.

Ez viszont ellentétes a felfogással, hogy a RÁK szégyellni való, hisz semmi olyat nem tett az érintett, ami a társadalom szemében elítélendő.( Nincs miért „SKARLÁT BETŰT VISELNI”) A többség ma még sajnálkozva néz a HALÁLRA ÍTÉLTRE, mert nincs tisztában azzal,hogy holnap akár Ő is lehet a következő. Nem félelemkeltésként mondom, oka van, és kivédhető.

ITT AZ ELSŐ SZEREPE AZ ELMÉNEK-LÉLEKNEK!
(módszereket a hozzáértők bőségesen szolgáltatnak)

Miért Én, és miért most?
Mondják örökletes, vagy finomabban, van örökölt hajlam.
Az ember, mint minden az élővilágban, egyedről – egyedre változik, Dr Vargha szerint EGYSZERI ÉS MEGISMÉTELHETETLEN, ez az evolúció. Célja van, a tovább vivő nemzedékek életképességének biztosítása!
Ez azzal jár,hogy bizonyos,korábbról örökölt képességek szükségtelenné válás miatt elvesszenek, az új körülményeket viszont új képességek kifejlesztésével tudja a szervezet kezelni.
A folyamat során, hisz ismert,vannak kevésbé ellenálló egyedek, sőt fajok,amelyek nem rendelkeznek azzal a védelemmel amit a közvetlen szülőtől kaphattak. Kb ennyi lehet az a bizonyos HAJLAM, és nem több, vannak mindkét variációra bőséges példák.
A most-ra meg egyszerű a válasz, ha valaki figyel: tömeges megjelenés korfüggő! Akkor mi is történik?
-ami visszafordíthatatlan az a szervezet öregedése, a fejlődési szakasz befejeztével. Ennek jó ideig nyomát sem észleljük, hisz ez az alkotó tevékenységünk fénykora, MINDENT KIBÍRUNK! Közben ott bent egyre kevesebb életerős új sejt képződik. és bizony a génsérült selejt is nagyobb számban jelenik meg.
-az életterünk, benne a mindennapi életünk gyorsan, és gyökeresen változik, vele együtt új, eddig elő nem fordult, (vagy elenyésző mértékben) a szervezet számára ismeretlen hatások jelennek meg. Mivel ezekre az evolúció keresi a választ, sajnos meglehetősen sok időre lenne szükség. Van válasza, tessék a nagy fertőző járványokat, vagy csak ez előző generáció diftériáit TÚLÉLŐKRE gondolni. Ma már a tudósok az ilyen egyedekre vadásznak (lásd H1N1-et átvészelők) mert tud a szervezetük valami ÚJAT!

Ám, ha a terhelés nagyobb (mennyiségileg is, minőségileg is), a védekező képesség meg - különböző okokból – nem tudja sem mennyiségben, sem minőségben az új kihívásokat hatástalanítani, akkor bekövetkezik.
Ma már elismert tény, hogy a JÓLÉTI-nek nevezett, egyébként FOGYASZTÓI társadalom létéből fakadóan olymértékű terhelés - növekedést ró a tagjaira, amit az evolúció KÉPTELEN követni, egyszerűen nincs rá ideje.(oldalakon keresztül lehet felsorolni)

Aki segíteni szeretne ennek a terhelésnek az elviselésére a szervezetének, - tanácsos bármely életkorban - a méregtelenítés – erőteljes testmozgás .- lehetőség szerint kiegyensúlyozott táplálkozás – békés nyugodt gondolkozás-t megvalósítani. Tudom,mint az orvos,”ne fogyasszon…”, igen mást kellene csinálni mint amit az élet diktál. Ki tud nyugodt maradni olyan társadalmi légkörben, amelyben a munkahely elvesztésén át szinte minden, akár egy betegállomány is a LÉTÉT FENYEGETI!!!!!!

EZ IS AZ ELME – GONDOLATVILÁG TÁRGYKÖRE!

Akkor most a teendők:
A friss diagnózis eldönti, hogy : azonnali beavatkozásra van-e szükség, (többnyire) vagy „Ej ráérünk arra még…”
Ennek fényében mindenki, onkológus, természetgyógyász, stb kicsit eltávolodva a lélek gyógyításától, a testet veszi a maga módján kezelésbe.
Miért? Mert az IDŐTÉNYEZŐ a meghatározó.
(különben is a közmondás szerint,és az tuti igaz,tapasztalat: ÁPOLNI KELL A TESTET,HOGY KI NE EGYE BELŐLE A FENE A LELKET! Vagy Marx szerint.: A LÉT HATÁROZZA MEG A TUDATOT!)

1. TERÁPIA:

Meg kell állítani a szervezet védekező képességének folyamatos, és a daganat növekedésével együtt járó, CSÖKKENÉSÉT.
Ennek módjai: - a daganat eltávolítása, csak sebészeti eljárás jöhet szóba, az is úgy, hogy a nyirokmirigyeket NEM távolítják el.(ennek magyarázata külön írást igényel)
- nem életveszély esetén (pl elzáródási veszély) a helyzet stabilizálása a diagnosztizált állapotban, ezzel egyidőben az immunitás felszabadítása a daganat okozta terhelés alól természetes citosztatikumok alkalmazásával.( a kemoterápiás szintetikus anyagoktól megkülönböztetendően továbbiakban: KILLER)

2. TERÁPIA:

Az okot, amiért a külvilág és a szervezet közötti egyensúly felborult fel kell számolni. (azért nem megszüntetni, mert az hosszabb folyamat)
Mi is történt? Közelebbről:
Mint korábban utaltam rá, degeneratív elváltozásokat bizonyos koroszályok esetében diagnosztizálnak nagy számban. (ahogy a statisztikák,és szerény megfigyelésem bizonyítja, ez az életkor egyre fiatalodik)
Nyilvánvaló, hogy az immunitás (nem azonos az immunrendszerrel) csökkenése és a terhelés növekedése együttesen okozta a helyzetet, de mert az élettér miatti terhelés nem, vagy alig befolyásolható, egyet lehet megfelelő hatékonysággal tenni, rá kell venni a szervezetet, hogy a daganat előtti egy-két évtized szintjén kezdjen ismét működni. Nyilvánvaló, hogy az erre jól reagálók lesznek előnyben.

Mitől függ:
(idézek)

„Rák-betegség
Nagyon sok beszámoló van rákból való teljes felépülésre. Ennek az esélye 3 fõ tényezõtõl függ:
- a máj és más fõszervek megmaradt mûködéési képessége,
- az immunrendszer még vissza-regenerálóddhatóságának foka,
- a beteg küzdeni akarásának mértéke.
Sokan nem is hinnék el, hogy milyen nagy az esélyük. Ha a megfelelõ tápanyagok anyagcseréje visszaállítható és ha a kiváltó intoxikációs hatás megállítódik, akkor a szervezet méregtelenítõ képességét kell megnövelni, hogy az meghaladja a ráksejtek toxin termelõdését, ami kialakít egy kedvezõbb vér összetételt. A megjavult keringés és megnövekedett oxigén-tartalom a test egészére kedvezõen hat, és remény van arra hogy visszatartsa, vagy akár meg is állítsa a daganat terjedését és egyidejûleg segítse az immunrendszer vissza regenerálódását.
A küzdelem további sikere azon múlik, hogy vajon a test valahogyan megnövelt természetes antitumor küzdõ- és az immunrendszer rákölõ képessége meghaladja-e a ráksejtek osztódási képességét.
A legfontosabb tényezõ nem a rák elterjedtségének foka, hanem a test megmaradt regeneratív képessége.
Másvégrõl ha a ráksejtek túlságosan is gyorsan roncsolódnak szét, akkor az több toxint halmoz fel, mint amennyit a szervezet képes lenne eltávolítani. Tehát a máj, vastagbél tisztán tartása létkérdés. Azaz megint a megfelelõ táplálkozás szükségességéhez (is) jutottunk.”

Tehát, egyrészt megszabadítani a szervezetet az eddig „begyűjtött”,és működése közben képződött nem kívánatos anyaghalmaztól, (divatos a SALAK,vagy a MÉREG ANYAG kif.),másrészről felkészíteni egy nagyságrenddel nagyobb mennyiségű immunanyag termelésére.
Ennek módja, ahogy számtalan helyen elhangzik:

MÁJTISZTÍTÁS ÉS REGENERÁLÁS – VASTAGBÉLTISZTÍTÁS – VESETISZTÍTÁS ÉS VÉDELEM –NYIROKRENDSZER TISZTÍTÁSA.(amit mindenki indokolatlanul elhanyagol pedig az a 70% folyadék, amiről szó van a szervezet SZENNYVÍZ CSATORNÁJA!!!)

EZ ÍGY A HOLISZTIKUS KEZELÉS TESTRE VONATKOZÓ RÉSZE,AMIT TOVÁBBBONTANI NEM LEHET! Minden kísérlet a csak egy - egy részlet alkalmazására hazardírozás.

Mielőtt valaki azt gondolja, ezeket már megtettem, tovább minek, egészséges felnőtt embernél, szinte kortól függetlenül, évente kétszer, míg daganatterápiában folyamatosan szükséges.

3. TERÁPIA:
Itt térnék ki néhány alapvető ismeretre, amik az alternatív terápiáknál elengedhetetlenek:
A „MINDENKI MAGA DÖNT” elv kötelezően érvényes, itt nem lehet senkire áthárítani a felelőséget sem a kezelés anyagkiválasztása,sem annak módja,sem következményei tekintetében .A „Magad uram,ha szógád nincs”-et kell megvalósítani. Persze ez nem azt jelenti,hogy bármilyen segítséget nem lehet és nem is kell igénybe venni,a döntés itt az, hogy kivel – mivel szemben van bizalom. Éppen ezért én itt orvoslásról,pláne gyógyításról nem mernék beszélni,- magánvéleményem: aki ilyet állít az valószínű megtévesztésből teszi.

(idézetDr Láditól)
„Nagyon sok jótékony hatású természetes anyag ismert, de ha azokat mindenféle koncepció és terápiás terv nélkül adjuk, akkor hasonlítható az egy olyan építkezéshez, ahol összehordanak mindent egy kupacba, (ablakok, ajtók, téglák, cserepek, gerendák) és az várják, hogy ház legyen belőle.
Szükség van egy építésvezetőre, aki megmondja, hogy mit, milyen sorrendben és mikor kell beépíteni.”
Ez egyben arra is utal,hogy azokat az alternatív anyagokat, amelyeket akár közösen választanak egy –egy részfeladatra, nem kell (szabad) halmozni. Volt már példa, hogy gondot is okozott az egy időben azonos hatásu szerek halmozása, pl KILLER-ből egyszerre többet is „bevetett” valaki, gondolván hadd gyorsítson.
A halmozott, azonos célú hatóanyagok közül kiszűrni akár pozitív, akár negatív hatást, lehetetlen, ebből ered a „NEM MEREM ABBAHAGYNI, NEM TUDOM MI HAT”, ami a felesleges kiadás növelésén túl, többletterhelés a szervezetnek, miközben éppen a tisztítás a cél.
Érdemes ragaszkodni ahhoz az ősi elvhez, hogy amit a kezelt nem kíván beszedni (undor, bizalom hiány stb.) az mellőzni kell,van épp elég választék. Gondoljunk csak egy egyszerű, ám annál megterhelőbb „disznótoros bezabálásra”. Másnap leginkább tea, pirítós, rántott leves, stb. a kívánt étel. Nem véletlen, a máj még nem végzett az előző napi fehérje feldolgozással.
Alt. anyagokat, első sorban a killereket, fokozatos dózisnöveléssel kell indítani. Amennyiben bármelyig dózisnál közérzet (továbbiakban STÁTUSZ) romlás áll be, kb 3 napra szüneteltetni kell és az előző alacsonyabb mennyiséggel kell tovább menni,akár napokig is. Hasonló az amikor valamely anyagot le kell váltani, célszerű 2-3 nap kiürülési időt hagyni a két szer között.
Egy közbevető megjegyzés: tapasztalat alapján én a máj szerepét elsődlegesnek veszem, és amit Dr Hirneise, valamint Dr Contreas is előszeretettel ajánl a májtisztításra (és nem regenerálásra) a KÁVÉ BEÖNTÉST el kell fogadnom.
Tapasztalat szerint nagyon kevés ember van, aki daganat diagnózis esetén képes elég higgadtan gondolkozni, jó megfontolással dönteni, pedig ez a helyzet szinte csak DÖNTÉSEK-ből áll. Az sem elhanyagolható, hogy az ebből adódó idegi megterhelés – hadd ne mondjam VALÓDI STRESSZ!!- maga is daganatkeltő lévén, nagyon nem hiányzik az érintettnek. Nagyon kell egy SEGÍTŐ, akár elismerhető ez akár nem, az eddigi történetek ezt bizonyítják. Őszintén csodálom azokat a meglehetősen fiatal mindkét nembeli embereket, akik szeretteik mentésére mi mindent képesek megtenni, és valódi élethelyzetekben dönteni. (voltam benne tudom milyen) Az óriási kásahegy bizony nagyon nagy falat,az eligazodáshoz:
Nem járható az az út, amit eddig mindannyian ismertünk, hogy EGY ható
anyaggal a daganat megszüntethető!

 mindenki el szeretné adni az áruját, ezért a honlapokon a „GYÓGYULTAK ÍRTÁK” rendszerint szerepel. Ezzel szemben tanácsos a blogokon, fórumokon szétnézni, mert ott az alkalmazók gyakorlata olvasható. Ez az igazi NÉPITÉLET.
 akik először ismerkednek az alternatív kezeléssel célszerű a sok szert, bevető kísérletezést elkerülni, mert kellő tapasztalat nélkül (pl. egy vérkép elemzése) nem fog eredményre jutni.
 célszerű másoknál, és mennél több helyen, eredményt, hozó eljárást, anyagokat használni.
 el kell felejteni, hogy a daganatoknak FAJTÁJA van, ez nagyon jó az onkológiai vizsgálatok kihasználására,(pl.: tumormarkerek) de semmi több.

Tanácsos azokat az ismereteket alaposan felderíteni, amik a világon egyre szaporodó, most már leginkább BIOLÓGIAI GYÓGYÍTÁS (=alternatív) néven a Tv-ben rendszeresen megjelennek, és a neten is hozzáférhetők, előnyben részesítve a jól kidolgozott érthetően megfogalmazott, lehetőleg ÉVEK ÓTA ALKALMAZOTT eljárásokat.
A friss felfedezések nem többek egy érdekes hírnél, egyrészt várni a hozzáférhetőségre reménytelen, másrészt sokszor kiderül, hogy még a csoportos sikerek mögött sincs igazi eredmény.
Nem lehet elfogadni egy - egy úgynevezett „CSODÁLATOS GYÓGYULÁST” mint minden esetre alkalmazható eljárást. Mi van, ha nálam is működik? Ketten lesztek a sok ezerből!? És ha nem? Akkor egy maradt!! Ez nem elfogadhatóan magas kockázat. (az orvosilag nehezen magyarázható onkológiai „gyógyulások” külön téma)
Próbálgatások: ha sikerül egy elfogadható helyzetet stabilizálni, amiből feszes kontrol mellett, kis romlás megengedhető, lehet új anyagot bevetni. Nem elfelejteni, hogy a legkisebb, napok alatt bekövetkező státuszromlást helyrehozni többszörös idő kell!
Amennyiben sikeresek az előkészületek, a labor eredmények lehetővé teszik az erőteljesebb beavatkozást, lehet az immuntermelést fokozni és némi időeltolással az immunitást roborálni. Ekkor és nem hamarabb!! Az onkológia nagy hibája és ezt nem szabad elkövetni, hogy a kemoterápiával kimerített immunitást, utolsó eszközként, roborálni próbálják. Szinte azonnali vég. A szervezetnek, akár tetszik, akár nem, van egy működési sebessége, sőt napszakra meghatározott rendje. Ennek figyelmen kívül hagyása,pláne felülírása (pl a gyorsítás) megbosszulja magát, visszaüt,mondhatni nagyobb kárt csinál, mint hasznot. Mint a segítő, mint az érintett részéről türelmet igényel a kezelés,és végtelen fegyelmet kitartással karöltve.
EKKOR JÖÜTT EL AZ IDEJE A TELJES PSZIHOLÓGIAI KEZELÉSNEK,MOSTMÁR VAN IDŐ A RÉSZLETEKRE.
4. TERÁPIA:
Alternatív anyagok: ez az a terület, ahol a MINDENKI MAGA DÖNT másodszor is képbe kerül. Az óriási választék, a mindenkori éppen „FELKAPOTT” divatanyagok, a reklámözön, na meg a mindig szűkös anyagiak rendes kavarodást okoznak. Egyetlen elfogadható kapaszkodó sem áll rendelkezésre, mindössze annyi tehető, hogy egy-egy anyagra alaposan rá kell kutatni, elkerülve a nyilvánvaló reklámot, mennél több tapasztalatot kell megismerni. Ami hangzatos – zengzetes az legyen gyanús, a jó dolgok önmagukért beszélnek. (van egy link gyűjtemény, amit terjedelménél fogva nem lehet ide feltenni. HUNANO )
Még egy dolog: sokan hivatkoznak korábbi daganatkezelés után rövidebb-hosszabb idejű GYÓGYULT állapotra. Ez nonszensz, ilyen nincs,TÜNETMENTES időszakról lehet beszélni. Következik ez abból a tényből, amit az elején írtam, nagyobb a terhelés, mint amit ki tud védeni a szervezetünk. Akinek egyszer ez az egyensúlya felborult esélye van, pláne, ha nem tesz érte semmit a következő esetre. Az a bizonyos 5 év utáni gyógyult állapot egy jogi kategória, semmi köze az egészséghez.131. Mihály 2010. 06. 26. 16:52:21
Rákbetegek fóruma
Bizony a 42 napos Breuss féle kura után négy hétre felülvizsgálatra mentem. Eredmény ;Tomográfnál ,kevés májtumor növekedés ,{vastagbéldaganattal és májáttéttel műtöttek 2008 áprilisában.} Vérkép eredménye CEA redménye : megengedett 3,4 eredmény 1150, CE 19-9, megengedett 27 eredmény 53.000. Nem tévedés . A kurát nem ajánló kezelő orvosom 11 évi onkolog praxisa alatt illyet még nem látott. A közeli halálomat kilátásba helyezte, ha nem megyek azonnal kemóra.Már volt vagy 19, amit újra elutasítottam,arra godolva, hogy a vérvizsgálatot 3 hét múlva megismétlem,ugyanis azt olvastam a kura vége felé, hogy ilynkor a rákselytek nagyon megszporodnak és utánna teljesen elpusztulnak ezt remélem én is. Máskülönben jól vagyok ,munkámat teljes munkaidőbel végzem. Még jelentkezni fogok. Ha van valakinek hozzászólása várom . Kitartást.


132. lindy 2010. 06. 26. 14:16:43
Rákbetegek fóruma
Kedves Bandi!

Nem tudom milyen a máj állapota, de én a a vérképemet meg nem nézem, mert nem akarok padlót fogni miatta.
Az biztos, hogy kb. 1 hónapja annyira fájt a májam és iszonyúan kemény volt a tájéka, hogy azt hittem most már tényleg itt a vég. Ráadásul még enni sem bírtam.

De most azt tapasztalom, hogy ez a terület kezd puhább és kisebb lenni. :)))) Létezik ez? Lehet, hogy regenerálódik?
Azt olvastam épp a ganodermás leírásban, hogy átmeneti rosszabbodás nélkül nincs gyógyulás. Lehet, hogy nálam is ez történhet?

Ráadásul mostanában egyre kevesebb vizet csapolnak a korábbiakhoz képest. Lassan elapad a forrás! :)))))

Vélemény?

Sziasztok!lindy


133. ... 2010. 06. 25. 14:22:04
Rákbetegek fóruma
Tavaly megkért egy néni, hogy menjek hozzá felmérni a lakást, mert szobát
cseréltek az idős otthonban és azóta nagyon rosszul alszik és nappal is
kezdi magát rosszul érezni. A mérésem alapján a szomszéd szobában lévő
néninél egy dect telefon volt és az állandóan le volt véve a fali
készülékről és mellette volt az éjjeli szekrényen. A folyamatos
adás-vétel (az üzemelés miatt) olyan teljesítmény sűrűséget idézett elő
nemcsak a néni szobájában, de a szomszéd szobában is, ahol a páciensem
élt (egyházi idős otthon) komolyan veszélyeztette mindkettőjük, de a
többi szomszédos szobákban lakók egészségét is.

Sikerült megbeszélni az otthon vezetésével, hogy a szomszéd néni
visszatért a jó öreg vezetékes telefonhoz és azóta nincs probléma.

De nemcsak ezért írtam, hanem közben az idős nénivel beszélgettem és
elkértem a vérképét. Majd leestem a székről, amikor a születési dátumát
megláttam, ugyanis 1899-ben született és éppen 110 éves volt! Ma már 111
éves! Magyarország legidősebb állampolgárával találkoztam!! A nevét
leírhatom, de a címét nem, mert az otthonban is kérte, hogyha kérdezik,
hogy hány éves, akkor azt mondjam mindenkinek, hogy csak 90!!, a címét
pedig ne áruljam el. Pedig nem néz ki többnek 75-nél!!!! Ma is minden
külső segítség nélkül közlekedik Bp-n, még fürgébben, mint a 75 évesek!!
Dr. Vanky Ilonkának hívják! Kérdeztem, hogy orvos-e, de azt mondta, hogy
nem, hanem biológus. A doktori címet még 1923-ban kapta, amikor
disszertációt írt arról, hogy nincs a magyar talajban szelén, és így
nincs a magyar táplálékokban sem!! Elmondta, hogy a szelén nagyon fontos
nyomelem, fontos antioxidáns és fontos szerepe van az öregedés gátlásban
a sejtmegújulási folyamatokban. Ilonka 1923 óta szedi a
szelént!!!!!!!!!!!!! Örült neki, amikor mondtam neki, hogy én is régóta
szedem és mindenkinek javasolom is a kelátos szelén szedését a szerves
jóddal. Mert jód sincs a magyar talajban!

Elmondta, hogy 1954-ben nem engedték el nyugdíjba és kérték, hogy
dolgozzon még ameddig csak akar, ugyanis már külföldön is elismerték a
munkásságait. Az 1960 évek kezdetén ( 50 éve!!!) megdöbbenve tapasztalták
kutató társaival, hogy a mezőgazdaságban bevezetett iparszerű
állattartással, iparszerű mezőgazdasággal (tsz-ek akkor alakultak, meg az
Állami Gazdaságok is), úgy a húsipari, mint a tejipari, de a
mezőgazdasági termékeknél is 60-70-80 %-os beltartalmi értékcsökkenés
(vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok, stb) következett be! Ugyanakkor
azt is mérték, hogy a környezeti terhelés meg egyre jobban növekedett,
amelynek a kompenzálására még több vitamin és ásványi anyag kellett
volna, de a táplálékokban meg egyre kevesebb volt: ( El lehet képzelni,
hogy ma milyenek ezek az arányok!!!) Ilonka néni ezért úgy döntött, hogy
1965-től vegetáriánus lesz és szedni fogja a szükséges
táplálék-kiegészítőket, nemcsak a szelént és az jódos algát!
Kérdeztem,hogy akkortájt honnan szerezte be ezeket és azt mondta, hogy
voltak nemzetközi kapcsolatai Dániában, Svájcban,, Ausztriában és tőlük
tudta beszerezni jó minőségben.

Nagyon megörültem az élő példának, aki a tudását saját magán is
alkalmazza, ezért van ma is ilyen jó bőrben!

Rá két hétre, hogy találkoztunk, ismét találkoztam vele a Magyar
Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületében, ahol ma
111 évesen is aktívan segíti a tudományos munkát. Azóta többször
kerestem, de soha nem volt otthon, mert a városban ?csavargott?.
Kérdeztem a recepción, hogy nem ment-e vele kísérő, de azt mondták, hogy
nem kell, sőt ő szokott másokon segíteni. Még korábban elmondta Ilonka,
hogy az étkezését saját maga oldja meg, mert nem kell neki az a kaja,
amit az idős otthonban adnak. Ő maga jár el beszerezni a bio ételeit és
zömmel nyersen fogyasztja és szedi a szükséges táplálékkiegészítőket is.

Ezeket azért írtam a soraidhoz, hogy nálunk is vannak nagy tudású, a
tudásukat a mindennapi életben alkalmazni tudó, magas kort egészségesen
megélő emberek is! Adja Isten, hogy Ilonka közöttünk legyen 50 év múlva
is!!

Üdvözlettel: Biolaci

Megjegyzésként írom, hogy jómagam is régóta gyártom az arany- és ezüst
kolloidokat, de napi szinten fogyasztom is azokat. Sőt a Mantra
Főiskoláról szerzem be a réz-, kén-, és cink kolloidokat, de a Herba
Házban is ahol szaktanácsadóként dolgozom, áruljuk az ásványi kolloidokat
is, amely tele van minden szükséges ásványi anyag kolloidos formájával.

Eddigi levelekből és válaszreakciókból úgy látom, elég sok gyógyító akad
ebben a csapatban.

Mit szóltok az alábbiakhoz?

Ha szerintetek OK, kissé ?magyarítani? kéne, azaz a cikkben szereplő
szerek magyar megfelelőit megtalálni, illetve körbenézni, létezik-e
Magyarországon megfelelő összetételű kolloid, vagy koncentrátum?

*Dr. Wallach az egészségről*134. anett 2010. 06. 23. 15:32:44
Rákbetegek fóruma
Szia Kedves Napsugár!

Csak azért voltam csendben tegnap, mert volt mit megemésztenem. Az agyi áttét beigazolódott, és azonnal megkezdték a sugárkezelést. Pont most olvastam amit írtál, hát a sugár ennyire rossz? Rövid távon mondjuk a semmi, vagy a sugár volt a két lehetséges alternatíva. Nyilván én is tudom, hogy nem jó, de remélem azért nem a legszörnyűbb ami történhet. A koponyaűri nyomást ezzel tudják csökkenteni, vagy operációval, de az nem is szerepelt a lehetőségek között. A mi terápiánk remélem ellensúlyozza majd. Ha nem zsugorítják valamennyire a daganatot, akkor még a programba kerülés is kétséges... Ismered a helyzetünket, emiatt a véleményedre vagyok kíváncsi. Képzeld, a kissejtes tüdődaganat viszont nem nőtt az elmúlt másfél hónapban!!! Kezelés nélkül! Ja és még valami a vérkép TÖKÉLETES! Komolyan!! A dokinénit is meglepte. Minden jó, a vér ph, vizelet ph, és egyebek, a májfunkció, vérképzés, és még sorolhatnám. Ez nagyon jó hír volt. Hát itt tartunk...
Gyógyulást mindenkinek!!!!
Szép napot! Anett


135. me 2010. 06. 17. 12:28:38
Rákbetegek fóruma
Kedves Lindy!
Akkor mesélek, és akit fárasztana, nem olvassa. :)

Volt kis kálvária tegnap. Korán kellett kelni, ami apunak nem könnyű. Odaértünk 8 után, olyan háromnegyed 9 körül levették a vért. Szerintem 10 körül mentünk be a dokihoz, aki mondta, hogy magas a fehérvérsejt, ami ugye gyulladást jelez. (Múltkor 14 ezer volt, és 10 ezer felett gyulladás, most 20 ezer volt) Elküldött röntgenre, nehogy valami lappangó, láz és gennyes köpet nélküli tüdőgyulladás legyen. Na nem volt semmi. Aztán fel kellett mennie az osztályra, a főorvos hivatta. Leüzent, hogy mehetünk fel, apu megkapja a kezelést. Akkor felmentünk az osztályra, ahol adják a kemot. Várni kellett, mert idő, amig az "engedély" után elkészítik az infúziót, amíg a löttybe magát az anyagot (450 mg carboplatin, és 300 mg paclitaxel).
Én addig tiprolódtam a folyosón, amíg apukám várakozott. Viszonylag hamar jött a cucc, és olyan fél 12 körül bekötötték. Az orovosok meg tanácskoztak, egy darabig nem sikerült kérdezni sem.
Lement kb. 2 dl hányáscsillapító. UTána a fél liter carboplatin. Na kb ekkor tudtam beszélni a doktornővel. És megkérdeztem, mert nem értettem, hogy ha múltkor nem kapta meg, mert magas a fehérvérsejt, és hogy gyulladás van, akkor most hogy még magasabb, hogy hogy megkaphatja. Azt mondta, hogy megbeszélte a főorvossal, mutatta neki is a röntgent, nincs gyulladás. Viszont az egyik gyógyszer, amit szed, megemeli a fehérvérsejtet. Ez a Medrol, ami valami szteroid hormon (?). De idő, amíg helyre áll, és a kezeléssel nem akar annyit várni (ő ugye csak a hagyományos kezelést adhatja, mint orvos, és nem tudja az alternatív módokat, mert azt a főorvos tudja, de szerintem el is felejtik, hiszen nincs az aktában, és rengeteg beteg közül ki emlékszik egynek az esetére).
Azt mondta, hogy próbál ágyat szerezni, mert nincs szabad ágy, és olyan este 6 körül folyik majd le, mert lassan csepeg, és hátha apu nem bírja.
Na ágyat talán 2 óra felé tudtak volna. Apukámnak kicsit fájt a dereka, kicsit elfáradt. Már nem tudom, hogy időben mi hogy zajlott, de a carboplatin infúzió után kapott 3 x 2 dl infúziót, egy gyomorvédő talán, 2 meg szteroid volt, amik a másik nagy infúziót, a paclitaxelt készítették elő. És akkor jött az. Nagyon jó volt a véna, meg minden, nagyon szépen folyt. Először az ápoló úgy saccolta, hogy fél 4 felé lemegy. Erre fél 2-re lement mindent.
Nem volt hányingere, nem szédült, nem volt rosszul, csak elfáradt. 1 hét múlva laborkontroll, 3 hét múlva újabb kezelés, de hát a vérkép határoz meg mindent.
Otthon evett, de fáradt volt, lefeküdt, szundikált. Éjszaka is rendben volt minden.
Nagyon remélem, hogy ez a pár nap is rendben lesz, és utána is.


136. Netra 2010. 06. 16. 19:33:06
Rákbetegek fóruma
Drága Mihály!!! De jó hallani Felőled!! Nagyon vártam, hogy jelentkezz. Gratulálok a kitartásodhoz! Fantasztikus vagy. Veled vagyok, imádkozok érted, hogy tiszta legyen a vérképed.
Biztos idő kell visszaállni a szervezetnek a szilárd táplálékhoz, csak lassan, sok folyadékkal tedd ezt. (ahogy olvastam, ez is több hétig tartó visszaszokás)
További erőt, kitartást, és Egészséget kívánok! Szeretetet küldök Feléd!!!


137. anett 2010. 06. 10. 8:54:52
Rákbetegek fóruma
Kedves Napsugár!

Nagyon köszönöm a bátorító sorokat. Te egy igazán kedves ember vagy! 6 nap múlva kell visszamennünk Budakeszire, úgyhogy a vizsgáltban benne vagyok. Nagyon érdekelne a vérkép dolog!!! Kérek szépen email címet. Az sürgős lenne, mert van pár vérképünk!

Hálás köszönet
Szép napot!


138. me 2010. 06. 04. 23:18:20
Rákbetegek fóruma
Kedves Káma!
Isten ments a titkolózástól.
Kb. másfél hónapja szedi apukám, a sugárnak 6 hete lett vége, a kemonak március végén. A májusi ct-n regresszió mutatkozott. Megy még a Culevit is.

Hogy mi mennyit tesz hozzá a csökkenéshez, nehéz megmondani, mert fontos az emberi akarat, hit is.
Nem tudom, hogy a kemo és sugár használt- e(azt tudom, hogy fáradtabb, gyengébb, és kicsit el is hagyja magát).
Én biztos vagyok benne, hogy a prof készítményei használtak, ahogy a culevit is. A kezelések mellet még csak a cullevit ment (mert a készítmények 6 hete vannak, sugár befejeződése után), de nem volt rosszul apukám, sőt, a kemotól sem volt hányinger se..

Egyelőre ennyit tudok mondani, és nem azért, mert titkolom.
Mikor elkezdte a készítményeket, még csak nagylaborja se volt, csak most május végén. De egy hónap múlva KIHARCOLOK egyet, és akkor a vérképen is látható lesz valami, még nem tudom mi.
Kiharcolni, mert azt is nekem kell kérni, sőt a háziorvos azt mondta, korai még a kezelések után...

Szerintem sem kell itt vitázni, ellenségeskedni, van sok más baj is. Tegnap sokkal jobb volt a légkör...
Jó éjt mindenkinek.


139. Napsugár ♥ 2010. 06. 02. 8:00:42
Rákbetegek fóruma
A Cékla a Magyar ALoe Vera! Fogyassz belőle minél többet!
Olcsóbb és finomabb, mint bármelyik Patikai vitamin, vagy étrend kiegészítő!!!

A cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra - mint például a szemfáradás vagy szürkehályog -, szív-, és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt. A várandósság ideje alatt is ajánlott a fogyasztása, hiszen segít a vérképzésben.
Nyersen, reszelve vagy szeletekben
A cékla gyökere és levele egyaránt fogyasztható, sőt, mindkettő szinte ugyanannyi hasznos tápanyagot tartalmaz. A céklalevél nem csak egészséges, de rendkívül jól mutat a salátákban: a legtrendibb éttermek ma előszeretettel használják a lila erezetű, élénkzöld leveleket. A mézédes céklagumót legjobb, ha nyersen salátaként, vagy reszelve fogyasztod. Ha fokozni szeretnéd az ízhatást, reszelj hozzá almát vagy körtét is, így igazán ízletes vitaminpürét kaphatsz! Ha nassolnál valamit, rágcsálj szeletekre vágott céklát: segíti a vérképzést és kiváló antioxidáns.

Préseld ki a levét!

A céklalé készítésére lehetőleg bio zöldséget használj. Mivel a cékla méregtelenítő hatása elég erős, így naponta 2, maximum 3 dl-rel fogyassz belőle. A frissen készített céklalé alkalmas a betegségek - nátha vagy influenza - megelőzésére is. Paradicsomlével, almával vagy egyéb frissen facsart zöldség-vagy gyümölcslével ízesítve készíts friss és egészséges koktélt magadnak és barátaidnak.
Tálald köretként, főételként vagy desszertként!
A céklát főzve vagy sütve rengeteg módon elkészítheted. Húsok mellé kiváló köret lehet, és ízletes leveseket, szószokat főzhetsz vagy akár édességeket is süthetsz családtagjaidnak. Lepd meg őket változatos és egészséges ételekkel! Gondoltad volna, hogy az esti vacsora végén tálalt céklás csokitortád ekkora sikert fog aratni?
Mindegy hogyan, de fogyaszd!
Hiszen nagyon egészséges, és láthatod, hogy az elkészítésének számtalan módja van. Használd ki a természet gyógyító ajándékait, hogy minél kevesebb időt kellejen a betegséggel foglalkoznod! Készítsd el ízlésednek megfelelően és fogyaszd megelőzés vagy a betegségek tüneteinek enyhítése céljából!

Kedvcsináló: egy ízletes és gyorsan elkészíthető céklasaláta recept

Hozzávalók: 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál citromlé, 1 evőkanálnyi méz, 2 evőkanálnyi olívaolaj és egy kis só.
Így készítsd a salátát: Az alaposan megmosott céklát hámozd meg, öblítsd le, reszeld vékonyra és tedd be egy tálba. Ezután a megmosott és meghámozott almát és vöröshagymát is reszeld hozzá, sózd meg, add hozzá a citromlevet, olíva olajat és a mézet. Forgasd össze alaposan az alapanyagokat, majd hagy hűlni néhány órát. Önmagában is fogyaszthatod, de ízletes köret lehet frissen elkészített sült mellé is.
Bolondítsd meg egy kis sajttal: sült cékla és kecskesajt saláta

Hozzávalók: tisztított bébi cékla, olíva olaj, néhány gerezd fokhagyma, csipetnyi só, kevés céklalevél, aprított kecskesajt.
Előkészítés: vágd le a cékla szárát, a levágott leveleket pedig tedd félre, mert később majd fel tudod használni. A céklát néhány gerezd fokhagymával együtt tedd be egy lábasba, szórj rá egy kis sót, önts rá egy kis olíva olajat, és párold meg. Ezután az egészet tedd be egy sütőbe, és 180 fokon süsd puhára. A kicsorduló céklalevet önts át egy tálba és add hozzá pépesítve a fokhagymát. Egy kis extra szűz olíva olajjal önts fel a levet.
A saláta összeállítása: hámozd meg a céklát, de ha lehet, még melegen, mert úgy könnyebb. Vágd apró falatokra, add hozzá a sajt darabokat, díszítsd a levágott céklalevéllel, majd az egészet öntsd le az elkészített lével. Ízletes előételként vagy köretként egyaránt fogyaszthatod.
140. ... 2010. 05. 31. 17:23:59
Rákbetegek fóruma
Kedves Judit!
Köszönöm a felajánlott segítséget utána olvastam az elixírnek a neten nos ez is egy immun erősítő készítnény ami bizonyára hasznos és segít de szerencsére a párom mint írtam is kitűnően viselte a kemókat semmi rossz változás nincs a vérképében nem lett betegebb teljesen tünetmentes.


141. kyra66 2010. 05. 31. 15:46:18
Rákbetegek fóruma
Kedves fórumozók!
Tanácsot szeretnék kérni olyanoktól akik hasonló dolgokat éltek át mint mi.Tavaly novemberben diagnosztizáltak tüdőrákot a páromnál.Műtétre javasolta a tüdőgyógyász de a sebész nem műthetővé nyilvánitotta,mert a nyirokcsomón is volt daganat.Kapott két kemot nagyon jól reagált rá újabb kérdés a sebészhez,telefonos konzultáció után újabb elutasítás.Még két kemo ami szintén eredményesnek bizonyult a tüdőben nincs tumor a nyirokcsomón 2cm-re csökkent.Minden eredmény -vérkép,légzésfunkció-nagyon jó.Most újra konzultációra kell mennünk a a sebészhez immár személyesen.A tödőgyógyász szerint teljes gyógyulást csak a műtét hozhat.Egyébként a párom nagyon jól érzi magát a kezelések sem viselték meg nagyon.Semmi gyógyszert vagy étrend kiegészítőt nem szed.Hízott mostmár jó a közérzete.Ha valakinek ilyen jellegű betegséggel van bármilyen tapasztalata örömmel vennénk ha megosztaná velünk.Köszönöm142. bebe 2010. 05. 24. 13:52:46
Rákbetegek fóruma
Az onki doki nekem is megtiltotta a B12 vit szedését, mert azt mondta, segíti a sejtosztódást!

Na, ez egy nagy baromság!
Én ekkor is 1000 x annyit szedtem!
a B12 vitamin csak a vörösvértestek szaporodásáért felelős!

B 12 vitamin (cianocobalamin): vérképző. Sejtnövekedés, osztódás, nukleinsav és fehérjeszintézis. Zsírok fehérjék, szénhidrátok hasznosítása, szövetek leépülésének megakadályozása. Az idegrendszer egészséges működése. Javítja az emlékező – koncentráló – egyensúlyozó képességet. Megelőzi a depressziót, a krónikus fáradtságot, székrekedést, emésztési zavart, szédülést, álmosságot.

Ha ezt néznénk, akkor midnenki rákos lehetne, aki egészségesen táplálkozik!
Ezt egy doki is mondta, mert rám ilyesztett anno az onki!


143. habveros 2010. 05. 16. 17:33:24
Rákbetegek fóruma
Szia kedves baboka!

Amit írtál nekem is új,nagyon sok dologba botlottam már,de ez kimaradt.
Ami viszont a "VASADAT" illeti: a legnagyobbik utód Németországban él,már itthon is vérszegény és vashiányos volt,a pajzsmirigye alul működik.Ráadásul kint meg nincs jód a vízben,sóval meg hát ..na az nem volt elég semmire.
Már infuzióban nyomták a vaskelátot,de az a fránya vér csak nem akart telítődni, általában 3,4 körül tanyázott.
Gondoltam próba szerencse,küldtem havonta egy-egy flakon MANNA-RAX SZENTGYÖRGYI PORT, ez egy havi adag.A következő vérvételre 2,5 hónap mulva került sor, eredmény 15,2-es vastartalom.Hmm..
Amióta folyamatosan vérképeket nézegetek, ebben a témában az alakult ki,hogy :a vér vastartalma érdektelen.A hemoglobin mennyisége,kora,vas megkötő képessége,amit a transferrin érték mutat,a lényeg. Hemoglobin nélkül a vas semmire nem jó,csak annyit tud a szervezet felvenni,amennyit a hemoglobin meg tud kötni,és ezzel kész a légszállító lánc,a transzferrinhez kapcsolódik az oxigén, és ettől tudnak a sejtek "lélegezni".Ha kevés az oxigén(pl stresz miatt összetapadnak a hemoglobin testek,) a sejtek fuldokolnak,a gazdájuk meg nem érti mitől fáradt,szinte mindíg.
Próbáld ki a MANNA-RAX-ot,ez a por alak a legolcsóbb és úgy látszik működik.

Ha már Manna-rax!Valaki említette a multkor az AVEMART,van egy cikkem,de mert a scanner jpg-t csinál és én nem vagyok egy pc guru,ha valaki fel tudná tenni ide,szívesen elküldeném.
144. me 2010. 05. 13. 22:52:33
Rákbetegek fóruma
Kedves Napsugár!
Nem tudom, hogy mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy jobb, ha csendben maradsz... vagyis nem tudom, milyen értelemben... De majd úgyis megbeszéljük :))
Ha jól tudom, te sem találod ártalmasnak, bár neked vannak saját pozitív tapasztalataid, amiket ahogy megosztottál velünk rövidítve, nekünk is erőt ad. Hamarosan lesznek saját tapasztalatok is. :)


Kedves Bandi!
A honlapon azt írják, hogy 2 tasak a fél liter vízbe, ha jól emlékszem. Viszont telefonon többet mondtak. Nyilván kíváncsiak voltak vérképből máj és vesefunkcióra..
Ez volt az első szer, elérhető áron, amivel találkoztam, a betegség kiderülése utáni 1-2 napban.
Mint mindenki, aki először hallja meg a hírt (meg hát mindig), azonnal elkezd kapaszkodni, reménykedni, ha jókat hall, és ez volt az első ilyen, azonnal vettünk, nem volt semmi negatív tapasztalat, nem árt, így megy folyamatosan.
Azóta természetesen mást is fogyasztunk, amiben szintén hiszünk, és bízunk.
Hát folyadékban minden esetre 3-szor annyi megy legalább, mint tablettába, és szerintem kényelmesebb csak inni. (a régóta remélt infúzió 1 liter = 200 tabletta... majd talán egyszer)
De addigra gyógyultnak kell lennünk! :)


145. bebe 2010. 05. 10. 13:09:40
Rákbetegek fóruma
A KEMOTERÁPIA MELLÉKHATÁSAI

Táblázatot készítettem a kemoterápia mellékhatásairól, melyeket én kutattam ki, bár az onkológusok is alátámasztották…

s.sz. Kemoterápia mellékhatása Mit adnak ellene? Ezek mellékhatása
1. Emeli a vérnyomást vérnyomáscsökkentőt Rákkeltő, emeli a vércukorszintet
2. Vízvisszatartás vízhajtót Kiüríti a létfontosságú sókat,
ionveszteség, izomgörcsök 
sókat adnak mellé
3. Hányingert, hányást okoz hányáscsillapítót Álmosság, bágyadtság,
vérnyomásesés,
összerendezetlen mozgások,
szájszárazság
4. Gyomor- bélfekélyt, bevérzéseket, elsavasodást savlekötőt
5. Szédülés,
Rosszullét Szédülés elleni gyógyszert
6. Szív elváltozást, szívbetegséget, szívmegállást… Szívgyógyszereket…
7. Vérképen elváltozást
8. Rontja a látást
9. Rontja a hallást
10. Elhalnak az erek
11. trombózist Vérhígító heparint Csontritkulást okoz, növeli a
daganatképződés esélyét,
paradox trombózist okozhat
12. Legyengíti az
Immunrendszert
13. Kihullik a haj,
Szemöldök,
Szempilla
14. Elpusztítja az összes gyorsan növő sejtet

15. Fulladást, 1 hét rosszullét
minimum
16. Anaphylaxiás
Shockot okozhat


17. Szteroidokat is adnak Gyomor- nyombélfekélyt
okoznak, gyomorvérzést,
elvékonyodott bőrben
bevérzéseket okoz,
a zsírszövet átrendeződik,
az arc kerekké válik,
a végtagok elvékonyodnak,
a has és deréktájék elhízik…
csökken a csontok mésztartalma,
a vérnyomás emelkedik,
szőrnövekedés, pattanások,
étvágy fokozódik, a hang elmélyül,
izomerő csökken,
szürke- ill. zöld hályog alakulhat ki a
szemen
18. Növeli a fényérzékenységet

19. Kioldja belőlem a folsavat,
- Ronja a memóriát,
- Idegkárosodást,
-agykárosodást okoz
20. Végső soron halált is

A kemoterápia súlyos következménye: az idegkárosodás.
A daganatok kemoterápiás szerekkel történő kezelése gyakran hozható összefüggésbe később kialakuló neurológiai mellékhatásokkal, amelyek a rákot túlélők egy részénél csökkenthetik az életminőséget.
A legfrissebb kutatási eredmények szerint az 5-fluorouracil (5-FU) kemoterápiás szer önmagában is elegendő a központi idegrendszer késői degenerációjának létrejöttéhez. Az 5-FU egy széles körben alkalmazott kemoterápiás szer, amelyet egymagában vagy kombinációk részeként a vastagbél, végbél, emlő, gyomor, hasnyálmirigy, petefészek és a húgyhólyag daganatainak kezelésére használnak.
Egyértelmű klinikai fontosságuk ellenére keveset tudunk a kemoterápia központi idegrendszerre gyakorolt mellékhatásairól. Ez idáig a kutatók számára nem volt teljesen világos a háttérben zajló biológiai folyamat, beleértve, hogy a hatásokhoz szükség van-e: több kemoterápiás szer együttes alkalmazására; kemoterápiás szerekre és a szervezet daganatra adott saját válaszára; a vér-agygát károsodására; vagy gyulladásra. A klinikusok számára a megfelelő állati modellek is hiányoztak a fontos probléma tanulmányozásához.
Felfedezték, hogy az egereknek rövid ideig, szisztémásan adott 5-FU a központi idegrendszer akut károsodását és a progresszíven súlyosbodó késői károsodás szindrómáját okozta. Ez a károsodás nem volt kijavítható, ehelyett idővel egyre rosszabbodott. Azt is bemutatták, hogy a kemoterápiás kezelésnek késői hatásai voltak arra is, hogy milyen sebességgel jut át a fülből az agyba az információ.
A normális idegi működéshez mielinhüvelyre van szükség. A kutatás egyik fő felfedezése, hogy a klinikailag releváns 5-FU koncentrációk nem csupán a központi idegrendszer osztódó sejtjei számára voltak toxikusak, hanem a szigetelő mielinhüvely réteget alkotó sejtek (nem osztódó oligodendrocyták) számára is. A fül és az agy közötti információáramlás sebességével kapcsolatos megfigyelés egy nem-invazív módját jelentheti a daganatellenes kezeléssel összefüggő mielinkárosodás vizsgálatának.
Számos klinikai kutatás során azonosították már az olyan kemoterápiás szerek, mint az 5-fluorouracil, neurotoxikus szövődményeit. Mivel a kemoterápiás szerek még évekig maradnak egyértelműen a rákos betegek standard kezelési szerei, nagy szükség van a károsodás jobb megértésére.
Ezek a kutatások az őssejt medicinát illetőleg jóval meghaladják a szöveti regeneráció miatti sejtátültetést. Az őssejt biológiájának ismerete lehetővé teszi, hogy elkezdjük megérteni ennek a szindrómának az egyes okait, valamint, hogy az ilyen károsodás megelőzését vagy helyreállítását nyújthassuk.
Ez a kutatás elsőként bizonyította be, hogy a késői központi idegrendszeri károsodást egyetlen kemoterápiás szer is okozhatja, és a károsodás első állati modelljét sikerült létrehozniuk. Ezek a kutatások továbbá bemutatják, hogy ez a szindróma különbözik a sugárzás okozta károsodásoktól, és így a késői központi idegrendszeri degeneratív károsodások egy új osztályát alkothatja.
Az agyat egy úgynevezett vérgát védi, amit a szervezet MINDEN ÁRON fenntart, ezért semmilyen idegen molekula, a kemo, semmilyen alternatív szer nem jut át rajta, ezért HATÁSTALANOK!

Rátaláltam egy kemoterápiával dolgozó kémikus hanganyagára. Meghallgattam, felfigyeltem rá, hogyan jutott el a tudatosságig a kezdeti kísérletektől. A kemoterápiát onkológiai szőnyegbombázásnak nevezte. Próbáltak olyan szereket kikísérletezni, amik nem az egész szervezetet tarolják le, hanem a lézer pontosságával helyileg hatnak. Közben eme szerektől ő maga is rákot kapott! A kemoterápia maga is rákkeltő, csak nem tudják bebizonyítani, hiszen a betegek nem élnek olyan sokáig. Arra jött rá, amire én is, meg azt hiszem, aki igazán meg akar gyógyulni, mind rájön… Egyszóval arra jött rá, hogy a beteget azonnal ki kell venni a környezetből, amiben benne van, mert gyökeres változás, változtatás szükséges a gyógyuláshoz! Ez nem vicc, véresen komoly, ugyanúgy nem mehet tovább az élete, mint eddig. Ha eddig bal kézzel evett, most egyen jobbal, az ágyát azonnal át kell helyezni, mert 80 % - ig biztos, hogy káros földsugárzásban fekszik, és minden apró változást be kell vezetni, álljon ki magáért, ne fojtson el semmit, mondja ki, mi nyomja a lelkét! Minden ott volt a hanganyagban, amit eddig én is felfedeztem.

KEMOTERÁPIA MELLÉKHATÁSAIT CSÖKKENTI:
• sárgabarackmag rendszeres fogyasztása, napi 20 szem
• friss búzafűlé minden nap, saját nevelésű fűből
• Avemár
• Vitanax
• Flavin7
• B17 vitamin
• Hunza vitamin

A sugárkezelés: egy adag 100 x annyi mennyiségű sugárzást tartalmaz, mint egy tüdőszűrés, amit ugye egy évben csak egyszer szabad elvégeztetni, lévén, hogy mennyire veszélyes! Nos, ilyenkor persze mindez nem számít! Ebből a 100x- os adagból 12 db! Az annyi, mint 1200 mellkasröntgen! Egymás után? A rákkeltő hatalmas sugárdózissal elégetik a környező sejteket is, amik közül az egészséges sejt legalább biztos, hogy elpusztul, és a környéke hegesedik, ezáltal csökken a vérellátása, majd pedig a degenerálódott ráksejt könnyebben tud visszaállni az ősi létformára, itt megbújva burjánzani, áttéteket osztogatni.

Hormonkezelés: antiösztrogén (progeszteron), vagy férfihormon (androgén), amit lehetne kapnom. Ezek mellékhatása az elhízáson kívül a csontritkulás, a hőhullámok, a másik női hormon túlsúlyba kerülése, stb…
Ez az én véleményem! Nem tudtam ennek kitenni magam…
Csodálom, hogy ezt kibírja, kibírta már annyi ember! Milyen szuper szerkezet a testünk! Még ezt is képes túlélni! Tényleg jobban kellene rá vigyáznunk! Aki túlélte csak azért bírta ki, mert hitt benne, és hitte, hogy meggyógyul tőle.

ÖSZTROGÉN TARTALMÚ / HATÁSÚ SZEREK:

1. cickafarkfű
2. alumínium tartalmú desodorok
3. csapvíz (a tisztított szennyvíz tartalmazza a női fogamzásgátlókkal kipisilt ösztrogéneket…)
4. tartósítószerek (élelmiszerekben, testápolási szerekben – pl. a parabenek)
5. gyomírtószerek (peszticidek)
6. detergens takarítószerek (klórtartalmú!)
7. szójabab (fitoösztrogéneket tartalmaz)
8. fogamzásgátlók
9. mellfeszesítő zselék


146. Kati 2010. 05. 06. 11:56:35
Rákbetegek fóruma
Még soha nem írtam a fórumra, de családtag miatti érintettség révén folyamatosan olvasom. Most úgy gondolom hozzászólok (senki nem kért rá), de Bandi miatt (bár nincs szüksége védelemre) megteszem! Egy lány, akinek sajnos anyukája már nem él, hívta fel Bandira a figyelmem még febr. legelején és én próbálva szűrni a (kért és kéretlen) információkat őt is megkerestem emailen elmondva problémánkat információt kérve tőle. Elmondhatom, hogy az egyetlen ember, aki eme rémálomban az elejétől kezdve segít minket.... nem ismertem a B17-et, csak a könyvet olvastam róla évekkel ezelőtt (nem is sejtve, hogy mekkora szükségünk lesz rá). Orvosoknak hiába mondtam mit szeretnék, milyen terápia érdekelne, mindenki hülyének nézett és közölték ha a kemot nem vesszük (az onkológiára el sem mentünk :-)) fel anyu meghal. Rengeteg időt (mivelhogy ebből van a betegeknek a legkevesebb) spóroltam meg azzal - bár évek óta (reiki I. és II. tanfolyamot is elvégeztem) érdekel az alternatív gyógyászat - hogy Banditól összeállított, anyagokat kaptam. Sőt CT és vérkép eredményekben is bátran fordulok hozzá, tudásához a témában kétség nem fér. (Ezt igazolja, hogy anyu mindeképpen orvosi infot is akart, így bejelentkeztünk dr.Ládi Szabolcshoz, aki nem nagyon tudott belekötni a már Bandival is megbeszélt terápiánkba, csak még fel akarta lendíteni + anyagok vételével az üzleti életét is). Hogy mit értünk el B17-el? Anyu csecsemőfej nagyságú (15 cm átmérőjű) petefészek daganata 7 cm-esre zsugorodott, májról vastagbélről eltűnt az áttét. Óriási szerencsénk van, hogy a nőgyógyászunk és a háziorvosunk (bár nem ismerik a B17-et,de tudják, hogy ezt a szert használjuk) mellettünk állnak és folyamatosan segítenek minket ellenőrző vizsgálatokkal (CT, vérkép, tumormaker). Röviden ennyit szerettem volna csak elmondani és még annyit, hogy annak idején ahogy egy lány (aki ugyanúgy az édesanyja életéért küldött) felhívta Bandira a figyelmem azóta folyamatosan teszem ezt én is, innen már mindenki maga dönt.


147. aaamind1 2010. 05. 05. 20:21:45
Rákbetegek fóruma
Sziasztok,

Szomorúan látom, hogy sok a vita a különböző alternativ szerek között, ezért elővettem apukám laboreredményeit.Itt az én tapasztalatom. Február 1-jén diagnosztizálták a betegségét, ekkor ő már IV stádiumban lévő, vastagbél primertumor, "számtalan májáttét", gerinccsigolya áttét, és tüdőáttét volt.
Febr 1-jén vérkép:
GOT:147
GPT:87
Bilirubin:14
Fehérvérjest: 13
Vörösvértest 5
hemoglobin 15
Alkalikus foszfatáz 1800
Mint az őrült olyan sebességgel rendeltem meg a COD teát,vital plus, flavogenin , vitanax, máriatövis, ag100, céklalé, gránátalmalé, húskizárva, zöldségek gyümölcsök. Lássuk mitörtént 1 hónappal később. következő vérkép: 03.08
GOT:315
GPT:133
Bilirubin:75
Fehérvérsejt: 13
Vörösvértest 3
hemoglobin 9
Alkalikus foszfatáz 4080
Ez egy eléggé meredek lefelé romlás volt, Cod tea, gomba, máriatövis, stb felfüggeszt, B17 kiegészitőivel elkezd.
következő vérkép, és egyben utolsó: 04.08
GOT:311
GPT:74
Bilirubin:113
Fehérvérsejt: 20
Vörösvértest 3
hemoglobin 10
alkalikus foszfatáz: 3857
Ezen minimális javulás látható, sőt még a mellkasfelvétel tiszta ép tüdőt írt, bár a diagnózis alá odabiggyesztették a tüdödaganatot, gondolván mitől mult volna el..zárójára a ép jobb bal,kőmentes vese ultrahang után KRÓNIKUS VESEELÉGTELENSÉGET is irtak,szóval már azon sem csodálkoznék, ha nem is daganatos volt apukám hanem leukémiás, na mind1. a vizesedése miatt nővér nemadta tovább a B17-et, celladam elkezd, mellette FOLYAMATOS ÁLLAPOTROMLÁS, Napsugár készitményeire már csak 5 napunk volt.
Apukám sem kemót sem sugarat soha életében nem kapott, mellette inkább alternativ szereket, DE nemsegitett semmi. Nemtudom, ha két éve elmegy az onkológiára és kemót kap meddig lett volna velünk, de én aztgondolom, hogy még eddig sem.
de tény, hogy ez a töménytelen mennyiségű alternativ csodaszer nekünk nemtett csodát.
cod tea, vitanax gomba, flavogenin, búzafűlé, celladam, máriatövis, lapacho tea, galajtea, b17, ultimate liver cleanse, c vitamin, articsóka kapszula, dr steinberger levek STB.. NEKÜNK SEMMI!


148. bebe 2010. 04. 27. 17:43:11
Rákbetegek fóruma
Timcsike!

De igen!
Voltam, csak nem ott, elvégeztem egy kúrát magamon, amikor megkértem az értem aggódókat, hogy a félelem, és aggodalom helyett inkább bízzanak bennem és higygenek nekem!
Anyukám azt mondta, imádkozik értem, és én azt feleltem, azt kell, semmi mást ne tegyen, csak imádkozzon, mert az anyák imáit 1000x esen meghallgatják, és bízzon bennem!
Akkor eldöntöttem, hogy ha kell akkor akár távozom is ebből az árnyékvilágból! Őszinte hittel Teremtőm kezébe adtam életemet, és azt mondtam, legyen, ahogy akarod! Minden így van jól, így kell lennie, és ha ez a sorsom, akkor ez, hiszen tudom, h mielőtt idejöttem, mindezt tudtam, én választottam magamnak!
Sok, de sok csodálatos álmom volt, amit akár jelenésnek is hívhatunk,
pl. - egy angyalt láttam, aki beadott a csomóba egy injekciót, és azt mondta, ez jobb, mint a kemo.
- Egy hangot hallottam, mely azt mondta, minden így van jól, mindennek így kell lennie!

Azóta rájöttem, hogy a rák egy olyan "pofon", vagy szükséges rosssz, amely ráterelhet minket az útunkra, amelyről letértünk. Valaki vagy elfogadja, és képes változtatni, vagy távozik, és majd a következő életében...

nos, az öt hónap kúra után elmentem egy másik orvoshoz, aki semmit sem tudott rólam. elsőzör egy vérkép volt, ami jó lett, aztán a szomatoinfra, ami nem mutatott kórosat, azután az ultrahang , ahol a doktornő nem láottt semmi kórosat....

ők kikészültek, amikor megtudták a diagnózist, és azt, hogy semmi támpontot nem muattam nekik, de én tiszta lapot akartam! Arról is van egy történetem...

De térjünk vissza a betegségekre. szerintem, azért vannak, mert üzennek, h mi az , amit nem jól teszünk, és csakis, kizárólag magunk tudjuk a választ! Felhasználhatjuk a spirituális fejlődésünkhöz, és a tovább lépésünkhöz. addig is sok embernek segítettem, aóta is, tehát biztosan az a feladatom, h segítsek! - saját példán keresztül...


149. aaamind1 2010. 04. 26. 22:32:56
Rákbetegek fóruma
Kedves Mindenki, köszönöm szépen nektek a hozzászólásaitokat. Nagyon nehéz minden egyes perc a gondolataimmal a fájdalommal és az érzéssel. Elfogadhatatlan ez és ahogy írjátok, sosem fogom feldolgozni és nem is lesz soha könnyebb!!
Tegnap apa kolleganőjével beszéltem, mondta hogy neki 18 éve ment el az apukája és MAI napig nem könnyebb és még mindig mikor hívja az anyukáját szól neki hogy adja már az aput, megkéne beszélni vele valamit. 18 év gyerekek!!

Patina, mi is biztunk a cod teában, a b17ben, az apigenin vitanax gyógygombákban, a celladamban, a máriatövisben, az ezüst kolloidban,a mélyfagyasztott búzafűlében, a lapacho teában és utoljára a prof készitményeiben, és még a végtelenségig sorolhatnám, hogy mi mindent megvettem, a kaqun viztől a preventáig, oxion, articsókakapszula mindent ami jó a májnak, mindent amit csak olvastam fórumon, neten bárhol amiben egy kis reményem lelem.Én hívtam reikist, akartunk pránát is, de nem hogy jobb..rosszabb lett. És ugyanúgy énis minden erőmmel beakartam bizonyitani a mocskos orvosoknak hogy MAJD ÉN! MAJD ÉN MEGGYÓGYÍTOM! nagyon tudtam azonosulni a beirásoddal, és tudom , hogy te is az enyémmel.
....Megműtötték, hogy majd nemfog neki fájni a háta, dereka ezentúl. FRÁSZT, ugyanúgy fájt. Sokat gondolkodom, hogy mit csinálnék másként, de csak arra jutok, hogy nem engedném hogy megműtsék, hanem valahogy próbálnám visszakeményiteni azt a csigolyát amit elevett a daganat neki, és veszélyes volt a mozgás. Olvastam a dávid prof könyvében egy esetet amikor egy egész csontrendszerre kiterjedő áttétről volt szó, amihez egy kisbabákhoz hasonló lágy koponya társult, és ők találtak valami olyan gyógyszert ami talán pár hét alatt visszakeményítette.Apának sosem volt betegségtudata, aztmondta ha nem lennének fájdalmai nem is érdekelné, ugyanúgy dolgozna.Nagyon sokat jelent, ha valaki tud mozogni és nincsenek fájdalmai, valamint debrecenben kutakodnék onkológusok felé, mert egy másik fórumon egy lánynak az apukája kapott 1,5 millio forintos gyógyszert az onkológiától és 1 hónap alatt nagyon jó lett a vérképe, pedig a helyzet ott is elég komoly volt. Nagyon bánt, hogy így magunkra hagytak minket az orvosok, de talán a számtalannak megnevezett májáttéttel még egy specialista sem tudott volna mitkezdeni, na és a gerincvelőbe lógó fájdalommal sem.

Ma történt egy furcsa dolog, nagyon sirtam és mondtam anyukámnak hogy annyira fáj hogy már nincs velem, és kifujtam az orrom és ránéztem a zsebkendőre és véres volt. Nekem sosem szokott vérezni az orrom, mert én nagyon sokat fújom állandóan folyik és most vérzett, és APÁNAK is mindig vérzett az orra mindig kenegettem neki kámforos krémmel fújtuk a tengerisós sprayt bele többek között azért is nem volt levegője mert eldugitotta az alvadt vér, ezen úgy ledöbbentem, hogy most nekem is elkezdett amint kimondtam hogy úgy fáj hogy már nincs velem és utána másik zsebkendőbe mintha mi sem történt volna nyoma sem volt vérnek. Fogalmam sincs hogy hogy hallhattattátok apukáitok hangját, de bizom benne, hogy én is fogom. jóéjszakát!


150. Csaba 2010. 03. 23. 14:56:43
Rákbetegek fóruma
Pár napja ott fejeztem be, hogy a kemo mellett milyen egyéb dolgokat juttattam be eddig a szervezetembe viszonylagos rendszerességgel:
- Avemar
- Culevit
- búzafű (frissen préselt)
- spárga (kb. 7 hónpja) ez lemaradt a felsorolásból akkor...

Már biztosan régen kellet volna a lúgosítással is törődnöm, de talán még mindig lehet szerepe. Ennek kapcsán kérdezném, hogy valakinek van-e tapasztalata a "lúgosító pálca" valós képességéről?
erről talán felismeri, akinek volt már dolga vele:
Lúgosító pálca (1000 liter víz/pálca)
Alkalizáló (PH8+), ionizáló, energizáló és klórtalanító pálca mely 5 forint/liter áron áll az Ön rendelkezésére bárhol, bármikor!

Túl egyszerűnek és gazdaságosnak látszik a többi megoldáshoz képest és őszintén szólva elég zavaros válaszokat adtak a saját fórumukon keresztül a konkrét engedélyeket, referenciákat firtató kérdésekre, majd később átmenetileg berekesztették a fórumukat... Másrészt viszont szemét módon drágának találom például a Füredi vizet, amit nyilván nem egy ilyen őrületes költséggel állít elő az élelemes vállalkozó, mint amit az ára sugall...

Másik kérdésem lenne, hogy van-e tapasztalatotok az ARCUSVIS teával kapcsolatban? Itt korrektnek tűnik a háttér, amelyiktől beszerezhető.
Ez lenne a szent indián tea, melyet a René Caisse nővér történetével lehet összekapcsolni, aki rengeteg rákos beteget gyógyított meg vele. (Mennyire visszaköszönnek ezek a történetek azért, hiszen számtalan készítmény van, ahol a z ilyen-olyan törzsek varázslói átpasszolták a recepteket...) Mondjuk itt legalább nyilvánosságra került az összetétel. Ami azért zavar (ezzel együtt két hete iszom és igyekszem csak a feltételezett jó hatásaira koncentrálni!), hogy a négy összetevő közül háromról az előállító is siett kijelenteni, hogy semmilyen tumorellenes hatást nem tulajdonítanak neki, csak a negyediknek, viszont kiváló vértisztító hatásuk van.

No majd összeáll valahogy a kép, egyenlőre azt gondolom, hogy ártani biztosan nem árt...

Két személyes tapasztalat:

- csodálatos hatása van annak, amikor az ország másik végében élő egyszem 22 hónapos unokánk (a lányunkkal együtt) terápiás céllal eltereli az ember figyelmét egy álló héten keresztül a saját gondjairól, hiszen minden pillanatot kihasznált arra, hogy bevonjon a saját kis világába.

A másik tapasztalatom nagyon új, konkrétan mai:

-voltam az onkológián a két kezelés közötti vérképkontrol miatt. (Egyenlőre még jó az eredmény.) Most 26-án lett volna az esedékes következő kemó, mire lazán közlik, hogy ne is fáradjak oda, mert elfogyott a keret, amiből állnák a kezelést. Jöjjek 6 nappal később, majd április 1-én.

Arra kérlek benneteket, hogy ne úgy reagáljátok le, hogy mekkora szerencsém van! Lehet, hogy rövid időn belül majd én is így fogok érezni, hiszen már előttem is világos, hogy a kemó legfeljebb ideig-óráig tud majd produkálni, bár mint korábban írtam, most 5 hónapra feltétlenül szükségem van, aztán ha még lehet, jöhetne egy átállás a fórum által preferált módszerek valamelyikére.
Sokkal inkább azt gondoljátok végig, hogy betegek ezrei még nem is tudnak arról, milyen alternatív lehetőségben bízhatnának, azaz gyakorlatilag a kemót tekintik a "reménynek"! Ezeknek az embereknek tőrdöfést jelent egy ilyen laza mondat és a kezelések kimaradása, miután semmilyen egyéb módszert nem tudnak beiktatni akár az ismeretek hiányában, akár anyagi okokból, így zajlik az életük tudatos megrövidítése. Abban ugyanis szerintem egyetértünk, hogy a kemó vagy sugár elutasítása önmagában max. a végső leszámolást hozhatja előre, ha nem sikerül egyéb módon, egyéb eljárással gátat szabni a nyomorult ellenségünknek. No és az sem mellékes, hogy ez a gyakorlat az ország 2. vagy 3. legnagyobb onkológiai centrumában történik, hiszen gyakorlati tapasztalatok alapján a kisebb centrumok már hamarabb kapitulálnak.
Elképesztően szomorú ez számomra, mert jól látom, hogy az egész országban ez zajlik, olyan területeken is, ahol nincs alternatíva! Vagy időben megkapja a beavatkozást, időben megtörténik a műtét, vagy soha többet nem lehet olyan állapotba hozni a beteget, mint az időben elvégzett műtét esetén joggal remélhető lett volna. Rágondolni is szörnyű, hogy ez pl. bármikor összejöhet a dialízises betegeknél is és ugye nekik nem vicc az, hogy tessék visszajönni majd egy hét múlva, mert most elfogyott a keret...

A két "személyes" dolog közül szívesebben gondolok az elsőre, pedig a 2. mellett sem szabad elmenni szó nélkül!

Sok örömet és erőt mindenkinek!

Csaba
1. lap 2. lap 3. lap 4. lap 5. lap (6. lap) >>>7 lap

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
-->