Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Fórum
Keresés:


76. Cinci 2008. 11. 11. 1:17:59
Rákbetegek fóruma
Kedves Monika,

Olvastam, hogy apukadat vastagbeldaganattal diagnosztizaltak. Az en edesapam ebben halt meg mar tobb mint ot eve, ezert sokmindent elolvastam a rakokrol, ill. olvasok azota is, es idonkent irni is szoktam ide a forumra. Ez egy korabbi beirasom, most idemasolom, mert ez a legegyszerubb:

"Itt van egy korabbi irasom, a Tagamet savlekoto tablettarol (generikus neve cimetidine).

Van egy savlekoto tabletta, amit eredetileg a SmithKlineBeecham ceg dobott piacra, Tagamet neven. Errol kiderult, hogy megakadalyozza az atteteleket bizonyos esetekben. Egy kivalo osszefoglalo cikk (angolul) itt:
http://www.lef.org/magazine/mag2002/jul2002_cover_cimetidine_01.html
Pl. ha csak het napig adtak az operaciot megelozoen, vastagbeldaganatos betegeknek, a 3 eves halalozasi arany 41%-rol 7%-ra csokkent. Ugyanakkor, senki, sehol nem alkalmazza az orvosok kozott! Mikor megkerdeztem a privat orvosomat, hogy alkalmazzak-e, azt mondta, hogy nem voltak ra kettos vakprobak, igy nem tudjak, hogy tenyleg hat-e. Badarsag. Tenyleg hat. Csakhogy, mivel a gyogyszer idokozben generikussa valt (vagyis lejart a szabadalma), senki nem finanszirozna egy ilyen klinikai probat. De mivel nem draga, mindenki fel tudja maganak iratni a korzetiorvosaval. Legalabbis erdemes az operacio elott szedni egy hetig.

Ha tudsz angolul, es elolvasod ezt a kivalo osszefoglalo cikket az adott webcimen, abbol kiderul, hogy azok a rakok reagalnak erre a kezelesre, amelyeknek a feluleten kifejezodik a Lewis X es a Lewis A antigen. Ezek ugyanis hozzakotodnek a veredenykepzo sejtek feluleten levo E-selectin nevu feherjehez, amely aztan beinditja az attetkepzodest es az ahhoz szukseges erhalozat kifejlodeset. Ez a cimetidine eppen az E-selectin kifejezodeset gatolja meg, igy megakadalyozza az attetkepzodest. Ami az erdekes, hogy aggresszivabb tumoroknal jelentkezett a cimetidine pozitiv hatasa. Persze, ez ertheto is, ha belegondolunk, hogy az aggresszivebb tumorok eppen attol aggresszivabbak, hogy nagyobb bennuk az attetkepzo hajlam.

Ha nem tudsz is angolul, azt javaslom, hogy nyomtasd ki, es mutasd meg az orvosodnak. Talan legjobb lenne a haziorvossal feliratni (persze, kerdes, hogy tud-e angolul). Mondhatod neki azt is, hogy sok a gyomorsavad es arra szeretned feliratni. Bar fennall a veszely, hogy mas gyogyszert akar majd felirni, pedig csak a cimetidine hat igy!!!!

So szerencset es kitartast kivanok."


77. ... 2008. 11. 10. 14:04:38
Rákbetegek fóruma
Én megkérdeztem az OGYI-t. Az OGYI a magyar forgalmazó ellen ügyszségi eljárást indított. Hivatalosan az alábbi ismertetést adták a szerről:

"Az amigdalin egy a természetben is előforduló ciánglikozid (cianogén-glikozid) csoportba tartozó vegyület. Különböző magvakban jelentős mennyiségben fordulhat elő, például a keserűmandula, sárgabarack, őszibarack, cseresznye vagy szilva magjában. A mérgezés oka, hogy a magok sérülésekor (összerágás) vagy száradásakor felszabaduló emulzin nevű enzim az amigdalinból cián-hidrogént szabadít fel. Felnőttekben kb. 60, míg kisgyermekekben akár 5-10 keserűmandula elfogyasztása halálos ciánmérgezést okozhat. A mérgezés tünetei fejfájás, légszomj, szívdobogás, hányás, görcsök, kóma és légzésbénulás lehetnek.

A fenti mérgező hatások elkerülése miatt az amigdalint tisztított formában is előállították az 1950-es években (1952.), ez a kivonat már nem tartalmazott emulzin enzimet, így kisebb volt a cián-hidrogén felszabadulásának esélye. Az így előállított készítményt jegyezték be Laetrile néven az Egyesült Államokban. Ma már nem forgalmazható.

Szájon át történő alkalmazás esetén azonban a tisztított amigdalin tartalmú kivonatokból is, tehát a Laetrile-ből is felszabadulhat cián-hidrogén, feltehetőleg a belekben található β-glikozidáz enzim és a bélbaktériumok működésének eredményeként. Intravénás alkalmazás esetében az ilyen mellékhatás kialakulásának valószínűsége kisebb.

Jelenleg az amigdalin tartalmú készítmények esetében szinonim névként használják az amigdalin, Laetrile és B-17 vitamin elnevezéseket. A vitamin elnevezés teljes mértékben hibás és megtévesztő, mivel az amigdalint jelenleg semmilyen formában nem soroljuk a vitaminok közé.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet, valamint a hivatalos szakirodalom, és a nemzetközi szakhatóságok (EMEA, Európai Gyógyszerértékelő Ügynökség; FDA, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszer-Engedélyezési Hivatala; EFSA, Európai Élelmiszer-Biztonsági Hatóság; NCI Egyesült Államok Rákkutató Intézet) egyértelmű álláspontja szerint is a Laetril (B17 vitamin) egy toxikus vegyület.

A honlapon található figyelmeztetés szerint a készítmények nincsenek Magyarországon törzskönyvezve. A fent nevezett gyógyszerek tehát nem felelnek meg a jogszabályi követelményeknek, mivel Magyarországon csak olyan gyógyszer forgalmazható a 2005. évi XCV. törvény 5. § (1) bekezdése értelmében, amely gyógyszer készítményt vagy az Országos Gyógyszerészeti Intézet vagy az Európai Unió Bizottsága engedélyezett.

A fenti készítményeket az Országos Gyógyszerészeti Intézet, illetve az EU sem gyógyszerként sem gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményként nem engedélyezte, az injekció gyógyszerforma miatt pedig kizárható, hogy a termék kozmetikumként vagy táplálék kiegészítőként Magyarországon forgalomba kerülhessen."

Mégegyszer kiemelném, hátha elsikkadt a nagy olvasásban: "A fenti mérgező hatások elkerülése miatt az amigdalint tisztított formában is előállították az 1950-es években (1952.), ez a kivonat már nem tartalmazott emulzin enzimet, így kisebb volt a cián-hidrogén felszabadulásának esélye. Az így előállított készítményt jegyezték be Laetrile néven az Egyesült Államokban. Ma már nem forgalmazható."

Ez kb. azt jelenti, hogy régen "csodaszernek" gondolták, de kivonták a forgalomból. Páran megpróbálnak még mások tudatlanságából és hiszékenységéből megélni, amíg csak lehet. Ha ez nem lesz jó, majd találnak másik hasonló sorsú vegyületet.

Aki ezek után még hajlandó pénzt adni érte, sőt, hajlandó be is venni, csak magára vethet.
Előzmény: tumorok (27)

tumorok válasz | megnéz | könyvjelző 2007.07.24 09:59:44 © (27)
Ki hallot a B 17-es terápiáról és mit?

Van aki rákos és használt neki?
78. Maka 2008. 11. 02. 14:21:15
Rákbetegek fóruma
Kedves Forumozok !

Szeretnek megosztani veletek egy informaciot ! A Mancusek a forumrol jartak mar itt kint Baselban Az Y Dotatoc terapian, aminek eredmenye hogy a tumorok kisbbedtek több , mint egy centimetert az egy honap alatt kezeles utan es a maj ami ket ujjal nagyobb volt ismet eredetire zsugorodott. Ferje jol van. Aki teheti es neuroendokrin tumort allapitottak meg nala kerje ezt a terapiat az Onkologian. Eredmenyes! Mar korabban feltettem a Forumra a kezeles lenyeget.

Kivanok mindenkinek tovabbi szep hetveget.

Üdv.
Kati


79. BIOGURU 2008. 11. 01. 11:26:37
Rákbetegek fóruma
A jól működő immunrendszer azonban hatékonyan pusztítja ezeket, így megőrizzük egészségünket.
Mitől lesz rendellenes egy sejt és hogyan szaporodik daganattá?

Daganatképző sejt bármely szöveti sejtből kialakulhat, ha a génje megváltozását okozó hatásnak van kitéve. Ez lehet fizikai, lelki, vegyi, biológiai stb. külső vagy belső hatás. Általában több tényező együttes hatása szükséges a daganatok kialakulásához.
Legszemléletesebben úgy lehet magyarázni, hogy a kórosan megváltozott sejtek függetlenednek környezetüktől, megszűnik a sejtközi kommunikáció, a sejt önmaga köré sejtburkot épít és kontroll nélkül szaporodni kezd. Ehhez a környezetéből intenzíven energiát és a létfenntartáshoz szükséges elemeket von el.
A rosszindulatú sejtek az eredeti tumorról leszakadva a vér , nyirokrendszer és közvetlenül a sejtek útján újabb helyekre vándorolhatnak és osztódni kezdenek, ún. áttétet alkotva.
Ha a daganat viszonylag kis méretű, nincs áttét, jól hozzáférhető, akkor a jelenleg legbiztonságosabb terápia a tumor és a környező szövetek eltávolítása. Legtöbb műtétnél a környéki nyirokcsomókat is eltávolítják, mivel itt keletkezhetnek az első áttétek.
Műtétre kerülhet sor későbbi stádiumokban is, amikor is a beavatkozás célja a daganat tömegének eltávolítása az egyéb terápiák /sugár, kemo/ hatásosságának növelése és a szervezet immunrendszere terhelésének csökkentése érdekében. Bár ez a két cél ellentmond egymásnak, hiszen a sugárzás és a kemoterápia ugyanúgy károsítja az immunrendszert, mint maga a tumor.
A sebészi beavatkozás legnagyobb veszélye, hogy legyengíti a szervezetet és megnöveli a deformálódott sejtek véráramba jutásának esélyét /szétszóródását/.Sugárterápia
A sugárterápia ma a második leggyakrabban alkalmazott eljárás a daganatos betegek kezelésében. Kevés olyan daganatos beteg van aki "megússza" sugarazás nélkül.
A műtét előtt alkalmazott sugárterápia célja a daganat méretének csökkentése, a jobb műthetőség elősegítése. A műtét utáni kezelés célja pedig a szervezetben megmaradt, szétszóródott deformált sejtek elpusztítása ill. az áttétek megelőzése.
A besugárzás általában külső forrásból történik, de előfordulhat a beteg szervezetébe helyezett belső sugárforrásból is.
A sugárkezelés során a beteg testrészt nagy energiájú ionizáló sugárzásnak teszik ki. Hatására a sejtek genetikai állománya roncsolódik, vagyis a sejtosztódás gátlása révén fejti ki tumorsejtre gyakorolt pusztító hatását. A sugárzás azonban nem válogat, minden útjába kerülő sejtet egyaránt roncsol, tehát az egészségeset is.
A sugárkezelés általában helyileg történik, ezért a mellékhatásai is elsősorban a kezelt pontokon jelentkeznek. A kezelés után gyorsan jelentkezhet rosszullét, hányás, nyelőcső és nyálkahártya begyulladása. Külső hatásai lehetnek a bőrpír, bőrégés, kiszáradás, sérülékeny bőr. Jellemző mellékhatás még a fáradékonyság.
A sugárzás ismételt daganatkeltő hatása évekkel később jelentkezhet.
Kemoterápia
A kemoterápia lényege, hogy a beteget olyan gyógyszerekkel (sejtmérgekkel, citosztatikumokkal) kezelik, amelyek gátolják a ráksejtek szaporodását vagy megölik azokat.
Alkalmazása történhet önállóan is /leukémia/ de általában kombinált kezelés formájában alkalmazzák /műtét-sugár-kemo /. Műtét előtt a daganat csökkentése céljából, a könnyebb operálhatóság érdekében használják
A kemoterápiás kezelés káros mellékhatása abból következik, hogy a kemoterápiás szerek nem csak a rákos sejteket károsítják. Ezek a szerek ugyanúgy sejtpusztító hatást fejtenek ki szervezetünk egészséges sejtjeire is, mint a deformálódott sejtekre.
Elsősorban a gyors ütemben szaporodó sejteket támadják.
Legismertebb mellékhatások a hányás, hasmenés, székrekedés, szájszárazság, nyelési nehézség, bőrviszketés, napfényérzékenység, vérszegénység, vérzékenység, fogamzásképességet és megtermékenyítő képességet érintő hatások, fertőzésekkel szembeni érzékenység és hajhullás, hogy csak a jellemzőbbeket említsük.
Immunterápia, bioterápia
A hagyományos kezelési módok mellett az egyik rohamosan fejlődő módszer az immunterápia.
Az immunterápia a szervezet saját védekező rendszerének megtámogatásával törekszik a rák leküzdésére ill. féken tartására többnyire kívülről bejuttatott anyagok segítségével.
Az immunterápia egy még újabb, napjainkban kialakuló terápiás módszer, a biológiai terápia részévé válik. A biológiai terápia a rákos megbetegedéssel szemben a szervezet részéről adott valamennyi válaszreakciót úgy igyekszik befolyásolni, hogy azokat a rákos megbetegedés leküzdésének szolgálatába állítsa. A bioterápiáknak, szemben az előző módszerekkel nincs mellékhatásuk.
Immunterápia
Az immunterápia mesterséges beavatkozással próbálja befolyásolni a betegség lefolyását, miután a betegség már bekerült a szervezetbe. Bizonyos, vérbõl, vizeletbõl stb készített oltóanyag a szervezetbe való juttatásával akarják gerjeszteni a védelmi reagálást. Az eredmények meglehetõsen kiábrándítóak. De vajon miért? A válasz ott kereshetõ, hogy ha a szervezet önmagától nem, vagy alig képes védelmi reakciókra, akkor mesterségesen felingerelve sem lesz erre képes. Azaz egy gyenge immunrendszer ettõl még gyenge marad.
Nem a betegség a hibás, hanem a rossz életmód, toxikusság, táplálkozás, kevés testmozgás, napfény hiánya, stressz. Ezek kölcsönösen egymásra épülõ tényezõk, azaz minden egyes tényezõt ki kell korrigálni ha a teljes felerõsödést akarjuk elérni. Az immunrendszer képes regenerálódni a testtel együtt. Számos orvos, szakértõ azon a véleményen van, hogy a rák és szinte minden betegség egy egészséges szervezetben nem tud megjelenni.
Egy korai német orvos, dr. Josef Issels szerint a betegség valójában csak a legyengült immunrendszer jele és a hagyományos, csakis a beteg testrészre irányuló kezelés eleve kudarcra van ítélve. Az egész testet és azáltal az immunrendszert kell megerõsíteni. Rák-betegség
Nagyon sok beszámoló van rákból való teljes felépülésre. Ennek az esélye 3 fõ tényezõtõl függ:
- a máj és más fõszervek megmaradt mûködéési képessége,
- az immunrendszer még vissza-regenerálóddhatóságának foka,
- a beteg küzdeni akarásának mértéke.
Sokan nem is hinnék el, hogy milyen nagy az esélyük. Ha a megfelelõ tápanyagok anyagcseréje visszaállítható és ha a kiváltó intoxikációs hatás megállítódik, akkor a szervezet méregtelenítõ képességét kell megnövelni, hogy az meghaladja a ráksejtek toxin termelõdését, ami kialakít egy kedvezõbb vér összetételt. A megjavult keringés és megnövekedett oxigén-tartalom a test egészére kedvezõen hat, és remény van arra hogy visszatartsa, vagy akár meg is állítsa a daganat terjedését és egyidejûleg segítse az immunrendszer vissza regenerálódását.
A küzdelem további sikere azon múlik, hogy vajon a test valahogyan megnövelt természetes antitumor küzdõ- és az immunrendszer rákölõ képessége meghaladja-e a ráksejtek osztódási képességét.
A legfontosabb tényezõ nem a rák elterjedtségének foka, hanem a test megmaradt regeneratív képessége.
Másvégrõl ha a ráksejtek túlságosan is gyorsan roncsolódnak szét, akkor az több toxint halmoz fel, mint amennyit a szervezet képes lenne eltávolítani. Tehát a máj, vastagbél tisztán tartása létkérdés. Azaz megint a megfelelõ táplálkozás szükségességéhez (is) jutottunk.

A daganatterápia jövője
Az immunterápia az utóbbi években rohamos fejlődésnek indult, s jó kezdeti eredmények vannak más típusú daganatoknál is. Immunterápiás szereket alkalmaztak a klinikai gyakorlatban például emlőtumornál, krónikus limfoid leukémiánál (CLL) és bizonyos T-sejtes limfómáknál. Egyre több új receptort, azaz potenciális célpontot találnak, s az egyre pontosabban célba találó antitestekkel "halálos csomagokat" is lehet küldeni a tumorsejtekhez. Az antitestekhez ugyanis sejtmérgek vagy sugárzó anyagok köthetők, amelyek közvetlenül pusztítják el a rákos sejteket.A kutatók előtt álló egyik legfőbb feladat a szelektivitás növelése. Minél több, a tumorsejtekre speciálisan jellemző receptort kell találni, s ezek ellen kell antitesteket gyártani - az immunterápia ezután válik igazán célzott daganatterápiává. Számos klinikai próba folyik több daganattípusnál (köztük a nagyszámú népességet érintő tumoroknál, például tüdő- és bélráknál is), s a következő években rengeteg és egyre hatékonyabb immunterápiás szer fog megjelenni - vázolja fel a biztató képet Schneider Tamás.Az immunterápiás szerek egyelőre nagyon drágák, s jelentős erőforrást visznek el az Országos Egészségügyi Pénztártól, amely minden - az indikációs csoportba tartozó - betegnek fizeti a kezeléseket. Az immunterápia mint célzott daganatterápia az elmúlt évtizedek legfontosabb előrelépése a rák elleni harcban, amely - a célpontok és a hatóanyag-molekulák egyre szélesebb körének megismerésével, illetve kifejlesztésével - belátható időn belül igazi áttöréssé válhat.


80. BIOGURU 2008. 11. 01. 11:12:39
Rákbetegek fóruma
TValcsi!!!!!
Magyarország legelismertebb ONKOLÓGUS PROFESSZORA:Budapest, Kéggolyó utca.
Prof. Dr. Tóth József,daganat patológia
Rendelés:kedd-szerda de.10-12ig. előzetes egyeztetés alapján.
Tel:06-1-224-8784
e-mail:joto@oncol.hu
http://www.akademiai.com/content/y36n353rt5w08105
" A rosszindulatú daganatokban gyakran ún. hypoxiás, csökkent oxigéntartalmú területek vannak (az oxigéntenzió 7 Hgmm). A preklinikai, valamint klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a hypoxia fokozza a tumorok progresszióját, agresszivitását. Szövettenyészeteken tanulmányozva az oxigén hatását, bebizonyosodott, hogy az oxigenizáció in vitro önmagában is gátolja az ép szövetek, a benignus és malignus tumorok sejtjeinek növekedését. Az onkoterápia szempontjából rendkívül fontos megállapítás, hogy ha egy daganatban az oxigén parciális nyomása kevesebb, mint 2,5 Hgmm, a sugárérzékenység lecsökken (intrinszik radiorezisztencia). Hypoxiás tumorokban számos kemoterápiás gyógyszer is hatástalan (kemorezisztencia).
Oxigén hiányában vagy hypoxiás szövetekben a fotodinámiás kezelés is eredménytelennek bizonyult. Mindezen kísérleti és klinikai tapasztalatok alapján már évtizedek óta egyes intézetekben kiegészítő kezelésként, de egymagában is próbálkoznak a daganatos betegek oxigenizációjával.
A leggyakoribb kezelési forma az oxigéngáz belélegeztetése (hiperbarikus oxigénterápia), vagy az oxigénnel telített víz alkalmazása fürdő vagy ivókúra formájában. A ma már nemzetközi kooperációban is végzett vizsgálatok egyértelműen igazolják az oxigénbevitel jótékony terápiás, radio- és kemoszenzitizáló hatását. Az általánosan alkalmazott eritropoietin-kezelés is bizonyítja az oxigenizáció jelentőségét a tumorterápiában..." Prof. Dr. Tóth József


81. ... 2008. 10. 27. 18:03:33
Rákbetegek fóruma

Kedves Andrea !

Kerdezzetek meg az orvosotokat, hogy az "Yttrium-90-DOTATOC" terapia segitene e a betegen. Akkor ebben itt Baselban tudok Nektek sokat segiteni. Irjal priviben, ha erdekel. A TB ezt fizeti. Az biztos, hogy nagyon hasznos a kezeles. Endokrin tumoroknal segit.
Kivanok Nektek sok szerencxet es jo egeszseget.

Üdvözletel
Kati


82. Hunano 2008. 10. 26. 19:16:34
Rákbetegek fóruma
DCA - diklór acetát

Rák: új módszer az áttétek diagnosztizálására – 2007. május 08.
A daganatsejtek oxigénigénye nem nő meg szaporodásuk során, glükózfelvételük azonban jelentősen fokozódik - ez az újonan felfedezett jelenség pedig alkalmas lehet a daganatsejteket tartalmazó kis méretű áttétek (mikrometasztázisok) felkutatására - olvasható a Johns Hopkins ...
http://hvg.hu/egeszseg/20070508_daganat_rak.aspx

1. Sok helyen említik ezt a két dolgot a DCA terápia mellé: cottage cheese (ami kb olyan, mint a túró, de nem teljesen az, nálunk is lehet kapni cottage cheese néven, kis kerek műanyag dobozban a sajtok-margarinok táján a boltokban), ennek is a zsírszegény változatát, nagy mennyiségben, amennyit bír, enni belőle. A másik pedig a lenmagolaj, ebből napi 4 teáskanálnyit. Erről van is egy teljes topik, ahol az illető azt írta, hogy a felesége daganatai mindaddig csökkentek, amíg ezt a kettő dolgot naponta ette/bevette, és amikor abbahagyta, megint nőni kezdtek.

2. A legfontosabb és legveszélyesebb mellékhatásként a TLS-t említik - tumor lysis syndrome. Amikor a DCA hatására a daganat elkezd szétesni és kiürülni, a szervek nem mindig tudják követni a tempót és emiatt problémák léphetnek fel (vese, máj). Egyik jele, ha sötétet kezd pisilni. Ilyenkor abba kell hagyni pár napig a szert, 24 óra alatt bomlik le a szervezetben, utána csökkentett adaggal újrakezdeni.

3. Többen fogyasztanak még egy kapszulát is, aminek a nevét nem írják, csak az összetevőit: 500 mg Acetyl-L-Carnitine és 200mg Alpha Lipopoic Acid (alfa lipoénsav), napi 3 kapszula. Illetve Omega-3 olajat, napi 5000 mg-ot. Az alfa liponsav http://www.doskar.hu/hatoanyag.php?menu1=2&menu2=10 patkányokban kétszer akkora mértékben csökkentette a daganat méretét DCA-val együtt alkalmazva. (Óvatosság javasolt, nehogy TLS legyen a vége)

4. a TLS mellékhatás ellenőrzésére ilyen vérvizsgálatok kellenek: glükóz, elektrolitok, májfunkció és mérni kell a szervezet pH-ját (nyálból).

5. Adagolás: Napi 10mg/testsúlykg/nap az átlagos javasolt dózis. Kezdésnek 5-6 mg/ttkg/nap adagot javasolnak. A gyerekek betegségének kezelésére alkalmazott 25 mg/ttkg/nap nagyon sok egy felnőttnek, azt írja, hogy a gyerekek jobban tolerálják, felnőttnek az rengeteg. Ha bármi mellékhatást észlel, abba kell hagyni 1-2 napra és csökkentett adaggal újrakezdeni. A napi adag bevételére is több módszert ír, van, aki egyben veszi be, de jobbnak tartják napi 2 adagra elosztani a napi mennyiséget és reggel+késő este bevenni. Van, aki csak minden másnap szedi, vagy hétfőtől péntekig szedi, hétvégén pihenteti a szervezetét.

6. Ami pozitívumokat olvastam: volt, akinek 3 hét után 70%-kal összementek a daganatai. A legtöbb betegnek javul az étvágya, több lesz az energiája, de estére nagyon elfáradnak. Sokan abbahagyhatják a fájdalomcsillapítókat, súlygyarapodás beindul, jobb a közérzetük.

***

1. többen javasolnak 10 napnyi szedés után szünetet, hogy a pusztuló ráksejtek melléktermékei kiürüljenek

2. fontos a pH mérése nyálból és vizeletből is (vérből mérve nem jó), étkezések után 1 órával. A nyál pH határértéke 6,8, a vizeleté 7,0. Nem szabad túl savasnak lennie a szervezetnek, mert az kedvez a ráksejteknek, talán erre jó a cottage cheese??? A tejsavót javasolják.

3. antioxidánsok is fontosak, napi 10 gramm C vitamin és 500 mg r-Lipoic acid növeli a DCA hatékonyságát.

4. a TLS-t nagyon sok helyen említik, nagyon oda kell rá figyelni, mert ha túl gyorsan halnak el a ráksejtek, halált okozhat!!!!!
ha zsibbadás a DCA mellékhatása, napi 500 mg Thiamine jól kezeli (megj: a benfotiamin jobb hatásfokú, Pl Benfogamma, A Milgammában van B12 is, ez ellenjavallt rákos beteg esetén)

http://www.thedcasite.com

Napi dózis: ajánlott mennyiség 10-15 mg/testsúlykilogramm naponta. Többet nem javasolnak, mert a mellékhatások túl erősek lehetnek. Gyerekek egyébként jobban tolerálják a nagyobb mennyiséget. Semmiképp nem javasolják a kísérletezést nagyobb adaggal, főként, mert akkor a mellékhatások fellépése miatt meg kell szakítani a kúrát. Egész komolyan intenek, hogy 10mg/kg adagnál ne használjon senki többet. Azt írják, a DCA komoly gyógyszer.
Ezt az adagot 2x-re elosztva, reggel és este kell bevenni.
Ezzel egy időben nagyon intenek a pontos mérésre is!!! Be kell szerezni vegyészek által használt mérleget. Ha nincs, akkor a következő az irányadó: ¼ teáskanál kb. 1000 mg-nak felel meg. Csapott kávéskanál kb. 2000 mg= 2g.
Bevenni vízben jól elkeverve.

Mellékhatások: Általános javaslat ezekkel kapcsolatban. Ha feltűnik valami mellékhatás, jobb leállni a szerrel egy időre, mint hagyni, hogy nagyon eldurvuljon. Tapasztalatok szerint a DCA felezési ideje 24 óra, úgyhogy napokba telik, míg kiürül a szervezetből. Minél idősebb valaki, annál nehezebben dolgozza fel a szervezete. (metabolize = anyagcserével átalakítja). Itt is hangsúlyozzák, inkább kisebb dózisban hosszabb ideig alkalmazni, mint mellékhatások miatt leállni.

Tumor Lysis Syndrome: A tumoros sejt lebomlásának tünetcsoportja. Ha a tumoros sejt pusztulni kezd, szétesik, azonnal el kell távoznia a szervezetből. A DCA gyors sejtpusztulást okoz, ez gond lehet. (halálos lehet!)

Ismét a TLS-ről egy másik forrásból
http://oncolink.upenn.edu/resources/article.cfm?c=16&s=46&ss=205&id=886

Tumor Lysis Syndrome – TLS = Súlyos anyagcsere rendellenesség, mely a rák elleni kezelések mellékhatása, a tumorsejtek gyors pusztulása, elhalása idézi elő.
Ez az oldal is összegzi a tünetegyüttes lényegét, kiegészítve azzal, hogy nemcsak rákbetegeknél figyelték meg. Oka: az elpusztult ráksejtek a keringésbe kerülnek, nem ürülnek ki elég gyorsan a szervezetből.

RENDELLENES TÜNETEK:

Magas húgysav szint (oka: a nukleinsav húgysavvá bomlik le) – Ha túl nagy mennyiségben termelődik a húgysav, a vese nem tudja kiválasztani, kristályos formában kicsapódik a vese csatornákban, veseelégtelenséget okozva. Kiszáradás (TLS-ben gyakran előfordul) súlyosbítja ezt az állapotot.

Húgysav túltengésre kell gyanakodni, ha a következőket tapasztaljuk: hányinger, hányás, hasmenés, kóros étvágytalanság. Különösen figyelni kell, ha korábban is voltak veseproblémák, vagy a vesét károsító antibiotikumot szed a beteg. Húgyvezeték elzáródás is felléphet a húgysav túltengés következtében, tünetei: véres vizelet, lágyéki fájdalom, magas vérnyomás, folyadékvisszatartás (ödéma), tompultság, levertség, és zavaros, üledékes vizelet.

Hiperkalémia = Abnormálisan magas kálium szint a vérben. (potassium: kálium) A kálium is a sejtbomlás mellékterméke. A hiperkalémia életveszélyes szívritmuszavarhoz és halálhoz vezethet. Jelei: hányinger, hányás, étvágytalanság, hasmenés. Izomban jelentkező tünetek: izomgyengeség, görcs, a szív különböző működési zavarai, ez utóbbiak hirtelen halálhoz vezethetnek.

Hyperphosphatemia = Túl magas foszfor szint. Fontos: a tumorsejtek 4x annyi foszfort tartalmaznak, mint az egészséges sejtek. Ezt is a vese választja ki, azonban nagyon hamar túltelítetté válhat. Tünetek megint a hányinger, hányás, hasmenés, levertség és remegés. A hyperphosphatemia szintén veseelégtelenséghez vezethet, mivel a foszfor – a kalciummal együtt – kiválhat, kicsapódhat a vesecsatornákban. Ahogy a foszfát szint nő, sajnos a kalciummal kapcsolatba lép, és egymás (rossz) hatását erősítve kicsapódnak. Eredményezhetnek veseköveket és vese összeomlást. Mivel a szövetekben (pl. izom) is kicsapódnak, ez a vér kalcium szintjének erős csökkenéséhez vezethet, ami következtében izomgörcs, rángás, szívritmuszavar léphet föl.

A TLS tünetei az egész kicsi eltéréstől a súlyosig terjedhetnek, kezdve a kisfokú laboreredmény változástól a vese funkció- vagy a szívműködés súlyos zavaráig. Épp ezért fontos, hogy a beteg nagyon alapos és állandó megfigyelés alatt legyen, mielőtt valamely életveszélyes állapot fellépne.

MEGELŐZÉS:

A magas rizikófaktorba tartozó betegek esetén megelőző intézkedések szükségesek. (Felsorol magas rizikófaktorú eseteket, de a DCA-t szedőket nem említi, viszont ők MINDENKÉPP ebbe a kategóriába tartoznak.)

vénás kivezetés (talán ezt hívják centrális vénás katéternek)

EKG

A folyadékfelvétel szigorú ellenőrzése (min. 3 liter/nap), miközben a vizelet-leadást mérjük (min. 100 ml/óra), ha szükséges, vízhajtót alkalmazzunk.

Folyamatos laborvizsgálatok: LDH-, húgysav-, nátrium-, kálium-, karbamid-, foszfor és kalcium szint mérése.

Két gyógyszert említenek a húgysav szint leszorítására: Allopurinol (Zyloprim®), Rasburicase (Elitek™) – nem tudom, mi a magyar megfelelőjük.

Lúgosítás: szódabikarbónával (sodium-bicarbonate) – mikéntjére nincs javaslat.

A lúgosításnál megjegyzi, hogy további kutatás szükséges, mivel a túlzott lúgosítás elősegíti a kalcium-foszfát kristályok kicsapódását. Többek szerint elegendő a megfelelő vizeletkiválasztást biztosítani.

KEZELÉS:

Ha az elektrolit egyensúly mégis felbomlik a következők a teendők:

Hiperkalémia esetén sodium polystyrene sulfonate ( Kayexalate, Kionex ), 15-60 gramm/nap

Hyperphosphatemia fellépésekor a kezelés: aluminum hydroxide 15 ml minden 4/6 órában

Csökkent kalcium szint: nincs javaslat a kalciumpótlásra, a kristályosodás veszélye miatt (ld. föntebb)

Nagyon súlyos vesefunkció zavarnál dialízis jöhet szóba

Általános tanács: Érdemes vese-diétát alkalmazni, ami foszfor- és káliumszegény étrendet jelent, pl. kerülni kell a banánt, narancsot, paradicsomot, tejtermékeket, feldolgozott élelmiszereket (gondolom sózott, tartósított, salétromot tartalmazó ételek), szódát (szikvíz, talán a széndioxid-dús?), csokoládét és olajos magvakat.

DCA Kezelés meddig tartson? Sajnos nincs adat erre.


DCA Meddig áll el? 1 évig szavatos. A dobozon van gyártási idő.

http://www.thedcasite.com/dca_safety.html
Mellékhatások:

- 1998 óta vannak vizsgálatok /kísérletek/ azóta állnak rendelkezésre adatok. Sok esetben figyeltek meg a perifériás idegrendszerben neuropátiát /ideggyengeség/. A terápia szüneteltetésével ezek minden esetben elmúltak.

- Egyéb tünetek: fáradtság, kimerültség, légzési zavarok, /légszomj/, hányás és/vagy emésztőrendszeri fájdalmak, remegés (ezeket 25 mg/kg esetén figyelték meg).

- A weboldal saját felmérése /a szert használók között/: a már említetteken túl a következő mellékhatások fordultak elő: bizsergés, zsibbadás a végtagokon /ez a perifériás ideggyengeség jele/, kézremegés, gyengeség a lábakban, közepes erősségű hányinger, megdagadt bokák, a vizelet több lett, szédülés, fokozott aggodalom, depresszió.

Az eddigi tünetekre azt javasolják, h. amennyiben ezeket észleli a beteg, fel kell függeszteni a DCA szedését pár napra, majd újrakezdeni alacsonyabb dózisban vagy a korábbi dózisban. Kiegészítésként javasolnak thiamint (B1 vit.), és/vagy fólsavat. (Megj: A benfotiamin (Pl. Benfogamma) 5-25-szörös ahsznosulású a sima B1 vitaminhoz képest.)

TLS - Tumor Lysis Syndrome: daganatos sejt lebomlásával járó tünetegyüttes
- A DCA atípusos mellékhatásait dokumentálták, amit TLS néven ismernek. A rákos sejtek gyors pusztulásának eredménye. Ez annyira súlyos lehet, hogy akár halált is okozhat. A TLS-t más rák elleni kezelések esetén is megfigyelték.

TLS: nem más, mint anyagcserével kapcsolatos rendellenességekkel jellemezhető életveszélyes állapot, válaszreakció a kezelésre, a tumorsejtek gyors pusztulása miatt. A leggyakrabban leukémia, mellrák, hererák, csontvelőrák, carcinoma, agydaganat egyes fajtáiban figyelték meg.

Amennyiben a TLS tüneteit tapasztalja valaki:

1. azonnal keresse fel orvosát
2. függessze fel a DCA-t, amíg a tünetek elmúlnak
3. alacsonyabb dózisban kezdje újra a szert szedni

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel:
Nincs adat. Esetleg egy bizonyos Lasix nevű gyógyszerrel feltételeznek kölcsönhatást, de ez bizonytalan.

És most bővebben más oldalakról olvasottak a TLS-ről:
http://www.answers.com/topic/tumor-lysis-syndrome

Ez az oldal hasonló leírást ad, súlyos anyagcserezavarban megmutatkozó állapot, a daganatok kezelésének egyik lehetséges mellékhatása. Legsúlyosabb esetben halálhoz vezet.

Leggyakrabban a nagy kiterjedésű, vaskos, alaktalan daganatoknál fordul elő, valamint a haematologiás tumoroknál (leukémia, lymphoma) és a mellráknál. Sugárzás, kemoterápia, corticosteroid kezeléseknél figyelték meg (a lap nem említi a DCA-t, nyílván, mert az nem engedélyezett gyógyszer). Ha a test szöveteiben „dehidrogénezett tejsav” enzim szaporodik fel (Lactic acid dehydrogenase (LDH) - ez a jel a TLS veszélyre figyelmeztet.!!!

Tünetek:

A vese alulműködése, diszfunkciója, és/vagy a vizelet csökkenése súlyos figyelmeztető jel! A vese elégtelen működése ugyanis azzal jár, hogy nem tudja a káros, fölösleges anyagokat kiválasztani. A rákos betegek hajlamosak a vese funkciók zavarára, és húgysav túltermelésre. Emellett ha hányinger, hányás fellép, a kiszáradás kockázata is nő. Ugyanakkor a fehérvérsejtszám csökkenhet, ami a fertőzésekkel szemben gyöngíti a beteget.

Folyamatosan figyelni kell a beteg elektrolit szintjére és biztosítani az állandó intravénás hozzáférhetőséget, hogy baj esetén közbe lehessen lépni. Nagyon fontos a megfelelő vízfelvétel.

Laboratóriumi tesztekkel folyamatosan ellenőrizni kell a kalcium, potassium (kálium), foszfát, magnézium és húgysav szintet – a kalcium abnormálisan alacsonyra süllyedhet, a többi túlságosan magas szintre mehet! A húgysav túltengés okozhatja a vese összeomlását.

A vizeletnek el kell érnie a 100-200 ml/óra mennyiséget.
A húgysav túltengés köveket is okozhat.
Húgysav túltengés ellen ajánlott: fiziológiás sóoldatban kell dextrozt, szódium-bikarbonátot feloldani (megjegyzem, ezt jobb orvosra bízni, itt egy elég pontos receptet ad az angol eredeti).
A szódabikarbónát úgy kell adagolni, hogy a vizelet Ph értéke 7-8 között legyen.
Allopurinol /C5H4N4O/ nevű anyag szintén segít a húgysav szint leszorításában.

A potassium (kálium) szint emelkedése szívritmus zavart, szívrohamot, izomgyengeséget okozhat. Fokozott EKG ellenőrzés javasolt!

A foszfát szint emelkedése idegi- és izomban jelentkező panaszokat okozhat, és rontja a veseműködést. Foszfátszegény étrend javasolt!

A kalcium szint csökkenése okozza az izomzat görcsét, emiatt fokozott Ca bevitel javasolt!
Mindenképpen állandó orvosi ellenőrzés szükséges, hogy baj esetén a szükséges kezeléseket meg lehessen kezdeni.

DCA esetleírások:

Egy férfi a feleségét kezeli DCA-val, aki tüdőrákos. Ő írta, hogy nekik nagyon sokat segített a cottage cheese és a lenmagolaj.
Napi egy doboznyi cottage cheese kellene, ebbe belekeverni két evőkanál hidegen sajtolt lenmagolajat, egy kanálnyi fagyasztott áfonyát kiolvasztva (ízesítésnek) és fél teáskanál tiszta juharszirupot édesítőnek. Nem fogyaszt vörös húst, fehér cukrot és csirkéből is csak tanyasit (biót). Rengeteg D3-vitamint, napi 8000 NE-et (kb. 12 csepp Vigantol olaj)
Emellett kapja a DCA-t. A feleségét a kórházból tolókocsiban hozta ki, pár hétre rá pingpongversenyre mentek (ahol a nő versenyzett).
Szóval nekik ez nagyon bejött.

*********************


83. Ágnes 2008. 10. 26. 18:16:39
Rákbetegek fóruma
Dr. Pécsek Mária sebész főorvosnő tapasztalatai a rák kezelésében alkalmazott R47-PROTUMOL® ápoló krémről.

2007. márciusától napjainkig a következő gyakorlati tapasztalatokról számolhatok be:
Szövettanilag igazoltan rosszindulatú betegségekben, a bőrfelszínhez közeli elváltozásoknál alkalmaztuk az R47-PROTUMOL® krémet rendszeres kontroll mellett.
Öt emlődaganatos betegnél - kettőnél az emlőben lévő nem eltávolítható malignus tumornál, háromnál hónalji metastasis esetében, amely tapintható volt.

A betegeknél napi 2-3-szor alkalmaztuk rendszeresen az R47-PROTUMOL® krémet, és hat hónap múlva kontrolláltunk.
Az emlőben lévő 6-7 cm-es tumor 1 centiméteressé vált.
A hónalji metastasis a további betegeknél tapinthatatlanná vált.

Volt olyan beteg, akinek a nagy emlő tumora a fenti terápia hatására 1 centiméteressé vált, azután eltávolítható lett.
A műtét során az 1 cm-es daganatot eltávolítottuk, és a szövettani vizsgálat az elváltozásban csak 1-2 rosszindulatú sejtcsoportot talált.

A hónalji metastasis eltűnésével teljes hónalji blokkdissekciot végeztünk, amelyben malignus elváltozást csak 1-1 mikroszkopikus sejtcsoportban láttunk.
Ezen szövettani diagnózis egyértelműen bizonyítja a daganat visszafejlődését.
Hozzáteszem, hogy ez a beteg chemoterapiás kezelést sem kapott, csak az R47-PROTUMOL® krémmel lett kezelve.

Eseteim között nyakon megjelenő, már kifekélyesedő áttét esetében kettő tubus R47-PROTUMOL® krém elhasználása után a metastasis megkisebbedett, a kifekélyesedés meggyógyult. Ha az alapbetegséget nem is gyógyította meg, a beteg életminőségét rendkívüli módon megjavította, melyet más eszközökkel nem értünk volna el.
Tapasztalataim során, és nagyszámú beteganyagomban sem láttam ehhez hasonló remissiot.

Hasonló, orvosilag igazolt remissiot találtam 35 éves betegnél, akinek elhanyagolt, kifekélyesedő emlő tumora volt. Az R47-PROTUMOL® krém kitartó használata után a daganat megkisebbedett lényegesen, a kifekélyesedés megszűnt, a daganat eltávolíthatóvá vált.

Jóindulatú nyaki nyirokcsomók, melyek lényegesen megnagyobbodtak, a krém tartós használatával teljesen eltűntek.

Malignus lymphomas beteg nyakán váladékozó, csecsemő ökölnyi nyirokcsomó az R47-PROTUMOL® krém használatától alig tapinthatóvá vált, váladékozása megszűnt.
A beteg ez idő alatt chemoterapiát nem kapott, így egyértelmű, hogy a krém használatának tudható be a javulás.

Az olyan betegeknél, akiknél szövettanilag igazoltan rosszindulatúság állt fenn, a szokványos orvosi terápiával ilyen javulást még nem konstatáltam.

Az emlő jóindulatú és tapintható elváltozásai az R47-PROTUMOL® krém használatával teljesen eltűnnek.
Így prevenciónak (megelőzésnek) is pótolhatatlan, tekintettel a nagy számban előforduló emlő tumorokra.

Örömmel tölt el az R47-PROTUMOL® ápoló krém orvosilag is kézzelfogható pozitív hatása.

Szeged, 2008. június 08.
Dr. Pécsek Mária
Sebész


84. BIOGURU 2008. 10. 26. 14:08:34
Rákbetegek fóruma
Kedves Maka !
DCA:
segíthet a daganatos betegségek legyőzésében

Gyógyítás 2007. FEBRUÁR MEDICAL TRIBUNE 15.

Lehet, hogy mégsem a mutációkban, hanem az anyagcserezavarok terén kell keresnünk a hatékony
daganatterápia kulcsát? A régóta ismert – és laktátacidózis kezelésére már alkalmazott –, olcsó diklóracetát (DCA) a mitokondriumra hatva többféle tumorsejt elpusztítására képes – állítják a University of Alberta (Edmonton) kutatói rosszindulatú tüdô-, emlô és agydaganatos
sejtvonalakon végzett vizsgálataik eredménye alapján (Cancer Cell 2007;11:37–51). Ráadásul az egészséges sejteket nem károsítja,mellékhatásai – fájdalom, sibbadás, járászavar – pedig eltörpülnek a gyógyulás lehetôsége
mellett.
Sûrû, elágazásokban dús, ám rosszul funkcionáló érhálózat kifejlôdését eredményezô módszer állatkísérleteirôl számoltak be amerikai kollégák (Nature 2006;444:1032–1037). A tumorok vérellátásának gátlására fejlesztett új módszer az eddigiektôl eltérôen nem a vaszkuláris endoteliális növekedési faktort (VEGF), vagyis az angiogenezist célozza, hanem az egészséges érszerkezet kiépülésének megakadályozását.
A módszer alapja az erek normális struktúrájának kialakulásában szerepet játszó – a VEGF által szabályozott – deltaszerû ligand 4 (DLL4) blokkolása. A hatás még az anti-VEGF kezelésre rezisztens tumorokban is kialakult. Az erek nem megfelelô mûködését legkézzelfoghatóbban a daganat – hipoperfúzióra és hipoxiára visszavezethetô – csökkent mértékû növekedése igazolta.

Célzottabbá teszi a daganatellenes kezelést és csökkenti a terápia toxicitását, ha hôérzékeny
liposzómába „csomagolják” a kemoterápiás szereket (J Natl Cancer Inst 2007;99:53–63).
A kutatók számításai szerint így a hagyományoshoz képest közel harmincszoros koncentrációban jut el a kemoterapeutikum a
célhelyre. A liposzóma adott, alacsonyabb hômérsékleten „megolvad”, és mintegy 20 másodperc alatt kiürül belôle a gyógyszer.
A liposzómák természetes tulajdonsága, hogy a magasabb hômérsékletû helyek irányába vándorolnak. Ezért a kísérleti állatok egy részénél a tumor régióját külsô hôforrással melegítették – a kezelés ilyenkor még eredményesebbnek bizonyult, a tumor növekedése közel harmaduknál teljesen megállt, a fennmaradó kétharmadesetében pedig lényegesen lassult. A gyógyszer a tumor perifériás – vagyis éppen legsûrûbb érhálózatú – részeit pusztította leginkább. Az infúzióval bejuttatott részecskék szervezetbeliútját mágneses rezonanciás felvétellel is követték – ezek igazolták,
hogy a liposzóma a megfelelô helyre került.
Hôérzékeny liposzómákkal egyébként már klinikai vizsgálatok is folynak: a Duke egyetemen
mellkasfalban kiújult emlôtumorban szenvedô betegek körében alkalmazzák ôket.

Sok ép sejttel ellentétben a daganatokban nagy a mitokondriumok membránpotenciálja, a kulcsfontosságú Kv1.5 káliumcsatorna pedig alig expresszálódik. Mindez együtt vezet oda, hogy a tumorsejtek ellenállnak az apoptózisnak. A DCA gátolja a mitokondriális piruvát-dehidrogenáz kináz (PDK)enzimet, növeli a sejtorganellum H2O2-tartalmát és aktiválja a káliumcsatornát.
Mindez azonban nem érvényes az egészséges sejtekre, csak a rákosan elfajultakra, ez
lehet a szelektivitás alapja. Az eredmény az apoptózis folyamatának beindulása, a proliferáció mérséklôdése, a tumor növekedésének elmaradása, sôt teljes visszafejlôdése.A klinikai vizsgálatok valószínûleg jótékonysági szervezetek, egyetemek vagy az állam támogatásával zajlanak majd, ugyanis a
gyógyszervállalatok számára a szer nem jelent üzletet, mivel nincs szabadalma – fûzi kommentárként a hírhez a New Scientist címû tudományos hetilap január 20-i száma.85. Judit 2008. 10. 25. 13:35:04
Rákbetegek fóruma
Kedves Anita
Kérlek fogadd öszinte együttérzésem, és nagyon nagy tiszteletem az akaratodért. MEG AKARSZ GYOGYULNI, s ez igy is fog történni! Mindent meg kell tenned érte. Most ez a legfontosabb szàmodra. En szeretném a figyelmedet felhivni egy uj àpolo krémre, melyet egy nemzetközileg ismert, és nagy tiszteletben àllo magyar kutato 100 éve közismert, és alkalmazott apalanyagokbol àllitott össze. Rozim Péter kutato szavait idézem : "Az R47-Protumol (R) àpolo krém, amelyet a különféle ràkokban szenvedö betegek szàmàra fejlesztettem ki" A kisérletek folyamàn csodàlatos eredményeket értek el. Dr. Pécsek Mária sebész főorvosnő tapasztalatai a rák kezelésében alkalmazott R47-PROTUMOL® ápoló krémről kàpràzatosak. A föorvosasszony a következö eredményekröl szàmol be:

2007. márciusától napjainkig a következő gyakorlati tapasztalatokról számolhatok be:
Szövettanilag igazoltan rosszindulatú betegségekben, a bőrfelszínhez közeli elváltozásoknál alkalmaztuk az R47-PROTUMOL® krémet rendszeres kontroll mellett.
Öt emlődaganatos betegnél - kettőnél az emlőben lévő nem eltávolítható malignus tumornál, háromnál hónalji metastasis esetében, amely tapintható volt.

A betegeknél napi 2-3-szor alkalmaztuk rendszeresen az R47-PROTUMOL® krémet, és hat hónap múlva kontrolláltunk.
Az emlőben lévő 6-7 cm-es tumor 1 centiméteressé vált.
A hónalji metastasis a további betegeknél tapinthatatlanná vált.

Volt olyan beteg, akinek a nagy emlő tumora a fenti terápia hatására 1 centiméteressé vált, azután eltávolítható lett.
A műtét során az 1 cm-es daganatot eltávolítottuk, és a szövettani vizsgálat az elváltozásban csak 1-2 rosszindulatú sejtcsoportot talált.

A hónalji metastasis eltűnésével teljes hónalji blokkdissekciot végeztünk, amelyben malignus elváltozást csak 1-1 mikroszkopikus sejtcsoportban láttunk.
Ezen szövettani diagnózis egyértelműen bizonyítja a daganat visszafejlődését.
Hozzáteszem, hogy ez a beteg chemoterapiás kezelést sem kapott, csak az R47-PROTUMOL® krémmel lett kezelve.

Eseteim között nyakon megjelenő, már kifekélyesedő áttét esetében kettő tubus R47-PROTUMOL® krém elhasználása után a metastasis megkisebbedett, a kifekélyesedés meggyógyult. Ha az alapbetegséget nem is gyógyította meg, a beteg életminőségét rendkívüli módon megjavította, melyet más eszközökkel nem értünk volna el.
Tapasztalataim során, és nagyszámú beteganyagomban sem láttam ehhez hasonló remissiot.

Hasonló, orvosilag igazolt remissiot találtam 35 éves betegnél, akinek elhanyagolt, kifekélyesedő emlő tumora volt. Az R47-PROTUMOL® krém kitartó használata után a daganat megkisebbedett lényegesen, a kifekélyesedés megszűnt, a daganat eltávolíthatóvá vált.

Jóindulatú nyaki nyirokcsomók, melyek lényegesen megnagyobbodtak, a krém tartós használatával teljesen eltűntek.

Malignus lymphomas beteg nyakán váladékozó, csecsemő ökölnyi nyirokcsomó az R47-PROTUMOL® krém használatától alig tapinthatóvá vált, váladékozása megszűnt.
A beteg ez idő alatt chemoterapiát nem kapott, így egyértelmű, hogy a krém használatának tudható be a javulás.

Az olyan betegeknél, akiknél szövettanilag igazoltan rosszindulatúság állt fenn, a szokványos orvosi terápiával ilyen javulást még nem konstatáltam.

Az emlő jóindulatú és tapintható elváltozásai az R47-PROTUMOL® krém használatával teljesen eltűnnek.
Így prevenciónak (megelőzésnek) is pótolhatatlan, tekintettel a nagy számban előforduló emlő tumorokra.

Örömmel tölt el az R47-PROTUMOL® ápoló krém orvosilag is kézzelfogható pozitív hatása.

Szeged, 2008. június 08.
Dr. Pécsek Mária
Sebész


A NewCell Kft 2008 szeptemberében alakult, s küldetésének tekinti minél több megbetegedett tàrsunkon valo segitést, valamint a megelözésre valo figyelemfelkeltést.

Kérlek vedd fel velem e-mailban, vagy telefonon a kapcsolatot, (Skype: judit.sziraczki.raffay) hogy még több informàciot adhassak, valamint, hogy meghivhassalak a 2008. Oktober 27.-én 20.00 orai kezdettel tartando konferenciàra, melyen a NewCell Kft bemutatja az àpolo krémet. Lehetöség nyilik arra, hogy kérdéseket tegyél fel. Az elöadàs màsodik részében megtudhato az àpolo krém elérhetö àron valo beszerzési lehetösége. 2 napon belül a kezedben lehet, és hasznàlhat. Kérlek probàljad meg! Kivànom Neked, hogy nagyon erös,s nemsokàra egészséges légy. Tisztelem az akaratodat. Judit


86. Ágnes 2008. 10. 24. 14:46:09
Rákbetegek fóruma
Dr. Pécsek Mária sebész főorvosnő tapasztalatai a rák kezelésében alkalmazott R47-PROTUMOL® ápoló krémről.

2007. márciusától napjainkig a következő gyakorlati tapasztalatokról számolhatok be:
Szövettanilag igazoltan rosszindulatú betegségekben, a bőrfelszínhez közeli elváltozásoknál alkalmaztuk az R47-PROTUMOL® krémet rendszeres kontroll mellett.
Öt emlődaganatos betegnél - kettőnél az emlőben lévő nem eltávolítható malignus tumornál, háromnál hónalji metastasis esetében, amely tapintható volt.

A betegeknél napi 2-3-szor alkalmaztuk rendszeresen az R47-PROTUMOL® krémet, és hat hónap múlva kontrolláltunk.
Az emlőben lévő 6-7 cm-es tumor 1 centiméteressé vált.
A hónalji metastasis a további betegeknél tapinthatatlanná vált.

Volt olyan beteg, akinek a nagy emlő tumora a fenti terápia hatására 1 centiméteressé vált, azután eltávolítható lett.
A műtét során az 1 cm-es daganatot eltávolítottuk, és a szövettani vizsgálat az elváltozásban csak 1-2 rosszindulatú sejtcsoportot talált.

A hónalji metastasis eltűnésével teljes hónalji blokkdissekciot végeztünk, amelyben malignus elváltozást csak 1-1 mikroszkopikus sejtcsoportban láttunk.
Ezen szövettani diagnózis egyértelműen bizonyítja a daganat visszafejlődését.
Hozzáteszem, hogy ez a beteg chemoterapiás kezelést sem kapott, csak az R47-PROTUMOL® krémmel lett kezelve.

Eseteim között nyakon megjelenő, már kifekélyesedő áttét esetében kettő tubus R47-PROTUMOL® krém elhasználása után a metastasis megkisebbedett, a kifekélyesedés meggyógyult. Ha az alapbetegséget nem is gyógyította meg, a beteg életminőségét rendkívüli módon megjavította, melyet más eszközökkel nem értünk volna el.
Tapasztalataim során, és nagyszámú beteganyagomban sem láttam ehhez hasonló remissiot.

Hasonló, orvosilag igazolt remissiot találtam 35 éves betegnél, akinek elhanyagolt, kifekélyesedő emlő tumora volt. Az R47-PROTUMOL® krém kitartó használata után a daganat megkisebbedett lényegesen, a kifekélyesedés megszűnt, a daganat eltávolíthatóvá vált.

Jóindulatú nyaki nyirokcsomók, melyek lényegesen megnagyobbodtak, a krém tartós használatával teljesen eltűntek.

Malignus lymphomas beteg nyakán váladékozó, csecsemő ökölnyi nyirokcsomó az R47-PROTUMOL® krém használatától alig tapinthatóvá vált, váladékozása megszűnt.
A beteg ez idő alatt chemoterapiát nem kapott, így egyértelmű, hogy a krém használatának tudható be a javulás.

Az olyan betegeknél, akiknél szövettanilag igazoltan rosszindulatúság állt fenn, a szokványos orvosi terápiával ilyen javulást még nem konstatáltam.

Az emlő jóindulatú és tapintható elváltozásai az R47-PROTUMOL® krém használatával teljesen eltűnnek.
Így prevenciónak (megelőzésnek) is pótolhatatlan, tekintettel a nagy számban előforduló emlő tumorokra.

Örömmel tölt el az R47-PROTUMOL® ápoló krém orvosilag is kézzelfogható pozitív hatása.

Szeged, 2008. június 08.
Dr. Pécsek Mária
Sebész
További információ:


87. BIOGURU 2008. 10. 21. 17:24:46
Rákbetegek fóruma
Az oxigenizáció hatása a daganatok biológiai viselkedésére

Szerzők: - Prof.dr.Tóth József (50-éve pathológus)- Budapest, Onkológiai Intézet Kékgolyó utca.
http://www.akademiai.com/content/y36n353rt5w08105

A rosszindulatú daganatokban gyakran ún. hypoxiás, csökkent oxigéntartalmú területek vannak (az oxigéntenzió 7 Hgmm). A preklinikai, valamint klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a hypoxia fokozza a tumorok progresszióját, agresszivitását. Szövettenyészeteken tanulmányozva az oxigén hatását, bebizonyosodott, hogy az oxigenizáció in vitro önmagában is gátolja az ép szövetek, a benignus és malignus tumorok sejtjeinek növekedését. Az onkoterápia szempontjából rendkívül fontos megállapítás, hogy ha egy daganatban az oxigén parciális nyomása kevesebb, mint 2,5 Hgmm, a sugárérzékenység lecsökken (intrinszik radiorezisztencia). Hypoxiás tumorokban számos kemoterápiás gyógyszer is hatástalan (kemorezisztencia). Oxigén hiányában vagy hypoxiás szövetekben a fotodinámiás kezelés is eredménytelennek bizonyult. Mindezen kísérleti és klinikai tapasztalatok alapján már évtizedek óta egyes intézetekben kiegészítő kezelésként, de egymagában is próbálkoznak a daganatos betegek oxigenizációjával. A leggyakoribb kezelési forma az oxigéngáz belélegeztetése (hiperbarikus oxigénterápia), vagy az oxigénnel telített víz alkalmazása fürdő vagy ivókúra formájában. A ma már nemzetközi kooperációban is végzett vizsgálatok egyértelműen igazolják az oxigénbevitel jótékony terápiás, radio- és kemoszenzitizáló hatását. Az általánosan alkalmazott eritropoietin-kezelés is bizonyítja az oxigenizáció jelentőségét a tumorterápiában. Időszerűnek látszik Magyarországon szakintézetekben nagy beteganyagon kivizsgálni az oxigenizáció tumorgátló, radio- és kemoszenzitizáló hatását.

Tudta? – Nem létezik szívrák!
Ugyanis, daganat nem jöhet létre olyan környezetben, ahol a sav-lúg egyensúly fennáll, és bőségesen van oxigén. A tüdőből a szívbe folyó vér az egész szervezet oxigénben leggazdagabb és legmagasabb pH-értékű része. Miközben a vér átmegy a tüdőn, a savas toxinok kicsapódnak belőle, és marad a sok-sok oxigén és a magas pH-érték. A rákos sejteknek mindig szélsőséges a pH-értékük, és oxigénhiány áll fenn bennük, míg az egészséges sejtekben enyhén lúgos a kémhatás és magas az oxigéntartalom.

Napjaink átlagemberének életformája óhatatlanul savas irányba tolja a szervezet kémhatását, elsősorban az egészségtelen táplálkozásnak, az élvezeti cikkek nyakló nélküli fogyasztásának, a mozgásszegény életmódnak és a kevés friss levegőnek „köszönhetően”.A vér normális pH-értéke 7,35 és 7,45 között mozog. Ebből a keskeny tartományból nagyon könnyen elmozdulhat savas – alacsonyabb – vagy lúgos – magasabb – tartományba. Leggyakrabban az elsavasodás veszélyeiről szokás beszélni. Nem véletlenül…

Ha a sejten kívüli folyadékok, elsősorban a vér savassá válik, vezető tünetté válik az állandó fáradtság, illetve könnyebben elkapjuk a náthát és más betegségeket. Ha a savasság még jobban erősödik, különféle fájdalmakat, például erős fejfájást, mellkasi fájdalmat vagy gyomorfájást észlelünk.

A szervezetnek semlegesítenie kell a bekerült savas elemeket, és ehhez lúgos, más szóval bázikus tartalékait kell felhasználnia – főleg kalciumot, magnéziumot, káliumot, cinket és nátriumot –, amiket a csontokból, a fogakból, a porcokból és az izmokból von ki.

Szervezetünk válaszreakcióként a felesleges savat a test valamely részébe halmozza fel, méghozzá olyan helyen, ami már amúgy is legyengült állapotban van. Az adott testrészen a vér nem képes tovább fenntartani a sav-bázis egyensúlyt, ezért a sejtek is elsavasodnak, és még kevesebb oxigénhez jutnak. Ha ez a tendencia folytatódik, az egész testrész túlnyomóan savassá válik, egyes sejtek elpusztulnak, és maguk is savvá válnak.

Ugyanakkor bizonyos sejtek képesek alkalmazkodni az ilyen megváltozott körülményekhez. Ahelyett, hogy elpusztulnának – ahogy a normális sejtekkel történik túl savas környezetben –, abnormális, mutáns sejtekké válnak, és így kibírják a terhelést. Ezeket az abnormális sejteket hívjuk rosszindulatú sejteknek. Ezek már nem reagálnak az agyból érkező impulzusokra, és eltérnek attól is, ami a DNS-emlékezetében kódként szerepel, ezért képesek végtelen és rendszertelen burjánzásra. Így keletkeznek a daganatos betegségek.

Otto Warburg, kétszeres Nobel-díjas tudós kísérletei során 42 állatfajnál alakított ki rákos betegséget kizárólag azáltal, hogy lecsökkentette vérükben a pH-értéket, és megfosztotta a sejteket az oxigéntől. Észrevette, hogy már enyhe savtúlsúly is drasztikusan lecsökkenti az a vérben oxigénszintet. A túlzottan lúgos vérben is csökken az oxigén mennyisége, de a fokozottan savas környezet sokkal nagyobb problémát jelent.

Warburg kísérleteinek másik tanulsága az volt, hogy a ráksejtek – a legtöbb baktériumhoz hasonlóan – oxigénszegény környezetben szeretnek élni. Valahányszor lecsökkentette 35%-kal az oxigén szintjét egy egészséges sejtben, az elrákosodott. Kiderítette, hogy az oxigén mennyiségének növekedése megakadályozza a rákos sejtek burjánzását, és végső soron – akárcsak a lúgos környezet – el is pusztítja őket.

Kísérlet otthonra
Érdemes lakmuszpapírral megvizsgálni a nyálunkat. Színéből következtethetünk egészségi állapotunkra, mert megmutatja, mennyi sav halmozódott fel szervezetünkben, és milyen erősek a lúgtartalékaink. Az abszolút ideális állapotot a kék szín jelöli. Minél több zöld árnyalat jelenik meg a papíron, annál jobban elsavasodott a szervezetünk, és annál inkább előfordulhatnak az öregedésre, „elhasználódásra” jellemző degeneratív folyamatok. A sárga szín a súlyos, gyakran halálos betegségben szenvedőkre jellemző.

Természetesen a vizelettel is elvégezhetjük ezt a kísérletet, bár ennek pH-ja erősen függ az elfogyasztott ételektől-italoktól. De nem kell feltétlenül lakmuszpapír ahhoz, hogy ránézésre is felismerjük a savasodást! Vegyük alaposan szemügyre bőrünket! Ha azt látjuk, hogy cellulitiszre hajlamos, durvák a pórusaink, mitesszereink és hasonló bőrproblémáink vannak, vagy arcbőrünk árnyalata az „enyhén rózsástól” jóval eltér, szinte biztosak lehetünk abban, hogy szervezetünk egyensúlya eltolódott a savas állapot felé.

Hasznos információ

Ha a savszint túl magas, testünk már nem képes a savfelesleg tökéletes kiválasztására. Ezért kénytelen elraktározni a szövetekben – ezt hívják autotoxikációnak vagy önmérgezésnek –, vagy semlegesíti, pufferolja őket. Az utóbbit viszont csak úgy tudja végrehajtani, ha az ehhez szükséges ásványi anyagokat a különféle szervekből, csontokból kiválasztja. Azokat, akiknél mind a vizelet, mind a nyál pH-jának mérésénél savas tartomány regisztrálható, „kétszeresen savasnak” nevezzük. Ha a vér-pH is savassá válik (és ehhez nem kell túl nagy eltérés!), akkor „savmerevségről” beszélünk, vagyis a szervezet annyira túlsavasodik, hogy már nem képes tökéletesen kiválasztani és pufferelni a savakat.

A savas kémhatás veszélyei

A sav hatására a vér összesűrűsödik, ezért a vérkeringés lomhává válik, kiváltképp ott, ahol a savak felhalmozódtak. Ennek hatására bizonyos szervek nem tudnak teljes kapacitással működni, ezért mind több jele tapasztalható az öregedésnek. Így a betegségek is egyre gyakoribbá vállnak.

Igazolt tények
· A fehér, finomított cukor megakadályozza a kalcium beépülését a szövetekbe.

· A fehér cukor oxigénszegény környezetet hoz létre.

· A fehér cukor szélsőségesen savasít.

· A túl sok fehér cukor „halálra ítéli” az immunrendszert, így a védekezőrendszer képtelen a falósejtek és az antitestek (ellenanyagok) létrehozására.

· A fehér cukor hatására eltűnnek a szervezetből a B-vitaminok, amelyekre a májnak van szüksége a méreganyagok közömbösítéséhez.

· A kólának rendkívül savas a kémhatása – 2,5 –, és 32 pohár 10-es pH-jú vizet kell meginni utána a változatból, hogy semlegesítsük! Egy pohár kóla 160 × 1020 mennyiségű oxigént köt le, amit csak 32 pohár lúgos víz tud pótolni.

A tüdőből a szívbe folyó vér az egész szervezet oxigénben leggazdagabb és legmagasabb pH-értékű része. Miközben a vér átmegy a tüdőn, a savas toxinok kicsapódnak belőle, és marad a sok-sok oxigén és a magas pH-érték. A rákos sejteknek mindig szélsőséges a pH-értékük, és oxigénhiány áll fenn bennük, míg az egészséges sejtekben enyhén lúgos a kémhatás és magas az oxigéntartalom.

Az elmúlás melegágya…
A cukorfogyasztás megfosztja a szervezetet az oxigéntől, túlzottan savassá teszi a sejteket, és szinte „lekapcsolja” a védekező-rendszert. Így jön létre a rákos sejtek melegágya.

A cukor „halálra kényeztet”
Gregory Grosbard feltaláló egy időben műanyagok hevítésével kísérletezett. A felmelegített műanyag veszített szilárdságából és erejéből, mert a légkörben lévő oxigén a hő hatására beépült az anyagba, és „oxigén-lyukakat” hozott létre. Második lépésként némi cukrot is adott a műanyaghoz, mire hevítéskor először a cukor lépett kölcsönhatásba az oxigénnel, és ettől a műanyag még keményebbé vált.

A tudósok bebizonyították, hogy a túl sok cukor „az immunrendszer halálát” okozza. A cukor a szervezetben savas kémhatást hoz létre, és akárcsak a hevített műanyagnál, magához köti az oxigént, így az abnormális, mutáns sejtek gyarapodását segíti. Figyeljük csak meg, mennyire elszaporodtak az elmúlt években a gyerekek körében a rákos megbetegedések! Ráadásul a cukorkák tele vannak íz- és más adalékanyagokkal is, melyek elősegítik a sejtmutációt.

Megoldás: az immunrendszer erősítése
Ahhoz, hogy a betegségek kialakulását megakadályozzuk, a vércukorszintet a normális érték alsó határához kell közelíteni, a vér oxigénszintjét pedig magas, 99-100%-os tartományba kell emelni.

Jó tanács!
Igyekezzünk minél több lúgosító élelmiszert és folyadékot fogyasztani! Tartózkodjunk sokat a napon, a friss levegőn, igyunk minél több tiszta, strukturált vizet. Olyan rendszeres mozgást válasszunk, ami alaposan meg is izzaszt! Az izzadással számottevő mennyiségű savat választhatunk ki szervezetünkből! Mozgás hiányában ezek a savak bent rekednek, és elraktározódnak. Tartsunk rendszeresen savkiválasztást segítő salaktalanító-napokat, lúgosító diétákat!

Heinisch Mónika: A szöveti pH, és a daganatok kialakulása (részletek)

Vérszegénység is veszélyezteti a daganatos beteget
Egy nemzetközi tanulmány 15 ezer daganatos beteg adatait összevetve megállapította: a páciensek 30-50 százalékánál már a kezelés megkezdése előtt jelentkezett valamilyen mértékű vérszegénység (anemia), ez az arány a daganatellenes kezelés alatt 50-70 százalékra nőtt. Az anemia nem csak a betegek életminőségét rontja, hanem a kezelés hatékonyságát is csökkenti, ezáltal kedvezőtlen hatást gyakorolhat a gyógyulási és túlélési esélyekre.

szervezet működéséhez oxigénre van szükség. A tüdőből az oxigént a vér egyik alkotóeleme, a vörösvértest szállítja a sejtekhez. A vörösvértestekben egy vastartalmú fehérje, a hemoglobin köti meg az oxigént. Amennyiben a vörösvértestek száma, illetve a hemoglobin mennyisége csökken, úgy romlik a szervezet oxigénellátottsága. Ez az állapot a vérszegénység.

A vérvétel útján nyert mintában vizsgálják a vörösvértest-számot és a hemoglobin szintjét. Nőknél a normál hemoglobin szint 11.5 gramm/deciliter, férfiaknál pedig 13 gramm/deciliter felett van. A vérszegénység tünetei általában ennél alacsonyabb hemoglobin tartalomnál jelentkeznek.

A daganat hatására a betegek szervezetén belül számos olyan kóros folyamat indul el, amely a vörösvérsejtek számának csökkenéséhez vezet. Megbomlik az egyensúly, több vörösvértest pusztul el, mint amennyi termelődik, ráadásul a kóros folyamatok miatt a vörösvértestek átlagos élettartama 120 napról 60-90 napra csökken.

Az anemia mértéke függ a daganat fajtájától, stádiumától és a kezeléstől is. A vérszegénységet kemoterápia után gyakrabban észlelték, mint sugárkezelés után, ha pedig a két kezelésfajtát kombinálták, még nagyobb számban és súlyosságban észlelték a vérszegénységet.


88. Maka  2008. 10. 21. 9:09:19
Rákbetegek fóruma
Kedves Bioguru !

Latod ilyen a tavolsag. Az emberek kepzelödnek, hogy svajc, meg tehenek, meg legelö. Nekünk Basel van a Novartissza, Cybaval, Sygnetaval. Erröl kevesebb szo esik a vilagban svajcrol. Pedig ez a lenyeg. A többi, mint a vaza az asztalon. Ahova szol a munkahelyi engedely ott lakhatsz, nekünk ebbe a varosba. Azert meg nem leszek allampolgar, hogy elköltözhessem ebböl a varosbol. A gyerekeim miatt vagyok itt, mert nekik azert esely az eletben itt elni. Latod, ami erdekes ebben, hogy amig bejartam a Pathologiara dolgozn i es hoztak a korhazakbol a friss tumorokat vizsgalatra ( nekem a rakosakat immunra ) nemlettem beteg. Aztan mikor ide kikerültem ra 9 evre elöjött, pedig itt azert talan megis csak legalabb a laborba nem mentem be. Ezen döbbentem le igazan. Persze a rossz levegö okozhatja ezt a megbetegedest, de szerintem a stressz jobban.Ugy latszik ez a betegseg egy evolucios folyamat . Ha megtanulunk ellene tenni lehet jobb, ha nem alig marad ember a földön.
A kolleganöm kisfiat kezeltek oxigennel, de nem sokaig, mert megvakulhatott volna. A tiszta levegö azert nem csak oxigenböl all. Pld.-ul Eger mellett is van egy gyar , sajnos elfelejtettem a nevet. Hiaba mesz el egy ilyen szep kis varosba is a levegöje egy gyar miatt lehet sokkal rosszabb, mint Peste. Az is igaz, hogy nem veszik komolyan az egeszsegügyi követelmenyek betartasat. Nem hittem volna, mikor a kolleganöm a laborba elkezdett izotoppal dolgozni, hogy a vegen a laborfönököm (aki ma a Kekgolyoba igen nagy beosztasban van )neki ad igazat. Azt mondta, hogy az "szabad szint" .El is neveztük a hölgyet szabadszintnek. Gondolom az izotop azert izotop, mert mashogy kell es mashol kell vele dolgozni. Nem is szereltek fel az izotopnak kijelölt helyseget. Ott allt üresen, de szerintem a mai napig ott all uresen, mintha az epületben nem dolgoznanak izotoppal. Amig a szemlelet nem fog valtozni a fönökseg szemeben, tehat nem csak utazni akarnak a kinevezesekkel, hanem epitö jelleggel segiteni pld-ul a laborokat, addig nem lehet eredmenyeket varni. A megelözesen nagyon nagy a hangsuly. Valamint, hogy ne szakkepzetlenekkel dolgoztassanak (igaz az olcso ),hanem becsüljek meg a tapasztalt dolgozokat, akik megtanultak laborokban dolgozni. Tudjak hol mire kell vigyazni sajat erdekükben es mas erdekeben is. Persze amiket most leirtam minden mas szakmara is ervenyes.
Kivanok Neked mielöbbi felepülest es szep napokat.
Üdvözlettel
Kati


89. Tvalcsi 2008. 10. 14. 20:33:19
Rákbetegek fóruma
Sziasztok! A B17 -ből melyikre hatásosabb a kék vagy a sárga dobozosra? Milyen kiegészitőket szedtek mellé? A bikarbonátot melyik kuránál használtátok? Doboza kinek van meg?
Probálom maszirozni, már ajánloták. Olyan helyen vannak a tumorok, hogy komoly mozgás zavarja van a fiamnak.Telefonszámom? 20/315-1114.
Köszönöm.


90. lianida 2008. 10. 09. 20:23:32
Rákbetegek fóruma

Sziasztok!
Mikor nálunk kiderült, hogy gond van, akkor találtam ezt a beírást. Igaz, hogy többször bemásoltam, de ez alapján kezdtük el inni. Úgy voltam vele próba szerencse.Most, hogy beszélek róla kiderült hányan élnek vele, van aki már 10 éve használja.
Az alsó beírásoknál kezdjétek olvasni, úgy lesz értelmes, mert fórumból másoltam.
üdv.
Lianida

LaikusJoakaro
adatok | üzenet


válasz | 2004.12.23. 12:20

Szia!
Sajnálom, és megértem fájdalmad.
A szabad akaratot, akár a meghalásig is el kellene tudnunk fogadni(felnőtt korban). Szerintem nem lehetsz hibás olyan helyzetben, ahol a másik elfogadta, megbékélt sorsával, helyzetével. Segítheted járni az útját, de célt, utat mindenki magának választ. Mindenkinél vannak kulcsok, de a záron is múlik, hogy nyitja-e!
A megbocsátást önmagunknál lenne jó kezdeni, bár ez a legnehezebb.
Ha kitartóbb lettél volna, lehet, hogy csak megsokszorozod szenvedéseit, de a lényegen, végeredményen nem változtattál volna. Mindenkinek megvannak a keretei és azon belül segíthetjük őket egyre feljebb. Azon túl, esetleg magasabbra nem lehet, mert az csak zavart okoz, eltávolodást és fájdalmat mindkét félnek.
Ha el tudjuk fogadni, hogy tiszteletben tartjuk a másik akaratát korlátlanul, akkor segítünk, és nem álljuk útját abban, amivé fejlődhet, ha mi nem lennénk.
Ha valakit érdekel ez egy oldalban leírva, elküldöm szívesen. "Nyitott kézzel szeretni"
LJ
197.
összes előzmény | előzmény: PAncika 2004. 12. 23. 12:19


LaikusJoakaro
2004. 12. 23. 12:25
(9folyt10)Üdv!
1969 szeptember 29 keltű számból "hét napos újság"
Ganner Paula mondotta: Sok kellemetlensége és küzdelme volt a hatóságokkal , ami neki 50 000 márka költséget jelentett. A szabadalmak elnyerése érdekében az eredeti petróleumot meg kellett javítani, finomítani. Így a szénhidrogén vegyület savtartalma ki lett vonva, minimális vas, nikkel analitsav és más termék hozzávegyítésével. A lenmag hozzáadásával lett desztillálva, ami ízének megjavítása érdekében az aktív szénnel keresztül filtrálás követett.

A hatalmas rákkutató ipar / a kutatás már régen öncél / nagy károsodást szenved. Több ember él rákból mint amennyi abban meghal. Valójában csak az lehet, hogy a hatalmas kiépített kutató szervezet nem akarja jól fizetett állásait feladni.

" semmi félelem a ráktól " című írásomban közlöm az emberekkel miben rejlik a rák lényege, hogy azokat elkerülve a ráktól már félni nem kell. Félelem érzetük azoknak az embereknek van, akik arról még semmit sem tudnak, mivel az orvosi oktatás, illetőleg az orvosi uralom, mellyel rendelkezünk, képviselői ezeket az ismereteket agyonhallgatják, és ez által felelősei a nagyfokú rák félelemnek és rák nyomorúságnak. Ártatlan emberek milliói, akik bennük vakon bíznak terheli a lelkiismeretüket.
Azokon is szeretnék segíteni az írásommal, akikről az orvosok már lemondtak, mint hullajelöltekről, akiket az orvosgyógyászat jó lehet halálra sugárzott, vagy magukra hagyott.

Ne feledjék a legfontosabbat: Istennek megköszönni ! A mi életünk az idő és az óra az ő kezében van, és minden ami téged érint, Istentől származik.

Hát ezeket hallottam! Kívánom, hogy mindenkinek meggyőződése szerint váljon előnyére!
Ha valakinek további tapasztalata van és megosztaná, szívesen továbbítom kollégámnak!

Minden jót!
LaikusJoakaro
196.
összes előzmény | előzmény: Hope 2003

(8folyt9) Üdv!
Swarcz Miksa Berlinből írja: Családomban a petróleum vétele már hatvan-hetven éve folyik. Majdnem mindnyájan 80-év felett vagyunk és vesszünk minden pénteken 15 csepp petróleumot egy kockacukorra. Jól érezzük magunkat mindnyájan. Anyám mindig mondta: gyerekeknek bajuk van a tüdejükkel, adj lenolajat, öregek lesztek és erőtök gyengül, vegyetek be fokhagymát. Belső burjánzás esetén petróleummal, hogy desztillált-e, vagy nem egyre megy. Van két kutyám, az egyiken daganat keletkezett, olyan nagyságban, mint a gyermek ököl /a nyakán/. Meg kellett volna operálni. Három alkalommal adtam be neki egy kockacukorra petróleumot és a daganat két hét múlva elmúlt.
Diftéria esetén petróleummal öblögetni. A népi gyógykönyv petróleumot ajánl. Természetes népi gyógyszer tüdőbetegeknél, a hallóidegek bénulásakor, éjjeli gyakori vizeletkor, hólyaggyengeség, torokfájdalmakkor, vértisztítóként.

Az orosz és lengyel patikákból sem hiányzik a petróleum. Általános elismert gyógyszer.

Nem bizonyos, hogy minden halott jelölt aki a petróleumot vesz be meggyógyul. Aki már nagyon legyengült, az különösen besugárzási esetekben fordul elő, és nincs meg a szellemi ellenálló ereje. Azon már semmiféle anyag nem segít. Ha azonban a beteget haza küldik meghalni, mivel a ma uralkodó gyógyászati rendszer már segíteni nem tud és a kézenfekvő lehetőséget agyonhallgatják, akkor még mindig figyelemre méltó, ha csak a fele, vagy kevesebb is azoknak a száma, akik a petróleum alkalmazása révén megmenekültek. A petróleumot, / Ganner: Naftalan / ha nem viseli el azonnal hagyja abba.
(9folyt köv10)
194. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


PAncika
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:19

Sajnos teljesen átérzem a problémád. Apukámmal szinte szóról-szóra ez volt a helyzet. (szintén tüdőrák, műthetetlen) Semmi olyan változtatásra nem volt hajlandó, ami eltért az eddigi életétől. Már az elején elkeseredett, szinte feladta és ezzel meg is pecsételte a sorsát. Azt remélem, hogy mindent elkövettem annak érdekében, hogy ne adja fel, de hiába.
Nagyon nehéz dolog ez... Egy gyereknek megfoghatod a kezét és elviheted bárhová, ahol segítséget remélsz, de egy makacs felnőttel, aki ráadásul mindig is határozott egyéniség volt, egész más a helyzet. Először le kell döntened a falakat amiket maga köré épített. Vastag falak ezek, rengeteg energiát felemésztenek. Ha sikerülne ezt a sok energiát optimizmusra, gyógyulásra, bizakodásra fordítani, nyert ügyünk lenne.
Mindenkihez van egy kulcs, csak meg kell találni. Nekem nem sikerült, örökké bánni fogom, és sosem bocsátom meg magamnak, hogy nem voltam kitartóbb.

Sokat kell beszélgetni, és nem szabad erőszakosnak lenni. Ne adjátok fel, talán Nektek sikerül
193. előzmény: Bambuspring 2004.12.22. 12:30


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:18

(7folyt8)Üdv!
November végén mégis tartós, gyenge vérzések kezdődtek és ezek három hétig tartottak. Követte ezt a decemberi kikaparás. Az orvos ököl nagyságú miómát állapított meg. Minthogy az jóindulatú daganat, mely azonban rosszindulatúvá válhat , nem engedtem magamon a műtétet végrehajtani. Orvosom egyetértett ezzel, csak azt kötötte ki, hogy folyamatos ellenőrzésnek kell magamat alávetni. Értesültem közben a petróleumról, és azt meg is rendeltem. Hazatérésem után decemberben megkezdtem a petróleum-kúrát. Mondottam magamnak: A mióma sejt burjánzás következésképpen a petróleum segít. A férjem is bevette a napi adagot velem együtt, mert úgy vélte, ha veszélyt okozna úgy mindkettőnket együtt érjen. Az első napokban többször búsultunk.
Mindennap vettünk egy teáskanállal és utána némi édes bort. Így jobban esett. 5 nap csökkent az étvágyam és csak alvásra volt szükségem. A hatodik napon erős vérzéseim kezdődtek, három napon át. A negyedik napon gyenge fájások kezdődtek, az anyaméh megnyílt és pillanatok alatt máris nyitva volt a méhszáj, mint a műtétnél.
Minden két órában fél csésze világos vörös vér távozott belőlem, bőrsejt foszlányokkal együtt. A férjemnek kételyei támadtak, az én érzésem azonban azt mondta nekem: ez a hatodik nap most a mióma eltávozik. Este már csak préselésre jöttek vércseppek belőlem, és az éj folyamán az anyaméh teljesen a régi állapotba került. Három nap után elmentem az orvosomhoz és közöltem vele a történteket. Először igen meglepődött, majd a vizsgálat után a felelet az volt: Minden a legnagyobb rendben van. Önnek a szokásos orvosi felülvizsgálatra fél év múlva kell jönnie. A férjemnek gyomorfekélye volt, a petróleum kúra eredményeként ez is elmúlt.
Lennének csak az orvosok petróleum kúra iránt határozottabbak. Sok emberen lehetne segíteni! És hála önnek és hála Jézus Krisztusnak, én ismét egészséges vagyok.
Szívélyes üdvözlettel az ön hálás B.Paulája
(8folyt köv9)
192. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:16

(6folyt7)Üdv!
Egy másik asszonynak öt font súlyú daganat volt az altestén, kioperálták belőle. Szörnyű fájdalmai voltak és besugárzással kellett volna kezelni, ő azonban ezt visszautasította. Inkább meg akart halni, nem hogy a további kínos gyötrelmeket elviselje. Főnöke tisztított petróleumról gondoskodott. Attól kezdve óráról órára jobban lett. Egy év után a kórházban ismét megvizsgáltatta magát. Az orvosok elképedtek, hogy besugárzás nélkül előttük áll, egészségesen. Értesültek ekkor az asszony petróleum titkairól, és nevét szerették volna tudni annak, aki részére azt beszerezte, amit azonban elhallgatott.

Z. főtanácsos: azt tapasztalta legjobb azt hajnali 1-kor bevenni, reggel 8 óra körül már úgy voltam, hogy megreggeliztem. 14-nap után már nem volt az a sajátságos szagom, ami a halálba induló rákbetegségben szenvedőket jellemzi. Megkezdődött 6 nap múlva az elhalt sejtek távozása is. Ezek egy részét kortanilag megvizsgáltam. Ennek eredményeként közölték velem, hogy székletemben elhalt rákos szövetfoszlányokat találtak. Petróleumot én 32-28-14 napos szakaszokban vettem be, közben mindig 9 nap szünetet tartottam. A petróleum mellékhatásaként kellemesen észleltem, hogy a reuma bántalmaim is ezen idő alatt teljesen megszűntek.

1974.04.03 Kedves Gannerné !

1971.10. havában orvosaim másodfokú hasnyálmirigy rákot állapítottak meg nálam, és ez ellen gyógyszert is adtak: ezek azonban a még ép szöveteket is elpusztították. Vese és mellhártya fájdalmaim is voltak. Felkerestem ezért egy akupunktúrást, aki gátat vetett fájdalmaimnak. Orvosom a legközelebbi felülvizsgálaton elégedett volt. Megmondtam ezért az igazságot, miszerint ez nem az ő gyógyszerének eredménye, az ugyanis erős volt a számomra.
(7folyt köv8)
191. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:12

(5folyt6)Üdv!
Varner Elza /35/ a testét felvágták, kilátástalanul. Hasnyálmirigy rák, amely már a két mellékvesére is átterjedt. Meghalni hazaküldik. A férje teljesen levert. Egyik kollégája révén tudomást szerzett Gannernéről. Amint a beteg a negyedik nap magához tér önkívületi állapotból, az első kanál petróleumot betöltik. Órákkal később a javulás felismerhető.
A negyedik napon olyan jól érzi magát, hogy fel akar kelni. A kúra még további 10 napig tart. Az orvosok a gyógyulást nem képesek felfogni, de az asszonyt Gráczba küldik, ahol két hetes alvókúrának vetik alá, utána gyógyultan hazaküldik.

Másik levél: Mindig magas vérnyomásban, vérkeringési zavarokban és szívbántalmakban szenvedtem, de majd inkább reumában. Semmi sem segített, alig tudtam menni, már dolgozni sem tudtam. A nekem ajánlott petróleumot ezek után bevettem. Aki ismert, mind kérdezi: mit veszek be ?

B. asszonynak daganata volt a vastagbélben és elkerülhetetlen volt, hogy mesterséges bélkijáratot kapjon, ő azonban nem ment vissza műtétre, hanem teáskanál számra itta a petróleumot, s hogy türelme elfogyott egy alkalommal a 10-szeresét vette be, ½ font mézzel, tejjel hígítva. Ezt 4-órás hasmenés követte, mely alatt vér és genny távozott. A daganat eltávozott. Teljesen meggyógyult és ismét dolgozik. Azonban minden évben biztonsági kúrát végez. Mindez által nem tanácsolom az ilyen erőszakolt kúrát. Nem biztos, hogy minden szervezet elbírja-e, különösen olyan esetben, amikor az a besugárzások következtében amúgy is legyengült.
(6folyt köv7)
190. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:10

(4folyt5)Üdv!
Másik levél: a rákos daganatot a mellből kioperálták, utána következett a méhrák. A hólyagot meg kellett nyitni, mert bénulás állott be. Férje a postahivatalban…………………. Beszélget, aki azt mondta neki, hogy adjon a feleségének naponta egy teáskanál petróleumot éhgyomorra. A fájdalmak enyhültek, ismét enni tudott, a morfium-befecskendezést abba lehetett hagyni. Hat hét múlva azonban toló fájdalom szerű fájdalom kezdődött. Elhívták az orvost aki nem hitt a szemének. Dr. Ponz ugyanis azt látta, hogy három daganat távozott el. „ Ez lehetetlen – mondta. Az asszonynak már klinikailag már halottnak kellene lennie” , majd a kezdődő vérzés ellen fecskendezést adott. Négy hét múlva teljesen egészséges.

Scober Józsefnek 13 éve súlyos prosztata fájdalmai voltak, és egyetlen orvos sem tudott rajta segíteni. A petróleumtól teljesen meggyógyult. Négy héten át reggel és este egy teáskanállal vett be. Két évvel később gyomorfekély keletkezett, azonos kezeléssel ez is meggyógyult teljesen. A fia Schober Gumbér /24/ krónikus hólyagbántalmai voltak. Huzamos időn át, naponta egy teáskanál petróleumtól meggyógyult.

Rauli kutyája elvesztette fényes szőrét, az állatorvos leukémiát állapított meg. Hét heti kúra után a kutya ismét visszanyerte egészséges szőrzetét.

Gesacher Mária /60/ mellrák. Ma már nem ismeri a ráktól való félelmet, holott sok mindent kellett tűrnie. Három besugárzás eredménytelen, a jobb mellét amputálták. Teljesen levert, közel a kétségbeeséshez. Elkezdődik a folyamat a bal mellén is. A rákbetegségtől gyötört asszony 14 napon át naponta 3-szor vesz 1-1 teáskanál petróleumot. Utána 10 napot kihagy, majd ismétli a kúrát a következő évben is. Azóta nincsenek fájdalmai a ráktól való félelme is elmúlt.
(5folyt köv6)
189. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:06

(3folty4)Üdv!
Dr Morsinelli, innsbrucki nőgyógyász igen elcsodálkozott, amikor 11 hónapra az első bevétel után, egészséges fiúgyermeknek adott életet. A vére 100%-osan meggyógyult. A gyermek alig három éves elmúlt, gyermekbénulást kapott. A háziorvos az egyetem klinikára való beutalást rendelte el, de az anyja a kis Klausz számára egy heti haladékot kért. Ezután a gyermeknek 8 napon át teáskanál petróleumot adott. Amikor a határidő lejártával az orvos a gyermeket beakarta utalni, meglepetéssel vette tudomásul, hogy erre már semmi szükség nincs mert a kis Klausz egészségesen, a többi gyermekkel szabadban labdázik. A gyermekbénulás feltehetően fertőző betegség, amelyből teljes mértékben meggyógyult.

Svájci Chalak Balázs írja: Az ön nagyra becsült petróleumával az utolsó években: ízületi, czuz cukorbetegség, bélelzáródás, leukémiás és rákos daganatok teljes széteséseit, teljes vagy részleges eredményekkel végződő kezeléseket láttam. A betegek a petróleum gyógyító erejéről és ártalmatlanságáról meg vannak győződve.
Saaman Pál úr anyja írja: A fiamat 1971. December 22.-én 19 éves korában műtétileg megnyitották, majd nyomban bevarrták. A diagnózis általános rák. Az orvosok életben maradását már csak 14 napra becsülték. Innen átszállították a Rheini Jakab kórházba, ahol naponta 2 teáskanál petróleumot vett be.
Három nap után ismét tudott enni, majd 14 nap múlva székletében elhalt sejtek, ürülékével együtt eltávoztak. Nyolc nap után hazavitték. Az orvosok rejtély előtt állottak. A fiam ismét a gazdaságban dolgozik.
(4folyt köv5)
188. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:03

(2folyt3) Üdv
Elhangzott ezzel kapcsolatban az a kijelentés: ha a petróleum literje 1000 márkába kerülne, a gyógyszer nem foglalt volna el ilyen negatív álláspontot és szabadalmaztatták volna már régen. Írja 1969. Szept. 20.-ai 38.számából a „ 7 napos újság „

Kivonat az újságból: Ganner Paula akkor 31 éves. 3 gyermek anyja. Halálos beteg, fájdalomtól gyötörve fekszik ágyán. Az utolsó három hét alatt 28 fontot fogyott. 8 napi kórházban tartózkodás után elbocsátották. Diagnózisa: általános rák. A legjobb esetben még két napot élhet, mondták orvosai. 75-cm-es belet távolítottak el. A következménye bénulás bélelzáródás. A bélkimenet áthelyezésére már késő volt gondolni, mert a rák a jobb vesét is megtámadta. Reménytelen helyzetében anyja kijelentésére gondolt. Az első világháború előtt, amikor az osztrák katonák elfoglalták Bosniát és Hercegovinát s később Jugoszláviában az ottani lakosság petróleummal különböző betegségeket gyógyított, bevétellel és bedörzsöléssel is. Három kilométerre lévő Innsbruckból férjével tisztított petróleumot hozatott. Abból éhgyomorra egy evőkanállal vesz be. Már egy óra múlva a bénulás megszűnik és a fájdalmak elmúlnak. A második és harmadik napon éhgyomorra ismét egy-egy evőkanállal vesz be. A harmadik napon mindenkinek csodálatára első ízben felkel. Tud ismét enni anélkül hogy hányna. Hatalmas étvágya van. Hat héttel ezután elnyeri régi normális súlyát. 58-kg-ot.
(3folyt köv4)
187. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 11:56

(1folyt2) Üdv.
Az anyag: (tisztított petróleumnak vettem MOL kútnál. Kb 200Ft/l, elvileg citrmomlé/”C” vitamin segíti a szer hatását)
A petróleumnak vértisztító hatása van. Rendkívüli magas oxigénközvet1tő hatással rendelkezik. Jótékonyan normalizálja a rákbetegség kialakulását befolyásoló………….rendellenes tevékenységet.

Biztonsági kúra: évenként egy alkalommal egymást követő 12 napig egy teáskanál petróleum.

A tisztított petróleumból erősebb desztillálás esetén a szénhidrogének elpárolognak, a gyógy tényezők csökkennek. Mivel íz és szagmentes, ezért szívesebben használják. Bátran lehet tisztítatlan petróleumot használni. Ízesíteni lehet bármivel: cukor, méz, bor, stb. Alkalmazását tekintve: minden vér és daganatos betegségnél, tumorok / rosszindulatú daganat / karciomák / rák / lymphosarcoma / nyirokmirigy-daganat / himphoblastomis Sclerosis multiplex / fertőzésből eredő mirigy-gyulladás / .

Évtizedes tapasztalatok során mérgező veszélyes mellékhatást a petróleum bevételével kapcsolatban sosem észleltek. Nem mérgező hatás alatt a napi 2 teáskanál petróleum értendő.

Legjobb étkezések előtt félórával bevenni.

A petróleum minden olyan betegségen segít melyek a vérből erednek. Jelentette ki dr. Ganner Paula a Jakab Kórház főorvosa. Sok rákbeteg, akikről az orvosok már lemondtak, a petróleum kúra segített. Bizonyíték erről 2000-nél több hálalevél. Három országban máris szabadalma van. Az orvosok mindezek ellenére kétkedők a szokatlan gyógymód iránt.

Gannerné éveken át küszködött a finomítási szabadalom elnyeréséért, melyet neki mind Angliában, mind Írországban odaítéltek. Franciaországban még különleges gyógyászati szabadalmat is kapott. Svájcban engedélyezés alatt állott a kérelme / 1960. szept. / Németországban és Ausztriában megakadályozták a szabadalom engedélyezését.(2folyt köv3)
186. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 11:51

0folyt.1 Üdv.
Jelenleg, keptelenek meghatarozni, hogy ket ember kozott, aki ugyan abban a bajban szenved, laboratoumi vizsgalatok soran mind a kettonek azonos jelensegei vannak, az anyaggal az egyik hamar meg gyogyul, a masik nagyon hamar meghal. Mivel nem vezetnek statisztikat rola ( mivel ez a gyogyitasi rendszer nem letezik ) senki sem akarja a felelosseget vallalni, ha nem sikerul.”

Az anyag természetesen nem csodaszer. Rendkívül fontos az ember fizikai, mentális állapota. Szerintem a hitbéli meggyőződés, az élni akarás, az állapot javítására tett erőfeszítések a legfontosabbak, mert ez adja az életminőség javarészét, bár ezzel sem fontos egyetérteni, gondolatkezdeménynek, pedig jó lehet sokunknak.

Ha most nem fér el, legközelebb felteszem a teljes anyagot, úgy, ahogyan először találkoztam vele. SEM MELLETTE, SEM ELLENE NINCSENEK ÉRVEIM, TAPASZTALATAIM, A SAJÁT KIPRÓBÁLÁSON TÚLMENŐEN. RÁKOS JELLEGŰ ELVÁLTOZÁSRÓL NEM TUDOK A SZERVEZETEMBEN. (kor33ffi)

Itt most még egyszer kihangsúlyozom, magamon kipróbálom(tam), de nem vagyok a téma szakértője, csak egy laikus, aki hajlamos hinni abban a megoldásban, ami valamilyen okból közel áll hozzá.

Másik HALLOMÁSBÓL VETT természetes módszer a túlnyomó részbeni gyümölcskúra hónapokon keresztül. Itt is elsősorban az alma. (1folyt köv2)
185. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 11:48

0Üdvözlet mindenkinek!
(akkor 2000-es (karaktar)részletekben)
Különös, hogy pont a rák gyógyításának hagyományos módszereit kutatja HOBBIBÓL egyik kollégám (vegyész), és jó tapasztalatai vannak ez ügyben. Nagyon idős emberek elbeszéléseiből, régi írásokból talált egy teljesen hétköznapi anyagot, amit már sok emberen (saját magán is) kipróbált. Egy tisztítókúrát már én is csináltam (12nap) és a kellemetlen szagon kívül „bajom” nem lett. Ő akkor is bekap egy-egy kanállal, ha csak megfázik. Az eredmények elképesztők mégis sokan ágálnak a szer ellen, mert annyira egyszerű, olcsó és szokatlan az ilyenfajta felhasználása. Neki eddig csak pozitív tapasztalatai vannak 30-40 közepes vagy súlyos eset kapcsán.

Orvos ismerősömnek említve, azonnali választ kaptam: az hülyeség! Pár perc múlva hozzátette, hogy a testvére meghalt torokgyíkban, és ő azért nem, mert ilyen anyaggal átitatott ronggyal törölték ki a torkát.

Természetesen minden anyag mérgező, amit a gyógyászatban használnak, ha nagy mennyiség kerül a szervezetbe. Ez alól ez sem kivétel. Ajánlott legnagyobb napi bevitele maximum 2 teáskanállal. A szedést követően, legkésőbb 4 nappal már komoly hatás tapasztalható. Olyan, mintha kipucolná a szervezetből a nemkívánatos jelenlévőket.

Nem értek hozzá, ezért megkérdeztem a dologról franciaországi ismerősömet, akit szintén ilyen bajjal kezelnek. A válasz:

„Leveled nagyon erdekes, tobbszor is elolvastam. Megprobaltam nehany kerdest feltenni az orvosi korokben, de nem kaptam igazi valaszt ra. Minden esetben az volt az erzesem, hogy tudnak valamit ezekrol a dolgokrol, de nem akarnak beszelni rola. Osszegezve, hivatalosan ez a gyogyitasi rendszer nem letezik, de mint kiserlet cimen hasznaljak. Sajnos ( ezt mondják ) nem mindig sikerul és ELOFORDUL, HOGY AZ ELSO KISERLET UTAN A BETEG MEGHAL.(0folyt köv1)


91. habveros 2008. 09. 09. 22:46:46
Rákbetegek fóruma
A Habverős!
LINDA kedves itt van,meg másoknak is, esetleg valami tapasztalat?Néha nagyon gyorsan ejti a fórum az amúgy szinte divattá váló felkapott dolgokat.Na ez nem az,azért is hoztam elő.
Dr. Pécsek Mária sebész főorvosnő tapasztalatai a rák kezelésében alkalmazott R47-PROTUMOL® ápoló krémről

2007. márciusától napjainkig a következő gyakorlati tapasztalatokról számolhatok be:
Szövettanilag igazoltan rosszindulatú betegségekben, a bőrfelszínhez közeli elváltozásoknál alkalmaztuk az R47-PROTUMOL® krémet rendszeres kontroll mellett.
Öt emlődaganatos betegnél - kettőnél az emlőben lévő nem eltávolítható malignus tumornál, háromnál hónalji metastasis esetében, amely tapintható volt.

A betegeknél napi 2-3-szor alkalmaztuk rendszeresen az R47-PROTUMOL® krémet, és hat hónap múlva kontrolláltunk.
Az emlőben lévő 6-7 cm-es tumor 1 centiméteressé vált.
A hónalji metastasis a további betegeknél tapinthatatlanná vált.

Volt olyan beteg, akinek a nagy emlő tumora a fenti terápia hatására 1 centiméteressé vált, azután eltávolítható lett.
A műtét során az 1 cm-es daganatot eltávolítottuk, és a szövettani vizsgálat az elváltozásban csak 1-2 rosszindulatú sejtcsoportot talált.

A hónalji metastasis eltűnésével teljes hónalji blokkdissekciot végeztünk, amelyben malignus elváltozást csak 1-1 mikroszkopikus sejtcsoportban láttunk.
Ezen szövettani diagnózis egyértelműen bizonyítja a daganat visszafejlődését.
Hozzáteszem, hogy ez a beteg chemoterapiás kezelést sem kapott, csak az R47-PROTUMOL® krémmel lett kezelve.

Eseteim között nyakon megjelenő, már kifekélyesedő áttét esetében kettő tubus R47-PROTUMOL® krém elhasználása után a metastasis megkisebbedett, a kifekélyesedés meggyógyult. Ha az alapbetegséget nem is gyógyította meg, a beteg életminőségét rendkívüli módon megjavította, melyet más eszközökkel nem értünk volna el.
Tapasztalataim során, és nagyszámú beteganyagomban sem láttam ehhez hasonló remissiot.

Hasonló, orvosilag igazolt remissiot találtam 35 éves betegnél, akinek elhanyagolt, kifekélyesedő emlő tumora volt. Az R47-PROTUMOL® krém kitartó használata után a daganat megkisebbedett lényegesen, a kifekélyesedés megszűnt, a daganat eltávolíthatóvá vált.

Jóindulatú nyaki nyirokcsomók, melyek lényegesen megnagyobbodtak, a krém tartós használatával teljesen eltűntek.

Malignus lymphomas beteg nyakán váladékozó, csecsemő ökölnyi nyirokcsomó az R47-PROTUMOL® krém használatától alig tapinthatóvá vált, váladékozása megszűnt.
A beteg ez idő alatt chemoterapiát nem kapott, így egyértelmű, hogy a krém használatának tudható be a javulás.

Az olyan betegeknél, akiknél szövettanilag igazoltan rosszindulatúság állt fenn, a szokványos orvosi terápiával ilyen javulást még nem konstatáltam.

Az emlő jóindulatú és tapintható elváltozásai az R47-PROTUMOL® krém használatával teljesen eltűnnek.
Így prevenciónak (megelőzésnek) is pótolhatatlan, tekintettel a nagy számban előforduló emlő tumorokra.

Örömmel tölt el az R47-PROTUMOL® ápoló krém orvosilag is kézzelfogható pozitív hatása.

Szeged, 2008. június 08.
Dr. Pécsek Mária
Sebész
További információ: www.r47-protumol.hu
Megrendelhető: PROPHARMATECH® Kutató-fejlesztő Kft.
Tel/Fax: 06-36/325-356 E-mail: r47-protumol@t-online.hu
Hát szabad ilyen hamar elfelejteni?Nem tudom az oldalt hol van,( én letöltöttem)de használtam,még az agydaginál is müködött!!


92. Tóth L-né 2008. 09. 08. 10:07:15
Rákbetegek fóruma
Kedves Jutka!A férjednek ua. a betegsége, mint az
én férjemnek, és a Mancusénak is.A neuroendocrin
tumorokat Baselban tudják gyógyitani.Mancusék
a múlt héten voltak kinn, mi időpontra várunk.
Olvass vissza a fórumon, ott sok infót találsz,
de ha kérdésed van, nyugodtan irj.Addig se
aggódj nagyon, mert ez a "jobbik" fajta tu.,
egészen jó kilátásokkal.Üdv.Tusi


93. Maka 2008. 08. 27. 22:00:42
Rákbetegek fóruma
Kedves Tünde !

Bar tudnek irni neked a B17 hatasarol.En ezt nem hasznaltam, többen hasznaltak a forumon, gondolom, hogy irnak Neked erröl. En csak a keserü barackmagot eszem, naponta 8 szemet.

Amit feltettem a forumra belrenszeri tumorokra, hanyalmirigy tumorra, epevezetek körüli tumorokra hasznaljak, de az lenne a legjobb, ha onkologusnal kerdeznel ra erre az Yttrium-90-DOTATOC terapiara. En nem vagyok orvos, csak asszisztensnö. Itt olvastam a forumon erröl elöször es mivel en Basalban elek tudok segiteni azoknak akik ugy gondoljak kijönnek ide erre a kezelesre. Szivesen segitek itt neked. Azt nem tudom, hogy te milyen helyen vagy erintett ebben a betegsegben.Visszaolvastam, de nem irtad.Kerdezz nyugodtan itt is, vagy privatba, ahogy Neked jobb. A hetv egen mar jönnek ki ide erre a terapiara.
Puszi
Kati


94. tunde 2008. 08. 27. 21:33:09
Rákbetegek fóruma
Kedves Maka olvastam NEUROENDORIN tumorokrol ir cikket.Most nekem egy olyan kerdesem lenne,hogy konkretan mi is ez ,hogy hol tallhato meg ,milyen formaban gyogyithato.tudom olvastam a cikket csak szeretnem egy kicsit hetkoznapibb nyelven,mert nem igazan ertem az orvosi diagnostikat.majd ezzek utan meg lenne par kerdesem daganatos bettegsegel kapcsolatban.


95. Maka 2008. 08. 26. 18:19:57
Rákbetegek fóruma
Kedves Forumozok !

Lehet, hogy valakiket ez az informacio segit azert teszem itt a forumon közze.
Ez a lehetöseg Baelban van A Kanton Spitalban.Szivesen segitek a helyi ismeretekben, nyelvben annak aki szeretne ezt itt vegigcsinalni. Azt nem tudom, hogy Magyarorszagrol a biztosito mennyire tamogatja, ezt otthon kell megtudni.

Most jön az ismertetö :

" Neuroendokrin tumorok peptid közvetitös belsö besugarzasa Yttrium-90-DOTATOC hatoanyaggal.

Betegtajekoztato es kezelesi meghatalmazas.

Igen tisztelt Hölgyeim es Uraim !

Önnel egy neuroendokrin tumort allapitottak meg es Ön jelenleg Baselben tartozkodik, hogy a tumor leküzdeset szolgalo kezelesnek vesse ala magat.

Mi az a neuroendokrin tumor ?

Minden ember rendelkezik neuroendokrin sejtekkel a testeben A neuroendokrin sejtek fökent a gyomor-belcsatornaban elszortan talalhatok valamint a tüdöben es a hasnyalmirigyben . Ezeknek a sejteknek az a feladata, hogy külömbözö közvetitö anyagokat ( hormonok ) termeljenek.
A test sejtjei adott idöközönkent megujulnak, ennek erdekeben osztodnak. Egy neuroendokrin sejt osztodasakor Önnel valoszinüleg sok evvel ezelött hiba törtent. Az ujonnan letrejött neuroendokrin sejtnel es az altala letrehozott sejteknel genetikai informacioveszteseg lepett fel es az elvartnal gyakrabban osztodnak es nem halnak el. Ez növekedest eredmenyez es elnyomja a környezeteben levö normalis sejteket. Szerencsere a neuroendokrin sejtek növekedesi üteme, mas tumorfajtakkal összehasonlitva, többnyire lassu.
A neuroendokrin sejtek gyakran tul sok hormont termelnek. A magas hormonszint aztan egy malignus carcinoid szindroma ( rosszindulatu rakszerü tünetcsoport ) nevü tünetcsoportot eredmenyez. Ezzel Ön talan ugy talalkozott, mint höhullamok,vörös fej, hasmenes, zeroalkoholtolerancia, asztma vagy börproblemak.

Hogyan müködik a Yttrium-90-DOTATOC terapia ?

A neuroendokrin sejtek külsö hartyajan szomatosztatin-receptor van. A receptorok olyanok, mint a sejtek szeme, füle. orra.Ha egy hormon egy sejthez kapcsolodik, a hormon a receptoron kersztül közvetiti a benne levö informaciot a sejtnek. A neuroendokrin sejtek többnyire nagy szamban tartalmazzak ezt a specialis szomatosztatin-receptort.Osztalyunknak sikerült a hormon szomatosztatint mestersegesen elöallitani (neve:DOTATOC). A "DOTATOC"-szomatosztatin megtalalja a receptort a tumorsejteken, ratapad es több napon at ott marad. A "DOTATOC" radioaktiv reszecsket tartalmaz (neve: Yttrium-90), amely aztan a tumorsejteket besugarozza es sok esetben elpusztitja. Az Yttrium-90-DOTATOC keszitmenyt intravenasan adjak be es sok percekkel ezutan 90%-ban csak a tumoron talalhato.

Veszelyes szamomra ez a sugarzas es erzek-e belöle valamit ?

Ennel a besugarzasnal a mellekhatasok kockazatanak elöfordulasa csekely.A legtöbb beteg semmilyen behatast nem eszlel. At Yttrium-90 nevü reszecske csak kb. 5 mm-es körzetben sugaroz. Legnagyobbreszt tehat a tumorban fejti ki sugarzo hatasat.
Az Yttrium-90-DOTATOC keszitmeny, mint ahogy az aminosavak, reszben a vesebe is bekerül. Hogy ne következzen be vesekarosodas, a veset le kell zarni a "DOTATOC" elöl. Ez 1 liter aminosav oldat intravenas adagolasa altal törtenik. Az aminosavak epitököveit kepezik az Ön etrendje legtöbb allati es növenyi alkotoelemenek. Az infuzio többnyire karos befolyasok nelkül elviselhetö es a vese szamara veszelytelen. Aminosav blokad mellett eddig nem következett be egy betegnel sem vesekarosodas.
Ennek ellenere ez a terapia magaban rejti az esetleges sulyos vesekarosodas kockazatat( egeszen a dializis kenyszerig ).
A DOTATOC befecskendezesenel rövid ideig tarto (5 perc ) rosszullet es hanyas fordulhat elö( a betegek mintegy 20 %-nal).
A tovabbi kezeles soran, keves kiveteltöl eltekintve, nem lepnek fel semmilyen mellekhatasok.
A kezeles utan a betegek 30 %-nal a feherversejtek szintjenek enyhe csökkenese következik be, amelyek nehany heten belül regeneralodnak.
Nagyfoku majatteteknel a kezeles soran elöfordulhatnak zavarok az epevaladek kivalasztasanal, ami ami egy stent ( csövecske )behelyezeset teheti szüksegesse az epevezetekbe ( a betegek 0,015 %-nal).

Hogyan folyik a kezeles ?

Egy kezeles 3 napig tart, hetfötöl, szerdaig. Minden kezeleskor egy injekciot adunk ( a DOTATOC mennyisege az injekcioban 100mCi/m2) 8 hetes idöközönkent.
Elöször tajekoztatast kap a beteg a nuklearis orvostol. Ezutan intravenas hozzaferest nyitunk a karjan es rutin vervizsgalatokat vegzünk. Ezutan Ön 500 ml-t kap a fent emlitett aminosav oldatbol. KB: 30 perc utan befecskendezünk 2 ml DOTATOC szert. A ket napos megfigyelesi idöszakban több szcintigrafias vizsgalatot vegzünk a megkötödes ellenörzesere.

Mi varhato a kezelestöl es mi a tudomany mai allaspontja ?

A tanulmanyok eredmenyei :
Az Egeszsegügyi Vilagszervezet (WHO) kriteriumai alapjan a kezeles a következö eredmenyekkel jart: A tumorok teljes visszafejlödese (CR) a betegek 2 %-nal , a tumorok terfogatanak több mint 50%-os visszafejlödese (PR) 22 %-nal, a tumorok terfogatanak enyhe visszafejlödese ( 49% es >25%) 12%-nal, valtozatlan tumor viselkedes (SD)49%-nal es a tumorok megnagyobbodasa (PD) 15%-nal. A WHO kriteriumok szerint összessegeben az esetek 24 %-nal tapasztaltunk tumor reakciot ( valamennyi tumor visszafejlödes >50%, söt ,endokrin pankreas ( hasnyalmirigy ) tumoroknal 36%-nal. Ha bevonjuk az enyhe mertekü visszafejlödeseket is (MR), az összeredmeny a tumorreakcioknal 37 %-os. Ez az allapot legalabb 9 honapon at fennmarad a kezelesek befejezese utan.
Az összes betegnel, ekiknel megallapithato a "malignus carcinoid szindroma"(rosszindulatu rakszerü tünetcsoport), a tünetek hatarozott szubjektiv javulasa volt tapasztalhato. Azok a betegek, akik fajdalmaik miatt morfin -kezelesben reszesültek, enyhebb fajdalomcsillapitokra valthattak, vagy teljesen felhagyhattak a fajdalomcsillapito kezelessel. Mellekhataskent rövid ideig I-II fokozatu lymphipenia (NCIGC) volt tapasztalhato az esetek 23%-nal. I-IV fokozatu vesekarosodas nem jelentkezett.

Vegkövetkeztetes:
A 90Y-DOTATOC egy sikerrel kecsegtetö, jol toleralhato radionukleid-terapia, targyszerü es tartos tumor- visszafejlödessel valamint hatekony tüneti javulassal.

Jogi es teritesi kerdesek ?

A kezeles megfelel a svajci törvenyeknek mind szövetsegi, mind kanton szinten. A kezelesi jegyzökönyvet Basel- Varos kantonjanak etikai bizottsaga hagyta jova. Svajci betegeknel a költsegeket a betegbiztosito fedezi. A legtöbb külföldi betegbiztosito szinten atvallalja a kezeles költsegeit. Erre vonatkozo garanciat intezetünk azonban nem vallalhat. A kezeles elött ezert tajekozodjon a költsegviselö felöl.

Önnek barmikor joga van , magat a kezeles alol, az okok megadasa nelkül kivonni."

Üdvözlettel
Maka


96. cinci 2008. 08. 03. 18:55:39
Rákbetegek fóruma
Szia Zsoka!

Szerintem barmelyik kutatoval felveheted a kapcsolatot, azzal is aki a te szovetedet diagnosztizalta. Azt elgondolkodtatonak tartom, hogy errol a cikkukrol nem ertesitettek az onkologusodat, v. o nem mondta neked, ezzel szemben kemo szedesere buzditott (ami amugy karcinogen lehet maga is, igy kar lenne ok nelkujl szedni). A link be van linkelve az elozo levelemhez.

A B17 toxicitasahoz csak annyit, hogy egyreszt soha nem halt senki bele a szedesebe (a kemoval ellentetben), igy a szedett dozisok joval alatta maradnak a megengedheto erteknek, a masik, hogy a lebonto enzim amely eloallitja a cianidot, joval nagyobb mertekben van jelen a tumor (v. bizonyos tumorok) felszinen, mint egeszseges szovetekben, amelyek igy sokkal nagyobb mennyisegu amigdalint tudnak feldolgozni.

A dolog masik oldala pedig, hogy legalabb 150 ismert protoonkogen gen van (amibol bizonyos korulmenyek kozott onkogen keletkezhet), igy a tumorok molekularis szempontbol rendkivul heterogenek. Ebbol kovetkezik, hogy nem mindenki reagal ugyanugy ugyanarra a szerre. Meg kell probalni sok mindent, es ami valakinel bevalik, azt kell utana hasznalni, de senki ne vonjon le messzemeno kovetkezteteseket a sajat tapasztalataibol masokra vontakozolag. Just my two cents :-)


97. Maka 2008. 07. 21. 19:57:51
Rákbetegek fóruma
Szia Mancus !

O, de jo, tudod nekem a tavolsag miatt a szervezes otthon lehetetlen. Ki szeretnem probalni a vizet mindenkepp. itt is megvalogatom, hogy mit iszom. Föleg az en altalam gyartott gyogyteat iszom, meg sok zöldseglet.Jo lenne atbeszelni Ti mit csinaltok . Örülök, hogy talalkoztunk nagyon. Tehat a vilag tenyleg kicsi....A ferjem mar otthon van, a lanyom, meg egy nappal kesöbb jön, mint en. Ma beszeltem valakivel a Pathologiarol es Ö is mondta ezt a modszert, hogy endokrin eredetü tumorokra jo.
Puszi
Kati


98. habveros 2008. 07. 17. 11:43:52
Rákbetegek fóruma
Kedves (bár ilyen álnévvel?)McSpy!
Biztos fontos infók hangzottak el az agytumorok sugárkezelésével kapcsolatban az általad jelzett Hir tv adásban.
Gondolom külön felhivták a figyelmet a sug. kezelés "áldásos" mellékesére,miszerint azonnal boritékolva van a RECIDIVA= kiujulás a kezeléstől,tehát nem javitunk,csak rontunk.
Na ezt csak mint testközelből érintett,RADIOKEMO kezelést végigvitt személy állitom.
Bocs,hogy belepofáztam,egészen bő anyagot a :
www.neuroonkologia.hu-n,ill.az onkológiai társaság egyéb szakcikkeiben a neten.
Szia,Bandi.(van nevem)


99. Maka 2008. 07. 13. 18:21:43
Rákbetegek fóruma
Kedves Dr. Nagy Tibor !

Köszönjük a reszletes beszamolot. Igazan kedves, hogy ilyen reszletesseggel gondol rank .
Arra kerem ha tud erdemben valaszoljon, hogy az orvosok többsege miert mond mindenre elöször cisztat, azta mikor meg mar attet is van, akkor esetleg elkezd a rak iranyaban is gondolkozni. Addig mi betegek rengeteg idöt vesztünk....A pontokban jelentkezö rak nekik elsö ranezesre egy ciszta, aztan persze mikor mar nagy a baj felre allnak es nem erzik magukat hibasnak. Hiaba is megyünk idöbe az orvoshoz, kb 90 %- ban elküldenek, hogy ez csak egy ciszta. Miert ilyen felelötlenek ??? Ha idöben odafigyelnenek alaposabban a betegekre nem lenne ennyi rakos. Persze reklamalni lehet ami evekig is eltart, de ertelme nincs es idö sincs, mert intenziven a terapiaval kell foglalkozni...A megelözes lenne a legfontosabb, hogy ne kerüljünk fel, vagy egy ev mulva a megfelelö orvoshoz. Azert az köztudott, hogy nem mindig 2-3 cm-es tumorokkal mennek orvoshoz az emberek, hanem sokkal egyszerübb tünetekkel. Tettem volna en is sokkal többet az egszsegemert, ha az orvos elöször nem ilyen felelötlen. Nem is tajekoztatott milyen problema lehet ha van a mellben egy 2-3 mm-es pont. Hiaba is kerdeztem a mammografian, hogy most ez mit jelent mikor megtalalta. Egy mondata volt. "Van maganak egy cisztaja ". Semmi tovabbi vizsgalat, tajekoztatas. Jöjjön vissza egy ev mulva. Egy ev, mint olvastam az Ön irasaban is elegge nagy idö !!! Aztan meg vasaroljuk meg mindent ami csak mozdithato. Nem kellene velemenye szerint esetleg az orvosi hozzaallason valtoztatni ??? Ma mar szinte minden 10. nö mellrakos. Hiaba is hirdetik mindenütt a mammografias vizsgalatot, ha az orvosok nagy resze "le cisztazza " a rakot.
Örülnek, ha erröl kifejtene a velemenyet.
Üdvözlettel
Maka


100. Dr.Nagy Tibor 2008. 07. 12. 21:00:02
Rákbetegek fóruma
A probléma ott van, hogy SOKAN nem mondják ki, a GYÓGYSZEREK savasító hatása már önmagában is ROMBOL és nem ÉPÍT.Ha egyszerű és kézenfekvő alternatív megoldást alkalmazunk: sajnos SOKAK részéről beindul a szkepticizmus,hogy orvosom nem mondta, nem ajánlotta,stb.:dolgoznak az évtizedes berögződések.Ne felejtsük el,szervezetünk 70%-a víz és nagyon nem mindegy hogy mit iszunk...

ALACSONY DEUTÉRIUM TARTALMÚ VÍZ

ESETLEÍRÁSOK:

72 éves nő; Dd-víz 1994. 03. 11-től (Uzsoki Utcai Kórház, Budapest)
A beteg első emlőműtétje 1985-ben történt. 1993 végén agyi, máj- és csontáttétet igazoltak a vizsgálatok. A beteg a Dd-vizet a fenti dátumtól 1996 májusáig, akkor bekövetkezett haláláig fogyasztotta. A várható 2-3 hónapos túléléssel szemben a beteg 26 hónapot élt többnyire stabil, jónak mondható életminőség mellett.

39 éves nő; Dd-víz 1994. 09. 03-tól (Területi Kórház, Berettyóújfalu)
A beteget először 1986-ban operálták, akkor már egy éve meglévő zölddiónyi tumorával. Az első recidíva 1987-ben jelene meg. A csontáttét gyanúja 1993 szeptemberében merült fel, ezt a vizsgálatok 1994 áprilisában igazolták. A tüdőáttétet 1994 márciusában igazolták először. A betegség az intenzív konvencionális kezelés ellenére is progrediált. A beteg erős fájdalmai miatt morfiumos fájdalomcsillapításra szorult. A Dd-víz kúra megkezdését követően néhány hét múlva abbahagyhatta a fájdalomcsillapító szedését.
Októberben egy, az orr alatt lévő tumor ellaposodott, mérete csökkent, a novemberben készült mellkasröntgen a tüdőáttét regresszióját igazolta. 1995 márciusában a csontscintigráfiás vizsgálat is regressziót mutatott.1996 januárjában a tüdőben teljes regresszót írtak le, a csontban további regresszió volt kimutatható. A beteg fejbőr alatti áttétjei 1996 novemberétől progrediáltak. 1997 januárjában a tüdők tiszták voltak,a betegnek nem voltak fájdalmai. A beteg a Dd-vizet 1998 tavaszáig itta, majd féléves szünet után 1998 novemberében folytatta a Dd-víz fogyasztását. Az ezt követően elvégzett csontscintigráfiás vizsgálat minimális, néhány pontra kiterjedő áttét jelenlétét írta le.
A betegnek közel öt éve, a Dd-víz Fogyasztás megkezdése óta nincsenek fájdalmai, életminősége jó, életvitele aktív.

56 éves nő; Dd-víz 1995. O1. 10-től (SOTL; Radiológiai Klinika, Budapest)
A betegnél 1990 augusztusában jobb oldali npl. mammae miatt mamma exstirloatio történt, melynek szövettani vizsgálata során invasiv cc. mammae-t igazoltak. A beteg ezt követően sugárkezelésben részesült. 1992-ben a bal oldali emlőben jelentek meg áttétek. A Dd-víz fogyasztását megelőzően a vizsgálatok a bordákban illeh~e az L. II-III-IV csigolyákban is leírtak metastasisokat. A betegnek erős deréktáji fájdalmai voltak. Három hónappal a Dd-víz Fogyasztás megkezdését követően a beteg fájdalmai enyhültek, közérzete ,javult. Az 1995. júniusi vérkép sokat javult a korábbiakhoz képest, a vérsüllyedés a korábbi 60-ról 26-ra csökkent, a vizeletből eltűnt a genny, októberre a beteg állapota tovább javult, testsúlya gyarapodott. 1996 februárjától egy hosszan tartó influenzás megbetegedés jelentősen visszavetette állapotát, augusztusban a vizsgálatok agyi áttétet igazoltak.
A Dd-víz és a konvencionális kezelés együttes hatására a betegnél javuló és romló állapotok váltották egymást 1997 júniusáig, a beteg haláláig.
A betegnél egyértelmű javulás volt tapasztalható a Dd-víz fogyasztását követően és 30 hónapos túlélést tapasztaltunk a csontáttét, 10 hónapos túlélést az agyi áttét megjelenéséhez képest.
42 éves nő; Dd-víz 1995. 05. 18-tól (Országos Onkológiai Intézet, Budapest)
A beteget először 1993 áprilisában operálták emlőtumorral, majd sugárkezelésben részesült. 1995 márciusában lokális recidiva, jelent meg és csontáttétek a csigolyákban és a szegycsonton. A beteg két hónappal később kezdte el a Dd-víz fogyasztását és 42. hónapja fogyasztja folyamatosan. Az 1995. decemberi csontscintigráfia nem igazolt progressziót. A beteg fájdalmai megszűntek, közérzete javult., Jó általános állapotban telt el az 1996-os év. 1997 januárjában folyadékgyülem jelent meg a tüdőben, és eltekintve attól, hogy esetenként keresztcsonti fájdalmak jelentkeztek, a beteg, jól érezte magát.
Az 1997 októberi mellkas röntgen megerősítette a gyanút, hogy elváltozás lehet a tüdőben, ugyanakkor a korábban meglévő petefészekcisztát UH-gal már nem lehetett kimutatni. 1998 januárjától köhögés jelentkezett, mely nyomán tüdőáttétet verifikáltak. A betegnél citosztatikus kezelés indult.

48 éves Dd-víz 1995. 08. 28-tól (Országos Onkológiai Intézet, Budapest)
1986 nyarán a bal emlőből sectoralis excisio történt axillaris blokkdissectióval inuasiu lobularis cc. miatt. Az axillaris nyirokcsomók is érintettek voltak. A műtét után a beteg radiotherapiát kapott, az adjuváns chemotherapiát nem fogadta el. 1990-ben a bal emlőből recidívát távolítottak el, majd a beteg sugárkezelésben részesült. A betegnél 50%-ot meghaladó regresszió történt. A chemotherapia lezárulása után a regresszió folytatódott. A Dd-vizet 1995 augusztusa óta folyamatosan issza, negyedik éve panaszmentes, aktív, dolgozik.

37 éves nő Dd-víz 1996. 02. 26-tól (Országos Onkológiai Intézet, Budapest)
A beteget először 1993-ban operálták emlőtumorral, ezt követően sugárkezelésben részesült. 1995-ben a csontscintigráfiás vizsgálat metastasist igazolt, ekkor chernotherapiás kezelést indítottak, mely 1996 októberéig tartolt. A beteg a citosztatikus kezelés miatta Dd-vizet 1996. február és augusztus között rendszertelenül fogyasztotta, többször megszakítva a kúrát, de 1996 augusztusától folyamatosan fogyasztja. Az 1996. augusztustól októberig terjedő időszakban a beteg 3 kg-ot hízott, ekkor már nem igényelt támaszt a járás segítéséhez. A beteg azóta is aktív, fájdalmai nincsenek. Az 1998-ban végzett kontrollvizsgálat szerint a folyamat kons-r.olidaílrídott., a csontban, jelentős mészbeépülést mutattak ki. A csípőben korábban meglévő kötöttség csökkent, jelentősebb fizikai megterhelést is jól bír (úszás, hegymászás). A beteg _jelenleg is jól van.

48 éves nő; Dd-víz 1996. 11. l9-től (Péterfi Sándor Utcai Kórház, Budapest)
A beteg kórelőzményéből jobb oldali emlőablatio szerepel, T2NOM0 stádiumú tumor miatt. A műtét során adjuváns radio-chemotherapiában részesült. 1996 augusztusában tüdő- és pleuraáttétet igazoltak. Ekkor MMM séma szerint citosztatikus kezelést indítottak, melyből 4 széria ment le a Dd-víz kúra kezdetéig. A kontrollvizsgálatok a tumor méretében változást nem igazoltak. A beteg a Dd--vizet ettől az időponttól fogyasztotta. 1997 januárjára a tüdőáttétek mérete jelentősen csökkent, a beteg súlya gyarapodott. Az 1997 márciusiban készült CT szerint a tüdőben jelentős mértékű regresszió történt. 1997 augusztusában teljes regressziót állapítottak meg, az MMM-kezelést befejezték.
A beteg 1997 őszére külföldön vezetett tanfolyamot. Az októberi röntgen további javulást mutatott, csak a mellhártyában maradt vissza residuális tumor.
Az 1998. februári kontroll negatív volt. 1998 júliusában a mellhártyán lévő áttétek progressziója látszott. 1998 augusztusától Taxotere-kezelést kezdtek, mely novemberben fejeződött. bc.

54 éves nő Dd-víz 1997. 03. 18-tól (Uzsoki Utcai Kórhoz, Budapest)
A beteget 1983-ban operálták először, a műtét során a nyirokcsomók érintettségét igazolták. 1992-ben egy epilepsziás roham után agyi áttétre derült fény, amit megoperáltak majd a beteg chemotherápiában és sugártherápiában részesült. 1996 augusztusában tüdőáttét ,jelentkezett. Az 1991 márciusában végzett C;Tvizsgalat a tüdőáttét mellett a májban és a mellékvesében is áttétet írt le. 1997 augusztusában, öt hónappal a Dd-víz kúra kezdete után a májban lévő áttét stagnált, októberben regressziót mutatott, 1998 júniusában teljes tumorregresszió történt. Az októberi hasi UH negatív volt mind a máj, mind a mellékvese vonatkozásában. Romlás volt tapasztalható1997 végére, melyre a beteg sugárkezelést, majd 2 citosztatikus kezelést kapott. A beteg 1998 áprilisától ,jó fizikai állapotban van, panaszmentes. Nyár folyamán a tüdőből jelentős mennyiségű fehér, kocsonyás anyagot kiköhögött. Pcl, mely jellegzetes kísérő jelenség a Dd-vizet fogyasztó, tüdő-érintett betegek esetében.

TAPASZTALATOK MÁS TUMORTÍPUSOKKAL
Az alábbiakban néhány egyéb tumortípussal nyert tapasztalatot ismertetünk. Az esetekkel egyrészt a Dd-víz hatékonyságát kívánjuk bemutatni, másrészt néhány tumortípus kapcsán kiemeljük az adott tumor sajátosságait. Ismét hangsúlyozzuk, hagy az itt ismertetett eredmények nem merítik ki a Dd-vízben rejlő lehetőségeket..(A rendelkezésünkre álló 90 ppm-es Dd-vízzel 115-120 ppm-re csökkent a betegek szervezetében a D-koncentráíció). Biztosak vagyunk benne, hogy az itt leírt eseteket orvosi közreműködéssel reprodukálni lehet, és újabb klinikai tapasztalatok birtokában tovább növelhető a Dd-víz hatékonysága.

TÜDŐTUMOR
72 éves férfi; Dd-víz 1993. 12. 05-től. (Makó melleti tüdőszanatórium,Deszk)
A legyengült. betegnél röntgennel és tükrözéssel igazolták a viszonylag kis méretín (1 cm) tumor jelenlétét a tüdő bal felső lebenyében az ér falán vagy közvetlenül mellette. A tumor a Dd-víz fogyasztás első hónapja után, 1994. január elejére minimális növekedést mutatott, január végén már nem lehetett növekedést igazolnia novemberi lelettel összehasonlítva. Időközben a korábban ágyhoz kötött beteg felkelt, fizikai állapota javult, több órás sétákat tudott tenni. A beteg a Dd-vizet folyamatosan fogyasztotta 1995 augusztusáig, majd ismétlő kúrát tartott 1996 áprilisában, 1996 és 1997 októberében. Az 1996. áprilisi leletek szerint a tumor betokozódott. A beteg, vérzékenységére való tekintettel, semmilyen konvencionális kezelésben nem részesült, az 1997. októberi-információk szerint állapota stabilnak volt mondható, habár négy évvel korábban orvosai várható élettartamát hetekben, jelölték meg.

47 éves férfi; Dd-víz 1994. O1. '10-től . (Makó melleti tüdőszanatórium, Deszk)
A beteget 1993 májusától kezelték inoperábilis, laphám eredetín tüdőrákkal. A Dd-vizes kúra megkezdéséig a beteg 15 kg-ot fogyott, a tumor mérete stagnált, minimális regresszió, illetve az 1993 decemberi lelet szerint progresszió volt látható. A progresszió miatt protokollváltás történt 1994 januárjától. A kezeléseket a beteg jól tolerálta, állapotára stagnálás, esetenként az atelectasia csökkenése volt jellemző (1994 augusztus). Utolsó kezelését 1994 szeptemberében kapta nreg. Az 1994. decemberi kontroll, három hónappal az utolsó citosztatikus kezelés után, amikor már a Dd-víz volt az egyedüli kezelés, először írt le „nagyfokú regressziót", ami folytatódott az 1995. márciusi lelet szerint is. A betegnél 1996 januárjában lehetett ismét progressziót kimutatni és 1996 októberében halt meg, három és fél évvel a betegség felismerése után. A Dd-vizet folyamatosan fogyasztotta.

54 éven rrő; D-d-víz 1994. 02. 15-től . (Makó melleti tüdőszanatórium, Deszk)
A betegnél 1994,januárjában diagnosztizáltak tüdő adenocarcinomát. A D-d vizet egy hónappal később kezdte fogyasztani és 1995 októberéig, 20 hónapon keresztül, folyamatosan itta. Ez alatt az idő alatt progresszió nem volt, illetve 1995 júniusában a korábban férfiökölnyi tumor mérete kisebb lett. A beteg, jó általános állapotban volt, amikor a D-d-víz fogyasztását abbahagyta. 1998. szeptemberi információnk szerint 4 és fél évvel a tüdőadenocarcinoma diagnózisa után is dolgozott, aktív volt, a tumor évekig stagnált a Dd-víz fogyasztása után.volt, júniusra 12-14 kg-ot hízott. Progressziót augusztusban lehetett ismét kimutatni, a beteg 1996 márciusában, két évvel a diagnózis után hunyt el.

61 éves nő; Dd-víz 1994. 11. 29-től (. (Makó melleti tüdőszanatórium,Deszk)
A heteltnél kissejtes tüdőrákot diagnosztizáltak 1994 szeptemberében, a citosztatikus kezelést októberben kezdték meg. A beteg a kezelésre jól reagált, de koraoly mellékhalásait nehezen tolerálta.
A D-d-vizet 1994 novemberétől 1995 október végéig fogyasztotta folyamatosan, fizikai állapota jó volt. Ezután nem jelentkezett. Betegtársától, akivel egy kórházban kezelték, megtudtuk, hogy négy évvel a betegség diagnózisa után, három évvel a Dd-víz kúra befejezése után, 1998 augusztusában hunyt el.

75 éves nő; Dd-víz 1995. 04. 18-tól
(Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet, Budapest)
A beteget 1993 augusztusában operálták tüdő adenocarcinomával. A tüdőcsúcsban a tumor kitapadt a fali pleurához. A III-as segmentum centrumában diónyi tumor volt, melyet lobectomiával távolítottak el a hilusi nyirokcsomók eltávolításával.
A beteg Ca 19-9 tumormarker értéke
1994 végétől emelkedett: 1994. nov.: 54,8 ng/ml
1995. _jan.: 54,3 ng/ml
1995. febr.: 74,9 ng/ml
A beteg a Dd-víz fogyasztásának első három hónapjában 5 kg-ot fogyott, tumormarker tovább emelkedett.
1995. júl.: 86,1 ng/ml.

A Dd-víz dózisának emelését követően a tumormarker 1995 decemberétől az alábbiak szerint alakult:
1995, dec.: 60,8 ng/ml
1996. márc.: 45,4 ng/nrl
12.,
1996. okt.: 39,4 ng/xnl
1997. ,jan.: 29,6 ng/ml
1997. ,jún.: 23,5 ng/ml
1998. jan.: 20,2 ng/m
A beteg a Dd-vizet ötödik éve folyamatosan fogyasztja, jó fizikai állapotban, panaszmentesen él hat évvel a műtét után.
A beteg 22 hónappal élte túl 1994 szeptemberében diagnosztizált betegségét.
MEGJEGYZÉS: A fenti példák direkt bizonyítékként szolgálnak a D-d víz daganat ellenes hatására nézve, hiszen az összefüggések nyilvánvalóak. A javulási arány, valamint a javulás
Időtartama több nagyságrenddel meghaladja azt a statisztikai értéket, amely az un. ”spontán”
gyógyulásoknak betudható lenne. A csökkentett D-d tartalmú víz 120-90-70-60 ppm deutérium tartalmú volt, ásványi sókat is tartalmazott. Az ásványi sókat lehet a vízbe pezsgőtabletta formában bevinni, vagy egyébb módon.
A napi dózis mennyisége a stádiumtól függően 0,014-0,030 kg Dd-víz/testömeg kg között mozgott., mely kb. napi 1,2-1,8 liter Dd víz elfogyasztásának felel meg egy átlagos/60-70 kg testömegű beteg esetében. A beteg napi folyadékszükségletét döntő részben 70-80% Dd vízzel fedezzük. A Dd víz fogyasztása során semmiféle krónikus, akkut mellékhatás nem lépet fel. A kezelés előrehaladtával emelni kell a Dd víz mennyiséget, vagy alacsonyabb D-koncentrátumú vizet kell alkalmazni.

DD WATER:/120-90-70-60 PPM/ CSÖKKENŐ DEUTÉRIUM TARTALOM/DÓZISBAN /NAPI 1-2 LITER/
56-éves férfi Dd-víz 1995.02.07-től.
Országos Onkológiai Intézet,Budapest
A betegnél 1995.februári műtétje során 60 cm-es vastagbélszakaszt távolítottak el. Májusban 5-6 áttétet találtak ,melyek közül az egyik mérete alma nagyságú volt.
A beteg 5-6 áttétet találtak,melyek közül a mérete alma nagyságú volt!!
A beteg 5FU+Lekovorin kezelésben részesült. A márciusi kontroll szerint a beteg két vesecisztája, a Dd víz egy hónapos fogyasztásának után nem volt kimutatható, májusra 6 kg hízott. Az októberi CT illetve UH kontroll stagnálást, meszes gócok jelenlétét igazolta a májban. Októbertől alkalmanként hasmenés jelentkezett, majd 1997. május elsején hunyt el, 27 hónappal a betegség diagnózisa és májmetastasisok megjelenése után.
Megjegyzés: A májrák esetén a Dd víz kevésbé fejti ki „jótékony hatását.”

65-éves férfi, dd víz 1992.10.30-tól
Dél-pesti Kórház,Budapest
A betegnél 1992 októberében inoperbális prosztata tumort diagnosztizáltak. A kúra kezdetét követően vizelési problémái heteken belül javultak. A PSA értéke már a Fugerel-kezelést megkezdődően javultak! Egy hónappal később a tumort már nem lehetett kimutatni, operábilissé vált, de a beteg
/foglalkozására nézve orvos/ a műtéttől elzárkózott! A beteg a Dd vizet egy évig itta, közel hetedik éve tünet és panaszmentes.

66-éves férfi Dd víz 1994.12.01-től
Szeged,Máv Kórháza
1994 szeptemberében a prosztatatumor teljes elzáródást okozott,a nyirokcsomóáttéteket lehetett kimutatni, októberben a beteg PSA értéke 83,4 ng/ml volt. A Dd víz fogyasztását követően vizelési problémái gyorsan javultak, illetve rövid időn belülmegszűntek!
A két héttel a Dd víz kúra kezdete után levett vérmintából a PSA értéke 0,99 ng/ml-nek adódott: de ezt téves mérésnek tartották, ezért két héttel később a mérést megismételték. Ekkor a PSA értéke 0,6 ng/ml volt. Ez az érték 1995 márciusára 0,23 ng/ml-re csökkent. A beteg a Dd vizet először 9 hónapig fogyasztotta folyamatosan, majd 1996-ban és 1997-ben 2-3 hónapos kúrát végzett.

Orvosi vélemény:
A prosztata tumorok esetében nagy jelentősége van annak, hogy a PSA meghatározásával a potenciális daganatos betegkör kiszűrhető!
Fontos kijelenteni, hogy így a férfiakat sújtó leggyakorabbi rákbetegség ezzel a korai stádiumban kiszűrhető!! A Dd víz alkalmazásával ez a tumorfajta nagy hatékonysággal gyógyítható lesz anélkül, hogy a beteg egész hátralevő életében gyógyszeres kezelést igényelne! /Gyógyszergyárak érdekei?!/
Különösen nagy gazdasági jelentősége lenne, ha az 50-60 év feletti férfi populációt szűrnék
A PSA-ra és a carcinomás betegeket Dd vízzel kezelnék!! A fejlett országok nem engedhetik meg maguknak, hogy valamennyi kiszűrt prosztata tumoros férfit megelőző jelleggel kezeljen: mert ez kb. 100 millió USD-be kerülne. A Dd víz alkalmazása lehetővé tenne az olcsó szűrési eljárás után egy mindenki számára elérhető lenne.
63-éves nő,Dd víz 1993.07.13-tól
Országos Onkológiai Intézet, Budapest
A beteget 1993 júniusáig háromszor operálták kiújuló szájüregi tumor miatt, ekkor ,mivel a beteg nem járult hozzá az álkapocs részleges eltávolításához, teljes dózisú besugárzást kapott. Ebben az időben kezdte inni a Dd vizet is. 1993 augusztusában a nyelv alatti seb begyógyult, az állon a tumor felpuhult, szeptemberre a nyakon lévő csomó eltűnt. Októberre a tumor nem volt látható!!! Orvosi szempontból eseménytelenül telt el az 94,96,96-os év és 1997 első hónapja. Ekkor a egy barackmag keltette seb nem gyógyult be.A beteg 1997 novemberétől két citosztatikus kezelésben részesült, a harmadikra már nem kerüét sor mert a seb teljesen begyógyult. A beteg életminőségének megőrzése mellett, kiváló fizikai állapotban van: hatodik éve fogyassza a Dd vizet.

46-éves nő Dd víz 1993.07.12-től
Uzsoki Utcai Kórház,Budapest
A BETEGNÉL 1988-BAN DIAGNOSZTIZÁLTÁK AZ EMLŐTUMORT. A csontáttétje
Először 1992 szeptemberében írták le.
A Dd víz kúra kezdetéig a vizsgálatok progressziót igazoltak, a beteg fájdalmai erősödtek,mozgáskorlátozottsága fokozódott.
A Dd víz fogyasztását követően a beteg fájdalmai
1-1,5 hónapon belül megszűntek a két hónappal később készült csontscintigráfiás vizsgálaton több apró, korábban meglevő áttét nem volt kimutatható!
A beteg a Dd vizet jó életminőség megtartása mellett 1994 januárjáig fogyasztotta folyamatosan. EKKOR SZÜNETELTETTE A Dd víz fogyasztását! Négy hónappal később jelentős romlás következett be, fájdalmai ismét jelentkeztek, az 1994 szeptemberében végzett csontscintigráfia mérsékelt progressziót igazolt! Ekkor a beteg a Dd víz kúra folytatása mellett döntött. Az 1995 októberi vizsgálat újabb áttéteket nem ír le.

39-éves nő,Dd víz 1993.08.23-tól
Jósa András Kórház,Nyíregyháza
A beteget először 1991 októberében operálták, majd CMF-sugárkezelés-CMF kezelésben részesült. 1993 júliusában jobb hónalji blokk-dissectiot végeztek. A Dd vizet először 1993 augusztusától—1993 novemberéig fogyasztotta. 1994 őszén kettős látásra panaszkodott, majd CT a jobboldali temporális régióban elhelyezkedő terimét igazolt. A Dd víz fogyasztását ezt követően rendszertelenül folytatta.1995 tavaszán mediastinális és pulmonális érintettséget is kimutattak!!A beteg a Dd vizet 1995 márciusától megszakítás nélkül fogyasztotta.A beteg ma is él, annak ellenére hogy 5-éve diagnosztizálták agyi áttétjét,nem sokkal ezután pedig tüdőáttétet.

KÜLÖNBÖZŐ TUMORTÍPUSOK ÉRZÉKENYSÉGE A DD VÍZRE ORVOSI VÉLEMÉNY ALAPJÁN:
Nagyom érzékeny: Méh ,Méhszáj, Mell, Prosztata, Nyelv, Gége, Pajzsmirigy, Leukémia
/ALL, AML, CLL,CML,/ Gyomor, Vese
Átlagosan érzékeny: Vastagbél, Végbél, Tüdő, Húgyhólyag, Máj
Kevésbé érzékeny: Epehólyag, Melanoma,
Rezisztens: Hasnyálmirigy
*Daganatok össztömege: Minél kisebb eléréséhez. Előrehaladott stádium esetén, hosszabb időtartamú 1-2 év ideig tartó D-megvonás szükséges, a tumor tömege, annál nagyobb a Dd-víz hatékonysága. A dózis meghatározásakor, kis tumor tömeg esetén alacsonyabb dózis naponta: 1 liter 90 ppm/liter is elegendő lehet a regresszió eléréséhez. A dózis kialakítását nem befolyásolják az alkalmazott kemoterápiás, citosztatikus, sugárkezelések.

A konvencionális kezelések megtartása mellett: kiemelten ajánlom a DEUTERIUM LIFEWATER rákellenes alternatív IVÓKÚRÁT. Dr. Nagy Tibor,30-831-39151. lap 2. lap 3. lap (4. lap) >>>5 lap

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
-->