Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Fórum
Keresés:


76. zsóka 2009. 03. 19. 8:46:41
Rákbetegek fóruma

Nemrég találkoztam egy nagyon kedves és intelligens, budapesti hölggyel, a képen látható Csillag Erikával, aki nem akármilyen sikert ért el az agykontroll segítségével. Áttétes pajzsmirigyrákból gyógyította ki magát, természetesen orvosi segítséget is igénybe véve. Kívánom, hogy a következő, Erikával készített interjú, sok súlyos betegnek adjon reményt és útmutatást, aki hasonló betegségben szenved, és már előre fölhívom a figyelmet az érzések perdöntő szerepére. (Részben erről szól az Új életet kezdhetsz II. című könyv is.)

– Erika! Mikor és hogyan kezdődött a betegséged, és miként gyógyultál ki belőle?
– 12 évvel ezelőtt észrevettem a nyakam oldalán egy csomót. A sebészeten eltávolították, és a szövettani vizsgálatnál pajzsmirigyszövetet találtak benne. Ezt követően az egyik budapesti sebészeti klinikán csaknem az egész pajzsmirigyemet kioperálták. Csupán egy ujjbegynyi darabot hagytak benn a jobb oldalon, hogy az azon elhelyezkedő egyik mellékpajzsmirigyem megmaradjon.

– Mi lett a szövettani vizsgálat eredménye?
– A két, sűrűn telegépelt oldalon kizárólag rosszat írtak. A pajzsmirigyem tele volt ugyanis ráksejtekkel, a nyakamból eltávolított nyirokcsomók is, és az egyéb kimetszett szövetdarabok is. Gyakorlatilag tehát tele voltam daganatáttétekkel. A műtét után az Országos Onkológiai Intézetben kemoterápiát és sugárkezelést javasoltak. Nos, ekkor kezdődött el az agykontrolltörténetem. Ekkor olvastam el ugyanis az Agykontroll című könyvet, és ekkor szembesültem az orvostudomány aktuális ismeretei szerint várható, ugyancsak siralmas prognózissal. Ez konkrétan úgy történt, hogy visszamentem varratszedésre a sebészeti klinikára, ahol az amúgy kedves sebész így szólt: "Erika! Talán van még néhány éve, hogy a gyerekeit fölnevelje." Igazából még ekkor sem fogtam föl a dolgot, csak amikor kiléptem a függöny mögül – a klinika ambulanciáján függönyök választják el egymástól a vizsgálatra és kezelésre szolgáló területeket –, és megláttam az ott várakozó betegek döbbent tekintetét. Elhűlve konstatálták, hogy éppen egy meglepően fiatal nő "halálos ítéletét" hallották. Az ő tekintetük ébresztett rá a tényre, hogy nagy bajban vagyok. Úgy gondoltam, hogy akkor viszont mindent meg kell tennem, hiszen föl akarom nevelni a három lányomat, tehát muszáj talpon maradnom. Utánajártam hát a lehetőségeknek. A megszokott dolgokon kívül az agykontroll jutott eszembe, hátha segít. A legelső tanfolyamra kerültem be, 1990 késő őszén. Nem volt már ugyan hely, de végül a szervezők segítettek, mert elmondtam a helyzetemet. A kurzus után természetesen azonnal elkezdtem használni az agykontrollt.

– Mely technikákat?
– Főleg az elmetükre-technikát és a labort. Nagyon rendszeresen és sokat programoztam. Az Országos Onkológiai Intézetben közölték, hogy kemoterápiára és sugárkezelésre is szükség van. Azt feleltem, hogy köszönöm, de nem kérek a kemoterápiából, mert úgy gondolom, hogy az nekem többet ártana, mint amennyit használna. Nem volt könnyű szembeszállni az orvosokkal, de tudomásul vették a döntésemet. A sugárterápiát azonban vállaltam, végig is csináltam, és mellette lankadatlan szorgalommal programoztam. Az elmetükre-technika és a labor használata mellett pozitív állításokat is mondogattam. A leggyakoribb gondolati képem alfában az volt, hogy játszom az unokáimmal.

– Milyen érzést váltott ez ki belőled?
– Fantasztikusan jó érzést... Imádom a gyerekeket, és így könnyen el tudtam képzelni, hogy a három lányom számos – majdan megszületendő – gyermekével játszom. Vettünk régebben egy tanyát, ahol hatalmas a tér, és elképzeltem, hogy a sok gyerekkel mit fogok ott kezdeni. Egyébként amikor a házat megvettük, akkor elábrándoztam ezen, így még könnyebb volt a jelenetet elképzelni.

– Tehát olyan szituációt képzeltél el, ami érzelmileg nagyon erősen hatott rád?
– Igen, ez fontos volt. Nem csak képileg teremtettem meg a jelenetet, hanem az érzéseimben is. Azt hiszem, hogy a kettő együtt hatott. A laboratóriumban pedig kitaláltam egy olyan dolgot, amivel úgy gondoltam, hogy a daganatos sejtektől meg fogok tudni szabadulni. Ez nem feltétlenül volt mindig ugyanaz, az öngyógyítás menetét időnként váltogattam. Elképzeltem, hogy a bennem lévő, rossz sejtek sötétek, amiket módszeresen, ecsettel, fehérre festegettem. Ez jutott eszembe, ez volt szintemen az első, bekattanó ötletem, még ha az életben nem is jellemző rám, hogy festegetnék. Addig pingáltam át őket, amíg valamennyi fehér nem lett. Ha lelki szemeimmel ismét azt "láttam", hogy újabb sötét sejtek jönnek elő, akkor azokat is rendre átfestettem. Szilárd meggyőződésem, hogy ez a szintemen végzett, szimbolikus beavatkozás jelentős szerepet játszott a gyógyulásomban. Természetesen ez is érzéseket is generált bennem. A sötét, illetve a világos szín olyan érzéseket ébresztett bennem, amik nagyon erősen kapcsolódnak a rossz, illetve a jó fogalmához.

– Mit szóltak az orvosok ahhoz, hogy meggyógyultál?
– Hát alaposan meglepődtek, és azt hiszem, leginkább akkor lepődnének meg, ha elmennék egy pajzsmirigyvizsgálatra. Meggyőződésem ugyanis, hogy a benn maradt, csöppnyi pajzsmirigyszövet működőképes. Idővel ugyanis elkezdtem programozni, hogy az a megmaradt, ujjbegynyi rész elkezdjen dolgozni. Ennek ugyan kicsiny volt a valószínűsége, mert a féléves sugárkezelés után nemigen lehetett rá "reálisan" számítani. Azért állíthatom mégis biztosan, hogy ez a testszövetdarab működik, mert nem szedek rendszeresen pajzsmirigyhormont, thyroxint. Érzem, hogy mikor kevés a hormon a szervezetemben. Ilyenkor beszedem a gyógyszert. Előfordul azonban, hogy olykor hetekig nincs rá szükségem, holott biológiai alaptétel, hogy thyroxin nélkül nem szuperál az emberi masinéria.

– Milyen dózisú hormonpótlást írtak elő?
– Napi 2 x 100 mg-ot.

– És mégis nyugodtan megteheted, hogy sokszor hetekig kihagyod?
– Igen. Ugyanis rendszeresen, hetente legalább egyszer, programozom, hogy annyi pajzsmirigyhormon termelődjön, amennyire szükségem van.

– Hadd kérdezzem meg Erika, hogy milyen rendszerességgel relaxálsz?
– Naponta többször.

– Jól értem, hogy ezek szerint a relaxálás lassan 11 éve rendszeres rutinoddá vált?
– Így igaz. Bárhol és bármikor képes vagyok szintemre menni. Az agykontroll teljesen beépült az életembe.

– Mennyi ideig tart neked, hogy alfába juss?
– Ez változó, de általában 4-5 másodpercig.

– Nagyon röviden összefoglalva mit tanácsolnál annak, aki rákbetegségben szenved, és az orvosi kezelés mellett az agykontrollal akar magán segíteni?
– Először is végezze el a tanfolyamot, mert anélkül nem megy. Utána pedig használja kitartóan a technikákat, mert azok garantáltan működnek. Egy ismerősömnek, akinek történetesen a mellkasán nőtt egy rosszindulatú csomó, javasoltam az agykontrolltanfolyamot. Ő is meggyógyult, a programozás hatására eltűnt a daganata.

– Ha visszatekintesz az életedre, sejtesz-e olyan érzelmi ügyet, ami megítélésed szerint összefügghet a ténnyel, hogy ilyen súlyos betegségben betegedtél meg?
– Igen. Biztos vagyok abban, hogy ezeket a betegségeket legalább 90%-ban lelki folyamatok okozzák, és szomorúnak tartom, hogy a legtöbb orvos a jelenségnek ezzel az oldalával, tehát a betegek lelkével nem foglalkozik, csak a testi történésekkel.

– A gyógyulásodban szerepet játszott-e, hogy érzelmi téren valamit megváltoztattál az életedben, vagy a szóban forgó lelki gond most is megvan?
– Megoldottam azt a gondomat. Amikor kiderült a diagnózis, amikor szembesülnöm kellett a "halálos ítéletemmel", akkor az életemből sok mindent gyökeresen átértékeltem magamban. Azóta teljesen másképp élek, mint korábban. Az életvitelemet és a táplálkozásomat is gyökeresen megváltoztattam.

– Hogyan táplálékozol?
– Arra figyelek, hogy az érzéseim mit súgnak. Azt eszem, amiről úgy érzem, hogy az nekem jó, és kerülöm azt, amit magamra nézve rossznak érzek.

– Húst eszel?
– Keveset. Nagyon keveset. És hadd mondjam még el, hogy a betegségből fölépülve szültem még egy gyereket! Palkó ma 9 éves, makkegészséges, fantasztikus gyerek. Csodálatos, felejthetetlen élmény volt ez a szülés, életem egyik legnagyobb ajándéka.

– Talán ő is elvégezte már az agykontrollt?
– Igen, 7 és fél éves korában, Kovács Erika gyerekoktatónál. Fantasztikus volt látni, hogy a tanfolyam 3 napja alatt mennyit változott a fiam, hogyan oldódtak benne azok a feszültségek, amikkel odamentünk. Az is csodálatos, hogy a fiam azóta is rendszeresen használja az agykontrollt. És nem az én nógatásomra! Bizonyos helyzetekben magától eszébe jut, és akkor használja. Persze segítek neki, mert egyedül nem mindig tudja még megoldani az adott problémát.

– Szerinted azért használja Palkó meglehetősen rendszeresen az agykontrollt, mert te is azt teszed? Vagy ő nem tudja, hogy te rendszeresen relaxálsz és programozol?
– Tudja, és időnként látja is, de nem hiszem, hogy ez motiválja őt. Úgy vélem, hogy amit a gyerekkurzuson, az oktatójától kapott, az ösztönzi. Érzelmileg ő is, és a többi gyerek is csodálatosan rezonált Erikával.

– Befejezésül megkérdezem, mit javasolsz azoknak, akik az Elixírben majd elolvassák a történetedet?
– Aki elvégezte már az agykontrolltanfolyamot, az használja az ott tanultakat, élete minden területén! Aki még nem végezte el a négynapos kurzust, az pedig sürgősen iratkozzon be rá! Meg fog változni az élete!


77. zsóka 2009. 03. 13. 11:12:19
Rákbetegek fóruma
4 fajtája létezik, tölgy, fenyő, alma és még egy. Azt, hogy melyiket alkalmazzák, a diagnózis dönti el. Létezik nullás és egyes széria. A szokásos eljárás az, hogy a nulla szériával indítanak ( 14 ampullát, azaz két dobozt adnak be belőle ) , stádiumtól függetlenül.
A nulla széria hatóanayag tartalma: ( 7db ampulla/ doboz )
1.és 2. doboz doboz, nulla széria
2 amp 0,01 mg
2 amp 0,1 mg
3 amp 1 mg H-Sz-P oltani, rá 6 órára hőt mérni, bőrpírt mérni, adatokat felírni. ( A hő összehasonlításához nem árt, ha előtte is pár napig méritek, hogy legyen fogalmatok róla, változott-e a hő, azaz volt e immunválasz. )
Az első doboz után kezded a második dobozzal, ami újra a kis adaggal indul. A 14 ampulla kb.5-6 hét alatt megy be, utána 7 nap szünet, a 8. napon kezded az egyes szériával, ahol a hatóanyagtartalom: ( szintén 2 doboz )
2 amp. 0,1 mg
2 amp. 1 mg
3 amp. 10 mg a 10 mg-ra már erős immunreakció ( láz, 38 fok ) várható
utána második doboz újra gyengébbel indul
14 ampulla után 7 nap szünet. Immunreakció - hőemelkedés, 3 cm-nél nagyobb bőrpír - esetén meg kell várni, míg az immunreakció teljesen lecseng, azaz nincs már hőemelkedés, ill. a bőrpír teljesen elmúlik. ( A bőrpír olyan lesz, mint egy nagy szúnyogcsípés, bedagad és kiemelkedik, meg kell várni, míg teljesen elmúlik. )
Nekünk itt Magyarországon Iscadorral gyógyító orvos azt mondta, ha az egyes szériából pl. az 1 mg hatóanyagú ampulla már immunreakciót vált ki, akkor utána már az 1 mg-s ampullát rendeled meg és azt adod utána tovább, amíg immunreakciót vált ki. ( 7 db ampulla / doboz, én két dobozzal szoktam rendelni egyszerre ( mert 14 ampulla a kúra, utána jön a szünet ) - cca. 25 e Ft. )
Viszont a német fórumon meg találtam olyan hozzászólást, aki az egyes szériával kezeli magát folyamatosan. Azt tudnod kell, hogy az Iscador maga nem a ráksejteket öli el, hanem "kiképző" iskola a szervezet "ölő sejtjei" számára, hogy felismerjék a betolakodókat, azaz pl. a rákos sejteket. Úgy gyógyít, hogy erősíti az immunrendszert.
Mi 2005. januárja óta küzdünk ( osteosarcoma ), 2005. júniusa óta csak alternatív terápiákat csinálunk. Pesten a pharma-expressz-nél az Iscadort meg lehet rendelni, kint nem vényköteles, 3-6 nap alatt ( általában 3 ) bejön. Több mint egy évig használtuk az Iscadort, ma már nem, a szúrás miatt. Ja és beadni közvetlenül a bőr alá kell, "párhuzamosan" a bőrrel, a bőr alatti lehető legfelsőbb rétegbe.
Fenn a keresőbe beütöd és kiadja az összes infót, milyen dagira melyik fajta stb. sok szerencsét!


78. K-Gee 2009. 02. 26. 8:19:58
Rákbetegek fóruma
Sziasztok,

Már régen írtam de azért figyelemmel kíséerm a fórumot.

Imike,

Köszi az írást nagyon fontos dolgokat tartalmazott!

A 10. ponthoz annyit hogy ezen mutálodott ráksejtek elpusztítására eddig egyetlen dolog képes a PAW PAW olvasatom szerint. Most már többen elkezdték szedni ugyhogy lesz tapasztalat első kézből is. Várjuk őket!

Másik dolog: Múlt pénteken volt szerencsém meghallgatni és felvenni egy ismertetőt a korábban már említett RAVO Zapper-ről. Nem új találmány de eddig komolyan el votl folytva.
Talán Hulda Clark neve sokatoknak ismerősen csend... ha nem akkor >>>> GOOGLE.

Egy könyvét már lehet magyarul is kapni a másik pedig ami a rák elpusztításáról írt április környékén fog megjelenni. Szal asszem ebbe a zapperbe lesz vallmi a sok "szemét kütyü" mellett. aki még nem halott róla annak:

www.zappertechnology.hu

Ha kész a video-elődás közreadom nektek.
Addig is jobbulást és boldogságot!

Gyuri


79. Imike 2009. 02. 25. 17:45:33
Rákbetegek fóruma
Johns Hopkins Update – Fontos hírek

Azután, hogy évekig azt mondták az embereknek, hogy a KEMO-TERÁPIA az egyetlen módja annak, hogy megpróbálják megszüntetni a daganatokat (a kulcsszó a 'megpróbálják'), a JOHNS HOPKINS kutatóintézete végre elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is.

Friss hírek a rákról a Johns Hopkinstól:

1. Minden embernek vannak ráksejtek a szervezetében. Ezek a ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amíg számuk több milliárdra fel nem szaporodik. Amikor egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek, hogy nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a tesztek nem képesek észlelni a ráksejteket, mivel azok még nem érték el a kimutatható mennyiséget.

2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.

3. Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy elpusztítsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy azok elszaporodjanak és daganatokká fejlődjenek.

4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt jelzi, hogy annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal állnak szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti, táplálkozási és életmódbeli tényezők.

5. Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat megszüntethessük, az étrend megváltoztatására és étrend-kiegészítők bevitelére van szükség, ezekkel fogjuk megerősíteni immunrendszerünket.

6. A KEMOTERÁPIA során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvő ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a bélrendszerben stb. lévő egészséges sejteket is, sőt egyéb szervek – a máj, vese, szív, tüdő stb. - károsodását is okozhatják.7. A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti, roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és szerveket.

8. A KEMOTERÁPIA és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a daganat méretét. Azonban a KEMOTERÁPIA és a besugárzás hosszan tartó alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztulását elérni.

9. Amikor a KEMOTERÁPIA és a besugárzás hatására testbe túl sok méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertőzéseknek és komplikációknak.

10. A KEMOTERÁPIA és a besugárzás hatására a ráksejtek mutációval ellenállóvá válhatnak, ami megnehezíti elpusztításukat. Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire.

11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.

A RÁKSEJTEK táplálékai:

a. A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful stb. Aspartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz (Manukaméz) vagy a melasz (a répa- vagy nádcukorgyártás mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben. Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás a Bragg's aminos vagy a tengeri só.

b. A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával, esetleg helyette édesítőszer-mentes szójatej fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek.c. A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha- és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban szenvedők számára.

d. A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.)és gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású környezetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből, köztük a babot is tartalmazó ételekből. A friss zöldséglevek biztosítják az élő enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a sejtek szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek növekedését .
Az egészséges sejtek építéséhez szükséges élő enzimek bevitele érdekében próbáljon friss zöldségből készült leveket fogyasztani (mindenféle zöldségből, ideértve a babcsírát!). Azonkívül naponta két-három alkalommal fogyasszon nyers zöldségeket is. Az enzimek már 104 F fokon (40 Celsius) elpusztulnak.

e. Kerülje a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas a koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású. Víz. Csak tisztított, szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni.

12. A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgező anyagok lerakódását okozza.

13. A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít fel, amelyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel lehetővé teszik a szervezetben lévő ölősejtek számára, hogy a rákos sejteket elpusztíthassák.

14. Egyes táplálékkiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben (IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak (EFA-k stb.), hogy lehetővé tegyék a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos sejtek elpusztítását. Más táplálékkiegészítők, mint pl. az E-vitamin, köztudottan apoptosist /programozott sejthalált/ okoznak, ami a szervezetünknek a normális eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült, nemkívánatos vagy felesleges sejtektől.

15. A rák a szellem, a test és a lélek betegsége. A proAKTÍV és POZITÍV szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy túlélőkké válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint az elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli, savas környezetté teszi. Tanuljunk meg szeretetteljes, megbocsátó lelkületű emberré válni. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.

16. A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani. A napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz, ami bevethető a ráksejtek elpusztítására.

1. Ne használjunk műanyag edényt a mikróban.
2. Ne tegyünk műanyag vizespalackot a mélyhűtőbe.
3. Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba.

Ezeket a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban tette közzé a hírlevelei útján. Ezeket az információkat a Walter Reed Katonai EÜ Centrumban is terjesztik. A Dioxintartalmú vegyszerek rákkeltő hatásúak, elsősorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkívül mérgezőek az emberi testsejtek számára. Ne tegyünk vízzel telt műanyag palackot a fagyasztóba, mivel a műanyagból dioxinok szabadulnak fel. Nemrégen Dr. Edward Fujimoto, a Cast le Kórház Wellness Program Managere egy TV program keretében magyarázta el ezt az egészségügyi kockázatot. Ismertette a dioxinok veszélyességét és azok ártalmait az emberek számára. Azt mondta, nem szabad mikróban ételt melegíteni műanyag edényben. Ez fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. A zsiradék, a hőhatás ás a műanyag kombinációja dioxint szabadít fel, ami bejut az élelmiszerbe, majd végül a szervezetünk sejtjeibe. Azt javasolta, hogy használjunk műanyag helyett üvegedényeket, pl. Corning Ware, Pyrex vagy kerámia edényeket az ételek melegítéséhez. Ugyanaz lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül. Tehát a félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket stb., át kell tenni a csomagolásból valamilyen más edénybe. A papír nem rossz, csakhogy nem tudjuk, mit tartalmaz a papír. Biztonságosabb, ha edzett üveget, Corning Ware stb. használunk. Elmondta, hogy nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a papíredények használatára styofoam helyett. Ennek az egyik oka a dioxin-probléma volt. Azonkívül a műanyag fóliák, mint pl. a Saran, ugyanilyen veszélyesek, ha a mikróban főzött ételt ilyennel fedjük le. Amint az étel forrni kezd, a nagy hő hatására a mérgező anyagok kiolvadnak a csomagolóanyagból, és belecsepegnek az ételbe. Takarják le az ételt papírtörölközővel inkább.


80. Káma 2009. 02. 20. 22:44:53
Rákbetegek fóruma
Kedves Zoi!

Ha nincs "normális természetgyógyász" a közeledben,akkor legyél Te az,és hasznositsd mindazt,amit eddig itt olvastál.Annyi tanácsot kaptatok itt mindenkitől.Gondold át,ird le,hogy mit alkalmaztatok,mi volt,ami használt,vagy ami nem használt,vagy mi lett volna,ami használ.
Egy leltárt kéne késziteni.Ez jó volt,ez nem volt jó,mit nem próbáltunk még?Mi segithetne?
Mivel nem tudhatjuk,hogy az információk közül Ti miket alkalmaztatok,és az nem segitett,igy csak önmagunkat ismételjük.
A másik:hiába rendelted meg az Spa.készüléket,ha nem biztok benne,és azt nem kapcsoljátok össze más gyógymódokkal,mert az csak a felgyülemlett méreganyagokat segiti eltüntetni a szervezetből,és nem magát a degenerált sejtet tünteti el.Tehát mindarra szükséged van,amilyen ismeretekre itt szert tettél még azon kivül is.
Nagyon bizom abban,hogy az utolsó előtti pillanatokban még mindez a segitségedre lehet.
De ha megjön a készülék,akkor legalább azt vizualizáljátok a használata közben,hogy hogyan semmisiti meg a ráksejteket,vagy a szervezet védekező sejtjeit meginditja a rákos sejtek ellen.Mert csupán a méregtelenités úgy gondolom nem lesz elegendő.

Gyógyulást,kitartást és HITET: Káma


81. lianida 2009. 02. 20. 20:57:44
Rákbetegek fóruma
Zoi
Kérlek szépen írjad miben segíthetek, a férjemnek májusban lesz 4 éve, hogy diagnosztizálták. Mindenüt áttét, csak 3 hónapot adtak.
Rák-betegség
Nagyon sok beszámoló van rákból való teljes felépülésre. Ennek az esélye 3 fő tényezőtől függ:
- a máj és más főszervek megmaradt működési képessége,
- az immunrendszer még vissza regenerálódhatóságának foka,
- a beteg küzdeni akarásának mértéke.

Sokan nem is hinnék el, hogy milyen nagy az esélyük. Ha a megfelelő tápanyagok anyagcseréje visszaállítható és ha a kiváltó intoxikációs hatás megállítódik, akkor a szervezet méregtelenítő képességét kell megnövelni, hogy az meghaladja a ráksejtek toxin termelődését, ami kialakít egy kedvezőbb vér összetételt. A megjavult keringés és meg növekedett oxigén-tartalom a test egészére kedvezően hat, és remény van arra hogy visszatartsa, vagy akár meg is állítsa a daganat terjedését és egyidejűleg segítse az immunrendszer vissza regenerálódását.
A küzdelem további sikere azon múlik, hogy vajon a test valahogyan megnövelt természetes antitumor küzdő- és az immunrendszer rákölő képessége meghaladja-e a ráksejtek osztódási képességét.
A legfontosabb tényező nem a rák elterjedtségének foka, hanem a test megmaradt regeneratív képessége.
Másvégről ha a ráksejtek túlságosan is gyorsan roncsolódnak szét, akkor az több toxint halmoz fel, mint amennyit a szervezet képes lenne eltávolítani. Tehát a máj, vastagbél tisztán tartása létkérdés. Azaz megint a megfelelő táplálkozás szükségességéhez (is) jutottunk

Ez legyen előttetek, Mindenből van kiút, csak nagyon akarni kell
Üdv.
Lianida


82. Emese 2009. 02. 04. 12:34:46
Rákbetegek fóruma
Kedves Zsóka!

Én a NEUROSAN-t régóta használom, /sok a gyomorsavam/ igen jónak tartom.
Érdeklőnék, hogy ismeritek-e a BÚZACSÍRA-APIGENIN-t, vannak-e tapasztalatotok a hatását illetően?
Ezt találtam, mellékelem.
Emese

Szakirodalmi Info: www.flavogenin.hu Tel:06/30/3918080


Előszó: a BÚZACSÍRA-APIGENIN:

A BÚZACSÍRA-APIGENIN egy, a tumor ellenes szupportív terápiára és rákmegelőzés céljára kifejlesztett flavonoidokat tartalmazó 2. generációs búza csíra kivonat csoport, amely a búzacsíra kivonatok között először vannak nagy dózisú rákellenes természetes flavonoidra, az apigeninre standardizálva. Fő hatóanyaguk a búzacsíra összes természetes hatóanyaga, közöttük az apigenin. A BÚZACSÍRA-APIGENIN apigeninben és apigeninnel dúsított, standardizált teljes értékű 2. generációs búza csíra kivonat, amely az apigeninen kívül más flavonoid szérumokat is tartalmazhat (pl. szőlőmag, szőlőhéj, tőzegáfonya), amelyek erősítik az apigenin egészségvédő rákellenes hatását. A készítmények természetes formában tartalmazzák a legfontosabb vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. A természetes anyagok, polifenolok legszélesebb skálájának jelenléte nélkülözhetetlen abban, hogy az apigenin teljes mértékben kifejtse jótékony rákellenes hatását. Izolált hatóanyagok, tiszta kivonatok hatása nem azonos a természetes környezetben előforduló flavonoidok hatásával. A BÚZACSÍRA-APIGENIN 2. generációs búza csíra kivonatok természetes összetételüknek és garantáltan magas apigenin tartalmuknak köszönhetően hozzájárulhatnak egészségünk megőrzéséhez és segíthet a betegségek leküzdésében. A BÚZACSÍRA-APIGENIN 2. generációs búza csíra kivonatok nem tartalmazhatnak ízfokozás érdekében hozzáadott cukrot (pl. fruktózt) – mivel ennek használatát az Amerikai Rákszövetség legújabb ajánlásában nem javasolja, ugyanis az elősegítheti a ráksejtek burjánzását a növekedési faktorok fokozása révén. Várható, hogy a magyar szakemberek is átveszik az Amerikai Rákszövetség nemzetközileg mérvadó ajánlásait.


FIGYELMEZTETÉS:
A BÚZACSÍRA-APIGENIN, 2. GENERÁCIÓS BÚZA CSÍRA KIVONATOK NEM HELYETTESÍTIK, CSAK KIEGÉSZÍTIK A GYÓGYGOMBA KIVONATOK (PL. PATKÓNYELV, CSEPPKŐGOMBA) FOGYASZTÁSÁT!
Szakirodalmi Info: www.flavogenin.hu Tel:06/30/3918080

Bevezető: a Nobel díjas Szent-Györgyi Albert nyomdokain

Kevesen tudják, hogy a Nobel díjas magyar tudós, Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik a flavonoidok felfedezése. A tudóst rendkívüli módon foglalkoztatta a búzacsíra rákellenes hatása is. Emiatt idős korában búzát is csíráztatott a beszámolók szerint abból a célból, hogy beteg családtagjain segítsen. A Szegedi Tudományegyetemen, ahol Szent-Györgyi Albert pályafutása elindult és kiteljesedett, fejlesztettük ki az első rákellenes flavonoidokra standardizált búzacsíra készítményt. Ezzel megszületett az első olyan standardizált búzacsíra fejlesztés, amely rákellenes flavonoidokban van dúsítva. Talán ezzel Szent-Györgyi Albert álma is megvalósulhatott, amit oly sokan próbáltak több-kevesebb sikerrel beteljesíteni. Több szempontból is egy igazi Hungaricum született. Nem csak nagy tudósunk kutatásaira építettünk, hanem felhasználtuk és továbbfejlesztettük a régi magyar búzacsíra feldolgozási technológiákat is.

A búzacsíra flavonoidok (apigenin) kutatás története:

A 60-as években mutatták ki először, hogy a búzacsírában megtalálható a flavonoidok családjához tartozó apigenin. A 90-es évek végén in vitro kísérletekben sikerült kimutatni, hogy a búzacsíra kivonat flavonoidjai képesek emlő daganat sejtek növekedését gátolni a DNA szintézis gátlása segítségével. Az ezredforduló után in vivo állatkísérletben is kimutatták, hogy a csíra flavonoidok (flavonok, amelyek csoportjába az apigenin tartozik) emlődaganat kialakulását gátló tulajdonsággal rendelkeznek. Ezzel párhuzamosan elkezdődött az első magyar apigeninre standardizált BÚZACSÍRA-APIGENIN 2. generációs búza csíra kivonat fejlesztés Varga Gábor és Dr. Gyimes Ernő vezetésével a Szegedi Egyetemen.

Az apigenin rákellenes hatásának kutatástörténete:

A búzacsíra rákellenes hatás tekintetében legfontosabb flavonoidja az apigenin. Ez az anyag megtalálható számos más zöldségben és gyümölcsben is. Hatását azonban jelentősen befolyásolhatja az a természetes hatóanyagokban gazdag környezet, ahol megtalálható. Pl. a búzacsírában lévő apigenin valószínűleg másképp fejti ki hatását a búzacsíra többi anyagával együtt, mint a nélkül, vagy más természetes környezetben.
Az apigenin kísérleti körülmények között önmagában is jelentős tumor ellenes hatással rendelkezik. Állatkísérletekben gátolta a bőr és bélrák képződését. A bőrrák képződést az apigenin helyi, bőrön alkalmazott használata is gátolta. Az apigenin gátolja a tumor sejtek áttét képző hatását az un. protease akadályozás segítségével. Akadályozza a melanoma sejtek tüdő tumor áttét képző hatását azáltal, hogy a tumor sejtek endotheliummal történő kölcsönhatását gátolja. In vitro és in vivo gátolja az emlődaganatok növekedését a HER/neu protein működésének csökkentésével. Méhnyakrák sejtek növekedésének akadályozását is kimutatták, amely hatás az apigenin dózisától is függött. A béltumorok szaporodásának gátlását in vitro modellben igazolták. In vitro a leukemia sejtek pusztulását idézte elő a sejtek differenciálódásának előidézése útján. Apigenin dózisfüggően a tüdő tumor sejtek szaporodását és a VEGF expresszióját ill. az angiogenezist gátolta. A VEGF és az angiogenezist gátló hatást ill. a MAPK és PI3K gátló hatást mutatott a petefészek tumorsejtek esetében is. In vitro számos sejtvonalban kimutatták a prosztata tumor ellenes hatását. In vivo állatkísérletben is igazolták az apigenin androgen-szenzitív prosztata rák ellenes hatását. Az IGF-I szintjét csökkentette és az IGFB-3 szintjét növelte. Egy másik in vivo kísérletben a prosztata rák esetében jelentősen növelte a túlélési időt, csökentette a tumor sejtek szaporodását és növelte azok pusztulási arányát. In vivo kísérletben is kimutatták, hogy az apigenin és quercetin a melanoma tüdő áttét képző hatását gátolja. In vivo gátolja az ultraibolya sugárzás börrák képző hatását is. Egy gyomor tumor sejtvonalban a ráksejtek elhalását okozta in viro kísérletben. In vivo gátolta a májdaganatok kialakulását. Az apigenin a flavonoidok között a legerősebb ráksejt gátló hatással rendelkezett pajzsmirigy sejtek esetében. A neuroblastoma tumorsejtek elhalását okozta a p53 szint megemelésével. Gátolta a hasnyálmirigy ráksejtek növekedését a DNA szintézis akadályozásával és a cdc2 aktivitás elnyomásával ill. G2/M blokkolással.
Az apigenin nem csak önmagában rendelkezik ráksejt ellenes hatással, hanem megnövelheti a kemo- és sugárterápia rákellenes hatását is. Ezt számos tanulmány igazolta. Hatását részben különböző protein szintek csökkentésére vezetik vissza.
Látható, hogy az apigenin rákellenes hatását számos in vitro és in vivo, élőlényeken végzett kísérlet támasztja alá.

Az apigenin rákellenes hatásmechanizmusa:
Az előző szakaszban megismerhettük, hogy az apigenin a ráksejt vonalak legszélesebb skáláját képes gátolni, pusztítani, amit mind laboratóriumi kísérletekben, mind élőlényeken végzett tanulmányokban igazoltak. Ezen kívül jelentős áttétképződés gátló hatással is rendelkezik, valamint képes a kemo-és sugárterápia rákellenes hatását is növelni. Hatásmechanizmusa szintén nagyon sokrétű. Néhány példa hatásmechanizmusára, a teljesség igénye nélkül:
1. Sejt ciklus gátló hatással rendelkezik ráksejtek esetében.
2. Gátolja a tumor sejtek vérellátását, pl. a VEGF, az érképzést elősegítő növekedési faktor működésének és expresszálódásának akadályozásával.
3. A ráksejtek elhalását okozza a caspase-9 és caspase-2 aktiválásával.
4. Az epidermális növekedési faktor receptorának (HER2) depletiójával és funkcióinak gátlásával (HER2/HER3-phosphatidylinositide 3-kinase/Akt pálya) képes ráksejtek pusztítására.
5. Az IRS-1 és IGF-I gátlásával és az IGFBP-3 aktiválásával elősegíti a ráksejtek elhalását.
6. A p53 tumor elnyomó protein expressziójának növelésével sejt ciklus gátlást és elhalást okoz a ráksejtekben.
7. Csökkenti a ráksejtek mozgékonyságát és inváziós képességeit.
8. A tumor sejtek áttétképző hatását gátolja többek között a növekedési faktorok gátlásával ill. a tumor sejtek endotheliummal történő kölcsönhatásának csökkentésével.
9. A MAPK és PI3K-Akt pálya módosításával is elősegíti a ráksejtek sejt ciklus gátlását.
10. Endothelium sejtekben a HIF-1 alpha protein degradációjával elősegíti a VEGF expressziójának elnyomását és az angiogenezis gátlását.
11. Az un. matrix-metalloproteinase-k akadályozása útján is gátolja a VEGF és bFGF által elősegített angiogenezist (tomor sejtek vérellátását).
12. Elnyomja a tumor nekrozis faktor (TNF) alpha által okozott aktiválását a nukleáris faktor (NF)-kB-nek.
13. Csökkenti a phosphorálódott EGFR tyrosine kinase szintjét ami a tumorsejtek elhalásához vezethet.
14. Csökkenti a PSA szintjét androgén szenzitív emberi prosztata rák sejteknek.
15. Telomerase gátló hatású.
16. Akadályozza a ráksejtek zsírsav szintézisét, elősegítve azok elhalását.

A hatásmechanizmus leírásából látható, hogy az apigenin méltán nevezhető a búzacsíra legfőbb rákellenes hatóanyagának. Számos demográfiai tanulmányban megállapították, hogy az apigeninben gazdag étrend jelentősen csökkenti több, gyakran előforduló ráktípus (pl. emlő-, vese-, béltumor) előfordulását.
Új fejlesztésünk természetes anyagokban gazdag és magas természetes apigenin ill. quercetin tartalma garantált. Fontos kiemelni, hogy a flavonoidok ill. az apigenin jótékony hatása csak a természetes anyagok legszélesebb skálájának jelenlétében érvénye
BÚZACSÍRA-APIGENIN 2. generációs búza csíra kivonatok kiegészíthetik de nem helyettesítik a kemo-és sugárterápiás kezeléseket és az egészséges, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrendet, azonban amíg a zöldségek és gyümölcsök apigenin és más polyphenol tartalma erősen ingadozhat addig az újonnan kifejlesztett készítmény legfontosabb hatóanyagai standardizáltak és garantáltak.
Az új falvonoid-búzacsíra komplexum nem tartalmaz ízfokozás érdekében hozzáadott cukrot (pl. fruktózt) – ennek használatát az Amerikai Rákszövetség legújabb ajánlásában nem javasolja, mivel az elősegítheti a ráksejtek burjánzását a növekedési faktorok fokozása révén.
A BÚZACSÍRA-APIGENIN 2. generációs búza csíra kivonatok rákellenes hatásán kívül enyhíthetik az allergia és asztma tüneteit , ill. megelőzhetik a szív és érrendszeri betegségeket , valamint gyulladás gátló tulajdonsággal is rendelkezhetnek.
Szakirodalmi Info: www.flavogenin.hu Tel:06/30/391808083. kerekiemese 2009. 02. 03. 22:05:42
Rákbetegek fóruma
Kedves Fórumozók!

Kiváncsi lennék, hogy mi a véleményetek a Flavin 7-ről és az alábbi cikkről:
Rákot is okozhat az őssejtfokozó

Míg a készítményben lévő toxinok elvben megfelelő tisztítási eljárással kiszűrhetők, sokkal súlyosabb probléma, hogy bármilyen "őssejtfokozó" hatású szer mellékhatásként rákot is okozhat. A The Scientist által megkérdezett Dr. William H. Frishman, a New York Medical College professzora szerint "egy őssejtfokozó szedésének egyik kockázata az, hogy a szer szunnyadó állapotban lévő ráksejteket aktiválhat. Egyes embereknek rejtett, rosszindulatú daganatsejtjeik lehetnek, és akkor hirtelen egy őssejtfokozó kerül a szervezetükbe." És valóban: az orvosi szakirodalomban nem egy, de nem is kettő, hanem jó néhány cikket (lásd pl. Wu és mtsai 2007, Takakura 2006, Varner 2007) lehet találni arról, hogy a csontvelői és szöveti őssejtek nem csupán a sérült szövetek regenerációjában, de éppenséggel a rákos daganatok keletkezésében és azok növekedésében, fenntartásában is jelentős szerepet játszanak. Ha pedig ez így van, akkor bármilyen őssejtfokozót szedünk is, mindig szembe kell néznünk azzal a veszéllyel, hogy az esetleges kedvező hatás mellett az őssejtfokozó hatására rosszindulatú daganat keletkezik szervezetünkben, vagy az eddig szunnyadó (korábban fel nem fedezett vagy már gyógyultnak tekintett) daganat növekedésnek indul!

Ezzel a veszéllyel egyébként a magyar kutatók és a kapszula gyártói is tisztában vannak, és meg is említették egyes interjúikban. A tumorok keletkezésének veszélyét firtató kérdéseket azonban azzal az állítással hárították el, hogy a kapszula olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek a daganatképződést "kordában tartják". Ez azért enyhén szólva nem hangzik túl megnyugtatóan: beadunk egy rákkeltő szert és egy rákellenes szert, aztán reménykedünk abban, hogy a rákellenes lesz az erősebb? Ugyan hogyan bízhatnánk meg ebben? Az őssejtfokozó kapszulát egy másik, "őssejtvédőnek" nevezett kapszulával együtt kell szedni, ez lenne az állítólagos rákellenes szer; elég azonban egy pillantás az összetételére (különböző gyümölcsök magvai és héja), s máris kiderül, hogy az "őssejtvédő" valójában nem más, mint a Crystal Institute Kft. által forgalmazott, daganatellenesnek titulált "Flavin 7" étrend-kiegészítő átcímkézett változata. Emlékezzünk csak: ez volt az a termék, amellyel kapcsolatos megalapozatlan állítások miatt a Gazdasági Versenyhivatal kétszer is megbüntette a Crystal Institute Kft.-t. Világos az üzleti stratégia: bizonyára könnyebb eladni a Flavin 7 terméket, ha "őssejtvédőnek" elnevezve az őssejtfokozóval kapcsoltan értékesítik.

Emese


84. zsóka 2009. 01. 28. 7:57:25
Rákbetegek fóruma
Alma!
Másoltam neked az iscadorról, de ha beütöd a keresőbe itt fenn még több információt kapsz!
A fagyöngykivonatot Iscador-nak hívják, Svájcban gyártják. 4 fajtája létezik, tölgy, fenyő, alma és még egy. Azt, hogy melyiket alkalmazzák, a diagnózis dönti el. Létezik nullás és egyes széria. A szokásos eljárás az, hogy a nulla szériával indítanak ( 14 ampullát, azaz két dobozt adnak be belőle ) , stádiumtól függetlenül.
A nulla széria hatóanayag tartalma: ( 7db ampulla/ doboz )
1.és 2. doboz doboz, nulla széria
2 amp 0,01 mg
2 amp 0,1 mg
3 amp 1 mg H-Sz-P oltani, rá 6 órára hőt mérni, bőrpírt mérni, adatokat felírni. ( A hő összehasonlításához nem árt, ha előtte is pár napig méritek, hogy legyen fogalmatok róla, változott-e a hő, azaz volt e immunválasz. )
Az első doboz után kezded a második dobozzal, ami újra a kis adaggal indul. A 14 ampulla kb.5-6 hét alatt megy be, utána 7 nap szünet, a 8. napon kezded az egyes szériával, ahol a hatóanyagtartalom: ( szintén 2 doboz )
2 amp. 0,1 mg
2 amp. 1 mg
3 amp. 10 mg a 10 mg-ra már erős immunreakció ( láz, 38 fok ) várható
utána második doboz újra gyengébbel indul
14 ampulla után 7 nap szünet. Immunreakció - hőemelkedés, 3 cm-nél nagyobb bőrpír - esetén meg kell várni, míg az immunreakció teljesen lecseng, azaz nincs már hőemelkedés, ill. a bőrpír teljesen elmúlik. ( A bőrpír olyan lesz, mint egy nagy szúnyogcsípés, bedagad és kiemelkedik, meg kell várni, míg teljesen elmúlik. )
Nekünk itt Magyarországon Iscadorral gyógyító orvos azt mondta, ha az egyes szériából pl. az 1 mg hatóanyagú ampulla már immunreakciót vált ki, akkor utána már az 1 mg-s ampullát rendeled meg és azt adod utána tovább, amíg immunreakciót vált ki. ( 7 db ampulla / doboz, én két dobozzal szoktam rendelni egyszerre ( mert 14 ampulla a kúra, utána jön a szünet ) - cca. 25 e Ft. )
Viszont a német fórumon meg találtam olyan hozzászólást, aki az egyes szériával kezeli magát folyamatosan. Azt tudnod kell, hogy az Iscador maga nem a ráksejteket öli el, hanem "kiképző" iskola a szervezet "ölő sejtjei" számára, hogy felismerjék a betolakodókat, azaz pl. a rákos sejteket. Úgy gyógyít, hogy erősíti az immunrendszert.
Mi 2005. januárja óta küzdünk ( osteosarcoma ), 2005. júniusa óta csak alternatív terápiákat csinálunk. Pesten a pharma-expressz-nél az Iscadort meg lehet rendelni, kint nem vényköteles, 3-6 nap alatt ( általában 3 ) bejön. Több mint egy évig használtuk az Iscadort, ma már nem, a szúrás miatt. Ja és beadni közvetlenül a bőr alá kell, "párhuzamosan" a bőrrel, a bőr alatti lehető legfelsőbb rétegbe. Ha kérdésed van, írj.Sok szerencsé


85. zsóka 2009. 01. 23. 8:38:18
Rákbetegek fóruma
Ezt találtam!
Tudósok megállapították
melyik a 10 legegészségesebb élelmiszer a világon.

Íme a gyógyító élelmek

Cékla
Miért egészséges? Alkotóelemei csökkentik a vér homociszteinszintjét, amely az érfalak meszesedését okozza. Természetes színezőanyaga pedig csökkenti a rák kialakulásának esélyét.
Hogy együk? Gyökere és levele egyaránt fogyasztható. Gumóját, amelyből céklasalátát főzünk, inkább nyersen lereszelve, olívaolajjal, citrom levével ízesítve együk.

Aszalt szilva
Miért egészséges? Segíti az emésztést, de amellett fontos antioxidáns, megköti a rákos daganatot okozó szabadgyököket.
Hogy együk? Előételnek kiváló, ha vékony sonkaszeletbe tekerjük, átszúrjuk egy fogpiszkálóval, majd forró sütőben kisütjük.

Gránátalma
Miért egészséges? A Közel-Keleten már régóta ismert almaszerű gyümölcs hatóanyaga jelentősen csökkenti a vérnyomást, és fokozza a véráramlást a szívben.
Hogy igyuk? Százszázalékos formában, levét kipréselve, esetleg rosttal együtt. Ne hígítsuk, ne cukrozzuk.

Mángold
Miért egészséges? Ezen kínai kelhez hasonlító növény hatóanyagai, a karotinoidok megvédik a szem retináját az öregedés hatásaitól, a beépülő pigmentanyagok megszűrik a káros sugarakat.
Hogy együk? Vágjuk csíkokra a leveleket, forrósított olíván pirítsuk 5-7 percig, frissen sült húsokat, halat körítsünk vele.

Porcsin
Miért egészséges? A Magyarországon ritkán fogyasztott zöldség húsos levelei tartalmazzák a legtöbb omega–3 zsírsavat, amely a szívbetegségek ellen véd. Ráadásul 20-30-szor több rákot pusztító melatonin van benne, mint bármelyik másik zöldségben.
Hogy együk? Salátának a legjobb, ropogós, lédús, enyhén citromos ízű.

Fahéj
Miért egészséges? A fahéj segít kordában tartani a vércukorszintet, napi egy gramm a fűszernövényből jelentősen javítja a kettes típusú cukorbetegek állapotát, ráadásul a káros koleszterin szintjét is csökkenti.
Hogy együk? Őrölve kapható, nem kell vele mást tenni, mint rászórni a reggeli müzlire vagy bele a délutáni kávéba.

Káposzta
Miért egészséges? Sulforafan nevű hatóanyaga segíti a rákos sejtek pusztításáért felelős enzimeket.
Hogy együk? A káposzta elkészítésének számtalan módja van Európában, a leghatékonyabb mégis nyersen, apróra reszelve, salátában (keleti recept mellékelve).

Guajáva
Miért egészséges? Ennek az enyhén savanykás trópusi gyümölcsnek a legmagasabb a likopintartalma, amely a rák megelőzésében segít. Ugyanakkor magas, 63 százalékos rosttartalma az emésztést könnyíti.
Hogy együk? Az egész gyümölcsöt héjastól, magostól. Csak a héjában több a C-vitamin, mint egy egész narancs húsában.

Goji cseresznye
Miért egészséges? Ez a mazsola nagyságú déligyümölcs a szeder és a cseresznye között félúton ráksejteket pusztító anyagokat tartalmaz, és fokozza az inzulintermelést, ami fontos a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében.
Hogy együk? Keverjük joghurtba vagy szórjuk a müzlibe.

Tökmag
Miért egészséges? A legegyszerűbb módja a magnéziumbevitelnek, ami a szívproblémák megelőzésében játszik nagy szerepet.
Hogy együk? Akár héjastul is, nyersen vagy pörkölve.
Tökmagkrém: Előételnek is kiváló, pirítósra, zöld salátával. A tisztított, megpirított tökmagot olívaolajjal turmixba tesszük, ízlés szerint sóval, borssal, citrom levével ízesítjük, majd alaposan összekeverjük. Hűtőben sokáig eláll, kenyérrel szendvicskrémnek is kiváló.


86. Káma 2009. 01. 22. 15:00:34
Rákbetegek fóruma
Utána néztem én is most már a ph.értékeknek.
Szóval a normál ph. érték nyál:6,5-6,85
vizelet:5,8-6,8
vér:7,3-7,45

A szervezet igyekszik a vér ph.értékét az optimális szinten tartani,és ha a vér ph.értéke felborul,az a szervezet komoly egyéb szervi megbetegedésére is utalhat.
Na akkor a ph.értékeket kitárgyaltuk eléggé,de ez azért fontos,mert a ráksejtek a savas közegben igen jól érzik magukat,szinte lubickolnak benne.
De most találtam egy igen figyelemre méltó anyagot Simonciniről,tudjátok,már ez szinte a vesszőparipám lett.
Itt találjátok: www.rakesagomba.eu
Itt ismerteti a módszerét,az elméletét,és a különböző rákoknak a kezelését is leirja,és esetismertetések is vannak.
Én már a filmek után ezeket nagyjából ismertem,de vannak benne számomra is ujjak.
Nagyon érdekes,feltétlenül nézzétek meg,lehet,hogy tud segiteni.

Még egyszer : www.rakesagomba.eu

Gyógyulást,kitartást és hitet: Káma


87. Káma 2009. 01. 19. 23:13:25
Rákbetegek fóruma
Kedves Mindenki!

Már akit érdekelnek a gondolataim.Akit nem,az lépjen tovább.
Én,amikor a lányom melanomája kiderült,akkor egyből a Gerson-terápia után kezdtem érdeklődni/némi egészségügyi múlttal a hátam mögött/.És a Gerson,valamint a Simoncini eljárása között némi hasonlóságot véltem felfedezni.Mindketten a szervezetnek a lúgositásán dolgoztak.Az egyik a sok zöldség és gyümölcslével,a másik a szódabikarbónával.
Namost,lehet,hogy Gerson dr-nak hosszabb időbe került,amig a rengeteg zöldség és gyümölcslével sikerült lúgositani a szervezetet,Simoncini szódabikarbóna itatásával,és infúzióval kivánja elérni ezt,és lehet,hogy rövidebb idő alatt célt ér.Még ezen kivül a daganatot,amit el tud érni, láttuk,hogy katéter segitségével át is öblögeti.
A beöntések: Gerson dr.kávés beöntéseket alkalmazott,mennyiségben annyit naponta,hogy az elhalt ráksejteket a szervezet ki tudja üriteni,és a máj méregtelenitését segitse.
Az elején,amikor a gyógyreakció fellépett,akkor többet.Simoncini mit csinál?Szódabikarbónátos beöntéseket,és lehet,hogy ezzel is ugyanazt éri el.
Mondjuk itt a vitaminok,amik eltérnek,mert a zöldségekkel,gyümölcsökkel rengeteg vitamint is visz be Gerson dr. a szervezetbe,amit Simoncini nem.De mi már annyi vitamint,és táplálékkiegészitőt szedünk be,hogy lehetségesen kiváltják azokat.
Egyszóval én amikor alkalmazni kezdtem ezt a kúrát,azért tettem,hogy megbizonyosodhassak arról,mennyire sikerül lúgositani és méregteleniteni a szervezetemet.Még két hetem van.Akkor megnézem mennyire lúgos a szervezetem,és elmegyek egy Celladam szűrésre,ami utoljára azt mutatta,hogy megbomlott immunegyensúlly.Hát majd meglátjuk mi lesz.Addig is még két hét.

Gyógyulást,kitartást és hitet:Káma


88. bebe 2009. 01. 18. 9:25:00
Rákbetegek fóruma
Earl Mindell: A vitalitás bibliája- ban a következőket írja a mellrákról a 397. oldalon:
1994.- ben 200.000 új mellrákot diagnosztizáltak Amerikában, és ebből 46.000 – en meg is haltak. Sokkal nagyobb a mellrák előfordulása Európában és Amerikában, mint Japánban. Ez azt jelentheti, hogy rosszabbak a környezeti tényezők, az étrend, vagy a rákkeltő vegyületek…
Telített zsírok,… akik ösztrogén- érzékeny emlőrák kimetszésen estek át, mint én is, ha műtét után soványabb ételeket ettek, kisebb valószínűséggel újult ki a daganat. Tehát a zsírfogyasztás a napi kalóriabevitel 20 – 25 % - a legyen csak!
Környezeti ösztrogének: kémiai hormonok, az ösztrogén hatását utánozzák: DDT, műanyagok, detergens mosószerek, rovarírtószerek, aerosol, légfrissítők…
Hormonpótló terápia: fogamzásgátlók, menopauzára adott női hormonok, csontritkulásra és szívbetegségre adott hormonok…
Alkohol: akik naponta fogyasztanak alkoholt, megemelkedik az ösztrogén szintjük a vérben és a vizeletben…

Védelem a rák ellen:
Rostok:
Az ilyen ételekben kevesebb a zsír, olyan vegyületeket tartalmaznak, melyek segítenek megakadályozni a rák kiindulását és szétterjedését.
Karotin:
Alfa, ß karotin, karotinoidok és luteinnek. Étrend. Kajszibarack, tök, sárgarépa, kantalupdinnye…
C-vitamin:
Genistein:
Szójatermékekben található: tofu, szójatej, szójafehérje.
Hüvelyesek:
Szójabab, lencse, vesebab, szárított bab…
Rengeteg fitinsavat, proteáz- inhibitort tartalmaznak, ami véd az emlőrák ellen.
Lignánok:
Lenmag, kisebb mennyiségben, a rozsban. Hormonszerű vegyületeket tartalmaznak, amelyek versengenek a szervezet saját ösztrogén receptoraiért, ily módon inaktiválják azokat a hatásos ösztrogéneket, melyek az emlőrákot okozzák.
Limonin:
Citrusok héjában van, gátolja az emlőrák fejlődését, új daganatok képződését.
Ω 3 zsírsavak:
Olajos halak, lazac, makréla, tonhal. Gátolja az emlődaganatok növekedését.
Quercetin:
Ez a bioflavonoid megakadályozza az emberi II. típusú ösztrogén receptoros daganatok kifejlődését. Vörös- lila- és mogyoróhagymában található.
Szulforafan:
Elősegíti a rákellenes enzimek termelődését. Brokkoli és más keresztes virágú növények tartalmazzák.


Earl Mindell: Gyógyfüvek bibliája

Rák ellen esetleg védelmet nyújtó gyógynövények:
Édesgyökér: triterpenoidok megakadályozzák, hogy a sejtek elfajuljanak, inaktiválják a végzetes hatású ösztrogéneket, melyek az emlőrák kialakulásáért felelősek.
Káposztafélék: brokkoli, kelbimbó… hatékony rákellenes vegyületeket tartalmaznak…a benne lévő indol származék a potenciálisan rákkeltő ösztrogéneket jóindulatú vegyületekké alakítja.
Hagymafélék: fokhagyma, vöröshagyma…
Nyers sárgarépa: csökkenti a veszélyt.
Shiitake gomba: japánban és Kínában rákellenes kezelésre alkalmazzák.

Jeanne Marie Martin – Dr. Zoltan P. Róna: Teljes candida kézikönyv:
15. oldalon. A mellrák és a gombás fertőzés kapcsolata:
Étrend – és életmódváltással a genetikai kódolás megnyilvánulásai megelőzhetők, vagy lassíthatók. Dr. A. V. Constantini (WHO étel mikotoxinokat kutató intézetének központját vezette) nyugdíjba vonulásakor kiadott egy könyvet: „ A mellrák megelőzése – van remény „ címmel. Adatokkal alátámasztott elmélete szerint a mellrák megelőzésének leghatékonyabb módja a gombás mikotoxinok kiírtása a szervezetből. A TAMOXIFEN, mely hatásos szer mellrák ellen gombaölő hatású. A vegetáriánus étrend tehát hatásos, mivel a vörös húsok nagyon sok mikotoxint tartalmaznak.
A cukor immuncsökkentő hatása percekkel a bevitel után már mérhető! Növekszik az inzulinkoncentráció, ennek hatására növekszik a sejtek száma, így a rákos sejteké is…a finomított karbonátok ( cukor, méz, liszt, gyümölcslé) kiváltása gyümölcs, zöldség, bab, mogyorófélék, magok, és magas rosttartalmú egészséges étrenddel csökkenti a vérben az inzulin mennyiségét.
Szójabab és hüvelyesek: szójabab, lencse, spanyolbab, tehénborsó, csicseriborsó, limabab korlátozza a szénhidrátok felszívódását a vérben. Napi 500g
Vörös- és fokhagyma: napi 2x. csökkenti a máj inzulinlebontó képességét.
Aloé vera gél: napi 2x fél kávéskanállal. Serkenti a hasnyálmirigy inzulinszintézisét.
Görögszéna mag: napi 2x 15 g. Növeli az inzulinnal szembeni sejtérzékenységet.
Áfonya tea: a mirtillin csökkenti a vérben lévő cukor mennyiségét.
Keserű dinnye (balzsamkörte): trópusi gyümölcs, melynek napi fél deci leve csökkenti a vércukorszintet.
Csicsóka és spárga: napi 30 – 60 g. Inulin nevű oldható rostot tartalmaz, mely stabilizálja a vér glükóz koncentrációját. (cikória, dália, gyermekláncfű, bojtorján, hagymákban is)

Kurt Tepperwein: Savtalanítás Című könyvében azt írja:

A test túlsavasodása a rák kialakulásának előfeltétele és alapja.
Otto Wartburg bebizonyította, hogy a ráksejt az erjedés ősi anyagcsereelve szerint él, így a ma megszokott erjedésaktív koszt kedvez a kialakulásának. Az egészséges sejt szén- dioxiddá égeti a cukrot, míg a rákos sejt tejsavvá erjeszti, amivel növeli a savtúlterhelést, megteremti magának a közeget.
Rudolf Darmstadter természetgyógyász szerint: „A savfelesleg semlegesítésével megfosztjuk táptalajuktól az életképes ráksejteket, amelyre a felgyorsult növekedésükhöz szükségük van.”
Gottfried Segger savkutató: „ A rák csak savas közegben alakul ki.”
Műtét után tehát a legeslegfontosabb a savtalanító táplálkozás. Emellett a destruktív gondolatok, az elkeseredés eltávolítása szükséges! Ne „keseredjünk meg” sem fizikailag, sem lelkileg, akkor csak a legjobbakat remélhetjük!
A húsfogyasztás is növeli a savterhelést (húgysav):
• Sertéshús: húgysav, kénsav, salétromsav
• Édességek, édes italok, fehér liszt, túlzott zsiradékfogyasztás: ecetsav
• Fájdalomcsillapítók: acetilszalicilsav
• Kávé, fekete tea: csersav
• Erős testi megerőltetés: tejsav (izomláz!)
• Bosszúság, stressz, félelem: sósav
• Szénsavas italok: szénsav
• Kólaféleségek: foszforsav
• Bor: borsav, kénsav
• Amalgámtömések: higany
• Környezeti, munkahelyi mérgek: elektroszmog
• Dohányzás: nikotin


G. Eward Griffin: A világ rák nélkül - című könyvéből:

Dr. John Richardson: eredményeit a világon a legjobbak között tartják számon. A Laetril terápia mellé pácienseinek még az alábbiakat is tanácsolta:
Növényi tápanyagok: nyersen, minden ehető részét, különösen a rostosat elfogyasztani, csak éppen ehetőre főzve, ha muszáj. Friss természetes gyümölcslevek.
Állati tápanyagok: minden fajtájú hal, növényi olajakat használva az elkészítéshez. Esetleg szárnyasok húsát bőr nélkül. Ne egyen: Marha- birka- sertéshúst, szalonnát, sonkát, tejterméket.
Vitaminok: C-vitamin: 1500 – 5000 mg, E vitamin 800 – 1200 NE , megbízható márkájú terápiás multivitamin ( szerves, vagy természetes kivonat). B15 vitamin transzmetilációs ágensként növeli a sejtek oxigénfelvevő képességét, méregteleníti a májat.
Mérgek: dohány, alkohol, kávé, nyugtató, altató, fájdalomcsillapító.
Az antibiotikumokkal nincs gond…
Hasnyálmirigy kiegészítők: nagyon hatékonyak…


89. bebe 2009. 01. 18. 8:59:59
Rákbetegek fóruma
a sebészek egyből boncolnak, még kérdés előtt!
Csak utána jönnek rá, ha nem is kellett volna műteni!
szerintem kevésbé megterhelő vizsgálatok kellenek!Pl. a szomatoinfra! Celladam szűrés...
A vitaminok etetik a ráksejteket is, nem kerülik ki azokat, azonban serkentik az immunrendszert is, ami segít legyőzni a sérült DNS - ű sejteket...

Zsóka: mi volt a kérdés oxigénfürdő ügyben?


90. bebe 2009. 01. 16. 14:27:50
Rákbetegek fóruma

„1. Pontos információ a diagnózisról és az életkilátásokról. (orvos, ultrahang, MR, CT, PET/CT, ...)
- arteriográfiával - http://hvg.hu/egeszseg/20070123_erdiagnosztika.aspx
- Szomatoinfra® - http://systemall.hu/index.php?id=28 – szomatoinfra – hőfelvételes rákszűrés


2. Egy jó orvos (vagy több), aki már bizonyíthatóan gyógyított meg betegeket a legagresszívebb rákokból is.

3. DIKLÓR ACETÁT (DCA):
Részletesebb információk itt: DCA részletes infó (Alkalmazási tapasztalatok, ... stb)
A diklór ecetsav egyik sója. Tejsavas acidózis, ischemia, stroke és mitokondriális gyerekbetegség kezelésére használják. Olcsó - nem szabadalmaztatható vegyület. Beindítja a mitokondriumot - Kv1.5 káliumcsatornát megnyitja - piruvát dehidrogenáz enzimet aktiválja - H2O2-t szabadít fel a ráksejtekben - apoptózis (sejthalál).
Az amerikai honlap magyar fordítása: http://www.dikloracetat.hu


4. Polyoxidonium injekció (Szlovákiában már törzskönyvezett) - immunerősítés, "szuper"-antioxidáns
Megjegyzés: Magyarországon és az EU-ban minden orvos törvényesen beadhat, alkalmazhat olyan gyógyszert, ami bármelyik EU tagállamban már törzskönyveztek. 2007-11 hó: Magyarországon folyik már a gyógyszer törzskönyvezése.

5. Méregtelenítés bőrön keresztül:
- SPA Detox, Aqua Detox, Hydrosana ionizátoros méregtelenítő - az olcsóbb készülékek is hatásosak (Nagyon fontos!)
- A méregtelenítő teákat, készítményeket csak óvatosan, megterhelik a májat, vesét, felboríthatják a keringést.
- Szauna: csak alacsony hőfokon, előtte szív-vizsgálat kell, bírja-e a szervezet
- Torna, sportolás: mérsékelten, mert glükózanyagcserére állíthat át sok mindent és egyebek mellett tejsavfelhalmozódást okozhat a szervezetben.

6. Tejsavófehérje alapú táplálékkiegészítő (A legjobb minőségűek a testépítőket ellátó boltokban kaphatók.)

7. Melatonin

8. D3 vitamin 8000 NE/nap (Pl. Vigantol olaj 10-12 csepp) (Aki rákos, az ugyebár nem mehet a napra kezelés alatt, D3 hiány alakulhat ki) (Túladagolás 50000-100000 NE/nap-nál van több hónap alatt)

9. Tejsav (laktát) semlegesítés: (a rákos sejtek "tejsavfürdőben" úsznak, emiatt sem férnek hozzájuk az immunsejtek és a tumorellenes szerek)
- Zeolit - klinoptilolit – clinoptilolit – (Pl. PANACEO SPORT) – tejsav felhalmozódás ellen, méregtelenít, de nem terheli a vesét és a májat
- benfotiamin (Pl. Benfogamma) (a tiaminnál (B1 vitamin) 5-25-szörös hasznosulású) (A Milgammában van B12 vitamin is, B12 szedése nem javasolt rák esetén)
- L-karnitin – csak az L-karnitin hasznosul – fontos a baktériumos előállítás, ez 100%-os tisztaságú L-karnitin
- kolinnal + koffeinnel együtt nagyon jó szinergista hatású (Pl. Bio Karnitin + 1 főtt tojás + 1 db koffeintabletta)

10. Cink (naponta sok kiürül): napi 25-50 mg (A túladagolás 100-200 mg/napnál kezdődik) A cinkhiány hatására több réz szívódik fel, ez káros rákosoknál és mindenkinél.
Pl. Highland Zinc 50mg (Mediline üzletház)

11. Magnézium, kalcium (kelált) (napi 500-1000 mg magnézium, és sok kalcium - lúgosít, stresszoldó)
Pl. Puritan's Pride chelated Calcium Magnesium (Mediline Üzletház) keresés: PURITANS P. CALCIUM-MAGNÉZIUM TABLETTA (1000 mg kalcium + 500 mg magnézium / tabletta)

12. AB0 táplálkozás - egyébként mindent lehet enni, amit megkívánsz, ne gyötörd magad, csak változatos legyen. A vörös húsokat nem javasolják, de ekkor meg nagyon kevés cinkhez jutsz.
heti 2-5 db főtt tojás (kolin) (A híresztelésekkel ellentétben a valóságban csökkenti a rossz koleszterin szintet és növeli a jót, emellett teljes értékű élelmiszer)zöld növények (szinte bármi) frissen, nyersen , sok gyümölcs-zöldség lehetőleg nyersen, vagy párolva (A C-vitamint így érdemes bevinni, ha nem sikerül a napi 10 grammot elérni más, természetes forrásból)

13. Ionizált lúgos víz - többek között ödéma csökkentő hatású, méregtelenítő, savtalanító, ... stb (napi 2-3-5 liter, fokozatosan eljutva eddig)
ÚJDONSÁG Magyarországon! Természetesen magyar fejlesztés. Amerikában évek óta kapható volt már.
Deutériumszegény, ionizált (lúgosított), oxigénnel dúsított, magnetizált, szénsavmentes ivóvíz - (2007. október 18-a körül lesz elérhető nálunk is - hmmm, még ma sem elérhető :-( (2007-12-01) )
Mejegyzés: 2007-11-30-tól kapható az OXIGÉN Magnetic Water, ionizált (lúgosított), mágnesesen kezelt és oxigénnel dúsított, szénsavmentes ivóvíz

14. házitej (konjugált linolsav, CLA) Pl. BIO-C.L.A +T (Pharma Nord)

15. Rutascorbin tabletta - védi az érfalakat

16. Zuhanyszűrő - KDF-55 – klórmentesítés /átalakítás, ionizálás (Nagyon fontos. A klóros fürdővíz önmagában is, 20-30 év alatt rákot okoz/okozhat.)

17. Aranykolloid (csökkenti a stresszt, javítja az agyműködést) - (Pl. Yess+)

18. Ezüstkolloid (max. egy- két teáskanál naponta) (baktériumölő, bár a rákos daganatok közelébe nem nagyon jut el, de segít az immunrendszernek az egyéb baktériumok semlegesítésében) (Pl. Yess+)

19. Oxymax - stabilizált oxigén, plusz oxigén/plusz tüdő a szervezetnek, amit nem a vörösvértestek szállítanak.

20. Levegő ionizátor - negatív töltésű ionokkal tölti fel a légteret, semlegesíti az "elektroszmogot" (pozitív töltések). Az a jó, ha egyben párásít is.

Hit a gyógyulásban és rengeteg ismeret, tudás a rákkal kapcsolatban. Immunerősítés, immunerősítés, immunerősítés, ...”


91. habveros 2008. 12. 12. 22:26:35
Rákbetegek fóruma
Kedves MINDENKI!
Mielőtt teljesen megutáltok befejezem az idézgetést,bár nem haszon nélküli,de bitang hosszú,és nem igazán konkrét,mármint, mikor mit dolgokban.
Azt reméltem,hogy a sokat idézett prof-ok után talán ezeknek a híreknek lesz annyi haszna,hogy többekben összeáll a kép,a DAGANATKEZELÉS NEM SZER,HANEM KITARTÓ SZISZTÉMA FÜGGŐ!!
Minden célra (citosztatikum,immunrendszer épités,roborálás,stb)bőséges választék áll rendelkezésre,(HUNANO extra,meg az itt és másutt elhangzottak)de azt nem lehet kikerülni,hogy a sorrendet valaki ne tartsa,vagy pláne félbehagyjon kezelést.
Itt az utolsó hosszú az immunitásról, (amivel mindenki igy vagy úgy de küszködik,mert aki nem,az egészséges)a 16 hónap küzdelem a páromért,valamint az azóta tanultak számomra egyértelmüvé tették,hogy csak ez az út járható.
A gomba polyszaharidoról ha kell később,az utólérhető konkrétum.
KÁMA : szerintem a Gerson része az egésznek,nem mindenkinek van ideje elég.

RÁK: AZ IMMUNRENDSZER MINT AZ EGYIK
LEGHATÉKONYABB RÁKELLENES FEGYVER
(Dohányzók és környezetük fokozottan veszélyeztetettek!)
Minden valószínûség szerint az élõlények immunrendszere az egyik leghatékonyabb rákellenes fegyver.
Erre bizonyíték a spontán tumor regressziók léte állatokban és emberekben egyaránt.
1999-ben rákkutató tudósok arra lettek figyelmesek, hogy egérkísérleteik során egy egér a sok közül
(BALB/c) soha nem pusztult el rákban, még akkor sem, ha ismételten nagy mennyiségû ráksejteket
fecskendeztek az állatba. Többszörös keresztezéssel több ezerre szaporították az értékes egeret, úgy
hogy az állatok megõrizték az eredeti egér rákellenes tulajdonságait. Az immunrendszer rákellenes
mechanizmusának feltárásában új lehetõségek nyíltak a különleges egerek tanulmányozásával.
Ezeknél az egereknél megfigyelték, hogy immunsejtek (leukociták egyik legnagyobb csoportja) vették
körül a ráksejteket, amik elpusztították a ráksejteket, miután érintkeztek azokkal. A megmaradó tumor-
sejt "hulladékot" falósejtek bekebelezték és megemésztették. Idõsebb kor elérése után a különleges
egerek egy kis része elvesztette a daganat elleni rezisztenciáját. Ebbõl a kutatók arra következtetnek,
hogy az idõsebb embereknél tapasztalható sokkal gyakoribb rákmegbetegedések oka nem csak az lehet,
hogy halmozódtak a genetikai károsodások a sejtekben, hanem az idõsebb szervezet rákellenes
immunsejtjeinek száma csökken és nem reagálnak úgy, mint fiatalabb korban. A kutatók késõbb
megállapították, hogy a leukociták elégségesek a tumor sejtek megsemmisítésére ezekben az egerekben,
sõt, bizonyos immunsejtek (természetes ölõsejtek ill. falósejtek) egyenként is képesek megsemmisíteni a
daganatos sejteket, egymástól függetlenül, ugyanolyan hatékonysággal.

Az immunrendszer hatékonysága a rákellenes küzdelemben nem új felfedezés. Erre alapozta Dr. William
Coley a XX. század elsõ felében rendkívül hatékony terápiás módszerét. Két elpusztított baktérium faj
keverékébõl létrehozott egy injekciót, amellyel mozgásba hozta a szervezet szunnyadó immunrendszerét,
amely ily módon felvette a harcot az addig zavartalanul burjánzó ráksejtek ellen. Számos esetben tapasztaltak
Dr. Coley módszerével spontán regressziókat mai szemmel nézve is teljesen reménytelen, végsõ stádiumos
betegeknél. Egy alapos tanulmány összehasonlította a mai modern terápiák (sugárterápiát kizárva) hatékonyságát
Dr. Coley módszerének eredményességével. Alapul vették a 10 éves túlélési idõt. Döbbenetes eredmény: a
modern módszerek statisztikailag nem hatékonyabbak Dr. Coley eljárásánál az új rákellenes kezelések
kifejlesztésére kiadott hatalmas összegek ellenére.

A rákkal szemben immunitást élvezõ egereknél feltûnt a falósejtek és természetes ölõsejtek rendkívüli szerepe
a betegség leküzdésében. A természetes ölõsejtekrõl (NK) több tanulmányban is kimutatták, hogy fontos szerepük
van a szervezet tumor ellenes védekezõképességének fenntartásában. Hiányuk a tumorok gyorsuló növekedéséhez
vezethet. Új felfedezés, hogy a cigarettafüst elõsegíti a tüdõ tumor áttétek képzõdését, miközben elnyomja a
természetes ölõsejtek tumor ellenes aktivitását. Ha a természetes ölõsejteket aktiválták, akkor a cigarettafüst
áttétképzõ hatása is megszûnt. Beigazolódott, hogy a cigarettafüst rákkeltõ hatását – részben – az immunrendszer
mûködésének elnyomása folytán fejti ki. A természetes ölõsejtek aktivistásának hiányát sok helyütt az áttétképzõdés
fokozódásával hozták összefüggésbe.

A természetben található leghatékonyabb immunerõsítõ gomba eredetû polysaccharidok képesek a természetes
ölõsejtek aktiválására és az áttétképzõdések gátlására. A Patkónyelv kivonat fogyasztásával számos spontán
tumor regressziót is tapasztaltak még végsõ stádiumos betegek esetében is.
A tumor sejtek képesek különbözõ anyagok kibocsátásával a falósejtek rákellenes hatását elnyomni, sõt,
aktiválatlan falósejtek az áttétképzõdést is elõsegíthetik. Ezért rendkívül fontos rákbetegeknél a falósejtek
aktiválása, hogy azok a szervezet segítségére siessenek a rákellenes küzdelemben ahelyett, hogy aktiválatlanul
az áttétképzõdést segítsék elõ. A fent említett polysaccharidok képesek a falósejtek tumor ellenes aktiválására is.
A rákkal szemben ellenálló egér esetébõl, pedig láthattuk, hogy az említett immunsejtek (természetes ölõsejtek
és falósejtek) a létezõ leghatékonyabb tumor ellenes fegyverré válhatnak, ha aktiválva vannak. Az említett
polysaccharidok (pl. Patkónyelv) nem helyettesítik, hanem hatékonyan kiegészíthetik az onkológusok által
javasolt kezeléseket (sebészeti beavatkozás, kemo- és sugárterápia). Dohányzóknál, pedig csökkenthetik
a tüdõrák kialakulásának valószínûségét.

EGYÉNI KIS MEGJEGYZÉSEM,A GOMBÁK SIKERE AZ LEHET,HOGY NEM CSAK KILLER,EGYBEN IMMUNITÁST GYÁRTÓ IS.(kéne utánozni,mert van mivel)

Mindezek,valamint más is megtalálhatók :

www.patkonyelv.hu

Bandi


92. habveros 2008. 12. 11. 21:56:03
Rákbetegek fóruma
sZEVASZTOK MINDANNYIAN,AKIKNEK IGAZAVAN!
Na mert,hogy mindenkinek van igaza ebben-abban.Figyu csak,idézek :

ANTIOXIDÁNS MESTERSÉGES VITAMINOK MEGRÖVIDÍTHETIK AZ ÉLETET
Erre a következtetésre jutottak dán kutatók, akik elemezték a legjobb minõségû mesterséges antioxidánsokra
vonatkozó tudományos vizsgálatokat. Az elemzés jelentõségére jellemzõ, hogy a német Süddeutsche Zeitung
szerdai tudományos melléklete is közzé tette az eredményeket. Egyik következtetése a cikknek, hogy az
A, E vitamin és beta carotin fogyasztása megnövelheti a halálozási arányokat.
A dán kutatók elemzése lényegében megegyezik saját korábban közzé tett kutatásainkkal, azzal a különbséggel,
hogy az új dán tanulmány még sötétebb képet fest a mesterséges antioxidánsok hatásairól.
Hasonlóan saját elemzésünkhöz, a dán kutatók is rámutatnak, hogy a szabad gyökök mesterséges antioxidánsokkal
történõ kivonása a szervezetbõl káros lehet az immunrendszerre és megrövidítheti az emberi életet.
Az elemzések nem vonatkoznak a természetes antioxidánsokra!
Mivel Európában az emberek 10-20%-a mesterséges antioxidánsokat fogyaszt, ezért ezeknek esetleges egészségre
ártalmas hatása társadalmilag jelentõs lehet.
Hát kb erről van szó.
Káma : bevallom én nem vagyok a nagydózisu C vit. híve,nem is használtuk.A kérdésre,hogy melyik hat,mint citosztatikum a B17,mint immunerősítő gondoloma C vit. és mint "rossz közérzetet okozó"a daginak,a bikarbonát.
Zsóka:valahol van egy írás,keresd meg,hogy a savanyú nem mindíg savasít (mármint gyümölcs-zöldség)de az édes biztosan.Szerintem maradj csak a világ legjobb vitaminforrásainál!
Na jó de itt az este,kéne egy a sorozatból,jön egy ujabb idézet,aztán lassan a megfejtés is :

AGYTUMOROK KIEGÉSZÍTÕ NEUROTROPIKUS TERÁPIÁS (KÍSÉRLETI) LEHETÕSÉGEI
A „neurotropikus” szó görög eredetû és bizonyos anyagoknak az agysejtek osztódását és fejlõdését elõsegítõ
tulajdonságát jelöli. Az orvostudomány hagyományos dogmatikája szerint az emberi agy sejtjei az agy „végleges”
kifejlõdése után többé nem osztódnak tovább. Ez a dogma az utóbbi évtizedben fõképp Gage munkássága nyomán
megdõlt. Ma már általánosan elfogadott, hogy az agynak legalább két részében (gyrus dentatus és szubventrikuláris
zóna) folyamatos agysejt osztódás folyik az emberi élet folyamán. Ennek az agysejt osztódásnak sokféle funkciói
közül most csak az agytumor ellenes hatására térünk ki.
Nemrég felfedezték, hogy a glioblasztoma, az egyik agytumorfajta képes a szubventrikuláris zónából neurális osztódó
õssejteket magához vonzani. Állatkísérletekben minél több õssejt volt képes a tumor sejteket megközelíteni és azokat
körülvenni, annál hosszabb ideig maradtak életben az állatok. Az õssejtek határozottan gátolták a tumorsejtek fejlõdését,
terjedését és közvetlen tumor ölõ tulajdonsággal is rendelkeztek. Fiatal állatoknál ez jóval eredményesebb volt: talán ezzel
is magyarázható embereknél a glioblasztómának a kor elõrehaladásával növekvõ veszélyessége.
Az agy õssejtjeinek tumor gátló hatását bizonyos neurotropikus faktorok növelhetik, míg a kemo és sugárterápia csökkentheti,
mivel azok az agy egészséges õssejtjeit is pusztítják a ráksejtek mellett. (Talán ezzel is magyarázható, hogy a kemo és
sugárterápia a glioblasztoma estében feltûnõen eredménytelen.)
Az egyik lehetséges terápia lehetõség az FGF-2 intranazális alkalmazása. Ez a tropikus faktor az orr nyálkahártyáján keresztül
képes eljutni az agyba és ott a szubventrikuláris zónában képes a neurális õssejtek aktivitását növelni. Indokolt lehet az FGF-2
kísérleti alkalmazása kezelhetetlen glioblasztómában szenvedõ betegek esetében. Az FGF-2-õt már eredményesen klinikailag
tesztelték agysérülésben szenvedõ (oxigénhiány miatt) gyermekeken. A Grifola frondosa (egyik alkotóeleme a Vitanax PX-4-nek)
is képes hasonló tropikus hatást az agysejtekre kifejteni.
Az FGF-2-nek létezik direkt agytumor ellenes hatása is. Ezt a leggyakoribb gyermekkori tumorfajta, a medulloblasztoma esetében
állapították meg in vivo állatkísérletekben. Az FGF-2 állatkísérletekben hatékonyan gátolta és pusztította a medulloblasztoma sejteket.
Kísérleti alkalmazása azoknál a gyermekeknél indokolt, akiknél a hagyományos terápiás lehetõségek teljesen eredménytelenek.
Mivel az FGF-2 viszonylag olcsó és nem szabadalmaztatható, hiszen test-saját anyag, ezért nem várható, hogy a gyógyszeripar a
közeljövõben kezdeményezi emberi alkalmazását. Az orvosokra és kutatókra hárul az a feladat, hogy reménytelen állapotban levõ,
a hagyományos terápiákra nem reagáló medulloblastómában szenvedõ gyermekeken intranazális alkalmazását kezdeményezze
tekintettel arra, hogy toxikusságára vonatkozó elõzetes klinikai eredmények már rendelkezésre állnak.

Legalább most már tisztul,hogy mi történik veletek,velünk,akik az orvosokra szorulnak.
Sziasztok,Bandi

93. habveros 2008. 12. 10. 23:03:17
Rákbetegek fóruma
Szép jóestét mindenkinek!
Teljesen önzö,és öncélu ez a sorozat,majd elmondom miért.
Felhívnám a figyelmetek a cím alatti kis zárójelesre!
Rákkeltõ vagy rákellenes mesterséges antioxidánsok:
vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek
(FOGYASZTÓVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS)


Magyarországon ma nagyon sok mesterséges vitamin, ásványi anyag komplexumot fogyasztanak. A mesterséges alatt azt értjük,
hogy nem természetes táplálék formájában jutnak be a szervezetbe, hanem izoláltan. A reklámok azt sugallják, hogy ezek
mindenkinek, minden körülmények között jót tesznek, javítják az életminõséget és az általános közérzetet.. Ezért rendkívüli
fontossága van annak a nemrég napvilágot látott francia randomizált, placebo kontrollált vizsgálatnak (SU.VI.MAX vizsgálat),
amely ezek rákellenes vagy éppen rákkeltõ hatását vizsgálta. A tanulmány nem mindennapi. Több mint 13000 35 és 60 életév
közötti embert vizsgált 7.5 éven keresztül. A vizsgált emberek C vitamint (napi 120mg), E vitamint (napi 30mg), beta-karotint (napi 6mg),
szelént (napi 100microg.) és cinket (napi 20mg) vagy placebo tablettákat fogyasztottak. Pozitív eredménye a kísérletnek, hogy
összességében 31%-al csökkentette a rák elõfordulásának valószínûségét férfiak esetében. . (Az antioxidánsokat szedõ férfiak
közül 88-an, míg a” placebo” csoportban 124 férfi betegedett meg rákban) Ez a hatás fõleg az egészséges és hiányosan táplálkozó
férfiaknál jelentkezett, akiknek vérében bizonyos antioxidánsok viszonylag alacsony mértékben voltak jelen, és akik nem voltak
veszélyeztetettek a rákbetegség tekintetében. A tanulmány érdekessége, hogy nõknél ez a jótékony hatás egyáltalán nem jelentkezett,
még azoknál sem, akik helytelen táplálkozás következtében viszonylag alacsony antioxidáns szinttel rendelkeztek. (Az antioxidánsokat
szedõ nõk közül 179-en, míg a „ placebo” csoportban 171 nõ betegedett meg rákban!) Figyelemreméltó, hogy az antioxidánsok
szedése nem vezetett az életminõség ill. az általános közérzet javulásához. A tanulmány nem csak arra világít rá, hogy mesterséges
antioxidánsok fogyasztása nem hatékony nõknél és megfelelõen, kiegyensúlyozottan táplálkozók esetében ill. akiknek vérében az
antioxidánsok megfelelõ mennyiségben vannak jelen, hanem arra a következtetésre is jut, hogy a rákbetegség által veszélyeztetettek
esetében (pl. erõs dohányosok) és akiknél a rákbetegség már a kezdeti stádiumába lépett, a mesterséges antioxidánsok egyenesen
elõsegíthetik a tumor kialakulását és burjánzását. Ebben az esetben magas dózisú mesterséges antioxidánsok fogyasztása egyenesen
káros (deleterious) lehet.
A tanulmány nem áll egyedül megállapításaival. Egy kanadai vizsgálat azt állapította meg, hogy azoknál a fej és nyak tumorban
szenvedõknél, akik 400 egység E vitamint és 30mg beta-carotent szedtek naponta, a tumor nagyobb valószínûséggel tért vissza
és rövidebb ideig éltek, mint a placebót szedõk. Már 1994-ben is megállapította egy finn tanulmány, amely 29133 dohányzó
50-69 éves férfit vizsgált több mint 5 éven keresztül, hogy az E vitamint szedõknél a tüdõrák elõfordulásának valószínûsége és
a teljes halálozási arány nem csökkent, míg a beta-carotent szedõknél a tüdõrák elõfordulásának a száma váratlanul nõtt.
Egy meta- analízis, amely szisztematikusan áttanulmányozta az összes jó színvonalú antioxidáns hatás vizsgálatot amelyek a
nyelõcsõ, gyomor, végbél, hasnyálmirigy és máj tumorokra irányult, arra a következtetésre jutott, hogy az antioxidánsok
szedése egyenesen növelheti a halálozási rátát ezen tumorok esetében: csak a szelén esetében állapították meg, hogy ez az
elem jótékony hatással rendelkezhet ebben a tekintetben. Éppen a szelénrõl viszont az USA- ban állapították meg egy több
mint 1000 embert érintõ kísérletben, hogy rendszeres szedése lényegesen növeli a nem melanómikus bõrrák és a hámsejteket
érintõ ráktípus (squamous cell carcinoma) kialakulásának valószínûségét.
A nõknél viszonylag gyakori emlõdaganatok esetében is megvizsgálták a nagy dózisban fogyasztott mesterséges antioxidánsok,
nevezetesen C-vitamin, beta-carotene, niacin, szelén, Q10, cink hatását a betegség lefolyására. A betegségmentes túlélési idõt
a nagydózisú vitamin és ásványi anyag adagolás meglepõ módon csökkentette.
Minek köszönhetõ, hogy a mesterséges antioxidánsok fõleg a rákbetegség által veszélyeztetettek körében, pl. erõs dohányosok,
fejtik ki a rákkeltõ hatásukat? Az antioxidánsok csökkentik a szabad gyökök mennyiségét a szervezetben, ezzel elvileg csökkentve
az oxidáció következtében bekövetkezõ genetikai károsodásokat a sejtekben. Azonban a szabad gyökök rendkívül fontosak a
programozott sejthalál (apoptosis) aktiválásához. A programozott sejthalál akkor következik be, amikor a sejt „belsõ érzékelõje”
károkat vagy hibás mûködési folyamatokat észlel, és olyan folyamatokat indít be, amelyek a sejt halálához vezetnek.
A programozott sejthalál egyik legfontosabb funkciója az, hogy megsemmisítse a rákos, vagy a rákossá váló károsodott sejteket.
A sejt öngyilkosságának végrehajtásához viszont szabad gyököket használ fel. Ez az elmélete annak, hogy az antioxidánsok
eltávolításával a szervezetben a programozott sejthalált elõ lehet segíteni és így a tumor kialakulását és növekedését gátolni
lehet. Innen ered, hogy a mesterséges antioxidánsok akadályozhatják a tumorráfejlõdés útján elindult sejteknek az önpusztítását
és így elõsegíthetik bizonyos esetekben a rákbetegség kialakulását. Egy egérkísérletben, amelyben az emlõdaganat viselkedését
vizsgálták, az antioxidánsokban szegény diéta gátolta a tumor növekedését és csökentette az áttétek számát.
A fennebbiekbõl arra lehetne következtetni, hogy a mesterséges antioxidánsok esetleg arra alkalmasak lehetnek, hogy pl. a kemo-
terápia egyik legsúlyosabb mellékhatását, az egészséges sejtek genetikai károsodását csökkentheti. Holland tudósok összehasonlítottak
bizonyos vérben található sejtek károsodását azoknál akik fogyasztottak C, E vitamint és szelént azokéval, akik nem kaptak mesterséges
antioxidánsokat a kemoterápiás kezelés alatt. A kromoszómák károsodását a mesterséges antioxidánsok nem csökkentették a kísérlet során.
Még ha nagyon óvatosan is akarunk fogalmazni, a mesterséges vitaminok, antioxidánsok fogyasztását át kell értékelnünk a tudományos
vizsgálatok fényében, és olyan alternatívákat kell keresnünk, amelyek minden körülmények között csökkentik a rák kialakulásának
esélyét, vagy nagyon körültekintõen kell kiválasztanunk az antioxidánsokat annak megfelelõen, milyen élethelyzetben vagyunk, mik a
táplálkozási szokásaink, dohányzunk-e vagy sem, milyen nemûek vagyunk. Mivel a rákbetegség sokszor nemdohányzó és egészségesen
táplálkozó és élõ embereket is érint, soha nem tudjuk teljes bizonyossággal minden egyes esetben, hogy a mesterséges antioxidánsok
éppen hasznosak (rákbetegség kialakulása elõtt) vagy károsak (rákos folyamat megindulása után, az un. precancerous lesions esetén).
Az olvasó most joggal várhatná, hogy hosszan fejtegessük a sok zöldség és gyümölcs fogyasztásának jótékony hatását. Nagyon sok
tanulmány leírja a helyes táplálkozás kiemelkedõ jelentõségét a súlyos betegségek megelõzésében, és ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni.
Azonban ez nem mindig lehet elégséges bizonyos rák típusok elõfordulásának csökkentéséhez: pl. egy tanulmány, amely több mint
7000 emlõdaganatban szenvedõt vizsgált meg, arra a következtetésre jutott, hogy felnõttkori gyümölcsökben és zöldségekben gazdag
táplálkozás nem csökkenti az emlõdaganat elõfordulásának valószínûségét.
A helyes táplálkozás mellett gyakran szükség lehet még természetes, klinikai vizsgálatokon eredményesnek bizonyult, mellékhatások
nélküli, prevenciós jellegû immunerõsítõ hatóanyagokra is, amelyek semmilyen körülmények között nem indíthatnak el káros folyamatokat,
viszont támogathatják az egészséges táplálkozás rákmegelõzõ hatásait. Ezek a hatóanyagok nem helyettesítik az egészséges táplálkozást
és életmódot, hanem kiegészítik.
Súlyos betegség esetén a hagyományos tumor ellenes terápiákat pedig olyan hatóanyagokkal tanácsos támogatni, amelyek a hagyományos
terápiák jótékony, ráksejteket pusztító hatását erõsítik, azok egészséges sejteket károsító hatását viszont csökkentik.
Javasoljuk a Patkónyelv gomba kivonatának fogyasztását.

Felhasznált tudományos szakirodalom:nagyon sok,töröltem.


94. habveros 2008. 12. 09. 23:12:04
Rákbetegek fóruma
Kedves Fóromozók!
Attól tartok eljött az idő,megérett a helyzet,egyszerüen nem mehet tovább ez a "csodabogyózás"!
IDÉZET:

GYÓGYÍTÓ ÉS RÁKKELTÕ KEMO- ILLETVE SUGÁRTERÁPIA
(A polysaccharidok szerepe a káros mellékhatások csökkentésében I.)


A rákellenes küzdelem három legfontosabb eszköze a sebészeti beavatkozás a tumor sejtek eltávolítása érdekében, valamint
a kemo- és sugárterápia. A kemo és sugárterápia a gyorsan osztódó sejteket, mint amilyenek a ráksejtek, képes károsítani,
elpusztítani. A kemo és sugárterápiának a vérképzõszervekre gyakorolt káros mellékhatásai közismertek, amelyek éppen
az osztódó sejtekre gyakorolt hatásukból következnek. Kevésbé ismert, hogy a kemo és sugárterápia a közvetlen gyógyító,
rákellenes hatásuk mellett egyben rákkeltõk is. Ez a mellékhatásuk gyakran csak évek multán jelentkezik. Egy nemrég publikált
nagyméretû vizsgálat szerint (13136 résztvevõ) a gyermekkori tumorból meggyógyultakat felnõttkorban a felnõttkorra tipikus
tumorok jobban veszélyeztetik. A tanulmány érdekessége, hogy az újból megbetegedettek jelentõs részénél (59% ill. 42 beteg)
a tumor ott ütötte fel a fejét, ahol elõzõleg sugárterápiás kezelés történt.
Hodgkin’s betegséget túlélõ nõk esetében az emlõdaganatok elõfordulásának valószínûsége nõtt a sugárterápia dózisának függ-
vényében. Ez a veszélyeztetettség még több mint 25 évvel a kezelés után is fennállhat a vizsgálatok szerint. Érdekes, hogy a
kemoterápia esetén ebben az esetben a tüdõ daganatok felbukkanásának a valószínûsége csak az elsõ négy évben volt nagyobb,
míg sugárterápia esetén a tüdõdaganatok valószínûsége csak 5 évvel a kezelés után nõtt meg és a tüdõdaganatok több mint
20 évvel a sugárterápiás kezelés után is veszélyeztették a túlélõket.
Emlõdaganatoknál is a sugárterápiás kezelés intenzitásának növekedése növeli a késõbbi kötõszöveti daganatok kialakulásának
gyakoriságát.
A sugárterápia hosszú távú rákkeltõ hatását a kemoterápia jelentõsen megnövelheti. Erre az eredményre jutott több, szintén
gyermekkori tumorokban szenvedõk kórtörténetét vizsgáló tanulmány.
A kemoterápia önmagában is megnövelheti a daganatok visszatérésének valószínõségét. Erre a következtetésre jutott egy
non-Hodgkin’s betegségbõl meggyógyultakat vizsgáló új tanulmány, amely szerint a kemoterápia hosszú távon megnövelheti
a leukémia, tüdõ és vastagbéldaganatok elõfordulásának gyakoriságát.
A sugárterápia lehetséges káros mellékhatásai között még megemlítendõ a stroke (koponya besugárzás esetén) és a szív-
koszorúér betegség. Ezeken a mellékhatásokon kívül megfigyelték még a gyermekkori rákbetegségeket túlélõkön, hogy
általános egészségi állapotuk jóval rosszabb azokénál, akik nem szenvedtek rákbetegségben és nem szorultak sugár és
kemoterápiára. Sokkal gyakrabban szenvednek krónikus betegségekben és az ezekbõl fakadó súlyos, életveszélyes
komplikációkban: pl. mellbesugárzás esetén visszatérõ tüdõgyulladásokban. A gyermekkori tumorokból meggyógyultak
életminõsége is elmarad egészséges társaiktól egy tanulmány felmérése szerint. (A kemo- és sugárterápia agyi és peripheriális
idegrendszert károsító mellékhatásairól egy késõbbi hírben fogunk beszámolni.)
Nem csak a daganatellenes sugárterápia okozhat káros mellékhatásokat, hanem a képalkotó eljárások (Röntgen, CT) sugárzása
is. Éppen ezért számos tanulmány elemezte azt, hogy mennyiben ellensúlyozza ezeknek az eszközöknek a rákkeltõ hatását az,
hogy így idõben felismerhetik a rák kialakulását, és ezzel életeket menthetnek. Egy tanulmány szerint csak a dohányosoknál
javasolt, nemdohányzóknak viszont nem javasolt és a dohányzást abbahagyóknál vitatható a tüdõ CT rendszeres alkalmazása,
mivel nem dohányzóknál káros rákkeltõ hatása felülmúlhatja lehetséges rákfelismerõ hasznát.
Daganatmentes nõknél a rendszeres alacsony dózisú sugárzás megnövelheti az emlõdaganatok elõfordulásának valószínûségét is.
Az emlõ az egyik legérzékenyebb testrész, amelyre a sugárterápia rákkeltõ lehet. Ennek ellenére feltételezik, hogy a képalkotó
eszközök alkalmazásával elért korai rákfelismerés haszna több mint ellensúlyozza ezen eszközök rendszeres alkalmazásának
sugárzásból eredõ emlõdaganat keltõ hatását.
Természetesen maguk az orvosok is veszélyeztetettek lehetnek. Egy olasz tanulmány beszámol arról, hogy pl. ortopéd sebészek
fokozottan veszélyeztetettek lehetnek, mivel gyakran ki lehetnek téve a képalkotó eszközök tumor keltõ sugárzásának. Egy másik
tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a kardiológusok kétszer veszélyeztetettebbek lehetnek, mint maguk a radiológusok.
Ezért rendkívül fontos a biztonsági elõírások betartása.
A sugárzásnak feltételezik a közvetlen DNS károsító, rákeltõ hatását, de valószínûleg létezik annak közvetett rákkeltõ hatás is, mivel
gyakran a késõbbi daganatok a testnek egy nem besugárzott részén bukkannak fel sokszor évtizedekkel a kezelések után. Ezt a
közvetett károsító hatást nevezik, un. „bystander” hatásnak is. Okában még nem értenek teljesen egyet a kutatók, de feltételezik a
sugárzás gén-állományt destabilizáló hatását. A sugárzás közvetlenül is elõidézheti a kromoszómák károsodását, törését.
Új felismerés, hogy a „rejtett genetikai instabilitás” (pl. hajlam a genetikai károsodásra különbözõ méreganyagok hatására) növelheti a
másodlagos tumorok kialakulásának rizikóját korai stádiumú fej és nyak tumorokban szenvedõknél, különösen akkor, ha egy bizonyos
növekedési faktor (IGF) szintje emelkedett. A genetikai károsodásra hajlamosok túlélési ideje alacsony, pl. kemo- és sugárterápiával
kezelt nem kis sejtû tüdõdaganatok jelenléte esetén.
A legújabb tudományos vizsgálatok megerõsítik, hogy bizonyos polysaccharidok jelenõsen csökkenthetik a sugárzás káros mellékhatásait.
In vivo állatkísérletekben speciális polysaccharidokat fogyasztó nagy dózissal besugárzott állatok túlélési ideje jelentõsen növekedett.
A besugárzás káros mellékhatásait csökkentõ polysaccharidokról kimutatták azok egészséges sejteket érintõ genetikai károsodást gátló
és májvédõ hatását: valószínûleg ezen is alapulhat jótékony hatásuk.A magas minõségû speciális polysaccharida kivonatok jelentõsen
csökkenthetik a kemoés sugárterápia és más sugárzáson alapuló képalkotó eljárások hosszú távú káros, genetikai állományt veszélyeztetõ,
rákeltõ hatását.


Felhasznált szakirodalom (reprezentatív válogatás):
Hosszabb mint a cikk,töröltem.
Pihenés után jön a következő!
KÁMA!és a többiek!
Hiába fortyogtok,amúgy teljesen jogosan,hogy lenyúzzák a bőrt is a betegekről, ebben a sportban mindegy orvos,vagy kereskedő,ezek a rászorulság kiszolgáltatoságának HIÉNÁI.
Sajna változásra számitani naivság,ez csk rosszabb lesz.
Arra azért ügyelj,hogy szódabikarbonát intravénásan csak STERILET! javallj,egyébként van hír,hogy működik.
elvis35:rosszul értettem,hogy C vitamint szódabikarbonáttal együtt adtok?Nekem ez nem kerek.
Na jóéjszakát,Bandi
95. Káma 2008. 12. 07. 23:09:59
Rákbetegek fóruma
Kedves Zsolt!

Azért hangsúlyozom neked a Gerson-diétát,mert az egy év alatt olvastam olyan hozzátartozónak a hozzászólását,akinek a szerette minden kezelést/kemoterápia,sugár/megkapott,nem használt,és azt irta,hogy későn kezdték el a Gerson-terápiát,amikor már nem volt idő rá,hogy kifejtse hatását.
És ez a kedves hozzátartozó szólitott fel minket arra,hogy időben kezdjünk hozzá,amikor még nincs késő,és a szervezet még tud méregteleniteni.
Mert a diéta olyan hatásfokkal pusztitja a ráksejteket,hogy a szervezetnek azt ki kell tudnia üriteni.Ha ez nem megy, akkor visszamérgezi a szervezetet.
Simoncinit ha nem találod meg,akkor segitek.

Gyógyulást,kitartást és hitet:Káma


96. bebe 2008. 11. 18. 9:12:59
Rákbetegek fóruma
még egy kérdés..
Ti hisztek a petróleumban? Az mit tud?
Nem kőolajszármazék? Az pedig inkább segíti a ráksejtek termelődését, mint megölné őket... lehet, h a meglévőt elpusztítja, de veszélyes anyag lehet szerintem...


97. bebe 2008. 11. 17. 10:43:40
Rákbetegek fóruma
De igen, ajánlottak mellkas ct t, hasi ct t, meg csont izotópot...
ne de a CT!!!! Azt tudjátok, hogy micsoda? Csak a kontrasztanyag mutatja a CT n az elváltozást, és pl. a csontizotóp esetében beadják a RÁDIÓAKTÍV CUKROT! (a cukrot eszik a ráksejtek legjobban, a rádioaktivítás hagy röntgenárnyékot)
szóval 1 csontizotóp= 250 mellkasröntgennyi sugáradaggal(amiből ugye 1 éveb 1 is veszélyes!), és pont annyit tesz ki, mintha 5 évig háttérsugárzásban dolgoztam volna... na már most ebből 3???
SOHA!!!! nem megyek semmilyen Ct re!
a Celladám teszt vérből kimutatja biztonságosan a daganatsejt koncentrációt, és az immunrendszer állapotát. az 2000 Ft! Nem jobban megéri?
A celladám cseppekkel már sokan meggyógyultak, személyesen egyik kolléganőm is, kb 15 évvel ezelőtt. PETEFÉSZEK és MÉH ciszta, rákelőstádium volt. Azóta sincs semmi baja!
itt oldalt is hirdeti magát... www.vitacell.hu
Van a szomatoinfra - hőtérképes vizsgálat, az is sokkal veszélytelenebb, mint a kórházi vizsgálatok


98. Káma 2008. 11. 16. 10:22:00
Rákbetegek fóruma
Kedves Mindenki!

Oka van a Csinyokának,akire vonatkozik,az biztosan tudja,hogy miért.
A kávébeöntést pedig évtizedek óta alkalmazzák.
Nem tudom emlékeztek-e arra a szlogenre,hogy "a halál a vastagbelekben"kezdődik.
Szóval,ha valakit érdekel a dolog,ezt a beöntést a Gerson klinikán alkalmazzák,nagyon sok alternativ szer mellett.
Ez a klinika rákbetegek gyógyitásával foglalkozik,évtizedek óta.A módszert egy természetgyógyász orvos fejlesztette ki,aki természetes módszerekkel gyógyitotta a rákot.
Én már évtizedek óta hallottam róla,de komolyabban utána nézni csak akkor kezdtem,amikor nálunk is megjelent a betegség.
Megvettem Beata Bishop : Ideje a gyógyitásnak cimű könyvét.
Ez egy áttátes melanomából gyógyult beteg,v .irónő könyve,aki a saját maga betegségét és gyógyulását irja le benne,amit a Gerson klinikán értek el kemoterápia és sugárkezelés nélkül.
A terápia alapja a sok zöldség és gyümölcslé volt,amit kiegészitettek természetes enzimekkel.
Olyan enzimek is fel vannak benne sorolva,amik a B17 kúra kapcsán is felmerültek.
Minden káros élvezeti szer száműzve van a kúra alatt,és a húsfogyasztás is meg van tiltva.
Ennek a diétának a hatására a ráksejtek olyan arányban kezdtek el pusztulni,amit a szervezet már nem tudott teljes egészében eltávolitani,mert az elhalt sejtek gondolom a vastagbélen keresztül visszaszivódtak a szervezetbe,és visszamérgezték azt.
A kávébeöntéssel segitette ezeknek a sejteknek a semlegesitését és az eltávolitását a prof.
De ha túl későn került hozzá a páciens,amikor már olyan sok ráksejt volt a páciens szervezetében,hogy az elhalt ráksejt tömegeket nem tudta eltávolitani,akkor azok visszamérgezték a szervezetet,és a betegét elvesztette.
Nem tudom itt visszaadni az egész könyv tartalmát,de nagy vonalakban ez lenne.
Akit érdekel a könyv,annak megirom a beszerezhetőségét.Ott megtalálható minden anyag és könyv a diéta leirásáról is.
Egyébként,ha emlékeztek Déry Jánosra,ő is oda vitette magát Mexikóba erre a klinikára,de már túl későn.
Viszont ma már a terápia itthon is elvégezhető,és van egy szervezet,aki minden segitséget megad hozzá,ez Beata Bishop közreműködésével történik itt Budapesten.
Dióhéjban ennyit,ha valakit érdekel megirom a könyvek beszerezhetőségét.

Gyógyulást,kitartást és hitet: Káma


99. zsóka 2008. 11. 09. 13:41:51
Rákbetegek fóruma
Bebe!
Megtaláltam neked az iscador kezelési tájékoztatót !
Mellesleg Bandinak köszönhetjük!A fagyöngykivonatot Iscador-nak hívják, Svájcban gyártják. 4 fajtája létezik, tölgy, fenyő, alma és még egy. Azt, hogy melyiket alkalmazzák, a diagnózis dönti el. Létezik nullás és egyes széria. A szokásos eljárás az, hogy a nulla szériával indítanak ( 14 ampullát, azaz két dobozt adnak be belőle ) , stádiumtól függetlenül.
A nulla széria hatóanayag tartalma: ( 7db ampulla/ doboz )
1.és 2. doboz doboz, nulla széria
2 amp 0,01 mg
2 amp 0,1 mg
3 amp 1 mg H-Sz-P oltani, rá 6 órára hőt mérni, bőrpírt mérni, adatokat felírni. ( A hő összehasonlításához nem árt, ha előtte is pár napig méritek, hogy legyen fogalmatok róla, változott-e a hő, azaz volt e immunválasz. )
Az első doboz után kezded a második dobozzal, ami újra a kis adaggal indul. A 14 ampulla kb.5-6 hét alatt megy be, utána 7 nap szünet, a 8. napon kezded az egyes szériával, ahol a hatóanyagtartalom: ( szintén 2 doboz )
2 amp. 0,1 mg
2 amp. 1 mg
3 amp. 10 mg a 10 mg-ra már erős immunreakció ( láz, 38 fok ) várható
utána második doboz újra gyengébbel indul
14 ampulla után 7 nap szünet. Immunreakció - hőemelkedés, 3 cm-nél nagyobb bőrpír - esetén meg kell várni, míg az immunreakció teljesen lecseng, azaz nincs már hőemelkedés, ill. a bőrpír teljesen elmúlik. ( A bőrpír olyan lesz, mint egy nagy szúnyogcsípés, bedagad és kiemelkedik, meg kell várni, míg teljesen elmúlik. )
Nekünk itt Magyarországon Iscadorral gyógyító orvos azt mondta, ha az egyes szériából pl. az 1 mg hatóanyagú ampulla már immunreakciót vált ki, akkor utána már az 1 mg-s ampullát rendeled meg és azt adod utána tovább, amíg immunreakciót vált ki. ( 7 db ampulla / doboz, én két dobozzal szoktam rendelni egyszerre ( mert 14 ampulla a kúra, utána jön a szünet ) - cca. 25 e Ft. )
Viszont a német fórumon meg találtam olyan hozzászólást, aki az egyes szériával kezeli magát folyamatosan. Azt tudnod kell, hogy az Iscador maga nem a ráksejteket öli el, hanem "kiképző" iskola a szervezet "ölő sejtjei" számára, hogy felismerjék a betolakodókat, azaz pl. a rákos sejteket. Úgy gyógyít, hogy erősíti az immunrendszert.
Mi 2005. januárja óta küzdünk ( osteosarcoma ), 2005. júniusa óta csak alternatív terápiákat csinálunk. Pesten a pharma-expressz-nél az Iscadort meg lehet rendelni, kint nem vényköteles, 3-6 nap alatt ( általában 3 ) bejön. Több mint egy évig használtuk az Iscadort, ma már nem, a szúrás miatt. Ja és beadni közvetlenül a bőr alá kell, "párhuzamosan" a bőrrel, a bőr alatti lehető legfelsőbb rétegbe. Ha kérdésed van, írj.Sok szerencsét!


100. BIOGURU 2008. 11. 01. 11:26:37
Rákbetegek fóruma
A jól működő immunrendszer azonban hatékonyan pusztítja ezeket, így megőrizzük egészségünket.
Mitől lesz rendellenes egy sejt és hogyan szaporodik daganattá?

Daganatképző sejt bármely szöveti sejtből kialakulhat, ha a génje megváltozását okozó hatásnak van kitéve. Ez lehet fizikai, lelki, vegyi, biológiai stb. külső vagy belső hatás. Általában több tényező együttes hatása szükséges a daganatok kialakulásához.
Legszemléletesebben úgy lehet magyarázni, hogy a kórosan megváltozott sejtek függetlenednek környezetüktől, megszűnik a sejtközi kommunikáció, a sejt önmaga köré sejtburkot épít és kontroll nélkül szaporodni kezd. Ehhez a környezetéből intenzíven energiát és a létfenntartáshoz szükséges elemeket von el.
A rosszindulatú sejtek az eredeti tumorról leszakadva a vér , nyirokrendszer és közvetlenül a sejtek útján újabb helyekre vándorolhatnak és osztódni kezdenek, ún. áttétet alkotva.
Ha a daganat viszonylag kis méretű, nincs áttét, jól hozzáférhető, akkor a jelenleg legbiztonságosabb terápia a tumor és a környező szövetek eltávolítása. Legtöbb műtétnél a környéki nyirokcsomókat is eltávolítják, mivel itt keletkezhetnek az első áttétek.
Műtétre kerülhet sor későbbi stádiumokban is, amikor is a beavatkozás célja a daganat tömegének eltávolítása az egyéb terápiák /sugár, kemo/ hatásosságának növelése és a szervezet immunrendszere terhelésének csökkentése érdekében. Bár ez a két cél ellentmond egymásnak, hiszen a sugárzás és a kemoterápia ugyanúgy károsítja az immunrendszert, mint maga a tumor.
A sebészi beavatkozás legnagyobb veszélye, hogy legyengíti a szervezetet és megnöveli a deformálódott sejtek véráramba jutásának esélyét /szétszóródását/.Sugárterápia
A sugárterápia ma a második leggyakrabban alkalmazott eljárás a daganatos betegek kezelésében. Kevés olyan daganatos beteg van aki "megússza" sugarazás nélkül.
A műtét előtt alkalmazott sugárterápia célja a daganat méretének csökkentése, a jobb műthetőség elősegítése. A műtét utáni kezelés célja pedig a szervezetben megmaradt, szétszóródott deformált sejtek elpusztítása ill. az áttétek megelőzése.
A besugárzás általában külső forrásból történik, de előfordulhat a beteg szervezetébe helyezett belső sugárforrásból is.
A sugárkezelés során a beteg testrészt nagy energiájú ionizáló sugárzásnak teszik ki. Hatására a sejtek genetikai állománya roncsolódik, vagyis a sejtosztódás gátlása révén fejti ki tumorsejtre gyakorolt pusztító hatását. A sugárzás azonban nem válogat, minden útjába kerülő sejtet egyaránt roncsol, tehát az egészségeset is.
A sugárkezelés általában helyileg történik, ezért a mellékhatásai is elsősorban a kezelt pontokon jelentkeznek. A kezelés után gyorsan jelentkezhet rosszullét, hányás, nyelőcső és nyálkahártya begyulladása. Külső hatásai lehetnek a bőrpír, bőrégés, kiszáradás, sérülékeny bőr. Jellemző mellékhatás még a fáradékonyság.
A sugárzás ismételt daganatkeltő hatása évekkel később jelentkezhet.
Kemoterápia
A kemoterápia lényege, hogy a beteget olyan gyógyszerekkel (sejtmérgekkel, citosztatikumokkal) kezelik, amelyek gátolják a ráksejtek szaporodását vagy megölik azokat.
Alkalmazása történhet önállóan is /leukémia/ de általában kombinált kezelés formájában alkalmazzák /műtét-sugár-kemo /. Műtét előtt a daganat csökkentése céljából, a könnyebb operálhatóság érdekében használják
A kemoterápiás kezelés káros mellékhatása abból következik, hogy a kemoterápiás szerek nem csak a rákos sejteket károsítják. Ezek a szerek ugyanúgy sejtpusztító hatást fejtenek ki szervezetünk egészséges sejtjeire is, mint a deformálódott sejtekre.
Elsősorban a gyors ütemben szaporodó sejteket támadják.
Legismertebb mellékhatások a hányás, hasmenés, székrekedés, szájszárazság, nyelési nehézség, bőrviszketés, napfényérzékenység, vérszegénység, vérzékenység, fogamzásképességet és megtermékenyítő képességet érintő hatások, fertőzésekkel szembeni érzékenység és hajhullás, hogy csak a jellemzőbbeket említsük.
Immunterápia, bioterápia
A hagyományos kezelési módok mellett az egyik rohamosan fejlődő módszer az immunterápia.
Az immunterápia a szervezet saját védekező rendszerének megtámogatásával törekszik a rák leküzdésére ill. féken tartására többnyire kívülről bejuttatott anyagok segítségével.
Az immunterápia egy még újabb, napjainkban kialakuló terápiás módszer, a biológiai terápia részévé válik. A biológiai terápia a rákos megbetegedéssel szemben a szervezet részéről adott valamennyi válaszreakciót úgy igyekszik befolyásolni, hogy azokat a rákos megbetegedés leküzdésének szolgálatába állítsa. A bioterápiáknak, szemben az előző módszerekkel nincs mellékhatásuk.
Immunterápia
Az immunterápia mesterséges beavatkozással próbálja befolyásolni a betegség lefolyását, miután a betegség már bekerült a szervezetbe. Bizonyos, vérbõl, vizeletbõl stb készített oltóanyag a szervezetbe való juttatásával akarják gerjeszteni a védelmi reagálást. Az eredmények meglehetõsen kiábrándítóak. De vajon miért? A válasz ott kereshetõ, hogy ha a szervezet önmagától nem, vagy alig képes védelmi reakciókra, akkor mesterségesen felingerelve sem lesz erre képes. Azaz egy gyenge immunrendszer ettõl még gyenge marad.
Nem a betegség a hibás, hanem a rossz életmód, toxikusság, táplálkozás, kevés testmozgás, napfény hiánya, stressz. Ezek kölcsönösen egymásra épülõ tényezõk, azaz minden egyes tényezõt ki kell korrigálni ha a teljes felerõsödést akarjuk elérni. Az immunrendszer képes regenerálódni a testtel együtt. Számos orvos, szakértõ azon a véleményen van, hogy a rák és szinte minden betegség egy egészséges szervezetben nem tud megjelenni.
Egy korai német orvos, dr. Josef Issels szerint a betegség valójában csak a legyengült immunrendszer jele és a hagyományos, csakis a beteg testrészre irányuló kezelés eleve kudarcra van ítélve. Az egész testet és azáltal az immunrendszert kell megerõsíteni. Rák-betegség
Nagyon sok beszámoló van rákból való teljes felépülésre. Ennek az esélye 3 fõ tényezõtõl függ:
- a máj és más fõszervek megmaradt mûködéési képessége,
- az immunrendszer még vissza-regenerálóddhatóságának foka,
- a beteg küzdeni akarásának mértéke.
Sokan nem is hinnék el, hogy milyen nagy az esélyük. Ha a megfelelõ tápanyagok anyagcseréje visszaállítható és ha a kiváltó intoxikációs hatás megállítódik, akkor a szervezet méregtelenítõ képességét kell megnövelni, hogy az meghaladja a ráksejtek toxin termelõdését, ami kialakít egy kedvezõbb vér összetételt. A megjavult keringés és megnövekedett oxigén-tartalom a test egészére kedvezõen hat, és remény van arra hogy visszatartsa, vagy akár meg is állítsa a daganat terjedését és egyidejûleg segítse az immunrendszer vissza regenerálódását.
A küzdelem további sikere azon múlik, hogy vajon a test valahogyan megnövelt természetes antitumor küzdõ- és az immunrendszer rákölõ képessége meghaladja-e a ráksejtek osztódási képességét.
A legfontosabb tényezõ nem a rák elterjedtségének foka, hanem a test megmaradt regeneratív képessége.
Másvégrõl ha a ráksejtek túlságosan is gyorsan roncsolódnak szét, akkor az több toxint halmoz fel, mint amennyit a szervezet képes lenne eltávolítani. Tehát a máj, vastagbél tisztán tartása létkérdés. Azaz megint a megfelelõ táplálkozás szükségességéhez (is) jutottunk.

A daganatterápia jövője
Az immunterápia az utóbbi években rohamos fejlődésnek indult, s jó kezdeti eredmények vannak más típusú daganatoknál is. Immunterápiás szereket alkalmaztak a klinikai gyakorlatban például emlőtumornál, krónikus limfoid leukémiánál (CLL) és bizonyos T-sejtes limfómáknál. Egyre több új receptort, azaz potenciális célpontot találnak, s az egyre pontosabban célba találó antitestekkel "halálos csomagokat" is lehet küldeni a tumorsejtekhez. Az antitestekhez ugyanis sejtmérgek vagy sugárzó anyagok köthetők, amelyek közvetlenül pusztítják el a rákos sejteket.A kutatók előtt álló egyik legfőbb feladat a szelektivitás növelése. Minél több, a tumorsejtekre speciálisan jellemző receptort kell találni, s ezek ellen kell antitesteket gyártani - az immunterápia ezután válik igazán célzott daganatterápiává. Számos klinikai próba folyik több daganattípusnál (köztük a nagyszámú népességet érintő tumoroknál, például tüdő- és bélráknál is), s a következő években rengeteg és egyre hatékonyabb immunterápiás szer fog megjelenni - vázolja fel a biztató képet Schneider Tamás.Az immunterápiás szerek egyelőre nagyon drágák, s jelentős erőforrást visznek el az Országos Egészségügyi Pénztártól, amely minden - az indikációs csoportba tartozó - betegnek fizeti a kezeléseket. Az immunterápia mint célzott daganatterápia az elmúlt évtizedek legfontosabb előrelépése a rák elleni harcban, amely - a célpontok és a hatóanyag-molekulák egyre szélesebb körének megismerésével, illetve kifejlesztésével - belátható időn belül igazi áttöréssé válhat.


1. lap 2. lap 3. lap (4. lap) >>>5 lap

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
-->