Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Fórum
Keresés:


76. habveros 2010. 10. 09. 19:30:25
Rákbetegek fóruma
Kedves Béla!

A 30 916-oshoz csatolt URL-ed kicsit kiakasztott, pontosabban a hozzá írt ajánlásod:

„Az általam most feltett protokoll talán még a LEGNAGYOBB bajban lévőkön is SEGÍTHET” ?????????

Szokás szerint ez IGY csúsztatás. Az ALFA- LIPOICACID / NALTREXON –t Új Mexikóban IMCNM protokoll néven leíró cikk egyrészt arról szól, hogy nem (csak) ez a két anyag szerepel a terápiában. (mint az alt. kezeléseknél mindig)

Lehet „JÓL JÖHET”, de minek?

A primer hasnyálmirigy rákkal és számtalan máj- vese áttéttel kezelt J.A. 2002- 2005 között jó életminőséggel élt, DE ez alatt az idő alatt EGYETLEN daganat sejtéttől se szabadult meg e kezelés hatására! Mint a „DISCUSSION” -ban megállapították ez az eljárás csak PALLATÍV kezelésre alkalmas. Jó ez is kell (-het).

De:elképzelhető Mo.-on, hogy –

THIOGAMMA Turbo-Set oldatos infúzió
Kiszerelés: 10x50 ml

Fogyasztói ár: 14746 Ft Támogatott ár: 14746 Ft
Ez a, legjobb esetben 10 napi adag! Finanszírozható?(ez csak az egyik klt-ség)
Vagy a másik, az ALTAXON:
„Az Antaxont ópiátfüggők kezelésében alkalmazzák egyéb terápiás módszerekkel együtt kisegítő kezelésként a detoxikált állapot fenntartása érdekében. Gátolja a kívülről bevitt ópiátok farmakológiai hatását, ezzel segít méregteleníteni a korábban ópiátfüggő egyéneket és fenntartani az ópiátmentességet.”
Bármelyik ideggyógyász beszállna egy ilyen kísérletbe?

Mint említettem nem tartom alternatív kezelésre alkalmasnak ezt a terápiát, egyetlen lépéssel se segíti a szervezetet a tünetmentesség irányába,és hát minden csak nem olcsó.

Akiről az eset szól, J.A., is megtorpant egy rövid időre, (gyaníthatóan a pénztárca is beleszólt a döntésébe) minek meg is lett az eredménye, az addig elért stagnálás azonnal megszűnt,a daganatok tovább nőttek.

Ezek után a kérdés, hogyan és kiknek JÖHET JÓL ez a terápia?
A magam részéről az ilyeneket iskolapéldának tartom a TÉVHITEK kialakulására.
Sziasztok, Bandi77. Bebe 2010. 10. 01. 21:18:55
Rákbetegek fóruma
Kedves Bandi!
Igen, jövök a sok B12 vel, és igazad van!

EGY

(a B12 neve cianokobalamin , azaz ugyanúgy ciánvegyület, mint a B17! - és a vörösvértestek képződését segíti elő)- maga Dr. Lenkei György is azt mondta nekem, hogy nyugodtan szedhetem, a többi sejthez semmi köze!

De ne felejtsük el, Beáta Bishop is adta magának injekcióban, amikor a mexikói klinikán alternatívan gyógyult a Gerzson terápiával! És ott búzafűlevet is ittak, valamint sok vitamint is szedtek... amellett a szinte kivitelezhetetlen kúra mellett, amit végig csináltak! aki ezt megteszi önmagáért, megérdemli, hogy meggyógyuljon! És B17 et is szedtem, most is szedek, ha nem is abban a formában, hanem a csírákkal, az astralagussal, és a sárgabarack meg a szilvamaggal! :))))))))

• testmozgás: létfontosságú az immunrendszer és a keringés állapota miatt! Séta, aerobic, feszítő és nyújtó gyakorlatok, trambulin.
• étrend: 50-70% teljes gabona és hüvelyes,
20-30% enyhén párolt zöldség,
2- 5 % tengeri moszat,
5-10% idénygyümölcs,
Vegetáriánus makrobiotikus étrend.

o Ivókúra: napi 10 pohár zöldség és gyümölcslé: 4x2 dl zöldséglevéllé, 5x2 dl alma- vagy sárgarépalé, 1x2 dl grapefruit- vagy narancslé. Óránként igyunk meg 1-1 pohárral váltogatva, amíg el nem fogy mind a 10 pohárral. A kúrát 21 napig folytassuk az ajánlott gyógyteák és kiegészítések mellett. A 21. nap elteltével is fogyasszunk sok magas rosttartalmú gyümölcsöt, zöldséget, könnyű gabonákból és hüvelyesekből álló étrendet.
o Gyógyszerezés: orvosi felügyelettel! ß karotin! A szervezet A vitamint állít elő belőle, mely véd a légzőszervek- gyomor- hólyag- bőr- emlő rákjával szemben. ß karotinban gazdag: s. répa, s. barack, kantalupdinnye, édesburgonya, paradicsom, spenót, káposzta, brokkoli, karfiol, kelbimbó…
o Hidroterápia: kontraszt fürdők, beteg testrész meleg borogatása gyógyfüvekkel: (fekete nadálytő, útifű, síkos szil, fehér tölgy kérge, ökörfarkkóró, dél- amerikai sárgafa, lobélia, /¼ rész/, diólevél, vízmelléki csucsóka) . A borogatást fedjük le és 1 órán át hagyjuk rajta.
o Meditáció/ jóga/ imádság: hitéletünk rendkívül fontos szerepet játszik egészségünkben és életünkben. Az imádság képes gyógyítani, megnyugtat és reményt ad. Carl Simonton bebizonyította, hogy étrendünk és életmódunk megváltoztatása nélkül, egyedül a HIT erejével is megszüntethetjük a rákot!
o Játék: próbáljuk meg könnyebben, derűsebben felfogni az életet. Élvezzük családunkat, munkánkat, barátainkat. Higgyük, hogy élni fogunk!
o Tanácsadás: a rákosok legjellemzőbb érzése a megbántottság. Szükség van a MEGBOCSÁTÁS gyakorlására, ha meg akarunk szabadulni a betegségtől. A rák nemcsak a test betegsége! Ne fojtsunk magunkba semmit!
o Célok: a túlélés és a hosszú élet kulcsa a CÉL! Forduljunk az élet felé!
o Hőkezelés: heti 1-2 alkalommal testhőmérsékletünk 40 o fölé emeljük, mesterséges lázkeltés. A rák nem szereti a meleget! (szauna, fürdő)
o Szőlőkúra
o Májméregtelenítés: naponkénti visszatartásos kávébeöntések gyógynövényekkel.
o Növényi gyógyszerek: vinkrisztin : leukémiára, vinblasztin Hodgin- limfómára. Kizárólag orvosi felügyelettel.
o Trópusi meténg fajok: rózsa meténg (Vinca rosea) kivonatai specifikus aktivítást mutatnak egyes rákfajokkal szemben.
o Gyógytea- keverék: 10 rész chaparallevél, 6-6 rész vörösherevirág, galagonya bogyó, pitypanggyökér, bojtorjángyökér, szarszaparillagyökér, alkörmösgyökér, canadai ginseng, szasszafraszkéreg, mahónia- vagy borbolyagyökér, kúpvirággyökér, angyalgyökér, fodros sóskagyökér, homokgyökér, amerikai sárgafa kéreg, 2 rész édesgyökér. Főzzünk a keverékből 1 l forró vízben 4 ek. Teát 10 percig. 21 napon át 2 óránként igyunk meg 3 dl- t. Utána naponta 3 – 4 csészével ihatunk belőle mindig. Remek, egészséges tea izületi és reumás panaszokra is.
o Homeopátia: carcinosim 30- 200. hatékonyság – havonta 1x2 egy adag. / Arzén 30- 200. hatékonyság – tumorok, égő fájdalom esetén lachesis 6. hatékonyság – skarlátvörös, sötétkék, v. hamuszínű tumorok esetén, / sulfur 6. hatékonyságig – reggeli kimerültség, meleg fej és kipirult arc mellett hideg végtagok esetén , 6. kalcium – fluorid 6. hatékonyság kőkemény daganatok kezelésére. Phytolacca, Saguinara, Hydrastis – 6- 30. hatékonyság között.

A fenti program egy segítő emberrel otthon elvégezhető! Sikerrel!
Gyógyíthatatlan betegség nincs, - csak gyógyíthatatlan beteg!
( John Lust – Michael Tierra: Természetes gyógymódok bibliája )

A másik: az a probléma, hogy az emberek mindenféléről mindent állítanak, amikor végre megtalálnak valamit, sikerrel alkalmazzák, hisznek benne,akkor máris ott az ellenpélda!
Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más jön be! Ez tuti, már régóta tapasztalom!
Enegem más nem tudott volna rávenni semmire, amit én nem akartam! Az életem az enyém, én döntök! És ezt mindenkinek így kellene tennie! Önmagáért mindent megtenni, hallgatni a belsőjére, és a szervezetére. Azt mondod, nem üzen? De igen! Üzen, mindenki érzi, hogy mi a jó neki!Csak figyelni kell!

Mellesleg az őssejtet én sem szívesen próbálnám ki! Sőt!
viszont beszedtem olyat, amiről senki sem tudta, milyen a hatása... RENEVATIO enzim a neve (telomeráz) - nézzetek utána, ha vkit érdekel! már ezt sem szedem... (egy Fülöp szigeteki szarvasmarha fajta pajzsmirigyének kivonata, amely helyreállítja a sérült sejteket - másik forrás szerint növeli a rákos sejtek burjánzásának kockázatát) no, ki tudja, mikor döntünk jól? én döntöttem, és kipróbáltam!


78. Maka 2010. 09. 25. 10:21:45
Rákbetegek fóruma
Akit erdekel olvassa el !

Eltitkolják a rák ellenszerét
Nobel-díjas tudósok feltételezései
Gyakran hallani, hogy már majdnem megtalálták a rák ellenszerét. Egyesek szerint azonban az egész svindli.
Szerző: D. Southwell, S. TwistForrás: Femina.hu2010. szeptember 25.hirdetésValaha a rák viszonylag ritka betegségnek számított, manapság a második leggyakoribb halálok a nyugati társadalmakban - egy 2002-es felmérés szerint a halálozások közel 30%-áért felelős. A Nemzetközi Rákkutató Intézet szerint a rákos megbetegedések közel 90%-át környezeti tényezők okozzák, ezek csökkentésével elméletileg a megbetegedés elkerülhető lenne.

A tényezők nagyjából közismertek: dohányzás, sok állati zsír és kevés gyümölcs, illetve zöldség fogyasztása, mértéktelen napozás, számos élelmiszer-ipari adalékanyag, különböző szennyező anyagok, elektromágneses sugárzás és bizonyos gyógyászati anyagok, illetve eljárások.

Bűnös városok »Az orvostudomány-történész, Hans Ruesch rámutatott, hogy ennek ellenére az Amerikai Rákkutató Intézet költségvetésének kevesebb mint 10%-át fordítja a környezeti faktorok vizsgálatára, illetve kevesebb mint 1%-át szánják élelmezéstudományi kutatásokra. Vajon valóban hátráltatják a kutatásokat, vagy ez csupán az összeesküvések híveinek agyszüleménye?

Gazdasági érdek állhat a háttérben
A rákkutatás jelentős üzlet. A megbetegedések megelőzése számos kiemelkedő adófizető vállalat számára nagy csapást jelentene, ide sorolhatjuk a dohány- és alkoholgyártókat, a hús- és tejgazdaságokat, a kémiai adalékanyagokat előállító vállalatokat. Kézenfekvő lehet a gyanú, hogy, mivel a kormány nem szeretné magára haragítani ezt az erőteljes csoportot, többek között a gyógyszergyáraknak is engedi, hogy a rákkutatással kapcsolatos irányelveket megszabják.

A gyógyszeripari vállalatok számára a legkedvezőbb eredmény egy olyan drága gyógyszer lenne, mely elnyomja a tumor növekedését, míg a rák elterjedésének mértéke ellenőrizetlen marad. Ily módon a betegek száma folyamatosan biztosítva van, akik életük végéig kezelést igényelnek, miközben a dohányzást és ivást sem hagyják abba, és ezáltal minden érintett jelentősen profitálhat belőlük.


A legdurvább rákkeltőkA legdurvább rákkeltők Ez azért kaphat ilyen nagy hangsúlyt, mert a támogatások egy részét a gyógyszeripari vállalatok nyújtják. A táplálkozástudomány háttérbe szorult, ezt a munkát ugyanis senki sem szeretné támogatni, mivel hosszútávon az ágazat kevésbé kifizetődő.

Évtizedek óta közel járnak a megoldáshoz
Tény, hogy évtizedeken keresztül dollármilliárdokat költöttek a rákkutatásra, és a gyógyszeripar is folyamatosan állítja, hogy a gyógymódot már majdnem megtalálták, csak néhány évre van még szükségük, és a rák számos formájának kezelését sikeresen megoldják. Egy vizsgálat öt éven át nyomon követett száz olyan esetet, amikor az illetékesek állították, hogy áttörést értek el. A vizsgálati idő végén mindössze három esetben találtak tényleges fejlődést.
A Nobel-díjas tudós szerint svindli az egész
A kétszeres Nobel-díjas tudós, dr. Linus Pauling egyszer a következőt nyilatkozta: mindenkinek tudnia kell, hogy a rákkutatások többsége csak svindli, és a legjelentősebb rákkutató szervezet nem elég kötelességtudó azokkal az emberekkel szemben, akik támogatják őket.

Linus Pauling, kétszeres Nobel-díjat kémikusLinus Pauling, kétszeres Nobel-díjat kémikusHasonlóan nyilatkozott dr. John Bailer, aki az amerikai Nemzeti Rákkutató Intézet újságjának a szerkesztője, és az intézet személyzetének tagja volt 20 éven keresztül:

- Véleményem szerint a nemzeti rákprogram teljes csőd. Az Amerikai Rákosok Társaságának ötéves statisztikai adatai kifejezetten félrevezetőek. Olyan betegséget is belevesznek számításaikba, ami nem rák, és, mivel ezeket korai stádiumban is képesek vagyunk diagnosztizálni, helytelenül javítják a túlélésre vonatkozó statisztikákat.

Érdekességek »Az elmúlt 20 év rákkutatásait teljes bukásnak tekinthetjük. Több 30 éven felüli hal meg rákban, mint bármikor ezelőtt. Egyre több olyan nőt vesznek be a statisztikákba, illetve sorolnak a gyógyultak közé, akinek csak enyhébb lefolyású betegsége vagy jóindulatú daganata volt. Amikor a kormányzati hivatalnokok a túlélési statisztikákat lobogtatják, és azt állítják, hogy meg fogjuk nyerni a rákkal szemben folytatott harcot, ezeket az adatokat használják, helytelenül.

Nem tudni, mi az igazság
A rák gyógyítása, A gyógymód, A leleplezések és Megoldást, azonnal! című könyveiben Barry Lynes így ír: 1953-ban, az Egyesült Államok Szenátusának vizsgálata szerint összeesküvés történt, hogy a rákkezelés hatékonyságát csökkentsék. A szenátor, aki az ügy kivizsgálásáért felelt, meghalt, a nyomozás pedig megakadt.

Ez nem az első, de nem is az utolsó olyan eset volt, amikor olyan személy halt meg, aki veszélyeztethette volna a nemzeti rákprogram további tevékenységét. Hogy mi az igazság, azt csak az érintettek tudják, tény azonban az is, hogy a rákkutatásért felelős emberek, illetve ezek barátainak és családtagjainak körében is halnak meg rákban, és nyilvánvalóan ők sem kaptak különleges kezelést, jobbat annál, mint amivel másokat is igyekeznek megmenteni.

Fotó: medicina-ortomolecular.es.

Cikkünk megírásában David Southwell és Sean Twist Rejtélyes esetek című könyve segített.

Az összeesküvés-elméletekkel foglalkozók elméjében rengeteg a megválaszolatlan kérdés. Benne volt-e a Kennedy család keze Marilyn Monroe halálában? Tényleg leszállt egy UFO az angliai Rendelshamben? Magas rangú rendőröktől, kormányzati szakértőktől és sokat tudó informátoroktól szerzett bennfentes ismeretek birtokában David Southwell a legvalószínűbb - és leghihetetlenebb - megoldásait adja sok más mellett a fenti titokzatos eseteknek is, és felfedi a földkerekség legjelentősebb rejtélyeinek homályos részleteit.


79. Bebe 2010. 09. 06. 12:19:33
Rákbetegek fóruma
Drága Édesanya!

Igen, sejteni vélem, mit érzel, de hidd el, nemcsak a B17 az oka!

annyi minden van, amit megetetnek velünk, és mi megvesszük drága pénzért!

- Nem kell messzebb menni, mit a vérnyomáscsökkentőkig, amikről három egymástól független orvoscsoport is bebizonyította, h nőknél a hosszú távú szedése mellrákot okoz, és mi mégis szedjük...

- ott vannak pl. a vérzsírcsökkentő tabletták tömkelege, amit szintén megeszünk, és rákot okoznak! (annyir akioldják belőlünk a létfontosságú Q10 et)

- ott van pl. a kemo- és sugárkezelés, ami hosszabb távon maga is rákot okoz!

- és nem beszéltünk a háztartásról: klórtartalmú tisztítószerek, alumínium tartalmú desodorok, tartósítószert tartalmú mindenféle kozmetikum a rákkeltő zsíroktól kezdve a színezékekig,
az édesítőszerek... stb...

A RÁK OKAI - SZERINTEM

• Lelki bánat, negatív gondolatok, harag, megbocsátásra képtelenség, kilátástalan élet, céltalanság, csalódás, aggódás, félelem, szeretethiány. Kutattam ezután a környezetemben történt esetek között, találtam rengeteg példát. Egy egész könyvet írtam belőle. - Saját magam is bekerültem egy negatív lelkiállapotba, sok mindenkiben csalódtam. Azt gondoltam, rám már nincs szüksége senkinek, minek élni ilyen helyzetben. Csalódtam az életemben, csalódtam saját magamban… Láttam a szememben a haragot, a dühöt, a tehetetlenséget, a céltalanságot, a feladást. Az önmarcangolás beindít egy folyamatot, amitől a szervezet elsavasítja magát, önpusztítást okoz. Így képes hatni a lelki bánat az anyagi testünkre. Minden mindennel összefügg. Az összes többi ok csak ennek az egynek, a lemondó lelkiállapotnak a jelenlétében képes hatni ránk.

• A rák anaerob körülmények között fejlődik ki, a szervezet oxidálódott (szabadgyökök): A mai környezetünkben, ételeinkben lévő rengeteg szabadgyök, melyek elvonják az oxigént a sejtektől. - Permetszerek, füst, szmog, tartósítószerek, műtrágyák, atomkísérletek, savas esők, a semmit sem tartalmazó „üres” ételek, kozmetikai cikkek, ózonlyuk, káros napsugárzás, földsugárzás, vízér, mellé az egyre sivárabb lelki élet, mind, mind a szervezet oxidációját idézik elő.

• savas közegben, elsavasodott szervezetben

• Gyógyszerek mellékhatása is lehet: nőknél a hosszú távú vérnyomáscsökkentő szedése mellrákot okozhat. - Én ezzel a tudattal szedtem, 11 évig… A vérzsírcsökkentő egerekben rákot okozott, ezek a szerek kioldják a szervezetből a Q 10 - et, aminek egy bizonyos szinten a hiánya már halálhoz vezet.

• Az elhízás szintén hajlamosító tényező, a sok üres kalória, a szervezet számára értéktelen szemét. Ezzel a test nem tud mit kezdeni, ezért becsomagolja zsírsejtekbe, elraktározza, ahol van helye. Veszélyes ez a sok helyen elraktározott zsír, nagy megterhelés mindezt mindennap cipelni, a szívnek dupla akkora erővel kell dolgoznia, a többi szervnek is többletmunkát jelent. A szervezet közben éhes, igazi ételért kiált, további evésre buzdítva a tulajdonosát. Ezt hívják minőségi éhezésnek.

• A fogyókúra: fogyókúra előtt és alatt erőteljesen lúgosítani kell a szervezetet: mert a felszabaduló savak miatt rengeteg betegség előjöhet, a rák is, a fogyókúra is elsavasítja a szervezetet.

• Diabetes: a csökkent hasnyálmirigy-működés is hozzájárul a rák kialakulásához, a védő enzimek termelése is csökken ilyenkor: tripszin, kimotripszin. A hasnyálmirigy a cukrok feldolgozásával foglalatoskodik, nem „figyel” a rákellenes enzimek termelésére. Ezt már 1905 – ben felfedezte Beard professzor, mégis 102 évvel azután is mennyien meghalnak ebben a betegségben.

• Étrend: a túl sok hús elsavasítja a szervezetet, kevés vitamint, rostot, sok üres ételt eszünk, sok konzervet, tartósítószert, édesítőszert, cukrozott ételt fogyasztunk. A sok cukorral, szénhidráttal megterheljük az egyes számú védelmi vonalat, a hasnyálmirigyet, emiatt szegény csak a rengeteg cukor eltűntetésével és raktározásával tud foglalkozni. A cukrok alkohollá bomlanak le, amik savasítják a szervezetet, károsítják a májat! Minden mindennel összefügg, egyik következik a másikból. Aki sok cukrot fogyaszt, alkoholista anélkül, hogy tudna róla! Gyári félkész ételek, Növény védőszerekkel kezelt ételek.
Savasítanak:
Sertéshús: húgysav, kénsav, salétromsav
Édességek, édes italok, fehér liszt, túlzott zsiradékfogyasztás: ecetsav
Fájdalomcsillapítók: acetilszalicilsav
Kávé, fekete tea: csersav
Erős testi megerőltetés: tejsav (izomláz!)
Bosszúság, stressz, félelem: sósav
Szénsavas italok: szénsav
Kólaféleségek: foszforsav
Bor: borsav, kénsav
Amalgámtömések: higany
Környezeti, munkahelyi mérgek: elektroszmog
Dohányzás: nikotin

• Candida albicans: feltételezések szerint annál, aki túlsavasította szervezetét cukrokkal, szénhidrátokkal, fennáll a candidiázis is, ami összefüggésben áll a mellrákkal. Aki candida diétát tartott és kapott gombaellenes gyógyszert, attól elmúlt a rákja is! A gombák által termelt mikotoxin elsavasítja a szervezetet.

• Geopatogén zóna: ha az ágy pont a földsugárzás középpontjában helyezkedik el, pláne, ha a vízér keresztezi. Bár hiába teszed át az ágyadat, ha hajlamos vagy bevonzani ezt a sugárzást, akkor a sugár még be is hajlik miattad, alád kúszik, bárhová menekülsz előle. Még talán jó is ez a sugárzás, a macska is mindig belefekszik! Ki tudja? A földsugárzások pedig 2 – 2,5 méterenként ott húzódnak mindenütt! A középpontban a legerősebbek, tőle jobbra és balra csökken a sugárzás, de már eléri a másikat, vagyis szerintem nem is nagyon tudjuk kikerülni…

• Édesítőszerek

• Izzadásgátlók: a bennük lévő alumínium oldható állapotban van, ez pedig a bőrön áthatolva képes ösztrogénhoz hasonlóan viselkedni, kötődhet az ösztrogén receptorokhoz. / Több mellrákmintában kimutatták a paraben nevű anyagot, ami nemcsak az izzadásgátlókban, hanem más kozmetikumokban: samponokban, krémekben, tusfürdőkben, babahintőporokban, sőt élelmiszerekben is megtalálható! / Ha megakadályozzuk az izzadást, a méreganyagok a szervezetben rekednek, a nyirokmirigyekben elraktározódnak, felhalmozódnak.

• Vettem egy melldúsító habot, amely ösztrogént tartalmazott.

• Változókor: hormonális egyensúly felbomlása, csökkent mirigyműködés,

• A cukorbetegség és a rák az elnyomott ember betegsége, a krónikus szeretethiány megnyilvánulása.

• A fogászati gócok és az amalgámtömések is hozzájárulnak a rák kialakulásához a nehézfémmérgezés miatt.

• Gyermekkori hormonkezelés: injekcióval 4 évig

• Fogamzásgátló hormontabletták, bár szerencsére én ezeket nem szedtem sokáig, csak néhány évig…

• Fitoösztrogének: Szerintem változókorban mégsem szabad szedni semmi ilyesmit tartalmazó szert, mert a rákot, a daganatképződést elősegítheti. Főleg az ösztrogén típusú daganatokat. (pl.cickafark tea, szójabab, csapvíz)

• Mikrohullámú sütő használata: minden ételnek van saját finom rezgése, a nyers ételek élnek. A mikro szétrázza az ételek saját, finom rezgését. 2,4 Gigaherzen rezeg, így alakítja saját képére a benne melegített ételek rezgésszámát! Az ember sávszélessége 1520 kHz és 9460 kHz között van. Még rosszabb, ha műanyag edényben melegítjük az ételünket, hiszen a mikrohullám kioldja az edényből a mérgező dioxint, mely belekeveredik az ennivalónkba. A gáztűzhelyen is túl gyorsan fő az étel…

• Mélyhűtött ételek: megváltoztatják az étel kristályszerkezetét. Próbáljuk meg kiolvasztani a befagyott egész szem cseresznyét. Olyan lesz, mint volt? Nem! Löttyedt, folyik a leve… más lesz…

• Tartósítószerek, konzervek, élelmiszer adalékok, vegyi mérgek, háztartási tisztítószerek…

• csapvíz, benne a fogamzásgátlókkal kiürült ösztrogénnel, és a sok tízezer egyéb anyagról, ami nem odavaló, ráadásul klórral fertőtlenítik, ami maga is rákkeltő hosszú távon…

• Túl sok kozmetikum használata, melyek rengeteg rákkeltő anyagot tartalmaznak, tartósítószert, a tartósítószer-menteseket, sugárkezeléssel teszik tartóssá.

• Vegyszerekkel tönkretett máj, májnagyobbodás, májbántalom


80. me 2010. 09. 04. 8:17:13
Rákbetegek fóruma
Kedves Benő!

Hidd el, hogy megértelek, és kicsit én is így érzem, hiszen 1 hónapja veszítettem el édesapámat annyi küzdelem után, és sok dolgot nem értek, hiszen nem volt "annyira" rosszul.

De valahogy én úgy érzem, hogy attól, ha szavakkal másoknak ártok, mert meggondolatlanul mondom azokat, attól nekem nem lesz jobb, nem kapom vissza apukámat soha többé.
Sokkal inkább igyekszem segíteni másoknak, mégha nem is tűnik úgy, hiszen nem tudok újat mutatni a rákkal kapcsolatban, csak a saját tapasztalatainkkal..

Saját megtapasztalásból tudom, milyen elveszíteni azt, akit nagyon-nagyon szerettél, és tudom azt, hogy a legfontosabb dolog a világon a szeretet és az egészség. Próbálok így élni. És úgy, hogy ezzel segíthessek másoknak.

Hidd el, én is szidhattam volna sok mindenkit, és itt főleg orvosra gondolok, de már az sem segítene...
Ha engem bántás ér, akár itt, akár máshol az életben, nem dobom vissza a labdát egy másik bántással, hanem csakazértis megmutatom annak az embernek, hogy bántása ellenére el tudom fogadni, és mint bármelyik embert tudom szeretni..

Ne add fel a reményt, soha!! Küzdj és akarj gyógyulni.
Ha valami nem válik be, járj utána másnak, és használd azt.
Kívánom, hogy légy erős, és meglátod, sikerülni fog.

Mutasd, mutassátok meg a világnak, hogy lehet győzni a rákkal szemben!!!
És utána álljatok ide, és mondjátok el!
Tegyétek az eltávozottak tiszteletére is, és ez vonatkozik mindenkire!


81. Napsugár ♥ 2010. 09. 03. 9:08:05
Rákbetegek fóruma


AZ ORVOSOK 75% - A ELUTASÍTJA A KEMOTERÁPIÁT

A nagyfokú bizalmatlanság érthető az orvosok között. A közvélemény-kutatások és a kérdőívek azt mutatják, hogy négy orvosból három visszautasítja a kemoterápiát, mert hatástalan a betegséggel szemben és a szervezetre pusztító hatása van. Ez az oka annak, hogy sok orvos és tudós ezt mondja a kemoterápiáról:

,,A rákos betegek nagy része ebben az országban a kemoterápia miatt hal meg, amely nem gyógyítja a mell-, a vastagbél- és a tüdőrákot. Ezt több mint egy évtizede rögzítették, de az orvosok azóta is használják a kemoterápiát a daganat legyőzése érdekében.” (Allen Levin, MD, UCSF, “The Healing of Cancer”, Marcus Books, 1990)

,,Ha én rákos beteg lennék, soha nem vennék igénybe egy bizonyos kezelést a betegség kezelése érdekében. A rákos betegek, akik távol maradnak ezektől a központoktól, amelyek ezt végezhetik.” (Prof. Gorge Mathe, “Scientific Medicine Stymied”, Medicines Nouvelles, Paris, 1989)

,,Dr. Hardin Jones a Kaliforniai Egyetem tanára sok évtized rákos betegeinek túlélési arányát vizsgálva arra a következtetésre jutott, hogy …”ha a beteget nem kezelik, akkor nem lesz rosszabbul vagy jobban lesz”. Ezt a doktor úr soha nem cáfolta meg.” (Walter Last, “The Ecologist”, Vol. 28, no. 2, March-April 1998)

,,Sok onkológus töretlen bizalommal és hűséggel ajánlja a kemoterápiát majdnem minden ráktípus esetén a hibák ellenére.” (Albert Braverman, MD, “Medical Oncology in the 90s”, Lancet, 1991, Vol. 337, p. 901)

,,A mi eredményes kezelésünk teli van kockázattal, mellékhatással és gyakorlati problémával, mindezek után a kezelt betegünknek meg kell fizetni a kárát, csak a betegek nagyon kis részénél vélik be és a tumor egy kis időre visszafejlődik.” (Edward G. Griffin “World Without Cancer”, American Media Publications, 1996)

,,Az esetek nagy részében nem bizonyítható, hogy a kemoterápia meghosszabbítaná az élettartamot. Tehát az a nagy hazugság a kemoterápiával kapcsolatban, hogy kapcsolat van a daganat csökkenése és az élettartam meghosszabbodása között.” ( Philip Day, “Cancer: Why we’re still dying to know the truth”, Credence Publications, 2000)

,,A McGill Rákközpont180y, tüdődaganatra specializálódott orvosát egy kérdőíves felmérésre, amellyel az alkalmazott terápiákkal szembeni bizalmat kívánták felmérni. Arra kérték őket, hogy képzeljék azt, hogy ők maguk a rákos betegek, és ebben az esetben a jelenlegi hat kezelés közül melyiket választanák. 79 orvos válaszolt, 64 azt mondta, hogy nem vetnék alá magukat olyan kezelésnek, amelyben cis-platinumot használnak – egyike a kemoterápiás gyógyszereknek – miközben a 79 orvosból 58 azt mondta, hogy minden terápiát elutasítanának, mert hatástalanok és a kemoterápiának magas a mérgező hatása. (Philip Day, “Cancer: Why we’re still dying to know the truth”, Credence Publications, 2000)

,,Dr. Ulrich Able a Heidelberg Mannheim Rákklinika járvány szakértője minden fontos kemoterápiáról szóló tanulmányt és klinikai tapasztalatot megvizsgált. … Képes volt felfedezni, hogy sehol nem található olyan tudományos bizonyíték, amely azt mutatná, hogy a kemoterápia képes lenne meghosszabbítani a rák leggyakoribb típusától megbetegedett embereket. Hangsúlyozza, hogy nagyon ritkán képes a kemoterápia javítani az életminőséget. Egy tudományos szennynek tartja, amely az esetek legalább 80%-ban hatástalan. Annak ellenére, hogy nincs tudományos bizonyíték, sem az orvosok, sem a betegek nem hagynak fel vele. (Lancet, Aug. 10, 1991 Ezt a tanulmányt soha nem említi a média, teljesen el van rejtve. (Tim O’Shea, “Chemotherapy – An Unproven Procedure”)

,,Orvosi szervezetek szerint a gyógyszerek közismert és veszélyes mellékhatásai a halál negyedik okai az infarktus, a rák és a szélütés után. ( Journal of the American Medical Association, April 15, 1998)________________A KEMOTERÁPIA PUSZTÍTÁSAA kemoterápiás gyógyszerek lerombolják az agysejteket.

A rákos sejtek elpusztítására használt gyógyszerek károsabb lehetnek az egészséges agysejtekre a kutatás szerint.
A New York-i rochesteri egyetem csoportja több olyan agysejt típust fedezett fel, amelyek megtámadhatóak és sebezhetőek voltak a gyógyszerek által.

Ők azt mondták, hogy ez segíthet megmagyarázni olyan mellékhatásokat, mint a rohamok és a memória-kiesés, amelyek kapcsolatban vannak a kemoterápiával - ,,kemo” agynak nevezték ezt. Az egereken végzett kutatás a Journal of Biology-ban olvasható.

A rákkal szemben alkalmazott gyógyszeres kezelés sok ideggyógyászati mellékhatást okoz, például elmezavaros rohamot. De ezek nem közvetlen következményei a gyógyszeres kezelésnek. Néhány orvos ezt a beteg sebezhető pszichikai állapotának tudja be.

A legutóbbi tanulmány szerint, ha a kezelt beteg rákos sejtjeinek 40-80%-át elpusztítják, akkor elpusztul az agysejtek 70-100%-a is. Néhány egészséges agysejt pusztulása legalább hat hétig tart.

Gyógyszertesztek:

A vezető Dr Mark Noble azt mondta: ,,ez az első tanulmány, amely tudományos alapra helyezi a ,,kemo agyat” idegbiológiai és sejtbiológiai értelemben. A Rochester csoport a rák kezelésére használt három gyógyszerrel végzett teszteket: carmustine, cisplatin és cytostine arabinoside.

Mindhárom gyógyszer mérgezőnek bizonyult számos agysejt vonatkozásában, amelyeknek az a feladata egyebekben, hogy más agysejtek javulását eredményezzék – csak nagyon alacsony koncentrációban. Ugyancsak elpusztították az oligodenrocyte sejteket is, amelyek kulcsfontosságúak az idegrendszerben történő üzenetátvitelben.

A kutatók rámutattak arra is, hogy a nagyagy azon részét is károsítják, amely a memóriáért és a tanulásért felelős, ami megmagyarázza a ,,kemo agy” tüneteit. Professzor John Toy azt mondta: ,,az alkalmazott terápiás adagok szükségesek a rák kezelése érdekében, de a test sejtjeit annyira károsítják, amennyire csak lehetséges.

A céljuk a lehető legtöbb előny elérése és a legkevesebb károsodás. Sajnos a mellékhatások mérgezőek az agyra.

Az egereken végzett kutatás reményteljes a kutatás új útjait nyitja meg annak meghatározásra, hogy hogyan lehetne ezt a mérgező hatást kezelni.

Fontos szem előtt tartani, hogy a jelenlegi rák elleni terápiákat klinikai kezelések során alkalmazzák, hogy az előnyeik ellensúlyozzák a mellékhatásaikat. Az embereknek nem kellene felhagyniuk a kezelésekkel ezen kutatás következtében.

A kutatók azt mondták, hogy védelmező, immunizáló anyagokat lehetne a kemoterápiával együtt alkalmazni. Továbbá újabb kutatásokra ösztönöznek, hogy a legveszélyeztetettebb sejteket meghatározzák.BBC UK


82. Bebe 2010. 08. 31. 14:13:49
Rákbetegek fóruma
Sziasztok!

A léböjt maga nem segít! Ahhoz még sok minden máds kell, és azt legalább másfél évig szokták csinálni, máj- vese- és béltisztítással egybekötve. De akkor azzal azt is vállalod, hogy ki sem mozdulhatsz otthonról a folyamatos, és végkimerítő kúra miatt!
És igen, vannak ilyen "gyógyreakciók" közben! Olvassátok el Beata Bishop : Ideje a gyógyításnak - című könyvét!
Totál lezsibbadtam tőle, és bizony, nem tudtam bevállalni!
Viszont a 6 hónapos zöldség gyümölcs kúrámmal azt értem el, hogy emelkedett a triglicerid szintem(mert, ah a máj nem kap zsírokat, és koleszterineket, akkor maga termeli!), vizesedek, emelkedett a vérnyomáűsom, puffadok, és híztam 10 kg ot!
Mára megfejtettem a titkot, miért volt!
Szóval szép ügyesen átállítottam a szervezetem szénhidrátégető üzemmódba. ami azt jelenti, hogy a szénhidrátokból merít energiát a test, és a fölösleget raktározza, valamint az ekkor óbevitt zsírokat szintén raktározza, mert nem tud vele mit kezdeni!
Kétféle üzemmód létezik a szénhidrátégető, és a zsírégető!
na, már most a zsírégető üzemmódhoz szükség van a fehérjékre! Amit ugye totál megvontam! csodálkoztam, h puffadok, és híztam?

Most visszaállítom magam zsírégető üzemmódra fehérje diétával. Tegnap csak sajtot, halat, zöldségeket ettem, és mára már nem is puffadok! totál jól érzem magam! Min. egy hétig csinálom, és a második héten heti 2x lehet enni szénhidrátot, hogy feltöltsem a raktárakat!
Na, azért mondom, hogy szerintem vigyázzatok a mindenféle diétákkal és kúrákkal, mert ha én ezzel végeztem, akkor onnan kiegyensúlyozottan fogok étkezni!
Egészséges étrend: a különböző élelmiszercsoportok megfelelő mennyiségben szerepelnek benne. A táplálkozással kapcsolatban általában a minőséget hangsúlyozzák, pedig a mennyiség ugyanannyira fontos. A reklámok nagy hatással vannak az emberek étkezési szokásaira, az élelmiszerek jó tulajdonságait (élettani, érzékszervi) emelik ki, azonban az élelmiszerreklámok többségénél nem szerepelnek utalások a fogyasztandó mennyiségre, bár ez segítené a fogyasztókat a helyes táplálkozási szokások kialakításában.

TÁPANYAGOK SZEREPE, MENNYISÉGE

A szénhidrátok a napi energia 55–58, a zsírok 30, a fehérjék pedig a 12–15%-át teszik ki. Ez egy 2500 kcal energiát tartalmazó étrendben körülbelül 344–362 g szénhidrátot, 83 g zsírt és 75–93 g fehérjét jelent. Emellett fontos az is, hogy az egymás utáni napok között ne legyen túl nagy eltérés, ingadozás az energiatartalmat illetően. Ez azt jelenti, hogy az átlagosan 2500 kcal-t tartalmazó étrend esetén az energiatartalom 2300–2700 kcal közé essen.
A szervezetnek mindhárom makro tápanyagra szüksége van, nem tehető különbség közöttük fontosság alapján. A szénhidrátok nélkülözhetetlenek az izomműködésben, az agyi funkciók és a vegetatív idegrendszer zavartalan működésében, a sebgyógyulásban, a veseműködésben, valamint a vérsejtek energiaforrásaiként. Szénhidrát szegény táplálkozás során gyakran csökken az állóképesség és a fizikai teljesítmény, nem ritka az elbutulás, mert az agy szőlőcukorral működik.
A fehérjék szolgáltatják a fejlődő test felépítéséhez szükséges anyagokat. A zsírok az idegrendszer működésében játszanak szerepet, de fontos elemei a sejtmembránnak, s nélkülözhetetlenek a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához is. A halakban levő telítetlen zsírok (halolajok) meggátolják a vérrögképződési folyamatokat, így fontosak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. A fehérjék elősegítik az egészséges mértékű zsírégetést is.
A megfelelő mennyiségű élelmi rostot elsősorban zöldségek, gyümölcsök, valamint teljes őrlésű gabonafélék és készítményeik biztosítják. A megfelelő tápanyagarányok mellett fontos a kellő mennyiségű vitamin és ásványi anyag felvétele is, amelyhez még inkább szükség van az élelmiszercsoportok változatos felhasználásához.


részlet az extrém szakácskönyvemből... :))))

Enikő!
Én rendszeresen szedek omega 3 at, napi 1200 mg ot! Halolaj kapszulában! +ligetszépe olajat is 500 mg... stb...


83. Napsugár ♥ 2010. 08. 24. 22:36:47
fényképről diagnózis
Sziasztok, nekem a saját tapasztalatom ezzel kapcsolatban megdöbbentő volt.

Éppen a kommunikációm erősítésére kerestem valamilyen ásványt, amikor egy olyan üzletbe tévedtem, ahol volt aura fotózás. Nem várt rá senki, de nálam annyi pénz nem volt, hogy arra is legyen.

A srác ragaszkodott hozzá, hogy megnézhesse INGYEN. Gondoltam, mi bajom lehet, kíváncsi voltam rá, mit lát. Hát az eredmény ledöbbentett mindkettőnket. Akkoriban váltam, a munkám nem ment, szóval nem voltam fényes állapotban. A fotó alapján teljesen sötétek voltak a csakráim, 10% alatti!!! működéssel. Azt mondta ilyet még nem is látott, csoda, hogy élek, ez a halál előtti állapot.

Még időm sem volt elkeseredni, amikor a lány, aki ott dolgozott, berakott egy CD-t indiai mantrákkal. A képen láttam, ahogy, mint egy esernyő, elkezd befelé áradni a Fény. Egymás után kezdtek a sötét csakráim megnyílni, és egyre fényesebbek és vakítóan csillogók lettek. Döbbenetes volt. A pirosas-sárgás aurám pedig átváltozott lilás-rózsaszínűre. Mondanom sem kell, hogy nem az ásványt, hanem azt a bizonyos CD-t vettem meg, amin a mantrák voltak. :)

Még egy dolog volt nagyon furcsa a srácnak, gondolom Kéktó, Te tudod, hogy miért, de szeretném, ha leírnád, hogy a yin-yang egyensúlyom teljesen középen volt a rossz állapotom ellenére. Ő még ilyet sem látott azelőtt.

Szóval attól függetlenül, hogy valamit nem látunk a két szemünkkel, attól az még működik, és nagyon is van.

Egyébként igaz a mondás, miszerint: "Látom, ha hiszem", és nem fordítva. Csak azt képes a szem látni, amit elhiszünk, és elfogadunk valóságként.

Én egyébként már láttam angyalt is kétszer...


84. Netboszi 2010. 08. 20. 19:35:59
Rákbetegek fóruma
A rák nem betegség
"..Nyilvánvalóan a gyógyszergyártók hatalmas profitot csinálnak majd, elég egy szinte alig valamire való szintetikus drogot kihozniuk, akármilyen súlyos mellékhatásokkal is. Minél nagyobb a hisztéria, annál nagyobbat fognak kaszálni. Egyértelműen a jelenlegi gyógyszeripar számára nem a gyógyítás fontos, hanem a minél nagyobb profit, akár életek árán is.
A legtöbb ember csak akkor döbben erre, amikor beteggé válik, sokan még akkor sem..." A rák nem betegség


Nem a rák okozza az ember betegségét; a személy betegsége az, amely a rákot okozza.

Vissza a cikkek menüjéhez

Kemény tények olvasását kezdi, melyek valószínüleg megváltoztatják eddigi gondolkodásának alapjait a testről, egészségről és gyógyításról. A címben szereplő, "A rák nem betegség" sokakat elbizonytalaníthat, provokatív is lehet, mégis bátorító mindenki számára.

Ez az olvasmány meglepetésként szolgál azoknak, akik eléggé nyitottak arra, hogy elképzeljék a rákról és más legyöngítő betegségekről, azok nem valódi betegségek, hanem a test reménytelen és végső kísérlete az életben maradáshoz, ameddig a körülmények azt lehetővé teszik.

Természetesen meglepő, hogy az a személy akinél a fő érintettség a rák (amely a valódi betegséget alkotja) nagy valószínüséggel meghal akkor is, ha a rákos sejtek valójában nem jelennek meg.

A rák csak azt követően jelenik meg, ha a szervezet összes védekező és gyógyító mechanizmusa csődőt mondott. Extrém esetekben - nagymennyiségű rákkeltő anyag evése, beszívása esetén a szervezet védekező képessége néhány hét, hónap alatt kimerül, és lehetővé teszi a rákos tumor nagyon gyors növekedését. Habár ez általában több év vagy évtized alatt alakul ki.

Sajnos alapvető félreértés és ismerethiány van arról, hogy mi áll a tumor növekedésének hátterében, amely rosszindulatúból gonosz szörnnyé alakul át, és nincs más célja, mint megtorlásul megölni minket és testünket bemocskolni. Mindazonáltal a rák a mi oldalunkon van, nem ellenünk. Amíg nem változtatjuk meg a felfogásunkat arról, hogy valójában mi a rák, addig ellenáll a kezelésnek, még a legfejlettebb módszernek is. Ha Ön rákos, és a rák valóban a test komplex túlélési válaszainak része, és nem egy betegség, amire utalok, választ kell találnia a következő kérdésekre:

•Milyen okok játszanak szerepet a testben kialakuló ráknál?
•Ha felfedezte az okot, képes megváltoztatni?
•Mi határozza meg a rák tipusát és bonyolultságát?
•Ha a rák egy túlélési mechanizmus, mit lehet tenni, hogy a szervezetünk védekezve legyőzze a drasztikus támadást?
•Mivel a test eredeti általános tervezése mindig az élet fenntartására törekszik és bármilyen csapás elleni védekezésre, miért tenné lehetővé a test az önmegsemmítést?
•Miért tűnik el szinte minden ráktipus magától, mindenfajta orvosi beavatkozás nélkül?
•A sugárkezelés, kemoterápia és sebészet valójában gyógyítja a rákot, vagy a túlélők más okok miatt gyógyultak meg, a radikális, mellékhatásoktól teli kezelések ellenére?
•Mi a szerepe a félelemnek, frusztrációnak, alacsony önértékelésnek és elfojtott haragnak a rák megjelenésében és kimenetelében?
•Mi a spirituális hit a rák mögött?


A rák alapjairól megnyugtató és gyakorlati választ kell találni a kérdésekre. Ha belső késztetést érez, az életet megváltoztató esemény legyőzésére, valószínüleg meggyógyul. A rák lehet az Ön legnagyobb lehetősége, hogy élete teljes egyensúlyát visszaállítsa, de komoly trauma és szenvedés okozójává is válhat. Bármelyik is történik, Ön mindig és teljesen irányítani tudja a testét.

"Nem a rák betegíti meg a személyt, a személy betegsége okozza a rákot."
A rák sikeres kezelése megköveteli, hogy a beteg ismét teljesen egésszé váljon teste minden szintjén, gondolataiban és szellemében is. Ha a rák oka pontosan beazonosítható, egyértelműen meghatározható mit szükséges tenni a teljes gyógyulás érdekében.

Minden egyes évben a "sikeresen" kezelt és gyógyított emberek százezrei fertőzések, szívproblémák, máj- és vesekárosodás és más betegségek következtében meghalnak, mert a rákkezelés a belső szervek és a test nagymértékű gyulladását és sérülését okozza.
Természetes, hogy ezeket nem tekintik a rák okának. Ezzel a statisztikai szépítéssel úgy tűnik, hogy nagyon jól haladunk a rák elleni háborúval. Más kérdés, hogy sokkal több ember magától a rákkezeléstől, és nem a ráktól hal meg. A tényleges kezelés csak úgy oldható meg, ha eltávolítjuk vagy leállítjuk a rákos sejtek gyors növekedésének okát.

A szó hatalma

A rák nem csak egy szó, hanem egy állítás, az abnormális vagy szokatlan sejtműködésre utal. Egészen más értelmezésben a rák egy csillagjegy. Ha valaki azt mondja, hogy Ön egy "rák" valószinűleg nem fogja el a halálfélelem. Kicsit sem valószínü, mert a saját értelmezésében a rák jegy nem azonos a rákkal, a betegséggel. De ha az orvosa behívja Önt az irodájába és azt mondja, hogy Ön rákos, valószinűleg lebénul, megfélemül, reményét veszti.

A rák szónak potenciális zavaró és elővigyázatossági értelme van. Az egyik képessége képes halálra itélni. Ha rákos beteg, úgy tűnik, hogy rák diagnózist állapítottak meg, bár ennek oka már sok évvel a betegség megjelenése előtt is jelen volt. Rövid pillanatok alatt a "rák" szó bárkinek a teljes életét felfordíthatja.

A kevés ismeret - melyet figyelmen kívül hagyásnak nevezünk - valójában nagyon veszélyes dolog. Majdnem mindenki, legalábbis az iparilag fejlett világban tudja, hogy a piszkos vízből vagy fertőzőtt tóból ivás hasmenést okoz, de mégis nagyon kevesen tudják, hogy a haragtartás, a düh és félelem, a gyorséttermek termékei, a kémiai adalékok és mesterséges édesítők semmivel sem kevésbé veszélyesek, mint a fertőzőtt víz ivása. Csak egy kicsivel több időt igényel az ember megöléséhez, mint a parányi amőba.


Hibás döntés

Mindannyian tudjuk, hogy ha a ház alapja erős, akkor könnyedén ellenáll a külső hatásoknak, a heves viharoknak. Ahogy látni fogjuk, a rák inkább egy jelzés arról, hogy valami hiányzik a testünk és életünk egészéből. A rák azt mutatja, hogy az élet teljessége (fizikai, mentális és spirituális) ingatag alapokon áll, és meglehetősen törékeny. Másként a leggyengébb.Bolond az a kertész, aki a leveleket locsolja, mert jól tudja, hogy a valós probléma nem ott van ott, ahol megjelenik, vagyis nem tüneti szinten. A növény gyökereinek locsolásával természetesen megtalálja a műveltető szintet, és ennek eredményeként a növény gyorsan és automatikusan regenerálja magát.

Bár a természetből vett példa egyszerű analógia, az emberi test nagyon összetett betegség feldolgozó folyamatának megértéséhez ad magyarázatot. Nagyon pontosan leírja a Földön létező minden életforma egyik legalapvetőbb és legerősebb irányító elvét.

Hevesen dacolok a kifejezéssel, hogy a rák egy gyilkos betegség. Az alábbiakban bemutatom, hogy a rák egyáltalán nem betegség.
Nagyon sok ember, aki a "rákja gyógyíthatatlan" kifejezést hallotta, valójában ellenállt az előrejelzésnek és teljesen meggyógyult.


Válaszok keresése

Nincs olyan rák, amelyet valaki nem tudott sikeresen túlélni, függetlenül attól, hogy milyen előrehaladott. Ha csak egy ember volt sikeres a rákból történő gyógyulásban, valamilyen mechanizmusnak kell lenni ugyanúgy, mint ami a rákot létrehozza. A földgolyón élő minden egyes ember képes mindkettőre. Ha rákot állapítanak meg Önnel, a diagnózist nem képes megváltoztatni, de bizonyos, hogy van ereje a leépítő következmények megváltoztatására. A mód, ahogyan a rákot látja, és a lépések, melyeket a diagnózist követően tesz, ezek lesznek a leghatározóbbak a jövőbeni egészségére vagy annak hiányára.

A rákra a professzionális gyógyítók úgy hivatkoznak, mint gyilkos betegségre. Ez tragikus következményekkel jár a mai rákbetegek és családjaik számára. A rák a borzalmas szenvedés, fájdalmak és halál szinonimájává vált. És ez igaz annak ellenére, hogy a rák az esetek 90-95 százalékában magától jelenik meg és tűnik el. Nem telik el nap anélkül, hogy a test ne hozná létre a rákos sejtek millóit.. Néhány emberben különösen az időszakos stressz folyamán sokkal több rákos sejt keletkezik, mint normális esetben. Ezek eltűnnek, ha a személy ismét jobban érzi magát. A DNA rákelllenes szerének kiválasztása, az Interleukin II, lecsökken a fizikai és mentális állapot romlása esetén és újra növekszik ha pihent és örömteli az ember állapota. Így a a legtöbb rákfajta bármilyen orvosi beavatkozás vagy valós veszély nélkül eltűnik.

E pillanatban is emberek milliói járkálnak úgy, hogy testükben rákos sejtek vannak, és fogalmuk sincs erről. Ugyanígy millió ember e pillanatban is saját rákos állapotát gyógyítja anélkül, hogy tudna róla. Általánosságban rengeteg spontán rákos sejt keletkezik, mint amelyet diagnosztizálnak és rákként kezelnek.

A valóság az, hogy relatívan kevés rák válik halálossá. A diagnosztizálása után egyetlen ráktipus esetén sincs esély arra, hogy magától eltünjön. Igen gyorsan célba veszik halálos fegyverek arzenáljával, így kemoterápiás gyógyszerekkel, sugárzással és sebészeti késsel. A rákos beteg problémája a diagnózissal történt megfélemlítés. Emiatt hagyják testüket vágni, égetni, mérgezni olyan műveletekkel, melyek többé vagy kevésbe a végső naphoz vezetnek. "Legnagyobb sajnálatunkra arról kell tájékoztatnunk, hogy semmi mást nem tehetünk Önért."

A legnyomósabb kérdés, hogy mennyire előrehaladott vagy veszélyes a rák, de nem kell meghalnunk. Miért jut néhány ember úgy túl a rákon, mintha az csak influenza lett volna? Csak szerencsések vagy létezik mechanizmus, amelyik a gyógyulás érdekében működik? Más szavakkal, melyik az az elem, amely megakadályozza a testet a természetes módon történő gyógyulástól, és azok a rejtett elemek, amelyek a rákot ilyen veszélyessé teszik. Ha ez egyáltalán veszélyes?

Bár nincs tudományos magyarázat arra, hogy a rák betegség (a túlélő mechanizmussal szemben) a legtöbb ember ragaszkodik ahhoz, hogy betegség, mivel ezt mondták neki, hogy elhigyje. A hiedelmük csak egy hallott információ, amely más emberek véleményén alapul. Ezek az emberek is más emberektől hallották. A rákról, mint betegségről végigkövethető az igazság néhány doktoron keresztül, akik a megfigyelések alapján leírták szubjektív érzésüket és vélelmüket néhány orvosi cikkben. Más doktorok véleménye hosszú idő óta megegyezik arról a jól megalapozott tényről, hogy a rák rosszindulatú betegség, amely valahogy életben tartja az embert, hogy aztán megölje. Az igazság meglehetősen különböző lehet.


A rákos sejtek kívánsága

A rákos sejtek nem részei a gonosz betegség kifejlődésének. Amikor a rákos sejtek szétterjednek a testben, céljuk nem a test életfunkcióinak tönkretétele, az egészséges sejtek megfertőzése és a gazda (a test) elpusztítása. Az önpusztítás egyetlen sejtnek sem célja, hacsak, az nem öreg, elhasználódott és kész a cserére. A rákos sejtek, mint minden más sejt, tudják, hogy ha a test meghal, ők is elpusztulnak. Csak azért, mert néhány ember feltételezi, hogy a rákos sejtek azért vannak, hogy elpusztítsák a testet, ez nem azt jelenti, hogy ez a céljuk, és képesek erre. A rákos tumor soha nem okozza a test tönkretételét, és nem vezet a test elhalásához. Semmi olyan nincs a rákos sejtben, ami távolról képes bármit elpusztítani.

A test sejtjeitől az életfontosságú táplálékok csökkentése és megvonása a rákos tumor nem elsődleges a következménye, hanem egyenesen a legfőbb okozója. Meghatározás szerint a rákos sejt normális, egyészséges sejt, amely genetikai mutáción megy keresztül egészen addig, amig képes oxigén nélküli környezetben élni. Más szavakkal, ha a sejtek csoportjától megvonja az életfontosságú oxigént (az energia elsődleges forrását), néhány elpusztul, a többi megváltoztatja a generikai kódját és legtalálóbb módon mutálódik: a sejtek képesek lesznek oxigén nélkül is élni, a működésükhöz szükséges energiát a sejtek metabolikus elhasznált részéből veszik.

Egyszerűbb a rákos sejtek jelenségét megérteni, ha összehasonlítjuk őket az általános mikroorganizmusok tulajdonságaival. A baktériumok két fő csoportba tartoznak, aerobic és anaerobic, azaz szükségük van-e oxigénre vagy tudnak élni nélküle. Ezt fontos megérteni, mivel több baktérium van a testünkben, mint sejt. Az aerobic baktériumok oxigéndús környezetben növekednek. Felelősek az élelem emésztéséért, fontos tápanyagok termeléséért, mint a B-vitaminok. Anaerobic baktériumok léteznek és fejlődnek olyan helyeken, ahol nincs a környezetben oxigén. Lebontják az elhasznált, illetve toxikus anyagokat, és az elhalt, elhasznált sejteket.

A test úgy tekinti a rákot, mint fontos védelmi mechanizmust, új vérereket növeszt a szükséges glukóz biztosítsa érdekében, hogy túlélje a rákos sejtek terjedését. Tudja, hogy a rákos sejtek nem okozzák, hanem megelőzik a halált, legalábbis egy időre, amíg a szervek kimerülése nem vezet a teljes szervezet elhalásához. Ha a rákot okozó mechanizmust (okozó tényezők) megfelelően kezeljük, a halálos kimenetel elkerülhető.

Az általános hiedelem szerint immunrendszerünk megvéd a rák ellen. Ez csak részben igaz. Az immunrendszer készen áll a rákos sejtek millióinak elpusztítására, melyet az egészséges szervezet a napi 30 milliárd sejt cseréje során végez. Ugyanakkor a immunrendszer nem avatkozik be a mérgek, az emésztés és érzelmi stressz által létrejött rákos sejtek elpusztítása érdekében.


85. me 2010. 08. 20. 14:10:56
Rákbetegek fóruma
Drága Gabi!

Egyet kérek, hogy ne menjen el a hited. És ne hagyd, hogy apukádé elmenjen, ne engedd, hogy feladja. Mutass neki videókat, akár, amit Judit feltett a profról, akár amit annak idején a culevitről belinkeltem, hogy igenis vannak olyanok, akik győztek a rákkal szemben.
Ahogy én kevés voltam, te is az vagy, apukádnak kell fejben eldöntenie.
Talán többet kellett volna nekem is bizonyítanom neki. De amikor a betegségről, mások sikeréről beszéltem, azt felelte apu, hogy jól van, ne magyarázz annyit. Ehhez tudni kell, hogy ő alapjában véve humoros volt, és ezt sem bántóan, sértően mondta, hanem poénosan. De benne volt az is, hogy nem érdekli, bármit mondok, csak mesének, hitegetésnek fogja fel. És ezt utólag látom.
Ne add fel, kérlek. Ezért küzdj! Ígérd meg nekem.

van olyan, hogy contramal, ez fájdalomcsillapító csepp. Kérdezz meg egy orvost, kaphatja-e. Írasd fel neki. Vagy ha kaphatja, de nem írják fel, szólj, és ami nekünk megmaradt, mert nem sok kellett, csak a nyelőcső-gyulladáskor a sugár idején, azt elküldöm.
Tudod a mobilszámom, bármikor kereshetsz.


86. ... 2010. 08. 18. 22:48:38
Rákbetegek fóruma

D vitamin

Harcolhatsz a mellrákkal, szívbetegséggel, súlyfelesleggel és még mi mindennel- a D vitamin segítségével. Minden fontos dolog, amit tudni érdemes erről a csodálatos vitaminról.

Valószínű már tudod, hogy a D vitamin segíthet az erős fogak, csontok felépítésében, de el sem tudod képzelni, mi mást tehet a tested nagy részéért. A D vitamin karban tart, javítja a kedved, véd a náthával szemben, drasztikusan csökkenti a rák kockázatát, és még több.

Megelőzhető lenne évi 150.000 rákos megbetegedés, ha csak növelni tudnánk a D vitamin optimális szintjét az emberek szervezetében- állapította meg egy kutatóorvos Amerikában. Talán nem véletlen, hogy az újságok hasábjai tele vannak a tejivást népszerűsítő reklámkampányokkal.

Ezek nagyszerű hírek, nem igaz?
Igen, egy nagy probléma kivételével: Egy kétségbeejtő jelentés szerint a nőknek több, mint harmada nem visz be elég D vitamint a szervezetébe az egészséges csontok érdekében- és több, mint 75%-uk hiányában van a magasabb mennyiségű vitaminnak, ami a betegségekkel szembeni harchoz kellene.
A napi egy pohár tej, okos ötlet a nagyobb mennyiségű D vitamin beviteléhez.

De a legjelentősebb energiaforrás a napfény, és itt van a baj.
A testünk D vitamint termel az ultraibolya sugarak segítségével, de amint egyre ravaszabbak lettünk a fenyegető bőrrákkal szemben- a naptól távol maradva, és megafaktoros naptejekkel felfegyverkezve- a D vitamin szintünk ez által lezuhant. Szerencsére, léteznek biztonságos módjai a beviteled növelésének, míg a D vitamin összes előnyét élvezheted.

Kisebb a rák kockázata
Alapjába véve a D vitamin csökkenti a mell, vastagbél, prosztata és a petefészekrák kockázatát. A tudósok úgy hiszik a D vitamin segít szabályozni a géneket, úgy, hogy megóvják az egészséges sejteket és csökkentsék a rákos sejtek növekedését. Jóformán testünk összes sejtjében találhatók D vitamin receptorok és hogy „tápláljuk” őket, egy megfelelő mennyiségben kell tartalmazni azt a vérnek. Ez nem csak attól függ mennyi időt töltesz a szabadban, vagy, hogy mit eszel, de attól is, hogy hol élsz.

Az északabbra élő emberek például, kevesebb UVB-sugarat szívnak magukba novembertől márciusig, ami azt jelenti, hogy jellemzőbb rájuk az alacsony D vitamin szint, és magasabb náluk a rák kockázata is. A tanulmányok kétszer annyi halálos végkifejletű vastagbélrákot és 50%-kal több mellrákot diagnosztizáltak a távoli északot és a naposabb délt összehasonlítva.

A téli plusz kilók kivédése
A hideg időjárás most nagyon távolinak tűnhet, de a lakásban töltött több idő és a kevesebb napsütéses óra csökkenheti a nőknél a D vitamin termelését. A kutatók, úgy gondolják van magyarázata annak, hogy miért szed fel néhány nő plusz kilókat amikor leesik a hőmérő higanyszála: Az alacsony D vitamin szint, megemelheti a leptin szintjét, ami egy étvágy-szabályozó hormon. Ha ez történik, az agyad nem küldi a jelet, amikor tele vagy, és abba kellene hagynod az evést. A túlsúlyos nők különösen veszélyeztetve vannak , mert a súlyfelesleg fölszívhatja a D vitamint, a test számára elérhetetlenné téve azt.

Garancia az egészséges szívnek
A D vitaminról úgy hiszik, segíti az alacsonyabb vérnyomást és szabályozza azokat a hormonokat, amik érintkeznek a vérerekkel és a szívizmokkal. A felmérések szerint a magasabb D vitamin szintű embereknek 50%-kal kisebb a kockázata a szívbetegségekre.

A magasabb D vitamin szintű emberek az alacsonyabbakhoz hasonlításával a Harvardi tudósok arra a megdöbbentő eredményre jutottak, hogy 62%-ban az alacsony D vitamin szintű embereknél felmerül a stroke és szívinfarktus kockázata. - Azt is észrevettük, hogy a kardiovaszkuláris betegségekben szenvedők halálozási száma nagyobb a téli hónapokban, amikor általában a D vitamin szint a legalacsonyabb - állapította meg egy kutatóorvos.

Mondj búcsút a szezonális rosszkedvnek
Az alacsony D vitamin szint kapcsolódhat még egy másik téli „betegséghez”: a szezonális érzelmi zavar (SAD), a depresszió egyik formája az északi országokban sokkal gyakoribb. A kutatók úgy vélik a D vitamin segít szinten tartani az agyban levő „boldogsághormonokat”, a szerotonint, ami fontos szerepet játszik a hangulat szabályozásában. Ez a tápanyag, úgy tűnik egész életre szóló pozitívumokkal bír az agy egészsége érdekében, a csecsemő fejlődésének serkentésétől kezdve, a felnőttek szellemi frissességének megőrzésén át öreg korukban is.

Növeld a védelmet a megfázással és influenzával szemben
A kutatások azt mutatják, hogy a megfázások és influenzák rosszabbak, ha a D vitamin szint csökken, és ez az északon élőknél fokozottabban érvényesül, ahol a D vitamin szint általában alacsonyabb. Akkor dobjuk sutba a C vitamint és vegyük elő a „napsugár vitamint” a közönséges megfázás gyógyszereként? Szakértők még nem tettek ilyen kijelentéseket, de ott az a vonzó bizonyíték hogyha magasan tartod a D vitamin szintedet, az elvághatja az esélyeit, hogy felszedj valami bacillust, amivel az egész családot végigfertőzöd.

Egy újabb felmérésnél, ahol nőket vizsgáltak, akik meghatározott mennyiségű D vitamint szedtek naponta, kisebb eséllyel lettek influenzások, kevesebb volt náluk a megfázások száma is, és akik ennél az adagnál is többet vittek be szervezetükbe még kevesebb tünetet mutattak. Nem csoda, hogy néhány tudós antibiotikum-vitaminnak nevezi a D vitamint.

Az autoimmun betegségek megelőzése
A D vitamin védelmezően hat a génekre, amik növelik az olyan betegségek kockázatát, min a Sclerosis Multiplex (idegrendszeri károsodást okoz a betegség, bénulással is járhat). Néhány tanulmány szerint azonban a D vitamin sok más autoimmun betegség megelőzésében is segíthet-beleértve a reumás ízületi gyulladást, az 1-es típusú cukorbetegséget, és a Crohn betegséget ( a vastag és vékonybél gyulladásos betegsége). Még az egészséges emberekben is, az alacsony D vitamin szint fokozott gyulladáshoz vezethet, ami az immunrendszer negatív visszajelzése.

Csontok megerősítése

Régi hírnek tűnhet a D vitamin és a kalcium szerepe az egészséges csontoknál, de ez nem kevésbé fontos, különösen a nőknél. A gyenge csontokból adódó csontritkulás és törések a nők felénél felbukkannak, és a kalciumban gazdag ételek fogyasztása nem jelent túl sokat, ha nem fogyasztasz elég D vitamint. A vitamin segít a testednek a kalcium és foszfor felszívásában, ezek az ásványi anyagok fokozzák a csontok erősségét.

Egy friss felmérés szerint a kalcium beviteltől eltekintve, azok a nők akik megfelelő mennyiségű D vitamint juttattak a szervezetükbe a csonttörések kockázatát 20%-kal csökkentették.


87. ... 2010. 08. 18. 22:04:28
Rákbetegek fóruma

a HPV16 genomjaA humán papillomavírus (HPV vagy Human Papillomavirus) egy DNS-víruscsoport, mely a bőrön és a nyálkahártyákon okoz elváltozásokat. Több mint 100 különböző humán papillomavírus típust azonosítottak. Egyesek szemölcsöt, mások szubakut lefolyású fertőzést okoznak, mely daganatot megelőző állapotot is jelenthet. A vírus bőrdaganatokat, de főleg méhnyakrákot és egyéb genitális rákot okozhat.

Tartalomjegyzék [elrejtés]
1 Működése
2 Statisztika
3 HPV-típusok rizikócsoportjai
4 A HPV születése
5 HPV-diagnózis
6 Teendők HPV-fertőzés-esetén
7 Férfiak HPV-fertőzöttsége
8 Külső hivatkozások

Működése [szerkesztés]
Az említett vírus DNS-ből épül fel, vagyis ugyanabból az örökletes anyagból, amely a növényi, állati, emberi sejtek működését is szabályozza. A vírusok, így a daganatot kiváltó DNS vírusok nem képesek önmagukban szaporodni. Ehhez mindig egy magasabbrendű élő sejt közreműködése szükséges. A vírusok – bejutva a szervezetbe – beépülnek az egészséges sejtekbe, köztük olyanokba is, amelyek a szövetek saját elöregedett sejtjeit pótolja. A sejtek normális működését úgy „kódolják át”, hogy többé azok már nem csak a körülöttük lévő szövetek épségének fenntartását végzik, hanem a bennük lévő vírusokat is megsokszorozzák. Az átkódolás visszahat a gazdasejt saját életműködésére, mert például a humán papillomavírus kikapcsolja a sejtben lévő védekező mechanizmusokat, amelyek saját örökítő anyagának (DNS-ének) épségéért felelősek. Ezután a fertőzött sejt már nem képes kivédeni a benne lévő vírus vagy a környezetből bejutott rákkeltő anyagok további DNS-t károsító hatását. Ez olyan láncreakciót indíthat meg, amelynek következtében a sejt fokozatosan elveszti a környező sejtekkel való kapcsolattartás képességét, egyre gyakrabban és szabályozatlanul osztódik, végül ráksejtté alakul át.

Statisztika [szerkesztés]
A méhnyakrák világszerte a nőket fenyegető második leggyakoribb rosszindulatú daganat. A világon 550 ezer méhnyak- és egyéb rák kialakulásáért felelős, mely az összes daganatos megbetegedések 6,1%-a. Az epidemiológiai vizsgálatok kimutatták, hogy a méhnyakrákok és az egyéb genitális karcinómák több mint 90%-a összefügg a humán papillomavírussal (HPV).

A HPV az egész világon megtalálható, és legalább 100 alfaja különböztethető meg, melynek egy része a bőrt, másik része a nyálkahártyát támadja meg. Ezek közül mintegy 60-féle törzs a nemi szervek tájékán, a genitális traktusban, a méhnyak, a szájüreg, a garat, a gége, a nyelőcső, a végbélnyílás környéki régió vagy a hímvessző hámján található. A HPV a ma ismert leggyakoribb szexuális úton fertőző ágens. A szájnyálkahártya fertőzése legtöbbször orális szex útján következik be, de szüléskor a fertőzött anyáról is ráterjedhet az újszülött szájnyálkahártyájára.

HPV-típusok rizikócsoportjai [szerkesztés]
magas rizikójú: 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 52, 53, 56, 58, 59, 66, 67, 68, 70
átmeneti rizikójú: 40, 42, 43, 51, 54, 61, 62, 69, 71, 72, 73, 77, 82, 83, 84, 86, 87
alacsony rizikójú: 6, 11, 44, 55, 74
A HPV születése [szerkesztés]
Néhány, a világon szétszórtan előforduló ritka HPV-variáns jelenlétét kimutatták a legalább 12 000 éve elszigetelt közösségekben élő dél-amerikai indiánoknál is. Ez a megfigyelés azt a feltevést támasztja alá, hogy a papillomavírus már azelőtt megjelent, hogy az emberi faj kialakult és az egyes etnikai csoportok szétváltak volna.

A HPV-törzsek egyik csoportja szerencsére csak jóindulatú hámelváltozást okoz, ami könnyen eltávolítható. A papillomavírusok másik csoportja ugyan „rák-előtti” állapotot és rosszindulatú daganatot idéz elő, de nem egyforma erősséggel, és sokszor akár évtizedekig tartó lappangási idő után, mert mint jeleztük, egyéb külső tényezők is szükségesek a daganat kialakulásához.

HPV-diagnózis [szerkesztés]
A lappangási időszakban a vírus elrejtve, de mindvégig jelen van a fertőzött sejtekben, és így mód van a HPV-fertőzés felderítésére és a védekezésre. A vírus többféleképpen is kimutatható. Sokszor – de sajnos nem minden esetben – a papillomavírusra valló jellegzetes elváltozások találhatók a hüvely és a méhnyak nyálkahártyájának sejtjeiben, amelyet a rák citológiai szűrése alkalmával a vizsgálatot végző citológus felismer, és a leleten jelzi a HPV valószínűségét a szűrővizsgálatot kérő nőgyógyásznak. A citológiai kép csak a fertőzés meglétére utal, de ezen az alapon nem lehet meghatározni, hogy alacsony, átmeneti vagy magas rizikójú fertőzésről van-e szó. Ezután a nőgyógyász újabb sejtmintát küldhet a speciálisan felkészült laboratóriumokba, ahol a HPV-kimutatás és típusmeghatározás is elvégezhető. Ez nem egyszerű feladat, és a választott módszer attól is függ, hogy kevés vagy sok vírus van-e jelen a nyálkahártya sejtjeiben. Erős fertőzés esetén a vírusok burokfehérjéje speciális szöveti immunreakcióval a sejtmagokban láthatóvá tehető.

Elviekben hasonló módszerrel a vérben keringő vírusfehérje-ellenes anyag is kimutatható. Más esetben géntechnológiai eljárásokat kell alkalmazni. A legérzékenyebb vírusazonosítási eljárás az úgynevezett polimeráz-láncreakció, amelynek segítségével akár a csupán egy-két sejtben megbúvó néhány vírus is megtalálható. HPV-tipizálás szükséges az alacsony, az átmeneti vagy a magas rákkockázat meghatározásához, a fertőzés megelőzésének elősegítéséhez és a – még kísérleti stádiumban lévő – vírusellenes vakcináció stratégiájának kialakításához.

Teendők HPV-fertőzés-esetén [szerkesztés]

Progresszív szimptómák női nemi szervenHa a rákkeletkezés szempontjából alacsony kockázatú vírusfertőzésről van szó, és nincs látható nyálkahártya elváltozás, elég a rendszeres citológiai vizsgálat.
Ha a nőgyógyászati vizsgálat kóros elváltozást derített fel, és különösen, ha a magas kockázatú HPV 16 fertőzés is fennáll, de rosszindulatú daganat még nem alakult ki, a kóros területet egyszerű műtéttel (konizáció) el lehet távolítani. A műtét akkor is elvégezhető, ha már súlyosabb, rákot megelőző állapot áll fenn. Ez nem befolyásolja a későbbi fogamzóképességet. Műtét után sokszor már nem lehet kimutatni HPV-fertőzést, néha azonban még visszamaradhatnak rejtett vírusok. Ezért, valamint az újrafertőzés veszélye miatt érdemes továbbra is rendszeres citológiai szűrővizsgálatot kérni. Újabban egy ígéretes HPV-ellenes gyógyszer klinikai bevezetésének előkészítése folyik, ami esetleg feleslegessé teszi ezt az egyszerű műtétet is, vagy segít a megelőzésben.
Ha a méhnyakrák kialakult, a méhet el kell távolítani. A műtét típusa és a műtétet követő utókezelés módja a daganat korai vagy előrehaladott stádiumától függ. A leginkább előrehaladott méhnyakrákok esetén sugár- vagy gyógyszeres kezelést alkalmaznak.
Férfiak HPV-fertőzöttsége [szerkesztés]

Krónikusan fertőzött férfi nemi szervHPV-vírussal a férfiak egy részének nemi szerve is fertőzött, de esetükben ez általában nem okoz látható tüneteket és nem alakít ki betegséget. A nőknél ugyanis a vírus behatol a méhnyak felszínét borító hámszövet legalsó sejtrétegébe, ami szükséges számára ahhoz, hogy hosszú távon is életben maradjon és szaporodjon.

A férfiak részéről fennáll a visszafertőzés veszélye, azaz egy vírushordozó férfi újra megfertőzheti a betegségéből kigyógyult partnerét – akár hüvelyi, akár orális szexről van szó. Ezért javasolt, hogy az a férfi, akinek partnerét méhnyakrákkal vagy rákmegelőző állapottal kezelték, végeztessen el egy olyan vizsgálatot, amelynek során megállapítják, hogy ő maga fertőzött-e a HPV vírussal. Ezeket a vizsgálatokat elvégzik például a Semmelweis Egyetem 2. sz. Patológiai Intézetében és az Országos Onkológiai Intézetben. Amennyiben a vizsgálat HPV-fertőzést igazol, de nincs látható hámelváltozás a nemi szerven, akkor általában a fertőzött sejtréteg – alulról felfelé pótlódva – 2-3 hónap alatt lelökődik.

Külső hivatkozások [szerkesztés]
A férfiakat is fertőzi a HPV (InfoRádió, 2010. január 27.)
A HPV felelős a pénisz daganatos megbetegedéseinek feléért (InfoRádió, 2009. augusztus 25.)


88. Netboszi 2010. 08. 18. 10:54:45
Rákbetegek fóruma
Ez csak másolat, mint észrevehettétek. Cinci az önkogénekkkel foglalkozik ezek szerint. Tényleg érdekelene minket az erről publikált cikked.
A prof a tumorprcesszorokkal foglalkozik ez a második fajta rákkal kapcsolatos gépntipus. A harmadik pedig a stabilitás gének területe.
Vagy nem jót idéztem?


Miként okoznak rákot a gének?

A rák kialakulásában a gének szerepét a Magyar Tudományban közlés alatt álló írás ismerteti (Oláh, 2005). Itt "a tárgy dicsérete" következik. Az utóbbi évtized molekuláris genetikai és genomikai kutatásainak köszönhetően ugyanis többet tudtunk meg a daganatokról, mint a rákkutatás előző egy évszázada alatt bármikor. A rákot napjainkban genetikai betegségként határozzuk meg, mivel a daganatok kialakulásának fő hajtóerejét a testi sejtekben felhalmozódó genetikai változások adják. Olyan genetikai változások (mutációk) felhalmozódásáról van szó, amelyek túlélési, illetve szaporodási előnyt biztosítanak az érintett sejteknek, és végül a kialakult ráksejteknek. Az ellenhatást az emlős sejtek "öröklött hibajavító képessége" biztosítja. Sejtjeink - több százmillió éve - számos biztonsági mechanizmust őriznek, amelyek megvédik őket a géneket ért mutációk halálos következményeitől.

Bár a rák rendszerint nem örökletes, mindig génhiba következménye, létrejötte során bizonyos gének mutációja következtében a sejtek elvesztik ellenőrzésüket a normális sejtosztódás és sejtnövekedés felett. Sok más genetikai betegségtől eltérően egyetlen gén meghibásodása önmagában még nem okoz rákot. A rák kialakulása sokkal inkább egy többlépcsős, több gént érintő folyamat, amely magába foglalja az örökletes és környezeti tényezők (például kémiai karcinogének, vírusok) összetett kölcsönhatását. Vagyis abban az esetben kell rosszindulatú daganat kialakulásával számolni, ha több gén is meghibásodik. Ez a "több" a gyakori daganatokra nézve négy-hét egymást követő - és nem javított - mutáns gént jelent. A rák soktényezős kóreredetét támasztja alá az a tény, hogy előfordulási gyakorisága az életkor előrehaladásával növekszik. Valamennyi "lépés" megtétele ugyanis rendszerint több (három-négy) évtizedet vesz igénybe.

Amikor az első génhiba öröklött, a rákot örökletesnek tekintjük. Ezzel ellentétben, nem örökletes ártalmak miatt bekövetkező mutáció esetén a rákot szerzettnek nevezzük. A szerzett daganatok rendszerint sporadikus előfordulásúak. Az örökletes daganatok - a minden testi sejtben jelen lévő öröklött káros mutáció miatt - gyakran családi halmozódást mutatnak, és a daganatos megbetegedések a szerzett daganatokhoz hasonlítva fiatalabb korban alakulnak ki.

A rák létrejöttében háromféle géntípus (onkogén, tumorszuppresszor, stabilitás-gén) mutációja játszik szerepet. Az onkogének a humán genom proto-onkogénjeiből funkciónyeréssel járó mutációk következtében kialakuló gének. A proto-onkogének fehérjetermékei a normális sejtnövekedést serkentik. Az onkogének nagyfokú ellenőrizetlen sejtosztódást idéznek elő. A tumorszuppresszorgének funkcióvesztéssel járó mutációk révén vesznek részt a daganatképződésben. Normális esetben a tumorszuppresszor gének fékezik a sejtosztódást. Ha az adott génpár mindkét tagja működésképtelenné válik, a sejtosztódás kontroll nélkül folytatódhat. A stabilitásgének különböző DNS hibajavítási rendszer tagjai, és a genom integritásának fenntartásában vesznek részt, ezáltal minimális szinten tartják a genetikai változásokat. Így lényegében közvetett tumorszupresszorok, amit az is igazol, hogy inaktiváló mutációik következtében más génekben is megnő a mutációk gyakorisága. Az örökletes daganatok és rákszindrómák kialakulásáért többnyire a tumorszuppresszorgének és a stabilitásgének öröklött mutációi felelősek. A BRCA1 és BRCA2 gén közvetett tumorszuppresszor hatású stabilitásgén. A stabilitásgéneket korábban a tumorszuppresszorgének közé sorolták. Újabban a stabilitásgéneket megkülönböztetik a klasszikus tumorszuppresszor-génektől, mivel kizárólag a klasszikus tumorszuppresszorok és az onkogének mutációi képesek közvetlenül befolyásolni a nettó sejtszaporodást, ezáltal biztosítva a szelektív szaporodási előnyt a mutáns sejteknek. Ez azzal magyarázható, hogy az onkogéneket és a klasszikus tumorszuppresszorgéneket érő mutációk közvetlen hatást fejtenek ki a daganatképződésre a jelátadó útvonalakon működő fehérjetermékeik révén.

A klasszikus tumorszuppresszor gének felfedezése Alfred Knudson nevéhez fűződik, aki 1971-ben kidolgozta híres kettős sérülés (two-hit) elméletét. Ebben leírta, hogy egy öröklött mutáció miként magyarázhatja a bizonyos daganatos betegségek iránti fogékonyságot. Mivel minden génből két példányt öröklünk, a génpár csak mindkét allél (génváltozat) sérülésével tehető működésképtelenné. A genetikai fogékony egyén egy mutáns génnel születik, amely minden testi sejtben megtalálható, így a célszerv(ek) bármely sejtjében az adott gén másik alléljének károsodása rosszindulatú átalakulást eredményezhet. Nemcsak a daganat kialakulása valószínűbb, hanem gyakran multicentrikus eredetű, és fiatalabb korban jön létre, mint azoknál, akik nem hordozzák a kérdéses génhibát. Hajlamosító génhiba hiányában azonos sejtben bekövetkező két - a gén mindkét allélját inaktiváló - "ütés" szükséges a betegség kialakulásához.


89. Gyöngyös 2010. 08. 13. 11:40:14
Rákbetegek fóruma
Kedves Fórumlakók!
Kb 1 éve olvaslak Titeket, a segítségetekre lenne szükségem. Másfél éve műtöttek először vastagbél rákkal, majd egy éve, mert a daganat kiújult. Közben kemo, meg a szokásos egyszerű alternatív támogatás, ásványi anyagok, flavin, teák. A második műtét után csökkentettem a fehérje bevitelt, max hetente egyszer ettem csirkemellet, halat, egyébként sok zöldség, gyümölcs, gabonák. Elkezdtem a Culevitet napi 30szemmel, teák, olajok, ásványi anyagok (szelén, cink, magnézium, kálcium), c, e vitaminok. Ekkor is volt egy rövidebb tablettás kemo. A januári PET CT negatív lett, ezért csökkentettem a Culevitet napi 20 szemre, a többit folytattam. Áprilisban áttértem a Vitacellre a Culevitről (egy negatív kolonoszkópia és vérvételt követően), mert olcsóbb, egyszerűbb. Most júliusban egy újabb PET CT máj áttétet mutatott. Áttértem a teljesen állati fehérje mentes étrendre, plusz napi kétszer 4dl frissen centrifugázott zöldséglevet iszom, eszem a bogyóimat, teát és olajokat. Gondolom (remélem) erősen méregtelenítek.
Szeptemberre kaptam időpontot máj biopsziára és egyben elektródán keresztüli „égetésre”. Ezt nem tudom pontosabban megfogalmazni, az eljárás célja a daganat elhalása, mert sebészileg nem eltávolítható helyen van. Ha valakinek volt ilyen beavatkozása, kérem írja meg, hogy mivel jár, az orvos elég szűkszavúan csak annyit mondott, hogy egy kicsit fáj, de nem komoly.
És minden ötletet szívesen várok, ami a továbbiakat illeti, abban sem vagyok biztos, hogy szabad-e hagynom ezt a „májégetést”.
Előre is köszönöm!


90. Káma 2010. 08. 10. 12:55:22
Rákbetegek fóruma
Drága Angeleyes!

Csak remélni tudom,hogy még olvasol minket.
Szeretném,ha tudnád,mit jelent az öngyilkosság a gyermeknek.
Én felnőtt nő voltam,33 éves,amikor az Anyám öngyilkos lett.
Éveken keresztül nem tudtam kiheverni,talán még mostanáig sem.
Kerestem a miérteket,a magyarázatokat.
Találgattam,hogy mit nem tettem meg,amit meg kellett volna tennem.
Évekig tartó bűntudat következett.
Vagy büntetni szeretnél valakit?
De a gyermekedet nem szeretnéd egész életére bűntudatban tartani ugye?
Vagy a szüleidet?
Akkor most tessék fölállni,és küzdeni!!!
Az Anyám annyi idős volt,mint most Te,és mellrákkal lett műtve,úgy ahogyan a nagykönyvben van megirva,nyirokcsomókkal együtt távolitották el az egyik mellét.Aztán nőgyógyászati panaszai lettek,és megcsinálták a nagyműtétet is,méh,petefészek.
De túlélte több,mint 20 évvel mindezt.
Lehet,hogy ma is élne,ha nem jön egy családi perpatvar,és hirtelen felindulásból nem hajtja le az egész doboz szivritmusszabályzóját.
Az Apámmal vitatkoztak össze,és a vita hevében megtette.
Egyből megbánta,és megpróbálták meghánytatni.
Azt hitték,hogy kiürült a gyomrából,nem hivtak mentőt.De nem úgy történt.
Mire az Apám engem hivott,én meg a mentőket,akkor már nem tudtak semmit sem tenni.
Megállt a szive.
Ha hirtelen felindulásában nem követi el azt a butaságot,akkor láthatta volna,hogyan nőnek föl az unokái,ott lett volna a lányom esküvőjén,és most gyönyörködhetne a 3 hónapos dédunokájában.
Mert a rákjából meggyógyult.
A több mint 20 év,az már a gyógyulás.
Hasonló a helyzeted,mint az Anyámé,olvass el,és gondolkozz el rajta!!!
Ne ess kétségbe,Bebe szavaival élve "Mindenből van kiút"!!!
Csak küzdened kell!!!
Tudod: " Az élet a küzdés maga!"
Kapkodd össze magad,és legyél a régi bizakodó Angeleyes,aki még sokáig fórumozik itt velünk,és segiti tanácsaival,tapasztalataival a többi fórumlakót.
Ird újra a blogodat,és a verseidet mások gyönyörűségére!!!

Gyógyulást,kitartást és hitet: Káma


91. Bebe 2010. 08. 10. 10:46:16
Rákbetegek fóruma
Ange kedves!

Tudod, bevallom neked, én is mindig szeretetre vágytam, igaz szerelemre, amit sosem kaptam meg, attól az egyetlen páromtól, aki egy vasmacsó, önző, és saját érdekeiért bárkit eltapos...

férfierőt akartam , igazi gyengéd szerelmet, de nem kaptam... párom mindnekit kiírtott körülöttem, nehogy kapcsolatba kerüljek bárkivel, köszönni sem mertem a férfiaknak! Nos... így jött ki a baj... igaz szeretet kellett volna, ami nem volt...

aztán mikor elmerültem a mocsárban, rájöttem, ez nem megoldás... egy ilyen ember miatt tegyem én el magam láb alól? Hát ki ő, hogy még meg is halnék érte, aztán ő utána boldogan élné az életét??????

másrészt definiáltam a szerelmet: mi a szerelem?
egy másik élőre kivetített érzelem, ami engem burkol rózsaszín felhőbe, de gyszer elillan a varász, és nem marad utána semmi!
a szeretetet nem mástól kell várni, ma már egymagam is boldog vagyok olyan kapcsolatban, amilyenben! Tudod, szeresd önmagad, és mindegy kivel élsz, mindegy hol, mikor milyen körülmények között! Nem számít ki van veled, ki ellened, hiszen BÍZOL mahgadnban és a tetteidben!

tudod, mindig elítéltem régebben az olyanokat, akik annyira önteltek voltak, és elégedettek önmagukkal, pedig ők tették jól! Persze egészséges mértékben, de pontosan úgy kell tennünk nekünk is!(mert mire tanítottak minket? szeressük, tiszteljük a másik embert, de arról nem hallottunk, hogy magunkkal is ezt kellen tennünk, az már öneteltség, beképzeltség volt!)
szeretni magunkat, úgy ahogyan vagyunk, bízni a tetteinkben! Becsukott szemmel előre menni, menni, menni, mindig tovább!
na, és tudod, mire jöttem rá?
a párom mindazt tudja, amit én évekig tanultam könyvekből, tanfolyamokon:

pl:
Este sor került beszélgetésre a párommal. Közben a nagy fejlődésben megint előjött a haragom… Megint felróttam neki, hogy nem segített, hogy nem törődött velem, hogy nem is érdekli, mi van velem… Ő megint felrótta a sarlatánra kidobott pénzt. Adok, kapok alapon, egy kicsit elvitatkoztunk, mindenki csak a magáét mondta, de nem hallgatta meg a másikat. Végül megkérdezte:
- Most veszekedni akarsz?
- Nem! Utálom a vitát, a veszekedést! Beszélgetni akarok! Mindenről! Meg akarok bocsátani mindent, de olyan nehéz, ha meg sem beszélhetem veled! – feleltem.
- Ne mondd, hogy nem segítettem! Igenis segítettem! Itthon voltam veled!
- Igen, kinn a garázsban… buliban, a vadászházban… polgárőrségben… elmosogattál 2 x, de ettől többet nem segítettél! A 45. szülinapomon áttétes mellrákkal megműtve feküdtem a kórházban, te pedig egész éjjel a pinceklubban mulattál! Még attól is visszatartottál, ha én el akartam menni valahová gyógyulni! Miért? Mit akasz, hogy meghaljak? – vádaskodtam. Fel sem fogod, hogy miben vagyok! Nem is érdekel! – folytattam.
- De igen! Felfogom, sőt! Látom, hogy eredményesen gyógyítod magad! Látom, meg mások is mondják, hogy ezt az egészet ÉLETKEDVVEL fogod fel! Ezért meg fogsz gyógyulni! Még az én betegségemet is leküzdöd, akkora erőd van! Még engem is túlélsz! Sőt! Szerintem már most meggyógyultál!
- Te könnyen beszélsz, nem te vagy beteg! – folytattam.
- Ki tudja, hogy nekem mi bajom van? Lehet, hogy holnap már fel sem kelek! – felelte.
- Na látod! Erről beszélek! Te 27 évig minden nap meghaltál! Minden nap szó volt a halálról! Persze mindig csak a te halálodról! Állandóan azt hallgattam! Csoda, ha a végén én patkolok el? Annyit dolgoztunk, hogy kilógott a belem, hiába szóltam, hogy nem bírom tovább! Te pedig csak azzal foglalkoztál, hogy téged hogyan temesselek el!
- De van tető a fejed fölött! Képzeld, ha ennyire fázol most, és kinn kellene feküdnöd az utcán! – mondta.
- Mit érek a tetővel, ha én már nem leszek benne?
- Tudod, valamire rájöttem, és erre te ébresztettél rá!
- Mire? – kérdeztem.
- Arra, hogy érdemes élni mégis! Látom, te mit megteszel az életedért!
- Akkor többé a halálról ne szóljál! Ne beszéljünk többet erről! – zártam le a vitát.
Ezután folytattuk az esti programot, amit szoktunk, fürdés, lefekvés, tv nézés… ekkor újra eszembe jutott valami fontos:
- Te szereted magad? – kérdeztem tőle.
- Igen, persze, hogyne! – jött a határozott válasz, amiben egyébként biztos voltam.Úgy mondta, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne!
- Hogy szereted magad? Honnan tudod, hogy szereted? Mit szeretsz magadban? Miért szereted magad? – faggatóztam.
- Szeretem magam, mert tudom, hogy hiányoznék a létből, ha nem lennék! – felelte.
Én megdöbbentem a válaszon. Ő ezt így tudja, én meg mennyit küszködök ezzel, mennyi könyvet olvastam, mennyi emberrel beszéltem erről, és még mindig vannak fenntartásaim… Én ezt ésszel próbálom meg bebeszélni magamnak… Próbálom elfogadni, meggyőzni magam… H ogy is foglamazzam, KŐKEMÉNYEN kutatok! Keresem a szeretetet!
- Arra gondolsz, hogy te szereted e magad? – kérdezte.
- Igen! Mert én nem vagyok benne biztos! – feleltem bizonytalanul.
- De Erzsi! Hiszen te is szereted magad! Szereted az életet! Mindenki látja! Hiszen akkor nem tennél meg mindent a gyógyulásodért! Látszik, mennyire akarsz élni! Szereted magad te is! – mondta meggyőzően.
- De én… én nem a testemet szeretem, vagy hogy kell szeretni magam? Te hogy szereted magad? – firtattam tovább.
- Én úgy, ahogy vagyok! Testestől, lelkestől! – felelte magabiztosan.
- Na! Ez az! Erről beszélek! Én nem a testemet sajnáltam, amikor kiderült, hogy meghalhatok, hanem a lelkemet, a szellememet, aki benne lakozik! Ezért hajlandó vagyok mindent megtenni, minden önsanyargatást elvégezni, hogy még itt maradhassak! Ha az élet egyetlen esély, vegyük komolyan!


és ez még 2007 ben volt! Azóta tudom, nem másoktól kell várni a szeretetet! Látod, a párom hogy szereti magát? Na, az ilyen ember siosem lesz rákos! Mert így kell! Bízni, és hinni önmagunkban! Lehet, h ő egy kicsit sok is, de felismertem, hogy a viselkedésével engem arra ösztönzött, hogy sok indent felismerjek, és ebből is látszik, nem az anyagban kell keresni a megoldást, mert ugye én könyvekből, filemkből, tanfolyamokon kerestem a szeretetet, vagy önelfogadást!
sokat segített ebben a reiki! A mesterem megmondta, egy nap felkelünk, és úgy érezzük, hirtelen minden világos! És mától az életem gyökeresen megváltozik! Én nem hittem ebben! Nekem? Hogyan, ha a párom nem engedi? Rab vagyok egy kalitkában! - na, persze, nem is a külső változott, csupán belül, minden belül változott meg, a gondolataim, az érzéseim! Csodálatos belső utazás volt! Felismertem a bennem elém tárt lépcsőt, és elindultam felefelé, a sötét gödörből a fényre!

neked is ott a lppcső! Keresd meg, és indulj el felfelé!


92. Bucsi Judit 2010. 08. 05. 20:40:47
Rákbetegek fóruma
Kedves Boszi!
Azért érdeklődtem, mer ha az Imunétól javul a közérzet, és az erőnlét, ajánlanám egyik utcabelimnek, aki közel 20 éve volt mellrákkal műtve. Rá 9 évre lett áttétje májban, tüdőben, csontban több helyen. Már közel 10 éve él ezekkel, de egyáltalán semmit nem változtatott az étkezésen, és semmi máson se. Már kb. 66 éves. Ellátja magát, nagy kertet művel. Mostanában kicsit romlik az állapota, fáj a csonrja. A Moksát nem fogadja el, mert szerinte badarság az üvegbe zárt információ. De ha az imunétól javul a közérzet, azt biztos megvenné. Tudsz erről valamit?


93. Edi 2010. 08. 05. 13:12:36
Rákbetegek fóruma
Szia me!
Én teljesen új vagyok a fórumon bár már egy ideje nagy harcban állunk a rákkal édesapám éeintett a dologban. Csak az vett rá hogy írjak mert látom esküvőtök lesz.Nekem és a páromnak 07.31-én volt, nagyon szurkoltam hogy apa ott legyen de nem jött össze!Úgy éreztem a szívemet tépik ki a helyéről,de volt egy pont amikor úgy éreztem nincs okom a szomorkodásra, apa azért nem jött el mert éppen otthon gyógyul és ez mindannyiunk érdeke!Jól sikerült az esküvő, minden rendeben volt aminek apu is örült!Kérlek próbáld meg hasonlóképpen felfogni,persze kívánom hogy legyen ott apud!Mindenkinek gyógyulást, hitet és kitartást kívánok!


94. Netboszi 2010. 07. 22. 18:45:01
Rákbetegek fóruma
Látom, zajlik az élet. Hogy bírjátok ezt a hőgutát?
ggabi gratula a nyereményedhez, de sajnálom, hogy apukád nem érzi, hogy csak a te segítséged nem elég a gyógyulásához.
Maka, te most valamit használsz az egészséged megőrzéséhez?
Káma, segített neked a kopogtatás? Vagy nem voltál elég kitartó?
Ange, jobban vagy már a hőgután kívül? Kedves me, te már biztosan izgulsz az esküvőd miatt is. Lehet, hogy apukádat is megviseli, na nem az öröm, hanem az izgulás.
Zsóka, jó hogy előkerültél te is, azt hittem már eu-s képviselő lett belőled, oszt tojsz ránk.
Mihályról tud valaki valamit?
Mindig van valami új, mondjuk ez csak nekem az, mert tavalyi a hír.
A rákbetegség titkát a vándorpatkány fedi fel? Skip to content.Hírtallózó
A rákbetegség titkát a vándorpatkány fedi fel? .2009. november 02. hétfő, 18:20 OrientPress . .Ráncos, csupasz bőrével és kiálló fogaival a sivatagi vakondpatkány nem a szépségéről híres, hanem valami egészen másról: soha nem lesz rákos.

Az állat sejtjei ki nem állhatják a zsúfoltságot, ezért, ha ilyen helyzetbe kerülnek, egyszerűen megállnak a növekedésben, megakadályozva ezzel a tumor kialakulását is.

A kutatók azt remélik, hogy a vakondpatkány „módszere” hozzájárulhat a rákos megbetegedésekben szenvedők gyógyításához.

A Rochesteri Egyetem kutatói különböző rágcsálófajtákat hasonlítottak össze. A kísérlet során kiderült, hogy a sivatagi vakondpatkány apró termete ellenére akár 28 évig is elél, amely hétszerese a háziegér élettartamának. A hosszú élet titkának egyik fő tényezője az állat rákkal szembeni rezisztenssége.

A kutatócsapat megvizsgálta a vakondpatkány sejtjeit. Az emberek és az egerek sejtjei normális esetben addig növekednek és osztódnak a laboratóriumi petricsészében, amíg egyetlen „lemezzé” nem préselődnek össze. A patkánysejtek azonban abban a pillanatban, ahogy egymáshoz érnek, abbahagyják a növekedést. Ez a „stratégia” akadályozhatja meg, hogy a vakondpatkány rákos legyen, írja a Science Now.


95. anett 2010. 07. 20. 9:55:00
Rákbetegek fóruma
Kedves mindenki!

Apukám sugárkezelést, és kemoterápiát kapott az elmúlt 3 hétben... most aztán gazdagon válogathatunk a mellékhatások közül. Most éppen a székrekedésnél, és az álmatlanságnál tartunk. Van valakinek hasonló tapasztalata a kezelések kapcsán? Én ugyanis mellékhatásnak hiszem, de ki tudja? Lehet más is.
Az elmúlt pár hétben nem néztem a fórumot,a sok történés miatt, de most kicsit visszatekintettem, és örülök, hogy mindenki megvan!
Kedves Imre!
Szívesen venném, ha a kúrádat átküldenéd e-mail-ben nekem is, mert engem mindig is érdekelt a petróleum, mint "csodaszer", csak nem voltam elég bátor hozzá. Nehéz lenne apukámmal elfogadtatni, de szeretném, ha egy joker is lenne a kezemben, ha már ekkora háborúba kerültünk a rákkal. Egyébként apukámnak áttétes kissejtes tüdődaganata van. Az áttétek száma igen sok, és az agyban is van.
Valamit ettől függetlenül jól csináltunk, mert a kissejtes tüdőrák prognózisa igen rossz, lefolyása pedig néhány hónap. Ő december közepe óta beteg, de úgy gondolom, hogy nincs még vége a harcnak. Élni akar, tehát élni is fog!
Köszönöm!
Szép napot, és jobbulást mindenkinek!


96. Adrídonli 2010. 07. 17. 0:23:22
Rákbetegek fóruma
Kedves Ange!
Akkor most hallgattassék meg a másik oldal is: igenis adnék esélyt az avastinnak, az egy olyan kemo, ami sejtszinten hat, és nem az egész szervezetet teszi tönkre.
Nagyon fontosak a kiegészítő kezelések, de nem szeretném, ha a gyógyulásod teljes súlyát neked kellene cipelned, ha mindenki csupán akarással és a kemo elutasításával meg tudna gyógyulni, akkor nem lenne annyi beteg, mert bizony nagyon sokan akarják, maradnának még.
Rosszul vagyok attól, hogy mindenki rád testálja a felelősséget, igenis tudom, hogy a kétségeid, félelmeid ellenére meg AKARSZ gyógyulni, és ez sikerülhet.
Pl. habveros is csak egy jószándékú laikus, aki nagyon sok információt begyűjtött az alternatív daganatterápiákról. Sajnos ezek egy része- a gyógyszergyárakhoz hasonlóan csak a forgalmazók zsebét dagasztja.
Sajnos csodaszer nincs, de szerintem a celladam és búzafűlé egy jó választás, és emellett esélyt adnék egy olyan szernek is, ami lehet, hogy a nyugati orvoslás terméke, de használhat, és NEM AZ ÖSSZES NÖVEKVŐ sejtet pusztítja, hanem a daganat táplálását akadályozza meg.
Zárszóként, mint orvospalánta és mint kollégád beilleszteném ide az algopyrin mellékhatásait is, szerintem vetekszenek az avastinéval:
Mint minden gyógyszer, így az Algopyrin tabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A mellékhatásokat az előfordulásuk becsült gyakoriságával együtt adjuk meg. Erre a célra a következő gyakorisági kategóriákat és megnevezéseket használjuk:
nagyon gyakori: 100 kezelt betegből több, mint 10-nél jelentkezik
gyakori: 100 kezelt betegből kevesebb, mint 10-nél jelentkezik
nem gyakori: 100 kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél jelentkezik
ritka: 1000 kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél jelentkezik
nagyon ritka: 10 000 kezelt betegből legfeljebb 1-nél jelentkezik.
gyakorisága nem ismert: a rendelkezésre álló adatok alapján nem becsülhető meg.
Leglényegesebb mellékhatásai túlérzékenységi reakciókon alapulnak (vérképeltérések, különösen a fehérvérsejt-szám jelentős csökkenése; túlérzékenységi reakció által kiváltott életveszélyes állapot; bőr- és nyálkahártya elváltozások). Ezek többszöri szövődménymentes alkalmazás után is jelentkezhetnek.
Vérképzőszervi és nyirokrendszeri betegségek és tünetek:
Ritkán a fehérvérsejt szám súlyos csökkenése és nagyon ritkán kórosan alacsony fehérvérsejt szám.
Kórosan alacsony fehérvérsejt szám: ennek tünetei: láz, hidegrázás, torokfájás, nyelési nehézség, száj-, orr-, garatüregi, valamint genitalis és végbélkörnyéki gyulladások. Antibiotikum kezelésben részesülő betegek esetén minimálisak lehetnek a kórosan alacsony fehérvérsejt számra jellemző tipikus tünetek. A gyógyulás szempontjából a kezelés azonnali felfüggesztése döntő fontosságú, ezért a felsorolt tünetek jelentkezése esetén a kezelést azonnal abba kell hagyni!
Vérlemezke szám súlyos csökkenése: fokozott vérzéshajlam és/vagy pontszerű bőr- és nyálkahártyavérzések formájában jelentkezik.
Érbetegségek és tünetek:
Vérnyomáscsökkenés: leginkább az intravénás alkalmazás során léphet fel vérnyomáscsökkenés.
Algopyrin tabletta alkalmazása során esetenként átmeneti vérnyomáscsökkenés fordulhat elő (túlérzékenységi reakció egyéb tünete nem társul hozzá), ritka esetben ez a reakció kritikusan alacsony vérnyomást eredményezhet.
Emésztőrendszeri betegségek és tünetek:
Hányinger, hányás, gyomorirritáció, hasmenés jelentkezhet.
Vese- és húgyúti betegségek és tünetek:
Nagyon ritka esetekben, a veseműködés hirtelen romlása (akut veseelégtelenség) léphet fel, mely néhány esetben a vizelet mennyiségének csökkenésével, vizelethiánnyal, vagy a vizeletben fehérje megjelenésével jár, különösen, ha korábban előfordult már vesemegbetegedés.
A vizelet vörös elszíneződése előfordulhat.
Légzőrendszeri, mellkasi és mellűri betegségek és tünetek:
Alkalmazása során asztmás rohamot leírtak, különösen acetilszalicilsavra érzékeny betegeknél.
A bőr és a bőr alatti szövetek betegségei és tünetei:
Alkalmanként kiütések előfordulhatnak. Egyedi esetekben súlyos bőrelváltozások ún. Stevens-Johnson szindróma vagy Lyell-szindróma léphet fel.
Általános tünetek, az alkalmazás helyén fellépő reakciók:
Túlérzékenységi reakciók: Ritkán a metamizol túlérzékenységi reakciót okozhat, mely lehet súlyos és életveszélyes. Ezek többszöri problémamentes alkalmazás után is felléphetnek. Az Algopyrin tabletta alkalmazása során a gyógyszer reakció közvetlenül az alkalmazást követően vagy órákkal később is kialakulhat, bár ezek a reakciók általában az alkalmazást követően egy órán belül jelentkeznek. Az enyhébb túlérzékenységi reakciók tipikusan bőr illetve nyálkahártya tünetek (viszketés, égető érzés, kipirosodás, csalánkiütés és duzzanat), nehézlégzés és ritkán emésztőrendszeri panaszok formájában jelentkeznek. Az enyhébb reakciók súlyosabb formát ölthetnek, generalizált csalánkiütéssel, súlyos vizenyővel (beleértve a gégét), súlyos hörgőgörccsel, szívritmuszavarral, vérnyomáseséssel (melyet vérnyomás emelkedés előz meg) és keringési elégtelenséggel. Fájdalomcsillapítókra érzékeny asztmás betegeknél, ezek a reakciók tipikusan asztma rohamok formájában jelentkeznek.
A túlérzékenységi reakció által kiváltott életveszélyes állapot figyelmeztető tünetei: hideg verítékezés, vérnyomásesés, szédülés, gyengeség, hányinger, bőrelszíneződés és fulladás. Ehhez társulhat még arcduzzanat, viszketés, szívtáji szorítás, heves szívdobogás és a végtagok hidegérzete.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

Ange, keress egy olyan onkológust, aki nyitott a természetes gyógymódokra is, és ne mondj le a hagyományos orvoslás minden egyes szeletéről.
Nagyon drukkolok!!!!


97. marika 2010. 07. 13. 9:45:47
Rákbetegek fóruma
Rák: minden betegnek szüksége lenne fizioterápiára
A gyógytornát a köztudatban olyan mozgásformaként tartják számon, amelyre elsősorban a balesetet szenvedett embereknek vagy a mozgáskorlátozottaknak van szükségük. Valójában viszont sok más betegségben, így a rákkal való küzdelemben is nagy segítséget tudnak nyújtani a szakképzett gyógytornászok. A személyre szabott gyakorlatok elsajátítása és rendszeres gyakorlása felgyorsíthatja az operáció utáni lábadozást, javítja az állóképességet és az erőnlétet, segíthet egyes műtéti szövődmények elkerülésében, a fájdalomcsillapításban, a mindennapok könnyebbé tételében. A szakemberrel való konzultációt ugyanakkor nem szabad megkerülni, mert ami egyik betegnek javára válik, másnak akár árthat is.


1/5– Azt, hogy én ma a betegségeim ellenére a mostani életminőségben élhetem az életem, s meg tudok feledkezni azokról a bajokról, amelyeken keresztülmentem, az orvosi kezeléseken túl nagy részben a rendszeres gyógytornának köszönhetem – jelenti ki Vesztergombi Katalin. A matematikusként dolgozó négy gyermekes asszony már több alkalommal nézett szembe a rákkal: lassan két évtizede annak, hogy sikeresen maga mögött hagyta emlődaganatos betegségét, két évvel ezelőtt pedig nyombéldaganattal kellett megküzdenie, ami miatt egy nagyműtét, majd kemoterápiás kezelés várt rá. Ma ismét jól van: dolgozik, mellette pedig továbbra is rendszeresen mozog, gyógytornára jár.

– Nem sportedzésként vagy kiképzésként kell gondolni az összejövetelekre, hiszen itt nem a fizikai megterhelés a lényeg, hanem a megfelelő mozgássorok játékos formában, sikerélményt adó módon való gyakorlása. A szakember éppen annyira mozgat meg, ami még nem fáj, viszont egyre többféle mozgásra tesz képessé, s magabiztosságot ad a mindennapokban. A csoportos gyógytorna előnye, hogy miután hasonló problémákkal állunk szemben mindannyian, egymást is lelkesítjük. Nehezebben is marad ki az ember akkor, amikor tudja, hogy mások is számítanak a jelenlétére – mondja Vesztergombi Katalin, aki saját példája alapján vallja: a gyógytornásszal való kapcsolat egy állandó kontrollt is jelent, a mozgásterápia a betegek számára pedig egy remek alkalom arra, hogy ne csak passzív résztvevői legyenek önmaguk terápiájának, hanem aktívan tegyenek is a gyógyulásukért.98. Netboszi 2010. 07. 12. 22:48:37
Rákbetegek fóruma
Elhiszem, hogy nehéz ggabi. Nem is okoskodni akartam. Te ismered őt, hogy mit lehet vele, és mit nem. Apukámat 73 évesen műtötték vastagbélrákkal, ő sem volt beszédes, de akarata az volt. A kórterembe őt állították példaképnek a 30-40 éves betegeknek. Mindenhol csövek lógtak belőle, de másnap már sétáltunk zacskóval, rúddal felszerelve. Fődoki kérdezte hogy van Péter bácsi? Jól főorvos úr, csak azt a zászlórudat szedjék ki a seggemből, mert nem tudok rendesen aludni. Mindenből viccet csinált. 82 éves volt, amikor itthagyott minket, de a rákból akkorra már semmi nem volt. Igazi székely parasztember volt, aki ipari munkássá lett. Hol olvastak ők lélekről, táplálékkiegészítőkről? Meg akart gyógyulni de nagyon, és sikerült neki.


99. cirok 2010. 06. 26. 18:52:26
Rákbetegek fóruma
Sziasztok!
Apukámat 1 éve műtötték vastagbélrákkal. Mára tüdő, máj és lép áttéte van. Két hét múlva kell befeküdnie a kórházba, ahol a legerősebb kemót akarják neki adni.
Ezt a fórumot ma találtam, próbálok visszaolvasgatni, de az infók tömegében elvesztem.
Kérdéseim:
Mik a tapasztalataitok a ECHO TV-ből ismert rákérdés műsorában dicsért teáról?
A petroleum kúra leírását hol találhatom meg?
Milyen készítményeket tudnátok ajánlani?
Mindenkinek előre is köszönöm a segítségét, és jó egészséget kívánok nektek!


100. Angeleyes 2010. 06. 22. 11:40:41
Rákbetegek fóruma
Az anyukám küldte át emilben.Mivel én mellrákkal vagyok érintett,szerintem elsősorban erre(ő mindig erre keresgél)de gyanítom,hogy a hatásmechanizmusa miatt mindenfajta rákban segíthet!Egy próbát megér!Ha nem is a Linomot veszed meg,a lenolaj( a piroskeresztes üveges)uo jó,én eszem.Készüljetek fel,borzalmas halíze van!Ja,na meg az omega 3,hát az meg tüdődagiban segít,tehát valószínűleg mképpen csak hasznos lehet!!!!!


1. lap 2. lap 3. lap (4. lap) >>>5 lap

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
eXTReMe Tracker