Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Fórum
Keresés:

1. Zsuzso 2014. 08. 26. 22:46:19
Rákbetegek fóruma
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni a petróleum szedésével kapcsolatban. Apukámnak rosszindulatú tüdőrákja van, egy hónapja derült ki. Celladam cseppet és céklalét adunk neki,(remélem eszi, mert távol élünk egymástól) és most szereztem petróleumot.Holnap kapja meg az első kemót, és azt szeretném tudni, hogy mikor kezdheti el szedni a petróleumot, milyen mennyiségben és mennyi ideig? Azt tudom , hogy kemó alatt nem ajánlott. Köszi a válaszokat!!


2. Judit 2014. 03. 13. 18:15:33
Rákbetegek fóruma
Kedves Kriszta!

A páromnak is végbélrákja van, szeretné kipróbálni azt a gombát amit a nagybátyád. Ha esetleg tudnál segíteni hol tudjuk beszerezni nagyon megköszönném.


3. Freesia 2013. 05. 15. 0:36:28
Rákbetegek fóruma
Kedves Maka!
Igen, felétek kicsit máshogy történnek a dolgok az egészségügyben. Jó, hogy nem kell találkozni más betegekkel, az elég nyomasztó tud lenni.
Nálunk mindenféle rémhíreket hallani ebben a témában, de a saját példám azért pozitív. (egy kis negatív előjáték is volt, onnan gyorsan, indoklás nélkül elmenekültem)
Kezelésre nem, csak kontrollra járok. Szerencsére sikerült találnom egy nagyon jó és kedves orvost (igazi, klasszikus doktor bácsi), aki rendelési időben fogad jelenleg ~2 havonta. Sok a várakozó beteg, időnként feltűnik egy-egy ideges, háborgó és siető alak, de a nővérek hihetetlen türelemmel szerelik le őket. Vérvétel és vizsgálat után van idő a "hogy érzi magát és a család" stb. kérdésekre is,(közben írja a receptet) a következő alkalommal pedig emlékszik az elmondottakra.
A bent töltött kb. 5 percben nem úgy érzem, hogy egy arctalan beteg vagyok, aki kapja a protokoll szerinti kezelést, hanem egy olyan valaki, akin szeretne a legjobb tudása szerint segíteni. Szerintem ez a hozzáállás is a jó közérzet kulcsa.(persze közben kapom a protokoll szerinti kezelést:) Nem magán orvos, normál kórház orvosa.

Végiggondoltam, amit írtál az izomépítésről, és igen jónak találom. Van ismerősöm petefészek rákja (jaj, nem szeretem ezt a szót)volt. Vajon az ő esetében is érdemes lenne ezt megfogadni? 60 évhez közelítő hölgy, lassan egy éve tünetmentes, de nem sportol.
Ma is voltam futni 15 perc két megállóval. lassan belejövök.
Jó éjszakát mindenkinek!


4. habveros 2013. 01. 08. 18:58:33
Rákbetegek fóruma
Kedves nagyon nemaktiv fórum olvsók!

Van itt valami több tanulsággal:

EMMA CSODÁS GYÓGYULÁSA
A történet, ha a moziban látnánk, amerikásan csöpögés lenne. Karácsonyi mézes-mázos happy end. Drámai és megrázó film, a végén valószerűtlenül „minden jóra fordul" befejezéssel. A hétéves kislány sztorija, aki két kemoterápiás kezelésen esik túl eredménytelenül. A leukémia már majd¬nem megöli, amikor az édesanya, aki nem képes elfogadni a halált, megpróbálja a lehetetlent. Pontosabban egy olyan terápiát, amellyel még csak kísérleteznek az orvosok.
Es aztán - szinte hallom a drámai filmzenét - ez az eljárás taszítja végleg kómába a gyereket. Lélekben már gyászol a család, lemondanak róla az orvosok, de az utolsó pillanatban mégis csoda történik, és a hétéves kislány korábban még sosem látott tempóban épül fel a rákból.
A világ most ámulatba esve próbálja megérteni, hogy mi történhetett, hogy miként is működik ez a módszer. Nekünk, laikusoknak nehezen követhető az eljárás, de tény, hogy a múlt hét végi bejelentés, a hétéves kislány gyógyulá¬sának tudományos leírása óta lelkesedéshullám söpört végig á világon.
Talán ez lesz a megoldás? Talán gyógyítható lesz a fehér-vérűség, a vérképző szervek rákja? Talán van esély a nagyon előrehaladott állapotú mellrák, sőt, a súlyos prosztatarák gyógyítására is?
„Nagyon leegyszerűsítve: körülbelül ötmillió forint költséggel átalakítható a rákbetegek immun¬rendszere úgy, hogy ké¬pesek legyenek önmaguk legyőzni a halálos kórt."
A most bejelentett módszerrel évek óta kísérleteznek Phi¬ladelphiában. A felfedezés lényege, hogy az AIDS-megbetegedést okozó HIV vírus hatástalanított formájával genetikailag átprogramozzák a leukémiában szenvedők immunrendsze¬rét, amely így képessé válik a rákos sejtek elpusztításá¬ra. Nagyon leegyszerűsítve: körülbelül ötmillió forint, költséggel átalakítható a-rákbetegek immunrend¬szere úgy, hogy képesek legyenek önmaguk legyőzni a halálos kórt.
A hétéves Emma az elmúlt napokban világlapok címoldalán szerepelt, és persze számtalan szempont¬ból ellenőrizték a történteket. A beavatkozás kritikus pontja az, amikor az átalakított, úgynevezett T-sejtek dolgozni kezdenek. A beteg ilyenkor, mintha tornádó söpörne végig a testén, rázkódni, fuldokolni kezd, mert a gyógyító erejű sejtek viharos tempóban szaba¬dulnak el a testében. Emma 40,5 fokos lázban dobálta magát, lélegeztető gépre került, egy időre kómába esett, de a végén mégis a jó sejtek győztek a rosszak felett. A vihar érült, el¬csendesedett, Emma pedig pár nap múlva gyógyultan ébredt.
A számunkra legizgalmasabb fordulat viszont csak ezután következik. A világ egyik legnagyobb gyógyszergyártó cége azonnal lecsapott a felfedezésre, és jövőre 20 millió dollárral támogatja a philadelphiai kutatócsoport munkáját. Néhány sorral fentebb azért említettem én is a kezelés árát, mért valószínűleg ez lesz a jövő legnagyobb kérdése. A genetikai¬lag megváltoztatott immunrendszer ugyanis egyénre szabott kórházi gyógymód. Nincs és nem lesz belőle általánosan használható tabletta, amelyet aztán millió szám lehet eladni a patikákban. Vagyis a gyógyszeripar eddigi gazdasági mo¬delljét szemétkosárba kellene dobni ahhoz, hogy a rákból bárki meggyógyulhasson ezzel a módszerrel.
Emma tehát túlélte, de ezzel már másnap túlélési harcba lökte a kemoterápiás rákkezelések sok milliárd dolláros üzletágát.

Metropol újság, Frey Tamás cikke.


5. ... 2012. 10. 13. 22:01:42
Rákbetegek fóruma
Mi is pontosan a rák?
A daganatok típusai, kialakulása és a statisztikák

2012.10.10.
Szerző: Máriáss Márta
Partner: HáziPatika.com
Felhívjuk figyelmét, hogy ez a cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, ezért elképzelhető, hogy nem minden adata pontos. Kérjük, az Ön számára kiemelten fontos információkat szükség szerint ellenőrizze!Ki gondolná, hogy szervezetünkben nap mint nap keletkezhetnek rendellenes sejtek? Mivel azonban az immunrendszer hatékonyan pusztítja őket, sokáig egészségesen élhetünk. Mitől rendellenes egy sejt, és hogy tud tumorrá szaporodni?

A daganatok kialakulása
Daganatképző sejtek bármely szöveti sejtből kialakulhatnak, ha mutagén (egy gén megváltozását okozó) hatásnak vannak kitéve, és valóban meg is történik a sejt DNS-ének mutációja. Természetesen a genetikai anyag nem minden változása vezet valóban tumoros elfajuláshoz, csak ha a DNS olyan pontjain történik, amelyeknek a sejtosztódás lezajlásában, szabályzásában döntő szerepe van. Rendszerint több tényező és több, a genetikai anyagban bekövetkező változás szükséges a daganatok kialakulásához.

A tumorkeletkezés leggyakoribb oka az emberi génállományban található, a növekedést szabályozó génekkel rokon, úgynevezett proto-onkogének aktiválódása. Ez vezet a szövetregeneráció során rendellenes utódsejt képzéséhez, a sejtcsoport elfajulásához.

Szervezetünkben nap mint nap - egyes adatok szerint napi mintegy ezer alkalommal - keletkezhetnek rendellenes sejtek, mégis nagyon ritka, hogy ezekből betegség fejlődik, mivel az immunrendszer sejtjei - a limfociták, NK- sejtek stb. - ezeket normálisan képesek felismerni és elpusztítani. Néha a sejteknek sikerül kibújnia a szervezet ellenőrzőrendszerének felügyelete alól. Erre nagyobb az esély, ha az immunrendszer valamiért eleve gyengébb hatásfokkal működik. Ismert tény, hogy egyes betegségek (pl. AIDS) vagy immunszupresszív gyógyszerek szedése gyengítik az immunrendszert.
Jóindulatú vagy rosszindulatú?
A rendellenes működésű sejteket három nagy csoportba osztjuk:

A jóindulatú (benignus) tumor soha nem ad áttétet, a helyén marad, és a környező sejtektől, szövetektől saját kötőszövetes tokban elhatárolódva növekszik. Eltávolítása után a beteg maradéktalanul gyógyultnak tekinthető. Leggyakoribb képviselői a méh simaizom-tumorai, a miómák, egyes festékes bőrelváltozások, illetve a főleg a tarkón és háton található zsírtumorok. A jóindulatúság relatív fogalom. A növekvő daganat - például az agyban - a környező szövetek nyomásával, működésük befolyásolásával szóródás nélkül is számos problémát okozhat. Másfelől - például a jóindulatú bőrdaganatok egy része is ilyen - valamely külső behatásra rosszindulatúvá fejlődhetnek. A daganat rosszindulatúvá válása sok esetben erősen függ a daganat méretétől. Mindebből következik, hogy valamennyi daganatra, így a jóindulatúakra is érvényes, hogy elengedhetetlen a minél korábbi diagnózis és kezelés.

A semimalignus (átmeneti) tumor szintén nem ad áttétet, de tokja sincs, így könnyen belenő a környező szövetekbe, azokban terjed és roncsol, elégtelen műtéti eltávolítás után kiújul. A semimalignus tumorok egyik képviselője a Paget-kór, mely az emlőbimbót és a bimbóudvart érintő eckémaszerű, hámló gyulladás formájában jelenik meg.


A rosszindulatú (malignus) tumor sejtjei képesek arra, hogy a primer tumorról leszakadva a vér, nyirokrendszer és közvetlenül a szövetek útján újabb helyekre vándoroljanak a szervezetben. Az elszabadult sejtek útközben elpusztulhatnak, az immunrendszer megsemmisíti őket, vagy pedig megtelepszenek, és osztódni kezdenek; ekkor beszélünk áttétről (metasztázisról).

A neoplázia (karcinóma, szarkóma, rák) összefoglaló neve tehát azoknak a betegségeknek, amelyeket rendellenes anyagcseréjű sejtek féktelen szaporodása és áttétképző képessége jellemez. A karcinómák hámeredetű (fedőhám, mirigyhám)daganatok, a szarkómák pedig kötőszövetek, támasztószövetet, izmok és származékaik sejtjeiből alakulnak ki.

A fehérvérűség külön kategóriát képez, amely vagy a nyirok csomók vagy a csontvelő rosszindulatú megbetegedésének következménye.

A rosszindaltúan elfajult (malignusan transzformált) sejtek nem csupán nyomják a környező szöveteket, meg is támadják azokat, beléjük hatolnak - ezt nevezik a szakemberek beszűrődésnek, infiltrációnak. Mivel nem fejlődnek ki rendesen, nem képesek az eredeti sejttípusuknak megfelelő működésre, csupán a szaporodást tekintik feladatuknak. Így az egészséges sejtektől, a szervezet egészétől elvonják az oxigént és a tápanyagokat.

A hámszövetből kiinduló rosszindulatú rákok a karcinómák, a kötőszövetieket pedig szarkómáknak nevezik. A rákos megbetegedéseket azon szervek alapján is lehet csoportosítani, amelyben az elsődleges (primer) tumor létrejön.


Minél előbb, annál jobb
Az elsődleges tumor mielőbbi felfedezése és eltávolítása azért fontos, mert minél tovább növekedik, annál valószínűbb, hogy valóban áttétet is képez. A teljes gyógyulás csak valamennyi tumoros góc felszámolásával érhető el, de amennyiben a primer daganatot nem fedezik fel idejében, ez már nem mindig lehetséges. Ilyenkor a betegség halálos kimenetelű.

A metasztázisok rendszerint az eredeti tumorhoz közel vagy a műtéti hely közelében, a közeli nyirokcsomókban, illetve a vérárammal elérhető szervekben képződnek.

A sejtek megváltozását kiválthatják bizonyos vegyi anyagok, vírusfertőzések, mechanikai behatások, radioaktív vagy erős ultraibolya sugárzás, - azaz környezeti tényezők, - valamint örökletes genetikai hibák is hajlamosíthatnak, illetve felerősíthetik a külső hatást.

A rák kialakulásának valószínűsége az életkorral nő, bár vannak kifejezetten fiatalkori rákok is. A fejlett országok leggyakoribb tumorai a férfiak vastag-, végbél- és prosztatarákja, a nők jóindulatú méhpolipja, a méhnyak- és az emlőkarcinóma. Gyermekek és idősebbek között a vérképző-szervi tumorok a leggyakoribbak.
A rák számokban
A 2008-as Nemzetközi Rákjelentés (GLOBOCAN 2008) adatai szerint világszerte 6,6 millió férfi és 6,0 millió nő betegszik meg évente valamilyen rákban, ugyanezen idő alatt összesen 7,5 millió beteg hal meg daganatos betegségben. A daganatos halálozás tendenciája mindkét nemben csökkenő. A teljes világnépességet tekintve az 5 leggyakoribb rák fajta a férfiak körében a tüdő-, a prosztata-, a vastagbél-, a gyomor- és a májrák. A nők 5 legyakoribb daganatos betegsége az emlő-, a vastgabél-, a méhnyak-, a tüdő- és a gyomorrák.

A leggyakoribb rákfajták kétségtelenül a dohányzáshoz köthető légzőszervi rákok. Első a tüdőrák évi 1,6 millió újonnan regisztrált megbetegedéssel. Ezt követi a mellrák közel 1,4 millió esettel. A vastagbélrákok 1,2 millió, a gyomorrákok csaknem 1 millió új megbetegedést hoznak évente. A gyomorrák a helytelen táplálkozással van összefüggésben, és inkább a fejlődő országokra jellemző, az esetek száma azonban örvendetesen csökken. Európa központi részén a gyomorrák okozta halálozás egy emberöltő alatt 60%-kal esett vissza. Ebben nagy szerepe van annak, hogy a sózott, füstölt áru helyett friss és mélyhűtött húsokat, halat fogyaszthatunk és örvendetesen nőtt a gyümölcs és zöldségfogyasztás.

A rák okozta halálozásban némileg eltér a sorrend. Itt is a tüdőrák vezet, de a másodikként a májrák, majd a gyomorrák követi. Felvilágosítással és idejében végzett szűrővizsgálatokkal az esetek egyharmadát lehetne megelőzni, egyharmadát gyógyítani, a betegek fennmaradó egyharmadát pedig megfelelő életminőség-javító kezelésben részesíteni.

Magyarországon a rákstatisztikák tendenciái nagyrészt megfelelnek a nemzetközi folyamatoknak, azzal a szomorú kiegészítéssel, hogy a szív- és érrendszeri halálozás után a második helyen állnak a rákos megbetegedések, és európai felmérések tanúsága szerint a férfiak tekintetében első, a nők esetében a második helyen állunk a rák okozta halálozásban. Hazánkban évente 26 ezer férfi és 23,5 ezer nő rákos megbetegedését diagnosztizálják, ugyanakkor összesen csaknem 32 ezer beteg hal meg daganat következtében. Az 5 leggyakoribb rák fajta a férfiak körében a tüdő-, a vastagbél-, a prosztata-, a hólyag- és a gyomorrák, míg a nők között a mellrák vezeti a sort, amit a vastagbél-, a tüdő-, a méhtest- és méhnyakrák követ.

Némileg reménykeltővé teszi a képet, hogy napjainkra a legtöbb rák esetében megállt a meredek növekedés. A férfiakkal ellentétben még mindig nő azonban a nők tüdőrákjának előfordulása. Egyértelmű, hogy ez a lányok és asszonyok emelkedőben lévő dohányzása tragikus következményeként értékelendő.


6. Kata 2012. 05. 29. 0:36:21
Rákbetegek fóruma
Kedves fórumózók.
Nem szakemberként,25 éve foglalkozom az alternatív gyógymódokkal szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat.Majd elmondom hoy a barátnőm mellrákjával hogy bántunk el három éve negatív
Meggyőződésem, hogy a rákbetegségnek is nem egyetlen,de fő oka lelki betegség.Továbbá befolyásoló tényező lehet még a környezeted ,illetve az étkezésed.Ha megvan a baj,az előbbieken feltétlen változtatni kell.az első lépésnek tartom. A környezetünkben meg kell nézni ,nincs-e magasfeszültség,esetleg alvóhelyünkhöz közelében nem sok e aáramforrás.A lelkiekről....Ha nem szabadulunk meg a néha eltitkolt dühtől,haragtól,gyűlölködéstől,vagy egyszerűen,attól a környezettől,amit kénytelenek vagyunk viselni nem várható gyógyuláás.Ha a világ összes rákellenes gyógyszerét megesszük akkorsem.megyőződésem. Mondok néhány példát....Ha valakinek mellrákja van ,neki a gyerekével kapcsollatos problémája fájdalma ,elégedetlensége,netán túl nagyaggodalma van. Agyomorrák esetében valószínüsíthető ,hogy a környezetében olyan tényezők vannak ami neki nem tetsző dolog de folymatosan neki viseni kell.Atorok ,pedig olyan problémával küzd ,ami soha nem tud elfogadni ,de tudja hogy soha nem tud megszabadulni tőle. stb. Az ételed amit elfogyasztasz...valamelyik fórumozó írta,hogy a vitaminokat a táplálékunkkal kell magunkhoz venni.Igaza van ,de úgy gondolom hogy hamár megvann a baj akkor kevés.Szerintem be kell gyorsítani,de erről később. Azt is elfogadom,hogy egy recept nincs.Na akkor elmondom a barátnőm melldaganatával kapcsolatos rögös utat.Háro évvel ezelőtt diagnosztizálták nála a betegséget.Az első sokk után ,meg két műtét után kerestük a lehetőségeket.A sugárkezelést végigcsinálta,a kemót elutasította.Ebből sok problémája volt az orvosok körében.Fontosnak tartottuk a fennt írt ak hogy a fiával rendezze rossz viszonyát.Első győzelem. Környezetében nem vol jelentős áramforrás,de a biztonság kedvéért hívtunk egy sugármérő embert,aki állítólag megszüntetett mindenféle káros sugarat a lakásba .Levontuk a tanulságot ...szerintünk nagy kamu. Úgy gondoltuk,hogy a szervezetét úgy méregtelenítjük,hogy semmiféle méregannyagot,tartósítószert nem visz a szervezetébe.Teljesen átállt a bio élelmiszerre.Nem mondom néha vétkezett.Étkezéséből a cukrot,tejet,az élesztővel készült pékáárut zártuk ki.A régi étkezésén ezen kívül semmin nem változtattunk,de arra ügyeltünk,hogy ha disznóhúst evett,azállat tápmentesen nőtt fel.Acsirke ugyanígy. Arra gondoltunk,hogy a ráksejteket többfajta rákellenes szerrel próbáljuk bombázni.Véleméényem szerint nagy hibát követ el az aki esküszik egy csodaszerre,és attól várja a gyógyulást.Vannak jó szerek sőt csodaszerek is,de egy kevés. Azt még nem említettem,hogy a nyers gyümölcsöt,és zöldséget sem evett abból kiindulva hogy ezek savat termelnek,és a savas környezetben jól érzi magát a ráksejt.Csak azokat írom le amit naponta kb.egy évigszigorúan fogyasztott .Persze mivel negativ a markelje már sokat lazítootunk rajta,de réésen vagyunk. Tehát - minden reggel egy bögre tibeti kefít ivott ,ammibe egy teéskanál fekete szőlőmagőrleményt tett.A viseera plusszot.Atoovábbiakban óránként elosztva nem feltétlen ebben a sorrendbenn b17vitamint,6-8000mg.Cvitamint,50mgkoenzimqQ10-et ,Varga féle flavon genin gyógygombát ,a lenkei féle közepes vitamint,kétszer 1 kávéskanál szódabikarbónát víben feloldva, és az orvos által felírt gyógyszert. Minden szer között egy órát várt.Nagyon nehéz volt beosztani. hetente kétszer szódabikarbónás vízbe fürdött,és Dvitamint vett be.Utóbbit orvosa ajánlotta. Fontos hogy a nálunk kapott szódabikarbóna nem jó,mert nagyon agresszív,fürdéshez elmegy.A neten lehet kapni természetes kőből nyert sz.bikarbónát baking soda a neve. AQ10-et délelőtt tanácsos bevenni,mert este álmatlanságot okozhat Fontos még a napi 2 -3 l.víz Mindez nagyon drága volt mi speciel hitelt vettünk fel, a mai nap is nyögjük,te se add fel mozgass meg mindent és gyógyulj meg.Tiszta szívemből kívánom Az igazsághoz hozzátartozik még hogy a mai napig nem tudjuk a leírtakból mi okozta a gyógyulást,a beszedett méregdrága szerek egyike, vagy együtt mind , vagy egyik sem,a sugárkezeléés is elég lett volna sokat gondolkozunk rajta.Bár tudnánk a választ Mindenesetre azt a gyógymódot válazd amiben te hiszel.Sikeres gyógyulást kívánok mindenkinek.

7. Maka 2012. 04. 10. 18:59:53
Rákbetegek fóruma
Kedves Forumozok !!

Olvassatok a Farkasalmarol !!!!

Rákot okoz egy gyógynövény
2012. április 10., kedd, 11:10 • Utolsó frissítés: 7 órája
Címkék: rák; Tajvan; rákkeltő anyag; rákbetegség; arisztolsav; farkasalma;

Egy népszerű gyógynövény toxikus összetevője okozhatja a hagyományos gyógyászatot kedvelő Tajvanon az összes húgyúti rákos eset több mint felét - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.

Az arisztolsavat potenciális rákkeltő hatású vegyületként tartják számon. Ez az anyag található meg a farkasalmában (Aristolochia), amely gyakori összetevője a fogyást segítő, ízületi fájdalmakat enyhítő és az emésztést támogató ázsiai gyógynövénykeverékeknek.

A farkasalmát évezredek óta alkalmazták a népi gyógyászatban szerte a világon, mára azonban azt is kiderítették a szakemberek, hogy súlyos vesekárosító és húgyúti rákot okozó kockázata is van.

Korábbi felmérések szerint Tajvanon a lakosság mintegy harmada használt a megelőző évben arisztolsav tartalmú gyógynövényt, amitől nem független, hogy az országban csaknem négyszer gyakoribb a veserák és a húgyutak rákja, mint a nyugati országokban - vélik az amerikai tudományos akadémia folyóiratában, a PNAS-ben megjelent tanulmány szerzői.

"Ezek ritka tumortípusok, és a világ országai közül Tajvanon a legnagyobb az előfordulásuk" - magyarázta Arthur Grollman kutatásvezető, a New York-i Stony Brook Egyetem munkatársa. A tanulmányba 151 húgyúti rákkal diagnosztizált pácienst vontak be, akik 60 százalékánál kimutathatók voltak az arisztolsavhoz köthető genetikai mutációk.

Elfogyasztása után ez a sav különleges, egyedi sérülést okoz a vesekéregben, valamint növeli a TP53 jelű tumorelnyomó génben egy bizonyos mutáció előfordulását - állapították meg a tanulmányban. "Ami természetes, az nem feltétlenül biztonságos" - hangsúlyozta Grollman a gyógynövény veszélyeire utalva.


8. Maka 2012. 03. 12. 12:13:44
Rákbetegek fóruma
Itt folytatodik a cikk....

Új remény a rák ellen
Artemisinin - új remény a rák ellen.

Egy ősi kínai terápia újra-felfedezése.
Miről is van szó?

Dr Henry Lai és dr. Narendra P. Singh, két kutató a Washington Egyetemről igen bíztató laboratóriumi teszt-eredményt közölt 2001 végén, amit a Life Sciences jelentetett meg. A jobb oldalon látható (a lap alján a "forrás"-ra kattintva - a moderátor) "egynyári üröm" szirmaiból, leveleiből készített artemisinin-kivonat 8 óra alatt a laboratóriumi minták mellrákos sejtjeinek 3/4-ét szétroncsolták, 16 óra alatt pedig jóformán alig maradt meg valami is belőlük, ha elötte holotransferrin-nel kezelték meg azokat. Ugyanakkor az egészséges sejtekben szinte nem is történt károsodás. Egy osteosarcoma-ban (egy bizonyos csont-rák) szenvedõ kutyán is kipróbálták ezt a terápiát. A kutya igen előrehaladott fokú rákja már meggátolta abban, hogy keresztül tudjon sétálni a szobában. 5 napos kezelés múltán a kutya teljesen rendbejött, dr. Lai szerint, és 2 év múltán is életben volt, a rák nem újult ki rajta.

A kutatók abból indultak ki, hogy a maláriával fertőzött és a rákos sejtek közötti hasonlóság abban áll, hogy vastartalmuk megnő, ezért egy maláriánál bevált szer, ami a vastartalmú sejteket roncsolja, a ráknál is sikeres lehet. Számos más korábbi tanulmány kapcsolta már össze a rákot és a megnövekedett vastartalmat. Ralph Moss, a "Healing Choices" riportok szerzője rámutat, hogy az általa említett tanulmány szerint a rosszindulatú mellrákos szövetekből háromszor annyi vasat lehetett kivonni, mint a jóindulatúakból. A mellrákos betegek 88 %-ánál kimutatható volt a megnövekedett vastartalom. Az egynyári üröm leveleibõl kivont artemisinin, illetve az azzal rokon dihydroartemisinin képes viszonylag gyorsan és szelektíven a rákos sejtek szétroncsolására, feltéve ha azok vastartalma nagy.

Csak a mellrák?

A kutatás elsősorban a mellrák ellen irányult, mert a San Francisco-i Mellráksegítő Pénzalap finanszírozta a kutatást. Dr. Lai viszont egy későbbi interjúban beszámolt arról, hogy a szer más rákos szöveteknél is eredményesnek bizonyult, amennyiben előtte vastartalmukat megnövelő transferrin receptorokkal (holotransferrin-nel) kezelték meg. A professzor szerint a rákos sejtek rendszertelen sejtosztódásához nagyobb vastartalmat igényelnek, mint az egészséges sejtek. A kiindulásként vizsgált mellrákos sejtek például 15-ször több transferrin befogadó képességűek a normál sejtekhez viszonyítva. Minél súlyosabb formájú és gyorsabban szaporodó rákos sejteket véve alapul, általában annál nagyobb a vastartalmuk, és ennélfogva annál könnyebben pusztíthatóak artemisinin-nel. Ennek alátámasztására dr. Lai felhozta, hogy két igen veszélyesnek tartott rákfajta pl. a hasnyálmirigyrák és akut leukémia esetére hatásosabbnak bizonyult ez a módszer, mert azokra a sokkal gyorsabb sejtosztódás és mégjobban megnövekedett vastartalom a jellemző. Egy újkeletű kísérlet szerint az ilyen sejtek elpusztításához fele annyi idõ kellett csak, összesen 8 óra. Itt is az egészséges sejtek szinte teljesen érintetlenek maradtak.

A jelenlegi helyzet

A bíztató eredményeket a BBC angol hírszolgálat azonnal közölte a 2001-es tanulmány megjelenésével szinte egyidõben. (Lásd bal oldali első link.) A kutatás következő fázisában jelenleg állatkísérleteket végeznek, csak ezután lehet önkéntesen jelentkezõ embereken is kipróbálni.


Beszerezhető-e már?

A szer ennek ellenére már most is kapható, hiszen ez egy engedélyezett malária-ellenes készítmény. Egy kis utánajárással akár fele annyiért is, mint amennyibe a legtöbb (pl Canburst, Hepalin25) kerül. Csakhogy orvosi felügyelet mellett lehet csak kezelést végezni, mert a vastartalom mesterséges megnövelése rendkívüli óvatosságot igényel, feltéve ha egyáltalán szükség van vastartalmú szerekre is, mint az esetek túlnyomó részében.
Az általam ismert legolcsóbb forgalmazó itt van (termékszáma 72160).

Fontos

- Az artemisinin önmagában használva "nem mutat számottevő hatást", Lai professzor szerint, legalábbis mellráknál. Előzetes laboratóriumi tesztek sorát kell elvégezni, hogy a beteg sejtek vastartalmát pontosan meghatározzák, ennek alapján lehet csak a néhány napos vaskiegészítős előkezelést meghatározni.
- Artemisinin nem szedhető sugárkezelés után legalább 30 napig, mert ilyenkor a vas beszivároghat a rák körüli normál sejtekbe is.
- Javasolt étkezés során szedni, például halolajakkal, vagy lenolajjal együtt. Más antioxidáns szerekkel egyszerre nem ajánlják, legalább 2-3 óra szünet legyen az ilyen szerek szedése között (mint pl. C vitamin).
- A termékek jelentősen különbözhetnek, mégha a feltüntetett mennyiség azonos is, mert a legtöbb termék Ázsiából ered (például Kína, Vietnám, Hong Kong).
- Bár különösebb mellékhatása eddig még nem ismert, de kis mértékű bizsergés, hányinger felléphet. Ilyenkor nyilvánvalóan csökkenteni kell az adagot, az orvosa beleeggyezésével.


9. Netboszi 2012. 02. 08. 22:16:24
Rákbetegek fóruma
Lehet, hogy csak nekem új, de ezt találtam a manuka mézről.
Vagy ez is kacsa?
"a retine (metilglioxál) megállítja a rákos sejtek növekedését anélkül, hogy más sejteket megmérgezne.”
Dr. Szent-Györgyi Albert
Dr. Szent-Györgyi Albert orvosi Nobel-díjat kapott a C-vitamin izolálásáért 1937-ben. A "táplálkozási tudomány atyjaként" is tisztelt tudós fedezte fel az izoflavonoidokat és a P-vitamint is. Utolsó 40 évében a sejtnövekedés szabályozó folyamatait vizsgálta, ezzel együtt pedig magának a ráknak a szabályozását is.
Kutatásai csodálatos áttöréshez vezettek a rák elleni küzdelemben. 1963-ban a tekintélyes "Science" magazin közzétett egy figyelemre méltó cikket az eredményeiről. Ebben Szent-Györgyi professzor két hatóanyagot azonosított. Az egyik a Retine, amely meggátolja a daganat növekedését, a másik a Promine, amely elősegíti a sejtnövekedést, ezzel lehetővé téve a rákos sejtek gyorsabb burjánzását.
Magyarázata szerint ezek nagyon kicsi molekulák, amelyek azonban jelentős szerepet játszanak a sejtosztódás folyamatában. Egereken végzett kutatásai során elérte a tumor zsugorodását napi Retine injekciókkal, amik növelték a Retine arányát a Promine-hez viszonyítva. Más kutatók hasonló eredményekhez jutottak. A kísérletek során nem tapasztaltak sem káros, sem toxikus mellékhatásokat.
A professzor 1967-ben egy újabb, a "Science"-ben közölt cikkében bejelentette, hogy laboratóriumi körülmények között izolálta és előállította a sejtnövekedést gátló Retine-t, mégpedig egy metilglioxál nevű karbonil-összetevő formájában.
Ismét állatkísérletek segítségével mutatta ki, hogy a metilglioxál napi befecskendezése nagyon hatékonynak bizonyult az egereknél. A kísérletet 5, egyaránt 20-20 egeret számláló csoportra bontotta. A kontrollcsoport összes egere elpusztult az első 26-34 napon. Minden egeret 300 napig figyelt. Az első csoport kezelését 1 órával a rákos sejtekkel való beoltás után kezdte el kezelni. 15 életben maradt.
A második csoport kezelését az oltás után 4 órával kezdte meg. 13 maradt életben. A harmadik csoportból, amelyet 24 órával az oltás után kezdett kezelni, 7 maradt életben. A negyedik, 48. órában kezelésbe vett csoportból 4 egér maradt életben.
Ahogy azt Szent-Györgyi a Prevention magazinnak adott interjúban 1972-ben elmondta Jane Kinderlehrer-nek, Dr. Együd fedezte fel, hogy "a retine (metilglioxál) megállítja a rákos sejtek növekedését anélkül, hogy más sejteket megmérgezne. Amikor a retine megfelelő koncentrációban van jelen, nincs sejtosztódás, az egészséges sejtfolyamatok viszont zavartalanul működnek."
A cikk így folytatódik: "ami inkább a szerencsének, mint az én okosságomnak köszönhető," - emelte ki az ősz hajú tudós - "az a felismerés, hogy ha a rákos sejtek nem tudnak növekedni, maguktól elhalnak." A kutatók szerint a retinte-t az egészséges szervezet termeli, és ezzel megakadályozza a felbukkanó rákos sejtek növekedését. Amikor viszont szervezetünk elveszíti ezt a képességét...
"A retine-t a szervezetbe visszajuttatva - ahogy az inzulint adjuk vissza a cukorbeteg szervezetébe - megállíthatjuk a rák növekedését...Woodshole-i kutatók kimutatták, hogy a rákos sejtek sokkal érzékenyebben reagálnak a retine-re, mint az egészségesek, ezért speciálisan gátolható a növekedésük."
Összefoglalva elmondható, hogy a karbonil csoport: glioxál és a metilglioxál alkotja a retine-t. Ők akadályozzák meg a sejtosztódást és visszaállítják a sejteket a nyugalmi állapotukba. A karbonil hiányában irányítatlan sejtburjánzás kezdődik, a sejtek széles körű és szabályozatlan növekedése pedig rákhoz vezet. A glioxál és a metilglioxál két olyan nem toxikus vegyület, amelyeket a sejtjeinknek tartalmaznia kell. Ezzel magyarázható az a szignifikáns rákellenes hatás, amelyet elérünk, ha pótoljuk hiányukat.
A kor egy másik ismert Nobel-díjas tudósa, Dr. William Koch ugyanezen a kérdésen dolgozott, ám egy másfajta megközelítésből, amelyet Dr. Szent-Györgyi megemlített munkája során: "egy évtizeddel ezelőtt egy nagyon ösztönös kutató, Dr. William F. Koch ugyanerre a következtetésre jutott a karbonilok lehetséges szerepével kapcsolatban a sejtburjánzás szabályozása és a daganatok terén."
Koch TMT és MG koncentrátum
A Dr. William F. Koch által kidolgozott TMT homeopátiás gyógymódot több, mint 60 éve használják a rák és más alapvető betegségek elleni küzdelemben. A metilglioxál és a kinon egyik fő tulajdonsága az a képessége, hogy helyreállítják a sejtek sérült légzőfermentumát. Ez alapvető jelentőséggel bír a rák kifejlődésében.
Ahogy arról később bővebben szó lesz, egy másik lényeges szerepe a rák elleni küzdelemben a metilglioxál sejtekbe való visszajuttatásának, hogy ezzel segítenek megállítani a szabályozatlan reprodukciót, amely a rákos sejtek jellegzetessége. Ugyancsak hatásosan semlegesítik a szabadgyököket, mégpedig az antioxidáns kiegészítőktől eltérő módon.
Dr. Koch véleménye szerint az általa kifejlesztett kinon alapú homeopátiás készítmény a gyógyítást a DNS szintjén kezdte a szervezet minden sejtjénél. Elsődlegesen a sejtek oxidációs mechanizmusát célozza meg, hogy helyreállítsa a megbomlott oxigén-ellátást, amely a sejtek rákosodásához vezet. A sejtek energiatermeléshez szükséges oxigén-felhasználó képességét állította elméletének középpontjába Otto Warburg rákkutatása során. És az elmélet működik...
Koch könyve, a The SurvivalFactor fényképsorozatot közöl egy csecsemőről, akinek nem műthető májrákja volt, előboltosodott hassal, amely mind jobban visszahúzódott, majd teljesen meggyógyult. Sok más kutató hasonló eredményekről számolt be.
A vegyület minden sejtben láncreakciót indít el molekuláris szinten, és felhasználja a szervezet végtelen képességét bármely betegség visszafordítására. Dr. Koch készítményét, amelyet Szintetikus Túlélő Reagensnek nevezett el (SyntheticSurvivalReagent) sikerrel használták a rák, az allergia, a szürkeállomány gyulladása és a fertőzéses betegségek ellen. Abból indult ki, hogy a kórokozók ellen hatásos, mert az általa elindított megnövekedett oxidáció megöli azokat a sejtekben.
Ugyancsak hatékonynak bizonyult a szabadgyökök káros hatásaival szemben az egész szervezetben, mégpedig azáltal, hogy láncreakciót indít el DNS-szinten az összes létező szabadgyök elpusztítására, hogy azok ne okozhassanak betegségeket. Ezzel nagymértékben közömbösíthetők azok a káros hatások, amelyeknek mindannyian ki vagyunk téve szennyezett környezetünkben. Drámai változásokat eredményezhet a sejtekben a DNS helyreállításával, következésképpen a sejtek reprodukciójára való hatásával.
Ráadásul egyes elméletek szerint segít a kóros mikroorganizmusok és rákos sejtek reprodukciójának leállításában, ezzel pedig elpusztítja azokat. Egy, a Koch készítményével dolgozó orvos arról számolt be, hogy az tapasztalatai szerint mintegy 80%-ban bizonyult hatékonynak a rák ellen.
Történeti megjegyzésként álljon itt, hogy Németországban számos különböző betegség gyógyszereként használták. A német hatóságok a következő betegségek ellen regisztrálták: rák, HIV, krónikus fertőzéses betegségek, autoimmun betegségek. Ezen felül a bárányhimlő és rubeóla elleni védőoltás helyetteseként is ajánlották. Alapvetően pedig bármely betegség kezelésére. (A szívbetegségek szoros kapcsolatban állnak a szabadgyökökkel és a bakteriális fertőzésekkel.) Mivel a TMT molekulák nagyon kicsik, nem jelent problémát az agyi elváltozásoknál való használatuk sem.
Ha még emlékeznek, a metilglioxál a szó szoros értelmében utasítja a rákos sejteket, hogy azok fejezzék be a rendellenesen magas reprodukciós tevékenységet. A rákos sejtek burjánzásakor felgyorsulnak a reprodukciós folyamatok, mégpedig a normál sejteknél tapasztalható mérték sokszorosára.
A metilglioxál hiányzik ezekből a sejtekből. A TMT nagyon kis mennyiségű metilglioxált használ, amely egy önreprodukciós folyamatot indít el, amely során a sejt úgy építi fel önmagát, hogy már metilglioxál is van benne, amely aztán a többi sejtben is raktározódik. Ez egy folyamatot indukál, amely a sejteket helyreállítja, és megakadályozza a szabályozatlan reprodukciót. Ahogy pedig Dr. Szent-Györgyi Albert megállapította, amikor a rákos sejtek nem képesek szabályozatlanul osztódni, akkor elhalnak. És természetesen amint a gyógyszer megállítja a rákos sejtek burjánzását, megkezdi a sejtről sejtre légzőfermentum helyreállítását.
forrás: www.cancerfightingstrategies.com


10. krisztina 2011. 12. 27. 12:53:21
Rákbetegek fóruma
Kedves Fórumozók!

A segítségeteket szeretném kérni. Édesapámnak bőrrákja van a hajas fejbőr részén, ami napról-napra terjed.
Hosszas kálvária után Budapesten, Dávid professzornál kötöttünk ki, aki szerint ezt lehet kezelni galvanoterápiával vagy hyperthermiás kezeléssel.
Étrendet, teát, vitaminokat betartja, nagyon elkötelezett.
Kérdésem az lenne, hogy tudtok-e olyan helyet Magyarországon, ahol ilyen kezeléseket végeznek?
(A debreceni orvosok sugárkezelést javasoltak, csak azt épp elfelejtették közölni, hogy nagy valószínűséggel agykárosodást okozhat az effajta kezelés. A prof csak külföldi lehetőségekben tud segíteni, ami több ezer euró.)

Köszönöm válaszotokat!


11. csubi 2011. 12. 21. 4:53:51
Rákbetegek fóruma
Sziasztok :
Látom az immunoticról irtok -
Remélem megnéztétek a videokat és a tájékoztatót is -melyik gép mire is készült - Ezt a gépet már feltettük Judittal a nyáron a fórumra -akkor 120.000 be került és csak tervben volt a többi gép .Már akkor erről a gépről azt mondták 520 .000 lesz - most idén még 240 + Áfa -januártól megemelik .
A feltaláló feleségéről már régebben irtam itt -hatalmas melldaganat nyirokáttét max 4-6 hetet josóltak neki -
A daganat összement ugyan de a műtétet nem kerülhette el -és sokáig kellett keresniük olyan orvost aki elvállalta a műtétet ugy hogy a nyirokmirigyeihez nem nyúl hozzá -
A gép müködési elvéről és a szervezetre gyakorolt azonnali hatásáról van már videó fent .
És nem daganatellenes ugyanis a daganat is az ember része amit valamely oknál fogva növesztet -hanem az immunrendszert probálja helyére tenni ,azzal hogy a rossz programot kikapcsolja -igy az agy az eredeti programra tér át -mint a számitógépen -
A fájdalom -a helyreállitási azaz méregtelenitési programmal sajnos lehetnek fájdalmak . Erre van a piros gombos progi ami már sokszor bizonyitott valóban hatásos .
Nézzétek meg a videokat és megértitek a gép müködési elvét .
A méregtelenités : pl máj -a máj sejtjei 6 hét alatt megújulnak kicserélődnek -akkor hogy lehetséges hogy mégsem történik lényeges javulás ?
Egy hozzászólást idéznék a forumunkból :

"Köztudott, hogy a májsejtek 6 hét alatt, a szem sejtjei pár nap alatt, és a csontsejtek kb. egy év alatt cserélődnek ki.
Tegyük fel valakinek májrákja van. Konfliktus megoldva. Miért nem gyógyul meg 6 hét alatt miközben a májsejtek kicserélődtek?
Azért nem, mert az elhalt májsejtek a betegség információját adják át, mindaddig, amíg a sejten belüli élet meg nem változik. Tehát, ha nem vagyunk képesek arra, hogy az egészség mintáját aktivizáljuk, nincs gyógyulás.
A biorezonanciás elven működő készülékek például ezt teszik, és minden egyéb módszer ami képes arra, hogy az egészség mintáját „felerősítse”.
Ma már azt is lehet tudni, a példánál maradva, hogy egy egészséges májnak, mi a rá jellemző rezgésfrekvenciája. Ha ettől eltérő abból azt is lehet tudni, hogy milyen fokú az elváltozás. Végezetül pedig azt is, ha a kialakult helyzet visszafordíthatatlan."

Ez a gép nem a szokványos biorezonancia elvén működik .

Vannak természetgyógyászati rendelők ahova ellehet menni és kiprobálni -egyböl nem kell beleugrani semmibe sem .

Nem vagyok forgalmazó ,viszont van gépem amit a forumunkon lévő tagok a hátam mögött szereztek be ajándékba ,és nyár óta több forumtagunk is beszerzett ilyen gépet -és nem a daganat miatt hanem mert megértették a gép mit tud tenni ,és azt ráadásul igen gyorsan -és ha ehhez ismeri a medicinát akkor sokkal gyorsabban történik meg minden helyreállitási folyamat.
A feltaláló nem orvos viszont kiállt a felesége mellett és megoldást keresett és talált is.-miközben az akadémikusok már azt mondták, hogy "áshatja a sírját" - lehetséges ez szúrja a szemét pár rossz akaronak ?
A felesége leleteit itt megnézhetitek mert nyilvánossá tette -
http://immunotic.hu/pics/lelet/szovettan.jpg

http://immunotic.hu/pics/lelet/ver_elotte.jpg

http://immunotic.hu/pics/lelet/ver_utana.jpg

http://immunotic.hu/pics/lelet/zarojelentes01.jpg

http://immunotic.hu/pics/lelet/zarojelentes02.jpgAzt irják : A páciensnek betegségtudata nincs -és elzárkozik minden további protokoll vizsgálattól -

A páciens bár nem orvos -tájékozodott és döntött - mint láthatjuk jól tette ..Remekül van beszéltem vele személyesen is .
És még valami ,bár igen jó eredmények vannak már amit orvosi papirokkal is alátudnak támasztani de mindenkit nem menthet meg semmiféle gép, módszer -a beteg Maga döntsön, kiben vagy miben hisz ,és az idő bebizonyitja jól döntött e -
A másik videó az auramezőre gyakorolt hatását mutatja be ,a legrövidebb programmal kezelték a hölgyet :
http://www.youtube.com/watch?v=SNRcNO9b4DU&feature=related


12. Rising Sun 2011. 12. 09. 18:58:40
Rákbetegek fóruma
http://www.kiskegyed.hu/test-es-lelek/megelozes/5-hazugsag-a-rakrol-amit-szeretnenek-hogy-elhiggy-107125.html

5 hazugság a rákról, amit szeretnének, hogy elhiggy

2011. április 14.
Soltész Szilvia
Kemoterápia, mammográfia, gyógyíthatatlan betegség? Az is lehet, hogy minden, amit eddig tudtál a rákgyógyításról, hazugság.

Címkék: rák, gyógymódok, gyógyszeripar, egészség, kemoterápia, mammográfia, tumortu
Amikor ennyi éve kutatnak valaminek a gyógymódja után, és még mindig igen szegényes a túlélési arány, az mindenképpen felvet néhány kérdést. Például azt, hogy miért költenek évente többszáz milliárd forintot világszinten egy olyan betegség kutatására, aminek az orvostudomány a hivatalos álláspont szerint nem ismeri a valódi okát. És vajon hogy lehet, hogy ennyi pénz, ennyi kutatómunka után sincs valódi, megnyugtató eredmény?

Ezzel párhuzamosan lassan a hétköznapi ember számára is nyilvánvaló tény, hogy a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, és az ennek következtében legyengült immunrendszerünk felelős azért, hogy nem tudja kordában tartani a hibás sejtosztódási folyamatokat. Logikus lenne, hogy ezeket a területeket célozza meg az orvoslás, de nem, mégsem ez történik. Az történik, hogy aki azt meri állítani, gyógyszerek nélkül ki tud gyógyítani valakit a rákból, az sarlatán, de legalább is hazudik.

Nézzük, mik a leggyakoribb hazugságok, amikkel etetnek bennünket:1. hazugság: A kemoterápia kötelező kezelés

Az igazság: az onkológusok 90 százaléka visszautasítaná a kemoterápiás kezelést, ha nekik maguknak lenne rákjuk.

Miért? Mert tudják, hogy egyáltalán nem hatékony, és hogy nagyon mérgező. Egyértelműen kimutatták, hogy a páciensek 98%-ánál hatástalan. És amikor a kemoterápiával kezelt betegek túlélési esélyeit a nem kezeltekkel mérték össze, a nem kezelt emberek jóval magasabb arányban gyógyultak meg, vagy tovább éltek, mint a kezeltek. A kemoterápia teljesen tönkreteszi az immunrendszert, aminek éppen erősítésre, segítségre lenne szüksége, hogy legyőzze a betegséget. Aki a kemó után képes meggyógyulni, az nem amiatt, hanem annak ellenére gyógyul meg.
2. hazugság: Minden 40 év feletti nőnek rendszeresen kéne mammográfiás vizsgálatra járnia

Az igazság: a mammográfia sokkal többet árt, mint használ. Minden egyes nőre, akinek segít, tíz nő jut, akinek ront az állapotán. Az évi 4 milliárd dolláros mammográfia-ipar arra biztatja a nőket, hogy röntgen besugárzással óvják az egészségüket.

Ezzel szemben a dán Nordic Cochrane Center kutatói megdöbbenő eredményre jutottak 500.000 nő vizsgálata alapján: minden 2000 nőből, akik mammográfiás vizsgálaton vettek részt egy tízéves időszak alatt, mindössze egynek hosszabbítja meg az életét ez a szűrés, másik tízet viszont megbetegít. A mammográfia sugárzása évente 3%-kal növeli a mellrák kialakulásának esélyét, és sok esetben egy magától visszahúzódó tumor olyan behatást kap tőle, hogy gyors terjedésnek indul.

Ennél sokkal veszélytelenebb az ultrahangos szűrés, de houstoni Texas Egészségtudományi Központ munkatársai már olyan tesztet is kidolgoztak, ami nyálból képes megállapítani a mellrák jelenlétét – jóval a kimutatható daganat előtt.
3. hazugság: a rákgyógyszerek hatékonysági mutatói

A tudományos eredményeket sokféleképpen lehet maszkírozni – különösen, ha anyagi érdekek állnak mögöttük. A Tamoxifen nevű, népszerű mellrák-gyógyszer hatékonyságát például úgy hirdetik, hogy 49%-ban képes megelőzni a rák kiújulását. Ez nem igaz. A Tamoxifen független kutatások szerinti hatékonysága mindössze 1.6%, harmincszor kisebb, mint ahogy hirdetik. Mégis, mivel úgynevezett relatív számokat használnak, az eredmény végül is bármi lehet. Hogy mihez mérik a relatív értéket, azt nem tudjuk meg soha, de a 49%, az határozottan meggyőzően hangzik.

A másik jól csengő adat, miszerint a korai szakaszban (természetesen mammográfiával) felfedezett mellrák 91%-os eséllyel gyógyítható ötéves időszakra vetítve, szintén csak egy csali. Mivel a mellrák egy lassú növekedésű tumor, öt év alatt sokszor semmilyen tünete nem észlelhető. Így ha valaki nem is tud róla, hogy mellrákja van, annak 1.) lehet, hogy magától kezeli azt az immunremndszere, 2.) pont ugyanoda jut 5 éven belül, mint az, akinek felfedezték. Viszont a mammográfia, a kemoterápia és a szükségtelen gyógyszerek nélkül sokkal nagyobb a túlélési esélye.
4. hazugság: A rákgyógyszerek a gyógyítást szolgálják

Az igazság: az onkológus nem azzal keresi a pénzt, hogy gyógyít, hanem azzal, hogy hatalmas jutalékokat kap a felírt gyógyszerek, kezelések után.

A JAMA nevű, híres amerikai orvosi folyóirat szerint egy átlagos onkológus jövedelmének 75%-a abból származik, hogy a rendelőben kemoterápiához használt gyógyszereket értékesít. A gyógyszerek pedig igen drágák – elvégre kell a pénz a kutatásokra. Mégis, a gyógyszerek promóciójára évente több tízmilliárd dollárt költenek csak az egyesült államokban.

Az Eli Lily gyógyszercég egyik volt orvoslátogatójának a Kongresszus előtt, eskü alatt tett tanúskodása szerint a gyógyszercégek volt modelleket, gyönyörű fiatal nőket alkalmaznak, hogy vacsorázni és borozni vigyék az orvosokat, eltúlozzák a gyógyszerek hatékonyságát, és minimálisnak állítsák be a mellékhatásokat.
5. hazugság: A természetes gyógymódokkal való kísérletezésre nincs idő egy halálos betegség esetében.

Az igazság: a természetes gyógymódokat ismerő és használó orvosokat, gyógyítókat azóta üldözik világszerte, amióta az orvostudományt átvette a gyógyszeripar.

Számos orvos és intézmény nagy sikerrel kezeli a tumort méregtelenítés, immunrendszer-erősítés, megfelelő táplálkozás és gyógynövények segítségével. Van, akinél egy néhány hetes léböjt teljesen visszaszorítja a tumort. Mégis, ezt mind titokban kell tenni, különben megjárja mind az orvos, mind a beteg.

Ott van Dr. William Kelly esete, aki kidolgozott egy olyan enzimterápiát, ami méregtelenítéssel és diétával kombinálva „megeszi” a hasnyálmirigy rákos sejtjeit. Közel 33.000 ember esetében 90%-os gyógyulási rátát tudott felmutatni az első ötéves túlélési szakaszban annak ellenére, hogy a hasnyálmirigy-rák az egyik leggyorsabb, legagresszívabb fajta halálos betegség. Mit tett az amerikai kormány, amikor ezt megtudta? Börtönbe zárta.

Amerikában egyébként sokkal rosszabb a helyzet, mint nálunk, ott annak az egyszerű említése, hogy valaki meg tudja gyógyítani a rákot, automatikusan bűnnek számít.

A jó hír: a rák teljesen megelőzhető, sőt, gyógyítható. És bár a gyógynövényeket is igyekeznek betiltani, és lassan mindent, amit nem lehet levédeni, azért maradt rengeteg megoldásunk. Elsősorban a tájékozottság: ha az ember egy kicsit utánajár, megdöbbentő és megnyugtató dolgokra bukkan a rákkal kapcsolatban. A saját egészségünk a legjobb helyen a saját kezünkben van.


13. zsóka 2011. 11. 02. 18:01:32
Rákbetegek fóruma
Allan Smith Új-zélandi farmer pár napja töltötte éves rendes szabadságát a Fidzsi-szigeteken, amikor influenza szerű tüneteket figyelt meg magán. Mire visszaérkezett Új-Zélandra, már nagyon beteg volt. A lakóhelyéhez legközelebbi Tauranga kórházba került, ahol megvizsgálták, de nem tudtak vele mit kezdeni. Akkor még sem a kórház, sem ő nem tudta, hogy mellesleg leukémiája is van.

Hamarosan egy aucklandi kórházban találta magát, de eddigre a Tamiflu és az antibiotikumok mellett is erősen leromlott állapotban volt. Mesterségesen lélegeztették és a kezelőorvos azt tanácsolta a családnak, hogy mivel semmit nem lehet tenni az érdekében, kapcsolják le a gépekről.

Ekkor a sógora (aki már hallott pár dolgot a c-vitaminról) felvette a kapcsolatot egy amerikai orvossal Dr. Thomas Levy-vel, aki tanácsolta nekik, hogy keressék meg John Appletont, aki az Új-zélandi CAM (Centre for Advanced Medicine) munkatársa. Ő a c-vitamin kezelést tanácsolta, amit a család azonnal kért a klinikától. A kórház elutasította őket. A CAM orvosai bátorították őket és a végén a kezelőorvos belegyezett azzal a feltétellel, hogy ha péntekig nem változik az állapota, akkor vége.

Az ott dolgozók is meglepődtek, mert szerdára látható javulás állt be a férfi állapotában.

Ekkor egy újabb “szakértő” jelent meg a klinikán, aki a beteg veséjét és májának állapotát féltve le akarta állítani a kezelést. A család és az addigra már tekintélyes méretűvé duzzadt orvosi tanácsadók szerint azonban az antibiotikum okozta a májfunkciók rosszabbodását és ragaszkodtak a kezelés folytatásához.

Rövidesen szállítható állapotba került, bár még mindig mesterséges keringéssel, légzéssel és szondákkal, de a lakóhelyéhez közeli Waikato kórházba. Az orvosok itt sem akarták folytatni a c-vitamin kezelést, de a család szerzett egy neves betegjogi ügyvédet, aki felszólította a klinikát, hogy működjön együtt a családdal. Ennek eredményeként a kórház folytatta az intravénás c-vitamin kezelést, de sokkal kisebb adagokkal. Ekkor ismét CAM orvosok utaztak Waikatoba és folytatták a kezelést a megfelelő adagokkal. A férfi állapota napról-napra javult.

A kórház személyzete megdöbbenve figyelte a változást.


Allen Smith az intenzív osztályon, miután a személyzet szerint a H1N1 kezelése során gyógyszer indukálta kómába esett. Allen Smith miután elhagyta a kórházat, családja segítségével, és magát kezeli c-vitamin tablettákkal. Eddigre Allan Smith már beszélgetett a családdal és végül felépült. Ráadásul az influenza mellett a vérrákja is eltűnt, mintegy mellékhatásként.
Dr Levy közölte az alkalmazott protokollt, annak érdekében, hogy ösztönözze orvos kollégáit és a kormányokat az alkalmazásra:

Kedden, a kezelés első napján: 25gramm aszkorbin sav intravénásan
Szerdán: infúzióba adagolva 25 gramm két alkalommal
Csütörtökön: 75 gramm
Péntektől kezdve 4-6 napon át 100 gramm intravénásan
Ezt követően az új “szakértő” miatt a kezelés megszakadt egy hétre.
Egy hét elteltével ismét elkezdték adni neki, de mindössze napi kétszer 1 gramm mennyiségben.
Hogy a kezelés mennyire volt eredményes, azt maga Allan Smith mondja el a az alábbi videófelvételen a 17. perctől kezdődően.


14. ggabi 2011. 09. 27. 13:44:55
Rákbetegek fóruma
Kedves Frida!
Apukámnak tüdőrákja van. Mi is jártunk ahhoz a gyógyítóhoz akihez Zsóka jár. ((Zsóka meg ne haragudj, de tudod, hogy mi hogy jártunk vele... )) Szóval a gyógyítás nekünk nem jött be, és nem is hiszem, hogy hókuszpókusszal el lehet tüntetni a daganatot. Apu járt hozzá hónapokig, mondogatta, hogy van a belein, a máján, stb... na ezek nem voltak igazak, Azt vsizont sosem mondta, hogy a gerincen van áttét... és azt is mondta, hogy milyen szépen összehúzódott a daganat, ja, persze, a CT eredmény szerint viszont a 15 centis daganat 17 sm lett. Decemberben már olyan állapotban volt, hogy azt hittem itt a vége... fogyni kezdett, alig kapott levegőt, már csak ülve tudott aludni, már intéztem neki az oxigén palackot. Aztán mégis elvittem az onkológiára. Megpapta a kemót. A 17 cm daganat 11 cm lett. Jól van, visszahízta a 6 hónap alatt leadott kilókat és azóta sem fogyott (ő 125 kg most), nem hullik a haja, nincs hányingere, igaza vérképe kurva szar, éppen pénteken kapott vért szegénykém.
Szóval, nem vagyok ellene semmiféle alternatív szernek, hiszen a kemó mellett ő is eszikmindenfélét, és 6 hónapig próbálkoztunk is mindenfélével, de vannak daganatok, amikre bizony kell a kemó...
Igen, mindenki maga dönt, de én most úgy vagyok vele, hogy basszus elvesztegettünk 6 hónapot, lehet ha hamarabb kezdi a kemót, már még kisebb lenne a dagi, nem terjed át a gerincére és nem roppan össze a csigolyája...
Szóval a helyetekben én belevágnék. Nézd menet közben is ki lehet szállni belőle, ha nem bírja apukád...


15. csubi 2011. 06. 17. 12:52:39
Rákbetegek fóruma
Kedves szbabi!
Mindenkienk magának kell eldöntenie melyik utat választja -én Hameri medicinát választottam nem bántam meg
Viszont Judit nagyon jó dolgot találtál már beszéltem is a feltalálóval -ha igaz amit mond nobel dij a minimum :)
http://5mp.eu/web.php?a=immunotic&o=3_zkH4Fjy4
És pont az a jó a készülékben hogy nem kell hinni elhinni hogy DHS -egy azaz egy esemény miatt indul be a daganatnövekedése -és nem a stresz ami okozza azt :
Milyen konfliktusok okoznak betegséget?
Amelyekre az alábbi 5 kritérium egyszerre teljesül:

Hirtelen bekövetkező
Váratlan, készületlenül érte az illetőt.
Drámai, azaz megütközést kelt. Nem tudjuk elfogadni a helyzetet.
Ideiglenesen nem látható a megoldása.
Nem beszéljük ki senkivel. (Esetleg megemlítettük a tényeket, de nem beszéltünk arról, milyen érzéseket keltett bennünk, és mennyiben sértette elvárásainkat, értékrendünket, olyan erkölcsi értékeket, amelyek nekünk fontosak.)

Az ilyen konfliktus válsághelyzetet idéz elő, az agyunk vész intézkedéseket léptet életbe. Az, hogy milyeneket attól függ, miként éltük meg. Ezek az válság forgatókönyvek az evolúció korai szakaszából származó biológiai logikát követik.
Az állatoknál tényleges események indítják be őket, az embernél viszont képzeltek vagy szimbolikusak is.

Egy példa: Tegyük fel, hogy valakit váratlanul kirúgnak a munkahelyéről. Nem számolt vele, nem futtatott le variációkat előzőleg arra, hogyan oldja meg a helyzetet. Ezt több féle képen megélheti. Vegyünk néhányat:

Pánikba esik a megélhetése miatt. Nem lesz pénze, "nem lesz mit enni".-- Ez éhenhalási konfliktus, ami máj rákot okoz.
Úgy érezheti, hogy életveszélyben van.-- Tüdőrákja lesz.
Nem tudja megemészteni, ami történt.-- Gyomorrák.
Komoly birtokvesztési konfliktus.-- Ha megoldja, attól függően, hogy mennyi ideig tartott, lehetnek ideiglenes szívpanaszai, akár infarktusa is.
Egy kis GNM .
De ha ez a készülék tényleg képes arra amit elmondott a feltalálója, akkor felesleges százezreket költeni erre arra .komoly tesztelések alatt volt korházakban -de hivjátok fel Ti is egy telefont megér :)


16. csubi 2011. 06. 15. 15:22:38
Rákbetegek fóruma
A mutációs elmélet
Avagy az orvostudomány egyik nagy tévedése

Bár az orvostudományban elfogadott elméletek szerint rákot okozhatnak bizonyos vírusfertőzések is, (pl.: májrákot a hepatitis B, T-sejtes leukémiát a HTLV-1), többnyire mégis rákkeltő anyagokról (sugárzások, kémiai anyagok) beszélnek, melyek inaktiválják azokat a géneket, melyek a rák kialakulásához vezető génhibákat javítják.
Az elmélet szerint rák akkor keletkezik, ha bekövetkezik a sejtmagban a DNS mutációja, és az évek során így kialakul egy daganat.
Amennyiben ez a hipotézis helyes, egy ráksejt sejtmagját kivéve, és azt egy egészséges sejtbe beültetve ez utóbbi is elrákosodik. Ezt cáfolta Mc Kinney 1969-ben: Kicserélte egy leopárdbéka petesejtjének sejtmagját egy rákos sejt sejtmagjára. Ennek megtermékenyítése után mégis teljesen egészséges békák születtek.
Emellet még több bizonyított tény is cáfolja a mutációs elméletet. Mégis a rákbetegek több mint 90 %-át ennek az idejétmúlt elméletnek az alapján kezelik világszerte.
A gyógyítás alaptézise is téves: „Pusztítsd el a daganato(ka)t, és meggyógyul a rákbeteg!”
Sajnos, évente több millió rákbeteg halála bizonyítja, hogy a rák nem csak egy tumor, amit ki lehet irtani.

Metasztázisok (áttételek)
Ha daganatok alakulnak ki rövid idő alatt más szervekben is, azt mondják, a tumor metasztázist képzett, áttételek bukkantak fel. Az orvostudomány szerint a daganatsejtek a primer alaptumorból kerülnek a test másik részébe.
Mielőtt elfogadnánk ezt az elméletet, érdemes néhány ellentmondást mérlegelni.
1. Ha a metasztázisok valóban a primer tumor utódsejtjei lennének, akkor hasonlítaniuk kellene az elődjeikre. Az áttételek azonban gyakran több különböző sejttípusból állnak.
2. A hivatalos orvostudomány véleménye szerint állandóan keletkeznek a testünkben ráksejtek, melyeket az immunrendszerünk azonban naponta elpusztít. Nem lenne akkor viszont az a logikus, hogy egy tumoreltávolító műtét után az immunrendszerünket erősítsük ahelyett, hogy teljesen tönkretesszük kemoterápiával és sugárkezeléssel?
3. Honnan lehet tudni, hogy azok a tumorsejtek, melyek állítólag az érpálya útján terjednek szét, a primer tumorból származnak, és nem olyan „sima” ráksejtek, melyek naponta képződnek?
4. Tegyük fel, hogy egy betegnek a májrákja agyi metasztázist képez. Ha ezek a sejtek a májrákból származnak, akkor az illetőnek egy kis máj van az agyában?
5. Egy 1 cm³ nagyságú daganat kb. 107374184 (több mint trillió) sejtből áll. A tumorokat jelenleg 6-8 mm nagyság felett lehet diagnosztikai eszközökkel észrevenni. Egy 1mm³ nagyságú daganat már több mint egymillió sejtből áll. Egy ekkora tumornak az elmélet alapján már rég metasztázist kellet képeznie. Eszerint minden daganatnak már jóval a diagnosztizálásuk előtt áttételeket kell adnia. (Örvendetes módon ez mégsincs így.)
6. Ha a metasztázist kialakító sejtek csak úgy vándorolnak testben, hogy aztán valahol megtelepedjenek, miért történik ez majdnem mindig csak a májban, tüdőben, fejben és csontokban? Miért nem kísérel erre magyarázatot találni az orvostudomány?
7. Még a tumorsejtek mennyisége sem határozza meg, hogy a daganat áttétel képzésére hajlamos e vagy sem. – Erre a döbbenetes eredményre vezetettMichael F. Clarke kutatócsoportja az USA-ban. Kutatásaik során 9 mellrákos nő tumorszövetéből sejteket izoláltak. A különböző típusú ráksejteket hibás immunrendszerű egerekbe injekciózták. Az érdekes eredmények szerint némelyik sejttípusból már 100-200 sejt bevitele is rákot okozott az egereknél, míg más típusúakból több ezernyi sem vezetett daganatos megbetegedéshez. Ez annyit jelent a laikusok számára, hogy a híres jelmondat: „Minél hamarabb meg kell operálni, mielőtt a rák szétszóródik” – nem igaz, mert a metasztatis képző hajlam nem a ráksejtek mennyiségétől, vagyis nem a tumor nagyságától függ.

A helyzet az, hogy a mikrometasztázissal kapcsolatos ismereteink olyan feltételezéseken alapulnak, melyek nincsenek bizonyítva. Mégis, a rákgyógyítás tudományosan elismert és egyedül finanszírozott formái (kemo- és radioterápia) kizárólag a tumorok és a metasztázisok irtását jelentik, akár a rákbeteg ember elpusztítása árán is.

A mutációs elméletnek a hátterében rejtőző tévedés az ok és hatás felcserélése egy folyamaton belül. Ugyanis a patológiai vizsgálatok során kimutatott változások a sejtmag méretében, a sejt és plazmájának nagyságában és formájában, mely eltéréseket ugyan együtt kell említni a sejt DNS-ében és RNS-ében bekövetkezett génmutációval, nem ezek okozzák, hanem a sejtek alkalmazkodása egy megváltozott, beteg sejtkörnyezethez. Ezeket az ún. miliőváltozásokat, melyekért a helytelen táplálkozás, a környezeti mérgezések éppúgy, mint sok egyéb más tényező felelőssé tehető, tekinthetjük inkább a rákbetegség valódi okának. Egy ilyen, normál sejtek számára halálos közegben csakis a megváltozott feltételekhez alkalmazkodó, morfológiai felépítését is megváltoztatni hajlandó sejt maradhat életben. Tehát a patológusok által differenciálatlan rosszindulatú ráksejtek főbűne pusztán annyi, hogy a halál helyett a túlélést biztosító átalakulásokon mentek át.
Sajnos, annak ellenére, hogy ilyen vizsgálati eredményekre jutnak újra és újra egymástól függetlenül is a kutatók, a médiákban és az orvosi rendelőkben egy hangot sem hallani a témáról. Kisebb közönségű szakmai folyóiratokban megjelennek ugyan ezekről a vizsgálatokról publikációk, néha-néha nagyobb közönség hallhat olvashat az onkológia jövőjében bekövetkező hatalmas fejlődésekről - ilyen meg ilyen áttörő eredmények miatt, azonban a helyzet évtizedek óta semmit sem változik: Az onkológia egy elavult szemlélet alapján károsítja visszafordíthatatlanul rákbetegek millióinak szervezetét – állítólag a rosszindulatú tumorsejtek pusztítása miatt.


17. Tündérlány 2011. 05. 01. 11:50:45
Rákbetegek fóruma
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Anyukámnak petefészek rákja van, hashártyás rátéttel, így egyenlőre nem műthető. Kemót nem szeretnénk, a daganatot viszont pusztítani kellene. Eddig B17 injekciót kapott C vitaminnal (már a 3. emelt kúra) de még messze az út vége. Egy ideje olvasom a fórumot és sokszor említitek az Iscadort ill. az újabb változatát az Eurixort. Ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim. Hasvíz mellett is kaphatja anya a szert? Írtatok egy dokit (Dr. Ábrahám) őt hol, mikor lehet elérni, hogy kerülhet valaki hozzá? Magánbetegként vagy a kórházba? Aki találkozott már vele írna a tapasztalatairól?
Minden információt, tanácsot szívesen veszek!!!!!

Köszönöm!
Tündérlány


18. Bucsi Judit 2011. 04. 29. 17:10:56
Rákbetegek fóruma
Szia Gabika!
Igazán nagyszerű híreket hoztál, kívánom hogy apukádban legyen egyre nagyobb most már a lelkesedés, hogy minél előbb meggyógyulhasson!

Régen itt a fórumon ajánlotta valaki azt a krémet, amit beraktam URL-be. Nem tudom ismered-e. Úgy emlékszem mikor kikértem róla a tapasztalatokat, mintha tüdőrákos beteg is gyógyult volna az alkalmazása mellett. Csak nézd meg, hátha hasznát veszitek.

A gyógygombákról valóban sok jót írnak, de sajnos én az ismeretségi körömben rosszat hallottam. Az illető mellrák után hosszú ideje tünetmentes volt már. A gyógygombát egészségmegőrzésre, az áttétek megakadályozására szedte. Egyszer csak kezdte rosszul érezni magát, és kiderült hogy a gombák szedése mellett gyomor, és bél rákja is lett. Sajnos őt nem védte meg.
A krém csak egy tipp volt, kérlek hogy több mindennek nézzél utána, mit gondoltok jobbnak.

Gyógyulást, és sok derűt kívánok apukádnak, és neked is!!!


19. Nasugár♥ 2011. 04. 14. 14:37:27
Rákbetegek fóruma
5 hazugság a rákról, amit szeretnének, hogy elhiggy

http://www.nana.hu/test-es-lelek/egeszseg/5-hazugsag-a-rakrol-amit-szeretnenek-hogy-elhiggy-107125.html

Kemoterápia, mammográfia, gyógyíthatatlan betegség? Az is lehet, hogy minden, amit eddig tudtál a rákgyógyításról, hazugság.

Amikor ennyi éve kutatnak valaminek a gyógymódja után, és még mindig igen szegényes a túlélési arány, az mindenképpen felvet néhány kérdést. Például azt, hogy miért költenek évente többszáz milliárd forintot világszinten egy olyan betegség kutatására, aminek az orvostudomány a hivatalos álláspont szerint nem ismeri a valódi okát. És vajon hogy lehet, hogy ennyi pénz, ennyi kutatómunka után sincs valódi, megnyugtató eredmény?

Ezzel párhuzamosan lassan a hétköznapi ember számára is nyilvánvaló tény, hogy a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, és az ennek következtében legyengült immunrendszerünk felelős azért, hogy nem tudja kordában tartani a hibás sejtosztódási folyamatokat. Logikus lenne, hogy ezeket a területeket célozza meg az orvoslás, de nem, mégsem ez történik. Az történik, hogy aki azt meri állítani, gyógyszerek nélkül ki tud gyógyítani valakit a rákból, az sarlatán, de legalább is hazudik.

Nézzük, mik a leggyakoribb hazugságok, amikkel etetnek bennünket:
1. hazugság: A kemoterápia kötelező kezelés
Az igazság: az onkológusok 90 százaléka visszautasítaná a kemoterápiás kezelést, ha nekik maguknak lenne rákjuk.

Miért? Mert tudják, hogy egyáltalán nem hatékony, és hogy nagyon mérgező. Egyértelműen kimutatták, hogy a páciensek 98%-ánál hatástalan. És amikor a kemoterápiával kezelt betegek túlélési esélyeit a nem kezeltekkel mérték össze, a nem kezelt emberek jóval magasabb arányban gyógyultak meg, vagy tovább éltek, mint a kezeltek. A kemoterápia teljesen tönkreteszi az immunrendszert, aminek éppen erősítésre, segítségre lenne szüksége, hogy legyőzze a betegséget. Aki a kemó után képes meggyógyulni, az nem amiatt, hanem annak ellenére gyógyul meg.
2. hazugság: Minden 40 év feletti nőnek rendszeresen kéne mammográfiás vizsgálatra járnia
Az igazság: a mammográfia sokkal többet árt, mint használ. Minden egyes nőre, akinek segít, tíz nő jut, akinek ront az állapotán. Az évi 4 milliárd dolláros mammográfia-ipar arra biztatja a nőket, hogy röntgen besugárzással óvják az egészségüket.

Ezzel szemben a dán Nordic Cochrane Center kutatói megdöbbenő eredményre jutottak 500.000 nő vizsgálata alapján: minden 2000 nőből, akik mammográfiás vizsgálaton vettek részt egy tízéves időszak alatt, mindössze egynek hosszabbítja meg az életét ez a szűrés, másik tízet viszont megbetegít. A mammográfia sugárzása évente 3%-kal növeli a mellrák kialakulásának esélyét, és sok esetben egy magától visszahúzódó tumor olyan behatást kap tőle, hogy gyors terjedésnek indul.

Ennél sokkal veszélytelenebb az ultrahangos szűrés, de houstoni Texas Egészségtudományi Központ munkatársai már olyan tesztet is kidolgoztak, ami nyálból képes megállapítani a mellrák jelenlétét – jóval a kimutatható daganat előtt.
3. hazugság: a rákgyógyszerek hatékonysági mutatói
A tudományos eredményeket sokféleképpen lehet maszkírozni – különösen, ha anyagi érdekek állnak mögöttük. A Tamoxifen nevű, népszerű mellrák-gyógyszer hatékonyságát például úgy hirdetik, hogy 49%-ban képes megelőzni a rák kiújulását. Ez nem igaz. A Tamoxifen független kutatások szerinti hatékonysága mindössze 1.6%, harmincszor kisebb, mint ahogy hirdetik. Mégis, mivel úgynevezett relatív számokat használnak, az eredmény végül is bármi lehet. Hogy mihez mérik a relatív értéket, azt nem tudjuk meg soha, de a 49%, az határozottan meggyőzően hangzik.

A másik jól csengő adat, miszerint a korai szakaszban (természetesen mammográfiával) felfedezett mellrák 91%-os eséllyel gyógyítható ötéves időszakra vetítve, szintén csak egy csali. Mivel a mellrák egy lassú növekedésű tumor, öt év alatt sokszor semmilyen tünete nem észlelhető. Így ha valaki nem is tud róla, hogy mellrákja van, annak 1.) lehet, hogy magától kezeli azt az immunrendszere, 2.) pont ugyanoda jut 5 éven belül, mint az, akinek felfedezték. Viszont a mammográfia, a kemoterápia és a szükségtelen gyógyszerek nélkül sokkal nagyobb a túlélési esélye.
4. hazugság: A rákgyógyszerek a gyógyítást szolgálják

Az igazság: az onkológus nem azzal keresi a pénzt, hogy gyógyít, hanem azzal, hogy hatalmas jutalékokat kap a felírt gyógyszerek, kezelések után.

A JAMA nevű, híres amerikai orvosi folyóirat szerint egy átlagos onkológus jövedelmének 75%-a abból származik, hogy a rendelőben kemoterápiához használt gyógyszereket értékesít. A gyógyszerek pedig igen drágák – elvégre kell a pénz a kutatásokra. Mégis, a gyógyszerek promóciójára évente több tízmilliárd dollárt költenek csak az Egyesült Államokban.

Az Eli Lily gyógyszercég egyik volt orvoslátogatójának a Kongresszus előtt, eskü alatt tett tanúskodása szerint a gyógyszercégek volt modelleket, gyönyörű fiatal nőket alkalmaznak, hogy vacsorázni és borozni vigyék az orvosokat, eltúlozzák a gyógyszerek hatékonyságát, és minimálisnak állítsák be a mellékhatásokat.
5. hazugság: A természetes gyógymódokkal való kísérletezésre nincs idő egy halálos betegség esetében.
Az igazság: a természetes gyógymódokat ismerő és használó orvosokat, gyógyítókat azóta üldözik világszerte, amióta az orvostudományt átvette a gyógyszeripar.

Számos orvos és intézmény nagy sikerrel kezeli a tumort méregtelenítés, immunrendszer-erősítés, megfelelő táplálkozás és gyógynövények segítségével. Van, akinél egy néhány hetes léböjt teljesen visszaszorítja a tumort. Mégis, ezt mind titokban kell tenni, különben megjárja mind az orvos, mind a beteg.

Ott van Dr. William Kelly esete, aki kidolgozott egy olyan enzimterápiát, ami méregtelenítéssel és diétával kombinálva „megeszi” a hasnyálmirigy rákos sejtjeit. Közel 33.000 ember esetében 90%-os gyógyulási rátát tudott felmutatni az első ötéves túlélési szakaszban annak ellenére, hogy a hasnyálmirigy-rák az egyik leggyorsabb, legagresszívabb fajta halálos betegség. Mit tett az amerikai kormány, amikor ezt megtudta? Börtönbe zárta.

Amerikában egyébként sokkal rosszabb a helyzet, mint nálunk, ott annak az egyszerű említése, hogy valaki meg tudja gyógyítani a rákot, automatikusan bűnnek számít.

A jó hír: a rák teljesen megelőzhető, sőt, gyógyítható. És bár a gyógynövényeket is igyekeznek betiltani, és lassan mindent, amit nem lehet levédeni, azért maradt rengeteg megoldásunk. Elsősorban a tájékozottság: ha az ember egy kicsit utánajár, megdöbbentő és megnyugtató dolgokra bukkan a rákkal kapcsolatban. A saját egészségünk a legjobb helyen a saját kezünkben van.


20. Bebe 2011. 04. 04. 12:51:50
Rákbetegek fóruma
A RÁK OKAI - SZERINTEM

• Lelki bánat, negatív gondolatok, harag, megbocsátásra képtelenség, kilátástalan élet, céltalanság, csalódás, aggódás, félelem, szeretethiány. Kutattam ezután a környezetemben történt esetek között, találtam rengeteg példát. Egy egész könyvet írtam belőle. - Saját magam is bekerültem egy negatív lelkiállapotba, sok mindenkiben csalódtam. Azt gondoltam, rám már nincs szüksége senkinek, minek élni ilyen helyzetben. Csalódtam az életemben, csalódtam saját magamban… Láttam a szememben a haragot, a dühöt, a tehetetlenséget, a céltalanságot, a feladást. Az önmarcangolás beindít egy folyamatot, amitől a szervezet elsavasítja magát, önpusztítást okoz. Így képes hatni a lelki bánat az anyagi testünkre. Minden mindennel összefügg. Az összes többi ok csak ennek az egynek, a lemondó lelkiállapotnak a jelenlétében képes hatni ránk.

• A rák anaerob körülmények között fejlődik ki, a szervezet oxidálódott (szabadgyökök): A mai környezetünkben, ételeinkben lévő rengeteg szabadgyök, melyek elvonják az oxigént a sejtektől. - Permetszerek, füst, szmog, tartósítószerek, műtrágyák, atomkísérletek, savas esők, a semmit sem tartalmazó „üres” ételek, kozmetikai cikkek, ózonlyuk, káros napsugárzás, földsugárzás, vízér, mellé az egyre sivárabb lelki élet, mind, mind a szervezet oxidációját idézik elő.

• savas közegben, elsavasodott szervezetben

• Gyógyszerek mellékhatása is lehet: nőknél a hosszú távú vérnyomáscsökkentő szedése mellrákot okozhat. - Én ezzel a tudattal szedtem, 11 évig… A vérzsírcsökkentő egerekben rákot okozott, ezek a szerek kioldják a szervezetből a Q 10 - et, aminek egy bizonyos szinten a hiánya már halálhoz vezet.

• Az elhízás szintén hajlamosító tényező, a sok üres kalória, a szervezet számára értéktelen szemét. Ezzel a test nem tud mit kezdeni, ezért becsomagolja zsírsejtekbe, elraktározza, ahol van helye. Veszélyes ez a sok helyen elraktározott zsír, nagy megterhelés mindezt mindennap cipelni, a szívnek dupla akkora erővel kell dolgoznia, a többi szervnek is többletmunkát jelent. A szervezet közben éhes, igazi ételért kiált, további evésre buzdítva a tulajdonosát. Ezt hívják minőségi éhezésnek.

• A fogyókúra: fogyókúra előtt és alatt erőteljesen lúgosítani kell a szervezetet: mert a felszabaduló savak miatt rengeteg betegség előjöhet, a rák is, a fogyókúra is elsavasítja a szervezetet.

• Diabetes: a csökkent hasnyálmirigy-működés is hozzájárul a rák kialakulásához, a védő enzimek termelése is csökken ilyenkor: tripszin, kimotripszin. A hasnyálmirigy a cukrok feldolgozásával foglalatoskodik, nem „figyel” a rákellenes enzimek termelésére. Ezt már 1905 – ben felfedezte Beard professzor, mégis 102 évvel azután is mennyien meghalnak ebben a betegségben.

• Étrend: a túl sok hús elsavasítja a szervezetet, kevés vitamint, rostot, sok üres ételt eszünk, sok konzervet, tartósítószert, édesítőszert, cukrozott ételt fogyasztunk. A sok cukorral, szénhidráttal megterheljük az egyes számú védelmi vonalat, a hasnyálmirigyet, emiatt szegény csak a rengeteg cukor eltűntetésével és raktározásával tud foglalkozni. A cukrok alkohollá bomlanak le, amik savasítják a szervezetet, károsítják a májat! Minden mindennel összefügg, egyik következik a másikból. Aki sok cukrot fogyaszt, alkoholista anélkül, hogy tudna róla! Gyári félkész ételek, Növény védőszerekkel kezelt ételek.
Savasítanak:
Sertéshús: húgysav, kénsav, salétromsav
Édességek, édes italok, fehér liszt, túlzott zsiradékfogyasztás: ecetsav
Fájdalomcsillapítók: acetilszalicilsav
Kávé, fekete tea: csersav
Erős testi megerőltetés: tejsav (izomláz!)
Bosszúság, stressz, félelem: sósav
Szénsavas italok: szénsav
Kólaféleségek: foszforsav
Bor: borsav, kénsav
Amalgámtömések: higany
Környezeti, munkahelyi mérgek: elektroszmog
Dohányzás: nikotin

• Candida albicans: feltételezések szerint annál, aki túlsavasította szervezetét cukrokkal, szénhidrátokkal, fennáll a candidiázis is, ami összefüggésben áll a mellrákkal. Aki candida diétát tartott és kapott gombaellenes gyógyszert, attól elmúlt a rákja is! A gombák által termelt mikotoxin elsavasítja a szervezetet.

• Geopatogén zóna: ha az ágy pont a földsugárzás középpontjában helyezkedik el, pláne, ha a vízér keresztezi. Bár hiába teszed át az ágyadat, ha hajlamos vagy bevonzani ezt a sugárzást, akkor a sugár még be is hajlik miattad, alád kúszik, bárhová menekülsz előle. Még talán jó is ez a sugárzás, a macska is mindig belefekszik! Ki tudja? A földsugárzások pedig 2 – 2,5 méterenként ott húzódnak mindenütt! A középpontban a legerősebbek, tőle jobbra és balra csökken a sugárzás, de már eléri a másikat, vagyis szerintem nem is nagyon tudjuk kikerülni…

• Édesítőszerek

• Izzadásgátlók: a bennük lévő alumínium oldható állapotban van, ez pedig a bőrön áthatolva képes ösztrogénhoz hasonlóan viselkedni, kötődhet az ösztrogén receptorokhoz. / Több mellrákmintában kimutatták a paraben nevű anyagot, ami nemcsak az izzadásgátlókban, hanem más kozmetikumokban: samponokban, krémekben, tusfürdőkben, babahintőporokban, sőt élelmiszerekben is megtalálható! / Ha megakadályozzuk az izzadást, a méreganyagok a szervezetben rekednek, a nyirokmirigyekben elraktározódnak, felhalmozódnak.

• Vettem egy melldúsító habot, amely ösztrogént tartalmazott.

• Változókor: hormonális egyensúly felbomlása, csökkent mirigyműködés,

• A cukorbetegség és a rák az elnyomott ember betegsége, a krónikus szeretethiány megnyilvánulása.

• A fogászati gócok és az amalgámtömések is hozzájárulnak a rák kialakulásához a nehézfémmérgezés miatt.

• Gyermekkori hormonkezelés: injekcióval 4 évig

• Fogamzásgátló hormontabletták, bár szerencsére én ezeket nem szedtem sokáig, csak néhány évig…

• Fitoösztrogének: Szerintem változókorban mégsem szabad szedni semmi ilyesmit tartalmazó szert, mert a rákot, a daganatképződést elősegítheti. Főleg az ösztrogén típusú daganatokat. (pl.cickafark tea, szójabab, csapvíz)

• Mikrohullámú sütő használata: minden ételnek van saját finom rezgése, a nyers ételek élnek. A mikro szétrázza az ételek saját, finom rezgését. 2,4 Gigaherzen rezeg, így alakítja saját képére a benne melegített ételek rezgésszámát! Az ember sávszélessége 1520 kHz és 9460 kHz között van. Még rosszabb, ha műanyag edényben melegítjük az ételünket, hiszen a mikrohullám kioldja az edényből a mérgező dioxint, mely belekeveredik az ennivalónkba. A gáztűzhelyen is túl gyorsan fő az étel…

• Mélyhűtött ételek: megváltoztatják az étel kristályszerkezetét. Próbáljuk meg kiolvasztani a befagyott egész szem cseresznyét. Olyan lesz, mint volt? Nem! Löttyedt, folyik a leve… más lesz…

• Tartósítószerek, konzervek, élelmiszer adalékok, vegyi mérgek, háztartási tisztítószerek…

• csapvíz, benne a fogamzásgátlókkal kiürült ösztrogénnel, és a sok tízezer egyéb anyagról, ami nem odavaló, ráadásul klórral fertőtlenítik, ami maga is rákkeltő hosszú távon…

• Túl sok kozmetikum használata, melyek rengeteg rákkeltő anyagot tartalmaznak, tartósítószert, a tartósítószer-menteseket, sugárkezeléssel teszik tartóssá.

• Vegyszerekkel tönkretett máj, májnagyobbodás, májbántalom


21. mmorci 2011. 03. 24. 22:07:15
Rákbetegek fóruma
Tisztelt Habverős !

Ez a rész volt ami : felbosszantott :"Ez bizony ASZKORBIN SAV!!!!" . Főként, hogy leírtam, hogy USA-ban ismerős lugosító kúra (nincs daganata) keretében kapja a Pascorbin-t. (ott divat a lugosítás, mert több energiájuk lessz a kúra után). A patikában kapható por amit vízben kell feloldani, az tényleg sav mert utána ég a gyomrom . Ezért néztem meg az első beadás előtt a PH értéket 7.2. A feleségemnek akkor 6 körül volt a PH-ja pedig lugosító teát ivott egész nap.

Az Echo TV-ben szereplő "doktor" csapatától kértünk segítséget - korrekt módon bekérték a kórtörténetet és a kezelésre ajánlatot tettek : Ők is C vitamin injekció kúrát akarták COD teával és egyéb hatóanyagokkal beadni . DE 40-50 milliós árat !!! és 70-80% esélyt mondtak ... Ez az összeg számunkra előteremthetetlen volt . A protokoljuk szerint a 3. hónap után napi 150 g C vitaminra emelték volna az adagot. De a C vitamin tipusát/gyártóját nem adták meg. (A magyar C vitamin fele árban van).

Az unoka nővérem 5 hónap alatt a magyar C vitamintól alergiás lett. Németek megesküdtek, hogy NEM a C vitamin okozta, hanem a tartósító és stabilizáló adalékoktól alakúlhatott ki az alergiája.

Akkor döntöttem, hogy C vitamin kezelést próbáljuk meg amikor Komár Lászlóval láttam az interjút, hogy ő is magán rendelőben 11 hónapig kapta a C vitamin infúziót, és utána gyógyúltnak nyílvánították . A kemo ellen a legfőbb érve az volt, hogy nem hagyta, hogy kihulljon a haja.(érdekes gondolkodás)

Ismerősömnek 18 év után újult ki a mellrákja, ezért mindenkinek azt mondom, hogy a gyógyúlt szóval és az életmódjával NAGYON vigyázzon . És járjon vissza kontrolra ...


22. zsóka 2011. 02. 25. 22:08:45
Rákbetegek fóruma
EZT TALÁLA következő ilyen növény - tejoltó galaj. És ennél a galajnál szeretnék egy kicsit bővebben elidőzni, mert a nyirokrendszer áramlásával szinte nem foglalkozunk. Nem tudom, hogy miért? Van egy véráramlás és van egy nyirokáramlás a szervezetünkön belül. A keleti gyógyászat hihetetlen, hogy milyen fontosnak tartja a nyirokrendszer működését. Bizonyítékok vannak rá, és az emberek nem gondolják végig, sőt én állítom, hogy még az orvosok sem, hogy segíteni kell neki, védeni kell, működtetni kell a nyirokrendszerünket, mert a rák ellen is véd - majd kitérek rá, hogy miért. A rák ellen is lehet használni a galajféléket.
Három galajfélét ismerünk: a tejoltó, a közönséges és a ragadós galaj. A közönséges és ragadós galaj fehér virágú, a tejoltó pedig sárga virágú. Mindegyik galaj a Gallium család tagja, ez egy növényi család, az egész világon el van terjedve, Dél-Amerikában is van, és úgy hívják, hogy macskakarom. A Dávid professzor teája a macskakarom, rák ellen ő ezt ajánlja. A macskakarom is a Gallium családnak a tagja, mint a mi a közönséges galajunk, amiről Maria Treben azt írja, hogy szájrák ellen, szájon belül lévő betegség ellen kiváló. Igaza van. Ő úgy írja, hogy a galajt frissen kell szedni, meg kell mosni, frissen, vizesen, kipréselni és úgy kortyolgatni a közönséges galaj levét. Én úgy tanultam a nagymamától, hogy frissen megmosni és egy csésze diólevél teába bele kell tenni egy evőkanállal. Az egyik evőkanálnyival gargalizálni kell és kiköpni, amásikat pedig meg kell inni. Egy gyógynövénygyűjtő túrára jött egy fiatalember pár évvel ezelőtt, és mondta, hogy az édesapjának nyelvrákja van, de már az egész szája tele van göbbel, hogy mit tudunk ajánlani. A kollégával csináljuk közösen, azért mondtam többes számban, ezt ajánlottuk. Már alig mozog az édesapa, a WC-re megy el csak, már a harmadik stádiumban van, tehát nem sok van neki hátra. Következő évben jött egy másik túrára, kérdeztük az édesapa, hogy van. Óóó köszöni szépen, már jár a kocsmába. Már annyira jól van. De azóta másoknak is többször ajánlottam, és mindenki visszaigazolta, hogy valóban jól működik a közönséges galaj. De mindegyik galajféle rák megelőző. A tejoltó galaj egyedüli a galajok közül, ami a vesét működteti. Vízhajtó, érdemes rendszeresen használni megelőzésképpen is, a heti egy csésze a vesénket tökéletesen rendbe fogja tartani. És ezen kívül az egész nyirokrendszerünknek, az egész mirigyrendszerünknek segíteni fog a működésében, és ez azt jelenti, hogy nem lesz belőle daganat a hónom alatt, a mellékvesén és az összes mirigyem jól fog működni, mert kapnak megfelelő támogatást, ennek a növénynek a hatóanyagaiból.
A másik két növény elsősorban pajzsmirigyműködésre való. Maria Treben írja az Egészség Isten patikájából c. könyvében, hogy kár, hogy az emberek a közönséges galajt elfelejtették. Mi nem felejtettük el, van, sok van, használják sokan, ismerik, kapni nem lehet sehol. Nem gyűjtik, nem tudom miért. Sok növény van, amit nem gyűjtenek, amit régen használtunk. Az emberek viszont használják, ismerik és használják, higgyék el, hogy nagyon - nagyon jó.
A vesénknek a következő segítőjét úgy hívják, hogy nyírfa levél. Ukrajnából hozzák be a nyírfa vizet literszámra a piacra - ugyanazt tudja, mint a tea, Nyíregyházán árulják -, ami ugyanazt tudja, mint a tea.Tavasszal gyűjtik. Régebben megcsapoltuk a nyírfát, ferdén belefúrtunk, egy nádszálat tettünk bele, egy óra három liter víz is lejött egy ilyen fából. Hihetetlenül jó a vesére. Kőmorzsoló is, a levelének teája, és a vize is. Akinek veseköve van érdemes nyírfalevél teát inni. A miskolci Szent Péter kapui kórházba az általános igazgató hívott meg előadást tartani orvosoknak, ápolónőknek és akkor elmondtam, hogy morzsolja a követ a nyírfalevél, érdemes a vesére úgy is használni, akinek köve van, vagy homok képződik állandóan. És akkor ő felállt és elmondta mindenkinek, hogy a férjének két hét alatt szétmorzsolta a veseköveit. Nem tudom milyen nagy volt, azt nem mondta.TAM!


23. kkata 2011. 02. 06. 14:17:29
Rákbetegek fóruma
Kedves Maka!

Megkérdeztem az évfolyamtársamat, neki 2009. februárban kezdődött a bőrrákja a karján. Utána több műtéte volt, az FLP aloe géljét itta. 2009 decembertől kezdte el Bertha professzor Úr készítményeit szedni, nem kapott kemót sem, és sugarat sem. Az onkoteam olyan volt, mint egy kihallgatás, lelkileg is nagyon megviselte szerencsétlent. 2010 júliusban volt PET CT-je az Onkológiai Intézetben, ami negatív lett. Tehát olyan 7-8 hónapig szedte rendesen. Azóta csak csökkentett mennyiséget szed a Procontból és a revitasolból, vagyis leginkább, amikor eszébejut, 2-3 naponta.

Szép napot és egészséget kívánok, Kata


24. Márta 2011. 02. 01. 22:56:17
Rákbetegek fóruma
Kedves Netboszi!
Tavaly májusban írtam az általad is használt készítmény alkalmazásának sikertelenségéről, (férjemnek végbélrákja volt, ma már sajnos nem él)akkor többen nagyon feldicsértétek és lám a valóság túlszárnyalja a hitet.Azért visszatekintve, sok tekintetben meggyőződésem, hogy nem hülyeségeket állítottam.
Végtelenül sajnálom, hogy nálad sem váltotta be a hozzá fűzött reményt.Tudom nem öröm szembe nézni a rossz döntésekkel, de bizakodj, itt sokan és sokat tudnak alternatív szerekről.


25. tutiel 2011. 01. 23. 17:25:24
Rákbetegek fóruma
Napsugár!!!!!
Véletlenek nincsenek, éppen ebben a pillanatban akart írni neked!
Kérlek, segíts az alább leírtakkal kapcsolatban, illetve légyszi. véleményt, esetleg javaslatot adni!
CoD teánk fogytán van, mindketten rokkant nyugdíjasok vagyunk.
Lehet, hogy feleslegesen szedi a férjem a CoD teát és a CoD vitál pluszt.
Mindenki véleményére, illetve tapasztalatára szükségem van.
A férjemnek mellhártya rákja van, fél éve szedi a fent leírtakat+ cékla, paradicsom, sárgarépa, alma leveket napi háromszor 3 dl mindegyikből.
Ma azt mondta, hogy a gyümölcspréselést abbahagyja, ne vegyek több hozzávalót.
Csak a a két Cod terméket akarja inni.
Mi a véleményetek?
Milyen tapasztalatod van a petróleumról, amit már sokszor ajánlottak nekünk, de nem hiszünk benne.
Aki tud segítsen kérem!
Napsugár, rád főleg számítok!
Köszönöm
Email címem: ferenczik53@freemail.hu


(1. lap) >>>2 lap

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
eXTReMe Tracker