Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Fórum
Keresés:


26. habveros 2010. 02. 17. 9:34:00
Rákbetegek fóruma
Kedves Szabina!
Mondd nem volt elég ez az anyag?A fél világ e szerint méregtelenít,már,ha tényleg kínzás nélküli megoldást akar max. hatékonysággal:

Méregtelenítések :

Máj a legfontosabb kiválaszó szerv,állapota meghatározó, ezért természetes anyagokkal meg kell szabadítani az elhalt sejtektől,a felhalmozódott kémiai anyagoktól.(Pl : ULTIMATE LIVE CLEANS,)
A külömböző fehérje „ hulladék” biztonságos,és gyors eltávolítására növényi pankreatin enzim – kombinációkat lehet alkalmazni.
Vastagbél : minden felszívódó anyag innen kerül a szervezetbe,hogy ezek hasznosak,vagy károsak, az a vastagbél tisztaságától,és a benne található fauna – flóra minőségétől függ.
A tisztításhoz külömböző szerek állnak rendelkezésre,(pl OXITARM)
Szedése,az dobozon lévőtől eltérően,este 2 tabletta,míg el nem fogy (kb 6 hét)
Az első 2 hét után lehet indítani hármas hatásu COLOSTRUMOT.
A terápia során később TRANSFER FACTORRA lehet cserélni.
Nyirokrendszer : az egyik legnagyobb felületü kiválasztó szerv,ezért célszerü a nyirok által lerakott „szemetet”, az irány megtartásával, a lábnál elvégezni SPA-DETOX készülékkel.(jó sok folyadék fogyasztása mellett)
Az immunitáshoz alapanyagok kellenek,vitaminok(B12 NEM),aminosavak,kitünő erre a CULVIT,műtét után is gyors felépülést segíti.

Kolon-hidroterápia
A vastagbél titsztításának egyik legősibb módja a beöntés, melyet már az ókorban is gyakran használtak különféle betegségek gyógyítására. A vastagbél vízterápiáját (kolon-hidroterápia) az USA-ban fejlesztették ki emésztőrendszeri- és anyagcserebetegségek kezelési céljából.A jóléti társadalmak táplálkozási szokásainak köszönhetően (az elfogyasztott táplálék jó része finomított és hőkezelt, vegyileg manipulált, zsír-fehérje és szénhidrátdús, rostszegény) egyre gyakoribbak az emésztőrendszeri problémák.

A bélműködés renyhébbé és a tápanyagok felszívódása hiányossá válik, de csökken az emésztetlen salakanyagok kiválasztása is. A pangó bélsár fehérjealkotói rothadni, a rostok, szénhidrátok pedig erjedni kezdenek. A belőlük felszabaduló bomlási termékek (indol, szkatol, krezol, fenol, polialkoholok és egyéb aromás aminok) nemcsak a bélnyálkahártyát, hanem felszívódva a májat, de a többi szervet, szövetet, illetve a sejtek anyagcsere folyamatait és az immunrendszert is károsítják.
A vastagbélben normális körülmények között többféle baktériumból álló un. baktériumflóra található. A rossz emésztés, valamint a túlzott mértékű antibiotikum és szteroidtartalmú gyógyszerfogyasztás felborítja a bélbaktériumok egyensúlyát: egyes csírák elszaporodnak, mások kipusztulnak és olyan káros baktériumok, gombák telepednek meg, melyek az egészséges bélrendszerben nincsenek jelen.

Ezzel tovább csökken az immunrendszer aktivítása, zavart szenved folsav, a biotin, a K- és B-vitaminháztartás, illetve felerősödnek az erjedési és rothadási folyamatok, vagyis tovább fokozódik a mérgező hatású anyagok termelődése és felszívódása. Az így létrejött autointoxikációs állapot (önmérgeződés) következményei lehetnek: állandóan visszatérő fertőzések, gyulladások, különféle bőrbetegségek, magasvérnyomás, migrén, allergiák, májbetegségek, állandó levertség, fáradtság, koncentrálóképesség-csökkenés, depresszió és szorongásos állapotok...
A renyhe bélműködést mind többen próbálják hashajtók szedésével kompenzálni, azok rendszeres használata viszont tovább rontja a bél simaizmainak aktivítását, ezenkívül pedig nagymértékű elektrolit (Na, K, Ca, Mg, Cl)- és nyomelemveszteséget okoz. Az alkohol, a nikotin, és az élelmiszerekben található kemikáliák egy jó része egyaránt csökkenti a normális emésztési és kiválasztási folyamatokat.
A táplálkozás megváltoztatása önmagában sokszor már nem elegendő a rossz bélműködés következtében kialakult, idültté vált megbetegedések kezelésére. Ennek oka elsősorban, hogy a bélrendszer kimerült és még az egészséges, rostdús táplálék feldolgozására sem alkalmas. Vagyis tartós eredmény, átütő siker csak akkor várható, ha előbb a gyomor-bélrendszer működését állítjuk helyre. Ennek egyik hatásos módja a kólon-hidro-terápia. Alkalmazási mód és hatásmechanizmus
A kb. 45 perces kezelés során 15-20 alkalommal különboző hőmérsékletű vizet engedünk be - a nyomás egyidejű változtatása mellett - a vastagbélbe.

Meleg (38-41°C-os) víz hatására részben oldódik a bél simaizomzatának görcsös osszehúzódása, javul a vérátáramlás, másrészt könnyebben fellazul a bél kiöblösödéseiben és a falán lerakódott vastagabb, sűrű bélsár. A 20-21°C-os víz összehúzódásra készteti a bél izmait - elősegítve ezzel a székletrögök lelökődését-, és reflexes érösszehúzódást vált ki. így javul a bél tónusa és vérellátására - ezért is szokás a módszert a bélrendszer Kneipp-kúrájának szervezi.
A kezelést kiegészítő gyengéd hasmasszázs pedig nemcsak a folyadékáramlást, hanem a hasi vér- és nyirokkringést is javítja.
Az eljárás utolsó szakaszában célszerű oxigénnel dúsítani a beáramló vizet, az ugyanis elősegíti egyes salakanyagok lebomlását, gyorsítja a gyulladt bélnyálkahártya gyógyulását, és kedvezobb feltételeket teremt a normál baktérimflóra helyreállásához.
Általában 10-15 alkalom után várható kézzelfogható változás. A kezeléseket eleinte 2-3 naponta (súlyosabb esetben akár naponta), később hetente 1-szer v. kéthetente javasolt ismételni.
Javallatok:
• Krónikus székrekedés vagy hasmenés,
• aranyér,
• divertikulózis, divertikulitisz,
• krónikus puffadás, teltségérzet,
• kolitisz,
• reuma, PCP,
• allergiák,
• asztma bronchiale,
• krónikus felsőlégúti, húgyúti és kismedencei gyulladások,
• májbetegségek,
• fejfájás, migrén,
• daganatos megbetegedések kiegészítő kezelésére,
• bőrbetegségek: aknék, pszoriazis, ekcéma, bélférgesség,
• fáradékonyság, kimerültség, depresszió,
• böjtkúrák, fogyókúrák, hatásfokának javítására.
Ellenjavallatok:
• súlyos szívbetegség, szívelégtelenség,
• aneurizmák (érfaltágulat),
• gyomor-bélrendszeri vérzések,
• kolitiszek akut stádiuma,
• előrehaladott terhesség,
• hasi műtétek után közvetlenül
A KHT nagyon hatásos módszer az emésztőrendszer működésének helyreállítására, a táplálkozás és az életmód reformja nélkül azonban nem várható még a rendszeres kúráktól sem tartós hatás.

Súlyosabb autointoxikációs állapotokban tanácsos a kezeléseket böjtkúrával összekapcsolni. Olyankor ugyanis nemcsak a bélen, hanem a vesén, májon, bőrön és tüdőn keresztül történő salakanyag kiválasztás is fokozódik.


Lehet így is! de ez fájó!

Aztán google-> méregtelenítés,és a nyakadba szakad a "SZAKMA".
Szia,BandiHa elindul a folyamat,van működő immunrendszer,akkor lehet a teljesítményét fokozni,immun stimulátorokkal.(Pl fagyöngy kivonatok)
Az alternativ anyag választék nagyon széles,minden funkcióra lehet megfelelőt találni,csak egyet nem lehet :egy időben azonos feladatra többfélét alkalmazni.
Bevált gyakorlat,hogy 10-12 napig alkalmazva egy anyagot, el lehet dönteni,hogy mekkora és milyen hatása van,nem megfelelés esetén kicserélhető ugyanilyen célra használatos másik anyagra.
Általában : csak olyan kezelést szabad használni,ami a kezelt státusát nem rontja.
Amit ki kell bírni,vagy el kell tűrni,az nem gyógyít!

És hát a kőkemény kontroll igény,amit igen nehéz kiverni az egészségügyből.
.
Ha netán nem érted,vagy mit honnan szerezz miért nem hívsz?Tudod Skype,vagy 06 29 435 041


27. Edina 2010. 02. 09. 11:48:56
Rákbetegek fóruma
Sziasztok, régen írtam már,olvasgatni szoktam, de most nagy baj történt, leírom okulásképpen. Emlődaganatból kiindulva szinte már mindenhol volt áttét, három sorozat kemot kaptam, a legutolsó tavaly októberben ért véget. Kb. három hete volt egy epegörcsöm, de a puffadás nem akart múlni, estére bekeményedett a hasam. bementem a sürgősségire, kiderült, megint tele van vízzel. -tavaly kétszer volt ilyen. Gondoltam, majd lecsapolják, de nem, megműtöttek bél lenövéssel. Én észnél sem voltam a fájdalomcsillapítóktól, szinte fel sem fogtam, mit csinálnak. Persze, nem volt lenövés, így egy kb.15cm vágáson keresztül csapolták le a vizet. Sajnos a beleken viszont apró szétszórt daganatokat láttak. Nagyon mérges vagyok, hogy felvágtak, ki tudja, ezzel mit indítottak el. A puffadás nem lett kisebb, az orvos szerint azért, mert a májam tele van daganattal - amit se ct se UH nem mutat, de szerinte ezek csak felszíni vizsgálatok, -szóval még ezer sok hülyeséget elmagyaráztak. Tavaly megbíztam a barátnőmet, vegyen petróleumot, nem vett, rábeszéltek a harmadik kemókúrára. Én tényleg megpróbáltam, de ez a vége. Örökös körforgás. Most megvan a petróleum, remélem, még sikerül azokat az apró daganatokat kezelni vele. Bár a term.gyógyász szerint nagyon rossz jel, ha ilyen hirtelen a semmiből szétszóródik. Én meg kezdek fáradni.


28. zsóka 2009. 10. 14. 6:15:12
Rákbetegek fóruma
Megint tettek mérget az oltásba:

az off-shore, ismeretlen tulajdonosú OMNINVEST oltásának összetétele elolvasható az OGYI lapján:

A leírás szerint az oltásban 50 mikrogramm thimerosal (tiomerzál) van, ami etilhiganyt tartalmaz. A thimerosal kb. fele higany, azaz ebben az esetben 25 mikrogramm.

Az amerikai EPA szabvány szerint az egészségügyi határérték 0,1 mikrogramm / testtömeg kilogramm naponta, de metilhigany LENYELÉSE esetén. Az etilhigany viszont mérgezőbb, ráadásul az oltással EGYENESEN a véráramba kerül, míg lenyelés esetén kevesebb kerül a vérbe. Ez azt jelenti, hogy az oltásban levő higany több száz kilós felnőtt esetén nem lépi át esetleg a határértéket.

Jutta Altmann-Brewe: "Amalgám, az időzített bomba", M-érték Könyvkiadó Kft., Budapest, 2003. Idézetek:

"A szerves higanyvegyületek közé tartoznak a rövid láncú alkil-higany-vegyületek halogénsói, a metil- és az etil-higany. Ezek a higany messze legmérgezőbb formái, jól oldódnak szerves oldószerekben és zsírban, és könnyen átlépik az olyan biológiai membránokat, mint a vér-agy gát és a méhlepény gátja. A gyomor-bél traktusból 95%-ban szívódnak fel. Mérgező hatásuk elsősorban az idegrendszert érinti: látás- és hallászavarokat vagy akár intellektuális leépülést is okozhatnak. A szerves higany a méhlepényen keresztül továbbítódik a fejlődő gyermekbe vagy az anyatejen keresztül a csecsemőbe (az anya vérkoncentrációjából körülbelül 5%)"

"Daunderer szerint (A környezeti mérgek kézikönyve) a krónikus higanymérgezés kezdetben lappang. A korai tünetek: bágyadtság, nyomás a fejben, végtagfájdalmak, gyomorpanaszokra, hasmenésre vagy puffadásra való hajlam, instabil keringés, frontérzékenység. A nem specifikus tünetek heteken, hónapokon vagy akár éveken át is jelentkezhetnek, mielőtt további mérgezési jelenségek társulnának hozzájuk, mint például: égető izomfájdalom, ízületi fájdalom, ínygyulladás, torokfájás, piros torok, száraz száj, nyálkahártyavérzés, gyomor- es bélpanaszok, hányinger, hányás, hasfájás, vese- es májkárosodás, látás- és hallászavar, szívritmuszavar, alacsony vérnyomás, vagy érgörcs okozta magas vérnyomás, hideg kéz, láb és orrhegy, összpontosítási zavarok, hidegrázás, szédülés, izomgyengeség, depresszió, erős ideg- es fejfájás (migrén, káprázó szem)."

"A fejlődő magzat háromszor-négyszer olyan érzékeny a metil-higanyra, mint az állapotos anya. A japánbeli Minimata-öbölnél élő várandós nők esetében, akik nem mutattak látható mérgezéses tüneteket, a vártnál tízszer több gyermeknél állapítottak meg veleszületett agykárosodásokat. Az újszülöttek a normális lefolyású szülés után letargiás tüneteket mutattak, lelassult a mozgásfejlődésük, megnőtt az ingerküszöbük, koordinálatlanul szoptak és nyeltek, s görcsök vettek erőt rajtuk. Sok gyermek visszamaradt a fejlődésben, és mindegyiküknél neurológiai zavarokat lehetett kimutatni. Mindezek oka az volt, hogy a higany áttörte a méhlepény gátját, és feldúsult a magzat szervezetében. Az üjszülöttek vörösvértestjeiben 28%-kal magasabb a metil-higany koncentrációja, mint anyjuk esetében. Ezenkívül a higany, mivel zsírban oldódik, bejut az anyatejbe, jelentős fertőzésforrást jelentve a már amúgy is leterhelt gyermek számára."

Érdekes, hogy a terhes nőket célozták meg első körben a higany-oltásukkal.
Ki kellene hagyni egy generációt a népességcsökkentéshez?
_________________________________________________________________

Az ostor az orvosokon csattan: NAGGYOON DURVAAA
Őket használják fel végrehajtó személyzetnek és végül MINDENT RÁJUK KENNEK!


29. aqua 2009. 10. 05. 0:28:05
Oxigénes víz
Üdvözlök mindenkit!

Az oxigénnel dúsított vizek egyre nagyobb teret hódítanak a vízpiacon. Felismerték ugyanis, hogy rengeteg betegség összefüggésbe hozható az oxigénhiányos-állapottal.
Egy liter friss esővíz, vagy forrásvíz átlagosan 8-15 mg, az ivóvizünk már csak 3-5 mg oxigént tartalmaz. A palackozott szénsavas ásványvizek, üdítős italok, kávék oxigén tartalma megközelítően nulla. A megivott oxigéndús vízből a molekuláris oxigén a száj-, a gyomor-, és a bél nyálkahártyáján keresztül felszívódva a véráramon keresztül jut a szövetekbe, izmokba, valamint a létfontosságú szervekbe (szív, máj, agy…stb.). Kedvező hatását úgy fejti ki, hogy rövid idő alatt megszünteti a vér és a szervek oxigénhiányát, ezáltal csökkenti, oldja a fizikai és szellemi fáradtságot, kedvezően befolyásolja a keringési és emésztési zavarokat.

Kinek ajánlatos az oxigénesx víz használata?
• Mindenkinek, aki vitalitását, közérzetét, teljesítő képességét szeretné javítani, de kiemelten ajánlatos
• sportolóknak,
• intenzív fizikai és szellemi munkát végzőknek,
• időseknek,
• sokat mozgó gyerekeknek, akik a nagyvárosok szennyezett levegőjét szívják,
• légzőszervi megbetegedésekben szenvedőknek (pl. asztma, allergia)
• keringési betegségekben szenvedőknek (pl. magas vérnyomás, visszérbetegségek, fekélybetegségek…)
• rákos megbetegedések kiegészítő kezeléseként,
• fejfájás, migrénnel küszködőknek,
• kimerült, nagy stressznek kitett embereknek.
• cukorbetegségben szenvedőknek
• mozgásszervi betegségben szenvedőknek stb.

Miben segít az oxigén?
• a sejtek felújításában,
• a méregtelenítésben,
• a betegségekből való gyorsabb felépülésben,
• a gyógyszerek, gyógyhatású készítmények hatásfokának növelésében,
• a légzési panaszok csökkentésében,
• a tápanyagok beépülésében a szervezetben,
• a fájdalomcsillapításban,
• sebek, égési sérülések gyors, hegmentes gyógyulásában,
• ráncok kisimításában, az egészséges bőrfelület helyreállításában,
• a krónikus fáradságérzet leküzdésében,
• a jó és pihentető alvás feltételeinek kialakításában,
• a szervezet öngyógyító képességének helyreállításában,
• cukorbetegség, magas vérnyomás és a túlsúly karbantartásában

A palackozott oxigénes vizek mellett megjelent az OXIGÉN SZIFON, mellyel otthon lehet előállítani az oxigénes vizet! A gázt tartalmazó oxigénpatronok, minimum 2000 milligramm(!) orvosi tisztaságú oxigént tartalmaznak. Érdemes ezt összehasonlítani más oxigénesnek nevezett palackozott italokkal, mert azokban lényegesen kevesebb az oxigén mennyisége.

Az alábbi tapasztalatok napi 1 liter oxigénes víz (2000 mg/l) rendszeres elfogyasztása után mutatkoztak, a fogyasztók 80-90 %-ánál.:
• Frissesség, a krónikus fáradtság megszűnése (akár negyed órán belül), ezért a kávé teljesen pótolható vele. Éppen ezért, este lefekvés előtt 2-3 órával már nem tanácsos inni belőle.
• Látásjavulás, már 3-4 hét eltelte után észrevehető.
• Vérnyomás normalizálódása. Ha Ön vérnyomáscsökkentőt szed, rendszeresen ellenőrizze vérnyomását, mert a tapasztalatok szerint az esetek 90 %-ában 1-2 héten belül a gyógyszeradag drasztikus csökkentésére volt szükség. Többeknek sikerült teljesen letenni a vérnyomáscsökkentőt.
• Jobb alvásminőség az alvásigény 1- 1,5 órával csökken.
• Krónikus emésztési zavarok megszűnése (puffadás, székrekedés).
• Krónikus hüvelyi folyás megszűnése.
• Fejfájás, migrén csökkenése vagy teljes megszűnése.
• Ízületi fájdalmak jelentős csökkenése.
• Köszvényes fájdalmak megszűnése.
• Lábszárfekély gyógyulási folyamatának látványos felgyorsulása.
• Gombás betegségek (pl. candidiázis) megszűnése.
• II-es tipusú cukorbetegnél vércukorszint csökkenése.
• Kemoterápia mellékhatásainak (hányinger, hányás, rossz közérzet, gyengeség) jelentős enyhülése ill. megszűnése.
• Krónikus hörghurut, ill. felsőlégúti allergia jelentős javulása.

Az OXIGÉN SZIFON beszerzési lehetőségéről e-mailben minden kedves érdeklődőt tájékoztatok.

Jó egészséget kívánok!
aqqua


30. Sallina 2009. 09. 23. 8:40:38
gyümölcscukor -érzékenység
Kedves Tünde!
Tovább megyek, a nővéremnek is ez a "baja". Ő 26 éves. Nem csak 1 van az országban, mert ha megnézed mostanában egyre többen. Nálunk családi hozomány a dolog. Milyen termékeket eszek? Hús, rizs, tésztafélék. Néha retek, uborka, paprika, hagyma, fűszerek. Ahogy "öregszem", egyre jobban viseli a szervezetem. Viszont ha sokat eszem vagy sokszor amit nem lehet (mi úgy hívjuk bűnözés), puffadás, hányás, hasmenéses vagy görcs a tünet. Ha leesik a vércukrom: szédülés, légszomj, hányinger. De ilyen hál istennek évek óta nem volt. Ha érdekel nézd meg a linket amit küldtem, ott részletesen írogatunk, egy 30on túli úriemberrel, aki szintén "zenész". Ezen kívül akiről biztosan tudok, az egy 17 éves srác és egy 2 éves kislány. Orvoshoz nem járok a problémával, minek? Egészséges teljes életet élek a cukor és mindennemű édes íz kizárásával. Ami a legnagyobb gondokat okozza az a vesém, ami sajnos szokott rendetlenkedni. Begyullad és felfázásos tüneteket produkálok. Betegségre antibiotikumot is szedhetek: augmentin, stb stb. Mire vagy még kíváncsi?


31. László 2009. 09. 01. 14:15:03
gyümölcscukor -érzékenység
Sziasztok!

Gergő fiam (3.5 lesz télen) fruktóz érzékeny .
Tünetei haspuffadással , hasi fájdalmakkal , rendkívüli szelességgel(gázosság) ,súly elmaradással kezdődtek. Széklete rendben van. Eleinte csak a tejtermékeket vontuk meg orvosi javaslatra , vizsgálatok nélkül. Majd 2 hete kilélegzéses teszt követte a gyanút.
54 - 60 lett a teszt eredménye, amire egyenlőre a teljes vizsgálat (vér,széklet) végéig , csak gy.cukor csökkentés volt a parancs.

Kérdéseim a tapasztaltabb szülőkhöz , orvosokhoz , fórumozókhoz , segítőkészekhez:

1; Kinőhető -e ?
2; Átmehet e intoleranciába?
3; Károsíthatja -e a májat ,vesét ?
4; Másodlagos káros, kóros hatások ((bármi)).
5; Vitaminokat , ill amit megvonunk szükséges pótolhatatlan dolgokat hogyan pótoljátok?

UI: Emese levelében #21790# olvasok olyanokat ami velünk is megtörtént ( rota szerű hasmenéses fertőzés velünk is előfordult 2009 tavasszal, ez után erősödtek fel a tünetek..)

UUI: Ajánljatok plíz 1 tapasztalt "specialistát" aki esetleg megnyugtatna minket.
Vagy épp fordítva.


32. ... 2009. 07. 13. 6:55:31
Rákbetegek fóruma
A KOLLOID EZÜST GYÓGYÁSZATI JELENTŐSÉGEA kolloid ezüst egy olyan elektor-galvanikus eljárás eredményeképpen jön létre, mely során a szubmikroszkópikus (1.26 Angstrom/.00001 mikron) ezüst részecskéket, 99.999-es (igen tiszta ezüstből) vízben oldanak.

A részecskéket szuszpenzióban tartja az atomok enyhe elektromos töltése, melynek következtében az ezüst könnyebben hatol be a szervezetbe. Az ezüst egy erős, természetes profilaktikus / antibiotikus szer, melyet évezredek óta használnak az emberek anélkül, hogy bármiféle mellékhatása lenne. A kolloid ezüst katalizátorként működik. Minden tesztelt gomba, baktérium, véglény, parazitafajtára, és sok vírusra nézve mérgező hatású mivel hatékonyan bénítja meg azokat az enzimeket, melyeket az egysejtű baktériumok, gombák, vírusok, oxigén felhasználó anyagcseréjük során használnak, így azok megfulladnak. A primitív életformák legerősebb ellenszere, erősebb, mint bármilyen kémiai fertőtlenítőszer! Nem ismert, hogy ellenálló rezisztens - törzs kialakult volna!

A kolloid ezüst nem ártalmas az emberi enzimekre, sem az emberi szervezet bármely részének vegyi egyensúlyára! Szervezetünk nem szokik hozzá. A kolloid ezüst egyaránt használható megelőzésre és mindennemű fertőzéssel szemben. Egyetlen ismert kórokozó organizmus sem képes megélni, ha kolloid ezüst - akár csak apró nyomokban is - van jelen. A megfelelő mennyiségű kolloid ezüst a szervezetünkben olyan, mintha egy kiválóan működő, második immunrendszer működne bennünk. A homeopátiában a legfontosabb szerek egyike - szédülés, kötőhártya-gyulladás, fejbőrviszketés, hasgörcs, puffadás, stresszből eredő fejfájás, stb. - eseteire. A kolloid ezüst vékonybélben szívódik fel. Ezért a vastagbélben élő - szervezetbarát - baktériumokat nem érinti. Megkönnyíti a szülést és a lábadozást. Laboratóriumi tesztek igazolták, hogy hat perces érintkezés után minden baktérium, vírus és egysejtű gomba elpusztul.

Az ezüst kolloid folyamatos jelenléte megelőző hatású! A kolloid ezüst, a fentieken kívül eredményesen használható: Pattanások, allergiák, krónikus kimerültség, megfázás és influenza, kötőhártya-gyulladás, agyhártya-gyulladás, vírusos vagy gombás eredetű parazita-fertőzések, tüdőgyulladás, reuma, ótvar, skarlát, szem- fül- száj- és torokgyulladás, vakbélgyulladás, izületi gyulladás, vérben lévő élősködők, bubópestis, a rák egyes fajtái, Candida fertőzés, kolera, cukorbaj, szénanátha, herpesz, lepra, leukémia, bőrfarkas, nyirokér-gyulladás, Lyme kór, malária, bőrrák, szifilisz, toxemia, lábfagyás, valamint vírusok, szemölcsök, és gyomorfekély ellen. A kolloid ezüstös kezelés egyike azon kezelési gyógymódoknak, amelyekkel a súlyos égési sérülteket életben lehet tartani! Segít a tűz-, forró víz-, sav- vagy lúg égette sérülések esetében. A kerti munkáknál, a levelekre és talajra permetezve hasznosítható a gombás és vírusos betegségek ellen. Valamint az állatgyógyászatban, az emberrel azonos betegségek- problémák esetében. Fertőtleníti a harapások, marások-, okozta sérüléseket. Kiváló ellenszere pl.: a kutyák parvo vírusának. Saját megszokott környezetünktől eltérő, esetleg nem teljesen egészséges környezetben tartózkodás esetén elengedhetetlen az ivó- és főzővíz fertőtlenítésére! Ugyanígy alkalmazható testünk lemosó fertőtlenítésére is!

A kolloid ezüst nem lép kölcsönhatásba más gyógyszerekkel. Nem ingerli a gyomrot, ellenben segíti az emésztést. Nem csípi a nyílt sérüléseket és a szemet sem. Az elmúlt száz év orvosi szakirodalmában nem található a szájon át, intramuszkuláris, vagy intravénás használatból eredő mellékhatás! Alkalmazzák gargalizálásra-, torokfertőtlenítésre; szájon keresztül- belső fertőtlenítésre; szembe csepegtetve a szem fertőződései ellen. Bőrbetegségek- és égési sérülések kezelésére, valamint adták be injekcióként muszkulárisan és intravénásan is.

Az alkalmazók, különféle egészségi, fertőzöttségi és anyagcsere tényezőkkel bírnak. ezért a kolloid ezüst szedése egyénenként változó lehet. Előfordulhat, hogy egyeseknél hamarabb, másoknál később érzékelhetőek az eredmények.

Általában 1-2 hétig naponta 2-3 x 0,5 dl-t, majdújabb1-2hétig 2-3x0,2 dl-t fogyasszunk. Megfázás, torokgyulladás esetén elég naponta 5-10 alkalommal gargalizálni egy héten keresztül.

SZAKIRODALMI TÖREDÉKEK:

- Alfred Searle, az amerikai gyógyszerész kamara alapítója: Az ezüst kolloid használata az emberek gyógyításában azzal az előnnyel jár, hogy gyorsan végez a parazitákkal anélkül, hogy az emberre toxikus hatással lenne. Megvédhet a tetanusz és a diphteria toxin halálos adagjának a tízszeresétől is.

- Science Digest, 1978. március: Az ezüst a legerősebb bacilusvadászunk. Egy antibiotikum talán fél tucat különféle kórokozót tud elpusztítani, az ezüst azonban mintegy 650-et. Ellenálló fajták nem tudnak kifejlődni. Az ezüst egyáltalán nem mérgező, ezért a gyógyászatban kihagyhatatlan.

- Dr. Larry C. Ford, az UCLA Orvosegyetem Szülészet- és Nőgyógyászati Fakultásának tanára nyilatkozta 1988. novemberben: Az ezüst kolloidnak baktérium és gombaölő hatása van, még a Candida Albicans és a Candida Globala esetében is.

- Dr. Carl Moyer, a Washingtoni Egyetem Sebészeti karának elnöke: Az ezüstnek több száz jelentős, új orvosi alkalmazása lehetséges. A kolloid ezüst, az ezüstnek egyetlen formája, melyet biztonságosan alkalmazhatunk adalékként. A testszövetbe elég lassan szívódik fel ahhoz, hogy ne okozzon irritációt. A kolloid részecskék fokozatosan terjednek szét a vérben, és hosszantartó gyógyító hatásuk van.

- Harold Davies: A kolloid ezüstöt elsőként az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszerfelügyelete ismerte el, gyógyhatású készítményként 1991-ben. Orvosi beszámolók igazolják, hogy belsőleges használata esetén hatékonya cukorbetegség, candida, súlyos égési sérülések, szifilisz, malária, kolera, stb. gyógyítására.

Belső használatra, szájon át a tárolóból felrázás után:

1) Négy-hat napon át napi egy evőkanállal javasoljuk fogyasztani, majd ezután naponta fél teáskanállal ajánlott felnőtteknek (gyermekeknek pedig testsúlyuknak megfelelő mennyiségben)

2) A vizet megtisztítja, ha hozzáadunk egy evőkanállal 3-4literhez, alaposan összerázzuk, összekeverjük majd várunk 6 percet, utána fogyasztható. Szinte íztelen, naponta 1 literrel is fogyaszthat belőle, különösen étkezéshez, mivel nagyszerű emésztést segítő szer, megakadályozza a puffadást. Ideális élelmiszer tartósító.

Semlegesíti a fogszuvasodást, megszünteti a kellemetlen leheletet. A kolloid megszünteti a rossz szájszagot, mert elpusztítja a baktériumokat mélyen a torokban és a nyelvháton is, a fogfájás, szájfájás, bakteriális irritáció csökken tőle, szájöblitő szerként gargarizá1ószerként is használható. Műfogsorát ebben áztassa!

Más gyógyszerészeti szerekkel ellentétben a kolloid ezüst soha nem teszi lehetővé az ellenálló kórokozófajták tenyészését.

(Javasolt hígítási arány ezen esetekben egy evőkanállal 3-4literhez.)

A fentieken kívül: Több ezer alapvető felhasználási módja van ennek az olcsó,

szagtalan, íztelen, színtelen, teljességgel enyhe és erős, fertőtlenítő és gyógyító szernek. A hangsúly azonban a fertőzések megelőzésén van. SOHA nincsenek mellékhatások. SOHA nem árt a májnak, vesének vagy más belső szervnek. Senki nem adagolta még túl, tekintet nélkül a mennyiségre, mivel nem allopatikus (ellenszervi) anyag.

Gyorsan megszünteti a megfázásos, influenzás megbetegedéseket, a tüdőgyulladást, staphylococcusos és streptococcusos fertőzéseket, légzőszervi és orrüreg fertőzéseket.

Az alábbiakban néhány olyan felhasználási terület amelynél a keverési arányra is javaslatot teszünk:

3) Használja konzerváláskor, tartósításkor, befőzéskor. A tej nem fog megromlani, megerjedni, tönkremenni, tőle. Adja gyümölcslevekhez. Tegyen a főző vízbe belőle!

(Javasolt hígítási arány ezen esetekben egy evőkanállal 1 literhez.)

4) Használja szórófejjel együtt(egy evő kanállal 0,5 liter vízzel hígítva).

Fújja be a hűtőbe, mélyhűtőbe és élelmiszertároló tartályok belsejébe. Fújja rá felnyitott lekvárok, zselé és fűszertarlók tetejére, valamint a zárókupakok belsejébe, mielőtt visszazárná őket! Öblítse ezzel a gyümölcsöt, zöldséget, mielőtt tárolná

vagy felhasználná őket!

5) Használja úgy, mint hidrogénező szert pörsenésekre és pattanásokra.

Alkalmazza közvetlenül vágott sebekre, horzsolásokra és nyílt sebekre, esetleg- tegyen pár cseppet egy kis kötszerre, sebtapaszra, hogy lerövidítse a gyógyulási időt a tapaszt viselheti szemölcsökön, vágott sebeken, horzsolásokon vagy nyílt sebeken, vagy pedig ecsetelje be az ekcémáját, vagy olyan viszkető felületeket, mint pattanás, szúnyogcsípés vagy más bőrbetegséget. Használja, fültisztító pálcikára téve szem- és fül fertőzések körömágyi, lábujjköröm és fülgombásodás ellen.(Használja hígítás nélkül.)


6) Fújja a lábujjak közé combhajlatba, hogy megszüntesse a bőrviszketést, lábujjak közti kipállást a gombás fertőzéseket, kiütéseket. Csökkenti a korpásadást a proiasist,(pikkelysömör) bőrviszketést, stb. A bőrkiütések, egyes szemölcsök, tyúkszemek eltűnnek ha a kolloidot a test felületére fújják fürdés után. (Használja egy evőkanállal 0.5 liter vízzel hígítva).

7) Készítsen (egy evőkanállal 0.5 liter vízzel hígítva) oldatot.

A háztartásában biztosan van használaton kívül olyan flakon szórófejjel együtt amelyet feltölthet ezüst kolloiddal. Figyeljen arra, hogy frissen töltse fel, minden használat előtt adjon, hozzá még fél kanálnyit a koncentrátumból ha nem sötét színű a flakon anyaga. Fújja be a növények leveleit, hogy megakadályozza a gombásodást, penészedést, rothadást és még nagyon sok más növényi megbetegedést. Megszünteti a növényi rozsdát és penészt, valamint a fa korhadását. Keverjen egy keveset vágott virágok vizébe a vázába! Elpusztítja a nemkívánatos mikroorganizmusokat a virágföldben és öntözőrendszerekben.

8) Adja fürdővízhez, használja intim tusként, beöntésként, orrsprayként. Adja hozzá mosogatóvízhez, takarító és felmosó oldatokhoz, stb. Használja rendszeresen mosáshoz az utolsó öblítőben, és mindig mielőtt becsomagolná a szezonálisan használt ruhákat. A nedves ruhák, törülközők és mosdókesztyűk nem fognak megsavanyodni vagy megpenészedni.(Használja egy evőkanállal 0.5 liter vízzel hígítva.)

9) Kezelje vele az úszómedencéket, szökőkutakat, párologtatókat, Jakuzzikat, forró fürdőket, fürdőkádakat, mosogatógépeket, tornatermi lábmosókat, valamint a lábtörlőket a fürdőszobában és tusolókban. Fújja be a cipők: belsejébe az óraszíjakra és kesztyűkbe. Kezelje ezzel a tusolófülkét, fürdőkádat, medencéket és kutakat edényeket, borotvákat, hogy elkerülje az egysejtűek elterjedését. Megelőzi a szőnyegek függönyök, tapéták penészedését, törölje át a vezetékeket és szellőzőnyílásokat, hogy megelőzze a baktériumok megtelepedését bennük. Tisztítsa meg a telefonkagylót, a pipaszárat, fejhallgatókat, hallókészülékeket, szemüvegkeretet, hajkeféket, fésűket, szivacsokat! Kitűnő pelenkára és pelenka kiütésre. Tisztítsa ezzel a WC-ülőkét és kagylót, csempeburkolatot. mosogatót, ajtófogantyút! Eltünteti az átható szagokat. Öblítse ezzel a járóképtelen betegek párnahuzatait, lepedőit, törülközőit és ágytakaróit!(Használja egy evőkanállal 0.5 liter vízzel hígítva.)

10, Fújja be az állatok fekhelyét, majd hagyja meg száradni! Keverjen egy keveset az állatok vizébe, madárfürdetőbe stb. Ecsetelje be az állatok gombás fertőzéseit, viszkető felületeket vágott sebeket, horzsolásokat vagy nyílt sebeket, Spray segítségéve! permetezze be az állatok szőrzetét, bőrét.(Használja hígítás nélkül.)

Azt fogja tapasztalni, hogy egy ezüst-kolloidot tartalmazó spray az egyik leghasznosabb fertőtlenítő és egészség megőrző eszköz a környezetében. Úgy gondoljuk, hogy mindazt, amit a fentiekben nem említettünk meg azt gazdagítani fogja az, amit még ön kézenfekvőnek talál a felhasználás során. A dobozban található illetve más, a háztartásból még alkalmazható eszközök használata, rendszeresítése senkinek nem okozhat gondot.

Életünk fenntartásának egyik legfontosabb eleme a VÍZ.

Jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a földünk 314-ed részét víz alkotja. .Az a tény is közvetlenül érint bennünket, hogy minden ember szervezetének 60 %.át szintén a víz teszi ki. Ezen túlmenően részecskék milliárdjai alkotják azt az anyagot amelyet saját testünkként tartunk ny


33. Timi77 2009. 06. 10. 7:10:29
Lisztérzékenyek fóruma
Kedves hidijutka!
nagyon sok hasznos inormációt olvastam tőled itt a fórumon.
Segítenél nekem ezeket az adatokat megérteni?
2009 január óta voltak folyamatos enyhébb, néhol nagyobb (sűrgetőbb, többszöri) hasmenéses tünetek reggel v. egész délelőtt folyamán.
5kg-t fogytam. Pszihésen is nagyon megterhelt az egész, így sokszor már elindulsok előtt előtt is görcsbe rándult a gyomrom, WC előtti állapotokat idézve.
Az orvos IBS re gyanakodott.
Transzglutamináz eredményeim negativak lettek. A biopsziát halasztottuk. Tüneteim maradtak. Végül elkeztem egy candida diétát, majd GM -t is.
Aztán megcsinálták a biopsziát, akkor 3 hete nem ettem gluténosat.
Az eredmény alul látható.
Közben EmA pozitiv eredménye is megjött.
A GM diétára hasmenés megszűnt, de bélgörcsök, szelek, bélpuffadás, nehéz emésztés megmaradt.
Most attól félek, hogy esetleg más bélbetegség van (is) van a háttérben. (a chorn/colitis u. a rémálmom, bár véres székletem nincs) Jelenleg bő 2 hónapja vagyok GM diétán. Ráadásul mostanában többször van székrekedésem (kissé nyákos). Ami a hasmenések következtében előjött aranyeremnek nem használ...

A kérdésem,hogy negativ IgG, IgA eredmények mellett is lehet valaki LÉ?
azt is mondták, hogy ezek az eredmények már túl alacsonyak is...

Nagyon megköszönném,ha válaszolnál.
Üdv: Timi77

Ime a leletek:


A Gliadin és Transzglutamináz kimutatások eredménye: negativ
Gliadin IgG : 3.440
Gliadin IgA: 1.630
Transzglutamináz IgA: 14.017
Transzglutamináz IgG: 0.719

Az EmA: pozitiv

Az ápr. 17-i biopszia eredeményem:
3 db gompostűfejnyi sárgásbarás szövetdarab
egész

a mikroszkóp alatt nem vagy csak részben orientált vékonybél tipusú nyálkahártya részletek láthatóak, melyekben a vékonybél bolyhok többnyire magasak, karcsúak elvétve egy - egy helyütt kissé rövidültek, azonban enraepithelialis lympocyták csak elvétve láthatóak. A lamina propriában a fiziológiásat csupán kis mértékben meghaladó krónikus lobsejtes beszűrtség van jelen. A vizsgált síkokban dysplasia vagy malignitás nem látható.

Diagnózis:
Enyhe fokú nem specifikus krónikus lob jelei a bioptátumban.

Vélemény:
A nem vagy csak részben orientált anyagban látott morfológiai elváltozások intraepithelialis lymphocyták hiányában nem elegendőek a partialis boholy-atrophia diagnozisához,
amennyiben azonban a klinikai tünetek továbbra is fennállnak, jelen mintavételezés ismétlése mindenképp javasolt.


34. L.Tünde 2009. 05. 18. 14:41:37
gyümölcscukor -érzékenység
Szia Emese!
Nagyon szívesen! Egyik gyermeked esetében sem volt túl magas az érték , de ez nem azt jelenti, hogy nem kell diétát tartani!
A tej is , meg a fruktóz is okozhat puffadást , hasmenést diatéta mellet is , hisz sok mindenben van rejtetten tej , illetve fruktóz-szorbit-sacharóz, ami szintén nem tesz jót.
Miért terheled ilyen hamar vissza a tejet ?
Valóban a H2-tesztkor hatalmas fruktóz mennyiséget kaptak , de ha semmi tünet nem volt akkor lehet , hogy csak az olajos magvak , hüvelyesek , csonthéjasok , paprika , paradicsom okoznak gondot.
Mivel mindenben van fruktóz ezért így nehéz különválasztani , hogy melyek lehetnek a problémát okozó ételek?
Kristlycukor helyett mindenképpen a patika tisztaságú szőlőcukrot használd .
Lehet szőlőcukorral is készíteni a sütiket csak kevesebbet kell a sütibe rakni mivel a tésztát lehúzza , de nagyon finom azzal is.
Ha nem okoz problémát akkor ehet krumplit, rizst , spenót, saláta , retek, gomba , kelkáposzta.
Kenyér helyet inkább vízes zemle vagy kifli.
Üdv.Tünde


35. Emese 2009. 05. 15. 22:33:33
gyümölcscukor -érzékenység
Szia Tünde!
Köszönöm a gyors választ! A H2 teszt legmagasabb értékei a 1,5 éves kislányomnál 61, a 3 éves kisfiamnál 54. Ez mit jelent?
A tejes dolgok elvonása óta egy kis haspuffadáson kívül nem volt tartós tünetünk, egyszer-egyszer rövid hasmenések fordultak elő, amit én annak tulajdonítottam, hogy valamiben mégis volt tej. A fruktóz vizsgálat óta (2 napja) kiiktattam a gyümölcsöt, gyümölcslevet és a bolti édességeket, viszont lassan terhelem őket tejjel. Továbbra is tünetmentesek, még a vizsgálat után sem volt semmi, pedig ha jól tudom, akkor hatalmas adag fruktózt kaptak.
Az ételekkel kapcsolatosan lenne még kérdésem: mi a helyzet a krumplival, rizzsel, lisztes dolgokkal (kenyér, tészta) és főleg a cukorral? A normál kristálycukor is a tiltólistán van? Ezt a doki nem említette, de végülis az is répából van, nem? Az én gyerekeim nagyon szeretik az édességet, már csak ezért is gondoltam, hogy ez nem a komolyabb fajta fruktóz-érzékenység, de most nem tudom, mit adhatok nekik a megszokott desszertek helyett...
Válaszod előre is köszönöm!
Emese


36. Meli 2009. 05. 04. 12:43:30
Lisztérzékenyek fóruma
Kedves hidijutka!

Segítségedet szeretném kérni.

Lisztérzékenynek diagnosztizáltak, de a korábbi hozzászólásaid alapján nem tartom teljesen egyértelműnek ill. véglegesnek a kapott diagnózist.

Tünetek: gyakori haspuffadás, szelesedés
Idén februárban vérvétellel indult a vizsgálat, eredmény:
- Transzglutamináz at, IgA 273,237 U/mol (negatív 50 alatt)
-Transzglutamizás at, IgG 35,799 U/mol (negatív 25 alatt)

Biopszia eredménye:
- makroszkópos leírás: 1 db színesgombostűfejnyi szürkésfehér szövetgöb
- mikroszkópos leírás: vizenyős duodenalis nyálkahártyarészlet, a bolyhok kiszélesedtek, kissé lelapultak, helyenként egymással összefolyt bolyhok felszínén a kehelysejtek száma gócokban csökkent, egy-egy helyen a felszíni hámban lyphoid infilratio mutatkozik. A cryták-bolyhok arány a crypták javára mérsékelten eltolódott.

DG: Partialis boholyatrophia II. stadium (PBA II)

Az orvos csak az IgG eredménnyel foglalkozott, az IgA-t meg sem említette (pedig az a sokkal magasabb). Nem értem teljesen, hogy melyikből derül ki világosabban a lisztérzékenység gyanúja, illetve melyik milyen allergiát/érzékenységet mutathat.

EMA vizsgálatról ill. génvizsgálatról is csak a fórumokon olvastam, az orvos nem beszélt róla.
A súlyos fogyatékosságról az igazolást viszont megkaptam, ill. hogy örök diéta.

Az lenne a kérdésem, hogy a fenti vizsgálatok eredményéből egyértelműen következik a lisztérzékenység vagy esetleg célszerű lenne további vizsgálatokat elvégezni.
Vagy törődjek bele és várjak a következő kontroll vizsgálatok eredményére?

Köszönöm a segítségedet előre is.


37. Vikuci 2009. 04. 08. 15:24:30
Lisztérzékenyek fóruma
Szia
Nagyon érdekes amit leírtál. Az izületei és csontfájdalomakkal sokat szenvedtem mostanában. Calcium Sandoz-t iszok javitott ugyan rajta mert már csak hosszabb megterhelés után fáj de ennek sem kéne igy lennie huszonévesen.
Ma voltam gyomortükrözésen és vékonybél biopszia is történt. Szemmel látható elváltozás nincs a duodenumban sem, a szövettanra még várni kell. A dokornőben rögtön felmerült a lisztérzékenység gyanúja, azt mondta ezt kivizsgáljuk. Nagyon hálás vagyok Neki!
Vastagbéltükrözésre is elő vagyok jegyezve. Tudom az sokkal kellemetlenebb lesz, de ha végre kiderülne mi bajom az nekem minden áldozatot megér. A labor nagyjából negativ. Az IgA jó, a transzglutamináz a felső határ közelében ugyan de referencián belül van. A pajzsmirigyem ellen találtak antitesteket, tehát most be van gyulladva. Azt olvastam ez akár a lisztérzékenység szövődménye is lehet.
Nálam a vezető tünetek egyébként a szem bedagadása, idegrendszeri tompultság, dezorientáltság, és migrén volt. Gyógyszer nélkül hányni is szoktam tőle. A haspuffadás és a kemény göbös széklet pedig tipikus. Bár a többségre inkább hasmenés jellemző, székrekedés ritkán van.

Nézegettem a listát, hogy mit ehetek és mit nem. Hát el vagyok keseredve. 1 kg sütőliszt 1500 forint. A kukoricaliszt molyos nem is mertem megvenni, szavatosság sem volt rajta.
Zabból készült dolgokat semlehet? A zabpehelylisztet eddig használtam.

Szójaliszt, riszliszt és kukorica, rizs és burgonya ezek gondolom mehetnek. Jól jönne egy kis tanács, bementem egy pékségbe és megkérdeztem mit tudnának ajánlani lisztérzékenyeknek. Semmit nem tudtak. Az A"La Nature meg elég drága.
Kivéncsi lennék mások hogy oldják meg.


38. ... 2009. 03. 30. 9:44:02
Lisztérzékenyek fóruma
Szia Vikuci!!!

Hát nem vagy egyszerű eset Te sem, de kitartást Neked is,remélem tudnak pontos diagnózist adni az orvosok...Köszi a bíztatást, már túl vagyunk két tükrözésen, és semmi...Most megyünk egy másik dokihoz.A tünetek,: puffadás, sokszor nyákos, vizes széklet, gázosodás, ekcéma, viszketés, diéta mellett is....Szia.


39. Vikuci 2009. 03. 24. 10:47:46
Lisztérzékenyek fóruma
Én nem diétázom. Panaszaim: nőgyógyis folyás(candida kézenfogva jár a Lé-vel), hasfájás, puffadás és kemény bogyós széklet heti 1x. Ja és allergiás asztmának diagnosztizált fulladás.

Lehet,hogy nekem csak a fehérliszttel van gondom, mert amikor teljes kiőrlésűt ettem megszüntek a panaszaim. Amikor visszatértem rá, újból előjöttek. Szerintetek?


40. lianida 2009. 02. 20. 21:50:27
Rákbetegek fóruma
AMI KESERŰ A SZÁJNAK, ORVOSSÁG A MÁJNAK
Májserkentőként és májtámogatóként a következő gyógynövények teája ajánlható keverékek készítéséhez vagy önállóan is: gyermek-láncfűgyökér, máriatövismag, articsókalevél, borsmenta, cickafark, körömvirág, angelikagyökér, kál-mosgyökér, benedekfű, ezerjófű, fehérüröm, tárnics, kurkuma, apróbojtorján, füstike, tarackgyökér, vérehulló fecskefű. A svéd keserű például a fenti hatóanyagokon kívül egyéb emésztést javító, puffadáscsökkentő, görcsoldó és gyulladáscsökkentő gyógynövényeket is tartalmaz. A grépfrútmagcsepp kúraszerűen alkalmazva kitűnő máj- és epestimuláló: 3-4 hétig minden étkezés előtt fogyasszunk el 10-15 cseppet teában vagy hígított gyümölcslében. Általában elmondható, hogy minden, ami keserű a szájnak, orvosság a májnak. A felsoroltakból mi magunk is állíthatunk össze keveréket (3-4 komponensnél ne tegyünk bele többet!), és 3-4 hetes teakúrát folytathatunk vele. Majd ha még mindig szeretnénk a máj tevékenységét támogatni, készítsünk újabb teakeveréket ­ soha ne használjunk egyfélét 4-6 hétnél tovább. A gyökereket és a magokat áztassuk és főzzük, a levelet és virágot elég csak forrázni, 5-10 perc állás után pedig mindig szűrjük le.

A HÓNAP GYÓGYTEÁJA
Keverjük össze a következőket azonos mennyiségben:gyermekláncfűgyökér, máriatövismag, kálmosgyökér, borsmenta, cickafark, apróbojtorján

Egy teáskanál keveréket 2 dl vízzel 1-2 percig főzünk, majd 5-10 percig állni hagyjuk, és leszűrjük. Étkezések előtt fél órával édesítés nélkül fogyasszuk, naponta háromszor 4 héten keresztül. A tea azoknak is ajánlható, akik a tavaszi méregtelenítőkúra során a máj működését támogatni szeretnék.

MÁJPAKOLÁSOK
Cickafark-, körömvirág- vagy máriatövis-kivonattal, illetve svéd keserűvel itasson át egy vékonyabb kendőt úgy, hogy ne csöpögjön, majd tegye a májtájékra. Borítsa be száraz törülközővel, és tegyen rá egy meleg vízzel harmadáig megtöltött gumitömlőt. Tartsa a hasán fél órán át, ezalatt fokozódik a máj vérkeringése, és javul a méregtelenítése is.
Mézes pakolás: a májtájékot késpenge vastagon kenjük be gesztenyemézzel, meleg, nedves kendővel borítsuk be, tegyünk rá meleg vizes tömlőt 1 órára.
Illóolajos pakolás: 50 ml olívaolajba csepegtessünk bele 4-5 csepp mentolt, eukaliptuszt, rozmaringot vagy grépfrútmagolajat. Egy vékony kendőre csepegtessünk belőle, és a fentiek szerint készítsünk pakolást.
EGYÉB LEHETŐSÉGEK Kolon-hidroterápia
Mivel a máj az emésztőrendszer egyik legfontosabb szerve, betegsége a többi emésztőszervre is komolyan kihat: az emésztés hatásfoka jelentősen romlik. Emiatt sok olyan hibás anyagcseretermék keletkezik, amely a bélnyálkahártyát irritálja, a májat is tovább terheli, és
A HÓNAP GYÓGYTEÁJA
Keverjük össze a következőket azonos mennyiségben:gyermekláncfűgyökér, máriatövismag, kálmosgyökér, borsmenta, cickafark, apróbojtorján

Egy teáskanál keveréket 2 dl vízzel 1-2 percig főzünk, majd 5-10 percig állni hagyjuk, és leszűrjük. Étkezések előtt fél órával édesítés nélkül fogyasszuk, naponta háromszor 4 héten keresztül. A tea azoknak is ajánlható, akik a tavaszi méregtelenítőkúra során a máj működését támogatni szeretnék.

MÁJPAKOLÁSOK
Cickafark-, körömvirág- vagy máriatövis-kivonattal, illetve svéd keserűvel itasson át egy vékonyabb kendőt úgy, hogy ne csöpögjön, majd tegye a májtájékra. Borítsa be száraz törülközővel, és tegyen rá egy meleg vízzel harmadáig megtöltött gumitömlőt. Tartsa a hasán fél órán át, ezalatt fokozódik a máj vérkeringése, és javul a méregtelenítése is.
Mézes pakolás: a májtájékot késpenge vastagon kenjük be gesztenyemézzel, meleg, nedves kendővel borítsuk be, tegyünk rá meleg vizes tömlőt 1 órára.
Illóolajos pakolás: 50 ml olívaolajba csepegtessünk bele 4-5 csepp mentolt, eukaliptuszt, rozmaringot vagy grépfrútmagolajat. Egy vékony kendőre csepegtessünk belőle, és a fentiek szerint készítsünk pakolást.
EGYÉB LEHETŐSÉGEK Kolon-hidroterápia
Mivel a máj az emésztőrendszer egyik legfontosabb szerve, betegsége a többi emésztőszervre is komolyan kihat: az emésztés hatásfoka jelentősen romlik. Emiatt sok olyan hibás anyagcseretermék keletkezik, amely a bélnyálkahártyát irritálja, a májat is tovább terheli, és még a bélflóra egyensúlyát is felborítja. Ezért a többi emésztőszerv működését is feltétlenül tanácsos támogatni. Ennek egyik kiváló módja a magas béltisztítás (kolon-hidroterápia). A kezelések során kitisztul a vastagbélben felhalmozott bélsár, a bélbaktériumok harmóniája a kúra után könnyebben helyreáll a most már egészségesebb "táptalajon".

Véroxigenizáció
A kezelések során keletkező szabadgyök-fogó enzimek védik a májsejteket, és segítik a májszövet regenerálódását, valamint javítják az általános anyagcserét is. Leginkább ajánlható a HOT és az oxigénterápia.

Akupunktúra
Segítségével a májmeridián és a vele kapcsolatos szervek állapota nagyon sokban javítható, így nemcsak a máj állapota, hanem a kísérő tünetek is jól kezelhetők. Fix pontkombinációk nincsenek, mindenképp szakember segítségére van szükség az aktuális állapotnak megfelelő kezeléshez.

Homeopátia
Több bevált indikáció szerint ajánlható alacsony potenciájú szer adható a tüneteknek megfelelően akut esetben, krónikus betegségeknél inkább alkati kezelésre van szükség, hogy a kialakult testi-lelki-szellemi tünetek is jól reagáljanak a kezelésre. Ezek kiválasztása azonban magas szintű szakmai tudást feltételez.

Gyógyvízkúra
Máj- és epebetegségeknél leginkább a keserű vizek ajánlhatók, ezek ugyanis magnézium- vagy nátrium-szulfát-tartalmuknak köszönhetően javítják az epekiválasztást, aktiválják a májsejtek és a többi emésztőszerv működését (például Salvus).

Keresem a Mária Treben könyvet
Üdv. Lianida


41. ... 2009. 02. 13. 22:30:33
Rákbetegek fóruma
A biokémiai Schüssler féle homeopátiás sóról olvasva, egy mondat utalást sem olvastam arra vonatkozóan, hogy vízhajtóhatása lenne.
Ime

Építsünk a sókra! Nyomtatás
Megfázás, izomgörcsök, ízületi problémák: a dr. Schüssler-féle tizenkét ásványi anyag újra egyensúlyt teremt a szervezetünkben. A Schüssler-sókról már többször volt szó ...
Megfázás, izomgörcsök, ízületi problémák: a dr. Schüssler-féle tizenkét ásványi anyag újra egyensúlyt teremt a szervezetünkben. A Schüssler-sókról már többször volt szó újságunkban, de jelen cikkünkben újabb és újabb érdekességeket tudhatunk meg róluk.
A kicsi sokat segít. Legalábbis a Schüssler-sók esetében, hiszen - szemben más természetgyógyászati eljárásokkal - itt mindössze tizenkét szerről van szó, amelyek hatásosak számtalan bántalom esetén. Az oldenburgi orvos, dr. Wilhelm Heinrich Schüssler ( 1821-1898 terápiás eljárását arra alapozta, hogy majd minden betegség visszavezethető a sejtekben fellépő ásványianyag-hiányra. Ha ezt az anyagot pótolják, eltűnik az édesség iránti csillapíthatatlan vágy, a bőr kisimul, az ízületi panaszok eltűnnek, a nátha pedig még csak esélyt se kap.
Ez az elv egyszerű és ideális öngyógyításra. Bizonyos jelek alapján meghatározhatjuk, esetünkben melyik ásványi anyag hiányzik. Ha például a magnézium, akkor az arc gyakran kivörösödik, és izomgörcsök lépnek fel. Hasonló tünetek sorolhatók hozzá a másik tizenegy szerhez is. A megfelelő Schüssler-sókkal erősíthetjük fizikai állapotunkat, és újra egyensúlyba hozhatjuk ásványianyag-háztartásunkat. Szelíd hatásuk miatt többnyire gyerekeknek és időseknek is adhatók. Komoly panaszok esetén azonban semmiképpen sem helyettesítik a gyógyszereket, ilyenkor feltétlenül forduljunk orvoshoz!
A Schüssler-sókkal végzett terápia tizenkét különféle ásványi anyagot alkalmaz, amelyeket különböző szerveink használnak fel természetes funkcióik ellátásához. Ezért is nevezik ezt a módszert biokémiának is. Dr. Schüssler szerint a hiányállapotok akkor állhatnak elő, ha különböző ingerek - hideg, forróság, baktériumok, vírusok - megzavarják a sejt molekuláinak mozgását. Nagy ásványianyag-veszteség lép fel például teljesítménysport, egyoldalú táplálkozás, stressz esetén, illetve betegségek után. A hígítással kibontakozik a Schüssler-sók terápiás hatása, mivel csak ilyen hígított állapotban jutnak el egyáltalán rendeltetési helyükre, a sejtekhez. Ezért elegendő kis mennyiség is ahhoz, hogy megszüntesse például a görcsöket. A szakértők szerint a Schüssler-sók nem képesek legyőzni az olyan súlyos ásványianyag-hiányt, amilyen mondjuk magnéziumból a sportolóknál kialakulhat, de a 7. számú Schüssler-só bevétele megkönnyíti a magnézium felvételét és eloszlását.
A megfelelő szám: így használjuk a típusleírásokat
A hiányzó ásványi anyagok nyomot hagynak az arcon. A leírások ezeket veszik sorra. Minden egyes típusnak egy-egy Schüssler-só felel meg, ezeket számok jelzik. Sok jellemző leolvasható az arcról, de utalhatnak hiányállapotra különféle lelki tulajdonságok, kedvtelések, a test gyenge pontjai, például visszatérően fellépő izomgörcsök. Jegyezzük fel, hol találunk összecsengést a leírások és saját tüneteink között. Az a típus, amelyikkel a legtöbb azonosságot találjuk, felel meg a mi szervezetünknek.
Gyakran előfordul, hogy egyes jelenségek egyedül lépnek fel, mielőtt a betegség kialakulna. A másik tényező pedig, hogy gyakran nem egyetlen ásványi anyag hiányzik a szervezetünkből, hanem több, amikor is a legerőteljesebben jelentkező hagyja hátra a legfeltűnőbb nyomokat. Elsőként mindig ezeket kezeljük. Ha ezek a tünetek eltűnnek, sorra kerülhet a következő hiányállapot. A leírások adagolási ajánlásokat is tartalmaznak a terápiás gyakorlat számára.
Melyik típusnak melyik Schüssler-só való?
1. Calcium fluoratum
Jegyek az arcon:
- csillogó homlok, úgy néz ki, mint a
lakkbevonat egy festményen,
- pirosas-feketés elszíneződések a szemek
körül,
- finom ráncok a szem alatt,
- megerőltetéskor az ajkak kékesre
színeződnek,
- a fogak hegye átlátszó.
Általános jelek:
- durva bőrű kéz és ajak,
- törékeny körmök,
- szalag- és íngyengeség,
- túlzott szarusodás a kézen és a lábon,
- visszerességi hajlam.
Lelki jellemzők: Belső nyugtalanságot érez. Türelmetlen. Gyakran szenved szorongástól, depresszív hangulattól.
Adagolás: 3-6 hónapig. Felnőtteknek naponta 2x1, fiataloknak és gyerekeknek 1 tabletta. Közben a potenciát variáljuk: 4-4 hétig szedjünk D3, D6 és D12 változatot. Alkalmazás például bőr- és ínproblémáknál.
* * *
2. Calcium phosphoricum
Jegyek az arcon:
- az egész arc viaszos hatást kelt,
- fakó elszíneződések mindenekelőtt a
homlokon,
- sápadt halánték,
- fehér foltok a fogakon,
- erőteljes fogszuvasodási hajlam.
Általános jellemzők:
- nehezen épül fel a betegségekből,
- állandó hidegérzés,
- fejfájás,
- hajlamos orrpolipra,
- csontgyengeség, csonttörési hajlam,
- a gyerekek és fiatalok törékenyek, finom
csontúak.
Lelki jellemzők: szorongó, félénk, könnyen megijed.
Adagolás: 4-8 hétig. Felnőtteknek és fiataloknak napi 2x2 tabletta D6, gyerekeknek 1-2 tabletta. Alkalmazás például hosszabb betegségek után. Tartós gyengeség esetén a kúrát négy hét múlva ismételjük meg.
* * *
3. Ferrum phosphoricum
Jegyek az arcon:
- enyhe pirosas elszíneződés a homlokon,
- sötét árnyak főként a szemgödörben,
- pirosas orcák,
- gyulladt mitesszerek.
Általános jelek:
- gyakori megfázás,
- immungyengeség, nem megfelelő reakció a
baktériumokra, vírusokra,
- ínhüvelygyulladás,
- koncentrációs zavarok,
- száraz, korpás bőr,
- emlékezetgyengeség.
Lelki jellemzők: ideges, túlérzékeny, hajlamos könnyen kimerülni, gyakran érzi úgy, útjában van másoknak.
Adagolás: 3 hónapos kúra. Felnőtteknek reggelenként éhgyomorra 2 tabletta, gyerekeknek és fiataloknak 1 tabletta. Minden hónapban változtassuk a potenciát, először D3, utána D6, utána D12. Alkalmazás például gyenge immunrendszer esetén.
* * *
4. Kalium chloratum
Jegyek az arcon:
- az egész arc fehéres-kékes hatást kelt,
- a két szem körül fehéres-pirosas árnyékok
húzódnak,
- a szem alatt grízszerű bőrkinövések
találhatók,
- látható pirosas erek az orcákon,
- fehéres-pirosas elszíneződés a felső ajkon.
Általános jelek:
- nyálhakártya-gyulladásra való hajlam,
- fehéres gyulladások a szájban,
- érzékeny gyomor,
- nők: menstruációs zavarok,
- hízásra való hajlam,
- nyirokmirigy-duzzanat,
- seprűvénák a lábon,
- ínhüvelygyulladás,
- mandulagyulladás.
Lelki jellemzők: Kifejezett kötelességtudat, nagyon emocionális reakciók.
Adagolás: 4-8 hétig. Felnőttknek napi 4x1 tabletta D6, gyerekeknek és fiataloknak 2 tabletta. Alkalmazás például krónikus ínhüvelygyulladásnál.
* * *
5. Kalium phosphoricum
Jegyek az arcon:
- az arc úgy néz ki, mintha hamuval dörzsölték
volna be, szürkés,
- beesett, szürkés halánték,
- tompa, fénytelen szemek,
- gyakori ínyvérzés vagy ínysorvadás.
Általános jelek:
- gyakori bélproblémák,
- ínyvérzés,
- kellemetlen szájszag,
- erős kimerültség- és gyengeségérzés,
- gyakori éhségrohamok.
Lelki jellemzők: Félénkség, ijedősség, tériszony, hipochondria, gyakran reagál sírással. Hajlamos a hisztériára. Hangulatingadozások.
Adagolás: 4 hetes kúra. Felnőttek igyanak reggel kortyonként 10 tabletta D6-ot forró vízben feloldva. Gyerekeknek és fiataloknak 5 tabletta. Alkalmazás például általános erősítésre.
* * *
6. Kalium sulfuricum
Jegyek az arcon:
- az arc okkerszínű, mintha mindig ki lenne
sminkelve,
- barnás-sárgás elszíneződés a szemek
körül,
- hajlam időskori májfoltok megjelenésére,
súlyos esetekben kemény időskori
szemölcsök is feltűnnek.
Általános jelek:
- Túl sok anyajegy és pigmentfolt.
- Hámló bőr.
- Állandó hidegérzés.
- Ekcéma.
- Akné.
- Ízületi gyulladás.
- Pikkelysömör.
Lelki jellemzők: hajlam a melankóliára. Gyakran érzi magát kimerültnek. Nagyon kötelességtudó.
Adagolás: 8 hetes kúra. Felnőtteknek 3x1 tabletta D6 naponta, gyerekeknek és fiataloknak 2 tabletta. Alkalmazás például bőrproblémák esetén.
* * *
7. Magnezium phosphoricum
Jegyek az arcon:
- változó, intenzív arcpirosodás, különösen
stresszhelyzetben,
- feltűnően nagy, piros foltok az orrszárnyak
két oldalán,
- idegességre piros foltok tűnnek fel a nyakon
és a dekoltázson, kialakulásukat stressz,
evés és alkoholfogyasztás is kiváltja.
Általános jelek:
- feszültség és viszatérő görcsök,
- emésztési problémák,
- fogfájás,
- görcsös köhögés,
- migrén,
- alvászavarok,
- csokoládé utáni vágy,
- viszketés.
Lelki jellemzők: Nagyon érzékeny a stresszre. Gyakran agresszíven reagál másokkal szemben. Nyugtalan és ideges. Hajlamos a kisebbségi érzésre.
Adagolás: 4 héten át. Felnőtteknek napi 10 D6, fiataloknak és gyerekeknek 5 tabletta este. Alkalmazás például alvászavarok és feszültség esetén.
* * *
8. Natrium chloratum
Jegyek az arcon:
- száraz bőr (az egész testen is),
- vizes csillogás a szemhéjon,
- az egész arcon mitesszerek és tág pórusok,
- pufók arc, mint a trombitásoké.
Általános jelek:
- hideg kéz és láb,
- száraz bőr,
- sós íz utáni vágy,
- érzékeny gyomor,
- a nyál- és könnyelválasztás zavarai,
- nátha.
Lelki jellemzők: hajlamos a depresszióra, a sírásra, a kétségbeesésre és a reménytelenségre.
Adagolás: 4-6 hetes kúra. Felnőtteknek napi 3x2 D6 tabletta, fiataloknak és gyerekeknek 2-3 tabletta az egész napra elosztva. Alkalmazás például kimerültség vagy bőrproblémák esetén.
* * *
9. Natrium phosphoricum
Jegyek az arcon:
- több mint húsz mitesszer az arcon, gyakori
pattanások,
- az egész arc tompa színű, erősebb
hiányállapot esetén az orr zsírosan fénylik,
- szivacsos hatást keltő orcák,
- apró, függőleges ráncok a felső ajkon,
- pirosas áll.
Általános jelek:
- gyomorégés,
- gyomornyálkahártya-gyulladás,
- epekőhajlam,
- visszatérő hólyag- és húgyúti
megbetegedések,
- izomgörcsök,
- édesség utáni lebírhatatlan vágy.
Lelki jellemzők: Ingerlékenység, különösebb kiváltó ok nélkül is. Félelem az egyedülléttől. Levertség.
Adagolás: három hónapig. Felnőttek 6 tabletta D6-ot szedjenek az egész napra elosztva, gyerekek és fiatalok 2-4 tablettát. Alkalmazás például emésztési panaszoknál.
* * *
10. Natrium sulfuricum
Jegyek az arcon:
- duzzadt könnyzsacskók,
- az egész arcon agresszív hatást keltő
pirosság látható,
- az arc mintha fel lenne gőzölve,
- a felső ajak és az orr között gyakran látható
tejes-fehéres elszíneződés,
- zöldes-szürkés elszíneződés az áll körül.
Általános jelek:
- fejfájás,
- bőrviszketés,
- kéz- és lábduzzadás,
- székrekedés és puffadás,
- ízületi fájdalmak hideg-nedves időben,
- hideggel kapcsolatos gyulladások.
Lelki jellemzők: Vitában engesztelhetetlen. Hajlamos a sötét gondolatokra.
Adagolás: 8 hetes kúra. Felnőtteknek és fiataloknak 3x2 tabletta, gyerekeknek 3x1 tabletta étkezéskor. Alkalmazás például gyakori gyomorégésnél és akné ellen.
* * *
11. Silicea
Jegyek az arcon:
- feltűnően ráncos bőr az egész arcon,
- szembetűnő erek a szemfehérjén,
- a szemek mély árokban ülnek,
- ráncos bár a fülön,
- csillog az egész arc.
Általános jelek:
- hajhullás,
- ízületi bántalmak (arthrózis),
- nehezen gyógyuló sebek,
- terhesésgi csíkok a bőrön,
- tyúkszemek,
- immungyengeség,
- furunkulusok, sipolyok.
Lelki jellemzők: Kicsi az önbizalma, idegesen reagál az ellentmondásra, ijedős, érzékeny, könnyen megharagszik.
Adagolás: 3 hónapos kúra. Felnőtteknek naponta 3x1 tabletta, fiataloknak kettő. Négy héten át D3, utána D6, utána D12. Alkalmazás túl sok ránc és gyenge kötőszövet esetén.
* * *
12. Calcium sulfuricum
Jegyek az arcon:
- fehér, mint a fal: az arc összességében
meszesnek hat, mintha az illetőt éppen nagy
sokk érte volna,
- különösen kifejezett ez a gipszes hatás a
szemek körül,
- feltűnően fehér a száj körüli terület is.
Általános jelek:
- homloküreg-gyulladás,
- mandula- vagy torokgyulladás,
- krónikus ízületi gyulladás,
- krónikus nátha,
- középfülgyulladás,
- krónikus bronchitis.
Lelki jellemzők: Nem hagyatkozik másokra. Nehezen teremt kapcsolatot. Szenved a magánytól.
Adagolás: 3 hónapig. Felnőtteknek és fiataloknak napi 4x2 tabletta D6, gyerekeknek 3x1 tabletta. Alkalmazás például gyakori megfázás és ízületi bántalmak esetén.
Időben vegyük be!
Mit tudnak a Schüssler-sók, mit nem, mire kell alkalmazásukkor ügyelni?
Elegendő belőlük kis mennyiség, amelyet mi magunk alkalmazhatunk, mivel a hatásspektrum behatárolt.
Nagyon fontos már az első tünetek jelentkezésekor megkezdeni a szedést, akkor a sók hatása órákon belül kibontakozik. Krónikus bajoknál az alkalmazás két-három hónapig is tarthat.
Ha az akut tünetek egy fél napon belül nem enyhülnek szembetűnően, forduljunk orvoshoz! Ugyanez vonatkozik a sürgősségi ellátásra szoruló kórokra, például szívbetegségekre.
A szereknek nincsenek mellékhatásaik, csak tejcukor-allergia esetén. Nagyon magas adagok bevételekor esetenként előfordulhat gyomornyálkahártya-érzékenység.
Ezekben az esetekben segítenek a sók
Ideges eredetű panaszok: fejfájás, ingerlékeny gyomor, emésztési zavarok, alvászavarok.
Legyengült állapotban: betegségek után, fertőzésekre való fokozott hajlam esetén.
Megfázásnál: torokfájás, nátha, köhögés esetén.
Rossz sebgyógyulás esetén: operáció, baleset, csonttörés után.
Általános kötőszöveti gyengeségnél: cellulitisz, visszeresség, aranyér.
Pszichikai problémák ellen: gyakran fellépő szorongásérzés, kimerültség, hangulatingadozás esetén.
Különféle szervi okok nélküli funkcionális bántalmaknál: ideges szívdobogás, erős menstruációs fájdalmak.
Krónikus bőrbetegségeknél, mint amilyen például az akné.
- me -
(Természetgyógyász Magazin Online, 2004. január)

Ablak bezárása

Hányan néznek?
Jelenleg 1 vendég olvas minket
FAIL (the browser should render some flash content, not this).
Vital Tv
Aranyhegy
Céginfó-Magyarország.hu: a legnagyobb ingyen regisztrálható cégadatbázis!
FAIL (the browser should render some flash content, not this).
© 2007. Természetgyógyász Magazin


42. meli 2009. 02. 07. 18:08:01
Allergiások, asztmások fóruma
Hirtelen légzési problémáim lettek .
A tegnap mivel nem öltöztem fel jól, hát annyira hatott a melkasomra a hideg levegö, hogy nehézkésen, söt már alig lélegeztem.
Nagyon megijedttem s ahogy hazaértem el kezdtem kerezsgélni a netten az alergiás megbetegedésekröl.
A tüneteim a következök: - száraz,vérmes órrdugulás, az órr- száj- arc kiszáradása viszketegsége duzzadása, - érzékeny szemek a hidegre meg a fényre , -végtagok duzzadása,- vérkeringési zavarok, - étvágytalanság,-vagy édesség utánni vágy, -megfázásos tünetek: (órdugulás, mandulafájás, hidegrázás, fehérváladék levállása a mandulákról,(afta) órrfájás, nehéz levegövétel) , -hátközép fájás,
-melkasfájás,
-izület -csont fájás,
- ejszakai leizzadás vagy hidegrázás
-láz,- viszketegség,
- kemény széklet, széklet szag megváltozás,
-belrendelenesség bakteriális alapon,
- erössebb szájszag, foginnyvérzés,
-mindennapos puffadás,
-rossz közérzet, aggodalmaskodás vagy közöny, labilis álapot.
Lehet, hogy hideg alergiám meg tejalergiám van?
Kérem a természetgyógyász tanácsát, milyen gyógyszert ajál? Kérem irja le az összetevöit a gyogyszernek mert külfÖldön élek, és hogy itt tudjam majd megvásárólni, köszönöm a figyelmüket.


43. Schumi 2008. 12. 30. 18:36:36
Lisztérzékenyek fóruma
Magi!
Nem a "több mint 20 évig nem diagnoztikált laktózintolerancia pusztitotta le"! És nem köszönheted a kronikus nyálkahártyagyulladást is a gyomrodban.
PONT fordíva van!
Normálisan a tejcukor, azaz laktóz bontása az ún. laktáz enzim segítségével történik, a vékonybél nyálkahártyájában a bélbolyhok felületén. A bélhámsejtek csak a bontott állapotban lévő laktózt képesek felvenni. Ha az enzim hiányzik, vagy működése károsodik, akkor a bontatlan tejcukor nem szívódik fel, és a vastagbélben az ott található baktériumok bontják és használják fel. A vastagbélben bekövetkező bakteriális erjedés, bontás gázképződéshez vezet, amely haspuffadást, és hasi görcsöket okoz. A bélben maradó bontatlan cukormolekulák vizet kötnek meg. Ezáltal a széklet állaga hígabbá válik, mennyisége jelentősen megemelkedik, ami hasmenést eredményez.
Bizonyos betegségek, amelyek a vékonybél nyálkahártyájának károsodását, pusztulást okozzák, másodlagosan okozhatnak laktózintoleranciát. Ilyen betegségek a gyulladásos bélbetegségek, a lisztérzékenység, valamint az akut bélfertőzések.

Miért csinálnak neked ilyen gyakran biopsziát? :O :O :O


44. zsolt1980 2008. 12. 05. 22:01:50
Rákbetegek fóruma
sziasztok
nekem nem az igazi ez a Mikulás, szegény anyukám egyre jobban szenved a haspuffadástól, az orvosok ma megint rátettek egy lapáttal, most már nem elég hogy azzal rémísztenek, hogy anyukám meg fog halni hanem h készüljünk rá hogy nagyon csúnya halál lesz.
Hihetetlen h nem tudok velük úgy beszélni hogy ne azzal kezdjék hogy már semmi remény nincsen.
Szegény barátnőm nagymamája ma eltávozott szegénykém úgy volt hogy ma megy haza a korházból de már sajnos nem tudott.
Bevallom férfi létemre is ma jópárszor elsírtam magam.
Elnézést a szomorú beírással de gondolom ti is tudjátok milyen az ha az emberből ki kivánkozik. Igérem következőknek pozitívabb leszek.
Viszont beszéltem a Mikulással, és azt mondta hogy idén mindannyian nagyon jók voltatok és ezért még sok sok erőt küld nektek a gyógyuláshoz.
Üdv:zsolt


45. acsbi 2008. 09. 11. 9:33:54
Szemészeti fórum
A szemtréning nem magyar találmány, a félre értések elkerülése miatt írom csak, mert nagyon sokan azt gondolják, ez valami újabb hülyeség.A hivatásos szemtrénerek tanulnak és szakvizsgát tesznek azért, hogy a szakmát gyakorolhassák.Tájékoztatásul csak a szemmel foglalkozó foglalkozásokról leírnám a következőket:A szemorvos orvosi egyetemet végzett, szemet vizsgál és gyógyít, kezel,operál, szemüveget, kontaktlencsét ír.Az optometrista főiskolát végzett szakember, aki szemet vizsgálaht, de nem kezelhet.szemüveget ír és kontaktlencsét illeszt.A látszerész szakmunkás érettségi után tanul egy kettő éves iskolában, ahol megtanulja szemüveg készítésének módját

A szemtréner érettségi után tanul kettő évet, és megtanulja azokat a technikákat, életmód és életviteli korrekciókat, amivel a látást lehet tehermentesíteni .A szemtréner szakma csak 1997 óta látezik, ezért kevesebb a képesített szakember ebben a szakmában, mint a többi szemmel foglalkozó szakmában..

SZEMTRÉNING ELJÁRÁSOK OKTATÁSA

A szemtréner –iriszdiagnoszta :nem más , mint a látást tehermentesítő életmód és életviteli módszerek szakembere, a látás trénere, azaz szemtréner.

Szemtréner- iriszdiagnoszta képzés -ETI szakmai vizsgára felkészítés


Röviden csak néhány szóban szeretném vázolni, hogy mennyire összefügg minden mindennel.

hiszen a „szem a lélek tükre és a test ablaka ”/Ozsváth M/

Szemtréning eljárások összefüggése a táplálkozással

A kínai filozófia szerint a máj meridián a szemre nyílik. Ebből következik, hogy minden májat, epehólyagot érintő betegségnek a szemen is megjelenhetnek vagy már meg is jelentek..

Az utóbbi időben a tudósok és a természetgyógyászok is egyre nagyobb figyelmet fordítanak a szembetegek, különösen a szemfenék meszesedésben szenvedő embertársaink betegségének javítására, karban tartására.

Mi, alternativ szemészek különösen odafigyelünk a fent leírt tényre, hiszen a szemfenék meszesedés a tudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan betegség.

A hagyományos kínai orvoslás „szervórája” szerint az epe fő működési ideje éjjel 11 és 1 óra között, míg a májé ezt követően 1-3 óra között van. Nem véletlen, hogy a különféle máj- és epepanaszok zömmel erre az időre korlátozódnak.

Májunk mintegy 4-500, mások szerint közel 1000 élettani funkció koordinálásáért és végrehajtásáért felel. Bár ötszörösen túlméretezett, s igen gyorsan regenerálódik, mégis tönkre lehet tenni. A kezdet visszanyúlik a méhen belüli életre, amikor a kismama rendszeresen dohányzott, alkoholizált, esetleg a szükségesnél több gyógyszert vett be. Tovább rontja a helyzetet a csecsemőkorban a cumisüvegbe adagolt cukros tea vagy gyümölcslé, a kisgyermekkorban adott szintén cukros tea, kakaó, üdítők, sütemények, nagy mennyiségű lekváros kenyér, és cukorkák, melyek mind erjedést idéznek elő a szervezetben. A máj a cukrot alkohollá bontja le, s a gyermek mája csaknem egy alkoholistáéhoz hasonlatos. Nem is beszélve a felborult sav-lúg egyensúly miatt elszaporodó gombák toxinjainak májkárosító hatásáról. A belgyógyászati megbetegedések közül kiemelkedően magas a máj és epe betegségek aránya.
Sok bőrgyógyászati, migrénes, mozgásszervi és egyéb betegség hátterében is a máj és epe elégtelen működése állhat.

Milyen jelek, tünetek hívják fel a figyelmet az esetleges rendellenességre, betegségre?

Első a jobb bordaív alatti állandósult nyomásérzet, esetenként görcsös állapotot,
ami hányásig fokozódó migrént eredményezhet. Ilyenkor a hányás végén epe ürül, s a görcs egy csapásra megszűnik. Ezután ájulásszerű álom következik, s néhány óra múlva már nyoma sincs a rosszullétnek.,. Emésztésünk egyensúlyba hozásához szükségünk van a Candida gombára, melynek mennyisége nem haladhatja meg a hasznos bélflóra 2%-át
. Ennél nagyobb mennyiség esetén a gombák által termelt méreganyagok különböző kellemetlen tüneteket (puffadás, gyomorégés, gyomorfájás, rossz lehelet, hasmenés, székrekedés stb.) produkálhatnak

Erősíteni kell az immunrendszert (lehetőleg szervezetbarát ,gyógynövény alapú szerekkel);
Segíteni kell a szervezet tisztító-méregtelenítő mechanizmusát (szintén gyógynövény-készítményekkel);

Olyan természetes gomba elleni szereket kell alkalmazni, amelyek nem terhelik a szervezetet (a májat);
Candida elleni diétát kell tartani többek között a cukor, csokoládé, egyéb könnyen oldódó szénhidrátok, élesztővel készült termékek (kenyér pirítással fogyasztható) erjedéssel, penészgomba struktúrával előállított élelmiszerek teljes kiiktatásával.

A szervezetben túlszaporodott gombák tápanyagelvonásukkal, méreganyagaikkal állandó stresszben tartják a védekező rendszert, így könnyen kialakulhat a glukóz-, laktóz- és a glutén intolerancia, illetve az allergia. A gabonafélék, illetve a glutén különleges helyet foglalnak el a táplálkozási allergének sorában, mert nemcsak allergiás, hanem általános gyomor-bélrendszeri tüneteket okozhatnak (pl. hányinger, hányás, hasmenés, felszívódási zavarok, bél eredetű vér- és fehérjevesztés, hasfájás, puffadás).

Hajlamosító tényezők csecsemő- és kisgyermekkorban: a szervezet immunológiai éretlensége, az anyatejes táplálás korai elhagyása, idegen fehérjék (pl. tehéntej) korai bevezetése, a hajlam öröklődése első fokú rokonoktól, atópiás hajlam.

A táplálékallergiák (glutén- és lisztallergia is) gyermekkori előfordulása szerte a világon emelkedik, jelenleg 0,5–7,5%-ra becsülhető. Ennek magyarázata az iparosodás, a növekvő környezetszennyezés, a növényvédő- és tartósítószerek fokozott alkalmazása. Csecsemő- és kisgyermekkorban a fehérje-allergia (tehéntej, tojás, szója, gabona) a leggyakoribb.

A glutén -, illetve a lisztérzékenység és allergia kezelése és megszüntetése érdekében a betegnek teljesen és véglegesen ki kell iktatnia étrendjéből a négy gabonafajtát (búza, árpa, rozs, zab) és azok származékait – helyettük rizs, kukorica és szója fogyasztható.

Tapasztalatok szerint a Candida elleni terápia és diéta során a táplálékallergiák (beleértve a gluténallergiát is) tünetei néhány hónapon belül legalább 70–75%-ban megszűnnek. Ne feledje, a megelőzés mindig fontosabb a kezelésnél!

A kiegészítő terápiaként alkalmazott természetgyógyászati javallatok elsősorban a helyes étrendre vonatkoznak. Bőséges, hidegen sajtolt olajat, tojást vagy olajos tengeri halat, egyéb zsiradékot tartalmazó „epehajtó” reggeli (a meleg nyári hónapok kivételével helytelen délig csak gyümölcsöt enni). A hasnyálmirigy kímélése érdekében fogyasszunk rendszeresen friss zöld kaprot! Délben zöldségleves, kifőtt tönköly tészta, kásafélék, párolt zöldségek, leveles nyers saláták, burgonya, hal (étkezés után szopogassunk el egy kiskanál hidegen sajtolt olajat). Vacsorára lényegileg ugyanez a választék, de kisebb adagban, egyedül a saláták mennyisége lehet több. Tavasszal a tyúkhúr és pitypang saláta remekül kiegészíti ezt a rendszert.

Használjuk erjedésgátló fűszereket is: kakukkfű, borsika , ánizs, kömény, majoránna, szurokfű stb.

Teánkat készíthetjük többek között apróbojtorján, ezerjófű, katáng, pitypanglevél és gyökér, menta, ánizs, kömény, tyúkhúr vagy körömvirág felhasználásával, de sohasem édesítve.
Dr. Szem
alternativszemdr


46. Márta 2008. 08. 25. 23:49:10
Sztóma
Kedves Andi!
Köszönöm a kérdéseimre kapott jó tanácsot, csak tudod ezzel a betegséggel elég nehezen birkózunk meg főleg úgy hogy az orvosok betegtájékoztatása számomra igen gyengének minősíthető. Egyébként jelenleg a hasi puffadással bajlódunk de úgy tapasztalom hogy gyógyteával kezelhető. Szeretném kérdezni hogy az úgynevezett "előesés" nem probléma, és visszaműtésig maradhat vagy a sebésznek meg kell mutatni?


47. N.T.M. 2008. 05. 23. 9:09:46
multiplex ételallergia
Sziasztok Lányok!!!!!!!!!!!!!!!!

Remélem jól vagytok, hála isten , mi is ....Ez Tündének köszönhető, hisz ő javasolta, hogy menjünk Pestre, Polgár főorvosasszonyhoz!!!!!!
Ő nagyon alaposasn megvizsgálta, és amióta az általa kapott orvosságot esszük, azóta elmúlt a haspuffadás, a rossz közérzet, igaz, még a bőre egy kicsit csúnya, de az is rengeteget javult!!!!!

Az új ételek kipróbálása most van folyamatban, és azt mondhatom, hogy eddig működik, jól van a gyerek!!!!
Én nagyon szépen köszönöm Tündének az eddigi segítséget,és tudom, hogy ezután is bizalommal fordulhatok hozzá,segítő szándéka határtalan!!!!!!!!


48. Schumi 2008. 05. 22. 16:41:16
Lisztérzékenyek fóruma
L.Tünde (... / 2008.05.20 22:14:19) #14967# írta:
"A paraméterek valóban egy kicsit alacsonyak , a haspuffadás lehet valaminek a jele de mindenképpen meg kell nézni a gyerek IgA -sznintjét , ha nagyon alacsony vagy nincs akkor lehet a lisztérzékenység a háttérben."

1. Azoknak a lisztérzékenyeknek, akik NEM IgA-hiányosak, pot a magas IgA-szinjükből derül ki a coeliakia. Persze biopsziával igazolva.

2. Amiről L. Tünde írt, az CSAK az IgA-hiányosokra igaz. Ők sokkal kevesebben vannak, de a lé.-k között a számuk atz átlag 10x-ese. Viszont a lé.-knek ők csak egy kis csoportja.


49. L.Tünde 2008. 05. 20. 22:14:19
Lisztérzékenyek fóruma
Szia Hajni !
Egyelőre semmit , keress egy jó gasztroenterológust és vele beszéld meg a problémádat . A paraméterek valóban egy kicsit alacsonyak , a haspuffadás lehet valaminek a jele de mindenképpen meg kell nézni a gyerek IgA -sznintjét , ha nagyon alacsony vagy nincs akkor lehet a lisztérzékenység a háttérben .
A vérből ha ez alacsony nem lehet megállapítani a lisztérzékenységet !
Szerintem nyugodtan menjetek el külföldre és utánna is ráérsz ezen gondolkodni a vizsgálati eredmények amúgy sincsennek meg olyan gyorsan !
Gyorstesztet egyébként már minden patikában lehet kapni de ha alacsony az IgA nem mutatja ki a coeliákiát !
Az atópiás dermatitis meg lehetett pici korában is meg most is a tejérzékenységtől de ezt megint csak orvos tudja megnézni !
De enyhébb gyümölcscukor érzékenységnek is lehet a jele .
A felszívódási zavar meg leginkább a felkar és a combon mutatkozik , mivel mindekettő nagyon vékony a has meg puffadt !


50. baboka 2008. 03. 05. 11:53:39
Rákbetegek fóruma
Tuli folytatom.paprika h:kurkuma. :fehérbors:kakukfú:fokhagyma::édeshagyma sokzeller,és minden fajta zőldség párolva körte, birsalma,kivi, narancs,szilva megy,kompotnak gyömbérrel és szegffüszeggel ez akkor is jo ha méregtelenitesz.puffadásnál nekem bevált étkezés előtt a vizben főttsárgarépa 30_40dk 3-4napig .R-D-E remélem tudsz belőle hasznositani.és csak aminimális gyogyszer! mind kárositja a májat!


1. lap (2. lap) >>>3 lap

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
-->