Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Fórum
Keresés:


26. Maka 2012. 03. 12. 12:11:46
Rákbetegek fóruma
Sziasztok,

Talaltam valamit , amiröl ugy gondoltam sokakat erdekelhet. Engem megragadott, mert sokfele regi , de uj szerekröl, velemenyekröl, alkalmazasokrol lehet itt olvasgatni. Erdemes atnezni !!!

Kivanok mindenkinek jo egeszseget es szep napot !

Egyedi erősítőszerek

2.01. Gyógynövények
Mielõtt használná ezeket, kutassa fel az esetleges káros mellékhatásokat is!
Csak egynéhányat szeretnék kiemelni a helyhiány miatt. Az amerikai dr. Harry S. Hoxsey természetgyógyász alkalmazott gyógynövény terápiát ('amarga', 'berberis' gyökér, varjútövis kéreg, bojtorján, édesgyökér ('liquorice'), 'poke' (alkörmös?) gyökér, 'prickly ash', vörös lóhere, 'stillingia' gyökér és kálium-jódid) több-kevesebb sikerrel. A hatóságok nyomására számos államban megalakult klinikáit le kellett állítania. Bár a jogi pereskedésbõl gyõztesen került ki, de módszerét az USA-ban mai napig sem engedik, de például Mexikóban viszont nem tilos.


Jelenleg dr. Keith Block alkalmazza a saját ACBA ("Anti-Cancer Botanical Agents") szereit kínai gyógynövényekből.
A brazil/argentin pau d'arco vagy tajibo fából állítólag tumorellenes szert készítenek helyileg, de Amerikában feketelistán van.
A 'chaparral tea', ami kimutathatóan rákellenes 'nordihydroguaiaretic' savat tartalmaz, mégis az USA-ban tilos rák ellen felírni.
Még néhány, feltehetõleg immunerősítő gyógynövény: vörös lóhere, birkasóska (Rumex acetosella), bojtorján, 'echinacea', 'golden seal' (Hydrastis Canadensis), ginszeng, nadálytő, ginkgo biloba, fagyöngy, macskakarom (Uncaria Tomentosa), neem (Azadirachta Indica), graviola (Annona Muricata), Nopal kaktusz (Opuntia Ficus Indica), galagonya, aloe vera.
További hasznos információ angolul: 1, vagy 2, vagy 3, vagy 4.
Dr. Hulda Regehr Clark igen hatásos parazitaölő gyógynövény-kombinációjáról lett ismert, amit könyveiben is javasolt. Ezek ma "Hulda Herbs"-ként ismeretesek: - dióhéj körüli zöld burok (amíg még nem vált feketévé), - Artemesia Absynthium bokor levelei és - frissen őrölt szegfűszeg (a boltiőrölt és szárított "nem ér semmit"). Ezek pontos elkészítési leírása szerepel a jobb oldalon feltüntetett könyvének Receptek fejezetében. Clark szerint legfontosabb teendő a "propyl alcohol" teljes kiiktatása (kozmetikai szerek, sampon, haj-spray, szájöblítő, borotválkozó szerek, test-krémek stb.-ből) és a nehézfémek, és bármi más toxin kiiktatása ételekbõl, testből és a ház körül. Szerinte ezek és a paraziták felelõsek szinte minden komolyabb betegség megjelenéséért.

2.02 Essiac gyógytea

Tudomásom szerint ez egy hatásos immunerősítő gyógytea. Az 1920-as évek elején egy kanadai nővér, René Caisse állította össze egy mellrákból gyógyult betegtől tudva meg, ami feltehetőleg egy indián eredetû gyógykúra volt. Az eredeti keverékbõl csak 4 gyógynövényt hagyott meg, és ezek leghatásosabb arányát tapasztalati úton határozta meg. A szer sikere gyorsan elterjedt, és a Királyi Rák Bizottság 1937-ben megállapította hatásosságát a rák ellen. 1939-ben a kanadai parlament kis híján legalizálta mint rákellenes szert. Az azóta nyert tapasztalatok szerint a mirigyekre jótékony hatású, emésztést segítő, általános immunrendszeri erősítő és ezért nemcsak a rák ellen hatásos, de a gyomorfekély, nátha ellen is, sőt egyes állítások szerint az AIDS ellen, valamint II-es típusú cukorbetegség ellen is. Rendszeressé teszi a vastagbél működését és ezáltal tehermentesíti a májat. Ezrekre tehetõ a teát kipróbáló és méltató egyének száma az utóbbi 80 évben, számos halálos beteget gyógyított ki. Csak azoknál volt sikeres, akiknél a létfontosságú szervek egészségesek maradtak. A negyvenes évektől kezdve, amerikai nyomásra, a tea feketelistán van. Errõl elkészült egy külön cikk magyarul, részletes ismertetõvel, tanácsokkal, forrásokkal, forgalmazókkal.

2.03 Enzimdús kiegészítőszerek

(Egy új kiegészítő cikk készült erről.)

Hans Nieper, egy nemrég elhunyt német rák-gyógyász a táplálkozás fontossága mellett enzim- és más kiegészítőszereket javasolt az immunrendszer aktiválására, a máj megerősítésére, az általános anyagcsere serkentésére. Nieper 50%-os életben maradási esélyben határozta meg módszere eredményességét a gyógyíthatatlannak vélt betegeknél. Ezen életben maradt személyek, ha még 18 hónapig életben maradtak, akkor ők jó eséllyel ki is gyógyultak halálos betegségeikből.

Az angliai dr. Alec Forbes javasolta és azóta a Bristol Rák Segítő Központ kombinálja a többségében nyers vegetáriánus diétát csíráztatott magokkal, bizonyos enzimekkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ginszenggel, máj-serkentő gyógynövényekkel, valamint béltisztító beöntésekkel, vizualizációs képzettársítással, relaxálással, meditációval és természetgyógyászati spirituális gyógyításokkal.

Dr. Ernst Krebs, dr. John Beard és dr. Dean Burk azt állítják, hogy a fehér vérsejtek számára a rákos sejtek elérhetőbbé válnak, ha az azok körül kialakult fehérje-bevonatot sikerül leroncsolni. A Wobenzym vagy az Eibenzyme termékek állítólag ilyen hatásúak, errõl többet is olvashat World Without Cancer c. könyv 5. és 6. fejezetében E. Griffin tollából, és amik többek között az alábbi 2.04 és 2.18 alatt ismertetett anyagokat is tartalmazzák.

2.04 Pancreatin

Az amerikai dr. W. D. Kelley máj-, hasnyálmirigy és más szervi rákbetegségben szenvedett, életben maradását csak 1 hónapnyira hitték. Saját magát gyógyította ki vegetáriánus nyers ételekkel és néhány kiegészítő szerekkel, amik közül ő maga a hasnyálmirigy enzimtartalmú 'pancreatin'-t tartotta a legfontosabbnak és nagy mennyiségben szedte. Azt fedezte fel, hogy a pancreatin nagyon hatásos tumorellenes szer, talán túlságosan is gyorsan hat. Akárcsak Gerson, ő is azt látta a betegeinél, hogy a túl gyors daganatpusztulás, a bomló rák fehérjék miatt, hirtelen nagy mennyiségű toxinokat szabadítanak fel, és ha azokat a betegek szervezete nem képes eltávolítani, akkor az halálos is lehet. Ezért 'Epsom só'-t, és kávé-beöntést is javasolt a veszélyes kezdeti időszakra. Az orvosi szakirodalomban elõször neki sikerült a hasnyálmirigy-rák betegség végső fázisában levõ szenvedőket 5 évnél is tovább életben tartani, sõt a módszeréhez szigorúan ragaszkodókat pedig teljesen kikúrálni.

Kelley klinikailag egy viszonylag egyszerû tesztet javasolt a rák elõzetes kimutathatóságára. Eszerint minden étkezés után 6-8 pancreatin tablettát szedve 4 hétig, ha az illetõ rosszabbul érzi magát (hányinger, fejfájás, kimerültség), akkor nagy bizonyossággal rákos, és ezzel ellentétben az egészségesek közérzete pedig javulni fog. Ezt a tesztet csakis klinikai felügyelet mellett szabad végezni.

2.05 Nagy mennyiségű C vitamin

Dr. Evan Cameron és dr. Linus Pauling nagy mennyiségű C vitamin kúrát alkalmazott. Napi 10 gramm mennyiség jelentősen megnövelte a halálos betegek életbenmaradási esélyét. Egyes kutatók felhívják a figyelmet a szintetikusan előállított C vitamin számos mellékhatására, ugyanakkor a természetes C vitamin igen nagy mennyiségben szedhető. Természetesen van egy felső határ, ahol hasmenés léphet fel, de ehhez már igen jelentős mennyiség kell.

Dr. Robert F. Cathcart rámutat, hogy a szervezet számára igényelt és tolerált mennyiség arányosan nő a betegség fokával, igen súlyos betegségeknél akár napi 200 gramm is szükséges, míg ugyanaz a személy egészségesen napi 10-15 grammot tud csak tolerálni hasmenés nélkül.

A német dr. Matthias Rath L-Lysine és L-Proline-nel kombinálja a C-vitamin terápiát, az étrend teljes megváltoztatásával. Ötnyelvű honlapján olvashat Schmidt Ilona agyrákjának sikeres kezeléséről is.

2.06 B3 vitamin (niacin esetleg nikotinamide)

A múlt század derekán a kanadai származású, de idős kora ellenére ma is aktív Dr. Abram Hoffer édesanyjának írt fel nagy mennyiségű niacint (B3 vitamint) szenilitás ellen. Először ő maga is meglepõdött a hatalmas javuláson. Nemcsak a szenilitás ellen volt hatásos, de az ízületi gyulladás ellen is, a krónikus neuralgia ellen is, a látás is javult, a koleszterin szint csökkent, az életkedv is feltámadt, az energiaszint megnőtt. Az édesanyja további 21 évet élt igazi szenilitás nélkül, olyannyira rendbejött, hogy két könyvet is írt gyermekkori, farmon felnevelkedett élményeirõl. Hoffer ezt a vitaminkúra sikerének könyveli el, ami niacin (B3 vitamin), C vitamin és E vitamin szedésébõl állt.

Dr. Hoffer azóta 134 halálos beteget is kezelt vitaminkúrával, statisztikailag igazolni tudja, hogy az általa javasolt módszer nemcsak jelentősen megnöveli az életbenmaradási esélyt, de jelentős javulást is hoz a kortünetekben, életvitelben. Dr. Hoffer a mai napig közel 500 cikket publikált és 15 könyvet írt, a szakma mégse nagyon figyel fel rá, szerinte azért, mert a vitaminokat nem lehet szabadalmaztatni és nem hoznak annyi hasznot mint a a gyógyszerek.

2.07 Nagy mennyiségű A vitamin és E vitamin

Az amerikai R. Adams és F. Murray hívta fel a figyelmet a nagy mennyiségű A vitamin szükségeségére. De rákos betegeknél nem javasolható. Szerintük a szennyezések és a nem természetes életkörülmények (permetezőanyagok, nehéz fémek, más mérgező anyagok, ételadalékok, nitrátok, étel allergia stb) miatt több A vitamint használunk fel, mint amennyit felveszünk. Még egy egészséges ember is csak nehezen tudja biztosítani a megfelelő mennyiséget. A táplálékkal felvett béta karotén egyharmada szívódik csak fel és annak is csak a fele válik A vitaminná. Igen jelentõs mennyiségű sárgarépa, zöld leveles saláta, csukamáj olaj, tojássárgája tudja csak pótolni. A májkrémekben, májban is van jelentõs mennyiség. Vitaminhiányos felnőtteknél napi akár 15'000 - 20'000 i.u., lehetõleg természetes kivonatú A vitamin is szedhető, 100 mg E vitaminnal, valamint C, D vitaminokkal, B vitaminok teljes skálájával kombinálva, de vassal együt szedni nem ajánlatos, mert a vastabletta az E vitamin hatását megakadályozza. Az ennél nagyobb mennyiségű A vitamin fejfájást okozhat.

2.08 Beta-1,3D-glucan (vagy "Immutol")

Ez egy természetes polysaccharide anyag, amit élesztő- vagy bizonyos gombasejtek falaiból vonnak ki. A béta glukán gyógyászati elterjedtségi fokára utal hogy egy Medline Internet keresés több mint 6000 helyen tünteti fel a szakirodalomban. Kimutatható természetes immunerősítő hatása van. Ez annak köszönhető, hogy a baktériumok sejtfalának ez az anyag egy jelentős összetevője és a szervezet ezzel ismeri fel a baktériumok jelenlétét és általános immun-aktivizálást okoz. Szedésével az immunrendszer macrophág sejtje a fázisváltozásainak kikerülésével gyorsan aktivizálódik. J. Bogwald kimutatta bizonyos rák (melanoma, mastocytoma és mások pedig mellrák, prosztata-rák) sejtjei elleni hatását, amit azóta számos tanulmány is megerõsített. Azaz a szervezet számára ezzel bizonyos ráksejtek felismerhetővé válnak. Különösen hatásos más szerekkel együtt, vagy például nagy mennyiségű C vitamin jelenlétekor, ami valószínûleg synergist hatásként jelentkezik. Továbbá használt még fertőzések ellen, nukleáris sugárzást kapott személyeknél, koleszterin-szint csökkentő, seb-heg gyógyító, és igen jó eredmények vannak AIDS ellen is. Káros hatásáról nem találtam jelentést.

2.09 Krebiozen

Az 1950-es években Amerikában nagy port kavart fel egy szer, aminek a neve Krebiozen volt. A jugoszláv Dr. Stevan Durovic útmutatása alapján Dr. Andrew Ivy használta immunerősítésre, rák ellen. Bizonyára sejti mi lett a sorsa, bírósági megidézés, a krebiozen fekete-listára került és Dr. Iwyt minden rangos posztjáról menesztették. Csakhogy olyannyira hatásos volt, hogy a tárgyalásig vagy 500 orvos használta és bizonyos források szerint közel 20000 betegen alkalmazták. Dr. Iwy maga 6 év leforgása alatt 687 páciensén alkalmazta. Ezen betegek 70 %-nál volt kimutatható javulás, és 50 %-nál pedig határozott javulást észlelt. Dr. Iwy kollégái és betegek ezrei tanúsították gyógyító hatását, ennek köszönhetően Iwyt felmentették, de a szert mégis tilos használni! A tárgyaláson kiderült, hogy a rágalmazó orvosoknak vagy sohasem volt birtokukban ez a szer, vagy megvesztegetve hamis vallomást tettek. A hatvanas évektől kezdve a hatóságok még keményebb ellenkampányba kezdtek és ez a mai napig is tart. Egy azóta is betiltott könyv neveket említve tárja fel kik is mozgatták a háttérben a szálakat és dokumentumokkal, betegek írott nyilatkozataival és orvosok tapasztalataival bizonyítja hogy volt jelentős tumorellenes hatása a szernek.

2.10 Peptid-kezelés (Burzynski Institute, Houston)

A lengyel dr. Stanislaw Burzynski még a 60-as évek végén figyelt fel arra, hogy a rákbetegek vérében, vizeletében levő peptidek (2 vagy több aminósavból álló fehérje-töredékek) száma jelentõsen kevesebb. Ezeket a peptideket késõbb 'antineoplaszton'-nak nevezte el. ('neoplaston'=tumor) Szerinte velük a rákos sejtek 'átprogramozhatóak' a téves osztódási és nem specifikus beállítottságukból. Különösen az agyrák bizonyos fajtáinál tapasztalt áttörő sikert. A kommunizmus elöl menekülve az USA-ban telepedett le, de ha azt hitte hogy szabadabb lesz, akkor nagyon nagyot tévedett, mert olyan meghurcoltatás fogadta, amit még álmában sem gondolt volna. 1983 és 1995 között négy egymás utáni, az FDA és a U.S. legfõbb államügyész által kezdeményezett esküdtszéki tárgyalás összes vádpontja alól mindig sikeresen került ki, amire eddig még nem volt precedens. Számos szakember állt ki nyíltan Burzynski mellett, sőt még néhányan az esküdtszéki bírák közül is tiltakozásuknak adtak hangot, amilyen jogsértő módon kezelték dr. Burzynskit.

Az FDA engedélyével végzett klinikai tesztek során 1991-ben 20 astrocytoma (egy gyakori gyermek agyrák-fajta, ami szinte nem reagál semmiféle más hagyományos kezelésre) páciens közül 4 teljesen, 2 részben felépült, 10 esetnél 'objektív stabilizáció' volt észlelhető, akik közül késõbb 2 részben felépült, csak 4 esetben nem használt a szer. Egy újabb, a perek után engedélyezett teszt során 29 'végzetes' beteget kezeltek, akik közül 13 teljes felépülést ért el, 8 másik pedig részbeni vagy kezdeti gyógyulást mutatott, 8-nál nem volt változás.

Dr. Robert E. Burdick orvos is hasonló eredményességi százalékokat ért el egy másik engedélyezett (1996.-os) agyrákos páciens-teszt során: a 'kezelhetetlen' betegek 18%-a teljesen, 42%-a részben felépült. A teljes felépülés eléréséhez minimum 3 - 40 hónap kellett, míg a részbeni gyógyuláshoz minimum 5 - 78+ hónapra volt szükség, átlagban 18+ hónapra.

2.11 Glyoxylide (és Malonide), valamint Methylglyoxal

Dr. William F. Koch (1885-1967) orvosprofesszor alkalmazta a legelső sikeres oxigén-terápiát 1917-tõl. Azt figyelte meg, hogy a betegségek, különösen a rák, a test oxigén-mechanizmusát erősen megakadályozzák, és a szén, etilén párral származékos bizonyos anyagok hatalmas katalizátoros lökést adnak a szervezet visszaoxigénesítő hatásában. Szerinte ez az oxidációs folyamat 'égeti' a toxinokat, e folyamat hiányában halál következik be. Az általa kifejlesztett Glyoxylide (és Malonide) olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy néha egy injekció is elegendõ volt halálos beteg egyének teljes felépüléséhez, az immunrendszer visszaerősítéséhez. A szer olyan látványosan hatásos volt, hogy Daniel Haley könyve szerint azok az orvosok, akik még a hatósági betiltás elõtt alkalmazták ezt a szert, kivétel nélkül mind mellé álltak és nagyban alkalmazták halálosan beteg pácienseknél. Számos lelet bizonyítja hogy az így felgyógyultaknál a betegség nem jelentkezett újra évek múltán sem, kimutatható mellékhatások sem jelentkeztek. (Lásd dr. C. Everett Field, prof. Joseph Maisin, dr. Albert L. Wahl, dr. Harold Wilson, dr. D. H. Arnott egykori jelentéseit.) A következő típusú betegségeknél volt sikeres: csontrák, méhrák, gyomorrák, májrák, léprák, hasnyálmirigy-rák, mellrák, TBC, gyermekparalízis, szív-trombózis, lepra, ízületi gyulladás ellen. Bizonyára ez a lista korántsem teljes. Az amerikai hatóságok minden elképzelhető jogi akadályt zúdítottak Koch és követői ellen. A vádak szerint a szer "elvi alapokon" kizárt hogy gyógyító legyen. A helyzet annyira elmérgesedett, hogy Koch teljesen feladta és kivándorolt az USA-ból, a szer titka pedig halálával elveszett. Még a mai hivatalos amerikai álláspont szerint is Koch szere "becsapás". Számomra ez is bizonyíték arra, hogy a gyógyászatban a profit, a pozícióféltés a döntő, és nem a siker számít!

Néhány éve Indiában egy hasonló, a fentinél sokkal gyengébb hatású, de még így is igen jelentős gyógyítószer sikerét jelentették. Ennek az új szernek metilglioxál (Methylglyoxal) a fő alkotóanyaga, ami egy természetes eleme a testnek és a glukóz lebontásánál keletkezik. Ugyanúgy az oxidáló hatást segíti, mint a Glyoxylide. 1958 óta kutatva Szent-Györgyi A. és Együd L. kimutatta tumorellenes hatását állatkísérleteknél. Ennek az új szernek a sikere 70 %-os volt 'halálos-beteg' páciensek gyógyulásához, az Indiai Fizikai Magazin jelentése szerint, egy legújabb 2000 elején végzett féléves terápia során, 19 'igen súlyos' állapotban levő betegnél. A szer a betegségek széles skáláján volt sikeres "különösebb mellékhatás nélkül", mint például vastagbélrák, akut myeloid leukémia (bizonyos fehérvérûség), non-Hodgkin limfóma, petefészek-rák, mellrák, májrák, tüdőrák, csontrák, epehólyag-rák, hasnyálmirigy-rák és szájüreg-rák ellen.

2.12 Zell Oxy

Ez a szer a német dr. Seeger nevéhez fűződik. A Zell Oxygen-t rákbetegeknél alkalmazta a rákos sejtek oxidáló energiatermelésének újraindításával. A szer maga egy egyedileg növesztett fiatal élesztőgomba sejtekbõl áll, amik nagyon sok oxigénesítõ enzimet tartalmaznak. Méhpempővel kombinálva a hatása erősebbé vált.

2.13 'Dioxychlor' (egy oxigén terápia)

Dr.Robert W. Bradford kutatásaira alapozva azt állítja, hogy a Dioxychlor nagyon hatásos a patogén organizmusok ellen, azaz a vírusok, baktériumok, gombásodás ellen. Ez abból ered, hogy ez két pótlólagos oxigénatommal kovalens-szerű kötésben levő szervetlen klorin anyag. 1998.-ban Nicolson számolt be sikeres terápiáiról. Jelenleg is kutatás alatt van, de hatásosnak bizonyult candida albicans gombásodás, krónikus vírusos betegségek (AIDS, Epstein-Barr, CFS, GWS, cytomegalo-vírus), fogíny gyulladás (periodontitis) ellen és képes hatástalanítani a Legionárius betegséget (Legionella pneumophila) okozó organizmust is. Viszont nagy mennyiségben nem adható, mert klorin ionok maradnak vissza a használata során, amik ugyan természetes elemei a testünknek, de mégsem kívánatosak azok nagy mennyiségben.

2.14 Ezüstkolloid (vízben)

A jó minõségű elektrolízises ezüstkolloid víz átlátszó vagy sötét-piros, pozitív töltésű ezüst-ionokat és 1 - 10 nanométeres (10 - 100 angström) negatív töltésű ezüst részecskéket tartalmaz desztillált vízben, amik sohasem ülepednek le, állandó brown-mozgásban vannak. Orvostudományilag bizonyított, hogy az ilyen kolloid szemcsés ezüst rendkívül hatásos baktérium, vírus, mikróba pusztító. Egy antibiotikum legjobb esetben is csak féltucatnyi organizmust képes pusztítani, az ezüstkolloid viszont közel 650-et. (forrás: Science Digest magazin, 1978. március) Dr. Robert O. Becker jelentése szerint ezenkívül igen hatásos csont-regeneráló is, 50%-nál is gyorsabb csontgyógyulást eredményezve, továbbá elősegíti a bõr és más finom szövetek újraképződését, ráadásul sterilen is tartja azokat. Az USA-ban azóta a sebészeti és az égéskezelõ klinikák 70 %-ánál alkalmaznak ezüstöt. Dr. Gary Smith szerint az ezüstkolloid (ami kis mennyiségben a növényi táplálékokban is jelenvan), nélkülözhetetlen a szervezet védekezési rendszerében. Számos írás számol be az ezüstkolloid más gyógyító hatásáról is, többnyire fertőző, vagy vírusos betegségeknél, pl AIDS, herpesz, gombásodás, szifilisz stb ellen igen hatásos, de még rák ellen is sikeresnek bizonyult. Egy viszonylag egyszerű eljárással házilag is készíthetõ. Erről írtam egy külön cikket is, mert a minõség kritikus a sikerhez, feltüntettem az összes pozitív és negatív oldalát, tudományos forrásmunkákkal, kapcsolatokkal.

Megjegyzés: Egy ugyancsak igen jelentős külsőleg és belsőleg használható antiszeptikus anyag a grépfrútmagkivonat lehetõleg természetes olajos közegben higítva. Természetes voltának köszönhetõen semmilyen káros mellékhatása nincs, bár sokkal gyengébb a kolloid diszperz ezüstnél, ezért hosszabb ideig tart egy terápia. Szinte mindenfajta kórokozó patogént pusztít, legyen az baktérium, vírus, gombásodás (pl. a candida egyik leghatásosabb ellenszere), sőt féregűző is. A testápolási szerekben is terjed, bőr, haj, fül, arc, száj, ajak, fogak, torok, gége, lábfej, körmök, nemi szervek gyógyítására illetve ápolására. Belsőleg szinte kivétel nélkül az összes vírusos betegség ellen használható legyen az egyszerű nátha, vagy súlyos Crohn-kór. Fertőtlenítő szerként is terjed, az ivóvízbe is rakható klór helyett (ellentétben a kolloid diszperz ezüsttel, ami nemkívánatos ezüst-kloridot, és kis mértékben ezüst-nitrátot képezne az ivóvízben levő ionokkal). Hasonló hatású az oliva levélkivonat is.

2.15 Tengeri Ezüst / Seasilver (FDA lecsapott rá), vagy SeaEnergy - ez még kapható

Ez egy könnyen és gyorsan felszívódó organikus ezüstben gazdag és 40% oxigén atom tartalmú tengeri- és gyógynövény kivonat folyadék formában Berkes Béla ötlete alapján. Ez 100%-osan organikus, növényi alapú vitamin és ásványi anyag kiegészítő, azzal a lényeges különbséggel, hogy az összes benne levő vitamin, enzim, koenzim, anti-oxidáns, aminósav és legfőképpen a 40-nél is több ásványi anyag és nyomelem diszperz lebegésben van benne és a természet által szolgáltatott koncentrációban, a test számára a legkönnyebben felhasznosítható formában. A következõ növényekből készítik: 10 tengeri fogyasztható növény, Matrix Aloe Vera, organikus Phyto-ezüst kivonat, Pau D'Arco (immunerõsítõ és tumorellenes) és tőzegáfonya. Jelentõs immunerősítő és a szerves kolloid ezüst tartalmának köszönhetően mikróba ellenes is. 1996.-ban a dallasi Health Enhancement Center vizsgálata szerint jelentős és gyors változást hozott a fehér vérsejtek aktivitásában, megnövelte a páciensek energia-szintjét is. A következõ betegségeknél volt a legeredményesebb: cukorbetegség, rák, Non-Hodgkin's limfóma, mellékhatások nélkül. Ennek ellenére mivel rák és AIDS ellen is vásárolták ezért az FDA orvosi hatóanyagnak nyilvánította és azonnal beszüntette az engedély nélküli forgalmazását. Nem azért mert káros, hanem azért mert gyógyít és nagyon sokan vették. Ilyen világban élünk.

2.16 Arany Fehér Por ('White Powder Gold'), másnéven ORME-elemek

A múlt század 90'-as éveiben terjedt el ezeknek a természetben előforduló, bizonyos ásványi kõzetekből nyert poroknak a híre, azzal hogy felborították az ásványtani, kémiai, mágnesfizikai, bio-kémiai ismereteket, a legelképesztõbb gravitációs és térdimenziós anomáliákat is kiváltva. Egyúttal anyagi bizonyítékai lettek a Szaharov-Puthoff féle gravitációs elméletnek, és segítettek betekintést adni a szupravezetők titkaiba, a neuronsejtek fizikájába, valamint gyógyászatilag is elképesztõ eredményeket produkáltak. Felfedezésük az amerikai multimilliomos David Hudson nevéhez fûzõdik, aki az anomáliák miatt a legjobb szakértőket vonva be, több évtizedes kitartó kutatás után tárta a nyílvánosságra a kutatási eredményeit. A gyógyászati oldaláról itt csak röviden annyit, hogy 2-3 ilyen porral az AIDS, Kaposi Sarcoma, rák a legtöbb esetben gyógyítható volt, mégpedig teljes felépülést adva. A legeredményesebb hatásokat injekció formában váltotta ki. Hudson szerint a DNS molekulákat állítja vissza az egészséges állapotukba. "Ez az anyag nem gyógyszer, hanem korrigálja a testet, abba az állapotba, ahol lennie kell az egészséges működéséhez." Szerinte ez nem valami ellenes, "nem anti-AIDS, nem anti-cancer", hanem "pro-life". Létezésével az agyi neuron-folyamatok fizikájának fehér foltjai tárultak a kutatók elé, mint kiderült az idegsejtek is hasonló anyagú szupravezetőkkel kommunikálnak, mintha ez az anyag lenne a tudat fizikai megtestesülésének információ hordozója.

Hudson a következõket is mondta:

"Valójában az immunrendszerünk az, ami leküzdi és meggyógyítja a betegségeket. Ha képes vagy tested minden sejtjének DNS molekuláját kikorrigálnod abból a károsodásból, amit a rák, vagy egy vírus, mint például az AIDS-vírus okozott, akkor szószerint tökéletessé válsz. Visszatérsz abba az egészséges állapotba, ahol lenned kellene."

Hudson 22 szabadalmi joggal rendelkezik az ebből az anyagból elõállítható ORME (orbitally Rearrenged Monatomic Elements) és S-ORME (rezonáns párosított kvantum oszcilláló ORME rendszerek) anyagokra. Ezt az információt a "Science of the Spirit Fundation" rendezésével 1995. július 28.-án megtartott Hudson-előadás legépelt szövegébõl szedtem. Errõl készült egy magyar nyelvű leírás, fõleg a kémia, vagy a fizikai anomáliák iránt érdeklődők számára, de a bio-hatásait is megtalálja a lap alján.

2.17 Pascalite

Az amerikai Wyoming hegységben bányászott Pascalite egy kalcium-bentonit, ami egyedileg, talán vulkanikusan képzõdött krémszínû, agyagszerű iszap napon szárított pora. Számos értékes és ritka ásványi anyagot tartalmaz, de a legmeglepõbb a gyógyító hatása, amit még az indiánok fedeztek fel. Egyes feltevések szerint a hegység egyedi mágneses adottsága, vagy a keletkezési eredetének köszönhetõen valamilyen megmagyarázhatatlan biomágneses tulajdonságú, és gyógyászatilag alkalmazható. Számos beteg gyógyulását idézte elõ.

Dr. Walter Bennett vizsgálta tüzetesebben és azt állítja, hogy a Pascalite erős baktériumölő, feltehetően tumorellenes hatású, de tartalmaz számos még felfedezésre váró antibiotikumos gombákat is.

Ez egy igazi természetes kozmetikai anyag is, mert vízben könnyen oldható és kellemes illatú. Főképpen külsőleg, de kis mennyiségben belsőleg is használható. Gombásodás, bőrbetegségek, emésztési zavarok, leégés, sebek ellen, vagy fájdalomcsillapító borogatásként a leghatásosabb, de sikeres volt szem-, fülfertőzéseknél, fogszuvasodás ellen, sőt volt példa vérszegénység elleni gyógyító hatásáról is.

2.18 Papaya

Az ausztrál őslakók fedezték fel elõször a "Paw Paw"-fa (latin neve: papaya) leveleiből, ágaiból főzött tea gyógyító hatását. 1962-ben Stan Sheldon esete tette ismertté, aki súlyos tüdőrákját gyógyította ki vele teljesen két hónap alatt és azóta sem jelent meg nála a tüdőrák.

Azóta számos kutatást végeztek, és legelõször a New Scientist közölt egy riportot, miszerint a papaya 1 milliószor erősebb antitumor hatású, mint az akkor ismert leghatásosabb rákgyógyszer. A néhány éve elhunyt dr. John Whitman Ray (a 'Test Elektronika' első alkalmazója) szerint a pawpaw fa Ausztráliában, Afrikában kedvelt gyümölcse is tartalmazza ezt a hasznos anyagot közvetlenül a héja alatt, de csak addig amíg még nem teljesen érett be. Szerinte a kiwi gyümölcsben is van hasonló, de kisebb mennyiségű gyógyító anyag. Legújabban Nyugat-Európában is kapható a papaya szárított leveleiből készített tea. Itt van egy eredeti és nem viszonteladó ausztrál vállalkozás honlapja. További info angolul (ők is forgalmazzák), németül és dánul (legalul).

2.19 Q10 koenzim (Ubiquinon vagy Ubidecarenone)

Egy mellékhatás nélküli természetes anyag, amit a máj is termel és ami katalizátorként szabályozza az energia (ATP azaz Adenosine Triphosphate) termelést a minden sejt citoplazmájában jelenlevõ mitokondriumokban. Dr. Michael T. Murray szerint bizonyos esetekben, akár gyerekeknél is, a szervezet nem tud elegendő mennyiséget előállítani, ennek hiányában elsõsorban szív- és érrendszeri problémák jelentkezhetnek, valamint magas vérnyomás és nagy koleszterin szint. Az idős emberek szervezete kevesebbet tud csak elõállítani, ezért számukra a pótlása fontossá válik. A Q10 ezenkívül immunerősítő, agyserkentő, védőhatása van a gyomorra és nyombélre, de az öregedést is lassítja.

Az ausztrál John O'Neill, aki fiatal korában 24 órás súlyemelési világcsúcsot állított fel, 1996.-ban (akkor 57 évesen) újabb álló-kerékpározási terhelési próba világcsúcsokat döntött meg, könyve állítása szerint elsõsorban a nagyon nagy mennyiségû Q10 szedésének és heti egy-, kétszeri nem megerőltető de hosszan tartó víz alatti kerékpár-tréningnek, valamint főleg nyers növényes étrendjének köszönhetően. O'Neill a szokásos adag többszörösét szedi naponta, mert nincs semmi mellékhatása a szernek és az általa legjobbnak tartott japán drága márkákat, mert szerinte a piacon levõ szintetikus Q10 rossz minőségű. A kapszullás és lehetõleg E vitaminos, vagy más olajos alapú készítmények a leghatásosabbak.

Egy hasonló hatású, kissé erősebb szer, szintén mellékhatások nélkül a MegaHydrin, ami Dr. G. Patrick Flanagan érdeme, és amit az általa alapított Flantech Group állít elő. Info németül is.

2.20 Hidrazin-szulfát (Hydrazine Sulfate)

Dr. Joseph Gold ismerte fel a hidrazin-szulfát tumorellenes hatását. Halálosan rákbeteg pácienseknél alkalmazta, akiknél enyhült a fájdalom, javult az étvágy és kissé erősebbek lettek. Dr. Gold szerint egy máj enzimet gátol meg a daganatos sejt által keltett tejsav glukozzá történő átváltásában. Ez a folyamat szerinte több energiát vesz el a beteg szervezetéből, mint amennyit felszabadít. E folyamat gátlásával a beteg erőt nyer. Mások ezzel a szerrel kezelt korai daganatos betegeknél is kimutattak bizonyos javulást.

2.21 Laetrile/"Amygdalin" (B17 vitamin)

Ezernél is többre tehető azoknak a száma, akik kipróbálva azt, váltig állítják a 'laetrile' nevű szer kedvezõ hatását. Bár a laetrile önmagában nem gyógyít, de segít a fájdalmak mérséklésében, a nagyon lefogyott betegek étvágyát növeli és bizonyos fokig visszaadja a betegek önmagukba vetett hitét. Számos állatkísérlet igazolta kedvező hatását, mégis az USA-ban betiltották, de például Mexikóban hivatalosan is alkalmazzák. A fogyasztható csonthéjas magok közül a sárgabarack (kajszi) magja és a mandula tartalmazza a legtöbb ilyen anyagot.

2.22 Laktoferrin (lactoferrin)

Ez egy természetes vaskötő glycoprotein, ami az anyatejben, nyálban, fehér vértestecskékben (stb) van jelen. A legújabb kutatások szerint igen jelentős szerepe van az immunvédelemben több funkciót is betöltve: - gyulladásgátló, gombásodás-, baktérium-, vírus-ölő (pl AIDS, herpesz, hepatitisz), de ugyanakkor védi a test hasznos flóráját; - serkenti a phagocyták és más killer sejtek aktivitását; - az erős vaskötő képességének köszönhetően meggátolja a szabad vasból formálódó gyökök keletkezését és segít a szervezet vastartalmának szabályozásában; - egy természetes antioxidáns szerepet is betölt. Tumorellenes hatását az ausztrál Ron Gellatley természetgyógyász írta le könyvében, miután saját prosztata-rák betegségét gyógyította ki ezzel, naponta szedve, valamint fõleg nyers ételekből álló étrenddel és további (máj-, vastagbél-tisztító) gyógynövényekkel, cink tablettákkal. Mások szerint a hasnyálmirigy-rák ellen is igen hatásos.

Elõállítása többféleképpen történhet: - a tehéntejben található laktoferrin hasonlít az emberiéhez, és a szöcstejbõl kis hőhatással kivont, de fagyasztásnak nem kitett kivonat a legajánlatosabb. A holland DMV International Nutritionals forgalmazza és itt van egy új-zélandi forgalmazó is (más immunerősítőkkel összevonva).

Európában transzgenetikai kísérletekkel kitenyésztettek egy emberi laktoferrines tehénbikát, és azt remélik hogy utódai is tartalmazni fogják az emberi laktoferrint.

- Genetikailag is termelhető, az amerikai Agennix állítja elõ rhLF néven (Recombinant Human Lactoferrin).

- Apolactoferrin-ként is előállítható, ahol a vastartalmát csökkentik le.

2.23 Deprenil (Deprenyl, esetleg Jumex)

A magyar Knoll József professzor nevéhez fűződik ez a gyógyszer, ami Parkinson-kór ellen használt, de feltételezhetően segít Alzheimer betegségben, vagy más neurológiai rendellenességeknél is, valamint képesnek látszik lelassítani az agysejtek veszteségét, közérzetjavító, pajzsmirigyserkentő és ezáltal az immunrendszert erősíti és legfõképpen fiatalító hatású. Knoll szerint a Deprenyl csak egy eszköz, és nem pedig csodaszer. Szedését csak orvos írhatja elő. Lehetnek mellékhatásai is, mint például hányinger, alvászavar, nyugtalanság, hallucináció és nem ajánlatos keverni más orvossággal, különösképpen fekély, vagy magas vérnyomás esetén.

2.24 Melatonin

A tobozmirigy termeli ezt a hormont. Fõleg álmatlanság ellen használt, nyugtat, jelentős anti-oxidáns, de immunerősítő is. Önmagában is, de fõleg Interleukin 2-vel együtt szedve hatásos volt többek között agyrák, metasztatikus vastagbélrák, tüdőrák, gyomorrák ellen, a betegek 45%-ánál jelentős pozitív hatással.

2.25 Vizelet-terápia

Ez még számomra is megrökönyödést kelt. Dr. John Armstrong könyvében kifejti, hogy a vizelet valójában nem a szervezet folyadék-ürüléke, hanem "a vér plazmás ultraszűrt mellékterméke" és tulajdonképpen steril vizes oldat. A vesék nem kiválasztószervek, hanem a vér alkotóanyagainak szabályozói. A vér minden értékes eleme jelen van a vizeletben, amiket a szervezet az adott pillanatban nem kívánt felhasználni. Számos igen ritka és igen értékes elemet is tartalmaz, ilyen pl. a DHEA hormon (állítólag tumorellenes és fiatalító), melatonin (nyugtató), allantoin (napégés ellen jó - ez az aloe vera-ban is van), urokinase enzim (vérrög oldó), vitaminok, ásványi anyagok, szex hormonok, urea stb. Az urea például rendkívül hatásos baktériumölő, valamint megnöveli a bőr víz-kötő képességét, ezáltal a bőrkiszáradás ellen jó, ezenkívül tumorellenes hatását E. V. Danopoulos görög professzor is alkalmazta, és 1974-ben azt közzétette a Lancet-ben.

Japánban dr. Hasumi számolt be sikeres terápiáról, amikoris a beteg saját vizeletéből készített oltóanyagot használták fel. Természetesen ez csak akkor működhet, ha az immunrendszer elegendően aktív még és ha a veseműködés és a vér összetétele megfelelõ. A páciensek minden káros szenvedélytől mentesnek kell lenniük és nem fogyaszthatnak fűszereket, sok sót, finomított és édesített ételeket, alkoholtartalmú italokat.

Dr. Armstrong szerint a vizelet fogyasztható is, mindenféle káros mellékhatás nélkül, de azok számára, akik erre nem hajlandóak, külsőleg is alkalmazható. A bőrre dörzsölve az könnyen felszívódik és igen hatásos immunerősítő, bőrbetegség, bőrrák leküzdõ. Ez utóbbiról külön is olvastam egy ausztrál magazinban, egy magát így, közvetlenül a bőrrákra helyezet vizeletes borogatással kigyógyító egyéntől. Mivel a vizeletben fehérjék is vannak, amik könnyen bomlanak, ezért gyakran kell cserélni ezt a borogatást.

2.26 PolyMVA (polynucleotide reductase minerals, vitamins and amino acids)

Az amerikai dr. Merrill Garnett közel négy évtizedes kutatási eredménye ez az általa 1991-ben szabadalmaztatott palládium és alfa-lipoic sav kombinációja A, B1, B12 vitaminokkal, továbbá bizonyos kis mennyiségű ásványi anyagokkal, aminó savakkal, amit az AMARC Enterprises Inc. forgalmaz. Ez a szer jelenleg is kutatás alatt van, és a már napvilágot látott tanulmányok szerint jelentős immunerősítő és hatásosnak bizonyult a rák (agy-, tüdő-, petefészek-, mellrák) ellen is, eddig mellékhatások nélkül. Különösen az agyráknál ígéretes, hiszen nagyon kevés ilyen anyag van, ami képes átjutni a vér-agy határon. Egyes tanulmányok szerint feltételezhetően megnöveli a DNS töltés-sűrűségét a sejten belül, egyben védelmet nyújt a sejt DNS és RNS-láncainak. A máj működését azzal is segíti, hogy erõs antioxidánsnak tűnik, és segít semlegesíteni a szabad gyököket, és eltávolítani a vérben levő nehézfémeket. Az idegvédő myelin sheath termelésére is jótékony hatással bírhat, kedvezően befolyásolhatja a vörös vérsejtek termelődését is. Tehát feltételezhetően kedvezõ immunális, idegrendszeri és öregedés lassító hatású is. A szabadalmazó orvos fia, Wade, apja nyomdokaiba lépve elektro-aktív vegyülékeket kutat. Azt állítja, hogy minden egészséges sejt tartalmaz egy befelé irányuló energia folyamot. Az egészséges sejtek belsejében oxigén gyökök keletkeznek amikor a zsírsavak elektront adnak az oxigénnek, ezáltal oxigén-gyök útvonalak alakulnak ki. A mitokondriumok átalakítják ezeket az oxigén gyököket vízzé és energiává. Bizonyos kémialilag mesterségesen keltett elektromos utakkal a mûködési zavarban levő sejtek szelektíven sebezhetővé válnak. Garnették szerint a palládium lipoic komplex vegyülékeik ilyen hatásúak, amit a saját kutatóintézetük a Garnett-McKeen Labs kísérletekkel tud alátámasztani.

2.27 'Ellagic' sav (Ellagic Acid)


Ez a sav valójában egy viszonylag újkeletű málnából nyert fenol származék. Közvetlenül csak a málnában levõ ellagitannis nevű molekulacsoportból vonható ki jelenleg, számos más bogyós gyümölcs, gránátalma, dió csak elenyésző mennyiségben tartalmazza.

A Dél-Karolinai Egyetem Hollings Rák Intézete 500 rákbeteggel végzett 9 éves tesztet erre a savra és az eredmények bíztatóak: "bizonyíthatóan hatásos rák-prevencióra, megátolja a rákos sejtek növekedését", ugyanis 48 órán belül képes meggátolni és megállítani a mitosis-rák sejtosztódást, és a normál sejtek halálát pedig 72 órán belül mell-, hasnyálmirigy-, nyelőcső-, bőr-, vastagbél- és prosztata-rákos sejteknél. Az látszik feltételezhetőnek, hogy lefoglalja a DNS bizonyos kötési kapcsolatait és oda többé már osztódást vagy torzulást kiváltó antigén nem tud kapcsolódni, így a daganat tovább nem nő és a szervezet számára leküzdhetővé válik. Ugyanakkor van bizonyos baktérium- és vírusölő tulajdonsága is.

2.28 MGN-3

Az amerikai dr. Mamdooh Ghoneum fejlesztette ki ezt az immunerősítő szert a 90-es években, amit Japánban nagy nennyiségben állítanak elõ többek között Shiitake gombából és rizskorpából. Jelentõsen megnöveli a fehér vérsejttípusok kb 15%-át kitevő Természetes Killer (NK) sejtjeinek hatóerejét, amik például a ráksejtek felismeréséért és elpusztításáért is hivatottak. Ezenkívül kismértékben, de megnöveli az interferon-szintet (ami a vírusok szaporodását gátolja), a T- és B-sejtek aktivitását, a daganatos szövetelhalási faktort (egy bizonyos fehérje csoport, ami segít elpusztítani a rákos sejteket). Dr. Ghoneum teszt-kísérleti eredményeit benyújtotta az Amerikai Rákkutató Hivatalba felülbírálatra, vagy 7 tanulmányt is írt, azokban összesen 72 rákos páciens esetét ismertetve, akiknél átlagosan 6-8 hónapos, napi 3 gramm MGN-3 kezelés jelentős pozitív változást hozott mellékhatások nélkül. Számos betegnél remisszió lépett fel és volt eset teljes felépülésre is. A kezelés két hete után 51-es króm teszttel 2-8 szoros, 2 hónap múltán kb 27-szeres növekedést lehetett kimutatni a Természetes Killer sejtek aktivitásában többek között mell-, prosztata-, nyakrák, leukemia, multiple myeloma esetében, de hatásosnak bizonyult hepatitisz B, C és AIDS ellen is. Az orvos szerint nagy kockázatot jelentõ foglalkozásoknál (kémiai reagensekkel, olajszármazékokkal, festékekkel stb.), gyengéb genetikai adottságúaknál, káros szenvedélyűeknél különösen hatásos lehet. További elképesztő japán klinikai gyógyulások.

Dr. Warren Levin is beszámolt a saját magán tapasztalt pozitív változásról, ami szerinte csak a napi 6 kapszulla MGN-3 szedéséből eredhetett. Szerinte a javulás a nagy mennyiségű glyconutrienseknek is köszönhető, amik forrása lehet még bizonyos gombafélék, esetleg Aloe Vera, astralagus, echinacea is, bár ez utóbbiak hatása sokkal kisebb mértékű.

2.29 HANSI (Homeopático, Activador, Natural, del Sistema Inmunológico)

Juan J. "Hansi" Hirschmann Magyarországról Argentínába kivándorolt sváb szülők gyermeke, aki kaktuszok rák-kezelésénél fedezte fel ezt a növényi és ásványi-anyagos, de szinte teljesen felhigított homeopatikus szert valamikor a 80-as években. HANSI valójában egy folyadék különböző formákban: "O", "V" - szájon át/nyelv alatt, "X" - belélegezhető, "Z" - izomba és/vagy akupunktúrás pontokba (Hansipuncture) adott injekció. A tumorellenes immunvédelem fő vonala a T sejtvonalhoz tartozó NK (natural killer) és a macrophágok közé tartozó NC (natural cytotoxic) sejtekhez kötődik. Ezek és a T-lymphocyták szabályozott aktivizálásával az elsõ vonalbeli tumorellenes védekezés játszódik le. Hatása csak lassan és fokozatosan jelentkezik. 1990 óta több mint 100,000 pácienst, többnyire rákbeteget kezeltek vele nagyobbrészt argentin, uruguayi klinikákban, kimagasló eredményekkel és mellékhatások nélkül. Vagy 2000 AIDS-es betegen is értek el bizonyos sikereket. Hatásosnak bizonyult még 2-es típusú diabetesz, fibromyalgia, hepatitisz A, B, C, leukemia, multiple sclerosis, muscular dystrophy, reumás/ízületi gyulladás, szkizofrénia, Wyscott-kór és számos teljesen más betegség ellen is. A magyar Kereszti O. Gedeon orvosprofesszor is vizsgálta tüzetesen ezt a szert ('X'-formában) asztma ellen és megállapította hatásosságát, mellékhatások nélkül. Az ajkai Magyar Imre kórházban allergiás fül-orr-gégészeti eredetű betegeknél alkalmazták sikeresen, és beszámolót küldtek az 1996. december 27.- 29.-én Colombo-ban (Sri Lanka) megrendezett World Congress Of Locomotor Disorders, Sports & Rehabilitation Medicines-re.

2.30 CoD™-extrakt és BoD™ cseppek

A magyar dr. Dávid Tamás által kifejlesztett tea és a hozzá kapcsolódó táplálkozási rendszer méregtelenítõ hatású, és az életvitel pozitív irányba történő radikális megváltoztatására szolgál. Ezek 100 %-osan természetes, Dél-Amerikából származó növényi kivonatok, több ezer, fõképp magyar, orosz és osztrák rákos betegen segített. "Az esetek 60 százalékánál az általános állapot lényegesen javult vagy stabilizálódott, ezen belül 55 százalékuknál megállt a daganat növekedése, 45 százalékuknál objektív javulás következett be, ebbõl 60 százalék volt a részleges remisszió, 30 százalékuknál javultak a laboreredmények, és 9 százalékban a daganatok teljesen eltűntek."

"A CoD ™ -extrakt kontrollált preklinikai vizsgálatokkal, fázis II. és fázis III. randomizált, placebo-kontrollált multicenter klinikai tanulmányokkal bizonyított, 100%-osan természetes, adaptogen, kemoprevenciós táplálék-kiegészítő, (regisztrált Ausztriában, Német- és Oroszországban, Szlovákiában….) mely mindennemű mellékhatás nélkül a szervezet elsődleges méregtelenítését, ellenálló képességének jelentős erõsítését, öngyógyító erejének aktiválását, a kemo- és radioterápia pozitív hatásának fokozását szolgálja. Segítséget nyújt a Hepatitis C vírus megsemmisítésében, a daganatképződés gátlásában, a daganatelhalás (apotozis) indításában és áttétek megelőzésében tüdõ-, mell-, gyomor- vastagbél-. csont- és prosztatarák, melanoma és lymphoma non Hodgkin esetén."

"A CoD™ -extrakt hozzájárul terminális, áttétes rákbetegek élettartamának jelentõs meghosszabbításához, fájdalmaik csökkentéséhez és emberhez méltó életminõségük biztosításához." (Az idézetek a CoD™ információs honlapjáról származnak, további információk, rákbetegek tapasztalatai, a CoD Rák Információs Központ Közalapítvány adatai is megtalálhatók ott.)

2.31 Immune-26

Ezt tojásból készítik, elötte a tyúkokat különbözõ baktériumokkal oltják be, hogy azok immunválasza bekerüljön a tojásba, részben ConAgra és Dupont 50 millióba kerülő kutatásainak eredményeként. Számos ilyen termék van, az FDA ezeket "biztonságos"-nak minősíti, de ugyanakkor a forgalmazókat mégsem engedi bármiféle 'halálos' betegség elleni hatásáról is beszámolni. Pedig kismértékben hatásosnak bizonyult többek között rák, Crohn-kór, AIDS, de fõképpen krónikus kimerültség ellen is, immunerősítő hatása miatt.

2.32 Oncolyn

Ez egy tíznél is több növénykivonatot tartalmazó természetes termék, Dr. Arthur H. K. D'Jang állította össze, (akinek a Longevity Crystals® tabletták is köszönhetõk.) Az Oncolyn® egy szabadalmakkal védett immunerősítő, anti-oxidáns szer és igazolhatóan jelentős rákellenes hatású, komoly sikerekkel, mellékhatások nélkül. A doktor kutatási eredményei szerint a ráksejtek differenciált visszaváltozását idézi elő, meggátolja a tumor növekedését és a metastasis-t (a rák más testrészekbe való elburjánzását), anti-mutagenesis hatású, öregedés-lassító, segíti a sejtfunkciókat és a szívrendszerre is jótékony hatást fejt ki.

2.33 Coral Lagic

Ez egy folyadék a következõ fontosabb alkotóelemekbõl: korall-kalcium, ellagic-sav (lásd 2.26), béta karotén, C & E & D3 vitaminok; macskakarom (Uncaria Tomentosa), graviola és Pau d' Arco rákellenes növények (lásd 2.01); magnézium, szelén, Lycopene, zöld tea, szőlőmag-kivonat. Mellékhatások nélkül erősít, komoly rákellenes vagy arra preventív hatással, segíti a test apoptotic (a tökéletlen vagy mutáns sejtek elpusztításának) mechanizmusát, anti-oxidáns és feltehetően vírus-gátló is. Ajánlott fokozatosan ráállni kezdetnél, mert azonnali erős detoxikációs hatást gyakorol a testre. Rendszeresen fogyasztva megemeli az energia-szintet, számos rákbeteg teljes felépülését is eredményezte.

2.34 Sejtmag(Nucleic)-savak

Ezek minden élőlény sejtjeinek része. Képesek "újra-kiegyensúlyozni" a legyengült immunrendszert. Súlyos rákbetegek (májrák, mellrák, leukémia stb) dokumentált teljes felépülése bizonyítja ezt. Viszont a test nagyon kicsi természetes koncentrációját meghaladva toxikus hatásokat váltanak ki. Ezért csak homopatikus szerekként (2LC1 és 2LCL1) javasolhatók.

2.35 Dr. Emanuel Revici gyógyszerterápiája

A román származású dr. Emanuel Revici (1896-1998) életmunkája és gyógyítási eredményei olyan széleskörűek, hogy azt röviden összefoglalni nem könnyű dolog. Neve a rákgyógyítás-sikerei miatt vált ismertté, holott számos más betegséget tudott eredményesen kezelni a saját maga által kifejlesztett toxikusmentes kemoterápiáival. Gyógyszereinek fővonalát szterolok, zsírsavak, állati szövetmintákból vett kivonatok és lipidekbe ágyazott ásványi anyagok/elemek alkották. Revici professzor terápiája azon alapult hogy meghatározván az immunrendszer sebezhetõségének okát, azt igyekezett visszakorrigálni... Folytatás itt.

2.36 Tien Hsien

A Kínában élõ dr. Wang Zhen Guo (Chen-kuo?) gyógynövényes készítménye ez folyadék, vagy kapszulla formában. Kínai, taiwani, amerikai és japán vizsgálatok szerint nagyon erős antioxidáns, jelentõs szerepet tölt be a szabad gyökök eltávolításában, az immunrendszer védelmi mechanizmusában különösebb mellékhatások nélkül. Számos rákbeteg felépülését eredményezte. A fenti kapcsolattal elérhető honlapon olvashat többek között végbélrák, emlőrák, tüdőrák, májrák esetén tapasztalt hatásairól is. Itt pedig megrendelhetõ egy könyv kínai nyelven (vagy állítólag japánul is), 100 páciensnél tapasztalt gyógyító hatásairól. Sajnos rendkívül drága ez a készítmény az USA-ban. Ha van egy kínaiul tudó ismerőse, akkor érdemes lenne felkutatni az eredeti forrást, a sokkal olcsóbb ár miatt.--------------------------------------------------------------------------------
Az alábbi 2 bár nem immunerősítő módszer, de említésre méltandó.
(2.37) "Anti-Angiogenic" Terápia

Judah Folkman professzor 25 évig tartó Harvard Orvosi Egyetemi kutatása alapján a rák terjedését az érrendszer növekedésének meggátlásával igyekeznek korlátozni. Számos ilyen gyógyszer van, bizonyos jó eredményekkel, de sajnos mellékhatásokkal. (Angiostatin, Fumagillin-16K vagy Prolactin-16K, TIMP-2, TNP-470, CM101, IMC-1C11, CA1, aaAT111, stb. ezek többsége kutatás alatt van.) Viszont a természetes és mellékhatás-nélküli szarvasmarha- (Immunopower) vagy cápa-porcogó (Benefin) kivonat is ilyen hatású.

(2.38) Artemisinin - új rákellenes szer.

Dr Henry Lai és dr. Narendra P. Singh, két kutató a Washington Egyetemrõl igen bíztató laboratóriumi teszt-eredményt közölt 2001 végén, amit a Life Sciences jelentetett meg. Az "egynyári üröm" leveleibõl készített kivonat 8 óra alatt a laboratóriumi minták mellrákos sejtjeinek 3/4-ét szétroncsolták, 16 óra alatt pedig jóformán alig maradt meg valami is belőlük, ha elötte holotransferrin-nel kezelték meg azokat. Ugyanakkor az egészséges sejtekben szinte nem is történt károsodás. Hasnyálmirigyrák és akut leukémia esetén még hatásosabbnak bizonyult... Folytatás itt.


27. Rising Sun 2012. 02. 24. 11:30:50
Rákbetegek fóruma
Tízszeresére emelik a D-vitamin-ajánlást a magyar orvosok
[origo]|2012. 02. 23., 16:39

http://www.origo.hu/egeszseg/20120223-tizszer-tobb-dvitamint-javasol-az-uj-magyar-ajanlas.html

Egy éve tettük közzé a www.rakgyogyszer.hu oldalon:

http://rakgyogyszer.hu/d-vitamin-szerepe-a-rak-megelozeseben-p-5

D-VITAMIN SZEREPE A RÁK ELLEN

CÉL: A vérsavó magasabb keringésben lévő D-vitamin szintje, 25-hidroxyvitamin D (25(OH)D), kapcsolatban áll a jelentősen alacsonyabb vastagbél-, mell-, petefészek-, vese-, hasnyálmirigy-, és agressziv prosztatarák előfordulással.EREDMÉNYEK\KONKLÚZIÓ:
Becslések szerint ha megnövelnénk egész éven át a minimális vérsavó 25(OH)D szintet 40-ről 60 ng/mL-ra (100-150 nmol/L-re) azzal körülbelül 58,000 új mell rákos esetet, 49,000 vastagbélrákos esetet, illetve az ezekből a betegségekből adódó halálos esetek ¾ edét akadályozhatnánk meg csak az USA-ban illetve Kanadában, derült ki a megfigyelésekből, illetve randomizált kisérleteinkből.

Ilyen bevitellel a mell, vastagbél illetve prosztatarákos betegségek halálos eseteit is a felére csökkenthetnénk. Nincsen semmilyen kockázata a 2000 IU-s napi D vitamin bevitelnek, sem pedig a vérsavó 25(OH)D szintjének a 40ről 60 ng/mL-re növelésének.

Elérkezett az idő, hogy nemzetközileg összefogjunk, hogy megnöveljük a D-vitamin illetve kálcium bevitelt. ...


........és tessék !!!


28. Netboszi 2012. 02. 10. 2:30:11
Rákbetegek fóruma
Varga Gábor friss beírása.

Ásványi anyagok és mesterséges vitaminok – a kevesebb életben tart
Az ásványi anyagok és vitaminok szervezetünk nélkülözhetetlen alkotóelemei. Izolált formában adagolásuk azonban végzetes következményekkel járhat abban az esetben, ha nincs kifejezett hiánybetegségünk: megrövidíthetik az életünket. Már előzőleg beszámoltam arról, hogy az izolált C vitamin menopauza utáni hölgyeknél elősegítheti a szürkehályog, érelmeszesedés és a szívinfarktus kialakulását és különösen veszélyes azoknál, akik cukorbetegek a magas szabad vaskoncentráció miatt, ahol a vitamin nem anti-, hanem prooxidáns. A béta-karotinról több tanulmányban is kimutatták, hogy dohányzó férfiaknál elősegíti a tüdőrák kialakulását. Az izolált A, E vitamin és béta-karotin pedig megrövidíti az emberi életet egy összefoglaló tanulmány eredményei alapján. Azaz, minél többet szedünk belőlük, annál rövidebb ideig élünk.

Amikor ezeket az információkat nyilvánosságra akartam hozni, óriási ellenállásba ütköztem. Több újság nem volt hajlandó leközölni, hivatkozva partnereikre, akik izolált vitaminokat hirdetnek. Furcsa és érthetetlen módon egy paleolitikus táplálkozással foglalkozó pszichológus is megtámadta az információkat, sőt személyes kirohanásokat is megengedett magának. Tette mindezt annak ellenére, hogy semmilyen nemzetközileg elismert terápiás eredményt nem tudott felmutatni.

Mindezek fényében különös jelentőséggel bír, hogy nemrég két alapos, hosszan tartó, több tíz ezer embert vizsgáló tanulmányban megerősítették az izolált vitaminok és ásványi anyagok káros hatásaira vonatkozó eredményeket, sőt az új tanulmányok még drámaibb képet festenek, mint azt eddig feltételezték. Az egyik, 2011 októberében megjelent tanulmány - amely közel 40 000 embert vizsgált több mint 20 éven keresztül - arra a megállapításra jutott, hogy a multivitaminok, a B6 vitamin, a folsav, a vas, a magnézium, a cink és a réz szedése megnöveli a halálozási arányokat. A vas különösen károsnak bizonyult, jótékony hatást pedig egyedül a kalciumnak tulajdonítottak. A másik tanulmányban kimutatták, hogy az izolált E vitamin szedése egészséges férfiaknál elősegíti a prosztatarák kialakulását.

Ezeknek az információknak az elhallgatása vagy elferdítése az egész társadalom számára súlyos következményekkel járhat. A tanulmányok további bizonyítékokat nyújtottak arra vonatkozóan, hogy a gyógygomba- és apigenin kivonatoknak sem az izolált vitaminok, sem az ásványi anyagok nem alternatívái. Az immunerősítést, illetve immunszabályzást, a szív- és érrendszer egészségének fenntartását, a cukorbetegség szövődményeinek csökkentését káros mellékhatások nélkül is meg lehet valósítani.
Szerző: Varga Gábor
Hatóanyag-szakértő

Szakirodalom:
Mursu, J., et al.: Dietary supplements and mortality rate in older women: The Iowa Women`s Health Study, In: Arch Intern Med. 2011;171(18):1625-1633.
Klein, EA., et al.: Vitamin E and the risk of prostate cancer: The Selenium and Vitamin E cancer prevention trial (SELECT), In: JAMA. 2011;306(14):1549-1556.


29. Bobo44 2012. 01. 02. 10:42:19
petroleum
Egy csodálatos történetet szeretnék közzé tenni a fórumozók számára. A páromat közel 12 éve prosztata jóindulatú megnagyobbodása miatt kezelték. Sajnos a gyógyszerek folyamatos szedése ellenére a vérből kimutatott PSA minden alkalommal rosszabb értéket mutatott. Az lett a vége, hogy műtétet javasoltak számára a prosztata eltávolítására, a rákos elváltozás megelőzésére. Két hetes petróleum kúrát megcsinálta, mikor hallottunk egy csodálatos szerről a "sziklák könnye"-ről, melyet a Himalája és a Kaukázus környékén élő emberek használtak természetes gyógykezelésre állítólag évezredek óta. Megpróbáltunk utána kérdezni a beszerezhetőségének. Hosszas keresgélés után megtaláltuk. Ez egy elég kellemetlen szagú, fekete szurok szerű anyag.Beszereztük, elkészítettük oldat formájában, majd elkezdte 1 hónapon keresztül fogyasztani a párom. Már az első adag elfogyasztása után drasztikus javulás következett be az állapotában,majd hamarosan a PSA 2,1-re csökkent.Ez az érték azóta stagnált. A kezelőorvos hitte is meg nem is a történteket, a műtétre azonban nem került sor.A beteg állapota tökéletes, panaszmentes. Nincsenek éjszakai ébredések, fájdalmas vizelet elakadások.Minden sorstársnak figyelmébe ajánlom, mert tényleg gyorsan mutatja pozitív hatását.Tényleg csodaszer.


30. Bobo44 2012. 01. 02. 10:39:06
Férfi problémákról
Egy csodálatos történetet szeretnék közzé tenni a fórumozók számára. A páromat közel 12 éve prosztata jóindulatú megnagyobbodása miatt kezelték. Sajnos a gyógyszerek folyamatos szedése ellenére a vérből kimutatott PSA minden alkalommal rosszabb értéket mutatott. Az lett a vége, hogy műtétet javasoltak számára a prosztata eltávolítására, a rákos elváltozás megelőzésére. Ekkor hallottunk egy csodálatos szerről a "sziklák könnye"-ről, melyet a Himalája és a Kaukázus környékén élő emberek használtak természetes gyógykezelésre állítólag évezredek óta. Megpróbáltunk utána kérdezni a beszerezhetőségének. Hosszas keresgélés után megtaláltuk. Ez egy elég kellemetlen szagú, fekete szurok szerű anyag.Beszereztük, elkészítettük oldat formájában, majd elkezdte 1 hónapon keresztül fogyasztani a párom. Már az első adag elfogyasztása után drasztikus javulás következett be az állapotában,majd hamarosan a PSA 2,1-re csökkent.Ez az érték azóta stagnált. A kezelőorvos hitte is meg nem is a történteket, a műtétre azonban nem került sor.A beteg állapota tökéletes, panaszmentes. Nincsenek éjszakai ébredések, fájdalmas vizelet elakadások.Minden sorstársnak figyelmébe ajánlom, mert tényleg gyorsan mutatja pozitív hatását.Tényleg csodaszer.


31. maka 2011. 12. 09. 17:36:06
Rákbetegek fóruma
Kedves Forumozok !

Erdemes elolvasni ezt a cikket.

Megdöbbentő kutatás a rákos megbetegedések okairólSzerző: WEBBeteg - Cs. K. Betűméret
A diagnosztizált rákos megbetegedések majdnem feléért olyan életmódbeli tényezők (pl. dohányzás, alkoholfogyasztás, nem megfelelő táplálkozás) a felelősek, melyek kerülésével a betegség kialakulása megelőzhető lenne – állítja egy új tanulmány, mely a British Journal of Cancer című szaklapban jelent meg.

A kutatást vezető Max Parkin professzor szerint sokan a sorsnak vagy a géneknek tulajdonítják a rákos megbetegedéseket, és úgy vélik, hogy csak szerencse kérdése, hogy valaki ne betegedjen meg. Ám az általuk végzett, eddigi legátfogóbb, összesen 14 életmódbeli és környezeti tényezőt vizsgáló tanulmány azt bizonyítja, hogy a betegség kialakulásáért több mint 40 százalékban az általunk megváltoztatható életmód a felelős.


A leggyakoribb daganatok első tünetei
--------------------------------------------------------------------------------

Magyarországon a halálozási okok második helyén a daganatos megbetegedések állnak. Évente körülbelül 66 ezer új daganatos beteget fedeznek fel. A leggyakoribb daganat még mindig a tüdőrák. Férfiaknál a prosztata-, és a fej-nyaki rákos betegségei, míg nőknél a vastag-, valamint az emlőrák száma mutat némi emelkedést.
A leggyakoribb daganatok első tünetei>>

A dohányzás a legnagyobb bűnös, mely férfiaknál az esetek 23 százalékában, nőknél 15 százalékában felelős a rák kialakulásáért. Ezt követi férfiaknál a friss gyümölcsök és zöldségek hiánya, nőknél pedig az elhízás.

Férfiak számára a szakértők tanácsa, hogy mielőbb szokjanak le a dohányzásról, fogyasszanak több zöldséget és gyümölcsöt, illetve kevesebb alkoholt. Nők számára a dohányzásról való leszokás mellett fontos az egészséges testsúly megőrzése.

Parkin professzor szerint őket is meglepte, hogy a zöldség és gyümölcsfogyasztás ennyire fontos védelmet jelent a rák ellen, és hogy a nőknél a túlsúly nagyobb kockázatot jelent, mint az alkohol.

A tanulmány szerint a rákos megbetegedések 34százalékáért a dohányzás, táplálkozás, alkohol és a túlsúly felelős, 25 százalékban pedig a munka, a vegyi anyagoknak vagy azbesztnek való kitettség.A 6 leggyakoribb oka a ráknak
Férfiaknál - dohányzás (23%), zöldség és gyümölcs hiánya (6%), munkahelyi hatások (5%), alkohol (4,6%), túlsúly (4%), napozás (3,5%)


Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt
--------------------------------------------------------------------------------

Fej- és nyakdaganatok
Emlőrák
Vastagbélrák
Epehólyagrák
Gyomorrák
Májrák
Mit érdemes tudni az aftáról?
Daganatos betegségek a WEBBetegenNőknél – dohányzás (15,6%), túlsúly (7%), fertőzés (3,7%), napozás (3,6%), zöldség és gyümölcs hiánya (3,4%), alkohol (3,3%)

Noha a dohányzás és tüdőrák kapcsolata köztudott, az már kevésbé ismert, hogy a mellrákért 10százalékban a túlsúly, a nyelőcső rákért 50 százalékban az elegendő zöldség-és gyümölcsfogyasztás hiánya, a vastagbél rákért a túl sok húsfogyasztás, elhízás és rosthiányos táplálkozás, a gyomorrákért pedig a túl sok só fogyasztás felelős.

A kutatás szerint a száj-és torokrák szinte teljes egészében az életmóddal áll összefüggésben, míg az epehólyag rák kialakulás nagyrészt független tőle.

Mindez arra utal, hogy már kismértékű életmódbeli változtatással is csökkenthető a súlyos egészségügyi problémák kialakulásának kockázata.

(CS. K.; BBC)

Legutóbb frissült: 2011.12.09 17:12


32. habveros 2011. 10. 19. 19:31:06
Rákbetegek fóruma
Sziasztok érdeklődők!
(na végre! és pont a petró?)
Amit boszival meg még néhányan csinálunk, az a kifejezetten "LAZA" kúra, nem daganat kezelés, kiegészítés, tehát tisztító kúrának, szervezet segíttőnek kell kezelni.

Semmi új ez a Lőrincz-Véger féle, jó régi anyag:

"Összeállította: Lőrincz‐Véger Gábor www.lorincz‐veger.hu Oldal: 1 / 4
Petróleum – a gyógyító szer
Hallott már a petróleum gyógyító hatásáról? Aligha hiszem, mivel sok patikus is úgy tartja, hogy méreg a testnek, és erre a célra nem adja ki Önnek. Pedig ez az évezredes természetes orvosság évtizedeken át a Német Gyógyszerkönyvben is szerepelt. Aztán a Német Gyógyszerészeti Bizottság törölte.
Miért? Az állítólagos nem bizonyított hatása miatt.
A petróleum kőolajszármazék. A kőolaj tömörített növényi massza. A növényeknek napfényre volt szükségük, máskülönben nem fejlődhettek volna növénnyé. Az üvegeken sajnos „mérgező” és „maró” stb. feliratok vannak. Merő népbutítás!
Természetesen most csodálkozik, hogy miként gyógyíthatna a petróleum? A petróleum alaposan megtisztítja a szervezetet. Méregtelenít, regenerál, betegségeket és sebeket gyógyít. Ezrek tanúsíthatják, hogy ha egy teáskanálnyi petróleumot 6 héten keresztül kb. 2 órával a reggeli előtt éhgyomorra beveszünk, sok betegségre hat gyógyítóan. Az irodalom másik kúrát is említ: 14 napon át minden reggel 1 teáskanál petróleum éhgyomorra való bevétele, 2 órával a rendes evés és ívás megkezdése előtt. Utána 8 hét szünet, majd egy 28 napos éjszakai kúra következik. Minden évben célszerű ezt megismételni. Esetenként hasmenés léphet fel. Ez jó, mivel jelzi, hogy a bél tisztulása folyamatban van. A hasmenés ellen ne vegyünk be ellenszert, mivel az megzavarhatja a tisztulási folyamatot.
Ezért is célszerű a kúrát pl. hétvégén vagy ünnepnapok előtt elkezdeni. Ha a hasmenés 3 nap után még mindig tartana, forduljunk orvoshoz és adott esetben vegyünk be természetes hasmenés elleni szert.
Reuma esetén naponta háromszor 2 teáskanálnyi petróleumot vegyünk be és naponta egyszer dörzsöljük be vele a fájó részeket. Ehhez bőrkrémet is használhatunk, hogy meggátoljuk a bőr kiszáradását.
Ez azonban kizárólag tisztított petróleum lehet, „Oleum petrae album rect. G179”1; aromatartalom: max. 0,001%,( aromás szénhidrogének), forráspont: 185-225 fok. A 42-napos kúrához (12 + 28 nap, lásd fentebb) a kis (250 ml) üvegre lesz szükségünk."

ITT ÉN KÖZBESZÓLNÉK, MIELŐTT A TÖRTÉNETI BLABLAÁRA KERÜLNE A SOR:
-DAGANAT KEZELÉSRE (KILLERNEK) EZ A DÓZIS NEM ELEGENDŐ,VISZONT NAGYOBB ADAG ALKALMAZÁSÁNAK FELTÉTELEI VANNAK A SZERVEZET ÁLLAPOTÁT ILLETŐEN.
-EZ A KÚRA NORMÁL MÁJFUNKCIÓ ESETÉN MINDEN TOVÁBBI NÉLKÜL VÉGEZHETŐ A LEÍRÁS SZERINT ALKALMAZVA ÉS CÉLRA.
-TUMOR TERÁPIA ESETÉN KÉT ÚTAT GONDOLOK JÁRHATÓNAK: VAGY AZ IMRE ÁLTAL ALKALMAZOTT RECEPTET, VAGY A PETRÓLEUMOT AZ ALTERNATÍV TERÁPIÁBAN MINT KILLERT ALKALMAZNI.EZT LEGINKÁBB A SZERVEZET ÁLLAPOTA DÖNTHETI EL.

"Ne hagyja elijeszteni magát attól, ha azt állítják: ezt nem szabad meginni, ez méreg az emberi szervezetnek. Ez nem így van, mivel mindig újra bebizonyosodik, hogy a petróleum mindenek előtt a rák, daganatok, áttétek, prosztatabetegségek, cukorbetegség, gyengeség, gyermekbénulás, ízületi reuma, köszvény, bélelzáródás, leukémia, vérszegénység, máj-, epe-, bél-, emésztési zavarok és sok más megbetegedés gyógyítására vagy azok jelentős enyhítésére alkalmas.
Azon testrészeket, melyek viszketnek, égnek, duzzadtak, gyulladtak (pl. végbél, hüvely, száj, nyelv, íny, foghús), tisztított petróleummal nedvesítsük be és csipkebogyómag-olajjal dörzsöljük be. A szájban a petróleumot a csipkebogyómag-olajjal együtt néhány percig forgassuk, majd vagy nyeljük le vagy köpjük ki.
Sőt, rákbeteg kutyákat és macskákat is eredménnyel kezeltek vele.
1 A németországi Drei‐Eichen‐Apotheke átutalás ellenében szívesen küld tisztított petróleumot, bővebb információkért látogassák meg a http://www.drei‐eichen‐apotheke.de/versand honlapot Petróleum – a gyógyító szer Összeállította: Lőrincz‐Véger Gábor www.lorincz‐veger.hu Oldal: 2 / 4
2 savból és alkoholból víz kilépésével keletkező vegyület
3 A gerontológia az öregedés kutatásával foglalkozó tudományág
Totális tisztítókúrát jelent az egész szervezet számára és hozzájárul a jó közérzethez. Tudományosan bizonyított, hogy testünk daganatokkal szembeni védekező rendszere a kötőszövetben található, és meg kell próbálnunk e funkció erősítését. Az is tény, hogy a rák sugárterápiás kezelése sajnos a szervezet védekező erejét és immunrendszerét gyengíti. Dr.med. Sichert biztosít bennünket arról, hogy a petróle-um alkalmazásakor egyetlen mérgezéses esetet sem jegyeztek fel.
Az ismert rákkutató, Dr.med. Paul Gerhardt Seeger (􀁧), a petróleum általi gyógy-ulást így magyarázta: „1936-1940 között folytatott kutatásaim alapján bizonyságot nyert, hogy a rákos sejtben koleszterin-észterifikáció következik be, és ezeket az észtereket2 a petróleum feloldja, miáltal a sejt képes magát regenerálni.”
Hogy jöttek rá egyáltalán, hogy a petróleum megiható? Nos, Bakuban, az olaj orosz-országi fővárosában, gyakran előfordult, hogy az olajkutaknál dolgozó munkások olajos kezükkel a szájukhoz értek és a kutaknál keletkező finom olajpárát is önkéntelenül beszívták, amely aztán a gyomrukba került. A rutinszerű orvosi vizsgálatok során megállapították, hogy az olajkutaknál tevékenykedő munkások egyáltalán nem betegedtek meg rákban, sem daganat sem áttét nem volt a szervezetükben. Kutatták e jelenség okát, és csodálkozva jöttek rá arra, hogy ennek oka nem lehet más, mint a szinte naponta nem szándékosan szervezetükbe jutó kis mennyiségű petróleum; ez sokak számára érthetetlennek tűnt. De mégis így volt, és manapság ismételten sok hírt kapunk a petróleum bizonyított gyógyító erejéről.
Az orosz kutató, Leonyid Olschwang, figyelmét azerbajdzsáni kutatók arra hívták fel, hogy kátránnyal, amely nyersolaj maradványokkal vegyített tiszta aszfalt, ösztönözhető a növények növekedése.
Mikor állatoknak kátrányt adtak, meglepő eredményre jutottak. Ez a teheneknél olyan megnövekedett tejhozamot jelentett, amely minden várakozást felülmúlt. Tengeri malacok, melyeknél mesterségesen rákbetegséget idéztek elő, ismét egészségesek lettek.
Kátránnyal beoltott patkányok, melyek koruknál fogva fáradékonyak és kimerültek voltak, frissekké és élénkekké váltak.
E megfigyelések kíváncsivá tették a sztavropoli kutatókat, és kísérleti laboratóriumokban embereken is kipróbálták. A tudományos akadémia egyik tagja, Pjotr Gusseinow, önmagát bocsátotta rendelkezésre. Sikerült több 50 év fölötti személyt rávennie arra, hogy a nyersolajat rendszeres időközökben bevegyék. Egy 70 éves orvos erről számolt be:
„Miután a nyersolajat három hónapon keresztül fogyasztottam, testi és szellemi képességeim fokozódtak. Azt is észleltem, hogy szervezetem legtöbb funkciója ismét a 25 évvel előtti szinten működött.”
A nyersolajkúra egyik résztvevője írta: „Munkaképességem és szellemi fogékonyságom hihetetlen mértékben megnőtt, ekcémám a nyersolajas fürdők hatására egyre inkább visszaszorult.”

Ezt a hatást most már az orosz gerontológusok (3) is, akik éppolyan bizalmatlanok, mint nyugati kollégáik, behatóan kezdték vizsgálni a moszkvai Gerontológiai Intézetben. Petróleum – a gyógyító szer Összeállította: Lőrincz‐Véger Gábor www.lorincz‐veger.hu Oldal: 3 / 4
4 A homeopátia természetes összetevőkön alapuló gyógyhatású készítmények, melyek mellékhatások nélkül segítik szervezetünket a gyógyulás felé
5 A nyak mirigyeit megtámadó betegség
6 betegség megállapítása
7 Vér‐ és daganatos betegségekkel foglalkozó nemzetközi orvosi társaság folyóirata
8 az élő szervezetek sejtmagvában és a citoplazmában található, az átöröklésben szerepet játszó, nagy moleku‐lájú anyag
9 Dr. Tullio Simoncini olasz onkológus munkásságából most már tudjuk, hogy a rákot gombafertőzés okozza.(???NA NA!)
A zágrábi Körbler professzor kifejtette, hogy a petróleum alkalmazása hosszú múltra tekinthet vissza. A korábban még csak világítási célra használt petróleum gyógyítási célokat is szolgált. Az asszíriai-babiloni kultúra tetőfokán az ott bőségesen előforduló petróleum orvosságként szolgált gyomorbántalmakra és adott esetben gyomorrák ellen is. Hasonlót Nápolyból is jelentettek a 16. századból, és az olasz Bernardo Ramazini (1633-1714) rákos daganatokra tett petróleumos borogatást. A petróleumot népi gyógyhatási szerként ismerték az indiánok éppúgy, mint a magyarok és a szerbek.
Már Samuel Hahnemann, a homeopátia4 megalapítója, is adott a betegeinek higított petróleumot, 3 – 30 centiliter adagokban görvélykór5, bőrkiütések, érzelmi zaklatott-ság, izgalmak, ijedelmek, aggodalmak stb. által kiváltott hosszantartó panaszok, lappangó gyomor- és tüdőpanaszok, felkeléskori szédülés, látászavarok, fülviszketés, rosszullét, prosztatabántalmak, rekedtség, száraz köhögés, ájulás, gyors szívdobogás, tarkó- és farkcsontfájdalmak, recsegő ízületek, merev térd, fagydaganatok, száraz bőr, herpesz, hőhullámok, hidegérzet és megkeményedett mirigyek ellen.
Thomas Pollard orvos 1791.12.2-án jelentette meg az angol „Medical Commentaries” folyóiratban Dr. Duncan-hoz írt levelét, melyben kifejezetten utal petróleum felhasználására rákos betegségek kezelésében. Ez az első írásos nyoma a petróleum rák elleni hatásosságának. (Itt meg kell jegyezni, hogy az akkori orvosok is tudtak megbízható diagnosztikát (6) felállítani és jó diagnoszták voltak, a ma rendelkezésre álló berendezések nélkül is.)
Visszaesés a középkor legsötétebb babonáiba, állítják a petróleum ellenségei. „Nem szabad azonban egyetlen lehetőséget sem kihasználatlanul hagyni, ha vizsgálatok és megfigyelések révén a petróleum beteg és különösen rákbeteg testsejtekre való hatása egyértelműen megállapítható”, követelik a petróleum szószólói az orvosoktól.
A petróleummal való kísérletekből leszűrt alábbi tapasztalatokat a Zeitschrift der Internationalen Medizinischen Gesellschaft für Blut- und Geschwulstkrankheiten7 1964. évi 5. számában olvashatjuk:
A rákos sejtben lévő nukleinsavak8 különböznek az egészséges sejtektől: elfajultak. (Most megkérdezhetik: Mi az oka azon testidegen nukleinsavak létrejöttének, melyek a sejtekben elfajulnak és így rákot képeznek?9). Kutatások alapján tudjuk, hogy e testidegen nukleinsavak valóban rákot okoznak, és az elpusztításuk meggátolja a rák kialakulását.
Minden eszköz, amely a rák ellen hat, vagy károsítja az elfajult nukleinsavakat, vagy ismét rendbe hozza a sejtek félreirányított anyagcseréjét, vagy átalakítja az agyalapi mirigy funkcióit.
Keressünk olyan anyagokat, melyek segítségével blokkolhatjuk vagy megakadályoz-hatjuk az elfajult nukleinsavak fejlődését! Feltételezzük, hogy a petróleum esetleg ebben az irányban is gátlóan hat. Petróleum – a gyógyító szer Összeállította: Lőrincz‐Véger Gábor www.lorincz‐veger.hu Oldal: 4 / 4
10 telített szénhidrogén, az alkánok (paraffinok) homológ sorának első tagja
11 ásványolaj
12 A pH‐érték egy oldat savas, semleges, vagy bázikus reakcióját mutatja
13 Vér‐ és daganatos betegségekkel foglalkozó folyóirat
Nos, a betegeknek a petróleum bevétele után ismét étvágyuk lett, testtömegük gya-rapodott. Nehéz ételeket is fogyaszthattak, az emésztésük normalizálódott. A vér-nyomásuk javult és megindult a vörös vértestek szaporodása.
Kémiai szempontból a petróleum különböző szénhidrogének vegyülete, melynél az amerikai kőolaj a metán-sorba10, míg az európai ill. az orosz kőolaj a nafta-sorba11 tartozik.
A magyarázat az lehet, hogy a szénhidrogének a sejtfunkciókra hatnak és ezáltal áthangolják az anyagcserét. Azaz a petróleum nyilvánvalóan a teljes anyagcserét kedvezően stimulálja, és nem csupán magára a daganatra fejt ki hatást.
Körbler professzor szerint ugyanakkor az is elképzelhető, hogy a szénhidrogének az agyalapi mirigy és az emberi test más mirigyeinek fokozott, esetleg az eddigiektől eltérő pályákon futó, aktivitását is kiváltják.
Egy ilyesfajta áthangolás minden további nélkül elegendő lehet arra, hogy az emberi szervezetben gyógyulási folyamat induljon be, főleg, ha a beteg magatartása e át-hangolódás iránt fogadókészséget mutat.
A petróleum-terápia esetleg hozzásegíthet a daganat kiújulásának megakadályozá-sához és az áttétek kialakulásának megelőzéséhez. Magától értetődő, hogy egyidejű-leg a vér ph-értéket12 is normalizálni kell.
Azon a tényen, hogy a petróleum-terápiával jobbulás figyelhető meg, nincs okunk többé kételkedni. Így írt a Zeitschrift für Blut- und Geschwulstkrankheiten13 1966. évi 12. kiadásában.
Ehhez már csak a következőt lehet hozzáfűzni:
„A betegség egyedül az Ön betegsége, a teste az Öné, és egy közelgő katasztrófa az Ön katasztrófája. Éppen ezért használja a saját értelmét, és ne hagyja, hogy olyan nézeteket erőltessenek Önre, amellyel nem ért egyet. Különösen akkor ne, ha az Ön testéről és az Ön életéről van szó.”
A hersbrucki elsőfokú bíróságon 1979.1.17-én petróleum-perre került sor. Dr. Dünkelmeyer igazságügyi orvosszakértő kijelentette, hogy egyetlen olyan esetet sem ismer, amikor a petróleum bevétele káros hatással járt volna. Azon a véleményen volt, hogy mindent fel kell használni, ami segíthet.
Ha a mai orvosok nyitottabban állnának hozzá a petróleumkúrához, sokkal több emberen lehetne segíteni.


33. Maka 2011. 10. 12. 20:43:20
Rákbetegek fóruma
Kedves Forumozok,

Aki ugy gondolja nem vilagos mi is a kemoterapia olvassa ezt el. Nem ismeri mindenki ennek lenyeget.

Kemoterápia: mérgez vagy gyógyít?Szerző: WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs Betűméret
A kemoterápiás kezelés során a betegeket olyan gyógyszerekkel (citosztatikumokkal) kezelik, amelyek a daganatos sejteket elpusztítják, vagy legalább szaporodásukat gátolják. A citosztatikumok nagy része a gyorsan szaporodó daganatsejteket szelektíven pusztítja, de sajnos az ép sejtekre is káros hatással lehetnek.

Ma már számos, különböző módon ható kemoterápiás szer van forgalomban. A legtöbb kezelés során ezeket a citosztatikumokat kombináltan alkalmazzák, mert így jobb eredmény érhető el.

Mikor alkalmazzák a kemoterápiát?
A kemoterápia egyes daganatok esetén alkalmazható önállóan is, így a vérképzőszervi daganatok (leukémiák, lymphomák) esetén.


Több daganat esetén viszont a sebészi-, illetve sugárterápiával kombináltan alkalmazzák a citosztatikumokat.

A kemoterápia alkalmazható műtét előtt és azt követően is. A műtét előtti kemoterápia célja a daganatos sejtek pusztítása révén a daganatos szövet megkisebbítése, ezzel a műtét sikerességének fokozása.

A műtét után alkalmazott citosztatikumokkal a még a szervezetben maradt daganatos sejtek elpusztítása a cél.

A citosztatikumok alkalmazhatók szájon keresztül (tabletta, kapszula, folyadék), vénán keresztül (intravénásan), vagy a bőr alá adva (subcutan), illetve az izomzatba fecskendezve (intramuscularisan).

Az egészséges sejteket sem kíméli
Fentiekben már említettük, hogy a citosztatikus szerek az egészséges sejtekre is káros hatással bírnak. A sejtek közül főként azok érintettek, melyek gyorsan osztódnak. Ezek az emésztőrendszer sejtjei (száj-, gyomor-és bélnyálkahártya), a hámsejtek (bőr, hajhagymák), az ivarsejtek és a vért alkotó sejtek (vörösvértestek, fehérvérsejtek, vérlemezkék).

A leggyakoribb daganatok első tünetei
--------------------------------------------------------------------------------

A legtöbb ráktípus a korai stádiumban nem produkál jellegzetes tüneteket, azonban felborítja szervezetünk egyensúlyát. A tünetek először nem biztos, hogy elég riasztóak, csak ha már elég sokáig nem múlnak el, akkor érdemes kivizsgáltatni magunkat.
A leggyakoribb első tünetekről>>

A leginkább károsított sejteknek megfelelően a leggyakoribb mellékhatások a következők. Emésztéssel kapcsolatos zavarok: szájszáradás, étvágytalanság, hányinger, hányás, hasmenés.

A hámsejtek pusztulása miatt bőrszárazság, napfényérzékenység, hajhullás. A vörösvérsejtek károsodása vérszegénységhez, fáradékonysághoz vezet. A fehérvérsejtek pusztulása a védekezőképesség csökkenéséhez vezet, gyakoribbá válnak a különböző fertőzések. A vérlemezkék károsodása vérzékenységhez vezet. Ez megnyílvánulhat enyhe formában, mint pl. orr-, illetve ínyvérzés. Sajnos azonban súlyos életet veszélyeztető vérzések is kialakulhatnak (pl. agyvérzés).

Az utóbbi évek kutatásainak köszönhetően a káros mellékhatások nagymértékben csökkenthetővé váltak.

A mellékhatások kivédésének lehetőségei és diéta
A szájnyálkahártya szárazság, fertőzés kivédésére a kereskedelmi forgalomban lévő különféle szájfertőtlenítő szerek általában nem ajánlottak, mert mentoltartalmuk miatt még kellemetlenebb tüneteket válthatnak ki.

A betegségmegelőzésről
--------------------------------------------------------------------------------

A prevenció fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Mindenkinek ajánlott, hogy éljen a megelőzés lehetőségeivel.
Bővebben a megelőzésről>>

Helyettük hasznos lehet a mindenki által jól ismert kamillateás öblögetés, esetleg a langyos vízben feloldott szódabikarbóna. Emellett elengedhetetlen a gondos, lehetőleg minden étkezést követően végzett fogmosás.

A hányinger, hányás enyhítésére különféle módon ható, kombináltan is alkalmazható gyógyszerek állnak rendelkezésre. A gyógyszerek mellett számos olyan módszer van, mely segíthet a tünetek enyhítésében. Fontos a zsíros, nehéz, fűszeres ételek kerülése.

A nagyobb volumenű étkezések helyett a gyakori, kis mennyiségű étkezés szintén hasznos lehet.

Hasmenés esetén a gyógyszeres kezelés mellett a megfelelő folyadékpótlás és a diéta betartása a legfontosabb. Kerülni kell a fűszeres ételek, a tej és tejtermékek,a koffein tartalmú italok, édességek fogyasztását. A tünetek enyhülését követően néhány napig még könnyen emészthető ételek fogyasztása ajánlott: rizs, burgonyapüré, kétszersült, keksz, banán, alma.

Egyes kemoterápiás szerek nem hasmenést, hanem éppen ellenkezőleg székrekedést okoznak. Ennek elkerülése érdekében magas rosttartalmú ételek (barna kenyér, zöldségek, gyümölcsök) fogyasztása, bőséges folyadékbevitel és amennyire az általános állapot engedi a szokásosnál több testmozgás végzése ajánlható. Ha mindez nem elég, csak a kezelőorvos által felírt hashajtók szedése javasolható még.

Hajhullás és bőrviszketés
A hajhullás sok beteg számára rettegett mellékhatás. Hangsúlyozni kell, hogy nem minden kemoterápiás szer okoz hajhullást, de ha igen az az esetek többségében nem végleges!
A hajhullás a kezelést követően 8-14 nap múlva alakul ki. A hajhullás mellett más testszőrzet átmeneti elvesztése is bekövetkezhet.

A sugárterápiáról
--------------------------------------------------------------------------------

A sugárterápiának nagy szerepe van a daganatos betegek kezelésében. A daganatos betegek mintegy fele részesül sugárkezelésben. A sugárkezelés során nagyenergiájú, ionizáló sugárzást használnak. A sugárzás következtében az érintett szövetekben károsodik az örökítő anyag (DNS), így csökken a daganatos sejtek szaporodása.
A sugárterápiáról>>

A hajhullás csökkentése érdekében a kezelés alatt és után kerülni kell a hajzat erős fésülését, és hajszárító, hajgöndörítő készülékek használatát. Hasznos a 4-5 naponta történő hajmosás magas fehérjetartalmú samponokkal. Védeni kell a kopasz fejbőrt a túlzott hidegtől, illetve a napfényártalomtól. Manapság már a rászoruló betegnek szakorovos által, receptre, kedvezményes paróka írható fel.

A kemoterápia következményeként bőrviszketés is felléphet. A bőrviszketés enyhítésére vizes-és nem olajos alapú testápolók használata ajánlott. Meleg víz helyett inkább a langyos vizes zuhanyozás a választandó. A fürdővízhez adott szódabikarbóna is hasznos lehet.

Öltözködés terén kerülni kell a műszálas, feszülő ruházatot. Ezek helyett inkább pamut, jól szellőző ruhák viselése a célszerű. Fontos az önfegyelmezés, a vakarás kerülése, mert az súlyos bőrfertőzésekhez vezethet.

Óvakodni kell a fertőzések kialakulásától
A kemoterápiás kezelés során a fehérvérsejtek is károsodnak, ez kedvez a fertőzések kialakulásának. A kezelésben részesülő betegeknek ismerniük kell, hogy hogyan lehet elkerülni a fertőzéseket.

Kemoterápiás hányinger ás hányás
Négy ráktípusban vethető be érgátló terápia
A méhnyakrák
Itthon évente 32 ezren halnak meg rákban
A csontdaganatok leggyakoribb típusai
A fej és a nyak daganatai - okok és tünetek
A mellékhere és herezacskó daganatai
Az elhízás növeli a daganatok veszélyét
A szem daganatai - Mire számíthat a beteg?
A szájüregből kiinduló daganatok
Daganatdiagnózis, szinte azonnal
Fogalomtár daganatos megbetegedésekhez
Elsorvasztják a daganatok érhálózatát
Prosztatarák: a második leggyakoribb daganat
Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
Daganatos megbetegedések a WEBBetegenA kemoterápiás szerek a nemi szerveket és a fogamzást is károsíthatják. A citosztatikumok férfiak esetén nemcsak az ivarsejtek számának csökkenését idézik elő, hanem károsíthatják azokat.

A károsodott ivarsejttel történő megtermékenyítés pedig fejlődési rendellenességhez vezethet. A kezelés előtt ezért feltétlen indokolt minden fogamzóképes korú férfi esetén tisztázni, hogy akar-e még gyermeket.

Amennyiben igen, úgy lehetőség van arra, hogy a kezelés megkezdése előtt ivarsejteket gyűjtsenek és azokat speciális helyen, úgynevezett spermabankban tárolják. Az így tárolt sejteket később mesterséges megtermékenyítés során felhasználhatják gyermeknemzésre.

A citoszatikumok spermiumokra kifejtett károsító hatása miatt a kezelés alatt és azt követően két évig tanácsos a fogamzásgátlás.

Nők esetén a citosztatikumok károsíthatják a petefészkeket, csökkentve azok hormontermelését. Ez a menstruációs ciklus megváltozásában, illetve teljes elmaradásában nyílvánulhat meg. A férfiakhoz hasonlóan nők esetén is két évig tanácsos elkerülni a gyermeknemzést.

Nőknél hüvelyszárazság és a külső nemi szerveket érintő bőrszárazság alakulhat ki.

Ezek nemcsak a nemi vágyat csökkentik, hanem a közösülést is fájdalmassá teszik. A tünetek enyhítésére a gondos higiénia mellett hüvelykenőcsök és kúpok állnak rendelkezésre.

(WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs)

Mindenkinek jo egeszseget kivanok.


34. Rising Sun 2011. 10. 03. 11:09:39
Rákbetegek fóruma
Napfény, D-vitamin és Kalcium: In vitro és in vivo is igazolták, hogy daganatos sejtekben a D-vitamin-kezelés sejtdifferenciációt, sejtciklusleállást, apoptózist, azaz sejtpusztulást indukál ! (100)
Az egyik legfontosabb feladat a súlyos D-vitamin-hiány felszámolása. (100)

Az aktív D-vitamin biológiai hatása messze több, mint a kalcium- és csontanyagcsere szabályozása: biztosítja az emberi szervezet szöveteinek normális működését, gátolja a sejtek szaporodását és a sejtdifferenciáció valamint az apoptózis serkentése révén jelentős tumorellenes hatással is bír.(100)

Összefüggés van a napsütéses órák száma (azaz a D-vitamin-képződés), illetve a vastagbél- (101), a mell- (102)
és a prosztatadaganatok (103) csökkent előfordulása között.

50 százalékkal csökkent a melanoma kialakulása azoknál a felnőtteknél, akik rendszeresen, de ésszerűen voltak kint napfényben, azokhoz képest, akik tartózkodtak a napfénytől.(104)

A több mint 1600 ausztrál bevonásával készült tanulmány 1992-ben indult. Ekkor a Queenslandi Egyetem munkatársai a véletlenszerűen kiválasztott résztvevők egy részének csak azt tanácsolták, hogy tartózkodjanak a napfénytől, míg a másik csoportnak azt javasolták, hogy ellenőrzött időtartamokkal, de legyenek sokat kint.
Tizenöt év elteltével megállapították, hogy azoknál, akik sok időt - ám végiggondoltan - töltöttek el napfényben, 50 százalékkal kisebb valószínűséggel alakult ki a nagy halálozási kockázatú bőrrák, a melanoma.

Az emberi szervezetnek napi ~4000 NE D3-vitaminra van szüksége.(105)

Ebből az átlagos magyarországi étrend ~200 NE-t biztosít (106). A többi a bőrben a nap ultraviola B (290–315 nm) sugárzásának hatására alakul ki, majd a májban alakul át 25(OH)D3 -má. Ideális esetben tavasztól őszig, 10 és 15 óra között, napi 20–30 perces direkt napsugárzás – ami a fedetlen végtagokat, a vállat és az arcot éri – elegendő ehhez. Azonban Magyarországon is számos civilizációs tényező gátolja a megfelelő mennyiségű D-vitamin képzését.

A bőr D-vitamin-termelő képessége nem lineárisan függ a fény mennyiségétől. Nagyobb fénymennyiség
mellett a D-vitamin-képzés gyorsan csökken, plató alakul ki. Ehhez még a bőr növekvő pigmentációjának gátlóhatása is hozzáadódik (107).
Napvédő faktorok mellett (108) és az ablakon keresztül jutó fény hatására nincs D-vitamin-termelés.
Az életkorral csökken a D-vitamin-képzés (109).
Magyarországon október közepétől márciusig, az alacsonyan beeső fény miatt, a napsugárzás D-vitaminképzésre alig (nem) hasznosítható (110)

Ha megnövelnénk egész éven át a minimális vérsavó 25(OH)D szintet 40-ről 60 ng/mL-ra (100-150 nmol/L-re) azzal körülbelül 58,000 új mell rákos esetet, 49,000 vastagbélrákos esetet, illetve az ezekből a betegségekből adódó halálos esetek ¾ edét akadályozhatnánk meg évente ,csak az USA-ban illetve Kanadában, derült ki a megfigyelésekből, illetve randomizált kisérletekből. Ilyen bevitellel a mell, vastagbél illetve prosztatarákos betegségek halálos eseteit is a felére csökkenthetnénk. Nincsen semmilyen kockázata a 2000 IU-s napi D vitamin bevitelnek, sem pedig a vérsavó 25(OH)D szintjének a 40ről 60 ng/mL-re növelésének. A tudósok az alábbi felhívással fejezik be tanulmányukat :
Elérkezett az idő, hogy nemzetközileg összefogjunk, hogy megnöveljük a D-vitamin illetve kálcium bevitelt. ... (111)

Kontrollált kísérlet eredménye:
1179 55 évnél idősebb hölgyet kértek fel egy vizsgálatra, akiket három csoportra osztottak. Az első csoport tagjai 4 éven keresztül naponta 1400-1500 mg kalciumot és 1100 NE D-vitamint, a második csoportba tartozó hölgyek csak kalciumot szedtek, a kontrolcsoport tagjai pedig placebót kaptak.
A csak kalciumot szedők csoprtjában 47%-kal , a kalciumot és D-itamint szedőknél pedig 60%-kal kevesebb rákos megbetegedés fordult elő a kontrolcsoporthoz képest !(112)

100. Speer Gábor
A D-nap. A D-vitamin helye a daganatprevencióban és a kiegészítő kezelésben
Magyar Onkológia Volume 54, Number 4/December 2010 303-314

101. Garland CF, Garland FC.
Do sunlight and vitamin D reduce the likelihood of colon cancer?
Int J Epidemiol 9:227–231, 1980

102. Garland FC, Garland CF, Gorham ED, et al.
Geographic variation in breast cancer mortality in the United States: a hypothesis involving exposure to
solar radiation.
Prev Med 19:614–622, 1990

103. Hanchette CL, Schwartz GG.
Geographic patterns of prostate cancer mortality. Evidence for a protective effect of ultraviolet radiation.
Cancer 70:2861–2869, 199

104. Green AC, Williams GM, Logan V, Strutton GM.
Reduced melanoma after regular sunscreen use: randomized trial follow-up.
J Clin Oncol. 2011 Jan 20;29(3):257-63

105. Dr. Szabó Boglárka , Dr. Merkely Béla , Dr. Takács István
A D-vitamin szerepe a krónikus szívelégtelenség kialakulásában
Orvosi Hetilap Volume 150, Number 30/July 2009 1397-1402

106. Heaney RP.
Vitamin D endocrine physiology.
J Bone Miner Res. 2007 Dec;22 Suppl 2:V25-7.

107. Clemens TL, Adams JS, Henderson SL, Holick MF.
Increased skin pigment reduces the capacity of skin to synthesise vitamin D3.
Lancet. 1982 Jan 9;1(8263):74-6.

108. Matsuoka LY, Ide L, Wortsman J, MacLaughlin JA, Holick MF.
Sunscreens suppress cutaneous vitamin D3 synthesis.
J Clin Endocrinol Metab. 1987 Jun;64(6):1165-8.

109. Need AG, Morris HA, Horowitz M, Nordin C.
Effects of skin thickness, age, body fat, and sunlight on serum 25-hydroxyvitamin D.
Am J Clin Nutr. 1993 Dec;58(6):882-5.

110. Webb AR, Kline L, Holick MF.
Influence of season and latitude on the cutaneous synthesis of vitamin D3: exposure to winter sunlight in
Boston and Edmonton will not promote vitamin D3 synthesis in human skin.
J Clin Endocrinol Metab. 1988 Aug;67(2):373-8.

111. Garland CF, Gorham ED, Mohr SB, Garland FC.
Vitamin D for cancer prevention: global perspective.
Ann Epidemiol. 2009 Jul;19(7):468-83.

112. Lappe JM, Travers-Gustafson D, Davies KM, Recker RR, Heaney RP.
Vitamin D and calcium supplementation reduces cancer risk: results of a randomized trial.
Am J Clin Nutr. 2007 Jun;85(6):1586-91.


35. Napsugár 3 2011. 09. 30. 23:59:43
Rákbetegek fóruma
Sziasztok, szeretnék egy újabb feltöltéssel kedveskedni, főleg Bbb-nek ajánlanám. Tisztában vagyok azzal, mint volt egészségügyis, hogy mekkora utat kell megtenni ahhoz, hogy abból a "dobozból", amit éveken át tanul az ember, ki tudjon lépni...

Rengeteget köszönhetek Bandinak, hogy ez sikerült, bár az elején én is nagyon konok voltam, és sokat vitáztam vele... Másképp látom már a dolgokat, de Zsókának üzenem, nem váltottam profilt, én még mindig ugyanazt csinálom, mint eddig.

Az URL-ról letölthető anyagból egy hosszabb részlet:

"Egy 1997-es jelentésben kimutatták, hogy az Egyesült Államokban 26 év alatt elképesztő összeget, 30 milliárd dollárt költöttek a rák elleni küzdelemre. A 26 évnyi kutatás ellenére a szakértők csak annyit tudtak javasolni, hogy a figyelmet a megelőzésre kellene koncentrálni. 30 milliárd dollárt látszólag eredménytelenül dobtak ki, csak azért, mert a kutatók nem léptek ki a saját világukból. Igazából nem gyógymódot kerestek, hanem csak jobb kemoterápiát. Míg tehát az idők során a gyógyszerért folytatott költségek és fáradozások megsokszorozódtak, addig a halálozási arány ugyanaz maradt. Nyilvánvaló, hogy nem a jó helyen keresték a megoldást.

Egy másik tanulmány, az ún. „Egészségügyi tanulmány a Harvard Kórház Nővéreiről“ azt mutatta ki, hogy 90 ezer, táplálékkiegészítőt több mint 15 évig szedő kórházi nővér esetében a bélrák kockázata 75%-kal csökkent. Ezzel kapcsolatban az a kérdésem, hogy létezik-e bármilyen gyógyszer, amelyik a bélrák kockázatát 75%-kal csökkenti? Nem létezik.
És arról hallott-e már, hogy a zsírszegény táplálkozás csökkenti a bélrák, a mellrák, és alapjában véve valamennyi rákos megbetegedés esélyét? Valószínűleg igen. Minden orvos azt mondja, hogy a zsírszegény táplálkozás csökkenti a rák kockázatát, míg a zsírban gazdag táplálkozás növeli azt.

Nos, ezzel a 90 ezer nővérrel elvégeztek egy második kisérletet is, melynek során a nővérek két csoportját hasonlították össze: az egyik csoportban azok voltak, akiknek kalóriabevitelében a zsír aránya meghaladta az 50%-ot, a másik csoportban azok, akiknél ez az arány 20% alatt volt. Az 50%-os érték zsírban rendkívül gazdag táplálkozást jelent, a 20% alatti pedig rendkívül zsírszegényt. Ha tehát a táplálék zsírtartalmának jelentős befolyásoló szerepe van a rák szempontjából, akkor az 50%-os csoportban több rákos megbetegedést kellene regisztrálni, mint a 20%-os csoportban. Logikusnak látszik, nem? A vizsgálat eredménye mégis az lett, hogy a két csoport között semmilyen érdemleges különbség nem volt tapasztalható. A táplálékkal felvett zsír mennyisége semmilyen összefüggésben nincsen a rákos megbetegedés kockázatával, amely önt is fenyegetheti. Döntő azonban az – és most figyeljen kérem – hogy a zsírt hogyan készíti el, és főzi meg! Egy 1998-as tanulmány szerint a jól átsütött hús mellrákhoz, továbbá prosztata és bélrákhoz vezet. A közepesen átsütött húst kedvelő nőkhöz képest 462%-kal magasabb a mellrák kialakulásának esélye azoknál a hölgyeknél, akik az alaposan átsütött húst eszik szívesen, ahol tehát a hús mellett a zsír is alaposan átsül. Nem 50%, nem 100%, nem is 200%, még csak nem is 300%. 462%-kal nagyobb a kockázat arra, hogy mellrákban, prosztata és bélrákban betegedjünk meg, csak azért, mert jól megsütve szeretjük a húst, és ezáltal megégett állati zsírokat juttattunk be a szervezetünkbe.

És még valami a rákkal kapcsolatban: igen egyszerűen és 60-80%-kal csökkentheti a rák kockázatát, ha fekete áfonyát, málnát, meggyet és epret fogyaszt. A rák rizikóját továbbá általánosan csökkenti a szelén, ez az ismert nyomelem. Ezzel kapcsolatban szintén végeztek vizsgálatokat, és az eredmények a szelén fontosságát egyértelműen bizonyították."

Akik jobban szeretik hallgatni, azok ezt töltsék le! Ez hanganyag formában van.


36. Cinci 2011. 09. 08. 1:50:27
Rákbetegek fóruma
Szia Gabi (Gerocs)!

Hogy van apukad? Az elobb belinkelt irasban az is le van irva, hogy a gyermeklancfugyoker terapiatol 5-bol 5 tudorakos felepult! Tovabba hatasos volt meg, prosztata, vastagbel, mell es mint irtam majrakban. Borrakban es agydaganatra viszont nem volt hatasos.

Elolvastam a linkedet a rakolo, modositott himlo elleni oltasban hasznalt virusrol. Nagyon erdekes, barcsak valaha gyogyszer lenne belole. Addig is ajanlom az iment leirtakat, olcso es hatasos novenyi terapiak. A kinaiak 3. sz. gyogynovenykent tartjak szamon a gyermeklancfuvet, marpedig ok csak tudjak :-)


37. Rising Sun 2011. 09. 05. 9:21:31
Rákbetegek fóruma
D-VITAMIN SZEREPE A RÁK ELLEN

CÉL: A vérsavó magasabb keringésben lévő D-vitamin szintje, 25-hidroxyvitamin D (25(OH)D), kapcsolatban áll a jelentősen alacsonyabb vastagbél-, mell-, petefészek-, vese-, hasnyálmirigy-, és agressziv prosztatarák előfordulással.
MÓDSZEREK: A legújjabb járványtani felfedezések a nemrégiben megismert mechanizmusokkal kombinálva lehetővé teszik számunkra a rák etiológiájának méllyebb megértését ami megmagyarázza a 25 (OH)D és kálcium viselkedését a rákos megbetegedés során. Hét fogalommal élve lehet megmagyarázni, szétválás, kezdeményezés, természetes kiválasztódás, túlnövés, áttét, visszafejlődés és átmenet röviditve DINOMIT (Disjunction, Initiation, Natural selection, Overgrowth, Metastasis, Involution, and Transition). A D-vitamin metabolitjai megelőzik a sejtek szétválását és más fázisokban is hasznosak.
EREDMÉNYEK\KONKLÚZIÓ: Becslések szerint ha megnövelnénk egész éven át a minimális vérsavó 25(OH)D szintet 40-ről 60 ng/mL-ra (100-150 nmol/L-re) azzal körülbelül 58,000 új mell rákos esetet, 49,000 vastagbélrákos esetet, illetve az ezekből a betegségekből adódó halálos esetek ¾ edét akadályozhatnánk meg csak az USA-ban illetve Kanadában, derült ki a megfigyelésekből, illetve randomizált kisérleteinkből. Ilyen bevitellel a mell, vastagbél illetve prosztatarákos betegségek halálos eseteit is a felére csökkenthetnénk. Nincsen semmilyen kockázata a 2000 IU-s napi D vitamin bevitelnek, sem pedig a vérsavó 25(OH)D szintjének a 40ről 60 ng/mL-re növelésének. Elérkezett az idő, hogy nemzetközileg összefogjunk, hogy megnöveljük a D-vitamin illetve kálcium bevitelt. ...
A cikk folytatódik, a teljes dokumentumot pdf formátumban
letöltheti: Letöltés

Ann Epidemiol. 2009 Július ;19 (7):468-83.
A D-vitamin szerepe a rák megelőzésében:
globális áttekintés.
Garland CF, Gorham ED, Mohr SB, Garland FC.
Családi és Preventiv Gyógyászati Intézet, Kaliforniai Egyetem San Diego, La Jolla, CA, USA.

http://rakgyogyszer.hu/d-vitamin-szerepe-a-rak-megelozeseben-p-5

http://rakgyogyszer.hu/pdfek/d-vitamin-szerepe-a-rak-megelozeseben.pdf

Az emberi szervezetnek 4000 NE D-vitaminra van naponta szüksége, amit Magyarországon májustól szeptemberig 20-30 perc UVB FÉNYVÉDŐ MENTES napozással lehetne is biztosítani.


38. ... 2011. 08. 27. 20:47:20
Rákbetegek fóruma
Csodás módon eltűnt melldaganatok? Szerző: GNL
2009. 01. 29. 07:15:03 Egyes páciensek rosszindulatú melldaganatai képesek egyszerűen önmaguktól felszívódni bármilyen terápia alkalmazása nélkül - ezt állítja egy norvég tudományos kutatócsoport, máris nagy vitákat kiváltva. Per-Henrik Zahl doktor, a norvég közegészségügyi intézet statisztikusa szerint a mellrák-daganatok 22 százalékban spontán módon, kezelés nélkül eltűnnek, ami azt is sugallja, hogy a tömeges rákszűrések túldiagnosztizálásokat eredményezhetnek.
Az amerikai orvosok szövetsége, amely a tanulmányt az Archives of Internal Medicine című folyóiratában tette közzé, hangsúlyozta: a norvég kutatók eredményei csupán megerősítenek a mellrákkal kapcsolatos korábbi tapasztalatokat, amelyek megdöbbentették a tudományos közösséget.
A tanulmány arra utal, hogy nagyon sok nőnek el kell viselniük bizonyos vizsgálatok, terápiák és agresszív műtétek utóhatásait azért, hogy olyan tumort kezeljenek, ami szót sem érdemelne, ha nem ment volna rákszűrésre. Így például a kemoterápia kognitív zavarokhoz vezethet, a rádióterápia visszafordíthatatlan károkat okozhat a szívizomnak és a koszorúereknek, míg a nyirokmirigyek eltávolítása gyakran a tumor által megtámadott mell oldalán lévő kar dagadását vonja maga után, amelyet orvosi nyelven limfo-ödémának neveznek.
Patrick Remington, a wisconsini egyetem professzora, aki nem dolgozott együtt Zahlal az említett tanulmányban, már az 1990-es években sejtette, hogy valóban vannak olyan tumorok, amelyek mindenféle kezelés nélkül természetes módon visszafejlődhetnek. Ezek azonban szerinte elsősorban a kevésbé súlyos rákos megbetegedésekre jellemzők. Zahl doktor maga is megemlítette, hogy már korábban megfigyelték prosztata- és tüdőrák esetében a daganatok váratlan eltűnését egyes pácienseknél.


39. Maka 2011. 08. 27. 14:55:56
Rákbetegek fóruma
Kedves Netboszi,

Olvass egy kicsit. Igaz, nem olyan regiek a kutatasi eredmenyek, de erdemes ezekkel a genekkel kicsit foglalkozni, tehat többet megtudni roluk.

Onkológia 2005


Oláh Edit


az MTA doktora, tudományos osztályvezető, Országos Onkológiai Intézet Molekuláris Genetikai Osztály - e.olah @ oncol.hu


A BRCA1 és BRCA2 gének


Az örökletes emlőrák kialakulásában szerepet játszó BRCA1 és BRCA2 gének felfedezését az orvostudomány egyik legjelentősebb eredményének tartják. Hamar bizonyossá vált, hogy ezek a gének a családilag halmozódó petefészekrák kóreredetében is szerepet játszanak. A géneket a "génvadászat évtizedében" klónozták, a BRCA1-et 1994-ben, a BRCA2-t egy évvel később. A névadó Mary-Claire King volt, aki 1990-ben felfedezte, hogy a BRCA1 (az első BReast CAncer gén) a 17-es kromoszómán található. A BRCA2 gén a 13-as kromoszómán helyezkedik el. A gének klónozása után mutációik (DNS-szekvenciaváltozásaik) vizsgálata is lehetővé vált. Munkacsoportunk előzetes vizsgálatai azt mutatják, hogy Magyarországon - a BRCA gének öröklött mutációi következtében - az emlőrákok kb. 7 %-a, a petefészekrákok 11 %-a, a férfi emlőrákok 33 %-a örökletes (Van der Looij et al., 2000a; Csókay et al., 1999a). A BRCA gének autoszomális domináns öröklődést mutatnak, így a hibás gén apai és anyai eredetű is lehet, az utódok 50 %-os valószínűséggel öröklik a daganat iránti hajlamot. Ennek következtében az emlőrákra genetikailag hajlamos nők fele a hibás gént édesapjától örökli. A nők tehát akkor is lehetnek BRCA mutáció-hordozók, ha a családban anyai ágon sem emlőrák, sem petefészekrák nem fordult elő.

Miként okoznak rákot a gének?

A rák kialakulásában a gének szerepét a Magyar Tudományban közlés alatt álló írás ismerteti (Oláh, 2005). Itt "a tárgy dicsérete" következik. Az utóbbi évtized molekuláris genetikai és genomikai kutatásainak köszönhetően ugyanis többet tudtunk meg a daganatokról, mint a rákkutatás előző egy évszázada alatt bármikor. A rákot napjainkban genetikai betegségként határozzuk meg, mivel a daganatok kialakulásának fő hajtóerejét a testi sejtekben felhalmozódó genetikai változások adják. Olyan genetikai változások (mutációk) felhalmozódásáról van szó, amelyek túlélési, illetve szaporodási előnyt biztosítanak az érintett sejteknek, és végül a kialakult ráksejteknek. Az ellenhatást az emlős sejtek "öröklött hibajavító képessége" biztosítja. Sejtjeink - több százmillió éve - számos biztonsági mechanizmust őriznek, amelyek megvédik őket a géneket ért mutációk halálos következményeitől.

Bár a rák rendszerint nem örökletes, mindig génhiba következménye, létrejötte során bizonyos gének mutációja következtében a sejtek elvesztik ellenőrzésüket a normális sejtosztódás és sejtnövekedés felett. Sok más genetikai betegségtől eltérően egyetlen gén meghibásodása önmagában még nem okoz rákot. A rák kialakulása sokkal inkább egy többlépcsős, több gént érintő folyamat, amely magába foglalja az örökletes és környezeti tényezők (például kémiai karcinogének, vírusok) összetett kölcsönhatását. Vagyis abban az esetben kell rosszindulatú daganat kialakulásával számolni, ha több gén is meghibásodik. Ez a "több" a gyakori daganatokra nézve négy-hét egymást követő - és nem javított - mutáns gént jelent. A rák soktényezős kóreredetét támasztja alá az a tény, hogy előfordulási gyakorisága az életkor előrehaladásával növekszik. Valamennyi "lépés" megtétele ugyanis rendszerint több (három-négy) évtizedet vesz igénybe.

Amikor az első génhiba öröklött, a rákot örökletesnek tekintjük. Ezzel ellentétben, nem örökletes ártalmak miatt bekövetkező mutáció esetén a rákot szerzettnek nevezzük. A szerzett daganatok rendszerint sporadikus előfordulásúak. Az örökletes daganatok - a minden testi sejtben jelen lévő öröklött káros mutáció miatt - gyakran családi halmozódást mutatnak, és a daganatos megbetegedések a szerzett daganatokhoz hasonlítva fiatalabb korban alakulnak ki.

A rák létrejöttében háromféle géntípus (onkogén, tumorszuppresszor, stabilitás-gén) mutációja játszik szerepet. Az onkogének a humán genom proto-onkogénjeiből funkciónyeréssel járó mutációk következtében kialakuló gének. A proto-onkogének fehérjetermékei a normális sejtnövekedést serkentik. Az onkogének nagyfokú ellenőrizetlen sejtosztódást idéznek elő. A tumorszuppresszorgének funkcióvesztéssel járó mutációk révén vesznek részt a daganatképződésben. Normális esetben a tumorszuppresszor gének fékezik a sejtosztódást. Ha az adott génpár mindkét tagja működésképtelenné válik, a sejtosztódás kontroll nélkül folytatódhat. A stabilitásgének különböző DNS hibajavítási rendszer tagjai, és a genom integritásának fenntartásában vesznek részt, ezáltal minimális szinten tartják a genetikai változásokat. Így lényegében közvetett tumorszupresszorok, amit az is igazol, hogy inaktiváló mutációik következtében más génekben is megnő a mutációk gyakorisága. Az örökletes daganatok és rákszindrómák kialakulásáért többnyire a tumorszuppresszorgének és a stabilitásgének öröklött mutációi felelősek. A BRCA1 és BRCA2 gén közvetett tumorszuppresszor hatású stabilitásgén. A stabilitásgéneket korábban a tumorszuppresszorgének közé sorolták. Újabban a stabilitásgéneket megkülönböztetik a klasszikus tumorszuppresszor-génektől, mivel kizárólag a klasszikus tumorszuppresszorok és az onkogének mutációi képesek közvetlenül befolyásolni a nettó sejtszaporodást, ezáltal biztosítva a szelektív szaporodási előnyt a mutáns sejteknek. Ez azzal magyarázható, hogy az onkogéneket és a klasszikus tumorszuppresszorgéneket érő mutációk közvetlen hatást fejtenek ki a daganatképződésre a jelátadó útvonalakon működő fehérjetermékeik révén.

A klasszikus tumorszuppresszor gének felfedezése Alfred Knudson nevéhez fűződik, aki 1971-ben kidolgozta híres kettős sérülés (two-hit) elméletét. Ebben leírta, hogy egy öröklött mutáció miként magyarázhatja a bizonyos daganatos betegségek iránti fogékonyságot. Mivel minden génből két példányt öröklünk, a génpár csak mindkét allél (génváltozat) sérülésével tehető működésképtelenné. A genetikai fogékony egyén egy mutáns génnel születik, amely minden testi sejtben megtalálható, így a célszerv(ek) bármely sejtjében az adott gén másik alléljének károsodása rosszindulatú átalakulást eredményezhet. Nemcsak a daganat kialakulása valószínűbb, hanem gyakran multicentrikus eredetű, és fiatalabb korban jön létre, mint azoknál, akik nem hordozzák a kérdéses génhibát. Hajlamosító génhiba hiányában azonos sejtben bekövetkező két - a gén mindkét allélját inaktiváló - "ütés" szükséges a betegség kialakulásához.

Az 1990-es évek elején a Knudson-elmélet alapján úgy gondoltuk, hogy ugyanazon gének vesznek részt az emlőrák örökletes és nem-örökletes megbetegedéseinek kialakításában. Ezért hatott meglepetésként, hogy a BRCA1 gén egy bázispárt érintő mutációi a nem-örökletes emlő- és petefészekrákokban rendkívül ritkán figyelhetők meg. E megfigyelés ellentmond a daganatképződés "kettős sérülés" elméletének. Számos magyarázat született erre a genetikusok részéről, így például a haploelégtelenség jelensége. Feltételezhető, hogy néhány tumorszuppresszorgén akkor is képes szelektív növekedési előnyhöz juttatni a sejtet, ha csak az egyik allél inaktiválódott, a másik ép. A tumorszuppresszorgének többségében azonban az anyai és apai allélek inaktívációja szükséges ahhoz, hogy a sejt szelektív előnyöket szerezzen. Ez rendszerint úgy történik meg, hogy az egyik allél mutációt hordoz, a másik allél pedig elveszik a tumorokra jellemző durva kromoszómaváltozások következtében. A BRCA gének szomatikus mutációi rendkívül ritkák, ezért más mechanizmusokat kell feltárni, amelyek a gének funkcióját befolyásolják, és érthetővé teszik a nem-örökletes daganatok kialakulásában játszott szerepüket. Az egyik új kutatási terület a génkifejeződés szabályozása. Az alternatív splicing (illesztés) a genetikai diverzitás egyik fontos forrása, ezért feltételeztük, hogy a BRCA1 splice variánsok vizsgálata hozzásegít bennünket a BRCA1 gén funkciójának, szövetspecifikus hatásának megértéséhez. Első eredményeink alátámasztják elgondolásunk helyességét (Orbán - Oláh, 2003). A géncsendesítés szerepét az utóbbi években igazolták a daganatképződésben. Ez rendszerint - a BRCA gének esetében is - a promoter régió metilációja révén történik.

Más daganatot okozó mutációk is hozzájárulhatnak az örökletes emlő- és petefészekrák kialakulásához. Ilyen például a herediter non-polyposis kolorektális karcinómát (HNPCC) okozó génhiba, mely a petefészekrák kockázatát három-négyszeresére emeli. (Munkacsoportunk most fejezte be 60 HNPCC-családban az MLH1 és MSH2 "mutátor gének" örökölt mutációinak kimutatását, és megkezdtük az emlőrák kialakulásában közreműködő - újonnan megismert - CHEK-2 gén elemzését.) Ezek mellett bizonyára vannak még fel nem fedezett gének is, amelyek szerepet játszhatnak a szóban forgó daganatok keletkezésében.

BRCA1 és BRCA2 mutációk

A gének felfedezéséhez vezető hosszas és lázas kutatómunka az öröklött mutációk kimutatásával folytatódott. A feladat nem volt könnyű, hiszen a mintegy 100 ezer bázispárt tartalmazó BRCA1 gén az addig felfedezett gének 90 %-ánál nagyobb méretű, a BRCA2 pedig a BRCA1-nél még mintegy kétszer nagyobb.

Az 1995-ben létesült a Breast Cancer Information Core (BIC), a BRCA1 és BRCA2 gének öröklött szekvenciavariánsainak katalógusa. (A BIC adatbázis elérhetősége http://research.nhgri.nih.gov/projects/bic). A BIC jelenleg összesen 3432 variánst ismertet a két BRCA génre. Ezek között káros mutációk, ártalmatlan polimorfizmusok és ún. "besorolatlan variánsok" (misszenz mutációk) szerepelnek. Utóbbiakkal van a legtöbb bajunk. A misszenz mutációk csupán egyetlen aminosavat változtatnak meg, ettől eltekintve a fehérjét érintetlenül hagyják. Néhány esetben ezek a mutációk a fehérje működését felfüggesztik, más esetekben ártalmatlan polimorfizmusként viselkednek. A BIC adatbázisban közel ötszáz BRCA1 és 860 BRCA2 misszenz mutáció szerepel. A velük kapcsolatos rákkockázat (a jövőbeni megbetegedés kockázatának) felmérése nagy nehézséget jelent a genetikusok számára, és a téma ma is intenzív kutatások tárgya. A BRCA1 génnek eddig több mint ezerötszáz különböző variánsát sikerült azonosítani, amelyek közül legalább 1180 képes a BRCA1 gén működését tönkretenni. Közülük csak néhány tucat mutációt mutattak ki több családban is. Számos család rendelkezik egyedi mutációval, amelyek azonosítása csak a teljes gén "betűnkénti" elolvasásával lehetséges. A BRCA2 gén teljes hosszában közel ezerkilencszáz-féle különböző DNS-variánst azonosítottak (ebből közel ezerhatszáz a génműködést tönkretevő (kereteltolódást okozó és nonszenz) mutáció. A BRCA1 génhez hasonlóan a BRCA2 génnek is csak néhány mutációját igazolták több családban.

A BRCA gének öröklött mutációinak azonosítása emlőrákos, petefészekrákos családok daganatos betegeinél kezdődött. A mutáció jelenlétére családfaelemzésekből, az emlő- és petefészekrákos vér szerinti rokonok számából, a megbetegedésük életkorából és a daganatok bizonyos patológiai tulajdonságaiból következtethetünk.

A BRCA gének felfedezése után néhány hónappal ismertettük a hazai emlő- és petefészekrákos családok kialakulásáért felelős BRCA1 és BRCA2 mutációkat (Ramus et al.. 1997a,b). A kutatás kezdete óta közel négyszáz daganatos családban vizsgáltuk a BRCA1 és a BRCA2 gének mutációit. Harminchétféle különböző BRCA1 variánst azonosítottunk, amelyből tizennyolc káros mutációnak, négy besorolatlan variánsnak és tizenöt ártalmatlan polimorfizmusnak bizonyult (1. ábra). A BRCA2 génre összesen negyvenkilencféle különböző variánst figyeltünk meg, ebből 17 mutáció, 18 besorolatlan variáns és 14 polimorfizmus volt (2. ábra). A mutációk a két gén teljes hosszában elszórtan megfigyelhetők, különösen a BRCA2 gén esetében. Azonban a nyugat-európai és észak-amerikai megfigyelésektől eltérően a mutációk jelentős része (a BRCA1 mutációk 80 %-a és a BRCA2 mutációk közel fele) több családban is előfordult. A BRCA1 gén három pontján, a BRCA2 gén két pontján figyelhető meg a mutációk jelentősebb halmozódása. A több családban előforduló mutációk életkorát meghatároztuk, és kiderült, hogy azok ún. alapító (korábbi ősökre visszavezethető) archaikus DNS-szekvenciaváltozások. A leggyakoribb magyarországi mutáció, a BRCA1 gén 5382insC mutációjáról tudjuk például, hogy mintegy harmincnyolc generációval ezelőtt jött létre. Számos új mutációt azonosítottunk, amelyek közül a leggyakoribb BRCA2 mutáció (9326insA) eddig kizárólag magyar származásúakban fordult elő.

1997 óta a munkacsoportunk koordinálásával létrehozott Kelet-közép-európai Rákgenetikai Hálózat nemzetközi vizsgálataiban háromszázhatvan emlő- és/vagy petefészekrákos családban azonosítottuk a BRCA1 és BRCA2 gének öröklött mutációit. A térség hét országában BRCA mutációik teljes spektrumát feltártuk (Magyarország mellett Lengyelország, Cseh Köztársaság, Lettország, Szerbia, Törökország). Összesen száztízféle BRCA mutációt figyeltünk meg, és megállapítottuk, hogy a kelet- és közép-európai térség több országában kis létszámú, populáció-specifikus mutáció adja a BRCA mutációk túlnyomó többségét (Papp et al., 1999; Csókay et al., 1999b; Van der Looij et al., 2000b).

A BRCA1 és BRCA2 fehérjék funkciói

A gének a fehérjetermékeiken keresztül fejtik ki hatásukat a sejtekre, a génmutációk a fehérjék működését zavarják meg. Ezért nagyon fontos a fehérjeműködés tanulmányozása. Az egyes mutációk hatását is csak akkor értjük meg teljesen, ha sikerül feltárni a specifikus fehérjekölcsönhatásokat és hálózatokat. A két fehérje közül a nagyobb méretű (3418 aminosavból álló) BRCA2 fehérje a homológ rekombinációban vesz részt, kevés egyéb szerepéről tudunk még. Az utóbbi évtizedben (a 1863 aminosavból álló) BRCA1 fehérje molekula számos fontos funkcionális doménját azonosították, amelyek egy sor más fehérjével létesítenek kölcsönhatást (3. ábra). Kimutatták, hogy a BRCA fehérjék bonyolult hálózatot alkotva működnek (4. ábra), így a BRCA1 fehérje számos funkciójára derült fény, amelyek a daganatképződésben játszott szerepét bizonyítják. Ilyen pl. a DNS-hibajavításban, a sejtciklus-ellenőrzőpontok megfelelő működésében, a fehérjék ubikvitinálódásában és a kromatin szerkezeti átrendezésében (remodeling) való részvétele (Venkitaraman, 2002).

Az öröklött DNS-hibajavítás képessége megvédi a sejteket a mutációk felhalmozódásától. A DNS-molekula homológ rekombinációval történő javításában a BRCA1 és a BRCA2 egyaránt részt vesz. A BRCA1 a maghártyán belül csoportba rendeződött fehérjék közül a RAD51-hez kapcsolódik. A RAD51 a homológ rekombináció kulcsfehérjéje. A BRCA1 a DNS-sérülés helyén közvetlenül kötődik a RAD51-hez BRC-repeat régióján, illetve a karboxi végen levő doménján keresztül (lásd 3. ábra). BRCA1 hiányában nem képesek további molekulák a RAD51-hez csatlakozni és a DNS-sérülés helyére csoportosulva úgynevezett fókuszt létrehozni. Azok a sejtek, melyekben a BRCA1 vagy a BRCA2 hatása hiányzik, érzékenyebbek a DNS-keresztkötő szerekre (például mitomicin C, ciszplatin) és a kettősszálú töréseket okozó mutagén ágensekre. Ionizációs sugárzás hatására történő kettősszálú DNS-töréseket a BRCA1 és BRCA2 a RAD51-gyel együttműködve homológ rekombináció indukálásával javítja ki. Éppen ezért nem meglepő, hogy a hibás BRCA1-et vagy BRCA2-t kifejező sejtek sokkal érzékenyebbek az ionizációs sugárzásokra, hiszen DNS-javítási rendszerük nem megfelelően dolgozik. Ezekben a sejtekben a kettősszálú törések kijavítása a sok hibát hátrahagyó nem-homológ végillesztéssel történik, ezek a megmaradt hibák pedig további kromoszómaátrendeződésekhez vezethetnek. Úgy vélik, hogy az ilyen módon létrejött kromoszóma-instabilitás a rákos elfajulás alapvető kiváltója. A BRCA1, BRCA2 és RAD51 fehérjéinek mennyisége megnövekszik a sejtciklus "S" (replikációs) fázisába lépve. Ez is azt bizonyítja, hogy hatásukat a DNS-replikáció alatt, illetve utána fejtik ki. A BRCA1 és BRCA2 tehát együtt, közös útvonalon járul hozzá a genom integritásának és a kromoszómák stabilitásának fenntartásához. A BRCA1 nemcsak a kettősszálú DNS-törések kijavításában, hanem a bázis-excíziós repairben (BER) is szerepet játszik. A BRCA1 hibája azt eredményezheti, hogy a transzkripcióval kapcsolatos repair során az RNS-polimeráz II komplex nem képes a hibás nukleotid javítására. Ez pedig a szomatikus mutációk (például G>C transzverziók) gyakoriságának megnövekedéséhez vezethet, mely a BRCA1-mutációt hordozó betegekben gyakran észlelhető jelenség.

A BRCA1 másik jelentős feladata a sejtciklus-ellenőrzőpontok megfelelő működésének biztosítása (4. ábra). A BRCA1 a BASC (BRCA1-Associated Genome Surveillance Complex) része. Ez a komplex olyan fehérjéket foglal magába, mint a NBS1 (Nijmegen Breakage Syndrome1), a RAD50-MRE11 komplex (melynek exonukleáz aktivitása van a kettősszálú DNS-törések helyén), ATM (Ataxia Telangectasia Mutated) fehérje, amely először észleli a kettősszálú töréseket, az ún. "mutátor gének" által kódolt MLH1-PMS1 és az MLH1-MSH6 fehérjék komplexei, a BML fehérje, amelynek hibája a Bloom-szindrómát eredményezi és a DNS-replikációs "C" faktor. A BRCA1-mutáns sejtektől eltérően azonban a BRCA2-ben hibás sejtek nem szenvednek zavart a sejtciklus ellenőrzőpontjai körül. A legtöbb BRCA1-, illetve BRCA2-hiányos sejt apoptotikus folyamat eredményeképp elhal, hiszen a sejtciklus-ellenőrző gének még épek. Ám ha még kulcsfontosságú checkpoint-fehérjék is megsérülnek (például p53 vagy WAF1), a sejtek elkerülik az apoptózist, és a genetikai instabilitás ellenére túlélnek. Ez abnormális kariotípusok kialakulásához vezet, ami gyakran látható az a BRCA1- és BRCA2-mutációt hordozó emlőtumorokban.

Az ubikvitinálódás az ATP-igényes intracelluláris fehérjelebontási folyamat első lépése, mely során a proteoszómákban történő lebontásra ítélt fehérjék megjelölődnek. Az ubikvitináló fehérjék többsége rendelkezik RING-finger motívummal. A BRCA1-nek és a vele kölcsönható BARD1 fehérjének is van RING-finger motívumuk az amino-terminális végükön (3. ábra). Be is bizonyították, hogy a BRCA1-BARD1 komplex valóban részt vesz az ubikvitinilációs folyamatban (4. ábra). Az elmúlt évek kutatási eredményei arra engedtek következtetni, hogy a BRCA1 által közvetített ubikvitinálódás replikációs stressz hatására indukálódik, tehát e fehérje ubikvitinálási funkciója szorosan összefügg a DNS-károsodásra adott sejtválasszal.

A kromatin szerkezeti átrendezése (remodeling) a kettősszálú DNS-törések körül figyelhető meg. Valószínűleg serkentő hatással lehet a DNS-javításra. Számos multimer komplex - a BASC-ot is beleértve - részt vesz ebben a folyamatban. Kísérletek azt bizonyítják, hogy a BRCA1 nemcsak a BASC komplex része, hanem olyan más komplexekkel is kapcsolatot létesít, melyek fehérjéi a kromatinszerkezet átrendezéséért felelősek (SW1 és SNF).

A BRCA1 és BRCA2 gének mutációival kapcsolatos rákkockázat

Az élettartamra vonatkoztatott rákkockázatot általában hetvenéves korig határozzák meg. A népesség szintjén az emlőrák kockázata 8-10 %, a petefészekrák kockázata 1-2 %. Az örökletes emlőrák esetek fele (Magyarországon közel kétharmada) a BRCA1 gén mutációjára vezethető vissza. Ezek a daganatos betegségek feltűnően fiatal korban jelentkeznek, az esetek 50 %-a 41 éves kor előtt kerül felismerésre. Tíz évvel a BRCA gének felfedezése után még ellentmondásosak az irodalomban olvasható, a BRCA-mutációkkal kapcsolatos emlőrák-kockázati becslések. Steven Narod és William Foulkes (2004) referátumában az eddigi kockázati eredményeket összesítve azt közlik, hogy a BRCA1 génhibát hordozó nők 80 %-a betegszik meg élete során emlőrákban. Ennél alacsonyabb (de még így is magas) kockázati értéket ad meg egy kiterjedt nemzetközi tanulmányunk, amelyben a családtörténetre nem szelektált 12 ezer BRCA1-mutációt hordozó betegen végzett kockázati elemzés eredményéről számolunk be. Eszerint a BRCA1-mutációt hordozók kumulatív kockázata emlőrákra hetvenéves korig 65 % (Antoniou et al., 2003). Az eltérést magyarázhatja, hogy az első számítások nagykockázatú családokon történtek, aminek következtében a hordozók kockázatát rendszerint magasabbnak számítják, mint a nemszelektált esetekben várható értékek (utóbbiakban nem a családtörténetre alapozzák a betegek kiválasztását). A későbbiekben várhatunk pontosabb rákkockázati adatokat, ha majd megfelelő számú, azonos mutációt hordozó beteg adata áll rendelkezésre.

Vélhetően az örökletes petefészekrákok többségét is a BRCA1 gén mutációja okozza. A BRCA1 gén hibája esetén a petefészekrák kialakulásának valószínűsége 40 %. Ezekben a betegekben a petefészek daganata általában korábban jelentkezik (átlagéletkor 48 év), mint a szokványos népességben (átlagéletkor 61 év). A fiatal életkor itt azonban nem annyira kifejezett, mint a többi BRCA1-mutációval összefüggő daganat esetén. Olyan BRCA1 génhibával sújtott családban, ahol emlő- és petefészekrák egyaránt előfordul, 80 % felett van annak a valószínűsége, hogy a BRCA1-mutációt hordozó nő hetvenéves koráig valamelyik rákban megbetegszik. Az emlő- és petefészekrákon kívül a BRCA1 hordozók esetében jelentős kockázatnövekedés volt kimutatható hasnyálmirigyrákra, továbbá a méhnyak és a méh rosszindulatú daganataira. Emelkedett kockázat feltételezhető prosztatarákra 65 éves kor alatt. A fentieken kívül a nőgyógyászati (kürt-) tumorok és a hashártya daganatainak fokozott kockázatát közöltük (Antoniou et al., 2003).).

A BRCA2-mutációt hordozó nőknél az emlőrák kockázata hasonló, mint a BRCA1 génhiba esetén. A BRCA2-mutációk is gyakran okoznak már a változókor előtt kialakuló daganatos betegségeket. A BRCA2 gén hibája, ellentétben a BRCA1 mutációjával, a férfi emlőrák kockázatát is növeli. BRCA2-mutációval kapcsolatos a hazai férfi emlőrákos megbetegedések közel egyharmada. A női emlőrákkal ellentétben a férfiak megbetegedései rendszerint idősebb korban (átlagosan 62 életév körül) alakulnak ki (Csókay et al., 1999a).

A BRCA2 gén mutációi is növelik a petefészekrák kialakulásának kockázatát, de a daganatok előfordulása ritkább, mint BRCA1 génhiba esetén. Az is megfigyelhető, hogy a BRCA2-mutációkkal kapcsolatos petefészekrákok későbbi életkorban alakulnak ki. A BRCA2-mutációt hordozó családokban prosztata-, hasnyálmirigy- és vastagbél-karcinómát is leírtak.

A petefészekrák kockázatát a BRCA2 gén mutációinak helye is befolyásolja. A gén közepén található OCCR régió (Ovarian Cancer Cluster Region) mutációi úgy tűnik, hogy nagyobb kockázatot jelentenek a mutációhordozók részére, mint a régión kívüli génterületek mutációi. Érdekes módon azonban a BRCA2 OCCR-régiójában található 6174delT mutáció (az askenázi zsidó származásúakban gyakori mutáció) élettartamra vonatkoztatott emlőrák kockázata csak 20 %, szemben a régión kívüli BRCA2-mutációkkal és a BRCA1 gén mutációival. Munkacsoportunk azt is igazolta, hogy a BRCA1-mutáció helye is befolyással van a petefészekrák kockázatára. Megfigyeltük, hogy a BRCA1 gén "elején" levő mutációk (például az askenázi zsidó származásúakban gyakori 185delAG vagy a német származásúakban gyakoribb 300T>G mutáció) az emlőrák mellett jelentősen növeli a petefészekrák kialakulásának kockázatát (Van der Looij et al., 2000).

Az emlő- és petefészekrák iránti genetikai fogékonyság vizsgálata (BRCA1-BRCA2 teszt)

Az utóbbi évtizedben öt, gyermekkori rákra hajlamosító génnel kapcsolatban és a felnőttkori gyakori daganatok három csoportjában (örökletes emlő-petefészekrák, vastagbél-végbélrák és a melanóma esetében) vezették be a hajlamosító gének mutációjának klinikai azonosítását (Oláh 1999; 2003). A BRCA-teszt a genetikai állomány elemzését jelenti, és a daganatos betegséghajlamért felelős örökölhető DNS-szekvenciaváltozások kimutatására irányul. A BRCA-teszt bevezetését óriási érdeklődés, de aggodalom is kísérte (negatív pszichikai hatástól, genetikai diszkriminációtól tartottak). Különösen a teszt kereskedelmi forgalmazása váltott ki világméretű tiltakozást. Még a Humán Genom Program vezetője, Francis Collins is megszólalt az ügyben, és 1996-ban a tekintélyes New England Journal of Medicine hasábjain úgy nyilatkozott, hogy "mivel a mutációt hordozók rákkockázata nem ítélhető meg pontosan, és a betegség megelőzésére rendelkezésre álló beavatkozások hatékonysága is bizonytalan, a teszt kizárólag kutatás részeként, genetikai tanácsadás keretében (az intézet etikai bizottságának engedélyével és a vizsgálni kívánt személy tájékozott beleegyezésével) végezhető." Visszatekintve, szerencsére sok félelem alaptalannak bizonyult. Ennek ellenére nem hagyhatók figyelmen kívül a kétségtelenül meglévő pszichikai és társadalmi hatások. A teszt alkalmazásának szakmai feltételeit is még nagymértékben javítani kell. A genetikai diszkriminációt törvények, moratóriumok tiltják (a magyar genetikai törvény az országgyűlési tárgyalásra vár). A megelőző sebészeti beavatkozásokról igazolódott, hogy jelentősen csökkentik a daganatos megbetegedések kockázatát (Rebbeck et al., 2004). Észak-Amerikában a BRCA gének valamelyik káros mutációját hordozó nők 60%-a élt a petefészkek megelőző műtéti eltávolítása lehetőségével az utóbbi évtizedben, 25 %-uk kérte az emlők megelőző műtéti eltávolítását, és csupán 12 % választotta a gyógyszeres (tamoxifen) megelőzést. Európában a szoros megfigyelést részesítik előnyben, és még a petefészkek műtéti eltávolítását (a kívánt gyermekszám elérése után). A rákgenetikai tesztek Észak-Amerika, Európa, Ausztrália országaiban és Izraelben terjedtek el (a zsidó származásúak 2 %-a hordozza valamelyik BRCA-mutációt). Ázsia, Dél-Amerika és Afrika országaiban egyelőre kevés mutációelemzést végeztek. Magyarországon (multidiszciplináris együttműködésben és genetikai tanácsadás keretében) az Országos Onkológiai Intézet Molekuláris Genetikai Osztálya biztosítja a beutalt személyek molekuláris rákgenetikai szűrővizsgálatát. Előzetes vizsgálataink szerint Magyarországon kétszázötven nő közül egy örökölt káros mutációt tartalmazó BRCA1 vagy BRCA2 gént. Így valószínűsíthetően 13 ezer középkorú (15-59 éves) nő hordozhat BRCA-mutációt. Közülük eddig néhány száz esetében mutattunk ki öröklött BRCA-mutációt.

A BRCA1 és BRCA2 gének klinikai jelentőségének ismeretében különösen fontos a mutációhordozók azonosítása, különösen akkor, ha a családban már fordult elő fiatalon jelentkező daganatos betegség. Jelenleg számos laboratóriumi eljárás ismeretes a génhiba kimutatására, ezeket rendszerint a perifériás vér leukocitáiból végzik. Hogy mikor melyik módszert használjuk, azt több körülmény, szakmai megfontolás befolyásolja. A BRCA1, BRCA2 és több más gén mutációinak meghatározására munkacsoportunk által rutinszerűen alkalmazott módszereket, azok előnyeit és hátrányait az 1. táblázat szemlélteti. A teljes génszekvencia-vizsgálat különösen fontos olyan nagy gének esetén, mint például a BRCA1 vagy BRCA2, amelyeknél a mutáció a gén bármely pontján bekövetkezhet. Amennyiben a beteg bármely vérrokonánál már kimutattak génhibát, a teljes génszekvencia-vizsgálat nem szükséges. Ehelyett mutációspecifikus vizsgálatot végzünk, melynek során csak azt a rövid génszakaszt vizsgáljuk, amelyen a keresett génhiba található. Hazánkban a BRCA1 gén 5382insC, 300T>G, 185delAG, valamint a BRCA2 gén 9326insA és 6174delT mutációinak együttes gyakorisága meghaladja az összes BRCA-mutáció előfordulási gyakoriságának 72 %-át, ezért az említett öt mutációra specifikus vizsgálatot célszerű először elvégezni. Negatív eredmény esetén folytatni kell mindkét óriás gén teljes, "betűnkénti olvasását", ami rendszerint több hétig-hónapig tartó elfoglaltságot ad a molekuláris genetikusnak.

A rákhajlam klinikai genetikai vizsgálata többlépcsős folyamat, mely a családi és a kórelőzményen alapuló gondos betegkiválasztással kezdődik. A jelöltek a vizsgálat megkezdése előtt felvilágosítást és tanácsadást igényelnek annak érdekében, hogy döntésüket kellő információk birtokában hozhassák meg. A vizsgálat eredménye akár pozitív, akár negatív, akár nem informatív (besorolatlan variánst azonosítottak), a genetikai vizsgálatot követő gondozást mindig az adott egyénre kell tervezni. Pozitív eredmény esetén a gondozás lehetőségei magukba foglalják a rendszeres és gondos szűrővizsgálatokat, a gyógyszeres megelőzést és a profilaktikus műtéti beavatkozásokat. A genetikailag fogékony nőknél az emlő rendszeres szűrővizsgálata elégséges lehet az emlőrák kockázatának csökkentésére, a kívánt gyermekszám elérése után viszont a petefészkek eltávolítása javasolt a petefészekrák megelőzése és az emlőrákkockázat csökkentése céljából.

A BRCA-vizsgálatok talán legfontosabb mozzanata a vizsgálandó személyek kiválasztása. Az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság (ASCO) 1996-os ajánlása szerint genetikai vizsgálat csak "rákos betegségek családi halmozódása és a családban igen fiatal korban jelentkező daganatos betegség" esetén indokolt. Eszerint a vizsgálatnak klinikai szempontból csak akkor van jelentősége, ha a mutáció hordozásának valószínűsége legalább 10 %. Például azok a nők, akik ötvenéves koruk előtt emlőrákban megbetegednek, 25 % eséllyel hordozzák a BRCA1 vagy BRCA2 gén mutációinak valamelyikét, amennyiben bármely (első-, másod- vagy harmadfokú) vérrokonuknál szintén előfordult ötvenéves kor alatt jelentkező emlőrák. Még nagyobb, 35 % a génhiba lehetősége azoknál az ötven év alatti emlőrákos betegeknél, akiknek valamely vérrokona, bármely életkorban, petefészekrákban szenvedett. Megerősített megfigyelés, hogy a fiatal életkorban jelentkező emlőrákos betegségek száma, az emlő- és petefészekrák együttes gyakorisága, valamint akár egyetlen férfi emlőrákos vérrokon családtag tűnik a genetikai hajlam szempontjából a legmeghatározóbbnak. Az ilyen családokban az orvos genetikai vizsgálatot javasolhat. A BRCA-vizsgálatra történő beutalás feltételeit a 2. táblázat foglalja össze. A molekuláris rákgenetikai szűrővizsgálatok javallatait és korlátait, valamint a hazai tapasztalatokat magyar nyelvű tanulmány tartalmazza (Oláh, 2003). Ha az örökletes rák kockázata az adott esetben kérdéses, célszerű kikérni egy genetikus tanácsát, aki részletes családfavizsgálathoz szükséges megfelelő gyakorlattal és idővel rendelkezik. A családi kórelőzmény gondos felvételét követően a tanácsot adó szakember meg tudja különböztetni a magas és alacsony kockázatú családokat. Megfelelő gyakorlattal rendelkezik a magas kockázattól megrettent vagy a kockázatukhoz mérten túlzott aggodalmat mutató betegek tanácsokkal való ellátásában is.

A jövő kutatásai

Az emlőrák genetikájával és epidemiológiájával (elterjedésével) kapcsolatos nemzetközi kutatási együttműködéseket 1990-ben történt megalapítása óta (az EU támogatását élvező) Breast Cancer Linkage Consortium (BCLC) koordinálja. A konzorcium (1993 óta a szerző munkacsoportja is tagja) a BRCA1 és a BRCA2 gének felfedezése után sem oszlott fel; számos nemzetközi kutatást segített a betegség-kockázat, a BRCA-mutációval kapcsolatos klinikai, patológiai jellemzők azonosításában, új "emlőrák-gének" megismerésében. Az EU 6. Keretprogram 1. prioritása a LIFE SCIENCES, GENOMICS AND BIOTECHNOLOGY FOR HEALTH kitüntetetten támogatja a Familiáris daganatok észlelése, megelőzése és kezelése tárgyú, több szakma együttműködésében végzett kutatásokat, amelyek az ismert hajlamosító gének további jellemzésére és újak felfedezésére, molekuláris "ujjlenyomatuk" elkészítésére irányulnak (emlő-, prosztata-, petefészek-, vastagbél- és bőrrák esetekben). Különösen nagy hangsúlyt fektetnek olyan új megközelítések kidolgozására, amelyek a genomikai kutatások eredményeit hasznosítják a betegség korai észlelése, diagnózisa érdekében, és segítik a kockázatbecslést (családonként két vagy több daganat kialakulására).

Az elkövetkező évek során újabb információk várhatók arról, hogy milyen következményekkel járnak az ivarsejtek BRCA1 és BRCA2 génjeinek hibái. A genetikai fogékonyság vizsgálatával foglalkozó orvosoknak folyamatosan követniük kell a kutatómunka eredményeit, hogy az optimális ellátást biztosítani tudják betegeik számára.

Kulcsszavak: BRCA1, BRCA2, genetikai fogékonyság rákra, női és férfi emlőrák, petefészekrák, rákgenetika
40. Rising Sun 2011. 07. 20. 16:20:05
Rákbetegek fóruma
Húsfogyasztás mellőzése javasolt, mert jelentős részük növeli a karcinogén (rákkeltő) N-nitrozó származékok termelődését.

"Kalcium :

1346 beteg négyéves követéses adatai egyértelműen bizonyítják, hogy a napi 1200–2000 mg kalciumfogyasztás preventív erejű a kolorektális daganat és vastagbélpolipképződéssel szemben.

Holt és munkatársai napi 1200 mg kalcium bevitele mellett a kolorektális daganat előfordulásának 75%-os csökkenését írták le.

Kampman és munkacsoportja 1993 kolorektális daganatban szenvedô beteg és 2410 kontrollegyén táplálkozási szokásait hasonlította össze kérdőíves módszerrel. Az egyéb rizikófaktorok kiszűrése után vizsgálatukkal alátámasztották, hogy a magasabb kalciumbevitel védőhatású a kolorektális daganattal szemben.

Klinikai tanulmányban – több mint hároméves követés során – a vastagbélpolipusok eltávolítását követően
a fokozott kalciumbevitellel 55%-ról 12, 9%-ra csökkent a polipok újdonképzôdése.

A javasolt bevitel napi 1500–2000 mg

Ha – élethosszon keresztül – elérnénk az ajánlott napi 1500–2000 mg kalciumbevitelt,
akkor ezzel minden valószínűséggel mérsékelhetnénk a kolorektális tumorok előfordulási gyakoriságát és a riasztó hazai prognosztikai eredményeket. "

"Ha megnövelnénk egész éven át a minimális vérsavó 25(OH)D szintet 40-ről 60 ng/mL-ra (100-150 nmol/L-re) azzal körülbelül 58, 000 új mell rákos esetet, 49, 000 vastagbélrákos esetet, illetve az ezekből a betegségekből adódó halálos esetek ¾ edét akadályozhatnánk meg csak az USA-ban illetve Kanadában, derült ki a megfigyelésekből, illetve randomizált kisérletekből. Ilyen bevitellel a mell, vastagbél illetve prosztatarákos betegségek halálos eseteit is a felére csökkenthetnénk. Nincsen semmilyen kockázata a 2000 IU-s napi D vitamin bevitelnek, sem pedig a vérsavó 25(OH)D szintjének a 40ről 60 ng/mL-re növelésének.
Elérkezett az idő, hogy nemzetközileg összefogjunk, hogy megnöveljük a D-vitamin illetve kálcium bevitelt. . . .


Kontrollált kísérlet eredménye:
1179 55 évnél idősebb hölgyet kértek fel egy vizsgálatra, akiket három csoportra osztottak. Az első csoport tagjai 4 éven keresztül naponta 1400-1500 mg kalciumot és 1100 NE D-vitamint, a második csoportba tartozó hölgyek csak kalciumot szedtek, a kontrolcsoport tagjai pedig placebót kaptak.
A csak kalciumot szedők csoprtjában 47%-kal , a kalciumot és D-itamint szedőknél pedig 60%-kal kevesebb rákos megbetegedés fordult elő a kontrolcsoporthoz képest !

Az emberi szervezetnek napi ~4000 NE D3-vitaminra van szüksége. "


41. Cinci 2011. 06. 01. 22:52:30
Rákbetegek fóruma
Sziasztok,

Orulok, hogy ennyi szo esik az IV C-vitaminrol. Meglepo modon az NIH is folytat klinikai probat az ugyben, de Koppenhagaban. Itt a link: http://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01080352

A bosszanto az, hogy 1 heten csak egy injekciot kap a beteg, 1. het 5g c-vit, 2. het 10g, 3-12. het 20 g. De csak egyszer! Hiaba vannak szeles korben adatok, hogy ennel tobbet kell es gyakrabban. Ja, es csak palliativ, tehat enyhito terapianak adjak, vegstadiumos, prosztatarakos betegeknek.

Mintha azt akarnak bizonyitani, hogy ugysem hat, es akkor leveszik a teritekrol az egesz ugyet. Irtam a ket orvosnak, akinek az email cime rajta van, megkerdeztem, hogy miert nem adnak tobb C-vitamint es gyakrabban. Ha mar ugyis vegstadiumos az illeto...mit veszthet? Meg nem valaszoltak.

Micsoda rohadt, korrupt, szemet banda ez az FDA. Mindenkinek meg kene tagadnia a kemot, hadd menjenek tonkre azok a rohadt gyogyszergyarak. Sokkal egeszsegesebbek lennenk nelkuluk (jo, ez tulzas, de a rakkezeleseket illetoen nagyon sarosak).


42. Rising Sun 2011. 05. 27. 23:23:20
Rákbetegek fóruma
Szia !
Sziasztok !

"D-VITAMIN SZEREPE A RÁK ELLEN

CÉL: A vérsavó magasabb keringésben lévő D-vitamin szintje, 25-hidroxyvitamin D (25(OH)D), kapcsolatban áll a jelentősen alacsonyabb vastagbél-, mell-, petefészek-, vese-, hasnyálmirigy-, és agressziv prosztatarák előfordulással.

MÓDSZEREK: A legújjabb járványtani felfedezések a nemrégiben megismert mechanizmusokkal kombinálva lehetővé teszik számunkra a rák etiológiájának méllyebb megértését ami megmagyarázza a 25 (OH)D és kálcium viselkedését a rákos megbetegedés során. Hét fogalommal élve lehet megmagyarázni, szétválás, kezdeményezés, természetes kiválasztódás, túlnövés, áttét, visszafejlődés és átmenet röviditve DINOMIT (Disjunction, Initiation, Natural selection, Overgrowth, Metastasis, Involution, and Transition). A D-vitamin metabolitjai megelőzik a sejtek szétválását és más fázisokban is hasznosak.
EREDMÉNYEK\KONKLÚZIÓ: Becslések szerint ha megnövelnénk egész éven át a minimális vérsavó 25(OH)D szintet 40-ről 60 ng/mL-ra (100-150 nmol/L-re) azzal körülbelül 58,000 új mell rákos esetet, 49,000 vastagbélrákos esetet, illetve az ezekből a betegségekből adódó halálos esetek ¾ edét akadályozhatnánk meg csak az USA-ban illetve Kanadában, derült ki a megfigyelésekből, illetve randomizált kisérleteinkből.

Ilyen bevitellel a mell, vastagbél illetve prosztatarákos betegségek halálos eseteit is a felére csökkenthetnénk. Nincsen semmilyen kockázata a 2000 IU-s napi D vitamin bevitelnek, sem pedig a vérsavó 25(OH)D szintjének a 40ről 60 ng/mL-re növelésének. Elérkezett az idő, hogy nemzetközileg összefogjunk, hogy megnöveljük a D-vitamin illetve kálcium bevitelt. ..."

Mindenkinek jobbulást !


43. Orsi 2011. 04. 13. 9:49:18
Rákbetegek fóruma
Ezt kaptam továbbküldősben:
(A szódabikarbónás fürdőről már olvastam itt, h vki használja...)


A RÁKRÓL MEGDÖBBENTŐ ÚJDONSÁG.
Dr. Tullio Simoncini kutatási eredményei még inkább kihangsúlyozzák a
gombák elleni védekezés fontosságát, melyet megelőzésként otthonról is
végezhetünk a Zapperrel ill. tisztítókúrákon keresztül. Amerikában
bestsellernek számít az a könyv, amelyet dr. Tullio Simoncini római
onkológus írt "A rák egy gomba?" címmel.
Évente tízmillió ember hal meg valamilyen daganatos betegségben. A
nemzetközi hírű professzor nemrégiben Magyarországon járt, hogy
beszámoljon a könyvében is leírt természetes gyógymódról, amely
forradalmasíthatja a rákterápiát. Huszonöt esztendős onkológia
tapasztalatai alapján Simoncini nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a
rák nem más, mint egy fertőzés, amelyet gomba okoz. Az orvos
évtizedekig gyermekrák osztályon dolgozott, ahol vizsgálni kezdte a
daganatokat.
Azokat felvágva azt tapasztalta, hogy belül mindig fehérek voltak
Feltette magának a kérdést, egyáltalán mi a rák (ami még ma is egy
misztérium, hiszen legalább száz teória létezik a mibenlétéről)? És
mik az áttétek? S vajon mitől fehér a daganatok belseje?
Hosszas kutatómunka alapján arra következtetésre jutott, hogy a
daganat "csak" egy tünet, s hogy a rákot gombák, pontosabban a Candida
albicans okozza. Véleménye szerint, ha az ember ellenállóképessége
megrendül, vagyis az immunrendszere legyengül, szervezetében
mértéktelenül elszaporodnak az ott egyébként is jelenlévő gombák.
Simoncini a daganatok pusztítására egy újfajta természetes terápiát
alkalmaz, sikerrel. Az agydaganat, a tüdő-, a mell-, a mellhártya, a
hashártya-, a gyomor-, vastagbél-, a bőr-, a prosztata- valamint a
húgyhólyagrák gyógyítására katéteren keresztül, infúzió formájában öt
százalékos szódabikarbonátos oldatot juttat be a daganatot tápláló
érbe, ezzel öblögeti, mossa a mellhártyát illetve, a hasüreget.

- A szódabikarbónás kezelésnek, szemben a hagyományos daganatellenes
terápiákkal, semmilyen mellékhatása nincs - állítja a professzor, aki
intravénás adagolással, napi ötszáz milliliter öt százalékos infúziót
alkalmaz (hat napon át infúzió, amelyet hat nap szünet követ, és ez
így folytatódik még négy-öt cikluson át). Szájon át adagolva egy hétig
két kávéskanál szódabikarbóna egy pohár vízben feloldva is segíthet.
Ezzel párhuzamosan naponta ötszázalékos szódabikarbónás fürdést
valamint naponta három-hat alkalommal öt százalékos szódabikarbonátos
beöntést javasol.

Tullio Simoncini professzor szerint a szervezet méregtelenítése, gyors
lúgosítása, a magas NaHCO3-koncentráció révén a gombák elhalnak, és az
immunrendszerünk megerősödik.

Simoncini a bőr daganatos elváltozásainak, sőt a pszoriázisnak,
amelyet tapasztalatai szerint szintén gomba okoz, gyógyítására is
talált gyógymódot. Ez nem más, mint az érintett terület hét százalékos
jódtinktúrával való ecsetelése. Az ötszázalékos szódabikarbónás, plusz
glukózoldatos infúzió beadásával a leukémiás és agydaganatos
gyermekeknél is kiváló eredményeket, gyógyulást ért el. A
Simoncini-féle szódabikarbónás kezelést Amerikában, Németországban és
Norvégiában már alkalmazzák.

Belinkelem az oldalt is.


44. Napsugár ♥ 2011. 01. 28. 0:21:59
Rákbetegek fóruma
A CITROM 10 000 szer erősebb mint a KEMOTERÁPIA
LEMONS are 10 000 times STRONGER than CHEMOTHERAPY


Elnézést kérek, hogy nem fordítottam le, most veszem a fáradságot hogy ingyen és bérmentesen lefordítom mindazoknak akik nem tudnak angolul. Figyelem ami zárójelben van téve ( ) az mind az én magyarázatom.
 
Az a jó hogy a citromot (nem a tablettát) lehet enni, és a testnek készíthetünk egy citrom fürdőt, különösen a befolyásolt területeken (ott ahol rákos).

Vágj fel citromot és add oda a gyerekeknek hogy szopogassák, vagy tegyél a pohár vizedben egy pár szeletet, ezzel is megelőzheted a rákot.
Ha valakit ismersz aki ezt még nem tudja kérlek hogy küldd el nekik mert egy óriás szívességet teszel nekik azzal hogy tudatod velük ezt.  
 
A Citrom ”Citrus” ez egy csodálatos termék ami MEGÖLI A RÁK SEJTEKET, 10 000 szer ERŐSEBB MINT A KEMOTERÁPIA. Miért nem tudjuk mi ezt ???
 
Azért mert laboratóriumok vannak akik érdekeltek egy szintetikus verzió elkészítésére, ami HATALMAS PROFITOT hoz nekik. Te most úgy segíthetsz a szükségben levő barátaidon, hogy ezt a tudomásukra hozod, hogy a "valódi citrom lé" (ami nem laboratóriumban készült) előnyös a betegségek megelőzésében. Az íze kellemes és NEM termeli azt a rettentő kemoterápiai effecteket (mellékhatások).
 
Ha van lehetőséged hogy egy citromfát ültess a kertedben vagy terasz-balkonodon, akkor még ma tedd meg.
Hány ember hal meg azért mert ez egy féltve őrzött titok, a multimilliomosok és a nagy cégek nem akarják nyilvánosságra hozni, mert akkor elesnek az óriás haszontól.  
 
Amint tudjátok a citrom fának nem kell sok hely, és tudjuk hogy sok fajta létezik belőle. A citromot eheted különbözőképpen: megeheted a pépet, a kipréselt lét, készíthetsz hűsítő italokat belőle, sörbet (angolul sorbet), tésztákat süteményeket. A citrom hitelesítve van sok erénnyel, de a legérdekesebb az az eredmény amit a cisztákon és a daganatokon csinál.
 
Ez a növény egy bizonyított orvoslás az ÖSSZES RÁK TÍPUSOK ELLEN !!!

Egyesek azt mondják hogy a citrom nagyon hasznos különböző rákokra. Anti-mikróbus spektrum (színkép) a BAKTÉRIUM, INFEKCIÓ és GOMBÁS MEGBETEGEDÉSEKRE, az ÉLŐSKÖDŐ PARAZITÁK ÉS FÉRGEK ELLEN, A VÉRNYOMÁST SZABÁLYOZZA AMI TÚL MAGAS, és egy ANTIDEPRESSANT (DEPRESSZIÓ ELLEN, CSÜGGEDÉS ELLEN), KÜZD A STRESSZ ELLEN, és az IDEG RENDETLENSÉG ELLEN !!!
 
Ennek az információnak a forrása elbűvölő. A világ legnagyobbik gyártójától jön, ami azt mondja hogy több mint 20 laboratórium tesztelte már 1970 óta, és a kivonatok ezeknek a kísérleteknek leleplezték azt hogy: MEGSEMMISÍTI A ROSSZ INDULATÚ CELLÁKAT 12 típusú rákban beleértve a: BÉL, MELL, PROSZTATA, TÜDŐ, és a Hasnyálmirigy-ben. 
 
Az összetett ebben a fában (citromfa) valóban azt mutatja, hogy 10 000 szer jobb mint az ADRIAMYCIN, ez az a gyógyszer amit használnak világszerte a kemoterápiában, ami meglassítja a növekedést a rák cellákban.
És ami a legfurcsább, hogy ez a CITROM kivonat típus terápia, nem csak hogy megöli a rosszindulatú rák cellákat, de NEM BEFOLYÁSOLJA AZ EGÉSZSÉGES CELLÁKAT.        

Institute of Health Sciences, 819 N. L.L.C. Cause Street, Baltimore, MD 1201

Fordította angolból:
Ifj. Balla Ferenc
Melbourne-Ausztrália


45. 904 papa 2010. 12. 28. 10:33:18
Rákbetegek fóruma
Sziasztok.
Én vagyok az aki már öt éve küzd a prosztata dagi csont áttétel.Sok sok mindent ki próbáltam már van ami segített van ami nem.Kérném, hogy most abban segítsetek, hogy a láb és kéz fájdalmat hogyan mivel tudnám csökkenteni.Amit szedek és ragasztok az Durogesic 250 tapasz és mellé Antidolorika és diclofenac 100-as.De sajnos nem elég.Orvosok csak azt mondják, hogy csoda hogy élek még. Kérlek segitsetek. üdv: papa


46. Maka 2010. 11. 12. 18:30:25
Rákbetegek fóruma
Okossagok !! Olvassatok !!

A mosoly egy olyan görbület, amely mindent egyenesbe hoz!

Szabó György bükkszentkereszti füvesember előadása a Csillaghegyi Közösségi házban. Honlapja: www.gyorgytea.hu


Szabó György 81 éves és teljesen egészséges. Már 500 évvel ezelőtt is volt népi-gyógyászat, az őseink nagyon jól tudtak agyat műteni, ezek bizonyíthatóak egyes múzeumok leletei alapján. A lányának adja át tudását, hogy továbbvigye az Ő gyógyító munkáját. Rajtuk kívül van még egy asszony, akit úgy hívnak, hogy Reza asszony. Az Egészségügyi Világszervezet Konferenciája összefoglalta, hogy tanítani kell a népi gyógyászatot, de az Európai Unió ellensége ennek a tevékenységnek. 2011-től nem ismeri el az EU a gyógyfüvekkel való gyógyítást, csak a termék-kiegészítőket.
Az 1300-as években Magyarországon már volt három orvosi egyetem, ebből 2 egyetem egyházi, egy pedig világi volt. A sámánok és táltosok voltak a legjobb gyógyítók. Nemzetünkön kívül még Olaszországban volt 3 orvosi egyetem. A kínaiak az őseinktől tanulták az akupunktúrát és egy konferencián kérdezték tőle, hogy miért nem használja Magyarország a rengeteg gyógynövényt, hiszen 400 féle gyógynövényünk van. Később Mária Terézia alapított egy orvosi egyetemet Nagyszombaton.

Elmesélte, hogy a Bükkben nagyon sokat tartózkodik napon, és így kapott az arcán egy melanomát. Az orvos azonnal azt mondta, hogy meg kell műteni ezt a rákos foltot és cemotherápiát kell adni neki. 3 hónap kezelés után saját magát gyógyította meg Gyuri bácsi.

BŐRRÁKRA: diólevél, fehérfagyöngy, bíborhere virág 3-3-3 grammot összekeverünk, csinálunk belőle egy tinktúrát, és ezzel kell kenegetni a rákos szemölcsöt, vagy foltot és teljesen leszárad, majd tünetmentes lesz az ember. Naponta 2 csészét is el kell fogyasztani ebből az italból.

KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ: 3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl. vízzel, majd 10 perc után be kell dörzsölni a megmosott hajba és 10 percig rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.AGYI VÉRELLÁTÁS: félig megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget megpucolt fokhagymával és 2 dl. almaecettel leöntjük. Ezt érleljük legalább egy héten keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt időnként bekenjük és beledörzsöljük az érbe.

AGYI EREK TISZTÍTÁSA: Cavinton helyett: 3 gr. kis téli zöld meték és 3 gr. orvosi veronika ezt leforrázzuk 2 dl vízzel 10 perc állás után megisszuk, naponta 2x 1-1 csésze.

FOGÍNYGYULLADÁS, ÉS SZÁJÖBLÖGETÉSRE A LEGJOBB: 3 gr /egy csapott evőkanál/ diólevél 2 dl. felforralt víz, 10 perc állás után beletenni valamilyen kis üvegbe és minden fogmosás után ezzel öblögessünk.

CSONTRITKULÁS: Tyúktojást megmosni, ha kiürítettük a fehérjét és sárgáját, akkor belül van egy vékony hártya, azt ki kell húzni belőle, megszárítani, leőrölni és naponta egy kávéskanállal belekeverni az ételbe.

PORCKORONGKOPÁS, AMIKOR A ZSELÉS ANYAG KIFOGY A PORCOK KÖZÜL:

A boltokban kapható ételzselatint /a ráírt elkészítési mód szerint/ elkészítjük, és amikor már dermed, öntsünk még rá forralt vizet, és villával törjük át, hogy kenhető legyen, a fájós részre rákenjük esténként, úgy,hogy bevizezzük, vagy a térdünket, vagy a könyökünket, vagy a gerincünket és belemasszirozzuk, teljesen beszívódik, ami még marad a bőrünkön, azt nedves ruhával töröljük le. Naponta egy mokkáskanállal együnk is belőle, garantálja, hogy 6 hónap után visszatermelődik a zselé a porcok közé.

KÖTŐHÁRTYA GYULLADÁS A SZEMEN: szemvidítófű egy csapott evőkanál 2 dl. víz, leforrázni 10 perc állás után ezzel kenegetni a szemet.

SZEMÜNKRE, HA MÁR NEM LÁTUNK JÓL: diólevél tea, egy csapott evőkanál, 2 dl. víz, leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni, vagy beáztatott vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig pihentetni.

Ha zöldhályog van, akkor 1 évig kell használni.

HOMLOK, ORR, FÜL ÉS ARCÜREGGYULLADÁS: diólevél egy cs. evőkanál tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után naponta 1x2x felszívni és próbálni bent hagyni az orrüregben, úgyis egy idő után kifolyik. A szájat és torkot öblögetni ugyanevvel a teával, a megmaradt megáztatott diólevelet éjszakára a fájós helyre dunsztkötésben rakjuk rá a területre. A papsajt tea hidegen készül, 2-3 órát állni hagyjuk, és ezzel kenegessük be az orrjáratot.

Mandulagyulladás esetén: közönséges galajteát kell inni. Náthára és köhögésre a bodzavirágból készült tea a leghatásosabb.

LEGTÖBB PENICILLIN A PÓKHÁLÓBAN VAN

PAJZSMIRÍGY, AKÁR ALUL, AKÁR FELÜL MŰKÖDIK: Apróbojtorján teát korlátlan ideig kell inni: egy csapott evőkanál, 2 dl. vízzel leforrázni és naponta meginni. A diólevél teát ugyanígy kell elkészíteni, ezzel gargalizálni kell, majd szép lassan kortyokban meg kell inni. A visszamaradt diólevelet éjszakára dunsztkötésként fel kell tenni a nyakra.

ALLERGIA ÉS ASZTMA: Vagy martilaputea, vagy útifű tea, vagy fehér pemetefűtea, kígyószisztea, ezerjófűtea. 1 csapott evőkanál, 2dcl. forrásban levő vízzel leöntjük, 10 perc állás után meginni. EGY ÉVIG KELL INNI, ÉS TELJESEN TÜNETMENTES LESZ AZ EMBER. A legjobb köptető: ökörfarkkóróból készült tea: 1 csapott ek. tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után inni. Egyébként lehet kapni a Gyuri bácsi féle Bronchitis teakeveréket, interneten is megrendelhető www.gyorgytea.hu-nMÁJ ÉS EPE: Nagyon sok bennünk az idegen anyag, sok a különféle vegyszer az élelmiszerekben, volt egy konferencia és ott elmondták, ha továbbiakban is ennyi vegyszeres ételt eszünk, a fehér emberekből csak 7% marad meg a földön.

KESERŰ ÉTELEKKEL KELL A MÁJAT TISZTÍTANI ÉS INGERELNI AZ ÜRÜLÉSRE AZ EPÉT.

Ilyenek: a pemetefű tea, az ezerjófű tea, a gyermekláncfű leveléből készült tea, a rukkola saláta /nagy bevásárló központokban lehet kapni lilás színű saláta/ nagyon keserű, de minden nap a salátánkba keverjünk bele egy kicsit.

HA MÁR CISZTA VAN A MÁJBAN AKKOR A LEGJOBB a diólevélből készült tea. 6 hétig kell inni és a leforrázott diólevelet dunsztkötésben éjszakára a májra kell tenni.

MAGAS KOLESZTERIN: nem jó, mert az érfalakban lerakódik a zsír, normál értéke 0-5.1, ha már 4 felett van az kifejezetten nem jó érték. Tyúkhúr teát kell inni, addig, amíg az érték nem lesz jó.

EPEKŐ: minden, este sok retket kell enni, de csak este, mert napközben szinte mérgezi a szervezetet a retek.

GYOMORÉGÉS: Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni, az íze is ilyenkor jön ki az ételnek. A hurutos gyomorsavat termel és ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg. 6 hétig 1 csapott evőkanál orbáncfű 2 dl. forróviz, 10 perc állás után minden nap meginni.

A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea.

Lúgosításra fehér árvacsalán tea.

A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről.

2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbónás vizet.

Széklet: Sok rostos ételt kell enni. Az alma lereszelve hashajtó, ha pedig rágjuk, akkor hasfogó. Nagyon jó széklet van a szilvától, szőlőtől, Igmándi keserűvíztől.

Ha szorulás van, akkor erősségi sorrendben az alábbi teákat lehet fogyasztani:

Gyujtoványfű-tea,

mezei kotáng virág hígabb széklet

kökényvirág

kutyabengekéreg a legerősebb, vagy a bodza fiatal rügye.

Hasmenés: Nem jó a kamillatea, mert teljesen szétroncsolja a bélbolyhokat.

Diólevél tea fogyasztása 6 hétig.

Vadsóskamag nyersen darálva.

Aranyér: Nagyútifüvet zöld állapotában megmosni, megcsipkedni és sűrűre elkészíteni, éjjelre rá kell kenni, még ha belül is van az aranyér, akkor is rá kell kenni. Télen szárított állapotában nem olyan hatásos, mint nyáron, de ha leforrázzuk az 1 csapott evőkanál nagyútifüvet, és utána leöntjük róla a vizet 10 perc állás után, ugyanúgy használhatjuk, mint zöld állapotában.

Izület: pld. Köszvény: erdei málna levél és fekete hamvas szeder összekeverve, 1-1 csapott evőkanállal 2 dl. forró vízzel leforrázva, 10 perc állás után naponta 2x egy-egy csésze, 2 hét alatt már eredmény van. A hús evése egy héten 1x ajánlott, még ha nincs is köszvényünk, akkor is.

Rheuma: réti legyezőfű

Ha a vesénk nem dolgozik rendesen, akkor a méreganyag lerakódik az izületekben. Vesét működteti, tehát vízhajtó: a bodzavirág tea, aranyvesszőfű, yírfalevél /még vesekő esetén is hatásos napi 1 csésze fogyasztása esetén/, tejoltógalaj, csalántea /de csak 6 hétig lehet inni, majd 6 hét pihenő után újabb 6 hét/.

Lábizzadás, vagy körömgomba, vagy hidegláb: diólevélből készült teával mosogatni, vagy áztatni a lábat. Lábgomba esetén pedig: tölgyfakéreg teát kell használni. Éjszakai izzadás elkerülése végett a zsálya tea a legjobb esténként.

Magas vérnyomás: vagy a vesétől, vagy a szívtől, vagy a koleszterintől van.

Ha a vesétől van /ezt orvos állapítja meg, hogy jó-e a vesénk/, akkor a vízhajtásnál leírt teákat kell iszogatni naponta 2 csészével.

Ha a szívvel van a gond /orvos/, akkor a galagonya virágos hajtásából készült tehát kell naponta 2 csészével fogyasztani, a szívizmokat rugalmasan tartja, a szívritmust, pedig szabályozza.

Baloldali hátsófali szívinfarktus elkerülése végett 2-3 naponta 1-2 csészével kell meginni 160-as vérnyomás felett.

Minden reggel fehérfagyöngyből készült teát kell inni, amit hideg vízben egész éjjel áztatunk, és reggel meglangyosítjuk, a legjobb vérnyomáscsökkentő tea.

65 éven túl 1 hónapban 1x vagy 2x cickafark te egy nap két csésze hirtelen szívhalál elkerülése végett.

Vashiány: szederlevélből készült tea a legjobb.

Immunerősítés: Kakukkfű tea napi egy csésze, vagy a Béres csepp és C-vitamin /pld. csipkebogyó, amit áztatni kell, a méregzöld színű paprika, káposztafélék, savanyú káposzta, citrom, citrusféle gyümölcsök. Megázásos időszakban, pedig naponta inni a bugás macskamenta teát /én iszom nagyon finom/.

Prosztata: Ha éjjel 2-nél többször kell pisilni, és akadozva jön a vizelet: 1 hónapban 1x kisvirágú füzike tea 2 x 1 csészével. Meg kell tanulni a prosztata-tornát, ami abból áll, hogy a pisilést meg kell szakítani többször, és ezzel izmosítják a prosztatájukat a férfiak. Ha már megnagyobbodott a prosztata, akkor a következő teát kell inni, amit forrázni kell: PORCSINFŰ, KORPAFŰ, KISVIRÁGÚ FÜZIKE, ezt össze kell keverni és 1 púpozott evőkanál teát le, kell forrázni 2,5 dl. vízzel, 10 percre lefedjük és állni hagyjuk, naponta 1 csésze.

Klimax: Ösztrogénhiány - cickafark tea, palástfű tea, pásztortáska tea összekeverve és minden nap 2x 1-1 csésze.

Női szőrösödés: Androgén erősödés van az illető hölgynél, ez a férfihormon. Korlátlan mennyiségben kell inni a fodormenta teát.

Ciszta, vagy mióma a petefészken: diólevél tea ½ l készíteni, ebből 2 dl. -t meginni és a maradék 3 dl-rel irrigálni, éjszakára, pedig a megáztatott füvet a hasra tenni és átkötni.

Cukorbetegség esetén a Béta sejt ellustul, és szinte várja az inzulint.

Megelőzésre: szederlevél tea bármennyi, bármikor

vagy: kukoricahéj tea

vagy: fehér babhéj tea 1-1 csésze, de ezt ritkán kell inni

Ha már kialakult a cukorbetegség és 6-7 körül van a cukor, akkor 3-4 hónapos olyan diéta, hogy nagyon kevés szénhidrátot szabad enni. Sokat kell mozogni. A cukor legfelső határa 6 mmol.

Fekete áfonya teát kell fogyasztani napi 1 litert, mivel ez inzulinpótló.

agydaganat: minden nap egyszerű petróleummal, amit háztartási boltokban lehet kapni a 2 nyaki ütőeret, kell bekenni és belemasszírozni napjában többször.

A teák elkészítésének módja minden zacskón rajta van, hogy áztatni, forrázni, vagy főzni kell-e?

ÉJFÉL ELŐTT KELL 2-3 ÓRA ALVÁS, EZ A LEGFONTOSABB ELVÁSI PERIÓDUSUNK.

DIÓLEVELET VI. hónap közepétől VII. hónap végéig kell begyűjteni és árnyékos helyen megszárítani, de jobb biztonságos gyógynövényeket árusító boltokban megvenni.

Remelem jo lesz valakiknek az itt olvasottak.

Maka47. Maka  2010. 11. 07. 14:10:43
Rákbetegek fóruma
Kedves Kkelly,

Azert irtam Neked ezt a ket markert, mert , ha ezek pozitivak , csak abban az esetben nezelödnek az Igaz doktorek ebben a neuroendokrin iranyban.

Kiolloztam neked egy nemet oldalrol , hogy mit neznek, ha felmerül ez a betegseg.

" Immunhistochemie [Bearbeiten]
Die Zellen neuroendokriner Tumoren exprimieren in der immunhistochemischen Färbung in der Regel die Proteine Synaptophysin, Neuronspezifische Enolase, und Chromogranin A."

Az, hogy volt apudnak prosztatarakja meg nem zarja ki a terjedest mas iranyba. Ha ezek a a markerek pozitivitast mutatnak kell ebben az iranyban keresgetni. De nem biztos, hogy ilyen iranyu apud betegsege. Azonban belelatni senkibe sem lehet kivülröl, meg honapokig csak talalgatni, hat...Arra ramegy a beteg...Az, hogy egy honapig semmit nem csinaltak nala azt jelenti fogalmuk sincs mit kellene tenni. Legalabb ezt az iranyt mozgasd meg Te( Igaz doktor ),aztan majd talan Neki lesz mas ötlete mi is a teendö az Edesapad eseteben. Mindenesetre egyaltalan nem VARNI ... Azt irod apukad rosszul van. Ez nem a halalt jelenti, hanem azt , hogy nem csinalnak vele semmit, ami a javat szolgalna. Tehetetlenek.
Most a sebeszeten fekszik ? Aztan viszik a Belgyogyaszatra. Nem Onkologiara ??
Szeretetböl irom mindezt neked es segiteni akarasbol.
Kivanok Edesapadnak teljes felepülest, neked sok-sok energiat a küzdeshez erte.
Maka48. kkelly 2010. 11. 07. 7:15:56
Rákbetegek fóruma
Kedves Maka!

Édesapámnak a tüdőrákhoz semmi köze, maximum a Prosztataspecifikus antigén PSA, és a Cancer antigén 19,9 hasnyálmirigy tumormakerekhez. A PSA az jó, viszont a CA 19,9 állítólag megemelkedett attól függetlenül, hogy a szövettana negatív lett.
Majd írok privit ha sikerült beszélni az orvossal.Most lehet hogy a hétfő az nem fog működni, mert pont hétfői nap szállítják át a belgyógyászati klinikára, és akkor majd azt az orvost kell megkérnünk. Mindenesetre én hétfőn azért elöljáróban beszélek azzal akit ajánlottál.49. kkelly 2010. 11. 05. 15:37:58
Rákbetegek fóruma
Kedves Maka!

Nem, nem kapott rá kemot, és azzal az indokkal, hogy szabályzat van rá, hogy amíg a beteg sárgaságban van nem kaphat kemoterápiát. A másik indok amiért nem adtak, hogy a máj meg van nagyobbodva, és azt mondták nem bírná ki a terápiát.
Harmadik indokként azt hozta fel, hogy már volt anno 2004-ben egy prosztata rákja, és idős beteg. (73 éves)

Hát ezt én sem értem, hogy miért nem kezelték eddig. Aki megműtötte epekővel, azt megkérdeztem. Ő műtötte volna hasnyálmiriggyel is, de mivel a hasnyálmirigy idegvégződésein vérzéseket találtak és meszesedést nem műtötték meg, mert nem tudták eldönteni hogy daganat avagy sem, illetve állítólag nem bírta volna ki az a 8 órás műtétet.

A lényeg a lényeg... rákérdeztem az orvosnál, hogy azt mondta nekem az utólsó beszélgetésnél, hogy a szövettantól teszik függővé, hogy mi legyen a kezelés, de mondom azóta sem kezelik és eltelt egy hónap.

Istenem csak ne legyen beteg az ember, mert úgy sz@rnak az emberre...


50. Netboszi 2010. 10. 29. 15:18:53
Rákbetegek fóruma
lehet, hogy sak nekem új.

A Georgetown University Medical Center kutatói állatkísérleteik során arra az eredményre jutottak, hogy a ginkgófa levelének kivonata nagymértékben csökkenti az agresszív daganatok növekedését.

Bővebben a ginkgófáról
A Japánban, Koreában és Kínában őshonos, de az egész világon megtalálható ginkgófa, más néven páfrányfenyő (Ginkgo biloba) leveléből származó kivonat nagy népszerűségnek örvend, mivel azt tartják róla, hogy javítja a memóriát. A természetes eredetű anyagot jelenleg az Alzheimer-kór elleni egyik lehetséges gyógyszerjelöltként is tesztelik.

Vassilios Papadopoulos és munkatársai korábbi kísérleteik során már kiderítették, hogy a ginkgó kivonata emlőtumor-sejtekkel szemben képes rákellenes hatást kifejteni, most pedig arra voltak kíváncsiak, hogy a vegyület hat-e másfajta tumorsejtekre, illetve a tumorok kialakulásának megelőzésében is hasznosítható-e.

A koleszterin megkötéséért felelős receptrorok szerepe

A kutatók azért kezdtek el érdeklődni a ginkgófa kivonatának rákellenes hatásai után, mert korábbi eredményeikből arra lehetett következtetni, hogy a vegyület kölcsönhatásba léphet az ún. külső típusú benzodiazepin receptorral (peripherial-type benzodiazepine receptor; PBR), amelyet a kutatócsoport az elmúlt húsz évben részletesen tanulmányozott.

Sikerült például meghatározniuk, hogy ez a receptor szerepet játszik a koleszterinnek a sejtek mitokondriumaiba történő bejuttatásában. Egyes sejtekben a mitokondiumok - az energia előállításában és annak elraktározásában szerepet játszó sejtszervecskék - szteroidhormonok előállítására használják a koleszterint. Ezek a hormonok szabályozó funkciót töltenek be a szervezetben, és többek között a sejtek növekedését segítik elő.

Az elmúlt évek során azt is vizsgálták, hogy a rákos sejtek felszínén vajon több koleszterint megkötő receptor található-e, mint a normális sejtekben. Azt találták, hogy ez néhány, nagymértékben invazív rákfajtánál valóban így van. A fokozott ütemű növekedés miatt a rákos sejteknek szüksége van rá, hogy folyamatosan új sejtmembránokat termeljenek, a koleszterin pedig ezeknek a membránoknak az egyik fő összetevője.

A gingkó kivonat rákmegelőző hatása egerekben

A korábbi, 2000-ben végzett kutatások fő célja annak meghatározása volt, hogy milyen hatással van a ginkgó kivonata a receptorok kifejeződésére. A kísérlethez olyan emlőrákos sejteket választottak, amelyek a normálisnál nagyobb mennyiségben hordozták ezeket a receptorokat, majd az egerek szervezetébe juttatták a sejteket, és ezt követően a ginkgó kivonatával kezelték az egereket.

Harminc nappal később megfigyelték, hogy a tumorok nagysága 35%-kal csökkent azokhoz az egerekhez képest, amelyeket nem kezeltek a kivonattal. Ez a hatás annak volt köszönhető, hogy a kivonat befolyásolta a koleszterint megkötő receptorok kifejeződését.

Az újabb kutatás során arra keresték a választ, hogy a kivonat hasznosítható-e az emlődaganatok kialakulásának megelőzésében. Azt is szerették volna kideríteni, hogy az emlőrákon kívül más típusú rákfajtáknál is túlzott mértékben vannak-e jelen a receptorok, és ezeknél a daganattípusoknál is érvényesül-e a vegyület korábban megfigyelt rákellenes hatása.

Ezúttal olyan egereken vizsgálták a kivonat hatását, amelyek szervezetébe előzetesen emberi emlő- és agydaganatokból (glioma) származó rákos sejteket juttattak. Az egerek - a korábbi kísérlettel ellentétben - a tumorsejtek bevitele előtt is kaptak a kivonatból, majd ezt követően is. Az eredmények szerint a kivonat a vizsgálat ideje alatt 80%-os hatékonysággal lassította az emlődaganatok növekedését a nem kezelt egerekhez képest. A lassabb fejlődést az agyadaganatoknál is meg lehetett megfigyelni, azonban itt csak ideiglenesen és jóval kisebb mértékben hatott a készítmény.

A további eredmények szerint nemcsak az emlőráknál, hanem az agy-, a vastagbél- és a prosztatarák egyes fajtáinál is nagyszámú PB-receptor van jelen a sejtek felszínén. A kivonat jelentős mértékben lassította az agresszív módon terjedő ráksejtek szaporodását (sejttenyészetben), azonban semmilyen hatása nem volt a nem-invazív típusú rákfajtákkal szemben.

"Biztatónak tűnik, hogy a ginkgófa kivonata képes volt mérsékelni ezeknek a rákfajtáknak az agresszív terjedését. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ezek még csak állatkísérletek, így azt egyelőre nem tudhatjuk, hogy emberekben is hasonló rákellenes hatásai lesznek-e a vegyületenek" - mondta Papadopoulos.

Az eredeti közlemény az Anticancer Research c. folyóirat idei első számában jelent meg.


1. lap (2. lap) >>>3 lap

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
-->