Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Fórum
Keresés:


7951. baboka 2008. 04. 28. 20:33:35
Rákbetegek fóruma
szia maka és mindenki.ujra itt vagyok. és jol vagyok.a vizsgálatok majd szept.-en folytatodnak mert az orvosom beteg hisz ő is ember!a hasi ct-m eredménye jo lett kissebbek lettek a nyirokcsomok!! és nincs tőbb.nekem volt májbiopsziám ami tüvel történik és mondhatom addig még csinálták nagyon nagyfájdalmam volt.utánna nem viszont a jobbvállba sugárzo fájdalom 2-hétig mégelég nagy volt, de elviselhető.ezzel nem akarok senkitelilyeszteni. ez csak 1-2percigtartofálydalom 2-hétig tarto szigoru pihenés!!!!


7952. zsóka 2008. 04. 28. 20:04:55
Rákbetegek fóruma
Szia Kriszi!
A radikális talán azt jelenti, hogy teljesen kipucolják azt a részt ahol van a csomó persze azt is kiveszikés nem altatásban hanem epidurálisan, ettől félek.Ki tudja meddig fog tartani.
Szia Tuli! Nem én voltam de azt hiszem hogy Kriszi volt, kérdezd tőle.

Üdv. mindenkinek:Zsóka


7953. ... 2008. 04. 28. 18:30:44
FLAVIN7
FLAVIN7 gyümölcslé kivonat (ital)
A Flavin7 Kiváló élettani hatással rendelkező gyümölcsök kivonata. Igen gazdag polifenolokban, flavonoidokban és növényi antioxidánsokban, melyek a szervezetben gyökbefogó hatásuk révén megvédenek a szabadgyökök romboló hatásaitól. Ennek köszönhetően csökkentik a káros sejtfolyamatokat, lassítják a sejtek öregedését, segítik a vitaminok hasznosulását a szervezetben. Rendszeres fogyasztása csökkenti a szervezetbe kerülő, valamint az ott keletkezett oxidatív szabadgyökök romboló hatását, védve ezzel a sejteket, biztosítva azok zavartalan működését. Kiemelt fontosságú tehát a megelőzés szempontjából. A már kialakult betegség esetén a kezelések kellemetlen tüneteit csökkenti, gyógyító hatásukat pedig elősegíti.

Javasolt adagja:
-Megelőzés céljából napi 5 ml, kúraszerűen 4-6 hónapig, de folyamatosan is használható. 40 év felett napi 2-szer 5 ml ajánlott.
-Kiegészítő terápiaként: napi, 2-szer 10-15 ml étkezés közben, illetve után.
Közvetlenül, vagy gyümölcsléhez, langyos teához, ivóvízhez keverve is bevehető. Pár percig a nyelv alatt tartva gyorsíthatj


7954. zsóka 2008. 04. 28. 15:36:32
Rákbetegek fóruma
Sziasztok fórumozók! Szia Maka, Kriszi!
Maka remélem szerencsés volt az utazásod. Megjött a PET.erdményem, nem tudom hogy öröljek-e neki mert ahonnan januárban kivettek 1ny.csomót most is van ott 2db 2,5cm-ess és 2,8cm-es nem találtak origót.Elmentem az onkológushoz aki műtétet javaso/radikálist/de ehhez ismét konzilium kell!Úgyhogy a jövő szerdán kell visszamenni, s keresni 1 jó sebészt mert akihez szerettem volna menni bevan táblázva juniusig,én addig nem tudok várni!Maka van itt 1-2dolog amit nem értek a leleten de a doki aztmondja hogy az semmi. Majd priviben leírom neked és megbeszéljük.
Sok szerencsét mindenkinek, kitartást!!
Zsóka


7955. Santál 2008. 04. 28. 7:44:08
Rákbetegek fóruma
5 cm-es területet képes befogni a tű!!!!!!


7956. Santál 2008. 04. 28. 7:42:39
Rákbetegek fóruma
Kedves Ibolya! Még annyit a Péterfy u.beavatkozásról,hogy a tűket nekünk kell megvenni,aminek darabja 24o.ooo.-Ft. cm-es területet képes befogni a tű/amit kétszer lehet használni/Nagyon szuper orvoscsapat dolgozik ott élükön Dr.Magyar Tamás onkológia vezető főorvossal.Nem csak májon lehet elvégezni a műtétet,hanem máshol is.Előzetes bejelentkezés alapján összehívott konzulium dönti el,hogy mikor és mit lehet,vagy nem lehet!!!!


7957. gmh 2008. 04. 27. 20:43:11
Rákbetegek fóruma
sziasztok.tudnátok nekem segiteni?a rokonomnak azt mondták pesten van egy májspecialista dr.jakab zsolt (azthiszem) aki olyan műtétet hajt végre a májon ami vér nélküli.fogalmam sincs mi lehet ez.mennyire veszélyes stb.ha valaki hallott már róla kérlek segitsetek.köszi


7958. laurinyecz 2008. 04. 26. 21:32:50
Rákbetegek fóruma
Kedves Manuéla!
Borzasztó lehet ez az orvosnő! Egyszerűen ha tudjátok beszéljetek külön a kiszemelt orvossal, ha van valaki akihez szívesen járnátok. Én úgy tudom nem szabhatja meg hogy kihez jár a beteg, mert szabad orvosválasztás van!!!!!!!!!
Egyébként az egyik női klinikán belül épen 1 hete cseréltem orvost 8 év után. Az orvos sem mert semmit szólni, vállalt. Nem kérdezte meg miért nem megyek a másikhoz. Elkerültük a kellemetlen helyzeteket. Ahol megyek akihez akarok!
Jó egészséget kívánok és miharabb megoldodjon ez az orvosválasztási dolog. Üdv. Ibolya


7959. kriszi 2008. 04. 26. 18:07:05
Rákbetegek fóruma
Szia Andi!Persze a betegségért nem lehet az orvost hibáztatni,de én ma már tudom,hogy ezt a műtétet amit sajnos rutin műtétnek vesznek,ezt is nagyobb odafigyeléssel kellene megoldani.Nagyobb odafigyeléssel lehet nem ez lenne a 4.műtétem.
Az első kettőt biztos colposcop nélkül végezték a 3.-nál azt mondták kolposcoppal fogják végezni így jól láthatók a határok,de mint látod így sem látták vagy nem azzal csinálták.Ki tudja?
A mostani műtét előtt alapos vizsgálaton estem át,hogy mekkora területet érint a dolog.
Nekem súlyos displsia hsil és 0.stádium.
Minket Győrbe küldtek ott végezték el a videocolposcopot,könyvet is írt ezekről a szövettani elváltozásokról a 2 doki.
Nem tudom ti is jártok onkológushoz?Vizsgálják a tesód colposcoppal is.
Sajnos ezt a vizsgálatot legtöbbször elfelejtik a dokik,csak kukucs,cito levéve és ágyő.
Vigyázzatok nehogy tovább terjedjen az elváltozás.
Lehet túlságosan óvatos vagyok már.
Kérdezted mióta,én már 6 éve küzdök.Először nagyon sötét voltam hozzá,semmit sem értettem,de már kicsiszolódtam.Már tudom mit kellett volna tennem.
Ez van,4.a ráadás.Nekem már van tapasztalatom.
Nem akarom túl borúsan leírni a helyzetet,csak nem szeretném,ha más is ilyen helyzetbe kerülne mint én.Remélem tudtam segíteni.Szorítok,hogy sikerüljön a tesódnak a gyógyulás.

Szia Tuli!
Köszönöm a bíztató szavakat,jó utat!


7960. Manuéla 2008. 04. 26. 15:56:16
Rákbetegek fóruma
T.Laurinyecz! Mi nem voltunk annyira oda a MÁV Kórházért csak úgy kerültünk oda,hogy a korábbi Kórház/megszünt,eladták/Szabolcs utcairól van szó.Aztán az egész Onkológia átköltözött a Podmaniczki utcába.Ez is a MÁV,csak nem a Dózsa György útról van a bejárata.A régi épület 3.-ik emeletét renoválták és ezt kapta meg a Szabolcs utca.Na és itt uralkodik a Dr Pápai,akit véleményem szerint még a saját kollégái is utálnak.Egyébként nagyon jó orvos csapat dolgozik ott,csak a Pápai felügyeli őket.Szerintem csak az számit,amit ő mond.Egy úgynevezett"kiskirály"Egy rideg és gonosz tekintetű nő!!!!!!!!Ráférne,hogy valaki a fejére verjen egy jó nagyot,talán akkor magához térne!!!
Igaza van Santál-nak,aki szintén ezzel a problémával küzd!A pénz persze nem utasítja vissza!!!!!Sőőőőőőőőőőt,ha nem adsz rendszeresen,akkor nem is akar megismerni!!!!!!


7961. laurinyecz 2008. 04. 26. 10:51:12
Rákbetegek fóruma
Kedves Manuela!
kb. 10 év mi is nagyon "oda voltunk" a MÁV Kórházért. Tavaly lettek Vasútegészségügyi Kht. Úgy hallottam hogy megszüntek. Ezek szerint nem volt jó az informátorom.
Sajnos tavaly is orvohiánnyal küzdöttek. Pl. olyan friss nyugdíjas dokinőt alkalmaztak, aki életében nem tudott a ranglétrán előre lépni. Aki engem kezelt 10 éve az pedig elment onnan dolgozni. Nagyon nagy tudású orvosnő volt. ÍGy ez a nyugdíjas hölgy össze-vissza kezelt. Mellé fogott a dolgoknak. Elmentem mert fájt lábam, majd kezeltette a derekamat hogy szerinte attól fáj, míg már a gerincem is fájt. Nagyon örült magának, hogy gyógyszer nélkül gyógyít! Persze én pedig dolgoztam. Egyébként nyirokrendszerem működött szabálytalanul a lábamba!
Egy jó tanács! Miért nem mentek egy igaz nagy onkológiai intézetbe!!! Ahol igazi régi nagy szaktudású orvosok dolgoznak. DE!! Ott minden kis orvost felügyeli a nagyobb tudosú szakorvos. Én ajánlanám az Radiológia Intézetet. Dr. Dank Magdolna docens hölgyet. Beutaló szükséges hozzá, telefonálni kell és az asszisztensét kell kérni. Majd ő ad időpontot. Ő is maj egy felügyelő orvost fog kijelölni, de annak csak az a dolga, hogy végrehajtsa az ő utasításait.
A MÁV Kórház valahogy nem tud talpra állni. Nagyon sok kíváló orvos elment onnan dolgozni a bizonytalanság miatt.
A MÁV Kórház tévedett amikor azt gondolta, hogy mindegy kit ültet be a szobákba, csak orvos legyen. Ráadásul 300 Ft-os vizitdíjért!
Nagyon jó egészséges mindenkinek!


7962. Maka 2008. 04. 25. 23:05:25
Rákbetegek fóruma
Szia Kriszi

A multkor nem valaszoltam, mert mar pakolok nagyon, ugyanis utazom haza. Persze azt kivanom, hogy a legjobb legyen neked minden a mütettel kapcsolatban. Szörnyü ez az egesz, hogy nem lehet a vegere jarni, es mindig elvarja mindenki mindenhol, hogy ertsünk ezekhez a dolgokhoz. Keptelenek összefogni ezt a betegseget. Kivanok neked minden vizsgalathoz nagyon jo eredmenyeket es sikeres mütetet.
Üdvözlettel Kati


7963. Manuéla 2008. 04. 25. 17:37:47
Rákbetegek fóruma
Sziasztok Kedves Fórumozók!
Ki tud nekem segíteni a szabad orvosválasztás lehetőségében???????A MÁV Kórház Podmaniczki utcai Onkológiai Intézet nagyhatalmú Igazgató asszonya Dr.Pápai Zsuzsa választ orvost a betegeknek.Nem engedi,hogy ők válasszanak,hanem azt mondja,hogy"én osztom le"A testvéremnek éppen elég a betegsége és akkor még ilyen problémákkal is meg kell küzdenie.Az osztályról egyik orvosnő szülni ment,egy másik pedig faképnél hagyta Pápait!Helyettük egy nagyon fiatal orvost alkalmaz és a régi betegeket automatikusan erre az emberre bízza.Miért nem az új betegekből tölti fel a fiatal doki ügyfeleit.Nagyon sokan fel vannak háborodva Pápai embertelen és jellemtelen magatartásán.


7964. Santál6o 2008. 04. 24. 17:04:48
Rákbetegek fóruma
Szia Zsóka!Budapesti Kórház érdekel,mert Pest megyében lakom.


7965. haragszom 2008. 04. 24. 16:27:53
Rákbetegek fóruma
Mindenkinek a segítségét szeretném kérni! A férjemről 1 hónapja derült ki, hogy daganatos. Először agyműtéten esett át, két napja tüdőműtéten.
A műtét abból állt, hogy felnyitották, és visszavarrták. Az orvos semmivel nem biztat. Én hallottam az Avemarról...Szeretnék segíteni a férjemen /ha ezzel lehet/ de sajnos nem tudom megvenni. Ha valakinek van, és nem használja már, szivesen átvenném tőle jelképes összegért.
Köszönöm annak, aki segíteni szeretne


7966. Santál60 2008. 04. 24. 14:25:06
Rákbetegek fóruma
Kérni szeretnék Tőletek.Ki tud egy olyan Onkológiai Intézetet megnevezni,ahol én személyesen választhatom meg az orvosom!A doktornő,akihez tartoztunk korábban kilépett és a főorvos közölte,hogy majd ő fogja kijelölni,hogy ezután kihez tartozunk.Én közöltem vele,hogy mi már választottunk és erre jól lehordott bennünket,hogy ő az Intézmény főorvos
a és ő dönti el,hogy ki kihez fog kerülni.Természetesen,hogy betegjogi képviselő segitségét is kérni fogom,mert úgy tudom,hogy szabad orvosválasztás van.Erről ha valaki többet tud,kérem,hogy segitsen.
Köszönettel: Santál


7967. ... 2008. 04. 23. 12:14:44
Rákbetegek fóruma
cinci.A+B+C_mind ellen van ellenanyagom vagy pedig valamit nem jo csináltak és nem elenörizték. az EO_m időnként kb 20% hasba tőbb megnövekedett nyirokcsomo van ami 2004_ben joindulatu de reaktiv volt.AMA:SMA:pozitiv.ERCP-vizsg.az intra és extrahepatikusepeutak kifejezettengracilisak felmerül a PSC gyanuja.na most ennnyi.NEMvettem semmit kötözködésnek sem töled sem mástol minden véleménynek és hozzászolásnakörülők!


7968. kriszi 2008. 04. 23. 11:22:23
Rákbetegek fóruma
Szia Andi!Sajnálom a tesódat vegyétek kézbe a dolgot nehogy úgy járjatok mint én,nekem már átterjedt a hüvely felső boltozatára is.Azt is elfogják most távolítani és plasztikázzák.Sajnos nálam mindig csak a méhnyakat vagdalták,hiába írta az onkológus,hogy máshol is van elváltozás.Persze belevágtak kicsit ide,kicsit oda,oda is ahova nem kellett volna.
Írta az onkológus,hogy melyik oldali boltozat ők a másik oldalból vettek szövetet ami egyészséges volt,csak úgy találomra.
Andi figyeljetek nagyon oda,tanuljatok más esetéből.Ez a fajta elváltozás nem terjed gyorsan mert laphámban van,van még időtök a számotokra legjobb orvost megtalálni,ne hamarkodjátok el,de ha nem az épbe történt a metszés akkor ne hagyjátok annyiba.

Szia Tuli!Örülök,hogy megvagy!Mindent bele vedd fel a harcot,ha ilyen kitartóak vagyunk biztos sikerülni fog.

Köszi Maka a bíztatást,úgy érzem most már sikerülnie kell!Annyira örülnék már egy P2-nek vagy P1-nek vagy az már túlzás?Szerintem nem,már megérdemelném.

Szép napot mindenkinek,igaz felénk kicsit borongós.


7969. Maka 2008. 04. 23. 7:31:45
Rákbetegek fóruma
Szia Zsoka
Aprilis 27.-en megyek es majus 6.-an jövök. Közben nem forumozok, legfeljebb a ferjem gepebe belenezek, de onnan nem irok. Ird be a CT eredmenyet, vagy ird meg a telefonszamodat a privat cimemre es fölhivlak .Ha jo a lelet es megsem kell a gyogyszer nekem ugy is jo, mert van akinek kell. Csak irjal, vagy telefonalj.
Puszi Kati


7970. Pkata 2008. 04. 22. 22:12:27
Rákbetegek fóruma
Megmaradt egy teljes kúrára való Polyoxidonium injekció. ( 10 ampulla), több nem is kell belőle. Röviden: Szuper immunerősítő szer, használatával elérhető, hogy a szervezet saját maga ismerje fel és pusztítsa el a rákos sejteket. Minden más alternetív gyógymód közben/elött alkalmazható. EU-s készítmény, magyarországon több orvos is ajánlotta, de csak külföldről lehet beszerezni. Sajnos mire mi be tudtuk szerezni, addigra már nekünk késő lett. Interneten is rá lehet keresni, vagy itt a fórumon. Email: kata.patek@gmail.com, akit érdekel jelezze.


7971. tuli 2008. 04. 22. 22:08:19
Rákbetegek fóruma
Sziasztok, szia Kriszi!

Jól esett, hogy gondolsz rám. Igazából azért nem írok, mert annyi minden történik velem, hogy regényt írhatnék ide, de miután lassan én magam sem értem a dolgokat, le sem tudnám írni. Állandóan jövök-megyek, műtétre, vizsgálatra, konzultációra, kemóra... Ma hajnal 6-kor indultm Pestre és este 9-re értem haza. Kemóra indultam, egész más lett belőle, 6 órát vártam egy orvosra.
De ami a lényeg, úgy néz ki, műthető mindkét daganatom roncsolással. ( kettő? ma két orvos nézte a ct-t, az egyik egyet lát a májban, a másik hármat....) De ha három, talán még úgy is műthető.Szóval, bonyolódik folyamatosan.

Kriszi! Sok sikert! Sajnos nekem se sok jó véleményem van a Kék Golyóról, de éppen a napokban találtam rá a régi kedves doktornőmre a googliban, és pl. most Ő is ott van. Biztosan változik ott is a gárda, jóra cserélődnek. Szurkolok!

Edo!

Tüdő és máj áttétnél valóban elképzelhető az agy, annak pedig az epilepszia lehet a tünete. Nem vizsgálták még?

Szép álmokat mindenkinek! :)


7972. Maka 2008. 04. 22. 22:02:43
Rákbetegek fóruma
Kedves Forum

Aki meg nincs tul a nögyogyaszati müteten es keres egy jo orvost az keresse föl a Kutvölgyiben Dr Vida Gabort. A növeremet 2001-ben operalta, utana megkapta a kemot a Baross utcai nögyogyaszaton Dr Sszanto Andrastol es azota teljesen rendben van. Lehet az is ,hogy veletlen, de minden esetre az eredmeny miatt csak jot mondhatunk rola.Tudom, hogy nagyon nehez a megfelelö legjobbat megtalalni.
Kedves Kriszi, mi mindnyajan hiszünk abba,hogy ez nagyon jol fog Neked sikerülni.Sok-sok eröt es kitartas.
Üdv. Kati


7973. Andi 2008. 04. 22. 21:10:57
Rákbetegek fóruma
Szia Kriszti!

Olvastam a beírásod, sajnos a nővérem is uebben a cipőben van mit Te, őt 2 hete műtötték és azt mondta az orvosa, hogy meg kell ismételi a műtétet. Holnap már többet tudunk mert személyesen megy be az eredményért és akkor részletesen elmagyarázza hogy mi a helyzet. Lehet, hogy nála sem sikerült rendesen kioperálni és ezért kell megismételni? Gyógyulást és minden jót kívánok!


7974. kriszi 2008. 04. 22. 18:29:13
Rákbetegek fóruma
Sziasztok!Köszönöm mindenkinek aki gondol rám és szorít,nagyon nagy segíség ez.Jó ez a fórum,mert aki nincs ebben a cipőben persze megérti,de nem érzi át a problémát és,hogy mi megy végbe ilyenkor az ember lelkében.
Maka én feküdtem már a Kék golyóban,ott is műtöttek már,szám szerint 3.műtétem volt ott.Sajnos akkor sem sikreült,mert a metszés nem az épben történt.
Tudom butaság ezt kérdezni,hogy amit harsog a tv,rádió,hogy egy egyszerű méhnyakrák,ha korán diagnosztizálják,jól gyógyítható,nálam miért nem?Pedig az elejétő fogva jártam és először még csak 0.stádium sem volt,szó nem volt méhnyak rákról "csak" súlyos diszplázióról.Miért nem sikerült soha rendesen kioperálni,miért nem hittek az onkológusomnak?Persze fel kellene adnom ezeket a kérdéseket és belenyugodni,de itt jön a De,ha ez nem történik akkor nem terjed tovább és nem lenne ilyen nagy műtétem.Operációs szempontból nem rajtam múlt,de sajnos mindenki csak megrántotta a vállát.Az onkológusom hiába írta le pontosan hol az elváltozás,addig soha nem jutottak el a kimetszésben.Tavaly decemberben akart volna újra műteni aki a 3.operációt végezte,de én nem mentem vissza,mert féltem,ha az előző nem sikerült akkor most miért sikerülne,nem bíztam benne.
A kineziológusom akihez jártam ő ajánlotta azt az orvost aki fog operálni,ő eddig az Istvánban dolgozott.Mondjuk akik a szövettant vizsgálták a Kék golyóban ők nagyon komolyan vették a dolgot,mindent részletesen elmagyaráztak és nem értették miért nem történik már valami véglegesen jó operáció.
Ezt mi sem értettük,akkor kezdtem el a léböjtött,most is sokat iszom belőle és nem eszem húst.
Hálás vagyok,hogy decemberben nem egyeztem bele a műtétbe.
Látjátok mindennek van értelme.
Most kicsit sokat írtam,remélem azért sikerül a végére érni.Kicsit panasz is volt,köszönöm,hogy meghallgattatok.
Nem hibáztatok senkit,de ennyi műtét kicsit sok már.Most kiírtam magam.
Még csak annyi,hogy lehet azért nem lett rosszabb az állapotom mert végig csináltam valamilyen kúrát.Ezt nem fogjuk már megtudni.

Zsóka remélem jó lesz az eredményed és beszámolsz majd róla.

Vajon Tulival mi van,régebben sokkal aktívabb volt,hol vagy Tuli?

Mindenkinek jó egészséget kívánok!


7975. Maka 2008. 04. 22. 16:50:38
Rákbetegek fóruma
Szia Kriszi

Nagyon jo korhazat talaltal. Ott mar nagy a tapasztalat. Utana persze meg lehet hasznalni az alternativ dolgokat.Söt kell is erösiteni. Sokan fogunk erted szoritani. Azt kivanom amit a Zsoka sok-sok szor.
Üdv. Kati


1. lap 2. lap 3. lap 4. lap 5. lap 6. lap 7. lap 8. lap 9. lap 10. lap 11. lap 12. lap 13. lap 14. lap 15. lap 16. lap 17. lap 18. lap 19. lap 20. lap 21. lap 22. lap 23. lap 24. lap 25. lap 26. lap 27. lap 28. lap 29. lap 30. lap 31. lap 32. lap 33. lap 34. lap 35. lap 36. lap 37. lap 38. lap 39. lap 40. lap 41. lap 42. lap 43. lap 44. lap 45. lap 46. lap 47. lap 48. lap 49. lap 50. lap 51. lap 52. lap 53. lap 54. lap 55. lap 56. lap 57. lap 58. lap 59. lap 60. lap 61. lap 62. lap 63. lap 64. lap 65. lap 66. lap 67. lap 68. lap 69. lap 70. lap 71. lap 72. lap 73. lap 74. lap 75. lap 76. lap 77. lap 78. lap 79. lap 80. lap 81. lap 82. lap 83. lap 84. lap 85. lap 86. lap 87. lap 88. lap 89. lap 90. lap 91. lap 92. lap 93. lap 94. lap 95. lap 96. lap 97. lap 98. lap 99. lap 100. lap 101. lap 102. lap 103. lap 104. lap 105. lap 106. lap 107. lap 108. lap 109. lap 110. lap 111. lap 112. lap 113. lap 114. lap 115. lap 116. lap 117. lap 118. lap 119. lap 120. lap 121. lap 122. lap 123. lap 124. lap 125. lap 126. lap 127. lap 128. lap 129. lap 130. lap 131. lap 132. lap 133. lap 134. lap 135. lap 136. lap 137. lap 138. lap 139. lap 140. lap 141. lap 142. lap 143. lap 144. lap 145. lap 146. lap 147. lap 148. lap 149. lap 150. lap 151. lap 152. lap 153. lap 154. lap 155. lap 156. lap 157. lap 158. lap 159. lap 160. lap 161. lap 162. lap 163. lap 164. lap 165. lap 166. lap 167. lap 168. lap 169. lap 170. lap 171. lap 172. lap 173. lap 174. lap 175. lap 176. lap 177. lap 178. lap 179. lap 180. lap 181. lap 182. lap 183. lap 184. lap 185. lap 186. lap 187. lap 188. lap 189. lap 190. lap 191. lap 192. lap 193. lap 194. lap 195. lap 196. lap 197. lap 198. lap 199. lap 200. lap 201. lap 202. lap 203. lap 204. lap 205. lap 206. lap 207. lap 208. lap 209. lap 210. lap 211. lap 212. lap 213. lap 214. lap 215. lap 216. lap 217. lap 218. lap 219. lap 220. lap 221. lap 222. lap 223. lap 224. lap 225. lap 226. lap 227. lap 228. lap 229. lap 230. lap 231. lap 232. lap 233. lap 234. lap 235. lap 236. lap 237. lap 238. lap 239. lap 240. lap 241. lap 242. lap 243. lap 244. lap 245. lap 246. lap 247. lap 248. lap 249. lap 250. lap 251. lap 252. lap 253. lap 254. lap 255. lap 256. lap 257. lap 258. lap 259. lap 260. lap 261. lap 262. lap 263. lap 264. lap 265. lap 266. lap 267. lap 268. lap 269. lap 270. lap 271. lap 272. lap 273. lap 274. lap 275. lap 276. lap 277. lap 278. lap 279. lap 280. lap 281. lap 282. lap 283. lap 284. lap 285. lap 286. lap 287. lap 288. lap 289. lap 290. lap 291. lap 292. lap 293. lap 294. lap 295. lap 296. lap 297. lap 298. lap 299. lap 300. lap 301. lap 302. lap 303. lap 304. lap 305. lap 306. lap 307. lap 308. lap 309. lap 310. lap 311. lap 312. lap 313. lap 314. lap 315. lap 316. lap 317. lap 318. lap (319. lap) >>>320 lap

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
-->