Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Fórum
Keresés:


26. Fagyöngy 2012. 08. 17. 23:22:17
Rákbetegek fóruma
Kedves Fórumozók!
Hozzászólást nem írtam a fórumon, de rendszeres olvasója vagyok. Sajnos a témában érintett is. Két és fél éve diagnosztizáltak nálam petefészekrákot, rengeteg áttéttel, gyermekfejnyi tumorral a hasban. /hasfal, belek, máj/. III. stádium. Az első műtétemnél, amit az ország egyik elismert onkológus sebésze csinált, csupán megállapította a helyzetet, a tumorhoz nem nyúlt, mondván a hasi artériához kapcsolódik. Szövettanhoz mintát vett és összevarrtak. Aminek egyik következménye 3 kisebb sérv lett. A további javaslat, menjek el kemoterápiára, ha a daganat kicsit összeesik, akkor megműtenek újból. A teljes lelki összeomlásom mellett egy dolog kezdett bennem nagyon hamar megerősödni, hogy igaz nem tudom merre tovább, de kemót nem akarok. Lányom, aki már olvasta a "Világ rák nélkül" című könyvet, elkezdett minden fele keresgélni, kutatni az alternatív módok után. Műtét után egy hónap sem telt el, és már kaptam az első B17-es kúrát. Nehéz időszak volt, közel 40 fokos lázat, hidegrázást idézett elő, ami azt mutatta, dolgozik a szer. Nagyon sokat segített a B 17 csapata, a fórumról egy tiszta lélek ember, és egy alternatív gyógyítás iránt elkötelezett orvos. Nagyon sok kisegítő vitaminra volt még szükség a MÉREGTELENÍTÉS-hez, illetve életmódváltás, étkezésem teljes átalakítása. Az idő múlásával 3 kúra és DCA eredményeként a tumormarker majdnem normális szintre csökkent vissza. Az áttétek megszűntek de az elsődleges probléma a petefészek nem nyugodott. Tavaly ősszel találtam két olyan orvost, akik ugyan nem értettek egyet az általam választott kezeléssel, de nem utasítottak el, és legjobb tudásuk szerint jártak el. A betokosodott, erős növekedésnek indult daganatot kivették. Újra felmerült a kemoterápia, amit újfent visszautasítottam. Ettől függetlenül a betegük maradhattam, folyamatos ellenőrzés mellett figyelik sorsomat. Jelenleg két MR vizsgálaton vagyok túl. Vérképem szintén jó. Tudom, hogy a háborút még nem nyertem meg, de csatázom. Jelenleg két db B17 500-as tablettát szedek és több gombát, gyógynövényt , rendszeresen méregtelenítek. Összefoglalva a legfontosabb dolgokat:
A B17 önmagában nem elég, ő "csak" a ráksejtek gyilkolását végzi. A máj, a vese, a nyirokrendszer TISZTÍTÁSÁRA nekünk kell folyamatosan gondot fordítani. A gombákkal az immunrendszert támogatni. Az étkezésünket átalakítani. Még egy nagyon fontos dolog. A család hozzáállása a beteghez. Én elmondhatom, hogy az enyém nagy szerencsémre erkölcsileg és anyagilag is mellettem áll.
A megfelelő terápia kiválasztásánál úgy érzem, hogy nagyon fontos, a hit, a kitartás. A döntés a betegé kell hogy legyen, hiszen az ő élete. Ennél a betegségnél nem szabad gyors eredményt várni, és főleg nem ugrálni a különböző gyógymódok között. Minden ember más, másként reagálhat. Mindenkinek gyógyulást, jó egészséget kívánok. Remélem, hogy évek múltán is tapasztalatot cserélhetünk és mindnyájan itt leszünk.


27. habveros 2012. 08. 17. 0:05:35
Rákbetegek fóruma
Kedves merlegno! ( 37646)

Mint már ismeretes, Maka nem tudja a B 17-et eltűrni, ami természetesen nem baj, ami viszont igen, hogy tök ismeretlen területről NYIVÁNOSAN mond véleményt. (próbáltad?)

Mint szintén ismeretes engem jó néhányan kineveztek a B 17 védelmezőjének, amit kategorikusan VISSZAUTASÍTOK, nálam csak a

KOMPLETT ALTERNATÍV TERÁPIA

jöhet szóba, aminek lehet eleme B 17, mint KILLER!

Mint abszolút ismeretes, az említett beszerzési helyről sem a B 17, sem a CÉZIUMKLORID alkalmazásához korrekt, mindenre kiterjedő (az alkalmazás feltételeire, idejére, veszélyeire vonatkozó) eligazítást nem adnak./innen erednek a bukovárik/

Na akkor mi is történt?
Kemo + B 17, valamelyik, esetleg együttesen (IGEN, ADHATÓ!) :

.” Két kúra után (amit kemoval együtt kapott) a mellkasi és hasi CT eredménye meglepően jó volt.”

ezt az eredményt produkálta.

Utána:
„kóházban azonnal koponya ct-t végeztek, ami agyi ÁTTÉTET állapított meg.”

OLVASANDÓ LETT VOLNA A :37569 sz. MTI közlemény, hogy ne kelljen visszakeresni, kicsit a lényeget az értelmezhetőség kedvéért kiemelve, itt van:

A kemoterápia a rákot is segítheti
2012.08.06. 12:10 - MTI

| A rákos sejtek elpusztítását megcélzó kemoterápia olyan károsodást okozhat az egészséges sejtekben is, amelynek hatására azok egy tumor növekedést fenntartó fehérjét választanak ki.
----------------------------------------------------------------------------------------------
A Nature Medicine című szakfolyóiratban közzétett tanulmányukban amerikai kutatók arra keresték a választ, hogy a laboratóriumi körülmények között könnyen elpusztítható ráksejtek miért annyira ellenállók az emberi testen belül.

A kemoterápia úgy működik, hogy a daganatban található gyorsan osztódó sejtek szaporodását gátolja. A tesztekben férfi páciensektől vett prosztatarákos szöveteket vizsgáltak, amiket korábban egy bizonyos típusú kemoterápia hatása érte, eközben találtak bizonyítékot a DNS-károsodásra a szövetek egészséges sejtjeiben.

Kimutatták azt is, hogy a vizsgált szövetekben lévő EGÉSZSÉGES sejtek,

AMELYEKBEN A KEMOTERÁPIÁTÓL SÉRÜLT A DNS,

TÖBBET TERMELNEK egy WNT16B jelű fehérjéből, amely segíti a rákos sejtek túlélését.

„A WNT16B szintjének növekedése teljességgel váratlan volt" – jelentette ki Peter Nelson, a tanulmány egyik szerzője,

a seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ munkatársa.!!!!!!!!!!!!/onkológus! Maka ne kezd fikázni legalább annyira jók, mint a profod/

A termelődő fehérje képes kapcsolatba lépni a környező tumor sejtekkel, támogatja növekedésüket, és ami még fontosabb, SEGÍTI a következő kemoterápiákkal szembeni ELLENÁLLÓ KÉPESSÉGÜKET.

A kemoterápiás kezeléseknél gyakori tapasztalat, hogy kezdetben a daganat jól reagál a szerre, vagyis elkezd zsugorodni,

később azonban gyors növekedésnek indul, ráadásul ekkor már ellenáll a további kemoterápiáknak.

A kezelések közti időben kimutathatóan felgyorsul a daganatsejtek sokszorozódásának aránya.

Eredményeiket a későbbiekben mell- és petefészekrákból származó szövetekben is igazolták a kutatók. A megállapítások felgyorsíthatják más kezelések, például az antitestekkel kiegészített kemoterápiák kutatását – vélik a szakemberek.

2012. augusztus 6., hétfő
----------------------------------------------------------------------------------------------
/kétség esetén, küldöm az előző napon megjelent német cikket/

Ez elég egyértelmű magyarázata annak, ahogy „merlegno” leírta a történteket.
/könnyű lehetne a saját bűnt más hibájának feltüntetni, igaz? Maka/

A daganatokról állítja az orvosi kutatás, hogy elég sok év kell a diagnosztizálható méret kialakulásáig, valamint, - amit a gyakorlat is igazol- eltüntetéséhez minimum ugyanennyi hónap szükséges.
/alternatív kezelésnek nem is elsődleges célja a tumor felszámolása, az inaktívitást kell elérni. Mindezt az említett leírásban szereplő időkhöz, tudván, hogy a legtöbb KILLER néhány nap alatt elveszíti védő képességét, a szervezet magára marad./

„Szomoru olvasni az ilyen beirasokat, mert butasag sorozata.”
Na ebben tökéletesen egyet értek Makával.
„Jo lenne, ha nem lenne pelda masoknak”
Ezt viszont vitatnám, legalább kiderül (-het), elég sok dolog, ami az alternatív kezeléseket, mint nem működőket bélyegzi, holott a fél alkalmazások, idő előtti abbahagyások, a BEKAPOK EGY BOGYÓT elmélet követése az igazi ok, csak nem veszi a fáradtságot senki a felderítésre, sommásan azonnal ÍTÉL!

Kedves merlengó! A leírásodból hol a :

TELJES, SZERVENKÉNTI MÉREGTELENÍTÉS LEÍRÁSA, GYAKORISÁGA, ELLENŐRZÉSE?

Meglepő a hír?, amit írok, NEM A KILLER A SAROKPONT, HANEM EZ!


Összegezve:
- hatott az első kemoterápia, kialakult a felfedezett rezisztencia, sőt az áttétképzés is megindult.
- első körben elképzelhető, hogy a kemóval szinergensen működött a B 17,utána azonban lezárult a hozzáférés.
- a céziumklorid kezelés ebben az esetben szerintem nem a legjobb választás, eredménye nem tetten érhető a fentiek okán./a májat viszont terheli/

„Tehát 8 hónap alatt lement 3 kúra b17 és kemo, az áttét kialakult.”

Csak a hűség kedvéért:

Tehát 8 hónap alatt lement 2 kúra kemoterápia, 3 kúra B 17, 1 adag Cézium klorid kezelés!

EZ ÍGY KORREKT,MÁSKÜLÖNBEN TÉVES KÖVETKEZTETÉSEKET INDIKÁL!
(bulváros csúsztatásm mások megtévesztése)

Szóval merlengó:

KILLER (daganat lefogása) + MÁJ-VESE-VASTAGBÉL- NYIROKRENDSZER MÉREGTELENÍTÉSE. (többször ismételve, volt időtök)

Így néz ki az alternatív kezelés vázlata, ha :
„ELVÉGZI a „házi feladatát”, a túlélési esélye 90 %-os vagy annál is magasabb.
Ha azonban először valaki a hivatalosan alkalmazott gyógymódoknak veti magát alá, azután pedig az alternatív kezelési eljárásokat alkalmazza, hosszú évek szenvedéseinek néz elébe, és mindössze 50 %-os túlélési esélye marad." By Webster Kher.

Sziasztok, Bandi

28. sanyec1984 2012. 08. 14. 9:31:31
Rákbetegek fóruma
Szép napot mindenkibnek!
Információt szeretnék kérni valakitől. Kemoterápia mellékhatásaként a daganat melletti nyirokcsomó elviselhetetlenül fájni kezdett. A műtéti eltávolítás előtt adták a kemoterápiát. Ez normális?
Köszönöm a segítséget.


29. csili 2012. 08. 07. 14:37:03
Rákbetegek fóruma
Kedves Betegek!
Amit bármilyen betegségre érdemes szedni az a ganoderma gomba kivonat.A Magyarországon 3 éve jelen levő DXN cég gyártja a legjobb minőségben. Erős méregtelenítő, sejtvédő, jelentősen csökkenti a kemoterápia mellékhatásait, stb.Bővebben a gombáról:
http://www.dxneurope.eu/pages/ganoderma_2/


30. habveros 2012. 08. 06. 22:07:56
Rákbetegek fóruma
Sziasztok!

Hülye Modzilla! Van még exploler,az nem akadékoskodik.
na figyeljetek, FEJLŐDIK AZ ONKOLÓGIA, már maga alatt fűrészel:


A kemoterápia a rákot is segítheti
2012.08.06. 12:10 - MTI

| A rákos sejtek elpusztítását megcélzó kemoterápia olyan károsodást okozhat az egészséges sejtekben is, amelynek hatására azok egy tumornövekedést fenntartó fehérjét választanak ki. A Nature Medicine című szakfolyóiratban közzétett tanulmányukban amerikai kutatók arra keresték a választ, hogy a laboratóriumi körülmények között könnyen elpusztítható ráksejtek miért annyira ellenállók az emberi testen belül.

A kemoterápia úgy működik, hogy a daganatban található gyorsan osztódó sejtek szaporodását gátolja. A tesztekben férfi páciensektől vett prosztatarákos szöveteket vizsgáltak, amiket korábban egy bizonyos típusú kemoterápia hatása érte, eközben találtak bizonyítékot a DNS-károsodásra a szövetek egészséges sejtjeiben.

Kimutatták azt is, hogy a vizsgált szövetekben lévő egészséges sejtek,

amelyekben a kemoterápiától sérült a DNS,

többet termeltek egy WNT16B jelű fehérjéből, amely segíti a rákos sejtek túlélését. „A WNT16B szintjének növekedése teljességgel váratlan volt" – jelentette ki Peter Nelson, a tanulmány egyik szerzője, a seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ munkatársa. A termelődő fehérje képes kapcsolatba lépni a környező tumorsejtekkel, támogatja növekedésüket, és ami még fontosabb, segíti a következő kemoterápiákkal szembeni ellenállóképességüket.

A kemoterápiás kezeléseknél gyakori tapasztalat, hogy kezdetben a daganat jól reagál a szerre, vagyis elkezd zsugorodni, később azonban gyors növekedésnek indul, ráadásul ekkor már ellenáll a további kemoterápiáknak. A kezelések közti időben kimutathatóan felgyorsul a daganatsejtek sokszorozódásának aránya.

Eredményeiket a későbbiekben mell- és petefészekrákból származó szövetekben is igazolták a kutatók. A megállapítások felgyorsíthatják más kezelések, például az antitestekkel kiegészített kemoterápiák kutatását – vélik a szakemberek.

2012. augusztus 6., hétfő

NO COMMENT!
(ha így írja az ángílus)

Bandi


31. habveros 2012. 07. 31. 16:57:01
Rákbetegek fóruma
Kedves mindenki!(akit érdekel)

Ezek itt"melléktermékek", úgy jöttek más témák mellett. Úgy gondoltam, megmentem ezeket, és, hogy ne a gépen haszontalankodjon, közzé teszem:

2005. május 13. 09:28
G. Kirkovits István - Rockszerda
Szabadalmaztatja rákmegelőző, és -gyógyító technikai eszközeit Lucza Béla, a Rockszerda által megtalált, rákkutatással foglalkozó szakember, aki Szent-Györgyi Alberthez hasonlóan a rák gyógyítását a molekuláris biológia helyett a fizika lehetőségével látja megvalósíthatónak. A találmányok segítségével a rák megelőzhető, gyógyítható, s reménykedhetnek az egészségügyi állapotuk javulásában a HIV-fertőzöttek és a leukémiások is. (Interjú Lucza Bélával!)
AZÓTA SEMMI „SZENZÁCIÓ”???????????,
„- Már ötven éve, hogy félévente bejelentgetik nagy szenzációval az áttörést a rákgyógyításban, és a mai napig nem történt semmi, csak a túlélési statisztika romlik folyamatosan. Nyolcvan évvel ezelőtt még csak minden századik embert érintett a rák, mostanra viszont minden második ember megbetegszik élete folyamán rákban. Ha ilyen ütemben haladunk, tíz-húsz év, és mindenki rákos lesz.”
MINDKÉT ÁLLÍTÁSON EL KÉNE KICSIT GONDOLKOZNI!

Friss hírek a rákról a Johns Hopkinstól :

(NEM DERÜL KI, HOGY MIKOR VOLT”friss”)


1. Minden embernek vannak ráksejtek a szervezetében. Ezek a ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amíg számuk több milliárdra fel nem szaporodik. Amikor egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek, hogy nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a tesztek nem képesek észlelni a ráksejteket, mivel azok még nem érték el a kimutatható mennyiséget.

2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.


3. Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy elpusztítsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy azok elszaporodjanak és daganatokká fejlődjenek.

4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt jelzi, hogy annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal állnak szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti, táplálkozási és életmódbeli tényezők.


5. Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat megszüntethessük, az étrend megváltoztatására és étrend-kiegészítõk bevitelére van szükség, ezekkel fogjuk megerősíteni immunrendszerünket.

6. A KEMOTERÁPIA során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvő ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a bélrendszerben stb. lévõ egészséges sejteket is, sõt egyéb szervek – a máj, vese, szív, tüdõ stb. - károsodását is okozzák.


7. A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti, roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és szerveket.

8. A KEMOTERÁPIA és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a daganat méretét. Azonban a KEMOTERÁPIA és a besugárzás hosszan tartó alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztulását elérni.


9. Amikor a KEMOTERÁPIA és a besugárzás hatására testbe túl sok méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertõzéseknek és komplikációknak.

10. A KEMOTERÁPIA és a besugárzás hatására a ráksejtek mutációval ellenállóvá válhatnak, ami megnehezíti elpusztításukat. Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire.


11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.

HA ILYEN EGYSZERŰ VOLNA?!!!!!


„Csak egyfajta rák van, a rák!

Orvosi szakkönyvekben nem érdemes új információkat keresni a rákról, mivel ezek kizárólag a gyógyszerekre összpontosítanak, az alternatív gyógymódokról hallgatnak. Hasznos információkat csak a biológia, mikrobiológia és a természettudományok területéről szerezhetünk.

A mikrobiológia több választ ad a rákkal kapcsolatos kérdésekre, mint az orvostudomány. Ma már vannak kutatók, akik egyértelműen állítják, hogy a rák mikrobás betegség, megértéséhez és kezeléséhez a mikrobás élettan és anyagcsere tanulmányozása adja a kulcsot.

MEG TÁN AZ ANYAGCSERÉT MEGZAVARÓ „ÉLETTÉR”-I HATÁSOKKAL IS KÉNE FOGLALKOZNI! EZ IS EGYSÍKÚ GONDOLKOZÁS

A normális anyagcsere az oxigén hozzáférhetőségétől, az enzimtermelés az ásványi anyagoktól, a tápanyagoktól, és a széndioxid eltávolításától függ. Az anyagcsere gyűjtőfogalom egy sor a szervezetben zajló, enzimek által irányított folyamat megjelölésére.”

EZT MEG KÉNE JEGYEZNI EGY ÉLETRE!

.

Felesleges MAMMO:

Csodás módon eltűnt melldaganatok? Szerző: GNL
2009. 01. 29. 07:15:03 Egyes páciensek rosszindulatú melldaganatai képesek egyszerűen önmaguktól felszívódni bármilyen terápia alkalmazása nélkül - ezt állítja egy norvég tudományos kutatócsoport, máris nagy vitákat kiváltva. Per-Henrik Zahl doktor, a norvég közegészségügyi intézet statisztikusa szerint a mellrák-daganatok 22 százalékban spontán módon, kezelés nélkül eltűnnek, ami azt is sugallja, hogy a tömeges rákszűrések túldiagnosztizálásokat eredményezhetnek.
Az amerikai orvosok szövetsége, amely a tanulmányt az Archives of Internal Medicine című folyóiratában tette közzé, hangsúlyozta: a norvég kutatók eredményei csupán megerősítenek a mellrákkal kapcsolatos korábbi tapasztalatokat, amelyek megdöbbentették a tudományos közösséget.
32. csili 2012. 07. 22. 17:37:26
Rákbetegek fóruma
A ganoderma gomba helyreállítja a szervezet öngyógyító képességét, lúgosít, helyreállítja a vérnyomást, keleszterin takarító,máj és általános méregtelenítő, oxigéndúsítja a szervezetet, nálunk csak étrend kiegészítő, de Japánban hivatalosan rák elleni gyógyszer, és Kanadában, az USA-ban és sok más országban is sikeresen alkalmazzák a kemoterápia mellett. Bővebben az emesekavezoja.dxnnet.com ill. az e-mail címen lehet érdeklődni.


33. Katalin 2012. 07. 17. 19:38:19
sztómaterápiás nővér
Kedves Henike!
Igen, colostomával lehet szexuális életet élni. Hogy mennyit kell ezzel várni, vagy mennyit érdemes műtét után ezzel várni, arra nincs általános előírás. Amikor a sztómaviselő kivánja, akarja a szexuális együttlétet partnerével, lehetséges. Azt azonban nem írta meg, hogy milyen ok miatt volt szükség az Ön esetében a sztóma készítésére: pl. gyulladásos bélbetegség, vagy daganat miatt, ill. hogy történt-e Önnél végbélkiirtás vagy sem. Történt-e kemoterápia vagy sugárkezelés? Ezek ugyanis befolyásolják azt, hogy a szexuális együttlét esetleg fájdalmas lehet. Előfordulhat azonban hüvelyszárazság, amit síkosítóval orvosolni lehet. Fontos,hogy az Önben felmerülő esetleges gátlásokat megbeszélje partnerével. Adott esetben nem kívánt terhesség elkerülése érdekében célszerű nőgyógyásszal konzultálni.
A sztómát illetően aktus közben ne érje dörzsölés, mivel könnyen sérül úgy, hogy közben Ön észre sem veszi. Célszerű a zsákcsere idejét az együttlét előttre időzíteni.
Fontos a türelem mindkét fél részéről, és csak olyan dolgokat tegyen meg, amit Ön is szeretne, kíván.
Üdvözlettel Katalin


34. Katalin 2012. 06. 03. 20:50:36
sztómaterápiás nővér
Kedves Judit!
Az alaplapon a lyukat csak akkorára kell, szabad vágni, amekkora a sztóma. Sem kisebbre, sem nagyobbra. Ha nagyobbra vágja, alámegy a széklet/vizelet. Ha kisebbre, lelöködik a zsák, mert nem tud belemenni az "anyag", ahogy tapasztalta is. A sztóma mérete a műtét után kisebb lesz, ezért fontos zsákcserék alkalmával a sztómát megmérni.
A pasztát vizes ujjal (vagy akár spatulával is lehet)kell a sztóma köré felkenni, különben az ujjára ragad, és nem a bőrére. Ezután várni kell néhány másodpercig, amíg megszárad, és csak azután tegye fel a méretre vágott alaplapot.
Az étkezéssel kapcsolatban, amennyiben nincs más olyan betegsége, amivel diétáznia kell (pl. cukorbetegség), akkor valóban nem kell diétázni. Én azt szoktam javasolni, hogy napjában többször, keveset, jól megrágva étkezzen, kerülje a túl zsíros, fűszeres és szénsavaS italokat. Vegyen egy füzetet, és írja bele, hogy pl. ma evett lila hagymát. Írja a füzetbe: puffaszt, hasmenést okoz, szorulást okoz, szeleket képez. Majd X-je be a megfelelőnél a tapasztaltakat.
Valóban az étkezés egyéni toleranciától függ. De vannak pl.szagsemlegesítő élelmiszerek, pl. kefír, joghurt. ugyanígy vannak fokozott szagképződéssel járók pl. zsíros ételek, tojás...
De ez nem jelenti azt, hogy Ön ezeket nem fogyaszthatja. Csak tapasztalja ki, hogy a megváltozott állapotban hogyan reagál a különböző ételekre. Ezzel tudni fogja "szabályozni" a székletét. ugyan azt nem írta, hogy melyik bél - vastag, vagy a vékonybél került kivezetésre az Ön esetében, a leírtak alapján csak következtetni tudok, hogy vastagbélkivezetése lehet.
A kemoterápia mennyire befolyásolja Önt az étkezésben? Tud enni? Amennyiben nincs étvágya, hányingere van, van lehetőség tápszer felírására, ami ilyenkor jó szolgálatot tesz. Beszélje meg kezelőorvosával/operáló orvosával. A bevitt folyadékmennyiségre figyelni kell, jó ha elfogyasztja a napi 1,2-2l-t. Hasmenés esetén ennél többre lehet szükség.
Remélem, tudtam segíteni. Tisztelettel Katalin


35. istvánjani 2012. 06. 02. 15:30:28
Rákbetegek fóruma
Üdvözlök mindenkit!
Segítségeteket kérem,aki küzd,küzdött sikeresen a rettenetes betegséggel és sikerült neki megállítania,visszafordítania.
A betegségem mellhártya rák,eleinte úgy tűnt műtét és gyógyulás,de a a szívburkon műtét közben sajnos találtak még egyet és így már semmilyen orvosi kezelést nem adnak. A műtét előtt 4 kemoterápia volt,ami teljesen tönkretett,alig van erőm lefogytam 18 kilót,de ismeritek a kínokat TI is.
Elnézéseteket a hosszú bevezetőért,csak talán így érthetőbb vagyok.
Amit a szeretett családomtól a szereteten kívül kapok, Prokont,VitanaxPX4-s,flavogenin,alga kapszulák,macskakarom tea, az édességet kerülöm, teljes kiőrlésű kenyeret lisztet használunk,csak csirke és hal húst eszek, zöldséget és gyümölcsöt is,de nem tudok több kilót megenni belőlük. Édesítőszernek xilt-et és steviát használunk.
KÉREM, AKI TUD JÓ?JOBB MEGOLDÁST SEGÍTSEN:
Köszönöm!


36. habveros 2012. 05. 19. 17:42:50
Rákbetegek fóruma
Szevasztok Fórumozók!

Csak, hogy kicsit borzoljam a kedélyeket, rendezgetés közben belebotlottam:

Felesleges MAMMO:

Csodás módon eltűnt melldaganatok? Szerző: GNL
2009. 01. 29. 07:15:03 Egyes páciensek rosszindulatú melldaganatai képesek egyszerűen önmaguktól felszívódni bármilyen terápia alkalmazása nélkül - ezt állítja egy norvég tudományos kutatócsoport, máris nagy vitákat kiváltva. Per-Henrik Zahl doktor, a norvég közegészségügyi intézet statisztikusa szerint a mellrák-daganatok 22 százalékban spontán módon, kezelés nélkül eltűnnek, ami azt is sugallja, hogy a tömeges rákszűrések túldiagnosztizálásokat eredményezhetnek.
Az amerikai orvosok szövetsége, amely a tanulmányt az Archives of Internal Medicine című folyóiratában tette közzé, hangsúlyozta: a norvég kutatók eredményei csupán megerősítenek a mellrákkal kapcsolatos korábbi tapasztalatokat, amelyek megdöbbentették a tudományos közösséget.
A tanulmány arra utal, hogy nagyon sok nőnek el kell viselniük bizonyos vizsgálatok, terápiák és agresszív műtétek utóhatásait azért, hogy olyan tumort kezeljenek, ami szót sem érdemelne, ha nem ment volna rákszűrésre. Így például a kemoterápia kognitív zavarokhoz vezethet, a rádióterápia visszafordíthatatlan károkat okozhat a szívizomnak és a koszorúereknek, míg a nyirokmirigyek eltávolítása gyakran a tumor által megtámadott mell oldalán lévő kar dagadását vonja maga után, amelyet orvosi nyelven limfo-ödémának neveznek.
Patrick Remington, a wisconsini egyetem professzora, aki nem dolgozott együtt Zahlal az említett tanulmányban, már az 1990-es években sejtette, hogy valóban vannak olyan tumorok, amelyek mindenféle kezelés nélkül természetes módon visszafejlődhetnek. Ezek azonban szerinte elsősorban a kevésbé súlyos rákos megbetegedésekre jellemzők. Zahl doktor maga is megemlítette, hogy már korábban megfigyelték prosztata- és tüdőrák esetében a daganatok váratlan eltűnését egyes pácienseknél.

Érthető okokból kifolyólag egy nevét elhallgató orvos vendég posztja

Fenntarthatóság és orvostudomány

Egy kis ízelitő :

Onkológia. Az onkológia szerintem tipikus példája a legújabb kori tudományos handabandának. Ugye adott egy betegség, a rák, amire biztos stratégia, ha szűrjük, illetve ha idejében elkapjuk és a sebész ki tudja vágni. Na, de ha ez nem sikerül, akkor jöhet a kemoterápia. Az utóbbi időben (állítólag) óriási előrelépések történtek a kemoterápia területén. Ehhez két személyes megjegyzést fűznék:
Az első, hogy nemrégiben volt alkalmam részt venni egy onkológiai konferencián, ahol az Egyesült Államokból érkezett, onkológiai szakterületen dolgozó szociális munkásokkal beszélgettünk. Egyikük elmondta, hogy egy érdekes trend figyelhető meg az onkológiai betegségek túlélésében. A 60-as évek óta nagymértékben nőtt a rákos betegséget túlélő betegek aránya. A korcsoportok szempontjából egy kivétel van: a 20-as éveikben járó emberek. Közülük ugyanannyian halnak meg ma, mint kb. 40 évvel ezelőtt. És hogy miért? Mert 18 év alatt vannak állami szűrőprogramok, 30-40 éves kortól pedig a legtöbb ember már az USA-ban is jár onkológiai szűrővizsgálatra. A 20-as korcsoport azonban pont karriert épít, vagy tanul, nincs ideje szűrésre járni, így ha megbetegszik, később veszik észre. És akkor már hiába a kemoterápia, a mortalitás hasonló, mint 40 évvel ezelőtt. Ennyit az onkológiai szerek fejlődéséről.
A másik személyes élményem, hogy az utóbbi 2 évben volt alkalmam nem egy onkológiai study protokollját elolvasni. Általános tapasztalatként azt szűrtem le, hogy ezekbe a vizsgálatokba eleve azokat a betegeket vonják be, akikkel „nem lesz gond”, vagyis jó általános fizikai állapotúak, nincsenek kardiológiai vagy egyéb problémáik. Ha a vizsgált szer mellékhatásai szempontjából valaki „problémás”, az eleve nem vehet részt.
Na most akkor ugye adott egy vizsgálat, amiben az a cél, hogy eldöntsük, egy új szer javítja-e a túlélést és mondjuk a terápiás válaszarányt placebóhoz képest az így kiválasztott betegpopulációban. Persze, hogy javítja. A jó állapotú betegek a kemoterápiából többet bírnak, mert még nincsenek annyira leromlott állapotban. Ha ugyanazt a szert kétszer akkora adagban adnánk, akkor is javulna a túlélés, mivel a betegek bírják. A gond csak az, hogy a legtöbb onkológiai beteg nem jó általános állapotú, ők a vizsgált terápiás módszerekbe belehalnának, vagyis nemhogy javulna a túlélés, de romlik, mert a legtöbb beteg nem bírja a szereket.
Szóval ennyit az onkológia fejlődéséről.

Ha én rákos betegségek szűrésére akarnám használni ezt a technikát, illene minimum félévente végezni egy PET CT vizsgálatot. Vagyis évente 2×15=28 év háttérsugárzásával bombáznám a beteget. Mondhatnánk azt is, hogy a vizsgálattal magam váltom ki a betegséget, hiszen azt azért lehet tudni, hogy a rákos betegségek előidézése szempontjából kevés dolog olyan ártalmas, mint az ionizáló sugárzások. A dolog költségeiről (ma egy PET CT vizsgálat kb. 200.000 forint) nem is beszélve.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:b5AOu7tasC8J:www.antalffy-tibor.hu/2011/03/15/ertheto-okokbol-kifolyolag-egy-nevet-elhallgato-orvos-vendeg-posztja/+70+es+%C3%A9vekben+40+%C3%A9v+m%C3%BAlva+meglesz+a+r%C3%A1k+gy%C3%B3gyszer&cd=3&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=opera&source=www.google.hu


37. ... 2012. 03. 11. 18:24:34
Rákbetegek fóruma
A MIM fórum olvasóinak!

Kaptam egy linket az USA-ból, egy PROTOCEL nevű antioxidánsról. Az anyag szerteágazó, eléggé terjedelmes, (már a reklámszerű szövegek miatt is) de rengeteg információt tartalmazó adathalmaz, mondhatni a napjainkban leginkább elfogadott:

TERMÉSZETES RÁKGYÓGYÍTÁS

Anyagairól, azok alkalmazásával kapcsolatos ismeretekről.

Nem venném a bátorságot, sem ahhoz, hogy igen gyér angol tudással, lefordítva
a teljes anyagot bemásoljam, de azért egy kis csemegézésnek nem tudtam ellenállni.
Az eredeti link:

http://alternativecancer.us/protocel.htm

Az anyagban sok a hivatkozás az irodalmon túl független laboratóriumokra. Örömmel fedeztem fel a kezdeti időkből ismert és számomra abszolút HITELES:
R. Webster Kehr
Független Cancer Research Foundation, Inc.
(független rák Kutatási Alapítvány)
Véleményezései, részben az Alternatív kezelés mikéntjéről, részben a használt anyagokról.

A kezelés buktatói:

Itt csak az önmagukban alkalmazott anyagokkal kapcsolatos néhány javaslat:
/hatásvizsgálatok/

KEZELÉS Értékelés:

Ez a rák protokoll eddig kizárólag azoknak hatékony, akik újonnan diagnosztizált rákos betegek, akik nem rendelkeznek gyorsan növekvő daganatal, és a rák nem terjedt jelentős mértékben!
Ha Ön előrehaladott rákos beteg, akinek már sok volt a kemoterápia, sugárkezelés vagy műtét, vagy potenciálisan gyorsan növekvő daganata van, ne használja ezt a protokollt, mint a primer rák kezelését!
Keresse a protokollokat a kapcsolódó internetes oldalon.
/intelem a „neki hatott, nekem nem” okára!/

Protocel általában nem ajánlott a tüdőrákos betegek. Ennek oka, hogy a melléktermékei Protocel (azaz Lysing) torlódást okozhat a tüdőben.
/mindenkor elsődleges az elhalt fehérjék eltávolítása/
Protocel és Cantront semmilyen körülmények között nem lehet más alternatív rákkezeléssel együtt használni!
( a Protocel egy ANTIOXIDÁNS, az ATP csökkentése a célja /megvonni az energiát a daganattól/, a legtöbb más kezelésnel többlet ATP keletkezik)
A C-vitamin köztudottan erősen semlegesíti ezt a protokollt, Az egyetlen kivétel ez alól Paw Paw vagy graviola, amelyeket a későbbiekben tárgyaljuk.
Egyes agyi daganatos betegek Graviola vagy Paw Paw Protocellel való kezelése kiváló eredménnyel.járt. Ez az eljárás azonban adhat jelentős mennyiségű lizálás (toxinok) az agyi területen. Ez egy kockázatos kezelés nem ajánlott, normális agyi daganatos betegeknél.
/mindegyik egy-egy lehetséges ok a nem megfelelő működésre/
Ha a kezelés kevésbé hatásos, van néhány lehetséges oka:
Először is, van valami, amit eszel (beleértve a kiegészítőket), vagy ivás, ami zavarja az anyag hatását..
Másodszor, lehet, hogy sokkal összetettebb probléma. Az ok, nem tudja megölni a több gyógyszerrel szemben már rezisztens (MDR) rákos sejteket (főleg, ha a beteg már a kemoterápiát kapott).
/és még valami az immunmodulátorokról/
Egy utolsó megjegyzés:a Protocel nem építi az immunrendszert, AKTIVÁLJA!
Az örök igazság:
Ha egy alternatív kezelés nem mutatja a rákos sejtek felszámolását, az intelligens beteg abbahagyja a szedését, és megpróbál egy másikat. / általában 3-4 nap kiürülési szünet kellhet/
Vannak észrevehetetlen kompatibilitási problémák, a józan ész azt diktálja, hogy hagyja abba a nem működő alternatív rákkezelést.
Másrészt, célszerű folytatni valamit, ami erősíti a szervezetet akkor is, ha a ráksejteket nem szünteti meg.
Nem lehet felvenni alternatív rákkezelést ugyanúgy mint a hagyományos gyógyszereknél.
Nem lehet megfontolás nélkül követni a lelkes, jó szándékú embereket:
• Csak azért, mert valamilyen anyag hatott neki, ez nem jelenti azt, hogy működni fog az Ön számára.
• Bár van sok, életképes alternatív rákterápia, nincs "legjobb" kezelés egy bizonyos típusú, vagy stádiumú a ráknál.
A kiválasztás legfontosabb szempontja, hogy minden személynek egyedi a test kémiája. Az energia gyógyászata módszer széles választékát kínálja,de nem veszi figyelembe a test kémiáját. / nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy ez egyáltalán nem ÁLLADÓ/
Különböző emberek különböző sebességgel reagálnak a kezelésre.
Néhány rákbetegek akár egy hét alatt is észlelhet változást. Azonban, ez eltarthat akár három hónapig is,mire a rákbetegek észre vesznek javulást, különösen lymphomák esetén. A nyirokrendszerben nagyon lassú a forgalomban. Jakab Sheridan szavaival élve, "időbe telik a munka ... 7-9 hét a jellegzetes és egyes esetekben akár 3 hónap vagy annál több, hogy a kezelésre választ észleljen"
Hogyan állapítható meg, ha a kezelés működik?
Amikor a rosszindulatú sejtek primitív állapotban kerülnek, akkor feloldódnak vagy önállóan szétesnek. Ez a rák hulladék, tagjai két aminosav, kinézete- megjelenése, mint a nyers tojásfehérje. A szervezet normális vagy hulladék ártalmatlanítása esetén, pl: a tüdőráknál, ezt az anyagot felköhögünk.
Pezsgő vizelet. pattanás, mint duzzanatok vagy kiütések is Lysing jelei. Kevésbé gyakori jelei Lysing a következők:
• A felesleges fülzsír vagy a haj erős zsírosodása
• Hányás amely szokatlan anyaggal ??:
• Éles fájdalom a mellkasban, a has vagy a karok alatt jelzi, növelni kell a nyirok áramlását. /itt van kiemelt jelentősége a SPA-detox kezelének/
MÉG EGYSZER HANGSÚLYOSAN: A HASNYÁLMIRÍGY ENZIM ELENGEDHETETLEN!
Kezelő anyagokról:
/killer = citosztatikum = sejtméreg/
Kezelés
(Bármelyikére kattintva kezelés ebben az oszlopban fog át, hogy az oldal tetején, hogy a kezelést.) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
714x (T)
3
5
3
5
8
1
8
8
400 $
1980

A béta glükán (PS)
7
9
9
8
5
8
9
9
$ 75
1975

Cantron (eltünteti, mint a T-)
8
5
4
5
8
4
9
5
$ 48
1984

Cézium-kloridot (T)
8
6
4
5
2
8
8
8
$ 70
1980

Emulgeált vitamin (PT)
5
6
4
5
4
5
4
8
$ 47
1975

Ellágsav (PT)
6
6
8
7
4
8
8
8
$ 40
1990

Essiac Tea (PT)
8
7
4
5
8
8
8
7
$ 95
1920

Hidrazin-szulfát (T)
7
9
9
9
4
10
7
8
$ 50
1970

Laetrile B-17 (PT)
7
6
6
8
5
3
5
8
160 $
1970

MGN-3 (PS)
6
6
5
5
4
8
8
8
220 $
1996

Paw Paw (PT)
10
8
8
7
8
9
9
5
$ 40
2003

Protocel (eltünteti, mint a T-)
8
5
4
5
8
4
9
5
$ 60
1995


714X: 714X Trimethylaminohydroxybicycloheptane klorid vagy egy immunrendszer erősítő, a nyirokrendszerre hat.
BÉTA GLÜKÁN: Fő feladata az immunrendszer első védelmi vonalát alkotó immunsejtek, a makrofágok aktiválása, immunstimuláns, daganatellenes és antimikrobális tulajdonságai
CÉZIUM-KLORID:-> KILLER.Cézium korlátozza a sejtek glükóz felvételét, amely a rákos sejtek éhezik és csökkenti erjedést. A sejt körül körülbelül pH 8,0 értéket teremt.
CANTRON:-> lásd PROTOCEL
EMULGÁLT „A” VITAMIN: Emulgeált A vitamin " zsír buborékokba csomagolva” a biológiai hozzáférhetőség javítására
A-vitamin gátolja a rák sejtek szaporodását és segít visszatérni a normális növekedési ütemre. Gátlás hatás különösen erős, leukémia és bizonyos fej-nyaki daganatok..
ELLÁGSAV: Ellágsav gátolja a mutagenitás és karcinogenitás az alkotó adduktok a DNS-Hhez kötődését. /Számos kémiai karcinogénnek vagy metabolitjainak a biológiai hatását az váltja ki, hogy reakcióképes
származékaik kovalensen kötôdnek a DNS-hez, és az így keletkezett DNS-sérülések mutációkat indukálnak a kritikus génekben/.
ESSIAC TEA: Egyes márkák 4, 6 vagy 8 gyógynövényből állnak (pl. Flor-Essence már 8 gyógynövényes).. Hatását nagyban befolyásolja a gyógynövények, és a feldolgozás minősége. Elsősorban fájdalomcsillapító alkalmazásra./standardizálás fontossága/
HIDRAZIN SZULFÁT: ->KILLER: Senki sem használ hidrazin-szulfátotmegelőzésre.,többnyire a rák késői szakaszában alkalmazzák.
Hidrazin-szulfát hatékonynak tűnik, függetlenül a rák típusától. Azonban a hidrazin-szulfát nem távolítja el a tumort, aktivitását állítja le./egyfajta májenzimet blokkol/
B 17 LAETRILE:-> KILLER: Úgy tűnik, hogy működik minden fajta rák estén. Hatásosan csökkenti a daganatos fájdalmakat is. Csak terápiában van daganat eltüntető hatása. Szinergistái: A vitamin emulzió, Hasnyálmirigy enzim, nagydózisú emésztő enzim komplex.
MGN-3: immunmodulátor, növeli a természetes killer sejtek aktivitását, és növeli a gamma interferon és a tumor nekrózis alfa-faktort. Működhet szinergikusan az interleukin-2-vel.
PAW PAW: (tumorsejt kiéheztető hatású) Paw Paw egyike azon kevés alternatív rákkezeléseknek, amellyel át lehet jutni a vér / agy gáton. ATP képzést gátló.
PROTOCEL: Protocel egy biztonságos alternatívája a rákkezelésnek. Több mint 30 éves múlra tekint,nincsenek veszélyes mellékhatásai.. A Protocel nem csak a daganatos megbetegedéseknél, erősen anti-vírus hatása miatt más területen is használatos.Az egyik legerősebb antioxidáns valaha teszteltek.
/bár önáló daganat terápiás anyag, még sem KILLER, a daganatképződést gátolja. Terápiában alkalmazandó/

A táblázatban szereplő számok az anyaggal elérhető ÁTLAGOS!! eredményt mutatják :
8 – 10 átlagon felüli eredmény
5 – 7 átlagos hatás
3 – 4 alacsony hatásfokú működés
1 – 2 nem alkalmazható

A zárójelben lévő betűk jelentése:
P = növényi alapú orvoslás, néha természetes rákkezelések
S = Kiegészítés (lásd kiegészítők vs kezelések alatt)
T = a kezelést (lásd kiegészítők vs kezelések alatt)
/gyanítom a VS a hagyományos kezelések mellékhatásainak enyhítését jelenti/

Az oszlopok:
1. HATÁKONYSÁG
2. a feldolgozott tanulmányok /gondolom az hasznosítható infók/
3. a dokumentációk „minősége”
4. kezelések kiértékelése
5. csak ÖNMAGÁBAN alkalmazva, az elért eredmény
6. A KEZELÉS NEHÉZSÉGE
7. mellékhatások mértéke
8. kompabilitás más anyagokkal
9. kezelés havi költsége
10. a „rendelkezésre állás” éve

Csak szeretném remélni, hogy hasznos információkat is találtok az írásban.

Sziasztok, Bandi
Sajna a táblázat "meghalt"! Ötlet? Küldöm,ha valaki vállalja.
.
.
38. Ati77 2012. 02. 28. 6:11:39
Rákbetegek fóruma
Hogy ne csak a természetes gyógymódokról írjak, ez az orvosi kezelésének a menete:

Anyámat 2011 májusában műtötték, melanomával.
Aztán kiújult.
Azóta más kezelést nem kapott, nem is javasoltak neki semmi alternatív gyógymódot.
Egyik helyről küldték a másikra, a helyi rendelőintézetből az Uzsokiba, onnan a Mária utcába a Bőrklinikára, ott se vállalták, továbbküldték a Kékgolyó utcába.
Közben sok vizsgálata volt (Fej/nyak CT, biopszia, mellkasröntgen, hasi ultrahang. Most van időpontja felsőtest CT-re, és fej/nyak MR-re)
Nyirokcsomó áttétei vannak, és máj áttét is feltételezhető. Erősen nő a látható daganat.
A primer tumorhoz nem mernek hozzányúlni. Radioaktív kezelés nem merült fel az áttétek miatt, kemoterápia igen (BOLD), de azt sem adják, csak, ha előbb a primer tumort el tudják távolítani valahogy. Egyébként sem hatásos melanománál a kemoterápia. 20%-ban ér el valamennyi eredményt, az sem hosszútávú.

A hétre műtéti időpontot kapott, eltávolítják az egyik áttétes nyirokcsomót az állkapcsánál.
Ha BRAF génmutációt találnak (60% az esély rá) kaphatja az új szert, a Vemurafenibet, amit áttétes melanomásoknak fejlesztettek ki. Ez egy enzimet gátol. Állítólag 60%-ban hat, de még csak nagyon rövidtávú tapasztalatok vannak vele. A főorvos nem fűz hozzá nagy reményeket.


39. Maka 2012. 02. 22. 8:39:11
Rákbetegek fóruma
Kedves Forumozok !

Felhivom figyelmeteket erre a cikkre a C-vitamin rol. Leirjak benne, hogy a Kemo alatt nem szabad fogyasztani es , hogy miert nem. Valamint az elönyeit es hatranyait is. En is igy erzek a C vitaminnal , hogy taplalekkal kell bevinni, meg a többi reszben is hasonlo a velemenyem.

A C-vitamin: előnyök és ártalmakSzerző: WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész Betűméret
Szent-Györgyi Albert 1928-ban felfedezett egy addig ismeretlen vegyületet a mellékvesében, melyet azután sikeresen a paprikából is kivont. Később ezt nevezték el C-vitaminnak. A C-vitamin szerepéről, előnyeiről és esetleges mellékhatásairól.

A skorbut
--------------------------------------------------------------------------------

A skorbut főleg a tengerészek betegsége volt, amely az egyoldalú, nyers zöldségeket és gyümölcsöket nem tartalmazó táplálkozás miatt alakult ki.

Az emberi szervezet képtelen az aszkorbinsav előállítására, így azt táplálékkal kell bevinnünk szervezetünkbe. Amennyiben ez nem történik meg, hiánytünetként vérzékenység, ínysorvadás, izombántalmak, lassú sebgyógyulás, a fertőzésekkel szembeni fogékonyság és gyulladások kialakulása figyelhető meg.

A természetes C-vitamin megtalálható citrusfélék gyümölcseiben, mint például a citrom, narancs, grapefruit, valamint bogyós növényekben, zöldség és főzelékfélékben, ilyen a paradicsom, paprika, kelvirág, burgonya és még sok egyéb növény termésében. Magas C-vitamin tartalmú a csipkebogyó piros termése, ezért hasznos, ha megfázás esetén forró csipkebogyó teát iszunk. A napi minimális C-vitamin szükséglet 60 mg, de ez csak ahhoz elég, hogy ne alakuljon ki skorbut.

Az aszkorbinsavnak nagyon sok jótékony hatása van szervezetünkre, például a bőr kollagénjének képződéséhez nélkülözhetetlen anyag, hiányában a bőrünk töredezett és száraz lesz. Gyorsítja a fogíny, a vérerek, a csontok és a fogak fejlődését, megújulását és gyógyulását, segít az égési sérülések, sebek, fogínyvérzés gyógyításában és gyorsítja a műtét utáni sebgyógyulást és a hegképződést, ezért operáción vagy bármilyen sérülésen átesett betegeknek ajánlatos nagyobb mennyiségű (napi 1000 mg) C-vitamint fogyasztani.

Az aszkorbinsav fokozza szervezetünkben az immunrendszer működését, növeli a fehérvérsejtek számát, melyek szembeszállnak a testünket megtámadó kórokozókkal, és fokozza a fehérvérsejtek működését. Jelentősen csökkenti a meghűléses betegségek, a nátha tüneteit.

Amikor megbetegszünk, illetve amikor már érezzük, hogy hamarosan betegek leszünk, vagy csak halljuk, hogy a környezetünkben például influenzajárvány terjed, akkor nyugodtan el lehet kezdeni C-vitamint szedni vagy meg lehet emelni a napi adagot akár 500 mg fölé.

A C-vitamin küzdeni képes a rákos sejtek ellen is
C-vitamin és dohányzás
--------------------------------------------------------------------------------

Dohányosok számára kiemelten fontos ennek a vitaminnak a rendszeres szedése, mert a dohányzás megnehezíti a bevitt C-vitamin felszívódását a szervezetben, valamint a bejuttatott káros anyagokat is közömbösíti. Kutatások alapján egy cigaretta elszívása 25-150 mg C-vitamint képes tönkretenni. Így könnyű kiszámolni, hogy a napi minimum egy dohányzó számára legalább 500 mg C-vitamin, de inkább ajánlott a napi 1000-2000 mg bevitele. Bővebben a dohányosok táplálkozásáról.>>

A C-vitamin antioxidáns hatásánál fogva véd a szervezetet fenyegető rákkeltő anyagok káros hatásától. Az antioxidáns kifejezés azt jelenti, hogy az aszkorbinsavnak kémiailag olyan a szerkezete, hogy a rákkeltő anyagok szabadgyökeit megköti.

Ezek az anyagok egyébként a sejtek DNS-ét vagyis örökítő anyagát támadnák meg, azzal reakcióba lépnének és olyan visszafordíthatatlan változást hoznának benne létre, melynek hatására a sejtek vég nélküli osztódásba kezdenének és így daganat alakulna ki. Az aszkorbinsav azonban közömbösíti a rákkeltő anyagok szabadgyökeit, mert hamarabb lép velük reakcióba.

Újabb kutatások szerint a C-vitamin egy másik mechanizmussal is gátolja a ráksejtek fejlődését. Egyes gyorsan növő daganatok annyi energiát használnak fel, hogy elfogyasztanak minden oxigént, ezért egy enzimre van szükségük, mely csak szabadgyökök jelenlétében működik.

Ennek az enzimnek a segítségével az oxigénhiányban szenvedő sejt a cukrot energiává tudja alakítani anélkül, hogy oxigént használna fel, és elindítja a friss oxigénellátást biztosító erek képződését is. Az aszkorbinsav azonban eltávolítja a szabad gyököket, és leállítja az enzim működését, miközben a daganat képződését is gátolja. A C-vitamin jelentősen csökkenti a gyomor-, gége- és nyelőcsőrák kialakulásának veszélyét.

Mik azok a szabadgyökök?
--------------------------------------------------------------------------------

A szabadgyökök a szervezetünk minden egyes sejtje által folyamatosan igényelt, az életünkhöz nélkülözhetetlen oxigénből képződnek, annak különböző átalakulásai során. Ezek káros hatású, agresszív tulajdonságú, oxigéntartalmú molekulák. Sok betegség kialakulásában felelőssé teszik őket, így szerepük lehet a daganatos betegségek, az érelmeszesedés, az Alzheimer-kór, és bizonyos bőrbetegségek kialakulásában is.


Több orvos azt tanácsolja daganatos betegének, hogy a kemoterápia és a sugárkezelés időtartamára hagyja abba a C-vitamin szedését, mert attól tartanak, hogy a C-vitamin a daganatsejteket is megvédi a kezelés káros hatásától és így az kevésbé lesz hatásos. Ezt az állítást több kísérlet is alátámasztotta, melyek során a kemoterpia csökkent hatékonyságáról számoltak be, amennyiben C-vitamin tartalmú étrendkiegészítőt fogyasztott a beteg a kezelés során.

Több szakember pedig azt hangsúlyozza, hogy csak a nagy dózisú és a mesterséges C-vitamin esetében kell szervezetet károsító hatásokkal és jelentős gyógyszerkölcsönhatásokkal számolni. Azt tanácsoljuk, hogy a C-vitamin lehetőleg természetes formában fogyasztva kerüljön a szervezetbe, így tudja hatását a legoptimálisabban kifejteni és ebben az esetben nem kell számolni a nagy dózisú mesterséges vitamin okozta káros következményekkel.

A mértéktelen C-vitamin fogyasztás veszélyeiről
Az aszkorbinsav ezen kívül támogatja a szervezetben a vas felszívódását és hasznosulását, természetes enyhe hashajtó hatása van és védelmet nyújt a szürkehályog ellen is. Csökkenti a vér koleszterin szintjét is, így jelentősen csökkenti a szívinfarktus és a szívkoszorúér-betegségek kockázatát.


Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt
--------------------------------------------------------------------------------

A szelén élettani hatásai
A vitaminok károsíthatják a prosztatát
Táplálkozzon okosan, hogy okos legyen!
A B17-vitamin: csodaszer vagy méreganyag?
Kemoterápia: sejtmérgektől a célzott kezelésekig
A szívnek és az agynak - Az E-vitaminrólAz aszkorbinsav egy vízben oldódó vitamin, mely azért fontos, mert a zsíroldékony vitaminokkal szemben nem halmozódik fel a zsírszövetben, hanem a fölösleges mennyiség a vizelettel távozik, így nem lehet túladagolni.

Arra viszont oda kell figyelni, hogy a C-vitamin a szervezetben kémiai anyagokká (oxaláttá) bomlik le, és ez ürül a vizelettel. A vesekövek háromnegyede kalcium-oxalátból áll, így emiatt mégiscsak gátat kell szabni a mértéktelen C-vitamin fogyasztásnak, mely napjainkban nagyon elterjedt.

(WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész)

Legutóbb frissült: 2012.02.21 10:37
Címkék: C-vitamin, Vitaminok, Skorbut,


40. Rising Sun 2012. 02. 17. 8:38:19
Rákbetegek fóruma
TÁRSADALMI CÉLÚ KÖZLEMÉNY :

Németországban készült tanulmány eredménye : a mellrákos páciensek iv. C-vitaminnal történő kezelése szignifikánsan csökkenti a betegség és a radio/kemoterápia okozta panaszokat,különösen az émelygést, étvágyvesztést, gyengeséget, depressziót, alvászavarokat, szédülést és a vérzésre való hajlamot, mellékhatásmentesen.

In Vivo. 2011 Nov-Dec;25(6):983-90.
Intravénás C-vitamin javítja a mellrákos páciensek életminőségét a kemoterápia/radioterápia és az azt követő utógondozás alatt: egy retrospektrív, több központú epidemiológiai tanulmány Németországból.

Absztrakt

Célkitűzés: A mellrákos nők intravénás C-vitamin kezelésének - a praxis körülményei között - biztonsági és hatásossági felmérése az első, operáció utáni évben.

Páciensek és módszerek: Epidemiológiai, több központú csoport tanulmány. Németország különböző területein dolgozó 15 nőgyógyász és általános, praktizáló orvos által szelektált 125 az UICC stádiumok szerinti IIa-tól IIIb-ig besorolás szerinti mellrákos páciens vett részt a vizsgálarban.

A páciensek közül 53 főt (kezelt csoport), 4 hétig - a standard tumor terápia mellett - kezeltek i.v.-an adott C vitaminnal (supplied as Pascorbin 7.5 g,, azaz 7500mg).

72 páciens (kontroll csoport) nem kapott C vitamin kezelést.
Eredmények: Összehasonlítva a kontroll és kezelt csoportot, világossá válik, hogy az iv. C-vitamin kezelés szignifikánsan csökkenti a betegség és a radio/kemoterápia okozta panaszokat, különösen az émelygést, étvágyvesztést, gyengeséget, depressziót, alvászavarokat, szédülést és a vérzésre való hajlamot. Miután az életkor és alapkondició szerint értékelték az eredményeket (intenzitási pontszám a kisegítő és radio/kemoterápia előtt) a tünetek összes intenzitási pontjai - a kisegítő kezelés és az utókezelés alatt - majdnem majdnem duplája volt a kezelt csoportban mint a kontroll csoportban.

Az iv. adott C-vitaminnak nem volt dokumentálható mellékhatása.

Megbeszélés: Az oxidatív stressz és a C-vitamin hiány fontos szerepet játszik a program szerinti radio/kemoterápia okozta káros kóroktani hatások kialakulásában. Az antioxidatív kapacitás visszaállítása, a kiegészítő iv. C-vitamin kezelés segíti ill. csökkenti a betegség és a radio/kemoterápia okozta panaszokat a mellrákos pácienseknél.

Konklúzió: A mellrákos páciensek iv. C-vitaminnal történő kezelése jól tolerált, standard tumordestrukciós terápia, ami csökkenti az életminőséggel kapcsolatos mellékhatásokat.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22021693

http://iv.iiarjournals.org/content/25/6/983.full.pdf

Reméljük, ez is országos hír lesz.

A 2012. február 09-i hozzászólásunkat az INDEX internetes hírportál, 1 nappal később, 2012. február 10-én 13.35 perckor leközölte.

http://index.hu/tudomany/2012/02/10/a_c-vitamin_jo_a_sugarzas_ellen/


41. Maka 2012. 02. 04. 15:47:49
Rákbetegek fóruma
Kedves Forumozok,

Erdemes elolvasni.

Májrák: a betegség és tüneteiSzerző: WEBBeteg - Dr. Kónya Judit Betűméret
Anatómiai helyzetének köszönhetően más szervek daganatai gyakran okoznak áttétet: sok esetben a májban található áttét okoz először tüneteket, ami a beteget orvoshoz viszi, majd a részletes kivizsgálás során derül fény az elsődleges daganatra.

A máj szerepe
--------------------------------------------------------------------------------

A máj az egyik legnagyobb hasi szervünk, amely kiemelkedően fontos szerepet tölt be az emésztési folyamatban. A máj termeli az epét, amely a táplálkozással bekerült zsírokat az emésztőenzimek számára lebontható állapotban tartja. A májnak központi szerepe van a méregtelenítésben, a szervezet számára fölösleges vagy káros anyagok vérből történő kiválasztásában, lebontásában, ezen kívül az emberi test számára nélkülözhetetlen fehérjéket is előállít.

A máj sejtjeiből elsődlegesen kiinduló daganatot hepatocelluláris carcinómának, májráknak nevezzük. A májrák előfordulása Európában a többi daganatos betegséghez viszonyítva ritka, öt eset jut évente 100 000 lakosra. A férfiak háromszor gyakrabban betegszenek meg, mint a nők, a betegség előfordulása 50 éves kor felett halmozódik. A világ más tájain - elsősorban Afrikában és Ázsiában - a betegség jóval gyakoribb.

A májrák legfontosabb kockázati tényezője a májzsugor (cirrhosis), az esetek 80 százalékában ennek talaján alakul ki a tumor. A májzsugor oka lehet a hosszú ideig tartó, túlzott mértékű alkoholfogyasztás (a krónikus alkoholisták 15 százalékánál alakul ki cirrhosis); a vírusos májgyulladás idült formája (hepatitis B, C, D vírusok esetén); ritkábban egyes anyagcserebetegségek illetve hosszan tartó gyógyszer- és méreghatások.

Magyarországon az alkohol indukálta májzsugor és az ennek következtében kialakuló májrák a leggyakoribb. Sajnos az alkoholizmus nálunk népegészségügyi problémát jelent: egyes felmérések szerint a lakosság 10 százaléka alkoholfüggőnek tekinthető.

A hepatitis B és hepatitis C vírus a májzsugor előidézésén kívül egyéb mechanizmusokkal is hajlamosít a májrák kialakulására. A kockázat azoknál a személyeknél a legnagyobb, akik újszülöttkorukban (vagy a méhlepényen keresztül) Hepatitis B vírussal fertőződtek meg.

Az Aspergillus flavus nevű penészgombával való tartós érintkezés, a gomba szervezetbe való tartós bejutása szintén a betegségre hajlamosít. Hazánkban szerencsére nem nagyon találkozni ezzel a kórokkal, mivel a gomba elsősorban nedves éghajlaton található meg, ahol különféle gabonákkal kerül az emberek szervezetébe és fejti ki rákkeltő hatását.

Egyes hormonkezelések szintén növelik a betegség kockázatát, de ez nem tartozik a betegség gyakori okai közé.

Milyen tünetekkel jár a májdaganat?
A tünetek, ha egyáltalán vannak, nem jellegzetesek. A beteg egyéb okkal nem magyarázhatóa fogyást tapasztalhat, felléphet érzékenység a has jobb felső régiójában, a jobb bordaív alatt.

Mivel a májrák leggyakrabban májzsugor és hepatitis fertőzés következtében alakul ki, az ezen betegségek által okozott panaszok a vezető tünetek. A májbetegségek legjellegzetesebbek tünete a levertség, az erőtlenség, a gyomortáji bizonytalan panaszok, esetleg hányinger, émelygés léphet fel.

A bőrön jellegzetes elváltozások láthatók: csillag alakú pirosas területek a mellkas bőrén, a tenyerek és talpak feltűnő rózsaszínes árnyalata, a bőr elvékonyodása, a körmök elfehéredése. Észlelhető lehet sárgaság, időnként viszketésről számol be a beteg.

Hormonális eltérésekre utaló jelek is mutatkozhatnak: férfiaknál eltűnik a férfias eloszlású testszőrzet, szexuális zavarok lépnek fel. Nőknél a menstruációs ciklus felborulása, esetleg a vérzés elmaradása utalhat a májbetegségre.

A máj rosszindulatú daganata gyorsan nő és hamar terjed a közeli nagy vénákba és a májkapu nagy vénájába.


Az alkohol indukálta májzsugor kialakulásának stádiumai.
Forrás


A májrák kivizsgálása
Megelőzés
--------------------------------------------------------------------------------

Legfontosabb a nagy mennyiségű alkohol fogyasztásának elhagyása, ha szükséges orvosi segítség bevonásával.
A hepatitis B és C vírus testnedvek közvetítésével terjed (cseppfertőzéssel nem), így a megfelelően megválasztott védekezési eszköz használatával és a higiénés szabályok betartásával a megfertőződés elkerülhető. A vérkészítményeket Magyarországon már régóta vizsgálják, így az ezekkel való fertőződés veszélye napjainkra jelentősen csökkent.
A hepatitis B vírus ellen védőoltás létezik, mely a fokozott kockázatnak kitett csoportok számára (pl. egészségügyi dolgozók) kötelező. A terhesgondozás folyamán rutinszerűen szűrik a vírust, a fertőzött anyák újszülöttjei védőoltást kapnak.

Sok esetben már a beteggel való beszélgetés folyamán felmerül az orvosban a kór lehetősége. A fizikális vizsgálat során az orvos a máj tapintásából már tud következtetéseket levonni, illetve észleli a májbetegség fent említett jellegzetes tüneteit.

A vérvétel a máj működésével kapcsolatban fontos információkkal szolgál. A májrák diagnózisában nagy segítség az úgynevezett alfa-fetoprotein (AFP) szint meghatározása, amely a májrákos esetek 90 százalékánál emelkedett. Mivel azonban az emelkedést egyéb betegségek is okozhatják, nem specifikus jel, így önmagában nem jelent májdaganatot.

Alapvető vizsgálat az ultrahang vizsgálat (UH) és a computertomographiás vizsgálat (CT). Ezek alapján a gyanús elváltozásokból ún. tűbiopsziás módszerrel szövettani minta nyerhető (egy hosszú tű segítségével UH-os ellenőrzés mellett). Amennyiben a vizsgálatok igazolják a tumor jelenlétét, további CT vizsgálatokkal és különböző érfestéses technikákkal határozható meg a daganat pontos kiterjedése és az egyéb szervek érintettsége.

Kezelési lehetőségek
A terápia alapja a daganat műtéti eltávolítása (rezekció). Az eltávolított májrészlet nagysága a daganat kiterjedésétől függ.

A műtét nem minden esetben kivitelezhető: ha mindkét lebeny érintett vagy a daganat az erekbe tör, esetleg a távolabbi terjedés jelei is felfedezhetők, a tumor nem operálható. Ilyen esetekben meg lehet kísérelni a daganatos májrész tápláló artériájának a lekötését vagy egyéb módszerrel való elzárását.

Palliatív kezelésként kemoterápia vagy radioterápia jöhet szóba.

(WEBBeteg - Dr. Kónya Judit)

Legutóbb frissült: 2012.02.04 12:41
Címkék: Májdaganat, Hepatitis B, Májzsugor,


42. habveros 2012. 01. 14. 19:01:58
Rákbetegek fóruma
Kedves Szilvi!

Kissé nehezen, rátaláltam magamra, ez valahogy megúszta a hekkelést.

Kedves Fórumozók! (2.)

Mielőtt folytatnám, el kell mondanom, hogy a leírtak, és a levont következtetések személyesek, NEM VITAALAPNAK szánom, csak az itt kutatókat szeretném a MÁSIK OLDALLAL megismertetni.

Épp ezért senki kritikájával nem fogok vitázni, mint ahogy bármely más írott közleménnyel sem lehet tenni, leírták, a szerző lehet már halott.

A daganat sejtek olyanok, mint a pénztőke, vagy mindent magukévá téve profitot termelnek, azaz szaporodnak, vagy, ha ez nem lehetséges, mert a párnacihába őrzik, inflálódnak, önmagukba zártak, BETOKOZHATÓK.
Erre a jelenségre épül az OPERÁLHATÓ – NEM OPERÁLHATÓ állapot meghatározása, valamint ezt kívánja elérni a „DAGANATSZŰKÍTŐ” onkológiai kezelés.
A műtét radikális és egyben gyors beavatkozás, azonnal megszabadítja az immunitást az extra terheléstől, ezzel, ha elég jó a státusz, lehetőség nyíl-HAT a hosszabb idejű tünetmentességre.(kb. itt találhatók azok a CSODÁLATOS, ill. hivatalosan: orvosilag nem, vagy nehezen magyarázható GYÓGYULT ESETEK)

Sajna a gyakorlati folytatás nem ez, műtét után jön a daganat terhelésével minimum felérő, de legtöbb esetben jócskán az meghaladó immunterhelés, a sugár – kemo kezelés.

Az alternatív terápia a daganat okozta terhelés csökkentésére olyan anyagokat alkalmaz, melyek a szervezet számára könnyen tolerálhatók, sőt legtöbbjük, általában összetett hatásmechanizmus révén, még javítja is a státuszt.
Ezeket az anyagokat,bár ugyancsak CITOSZTATIKUMOK az irodalom többnyire egyszerűen KILLER-nek nevezi.(azokat fogom sorolni, amelyekről elfogadható infók állnak rendelkezésre)

Killerek:

Hidrazin-szulfát, DCA - diklór acetát, Cézium – Klorid, Hidrogén-peroxid,
Petróleum, MMS(?), Protumol R 47, H 15 Indiai tömjénfa,Farkasalma, Lignan,
AGARICUS MILENA

Kidolgozott terápiákban alkalmazott killerek:
COD protokoll
Affimaf
B 17.
Gyógy gombák

A felsoroltak mindegyikét alkalmazzák killerként, akár felváltva, vagy kettőt - többet együttesen.(ez utóbbi veszélyes is lehet)

A komplett terápiákat figyelve feltűnő, hogy bármelyik killerhez kötődik a közszájon forgó elnevezésük,egyrészt jókora mennyiségű „KIEGÉSZÍTŐ”-t használnak, ez azt bizonyítja, hogy A KILLER MAGÁBAN EREDMÉNYTELEN, másrészt, és ez legalább ilyen fontos,

EGYIK ELJÁRÁS SEM DAGANATSPECIFIKUS! ÉS EZ TÉNY!

Bizonyítja egyrészt, hogy az OKI KEZELÉS a járandó út, valamint megkérdőjelezi a TÜNETI KEZELÉS által erőltetett, és eredményt nemigen hozó protokollt, miszerint a daganatokat osztályozva, azokat és csak azokat semmisítik meg.(felesleges „rendszámtáblát” akasztani a csorda egyedeire, szarvasmarha az mind)

Alkalmazások során betartandók, ill. kerülendők:

A természetgyógyászat ősi törvénye, hogy a kezelés a státuszt soha nem ronthatja.(„AMIT KI KELL BÍRNI, EL KELL VISELNI, AZT NEM SZABAD HASZNÁLNI, MERT NEM GYÓGYÍT”)

A biológia nem tudja kezelni azt a módszert, mely „ELŐBB MEGBETEGÍTELEK, HOGY AZTÁN MEGYÓGYULJ” ( Lothar Hirneise)

1.) Jellemzően ezek az anyagok is a szervezetre nézve, a toxicitási határon túl: MÉRGEZŐK! Többnyire nem maga az anyag, - mint pl. a KÉKSAV = HIDROGÉN – ciand, hanem a máj túlterhelése révén mérgeznek. (az eredmény szempontjából mindegy)
Megjegyzendő, hogy a biológia képes KELLŐEN LASSÚ ÜTEMBEN emelt dózisokat is könnyedén a maga javára fordítani.
(mint a pia: kis mennyiségben orvosság, nagy mennyiségben gyógyszer, ha meg nincs, NA AZ A MÉREG !)

Tehát a járható út, az anyagra vonatkozó dózisemelés betartásán túl, a fokozott figyelem. Ha van adat, egzakt kontroll.(labor, ph, vérnyomás, stb)

Ezt a leckét többnyire a segítőnek kell ellátni, mert a külső jeleket (szemszín allergiás tünete, motorikus változások) előbb vehet észre, mint az érintett.
Épp a fentiek miatt soroltam csak azokat a killereket, amelyekkel valamilyen tapasztalatok állnak rendelkezésre.

Sima, egymenetes esetek:

Sajnos a legritkábban fordulnak elő. Az alt. terápiát keresők legtöbbje már megjárta a rendszer szerinti „kötelező protokollt”, ami, bár előre kifizettették, egyrészt szinte kötelező, másrészt a szolgáltatásuk, legalább is eredmény szempontjából siralmas.

Így aztán pont az az egyetlen esély csökken szinte (a beavatkozástól és a szervezet „erejétől” függően) minimálisra, ami az alt. terápia egyetlen eszköze, az öngyógyító képesség.

Egy példa:
Diagnózis (legyen!: adenocarcioma)- műtét – kemoterápia.A kezelt, lévén onkológus, az első labor láttán hátat fordított az eü.-nek, csinált egy azaz egy B 17-es kúrát a kiegészítőkkel, eredmény normál és PET Ct negatív. Ekkor keresett meg, hogyan tovább, a kiújulás elkerülésére.
Remélem most is jól van ott a 20 000 km-es távolban.

Még egy: ( ez sem hazai eset)
Magát jó hosszú ideje emlődaganattal kezelő mesélte, hogy az R 47, és a VÉREHULLÓ fecskefű kombinációja hogyan robbantotta szét a sokadjára megjelent daganatot, és most mit csinál, ill. arról kérdezett, hogy mit kéne tennie.
Igen, ez is az az eset, amikor az alaposan beidegződött egyoldalú tudás határozza meg a cselekvést. Miután tisztáztuk, hogy fantasztikus, amit csinál, de az okot nem kezeli, megkezdte a szervezete tisztítását, remélem, jól van.

Két megjegyzés:
-akkor jelentkeznek az emberek, amikor gáz van, ha Ok! a helyzet biz nincs beszámoló, nehéz a követés.
-külföldi esetek többnyire rázósak, a nálunk hozzáférhető (még) készítmények nem, vagy teljesen más összetételben szerezhetők be.

Az IGAZI BONYODALOM:

Amire azt mondja Webster Kher, hogy : „AKIT HAZAKÜLDTEK MEGHALNI…”, vagy e közeli állapotok.
Ezeknél a killereket célszerű kombinálva alkalmazni, maximálisan szem előtt tartva, hogy most aztán egy lerobbant szervezetet kell úgy segíteni, hogy ne romolhasson a státusza.
Egyfelől ott a sürgető igény lefogni a többszörös daganatot (áttét? Annak hívják), amivel az onkológia nem bírt, -orvos széttárta a karját „ENNYIT TUDUNK”-, másfelől rendelkezésre áll egy 10- 30%-os teljesítő képességű, mindenre fokozott érzékenységgel reagáló szervezet, benne a lerobbant MÁJ mint főszereplő.
Ja és nincs IDŐ!, azt elhasználták arra, ami nem működött!

Kedves kritikusok, akik az alt. terápiát ráadásul a „bekapok valamit és elmúlik” szinten értelmezik, mielőtt megszólalnak, ezt próbálják átgondolni.
(a fönt lévő látja lelkem: soha ne kerüljenek ilyen helyzetbe!)

Két eset:

Inoperábilis (infiltrált = szövedékes, környezethez is kötődő) teljes nőgyógyászati diagnózis – egy havi b 17 után – b 17+ DMSO után – b17+ DMSO + DCA, vissza b 17+ DMSO. Jó fél év után regresszió, túl az egy éven fenntartó b 17 tabletta mellett lassan csökkenő, a laborok szerint inaktív daganat maradék, az eredeti 20 -24 % -a.

A másik:
„Áttétes” (ez így fals, ezért az idézőjel, több helyen megjelent) tüdő-máj daganatok, radiokemoterápia utáni kontroll erőteljes progrediáció.
Az onkológiai kezelés elhagyása mellett petróleummal indítva – DCA – DCA+MMS, amint a labor eredmény lehetővé tette, az MMS-t Iscadorra csere és jó egy év után majdnem teljes negatív CT.

Személyes: több száz laboreredmény (nagyrutin) elemzése során, - és ez nem hit, gyakorlati tapasztalat -, kijelenthető, hogy a ma és holnap alkalmazott GYÓGYSZER –nek látszó vegyi anyagok szervezetidegen hatása egyre nagyobb mértékben nő. A KORSZERŰ JELZŐ nem a biológiával barátságot, épp az ellenkezőjét jelenti.(erős a gyanúm, hogy a munkából való kiesés csökkentése a cél)

Még egyszer megemlíteném, a rendelkezésre álló idő szabott,(már a diagnóziskor meg van határozva) hogy ki hogyan sáfárkodik vele az egy dolog, de nagyon nem elfelejtendő, hogy a biológiának VAN SAJÁT SEBESSÉGE, a siettetésnek súlyos ára van.

2.)Jellegzetes „elkövetések”:

Teljesen érthető, de nagyon nem követendő gondolat,(persze, megint a beidegződés) hogy siessünk, minél előbb szabadulni a helyzetből, tehát amiről olvastunk, azt aztán durr bele mindent beadni – beszedni, a dózist többszörözni.
Ezek (is) szinte minden esetben a befejezéshez vezetnek.

Most kicsit átnéztem a „leltárt” mindössze egy alkalommal sikerült a túlbuzgás eredményét kivédeni.

Egyik:
Normál B 17 kúra, ahogy meg vagyon írva, és annak megfelelő ütemben hozva az eredményt, majd RIADÓ!
Mint kiderült, ez egy májat is érintő vastagbél eset, a b 17 mellé elkezdtek egy másik killert is.
Az eredmény az a bizonyos TLS azaz a tumor szétesési szindróma. A máj amúgy is csökkent képességei révén (meg még a hasító enzim mennyisége se elég ilyenkor) nem tudta a szervezetből kivezetni az elpusztult sejttömeget, ami egyszerűen vérmérgezést és vele együtt májleállást okozott.

Másik:
Évek óta sztómás, végbél daganatos, B 17 tabletta+ DCA mellett egyre javuló státusszal (és nagyon kevés kontroll lehetőséggel)
Utólag végiggondolva, eléggé magára hagyottan, gondolom a több éve tartó állapotot igen csak meggyűlölte, előbb duplázta, aztán háromszorozta a DCA dózist.
A daganat szétesett, a többi ugyan az…

Az alternatív kezelés néhány betartandója:
- mielőtt valaki bármely cél megvalósításához kinéz magának egy anyagot érdemes, sőt célszerű azonnal egy ugyanarra való másikat is keresni.
- Minden szervezet korától – állapotától – nemétől – DNS öröklésétől és még számtalan dologtól más és más. Dr Varga Zoltánt idézve:” az ember egyszeri és megismételhetetlen”. Ebből nyílegyenesen következik, hogy a behatásokra mindenki másként reagál. Vagy kicsit, vagy nagyon eltérően. Akkor hogy lehet feltételezni, hogy mindenkinek ugyan az az ORVOSSÁG a tuti. Nyilvánvalóan nem, és erre való a „tarsolyban” lévő másik anyag. A gyakorlat szerint általában 10 – 12 napos alkalmazás,- ha az nem folyamatosan emelkedő dózisú – alatt kiderül a hatás. Ha az a kívántat nem éri el, vagy netán státuszromlást eredményez, azonnal le kell állni vele. 2-4 napi szünet (ennyi kell a kiürüléshez) után jöhet a váltótárs.
Persze nem egyszerű elkülöníteni egy vírusos fertőzés okozta hasmenést egy béltisztítóétól.
- épp ezek miatt egy célra egy időben nagyon tanácsos egyetlen anyagot használni. Több azonos célú szer használata zavaró, sokszor szerepelt a fórumon: „nem merjük elhagyni, (ezt, vagy azt) mert nem tudjuk mi hat. Az, hogy az amúgy is szűkös pénz fogy, önmagában se jó, (van is vád, hogy a „házat is..”) de valahogy mindig elfelejtődik, minden a világon úgy van:

HA VALAHOVA ÁLLANDÓAN CSAK BEVISZÜNK, AZ ELŐBB UTÓBB MEGTELIK! (a pohár meg az utsó csepp, na meg a hócipő)

Márpedig a szervezet, pláne a bajban, igen csak tele van és a természetes anyag is bevitt anyag, azt ki is kéne hordani.
- jó, ha valamilyen módon rögzítjük az eseményeket és megfigyeléseket, mert egy idő után, még az is megesik, hogy ami egyszer nem jött be arra ismét sor kerül.

3.)Killerek kiegészítői:

Szinergitás,azaz együttműködés.
A természetes anyagoknak van egy jó tulajdonságuk, együttműködnek egymással, sőt néha a mesterséges molekulákkal is. Képesek egymás hatását fokozni elég sok módon, pl az egyik hatóanyagát eljuttatják a sejtekhez, vagy a kiváltott hatást sokszorozzák,stb.
A kiegészítők szerepelnek a terápiás előírásokban, azokat nem célszerű elhagyni.
Néhány példa:
B 17 + B 15 , DMSO, Kurkuma, Béta – glükán, némely nyomelem stb.

A következőben (3.) a terápia ennél lényegesebb részéről lesz szó, a szervezet tisztításáról.
Bandi


43. Bobo44 2012. 01. 02. 14:46:12
Rákbetegek fóruma
Kedves Krisztina!
Édesapád próbálja ki a 7%-os jódoldatot. Íme gy orvosi javaslat.
Dr. Tullio Simoncini római onkológus arra a meggyőződésre jutott, hogy a fehér daganatok az immunrendszer legyengülése következtében mértéktelenül elszaporodott gombák, a candida albicans kolóniái által létrehozott anyagcsomók.

Keresni kezdte azt az anyagot, melynek hatására a gombák elhalnak, nem válnak rezisztenssé és a kezelésnek semmilyen mellékhatása sincs. Hosszas kísérletek után rálelt a szódabikarbónára (NaHCO3), melyre a gombák mindig reagáltak és nem váltak rezisztenssé, mint a kemoterápia esetén. Dr. Tullio Simoncini szerint a candida: a rák szükséges és elegendő oka.

Melanóma

Az epithileomas, basalióma és melanóma terápiájához 7%-os jód oldatra van szükségünk. Ez a szer képes leszívni a gomba fehérjéét és rövid idő alatt teljesen elpusztítani. Amennyiben a sérülés egész kicsi, akkor naponta 10-20-30 alkalommal kell beecsetelni 5 napon keresztül minden nap, majd naponta egyszer az elkövetkező 10 napban, hogy egész sötétté váljanak. Amikor a seb kezd leszáradni és elválik a bőrtől, akkor a már leváló seb alá is kell jódot ecsetelni, még akkor is, ha ez igen éles fájdalommal jár.

Sok sikert, édesanyámnak és nekem bejött.


44. Bobo44 2012. 01. 02. 14:42:35
Rákbetegek fóruma
Kedves Krisztina!
Édesapád próbálja ki a 7%-os jódoldatot. Íme gy orvosi javaslat.

Dr. Tullio Simoncini római onkológus arra a meggyőződésre jutott, hogy a fehér daganatok az immunrendszer legyengülése következtében mértéktelenül elszaporodott gombák, a candida albicans kolóniái által létrehozott anyagcsomók.

Keresni kezdte azt az anyagot, melynek hatására a gombák elhalnak, nem válnak rezisztenssé és a kezelésnek semmilyen mellékhatása sincs. Hosszas kísérletek után rálelt a szódabikarbónára (NaHCO3), melyre a gombák mindig reagáltak és nem váltak rezisztenssé, mint a kemoterápia esetén. Dr. Tullio Simoncini szerint a candida: a rák szükséges és elegendő oka.

Melanóma

Az epithileomas, basalióma és melanóma terápiájához 7%-os jód oldatra van szükségünk. Ez a szer képes leszívni a gomba fehérjéét és rövid idő alatt teljesen elpusztítani. Amennyiben a sérülés egész kicsi, akkor naponta 10-20-30 alkalommal kell beecsetelni 5 napon keresztül minden nap, majd naponta egyszer az elkövetkező 10 napban, hogy egész sötétté váljanak. Amikor a seb kezd leszáradni és elválik a bőrtől, akkor a már leváló seb alá is kell jódot ecsetelni, még akkor is, ha ez igen éles fájdalommal jár.
Sok sikert, édesanyámnak és nekem bejött.


45. Napsugár♥  2011. 12. 11. 22:52:38
Rákbetegek fóruma
GYÓGYÍTÓ ÉS RÁKKELTÕ KEMO- ILLETVE SUGÁRTERÁPIA

(A polysaccharidok szerepe a káros mellékhatások csökkentésében I.) A rákellenes küzdelem három legfontosabb eszköze a sebészeti beavatkozás a tumor sejtek eltávolítása érdekében, valamint a kemo- és sugárterápia. A kemo és sugárterápia a gyorsan osztódó sejteket, mint amilyenek a ráksejtek, képes károsítani, elpusztítani.

A kemo és sugárterápiának a vérképzõszervekre gyakorolt káros mellékhatásai közismertek, amelyek éppen az osztódó sejtekre gyakorolt hatásukból következnek. Kevésbé ismert, hogy a kemo és sugárterápia a közvetlen gyógyító, rákellenes hatásuk mellett egyben rákkeltõk is. Ez a mellékhatásuk gyakran csak évek multán jelentkezik. Egy nemrég publikált nagyméretû vizsgálat szerint (13136 résztvevõ) a gyermekkori tumorból meggyógyultakat felnõttkorban a felnõttkorra tipikus tumorok jobban veszélyeztetik. A tanulmány érdekessége, hogy az újból megbetegedettek jelentõs részénél (59% ill. 42 beteg) a tumor ott ütötte fel a fejét, ahol elõzõleg sugárterápiás kezelés történt.

Hodgkin’s betegséget túlélõ nõk esetében az emlõdaganatok elõfordulásának valószínûsége nõtt a sugárterápia dózisának függvényében. Ez a veszélyeztetettség még több mint 25 évvel a kezelés után is fennállhat a vizsgálatok szerint. Érdekes, hogy a kemoterápia esetén ebben az esetben a tüdõ daganatok felbukkanásának a valószínûsége csak az elsõ négy évben volt nagyobb, míg sugárterápia esetén a tüdõdaganatok valószínûsége csak 5 évvel a kezelés után nõtt meg és a tüdõdaganatok több mint 20 évvel a sugárterápiás kezelés után is veszélyeztették a túlélõket.

Emlõdaganatoknál is a sugárterápiás kezelés intenzitásának növekedése növeli a késõbbi kötõszöveti daganatok kialakulásának gyakoriságát. A sugárterápia hosszú távú rákkeltõ hatását a kemoterápia jelentõsen megnövelheti. Erre az eredményre jutott több, szintén gyermekkori tumorokban szenvedõk kórtörténetét vizsgáló tanulmány. A kemoterápia önmagában is megnövelheti a daganatok visszatérésének valószínõségét. Erre a következtetésre jutott egy non-Hodgkin’s betegségbõl meggyógyultakat vizsgáló új tanulmány, amely szerint a kemoterápia hosszú távon megnövelheti a leukémia, tüdõ és vastagbéldaganatok elõfordulásának gyakoriságát.

A sugárterápia lehetséges káros mellékhatásai között még megemlítendõ a stroke (koponya besugárzás esetén) és a szív- koszorúér betegség. Ezeken a mellékhatásokon kívül megfigyelték még a gyermekkori rákbetegségeket túlélõkön, hogy általános egészségi állapotuk jóval rosszabb azokénál, akik nem szenvedtek rákbetegségben és nem szorultak sugár és kemoterápiára. Sokkal gyakrabban szenvednek krónikus betegségekben és az ezekbõl fakadó súlyos, életveszélyes komplikációkban: pl. mellbesugárzás esetén visszatérõ tüdõgyulladásokban.

A gyermekkori tumorokból meggyógyultak életminõsége is elmarad egészséges társaiktól egy tanulmány felmérése szerint. (A kemo- és sugárterápia agyi és peripheriális idegrendszert károsító mellékhatásairól egy késõbbi hírben fogunk beszámolni.) Nem csak a daganatellenes sugárterápia okozhat káros mellékhatásokat, hanem a képalkotó eljárások (Röntgen, CT) sugárzása is. Éppen ezért számos tanulmány elemezte azt, hogy mennyiben ellensúlyozza ezeknek az eszközöknek a rákkeltõ hatását az, hogy így idõben felismerhetik a rák kialakulását, és ezzel életeket menthetnek.

Egy tanulmány szerint csak a dohányosoknál javasolt, nemdohányzóknak viszont nem javasolt és a dohányzást abbahagyóknál vitatható a tüdõ CT rendszeres alkalmazása, mivel nem dohányzóknál káros rákkeltõ hatása felülmúlhatja lehetséges rákfelismerõ hasznát. Daganatmentes nõknél a rendszeres alacsony dózisú sugárzás megnövelheti az emlõdaganatok elõfordulásának valószínûségét is. Az emlõ az egyik legérzékenyebb testrész, amelyre a sugárterápia rákkeltõ lehet. Ennek ellenére feltételezik, hogy a képalkotó eszközök alkalmazásával elért korai rákfelismerés haszna több mint ellensúlyozza ezen eszközök rendszeres alkalmazásának sugárzásból eredõ emlõdaganat keltõ hatását.

Természetesen maguk az orvosok is veszélyeztetettek lehetnek. Egy olasz tanulmány beszámol arról, hogy pl. ortopéd sebészek fokozottan veszélyeztetettek lehetnek, mivel gyakran ki lehetnek téve a képalkotó eszközök tumor keltõ sugárzásának. Egy másik tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a kardiológusok kétszer veszélyeztetettebbek lehetnek, mint maguk a radiológusok. Ezért rendkívül fontos a biztonsági elõírások betartása. A sugárzásnak feltételezik a közvetlen DNS károsító, rákeltõ hatását, de valószínûleg létezik annak közvetett rákkeltõ hatás is, mivel gyakran a késõbbi daganatok a testnek egy nem besugárzott részén bukkannak fel sokszor évtizedekkel a kezelések után. Ezt a közvetett károsító hatást nevezik, un. „bystander” hatásnak is. Okában még nem értenek teljesen egyet a kutatók, de feltételezik a sugárzás gén-állományt destabilizáló hatását.

A sugárzás közvetlenül is elõidézheti a kromoszómák károsodását, törését. Új felismerés, hogy a „rejtett genetikai instabilitás” (pl. hajlam a genetikai károsodásra különbözõ méreganyagok hatására) növelheti a másodlagos tumorok kialakulásának rizikóját korai stádiumú fej és nyak tumorokban szenvedõknél, különösen akkor, ha egy bizonyos növekedési faktor (IGF) szintje emelkedett. A genetikai károsodásra hajlamosok túlélési ideje alacsony, pl. kemo- és sugárterápiával kezelt nem kis sejtû tüdõdaganatok jelenléte esetén.

A legújabb tudományos vizsgálatok megerõsítik, hogy bizonyos polysaccharidok jelenõsen csökkenthetik a sugárzás káros mellékhatásait. In vivo állatkísérletekben speciális polysaccharidokat fogyasztó nagy dózissal besugárzott állatok túlélési ideje jelentõsen növekedett. A besugárzás káros mellékhatásait csökkentõ polysaccharidokról kimutatták azok egészséges sejteket érintõ genetikai károsodást gátló és májvédõ hatását: valószínûleg ezen is alapulhat jótékony hatásuk. A magas minõségû speciális polysaccharida kivonatok jelentõsen csökkenthetik a kemo- és sugárterápia és más sugárzáson alapuló képalkotó eljárások hosszú távú káros, genetikai állományt veszélyeztetõ, rákeltõ hatását.

http://max-immun.hu/hu/articles/show?from=25&id=13


46. Rising Sun 2011. 12. 09. 18:58:40
Rákbetegek fóruma
http://www.kiskegyed.hu/test-es-lelek/megelozes/5-hazugsag-a-rakrol-amit-szeretnenek-hogy-elhiggy-107125.html

5 hazugság a rákról, amit szeretnének, hogy elhiggy

2011. április 14.
Soltész Szilvia
Kemoterápia, mammográfia, gyógyíthatatlan betegség? Az is lehet, hogy minden, amit eddig tudtál a rákgyógyításról, hazugság.

Címkék: rák, gyógymódok, gyógyszeripar, egészség, kemoterápia, mammográfia, tumortu
Amikor ennyi éve kutatnak valaminek a gyógymódja után, és még mindig igen szegényes a túlélési arány, az mindenképpen felvet néhány kérdést. Például azt, hogy miért költenek évente többszáz milliárd forintot világszinten egy olyan betegség kutatására, aminek az orvostudomány a hivatalos álláspont szerint nem ismeri a valódi okát. És vajon hogy lehet, hogy ennyi pénz, ennyi kutatómunka után sincs valódi, megnyugtató eredmény?

Ezzel párhuzamosan lassan a hétköznapi ember számára is nyilvánvaló tény, hogy a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, és az ennek következtében legyengült immunrendszerünk felelős azért, hogy nem tudja kordában tartani a hibás sejtosztódási folyamatokat. Logikus lenne, hogy ezeket a területeket célozza meg az orvoslás, de nem, mégsem ez történik. Az történik, hogy aki azt meri állítani, gyógyszerek nélkül ki tud gyógyítani valakit a rákból, az sarlatán, de legalább is hazudik.

Nézzük, mik a leggyakoribb hazugságok, amikkel etetnek bennünket:1. hazugság: A kemoterápia kötelező kezelés

Az igazság: az onkológusok 90 százaléka visszautasítaná a kemoterápiás kezelést, ha nekik maguknak lenne rákjuk.

Miért? Mert tudják, hogy egyáltalán nem hatékony, és hogy nagyon mérgező. Egyértelműen kimutatták, hogy a páciensek 98%-ánál hatástalan. És amikor a kemoterápiával kezelt betegek túlélési esélyeit a nem kezeltekkel mérték össze, a nem kezelt emberek jóval magasabb arányban gyógyultak meg, vagy tovább éltek, mint a kezeltek. A kemoterápia teljesen tönkreteszi az immunrendszert, aminek éppen erősítésre, segítségre lenne szüksége, hogy legyőzze a betegséget. Aki a kemó után képes meggyógyulni, az nem amiatt, hanem annak ellenére gyógyul meg.
2. hazugság: Minden 40 év feletti nőnek rendszeresen kéne mammográfiás vizsgálatra járnia

Az igazság: a mammográfia sokkal többet árt, mint használ. Minden egyes nőre, akinek segít, tíz nő jut, akinek ront az állapotán. Az évi 4 milliárd dolláros mammográfia-ipar arra biztatja a nőket, hogy röntgen besugárzással óvják az egészségüket.

Ezzel szemben a dán Nordic Cochrane Center kutatói megdöbbenő eredményre jutottak 500.000 nő vizsgálata alapján: minden 2000 nőből, akik mammográfiás vizsgálaton vettek részt egy tízéves időszak alatt, mindössze egynek hosszabbítja meg az életét ez a szűrés, másik tízet viszont megbetegít. A mammográfia sugárzása évente 3%-kal növeli a mellrák kialakulásának esélyét, és sok esetben egy magától visszahúzódó tumor olyan behatást kap tőle, hogy gyors terjedésnek indul.

Ennél sokkal veszélytelenebb az ultrahangos szűrés, de houstoni Texas Egészségtudományi Központ munkatársai már olyan tesztet is kidolgoztak, ami nyálból képes megállapítani a mellrák jelenlétét – jóval a kimutatható daganat előtt.
3. hazugság: a rákgyógyszerek hatékonysági mutatói

A tudományos eredményeket sokféleképpen lehet maszkírozni – különösen, ha anyagi érdekek állnak mögöttük. A Tamoxifen nevű, népszerű mellrák-gyógyszer hatékonyságát például úgy hirdetik, hogy 49%-ban képes megelőzni a rák kiújulását. Ez nem igaz. A Tamoxifen független kutatások szerinti hatékonysága mindössze 1.6%, harmincszor kisebb, mint ahogy hirdetik. Mégis, mivel úgynevezett relatív számokat használnak, az eredmény végül is bármi lehet. Hogy mihez mérik a relatív értéket, azt nem tudjuk meg soha, de a 49%, az határozottan meggyőzően hangzik.

A másik jól csengő adat, miszerint a korai szakaszban (természetesen mammográfiával) felfedezett mellrák 91%-os eséllyel gyógyítható ötéves időszakra vetítve, szintén csak egy csali. Mivel a mellrák egy lassú növekedésű tumor, öt év alatt sokszor semmilyen tünete nem észlelhető. Így ha valaki nem is tud róla, hogy mellrákja van, annak 1.) lehet, hogy magától kezeli azt az immunremndszere, 2.) pont ugyanoda jut 5 éven belül, mint az, akinek felfedezték. Viszont a mammográfia, a kemoterápia és a szükségtelen gyógyszerek nélkül sokkal nagyobb a túlélési esélye.
4. hazugság: A rákgyógyszerek a gyógyítást szolgálják

Az igazság: az onkológus nem azzal keresi a pénzt, hogy gyógyít, hanem azzal, hogy hatalmas jutalékokat kap a felírt gyógyszerek, kezelések után.

A JAMA nevű, híres amerikai orvosi folyóirat szerint egy átlagos onkológus jövedelmének 75%-a abból származik, hogy a rendelőben kemoterápiához használt gyógyszereket értékesít. A gyógyszerek pedig igen drágák – elvégre kell a pénz a kutatásokra. Mégis, a gyógyszerek promóciójára évente több tízmilliárd dollárt költenek csak az egyesült államokban.

Az Eli Lily gyógyszercég egyik volt orvoslátogatójának a Kongresszus előtt, eskü alatt tett tanúskodása szerint a gyógyszercégek volt modelleket, gyönyörű fiatal nőket alkalmaznak, hogy vacsorázni és borozni vigyék az orvosokat, eltúlozzák a gyógyszerek hatékonyságát, és minimálisnak állítsák be a mellékhatásokat.
5. hazugság: A természetes gyógymódokkal való kísérletezésre nincs idő egy halálos betegség esetében.

Az igazság: a természetes gyógymódokat ismerő és használó orvosokat, gyógyítókat azóta üldözik világszerte, amióta az orvostudományt átvette a gyógyszeripar.

Számos orvos és intézmény nagy sikerrel kezeli a tumort méregtelenítés, immunrendszer-erősítés, megfelelő táplálkozás és gyógynövények segítségével. Van, akinél egy néhány hetes léböjt teljesen visszaszorítja a tumort. Mégis, ezt mind titokban kell tenni, különben megjárja mind az orvos, mind a beteg.

Ott van Dr. William Kelly esete, aki kidolgozott egy olyan enzimterápiát, ami méregtelenítéssel és diétával kombinálva „megeszi” a hasnyálmirigy rákos sejtjeit. Közel 33.000 ember esetében 90%-os gyógyulási rátát tudott felmutatni az első ötéves túlélési szakaszban annak ellenére, hogy a hasnyálmirigy-rák az egyik leggyorsabb, legagresszívabb fajta halálos betegség. Mit tett az amerikai kormány, amikor ezt megtudta? Börtönbe zárta.

Amerikában egyébként sokkal rosszabb a helyzet, mint nálunk, ott annak az egyszerű említése, hogy valaki meg tudja gyógyítani a rákot, automatikusan bűnnek számít.

A jó hír: a rák teljesen megelőzhető, sőt, gyógyítható. És bár a gyógynövényeket is igyekeznek betiltani, és lassan mindent, amit nem lehet levédeni, azért maradt rengeteg megoldásunk. Elsősorban a tájékozottság: ha az ember egy kicsit utánajár, megdöbbentő és megnyugtató dolgokra bukkan a rákkal kapcsolatban. A saját egészségünk a legjobb helyen a saját kezünkben van.


47. Netboszi 2011. 10. 31. 13:11:21
Rákbetegek fóruma
Nekem heti 2 kezelés látványos lett, már sokan veszik, és hamar segít.
Hajnövesztő hajszesz, hajhullás ellen, és haj újranövekedés elindíttására 15ml -VITAL A ZETA 2 (VITALFARCO MILANO - Gyógynövényes hajkozmetkai termékek):

15ml szesz + kristályok
ÚJRA NŐ A HAJA ! Kemoterápia után is látványosan hatásos! Az A zeta 2 minden képzeletet felül múló hatással oldja meg a hajproblémákat, rendkívül kedvező áron! Hajszesz, ami megállítja hajhullását, újraindítja a hajhagymák működését! Látványos eredményt érhet el, már az első kúra alatt! Rendeljen 16 db ot, karton kedvezményt adunk! A 4 hónapos kúra 16db ampulla, ennyi van 1 kartonban.
Ajánlott! Erős hajhullásra, kemoterápia miatti hajhullás újraindítására, normál hajhullásra, foltos hajhullásra, hajhullás + korpásodás,hajhullás + zsírosodás

További információk a termékről:
Vásárlóink és azok ismerősei is, számtalan próbálkozást tettek ezen problémájuk leküzdésére, mielőtt kipróbálták az A ZETA 2 hajszesz -t . A kemoterápián átesettekk is látványos eredményt érnek el használatával! Nekik az intenzív kúrát javsoljuk!
Hajhullás elleni, és fejbőr regeneráló hajápoló krémampulla. Egy kartonban 16 db ampulla,van amely egy 4 hónapos kúrára elegendő! A hatás felgyorsításához ajánlott, egy új csúcstechnikájú hajszárító használata, amely infra lámpával rendelkezik, és segíti a fejbőr regenerálódását. ez a hajszárítók menüpontban rendelhető meg
Reklám nélkül is, 2005 óta folyamatosan a legnépszerűbb termékeink közé tartozik. Egy hatásos kezelés a hajhullás megállítására, egyéb fejbőr problémák kezelésére a legolcsóbban. Elég hetente 1 ampullát elhasználni! 1 ampulla 2-3 kezelésre elegendő. Rendszeres használatával a haj havonta 3-4 cm-el nő!
Intenzív kezeléssel 2-3 hónap után megindul az új haj növekedése!
Mivel a fejbőr helyes működését állítja helyre, hatásosan alkalmazható minden fejbőr problémára!
A termék használata során ajánlott a fejbőrproblémának megfelelő sampon használata! Több egyidejű probléma esetén használja felváltva a samponokat!
SAMPOO ANTICADUTA-HAJHULLÁSRA 250ML
SAMPOO ANTIFORFORA-KORPÁSODÁSRA 250ML
SAMPOO ANTIGRASSO- ZSÍROSODÁSRA 250ML
Intenzív kezelés – kezdő fázis: hetente 2 vagy 3 használat, 2-3 hónapig, samponozás után nedves hajon vagy száraz hajon, ha a mosás nem szükséges.
Megelőző vagy védő kezelés: hetente legalább 1 használat a probléma megszűnéséig. Az intenzív kezelést ismételje meg periódikusan legalább kétszer egy évben. Ha több hajgyógyászati problémája van, felváltva használja a samponokat és a hajszeszeket
Hogyan hat?- A fejbőr fiziológiai egyensúlyát állítja helyre, ezáltal nagyon sok problémát megszüntet. Felgyorsul, vagy újra indul a haj növekedése. Megerősödnek a hajszálak, újra lesz tartása a hajnak. Megállítja a haj hullását. Megszünteti a fejbőr betegségek nagy részét……
Kinek használ? A tapasztalatok szerint mindenkinek használ, de a nők 95% nál, a férfiak 70% nál látványosan működik.
Mikor jelentkezik a hatás?— A hajhullás csökkenése , a haj megerősödése, az első intenzív kúra után ( 2-3 hónap) már látható változásokat mutat. Látványos változás a 4-5hónap után várható, amennyiben folyamatosan heti 1 ampullát használ. Hogy a hajprobléma ne jöjjön vissza , javasolt évente megismételni a kúrát, valamint folyamatosan havonta 1-2 ampulla használni.
Használat: A legjobb hatás elérésére ajánlatos megtisztított fejbőrre felvinni! Ehhez ajánljuk az A Zeta 2 –hez kifejlesztett Purificante gyümölcssavas fejbőrtisztító sampont. A különböző fejbőr problémákhoz, használja a következő samponokat: hajhullás- Vital Anticaduta, korpásodás-Vital Antiforfora , zsírosodás –Vital antgrasso sampon. Ezek együttes használata erősíti a kívánt hatást!
Mennyit kell használni? – Csak annyit, amennyivel a fejbőrt be tudja masszírozni a kívánt területen.. Úgy kell fel vinni a fejbőrre, hogy a haj minél kevesebbet igyon fel. Férfiaknál egy ampulla akár 4-5 alkalommal is elegendő, a kevesebb haj miatt. Ez a kezelés ugyanolyan hatásos mintha minden alkalommal elhasználna egy teljes ampullát!
Mennyibe kerül? Az ár – érték – hatás- aránya törzsvásárlóink szerint is nagyon jó. Jelenleg a hasonló készítmények arának csak töredéke. Sokan egy hasonló kúrára, a 10- 20 szorosát is kifizették már.
A növényi komplex kivonatok alkotóelemeinek, és egyéb hatóanyagok hatásai:
A készítménynek köszönhetően a revitalizáció már a hajtőnél megindul. Aktivizálja a hajtüszőkben lévő sejteket, javítja a mikrokeringést, fokozza a haj növekedését, csökkenti a hajhullást. Hatékonyan alkalmazható kopaszodás és hajhullás ellen, valamint a fiatalos-, csillogó és erős haj elérése érdekében.
A hajfiatalító és hajnövekedést serkentő fito - biotechnológiai szérum hatóanyagai, és a peptidek specifikus lokalizációt mutatnak a célterület környékén, a hajtüszőnél, és hatással vannak az itt található keratinocitákra. A kezelés hatására a dermisz és a gyökérhüvely kapcsolódása vastagabb és strukturáltabb lesz, csökken a hajhullás és egészségesebbé válik a hajtüsző. A molekulák védve vannak a fehérjebontó enzimektől, ezért hatékonnyá teszik a felszívódást, így a revitalizáció már a hajtüsző szintjén a hajtőnél megindul.

lecitin: javítja a haj szerkezetét és a fejbőr állapotát, így csökkenti a hajhullás mértékét
panthenol: Javítja a haj szerkezetét, így rugalmasabbá és fényesebbé teszi a hajat, óvja a hajszálakat a mechanikai és kémiai behatásoktól.
csalán: külső használata a hajhullás kezelésére és a hajnövekedés serkentésére ajánlott
bojtorján: megszabadítja a fejbőrt a korpától, erősíti a hajat és meggátolja a hajhullást.
körömvirág: tisztító hatású, javítja a vérkeringést,
nyír: antibakteriális hatású, tisztítja és fertőtleníti a fejbőrt és egyben segíti a hajnövekedést
búza: kijavítja a károsodott hajszerkezetet, a hajnak hosszantartó, jellegzetes fényt kölcsönöz.
cickafarkfű: korlátozza a faggyútermelést
kakukkfű: fokozza a vérbőséget, valamint antiszeptikus és antibakteriális hatással bír.
paprika: fokozza a véráramlást, gyorsítja a regeneráló folyamatokat
szalicilsav: a szalicilsav multifunkciós tulajdonságokkal rendelkezik, fellazítja és eltávolítja a fejbőrön található elhalt sejteket, zsírt és egyéb szennyeződéseket. A szalicilsav a fejbőr külső rétegében koncentrálódik, amely lipidekben gazdag, de a kor előrehaladtával a természetes hámlás csökken, és így száraz és matt bőrkorpák alakulnak ki. Mivel gyorsítja az epidermis hámlását, a faggyúmirigyek sem tömődnek el, és gyorsabban képződik új bőr. A hatóanyag egyéb pozitív tulajdonsága az antimikrobiális hatás, mely főként a gyulladások kezelésében játszik szerepet.
Használati útmutató. Olvassa el, nyomtassa ki!
Használat: Mossa meg a hajat a kezelésnek megfelelő samponnal, és törölje meg. Öntse a fejbőrre az ampulla tartalmát (vagy a megfelelő dózist a palackból) részről részre haladva, és masszírozza legalább 5 percig kis körkörös mozdulatokkal, és az ujjvégekkel könnyedén nyomkodja meg annak érdekében, hogy biztosítsa az aktív összetevők alapos átitatását. Ne öblítse le! Intenzív kezelés – kezdő fázis: hetente 2 vagy 3 használat, 2-3 hónapig, samponozás után nedves hajon vagy száraz hajon, ha a mosás nem szükséges.: Megelőző vagy védő kezelés: hetente legalább 1 használat a probléma megszűnéséig. Az intenzív kezelést ismételje meg periódikusan legalább kétszer egy évben. Ha több hajgyógyászati problémája van, felváltva használja a samponokat és a hajszeszeket


48. dr.kocsi.iren 2011. 10. 27. 14:19:44
Rákbetegek fóruma
Kedves Mindenki!
Rég kb 6 hónapja írtam ide a rákbeteg édesanyámmal kapcsolatban ( mellrák kiújulás az eltávolított emlő helyén+ csontáttét, nem operálható). Sok bíztatás és reményt kaptam itt Tőletek, ezért is jöttem vissza, hogy megosszam a jó hírt: 5 kemoterápia+ korábban 20 sugárterápia+Zometa inf.+ Preventa 105 és 85 ivása valamint 25-ös kenése mellett a most október elején a PET CT teljesen negatív. Sehol, se csonton se lágyszövetben daganatos aktivítást nem tudtak kimútatni. 8 kemót irányoztak elő, ezért így az 5. után ez egy csodálatos eredmény! A doktornő örömében felsikoltott hogy ez gyönyörű, a leletre a kiértékelő ráírta "Jó terápiás eredmény" Nem tudok eléggé hálás lenni Istennek érte!


49. habveros 2011. 10. 24. 9:59:02
Rákbetegek fóruma
Szia Maka!

Ezeket BIZTOS LEHET VÉNÁBA NYOMATNI????

SEHOL EGY EGÉSZSÉGRE ÁRTALMAS HATÁS? TOXICITÁS? !!!!!!!

A KEZELÉS VÉGE „FULL HAPPY????”

„A citosztatikumok alkalmazhatók szájon keresztül (tabletta, kapszula, folyadék),

vénán keresztül (intravénásan),
vagy a bőr alá adva (subcutan), illetve az izomzatba fecskendezve (intramuscularisan).

A kemoterápia az egészséges sejteket sem kíméli:

Fentiekben már említettük, hogy a citosztatikus szerek az egészséges sejtekre is káros hatással bírnak. A sejtek közül főként azok érintettek, melyek gyorsan osztódnak. Ezek az emésztőrendszer sejtjei (száj-, gyomor-és bélnyálkahártya), a hámsejtek (bőr, hajhagymák), az ivarsejtek és a vért alkotó sejtek (vörösvértestek, fehérvérsejtek, vérlemezkék).

ÁÁÁ! EZEK EGÉSZSÉGRE KIFEJEZETTEN „HASZNOS” HATÁSOK!!!


A leginkább károsított sejteknek megfelelően a leggyakoribb mellékhatások a következők. Emésztéssel kapcsolatos zavarok: szájszáradás, étvágytalanság, hányinger, hányás, hasmenés.

A hámsejtek pusztulása miatt bőrszárazság, napfényérzékenység, hajhullás. A vörösvérsejtek károsodása vérszegénységhez, fáradékonysághoz vezet.

A fehérvérsejtek pusztulása a védekezőképesség csökkenéséhez vezet, gyakoribbá válnak a különböző fertőzések. A vérlemezkék károsodása vérzékenységhez vezet. Ez megnyílvánulhat enyhe formában, mint pl. orr-, illetve ínyvérzés. Sajnos azonban súlyos életet veszélyeztető vérzések is kialakulhatnak (pl. agyvérzés).”

Óvakodni kell a fertőzések kialakulásától
A kemoterápia során a fehérvérsejtek is károsodnak, ez kedvez a fertőzések kialakulásának. A kezelésben részesülő betegeknek ismerniük kell, hogy hogyan lehet elkerülni a fertőzéseket.


Kerülni kell a nyilvánvalóan fertőző betegekkel, hozzátartozókkal való érintkezést. De emellett a nagyobb társaságban való tartózkodás sem ajánlott, hiszen tünetek nélkül is lehet valaki vírus-, vagy baktériumhordozó. Háziállatok tartása, azok etetése-gondozása is veszélyes lehet. A mosatlan, hámozatlan gyümölcs, zöldség, a nyers tej- és tejtermékek, a felvágottak, nyers húsok is veszélyes fertőzőforrást jelentenek a betegek számára.
A kemoterápiás szerek a nemi szerveket és a fogamzást is károsíthatják. A citosztatikumok férfiak esetén nemcsak az ivarsejtek számának csökkenését idézik elő, hanem károsíthatják azokat.
Nők esetén a citosztatikumok károsíthatják a petefészkeket, csökkentve azok hormontermelését. Ez a menstruációs ciklus megváltozásában, illetve teljes elmaradásában nyílvánulhat meg.
(idézet a Webbeteg őszinte oldaláról)
LEHET, HOGY AZ EGÉSZ SZERVEZET VÉDEKEZŐ KÉPESSÉGE KÁRT SZENVED A VÉNÁS FINOMSÁG ALAKALMAZÁSÁTÓL?

Legyünk mi is Őszinték ÉS tárgyilagosak.Igaz, hogy neked van egy önfenntartó szervezeted, amit ugyancsak erőteljes munkával jól karban tartasz, igaz, hogy az egészségügyben eltöltött idő befolyásolja a véleményed, de ahogy szoktad mondani, mindenki abban hisz amiben akar, és mindenkinek más- más kezelés lehet hatásos.

Az viszont orvoséktól származó TÉNY, hogy a kemoterápiás kezelés nem megoldás a daganat problémára, és a belőle származó károk, pláne a nagyszámú halálesettel szembe nincs az onkológiának alternatíva a kezében.
Hála Valakinek, SZERENCSÉ KEVESEK KÖZÉ TARTOZOL, ÉS ÉN ENNEK ÖRÜLÖK.

Szia,Bandi

.


50. Rising Sun 2011. 10. 23. 16:41:53
Rákbetegek fóruma
Kedves Maka !

Örömmel közlöm, néhány, a C-vitaminnal kapcsolatos eredményeket közlő publikáció jegyzékét.

Chang Hwan Yeom,Gyou Chul Jung and Keun Jeong Song
Changes of Terminal Cancer Patients' Health-related Quality of Life after High Dose Vitamin C Administration
J Korean Med Sci. 2007 Feb;22(1):7-11.

Cameron E,Pauling L.
Supplemental ascorbate in the supportive treatment of cancer: Prolongation of survival times in terminal
human cancer.
Proc Natl Acad Sci U S A. 1976 Oct;73(10):3685-9.

Chen Q,Espey MG,Krishna MC,Mitchell JB,Corpe CP,Buettner GR,Shacter E,Levine M.
Pharmacologic ascorbic acid concentrations selectively kill cancer cells: action as a pro-drug to deliver
hydrogen peroxide to tissues.
Proc Natl Acad Sci U S A. 2005 Sep 20;102(38):13604-9.

Chen Q,Espey MG,Sun AY,Pooput C,Kirk KL,Krishna MC,Khosh DB,Drisko J,Levine M.
Pharmacologic doses of ascorbate act as a prooxidant and decrease growth of aggressive tumor xenografts
in mice.
Proc Natl Acad Sci U S A. 2008 Aug 12;105(32):11105-9.

Ping Gao,Huafeng Zhang,Ramani Dinavahi,Feng Li,Yan Xiang,Venu Raman,Zaver M. Bhujwalla,Dean W.
Felsher,Linzhao Cheng,Jonathan Pevsner,Linda A. Lee,Gregg L. Semenza and Chi V. Dang
HIF-dependent Anti-tumorigenic Effect of Anti-oxidants In Vivo
Cancer Cell.2007 September;12(3): 230–238.

Riordan NH,Riordan HD,Meng X,Li Y,Jackson JA.
Intravenous ascorbate as a tumor cytotoxic chemotherapeutic agent.
Med Hypotheses.1995 Mar;44(3):207-13.

Riordan HD, Jackson JA, 'Schultz M.
Case study: high-dose intravenous vitamin C in the treatment of a patient with adenocarcinoma of the kidney.
J Ortho Med 1990; 5: 5-7.

Riordan N, Jackson JA, Riordan HD.
Intravenous vitamin C in a terminal cancer patient.
J Ortho Med 1996; 11: 80-82.

Wang-Jae Lee
The Prospects of Vitamin C in Cancer Therapy
Immune Netw. 2009 October;9(5): 147–152.

Továbbá:

Nemzetközi összefogás keretében, 12 intézmény együttműködésével tették közzé 2011.márciusában azt a tanulmányt, melyben azt javasolják, hogy használják a C-vitamint a rákkal összefüggő vérmérgezés (szepszis) megelőzésében és kezelésében. Továbbá felhívják a figyelmet, hogy a C-vitamin gátolja a rák keletkezését, illetve növekedését.

A 12 intézmény:
1. Ortomolekuláris Tanulmányok Osztálya, Riordan Klinika, 3100 N Hillside, Wichita, Kansas, 67210, USA
2. Rehabilitációs Orvostudományi Osztály, Medistem Inc, 9255 Towne Centre Drive, San Diego, California, 92121. USA
3. Moores Rák Központ, Orvostudományi Osztály, Kaliforniai Egyetem, San Diego, 3855 Health Sciences Dr, San Diego, California, 92121, USA
4. Torrey Pines Intézet Molekuláris Részlege, Immunológiai Osztály, 3550 General Atomics Court, La Jolla, California,92121, USA
5. Puerto Rico-i Egyetem, Orvostudományok Részlege, Feljődéstani Intézet, Táplálkozási Program, San Juan, 00936-5067, PR
6. Puerto Ricoi Orvostudományi Egyetem Gyógyszerhatástani Intézete, San Juan, 00936-5067, PR
7. Georgetowni Bőrgyógyászat, Kísérleti Osztály, 3301 New Mexico Ave, Washington DC, 20018, USA
8. Connecticut-i Egyetem, Hematológiai és Onkológiai Osztály, 115 North Eagleville Road, Hartford, Connecticut, 06269, USA
9. Lett Egyetem Sebészeti Osztálya, 19 Raina Blvd, Riga, LV 1586, Lettország
10. Nebraskai Egyetem Orvosi Központja, Sebészeti, Mikrobiológiai és patológiai Osztály, 42nd and Emile, Omaha, Nebraska, 86198, USA
11. Lawson Egészségügyi Kutató intézet és Nyugat Ontariói Egyetem, Onkológiai, Immunológiai és Mikrobiológiai Intézet, 1151 Richmond Street, London, Ontario, N2G 3M5, Canada
12. Loma Linda Egyetem, Orvosi Iskola, Hematológiai és Onkológiai Osztály, 24851 Circle Dr, Loma Linda, California, 92354, USA

Thomas E Ichim,Boris Minev,Todd Braciak,Brandon Luna,Ron Hunninghake,Nina A Mikirova,James A Jackson,
Michael J Gonzalez,Jorge R Miranda-Massari,Doru T Alexandrescu,Constantin A Dasanu,Vladimir Bogin,
Janis Ancans , R Brian Stevens,Boris Markosian,James Koropatnick,Chien-Shing Chen and Neil H Riordan

Intravenous ascorbic acid to prevent and treat cancer-associated sepsis?
J Transl Med. 2011;9: 25.


Az utóbbi években : 2005, 2007 és 2008-ban is közölte a REUTERS, hogy a C-vitamin megöli a daganatos sejteket, in vivo is !!! de úgy, hogy az egészségeseket nem bántja. Ezeket a híreket egyébként az MTI is átvette és közölte. Hogy miért nem kerültek be a tv és rádió, valamint a legnagyobb napilapok hírei közé ?????!!!!!

Jelenleg folyó klinikai vizsgálatok !!!! :

Az Európai Unióban :
Jelenleg Dániában folyik klinikai vizsgálat, melynek címe : C vitamin, mint rákellenes szer !
Ebben 20 g C-vitamint kapnak a páciensek, intravénásan. (137)

Kanadában , a Jewish General Hospital vezetésével folyik klinikai vizsgálat.

Itt hetente két-három alkalommal adnak C-vitamin infúziókat , más daganatellenes szerekkel együtt.
A dózis 1,5g/testsúlykg , ami 60 kg testsúlynál 90g, 70 kg esetén pedig 105g C-vitamint jelent, alaklamanként.
Felhívják figyelmünket, hogy a 1,5g/testsúlykg C-vitamin adagolásának nincsenek v. jelentéktelenek a mellékhatásai.(145)

A vizsgálatot vezetők kifejtik, hogy a ráktípusok nagyobb hányadánál a citotoxikus kemoterápia relative hatástalannak bizonyult.(145)Az Egyesült Államokban, a University of Kansas Medical Center
vezeti azt a vizsgálatot, melynek címe : Új kezelési lehetőség a hasnyálmirigy rák gyógyítására,
melynek során C-vitamint adnak egyéb daganatellenes szerekkel együtt.
Itt 25g a C-vitamin infúzió kezdő dózisa és folyamatosan emelik fel 125g-ra. (146)


A University of Iowa vezetésével is folyik klinikai vizsgálat,

a hasnyálmirigy rák kezelésére vonatkozóan.

Itt az első héten: 15 g, második héten: 25 g, harmadik héten: 50g, negyedik héten: 75 g, ötödik héten: 100 g C-vitamint kapnak infúziónként. Mellette kapnak más gyógyszereket is.
Ha a plazma C-vitamin szintje eléri a 350-400 mg/dl  - fenntartják a C-vitamin dózisát. (147)


A Thomas Jefferson University vezetésével is folyamatban van klinikai vizsgálat,

a nehezen kezelhető Non-Hodgkin Lymphoma (NHL) gyógyítására.

3x egy héten intravénás aszkorbinsavat adnak-100g-ig emelkedően - a plazma C  vitamin szintjétől függő mennyiségben, hogy a plazma C-vitamin szintje elérje a 300-350 mg/dl szintet. (148)

137. Vitamin C as an Anti-cancer Drug. http://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01080352
145. Trial of Chemotherapy Plus Intravenous Vitamin C in Patients With Advanced Cancer for Whom
Chemotherapy Alone is Only Marginally Effective http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01050621

146. New Treatment Option for Pancreatic Cancer http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01364805

147. A Research Trial of High Dose Vitamin C and Chemotherapy for Metastatic Pancreatic Cancer
http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01049880

148. Pilot Trial of Intravenous Vitamin C in Refractory Non-Hodgkin Lymphoma (NHL)
http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00626444

Mindenkinek jobbulást !


1. lap (2. lap) >>>3 lap

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
-->