Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Fórum
Keresés:


401. Reform Cukrász 2009. 12. 09. 13:02:43
Lisztérzékenyek fóruma
2006 decemberére készültek el először szaloncukraink, melyek természetesen nagyon finomak, és továbbra is állati eredetű összetevő mentesek, sőt gluténmentesek.
Különböző ízben készülnek: kókuszos, marcipános, "zselés-narancs ízű" és vanilia krémmel töltött.
A bevonó karobból készült.
Az egyes fajták a megadott összetevőkön kívül mandulát, kókuszreszeléket vagy vaníliakrémet tartalmaznak.
További információk a honlapunkon.


402. Bakita 2009. 12. 08. 22:13:10
Rákbetegek fóruma
Kedves Maka!

Epp ma voltam (eloszor) az onkologusnal.
Szinte szorol-szora az volt amire mar amugy is szamitottam.
Hosszutavra ,5 evig ,naponta 1 tabletta Tamoxifen,lenyomni az esztrogen szintet. Vajon nincs erre semmilyen "alternativa"(termeszetes "valami")?
Aztan termeszetesen a kemot ajanlotta:3hetenkent/egyet,osszesen 6-ot.
A kovetkezoket:SFU+Epirubilin+Lyclophosphamide/3-szor; es Taxotere/3-szor.
Mindezt azert kellene hogy ne jojjon vissza a rakfene.
Egyelore elfogadtam a Tamoxifent.
Mivel meg nincs meg a letelepedesi statuszom,nincs ingyenes egeszsegugyi ellatasom sem.Igy a kemo korulbelul 60.000CAN.$.
De meg nem is biztos hogy ha meg lesz a statuszom,(valamikor,tavaszal)felveszem-e a kemot.
Mivel remekul erzem magam,a mutetem teljesen begyogyult,a nyirokmirigyek helye is Ok. Mar jarok uszni (2-szer,hetente),3-szor,hetente kocogok,dolgozom.
A termeszetes terapiat folytattom+2hete a petroleum kurat is csinalom. Nagyon jo hatasal van ram. A mandulam allandoan gyuladasban volt,surun gennyes is. Most mintha "elfujtak"volna.
Remek az etvagyam,remek az emesztes,nem faj abszolute semmi.
Jo lenne azert egy CT-et csinalni (csak hogy 100% legyen hogy minden Ok,de az is kb.2000$.
Mivel eddig mindent zsebbol fizetunk,hat...kiapadtak tartalekaink.
De en optimista vagyok igy is...es nem adom fel ha "torik-ha-szakad"!

Tudom hogy jo lelekkel ajanlottad fel,de mar meg oldottam.

Jo egeszseget,
szeretettel,
Bakita


403. susssi 2009. 11. 29. 20:38:16
Rákbetegek fóruma
Mióta megműtötték, 2006, kivettek egy 3 centis daganatot, akkor egy évig "tiszta" volt, aztán 2007 áprilisban megint találtak egy 1.2 cm-est.az azóta fél centit nőtt.A műtét óta folyamatosan van neki,kap theospirexet, meg spiriva inhalációst,mert a másik tüdőlebenye nem működik,le van bénulva a rekeszizom 20 éve, gyakorlatilag egy negyed tüdővel él és 120 kg.dohányzott fiatal korában 10 évig, de kb 25 éve nem .


404. ... 2009. 11. 09. 13:58:13
Rákbetegek fóruma
Vigyázz, veszélyes!

Eltúlozták a sertésinfluenzát? — tette fel a kérdést az amerikai CBS News, miután kimerítő oknyomozó munkát végzett.
A kereskedelmi hírcsatorna megdöbbentő felfedezést tett az amerikai újinfluenzás megbetegedések számával kapcsolatban.
A világszerte reklámozott úgynevezett sertésinfluenza vagy újinfluenza áldozatainak pontos számáról eltérőek az adatok.
A WHO legfrissebb, október 23-i adatai szerint az egész világon 415 ezer ember betegedett meg a H1N1-vírustól és 4999-en haltak bele a fertőzésbe. Az európai járványügyi központ (ECDC) másképpen látja, ők 5382 halottról számoltak be.
Az ECDC adatai szerint Észak- és Latin-Amerikában van a legtöbb halálos áldozat: Brazíliában 1368, az USA-ban 593, Agentínában 560 ember halt meg az újinfluenzában.
Európában a legtöbb halott Angliában van, ott összesen 128-an haltak meg.
A WHO az adatok közlésekor mindig figyelmeztet arra, hogy mivel az államokat már nem kötelezik minden egyes eset kivizsgálására és jelentésére, a valós számok ennél nagyobbak lehetnek.


Vagy kisebbek?

Vagy egyáltalán semmi közük nincs sem az újinfluenzához, sem a régi, évente jelentkező szezonális influenzához?
Az utóbbi, nem kevéssé megrázó következtést vonhatjuk le az amerikai CBS News kereskedelmi hírcsatorna ok-nyomozó riportja után.
De van ennél is megrázóbb tény.


A magyarországi médiumokat a Demokrata kivételével egyáltalán nem érdekelte ez a rendkívül fontos hír, elért lapunk most minden túlzás nélkül mondhatóan sorsdöntő jelentőségű információkat közöl olvasóival.


Amerikai trükkök


Eltúlozták a sertésinfluenzát? – tette fel a kérdést múlt héten az amerikai CBS News.
Akiknek az USA területén az elmúlt hónapokban a betegségét úgy diagnosztizálták, hogy „valószínűleg újinfluenzás", vagy „újinfluenza-gyanús", azok nagy valószínűséggel egyáltalán nem az újinfluenzát kapták el.
Sőt lehet, hogy még influenzásak sem voltak – állítja a hírcsatorna.
Július végén az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Járványügyi Központja (CDC) eléggé meglepő módon arra hívta fel az amerikai tagállamok illetékes szerveit, hogy állítsák le az újinfluenzával kapcsolatos vizsgálataikat és fejezzék be a megbetegedések adatainak mérését.


Ezt a hihetetlen lépést azzal indokolták, hogy felesleges pazarolni az erőforrásokat a vizsgálatokra, ha az amerikai kormány már kinyilvánította, hogy járvány van, az Egészségügyi Világ¬szervezet (WHO) pedig már június elején világjárvánnyá minősítette az újinfluenzát.

A CDC a felhívást viharos gyorsasággal, egyik napról a másikra tette közzé: „a CDC holnaptól nem közöl adatokat a H1N1- ről"– állta szervezet honlapján július 24-én.
A döntést olyan gyorsan hozták meg, hogy a tagállamok véleményét nem vették figyelembe, pedig sok egészségügyi tisztviselő tiltakozott a vizsgálatok és a mérések leállítása ellen, mondván, arra azért van szükség, mert egy olyan új és gyorsan változó vírussal van dolguk, amelyik epidemológiailag teljesen más, mint a rendes Influenza.
A tényleges adatok, tendenciák ismerete pedig sorsdöntő lehet.
Teltek a hónapok, beköszöntött az ősz...

Miután a CBS News újságírói hiába kérték a letiltásig beérkezett adatokat a CDC-től, az információs szabadságról szóló törvényre (Freedom of Information Act) hivatkozva kérelmet nyújtottak be az Egészségügyi Minisztériumhoz.
Mivel a minisztériuma kérelemre még két hónap múlva sem válaszolt, az újságírók az egyes tagállamokhoz fordultak adatokért.
Ötven államtól kérték be a vizsgálatok leállítása előtti Újinfluenzás megbetegedésekre vonatkozó laboratóriumi adatokat.
A beérkezett adatok megdöbbentőek voltak.
Az esetek túlnyomó többségében a megbetegedések nemhogy az újinfluenzával, de a szezonális influenzával sem voltak összefüggésbe hozhatók, annak ellenére sem, hogy olyan páciensektől vettek mintákat, akikről a tünetek vagy bármi más alapján (például Mexikóban jártak) okkal feltételezték, hogy sertésinfluenzásak lettek.

A CBS Neves által megkérdezett egészségügyi szakértők szerint a betegeknek valamilyen légúti fertőzésük volt, aminek semmi köze sincs sem az újinfluenzához, sem a szezonálishoz.
A hírcsatorna felhívta a figyelmet, hogy számos olyan esetben, amikor a betegek diagnózisa csak a tüneteken alapult és nem a laborvizsgálatokon, veszélyesebbnek tüntették fel az újinfluenza járványt, mint amilyen az valójában.
Például amikor szeptember 22-én elterjedt az amerikai médiában a hír, hogy a washingtoni Georgetown Egyetemen 250 diák fertőződött meg a H1N1 vírussal, a fertőzött diákokra vonatkozó számadat csupán becsült érték volt, amely nem laboreredményeken alapult, hanem azon, hogy az egyetemre járó diákok közül hányan keresték fel influenzásnak látszó tünetekkel a háziorvosukat, vagy hányan hívták fel közülük a H1N1 forródrótot.
Holott józanésszel is belátható, hogy laborvizsgálatok nélkül lehetetlen megállapítani, hány diák lett újinfluenzás.Magyar változatokA fenti esethez kísértetiesen hasonlít, ami Magyarországon, egy csepeli általános iskolában történt szeptember elején.
„Egy teljes iskolát fertőzött meg a H1N1 Csepelen" – hirdette a Tények című hírműsor szalagcímben, majd a tudósítás első mondata így hangzott: H1N1-gyel, vagyis az újinfluenzával fertőződtek meg száztízen egy csepeli iskolában."
A nyilvánvaló hazugságot szinte kivétel nélkül mindegyik híradás átvette:
" ÁNTSZ megerősítette, hogy új típusú influenza fertőzõtt meg több mint száztíz embert, diákokat és tanárokat is egy csepeli iskolában" — állította például az origo.hu is.

A valóság ezzel szemben az volt, hogy a laborvizsgálatok után csak négy diákról lehetett teljes bizonyossággal állítani, hogy újinfluenzás, ugyanis a beküldött hét mintából csak négy esetben mutatták ki a H1N1-et.
Az első tömeges – négyfős – magyar újinfluenza-járvány egyébként csak annyira volt veszélyes, hogy a gyerekek fele – azaz két diák – pár nap alatt meggyógyult, és senkit sem kellett kórházban ápolni.
A tanévkezdéskor vizionált tömeges diák- és tanár-megbetegedések elmaradtak, annak ellenére, hogy naponta sulykolták a nyilvánosságban, hogy az oktatási intézmények lesznek majd a járvány első szóinú gócpontjai.
Lehet, hogy az újinfluenza vírusa nem tud magyarul.Kipukkadt a léggömbNemcsak a CBS News, hanem a New York Times is azt állítja, az új vírus nem veszélyesebb a szezonális influenzánál.
A tekintélyes napilap arra hívja fel a figyelmet, hogy ha a jelenlegi folyamatok így folytatódnak tovább akkor az új vírus kevesebb embert öl meg és kevesebben kerülnek kórházba, mint a szokásos őszi-téli influenza időszaka alatt, amikor átlagosan 36 ezren halnak meg, és 200 ezren szorulnak kórházi kezelésre Amerikában.
A statisztikák szerint a hagyományos influenzajárványok idején naponta átlag 260 amerikai hal meg.

„Ez csak, nevében influenzajárvány" – írta a Washington Times október 20-án.
A lap emlékeztetett arra, hogy az egészségügyi tanács két hónappal ezelőtt azt jósolta,
októberre a halálos áldozatok száma az Egyesült Államokban 30-90 ezer lehet.
„Mára sokunknak már halottnak kéne lennünk"– fogalmaz ironikusan az amerikai napilap.

A gyengélkedő vírus helyett az oltóanyaggal kapcsolatos bizonytalanságok terjednek.
A legújabb vita a várandós anyák oltásával kapcsolatban alakult ki.

Az Infektológiai Szakmai Kollégium több vonatkozásban bírálta a kifejlesztett vakcinát, többek között a benne lévő higany miatt.

A szervezet szerint az oltóanyagban lévő higanyszármazékok kiürülési idejének meghatározása a terhes és szoptatós anyákra és a gyermekekre vonatkozóan egyszerűen nem igaz.

Hasonló véleményen van dr. Mészáros G. László biokémikus is, aki arra hívta fel a Demokrata olvasóinak figyelmét, hogy a vakcinával együtt körülbelül ötven mikrogramm higanyt is a szervezetünkbe fecskendeznek, a vakcina sterilitását biztosító thimerosal ne" vegyülettel.


– A FDA, az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyezési Hivatal szerint a biztonságos higanybevitel 0,1 mikrogramm egy testsúlykilogrammra vetítve, naponta.
Ez azt jelenti, hogy az ötvenmikronnyi higany csak egy ötszáz kilós ember számára biztonságos.
Az FDA által meghatározott szint feletti higanybevitel pedig kisebb-nagyobb, elsősorban neurológiai és immunrendszeri zavarokat okoz
– mondta a Demokratának dr. Mészáros G. László, aki szerint tanulmányok bizonyítják, hogy a terhes anyákba kerülő nehézfémek, különösen a higany, a magzatban akkumulálódnak.

Czeizel Endre szerint viszont bűn lebeszélni a terhes nőket a H1N1 elleni oltásról, mert az oltóanyag semmilyen fejlődési rendellenességet nem okoz a magzatokban.
A csecsemő hat hónapig védett lesz az új típusú influenza ellen, ha az anya a terhesség hónapja alatt beoltatja magát a H1N1 elleni védőoltással – érvelt a genetikus.

Székely Tamás egészségügyi miniszter ugyanakkor nem tagadta, hogy Magyarországon az oltóanyaggal kapcsolatos klinikai kísérleteknél terheseket nem oltottak be, így nem lehet tudni, vannak-e az oltóanyagnak káros mellékhatásai a várandós mamák számára.

Dr. Keszthelyi Gyula is arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak a terhességi és a magzati következmények nem ismertek, hanem a hosszú távúak sem, mert ezek jelentkezéséhez hónapok, évek kellenek.

A háziorvos internétes blogjában arra emlékeztet, hogy ,Czeizel Endre is azt állította 1986-ban, hogy Csernobilben a sugárzás a terhes anyákra sem lehet veszélyes.
Nemrégiben már úgy fogalmazott: ő annak idején a hivatalos helyekről kapott adatok alapján mondott véleményt a helyzetről".

Dr. Keszthelyi felteszi a kérdést: hogyan lehet hinni Czeizel Endrének, „aki már huszonhárom évvel ezelőtt is ekkora kapitális baromságot nyilatkozott pusztán azért,
hogy a közvélemény félrevezetése itthon sikeres lehessen?"A lakosság már döntöttMindeközben nemhogy az újinfluenza elleni vakcina nem fogy, de a szezonális influenza elleni sem.
Háziorvosok panaszkodnak arról, hogy olyanok sem kérik a rendes influenzaoltást, akik eddig minden évben beoltatták magukat.
A Nemzeti Egészségügyi Tanács úgy fogalmazott, a lakosság „ingatag és tartózkodó" az oltással kapcsolatban, ami részben az ellentmondásos szakmai véleményeknek, részben a "féktelen és gátlástalan ellenkampánynak" tudható be.
Az Egészségügyi Minisztérium feljelentést is tett az ügyészségen, mert „a légből kapott információk szándékos terjesztése megvalósíthatja a közveszéllyel fenyegetés, illetve a törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűncselekményét" és elbizonytalanítják a lakosságot, ami a járvány elleni sikeres védekezést kockáztatja.

Az ügyészség a minisztérium feljelentését elutasította. Székely Tamás szerint rémhírterjesztés az is, amit több orvos is állít, hogy aki már valaha volt influenzás, vagy kapott már védőoltást életében (ez a lakosság minimum nyolcvan százalékáról elmondható), az két-három nap alatt enyhe lázzal átvészeli a betegséget, hacsak más egyéb betegsége miatt nincs életveszélyben.

Ezen lehetne vitatkozni, az viszont vitathatatlan tény, hogy a csepeli iskolában kitört járvány kikürtölése jókora rémhírterjesztés volt.

Az oltóanyag iránt egyébként nemcsak hazánkban, hanem szerte a világon csekély az érdeklődés.

Egy francia közvélemény- kutatás adatai szerint a lakosság 82 százaléka biztosan nem, vagy valószínűleg nem fogja magát beoltatni.
Németországban mindenkit ingyen oltanak, mégis a lakosság alig 20 százaléka tervezi, hogy beoltatja magát.

A németekben egyébként akkor rendült meg a bizalom, amikor kiderült, hogy a kormány és a magas rangú tisztviselők nem ugyanazt az oltóanyagot kapták, mint a hétköznapi emberek.

Az oltóanyag iránt csak Amerikában nagyobb az érdeklődés, ott sem azért, mert az amerikaiak jobban félnének a járványtól, vagy jobban bíznának az oltóanyagban.
A CDC igazgatója is elismerte, hogy a kereslet a vakcinák iránt azokban az államokban nagy, ahol jelenleg nem áll rendelkezésre elegendő oltóanyag.
Amiből hiány van, az iránt megnő a kereslet.
Magyarországon a hamarosan gőzerővel beinduló kampány azonban már a hiány rémképével sem tud operálni, mert mint tudjuk, az Omninvest hatmillió vakcinát gyártott le.

De talán nem is az oltóanyag iránt rendült meg az emberek bizalma, hanem azoknak a szerveknek a szavahihetősége kérdőjeleződött meg, amelyek világjárványról és halottak millióiról vizionálnak.Viccnek is rosszA CBS News riportja után feltehetjük a kérdést, milyen adatokra alapozza a WHO és az amerikai kormány, hogy világjárvány van?
Ugyanis a betegség statisztikai adatai ezt nem támasztják alá.
Az állítólagos sertésinfluenza-járvány tavasszal indult Mexikóból, ahol akkor mintegy kétezer megbetegedés mellett 80 volt a halálos esetek száma.
Ez a 107 milliós lakosság 0,0001 százaléka, azaz 1 millió 337 ezer mexikóira esett egy haláleset.
Ennél többen halnak meg ott bármilyen más fertőző betegségben.

A legfrissebb, októberi adatok szerint a betegséget Mexikóban eddig összesen 37 ezer ember kapta el.
A halálos áldozatok száma 80-ról 250-re emelkedett.
Hasonló számokat kapunk kivétel nélkül minden egyes ország esetében, ha a lakosok és a megbetegedettek számát összevetjük, feltéve, hogy az egészségügyi hatóságok hajlandóak igazat mondani.

Magyarország lakossága durván tízmillió fő, ebből a legfrissebb adatok szerint 297-en fertőződtek meg az újinfluenzával, és négy halálos esetről tudunk.

Járványhelyzet hatályos törvények szerint akkor áll be Magyarországon, ha egyszerre húszezer megbetegedést észlelnek.

Ha azt is hozzávesszük, hogy a négy halálos esetet sem lehet teljes egészében a H1N1-számlájára írni, hiszen Falus Ferenc, országos tiszti főorvos csak a negyedik halálesetnél állította, hogy az illető a vírus első igazi hazai áldozata, akkor milyen adatokra alapozva mondja azt a WHO, hogy a világ népességének egy ezreléke, azaz hatmillió ember, s ebből Magyarországon kétezer válhat halálos áldozattá?

Vajon a világon a hírek szerint influenzában elhunyt ötezer ember közül hánynak a haláláért felelős kizárólag a H1N1?
Vannak-e arra vonatkozó adatok, hogy hány személy szenvedett egyéb bakteriális fertőzésben, ami már az újinfluenza előtt legyengíthette az immunrendszerüket?
Ha ezekre a kérdésekre tisztességes válaszokat kapunk, ami sajnos egyre kevésbé valószínű, akkor is ott fog motoszkálnia fejünkben néhány kínzóan égető kérdés:

A WHO miért akkor minősítette világ járvánnyá a H1N1 okozta influenzát, amikor a Föld hatmilliárd lakosából még csak 140 volt a halálos áldozatok száma, miközben az elmúlt száz évben több világjárvány is követelt egymilliónál több halálos áldozatot?

Ki terjeszt rémhíreket?
És miért?

Lass Gábor
Magyar Demokrata nov.4. szám


405. Bakita 2009. 11. 05. 22:59:07
Rákbetegek fóruma
Kedves Gizus!

En sajna,elcsabulok,es eszem amit meg ohajtok,de nagyon keveset(diszno hust,szinte soha).A kenyeret en sutom (gluten-mentest,de olyan lisztekbol keszul amiknek nagyon jo a vitamin es a novenyi feherje tartalma). Hazi yoghurtot (aludttejjet) szerintem nyugodtan ehetunk (jot tesz a belfloranak is). Frissen centrifugalok, (gyumolcs-zoldseg pressel,nagyon jol birja a "strapat" egy regi Philips ) sargarepat+ceklat,kellemes az ize,0,5l. egy nap (ez nagyon fontos lenne ,anyudnak is).
Minden nap,diot, mandulat ragcsalok,sok vizet iszom,gyogyteakat.

Van (volt) a forumon Lianida,akinek a ferje, (akinel ha jol emlekszem muthetetlen gyomor rakot diagnosztizaltak vagy 3 eve) sikeresen "tul elte" azt amit a dokik josoltak neki,es most is jol van. Na , O nem mondott le a jo magyaros kajakrol. Neki igy is sikerul le kuzdeni ezt a "rak-fenet".Igaz sok gyogybigyot szed es 2-szer evente petroleum kurat is csinal.

Ha van meg kerdesed,szivesen valaszolok,
jo egeszseget,
Bakita.


406. angie 2009. 10. 15. 15:37:44
Rákbetegek fóruma
Sziasztok!

A rehab. járadék= rehabilitációs járadék= a rokkantsági nyugellátás összegének 120%-a jár, ha az ügyfél rehalbilitálható, és egészségkárosodása a 79%-ot meghaladja. A 100% már nincs, az régi fogalom. Hogy miért 1 év, arról lentebb már írtam.


407. zsóka 2009. 10. 15. 13:09:42
Rákbetegek fóruma
Csak azt nem értem ,hogy ha nem vagy rehabilitálható, akkor miért nem 100% és miért csak 1 év? E mellett járni kell a munkaügyi központba időnkénk.Keresnek munkát , tanfolyamot neked. Hülyeség!


408. Edina 2009. 10. 15. 12:35:45
Rákbetegek fóruma
Berni, érdekes, nekem is akkor jött a csont, amikor az ital miatt egyre több volt a probléma itthon.
Maka, köszönöm, de szedem 3 hónapja, Németországból szerezzük be.
Zsóka, mi 120% ? Szerintem nekem rokkant nyugdíj, megjegyzés, hogy nem rehabilitálható ebben az állapotban. Nagyon nem értem én ezt az egészet.


409. zsóka 2009. 10. 15. 8:12:32
Rákbetegek fóruma
Edina!
Milyen ellátást állapítottak meg neked, rendes nyugdíj vagy rehabilitációs ellátás mert ha az utóbbi arra 120% adnak, én is azt kapom.


410. origami2006 2009. 10. 14. 20:06:40
Biológiai terápia
Kedves Fórumozók!
Olyan betegeket keresek, akik reumatoid artritisz-ben, arthritis psoriatica-ban vagy Bechterew kórban (spondilitisz ankolopetika) szenvednek és jelenleg biológiai terápián vannak (Remicade, Enbrel vagy Humira). Egy személyes beszélgetés keretein belül szeretném megismerni kórtörténetüket, hogy hogyan jutottak el a biológiai terápiáig és milyen változást hozott betegségükben a kezelés.
Amennyiben úgy érzi, szívesen mesélne tapasztalatairól, kérem jelentkezzen a citka@freemail.hu e-mail címen, vagy az alábbi telefonszámon: 06-70-389-10-99

Üdvözlettel: Leskó Zita


411. Oti 2009. 09. 30. 13:20:06
Rákbetegek fóruma
Alulműködési tünetek felléphetnek a betegség szubklinikai stádiumában is (amikor definíció szerint a pajzsmirigyfunkció még normális), mert az individuális érzékenység sokkal variábilisabb mint a statisztikailag megadott határértékek


412. habveros 2009. 09. 25. 17:50:46
Rákbetegek fóruma
Kedves Mindenki!

Mint ahogy szokásom,most is egy beszélgetés végét csíptem meg,Dr Lenkei „mesélt”.
A világon a legegyszerűbb magyarázatát adta annak,miért nem győzi a szervezetünk az igavonást.(persze ezenkívül ezer egy hatás van még)
Levezette a teljesen NYUGALOMBAN lévő ember folyadék anyagmérlegét,azzal indokolva,hogy a szervezet saját salakjának eltávolításához mennyi folyadék kell.
(nem csak a széklet!)
- bőrön át (izzadás nélkül) napi 8,5 dl víz távozik
- légzéssel 4,5 „
- Széklettel 1,5 „
- vizelettel 4-6 „
Ez 19,5 dl
Bevitel :
- 3 x 2 dl étkezéssel,
- 1 x 2 dl leves (némi jó indulattal,főleg gyerekek esetén)
- 2 x 2,5 dl napközben,jórészt valamilyen üdítő!(?)
Ez úgy 1,3 l,a kettő külömbsége a HIÁNY!

Következtetés : ha a 2l víz kitisztitja a napi salakot (ennyi az „üzemi” mennyiség),akkor az 1,3 l csak részben, benn marad a O,7l-hez köthető szemét! MA! MEG HOLNAP! MEG utána. Az így keletkező „FELHALMOZÓDÁSTÓL” EGYSZER CSAK BESOKALL A SZERVEZET.
(A számokat partitúra nélkül írtam,de nagyjából stimmelnek. Az elv meg briliáns!)
És akkor add hoozá a 21.század fogyasztói kényszerét.
Üdv mindenkinek,Bandi


413. Káma 2009. 09. 25. 14:20:17
Rákbetegek fóruma
Kedves Cinci!

Köszönöm a jókivánságot.
A műtét óta szedte a lányom a Culevitet,Celladamot,C vitamint több ezer miligrammot,Omega3-at,Q10-et,lehet,hogy felsorolni sem tudom,amit a két év alatt már alkalmaztunk.
Utoljára ezek maradtak meg.
De most csak a gravid vitamint szedi,és az Omega-3-ról gondolom,hogy még maradhat.A búzafűlevet szintén lassan 2 éve isszuk,az is maradt.
Nagyon boldogan várják a babát,már féltek,hogy kifutnak az időből,mert 32 éves,és a környezetükben a baráti párok kinlódnak,hogy nem sikerül összehozni az utódot.
Hát nekik egyből sikerült.

Üdv: Káma


414. Imike 2009. 09. 24. 21:58:24
Rákbetegek fóruma
Sziasztok!

Ili mail címét tudja valaki?

Köszi!


415. Erika 2009. 09. 24. 14:00:50
Gyógytornászoknak
Kedves Ili!
Erre a kérdésre a szervező,az Észak-alföldi Termál Klaszter egyesület tudna pontos választ adni.
Elérhetőségük: 56/516-115


416. Gluten 2009. 09. 16. 7:35:02
Lisztérzékenyek fóruma

Dátum 2009 08 27 13:42, szerző hugotea5854 points üzenetek: 1381 3 sztárok E-mail küldése a felhasználónak felhasználó offline Magyarország

Ajánlom mindenkinek a Szorgoskert konyhát, ahol megbízható körülmények között főznek lisztérzékenyek részére is!!!

Az ebéd ára (2 db ételhordót kell biztosítanunk hozzá) kiszállítással együtt 500Ft/adag.
Ha most jelzitek az iskolának, és még ezen a héten leadják a rendelést, kedden már a suliban ehetnek a gyerekek!!!

http://www.szimbiozis.net/index.php?item=50 (external link)

Szorgoskert Konyha
A Szorgoskert Konyha Diósgyőr legszebb részén, a kisszilvás völgyi Rehabilitációs Majorság területén található. A nyersanyagok egy részét (zöldség, gyümölcs) saját magunk termesztjük, illetve állítjuk elő. Ezáltal a friss áru minden idényben biztosítva van. A majorság főként távolsága, elhelyezkedése miatt elszigetelt a belváros szennyező levegőjétől, nyüzsgő zajától. A kertészetben sérült fiataloknak biztosítunk munkahelyet és terápiás környezetet.

Választható diétás, lisztérzékeny és vegetáriánus étrend is.
Miskolc egész területén ingyenes a házhozszállítás!
Kiszerelés ételhordóban, vagy előre csomagolt formában (+50 Ft.)

Vállaljuk:
magánszemélyek
vállalatok, intézmények
szociális otthonok kiszolgálását

Telefonos rendelés: 46/532-287
Girhiny Péter: 30/406-7237
Cím: 3535. Miskolc, Ibolya u. 41.
E-mail: szorgoskert@freemail.hu


417. Ili 2009. 09. 10. 10:14:12
Gyógytornászoknak
Sziasztok!
Október 2-án kezdődik Debrecenben a Kölcsey-ben a II. Thermal és Wellness Egészségturisztikai és Életmód kiállítás és Konferencia. Nem tudja valaki a Társaság kint lesz?
Ili


418. Marott 2009. 09. 03. 20:57:01
Rákbetegek fóruma
Ma találtam rá erre a honlapra.
2006. januárban meghalt az édesanyám gyomorrákban, ebben az évben áprilisban diagnosztizáltak nálam végbélrákot. /44 éves voltam ekkor/ Kemó, sugár, stoma /ezt már visszarakták/ műtét. Ha valakinek tudok valamiben segíteni,nagyon szívesen megteszem!


419. lianida 2009. 08. 30. 16:00:05
Rákbetegek fóruma
Ezt az írást levélben kaptam nemrég. Talán sokaknak segíteni fog. Örülnék, ha így lenne.


"Spárga (növény)

Anyám pépesített egy adag spárgát és 4 evokanállal vett be belöle reggel és
4 evokanállal késöbb a nap folyamán. Ezt egy hónapig csinálta. Egyébként
kemo tablettákat szed a 3-as típusú tüdorákra. A rákos cellák száma 386-ról
125-re csökkent az elmúlt héten. A onkologus azt mondta nem szükséges
mennie hozzá 3 hónapig.


A cikk:

Néhány évvel ezelött egy ismerösöm kutatott a spárga után, akinek a barátja
lett rákos beteg. Adott nekem egy fénymásolatot egy cikkrol
"Spárga a rák ellen" kiadva Cancer News Journal, 1979. decemberi számában.
Ezt ismertetem az alábbiakban, ahogy én is kaptam az információkat:
Egy biokémikus vagyok, aki specializálodott az egészséges táplálkozásra az
elmúlt 50 év során..Néhány évvel ezelött hallottam Richard R. Vensal, D.D.S.
felfedezésérol a spárga gyógyító hatásáról. Azóta foglalkozom ezzel a
témával.
Összegyüjtöttünk számos kedvezo történetet és most közreadunk belöle
néhányat:

1. eset: Egy férfi reménytelen Hodgkin-szindróma betegségben szenvedett
(nyirokmirigy rák) és teljesen legyengült. Egy év folyamatos spárga terápia
után a doktorok nem találtak nála semmilyen rákra utaló jelet, valamint
visszanyerte teljes fizikai erejét is.
2. eset: Egy sikeres, 68 éves üzletember húgyhólyag ráktól szenvedett 16
éven keresztül. Több éves gyógyszeres és sugár kezelés is eredménytelennek
bizonyult, mikor elkezdte a spárga kúrát. 3 hónap után a vizsgálatok nem
találtak nála rákos daganatot és a veséi is normálisan müködtek.
3. eset: Egy férfi, akinek tüdorákja volt és 1971 március 5.-én mütoasztalra
került. A mütétre nem került sor, mert az orvosok úgy találták, hogy nagyon
szétterjedt a rák és reménytelen a gyógyulás. A férfi április 5.-én hallott
a spárga kúráról és azonnal elkezdte alkalmazni. Augusztusra a röntgenképen
semmi nyoma nem volt a rákos megbetegedésnek.
4. eset: Egy asszony évek óta borrákban szenvedett. Többféle borrákot is
diagnosztizáltak nála. 3 hónapos spárga kúra után a borgyógyász specialista
azt mondta, hogy a bore teljesen rendbejött. Ez az asszony beszámolt arról
is, hogy a spárga kúra meggyógyította a vesebetegségét is, ami 1949-ben
kezdödött. 10 alkalommal esett át veseko eltávolításon, levolt százalékolva
a veséje állapota miatt. A spárga kúrának túlajdonítja a veséje gyógyúlását
is.
Nem voltam meglepve az eredménytol, mert mar 1854-ben a Pennsylvania-i
Egyetem professzora is beszámolt a spárga népszerü használatáról a vesekövek
gyógyításában a 'The elements of materia medica' cikkében. Megjegyzendo,
hogy 1739-re utal, amikor már foglalkoztak a spárga veseko elhajtó
hatásával.
Nekünk lenne még néhány történetünk, de az orvostudományi szervezet
akadályozza az esetekhez való hozzájutást. Ezennel felkérem az
olvasótábort, hogy tovább népszerüsítse a jó hírt és segítsen minket hozzá,
hogy további nagyszámú esetrol kapjunk információt, melyekkel sikerül
meggyözni a kételkedo egészségügyi szervezeteket a természetes orvoslásrol.
A kezeléshez a spárgát megfözük (használhatunk konzerv spárgát is, épp
olyan jó, mint a friss). A konzerv típusok közül a Giant és a Stokely
márkát javaslom, ezek nem tartalmaznak káros mellékanyagokat.
A megfözött spárgát turmixoljuk össze pépes állagúra és tegyük be a
hütoszekrénybe.
Alkalmazás: 4 evokanállal enni belöle reggel és 4 evokanállal este.

A beteg érzékeli a gyógyító hatást már 2-4 hét elteltével.
Lehet híggítani vízzel és fogyasztani hideg vagy meleg italként egyaránt.
Az ajánlott mennyiség a kapott visszajelzéseken alapszik, de nagyobb
mennyiség fogyasztása sem káros, esetleg jótékony hatású bizonyos esetekben.
Mint biokémikus megvagyok gyozodve a régi mondás igazáról, "ami a
gyógyításra jó, az a megelozést is elosegíti."
E teoria alapján a feleségemmel közös egyetértésben használjuk a spárga
pürét, mint italt az étkezéseink kíséröjeként. Mi 2 evokanányit higgitunk
vizben az ízlésünknek megfelelöen. Én forron iszom, míg a feleségem hidegen
fogyasztja. Mióta ezt iszogatjuk a redszeresen végzett vérképvizsgálatok
eredménye is javult, jó egészségnek örvendünk.

Mint biokémikus széleskörü tanulmányokat folytatok a rákbetegségek különbözo
fajtáinak a gyógyítását illetöen. Az eredmények alapján megvagyok gyözödve
róla, hogy a spárga megállja helyét a rákbetegségek gyógyításában.
A spárga tartalmaz egy bizonyos fehérjét, melyet "histones"-nek hívnak és
aktiv szerepe van abba, hogy megakadalyozza a sejtek növekedését. Ez ókból
hiszem azt, hogy a spárga birtokol olyan anyagot, mely normalizálja a sejtek
növekedését. Ezek a tulajdonságok szerepet játszanak a rákbetegség
legyozésében és az egész testre üdítoleg hatnak.

Az FDA nem akadályozhatja a használata elterjedését. A US National Cancer
Institute (US Nemzeti Rákbetegek Intézménye) általi jelentésben az áll, hogy
a spárga a legmagasabban tesztelt növény, mely tartalmaz glutathione-t.
Ezáltal sikeresen használható a rákbetegségek gyógyításában.


420. ... 2009. 08. 18. 21:19:54
Rákbetegek fóruma
Rezgőbot
A rezgőbot egy sokoldalú, egészségfejlesztő termék, mely
-hatékony mindenfajta hátfájdalmak kezelésére
-fejleszti a koncentrációt, koordinációt és az egyensúlyt
-fejleszti az állóképességet
-javítja a testtartást, formálja az izmokat
-erősíti a kötőszövetet, zsírégető hatású
-a megelőzés és rehabilitáció eszköze
-segíti a terhesség utáni gyors regenerációt
A rezgőbot megmozgatásának kulcsa a folyamatos rezonancia, amely következtében fellazulnak a core izmok, hosszanti irányban megnyúlik a gerincoszlop biztosítva annak sértetlenségét. (Core izmok: azoknak az izomcsoportoknak az összegzése, melyek stabilizálják és kontrollálják a has és medencetájéki mozgásokat.) Mivel a rezgőbotot mindenki önmaga rezegteti, ezért saját magával kerül rezonanciába, gerjesztett állapotba. Amikor mozgásba hozzuk a rezgőbotot elsődlegesen a hát és has izmokat aktivizáljuk. Ez a folyamat biztosítja, hogy több vér jusson az izmokba, így még több oxigént juttatva a szövetekbe. Ez segíti eltávolítani a salakanyagokat az izmokból. Végeredményül a core izmok erősebbek lesznek, hatásos tartást biztosítanak a hát stabilizációjához, így fájdalommentességet alkalmaznak az amúgy is megterhelt és túlhajtott gerinc számára. Használhatjuk álló helyzetben egyensúlyozva, térdelve, fekve vagy ülve erősítésre, zsírégetésre, állóképesség fejlesztésére fitness eszközeként, személyi edzésben, rehabilitációban vagy otthonunkban.
A rezgőbot egy tökéletes eszköz mindenkinek, sokoldalúsága miatt. Mivel a teljes felsőtest mélyizomzatát foglalkoztatja, elvárható, hogy a rendszeres edzés gyors, tényleges változást hozzon. Ennek eredménye a javuló testtartás és a jelentősen csökkenő krónikus hátfájdalmak mellett a karcsú, formás alak elérése. Kezdetben nagyfokú erőkifejtést és koncentrációt igényel, hogy mozgásba hozza és tartsa a rezgőbotot, de idővel egyre hosszabb ideig tudja majd mozgásban tartani (rezegtetni).
Mi a hatása a rezgőbot munkájának?
A rezgőbot a hát hosszú, középső és mély, illetve a has mélyizmait foglalkozatja elsődlegesen. A rezgés az egész testen keresztül haladó egységes izomfeszülést eredményez az izmokban. Ezek az izmok csak excentrikus erő hatására aktiválódnak, például olyan külső erő hatására, ami nem más, mint maga a rezgés. Ezekre az izmokra jellemző, hogy gyakran gyengék, anyagcseréjük lassú, ami a mozgásszegény életmódból fakad. Ezeknek az izmoknak az a feladata, hogy stabilan tartsák a gerincoszlopot a mindennapi mozgás során, ezért erősnek és rugalmasnak kell lenniük.
Mire használhatja a rezgőbotot? - tehermentesíti az izomfeszülést a nyakban, a háton és csípőben - segít az izületi problémákban - sportoláskor az izmok reakcióidejét fokozza - nő az izmok ereje és állóképessége - segíti az izomfejlődést - fejlődik a finommotoros képesség és a reakcióidő
A rezgőbot nem alkalmazható: - Akut izületi problémák esetén - A terhesség harmadik szakaszától (harmadik trimesztertől, hatodik hónaptól)
Edzésajánlás: A gyakorlatokat ajánlatos 10-15 percig 2-3 alkalommal végezni egy héten. Az izom válasza gyorsabb, jobb eredményt produkál, mint egy hagyományos edzéskor, ezért jelentősen rövidebb az ajánlott edzés időtartam a megszokottnál! Sajátos módon kötőszövet tart minden egyes csigolyát, ami jobb vérellátást feltételez ezeken a
területeken. Következménye, hogy csökken a hát sérülésének rizikó faktora, ezért nő az esély bármilyen típusú tréning végzésére.
Amit minden gyakorlat végrehajtásához tudni kell: A rezgőbot mozgatása ( rezegtetése) Álljon egyenesen, vállait engedje le, stabilizálja a központot úgy, hogy megfeszítve tartja a has és medence körüli izmokat. Lélegezzen egyenletesen. Középen, a fogó részt, 8-10 ujjal tartsa. A legfontosabb, hogy végig lazán fogja, ne szorítsa. Alacsony frekvenciával indítsa be a rezgőbotot. Érezze, hogy a rezgéstől a core izmai megfeszülnek. Miközben lazán tartja a karját, a könyök izület hajlított, fix és stabil marad. Kezdetben nem biztos, hogy képes lesz mozgásban tartani a rezgőbotot. Ez a nem megfelelő koordináció jele, ami folyamatosan fejleszthető, de kitartás kell hozzá. Mindig megfelelő bemelegítéssel kezdje a gyakorlást olyan gyakorlatokkal, amelyek lassan emelik a pulzusszámát.
A mélyizmokra kifejtett pozitív hatása a fitness-wellness mozgásformák kiváló eszközévé vált.
Rendszeres használatától
- javul az izmok anyagcseréje, a testtartás,
- fejlődik az erőnlét,
- fejleszti a koncentrációt, ritmusérzéket,
- a mozgásszegény életmódból fakadó ízületi problémák megszűnnek.
Kiválóan alkalmas sportolók bemelegítéséhez, testépítőknek szálkásításra, valamint sérülések utáni rehabilitációban.
Tartozékok:
1 db markolat
2 db üvegszálas bot, gumi véggel
2 db csavar
1 db imbuszkulcs
Tisztítás: igény szerint nedves ruhával törölve tisztítható!
Tárolás: lehetőleg vízszintesen, eldőlés esetén balesetet okozhat!
Figyelmeztetés:
A rezgőbot használata közben tartsunk biztonságos távolságot, mert sérülést okozhat.
A rezgőbotra támaszkodni TILOS!
Az üvegszál ütés hatására eltörhet!
A tört részek vágási sérüléseket okozhatnak!
A rezgőbotot normál intenzitású használatra tervezték.
Túlzott igénybevétel esetén a szerkezet egyes részei károsodhatnak!
A rezgőbot használata 14 éves kor alatt csak szülői felügyelet mellett ajánlott!
JÓ EGÉSZSÉGET ÉS ÖRÖMTELI GYAKORLÁST KÍVÁNUNK!


421. Maka 2009. 08. 18. 18:12:33
Rákbetegek fóruma
Kedves Hileri,

Milyen gyogyszereket kaptal ?
Mostanaban lettem tul rajta es sikeres volt a gyogyszeres kezeles. Ezert kerdezem.
Az en gyogyszereim : Nexium 40 mg-os, reggel egy szemet egy honapig. Motilium 3x1 egy honapig.Klacid 500, reggel este egy-egy szem, etkezes elött, Amoxicillin 1000, reggel este egy-egy szem.Mindket antibiotikumot 10 napig kellett szedni.De , fontos, hogy a ket antibiotikum között legyen legalabb ket ora külömbsag a bevetelnel.
Üdv. Maka


422. ilona 2009. 08. 18. 10:53:05
Rákbetegek fóruma
Férjemnek áprilisban vastagbéldaganatot találtak,megmütötték,kemora jár,4 kezelésen már tul van,összesen 12-öt fog kapni,a neve: De gramont adjuvans kezelés.Két napig kapja a Rad.Klinikán két hetenként.Áttét nincs,megelőzés cimén.Már több üveg béres cseppet ivott,citoflavint,florsavat,C vitamint,Rutascorbint adok neki,igy kevés mellékhatása van.Kevés hajhullás,de másról nem tudok.Irjon valaki,aki szintén hasonló cipőben jár,és további tanácsokat tud ani.A 12 kemo után PET CT-t fognak csinálni.


423. Maka 2009. 08. 17. 20:31:19
Rákbetegek fóruma
Kedves Kekto,

Idegrendszeri, gen problemakra gondoltam en is , mikor a biologiai folyamatokat ertettem. Sosoem foglalkoztam azzal, hogy 50 fölött a mellrak a leggyakrabban megtalalja a nöket, de sajat peldambol tanulva el kell sajnos hinnem. Viszont nagyon hatasos terapiakat kaptam, amik maig ( attetek is voltak )egeszsegben tartanak. Ismerek olyan embereket a környezetemben, akik labilis idegrenszerüek, megis elkerülte Öket egesz eletükben a rak, valamint agilis mindent legyözö embereket, akik meg hamar elmentek ebben a betegsegben. Na ez miert van ?Sok csaladban öröklödik, mint pld.-ul a vastagbelrak, vagy a mellrak egyes tipusa. Jo Neked, nem vagy erintett. Ne is legyel soha.
Üdvözlettel
Maka


424. andi 2009. 08. 12. 15:54:37
Sztóma
Én tudok adni 57-es Flexibilis alaplapot, ha az megfelel, csak azt kellene megoldani, hogyan kerül Karcagról hozzátok. Ha ennyire nem bírja az alaplapot, szerintem jobb lenne 1 részes zsákot használni, mert abból még jár a napi 2, ha vastagbélsztómája van.Ha ürített a bél, utána le lehet venni és szellőzhet a bőre. Esetleg megpróbálhatnátok A- vitaminos bőrápolóval kenni, csak arra vigyázzatok, hogy a beszívódás után, az alaplap felhelyezése előtt le kell mosni a maradékot a bőrről.
Röviden ennyi jutott eszembe, bár nem kértél tanácsot, csak alaplapot. :)
Szóval írj az e-mail címemre : orbanandi@vipmail.hu , ha kellenek az alaplapok és megbeszéljük a részleteket.


425. Maka 2009. 08. 08. 13:55:17
Rákbetegek fóruma
Sziasztok !
Esetleg van aki meg ezt nem olvasta.

"Kell-e a radikális rákműtét?
A nyirokcsomók a daganatterjedés zsákutcái
Több mint száz éve sebészi gyakorlat, hogy amikor a tumort eltávolítják, a környező, akár ép nyirokcsomókat is kimetszik. Most mégis kétségek merültek fel a radikális műtétek hasznát illetően. Ha e feltételezés igaznak bizonyul, a daganatok kezelésénél teljesen új stratégiát kell alkalmazni.
Dr. Szenczi Tóth Károly| Népszabadság| 2009. július 31. |nincs komment
kedvencek / megosztás
Cikk értékelésBe kell jelentkezni az értékeléshez!
KommentekBe kell jelentkezni a hozzászóláshoz!
Puszi
Kati


Műtét egy magyar kórházban
Fotó - Wéber Tamás Német kutatók szerint ugyanis az ép nyirokcsomók eltávolítása ugyan bizonyos következményekkel és panaszokkal járhat, de kétségtelenül kisebb baj, mint ha daganatsejtek maradnának vissza a szervezetben.

Dieter Hölzel professzor, a müncheni daganatregiszter epidemiológusa korábbi adatok tömegét, többek között 30 éves túlélési statisztikákat elemezve arra a következtetésre jutott, hogy a daganat körül elhelyezkedő nyirokcsomók teljes műtéti kiirtása a túlélésre a legcsekélyebb kedvező hatással sincs. Ez minden rosszindulatú daganatra igaz, a melanomától az emlőrákon át a vastagbél-karcinomáig.

A teljes nyirokcsomó-eltávolítás indoka alighanem téves elképzelésen alapul - állítja Hölzel professzor. A daganatszórás elterjedt elmélete szerint a magányosan növekvő tumor csak ha bizonyos nagyságot vagy stádiumot elért, kezdi a sejteket szétszórni a szervezetben, éspedig legelőször a közeli nyirokcsomókba.

HIRDETÉS


Innen egyenes út vezet a nyirokereken át a távolabbi szervekbe, ahol áttétek jönnek létre. Hölzel szerint azonban nem biztos, hogy a tumoros nyirokcsomóból, mint valami ugródeszkáról, valóban továbbkerülnek a daganatsejtek, sőt a nyirokcsomók inkább tűnnek a tumorterjedés zsákutcáinak.

Sokkal valószínűbb, hogy a daganatszóródás már annak előtte bekövetkezik a szervezetben, hogy a környező nyirokcsomók megbetegednének. Ezt Hölzel professzor 16 ezer daganatos beteg adatainak elemző vizsgálata alapján állítja. Az esetek 80 százalékában a távoli áttétek (tüdőben, májban, agyban) már akkor kimutathatók voltak, amikor az első tumort még fel sem ismerték. Onkobiológusok genetikai vizsgálatai is igazolják, hogy az áttéteknek vélt daganatok az esetek egy részében voltaképpen önállóak, és a szervezetben több ponton egyszerre indulnak növekedésnek.

Cristopher Klein, a regensburgi Onkogenetikai Intézet igazgató professzora szerint az áttétekben föllelhető génminták annyira különböznek egymástól, hogy egyáltalán nem lehet megmondani, melyik tumor honnan ered. Összefoglaló közleménye ez év áprilisában jelent meg. Míg az áttétes teória az úgynevezett lineáris szórás elvén alapul, az egyszerre növekvő, egymástól független daganatok elmélete egyidejű, párhuzamos tumornövekedést jelent.

Ha a további vizsgálatok Hölzel és Klein professzorok figyelemre méltó kutatásait igazolják, a daganatképződésről alkotott ismereteink némiképp elavulhatnak, és merőben újszerű diagnosztikus és kezelési stratégiát kell kialakítani.

Megjegyezzük, Hölzel professzor vélekedése korábbi közlemények utólagos statisztikai elemzésén alapul, ebből nem lehet a sebészi gyakorlat számára következtetéseket levonni. Ehhez hosszas, összehasonlító vizsgálatokon alapuló, a műtétet, gyógyszeres kezelést és túlélést elemző klinikai vizsgálatok szükségesek.

Dr. Ender Ferenc osztályvezető sebész főorvos lapunknak elmondta, az, hogy mely és hány nyirokcsomót kell eltávolítani a daganatkezelés során, bizonyítékokon alapuló tudományos irányelvek szerint történik. Éppen a tumor környéki nyirokcsomók pontos besorolása képezi a műtéti technika és a kemoterápia alapját."

Mindenkinek kivanak jo egeszseget.
Üdv. Maka

1. lap 2. lap 3. lap 4. lap 5. lap 6. lap 7. lap 8. lap 9. lap 10. lap 11. lap 12. lap 13. lap 14. lap 15. lap 16. lap (17. lap) >>>18 lap

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
-->