Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Fórum
Keresés:


126. Napsugár ♥ 2010. 07. 18. 11:34:59
Rákbetegek fóruma
Egy másik dolog, ami nem tartozik közvetlenül a témához, de mivel népbetegség, mégis leírom a tapasztalataimat a magas vérnyomással kapcsolatban, hátha segít valakinek megszabadulnia a gyógyszerektől.

Azt már mindenki tudja, hogy a Professzor úr a daganatos betegségek alternatív terápiája felé kezdte a kutatásait közel másfél évtizede. Viszont ez a kör egyre bővült az évek során, de mivel engem is ez a terület kötött le leginkább, ezért a többivel nem foglalkoztam, csak a családom, barátaim körében.

Van egy készítménye, az Aquares, ami resveratrol tartalmú. Mivel ez is zsírban oldódó vegyület, ami a piros szőlő héjában megtalálható flavonoid, ezt is az általa védett szabadalommal vízben oldottá tette.

Az Édesanyám nagyon szkeptikus volt az alternatív terápiákkal szemben, a testvére viszont nyitott, és mindketten kimondottan magas vérnyomásban szenvednek kb. 40 éve. A nagynéném már novemberben elkezdte szedni, az anyukám csak akkor, amikor felment a vérnyomása 200-ra és a pulzusszáma pedig 180 lett, és bekerült a kórházba, amíg a testvérének már 2 hónap szedés után teljesen normális, 120/80 Hgmm lett a vérnyomása. Azóta mindketten szedik, és tegnap megijedtek, mert mindkettőjüknek 104/80, 105/80 volt, és a pulzusszám pedig 54, és 55. Mindez a 38-40C-os melegben, hagyományos gyógyszer nélkül.

Felhívtam a Professzor urat, mert nem tudtam, ez nem baj-e, hogy ilyen alacsony, de megnyugtatott, hogy ez a hosszú élet titka! És valóban, ha utánanéztek, a resveratrolnak van "élethosszabbító" hatása. Most a Professzor úr tanácsára lecsökkentik napi 1 kapszulára, így egy doboz két hónapra elég lesz.

A harmadik egy asszisztens barátnőm, akinek a levelét az engedélyével bemásolom:

"Szia Judit !

Most végre jó hírt írhatok Neked.
Az eddigi jó eredményeit tetézte nálam a Resveratrol,és végre
el tudtam hagyni a vérnyomás csökkentő gyógyszeremet. Neken már ez is nagy eredmény,hogy 120/80 a vérnyomásom, gyógyszer nélkül is. Max 140 de ez csak nagyon nagyon ritkán.
Már én is csak 1x1 resveratrolt szedek,és úgy látszik nekem is elég ennyi.

puszi: Ildiko"

Aki érintett a magas vérnyomásban, az URL-en talál egy rövid leírást róla, és a kérdéseit az email címemen, vagy itt is felteheti.


127. Bebe 2010. 07. 18. 10:14:16
Rákbetegek fóruma
Kedves Gabi!

Az időhúzás tényleg jó technika, tulajdonképpen legelőször én is úgy "csúsztam le" a kemoról!
Addig húztím, halasztottam, amíg letelt az a 6(vagy 4?) hét, amikor elkezdhették volna a kmeot MEGELŐZÉSKÉNT beadni... utána meg képtelen vopltam elvállalni! tulajdonképpen a műtétet is alig bírtam ki... nem tudtam sehogyan sem további rosszulléteket szerezni magamnak...

No, amikor egy év múlva kiderült a távolabbi áttét, akkor a felvázolt cucctól akadtam ki, és már képtelen voltam belemenni! Védtem anyirokcsomómat, megígértem neki, hogy enm engedem bántani, mert szeretem, és szükségem van rá!

Kedves Me!
Neked meg az egyik betegtársammal folyatott beszélgetést ajánlanám figyelmedbe:

"Megismerkedtem továbbá egy védőnővel, akinek 2 fia van, a kisebbik 10 éves. Két éve levágták a mellét, kipucolták a hónalji nyirokcsomókat. A jobb keze azóta is dagad. Megmutatta, most is olyan kis pufi volt neki. Végigcsinálta a kemoterápiát, a sugárkezelést, a hormonterápiát most végzi, 5 évig kell adagolnia. Zoladex az injekció neve, amit havonta egyszer ad be az onkológus (progeszteron), emellett tablettában androgén készítményt kap.. Most lesz a plasztikai sebészeten mellkorrekciós műtéte.

Érdeklődtem a mellékhatásokról. A kemot valahogy túlélte, de semmit nem tudott otthon elvégezni. Volt segítsége, aki helyette minden munkát elvégzett.
A sugárterápiáról megállapította, hogy egy darabig bírta, de aztán olyan volt, mintha összeadódtak volna, egyszerre lett tőle olyan állapotban, hogy nem volt képes csak magába roskadva ülni, egy helyben, a fotelban.
A hormon mellékhatásai közé tartozott, hogy 19 kg- ot hízott, rendszeresen hőhullámai vannak…A haja egyébként nem hullott ki, mert felvette a hűtősapkát, amit ajánlottak neki. Beletettek 3 csomag mélyhűtött zöldborsót, azzal bélelték ki a hajas fejbőrt. Gyakorlatilag hibernálták a hajhagymákat, amivel lelassították az életfolyamataikat, ezért nem hullott ki mindegyik! Azt mondta, csak megritkult, de nem lett kopasz. A kemo mellé szedett természetes készítményt, ami csökkenti a mellékhatásokat. Az egyik a Flavin 7 volt, a másik az Avemár. Azt tanácsolta neki a természetgyógyász, hogy kettőnél többet ne szedjen, mert úgysem használ jobban, sőt!...Ezenkívül szellemgyógyászhoz is járt. Ott megtanult egy relaxációs technikát, melyet azóta is alkalmaz. Az események után 1 évvel ment dolgozni. Nem vették vissza ugyanabba a munkakörbe. A másikban pedig egyáltalán nem voltak tekintettel az átélt betegségére, traumáira. Beosztották este 8- ig dolgozni két műszakba. Azt mondták, a 10 éves fia nyakába akassza a kulcsot, ők is azt teszik. Így azután elveszítette a munkáját. Most talált egy másik helyet, ahol szintén egész emberként kellene részt vennie, de nem tud, ezért megindították a leszázalékolását. Még nem is beszéltem arról, hogy amikor visszament dolgozni, a terápiáktól legyengült immunrendszerével minden egyes nyavalyát elkapott, állandóan beteg volt! A legkisebb náthát is komoly bajként szenvedte végig, tényleg nem hagyott ki semmilyen lehetőséget, mindent elkapott!Ezek a terápiák tropára vágják az immunrendszert...
Továbbiakban azonban mosolyogva bizakodott, hiszen megérdeklődte az ott ülő idősebb hölgyektől, hogy miért vannak ott... hát kontrollra jöttek, és kiderült, mi volt a bajuk... - igen mellrák, és kemot kaptak, de kb 15- 20 éve! 'Hát ha ők túlélték, akkor én is túl fogom, ez bíztató! '- mosolygott boldogan, reménytelin"

Tehát, apukád most ebben a fázisban van! Most jön ki rajta, de ezután jobb lesz!Csak türelem! kitartás!

A másik: A gyógyszerekről mi úgy tanultunk anno, hogy pl. amit úgy állítanak elő, mint az Algopyrint, vagy a Sumetrolimot, azt a kemoterápiás szerek között tanultuk, mert kémiai úton állították elő. Sohasem gondoltam akkor, hogy valaha ez a szó rémálommá válik az életemben...


128. Pompom 2010. 07. 13. 22:02:21
Rákbetegek fóruma
Sziasztok Kedves Fórumozók,

Köszönöm, hogy velem örültök anyukám jó eredményének! Ma volt az onkológusnál, ezért most már le merem írni, hogy nincs áttét:)

Nem teljes az örömünk, mert nem kaptunk minden kérdésünkre választ, ezért megint hozzátok kell fordulnom segítségért. Bár sehol nincs daganat, a CT eredményen az alábbi megjegyzés szerepel: "halvány reticularis rajzolat, fokozódás látszik a jobb tüdő csúcsában". Az onkológus ezt nem értette, ezért átküldte a mellkassebészetre anyát. Pont a műtétet végző orvos volt ügyeletben. Róla tudni kell, hogy nagyon hangulatember. Sajnos mogorva hangulatában volt, meg se vizsgálta anyát, csak a CD-t nézte meg, a szöveges értékelést el sem olvasta. Azt mondta, hogy nincs semmi gond és elküldte. Azért aggódom a hanyagsága miatt, mert anya néhány hete fokozódó fájdalmat érez a műtét környékén és egyre gyakrabban van légszomja is. Visszament az onkológushoz, aki persze nem akar vitatkozni a mellkassebészet vezetőjével!!! Hosszas gondolkodás után írt anyának egy cseppet és valamilyen port, azt mondta ez segíteni fog. Örülök, hogy kezelni próbálja, de addig nem nyugodhatok meg, amíg nem tudom, hogy mi van a tüdején! A jobb középső lebenyt távolították el, pont felette jelez valamit a CT. Próbáltam utánaolvasni, de nem találok értelmes magyarázatot. Valami műtéti szövődmény, gyulladás, vagy ne adj isten rosszindulatú elváltozás? Tudtok segíteni?

Furcsa most a helyzet. Az onkológus aranyos, segítőkész, pedig nem vállaltuk a kemót, a műtétet végző orvos pedig nem is akar velünk foglalkozni. Azért reménykedem, hogy ha valami komoly dolog lenne, az nem kerülné el a figyelmét.

Kértétek, hogy írjam le, hogy mit alkalmazunk. Fontos megjegyeznem, hogy mindent itt találtam, ezen a fórumon, szóval nektek köszönhetem, hogy most mi állunk nyerésre:)

A kemót visszautasította anya, ezért az onkológus Sandostatin Lar injekciós kezelést írt ki neki. Hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk, hogy belevágunk. Havonta 1-et kap, eddig 4 ment le, de ebből 2-t nem szakszerűen adott be a háziorvos, nem vagyunk biztosak abban, hogy bármi hasznuk volt...

Angeleyes, mostanában nem jelentkezel, remélem minden rendben van veled!!! A te lelkesedésed eredményeként kezdtem alaposabban a Celladam iránt érdeklődni. Ezt az elejétől használjuk, szerintem egyik fontos alapeleme a gyógyulásunknak!

Ezen kívül Culevit, Hunza kapszula, Vitanax, Flavin, céklalé, szelén, u-vitamin, szerzetesek körtéje. Ezek közül a Culevit és a céklalé állandó. Az elején itta a COD teát, de nagyon rosszul volt tőle. Megijedtem, hogy nem tudjuk használni, kértem, hogy erőltesse. Aztán mindent elolvastam itt a fórumon a COD teáról és Bandi írta, hogy a gyártó tapasztalatai alapján kissejtes esetén nem hatásos. Azonnal kidobtuk.
Nagyon sokat változtattunk az étkezésen. Semmi cukor, semmi kávé, nagyon kevés fehér lisztből készült étel (ezen még dolgoznunk kell), minimális tejtermék és tojás, gyógyteák, rengeteg zöldség és gyümölcs. Mi hagyományos magyar ételeken éltünk, és ezen nagyon nehéz drasztikusan változtatni, de anya komolyan veszi és már kezd teljesen átállni. Isteni sütiket süt, de meg tudja állni, hogy épp csak belekóstol. Azt hittem, hogy ez nagy akaraterőre utal, de azt mondja, hogy egyáltalán nem kívánja. Káma útmutatása alapján búzafüvet termesztünk, de ez sajnos még nem vált napi rutinná.

Sokszor akartam írni különböző témákban, de nem mertem, mi még kezdők vagyunk ebben a harcban és néha máshogy látok dolgokat. De most valahogy rám jött a beszélhetnék, bocsi:)
A spirituális megközelítése a problémának távol áll tőlem, anyukámtól meg még távolabb, de az az érzésem, hogy ez lassan változik. Sokat beszélgettünk arról, hogy vajon miért kaptuk a sorstól ezt a borzalmat, miért jött elő. Biztos, hogy lelki háttere van, azt hiszem rá is találtunk a kiinduló pontra. Dolgozunk a megoldáson, de ez nem egyszerű.

Gyakran jött elő a beteg-hozzátartozó vita. Én úgy látom, hogy a betegnek nagyon sokat kell tennie a gyógyulásért, de a hozzátartozók rengeteg erőt és más segítséget adhatnak. Kell egy biztos mankó, aki mindig ott van, mindig bátorít, mindenről tud. Anya mindig elmondja nekem, hogy nélkülem nem tudná folytatni. De nem is kell, nem kell, hogy egyedül vegye fel a harcot.

Köszönöm nektek még egyszer a sok segítséget. Tudom, hogy még az elején vagyunk, de talán később sem lesz baj. Jó éjt mindenkinek és bízzatok az alternatív módszerekben!!!!


129. bebe 2010. 07. 13. 9:26:54
Rákbetegek fóruma

Dr.Lenkei Gábor: Cenzúrázatlan egészség című könyvének a 193. oldalán ír egy nő arról, hogy mellrákját megműttette, utána a vitaminokkal, étrendi változtatással, étrend-kiegészítőkkel küzd a rák ellen, egy év múlva sem volt áttéte.

„Sokan kutatták és máig is kutatják, hogy mi lehet az oka. Keresik a molekuláris és biokémiai mechanizmusokat. Végső oka azonban környezeti, táplálkozásbeli és lelki tényezők, melyek együttes hatására a látszólag normális sejtfolyamatok szabályozhatatlanná válnak. A kérdés olyan összetett, hogy egyetlen elfogadhatónak tűnő egyszerű elmélettől sem remélhetjük a teljes magyarázatot. Az alábbiakban felsorolok néhány elméletet:

• Selye János: „általános adaptációs szindróma elmélete”: Az idült, vagy a lokális stressz legyengíti azt a szövetet, vagy szervezetet, melyre hat, így ott olyan körülmények alakulnak ki, melyek hatására az érintett sejtek differenciálatlanná válnak. ( pl. amikor a dohányfüst megtámadja a tüdőt).
• Surveillance (őrjárat) elmélet: Az egészséges emberekben is vannak ilyen sejtek, de ezeket az immunrendszer villámgyorsan felismeri és elpusztítja. Tehát a rák akkor fejlődik ki, amikor az immunrendszer stressz hatására annyira gátolt állapotba kerül, hogy nem tud megbirkózni a sok differenciálatlanná váló sejttel.
• Ling és Gersen : „szövetkárosodási szindróma” : Ha a nátrium/kálium arány meghaladja a normális értéket a szervezetben,a sejtek vizet vesznek fel és megduzzadnak, ez a vízfelesleg tönkreteszi a sejtekben lévő fehérjéket, ez okozza a sejtek differenciálatlanná válását.
• „kataláz- antioxidáns” elmélet: Szervezetünknek rendszerint hiánya van katalázokból és antioxidánsokból. Ezek olyan molekulák, melyek megakadályozzák a szabadgyökök létrejöttét. A szabadgyökök olyan rendkívül reakcióképes molekulák, melyek megzavarják a normálisan működő sejtek „intelligenciáját”, arra késztetik őket, hogy differenciálatlanná váljanak. A kataláz egy enzim, melyet a szervezet maga állít elő és egyes gyógyszerek, mérgező anyagok, sugárzás, tartósítószerek, nem természetes ételek, és más környezeti, a stresszel és a táplálkozással kapcsolatos tényezők tönkretehetik. Ilyen szerek, melyekből általában hiányunk van: C és E vitamin, valamint a szelén.
• „érzelmi stressz szindróma”: a rákos betegek több mint 75%- nál előfordul egy fontos személy elvesztése, fontos célokkal vagy élethelyzetekkel kapcsolatos frusztráció, elkeseredettségre, szomorúságra, reménytelenségre való hajlam. Az ilyen esetekben fellépő stressz csökkenti az immunrendszer azon képességét, hogy leküzdje a szervezetben keletkező sok differenciálatlan sejtet.”

Kezelése:

• testmozgás: létfontosságú az immunrendszer és a keringés állapota miatt! Séta, aerobic, feszítő és nyújtó gyakorlatok, trambulin.
• étrend: 50-70% teljes gabona és hüvelyes,
20-30% enyhén párolt zöldség,
2- 5 % tengeri moszat,
5-10% idénygyümölcs,
Vegetáriánus makrobiotikus étrend.

o Ivókúra: napi 10 pohár zöldség és gyümölcslé: 4x2 dl zöldséglevéllé, 5x2 dl alma- vagy sárgarépalé, 1x2 dl grapefruit- vagy narancslé. Óránként igyunk meg 1-1 pohárral váltogatva, amíg el nem fogy mind a 10 pohárral. A kúrát 21 napig folytassuk az ajánlott gyógyteák és kiegészítések mellett. A 21. nap elteltével is fogyasszunk sok magas rosttartalmú gyümölcsöt, zöldséget, könnyű gabonákból és hüvelyesekből álló étrendet.
o Gyógyszerezés: orvosi felügyelettel! ß karotin! A szervezet A vitamint állít elő belőle, mely véd a légzőszervek- gyomor- hólyag- bőr- emlő rákjával szemben. ß karotinban gazdag: s. répa, s. barack, kantalupdinnye, édesburgonya, paradicsom, spenót, káposzta, brokkoli, karfiol, kelbimbó…
o Hidroterápia: kontraszt fürdők, beteg testrész meleg borogatása gyógyfüvekkel: (fekete nadálytő, útifű, síkos szil, fehér tölgy kérge, ökörfarkkóró, dél- amerikai sárgafa, lobélia, /¼ rész/, diólevél, vízmelléki csucsóka) . A borogatást fedjük le és 1 órán át hagyjuk rajta.
o Meditáció/ jóga/ imádság: hitéletünk rendkívül fontos szerepet játszik egészségünkben és életünkben. Az imádság képes gyógyítani, megnyugtat és reményt ad. Carl Simonton bebizonyította, hogy étrendünk és életmódunk megváltoztatása nélkül, egyedül a HIT erejével is megszüntethetjük a rákot!
o Játék: próbáljuk meg könnyebben, derűsebben felfogni az életet. Élvezzük családunkat, munkánkat, barátainkat. Higgyük, hogy élni fogunk!
o Tanácsadás: a rákosok legjellemzőbb érzése a megbántottság. Szükség van a MEGBOCSÁTÁS gyakorlására, ha meg akarunk szabadulni a betegségtől. A rák nemcsak a test betegsége! Ne fojtsunk magunkba semmit!
o Célok: a túlélés és a hosszú élet kulcsa a CÉL! Forduljunk az élet felé!
o Hőkezelés: heti 1-2 alkalommal testhőmérsékletünk 40 o fölé emeljük, mesterséges lázkeltés. A rák nem szereti a meleget! (szauna, fürdő)
o Szőlőkúra
o Májméregtelenítés: naponkénti visszatartásos kávébeöntések gyógynövényekkel.
o Növényi gyógyszerek: vinkrisztin : leukémiára, vinblasztin Hodgin- limfómára. Kizárólag orvosi felügyelettel.
o Trópusi meténg fajok: rózsa meténg (Vinca rosea) kivonatai specifikus aktivítást mutatnak egyes rákfajokkal szemben.
o Gyógytea- keverék: 10 rész chaparallevél, 6-6 rész vörösherevirág, galagonya bogyó, pitypanggyökér, bojtorjángyökér, szarszaparillagyökér, alkörmösgyökér, canadai ginseng, szasszafraszkéreg, mahónia- vagy borbolyagyökér, kúpvirággyökér, angyalgyökér, fodros sóskagyökér, homokgyökér, amerikai sárgafa kéreg, 2 rész édesgyökér. Főzzünk a keverékből 1 l forró vízben 4 ek. Teát 10 percig. 21 napon át 2 óránként igyunk meg 3 dl- t. Utána naponta 3 – 4 csészével ihatunk belőle mindig. Remek, egészséges tea izületi és reumás panaszokra is.
o Homeopátia: carcinosim 30- 200. hatékonyság – havonta 1x2 egy adag. / Arzén 30- 200. hatékonyság – tumorok, égő fájdalom esetén lachesis 6. hatékonyság – skarlátvörös, sötétkék, v. hamuszínű tumorok esetén, / sulfur 6. hatékonyságig – reggeli kimerültség, meleg fej és kipirult arc mellett hideg végtagok esetén , 6. kalcium – fluorid 6. hatékonyság kőkemény daganatok kezelésére. Phytolacca, Saguinara, Hydrastis – 6- 30. hatékonyság között.

A fenti program egy segítő emberrel otthon elvégezhető! Sikerrel!
Gyógyíthatatlan betegség nincs, - csak gyógyíthatatlan beteg!
( John Lust – Michael Tierra: Természetes gyógymódok bibliája )

„Margit és Rüdiger Dahlke – Volker Zahn: Női egész-ség” című könyv (Bioenergetic kiadó) 71. oldalától kezdve olvashatunk a rákról és a mellrákról hasznos dolgokat. Amerikai kutatók felfedeztek egy gént, mely felelős a rák kialakulásáért, ezért sok nőnek vágták már le az egészséges mellét! Még ilyet! Én még a rákosat is sajnáltam és féltettem! Annyira jó ez a könyv is, hogy ezt el kell olvasnia mindenkinek egészen elölről! Az emlőrákról konkrétan a 267. oldaltól ír. Kár leírnom, mert el kell olvasni!

Earl Mindell: A vitalitás bibliája- ban a következőket írja a mellrákról a 397. oldalon:
1994.- ben 200.000 új mellrákot diagnosztizáltak Amerikában, és ebből 46.000 – en meg is haltak. Sokkal nagyobb a mellrák előfordulása Európában és Amerikában, mint Japánban. Ez azt jelentheti, hogy rosszabbak a környezeti tényezők, az étrend, vagy a rákkeltő vegyületek…
Telített zsírok,… akik ösztrogén- érzékeny emlőrák kimetszésen estek át, mint én is, ha műtét után soványabb ételeket ettek, kisebb valószínűséggel újult ki a daganat. Tehát a zsírfogyasztás a napi kalóriabevitel 20 – 25 % - a legyen csak!
Környezeti ösztrogének: kémiai hormonok, az ösztrogén hatását utánozzák: DDT, műanyagok, detergens mosószerek, rovarírtószerek, aerosol, légfrissítők…
Hormonpótló terápia: fogamzásgátlók, menopauzára adott női hormonok, csontritkulásra és szívbetegségre adott hormonok…
Alkohol: akik naponta fogyasztanak alkoholt, megemelkedik az ösztrogén szintjük a vérben és a vizeletben…

Védelem a rák ellen:
Rostok:
Az ilyen ételekben kevesebb a zsír, olyan vegyületeket tartalmaznak, melyek segítenek megakadályozni a rák kiindulását és szétterjedését.
Karotin:
Alfa, ß karotin, karotinoidok és luteinnek. Étrend. Kajszibarack, tök, sárgarépa, kantalupdinnye…
C-vitamin:
Genistein:
Szójatermékekben található: tofu, szójatej, szójafehérje.
Hüvelyesek:
Szójabab, lencse, vesebab, szárított bab…
Rengeteg fitinsavat, proteáz- inhibitort tartalmaznak, ami véd az emlőrák ellen.
Lignánok:
Lenmag, kisebb mennyiségben, a rozsban. Hormonszerű vegyületeket tartalmaznak, amelyek versengenek a szervezet saját ösztrogén receptoraiért, ily módon inaktiválják azokat a hatásos ösztrogéneket, melyek az emlőrákot okozzák.
Limonin:
Citrusok héjában van, gátolja az emlőrák fejlődését, új daganatok képződését.
Ω 3 zsírsavak:
Olajos halak, lazac, makréla, tonhal. Gátolja az emlődaganatok növekedését.
Quercetin:
Ez a bioflavonoid megakadályozza az emberi II. típusú ösztrogén receptoros daganatok kifejlődését. Vörös- lila- és mogyoróhagymában található.
Szulforafan:
Elősegíti a rákellenes enzimek termelődését. Brokkoli és más keresztes virágú növények tartalmazzák.


Earl Mindell: Gyógyfüvek bibliája

Rák ellen esetleg védelmet nyújtó gyógynövények:
Édesgyökér: triterpenoidok megakadályozzák, hogy a sejtek elfajuljanak, inaktiválják a végzetes hatású ösztrogéneket, melyek az emlőrák kialakulásáért felelősek.
Káposztafélék: brokkoli, kelbimbó… hatékony rákellenes vegyületeket tartalmaznak…a benne lévő indol származék a potenciálisan rákkeltő ösztrogéneket jóindulatú vegyületekké alakítja.
Hagymafélék: fokhagyma, vöröshagyma…
Nyers sárgarépa: csökkenti a veszélyt.
Shiitake gomba: japánban és Kínában rákellenes kezelésre alkalmazzák.

Jeanne Marie Martin – Dr. Zoltan P. Róna: Teljes candida kézikönyv:
15. oldalon. A mellrák és a gombás fertőzés kapcsolata:
Étrend – és életmódváltással a genetikai kódolás megnyilvánulásai megelőzhetők, vagy lassíthatók. Dr. A. V. Constantini (WHO étel mikotoxinokat kutató intézetének központját vezette) nyugdíjba vonulásakor kiadott egy könyvet: „ A mellrák megelőzése – van remény „ címmel. Adatokkal alátámasztott elmélete szerint a mellrák megelőzésének leghatékonyabb módja a gombás mikotoxinok kiírtása a szervezetből. A TAMOXIFEN, mely hatásos szer mellrák ellen gombaölő hatású. A vegetáriánus étrend tehát hatásos, mivel a vörös húsok nagyon sok mikotoxint tartalmaznak.
A cukor immuncsökkentő hatása percekkel a bevitel után már mérhető! Növekszik az inzulinkoncentráció, ennek hatására növekszik a sejtek száma, így a rákos sejteké is…a finomított karbonátok ( cukor, méz, liszt, gyümölcslé) kiváltása gyümölcs, zöldség, bab, mogyorófélék, magok, és magas rosttartalmú egészséges étrenddel csökkenti a vérben az inzulin mennyiségét.
Szójabab és hüvelyesek: szójabab, lencse, spanyolbab, tehénborsó, csicseriborsó, limabab korlátozza a szénhidrátok felszívódását a vérben. Napi 500g
Vörös- és fokhagyma: napi 2x. csökkenti a máj inzulinlebontó képességét.
Aloé vera gél: napi 2x fél kávéskanállal. Serkenti a hasnyálmirigy inzulinszintézisét.
Görögszéna mag: napi 2x 15 g. Növeli az inzulinnal szembeni sejtérzékenységet.
Áfonya tea: a mirtillin csökkenti a vérben lévő cukor mennyiségét.
Keserű dinnye (balzsamkörte): trópusi gyümölcs, melynek napi fél deci leve csökkenti a vércukorszintet.
Csicsóka és spárga: napi 30 – 60 g. Inulin nevű oldható rostot tartalmaz, mely stabilizálja a vér glükóz koncentrációját. (cikória, dália, gyermekláncfű, bojtorján, hagymákban is)

Kurt Tepperwein: Savtalanítás Című könyvében azt írja:

A test túlsavasodása a rák kialakulásának előfeltétele és alapja.
Otto Wartburg bebizonyította, hogy a ráksejt az erjedés ősi anyagcsereelve szerint él, így a ma megszokott erjedésaktív koszt kedvez a kialakulásának. Az egészséges sejt szén- dioxiddá égeti a cukrot, míg a rákos sejt tejsavvá erjeszti, amivel növeli a savtúlterhelést, megteremti magának a közeget.
Rudolf Darmstadter természetgyógyász szerint: „A savfelesleg semlegesítésével megfosztjuk táptalajuktól az életképes ráksejteket, amelyre a felgyorsult növekedésükhöz szükségük van.”
Gottfried Segger savkutató: „ A rák csak savas közegben alakul ki.”
Műtét után tehát a legeslegfontosabb a savtalanító táplálkozás. Emellett a destruktív gondolatok, az elkeseredés eltávolítása szükséges! Ne „keseredjünk meg” sem fizikailag, sem lelkileg, akkor csak a legjobbakat remélhetjük!
A húsfogyasztás is növeli a savterhelést (húgysav):
• Sertéshús: húgysav, kénsav, salétromsav
• Édességek, édes italok, fehér liszt, túlzott zsiradékfogyasztás: ecetsav
• Fájdalomcsillapítók: acetilszalicilsav
• Kávé, fekete tea: csersav
• Erős testi megerőltetés: tejsav (izomláz!)
• Bosszúság, stressz, félelem: sósav
• Szénsavas italok: szénsav
• Kólaféleségek: foszforsav
• Bor: borsav, kénsav
• Amalgámtömések: higany
• Környezeti, munkahelyi mérgek: elektroszmog
• Dohányzás: nikotin


G. Eward Griffin: A világ rák nélkül - című könyvéből:

Dr. John Richardson: eredményeit a világon a legjobbak között tartják számon. A Laetril terápia mellé pácienseinek még az alábbiakat is tanácsolta:
Növényi tápanyagok: nyersen, minden ehető részét, különösen a rostosat elfogyasztani, csak éppen ehetőre főzve, ha muszáj. Friss természetes gyümölcslevek.
Állati tápanyagok: minden fajtájú hal, növényi olajakat használva az elkészítéshez. Esetleg szárnyasok húsát bőr nélkül. Ne egyen: Marha- birka- sertéshúst, szalonnát, sonkát, tejterméket.
Vitaminok: C-vitamin: 1500 – 5000 mg, E vitamin 800 – 1200 NE , megbízható márkájú terápiás multivitamin ( szerves, vagy természetes kivonat). B15 vitamin transzmetilációs ágensként növeli a sejtek oxigénfelvevő képességét, méregteleníti a májat.
Mérgek: dohány, alkohol, kávé, nyugtató, altató, fájdalomcsillapító.
Az antibiotikumokkal nincs gond…
Hasnyálmirigy kiegészítők: nagyon hatékonyak…

Dr. Chen: Orvosi tanácsok a betegség megelőzéséről:

„Hajdanában a kínai császár udvarában az az orvos részesült dicsőségben, akinek soha nem kellett gyógyítani. Kérem, fogadjon el néhány tanácsot egy orvostól, aki nem gyógyítani, hanem megelőzni akar.
A XXI. Sz. egészséges emberének a következővel kell rendelkeznie:
1. erős szív
2. okos fej
3. erős test
4. sok életenergia
5. rendezett élet, és ami talán a legfontosabb:
BOLDOGSÁG ÉS SOK- SOK SZERETET!
Hivatalosan az orvosi egyetemen azt tanítják, hogy úgy lehet kiszámítani a várható élettartamot, ha azt a kort, amikor megjelenik a bölcsességfog, megszorozzuk öttel. Így mindenkinek kb. 110- 120 évig kellene élnie. Akkor mégis miért 75 év az átlagkorhatár?
A válasz igen egyszerű: a környezet káros hatásai, ill. az emberek egészségtelen életmódja lerövidíti az életet.

„A HALÁL OKA NEM A BETEGSÉGEKBEN KERESENDŐ, HANEM A TUDATLANSÁGBAN!”
/ bölcs kínai mondás/
A WHO 1999- ben közzétette az egészség fenntartásához szükséges legfontosabb követelményeket. Minden ember saját felelőssége betartani:
1. egészséges táplálkozás
2. megfelelő mozgás, testedzés
3. dohányzásmentes életmód, mérsékelt alkoholfogyasztás
4. lelki egyensúly

Megállapították, ha az ember ezeket az egyszerű tanácsokat figyelembe venné, akkor a magas vérnyomású betegek száma 55%- kal, a szélütéses bénulások 75%- al, a cukorbetegség 50%- al, míg a rákos megbetegedés 35%- al csökkenne.
Ha mind a 4 pontra odafigyelünk, egészségünk megőrzésével akár 10 évvel is meghosszabbodhat az átlagéletkor.
Talán első olvasásra túl egyszerűnek tűnik mindez,de ha megfogadja ezeket a tanácsokat, rendkívüli változásoknak lehet Ön is tanúja.

A lehetőség az Ön kezében van!
NE LEGYEN TUDATTALAN!
Előzze meg a betegségek kialakulását helyes táplálkozással, rendszeres testmozgással és lelki harmóniával!
Tisztelettel: Dr. Chen Zhen”


130. habveros 2010. 07. 03. 16:50:29
Rákbetegek fóruma
KEDVES LINDY!!!! #27320# -HOZ.
Drága Gabi!

Dehogyis akartam én a frászt rádhozni és senkire. Csak leírtam, hogy mi történt amikor felhívtam őket.

Vett keresztanyám egy üveg homoktövis magolajat. Azt mondta, hogy ezt szedjem, mert a tv-ben azt mondták, hogy elmulaszt minden daganatot. Szerintem félreérthetett valamit szegénykém.

NEm kifejezetten emiatt hívtam őket, de azért rákérdeztem a hölgynél, hogy melyiket ajánlja nekem. A magolajat vagy húsolajat. Ekkor mondta, hogy ha nem vagyok megműtve, tehát bennem van a dagi akkor nem szabad ezt használni, mert ez hizlalja a daganatot.
Rendes volt, mert nem akarta mindenképp rámtukmálni, pedig nekik ez üzlet!

Akkor mondtam neki, hogy azonnal abbahagyom nehogy ártsak vele. Azt mondta, hogy igen, ezt tegyem.

lindy (dlindy@citromail.hu / 2010.07.02 19:56:08) #27725#
A múltkor írtam a máriatövisről, hogy azt a tájékoztatást kaptam, hogy növeli a meglévő daganatot. Imre biztos nem olvasta ezt a bejegyzésemet. Szerintem inkább a májra a máriatövis lenne jó.


7. A máj és epe betegségeiHeveny májgyulladásban (hepatitis acuta) szenvedőknek különösen
ajánlott a homoktövis szedése (tabletta és olaj formájában) máriatövissel (silimarin) kiegészítve. A homoktövisnek magas a bioaktívtartalma, mely részt vesz a méregtelenítésben. (aszkorbinsav,
glukose, quercetin, tannin, K1-vitamin). Flavonoid-tartalma révén májvédő hatású.

Az epeutak elzáródásával járó hyperbilirubinaemiában (emelkedett
epefesték szint a vérben) a tabletta , tea és olaj epehajtó hatása és a vitaminok jótékony hatása révén a kisebb elzáródások esetlegesen
megszűntethetők (főképpen kövek által) ill. a hyperbilirubinaemia csökkenthető. Ajánlatos a homoktövis magolajt evés előtt 30 perccel
szedni. Kezdetben egy fél teáskanállal ajánlatos használni, majd 100-200 ml-ig ajánlatos növelni az adagot, fokozatosan emelve a dózist.
Általában a kezelés 2-3 hétig tart. Ez a kezelési mód sebészeti beavatkozás nélkül is elősegíti a kövek
eltávolítását az epehólyagból,
ha azok mérete lehetővé teszi
Daganatos megbetegedések és az antioxidánsok
A szervezetünkben természetesen is képződő, de a környezeti ártalmak és a helytelen életmód következtében felszaporodó szabadgyökök megkötése az antioxidáns enzimrendszer feladata. A védelmi rendszer működéséhez szükséges vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz megfelelő táplálkozással juthatunk hozzá. Ám erre sokszor hajszolt életmódunk következtében nincs mód. A homoktövis-termékek és a Flavonax 100 nevű termék segítenek a helyes antioxidáns egyensúly kialakításában. Az antioxidánsok az anyagcsere és a baktériumok elleni védekezés során keletkező szabad gyököktől védik a szervezetet. Bizonyos körülmények között, például tartós légszennyezettség, ultraibolya-sugárzás, betegségek, cigaretta hatására a szabad gyökök termelődése fokozódhat. A szabadgyökök károsító hatása bizonyos betegségek megjelenésén kívül (pl: koszorúér-elmeszesedés, a szívinfarktus, bőrgyógyászati megbetegedések) a daganatos megbetegedések kialakulásában is szerepet játszik. Összefüggést mutat a rákképződés folyamata és a szabad gyökök kórós mértékű jelenléte . Az antioxidánsokban gazdag táplálkozás csökkenti a rosszindulatú daganatos megbetegedések gyakoriságát. Kimutatták, hogy a sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztó emberekben kisebb a rákos megbetegedések előfordulása, mint azoknál, akiknek táplálkozásából hiányoznak a növényi élelmiszerek.
Kiterjedt adatok azt mutatják, hogy a különböző antioxidánsok kombinációja nagyobb védelmet nyújt, mint az egyes tápanyagok önmagukban. Az E-vitamin meggátolja a béta-karotin és a C-vitamin oxidációját, míg az E-vitamin és a szelén fokozzák egymás hatását. A C-vitamin az elhasználódott E-vitamin és béta-karotin regenerációját segíti, de együttműködik az immunrendszert összetetten támogató antioxidáns enzimekkel is. A bioflavonoidok meg a C-vitamin hatását fokozzák, és gátolják annak lebomlását.A béta-karotin az antioxidáns hatás mellett bőrvédő tulajdonságú, megtalálható az élénk narancssárga zöldségekben és gyümölcsökben. A C-vitamin (szinte minden gyümölcs- és a zöldségféle tartalmazza) nem csak antioxidáns, hanem erősíti az immunrendszert, védelmet nyújt a stresszel és a rákkeltő anyagokkal szemben. Az E-vitamin védi a sejthártyákban és a szövetekben lévő többszörösen telítetlen zsírsavakat a szabad gyökök oxidáló hatásától. A szelén igen fontos eleme a szabadgyökfogó enzimrendszernek, hiánya következtében romlanak az immunfunkciók, megnő a szív és érrendszeri betegségek, valamint a rák kialakulásának kockázata.
A homoktövisnek (húsolaj) és a polifenoloknak (Flavonax) szerepük főképpen a prevenció (=megelőzés) és utókezelés terén van.
Gyomorrákban a teljes gyümölcs és szárazanyag-tartalom a kóros folyamatra nézve gátlón hat.
Laphámrákban az olajfrakciók közel 100 %-al gátolják a daganat növekedését.
Más daganatos sejteknél a növényből kinyert Hipophain alkaloida-(5-oxitriptamin klórhidrát) max. 0,4 % gyökérből-csökkenti a metaplasias növekedést.
A homoktövis húsolaj csökkenti a sugárterápia káros mellékhatásait.
A link:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:mEaBu7zRdboJ:www.homoktovis.hu/konyvecske.doc+homokt%C3%B6vis+olaj&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
Még annyit,hogy a magolaj csípős,ezért szájüregi gyulladásoknál a húsolajat kell hsználni.
Ennyit a „szakértelemről!”
A 27 524-ben kérdezted,hogy :
Kedves Bandi!

Nem tudom milyen a máj állapota, de én a a vérképemet meg nem nézem, mert nem akarok padlót fogni miatta.
Az biztos, hogy kb. 1 hónapja annyira fájt a májam és iszonyúan kemény volt a tájéka, hogy azt hittem most már tényleg itt a vég. Ráadásul még enni sem bírtam.

De most azt tapasztalom, hogy ez a terület kezd puhább és kisebb lenni. :)))) Létezik ez? Lehet, hogy regenerálódik?
Azt olvastam épp a ganodermás leírásban, hogy átmeneti rosszabbodás nélkül nincs gyógyulás. Lehet, hogy nálam is ez történhet?

Ráadásul mostanában egyre kevesebb vizet csapolnak a korábbiakhoz képest. Lassan elapad a forrás! :)))))

Vélemény?
Szerintem NEM erről van szó,de mint sikerült a homok – mária töviseket összekeverni,most akkor utalnék egyrészt a névazonosságra .: MÁRIATÖVIS = MILK THISTLE, másrészt,hogy ez valóban májproblémákra használatos,mint ahogy az ARTICSÓKA, KURKUMA stb is.
Szerényen megjegyezném,hogy mindezek, összesen 19 –en együtt kaphatók az angol elnevezésű tablettába préselve. Azt már alig merem megemlíteni,hogy talán egy kipróbált,sok sok laborral alátámasztott eredményes készítmény egy egy elemének kipécézésével, nemigen lehet a komplex hatás poros nyomába se érni.(tudod nem vagyok „brókere” semminek,de ez a divattá vált :”én szedek a májra kurkumát,vagy máriatöviset,vagy articsókát egyszerüen érthetetlen)
Az a véleményem,hogy a májad kezd szép lassan,ÖNERŐBŐL!! Magához térni és ennek hatását tapasztalod.(volt már egyszer ilyen)
Szia,Bandi


131. Sanyi 2010. 06. 28. 2:35:36
Rákbetegek fóruma

Kedves Forumlakok!
Ez a kopizott E-mail azt hiszem magaert beszel.

Szep napot mindenkinek.
--------------------------------------------------------------------------------

From: gizella mezei [mailto:gizella.mezei@three.com.au]
Sent: Thursday, 27 May 2010 5:31 PM
To: Terez Makai
Subject: Fw: MSG (a slow poison)- Do you know your food contains this

----- Original Message -----

From: Alex Lakatos

To: Gizella Mezei

Sent: Thursday, May 27, 2010 1:43 AM

Subject: FW: MSG (a slow poison)- Do you know your food contains this--------------------------------------------------------------------------------

From: beriferi@alphalink.com.au
To: ;
Subject: MSG (a slow poison)- Do you know your food contains this
Date: Wed, 26 May 2010 03:51:30 +1000Körlevél:

Kérlek küld tovább, ...életet menthetsz vele !!!

Vettem a fáradságot hogy azok számára akik nem tudnak angolul, egy pár mondatban a lényeget leforditsam.Üdv.

ifj. Balla FerencPár mondatban azok számára akik nem tudnak angolul olvasni, hogy az "MSG = Mono Sodium Glutemate" az lassú MÉREG !!!! Ezt azért teszik bele az ételekbe hogy az izeket felnagyítsa.Már a kávékban és a kávéházakban is gyakran használják, mint a: Tim Horton és a Starbucks kávéházakban.

Külömböző leves porokban, a Doritos, és a burgonya pehely "chipsben" is, a Hamburgerekben, a Heinz dobozos szaftokban, a feldolgozott húsokban, a Saláta páclevekben különösen az egésséges alacsony vagy nem kövér páclevekben Kinai éttermeknek a fő alapanyaga az: MSG, ők el nem tudnak képzelni egy ételt nélküle.Aztán megtalálható még a: Burger King, McDonald's, Wendy's, Taco Bell, éttermekben is. A legrosszabb közzülök a Kentucky Fried Chicken mert minden csirke menüben, saláta páclevekben és szaftokban benne van a MSG.

Rájöttek arra, hogy a Kentucky titkos fűszer az nem más mint a "MSG-Mono Sodium Glutemate" !!! (és mi tudatlanok milyen jó izüen esszük belőlle.)A "Fast Food Industry = Gyors Étel Ipar" nem tud MSG nélkül meglenni, de sem az Éttermek.A resztaurántoknak csak 1% az, aki nem használ az MSG, és bátran kiteszi a jelt az ajtóra hogy "NO MSG" ami azt jelenti hogy nem használnak MSG. Mikor fogjuk elérni hogy ez az arány fordítva legyen.Az MSG, elhíhást okoz, rákot, és külömböző betegségeket, aki még mindig nem hiszi el az kattinson a www.pubmed.com és irja be a keresőbe "MSG Obese" ott lessz bőven mit olvasson a 115 orvosi tanulmányokból.A kanadai John Erb, könyvet is irt az MSG-ről, és úgy tartja hogy ez a 21-ik század MÉREGJE, ami tönkreteszi és megöli az emberiséget.Az Interneten napokig lehet olvasni az MSG-ről

Forward this email to others

Here's an interesting article that warrants a read. We will be extra vigilant in checking labels from now on.


The content of this article has links to substantiate its claims - Scary stuff!

MSG (a slow poison)

Very interesting

The food additive MSG (Mono-Sodium Glutamate) is a slow poison. MSG hides behind 25 or more names, such as "Natural Flavoring." MSG is even in your favorite coffee from Tim Horton's and Starbucks coffee shops!

I wondered if there could be an actual chemical causing the massive obesity epidemic, and so did a friend of mine, John Erb. He was a research assistant at the University of Waterloo in Ontario, Canada, and spent years working for the government. He made an amazing discovery while going through scientific journals for a book he was writing called The Slow Poisoning of America .


In hundreds of studies around the world, scientists were creating obese mice and rats to use in diet or diabetes test studies. No strain of rat or mice is naturally obese, so scientists have to create them. They make these creatures morbidly obese by injecting them with MSG when they are first born.


The MSG triples the amount of insulin the pancreas creates, causing rats (and perhaps humans) to become obese. They even have a name for the fat rodents they create: "MSG-Treated Rats."

When I heard this, I was shocked. I went into my kitchen and checked the cup-boards and the refrigerator. MSG was in everything -- the Campbell's soups, the Hostess Doritos, the Lays flavored potato chips, Top Ramen,Betty Crocker Hamburger Helper, Heinz canned gravy, Swanson frozen prepared meals, and Kraft salad dressings, especially the "healthy low-fat" ones.

The items that didn't have MSG marked on the product label had something called "Hydrolyzed Vegetable Protein," which is just another name for Monosodium Glutamate.

It was shocking to see just how many of the foods we feed our children everyday are filled with this stuff. MSG is hidden under many different names in order to fool those who read the ingredient list, so that they don't catch on. (Other names for MSG are "Accent, "Aginomoto," "Natural Meat Tenderizer," etc.)

But it didn't stop there.

When our family went out to eat, we started asking at the restaurants what menu items contained MSG. Many employees, even the managers, swore they didn't use MSG. But when we ask for the ingredient list, which they grudgingly provided, sure enough, MSG and Hydrolyzed Vegetable Protein were everywhere.

Burger King, McDonald's, Wendy's, Taco Bell, every restaurant - even the sit-down eateries likeTGIF, Chili's, Applebee's, and Denny's - use MSG in abundance. Kentucky Fried Chickenseemed to be the WORST offender: MSG was in every chicken dish, salad dressing. and gravy. No wonder I loved to eat that coating on the skin - their secret spice was MSG!

So why is MSG in so many of the foods we eat? As a preservative, or a vitamin?

Not according to my friend John Erb. In his book The Slow Poisoning of America, he said that MSG is added to food for the addictive effect it has on the human body.

Even the propaganda website sponsored by the food manufacturers lobby group supporting MSG explains that the reason they add it to food is to make people eat more.

A study of the elderly showed that older people eat more of the foods that it is added to. The Glutamate Association lobbying group says eating more is a benefit to the elderly, but what does it do to the rest of us?

"Betcha can't eat [just] one," takes on a whole new meaning where MSG is concerned! And we wonder why the nation is overweight!

MSG manufacturers themselves admit that it addicts people to their products. It makes people choose their product over others, and makes people eat more of it than they would if MSG wasn't added.

Not only is MSG scientifically proven to cause obesity, it is an addictive substance. Since its introduction into the American food supply fifty years ago, MSG has been added in larger and larger doses to the
pre-packaged meals,soups, snacks, and fast foods we are tempted to eat everyday.

The FDA has set no limits on how much of it can be added to food. They claim it's safe to eat in any amount. But how can they claim it's safe when there are hundreds of scientific studies with titles l ike these:

"The monosodium glutamate (MSG) obese rat as a model for the study of exercise in obesity." Gobatto CA, Mello MA, Souza CT , Ribeiro IA. Res Commun Mol Pathol Pharmacol. 2002.

"Adrenalectomy abolishes the food-induced hypothalamic serotonin release in both normal and monosodium glutamate-obese rats." Guimaraes RB, Telles MM, Coelho VB, Mori C, Nascimento CM, Ribeiro. Brain Res Bull. 2002 Aug.

'Obesity induced by neonatal monosodium glutamate treatment in spontaneously hypertensive rats: An animal model of multiple risk factors." Iwase M, Yamamoto M, Iino K, Ichikawa K, Shinohara N, Yoshinari Fujishima.
AHypertens Res. 1998 Mar.

"Hypothalamic lesion induced by injection of monosodium glutamate in suckling period and subsequent development of obesity." Tanaka K, Shimada M, Nakao K Kusunoki. Exp Neurol. 1978 Oct.

No, the date of that last study was not a typo; it was published in 1978. Both the "medical research community" and "food manufacturers" have known about the side effects of MSG for decades.

Many more of the studies mentioned in John Erb's book link MSG to diabetes, migraines and headaches, autism, ADHD, and even Alzheimer's.

So what can we do to stop the food manufactures from dumping this fattening and addictive MSG into our food supply and causing the obesity epidemic we now see?

Several months ago, John Erb took his book and his concerns to one of the highest government health officials in Canada. While he was sitting in the go vernment office, the official told him, "Sure, I know how bad MSG is.


I wouldn't touch the stuff." But this top-level government official refuses to tell the public what he knows.

The big media doesn't want to tell the public either, fearing issues with their advertisers. It seems that the fallout on the fast food industry may hurt their profit margin. The food producers and restaurants have been addicting us to their products for years, and now we are paying the price for it. Our children should not be cursed with obesity caused by an addictive food additive.

But what can I do about it? I'm just one voice! What can I do to stop the poisoning of our children, while our governments are insuring financial protection for the industry that is poisoning us?

This message is going out to everyone I know in an attempt to tell you the truth that the corporate-owned politicians and media won't tell you.

The best way you can help to save yourself and your children from this drug-induced epidemic is to forward this article to everyone. With any luck, it will circle the globe before politicians can pass the legislation
protecting those who are poisoning us.

The food industry learned a lot from the tobacco industry. Imagine if big tobacco had a bill like this in place before someone blew the whistle on nicotine?

If you are one of the few who can still believe that MSG is good for us and you don't believe what John Erb has to say, see for yourself. Go to the National Library of Medicine at www.pubmed.com. Type in the words "MSG Obese" and read a few of the 115 medical studies that appear.

We the public do not want to be rats in one giant experiment, and we do not approve of food that makes us into a nation of obese, lethargic,addicted sheep, feeding the food industry's bottom line while waiting for the heart transplant, the diabetic-induced amputation, blindness, or other obesity-induced, life-threatening disorders.

With your help we can put an end to this poison. Do your part in sending this message out by word of mouth, e-mail, or by distribution of this printout to your friends all over the world and stop this "Slow Poisoning of Mankind" by the packaged food industry.

Blowing the whistle on MSG is our responsibility, so get the word out.
--------------------------------------------------------------------------------

Find it on Domain.com.au Need a new place to live?--------------------------------------------------------------------------------No virus found in this incoming message.
Checked by AVG - www.avg.com
Version: 9.0.819 / Virus Database: 271.1.1/2909 - Release Date: 06/01/10 03:55:00


132. anett 2010. 06. 27. 9:02:46
Rákbetegek fóruma
Kedves Cirok, és mindenki!

Lehet, hogy most kiverem a biztosítékot néhány embernél, de azért mégis leírom. Van egy orosz gyógyító...(jól kezdőddik mi?)aki képes a májat szerek nélkül méregteleníteni, és gyógyítani. Csak azért merem elmondani, mert kipróbáltuk. Elvittem apukámhoz a kórházba, és kértem, hogy segítsen! Nem tudom mit "varázsolt", de mondta, hogy másnaptól hasmenés, és hányás várható, valamint a széklettel ürülni fognak a méreganyagok. ....Így lett... Nem hiszek az ilyesmiben, sőt semmiben ami nem kézzel fogható, de rávitt a kényszer. Távolról kezeli apukámat. Azt mondta, mivel nem találkozik vele, én szóljak, ha gond van. Szóltam, mondta, hogy várjak egy kicsit...apukám fél óra múlva enni kért. Neki a máj a specialitása, de hiszi, hogy ha a máj tökéletes, minden baj megszűnik idővel. Csak azért vagyok képes elhinni ezt az egészet, mert a szomszédom. Sosem beszéltünk egy szót sem, nem barátkozós típus, valószínű ezután sem fogunk, mert más világ.... de naponta lát..annyi mindenkit becsaphatna, miért pont velem enné, akit minden nap lát? Tényállás: a mostani vérvételen minden májenzim tökéletes, és a kissejtes tüdőrák stagnál???!!!!! Nem csak neki köszönhető, hiszen itta a dd vizet is....flavin 7-et is szed... és egy hete már a professzor készítményeit is szedi, de jól van.
Hát ennyi. Ez is egy lehetőség.
Jó egészséget mindenkinek!!!
Üdv
Anett


133. habveros 2010. 06. 26. 9:51:07
Rákbetegek fóruma
Sziasztok!

Több esetben jelentkezett az igény,hogy a hasűri folyadékképződés mi és lehet-e valamit kezdeni vele.
Összekaptam néhány dolgot,szerintem ki kéne próbálni,de nem 3 napig,kicsit hosszabban.
Az biztos,akinek nagymennyiségű folyadékot csapolnak,annak még ott helyben MEG KELL kapnia az elvesztett ALBUMIN infúzióját,akár drága akár nem,mer különben semmit nem csináltak.(Nagyapám szerint : nem szarunk a kútba,csak a kávára,aztán bekaparjuk)
Mint a leírásból kiderül,nem elfogadható az onkológusi álláspont,hogy a daganat termeli. Sokkal inkább a máj állapotával függ össze,ezt a laborleletek is alátámasztják.

Hasvízkór

A hasvízkór (aszcitesz) a fehérjetartalmú folyadék felgyülemlése a hasüregben.
Az aszcitesz inkább a régóta fennálló (krónikus) zavarok, mint a rövid időtartamú (akut) problémák esetén jelenik meg. Leggyakrabban cirrózishoz társul (a máj súlyos hegesedéséhez), különösképp az alkoholos eredetűhöz, de előfordulhat többek között a cirrózis nélküli alkoholos májgyulladásban, a krónikus májgyulladásban és a májvéna elzáródása esetén is. A nem máj eredetű betegségeket is kísérheti, így rákot, szívelégtelenséget, veseelégtelenséget, hasnyálmirigy-gyulladást (pankreatitiszt) és a hashártya TBC-s fertőzését.
Májbetegségben az aszciteszfolyadék a máj és a belek felszínéről szivárog. Több tényező kombinációja felelős ezért, többek között a magas portális vérnyomás, az erek csökkent folyadék-visszatartó képessége, a vesék folyadék visszatartása, valamint a testben lévő folyadékterek szabályozását végző különböző hormonok és kémiai anyagok változásai.

Panaszok, tünetek és kórisme
A hasban felgyűlő kismennyiségű folyadék rendszerint nem okoz panaszokat, de nagyobb mennyiség hasi feszülést (disztenziót) és kellemetlenségérzést válthat ki. A püffedt has gyomorra gyakorolt nyomása étvágytalansághoz, a tüdőre gyakorolt nyomása fulladáshoz vezethet. Mikor az orvos megkopogtatja a hasat, a folyadék tompa hangot ad. Ha a hasban nagy mennyiségű folyadék található, a has feszes, és a köldök ellapul, sőt akár ki is emelkedik. Az aszciteszes betegek némelyikében a bokák is megduzzadnak a felgyülemlő folyadéktól (ödémától).
Ha az aszcitesz megléte vagy oka nem egyértelmű, ultrahangvizsgálat végezhető. Emellett az aszciteszfolyadékból kis minta is vehető úgy, hogy egy tűt szúrnak keresztül a hasfalon; az eljárást diagnosztikus paracentézisnek hívják. A folyadék laboratóriumi elemzése segít tisztázni az okot.

Kezelés
Az aszcitesz alapvető kezelése az ágynyugalom és a sószegény diéta, általában a húgyhajtónak (diuretikumnak) nevezett gyógyszerekkel kombinálva, amik a vesét több víz kiválasztására késztetik. Ha az aszcitesz megnehezíti a légzést vagy a táplálkozást, a folyadék tűn keresztül is eltávolítható. Ezt az eljárást terápiás paracentézisnek hívják. A folyadék általában újra felgyülemlik, hacsak nem szed a beteg folyamatosan diuretikumot is. Minthogy a vérből rendszerint nagy mennyiségű albumin (a plazmában található fontos fehérje) távozik a hasi folyadékba, az infúzióban pótolható.
Az aszciteszes folyadékban időnként minden nyilvánvaló ok nélkül kialakul a spontán bakteriális hashártyagyulladásnak nevezett fertőzés, főleg az alkoholos cirrózisban szenvedő betegekben. Kezelés nélkül a fertőzés végzetes lehet. A túlélés a korai erőteljes antibiotikumkezeléstől függ.
A megjelenített alfejezetet tartalmazó fejezet és további alfejezetei:

135. FEJEZET A májbetegség klinikai megnyilvánulásai
Sárgaság »
Epepangás »
Májmegnagyobbodás »
Magas vérnyomás a májkapuvénában »
Hasvízkór
Máj eredetű agyi működészavar »
Májelégtelenség »
A CITROMFŰ

Melissa officinalis
(Lemon Balm)

"A nyugalom gyógynövénye"
A citromfüvet a nép mézfűnek, méhfűnek, citromszagú melisszának, orvosi citromfűnek, igaz nádrafűnek, macskaméznek is hívja.
A citromfű sok más gyógynövénnyel együtt (pl. menta és kakukkfű) az ajakosvirágúak családjába (Laminaceae = Labiatae) tartozik, kellemes, citromra emlékeztető illatú, fehér virágú, évelő növény. Vadon csak szórványosan fordul elő, de kertekben sokfelé megtalálható.
A gyógyszerészek az orvosságként használt leveleket Melissae folium-nak nevezik. Őshazája Elő-Ázsia, ahonnan a Benedek-rendi szerzetesek hozták az Alpokon át nyugat-európai kolostorkertjeikbe. Nagy Károly császár ennek a termesztését is rendeletileg írta elő (Capitulare de vilis) 810 táján, alattvalói számára. A parasztudvarokon még ma is fellelhetjük mint gyógy- és fűszernövényt. Az ültetvényeken kívül, szabadon a citromfű Európában nemigen található meg. A gyógyászatilag használt citromfűlevél ültetvényekről származik. A spanyol citromfű tartalmazza a legtöbb illóolajat. Az erősen szétágazó citromfűcserje 30-70 cm magasra nő, levelei keresztben átellenesen állnak, nyelük kb. 2 cm hosszú, virágai álörvökben állnak, kicsinyek, pártájuk fehér. Hajtásait (Melissae herba) és levelét (Melissae folium) érdemes szedni, a leveleket virágzása kezdetén, amely július-augusztusra esik. A citromfű leveleinek hatóanyagai az illóolajok (citronellál, citrál), cseranyagok, flavonoidok, kávésav.

A népi gyógyászat a citromfüvet szinte minden betegségre használja. Rossz közérzet esetén, gyomor- és bélpanaszoknál, epe- vagy májbántalmaknál, szívpanaszoknál, menstruáció alatt, és megfázásnál is segít a citromfű. Idegesség, álmatlanság ellen is jó. Kedveltsége miatt a citromfüvet 1988-ban az év gyógynövényének választották. A tudomány is elismeri a citromfű különös hatásosságát. Nyugtató, görcsoldó, epehajtó, étvágyjavító és szélhajtó hatása bizonyított. Ehhez jön még a citromfű illóolaja, ami baktérium-, vírus-, sőt gombaölő hatású. A hivatalos orvoslás a citromfű alkalmazását a következő területeken javallja: idegrendszeri alapú alvászavarok, gyomor- és bélpanaszok, valamint étvágytalanság. Külsőleg a Herpes simplex helyi kezelésére alkalmas. A citromfűből vírusölő tulajdonsága miatt krémet is készítenek, mely jól alkalmazható ajakherpesz esetén.
Egyéni adottság kérdése, hogy a stressz fizikai jelzései a test mely részéről érkeznek hozzánk. Mindenesetre meglehetősen gyakori, hogy a gyomor, az emésztőrendszer sínyli meg legelőszőr túlhajszolt életmódunkat. Ilyenkor a gyomortájéki szorító érzést, az esetenkénti görcsös fájdalmakat jól oldja a citromfűből készített tea, mely egyben az étvágyat is serkenti. Levelei jól kombinálhatók más növényekkel, és az sem mellékes, hogy kellemes illatot és ízt kölcsönöz a belőle készített italoknak.
Ideggyengeségi, idegi eredetű alvászavarok estében végezzünk citromfűkúrát, esténként, de akár reggel is, fogyasszuk langyos állapotban, mézzel édesítve. Hatására kipihenten ébredünk, az egész napunk nyugodt és kiegyensúlyozott lesz, ilyenkor még a reggeli feketekávét is elhagyhatjuk. A növény leveleiből készült tea a diákoknak is segítője lehet, hiszen hatásosan oldja a vizsgadrukkot. Különböző teakeverékek alkotórészeként kitűnő szer frontérzékenység és fejfájás esetében is.
Szapora szívverés, a feszült idegállapot és a félelemérzés jellegzetes tünetei a stresszel teli életmódnak. Ebben az esetben a citromfű illóolajából készíthetünk masszázsolajat mellkasunkra, vagy egész testünkre. A teához hasonlóan lelkiállapotunkra hat pozitívan, ha aromalámpában 4-5 cseppjét párologtatjuk. Külső alkalmazásainak felsorolásából semmiképpen nem hagyhatjuk ki a fürdő hatásosságának hangsúlyozását. Az anyukák egészen biztosan ismerik a kisgyermekek fáradtságának azt a fázisát, amikor a pici szinte mozgáskényszerben szenved; nos, a citromfűfürdő ebben az esetben is meghozza a kívánt hatást.

Hogyan használjuk?
Tea: 1 csésze forró vízbe helyezzünk 3 teáskanálnyi citromfű-levelet, majd 10 perc állás után szűrjük le. Naponta 3 csészével (többször 1-1 csészével) fogyasszunk 4-6 héten át. Ideges állapotban, depresszió esetén igyuk.
Fürdő: 1 l vízben forraljunk fel 10 evőkanál citromfüvet, majd 10 perc múlva szűrjük le. A főzetet öntsük a fürdővízhez, és vegyünk benne 10-20 perces fürdőt.
Tinktúra: Öntsünk 100 ml vodkát 4 teáskanálnyi citromfűre, és hagyjuk állni két hétig meleg helyen, majd szűrjük le. Sötét, légmentesen záródó üvegben tároljuk. Fejfájás esetén dörzsöljük be a halántékot a tinktúrával, de herpesz esetén, illetve depresszió oldására is alkalmazható.
Illóolaj: Övsömört is gyógyíthatunk vele; egy teáskanálnyi olívaolajhoz adjunk 5 csepp illóolajat, és masszírozzuk be a kívánt bőrfelületet. Feszültségoldásra is kiváló.
Fűszerként: Halak, szárnyasok, saláták, desszertek ízesítésére kiváló.
Alkalmazás:

Hatása :
Görcsoldó , izzasztó , baktériumellenes , felfúvódásszűntető , szíverősítő , vérnyomáscsökkentő , máj-és epeműködést segítő , nyugtató , erősítő , idegerősítő , szélhajtó , üdítő , élesztő , gyomorra , szívre , agyra , anyaméhre való hatással , szemerősítő , vizeletkiválasztást fokozó , tisztítja a látást , serkenti az emésztést, vérzéscsillapító, sebgyógyító, gyulladásgátló, fertőtlenítő, enyhe érzéstelenítő, antivirális, menstruációt elősegítő

Javallatok :
Allergia , asztma , gyomor- és bélbántalmak , migrén, álmatlanság , idegesség , szorongás, vérszegénység , időjárás változásra való érzékenység , ideges szívpanaszok , máj-és epebántalmak , sápadtság , hypochondria , ideges hányási inger , ideges görcsök , ideges fej- , fog- , fülfájás , bélgyulladás , búskomorság , reuma , érelmeszesedés , haspuffadás , menstruációs zavar , neuraszténia , sápkór , szédülés , szélrekedés (meteorismus) , szívszorulás , tejcsomó gyulladás , undor , émelygés, magas vérnyomás, stressz, gyomorrontás, mumpsz, herpesz, vírusos megbetegedések

Külsőleges alkalmazás :
Rovarcsípés , sömör , daganat , zúzódás , reuma , seb

Pszichés és lelki hatás :
Túlingereltség , stressz , migrén , depresszió ellen . Kiegyensúlyozottá , élénkké tesz , melengeti a szívet , derűt , nyugalmat hoz.

CITROMFŰ A WIKIPEDIÁN

citromfu.lap.hu/

CITROMFŰ TEREBESS

GANODERMA (RESHI)

http://ganoderma-dxn.5mp.eu/web.php?a=ganoderma-dxn&o=PmYOOjIZCB

Megszüntetheti a rákos hasvízkórt, fokozza az étvágyat

A galagonya: http://wudangshanhu.5mp.eu/web.php?a=wudangshanhu&o=z8fNVgk5eN

Hatása :
Növeli a szív vérellátását, csökkenti a vérnyomást, vizelethajtó, serkenti a szívműködést, tágítja a koszorúereket, tüdőgyulladásban szívserkentő, szünteti a szorongást, szívdobogást, szabálytalan szívműködést, rövid légzést, ideges görcsöket

134. bebe 2010. 06. 24. 15:48:11
Rákbetegek fóruma
Kedves me!

Sajnos , igen... Az egész kemo alatt!

de a kemo mellékhatásait csökkenti:
• sárgabarackmag rendszeres fogyasztása, napi minimum 20 szem
• friss búzafűlé minden nap, saját nevelésű fűből
• Avemár
• Vitanax
• Flavin7
• B17 vitamin
• Hunza vitamin
a barátnőm az algát is zsedte, és annak köszönhette, h olyan jól kibírt mindent, h előtte jól feltuningolta magát, és amikor vége volt , egyből bevetette za összes immunerősítőt, és nagydózisú vitaminkúrát!

A búzafűlé a sugár mellékhatását is csökkneti!


135. zooller 2010. 06. 24. 12:14:59
Rákbetegek fóruma
Szia Ange, jobbulást kívánok! Meg egy kérdésem is lenne, nem "csípi" a gyomrodat a C - vit? Azért kérdem, mert tudom hogy stabilan szedsz 2-3 ezret, most meg hogy gond van feltolod 10 grammra. Anyummal kb 2 hónapja szedetek napi 3 grammot, hosszú felszívódású, hibiszkuszos kapszulában, bioflavonoidosat. Mégis, azt mondja "csíp" tőle a hasa, éhesnek érzi magát mindig. Nálad ilyen nincs?


136. Napsugár ♥ 2010. 06. 22. 12:05:22
Rákbetegek fóruma
Zsókának és Kételkedőnek a Resveratrolról és egyéb zsírban oldódó anyagokról.

A cikket szemmel láthatóan olyan ember írhatta, akinek semmi köze a tudományhoz, mert akkor nem ír akkora marhaságot, hogy "A resveratrol az resveratrol. Az sem zsírban sem másban nem "oldódik". Ön
megissza a vörösborral vagy lenyeli mint kapszula és a GYOMORSAVBAN oldódik."

Válasszuk szét a kettőt. A resveratrol oldódik a vörösborban, de ezt inkább az interneten talált magyarázattal támasztanám alá:

"Az irodalomból ismeretes, hogy a kék szőlők flavonoid- és resveratrol- (antioxidánsok) tartalma felel a vörösborok közismert kedvező élettani hatásáért (l. földközi-tengeri diéta, mediterrándiéta). A szakértők szerint a nyers gyümölcsökkel, zöldségekkel felvett polifenoltípusú flavonoidok ilyenkor polimer formában kerülnek be a szervezetbe és így nagyon kedvezőtlen a felszívódásuk. A vörösbor esetében a héjon való erjesztés során a polimer forma elbomlik, és egyszerű monomer vegyületekké válik. Ily módon jóval nagyobb mennyiségben kerülnek a vörösborba, ahol a 10% feletti alkoholtartalom kedvezően stabilizálja őket. "

"Bár a vörösbor egészségre gyakorolt jótékony hatása régóta közismert tény, eddig a szakemberek sem tudták, hogy hatására pontosan milyen mechanizmusok játszódnak le a szervezetben. Állatkísérletek során azonban most sikerült megfigyelniük, hogyan befolyásolja a szervezet működését a resveratrol, a szőlőben található egyik gyógyhatású összetevő.
A kísérletek során a tudósok meghatározott adagnyi resveratrolt adtak be egereknek, majd mesterségesen iszkémiás stroke-ot idéztek elő náluk. Végül kiderült, hogy azok az egerek, amelyeket resveratrollal kezeltek, jóval kisebb agykárosodást szenvedtek azoknál az állatoknál, amelyeknek nem adtak be semmiféle szert - írja a Medical News TODAY."

A reszveratrol a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

1. A legerősebb antioxidáns, 4-5-ször erősebb a béta-karotinnál, 50-szer erősebb az E-vitaminnál, 20-szor erősebb, mint a C-vitamin, az A-vitamin, a szelén és a cink.
2. Megköti és eltávolítja a szervezetből a szabad gyököket. A szabad gyökök nagy aktivitású molekulák, amelyek folyamatosan képződnek a szervezetben. Keletkeznek még a dohányzás, mérgező anyagok belégzése, túlzott napozás és sportolás eredményeképpen. Ennek több következménye van: a bőr rohamosan elveszíti a rugalmasságát, durva, petyhüdt és ráncos lesz; a sejtek elveszítik a szomszédos sejtek felismerésének képességét, ennek eredményeképpen ellenőrizetlen a növekedésük, rossz- és jóindulatú daganatok képződnek; csökken a szervezet ellenálló képessége
3. A reszveratrol normalizálja a vér lipidszintjét (pl. koleszterin). A koleszterin nagy része a kis sűrűségű lipoprotein segítségével kering a vérplazmában. Éppen ez a vegyület okozza az érelmeszesedést. Ilyen koleszterin képes lerakódni az erek falaira, és infarktust, agyvérzést okozni, az emlékezőképességet rontani stb.
4. Fenntartja a trombociták normális működőképességét; elősegíti a vér viszkozitásának csökkenését, ezzel javul a vérkeringés, rugalmasak maradnak az erek.
5. Gyulladásgátló és baktériumellenes hatású.
6. Hatásos kozmetikai szer, fenntartja a bőr simaságát és rugalmasságát, akadályozza a korai öregedését, képes regenerálni a kollagénszálakat és serkenteni a növekedésüket; helyreállítja a hervadt bőr fiatalságát.
7. Antiallergén hatású, semlegesíti a hisztamint.
8. Javítja az emlékezőképességet, növeli a szervezet állóképességét a stresszel szemben.
9. Csökkenti a vércukorszintet, és nagyon hatásos retinasérülés esetén a cukorbetegségben és a magas vérnyomásban szenvedőknél.
10. Javítja a látást.
11. Helyreállítja a sérült gének szerkezetét, ezzel akadályozza cukorbetegség és a magas vérnyomás öröklődését."

Nem csak a resveratrol, hanem a Q10, omega 3,6 is a zsírban oldódó kategóriába tartozik. Ezeket is lehet vízben oldott formában megtalálni, és olyanokkal érdemes foglalkozni, és azokat bevenni, ha valaki el szeretné kerülni a problémákat.

Én nem vagyok okos, csak amikor hallok valamit, szólok. Akinek ez segítség, az használhatja, de névtelenül nem tudományos cikkeket a "csodálatos Napsugárnak" címezve felesleges közölni.

Tehát kivonhatja valaki az ártalmatlan szőlőszemből, akkor sem fog felszívódni.


137. kételkedő 2010. 06. 22. 9:15:34
Rákbetegek fóruma
ha harc, legyen harc!

én is olvastam tegnap a Flavan lekvárokban lévő resveratrolról amit a csodálatos Napsugár beírt!
Csak nem voltam rest utánajárni!"Kérem adja meg annak a hivatalos, orvosi és laboratóriumi kísérleteken alapuló
publikáció elérhetőségét, mely embereken végzett kontrollcsoporttal igazolt
teszt eredményeként tette közzé ezt a világméretű kijelentést.

Mert ha ez így lenne, az összes vörösbort és vörösborból készült terméket be
kell tiltani sajnos világszerte, és ehhez meg kell tennünk a megfelelő
lépéseket a hatóságok felé. :)

Amennyiben az ön által olvasott csodás remekmű csak egy cikk volt, egy iromány
melyhez nem tartoznak hivatalos igazolások, ugyan úgy mint ahhoz, hogy a
tehéntej rákkeltő, és ha a kismama terhesen sok májkrémet eszik, azzal a
gyerek károsul a sok A-vitamintól ami a májkrémben van, hogy a C-vitamintól
vesekövet kap, hogy az édesgyökértől (ami egy köptető nyákoldó növény) 20
kilót fog lefogyni, mint Gombos Edina...szóval ha csak egy efféle internetes
olvasmányt látott, akkor kérem ne dőljön be neki.

A resveratrol az resveratrol. Az sem zsírban sem másban nem "oldódik". Ön
megissza a vörösborral vagy lenyeli mint kapszula és a GYOMORSAVBAN oldódik.
Nem vitamin hanem egy élelmiszer. Szőlőből vagy japán keserűfűből lehet
kinyerni.
A vajaskenyér ennyi erővel zsírban oldódik? Vagy a kóla zsírban oldódik? Hát a
banán vagy a kelkáposzta?

Amerikában Opra, tudja az egyik leggazdagabb TV show vezető nő, szóval egy
egész műsort szentelt annak, hogy a resveratrol csodás és hihetetlen hatását
ismertesse.
Amerikában nagyon költséges és kiterjedt kutatások folynak ezzel az anyaggal
kapcsolatban, és nagyon jó eredményekkel. Érdekes módon arról gondolom soha
sehol nem olvasott, hogy hány ember lett rákos bizonyítottan a vörösbortól
vagy magától a resveratroltól.
Mert egy ilyen cikk amit ön olvasott és legtöbbször a gyógyszergyárak
marketing fogása, szóval arról soha nem szolgáltat bizonyítékot, hogy az
említett rákkeltő hatás vagy halálos mellékhatás, vagy a c-vitaminnál a vesekő
hány emberen jött ki bizonyítottan, vagy dokumentáltan?
Mert ilyen nincsen.

Arra szolgálnak ezek a cikkek, hogy a "rákkeltő" resveratrol helyett, mely egy
ártelmetlan szőlőszemből vagy fűfajtából lett kivonva, vegye inkább a
gyógyszertárban a TEVA, Richter gyógyszergyárak által forgalmazott koleszterin
és vérnyomás csökkentőket, aminek persze soha semmilyen mellékhatása nem volt,
nincs is és nem is lesz. Csupa egészség minden tabletta. Igazam van?"


138. ... 2010. 06. 21. 19:16:47
Rákbetegek fóruma
"Rákkeltőek a zöldségek és a müzlik? 2010.06.21 Házipatika.com

A zöldségek és a teljes kiőrlésű gabona egyes esetekben hozzájárulhat a daganatok növekedéséhez

Egy új tanulmány megkérdőjelezi, vajon tényleg hasznosak-e a daganatok elleni harcban a sok zöldségben és a teljes kiőrlésű gabonában megtalálható antioxidánsok - mivel ezek segíthetik a rákos sejtek túlélését is.

Korábban úgy gondolták, hogy az antioxidánsokkal megelőzhető a DNS károsodásait okozó szabadgyökök képződése és így a daganatok kialakulása.

Az indianai Notre Dame Egyetem kutatója, Zachary Schafer és a Harvard Egyetem Orvosi Karának csapata emberi emlősejteken végzett kísérletek során azt találta, hogy a szabadgyökök rákot okozó szerként viselkedtek és védelmet nyújtottak olyan sejtek számára, amelyek különben elpusztultak volna. Ezek a sejtek azután szaporodni kezdtek és elrákosodtak. A kutatók modellezték az emberi sejtek növekedését és míg normál esetben egyes sejtek leváltak a váztól és elhaltak, egy rákos gén bevitelével ez nem történt meg. "Ez történik az emlőrák korai szakaszában" - magyarázta Schafer.

A normál esetben levált sejteket a szabadgyökök károsították, mivel nem termeltek eleget a fontos energiamolekulából, az ATP-ből. Amikor ezekhez a sejtekhez antioxidánsokat adtak, hogy kivédjék a szabadgyökök hatását és fokozzák az ATP-termelést, kiderült, hogy az antioxidánsok a rákos génhez hasonlóan viselkedtek: a levált sejtek nem pusztultak el. A rákos gén is helyreállította a sejtek ATP-termelését. A kutatók arra figyelmeztetnek, hogy mivel ez egy laboratóriumi kutatás, egyelőre semmi következménye nincs a daganatos betegek számára.

A cikk a Nature folyóirat online számában jelent meg."

Ha olyan készítményt szedtek, amiben Resveratrol hatóanyag van, fokozottan oda kell figyelni. Egy példa a FlavonMax lekvárok. Mivel a Resveratrol hatóanyag zsírban oldódó, de a szervezet csak 4-6%-ban képes felszívni, a többi méreggé válik a szervezetben és mutáns sejteket hoz létre. Van erről egy cikk, de még nem sikerült megtaláljam... :(

A másik, amiről kiderült, hogy nem jó, az az őssejtstimuláló kapszula, aminek a következtéban a daganatsejtek is stimulálódnak. Ezt Kijevben vizsgálták, és már Svájcban betiltották.


139. ggabi 2010. 06. 15. 11:04:42
Rákbetegek fóruma
Sziasztok!

A c-vitaminra szeretnék reagálni, nekem több vesekövem van, műteni kell, mert nem tudták szétkalapálni, és nem is szedek c-vitamint... szóval akinek nem okoz gondot szerintem nyugodtan szedje, nem kell megijedni.

Apukám nagyon sírt hétvégén, remélem nem adja fel és küzdeni fog... nagyon el van keseredve.
Egy doki azt mondta rajta már csak a csoda segíthet. Tudom nagy a daganat 17x15 cm és a jobb oldali tüdejében is van 2 kisebb, ezek 2-3 centisek, de én bizakodom. Reménykedem, hogy ha ezekkel a csodaszerekkel nem is tűnik el, de legalább megáll és nem fog tovább terjedni.
Kapja az Avemart, bár nem ízlik neki, azt mondja zuborog a hasa tőle. Van valakinek ilyen tapasztalata? Ha nagyon nem fogja bírni akkor lemondom a rendelést.

Mától kapni fogja Napsugár Professzorának termékeit is. Mellette kap ő is C-vitamint, Spirulinát. Gondolkodom ezeken a gyógyító gombákon, egy doktornő írt nekem a miskolci irodából, ajánlotta a FlavoGenin PRO -t és a Vitanax PX-4/S -t, ebben bokrosgomba és patkónyelv gomba van.
A Gyuri bácsi féle teákat még megpróbáljuk. Keresni fogom az öreget, remélem elérhető.
Ez a Celladam nagyon jól hangzik.

Miskolci vagyok, ha van itt a fórumon "földi" és hasonló gondokkal küzd, kérném írjon. Jó lenne egy megbízható orvos. Apukám a Szent Ferenc Kórházban járt és Dr. Molnár Lajos vizsgálta meg, de őszintén megmondom ez a doki nagyon nagyon nem volt szimpatikus, és ez enyhe kifejezés rá.


140. habveros 2010. 06. 13. 22:38:37
Rákbetegek fóruma
26 873-nak! ( mert,hogy ez is sötétben bujkáló ellenforradalmár! vagy mi a szösz)

Olyat teszek ami minimum érdekes: Judit védelmére kelek.

Szóval kedves ismeretlen az a helyzet,hogy az anatómia attól olyan amilyen,mert minden darabjára SZÜKSÉGE VAN A SZERVEZETNEK!

Vesekő? Mit nekem,csak a dagi menjen,aztán az elpusztult szűrőfelület hiánya miatt ( mert,hogy lehet zúzni a követ,de az már a "fésűt" taccsra tette,kiválasztásra alkalmatlan lesz) sikerül további, mondjuk vesedaganatnak való helyet csinálni.Igaz,kő az nem lesz,csak még több hely újabb áttétek képződésére.

A C vitaminról annyit olvastam,-mint ahogy már írtam is - a szintetikus kémiai anyag a legjobb vesekő előállító,mindegy,hogy szilárd (tabletta) vagy folyadék ( ampullás ),lehet a kátyúkat kitölteni.

A növényi(nem kivonat)eredetű,akár sűrített formában is FLAVOIDHOZ kötődik, és ettől nem karcolja a szervezetet.(gesztenye példa volt)

Bocs, ennyit meg még valamit :nem kell minősíteni a beírást,még,ha blődli is,inkább a "TUDOMÁNY PILLANATNYI ÁLLÁSA SZERINT"-it kellene mellétenni.
Sziasztok,Bandi


141. anett 2010. 06. 06. 9:12:25
Rákbetegek fóruma
Kedves Kyra66!
Teljesen hozzá nem értő vagyok, de a problémánk szinte ugyanaz. Szerintem nem kellene erőltetni az operációt, hiszen az abból való felépülés nagyon nehéz egy legyengített szervezetnek. Ha most nincs tumor, akkor ezt az állapotot kellene fenntartani, és erősíteni az immunrendszert ahogy lehet.(pl flavin7, propolisz, spárga). A kemo után milyen tünetek jelentkeztek? Mi még nem kaptunk, és nagyon félünk, hogy milyen lesz.
Üdvözlettel
Jobbulást!


142. Benő! 2010. 05. 27. 18:05:35
Rákbetegek fóruma
Bocs, még egy kérdés! Azt írja a jó öreg Breuss, hogy semmi gyógyszer. Egy évvel ezelőtti vénás B17 után folyamatosan szedem a tablettát és még egy sor egyéb "kegyszert", Omega 3. Px3 Flavogenin pro, C vit stb. Én ezekben, főleg aB 17-ben hiszek és nehezen engedem el! Mit tegyek? Bár még gyűjtögetem az erőt a böjthöz, ismerem magam, ha eldöntöm, megcsinálom! Vívódom, hogy nem túl radi ez a porhüvelyemnek? Másrészről olyan hangok is vannak, hogy nem szabad görcsösen küzdeni, pl. a germán medicina szerint.Nehéz helyzet!


143. Angeleyes 2010. 05. 24. 17:06:21
Rákbetegek fóruma
Érdekeseket írt ez a Szendi.Gyoran utánaolvasgattam az étrendnek,a pszichiátriai gyógyszerek eltitkolt mellékhatásainak(szörnyű!!)ami nagyon pozitív benne:a rákot ő is hiánybetegségnek tartja.

"Az RDA növelése életeket fog megmenteni és fokozza az egészséget, fogalmazta meg a bizottság. Klinikai és szubklinikai (nem észlelhető) tápanyag hiány az egyik fő oka társadalmunk legnagyobb egészségügyi problémáinak. A rákot, a kardiovaszkuláris megbetegedéseket, a mentális zavarokat és más betegségeket a szegényes tápanyag bevitel okozza, ill. a meglévő problémát súlyosbítja. A jó hír, hogy a tudományos bizonyítékok szerint a tápanyagok megfelelő mennyiségének fogyasztása segít megelőzni ezeket a betegségeket.

Az IVSRP különösen az alábbi új standardok bevezetésére szólított fel:

Vitaminok

B-1 Thiamine: 25 mg
B-2 Riboflavin: 25 mg
B-3 Niacin: 300 mg
B-6 Pyridoxine: 25 mg
Folsav: 2,000 mcg
B-12 Cobalamin: 500 mcg
C: 2,000 mg
D3: 1,500 NE
E mint természetes, e-vitamin típusok keveréke: 200 NE


Ásványi anyagok

Cink: 25 mg
Magnézium: 500 mg
Szelén: 200 mcg
Króm: 200 mcg

A bizottság a következőre jutott: "A múltban a túl konzervatív kormány által szponzorált standardok bátorították a a táplálkozásbeli önelégült nyugalmat. Az emberekkel elhitették, hogy a feldolgozott és finomított élelmiszerekből folytatott "kiegyensúlyozott táplálkozással" a megfelelő mennyiségű tápanyagokhoz juthatnak. Ez azonban tévedés. Az adekvát vitamin és ásványi anyagok beviteléhez a teljes értékű táplálékok fogyasztása és a megfelelő kiegészítő étrend-kiegészítők (vitaminok, ásványi anyagok, stb.) fogyasztása nem egyszerűen jó ötlet, hanem életbevágó".

A 60 mg C-vitamint pl.úgy állították be RDA-nak,hogy Hitler kiküldte a katonákat a harctérre,és amennyitől még pont életben maradtak-ezt vizsgálta.Egy orvos mondta nekem a közelmúltban,hogy a végstádiumban levő daganatos betegek skorbuthoz hasonló tüneteket mutatnak.És Bertha prof.is említette a hiánybetegséget,mint előidézőjét.Viszont a gabona meg évezredek óta fő táplálékunk,nem?Én,mint soktíz éve vega,nem nagyon tudom magam elképzelni egy jó szaftos kis marhasült elrágcsálása közben.Viszont olvasgattam paleofórumot,és sokan fogytak,sokat,és megszabadultak a különböző eü problémáitól.Hát akkor zöldség-gyümölcs.
Bandi,kire haragszol?


144. Netboszi 2010. 05. 17. 0:57:33
Rákbetegek fóruma
Én nem szoktam idézni, de ezt most nézzétek el nekem. Szeretettel: Netboszi
Feladataink:
Legelső, hogy a szervezet valamennyi sejtjének normális alapregulációs feltételei megteremtődjenek, kialakuljon elsősorban a laza rostos kötőszövetben az a helyzet, hogy minden sejt képes legyen egymással egészséges biokémiai és bioelektromos belső informatikai rendszerrel kommunikálni.
A daganatos betegségek esetében ezt a belső informatikai rendszert oly nagy teher éri, hogy a szervezet energia-háztartása, energiakészlete a megbomlott állapot kompenzációjára fordítódik, az oxigénhiány, a CoQ1O-hiány és a sejtek energiahiányos állapota egyre fokozódik (P. Nurse et.al 2002, Nobel-díj), s magára az öngyógyításra és az alkotó életre egyre kevesebb jut.
Ezért érzi magát a daganatos beteg fáradtnak, cselekvőképtelennek, ezért keseredik el, mert a lélek kész, és a test erőtlen.

MI EZEK UTÁN A GYAKORLATI TEENDŐ?

1. MÉREGTELENÍTÉS.
Először is megteremteni a már többletként jelentkező toxikus anyagok és a daganatsejtek elpusztulásával termelődő még több mérgező anyag folyamatos kivezetését a szervezetből úgy, hogy a keringésben mindenkor jelen lévő káros anyagok mennyisége ne haladja meg azt a küszöbértéket, ami a szervezet számára már visszafordíthatatlan önmérgezést is előidézhet.

2. AZ IMMUNRENDSZER FELÉPÍTÉSE, AKTIVÁLÁSA.
Ezzel egy időben immunológiai egyensúlyt teremteni, a legyengült, leromlott, károsított immunrendszert felépíteni azért, hogy a sokoldalúan megterhelt szervezet ne legyen áldozata a deformált sejtek elszaporodásának és a különféle másodlagos, harmadlagos fertőzéseknek.

3. A SZABAD GYÖKÖK ÉS AZ ANTIOXIDÁNSOK EGYENSÚLYÁNAK HELYREÁLLÍTÁSA.
Ez az egész szervezet valamennyi sejtjének alapregulációs harmonizálását jelenti, az immunológiai és hormonális vezérlésen keresztül, a vegetatív idegrendszer szimpatikus és paraszimpatikus egyensúlyának megteremtésével.

4. A TERMÉSZETES, HELYES TÁPLÁLKOZÁS AZONNALI ELINDÍTÁSA.
A szervezet méregtelenítésével, a természetes, helyes táplálkozás megkezdésével, a belső miliő lúgosra átállításával lehetővé válik a harmonikus erős immunrendszer felépítése, melynek képesnek kellene lennie a deformált előrákos és rákos sejtek megsemmisítésére.

5. A DEFORMÁLT DAGANATOS SEJTEK KÉPZŐDÉSÉNEK MEGÁLLÍTÁSA, ÉS/VAGY PROGRAMOZOTT ELHALÁSUK (APOPTÓZIS) BEINDÍTÁSA.
Így tudjuk megállítani a degenerációs folyamatot, a deformált sejtek képződését, valamint beindítani a daganatsejtek apoptózisát, azaz a daganatsejtek programozott sejthalálát.

6. STRESSZREDUKCIÓ.
Törekedni kell arra, hogy a stressz mértéke ne haladja meg a kompenzációs lehetőséget, mert a túlzott stressz jelentős energiaveszteséget és az immunrendszer tudományosan bizonyított komoly szintű legyengülését jelenti.

7. AZ AMALGÁM FOGTÖMÉSEK ELTÁVOLÍTÁSA.
A rendkívül kényes sav-lúg egyensúly biztosítása a táplálkozás és életmód radikális átállításával az egyik legkörültekintőbben végzendő feladat. Rendet kell teremteni a szájüregben, mint mikrorendszerben, ez azt jelenti, hogy sem amalgám, sem más idegen anyag nem maradhat ott.
A szervezetben, ha a bevitt folyadékok koncentrációja - pl. cukros italok - meghaladják a sejtekben lévő koncentrációt, azzal a sejten belüli és sejten kívüli folyadékok indokolatlan besűrűsödését segítjük elő, s ez nagymértékben rontja az egész szervezet belső és külső informatikai rendszerét.
A könnyen oldódó szénhidrátok nemcsak a szájüreg, hanem az egész szervezet normális működését több oldalról is károsíthatják.

8. A RENDSZERES NAPI MOZGÁS ÉLETMENTŐ SZEREPE.
Meg kell teremteni az oxigénhiányos állapot helyett az oxigénnel jól ellátott állapotot.
Ahhoz, hogy az oxigén életfontosságú szerepét jól betölthesse, helyre kell állítani az optimális kapilláris keringést, azaz a szervezet mintegy 80-100 ezer kilométeres hajszálérhálózatának kifogástalanul kell működnie.
Ez a gyakori friss levegőn történő mozgással, szakszerűen, tudományosan összeállított lélegzőgyakorlatokkal történik.

9. AZ ANTIOXIDÁNS, VITAMIN, NYOMELEM, ENZIM, AMINOSAV és FLAVONOID, VALAMINT VALAMENNYI HIÁNYZÓ BIOLÓGIAILAG AKTIV ANYAG HIÁNYÁNAK FOLYAMATOS PÓTLÁSA.
Elő kell segíteni a vitaminok, makro-, mikroelemek, enzimek és egyéb biológiailag aktív anyag szervezetbe juttatását, felszívódását, mégpedig először vízben oldott formában. (Rácz et.al. 2002)
Meg kell teremteni a rendkívül káros sejtkárosító, sejtdeformálódást is okozó szabad gyökök redukálásának feltételeit, mégpedig a szervezet valamennyi közbülső anyagcsere-folyamatában, ezért olyan nagymennyiségű, természetes antioxidánst, vitamint, enzimet, aminosavat, makro-, mikroelemet és flavonoidot kell a szervezetbe juttatni, melyek minden szinten képesek ezt a feladatot maradéktalanul ellátni.

10. BE KELL INDITANI AZ ANGIOGENESIS-GÁTLÁST.
Meg kell teremteni az angiogenesis-gátlás feltételeit, ez pedig azt jelenti, hogy a daganat táplálásához ne alakuljanak ki újabb és újabb erek
(P. Gálfy et.al. 1996)

11. MEG KELL TEREMTENI A HARMÓNIKUS MIKROBIOLÓGIAI RENDET.
Meg kell teremteni a szervezetben a mikrobiológiai rendet, mert az oxigénhiányos, savas irányba eltolódott állapot a gombáknak kedvez, s normál esetben elsősorban a bifidus, thermofilus és acidofilus családnak van helye. Ezt megelőzően szükséges olyan anyagok alkalmazása, amelyek a már nem kívánatos mikrobákat szaporodásukban gátolják, de nem teremtenek rezisztenciát.
A bélbarát baktériumcsalád szervezetbe juttatásával egy időben szükséges a praebiotikus, azaz a probiotikus flóra táplálásához szükséges anyagokat is a szervezetbe juttatni.

12. CSÖKKENTENI KELL AZ IDÜLT, DEGENERATÍV GYULLADÁSOS ÁLLAPOTOT.
Meg kell teremteni az idült, degeneratív gyulladásos állapot lassú, de fokozatos terheltségi állapotának csökkentését.
Ez elsősorban a vastagbél nyálkahártyájának abszolút hibátlan morfológiai és funkcionális állapotára vonatkozik, mert ennek megléte vagy hiánya alapjaiban meghatározza a testbe visszaszívódó víz strukturális állapotát, ez pedig alapvetően befolyásolja a szervezet energiaszintjét.

13. HARMONIKUS ELEKTROMÁGNESES TERET KELL TEREMTENI.
Meg kell teremteni a geopátia- és elektroszmogmentes környezetet, s egyben elősegíteni a természetes környezetet, hogy a torzító elektromágneses terek helyett harmonizáló elektromágneses terek domináljanak.

14. MINDENT CSAK A TESTI-LELKI TEHERBÍRÓ KÉPESSÉG SZINTJÉN SZABAD VÉGEZNI.
Valamennyi feladatot csak lassan, nagyon gondosan, az emberi és tudományos felelősség teljes tudatában szabad végrehajtani, mert a pozitív hatások mellett úgynevezett terápiás reakciók is kialakulhatnak, ami esetleg lázzal, rossz közérzettel, egyes tünetek fokozódásával járhat.
(A. Schaefer, 2003)

15. A LELKI TERÁPIA ÓRIÁSI JELENTŐSÉGE. (S.FREUD)
A LELKI EGYENSÚLY HELYREÁLLÍTÁSA.
Törekedni kell a vegetatív idegrendszer szimpatikus-paraszimpatikus egyensúlyi állapotának kialakítására, mert a tartós szimpatikus túlsúly felborítja az egész szervezet belső egyensúlyát.
Fokozni kell az ellazító, relaxáló, meditációs módszerek ismeretét, s mindezeket az öngyógyítás, a testi-lelki harmónia megteremtésének szolgálatába állítani. Törekedni kell a hit erejével, a belső látás kialakításával a lelki egyensúly helyreállítására.

16. A VALÓDI ÉRTÉKREND KIALAKÍTÁSA.
Ki kell alakítani az álértékrend helyett a természetközeli értékrendet, s meg kell találni a társadalomban azt a helyet és helyzetet, amiben az egyén képességei, vágyai és lehetőségei egymással hosszú távon arányban vannak.

17. DIETETIKA ÉS FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZER-KIEGÉSZÍTÉS.
Tévesnek ítéljük meg a hosszú, sokszor hetekig tartó léböjtöket, a különböző áltudományos diétákat. A túlböjtölés a szervezet általános szénhidrát, fehérje, zsiradék, vitamin, makro- és mikroelem, enzim és egyéb biológiailag aktív anyag hiányához vezet, s ez a rákos folyamatot felgyorsíthatja.
Az étrend lehetőleg ökológiailag és biológiailag nem szennyezett helyről származó nyers zöldségeket és gyümölcsöket is tartalmazó, gabonára, tojásra, sovány halra és szárnyasra alapozott, jól emészthető vegyszerekkel, tartósítószerekkel, ízesítőszerekkel nem kezelt természetes élelmiszerekből álljon, ami lehetőleg tartalmazzon minden olyan funkcionális biológiai élelmiszer-komponenst, ami az élet optimális fenntartásának alapjaihoz és a betegséggel kapcsolatos többletterhek megoldásához szükségesek.
Ezek a szezonális, lehetőleg lila, piros és sárga színű zöldségek, gyümölcsök, a gabonafélék közül elsősorban a zab és a köles, valamint a rizs. A színes zöldségek-gyümölcsök tartalmazzák a biológiailag aktív anyagokat, melyek a korábban említett feltételeknek megfelelnek.
Mely termékek azok, amelyek hitelesen felhasználhatóak a terápiában?
A méregtelenítéshez, az apoptózis beindításához, az idült, degeneratív gyulladás csökkentéséhez, a szabadgyök-fogáshoz, a mikrobiológiai rendterápia kialakításához, a sav-lúg egyensúly megteremtéséhez és a létfontosságú immunológiai feladatok ellátásához valamennyi emésztési, felszívódási, egyéb sejtszintű alapregulácós feladat, elsősorban az optimális terminális oxidáció, az antioxidánsok és szabad gyökök, a CoQ1O-mitokondrium optimális viszonyának (P. Nurse, T. Hunt, L. Hartwell, 2002) és ezen keresztül valamennyi testi-lelki harmónia megteremtéséhez felhasználhatóak azok az EU- és hazai engedélyeztetésű, természetes alapanyagú teák, funkcionális étrend-kiegészítők és készítmények, melyek hatékonysága tudományosan megalapozott, nemzetközileg is elismert, hiteles kontrollált klinikai vizsgálatokkal igazolt (T. David, Q. Li, A. Georgopoulos 2003)
A fentiek közül kiemelkedő hatású a CoD(TM) Tea-Extrakt és Célzott Táplálkozási Rendszer, mely évezredes tapasztalatokon és több évtizedes nemzetközi tudományos kooperáció eredményeként praeklinikai kutatások és placébókontrollált, randomizált, dupla vak klinikai tanulmányokon alapuló bioaktív összetevőkre standardizált, nemzetközi szinten is törzskönyvezett készítmény. (T. David, Q. Li, A. Georgopoulos, P. Gálfy, Zs. Neogrady, R. Bruening, B. Sarkady, L. Homolya, R. Kotz, L. Laxhuber, M. Mácsay L. Paputh, J. Kosáry, O. L. de Ugaz, A. Schaefer et.al, R. Metzger, M. Miksche, Z. Anisimovna, A. Movszeszovics, B. Schechter, 1983-2005)
A CoD(TM) Tea és Célzott Táplálkozási Rendszer, mint ADDITIV SZUPPORTÍV BIOTERÁPIA, az immunrendszer felépítésére, erősítésére, a daganatos folyamatok megállítására, illetve visszaszorítására, megszüntetésére - a hagyományos kezelésekkel együtt - mint holisztikus gyógymód a BIOLÓGIAI RÁKTERÁPIA LÉNYEGES ALKOTÓELEME.
Mindezek mellett ismert a biológiai daganatkezelés számtalan, tudományosan és klinikailag is bizonyított formája, pl. a fagyöngykúra, a fotodinamikus terápia, termoterápia, hormonterápiák, különféle hidroterápiák s egyéb lelki és testi síkon ható rendszerek, melyek egyénileg célzott kombinatív alkalmazása minden esetben nagyon megalapozott klinikai, szakorvosi és természetgyógyászati tudás és tapasztalat alapján gondos egyedi elbírálás függvényeként kerülhet alkalmazásra.
A különféle masszázs-, energetikai és egyéb terápiák alkalmazása csak a kifejezetten erre a célra szakosodott, nagy tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező szakembertől fogadható el.
A jövő rákkezelési módszere a konzervatív és biológiai terápiák célzott, kombinatív összessége, amely tartalmazza az elsődleges és másodlagos megelőzést, a tényleges terápiát, valamint az utókezelést is, melynek valamennyi eleme klinikailag és tudományosan egyértelműen bizonyított, s minden esetben egyedileg kerül összeállításra.
Prof. Dr. Dávid Tamás, Béky László
(Természetgyógyász Magazin Online, 2005. március)


145. Benő 2010. 05. 13. 10:04:16
Rákbetegek fóruma
Igaza van Kámának! Én is hasonló cipőben járok, keresem a megoldást és el vagyok keseredve!Jelenleg jól vaagyok, használtam B17-et, Px4 /gyógygomba/,Flavogenin, Culevit, mikor melyiket. A B17-et állandóan. Naponta olvaslak Titeket, csak ritkán írok.Nézzétek vissza az említett példákat! Elég tájékozottak vagytok, hogy lássátok, mennyire lehetetlenek! Nem akarom úgy írni, hogy onkologiailag zavarosak!Olyanok, mint a B17 honlap, hogy a legreménytelenebb és konfuzus esetek jönnek vissza a sírból,az egyedül üdvözítő megoldás eredményeként. Persze, hogy vannak csodás gyógyulások, én is láttam néhányat. De nem egy szertől, hanem a már sokszor említett komplexitás /test,agy,szellem, gyógyítás, alternatívák stb. ezt ti jobban tudjátok!/ jegyében.


146. me 2010. 05. 11. 22:01:50
Rákbetegek fóruma
Tavasz!
Találtam a neten még egy összefoglalót a Culevitről, azt bemásolom ide (bocsánat a terjedelemért...):

http://egeszsegbolt.unas.hu/spd/unas_343406/Culevit_tabletta_daganatos_betegeknek_180_db

A Culevit tabletta speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer daganatos betegek számára.
Szedése ajánlott rosszindulatú daganatos betegségben szenvedők részére, továbbá műtétek, súlyos sérülések, betegségek utáni lábadozás állapotában a szervezet regenerálódásának elősegítésére.

A tabletta aktív összetevői - bizonyos aminosavak (L-arginin, L-fenilalanin, L-hisztidin, L-metionin, L-triptofán, L-tirozin) és vitaminok (C-vitamin, B6-vitamin, B2-vitamin, biotin), valamint almasav és egy nukleobázis (adenin) - a táplálkozással is bekerülnek szervezetünkbe. A Culevit tabletta ezeknek a kis molekulasúlyú anyagoknak a megnövelt bevitelét biztosítja.
A Culevit tablettát minden nap kell szedni, szünetet beiktatni nem célszerű.

A Dr. Kulcsár Gyula, biokémikus-rákkutató felfedezése alapján az elvre, az összetételre és az előállításra vonatkozó felismerések védelmére 1994-ben nemzetközi szabadalmi bejelentést tett, illetve 1997-ben megkapta a magyar szabadalmat, és szabadalmát beválasztották az Országos Szabadalmi Hivatal által kiadott válogatott szabadalmak közé, olyan feltalálók, kutatók szabadalmai mellé, mint Puskás Tivadar, Albert Einstein, Szilárd Leó, Szent-Györgyi Albert.


A találmány címe:
Tumoros megbetegedések megelőzésére és kezelésére használható gyógyászati kompozíciók és eljárás azok előállítására

KULCSÁR TUMORELLENES VÉDELMI RENDSZER
Dr. Kulcsár Gyula biokémikus, volt orvosegyetemi adjunktus, rákkutató többéves kutatómunkája során új tudományos felfedezést tett a szervezet daganatellenes védekezésével kapcsolatban: felismerte, hogy nem az eddig ismert immunrendszer, hanem egy speciális védekez? rendszer az, amely elpusztítja a rendellenessé váló sejteket. Az elméletet megalkotta, majd 1987-ben megkezdett kutatásaival bebizonyította a Passzív Tumorellenes Védelmi Rendszer létezését, meghatározta összetev?it és mechanizmusát. Kísérletei alapján arra a megállapításra jutott, hogy a szervezet keringési rendszerében állandóan jelen lév? anyagoknak (néhány aminosav, bizonyos vitaminok, sejt anyagcsere intermedierek, stb.) van dönt? jelent?ségük a tumorellenes védelemben. A szervezet e tumorellenes védelmi rendszerét alkotó hatóanyagok keverékének szelektív tumorsejtöl? hatását sejtkultúrákon és állatokon végzett kísérletekkel igazolta, eredményeit nemzetközi tudományos közleményekben publikálta. A Dr. Kulcsár Gyula felfedezésén alapuló szabadalom a világ számos országában bejegyzésre került, az Európai Uniótól Koreáig.

Dr. Kulcsár a tudomány által korábban feltárt tények újszerű alkalmazásából vonta le azt a következtetést, hogy a szervezetben létező daganatellenes védelmi rendszer lényegében az immunrendszertől függetlenül működik.
Abból az ismert tudományos tényből indult ki, hogy az immunrendszer korlátozott működésekor (immunszupresszió), vagy az immunrendszer teljes összeomlásakor (pl.: AIDS) sem nő meg jelentős mértékben a tumorok gyakorisága. Az is köztudott, hogy a tumorok többsége nem immunogén. Ha ezt elfogadjuk, s azt is tudjuk, hogy mindenkiben folyamatosan keletkeznek rákos sejtek, akkor a szervezetben működnie kell egy, az immunrendszertől független daganatellenes védelmi mechanizmusnak, amely - mivel a szervezet bármely pontján hatnia kell - általános hatású, felügyeletszerű rendszer. Logikus az is, hogy egy ilyen rendszer hatóanyagainak a keringési rendszerben kell lenniük.
Dr. Kulcsár szerint az a korábban ugyancsak ismert tény a megoldás kulcsa, hogy az egészséges sejtek a keringési rendszerben található anyagokból csak az életműködésükhöz szükséges mennyiséget veszik fel, a tumorsejtek azonban korlátozás nélkül halmozzák fel ezeket az anyagokat. Így a tumorellenes védekezést biztosító anyagok is olyan nagy mennyiségben juthatnak a tumorsejtekbe, hogy azok a kóros sejtek pusztulását okozzák.
A védekező rendszer anyagainak, vagyis a hatóanyagoknak ezt az együttes hatását nevezzük Passzív Tumorellenes Védelmi Rendszer /PTVR, angolul PADS/.
A feltaláló sejtkísérletei során meghatározta a Védelmi Rendszer összetevőit, mégpedig úgy, hogy magukkal a tumorsejtekkel válogattatta ki a hatásos anyagokat. A válogatás kritériuma szerint azok voltak hatásosak, amelyek - egymás hatását szinergikusan erősítve - a tumorsejteket elpusztították. A keringési rendszer 89 anyagát vizsgálta meg Kulcsár dr., amelyekből 16-ot talált hatékonynak. A hatóanyagok között egymástól teljesen eltérő kémiai szerkezetű aminosavakat, (metionin, fenilalanin, triptofán, arginin, hisztidin, tirozin), vitaminokat (aszkorbinsav, riboflavin, piridoxin, biotin), monoszaharidokat (mannoz, deoxy-d-ribóz), és sejten belüli intermediereket (almasav, hippursav, orotsav) valamint nukleobázist (adenin) határozott meg.
A hatóanyagok keverékével számos sejtkísérletet végzett Kulcsár dr. Megállapította, hogy a tumorsejt elleni hatás nem proliferációgátlás (osztódásgátlás), hanem sejtpusztítás eredménye (direkt hatás). Az általa vizsgált valamennyi - több mint tíz, többségében humán - egymástól nagyon eltérő sejtvonal esetében, a keverék hatásos volt (általános hatás). A citosztatikumokra (kemoterápiára) rezisztens sejteket is képes volt a keverék elpusztítani. Az egészséges sejtekre nézve a keverék még abban az esetben sem volt mérgező, ha azok gyorsan osztódó sejtek voltak (szelektív hatás). Összegezve kijelenthetjük, hogy a hatóanyag-keveréknek direkt, általános és szelektív tumorsejtölő hatása van.
Kulcsár Gyula által elvégzett állatkísérletek is igazolták a keverék daganatellenes hatását. Az egérkísérletek szignifikáns túlélés-növekedést, valamint a tumor-növekedés csökkenését mutatták.
A kutató további sejtkísérletekkel vizsgálta a keverék daganatellenes hatásának mechanizmusát. Megállapította, hogy a ráksejtek apoptózissal, programozott sejthalállal pusztulnak el. Az apoptózis mértéke a hatóanyagok mennyiségével és a hatás időtartamának növelésével fokozható.
A kísérletek eredményeiből levonható az a következtetés, hogy minél erősebb a védelem, (minél nagyobb a védekező rendszert alkotó hatóanyagok koncentrációja) annál gyorsabb a ráksejt-pusztulás, vagyis a sejtpusztulás sebessége a védő anyagok koncentrációjától függ.


147. bebe 2010. 05. 10. 13:09:40
Rákbetegek fóruma
A KEMOTERÁPIA MELLÉKHATÁSAI

Táblázatot készítettem a kemoterápia mellékhatásairól, melyeket én kutattam ki, bár az onkológusok is alátámasztották…

s.sz. Kemoterápia mellékhatása Mit adnak ellene? Ezek mellékhatása
1. Emeli a vérnyomást vérnyomáscsökkentőt Rákkeltő, emeli a vércukorszintet
2. Vízvisszatartás vízhajtót Kiüríti a létfontosságú sókat,
ionveszteség, izomgörcsök 
sókat adnak mellé
3. Hányingert, hányást okoz hányáscsillapítót Álmosság, bágyadtság,
vérnyomásesés,
összerendezetlen mozgások,
szájszárazság
4. Gyomor- bélfekélyt, bevérzéseket, elsavasodást savlekötőt
5. Szédülés,
Rosszullét Szédülés elleni gyógyszert
6. Szív elváltozást, szívbetegséget, szívmegállást… Szívgyógyszereket…
7. Vérképen elváltozást
8. Rontja a látást
9. Rontja a hallást
10. Elhalnak az erek
11. trombózist Vérhígító heparint Csontritkulást okoz, növeli a
daganatképződés esélyét,
paradox trombózist okozhat
12. Legyengíti az
Immunrendszert
13. Kihullik a haj,
Szemöldök,
Szempilla
14. Elpusztítja az összes gyorsan növő sejtet

15. Fulladást, 1 hét rosszullét
minimum
16. Anaphylaxiás
Shockot okozhat


17. Szteroidokat is adnak Gyomor- nyombélfekélyt
okoznak, gyomorvérzést,
elvékonyodott bőrben
bevérzéseket okoz,
a zsírszövet átrendeződik,
az arc kerekké válik,
a végtagok elvékonyodnak,
a has és deréktájék elhízik…
csökken a csontok mésztartalma,
a vérnyomás emelkedik,
szőrnövekedés, pattanások,
étvágy fokozódik, a hang elmélyül,
izomerő csökken,
szürke- ill. zöld hályog alakulhat ki a
szemen
18. Növeli a fényérzékenységet

19. Kioldja belőlem a folsavat,
- Ronja a memóriát,
- Idegkárosodást,
-agykárosodást okoz
20. Végső soron halált is

A kemoterápia súlyos következménye: az idegkárosodás.
A daganatok kemoterápiás szerekkel történő kezelése gyakran hozható összefüggésbe később kialakuló neurológiai mellékhatásokkal, amelyek a rákot túlélők egy részénél csökkenthetik az életminőséget.
A legfrissebb kutatási eredmények szerint az 5-fluorouracil (5-FU) kemoterápiás szer önmagában is elegendő a központi idegrendszer késői degenerációjának létrejöttéhez. Az 5-FU egy széles körben alkalmazott kemoterápiás szer, amelyet egymagában vagy kombinációk részeként a vastagbél, végbél, emlő, gyomor, hasnyálmirigy, petefészek és a húgyhólyag daganatainak kezelésére használnak.
Egyértelmű klinikai fontosságuk ellenére keveset tudunk a kemoterápia központi idegrendszerre gyakorolt mellékhatásairól. Ez idáig a kutatók számára nem volt teljesen világos a háttérben zajló biológiai folyamat, beleértve, hogy a hatásokhoz szükség van-e: több kemoterápiás szer együttes alkalmazására; kemoterápiás szerekre és a szervezet daganatra adott saját válaszára; a vér-agygát károsodására; vagy gyulladásra. A klinikusok számára a megfelelő állati modellek is hiányoztak a fontos probléma tanulmányozásához.
Felfedezték, hogy az egereknek rövid ideig, szisztémásan adott 5-FU a központi idegrendszer akut károsodását és a progresszíven súlyosbodó késői károsodás szindrómáját okozta. Ez a károsodás nem volt kijavítható, ehelyett idővel egyre rosszabbodott. Azt is bemutatták, hogy a kemoterápiás kezelésnek késői hatásai voltak arra is, hogy milyen sebességgel jut át a fülből az agyba az információ.
A normális idegi működéshez mielinhüvelyre van szükség. A kutatás egyik fő felfedezése, hogy a klinikailag releváns 5-FU koncentrációk nem csupán a központi idegrendszer osztódó sejtjei számára voltak toxikusak, hanem a szigetelő mielinhüvely réteget alkotó sejtek (nem osztódó oligodendrocyták) számára is. A fül és az agy közötti információáramlás sebességével kapcsolatos megfigyelés egy nem-invazív módját jelentheti a daganatellenes kezeléssel összefüggő mielinkárosodás vizsgálatának.
Számos klinikai kutatás során azonosították már az olyan kemoterápiás szerek, mint az 5-fluorouracil, neurotoxikus szövődményeit. Mivel a kemoterápiás szerek még évekig maradnak egyértelműen a rákos betegek standard kezelési szerei, nagy szükség van a károsodás jobb megértésére.
Ezek a kutatások az őssejt medicinát illetőleg jóval meghaladják a szöveti regeneráció miatti sejtátültetést. Az őssejt biológiájának ismerete lehetővé teszi, hogy elkezdjük megérteni ennek a szindrómának az egyes okait, valamint, hogy az ilyen károsodás megelőzését vagy helyreállítását nyújthassuk.
Ez a kutatás elsőként bizonyította be, hogy a késői központi idegrendszeri károsodást egyetlen kemoterápiás szer is okozhatja, és a károsodás első állati modelljét sikerült létrehozniuk. Ezek a kutatások továbbá bemutatják, hogy ez a szindróma különbözik a sugárzás okozta károsodásoktól, és így a késői központi idegrendszeri degeneratív károsodások egy új osztályát alkothatja.
Az agyat egy úgynevezett vérgát védi, amit a szervezet MINDEN ÁRON fenntart, ezért semmilyen idegen molekula, a kemo, semmilyen alternatív szer nem jut át rajta, ezért HATÁSTALANOK!

Rátaláltam egy kemoterápiával dolgozó kémikus hanganyagára. Meghallgattam, felfigyeltem rá, hogyan jutott el a tudatosságig a kezdeti kísérletektől. A kemoterápiát onkológiai szőnyegbombázásnak nevezte. Próbáltak olyan szereket kikísérletezni, amik nem az egész szervezetet tarolják le, hanem a lézer pontosságával helyileg hatnak. Közben eme szerektől ő maga is rákot kapott! A kemoterápia maga is rákkeltő, csak nem tudják bebizonyítani, hiszen a betegek nem élnek olyan sokáig. Arra jött rá, amire én is, meg azt hiszem, aki igazán meg akar gyógyulni, mind rájön… Egyszóval arra jött rá, hogy a beteget azonnal ki kell venni a környezetből, amiben benne van, mert gyökeres változás, változtatás szükséges a gyógyuláshoz! Ez nem vicc, véresen komoly, ugyanúgy nem mehet tovább az élete, mint eddig. Ha eddig bal kézzel evett, most egyen jobbal, az ágyát azonnal át kell helyezni, mert 80 % - ig biztos, hogy káros földsugárzásban fekszik, és minden apró változást be kell vezetni, álljon ki magáért, ne fojtson el semmit, mondja ki, mi nyomja a lelkét! Minden ott volt a hanganyagban, amit eddig én is felfedeztem.

KEMOTERÁPIA MELLÉKHATÁSAIT CSÖKKENTI:
• sárgabarackmag rendszeres fogyasztása, napi 20 szem
• friss búzafűlé minden nap, saját nevelésű fűből
• Avemár
• Vitanax
• Flavin7
• B17 vitamin
• Hunza vitamin

A sugárkezelés: egy adag 100 x annyi mennyiségű sugárzást tartalmaz, mint egy tüdőszűrés, amit ugye egy évben csak egyszer szabad elvégeztetni, lévén, hogy mennyire veszélyes! Nos, ilyenkor persze mindez nem számít! Ebből a 100x- os adagból 12 db! Az annyi, mint 1200 mellkasröntgen! Egymás után? A rákkeltő hatalmas sugárdózissal elégetik a környező sejteket is, amik közül az egészséges sejt legalább biztos, hogy elpusztul, és a környéke hegesedik, ezáltal csökken a vérellátása, majd pedig a degenerálódott ráksejt könnyebben tud visszaállni az ősi létformára, itt megbújva burjánzani, áttéteket osztogatni.

Hormonkezelés: antiösztrogén (progeszteron), vagy férfihormon (androgén), amit lehetne kapnom. Ezek mellékhatása az elhízáson kívül a csontritkulás, a hőhullámok, a másik női hormon túlsúlyba kerülése, stb…
Ez az én véleményem! Nem tudtam ennek kitenni magam…
Csodálom, hogy ezt kibírja, kibírta már annyi ember! Milyen szuper szerkezet a testünk! Még ezt is képes túlélni! Tényleg jobban kellene rá vigyáznunk! Aki túlélte csak azért bírta ki, mert hitt benne, és hitte, hogy meggyógyul tőle.

ÖSZTROGÉN TARTALMÚ / HATÁSÚ SZEREK:

1. cickafarkfű
2. alumínium tartalmú desodorok
3. csapvíz (a tisztított szennyvíz tartalmazza a női fogamzásgátlókkal kipisilt ösztrogéneket…)
4. tartósítószerek (élelmiszerekben, testápolási szerekben – pl. a parabenek)
5. gyomírtószerek (peszticidek)
6. detergens takarítószerek (klórtartalmú!)
7. szójabab (fitoösztrogéneket tartalmaz)
8. fogamzásgátlók
9. mellfeszesítő zselék


148. aaamind1 2010. 05. 05. 20:21:45
Rákbetegek fóruma
Sziasztok,

Szomorúan látom, hogy sok a vita a különböző alternativ szerek között, ezért elővettem apukám laboreredményeit.Itt az én tapasztalatom. Február 1-jén diagnosztizálták a betegségét, ekkor ő már IV stádiumban lévő, vastagbél primertumor, "számtalan májáttét", gerinccsigolya áttét, és tüdőáttét volt.
Febr 1-jén vérkép:
GOT:147
GPT:87
Bilirubin:14
Fehérvérjest: 13
Vörösvértest 5
hemoglobin 15
Alkalikus foszfatáz 1800
Mint az őrült olyan sebességgel rendeltem meg a COD teát,vital plus, flavogenin , vitanax, máriatövis, ag100, céklalé, gránátalmalé, húskizárva, zöldségek gyümölcsök. Lássuk mitörtént 1 hónappal később. következő vérkép: 03.08
GOT:315
GPT:133
Bilirubin:75
Fehérvérsejt: 13
Vörösvértest 3
hemoglobin 9
Alkalikus foszfatáz 4080
Ez egy eléggé meredek lefelé romlás volt, Cod tea, gomba, máriatövis, stb felfüggeszt, B17 kiegészitőivel elkezd.
következő vérkép, és egyben utolsó: 04.08
GOT:311
GPT:74
Bilirubin:113
Fehérvérsejt: 20
Vörösvértest 3
hemoglobin 10
alkalikus foszfatáz: 3857
Ezen minimális javulás látható, sőt még a mellkasfelvétel tiszta ép tüdőt írt, bár a diagnózis alá odabiggyesztették a tüdödaganatot, gondolván mitől mult volna el..zárójára a ép jobb bal,kőmentes vese ultrahang után KRÓNIKUS VESEELÉGTELENSÉGET is irtak,szóval már azon sem csodálkoznék, ha nem is daganatos volt apukám hanem leukémiás, na mind1. a vizesedése miatt nővér nemadta tovább a B17-et, celladam elkezd, mellette FOLYAMATOS ÁLLAPOTROMLÁS, Napsugár készitményeire már csak 5 napunk volt.
Apukám sem kemót sem sugarat soha életében nem kapott, mellette inkább alternativ szereket, DE nemsegitett semmi. Nemtudom, ha két éve elmegy az onkológiára és kemót kap meddig lett volna velünk, de én aztgondolom, hogy még eddig sem.
de tény, hogy ez a töménytelen mennyiségű alternativ csodaszer nekünk nemtett csodát.
cod tea, vitanax gomba, flavogenin, búzafűlé, celladam, máriatövis, lapacho tea, galajtea, b17, ultimate liver cleanse, c vitamin, articsóka kapszula, dr steinberger levek STB.. NEKÜNK SEMMI!


149. habveros 2010. 04. 26. 23:13:26
Rákbetegek fóruma
Kedves csinyo!
Egyszerűen pokoli amit leírtál a 25195-ben.
Barátom,hát nem olvasod a MIM-et? Itt minden oldalon láthatod a szódabikarbonás fürdőt.De akkora baromság gyomorsav túltermelés esetén savlekötőt használni,ez megint a TÜNETI KEZELÉS!Nem a savat kell lekötni,hanem a termelést kell visszafogni,pl NOLPAZA gyomornedv álló tabletta.

"A culevit töl sava lett , a flavin tól szintén , avemar szintén"

Ez meg valahogy nem arra vall,hogy odafigyeltél volna! Daganat esetén nem a legjobb ötlet pl a Culevit tablettában,mert KEVÉS!
A másikkettő meg tényleg jó gyomrot kíván.

Szia,Bandi


150. csinyo 2010. 04. 26. 21:43:58
Rákbetegek fóruma
Kedves Káma . Jól láttad fent vagyok ott is . Ott vannak orvosok is onkológusok főként , itt az utóbbi időben sőt években nem találkoztam orvossal asszem . Sajnos az alternatívákkal több gondom van , az egyik az áruk , megbízhatóságuk illetve a legfontosabb apumnál a hatásuk és itt nem a rák ellen gondoltam hanem sajnos apum cukros és mellette még mindentől sajnos sava is lesz .
A culevit töl sava lett , a flavin tól szintén , avemar szintén . A zöldségektől illetve gyümnölcsöktöl szintén . A sav ellen eszik , szodabikarbonnát , bázispor , salvus vizet iszik .

Nem egy könnyű sajnos így ha majdnem mindentől fáj a gyomra mert sok sava lesz .


1. lap 2. lap 3. lap 4. lap 5. lap (6. lap) >>>7 lap

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
-->