Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Fórum
Keresés:


26. Netboszi 2010. 07. 26. 11:37:32
Rákbetegek fóruma

Nyiroktisztítás
A sejtek az őket körülvevő sejt közötti állományból veszik fel a tápanyagokat és az oxigént. Ugyanide ürítik a számukra használhatatlan salakanyagot és a mérgeket. Ezek elszállításáért a vérkeringés és a nyirokrendszer felelős, így ezek épsége a szervezet egészsége szempontjából elengedhetetlen.

A nyirokrendszert nyirokkapillárisok, nyirokerek és nyirokcsomók alkotják. Az intercelluláris (sejt közötti) térből a nyirokkapillárisok veszik fel a salakanyagok mintegy 10%-át, a többit a vérkeringés szállítja el.
A kapillárisok egyre vaskosabb erekbe szedődnek össze. Az erek elágazásainál nyirokcsomók találhatók, ezek a szervezet védekezésében játszanak szerepet (itt érnek be egyes fehérvérsejtek). A főerek végül a mellkas területén a vérkeringésbe torkollanak. Nyirokkapillárisok a szervezetben jóformán mindenütt előfordulnak. A legtöbb élettankönyv szerint a nyirok áramlása egyirányú a nyirokhajszálerektől a vérkeringésig.

A nyirok
A lympha (a görög szó jelentése forrásvíz) szalmasárga folyadék, mely az erek falán át kipréselődött vérplazmából és a sejtekből kiáramló folyadékból áll össze.
Feladatai:

•A vér és az erek számára elérhetetlen sejtek közötti anyagcserét bonyolítja.
• A nyirokszövetekből a vérkeringésbe szállítja a fehérvérsejteket és számtalan, az immunrendszerhez tartozó alkotóelemet. Mennyisége függ a vérnyomástól, a szövetek folyadékellátásától és egyes szervek, például az izmok aktivitásától.

A nyirokkeringés mégsem egyirányú?

Jó okunk van feltételezni, hogy bizonyos esetekben ez nem így zajlik: a nyirok visszafelé is képes haladni, például a vastagbél irányába, ahol nyálkaanyagainak jelentős része és vele a nyiroknedv is a bélfalon át a vastagbél üregébe jut, és onnan a széklettel együtt távozik. Több megfigyelés is alátámasztja a fenti hipotézist. A lengyel dr. Olszewski tudományosan bebizonyította, hogy a testfelszínre kifejtett mechanikus ingerlés (például a bőr kefével történő dörzsölése) fokozza a nyirokkeringést. Loren Berry, a speciális nyirokkeringés-serkentő masszázstechnika kidolgozója észrevette, hogy megfázással, influenzával küszködő betegei a masszázst követően gyakran ürítettek olyan székletet, amely nagy mennyiségben tartalmazott világos színű, nyálkás anyagot. Ha a melléküregek is be voltak dugulva, a székelést követően csökkent a pangás, javulás állt be a betegek állapotában. Az egész úgy festett, mintha alul kihúznának egy dugót, és a légutakban feltorlódott váladék a vastagbélen keresztül el tudna távozni. Az orvostudományban ismert jelenség a "refluxus chyli" (nyirok-visszaáramlás), amikor is a nyirok a test alsó felében található gyűjtőciszternából visszaáramlik a vastagbél, illetve egyéb szervek felé. Ezt azonban patológiás (kóros) jelenségként tartják számon, vagyis a jelenleg elfogadott nézet szerint betegség, illetve stressz váltja ki.

A nyirokcsomók
A nyirokkeringés szűrőberendezései; lencsényi-babnyi méretű és alakú képletek. Egyes szervzónákban különösen sok található belőlük, például állkapocs, nyak, mellkas- és hasüreg.
Feladatuk:

•A nyirok kitisztítása: a sejttörmelékek, idegen betolakodók, salak- és méreganyagok, allergének stb. eltávolítása.
• A csecsemőmirigyben, lépben és csontvelőben termelődött fiatal fehérvérsejtek itt érnek tovább, és ismerik fel az idegen és káros anyagokat, hogy aztán ellentámadásba kezdve megsemmisíthessék azokat.

Mi történik,ha megbetegszünk?

Akut megbetegedések során a nyirok általában toxikus és sűrűn folyó, viszkózus állagú, akárcsak az intercelluláris (sejt közötti) folyadék. Gyakran előfordul, hogy a beteg elveszíti étvágyát, és szervezete átáll böjti anyagcserére, amelynek során a sejtekből és a sejt közötti alapállományból fokozott mennyiségben szabadulnak fel a mérgek és a salakanyagok. Ezek jelentős részét a nyirokkeringés szállítja, és "nyálkaburkot" készít a toxikus anyagok köré, hogy szuszpenzióban (oldatban) tartsa őket és megakadályozza kicsapódásukat a nyirokerek falára. Ennek két kellemetlen következménye is van: egyrészt a fehérvérsejtek, a szervezet katonái, nehezebben mozognak a sűrű közegben, másrészt ha a nyirokrendszerben feldúsulnak a nyálkaanyagok, megnő az erekben a nyomás, és ez feszítő érzést, fájdalmat okoz a környező izmokban. A megfázás, influenza sokszor hőemelkedéssel jár együtt. A láz fontos élettani funkciói közül az egyik éppen az, hogy serkenti a nyirokkeringést. Mivel magasabb hőmérsékleten hígabbá válik a nyirok, könynyebben is áramlik.

Ha elfogadjuk, hogy a vastagbél falán keresztül zajlik a nyirok méregtelenítése, hangsúlyossá válik a bélnyálkahártya állapota. Amennyiben a vastagbél az évek során elszennyeződött, falára vastag rétegben rakódott le a salakanyag, ez a megkeményedett "gumiköpeny" gátolja a nyirok méregtelenítését. Ilyenkor a máj veszi át a vastagbél méregtelenítő szerepét is, és a kiválasztott mérgeket az epével együtt a vékonybél lumenébe juttatja. Ha viszont az epe mennyisége ettől túl sok lesz, könnyen előfordulhat, hogy visszaáramlik a gyomorba, s hányingert, hányást és rosszullétet okoz.

Tisztító növények

•aloe
•medveszőlő,
•balzsamnyár rügye*
•kék és zöld alga
•gyömbér
•vérontófű
•jégsaláta*
•tarackgyökér*
•gumiarábikum*
•zabszalma
•élesztő
•erdei fenyő olaja (kis mennyiségben)
•káposzta
•kasvirág
•vöröshere virága
•zsálya
•kakukkfű
•búzafű
• citromfű

A nyirokrendszer méregtelenítése

Az első feladat tehát mindenképp a vastagbél-nyálkahártya megtisztítása például kolon-hidroterápia vagy böjtkúra segítségével. (biogél)

•Ezzel párhuzamosan néhány hónapon keresztül naponta dörzsöljük át jó alaposan a testünket egy kefe segítségével. A maszszázs egy alkalommal legalább öt percig tartson. Akárcsak a vastagbélben, a nyirokrendszeren belül is előfordulnak lerakódások, plakkok, amelyek gátolják a lympha (nyirok) áramlását, ezeket fellazítja a masszázs.
A javulás első jele, hogy a székletben nagyobb mennyiségű nyálka jelenik meg. Ez zselészerű, leginkább a vazelinhez hasonlító anyag, színe változó, a teljesen átlátszótól a sötétbarnáig terjedhet, de állaga miatt jól megkülönböztethető az emésztőtraktusból származó nyálkától (az inkább ragacsos, tapadós).


•Ha a vastagbelet sikerült megszabadítani lerakódásaitól, fontos, hogy tisztán tartsuk. Ennek érdekében ügyeljünk a helyes táplálkozásra, kerüljük a nyálkaképződést serkentő élelmiszerek (tej) nagy mennyiségű bevitelét, és rendszeresen végezzük a testmasszázst!
•A nyirokrendszer megtisztításában nagy segítségünkre lehetnek a táblázatban szereplő gyógynövények.

•Mivel a légzés aktiválja a nyirokkeringést, a nyirokrendszer megtisztításának elengedhetetlen része a légzőtorna. Belégzéskor ugyanis csökken a mellkasban uralkodó nyomás, és ez szívóhatást fejt ki a vénás és a nyirokkeringésre. Ráadásul a hasi szervek, így a bélnyálkahártya és a máj véráramlása is javul, ami a méregtelenítés hatásfokát tovább fokozza.
•A böjt legintenzívebb nyiroktisztító módszer, még akkor is, ha a kúra alatt átmenetileg a nyirokban és a vérben megnő a salakanyagok mennyisége.
•A szauna, a hideg-meleg váltott fürdők/leöntések és az izzasztó pakolások szintén hatásos nyiroktisztítók. Ilyenkor ugyanis a szövetnedv és sejtnedv hígítja fel a vért, és választódik ki a verejtékkel.
•Nyirokmasszázs során a pangó, salakanyagokban gazdag szövetnedv visszajut a vér- és nyirokutakba, és felgyorsul a keringés is. Tehát javul a salaktalanítás, az addig "eliszaposodott" szövetek elkezdenek ismét regenerálódni a kúra hatására.

•A rendszeres torna, mértékletes sport során az aktív izomtevékenység pumpálja tovább a nyirkot és segíti annak megtisztulását. Érdemes hát napi fél órát vagy heti három-négyszer két órát sportolni.
•Ételeink közül a nyirokkeringést
- serkentik: árpa, rizs, hajdina, zab, búza, burgonya, gyökérfélék, olajos magvak, gyümölcsök és zöldségek, sok ásványvíz;
- lassítják: édességek, zsírok, tojás, tej, húsok, belsőségek, konzervek, sültek, füstöltáru, élvezeti szerek (alkohol, cigaretta, kávé, drogok).


•A nyiroktisztítást feltétlenül érdemes vitaminok és ásványok bevitelével kiegészíteni, mert ezek nemcsak a sejteket védik a kúra alatt, hanem például a máj méregtelenítését is támogatják (B-vitaminok, béta-karotin, cink, kalcium, a C- és az E-vitamin, szelén, és az aminosavak közül az argimin, a metonin és a cisztein).
Voltaképpen két külön folyamatról van tehát szó: az egyik a lympha méregtelenítése, a másik a rendszer megtisztítása a lerakódásoktól. A nyirok állapota állandóan változik, ingadozik, összetételét már egyetlen étkezés is jelentősen befolyásolja. Bár a lympha könnyen és gyorsan megtisztítható (mindössze pár órát vesz igénybe a folyamat), a nyirokrendszer teljes kitisztulásához hosszú hónapokra van szükség. A nyiroknedv méregtelenítését serkentő szerek csökkentik a nyálkaanyagok mennyiségét a lymphában. (Azonban nyálkaképződést csökkentő hatással nem rendelkeznek.)
A hígabb nyirok gyorsabban jut el a vastagbélig és könnyebben lépi át annak falát. Ugyanakkor a nyálkaburokból felszabadított méreganyagok egy része nem ürül ki a vastagbél üregébe, hanem továbbra is a nyirokrendszeren belül marad és a nyirokkeringés útján a vérbe kerül. Így aztán a legtöbb olyan szer, amely a nyirok méregtelenítését segíti, egyúttal növeli a vér toxicitását (salak- és méreganyag-tartalmát). Érdemes tehát a tökéletesebb hatás érdekében egyúttal vértisztító gyógynövényeket is alkalmazni (csalán, zsálya, gyermekláncfű...).


27. ... 2010. 07. 13. 21:43:59
Rákbetegek fóruma
Olyan érdekeset találtam, eddig én ezt nem is tudtam :

1 és 3 óra között: a szervezet teljesítőképessége ebben az időben a legalacsonyabb. A máj teljes erővel méregtelenít, nem szabad tovább
terhelni.

3-5 óra között: eljött a tüdő aktív ideje, felkészül az egész napi munkára. A férfiak nemi aktivitása ebben az időintervallumban a
legnagyobb, mert ilyenkor termelődik a legtöbb nemi hormon.

5-7 óra között: ekkor működik legaktívabban a vastagbél. Ez az egészséges székletürítés ideje. Megszabadítjuk szervezetünket a salakanyagban
található mérgektől, így azok nem tudnak visszaszívódni és teljesítőképességünket csökkenteni.

7-9 óra között: a gyomor leginkább terhelhető időszaka. Ekkor tud a leghatékonyabban dolgozni,: tehát bőséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag reggelit vegyünk magunkhoz.

9-11 óra között: testhőmérsékletünk optimális, az idegrendszer ebben az időszakban a legnyugodtabb, teljesítőképességünk igen magas.

11-13 óra között: 11 óra a szívciklus csúcspontja, tehát legjobb idő a sportolásra. Délben erősödik a gyomorsav-, majd később az epetermelődés, készen állunk egy finom ebéd elfogyasztására.

13-15 óra között: lassul a vérkeringés, az energiák a vékonybélben koncentrálódnak, csökken a fájdalomérzékelés is, ezért ilyenkor érdemes a
fogorvoshoz bejelentkezni.

15-17 óra között: a húgyhólyag dolgozik a legintenzívebben, ezért fogyasszunk bőségesen cukor és alkoholmentes folyadékot. Szervezetünk
kiüríti a méreganyagokat, ismét ereje teljében van, tehát tanulhatunk, sportolhatunk, dolgozhatunk teljes energiabedobással.

17-19 óra között: vesénk a legnagyobb tisztító munkában, ezért ebben az időben ne terheljük tovább zsírral, cukorral, sóval és egyéb mérgező
anyagokkal. SEMMIVEL !!! ---esetleg: kevés,tiszta víz! Vérnyomásunk csökken, szívműködésünk lassul, egy kicsit nem árt megpihenni munka közben. ---ESETLEG ,de inkább ne, a könnyű vacsorát !

19-21 óra között: ha most vacsorázunk, azt már nem dolgozza fel szervezetünk, elraktározza reggelre. Energiapályáink lelassulnak, felkészülünk az éjszakai pihenőre, érzékeink kifinomulnak.

21-23 óra között: az úgynevezett "hármas melegítő" időszakában testünk és lelkünk nyugalomra, pihenésre vágyik, teljesítőképességünk erőteljesen csökken, ez a legpihentetőbb alvás ideje, tehát ne végezzünk se testi, se szellemi aktív tevékenységet igénylő munkát. A hármas melegítő nem szerv, hanem azt a helyet jelöli, ahol testünk alsó-középső és felső
részének szervei együttműködnek. Feladata, hogy a légzés, az evés és az ivás során a szervezetünkbe jutó, a tüdő és a gyomor által felvett energiákat a testünkbe irányítsa.

23-1 óra között: legintenzívebb az epehólyag görcskészsége, kevésbé csillapítható a fájdalom. A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a szervezet energiakeringése harmonikus. Ez az energia az életerő(Qi), a vitalitást, életerőt jelenti. A keringés
akadályoztatása betegséghez vezet.! Érdemes tehát figyelemmel kísérni biológiai óránkat.


28. Káma 2010. 07. 12. 14:07:03
Rákbetegek fóruma
Kedves Me!

Ha jól értettem,akkor ez a gél egy olyan anyag,ami vizmegkötő képességű,és belülről hidratálja a beleket,valamint visszaállitja a természes bélflórát a jó baktériumokkal együtt,amik a jó emésztéshez szükségesek.
Ha pedig az emésztés megfelelő,és nem pang a vastagbélben a bélsár,akkor nem mérgeződik vissza a szervezet.
Ismered a szlogent: a halál a vasdtagbélben kezdődik.
Tehát a szervezetet méregteleniti,és rendberakja az emésztést.
Menj föl a honlapra,és ott egy video is található.

Gyógyulást,kitartást és hitet: Káma
Ha nem volt kielégitő a válaszom,akkor egészitsétek ki.
Főleg Netboszi,mert ő használta.


29. Netboszi 2010. 07. 12. 10:15:14
Rákbetegek fóruma

biogél, MC gél, hummel gél, primbiotic gél,

Eredeti (sűrű) Hummel Mikrorostos gél
Teljes béltisztítás, méregtelenítés extra tisztító erővel!
Bélflóra helyreállítás 14 pre és probiotikummal.
mikrorostos gél, mikrorostos biogél
Hippokrates mondta: "a halál a belekben lakozik!"
Immunrendszerünk 70%-a a vastagbélben lakó bélflóra,...

Miért használ több ezer embernek a Hummel gél?
Erről dr Hummel Zoltán a televízióban is nyilatkozott.
Mindenféle (tényleg mindenféle!) bélrendszeri problémát megszüntet:
székrekedés - szorulás, hasmenés, puffadás, bélgázok, gyomorsav-reflux
(pl. bélösszenövést értelem szerűen nem.)
Testsúlycsökkenést okoz, mivel kivezeti a bélsarat (lehet 1-5 kg is!)
Mikro rostjának köszönhetően képes kisöpörni akár több évtizedes odakövesedett bélsarat is, így felszabadítja a bélbolyhokat, ezáltal fel tudnak szívódni az ásványi anyagok, vitaminok, tápanyagok, nyomelemek, minden ami fontos a szervezetnek. Pótolja a hiányos bélnyálkahártyát, akkor is, ha ez teljesen kiveszett. Visszatelepíti a bélrendszerünkben fontos szerepet betöltő pre- és probiotikumokat, 14 törzset
A mikrorostok olyan miniatűr káros anyagokat is "elkapnak", amire a növényi rostok nem képesek és kivezetik a bélrendszerből, emiatt a méregtelenítésben a legjobbak, versenytárs nélkül.
Meggátolja a fertőző kórokozók szaporodását, a gél teljes rendet rak gyomrunkban és bélrendszerünkben
Fekélyeseknek és poliposoknak ez a megoldás: rostjaik nem szakítják fel a sebeket, mivel a gyomorsavat megfogja, nem marja a sebeket, a gél hatása végett fokozatosan visszahúzódnak a polipok, melyek egyébként komoly gondot okoznának
Megszünteti az allergiás reakciókat, mivel kitakarítja a toxikus salakanyagokkal telt bélrendszert, a gél minden kórokozót magával visz. Ezért a bélbolyhokon keresztül nem tudnak visszaszívódni a méreganyagok.
Chron-betegség, IBS, vastagbélgyulladás, vékonybél és vastagbél közötti záróbillentyű gyulladás, bélfekély, polipok, bélférgek, élősködők okozta panaszok esetén is használ
Koleszterin szintet kedvezően befolyásolja
II. típusú cukorbetegség esetén csökkenti a mért értékeket, cukorszintet normalizálja
Szinbiotikum (mint az anyatej, méhpempő)
Hogyan működik a Hummel Mikrorostos gél?
Miért fontos az ép bélflóra és bélnyálkahártya?
Naponta kb. 4 kg nyálkát termelünk az emésztés alatt. Ez a nyálka védi és tisztítja belsőnket. Ebben a nyálkában több mint 6 milliárd szervezetbarát baktérium és élesztőgomba él, ezt nevezzük bélflórának. A bélflóra előemészti a táplálékainkat és megvéd a kórokozó baktériumok és élesztőgombák elszaporodásától a beleinkben. A mai, tartósítószereket, gyógyszereket tartalmazó táplálkozás közepette, alig találhatók olyanok, akiknek teljesen ép a bélflórája és a bélnyálkahártyája.

Mi az oka annak, hogy nem csak az emésztőrendszerünkre van jó hatással, hanem az egész szervezetünkre is?
Erre egyetlen válasz van: a bélfalon keresztül tisztítja a vért is. Márpedig, ha a vérünk tisztul, a sejtjeink is tisztulnak! Ezenkívül a bélflórát állítja helyre a 14 törzs(ezzel világ első) pre és probiotikummal. Minden emésztőrendszeri problémáért egy-egy bélbaktérium a felelős, akkor is ha nincs, akkor is, ha kevés van belőle.

Hogyan zajlik ez a folyamat szervezetünkben?
Nemcsak az fontos, hogy ne kerüljön a testünkbe több káros anyag, hanem az is, hogy a már bennünk lévők kikerüljenek. Ez különösen egy beteg esetében fontos. A betegségben megtámadott, és elhalt sejtek "törmelékeinek" sokasága található a beteg vérében. A "törmelékek" eljuthatnak a test legkülönbözőbb részeihez, ahol betegségeket okozhatnak. Ezek a rákos betegségeknél különösen veszélyesek lehetnek, az áttétek miatt. A bélbolyhok kapillárisaiból a gél "átszívja" a szennyeződéseket és törmelékeket a bélcsatorna belsejébe, és összegyűjtve azokat, a széklettel eltávolítja. Ahogy nem lehet felmosni felmosórongy nélkül, nem lehet tisztítani (méregteleníteni) gél nélkül sem (csak folyadékkal, kisebb hatékonysággal ugyan, például ún. méregtelenítő teával). Valaminek mindig össze kell szednie a szennyes folyadékot, ez a gél esetében a mikrorostok feladata.

Mi a szerepe a gélnek a vitaminok, ásványi sók és nyomelemek felszivódásánál?
A gél szervezetbarát mikroflórát is tartalmaz, mely előemészti a táplálékot. Tehát a gél biológiailag aktív, emésztő enzimeket és mikroorganizmusokat tartalmaz. A bélflóra és a hozzáadott baráti mikroflóra által "előemésztett" vitaminok és ásványi anyagok mindig organikus formában és megfelelő arányban jutnak be sejtjeinkbe. A napi ajánlott vitaminmennyiség töredéke is elég ekkor. Az említett problémák kiküszöbölésére a vitaminokat, ásványi sókat és nyomelemeket nem tablettában adjuk fogyasztásra, hanem a gélben. Ez a gél a hiányos bélnyálkahártyát pótolhatja. A gélben lévő szervezetbarát, aktív mikroflóra pedig a bélflórát egészíti ki probiotikumokkals. Természetes vitaminkészítmények fogyasztása után megvizsgálva a vér vitamin- és nyomelem szintjét, a szint megfelelőnek mutatkozik. Vizsgálatok azt mutatták, hogy azoknál, akiknek a bélflórája hiányosságokat mutatott, igaz, hogy megfelelő volt a vérszint, a sejtek viszont mégis vitaminhiányt mutattak. Az egészséges bélflórájúaknál viszont a sejtek nem mutattak vitaminhiányt. Ebből következik, hogy a bélflóra úgy emészti elő a vitaminokat, nyomelemeket, hogy ellátja ún. ko-faktorokkal, ko-enzimekkel, melyek segítik bejutni őket a sejtbe. Vagyis, nem elég a vitaminoknak, nyomelemeknek csak a bélbe és a vérbe bejutni, a sejtekben van rájuk szükség.

Miért tisztítanak jobban a mikrorostok a növényi rostoknál?
Mert vékonyabbak. A mikrobiális mikrorostok akár ezerszer vékonyabbak a növényi rostoknál. Olyan a különbség, mint a hajzatunk és a bokor ágai között. A mikrorostok összfelülete sokkal nagyobb, így több és kisebb salakanyagot képesek megkötni. Ezek a szálacskák is cellulóz molekulákból állnak, a növényi rostokhoz hasonlóan, csak vékonyabbak.

Összefoglalva:

•MIKROROSTOS GÉL = egyenletes vitamin- és nyomelem-felszívódás, nemcsak a vérben, de a sejtekben is.
•MIKROROSTOS GÉL = extra tisztító erő = nemcsak tisztított emésztőrendszer, de tisztított vér és tisztított sejtek is.
TELJES TISZTíTÁS, MÉREGTELENíTÉS EXTRA TISZTíTÓ ERŐVEL.


Átlagosan 400 fajta baktérium van bélrendszerünkben, melyek számunkra fontosak. Sokan hallottak a bifidus essenzisről, ez egy a 28 családból, hogy ez az egy segítsen bélflóránkon, ahhoz napi 2-3 liter kefirt kellene megenni, számolva az összes mellékhatásával.


A szervezetünk gyakran elsavasodik, emiatt egyre több só lesz bennünk, mivel a sav megköti a kalciumot és káliumot, ezért kialakul bennünk nagyon sok sókristály. Csontritkuláshoz vezet, ha nincs kitisztítva a bélflóra, mivel a savak nagyon sok kalciumot kötnek meg és azt a mennyiséget a csontrendszertől veszik el. A beöntés nagy problémája az, hogy kimossuk a bélflórát is. A béltartalom maximum 1,5 kg lehetne, annak a fele a bélflóra (kb. 8-10 milliárd baktérium). A megfelelő vasfelszívódás konkrétan az egyik fajta bélbaktériumnak köszönhető, nélküle nem szívódik fel. A Gél a felszívódást lassítja és állandósítja, folyamatossá teszi. A gyomorsavat is megköti és folyamatosan engedi ki. Gyomorfekélynél a gél lefedi a sebeket és a gyomorsavat egyenletesen engedi ki magából. Ennek köszönhető, hogy a betegségben szenvedőknél sokkal gyorsabban áll be a javulás. Cukorbetegségnél, mivel mindent megfog a gél, ezért a szénhidrátot lassan engedi ki, így nem nő hirtelen a vércukorszint, segítséget nyújt a II. Diabetes betegeknél.

Miért kell mindenkinek a probiotikum?
Az egészséges bélflóránkat milliárd számban alkotják szervezetbarát baktériumok és élesztőgombák. Ezek segítenek az emésztésben, az egészséges széklet kialakításában. A gyógyszerek (különösen az antibiotikumok) szedése és a tartósítószerekkel teli táplálékaink fogyasztása pusztítja a bélflórát. Ennek, a rossz felszívódáson kívül, nagyon sokféle káros következménye lehet. (Egyik ilyen a Candida albicans terjedése.) A Hummel gélre jellemző, hogy többféle szervezetbarát baktériumot és élesztőgombát tartalmaz, melyek igen aktívak. Az aktivitásukra számunkra azért van szükség, hogy a patogén kórokozóinkat le tudják győzni.

A gél baktériumai:
Acetobacter xylonum, Acetobacter xylinoides, Gluconobacter gluconicum, Acetobacter aceti, Acetobacter pasteurianium, Acetobacter ketogenum.

Élesztőgombái:
Schizosaccharomyces pombe, Saccharomyces ludwigii, Pichia fermentans, Mycoderma, valamint Torula és Apiculatus eredetű élesztőgombák életközössége.

A Hummel mikrorostos gél, mint tartós antioxidáns.
Az antioxidáns hatás mérhető! A legjobb mérőszám erre a célra a redoxpotenciálból számolható rH2 (pH-tól független elektronátadó-képesség).
Az antioxidáns (elektronleadó) tulajdonságokkal rendelkező ételek és italok alacsonyabb rH2 értékűek, mint az oxidáló (elektronelvonó) tápanyagok. Az antioxidáns (elektronleadó) közeg semlegesíti a roncsoló szabadgyököket, melyeket a mai tudomány az öregedés és a rák kialakulásáért tart felelősnek.
Mértük a cellulóz gél rH2 értékét, mely a friss gyümölcsökből és zöldségekből készült pépekkel hasonló értékeket mutatott.

De! Amíg a legtöbb gyümölcs- és zöldségpép gyorsan elvesztette antioxidáns tulajdonságát, addig a cellulóz gél rH2 értéke nem változott számottevő mértékben.

(Az általunk vizsgált zöldségpépek közül a hagyma- és a búzafűpép tartotta legtovább az antioxidáns képességét.) Tehát, ha cellulóz gélt fogyasztunk, az emésztőcsatornánk teljes hosszában megmarad az antioxidáns képesség, még a vastagbélben is.


A cellulóz gél probiotikus mikroflórája úgy hat, mint egy antibiotikum?
Nem. Egy szélessávú antibiotikumos kezelés a bélflórát tönkreteszi. Annak regenerálódása veszélyes időszak, mert kórokozók szaporodhatnak el ezen idő alatt. Ha probiotikumot kap az emésztőrendszer, az erősíti a szervezetbarát baktériumok elszaporodását. Ha viszont erős szervezetbarát bélflórával rendelkezünk, akkor az gátolja a kórokozók elszaporodását, azáltal, hogy eleszik a táplálékot a patogének elől az erősebb baráti baktériumok. Tehát tekinthető ilyen értelemben antibiotikumoknak is a probiotikumok.

A létfontosságú aminosavakat, ásványi sókat és nyomelemeket, ideális esetben, táplálékainkkal kellene fogyasztanunk. Ennek több akadálya is van, de kettőt feltétlenül érdemes megemlíteni. Az intenzív agráripari termelés komoly kémiai hatásnak tette ki a termőtalajt. A kémiai hatások egyik következménye, hogy elpusztult a talaj baktériumainak nagy része, mely a gyökerek közelében a felszívódást segítette. A baktériumok nélkül már a növények sem tudják felszívni a létfontosságú anyagokat. Régen a talajt szerves trágyákkal táplálták, amelyek nemcsak a foszfort, káliumot és a nitrogént pótolták a talajnak, hanem a trágya szalmaszálainak cellulózrostjai között nagyon gazdag mikro flóra tenyészett.

Bio módon, szerves trágyázással, a talaj mikro flórája is gazdagodott. A hiányos talajmikroflóra miatt a nem biomódon termesztett növények már eleve nem tartalmazzák a létfontosságú tápanyagokat. Sajnos, a mai kor emberének bélflórájával ugyanaz történt, mint az "intenzív talajerőgazdálkodás" talajflórájával. Mi, a műtrágyák kémiai hatása helyett, a gyógyszerek, különösen az antibiotikumok, és tartósítószerek kémiai hatásaival pusztítjuk a bélflóránkat. Ehhez még hozzájárul az, hogy kevés nyers ételt fogyasztunk, helyette nagyon egyoldalúan válogatott főtt és sült, rostmentes, ételeinkkel az egészséges bélnyálkahártya sem alakulhat ki. Ennek az a következménye, hogy hiába fogyasztjuk el a napi szükséges vitaminokat, ásványi sókat és nyomelemeket, az nem fog felszívódni a hiányos nyálkahártya és bélflóra miatt. A vitamin-készítményekre ráírt napi ajánlott mennyiségek már úgy vannak megállapítva, hogy a mai kor emberének hiányos bélflóráját veszik alapul. Ha tablettában fogyasztjuk vitaminjainkat, akkor ugyan beszedünk elégséges mennyiséget, de a megfelelő arányt sohasem tudjuk eltalálni. Az egészséges bélflóra által "előemésztett" vitaminok és ásványi anyagok viszont mindig organikus formában és megfelelő arányban jutnak be sejtjeinkbe, és a napi ajánlott vitaminmennyiség töredéke is elég, ha minden a szükséges megfelelő arányban jutott be, mert ekkor szinergista módon segítik egymást a megfelelő arányban lévő vitaminok, ásványi sók és nyomelemek.

Az említett problémák kiküszöbölésére a vitaminokat, ásványi sókat és nyomelemeket nem tablettában adjuk fogyasztásra, hanem Hummel cellulóz gélben.
Ez a gél az egészséges bélnyálkahártyát helyettesíti. A gélben lévő szervezetbarát, aktív mikro flóra pedig az bélflórát helyettesíti. A gél cellulózrostjai nem emészthetők, tehát végigmegy az egész tápcsatornán, nagyon jó a megkötő képessége, így a benne lévő vitaminokat és nyomelemeket egyenletesen, nem hírtelen, adja át a bélbolyhoknak. Így a vérplazma vitaminszintje hosszan tartja a kívánatos szintet.
Ha a növényekből természetes módon kinyert vitaminokat, ásványi sókat és nyomelemeket teszünk a gélbe, akkor szerves módon és megfelelő arányban jutunk a vitaminokhoz, aminek az a következménye, hogy nem kell kémiailag mérgezni a szervezetünket a szintetikus vitaminkészítmények túldozírozásával. Szintetikus vitaminokon még nem nőtt fel generáció, nem tudjuk, hogy mit okoznak a szervezetünkben...

A Hummel GÉL miért tisztít?
Az ételeinkbe és italainkban lévő rostoknak egyik legfontosabb feladatuk, hogy tisztítsanak. A rostok nagyon vékony szálacskákból állnak össze, ezek a szálacskák nagy felületet jelentenek, amely felületekre ún. fizikai adszopcióval rátapadnak a különböző részecskék. A tollseprűt például ezért kell gyakran kirázni, mert sok porszemcsét fog fel. A hajunk is nagyon jó megkötő, még a gázokat is megköti, hajunk elárulja, ha füstös kocsmában jártunk. A haj szálai megkötik a gázrészecskéket, egy bozót ágai viszont csak egy teniszlabda méretű tárgyat képes megkötni.
A molekulák nagyon kicsiny méretűek, megkötésükhöz nagyon vékony méretű szálacskák kellenek. Fölösleges salakanyagaink vízben vannak feloldva a szervezetünkbe jutott vízben nem oldódó méreganyagaink, viszont általában molekuláris állapotban "kószálnak". Hogy ezeket a szabadon "kószáló" molekulákat is megtudja kötni a rostanyagunk, ahhoz nagyon vékonynak kell lennie. A fizikai adszorpció lényege hogy vízben oldódó és nem oldódó anyagokat is megköt.

Terméktapasztalatok:
Mivel eléggé savas a gyomrom és több alkalommal émelygek a feketekávétól. Általában gyümölcsöktől, savanyúságoktól, szénsavas üdítőktől savtúltengésem van. Amióta a Hummel gélt veszem be étkezés előtt, azóta normalizálódik a gyomrom állapota. Két hónapos kúra után rendbe jöttem. Igen, bevált a módszer.
Bognár Csaba

9 évvel ezelőtt súlyos emésztőrendszeri - összetett - megbetegedést diagnosztizáltak: nem képződik elegendő mennyiségű és összetételű emésztő enzim a szervezetemben, amit mesterségesen pótolni kell. Rostszegény, szigorú diétát írtak elő. Az előírt gyógyszer dacára, több a szenvedéses nap és rossz közérzet, mint a probléma nélküli. Állandó puffadtság, emésztetlenség, rendetlen székelés (elmaradás, hasmenés váltakozásával), semmihez nem hasonlítható rossz közérzet, - az erre rendelt, tüneti kezelések csak ideig-óráig hatnak.
2007.szeptember 19.-e óta fogyasztom a Hummel gélt, naponta 1 evőkanállal, mert erre a mennyiségre reagál jól a szervezetem. Minden reggel éhgyomorra egy pohár citromos, langyos vizet iszom, pár falat evése után, veszem be a napi gél adagot és rögtön utána egy pohár tiszta vizet iszom.
Érdekesen "működik" bennem a gél: kimaradó széklettel "indít", a 4. napon a puffadás teljesen megszűnik, és aznap délutántól normalizálódik és rendszeressé válik.
A közérzet tökéletes. Igaz az előírt szigorú diétán nem változtatok, de több - nem javasolt ételféleséget, gyümölcsöt is tudok fogyasztani a gél szedése óta.
Illés Ágnes

Engem is meglepett mit tud a mikrorostos gél. Csak azért kezdtem el enni, mert benn e volt a terméksorban és annyi jót írtak róla. De úgy gondoltam nekem az emésztésem teljesen rendben van, nemigen fog mit befolyásolni. Mást tapasztaltam. Az első héten két kg a további hetekben egy-egy kg esett le rólam. 16 kg plussz maradt rajtam szülés után. két hónap alatt annyit változott a combom és a hasam hogy új nadrágokat kellett vennem mert amiket két hónapja vettem azokat már lógtak rajtam. Most még kb 5 kg felesleg van rajtam, a fogyás lelassult a belső tisztításon túl vagyok. Nem hittem volna hogy lesz még nekem lapos hasam...
Marosffy Veronika

Két és fél éve volt egy hasnyálmirigy gyulladásom amit rendesen megsínylett a szervezetem, nehéz volt a talpra állás .Szigorú diéták és szigorúan követendő orvosilag előírt szabályok és gyógyszerek alkalmazásának sorozata, sorozatai követték egymást. Elkezdtem fogyasztani a Hummel gélt és néhány napon belül észrevehető változást tapasztaltam. Egy hónap után helyre ált a vércukor és koleszterin szintem. Ma már bátran megeszem a legpikánsabb és finoman fűszerzett ételeket is. A gél fogyasztása előtt ez nagy önuralmat igényelt mert szakács a szakmám és szeretem a finom magyaros teleket.
Lőkös Zoltán

Gyermekkkoromban szinte nem telt úgy el tel,hogy a háziorvosom ne írt volna fel egy kis antibiotikumot, így az immunrendszerem meggyengült az évek során ,és allergiás lettem ,szinte minden növényre, es sokféle élelmiszerre.Mielőtt megismertem a Mikrorostos Hummel gélt szinte rettegés volt a táplálkozás, ha nem otthon ettem ,hogy mit tartalmaz az adott étel,de a gélnek köszönhetően nem puffad fel a hasam,sok allergiás ételt tudok fogyasztani,nincs hasmenesem (allergia),de meg a székrekedésemen is javított Pécs, 2007.12.19
Oláh Anita

Több, mint 10 éve cukorbeteg vagyok 23-as és mérhetetlen cukorral, napi 5x inzulinoztam magam, sokszor 40 egységgel is. A magas cukortól tetőtől-talpig ekcémás sebek borítottak. Tavaly áprilisban a lányom lepett meg egy Hummel géllel, amit elkezdtem szedni és azt vettem észre, hogy egyre kevesebb a cukrom, elkezdtek leszáradni a sebek, és fogytam egy hét alatt 4 és fél kg-ot. Egy év elteltével a cukrom még mindig csak 6-7, és a sebek sem jöttek vissza! A 40 egység helyett csak 10-12-t adok, és délben már nem kell inzulin.Köszönöm a gélnek, hogy segített nekem és a kis unokámnak is.Tisztelettel:
Dienes Mihályné


Legfontosabb megemlítenem, hogy három éve rendszeresen fogyasztom a Hummel mikrorostos gélt rendszeresen. Kezdetben egy, mivel tapasztaltam, hogy nekem használ, most már két flakonnal is elfogyasztok havonta.
Hetven éves leszek egy hónap múlva, és koromhoz képest igen jó erőben vagyok. (Az elmúlt hét végén pl. résztvettem egy 20 km-es hegyi túrán, ami felfelé kb 550 m, lefelé 750szintkülönbség leküzdésével járt.)
Sokáig magas vérnyomással küszködtem, napi három vérnyomáscsökkentő tablettát szedtem. Ma már csak egy fél tablettát szedek, és 120/75 körül szokott lenni a vérnyomásom.
Azelőtt ha egy napot kihagytam a tabletták szedésében 160-170-re ment fel, ma két napot is kifelejtek néha, csak a harmadik nap kezd emelkedni a vérnyomásom.
A múlt évben az urológián javasolták, hogy vizsgáltassam meg a szivemet. A kardiológus javaslatára február végén alávetettem magam egy koszorúér vizsgálatnak, ahol azt állapították meg, hogy semmiféle koszorúérbetegségem nincs. Ez különösen azért érdekes, mert korábban voltak enyhe szívpanaszaim, és a szívultrahang vizsgálat is mutatott ki "hátsófali akinézist".Most semmiféle panaszom nincs.
Régebben a koleszterinszintem sem volt egészen jó, ma minden vérzsír eredményem tökéletes. Cukorbeteg vagyok.és naponta négyszer adok magamnak inzulint, így a vércukorszintem is rendben van, és a cukorbetegség minden szövődménye elkerült eddig.
A múlt hónapban meghallgattam Dr. Hummel Zoltán előadását, amiben elmondta, hogy a Hummel mikrorostos gélben NADH enzim is van. Valakitől korábban hallottam, hogy az egy "csodaszer" de nagyon drága. Elkezdtem az interneten keresgélni. Sok angolnyelvű oldalon írtak jó dolgokat, csak az volt a baj, hogy bár értem az angolt, de nem az orvosi nyelvet. Így megpróbáltam a magyar lapokat is megnézni, és ekkor jött a csodálkozás számomra. Itt is olvastam régi szép külföldi orvosi sikereket, de magyarrokról nem találtam semmit. Megtudtam, hogy a NADH enzim használ a parkinson kóros, az alzheimer kóros, a depressziós, a krónikus fáradtságban szenvedő embereknek, javítja a kardiovaszkuláris rendszer állapotát, rugalmasabbá teszi az érfalakat, elősegíti a szervezetben az ATP molekulák szintézisét (ez a sejtek legfőbb energiaforrása), emeli a szellemi és az izomerőt, oldja a depressziót, segít az álmatlanságban szanvedőknek, elősegíti a nagy időeltolódáshoz való alkalmazkodást azok részére, akik nagy távolságra utaznak.
Kapható Magyarországon is tízezer forint feltti áron egy havi adag. Most már tudom, hogy velem nem csoda történt, vagy ha igen azt Dr Hummel tanár úrnak és a gélnek köszönhetem. Úgy gondolom, hogy az a többi sok jó dolog amiért eddig is fogyasztottam a gélt, már csak ráadás, de az is páratlan.
Nyul György
Szilasliget


dr Hummel Zoltán-ról újságcikk is készült:
Nobel-díjat kaphat a magyar találmány
2010-02-28 14:21:00

Testünk 70 százaléka víz, ennek kisebb része a plazmában és a sejtközötti állományban található, nagyobb része pedig hidratációs állapotban, a sejtekben fehérjerostokhoz kötötten van jelen. A béltartalomban is ilyen kötött víz van, mennyisége pedig függ az elfogyasztott táplálék rosttartalmától és a bevitt folyadék mennyiségétől.

Dr. Hummel Zoltán felfedezte, hogyan tudnak a rostok több vizet megkötni és a bélcsatornában tartani
Ha nem eszünk rostdús táplálékot, akkor a bevitt folyadék hamar felszívódik a véráramba, onnan pedig a vesébe, ahol kiválasztódik. Tehát számunkra a kötött víz sokkal jobban felhasználható, mert tovább hozzáférhető, mint az ivóvizekben és ivólevekben lévő folyékony víz. Fontos tudni azt is, hogy a béltartalom állagát és tovahaladó képességét a benne lévő kötött víz határozza meg.

"Laboratóriumi kutatásaim során, amikor megismerkedtem a mikrobiális cellulózzal - amit később primbiotikumnak neveztem el -, csak arról volt tudomásom, hogy a belőle készült gél ehető, és egyedülállóan magas kötött víztartalma van. Azért figyeltem fel erre a tényre, mert kutatói pályafutásom folyamán az élő sejtek által kötött vízzel foglalkoztam. Ha megiszunk egy pohár vizet, akkor annak a nagyobb része felszívódik, csak a kisebb része marad a béltartalomban. " - Dr Hummel Zoltán
Egészséges a bélflórád?
Ha állandóan fáradt vagy, szélgörcsök gyötörnek, annyira puffadtnak érzed magadat, hogy már a nadrágodat is ki kell gombolnod, nem tudsz megszabadulni súlyfeleslegedtől, és nem jó az emésztésed, akkor érdemes egy alapos méregtelenítést végezni, amelyet a belek tisztításával, rendbetételével ajánlott kezdeni. Csak a tiszta belekben és kötött víz jelenlétében élnek meg az egészségért felelős baktériumok.

Ha viszont bekapunk egy kanál mikrobiális cellulózt tartalmazó gélt - melyben csak néhány tizedgramm cellulózmikrorost van, ami kocsonyássá teszi a vizet -, akkor a gélben lévő víznek csak a kisebb része szívódik fel, a nagyobb része bennmarad a béltartalomban. Ez tisztító hatást biztosít a bélrendszernek, megteremtve a bélflóra kialakulásához és fennmaradásához szükséges vízmennyiséget - magyarázza dr. Hummel Zoltán, majd hozzáteszi:

Minden vitamin felfedezéséért Nobel-díjat adnak. A vitamin a szervezetünk számára létszükséglet, nem élhetünk nélküle. Az egészséges bélflóra nélkül sem élhetünk, mert rengeteg vitamin, ásványi anyag és nyomelem felszívódásában segít.

A primbiotikum felfedezése feltárta, hogy miért szükségesek az étkezési rostok az egészséges bélflóra kialakításához. A professzor felfedezte azt is, hogy minél hidratáltabbak az étkezési rostok, annál hatékonyabbak a bélflóra vízellátásában és erősödésében. A hidratált rost a bélflóra létszükséglete, így mindannyiunké is.

Ezek a tünetek:


•Figyelmeztető tünetek, hogy valami nincs rendben:
•Minden aprócska vírus lever a lábadról, sokat betegeskedsz, gyakran megfázol
•Hasad gyakran felpuffad, a székleted rapszodikusan változik, szélgörcsök kínoznak, elégtelen az emésztésed
•Ételallergiás leszel
•Hiába diétázol megfelelően, nem tudsz szabadulni a pluszkilóktól
•Fáradékony, erőtlen, gyakran ingerlékeny vagy, hullámzó a kedélyed
•Nem múló bőrproblémáid vannak
•Rossz a szájízed, erős szagú a székleted
•Visszatérő fejfájásaid vannak
•Csillapíthatatlan éhséget érzel
•Candida-fertőzésed alakul ki
•Hasmenésed vagy székrekedésed van

Forrás: blikk.hu/blikk_aktualis/nobel-dijat-kaphat-a-magyar-talalmany-2012247/
AJÁNLOTT FOGYASZTÁSA:
Megelőzési célból napi 1 evőkanál étkezések idejében, indokolt esetben napi 2-3x1 evőkanál étkezés előtt vagy közben. Nagy vízmegkötő képessége miatt a kívánt hatás eléréséhez nagyon sok folyadékot kell fogyasztani, legalább 2-3 litert naponta! Ez nagyon fontos. A család minden tagjának ajánlott egymás után 2-4 flakon elfogyasztása. A kúra megismétlése 1-1 flakonnal fél évenként ajánlott.

Egészen kis gyerekek is fogyaszthatják. (nekik egy-két teáskanál az ajánlott napi mennyiség).
Túladagolni nem lehet, természetes élelmiszer!MELLÉKHATÁS:
probiotikum érzékenység esetén rövid idejű enyhe hasmenés jelentkezhet, egyes esetekben pedig testsúlycsökkenés észlelhető (a vastagbelek lerakódásainak kiürítése következtében)

CSOMAGOLÁS: 450g/flakon Eredeti (sűrű) MC gél, hűvös helyen kell tárolni (5-10 °C). felbontás előtt le kell hűteni.


30. Netboszi 2010. 07. 11. 9:44:37
Rákbetegek fóruma
Ez nem grafománság, tény hogy nagyon jó, és magyar találmány ez is.

biogél, MC gél, hummel gél, primbiotic gél,

Eredeti (sűrű) Hummel Mikrorostos gél
Teljes béltisztítás, méregtelenítés extra tisztító erővel!
Bélflóra helyreállítás 14 pre és probiotikummal.
mikrorostos gél, mikrorostos biogél
Hippokrates mondta: "a halál a belekben lakozik!"
Immunrendszerünk 70%-a a vastagbélben lakó bélflóra,...

Miért használ több ezer embernek a Hummel gél?
Erről dr Hummel Zoltán a televízióban is nyilatkozott.

Az egészségABC műsorában megszólal egy elégedett termékhasználó is (videó középső harmada a gélről szól)

Mindenféle (tényleg mindenféle!) bélrendszeri problémát megszüntet:
székrekedés - szorulás, hasmenés, puffadás, bélgázok, gyomorsav-reflux
(pl. bélösszenövést értelem szerűen nem.)
Testsúlycsökkenést okoz, mivel kivezeti a bélsarat (lehet 1-5 kg is!)
Mikro rostjának köszönhetően képes kisöpörni akár több évtizedes odakövesedett bélsarat is, így felszabadítja a bélbolyhokat, ezáltal fel tudnak szívódni az ásványi anyagok, vitaminok, tápanyagok, nyomelemek, minden ami fontos a szervezetnek. Pótolja a hiányos bélnyálkahártyát, akkor is, ha ez teljesen kiveszett. Visszatelepíti a bélrendszerünkben fontos szerepet betöltő pre- és probiotikumokat, 14 törzset
A mikrorostok olyan miniatűr káros anyagokat is "elkapnak", amire a növényi rostok nem képesek és kivezetik a bélrendszerből, emiatt a méregtelenítésben a legjobbak, versenytárs nélkül.
Meggátolja a fertőző kórokozók szaporodását, a gél teljes rendet rak gyomrunkban és bélrendszerünkben
Fekélyeseknek és poliposoknak ez a megoldás: rostjaik nem szakítják fel a sebeket, mivel a gyomorsavat megfogja, nem marja a sebeket, a gél hatása végett fokozatosan visszahúzódnak a polipok, melyek egyébként komoly gondot okoznának
Megszünteti az allergiás reakciókat, mivel kitakarítja a toxikus salakanyagokkal telt bélrendszert, a gél minden kórokozót magával visz. Ezért a bélbolyhokon keresztül nem tudnak visszaszívódni a méreganyagok.
Chron-betegség, IBS, vastagbélgyulladás, vékonybél és vastagbél közötti záróbillentyű gyulladás, bélfekély, polipok, bélférgek, élősködők okozta panaszok esetén is használ
Koleszterin szintet kedvezően befolyásolja
II. típusú cukorbetegség esetén csökkenti a mért értékeket, cukorszintet normalizálja
Szinbiotikum (mint az anyatej, méhpempő)
Hogyan működik a Hummel Mikrorostos gél?
Miért fontos az ép bélflóra és bélnyálkahártya?
Naponta kb. 4 kg nyálkát termelünk az emésztés alatt. Ez a nyálka védi és tisztítja belsőnket. Ebben a nyálkában több mint 6 milliárd szervezetbarát baktérium és élesztőgomba él, ezt nevezzük bélflórának. A bélflóra előemészti a táplálékainkat és megvéd a kórokozó baktériumok és élesztőgombák elszaporodásától a beleinkben. A mai, tartósítószereket, gyógyszereket tartalmazó táplálkozás közepette, alig találhatók olyanok, akiknek teljesen ép a bélflórája és a bélnyálkahártyája.

Mi az oka annak, hogy nem csak az emésztőrendszerünkre van jó hatással, hanem az egész szervezetünkre is?
Erre egyetlen válasz van: a bélfalon keresztül tisztítja a vért is. Márpedig, ha a vérünk tisztul, a sejtjeink is tisztulnak! Ezenkívül a bélflórát állítja helyre a 14 törzs(ezzel világ első) pre és probiotikummal. Minden emésztőrendszeri problémáért egy-egy bélbaktérium a felelős, akkor is ha nincs, akkor is, ha kevés van belőle.

Hogyan zajlik ez a folyamat szervezetünkben?
Nemcsak az fontos, hogy ne kerüljön a testünkbe több káros anyag, hanem az is, hogy a már bennünk lévők kikerüljenek. Ez különösen egy beteg esetében fontos. A betegségben megtámadott, és elhalt sejtek "törmelékeinek" sokasága található a beteg vérében. A "törmelékek" eljuthatnak a test legkülönbözőbb részeihez, ahol betegségeket okozhatnak. Ezek a rákos betegségeknél különösen veszélyesek lehetnek, az áttétek miatt. A bélbolyhok kapillárisaiból a gél "átszívja" a szennyeződéseket és törmelékeket a bélcsatorna belsejébe, és összegyűjtve azokat, a széklettel eltávolítja. Ahogy nem lehet felmosni felmosórongy nélkül, nem lehet tisztítani (méregteleníteni) gél nélkül sem (csak folyadékkal, kisebb hatékonysággal ugyan, például ún. méregtelenítő teával). Valaminek mindig össze kell szednie a szennyes folyadékot, ez a gél esetében a mikrorostok feladata.

Mi a szerepe a gélnek a vitaminok, ásványi sók és nyomelemek felszivódásánál?
A gél szervezetbarát mikroflórát is tartalmaz, mely előemészti a táplálékot. Tehát a gél biológiailag aktív, emésztő enzimeket és mikroorganizmusokat tartalmaz. A bélflóra és a hozzáadott baráti mikroflóra által "előemésztett" vitaminok és ásványi anyagok mindig organikus formában és megfelelő arányban jutnak be sejtjeinkbe. A napi ajánlott vitaminmennyiség töredéke is elég ekkor. Az említett problémák kiküszöbölésére a vitaminokat, ásványi sókat és nyomelemeket nem tablettában adjuk fogyasztásra, hanem a gélben. Ez a gél a hiányos bélnyálkahártyát pótolhatja. A gélben lévő szervezetbarát, aktív mikroflóra pedig a bélflórát egészíti ki probiotikumokkals. Természetes vitaminkészítmények fogyasztása után megvizsgálva a vér vitamin- és nyomelem szintjét, a szint megfelelőnek mutatkozik. Vizsgálatok azt mutatták, hogy azoknál, akiknek a bélflórája hiányosságokat mutatott, igaz, hogy megfelelő volt a vérszint, a sejtek viszont mégis vitaminhiányt mutattak. Az egészséges bélflórájúaknál viszont a sejtek nem mutattak vitaminhiányt. Ebből következik, hogy a bélflóra úgy emészti elő a vitaminokat, nyomelemeket, hogy ellátja ún. ko-faktorokkal, ko-enzimekkel, melyek segítik bejutni őket a sejtbe. Vagyis, nem elég a vitaminoknak, nyomelemeknek csak a bélbe és a vérbe bejutni, a sejtekben van rájuk szükség.

Miért tisztítanak jobban a mikrorostok a növényi rostoknál?
Mert vékonyabbak. A mikrobiális mikrorostok akár ezerszer vékonyabbak a növényi rostoknál. Olyan a különbség, mint a hajzatunk és a bokor ágai között. A mikrorostok összfelülete sokkal nagyobb, így több és kisebb salakanyagot képesek megkötni. Ezek a szálacskák is cellulóz molekulákból állnak, a növényi rostokhoz hasonlóan, csak vékonyabbak.

Összefoglalva:

•MIKROROSTOS GÉL = egyenletes vitamin- és nyomelem-felszívódás, nemcsak a vérben, de a sejtekben is.
•MIKROROSTOS GÉL = extra tisztító erő = nemcsak tisztított emésztőrendszer, de tisztított vér és tisztított sejtek is.
TELJES TISZTíTÁS, MÉREGTELENíTÉS EXTRA TISZTíTÓ ERŐVEL.

Átlagosan 400 fajta baktérium van bélrendszerünkben, melyek számunkra fontosak. Sokan hallottak a bifidus essenzisről, ez egy a 28 családból, hogy ez az egy segítsen bélflóránkon, ahhoz napi 2-3 liter kefirt kellene megenni, számolva az összes mellékhatásával.

A szervezetünk gyakran elsavasodik, emiatt egyre több só lesz bennünk, mivel a sav megköti a kalciumot és káliumot, ezért kialakul bennünk nagyon sok sókristály. Csontritkuláshoz vezet, ha nincs kitisztítva a bélflóra, mivel a savak nagyon sok kalciumot kötnek meg és azt a mennyiséget a csontrendszertől veszik el. A beöntés nagy problémája az, hogy kimossuk a bélflórát is. A béltartalom maximum 1,5 kg lehetne, annak a fele a bélflóra (kb. 8-10 milliárd baktérium). A megfelelő vasfelszívódás konkrétan az egyik fajta bélbaktériumnak köszönhető, nélküle nem szívódik fel. A Gél a felszívódást lassítja és állandósítja, folyamatossá teszi. A gyomorsavat is megköti és folyamatosan engedi ki. Gyomorfekélynél a gél lefedi a sebeket és a gyomorsavat egyenletesen engedi ki magából. Ennek köszönhető, hogy a betegségben szenvedőknél sokkal gyorsabban áll be a javulás. Cukorbetegségnél, mivel mindent megfog a gél, ezért a szénhidrátot lassan engedi ki, így nem nő hirtelen a vércukorszint, segítséget nyújt a II. Diabetes betegeknél.

Miért kell mindenkinek a probiotikum?
Az egészséges bélflóránkat milliárd számban alkotják szervezetbarát baktériumok és élesztőgombák. Ezek segítenek az emésztésben, az egészséges széklet kialakításában. A gyógyszerek (különösen az antibiotikumok) szedése és a tartósítószerekkel teli táplálékaink fogyasztása pusztítja a bélflórát. Ennek, a rossz felszívódáson kívül, nagyon sokféle káros következménye lehet. (Egyik ilyen a Candida albicans terjedése.) A Hummel gélre jellemző, hogy többféle szervezetbarát baktériumot és élesztőgombát tartalmaz, melyek igen aktívak. Az aktivitásukra számunkra azért van szükség, hogy a patogén kórokozóinkat le tudják győzni.

A gél baktériumai:
Acetobacter xylonum, Acetobacter xylinoides, Gluconobacter gluconicum, Acetobacter aceti, Acetobacter pasteurianium, Acetobacter ketogenum.

Élesztőgombái:
Schizosaccharomyces pombe, Saccharomyces ludwigii, Pichia fermentans, Mycoderma, valamint Torula és Apiculatus eredetű élesztőgombák életközössége.

A Hummel mikrorostos gél, mint tartós antioxidáns.
Az antioxidáns hatás mérhető! A legjobb mérőszám erre a célra a redoxpotenciálból számolható rH2 (pH-tól független elektronátadó-képesség).
Az antioxidáns (elektronleadó) tulajdonságokkal rendelkező ételek és italok alacsonyabb rH2 értékűek, mint az oxidáló (elektronelvonó) tápanyagok. Az antioxidáns (elektronleadó) közeg semlegesíti a roncsoló szabadgyököket, melyeket a mai tudomány az öregedés és a rák kialakulásáért tart felelősnek.
Mértük a cellulóz gél rH2 értékét, mely a friss gyümölcsökből és zöldségekből készült pépekkel hasonló értékeket mutatott.

De! Amíg a legtöbb gyümölcs- és zöldségpép gyorsan elvesztette antioxidáns tulajdonságát, addig a cellulóz gél rH2 értéke nem változott számottevő mértékben.

(Az általunk vizsgált zöldségpépek közül a hagyma- és a búzafűpép tartotta legtovább az antioxidáns képességét.) Tehát, ha cellulóz gélt fogyasztunk, az emésztőcsatornánk teljes hosszában megmarad az antioxidáns képesség, még a vastagbélben is.


A cellulóz gél probiotikus mikroflórája úgy hat, mint egy antibiotikum?
Nem. Egy szélessávú antibiotikumos kezelés a bélflórát tönkreteszi. Annak regenerálódása veszélyes időszak, mert kórokozók szaporodhatnak el ezen idő alatt. Ha probiotikumot kap az emésztőrendszer, az erősíti a szervezetbarát baktériumok elszaporodását. Ha viszont erős szervezetbarát bélflórával rendelkezünk, akkor az gátolja a kórokozók elszaporodását, azáltal, hogy eleszik a táplálékot a patogének elől az erősebb baráti baktériumok. Tehát tekinthető ilyen értelemben antibiotikumoknak is a probiotikumok.

A létfontosságú aminosavakat, ásványi sókat és nyomelemeket, ideális esetben, táplálékainkkal kellene fogyasztanunk. Ennek több akadálya is van, de kettőt feltétlenül érdemes megemlíteni. Az intenzív agráripari termelés komoly kémiai hatásnak tette ki a termőtalajt. A kémiai hatások egyik következménye, hogy elpusztult a talaj baktériumainak nagy része, mely a gyökerek közelében a felszívódást segítette. A baktériumok nélkül már a növények sem tudják felszívni a létfontosságú anyagokat. Régen a talajt szerves trágyákkal táplálták, amelyek nemcsak a foszfort, káliumot és a nitrogént pótolták a talajnak, hanem a trágya szalmaszálainak cellulózrostjai között nagyon gazdag mikro flóra tenyészett.

Bio módon, szerves trágyázással, a talaj mikro flórája is gazdagodott. A hiányos talajmikroflóra miatt a nem biomódon termesztett növények már eleve nem tartalmazzák a létfontosságú tápanyagokat. Sajnos, a mai kor emberének bélflórájával ugyanaz történt, mint az "intenzív talajerőgazdálkodás" talajflórájával. Mi, a műtrágyák kémiai hatása helyett, a gyógyszerek, különösen az antibiotikumok, és tartósítószerek kémiai hatásaival pusztítjuk a bélflóránkat. Ehhez még hozzájárul az, hogy kevés nyers ételt fogyasztunk, helyette nagyon egyoldalúan válogatott főtt és sült, rostmentes, ételeinkkel az egészséges bélnyálkahártya sem alakulhat ki. Ennek az a következménye, hogy hiába fogyasztjuk el a napi szükséges vitaminokat, ásványi sókat és nyomelemeket, az nem fog felszívódni a hiányos nyálkahártya és bélflóra miatt. A vitamin-készítményekre ráírt napi ajánlott mennyiségek már úgy vannak megállapítva, hogy a mai kor emberének hiányos bélflóráját veszik alapul. Ha tablettában fogyasztjuk vitaminjainkat, akkor ugyan beszedünk elégséges mennyiséget, de a megfelelő arányt sohasem tudjuk eltalálni. Az egészséges bélflóra által "előemésztett" vitaminok és ásványi anyagok viszont mindig organikus formában és megfelelő arányban jutnak be sejtjeinkbe, és a napi ajánlott vitaminmennyiség töredéke is elég, ha minden a szükséges megfelelő arányban jutott be, mert ekkor szinergista módon segítik egymást a megfelelő arányban lévő vitaminok, ásványi sók és nyomelemek.

Az említett problémák kiküszöbölésére a vitaminokat, ásványi sókat és nyomelemeket nem tablettában adjuk fogyasztásra, hanem Hummel cellulóz gélben.
Ez a gél az egészséges bélnyálkahártyát helyettesíti. A gélben lévő szervezetbarát, aktív mikro flóra pedig az bélflórát helyettesíti. A gél cellulózrostjai nem emészthetők, tehát végigmegy az egész tápcsatornán, nagyon jó a megkötő képessége, így a benne lévő vitaminokat és nyomelemeket egyenletesen, nem hírtelen, adja át a bélbolyhoknak. Így a vérplazma vitaminszintje hosszan tartja a kívánatos szintet.
Ha a növényekből természetes módon kinyert vitaminokat, ásványi sókat és nyomelemeket teszünk a gélbe, akkor szerves módon és megfelelő arányban jutunk a vitaminokhoz, aminek az a következménye, hogy nem kell kémiailag mérgezni a szervezetünket a szintetikus vitaminkészítmények túldozírozásával. Szintetikus vitaminokon még nem nőtt fel generáció, nem tudjuk, hogy mit okoznak a szervezetünkben...

A Hummel GÉL miért tisztít?
Az ételeinkbe és italainkban lévő rostoknak egyik legfontosabb feladatuk, hogy tisztítsanak. A rostok nagyon vékony szálacskákból állnak össze, ezek a szálacskák nagy felületet jelentenek, amely felületekre ún. fizikai adszopcióval rátapadnak a különböző részecskék. A tollseprűt például ezért kell gyakran kirázni, mert sok porszemcsét fog fel. A hajunk is nagyon jó megkötő, még a gázokat is megköti, hajunk elárulja, ha füstös kocsmában jártunk. A haj szálai megkötik a gázrészecskéket, egy bozót ágai viszont csak egy teniszlabda méretű tárgyat képes megkötni.
A molekulák nagyon kicsiny méretűek, megkötésükhöz nagyon vékony méretű szálacskák kellenek. Fölösleges salakanyagaink vízben vannak feloldva a szervezetünkbe jutott vízben nem oldódó méreganyagaink, viszont általában molekuláris állapotban "kószálnak". Hogy ezeket a szabadon "kószáló" molekulákat is megtudja kötni a rostanyagunk, ahhoz nagyon vékonynak kell lennie. A fizikai adszorpció lényege hogy vízben oldódó és nem oldódó anyagokat is megköt.

Terméktapasztalatok:
Mivel eléggé savas a gyomrom és több alkalommal émelygek a feketekávétól. Általában gyümölcsöktől, savanyúságoktól, szénsavas üdítőktől savtúltengésem van. Amióta a Hummel gélt veszem be étkezés előtt, azóta normalizálódik a gyomrom állapota. Két hónapos kúra után rendbe jöttem. Igen, bevált a módszer.
Bognár Csaba

9 évvel ezelőtt súlyos emésztőrendszeri - összetett - megbetegedést diagnosztizáltak: nem képződik elegendő mennyiségű és összetételű emésztő enzim a szervezetemben, amit mesterségesen pótolni kell. Rostszegény, szigorú diétát írtak elő. Az előírt gyógyszer dacára, több a szenvedéses nap és rossz közérzet, mint a probléma nélküli. Állandó puffadtság, emésztetlenség, rendetlen székelés (elmaradás, hasmenés váltakozásával), semmihez nem hasonlítható rossz közérzet, - az erre rendelt, tüneti kezelések csak ideig-óráig hatnak.
2007.szeptember 19.-e óta fogyasztom a Hummel gélt, naponta 1 evőkanállal, mert erre a mennyiségre reagál jól a szervezetem. Minden reggel éhgyomorra egy pohár citromos, langyos vizet iszom, pár falat evése után, veszem be a napi gél adagot és rögtön utána egy pohár tiszta vizet iszom.
Érdekesen "működik" bennem a gél: kimaradó széklettel "indít", a 4. napon a puffadás teljesen megszűnik, és aznap délutántól normalizálódik és rendszeressé válik.
A közérzet tökéletes. Igaz az előírt szigorú diétán nem változtatok, de több - nem javasolt ételféleséget, gyümölcsöt is tudok fogyasztani a gél szedése óta.
Illés Ágnes

Engem is meglepett mit tud a mikrorostos gél. Csak azért kezdtem el enni, mert benn e volt a terméksorban és annyi jót írtak róla. De úgy gondoltam nekem az emésztésem teljesen rendben van, nemigen fog mit befolyásolni. Mást tapasztaltam. Az első héten két kg a további hetekben egy-egy kg esett le rólam. 16 kg plussz maradt rajtam szülés után. két hónap alatt annyit változott a combom és a hasam hogy új nadrágokat kellett vennem mert amiket két hónapja vettem azokat már lógtak rajtam. Most még kb 5 kg felesleg van rajtam, a fogyás lelassult a belső tisztításon túl vagyok. Nem hittem volna hogy lesz még nekem lapos hasam...
Marosffy Veronika

Két és fél éve volt egy hasnyálmirigy gyulladásom amit rendesen megsínylett a szervezetem, nehéz volt a talpra állás .Szigorú diéták és szigorúan követendő orvosilag előírt szabályok és gyógyszerek alkalmazásának sorozata, sorozatai követték egymást. Elkezdtem fogyasztani a Hummel gélt és néhány napon belül észrevehető változást tapasztaltam. Egy hónap után helyre ált a vércukor és koleszterin szintem. Ma már bátran megeszem a legpikánsabb és finoman fűszerzett ételeket is. A gél fogyasztása előtt ez nagy önuralmat igényelt mert szakács a szakmám és szeretem a finom magyaros teleket.
Lőkös Zoltán

Gyermekkkoromban szinte nem telt úgy el tel,hogy a háziorvosom ne írt volna fel egy kis antibiotikumot, így az immunrendszerem meggyengült az évek során ,és allergiás lettem ,szinte minden növényre, es sokféle élelmiszerre.Mielőtt megismertem a Mikrorostos Hummel gélt szinte rettegés volt a táplálkozás, ha nem otthon ettem ,hogy mit tartalmaz az adott étel,de a gélnek köszönhetően nem puffad fel a hasam,sok allergiás ételt tudok fogyasztani,nincs hasmenesem (allergia),de meg a székrekedésemen is javított Pécs, 2007.12.19
Oláh Anita

Több, mint 10 éve cukorbeteg vagyok 23-as és mérhetetlen cukorral, napi 5x inzulinoztam magam, sokszor 40 egységgel is. A magas cukortól tetőtől-talpig ekcémás sebek borítottak. Tavaly áprilisban a lányom lepett meg egy Hummel géllel, amit elkezdtem szedni és azt vettem észre, hogy egyre kevesebb a cukrom, elkezdtek leszáradni a sebek, és fogytam egy hét alatt 4 és fél kg-ot. Egy év elteltével a cukrom még mindig csak 6-7, és a sebek sem jöttek vissza! A 40 egység helyett csak 10-12-t adok, és délben már nem kell inzulin.Köszönöm a gélnek, hogy segített nekem és a kis unokámnak is.Tisztelettel:
Dienes Mihályné


Legfontosabb megemlítenem, hogy három éve rendszeresen fogyasztom a Hummel mikrorostos gélt rendszeresen. Kezdetben egy, mivel tapasztaltam, hogy nekem használ, most már két flakonnal is elfogyasztok havonta.
Hetven éves leszek egy hónap múlva, és koromhoz képest igen jó erőben vagyok. (Az elmúlt hét végén pl. résztvettem egy 20 km-es hegyi túrán, ami felfelé kb 550 m, lefelé 750szintkülönbség leküzdésével járt.)
Sokáig magas vérnyomással küszködtem, napi három vérnyomáscsökkentő tablettát szedtem. Ma már csak egy fél tablettát szedek, és 120/75 körül szokott lenni a vérnyomásom.
Azelőtt ha egy napot kihagytam a tabletták szedésében 160-170-re ment fel, ma két napot is kifelejtek néha, csak a harmadik nap kezd emelkedni a vérnyomásom.
A múlt évben az urológián javasolták, hogy vizsgáltassam meg a szivemet. A kardiológus javaslatára február végén alávetettem magam egy koszorúér vizsgálatnak, ahol azt állapították meg, hogy semmiféle koszorúérbetegségem nincs. Ez különösen azért érdekes, mert korábban voltak enyhe szívpanaszaim, és a szívultrahang vizsgálat is mutatott ki "hátsófali akinézist".Most semmiféle panaszom nincs.
Régebben a koleszterinszintem sem volt egészen jó, ma minden vérzsír eredményem tökéletes. Cukorbeteg vagyok.és naponta négyszer adok magamnak inzulint, így a vércukorszintem is rendben van, és a cukorbetegség minden szövődménye elkerült eddig.
A múlt hónapban meghallgattam Dr. Hummel Zoltán előadását, amiben elmondta, hogy a Hummel mikrorostos gélben NADH enzim is van. Valakitől korábban hallottam, hogy az egy "csodaszer" de nagyon drága. Elkezdtem az interneten keresgélni. Sok angolnyelvű oldalon írtak jó dolgokat, csak az volt a baj, hogy bár értem az angolt, de nem az orvosi nyelvet. Így megpróbáltam a magyar lapokat is megnézni, és ekkor jött a csodálkozás számomra. Itt is olvastam régi szép külföldi orvosi sikereket, de magyarrokról nem találtam semmit. Megtudtam, hogy a NADH enzim használ a parkinson kóros, az alzheimer kóros, a depressziós, a krónikus fáradtságban szenvedő embereknek, javítja a kardiovaszkuláris rendszer állapotát, rugalmasabbá teszi az érfalakat, elősegíti a szervezetben az ATP molekulák szintézisét (ez a sejtek legfőbb energiaforrása), emeli a szellemi és az izomerőt, oldja a depressziót, segít az álmatlanságban szanvedőknek, elősegíti a nagy időeltolódáshoz való alkalmazkodást azok részére, akik nagy távolságra utaznak.
Kapható Magyarországon is tízezer forint feltti áron egy havi adag. Most már tudom, hogy velem nem csoda történt, vagy ha igen azt Dr Hummel tanár úrnak és a gélnek köszönhetem. Úgy gondolom, hogy az a többi sok jó dolog amiért eddig is fogyasztottam a gélt, már csak ráadás, de az is páratlan.

dr Hummel Zoltán-ról újságcikk is készült:
Nobel-díjat kaphat a magyar találmány
2010-02-28 14:21:00

Testünk 70 százaléka víz, ennek kisebb része a plazmában és a sejtközötti állományban található, nagyobb része pedig hidratációs állapotban, a sejtekben fehérjerostokhoz kötötten van jelen. A béltartalomban is ilyen kötött víz van, mennyisége pedig függ az elfogyasztott táplálék rosttartalmától és a bevitt folyadék mennyiségétől.

Dr. Hummel Zoltán felfedezte, hogyan tudnak a rostok több vizet megkötni és a bélcsatornában tartani
Ha nem eszünk rostdús táplálékot, akkor a bevitt folyadék hamar felszívódik a véráramba, onnan pedig a vesébe, ahol kiválasztódik. Tehát számunkra a kötött víz sokkal jobban felhasználható, mert tovább hozzáférhető, mint az ivóvizekben és ivólevekben lévő folyékony víz. Fontos tudni azt is, hogy a béltartalom állagát és tovahaladó képességét a benne lévő kötött víz határozza meg.

"Laboratóriumi kutatásaim során, amikor megismerkedtem a mikrobiális cellulózzal - amit később primbiotikumnak neveztem el -, csak arról volt tudomásom, hogy a belőle készült gél ehető, és egyedülállóan magas kötött víztartalma van. Azért figyeltem fel erre a tényre, mert kutatói pályafutásom folyamán az élő sejtek által kötött vízzel foglalkoztam. Ha megiszunk egy pohár vizet, akkor annak a nagyobb része felszívódik, csak a kisebb része marad a béltartalomban. " - Dr Hummel Zoltán
Egészséges a bélflórád?
Ha állandóan fáradt vagy, szélgörcsök gyötörnek, annyira puffadtnak érzed magadat, hogy már a nadrágodat is ki kell gombolnod, nem tudsz megszabadulni súlyfeleslegedtől, és nem jó az emésztésed, akkor érdemes egy alapos méregtelenítést végezni, amelyet a belek tisztításával, rendbetételével ajánlott kezdeni. Csak a tiszta belekben és kötött víz jelenlétében élnek meg az egészségért felelős baktériumok.

Ha viszont bekapunk egy kanál mikrobiális cellulózt tartalmazó gélt - melyben csak néhány tizedgramm cellulózmikrorost van, ami kocsonyássá teszi a vizet -, akkor a gélben lévő víznek csak a kisebb része szívódik fel, a nagyobb része bennmarad a béltartalomban. Ez tisztító hatást biztosít a bélrendszernek, megteremtve a bélflóra kialakulásához és fennmaradásához szükséges vízmennyiséget - magyarázza dr. Hummel Zoltán, majd hozzáteszi:

Minden vitamin felfedezéséért Nobel-díjat adnak. A vitamin a szervezetünk számára létszükséglet, nem élhetünk nélküle. Az egészséges bélflóra nélkül sem élhetünk, mert rengeteg vitamin, ásványi anyag és nyomelem felszívódásában segít.

A primbiotikum felfedezése feltárta, hogy miért szükségesek az étkezési rostok az egészséges bélflóra kialakításához. A professzor felfedezte azt is, hogy minél hidratáltabbak az étkezési rostok, annál hatékonyabbak a bélflóra vízellátásában és erősödésében. A hidratált rost a bélflóra létszükséglete, így mindannyiunké is.

Ezek a tünetek:


•Figyelmeztető tünetek, hogy valami nincs rendben:
•Minden aprócska vírus lever a lábadról, sokat betegeskedsz, gyakran megfázol
•Hasad gyakran felpuffad, a székleted rapszodikusan változik, szélgörcsök kínoznak, elégtelen az emésztésed
•Ételallergiás leszel
•Hiába diétázol megfelelően, nem tudsz szabadulni a pluszkilóktól
•Fáradékony, erőtlen, gyakran ingerlékeny vagy, hullámzó a kedélyed
•Nem múló bőrproblémáid vannak
•Rossz a szájízed, erős szagú a székleted
•Visszatérő fejfájásaid vannak
•Csillapíthatatlan éhséget érzel
•Candida-fertőzésed alakul ki
•Hasmenésed vagy székrekedésed van

Forrás: blikk.hu/blikk_aktualis/nobel-dijat-kaphat-a-magyar-talalmany-2012247/
AJÁNLOTT FOGYASZTÁSA:
Megelőzési célból napi 1 evőkanál étkezések idejében, indokolt esetben napi 2-3x1 evőkanál étkezés előtt vagy közben. Nagy vízmegkötő képessége miatt a kívánt hatás eléréséhez nagyon sok folyadékot kell fogyasztani, legalább 2-3 litert naponta! Ez nagyon fontos. A család minden tagjának ajánlott egymás után 2-4 flakon elfogyasztása. A kúra megismétlése 1-1 flakonnal fél évenként ajánlott.

Egészen kis gyerekek is fogyaszthatják. (nekik egy-két teáskanál az ajánlott napi mennyiség).
Túladagolni nem lehet, természetes élelmiszer!MELLÉKHATÁS:
probiotikum érzékenység esetén rövid idejű enyhe hasmenés jelentkezhet, egyes esetekben pedig testsúlycsökkenés észlelhető (a vastagbelek lerakódásainak kiürítése következtében)

CSOMAGOLÁS: 450g/flakon Eredeti (sűrű) MC gél, hűvös helyen kell tárolni (5-10 °C). felbontás előtt le kell hűteni.


31. Sanyi 2010. 07. 10. 2:31:15
Rákbetegek fóruma

Ezen az oldalon segítünk Neked eligazodni a gyógynövények rengetegében: mi mire való, mikor érdemes, ajánlatos fogyasztani, mikor nem szabad, stb., és néhány hasznos receptet, tanácsot is találsz majd, amelyeket alkalmazhatsz otthon. További receptekért, tanácsokért fordulj hozzánk bizalommal, egy kis beszélgetés, kikérdezés után panaszaidra személyre szabott gyógynövénykeveréket állítunk össze.


Kedves Forumlakok!
Par uj info.
Angeleyes!Olvasdd figyelemmel a kurkumarol szolo cikket.Fekete borssal egyutt sokkal hatasosabb!
Utana neztem angol nyelvu oldalakon is,mind ajanlja a borsot melle!!!Mas ha nem birod az izet,akkor vegi kapszulakba is toltheted,ugy talan konnyebb.
Szep reggel mindenkinek,jo olvasast,gyogyulast.Kurkuma és Feketebors
Máriatövis
Olajfa levél
Megfázásra

Aloe Vera, a 2000 éves gyógyszer

Az aloe vera mint gyógynövény a húsos leveleiből kivonható gélnek köszönheti hírnevét. Idáig több mint 240 féle növényi hatóanyagot azonosítottak benne.
A D-vitamin kivételével megtalálható benne az összes vitamin, 20 féle ásványi anyag, 18 féle aminosav, rostok, baktérium-, vírus- és gombaölő hatású anyagok, enzimek, növényi hormonok. Az Aloe pótolja azokat a tápanyagokat, amik az élelmiszereinkből hiányoznak, és segít megszabadulni a felesleges vegyszermaradványoktól. Kiemelkedő a sejtregeneráló hatása, ebből származik az, hogy a bőrünkre gyakorolt egyedüli hatása közismert. Kiválóan használható kozmetikai célokra ránctalanító, bőrmegújító, fiatalító hatása miatt. A regeneráló, sebgyógyító hatása rendkívül jól érvényesül sérülések esetén, legyen a kiváltó ok égés, vágás, horzsolás, harapás, műtét vagy bármi. Hámsejtek a testünk belsejében is vannak. Ezek borítják üreges szerveink belső felületét. Az Aloe sejtmegújító hatása belsőleges fogyasztás esetén is érvényesül. Ezért vált be kiválóan gyomorfekély, a vastagbél fekélyes, gyulladásos elváltozásai, székrekedés esetén. Immunrendszerre kifejtett jótékony hatása is a vékonybélben zajlik. Enzim és rosttartalma révén megtisztítja a vékonybél felszívó felszínét. A kesztyűujj-szerűen kidomborodó bélbolyhocskák közül eltávolítja az oda letapadt zsírban oldott vegyszermaradványokat. Ezáltal a vékonybél felszívó felszíne visszanyeri eredeti nagyságát.

Mivel az immunrendszerünk sejtjeinek kb. 70 %-a a belek falában található, az Aloe közvetlenül el tudja látni az immunsejteket a benne található tápanyagokkal. Így erősíti az immunrendszert, hogy hatékonyabban működhessen. A tisztítás megtörténte után regenerálja a felszívóhám esetleges sérüléseit. Ezzel megakadályozza olyan anyagok felszívódását, amelyeket az immunrendszer idegenként ismerne fel. Ez a hatás az ételallergiák megelőzéséért és kivédéséért felelős.

Az Aloe enzimtartalma révén tökéletesíti a fehérjék emésztését és ezáltal is akadályozza az immunrendszer számára idegen fehérjedarabkák keringésbe jutását. Ennek köszönhető, hogy az Aloe hatékonynak bizonyult egyes izületi elváltozásokban és autoimmun betegségekben.

Az Aloe Vera legfontosabb tulajdonságai:

Immunrendszer regeneráló
Gyulladáscsökkentő
Méregtelenítő
Vírusellenes, baktériumölő, csíraölő, gombaölő
Fájdalomcsillapító
Nyirok, emésztés serkentő
Meggyorsítja a gyógyulási folyamatokat (fekély, égési sérülés, fagyás)
Serkenti a hámosítást, a bőr regenerációját
Ha megadod a testednek mindazt, ami az egészséges működéséhez kell, akkor tud egészségesen működni. Jobb lesz az erőnléted, ellenálló képességed, munkabírásod, pihentetőbb az alvásod.

Az aloe vera növény kapható folyadékként és kapszulázott formában is.

Oldal tetejére

Barátcserje (agnus castus) - kis "csodanövény" nőknek

Ez a növény nagy segítséget nyújt a különböző nőgyógyászati problémákkal küzdőknek.

Elsődlegesen serkenti a női szervezetben a progeszterontermelést. A barátcserje termése mérsékli a menstruáció előtti panaszokat, az úgynevezett premenstruációs szindróma (PMS) tüneteit, tehát olyan panaszok esetén alkalmazható, melyek a menstruáció előtt akár egy-két héttel kezdődhetnek, és a vérzés jelentkezése után megszűnnek. A panaszok közé tartozhatnak testi és lelki természetű tünetek is, melyek megnehezítik a mindennapi munkát, és amelyek jelentkezhetnek fejfájás, bőrproblémák formájában, a mellek enyhe feszülésében, alhasi fájdalomban, idegességben, ingerlékenységben, továbbá hangulati ingadozásban, fáradékonyságban és alvászavarban.

A barátcserje kivonatát tartalmazó készítményt olyan nők is szedhetik, akik hormontartamú fogamzásgátló tablettát szednek, ugyanakkor a menstruációval kapcsolatban panaszaik vannak.

A tapasztalatok szerint a gyógynövény hatására a menstruációs zavarral küzdő nők jelentős részében a menstruáció rendszeressé vált, a ciklus második felében a progeszteron szint emelkedett. A növény hatóanyaga (anguzid) nem tartalmaz hormonokat, feltételezések szerint hatását az agyalapi mirigy működésére gyakorolt hatásán keresztül fejti ki, az LH hormon termelését szabályozva. A gyógynövény hatását 1-2 hónap folyamatos szedést követően kezdi kifejteni.

Oldal tetejére

Kurkuma és feketebors - májvédő, gyulladáscsökkentő

450mg kurkumin C3 komplex és 25mg bio feketebors kivonat.

Mire alkalmazható?

Védi és tonizálja a májat.
Rákmegelőző hatású (különösen a vastagbél rákos megbetegedése esetében).
Erős antioxidáns.
Serkenti a vérkeringést.
Javítja a szívfunkciókat.
Immunerősítő tulajdonságáról ismert.
A kurkumin C3 komplex egy - a kurkuma növényből nyert - szabadalmazott hatóanyag, melynek jótékony hatásairól jelenleg is folynak a kutatások: az Alzheimer kór-, rák- valamint a máj működési zavarainak lehetséges kezelése területén. Fentiek igazolásául szolgál a témában publikált számos kutatói tanulmány.

A kurkumát már az ősi ajurvédikus és kínai orvoslás is alkalmazta gyulladáscsökkentő céllal, emésztési zavarok- és májproblémák esetében éppúgy, mint problémás bőr kezelésében, sebgyógyításban.

Szintén ismert e növényről, hogy serkentően hat az epetermelésre, s az epehólyag egészséges ürülését is stimulálja. Állatokon végzett kísérletek szerint májvédő hatású, segít a daganatok kezelésében, gyulladáscsökkentő hatású, valamint egyes fertőzések kezelésében is hatékonynak találták.

A felszívódást 400%-ban megnövelő feketebors kivonattal együtt alkalmazva a kurkumin egy rendkívül erős szer a rákos és daganatos betegségek legyőzésében, mind a megelőzés mind pedig a kezelés fázisában hatékony segítséget nyújthat.

Ez a két növény most egy kapszulába zárva is elérhető.


32. Netboszi 2010. 07. 09. 17:40:42
Rákbetegek fóruma
Egy potenciálisan halálos betegségben a reménynek jó ára van, és sok "önzetlen" ember hajlandó is ezt a reményt jó pénzért eladni. Mire kiderül, hogy az egész hatástalan volt, a pénz már rég nála van.

A természetes anyagokban talán jobban bíznak az emberek - sok ilyenről állítják, hogy daganatellenes hatásúak. Van ezek között olyan, ami eljutott a klinikai vizsgálatokig?

Amerikában nagyon sok forrásból próbálnak természetes anyagokat keresni. Már csak azért is komolyan kellene venni ezeket - a szakmának is -, hiszen a taxánoktól kezdve a kininen át a digitáliszon, a morfinon keresztül nagyon sok mai napig a terápiás gyakorlatban lévő hatékony gyógyszer természetes eredetű. Először növényekből vonták ki, és csak utána szintetizálták és fejlesztettek belőlük gépsoron gyártható molekulát. Ha valaki előáll egy természetes kivonattal, és úgy gondolja, hogy annak pozitív hatása van, nem feltétlenül kókler, hiszen ott lehet benne a hatékony anyag. Ha viszont nem engedi át azon a szűrőn, ami a tudományos megítélést lehetővé teszi, hanem elkezdi árulni vizsgálatok nélkül, akár veszélyt is okozhat.

A fermentált búzacsíra kivonattal kapcsolatban mik a bizonyított klinikai eredmények?

Amit jelen pillanatban el lehet mondani, hogy ez egy ígéretes szer, hiszen az összes klinikai vizsgálati adat eddig pozitív. Több ezek közül már közlésre került: ilyen például a vastagbéldaganatos betegeken nyert vizsgálat. Melanomás betegeken is történt vizsgálat, ez még csak kongresszusi absztrakt formájában elérhető. A klinikai hatások pontos felmérésére azonban további vizsgálatokra van szükség megfelelő betegszámmal, megfelelő vizsgálati elrendezéssel, és megfelelő statisztikai erővel.

Az egyes ráktípusokban jelentkező hatásról külön-külön vizsgálatok kellenek?

Igen, ugyanaz a készítmény lehet az egyiknél hatékony, a másiknál esetleg nem. A terápiát nagyban befolyásolja, hogy melyik szervből indul ki a daganat. Egész máshogy reagál például a vastagbélben, a tüdőben, az emlőben vagy a hasnyálmirigyben lévő daganat, holott elvileg hasonlóak - mindegyik mirigyhámból kiinduló szövet.

Egyáltalán lehetséges akkor, hogy például a fermentált búzacsíra kivonat több ráktípusnál is hasson?

Amit a hatásmechanizmusáról eddig tudunk, annak alapján igen. Az experimentális vizsgálatok alapján nem valószínű, hogy a hatás csak egy bizonyos tumorhoz kötött, hiszen több különböző teszten is a szer pozitív hatást mutatott. De ez a klinikai gyakorlatban nincs egyértelműen eldöntve. Például a cukor metabolizmusra kifejtett hatása rendkívül izgalmas terület, de ezt csak hasnyálmirigy daganatsejteken vizsgálták. Még legalább három-négy különféle daganatsejten kellene ugyanezeket a vizsgálatokat elvégezni, hogy tisztábban lássunk.

Mit jelent a cukor metabolizmusra kifejtett hatás?

A daganatsejt 99-100 százalékban cukorból, glukózból meríti az energiaforrását. A daganatsejtek sokkal gyorsabban osztódnak, mint a körülöttük lévő szövet, ezért tud a daganat megnőni a szervezet rovására. Ha el tudom vonni a daganattól fő energiaforrását, a cukrot vagy gátolni tudom a cukor felhasználásában, nem tud olyan gyorsan osztódni, tehát le fog lassulni a daganat növekedése. A fermentált búzacsíra kivonat -az Amerikában végzett vizsgálatok alapján - pontosan ezt tudja. A leírtak szerint egyrészt csökkentette a sejtbe jutó cukor mennyiségét, és ezen felül még azt is befolyásolta, ami a sejten belül történik a cukorral. A cukor molekulákból a sejt felhasználná a szénatomokat a DNS illetve RNS, tehát a nukleinsavak szintézisekor, ami a sejtosztódás elengedhetetlen része. A nukleinsavban a cukor-foszfor lánc úgy működik, mint egy "létra szárai", erre kötődnek a nukleoidok, mint a "létra fokai". A daganatellenes szerek általában a "létra fokait", a nukleoidokat támadják, ezzel szemben a fermentált búzacsíra kivonat a "létra szárait" nem engedi felépülni. Ez megmagyarázza, miért lehet előnyös a citosztatikumok és ennek a szernek együttes alkalmazása, hiszen így egyszerre több ponton támadható a daganatsejt DNS szintézise.

Több kísérleti daganatellenes szerről állítják, hogy a természetes sejthalál, az apoptózis képességét állítják vissza a daganatos sejtekben - ez hogyan történik?

A programozott sejthalált legegyszerűbben a sejt "minőségbiztosítási rendszereként" lehet elképzelni. Minél többet osztódik egy sejt, annál több esély van arra, hogy valami hiba keletkezzék. Ezért a természet csak meghatározott számú osztódást engedélyez egy sejtnek, ami után az elpusztul. Egy fehérjelánc van a DNS végére kötve, amiből egy enzim minden sejtosztódásnál "levág" egy darabot. Ha a fehérjelánc elfogy, a sejtben beindul a programozott sejthalál, és elpusztul. Ez a "legbarátságosabb" módja a sejt pusztulásának, ugyanis az apoptózis során a sejt tulajdonképpen felszívódik, anélkül, hogy a környezetének bármiféle ártalmára lenne. Ha a daganatsejteket képesek lennénk apoptózisba vinni, nagyon szövetbarát módon pusztíthatnánk el őket.

Jól tudom, hogy a daganatsejteknek pont az az egyik hibájuk, hogy elvesztették az apoptózis képességét?

Ez nem teljesen egyértelmű. Egy részük valóban halhatatlanná válik, végtelen számú osztódásra képes. Vannak olyan betegből nyert daganatsejt-tenyészetek, amiket 40-50-60 éve tartanak fenn és használnak, és a sejtek folyamatosan osztódnak. Ma a daganatképződésnek alapvetően két elmélete van: az onkogén elmélet és az apoptózis elmélet. Az onkogén elmélet szerint, amikor a petesejt a hímivarsejttel egyesül, rendkívül felfokozott, ugyanakkor nagyon szabályozott sejtosztódás jön létre. A két sejtből néhány nap alatt egy több milliárd sejtet tartalmazó, precíz módon kialakított embrió jön létre. Ezután már nincs szükség az onkogének működésére - bár ott maradnak a DNS molekulában, gátlás alatt vannak. Az onkogén elmélet nagyon leegyszerűsítve azt mondja, hogy valamilyen hatásra egy ilyen gén felszabadul a gátlás alól, és beindítja egy sejtnél a gyors, de már szabályozatlan osztódást. Az apoptózis elmélet ezzel szemben azt mondja, hogy a programozott sejthalál szenved működési zavart, azaz nem pusztul el a sejt a megfelelő számú osztódás után, hanem daganat nő belőle. Mindkét elméletre léteznek kísérleti igazolások, de hogy egy adott beteg daganata melyik módon alakult ki, senki sem tudja megmondani.

Léteznek olyan szerek, amikkel be lehet avatkozni ezekbe a folyamatokba?

A természetes sejthalál képességét a fermentált búzacsíra kivonat az eddigi kísérletek szerint képes visszaállítani, az onkogénekre gyakorolt hatásáról nincsenek adatok. Erről a készítményről tudjuk, hogy szövettenyészetben képes gátolni a daganatsejtek növekedését, de nem tisztázott, hogy az apoptózis visszaállításával, a cukor metabolizmusra kifejtett hatással, a kettővel együtt, vagy más módon hat. A vizsgálatok során az immunrendszer jelenléte nélkül, tápfolyadékban lévő szövettenyészeteken is megfigyelték az egyértelmű daganatgátló hatást. E direkt hatáson kívül további igen fontos tulajdonság, hogy az immunrendszer aktiválásán keresztül tovább támadhatók a daganatsejtek. Nem tisztázott, hogy az apoptózis-visszaállítása "mellékhatásaként", vagy fő hatásként jelentkezik. A szer jelenlétében ugyanis csökken a daganatsejtek felszínén egy úgynevezett MHC-1 receptor-molekula száma. Ennek azért van jelentősége, mert az immunrendszer ölősejtjei csak azokat a sejteket támadják, amiknek a felszínén nincsenek jelen, vagy csak csökkent mértékben mutathatók ki ezek a receptorok. A receptor csökkenése a sejtelszínen ugyancsak beindíthatja a programozott sejthalált. Az immunrendszert egy másik módon is segíti a búzacsíra kivonat. A daganatban kialakuló erek különböznek az egészséges szervezet érhálózatától. Hiányoznak belőle az úgynevezett intracelluláris adhéziós molekulák, melyek segítségével az immunrendszer sejtjei eljuthatnának a daganat belsejébe. A búzacsíra kivonat a vizsgálatok szerint képes fokozni ezen molekulák számát, így képesek lesznek a fehérvérsejtek kilépni az érpályából, és felvenni a küzdelmet a daganatsejtekkel.

Természetes anyagokat gyógyszerként nem ismernek el, ha jól tudom - feltétel, hogy egyetlen molekula hatásossága legyen bizonyítható?

Tudomásom szerint külföldön, az Európai Unióban már természetes anyagokat is gyógyszerré lehet minősíteni, ugyanazokkal a feltételekkel, mint a konkrét molekulákat, tehát megfelelő hatékonysági és toxicitási vizsgálatok után.. Magyarországon is szemléletváltás zajlik. Tény, hogy a hatóságok általában jobban "szeretik", ha egyetlen "tiszta" molekuláról van szó. A természetes anyagok esetében nagyon nehéz megmondani, hogy a benne lévő több száz, vagy több ezer molekula közül melyik felelős a hatásért. Az viszont a vizsgálatokkal egyértelműen eldönthető hogy van-e pozitív klinikai hatás.

Ezek szerint előbb-utóbb lehet a fermentált búzacsíra kivonatból gyógyszer?

Ehhez a klinikai vizsgálatoknak olyan szakmai tartalommal kell rendelkezésre állnia, ami megfelel a gyógyszer minősítési követelményeknek. Az eddig végzett klinikai vizsgálatok eredményei biztatóak. Az sem mellékes, hogy a jelenlegi magyar gazdasági helyzet mit tesz lehetővé. Egy országos intézet vagy egy egyetem nem tud pénzt költeni arra, hogy egy cég molekuláját kivizsgálja. A cégek sem olyan gazdagok ma Magyarországon, hogy azt az esetlegesen akár több száz millió forintot, ami egy ilyen vizsgálathoz szükséges, ki tudják fizetni. Épp ezért kellene valahol egy társadalmi összefogást sürgetni, hogy legalább azokra az anyagokra elő lehessen teremteni a szükséges pénzt állami segítséggel, amikről elég experimentális és klinikai adat valószínűsíti a pozitív hatást. Mert ha ebből tényleg kijön valami, az nem csak a gyártó cég sikere lenne, hanem Magyarországé is.


33. Netboszi 2010. 06. 26. 21:52:34
Rákbetegek fóruma
Mézes májpakolás, stb. lehet, hogy már olvastátok az alábbiakat:
LEGFONTOSABB A DIÉTA!
A májbetegségek kezelése szempontjából elengedhetetlenül fontos a diéta. Ami sajnos gyakran azért is problémás, mert a betegek többsége már eleve étvágytalan. Ezen és a belőle fakadó vitamin-, ásványianyag és nyomelemhiányon legegyszerűbben azok pótlásával és vitamindús zöldséget és gyümölcsöt tartalmazó ételek, italok fogyasztásával segíthetünk. Nagyfokú májkárosodás esetén azonban a túlzottan nagy adagok használatát kerülni kell, mert a szervezet ilyenkor másképp hasznosítja őket.

AJÁNLHATÓ ÉLELMISZEREK
A következő élelmiszerek javítják a máj működését és az epe ürülését: hajdina, tökmag, sárgarépa, gesztenyeméz, gyermekláncfűlevélből készült saláta, gesztenye, tejsavó, olívabogyó és -olaj, cékla, savanyú káposzta, savanyított tejtermékek, édes mandula, barna rizs (a benne található glukuronsav elősegíti a máj méregtelenítő tevékenységét!), a leveles saláták (főleg a chicoree), a zsázsa, a zöldbab és a brokkoli.

Természetesen más ételek is fogyaszthatók, ha nem okoznak panaszt. Azonban feltétlenül kerülni kell a túlzott fehérjefogyasztást, elsősorban a húsokat, az élvezeti cikkek fogyasztását (koffein, feketekávé, az alkohol minden formáját), nem javasoltak a zsíros és erősen fűszeres ételek sem. Egyebekben pedig a teljes értékű reformtáplálkozás alapelveinek megfelelő ételek ajánlhatók mint gyógyító táplálék (lásd bővebben az Ideál '98. májusi és októberi számában).

Időszakosan nem árt itt is egy-két nap léböjtöt, tejsavónapot (lásd az Ideál '98. márciusi, áprilisi és novemberi számában) vagy orvosi felügyelettel hosszabb méregtelenítőkúrát beiktatni, mert azzal jelentősen javulhat a májfunkció, csökkenhetnek a kísérő tünetek, sőt akár a kórfolyamat is lelassítható vagy megállítható.

AMI KESERŰ A SZÁJNAK, ORVOSSÁG A MÁJNAK
Májserkentőként és májtámogatóként a következő gyógynövények teája ajánlható keverékek készítéséhez vagy önállóan is: gyermek-láncfűgyökér, máriatövismag, articsókalevél, borsmenta, cickafark, körömvirág, angelikagyökér, kál-mosgyökér, benedekfű, ezerjófű, fehérüröm, tárnics, kurkuma, apróbojtorján, füstike, tarackgyökér, vérehulló fecskefű. A svéd keserű például a fenti hatóanyagokon kívül egyéb emésztést javító, puffadáscsökkentő, görcsoldó és gyulladáscsökkentő gyógynövényeket is tartalmaz. A grépfrútmagcsepp kúraszerűen alkalmazva kitűnő máj- és epestimuláló: 3-4 hétig minden étkezés előtt fogyasszunk el 10-15 cseppet teában vagy hígított gyümölcslében. Általában elmondható, hogy minden, ami keserű a szájnak, orvosság a májnak. A felsoroltakból mi magunk is állíthatunk össze keveréket (3-4 komponensnél ne tegyünk bele többet!), és 3-4 hetes teakúrát folytathatunk vele. Majd ha még mindig szeretnénk a máj tevékenységét támogatni, készítsünk újabb teakeveréket ­ soha ne használjunk egyfélét 4-6 hétnél tovább. A gyökereket és a magokat áztassuk és főzzük, a levelet és virágot elég csak forrázni, 5-10 perc állás után pedig mindig szűrjük le.

A HÓNAP GYÓGYTEÁJA
Keverjük össze a következőket azonos mennyiségben:gyermekláncfűgyökér, máriatövismag, kálmosgyökér, borsmenta, cickafark, apróbojtorján

Egy teáskanál keveréket 2 dl vízzel 1-2 percig főzünk, majd 5-10 percig állni hagyjuk, és leszűrjük. Étkezések előtt fél órával édesítés nélkül fogyasszuk, naponta háromszor 4 héten keresztül. A tea azoknak is ajánlható, akik a tavaszi méregtelenítőkúra során a máj működését támogatni szeretnék.

MÁJPAKOLÁSOK
Cickafark-, körömvirág- vagy máriatövis-kivonattal, illetve svéd keserűvel itasson át egy vékonyabb kendőt úgy, hogy ne csöpögjön, majd tegye a májtájékra. Borítsa be száraz törülközővel, és tegyen rá egy meleg vízzel harmadáig megtöltött gumitömlőt. Tartsa a hasán fél órán át, ezalatt fokozódik a máj vérkeringése, és javul a méregtelenítése is.
Mézes pakolás: a májtájékot késpenge vastagon kenjük be gesztenyemézzel, meleg, nedves kendővel borítsuk be, tegyünk rá meleg vizes tömlőt 1 órára.
Illóolajos pakolás: 50 ml olívaolajba csepegtessünk bele 4-5 csepp mentolt, eukaliptuszt, rozmaringot vagy grépfrútmagolajat. Egy vékony kendőre csepegtessünk belőle, és a fentiek szerint készítsünk pakolást.
EGYÉB LEHETŐSÉGEK Kolon-hidroterápia
Mivel a máj az emésztőrendszer egyik legfontosabb szerve, betegsége a többi emésztőszervre is komolyan kihat: az emésztés hatásfoka jelentősen romlik. Emiatt sok olyan hibás anyagcseretermék keletkezik, amely a bélnyálkahártyát irritálja, a májat is tovább terheli, és még a bélflóra egyensúlyát is felborítja. Ezért a többi emésztőszerv működését is feltétlenül tanácsos támogatni. Ennek egyik kiváló módja a magas béltisztítás (kolon-hidroterápia). A kezelések során kitisztul a vastagbélben felhalmozott bélsár, a bélbaktériumok harmóniája a kúra után könnyebben helyreáll a most már egészségesebb "táptalajon".

Véroxigenizáció
A kezelések során keletkező szabadgyök-fogó enzimek védik a májsejteket, és segítik a májszövet regenerálódását, valamint javítják az általános anyagcserét is. Leginkább ajánlható a HOT és az oxigénterápia.

Akupunktúra
Segítségével a májmeridián és a vele kapcsolatos szervek állapota nagyon sokban javítható, így nemcsak a máj állapota, hanem a kísérő tünetek is jól kezelhetők. Fix pontkombinációk nincsenek, mindenképp szakember segítségére van szükség az aktuális állapotnak megfelelő kezeléshez.

Homeopátia
Több bevált indikáció szerint ajánlható alacsony potenciájú szer adható a tüneteknek megfelelően akut esetben, krónikus betegségeknél inkább alkati kezelésre van szükség, hogy a kialakult testi-lelki-szellemi tünetek is jól reagáljanak a kezelésre. Ezek kiválasztása azonban magas szintű szakmai tudást feltételez.

Gyógyvízkúra
Máj- és epebetegségeknél leginkább a keserű vizek ajánlhatók, ezek ugyanis magnézium- vagy nátrium-szulfát-tartalmuknak köszönhetően javítják az epekiválasztást, aktiválják a májsejtek és a többi emésztőszerv működését (például Salvus).
34. Napsugár ♥ 2010. 06. 08. 9:07:42
Rákbetegek fóruma
A lenmagról

A lenmag egészségmegőrző hatással bír, a népi gyógyászat előszeretettel alkalmazza. A lenmag használata a modern táplálkozásban kapott helyet. A mind több feldolgozott élelmiszer sűrűjében a legmegbízhatóbbak egyike, a feldolgozatlan lenmag. Így a szervezet hozzájut a legtisztább forráshoz, hogy ellássa magát a legfinomabb esszenciális zsírral. A lenmag 35 százalék zsiradékot tartalmaz, aminek 72 százaléka esszenciális, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen. Ebből 58 százalék linolenic nélkülözhetetlen zsírsav, amiből a szójababban 9 százalék van, a tökmagban 15 százalék, és a dióban 5 százalék. Más táplálékunkban nem fordul elő, vagy csupán jelentéktelen mennyiségben. A legtisztább és legtöbb esszenciális olajat tartalmazza, amire a szervezetnek szüksége lehet. Ezzel a tulajdonságával ez egyik legértékesebb táplálékunkká vált.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagy mennyiségben van benne kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, klór mangán, szilikon, réz, fluor, alumínium, nikkel, kobalt, jód, alybdenum, króm stb.
Serkenti az agyműködést:

A test koleszterin lerakódását akadályozza meg, amennyiben ezt a nélkülözhetetlen zsírsavat fogyasztjuk a közönséges zsírok helyett. Ily módon hat a kapilláris vérerek működésére, megakadályozva azok eldugulását az agyban és a vesékben. Ezzel a tulajdonságával számos más öregkori nyavalyától kímél meg a lenolaj, vagy legalábbis késlelteti azokat.
Ízületi gyulladás:

Megkeni a csuklókat, így csökkenti a degeneratív betegségek okozta fájdalmát illetve az össz autoimmun betegségek hatékonyságának csökkentéséhez járul hozzá.
Bronchitis, tüdő görcsös összehúzódása:

A lenmag kitűnő ellenszere a légutak gyulladásos megbetegedéseinek. Negyed-liter forró vízbe, tegyünk másfél evő kanál lenmagot, és forraljuk tíz percen át. Tegyük félre még fél órára, hogy jól kiázzon. melegítsük fel ismét, és kortyoljuk el. Ha mindenképpen édesíteni akarjuk, legyen az méz.
A hörghurut lefolyásának könnyítésére szolgál a lenmag fogyasztása, vagy lenolaj, a görcsös összehúzódás enyhítésére. Így nemcsak a hörgők, ingerlésére hat enyhítőleg, hanem a tüdőre is.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ekcéma:
A lenmag, illetve lenolaj a máj állapotára hat gyógyító hatással. Ide tartozik a zsíros máj, és ezzel a fontos szervünkkel kapcsolatos összes betegség. A bőrbetegségek gyógyulásának előfeltétele az ok gyógyítása. Ha sikerül tehermentesíteni a májat, a bőrbetegségtől, így az ekcémától is megszabadulunk.
Kövek és homok ellen:

Epe-, vese- és húgyhólyag- kő és homok valamint gyulladás esetén is fogyasszunk lenmag teát. Ebben az esetben azonban ajánlatos egy kanál olíva olajat is bevenni. A teát az említett módon készítsük el.
Az epekő keletkezéséről már volt szó. A megkeményedett anyagok feloldásában játszik szerepet a lenolaj az epekő hatásának enyhítésekor.

Gyomorfekély:
A gyomorsav termelésére hat jótékonyan a lenmag. Így közvetett úton lényegesen hozzásegít a gyomorfekély gyógyulásához is.

Izomláz, izomfájás:
A sportolók, vagy azok akik tavaszi munkálatokban elfáradtak, izmokra jótékony gyógyírt találnak a lenmagban. A fogyasztás mellett ajánlatos ilyenkor őrölt lenmagpakolást tenni a fájó részre. A hatás nem marad el.
Tegyünk egy csésze vízhez másfél-két evőkanál lenmagot, és lassú tűzön forraljuk felére a vizet. Szűrjük le, és amilyen melegen csak lehet, igya meg a beteg, a maradékból pedig tegyünk meleg pakolást a fájó testrészre. Naponta ismételjük meg kétszer, háromszor, amíg a fájdalom el nem múlik. Ugyanezt elvégezhetjük őrölt lenmagból is.

Prosztata panaszok:
A prosztata gyulladás egyik fő gyógyítójának tartják a tökmagot. Ezt feltehetőleg a linolenic zsírsav tartalmának köszönheti, amiből 15 százalék található meg benne. Nos a lenmagban ebből az esszenciális zsírból 58 százalék van. Próbálkozzunk meg a fogyasztással, az eredmény nem marad el.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Rák:
A rákos megbetegedés egyik legjobb gyógyszere az esszenciális olaj fogyasztása a legtisztább kénes fehérjékkel, a sovány tehéntúróval. Ezt egy német tudósnő találta fel, évtizedekkel ezelőtt, s azóta is sikeresen alkalmazzák a rákbetegek.
Kanadai kutatók meglepő eredményekről számoltak be a mellrák elleni küzdelemmel kapcsolatban. Felfigyeltek arra, hogy a lenmag segít a mellrák leküzdésében.

A mellrákban szenvedő nőknél lenmagot tartalmazó péksütemények rendszeres fogyasztásának hatására jelentős mértékben csökkent a tumor növekedése, sőt sok esetben a daganat zsugorodni kezdett. A kutatók szerint ezt a hatást korábban állatkísérletekben is sikerült kimutatni. Prof. Donald Brother szerint az lenne a legoptimálisabb, ha a lenmag a rák megelőzésében is segítene. A kanadai tanulmány során első ízben sikerült tudományosan igazolni, hogy rosszindulatú daganatok élelmiszer fogyasztásának hatására fejlődtek vissza.

Szabálytalan szívverés, szívszélhűdés:
A szív működésére is gyógyítólag hat ez a páratlan olaj, illetve a lenmag. Részben a koleszterin csökkentő tulajdonságának köszönhetjük, de az izomrendszerre, így a szívizomra is van gyógyhatása.

Hasznos a cukorbetegeknek:
A lenmag olyan anyagot tartalmaz, ami megfelel a nyálka és gyanta keverékének. Ez az anyag szükség esetén csökkenti a gyomorsav romboló hatását, enyhíti az emésztő szervek falainak érzékenységét, elősegítve a belek tartalmának továbbjutását kimosva a felesleges koleszterint, valamint szabályozza a glükóz jelenlétét a vérben, ezért a cukorbetegeknek is hasznos táplálék.

Székrekedés, bélműködés:
A téli rosttalan táplálék, de egyébként is azoknak áldásos az őrölt lenmag, akik sokat küzdenek székrekedéssel, vagy nincs meg a rendszeres bélmozgás. Ha beiktatjuk mindennapi reggelinkbe ezt az olajos rostot, akkor is rendszeres lesz a székletünk, ha egyébként fehér kenyeret fogyasztunk. A lenmag megduzzad a bélben, ami tágulási ingert vált ki, ez aktivizálja a bélmozgást, és ez székeléshez vezet.

Rovarcsípés:
A rovarcsípés nagyon kellemetlen tud lenni, ha csak a méhecske csípésére gondolunk akkor is. De vannak annál sokkal fájdalmasabb és veszedelmesebb csípések. Az őrölt lenmagból készített pép képes kiszívni minden mennyiségű mérget a szervezetből, ami csak csípés útján került be.
Gyulladásos sebek:

A gyulladásos sebek gennyet tartalmaznak, amelyek képtelenek elhagyni a testet, vagy a folyamat sokáig tart, illetve fájdalmas. Meggyorsíthatjuk ezt a folyamatot, ha két kanál őrölt lenmaghoz hozzáadunk egy kanál gyömbér port, és a pépet rátesszük a gyulladásra, néhány órára. Ha szükséges, a megszáradt kötést váltsuk, amíg el nem távolodik az összes genny.


35. Káma 2010. 05. 26. 21:28:31
Rákbetegek fóruma
Hát én is megérkeztem újfent.
Higgyétek el,hogy semmi nehézség nincs a beöntésekben.
Nagyon régen leirtam már itt,hogy én is kinlódtam az elején,de aztán belejöttem,mint kiskutya az ugatásba.
A kórházban amikor adják,akkor biztosan nagyon kellemetlen,mert nem figyelnek arra,hogy kiméletes legyen,és gyorsan engedik le,hogy hamar túl legyenek rajta.
De ha magadnak csinálod otthon,akkor te diktálod a tempót.
Érdemes elvégezni,és megint a szlogent mondom,hogy a halál a vastagbélben kezdődik.
A szabályokat pedig be kell tartani.
Nem tartom jó ötletnek a kis pumpás készüléket,mert azzal levegőt is lehet bepumpálni,meg kevés a mennyiség is,amit be lehet vinni.
Én 1 liter vizhez adtam az 5 dkg szódabikarbónát,a vizet előtte felforraltam,és visszahűtöttem testhőmérsékletűre.Ez fontos.
Aztán a gyógyszertárban kapható irrigáló készülékbe öntöttem,amihez a cső csatlakoztatva volt.Kb 1/2 méter magasságban felkötöttem a fürdőkád fölé,a fürdőkádba betettem egy törülközőt,hogy kényelmesen feküdjek,a bal oldalamon.Aztán légteleneteni kell a készüléket,és bevezetni a végbélbe.
Előtte sikositani kell a kanült.
Én a használat során arra jöttem rá,hogy meg kell engedni a kis csapját a kanülnek,és már follyon belőle a folyadék amikor bevezetjük,ugyanis eléggé szorul,és amikor már a helyén van,akkor nagyon kényelmetlen ezt elvégezni.Aztán szépen lassan leengedni.
Közben lehet nagy levegőket venni,amikor érezzük a feszülést.
A fürdőkád azért jó megoldás,mert ha mégsem birnánk tartani,akkor a viz ami először ürül,és van időnk átülni a WC-re.
Azt mondják,hogy nem jók a beöntések,mert utána szorulásunk lehet,ha abbahagyjuk.
Ez nem igaz.
Nekem egy percig sem volt problémám egy hónapi használat után.
Sőt!!!
Régen a reggeli kávém után tudtam reggel elmenni a WC-re.Most csak a búzafűlevet iszom meg,és már megyek.
Bocsi,ha kissé naturális voltam,de én igy végeztem el,és még élek.
De igaza van Netboszinak,a máj és a vastagbél tisztitása feltétlenül fontos.
Ezért osztottam meg veletek újra.
Aztán meg emlékezzetek Gerson dokira is,aki naponta több beöntést is javasolt,hogy a pusztuló méreganyagok minél hamarább kerüljenek kivül a szervezetből,és ne mérgezzék azt vissza.

Gyógyulást,kitartást és hitet: Káma


36. Káma 2010. 05. 11. 10:16:58
Rákbetegek fóruma
Kedves Netboszi!

Lúgositás szódabikarbónával:
Az első héten 2 kávéskanál szódabikarbóna kb 3 dl vizben,7 napon keresztül.
Ez egy kicsit meghajt,de nem nagyon,csak éppen alaposan kiüriti a beleket.
Aztán 1 liter forralt vizben feloldani 5 dkg szódabikarbónát,amivel beöntést kell csinálni.
Ha a beöntéssel végeztünk,akkor szódabikarbónás fürdő következik.
Én a kád vizébe beletettem 10dkg-ot.A vizzel azért spóroltam.
Gyógyszertárban vettem a szódabikarbónát kilós kiszerelésben.
De talán Angeleyes irta,hogy van 5 kilós kiszerelésben is.
Mert azért fogy a kúra alatt rendesen.
A második héten már csak 1 kávéskanál szódabikarbónát kell feloldani a pohár vizben,és azt meginni,a többi marad ugyanaz.
Én ezt esténként csináltam,és a sorrendet igy tartottam.
4-5 óra körül meginni,este 6-ig kitisztit,aztán a beöntés,utána a fürdő.
Min. 2 hétig ajánlatos csinálni,és nem szabad egy évben max.2-szer.
A beöntésektől egy kicsit féltem,hogy fog visszaállni a bélműködés,de nem volt semmi probléma.
Ha belegondoltok a Gerson-diétába,ott is alkalmazzák a beöntéseket,hogy a szervezetet méregtelenitsék.Szlogen:a halál a vastagbélben kezdődik.
Nem kell egyébként félreérteni,amit irtam.
Szükség van Napsugárra itt a fórumon,mert ő is alternativát nyújt,mellette pedig lelki támaszt.
Ez a fórum pedig erről szól.
Csak olyan jó lenne a gyógyulásokról is olvasni!!!
Mint ahogyan irtam a prof. előadását meghallgattam,és ott hallottam.
Jó lenne itt is olvasni a gyógyulásokról!!!

Gyógyulást,kitartást és hitet: Káma


37. Márta 2010. 05. 07. 22:52:52
Rákbetegek fóruma
Termék tájékoztató 2,
Eredeti melléklet letöltése
REVITASOL

Oldat és kapszulaBevezető


A Revitasolban egy nemzetközi szabadalommal védett technológiával a zsírban oldódó vitaminok vízoldható formában vannak, ezáltal a zsíroldható vitaminok felszívódásra alkalmassá válnak akkor is, amikor más készítmények erre a szervezet belső egyensúlyának felborulása miatt nem képesek (betegségek, gyógyszerek mellékhatásai, fogyókúra, szellemi és fizikai leterheltség, influenza esetén). A Revitasol különösen ajánlott a daganatos betegek kemoterápiás és sugárkezelései mellékhatásainak kivédésére (szédülés, hányás, hajhullás). A készítmény felszívódása és hasznosulása redkívüli, ezért az egészséges emberek számára is ajánlott téli időszakban a szervezet immunrendszerének támogatásához.

A Revitasol a hagyományos étrend - kiegészítőkben és multivitaminokban fellelhető összetevők mellett a daganatos betegeknél a másodlagos daganat kialakulását gátló U-vitamint, L-cysteint, valamint az agyműködést serkentő összetevőket is tartalmaz.

A Revitasol készítmény jellegzetessége, hogy két komponensből, egy folyadékból és egy kapszulából áll.

A készítmény OÉTI általi, étrend-kiegészítőként való notifikációja megtörtént.
1. Élettani háttér


A zsírban oldódó vitaminok (A, D, E vitaminok és b-karotin) különböző készítményekben megtalálhatók ugyan (tabletta, kapszula, olaj, stb.), de felszívódásuk, illetve hasznosulásuk csak abban az esetben lesz sikeres, ha a 15-20 cm hosszú patkóbélben ezen zsíroldható anyagok mellett egyidőben az epesavak és a hasnyálmirigy enzimjei is jelen vannak.

Abban az esetben, ha ez nem teljesül – legkülönbözőbb betegségek, nem megfelelő táplálkozás, fogyókúra, bizonyos emésztésre ható gyógyszerek fő- vagy mellékhatásai, daganatos betegek sugár- és kemoterápiás kezelése, műtétek utáni állapot, különböző okokból legyengült szervezetek esetén – ezen anyagok nem, vagy rosszul szívódnak fel, így a szervezet élettanilag szükséges működése zavart szenved.
1. 1. A technológia fizikai és kémiai jellemzői


A feltaláló által szabadalmaztatott technológia lehetővé teszi a zsírban oldódó vitaminok vízoldhatóvá tételét. Az olajos fázis vízzel való keverhetőségére a hagyományos technológiák emulgenseket használnak, aminek eredményeként zsír az olajban, vagy olaj a vízben típusú emulziót kapnak. A rendszerre jellemző, hogy az eredetileg egymással nem elegyedő két fázis között az emulgens felület aktív tulajdonsága révén egy gyenge fizikai kötés keletkezik. Így egy viszonylag stabil homogén diszperz rendszer jön létre. Ez az emulzió nem jelenti az olajos fázis feloldását a vízben, hiszen az olajcseppek viszonylag nagy eloszlású részecskékben vannak jelen.

A felhasznált anyagok megfelelnek a gyógyászatban előírt minőségi követelményeknek.

Erre a rendszerre jellemző, hogy diszperzitási fokát tekintve a kolloid rendszerek és a valódi oldatok közé sorolható. 100%-ban a szervezet energiáinak bevetése nélkül szívódik fel.

A rendszer előnyei:

* Az olajos fázis a kémiai kötés miatt a legfinomabb eloszlatási fokot biztosítja a vizes fázisban.
* Az elkészített koncentrátum vízzel végtelenül hígítható.
* Az eredeti molekulák a technológia során megőrzik szerkezeti tulajdonságaikat.

1.2. Élettani jellemzők


A jelenleg használt multivitaminok és táplálék-kiegészítők a zsírban oldódó vitamincsoportot eredeti formában tartalmazzák.

Felszívódásuk attól függ, hogy a patkóbélben, bevitelükkor milyen élettani állapot uralkodik.

A patkóbélbe ürül az epetartalom, amiben megfelelő koncentrációban jelen vannak az epesavak. Ezek készítik elő a zsírokat és a zsíroldékony tápanyagokat – beleértve a zsírban oldódó vitaminokat is – arra, hogy a bélcsatornából felszívódásra alkalmas állapotba kerüljenek. Ezt segíti elő a hasnyálmirigy által termelt szekrétum is, ami szintén a patkóbélbe ürül. Ezen folyamatok, ha fiziológiásak, akkor zavartalan a zsírok, így a zsíroldható vitaminok felszívódása is.

Abban az esetben, ha ez az állapot nem az élettani viszonyoknak megfelelő, akkor a zsírban oldódó vitaminok felszívódása már nem kielégítő (a csak kapszulaként gyártott forgalomban lévő egyéb készítmények).
2. A vitaminkészítmény jellemzői
2.1. A szabadalom


2000. július 4.-én elsőbbséggel jelentette be a feltaláló, dr. Bertha András a „Készítmény zsírban oldódó vitaminok bevitelére” tárgyú találmányt a Magyar Szabadalmi Hivatalnál szabadalmaztatási eljárásra, a szabadalom a P0002561 - PCT/HU01/00073 számot kapta.
Aktaszám: Ország: Kiküldés dátuma:
98207- USA 2002. december 23.
98271- Ausztrália 2003. január 3.
98272- Románia 2003. január 3.
98275- Csehország 2003. január 13.
98276- Eurázsia 2003. január 13.
98277- Horvátország 2003. január 13.
98278- Jugoszlávia 2003. január 13.
98279- Kanada 2003. január 13.
98280- Szlovákia 2003. január 14.
98206- EPO (Európai Unió) 2004. április
2.2. Összetétel


Nincs jelenleg forgalomban a világon olyan multivitamin vagy étrend-kiegészítő, amely U-vitamint tartalmaz. Az U-vitamin (S-metil-metionin) kiváló gyökfogó, vagyis antioxidáns. Hatásait több helyen fejti ki, elsősorban a sejtek határfelületein. Ezeken a helyeken átalakítja a szervezetből nem, vagy nehezen eliminálható molekulákat úgy, hogy metabolitként azok kiürülhessenek. Ezzel a tevékenységével elősegíti azoknak a molekuláknak a sejtbe történő beáramlását, amelyek a sejtépítéshez szükségesek. Az un. tiszta molekulák, pl. az aminosavak a sejten belül részt vesznek a DNS szintézisben. Ez a folyamat annál biztonságosabb, minél kevesebb az eltöredezett molekula, hiszen ha ezek beépülnek a DNS-be, akkor megváltozik az eredeti lánc molekula szekvencia összetétele, így egy fals sejt keletkezhet a sejtosztódás során. Ha ez a hamis információt tartalmazó sejt újból osztódik, akkor daganatsejtek keletkeznek.

Az U-vitamin elvégzi a sejtek felületén a „takarító” tevékenységet, így a daganatos betegeknél gátolja a metastasis kialakulását.

Az U-vitamin carrier (hordozó) szerepet tölt be a zsíroldékony vitaminoknál, továbbá a szelénnél és a β-karotinnál. Azaz segíti ezek felszívódását, és vezeti azokat egészen a felhasználás helyéig.

Az U-vitamin az immunrendszert is erősíti azáltal, hogy az immunitásban fontos fehérjék felépítésének útját a tisztogatási tevékenységével betölti.

A készítményben található inozit az agy karbantartására szolgál. A megfelelő minőségű alváshoz, pozitív, kiegyensúlyozott hangulathoz, a nyugodt állapothoz szüksége van a szervezetnek inozitra.

Az jó agyi tevékenységhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű kolin. Kettős hatása ismert:

* Segíti a koncentráló képességet (a nagy szellemi terhelésnek kitett emberek kolin szükséglete akár kétszerese is lehet egy kevésbé megterhelt állapothoz képest).
* Segíti a koleszterin felhasználását a sejtek számára, így gátolja a koleszterin lerakódását.A lecitin az inozit és a kolin hatásait egyesíti.


A Revitasol folyadék összetevői: A Revitasol kapszula összetevői:

Szója-lecitin U vitamin

Kolin-klorid L-glutaminsav

C vitamin Ca-laktát-pentahidrát

Acidum oleinicum L-aszparaginsav

Niacine L-cisztein

Inositol B2 vitamin

Zn-szulfat B1 vitamin

Rutin Vas-laktát

E vitamin Folsav

Pantoténsav

Mn-klorid

B6 vitamin

A vitamin

Béta-karotin

Biotin

Na-szelenit

Kobalt-klorid

D3 vitamin


Az L-cisztein SH csoportja, mely képes a sejthártyát regenerálni. A hypoxiás és ödémás állapotoknál (főleg az agy esetében) a sejtek hártyája sérült, ennek következtében a sejtplazma kiáramlik a sejtből, ami a hipoxiás és ödémás állapotot tovább rontja. Az L- cisztein reparálja a sejtfalat, helyre állítja permeabilitási (átjárhatósági) viszonyokat, aminek következtében csökken a hipoxia és az ödéma. Az anyag egyben kiváló antioxidáns. Rákos áttéteknél a sejtek minden esetben hipoxiásak.

Az L-glutaminsav az agyi keringésnél képes megkötni a felesleges nitrogént, aminek következtében jobb lesz az agy működése.
Az L-asparaginsav olyan aminosav, mely a sejtek jó irányú működését segíti. Daganatos betegeknél gyorsan kiürül és pótolni kell.A folyékony készítmény kiegészül egy kapszulaformával is, amely a szervezet anyagcserefolyamataiban elengedhetetlen aminosavakat tartalmazza. A kapszula komponensei vízben oldódnak, felszívódásuk a gyomor-béltraktusból történik. A kapszulában azok a komponensek találhatók, amelyek kellemetlen íz- és szaghatásuk miatt a folyadék formában kellemetlenné teszik az alkalmazást.

A férjem 2009 11. 09.-l fogyasztotta,az alkalmazással le kellett állni, mert miután beszedte, a cseppeket megitta, rövid időn belül kihányta!
Aztán, most ki nem mond igazat, ki manipulál, ki ködösít?????!!!!!38. Káma 2010. 04. 15. 21:21:20
Rákbetegek fóruma
A beöntésekhez még annyit,hogy az ember idegenkedik tőle,de ha megtalálja a megfelelő technikáját,akkor pofon egyszerű az egész.
Én is szerencsétlenkedtem az elején,aztán belejöttem,mint kiskutya az ugatásba.
És emlékezzetek a szlogenre,amit a reklámokban hallotok: A halál a vastagbélben kezdődik!
Meg lehet venni ezeket a drága szereket,amik majd kitisztitják a beleket,de meg lehet oldani természetesebb módon is.
Az Oxitarm még egy kedvezőbb árkategória,amit időnként szokott Bandi irni.
De van olyan csoda,amit 15 és 20000.-ft körül árulnak.

Gyógyulást,kitartást és hitet: Káma


39. ... 2010. 03. 20. 20:07:01
Rákbetegek fóruma
Kedves Mihály!
Azért van ott alul.Jelenleg az 543.oldalon,de láss csodát,ime: (dogozok én helyettetek is)

laberág (... / 2007.08.29 09:06:17) #11412#
Itt az igazi, pontosan:
Koplalókúra
Alapja:
- a szervezet méregtelenítése
- a petróleum hatása
- a gyógyteák hatása
- a hosszas fehérjeelvonás miatt a szervezet felemészti, elhasználja a számára szükségtelen fehérjét, vagyis a daganatot
- a nyers zöldségekben levő vitaminok hatása
Leírás: A beteg 42 napon át CSAK zöldségek és gyümölcsök megszűrt levével és teákkal táplálkozik. A zöldségeket nyersen, héjastól kell feldolgozni.
Egy napi táplálék:
- 3 dl. céklalé
- 2 dl. almalé
- 1 dl. zellerlé
- 1 dl. sárgarépalé
- 0,3 dl. reteklé
- 0,3 dl. krumplilé
- 0,3 dl. savanyúkáposztalé
Első két nap naponta 4 db. almát fogyasszon, hogy a gyomor kiürüljön. A harmadik nap hashajtóval (ricinus olaj, vagy keserűsó) ki kell üríteni a beleket, a koplalás megkezdése előtt a testben semmi romlandó nem maradhat.
A negyedik nap kezdi meg a kúrát:

Reggel:
- egy kávéskanál petróleum 125 ml. veseteával
- 20-30 perc szünet után 100 ml. zsályatea
- újabb szünet után egy korty zöldséglé, amit nyállal jól össze kell vegyíteni minden alkalommal. 25-30 perc szünetre a kortyok közt feltétlenül szükség van.
- a levek felét délig el kell fogyasztani
Délben:
- 125 ml. vesetea, utána megint kortyonként a levek
Este:
- 1 kávéskanál petróleummal és 125 ml. veseteával fejezi be a napi táplálkozást

A leveket a beteg ízlése szerint össze lehet vegyíteni. A kezelés alatt a beteg éhséget nem érez, egy-egy korty lé, vagy tea az éhséget megszűnteti. 6-7 %-ot veszít a kezdeti testsúlyából, de ezt a kezelés befejezése után visszapótolja.

6-7 naponként beöntést kell csinálni, hogy a bélben maradt salakot kimossa.

A beteg ne feküdjön, foglalja el magát, sokat legyen friss levegőn és bízzon a kezelés sikerében. A bizakodó beteg fehér vérsejtjei gyorsan szaporodnak, megtámadják, gyógyítják a beteg testrészeket. Depresszió esetén ellenkező a hatás.

A kezelés befejezése után kevés és könnyen emészthető étellel, fokozatosan térjen vissza a megszokott táplálkozásra.

A kúrát egy évben egyszer kell végigcsinálni.


40. ANDY 2010. 03. 16. 15:15:19
Rákbetegek fóruma
Kedves Bogi!
Ne haragudj,hogy így ismeretlenül megszólítalak.
Ne keseredj el! Nem tudom,hogy hány éves apukád,és milyenek az eredményei.. Az én nagybátyámnál tavaly jan.-ban diagnosztizálták a végbél daganatot,megoperálták,végleg kivezették..4 db daganatot,és 7 db nyirokcsomót vettek ki,és találtak még 2 daganatot a vastagbélben,ami nem operálható!
Én egészségügyben dolgozom,és tényleg minden ismeretséget megmozgattunk.Így jutottunk el egy gombakivonathoz,ami itthon nem kapható,ismerős hozza nekünk. A nagybátyám 8 hónapja elkezdte szedni,miután lemondtak róla az orvosok! Jártányi ereje nem volt,pelenkázni kellett!
És most tünetmentes,15 kg-ot hízott,ás ássa a kertet! Ez mindenki számára elérhető,az ára sem sok. Többen szedik már az ismeretségünkben és mindenkitől pozitív visszajelzés van. Nem szabad feladni!


41. ANDY 2010. 03. 16. 15:15:18
Rákbetegek fóruma
Kedves Bogi!
Ne haragudj,hogy így ismeretlenül megszólítalak.
Ne keseredj el! Nem tudom,hogy hány éves apukád,és milyenek az eredményei.. Az én nagybátyámnál tavaly jan.-ban diagnosztizálták a végbél daganatot,megoperálták,végleg kivezették..4 db daganatot,és 7 db nyirokcsomót vettek ki,és találtak még 2 daganatot a vastagbélben,ami nem operálható!
Én egészségügyben dolgozom,és tényleg minden ismeretséget megmozgattunk.Így jutottunk el egy gombakivonathoz,ami itthon nem kapható,ismerős hozza nekünk. A nagybátyám 8 hónapja elkezdte szedni,miután lemondtak róla az orvosok! Jártányi ereje nem volt,pelenkázni kellett!
És most tünetmentes,15 kg-ot hízott,ás ássa a kertet! Ez mindenki számára elérhető,az ára sem sok. Többen szedik már az ismeretségünkben és mindenkitől pozitív visszajelzés van. Nem szabad feladni!


42. Erzsike 2010. 03. 16. 0:11:54
Lisztérzékenyek fóruma
Bemásolom - Az Egészségügyi minisztérium szakmai protokollja - Coeliakia.
Készítette: A Gasztroenterológiai Szakmai Kollégium.

részlet:
"II. Diagnózis
A diagnózis a vékonybélben kialakuló boholykárosodás és a transzglutamináz elleni immunreakció kimutatásán alapul, valamint a klinikai képnek összefüggést kell mutatni a glutenbevitellel. [A]3,4,23 A kezelt állapotban (tartós glutenmentes étkezés mellett) kórjelző eltérések nem mutathatók ki. Ezért minden szükséges diagnosztikus tevékenységet a kezelés megkezdése előtt kell elvégezni. Az elmulasztott vizsgálatokból származó információ később nem, vagy csak a betegség újabb provokálásával és gyakran csak korlátozott mértékben pótolható.24
1. Diagnosztikai algoritmusok (1. ábra)
Coeliakia gyanúja esetén első elvégzendő vizsgálat a coeliakia-specifikus autoantitest vizsgálat vérből (endomysium ellenanyag és/vagy transzglutamináz ellenanyag laboratóriumi vizsgálata, transzglutamináz antitestet kimutató gyorsteszt). [A] 3,4 Amennyiben rutinszerűen csak IgA típusú antitesteket vizsgálnak, a szerológiai eredmény értékeléséhez ismerni kell a szérum IgA szintet. [A]3,5 Ép immunrendszerű betegnél, ha megelőzőleg a glutenbevitel időben vagy mennyiségben nem volt korlátozott, a negatív eredményű coeliakia-specifikus autoantitest vizsgálat nagy valószínűséggel kizárja, hogy az adott időpontban aktív coeliakia áll fenn. [I]5
Immundeficiens betegnél felmerülő coeliakia gyanú esetén, vagy ha klinikailag egyértelmű malabsorptio áll fenn, negatív coeliakia-specifikus autoantitest vizsgálati eredmény esetén is vékonybél szövettani vizsgálatot kell végezni. [A]1-5
Pozitív coeliakia-specifikus autoantitest vizsgálati eredmény (pozitív endomysium vagy transzglutamináz autoantitest lelet) esetén a coeliakia diagnózisának felállításához vékonybél szövettani vizsgálatot kell végezni. [A] 2- "
(az URL-re kattintva megtalálod az egész anyagot)


43. Erika 2010. 03. 13. 22:45:29
Sztóma
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek! Anyósomat-aki olyan nekem, mintha az anyám lenne- 2 hét múlva fogják operálni, amikor is sztómát kap. "Eredeti" betegsége sejtszintű méhnyakrák volt. Eltávolították méhét és petefészkeit, majd sugárkezelésre járt. Ennek következménye lett a végbélben kialakult sipoly, amivel lassan egy éve szenved, bár volt idő, amikor javult a helyzet. Sajnos egy hete a bélszakasz "összeszakadt" a hüvellyel, így a kiültetés, mint egyetlen lehetséges gyógyulási esély, maradt... Őszintén szólva ettől a beavatkozástól én életminőség javulást vártam, mert már annyit szenvedett eddig! Miután beleolvasgattam ezekbe a levelekbe, teljesen kétségbe estem én is! Azt sem tudom, hogy néz ki ez a segédeszköz! Milyen segítséget tudunk mi, a család, nyújtani?? Már most azon kesereg, hogy mindenki undorodni fog tőle, az unokák majd eltávolodnak tőle (imádják!!!). Még betegen is rengeteget segített, sokszor erején felül is. Biztathatom azzal, hogy egy idő után majd ismét teljes életet élhet? Mennyi idő az? Hetek, hónapok, évek???? Tudja majd önállóan cserélni azt a tasakot (nagyon szemérmes és rendkívül higiénikus!)? Lesznek fájdalmai? A tasak mindig rajta kell, hogy legyen? A végbél nyílásától 3 cm-re van a sipoly, így azt mondták neki, hogy ez a kiültetés valószínűleg végleges, mert a záróizmokat nem tudják pótolni... Van olyan, akinek ezt mondták és esetleg mégis vissza tudták rakni?
Bocsánat, hogy ilyen hosszan írtam, de még tudnám folytatni, mert tódulnak az agyamba a kérdések, hatalmas a bizonytalanságom és a félelmem, főleg attól, hogy lelkileg hogy is tudja ezt majd elviselni...?
Köszönöm előre is, ha valaki megtisztel a válaszaival!
Erika


44. ... 2010. 03. 03. 17:19:21
Sztóma
édesanyámat 2009 májusában műtötték végbéldaganattal,sztómás lett, teljesen elfogatta ezt az állapottot.kapott 12kemóterápiás kezelést.egy hete volt kontrolvizsgálaton és ismét találtak a bélben egy 5mm-es daganatot.2hét múlva ismét műtik,de ő nem adja fel,nem adhatja fel.


45. habveros 2010. 02. 17. 9:34:00
Rákbetegek fóruma
Kedves Szabina!
Mondd nem volt elég ez az anyag?A fél világ e szerint méregtelenít,már,ha tényleg kínzás nélküli megoldást akar max. hatékonysággal:

Méregtelenítések :

Máj a legfontosabb kiválaszó szerv,állapota meghatározó, ezért természetes anyagokkal meg kell szabadítani az elhalt sejtektől,a felhalmozódott kémiai anyagoktól.(Pl : ULTIMATE LIVE CLEANS,)
A külömböző fehérje „ hulladék” biztonságos,és gyors eltávolítására növényi pankreatin enzim – kombinációkat lehet alkalmazni.
Vastagbél : minden felszívódó anyag innen kerül a szervezetbe,hogy ezek hasznosak,vagy károsak, az a vastagbél tisztaságától,és a benne található fauna – flóra minőségétől függ.
A tisztításhoz külömböző szerek állnak rendelkezésre,(pl OXITARM)
Szedése,az dobozon lévőtől eltérően,este 2 tabletta,míg el nem fogy (kb 6 hét)
Az első 2 hét után lehet indítani hármas hatásu COLOSTRUMOT.
A terápia során később TRANSFER FACTORRA lehet cserélni.
Nyirokrendszer : az egyik legnagyobb felületü kiválasztó szerv,ezért célszerü a nyirok által lerakott „szemetet”, az irány megtartásával, a lábnál elvégezni SPA-DETOX készülékkel.(jó sok folyadék fogyasztása mellett)
Az immunitáshoz alapanyagok kellenek,vitaminok(B12 NEM),aminosavak,kitünő erre a CULVIT,műtét után is gyors felépülést segíti.

Kolon-hidroterápia
A vastagbél titsztításának egyik legősibb módja a beöntés, melyet már az ókorban is gyakran használtak különféle betegségek gyógyítására. A vastagbél vízterápiáját (kolon-hidroterápia) az USA-ban fejlesztették ki emésztőrendszeri- és anyagcserebetegségek kezelési céljából.A jóléti társadalmak táplálkozási szokásainak köszönhetően (az elfogyasztott táplálék jó része finomított és hőkezelt, vegyileg manipulált, zsír-fehérje és szénhidrátdús, rostszegény) egyre gyakoribbak az emésztőrendszeri problémák.

A bélműködés renyhébbé és a tápanyagok felszívódása hiányossá válik, de csökken az emésztetlen salakanyagok kiválasztása is. A pangó bélsár fehérjealkotói rothadni, a rostok, szénhidrátok pedig erjedni kezdenek. A belőlük felszabaduló bomlási termékek (indol, szkatol, krezol, fenol, polialkoholok és egyéb aromás aminok) nemcsak a bélnyálkahártyát, hanem felszívódva a májat, de a többi szervet, szövetet, illetve a sejtek anyagcsere folyamatait és az immunrendszert is károsítják.
A vastagbélben normális körülmények között többféle baktériumból álló un. baktériumflóra található. A rossz emésztés, valamint a túlzott mértékű antibiotikum és szteroidtartalmú gyógyszerfogyasztás felborítja a bélbaktériumok egyensúlyát: egyes csírák elszaporodnak, mások kipusztulnak és olyan káros baktériumok, gombák telepednek meg, melyek az egészséges bélrendszerben nincsenek jelen.

Ezzel tovább csökken az immunrendszer aktivítása, zavart szenved folsav, a biotin, a K- és B-vitaminháztartás, illetve felerősödnek az erjedési és rothadási folyamatok, vagyis tovább fokozódik a mérgező hatású anyagok termelődése és felszívódása. Az így létrejött autointoxikációs állapot (önmérgeződés) következményei lehetnek: állandóan visszatérő fertőzések, gyulladások, különféle bőrbetegségek, magasvérnyomás, migrén, allergiák, májbetegségek, állandó levertség, fáradtság, koncentrálóképesség-csökkenés, depresszió és szorongásos állapotok...
A renyhe bélműködést mind többen próbálják hashajtók szedésével kompenzálni, azok rendszeres használata viszont tovább rontja a bél simaizmainak aktivítását, ezenkívül pedig nagymértékű elektrolit (Na, K, Ca, Mg, Cl)- és nyomelemveszteséget okoz. Az alkohol, a nikotin, és az élelmiszerekben található kemikáliák egy jó része egyaránt csökkenti a normális emésztési és kiválasztási folyamatokat.
A táplálkozás megváltoztatása önmagában sokszor már nem elegendő a rossz bélműködés következtében kialakult, idültté vált megbetegedések kezelésére. Ennek oka elsősorban, hogy a bélrendszer kimerült és még az egészséges, rostdús táplálék feldolgozására sem alkalmas. Vagyis tartós eredmény, átütő siker csak akkor várható, ha előbb a gyomor-bélrendszer működését állítjuk helyre. Ennek egyik hatásos módja a kólon-hidro-terápia. Alkalmazási mód és hatásmechanizmus
A kb. 45 perces kezelés során 15-20 alkalommal különboző hőmérsékletű vizet engedünk be - a nyomás egyidejű változtatása mellett - a vastagbélbe.

Meleg (38-41°C-os) víz hatására részben oldódik a bél simaizomzatának görcsös osszehúzódása, javul a vérátáramlás, másrészt könnyebben fellazul a bél kiöblösödéseiben és a falán lerakódott vastagabb, sűrű bélsár. A 20-21°C-os víz összehúzódásra készteti a bél izmait - elősegítve ezzel a székletrögök lelökődését-, és reflexes érösszehúzódást vált ki. így javul a bél tónusa és vérellátására - ezért is szokás a módszert a bélrendszer Kneipp-kúrájának szervezi.
A kezelést kiegészítő gyengéd hasmasszázs pedig nemcsak a folyadékáramlást, hanem a hasi vér- és nyirokkringést is javítja.
Az eljárás utolsó szakaszában célszerű oxigénnel dúsítani a beáramló vizet, az ugyanis elősegíti egyes salakanyagok lebomlását, gyorsítja a gyulladt bélnyálkahártya gyógyulását, és kedvezobb feltételeket teremt a normál baktérimflóra helyreállásához.
Általában 10-15 alkalom után várható kézzelfogható változás. A kezeléseket eleinte 2-3 naponta (súlyosabb esetben akár naponta), később hetente 1-szer v. kéthetente javasolt ismételni.
Javallatok:
• Krónikus székrekedés vagy hasmenés,
• aranyér,
• divertikulózis, divertikulitisz,
• krónikus puffadás, teltségérzet,
• kolitisz,
• reuma, PCP,
• allergiák,
• asztma bronchiale,
• krónikus felsőlégúti, húgyúti és kismedencei gyulladások,
• májbetegségek,
• fejfájás, migrén,
• daganatos megbetegedések kiegészítő kezelésére,
• bőrbetegségek: aknék, pszoriazis, ekcéma, bélférgesség,
• fáradékonyság, kimerültség, depresszió,
• böjtkúrák, fogyókúrák, hatásfokának javítására.
Ellenjavallatok:
• súlyos szívbetegség, szívelégtelenség,
• aneurizmák (érfaltágulat),
• gyomor-bélrendszeri vérzések,
• kolitiszek akut stádiuma,
• előrehaladott terhesség,
• hasi műtétek után közvetlenül
A KHT nagyon hatásos módszer az emésztőrendszer működésének helyreállítására, a táplálkozás és az életmód reformja nélkül azonban nem várható még a rendszeres kúráktól sem tartós hatás.

Súlyosabb autointoxikációs állapotokban tanácsos a kezeléseket böjtkúrával összekapcsolni. Olyankor ugyanis nemcsak a bélen, hanem a vesén, májon, bőrön és tüdőn keresztül történő salakanyag kiválasztás is fokozódik.


Lehet így is! de ez fájó!

Aztán google-> méregtelenítés,és a nyakadba szakad a "SZAKMA".
Szia,BandiHa elindul a folyamat,van működő immunrendszer,akkor lehet a teljesítményét fokozni,immun stimulátorokkal.(Pl fagyöngy kivonatok)
Az alternativ anyag választék nagyon széles,minden funkcióra lehet megfelelőt találni,csak egyet nem lehet :egy időben azonos feladatra többfélét alkalmazni.
Bevált gyakorlat,hogy 10-12 napig alkalmazva egy anyagot, el lehet dönteni,hogy mekkora és milyen hatása van,nem megfelelés esetén kicserélhető ugyanilyen célra használatos másik anyagra.
Általában : csak olyan kezelést szabad használni,ami a kezelt státusát nem rontja.
Amit ki kell bírni,vagy el kell tűrni,az nem gyógyít!

És hát a kőkemény kontroll igény,amit igen nehéz kiverni az egészségügyből.
.
Ha netán nem érted,vagy mit honnan szerezz miért nem hívsz?Tudod Skype,vagy 06 29 435 041


46. lianida 2009. 11. 23. 15:53:02
Rákbetegek fóruma
Jazz!
Jó, hogy újra felraktad a Lőrincz féle írást, én már évek óta írok mint fogyasztó, mint rákos hozzátartozó. Nem tudom mit tesz a petró, csak azt, hogy a férjem él, köszöni jól van már 52 hónappal túl élte a josólt időt, a 3 hónapot. Elején kb. 3 hétes kúra után csináltattunk vérképet, a májfunkciója soha nem volt olyan jó mint akkor, pedig a máj is erősen érintett volt, 5 db. 5-7 cm áttéttel.
De a teljes igazság az, hogy Ő még mindig nagyon sok mindent szed, és szedett akkor is mikor a kúrát csinálta.

Panna!
Ha van időd űlj neki a gépnekés keresd a legjobbat, megfogod érezni, hogy mi az amit szednie kell. Nálam úgy működött.

Vissza felé olvasva, lehet megérteni, mert egy régi fórumról mentettem el.

Üdv.
Lianida

LaikusJoakaro
adatok | üzenet


válasz | 2004.12.23. 12:20

Szia!
Sajnálom, és megértem fájdalmad.
A szabad akaratot, akár a meghalásig is el kellene tudnunk fogadni(felnőtt korban). Szerintem nem lehetsz hibás olyan helyzetben, ahol a másik elfogadta, megbékélt sorsával, helyzetével. Segítheted járni az útját, de célt, utat mindenki magának választ. Mindenkinél vannak kulcsok, de a záron is múlik, hogy nyitja-e!
A megbocsátást önmagunknál lenne jó kezdeni, bár ez a legnehezebb.
Ha kitartóbb lettél volna, lehet, hogy csak megsokszorozod szenvedéseit, de a lényegen, végeredményen nem változtattál volna. Mindenkinek megvannak a keretei és azon belül segíthetjük őket egyre feljebb. Azon túl, esetleg magasabbra nem lehet, mert az csak zavart okoz, eltávolodást és fájdalmat mindkét félnek.
Ha el tudjuk fogadni, hogy tiszteletben tartjuk a másik akaratát korlátlanul, akkor segítünk, és nem álljuk útját abban, amivé fejlődhet, ha mi nem lennénk.
Ha valakit érdekel ez egy oldalban leírva, elküldöm szívesen. "Nyitott kézzel szeretni"
LJ
197.
összes előzmény | előzmény: PAncika 2004. 12. 23. 12:19


LaikusJoakaro
2004. 12. 23. 12:25
(9folyt10)Üdv!
1969 szeptember 29 keltű számból "hét napos újság"
Ganner Paula mondotta: Sok kellemetlensége és küzdelme volt a hatóságokkal , ami neki 50 000 márka költséget jelentett. A szabadalmak elnyerése érdekében az eredeti petróleumot meg kellett javítani, finomítani. Így a szénhidrogén vegyület savtartalma ki lett vonva, minimális vas, nikkel analitsav és más termék hozzávegyítésével. A lenmag hozzáadásával lett desztillálva, ami ízének megjavítása érdekében az aktív szénnel keresztül filtrálás követett.

A hatalmas rákkutató ipar / a kutatás már régen öncél / nagy károsodást szenved. Több ember él rákból mint amennyi abban meghal. Valójában csak az lehet, hogy a hatalmas kiépített kutató szervezet nem akarja jól fizetett állásait feladni.

" semmi félelem a ráktól " című írásomban közlöm az emberekkel miben rejlik a rák lényege, hogy azokat elkerülve a ráktól már félni nem kell. Félelem érzetük azoknak az embereknek van, akik arról még semmit sem tudnak, mivel az orvosi oktatás, illetőleg az orvosi uralom, mellyel rendelkezünk, képviselői ezeket az ismereteket agyonhallgatják, és ez által felelősei a nagyfokú rák félelemnek és rák nyomorúságnak. Ártatlan emberek milliói, akik bennük vakon bíznak terheli a lelkiismeretüket.
Azokon is szeretnék segíteni az írásommal, akikről az orvosok már lemondtak, mint hullajelöltekről, akiket az orvosgyógyászat jó lehet halálra sugárzott, vagy magukra hagyott.

Ne feledjék a legfontosabbat: Istennek megköszönni ! A mi életünk az idő és az óra az ő kezében van, és minden ami téged érint, Istentől származik.

Hát ezeket hallottam! Kívánom, hogy mindenkinek meggyőződése szerint váljon előnyére!
Ha valakinek további tapasztalata van és megosztaná, szívesen továbbítom kollégámnak!

Minden jót!
LaikusJoakaro
196.
összes előzmény | előzmény: Hope 2003

(8folyt9) Üdv!
Swarcz Miksa Berlinből írja: Családomban a petróleum vétele már hatvan-hetven éve folyik. Majdnem mindnyájan 80-év felett vagyunk és vesszünk minden pénteken 15 csepp petróleumot egy kockacukorra. Jól érezzük magunkat mindnyájan. Anyám mindig mondta: gyerekeknek bajuk van a tüdejükkel, adj lenolajat, öregek lesztek és erőtök gyengül, vegyetek be fokhagymát. Belső burjánzás esetén petróleummal, hogy desztillált-e, vagy nem egyre megy. Van két kutyám, az egyiken daganat keletkezett, olyan nagyságban, mint a gyermek ököl /a nyakán/. Meg kellett volna operálni. Három alkalommal adtam be neki egy kockacukorra petróleumot és a daganat két hét múlva elmúlt.
Diftéria esetén petróleummal öblögetni. A népi gyógykönyv petróleumot ajánl. Természetes népi gyógyszer tüdőbetegeknél, a hallóidegek bénulásakor, éjjeli gyakori vizeletkor, hólyaggyengeség, torokfájdalmakkor, vértisztítóként.

Az orosz és lengyel patikákból sem hiányzik a petróleum. Általános elismert gyógyszer.

Nem bizonyos, hogy minden halott jelölt aki a petróleumot vesz be meggyógyul. Aki már nagyon legyengült, az különösen besugárzási esetekben fordul elő, és nincs meg a szellemi ellenálló ereje. Azon már semmiféle anyag nem segít. Ha azonban a beteget haza küldik meghalni, mivel a ma uralkodó gyógyászati rendszer már segíteni nem tud és a kézenfekvő lehetőséget agyonhallgatják, akkor még mindig figyelemre méltó, ha csak a fele, vagy kevesebb is azoknak a száma, akik a petróleum alkalmazása révén megmenekültek. A petróleumot, / Ganner: Naftalan / ha nem viseli el azonnal hagyja abba.
(9folyt köv10)
194. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


PAncika
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:19

Sajnos teljesen átérzem a problémád. Apukámmal szinte szóról-szóra ez volt a helyzet. (szintén tüdőrák, műthetetlen) Semmi olyan változtatásra nem volt hajlandó, ami eltért az eddigi életétől. Már az elején elkeseredett, szinte feladta és ezzel meg is pecsételte a sorsát. Azt remélem, hogy mindent elkövettem annak érdekében, hogy ne adja fel, de hiába.
Nagyon nehéz dolog ez... Egy gyereknek megfoghatod a kezét és elviheted bárhová, ahol segítséget remélsz, de egy makacs felnőttel, aki ráadásul mindig is határozott egyéniség volt, egész más a helyzet. Először le kell döntened a falakat amiket maga köré épített. Vastag falak ezek, rengeteg energiát felemésztenek. Ha sikerülne ezt a sok energiát optimizmusra, gyógyulásra, bizakodásra fordítani, nyert ügyünk lenne.
Mindenkihez van egy kulcs, csak meg kell találni. Nekem nem sikerült, örökké bánni fogom, és sosem bocsátom meg magamnak, hogy nem voltam kitartóbb.

Sokat kell beszélgetni, és nem szabad erőszakosnak lenni. Ne adjátok fel, talán Nektek sikerül
193. előzmény: Bambuspring 2004.12.22. 12:30


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:18

(7folyt8)Üdv!
November végén mégis tartós, gyenge vérzések kezdődtek és ezek három hétig tartottak. Követte ezt a decemberi kikaparás. Az orvos ököl nagyságú miómát állapított meg. Minthogy az jóindulatú daganat, mely azonban rosszindulatúvá válhat , nem engedtem magamon a műtétet végrehajtani. Orvosom egyetértett ezzel, csak azt kötötte ki, hogy folyamatos ellenőrzésnek kell magamat alávetni. Értesültem közben a petróleumról, és azt meg is rendeltem. Hazatérésem után decemberben megkezdtem a petróleum-kúrát. Mondottam magamnak: A mióma sejt burjánzás következésképpen a petróleum segít. A férjem is bevette a napi adagot velem együtt, mert úgy vélte, ha veszélyt okozna úgy mindkettőnket együtt érjen. Az első napokban többször búsultunk.
Mindennap vettünk egy teáskanállal és utána némi édes bort. Így jobban esett. 5 nap csökkent az étvágyam és csak alvásra volt szükségem. A hatodik napon erős vérzéseim kezdődtek, három napon át. A negyedik napon gyenge fájások kezdődtek, az anyaméh megnyílt és pillanatok alatt máris nyitva volt a méhszáj, mint a műtétnél.
Minden két órában fél csésze világos vörös vér távozott belőlem, bőrsejt foszlányokkal együtt. A férjemnek kételyei támadtak, az én érzésem azonban azt mondta nekem: ez a hatodik nap most a mióma eltávozik. Este már csak préselésre jöttek vércseppek belőlem, és az éj folyamán az anyaméh teljesen a régi állapotba került. Három nap után elmentem az orvosomhoz és közöltem vele a történteket. Először igen meglepődött, majd a vizsgálat után a felelet az volt: Minden a legnagyobb rendben van. Önnek a szokásos orvosi felülvizsgálatra fél év múlva kell jönnie. A férjemnek gyomorfekélye volt, a petróleum kúra eredményeként ez is elmúlt.
Lennének csak az orvosok petróleum kúra iránt határozottabbak. Sok emberen lehetne segíteni! És hála önnek és hála Jézus Krisztusnak, én ismét egészséges vagyok.
Szívélyes üdvözlettel az ön hálás B.Paulája
(8folyt köv9)
192. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:16

(6folyt7)Üdv!
Egy másik asszonynak öt font súlyú daganat volt az altestén, kioperálták belőle. Szörnyű fájdalmai voltak és besugárzással kellett volna kezelni, ő azonban ezt visszautasította. Inkább meg akart halni, nem hogy a további kínos gyötrelmeket elviselje. Főnöke tisztított petróleumról gondoskodott. Attól kezdve óráról órára jobban lett. Egy év után a kórházban ismét megvizsgáltatta magát. Az orvosok elképedtek, hogy besugárzás nélkül előttük áll, egészségesen. Értesültek ekkor az asszony petróleum titkairól, és nevét szerették volna tudni annak, aki részére azt beszerezte, amit azonban elhallgatott.

Z. főtanácsos: azt tapasztalta legjobb azt hajnali 1-kor bevenni, reggel 8 óra körül már úgy voltam, hogy megreggeliztem. 14-nap után már nem volt az a sajátságos szagom, ami a halálba induló rákbetegségben szenvedőket jellemzi. Megkezdődött 6 nap múlva az elhalt sejtek távozása is. Ezek egy részét kortanilag megvizsgáltam. Ennek eredményeként közölték velem, hogy székletemben elhalt rákos szövetfoszlányokat találtak. Petróleumot én 32-28-14 napos szakaszokban vettem be, közben mindig 9 nap szünetet tartottam. A petróleum mellékhatásaként kellemesen észleltem, hogy a reuma bántalmaim is ezen idő alatt teljesen megszűntek.

1974.04.03 Kedves Gannerné !

1971.10. havában orvosaim másodfokú hasnyálmirigy rákot állapítottak meg nálam, és ez ellen gyógyszert is adtak: ezek azonban a még ép szöveteket is elpusztították. Vese és mellhártya fájdalmaim is voltak. Felkerestem ezért egy akupunktúrást, aki gátat vetett fájdalmaimnak. Orvosom a legközelebbi felülvizsgálaton elégedett volt. Megmondtam ezért az igazságot, miszerint ez nem az ő gyógyszerének eredménye, az ugyanis erős volt a számomra.
(7folyt köv8)
191. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:12

(5folyt6)Üdv!
Varner Elza /35/ a testét felvágták, kilátástalanul. Hasnyálmirigy rák, amely már a két mellékvesére is átterjedt. Meghalni hazaküldik. A férje teljesen levert. Egyik kollégája révén tudomást szerzett Gannernéről. Amint a beteg a negyedik nap magához tér önkívületi állapotból, az első kanál petróleumot betöltik. Órákkal később a javulás felismerhető.
A negyedik napon olyan jól érzi magát, hogy fel akar kelni. A kúra még további 10 napig tart. Az orvosok a gyógyulást nem képesek felfogni, de az asszonyt Gráczba küldik, ahol két hetes alvókúrának vetik alá, utána gyógyultan hazaküldik.

Másik levél: Mindig magas vérnyomásban, vérkeringési zavarokban és szívbántalmakban szenvedtem, de majd inkább reumában. Semmi sem segített, alig tudtam menni, már dolgozni sem tudtam. A nekem ajánlott petróleumot ezek után bevettem. Aki ismert, mind kérdezi: mit veszek be ?

B. asszonynak daganata volt a vastagbélben és elkerülhetetlen volt, hogy mesterséges bélkijáratot kapjon, ő azonban nem ment vissza műtétre, hanem teáskanál számra itta a petróleumot, s hogy türelme elfogyott egy alkalommal a 10-szeresét vette be, ½ font mézzel, tejjel hígítva. Ezt 4-órás hasmenés követte, mely alatt vér és genny távozott. A daganat eltávozott. Teljesen meggyógyult és ismét dolgozik. Azonban minden évben biztonsági kúrát végez. Mindez által nem tanácsolom az ilyen erőszakolt kúrát. Nem biztos, hogy minden szervezet elbírja-e, különösen olyan esetben, amikor az a besugárzások következtében amúgy is legyengült.
(6folyt köv7)
190. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:10

(4folyt5)Üdv!
Másik levél: a rákos daganatot a mellből kioperálták, utána következett a méhrák. A hólyagot meg kellett nyitni, mert bénulás állott be. Férje a postahivatalban…………………. Beszélget, aki azt mondta neki, hogy adjon a feleségének naponta egy teáskanál petróleumot éhgyomorra. A fájdalmak enyhültek, ismét enni tudott, a morfium-befecskendezést abba lehetett hagyni. Hat hét múlva azonban toló fájdalom szerű fájdalom kezdődött. Elhívták az orvost aki nem hitt a szemének. Dr. Ponz ugyanis azt látta, hogy három daganat távozott el. „ Ez lehetetlen – mondta. Az asszonynak már klinikailag már halottnak kellene lennie” , majd a kezdődő vérzés ellen fecskendezést adott. Négy hét múlva teljesen egészséges.

Scober Józsefnek 13 éve súlyos prosztata fájdalmai voltak, és egyetlen orvos sem tudott rajta segíteni. A petróleumtól teljesen meggyógyult. Négy héten át reggel és este egy teáskanállal vett be. Két évvel később gyomorfekély keletkezett, azonos kezeléssel ez is meggyógyult teljesen. A fia Schober Gumbér /24/ krónikus hólyagbántalmai voltak. Huzamos időn át, naponta egy teáskanál petróleumtól meggyógyult.

Rauli kutyája elvesztette fényes szőrét, az állatorvos leukémiát állapított meg. Hét heti kúra után a kutya ismét visszanyerte egészséges szőrzetét.

Gesacher Mária /60/ mellrák. Ma már nem ismeri a ráktól való félelmet, holott sok mindent kellett tűrnie. Három besugárzás eredménytelen, a jobb mellét amputálták. Teljesen levert, közel a kétségbeeséshez. Elkezdődik a folyamat a bal mellén is. A rákbetegségtől gyötört asszony 14 napon át naponta 3-szor vesz 1-1 teáskanál petróleumot. Utána 10 napot kihagy, majd ismétli a kúrát a következő évben is. Azóta nincsenek fájdalmai a ráktól való félelme is elmúlt.
(5folyt köv6)
189. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:06

(3folty4)Üdv!
Dr Morsinelli, innsbrucki nőgyógyász igen elcsodálkozott, amikor 11 hónapra az első bevétel után, egészséges fiúgyermeknek adott életet. A vére 100%-osan meggyógyult. A gyermek alig három éves elmúlt, gyermekbénulást kapott. A háziorvos az egyetem klinikára való beutalást rendelte el, de az anyja a kis Klausz számára egy heti haladékot kért. Ezután a gyermeknek 8 napon át teáskanál petróleumot adott. Amikor a határidő lejártával az orvos a gyermeket beakarta utalni, meglepetéssel vette tudomásul, hogy erre már semmi szükség nincs mert a kis Klausz egészségesen, a többi gyermekkel szabadban labdázik. A gyermekbénulás feltehetően fertőző betegség, amelyből teljes mértékben meggyógyult.

Svájci Chalak Balázs írja: Az ön nagyra becsült petróleumával az utolsó években: ízületi, czuz cukorbetegség, bélelzáródás, leukémiás és rákos daganatok teljes széteséseit, teljes vagy részleges eredményekkel végződő kezeléseket láttam. A betegek a petróleum gyógyító erejéről és ártalmatlanságáról meg vannak győződve.
Saaman Pál úr anyja írja: A fiamat 1971. December 22.-én 19 éves korában műtétileg megnyitották, majd nyomban bevarrták. A diagnózis általános rák. Az orvosok életben maradását már csak 14 napra becsülték. Innen átszállították a Rheini Jakab kórházba, ahol naponta 2 teáskanál petróleumot vett be.
Három nap után ismét tudott enni, majd 14 nap múlva székletében elhalt sejtek, ürülékével együtt eltávoztak. Nyolc nap után hazavitték. Az orvosok rejtély előtt állottak. A fiam ismét a gazdaságban dolgozik.
(4folyt köv5)
188. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:03

(2folyt3) Üdv
Elhangzott ezzel kapcsolatban az a kijelentés: ha a petróleum literje 1000 márkába kerülne, a gyógyszer nem foglalt volna el ilyen negatív álláspontot és szabadalmaztatták volna már régen. Írja 1969. Szept. 20.-ai 38.számából a „ 7 napos újság „

Kivonat az újságból: Ganner Paula akkor 31 éves. 3 gyermek anyja. Halálos beteg, fájdalomtól gyötörve fekszik ágyán. Az utolsó három hét alatt 28 fontot fogyott. 8 napi kórházban tartózkodás után elbocsátották. Diagnózisa: általános rák. A legjobb esetben még két napot élhet, mondták orvosai. 75-cm-es belet távolítottak el. A következménye bénulás bélelzáródás. A bélkimenet áthelyezésére már késő volt gondolni, mert a rák a jobb vesét is megtámadta. Reménytelen helyzetében anyja kijelentésére gondolt. Az első világháború előtt, amikor az osztrák katonák elfoglalták Bosniát és Hercegovinát s később Jugoszláviában az ottani lakosság petróleummal különböző betegségeket gyógyított, bevétellel és bedörzsöléssel is. Három kilométerre lévő Innsbruckból férjével tisztított petróleumot hozatott. Abból éhgyomorra egy evőkanállal vesz be. Már egy óra múlva a bénulás megszűnik és a fájdalmak elmúlnak. A második és harmadik napon éhgyomorra ismét egy-egy evőkanállal vesz be. A harmadik napon mindenkinek csodálatára első ízben felkel. Tud ismét enni anélkül hogy hányna. Hatalmas étvágya van. Hat héttel ezután elnyeri régi normális súlyát. 58-kg-ot.
(3folyt köv4)
187. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 11:56

(1folyt2) Üdv.
Az anyag: (tisztított petróleumnak vettem MOL kútnál. Kb 200Ft/l, elvileg citrmomlé/”C” vitamin segíti a szer hatását)
A petróleumnak vértisztító hatása van. Rendkívüli magas oxigénközvet1tő hatással rendelkezik. Jótékonyan normalizálja a rákbetegség kialakulását befolyásoló………….rendellenes tevékenységet.

Biztonsági kúra: évenként egy alkalommal egymást követő 12 napig egy teáskanál petróleum.

A tisztított petróleumból erősebb desztillálás esetén a szénhidrogének elpárolognak, a gyógy tényezők csökkennek. Mivel íz és szagmentes, ezért szívesebben használják. Bátran lehet tisztítatlan petróleumot használni. Ízesíteni lehet bármivel: cukor, méz, bor, stb. Alkalmazását tekintve: minden vér és daganatos betegségnél, tumorok / rosszindulatú daganat / karciomák / rák / lymphosarcoma / nyirokmirigy-daganat / himphoblastomis Sclerosis multiplex / fertőzésből eredő mirigy-gyulladás / .

Évtizedes tapasztalatok során mérgező veszélyes mellékhatást a petróleum bevételével kapcsolatban sosem észleltek. Nem mérgező hatás alatt a napi 2 teáskanál petróleum értendő.

Legjobb étkezések előtt félórával bevenni.

A petróleum minden olyan betegségen segít melyek a vérből erednek. Jelentette ki dr. Ganner Paula a Jakab Kórház főorvosa. Sok rákbeteg, akikről az orvosok már lemondtak, a petróleum kúra segített. Bizonyíték erről 2000-nél több hálalevél. Három országban máris szabadalma van. Az orvosok mindezek ellenére kétkedők a szokatlan gyógymód iránt.

Gannerné éveken át küszködött a finomítási szabadalom elnyeréséért, melyet neki mind Angliában, mind Írországban odaítéltek. Franciaországban még különleges gyógyászati szabadalmat is kapott. Svájcban engedélyezés alatt állott a kérelme / 1960. szept. / Németországban és Ausztriában megakadályozták a szabadalom engedélyezését.(2folyt köv3)
186. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 11:51

0folyt.1 Üdv.
Jelenleg, keptelenek meghatarozni, hogy ket ember kozott, aki ugyan abban a bajban szenved, laboratoumi vizsgalatok soran mind a kettonek azonos jelensegei vannak, az anyaggal az egyik hamar meg gyogyul, a masik nagyon hamar meghal. Mivel nem vezetnek statisztikat rola ( mivel ez a gyogyitasi rendszer nem letezik ) senki sem akarja a felelosseget vallalni, ha nem sikerul.”

Az anyag természetesen nem csodaszer. Rendkívül fontos az ember fizikai, mentális állapota. Szerintem a hitbéli meggyőződés, az élni akarás, az állapot javítására tett erőfeszítések a legfontosabbak, mert ez adja az életminőség javarészét, bár ezzel sem fontos egyetérteni, gondolatkezdeménynek, pedig jó lehet sokunknak.

Ha most nem fér el, legközelebb felteszem a teljes anyagot, úgy, ahogyan először találkoztam vele. SEM MELLETTE, SEM ELLENE NINCSENEK ÉRVEIM, TAPASZTALATAIM, A SAJÁT KIPRÓBÁLÁSON TÚLMENŐEN. RÁKOS JELLEGŰ ELVÁLTOZÁSRÓL NEM TUDOK A SZERVEZETEMBEN. (kor33ffi)

Itt most még egyszer kihangsúlyozom, magamon kipróbálom(tam), de nem vagyok a téma szakértője, csak egy laikus, aki hajlamos hinni abban a megoldásban, ami valamilyen okból közel áll hozzá.

Másik HALLOMÁSBÓL VETT természetes módszer a túlnyomó részbeni gyümölcskúra hónapokon keresztül. Itt is elsősorban az alma. (1folyt köv2)
185. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 11:48

0Üdvözlet mindenkinek!
(akkor 2000-es (karaktar)részletekben)
Különös, hogy pont a rák gyógyításának hagyományos módszereit kutatja HOBBIBÓL egyik kollégám (vegyész), és jó tapasztalatai vannak ez ügyben. Nagyon idős emberek elbeszéléseiből, régi írásokból talált egy teljesen hétköznapi anyagot, amit már sok emberen (saját magán is) kipróbált. Egy tisztítókúrát már én is csináltam (12nap) és a kellemetlen szagon kívül „bajom” nem lett. Ő akkor is bekap egy-egy kanállal, ha csak megfázik. Az eredmények elképesztők mégis sokan ágálnak a szer ellen, mert annyira egyszerű, olcsó és szokatlan az ilyenfajta felhasználása. Neki eddig csak pozitív tapasztalatai vannak 30-40 közepes vagy súlyos eset kapcsán.

Orvos ismerősömnek említve, azonnali választ kaptam: az hülyeség! Pár perc múlva hozzátette, hogy a testvére meghalt torokgyíkban, és ő azért nem, mert ilyen anyaggal átitatott ronggyal törölték ki a torkát.

Természetesen minden anyag mérgező, amit a gyógyászatban használnak, ha nagy mennyiség kerül a szervezetbe. Ez alól ez sem kivétel. Ajánlott legnagyobb napi bevitele maximum 2 teáskanállal. A szedést követően, legkésőbb 4 nappal már komoly hatás tapasztalható. Olyan, mintha kipucolná a szervezetből a nemkívánatos jelenlévőket.

Nem értek hozzá, ezért megkérdeztem a dologról franciaországi ismerősömet, akit szintén ilyen bajjal kezelnek. A válasz:

„Leveled nagyon erdekes, tobbszor is elolvastam. Megprobaltam nehany kerdest feltenni az orvosi korokben, de nem kaptam igazi valaszt ra. Minden esetben az volt az erzesem, hogy tudnak valamit ezekrol a dolgokrol, de nem akarnak beszelni rola. Osszegezve, hivatalosan ez a gyogyitasi rendszer nem letezik, de mint kiserlet cimen hasznaljak. Sajnos ( ezt mondják ) nem mindig sikerul és ELOFORDUL, HOGY AZ ELSO KISERLET UTAN A BETEG MEGHAL.(0folyt köv1)


47. habveros 2009. 07. 19. 10:43:28
Rákbetegek fóruma
Mindenkinek,aki nem látta az adást!

Dr Dávid vendége,Dr Lothar Hirnreise (ECHO TV RÁKÉRDÉS) számomra kifejezetten örömteli dolgokról beszélt.Szinte mindenben igazolta az alternatív daganatterápiáról összeállt képet,úgy tünik még egy nagy tapasztalatú ember vetette el a hagyományos onkológia szemléletét.
Szemelvények az elhangzottakból:
2006-ban Angliában az onkológiai kezeltek 27 %-a a terápiába és nem a rákba halt bele.
Az onkológia az egyetlen orvosi szakág,amely vallja,hogy „előbb nagyon meg kell betegíteni téged,hogy meggyógyulj”(de tényleg,nincs még egy terület,ahol a „TÚLÉLÉS” fogalmat használnák.)
Az onkológiai tudást az egyetemek a gyógyszer ipartól kapják,az meg nyereség orientált.Akkor várható változás,ha ettől a függőségtől mentes orvosi tudás létjogosultságot kap.
Sugárterápia:pl.:egy melldaganat, általában 1.8 Gr/ alkalom dózisban,30-szor,ez 54 Gr.Egy –egy sugárzás kb 1 percig tart,a 30 az 30 percig.Ezidő alatt a vér többször átáramlik a besugárzott területen,és mivel ásványi anyagokat tartalmaz maga is sugárzóvá válik.Ekkora dózis öntisztulás útján nagyon soká (én teszem hozzá:néhány év) tud kiürülni.(szinte nem is kell tovább folytatni,az „EREDMÉNY” kézenfekvő)
Áttétek kérdése : Nem tudja a konkrét okot,de a daganat mint tünet jelentkezik,és a létrehozó ok annak eltávolitása után is jelen van a szervezetben,elsősorban a vérkeringésben.(sebészek szokták mondani,a műtétnél,a véráramba „BEKERÜLŐ”daganatsejtek okozzák.(nem igaz,azok addig is ott voltak)(Hozzá tenném,amit hiányoltam a nyirokrendszer szerepe -erre csak utalás történt- talán még nagyobb az áttét képződésnél.)
Dr. Hirnreise számára,a világban összeszedett ismeretei,és a saját praxisa alapján egyértelmű tudás,hogy:
-étellel,itallal,kozmetikai és tisztító szerekkel jutnak be a méreganyagok a szervezetbe,amik elsősorban okolhatók a tumorok kialakulásáért.
-a stresszt teszi másodsorban felelőssé,oly annyira,hogy ha diagnózis után oly mértékű lesz a szorongás-idegesség,hogy az rohamos rosszabbodást okoz,az elkerülhető műtétet is inkább javasolja.
Az alkalmazott módszereiről:
-étrend változtatás /olaj-fehérje diéta/
- egészséges jövőkép kialakítása
-MÉREGTELENÍTÉS MINDEN MÓDON ÉS ÁLLANDÓAN!!!/vastagbél tisztítás,szódabikarbonátos fürdő,kávé beöntés.
/ megjegyzése:a bélben lakik a halál.Teszem hozzá és ott az élet kulcsa./
-fentos az alternatív kezeléseknél a páciens FEGYELMEZETT legyen.(lásd:Webster Kher,”Házi feladat”)
Összefoglaló,és üzenet a daganatos emberek számára:
MEG KELL ÉRTENI,A TUMOR SZIMPTÓMA,A HAGYOMÁNYOS KEZELÉS CSAK EZT IGYEKSZIK ELTÜNTETNI.(eliminálni.Teszem hozzá,a védekező képesség lerombolása árán.)
Bandi


48. ... 2009. 07. 13. 6:55:31
Rákbetegek fóruma
A KOLLOID EZÜST GYÓGYÁSZATI JELENTŐSÉGEA kolloid ezüst egy olyan elektor-galvanikus eljárás eredményeképpen jön létre, mely során a szubmikroszkópikus (1.26 Angstrom/.00001 mikron) ezüst részecskéket, 99.999-es (igen tiszta ezüstből) vízben oldanak.

A részecskéket szuszpenzióban tartja az atomok enyhe elektromos töltése, melynek következtében az ezüst könnyebben hatol be a szervezetbe. Az ezüst egy erős, természetes profilaktikus / antibiotikus szer, melyet évezredek óta használnak az emberek anélkül, hogy bármiféle mellékhatása lenne. A kolloid ezüst katalizátorként működik. Minden tesztelt gomba, baktérium, véglény, parazitafajtára, és sok vírusra nézve mérgező hatású mivel hatékonyan bénítja meg azokat az enzimeket, melyeket az egysejtű baktériumok, gombák, vírusok, oxigén felhasználó anyagcseréjük során használnak, így azok megfulladnak. A primitív életformák legerősebb ellenszere, erősebb, mint bármilyen kémiai fertőtlenítőszer! Nem ismert, hogy ellenálló rezisztens - törzs kialakult volna!

A kolloid ezüst nem ártalmas az emberi enzimekre, sem az emberi szervezet bármely részének vegyi egyensúlyára! Szervezetünk nem szokik hozzá. A kolloid ezüst egyaránt használható megelőzésre és mindennemű fertőzéssel szemben. Egyetlen ismert kórokozó organizmus sem képes megélni, ha kolloid ezüst - akár csak apró nyomokban is - van jelen. A megfelelő mennyiségű kolloid ezüst a szervezetünkben olyan, mintha egy kiválóan működő, második immunrendszer működne bennünk. A homeopátiában a legfontosabb szerek egyike - szédülés, kötőhártya-gyulladás, fejbőrviszketés, hasgörcs, puffadás, stresszből eredő fejfájás, stb. - eseteire. A kolloid ezüst vékonybélben szívódik fel. Ezért a vastagbélben élő - szervezetbarát - baktériumokat nem érinti. Megkönnyíti a szülést és a lábadozást. Laboratóriumi tesztek igazolták, hogy hat perces érintkezés után minden baktérium, vírus és egysejtű gomba elpusztul.

Az ezüst kolloid folyamatos jelenléte megelőző hatású! A kolloid ezüst, a fentieken kívül eredményesen használható: Pattanások, allergiák, krónikus kimerültség, megfázás és influenza, kötőhártya-gyulladás, agyhártya-gyulladás, vírusos vagy gombás eredetű parazita-fertőzések, tüdőgyulladás, reuma, ótvar, skarlát, szem- fül- száj- és torokgyulladás, vakbélgyulladás, izületi gyulladás, vérben lévő élősködők, bubópestis, a rák egyes fajtái, Candida fertőzés, kolera, cukorbaj, szénanátha, herpesz, lepra, leukémia, bőrfarkas, nyirokér-gyulladás, Lyme kór, malária, bőrrák, szifilisz, toxemia, lábfagyás, valamint vírusok, szemölcsök, és gyomorfekély ellen. A kolloid ezüstös kezelés egyike azon kezelési gyógymódoknak, amelyekkel a súlyos égési sérülteket életben lehet tartani! Segít a tűz-, forró víz-, sav- vagy lúg égette sérülések esetében. A kerti munkáknál, a levelekre és talajra permetezve hasznosítható a gombás és vírusos betegségek ellen. Valamint az állatgyógyászatban, az emberrel azonos betegségek- problémák esetében. Fertőtleníti a harapások, marások-, okozta sérüléseket. Kiváló ellenszere pl.: a kutyák parvo vírusának. Saját megszokott környezetünktől eltérő, esetleg nem teljesen egészséges környezetben tartózkodás esetén elengedhetetlen az ivó- és főzővíz fertőtlenítésére! Ugyanígy alkalmazható testünk lemosó fertőtlenítésére is!

A kolloid ezüst nem lép kölcsönhatásba más gyógyszerekkel. Nem ingerli a gyomrot, ellenben segíti az emésztést. Nem csípi a nyílt sérüléseket és a szemet sem. Az elmúlt száz év orvosi szakirodalmában nem található a szájon át, intramuszkuláris, vagy intravénás használatból eredő mellékhatás! Alkalmazzák gargalizálásra-, torokfertőtlenítésre; szájon keresztül- belső fertőtlenítésre; szembe csepegtetve a szem fertőződései ellen. Bőrbetegségek- és égési sérülések kezelésére, valamint adták be injekcióként muszkulárisan és intravénásan is.

Az alkalmazók, különféle egészségi, fertőzöttségi és anyagcsere tényezőkkel bírnak. ezért a kolloid ezüst szedése egyénenként változó lehet. Előfordulhat, hogy egyeseknél hamarabb, másoknál később érzékelhetőek az eredmények.

Általában 1-2 hétig naponta 2-3 x 0,5 dl-t, majdújabb1-2hétig 2-3x0,2 dl-t fogyasszunk. Megfázás, torokgyulladás esetén elég naponta 5-10 alkalommal gargalizálni egy héten keresztül.

SZAKIRODALMI TÖREDÉKEK:

- Alfred Searle, az amerikai gyógyszerész kamara alapítója: Az ezüst kolloid használata az emberek gyógyításában azzal az előnnyel jár, hogy gyorsan végez a parazitákkal anélkül, hogy az emberre toxikus hatással lenne. Megvédhet a tetanusz és a diphteria toxin halálos adagjának a tízszeresétől is.

- Science Digest, 1978. március: Az ezüst a legerősebb bacilusvadászunk. Egy antibiotikum talán fél tucat különféle kórokozót tud elpusztítani, az ezüst azonban mintegy 650-et. Ellenálló fajták nem tudnak kifejlődni. Az ezüst egyáltalán nem mérgező, ezért a gyógyászatban kihagyhatatlan.

- Dr. Larry C. Ford, az UCLA Orvosegyetem Szülészet- és Nőgyógyászati Fakultásának tanára nyilatkozta 1988. novemberben: Az ezüst kolloidnak baktérium és gombaölő hatása van, még a Candida Albicans és a Candida Globala esetében is.

- Dr. Carl Moyer, a Washingtoni Egyetem Sebészeti karának elnöke: Az ezüstnek több száz jelentős, új orvosi alkalmazása lehetséges. A kolloid ezüst, az ezüstnek egyetlen formája, melyet biztonságosan alkalmazhatunk adalékként. A testszövetbe elég lassan szívódik fel ahhoz, hogy ne okozzon irritációt. A kolloid részecskék fokozatosan terjednek szét a vérben, és hosszantartó gyógyító hatásuk van.

- Harold Davies: A kolloid ezüstöt elsőként az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszerfelügyelete ismerte el, gyógyhatású készítményként 1991-ben. Orvosi beszámolók igazolják, hogy belsőleges használata esetén hatékonya cukorbetegség, candida, súlyos égési sérülések, szifilisz, malária, kolera, stb. gyógyítására.

Belső használatra, szájon át a tárolóból felrázás után:

1) Négy-hat napon át napi egy evőkanállal javasoljuk fogyasztani, majd ezután naponta fél teáskanállal ajánlott felnőtteknek (gyermekeknek pedig testsúlyuknak megfelelő mennyiségben)

2) A vizet megtisztítja, ha hozzáadunk egy evőkanállal 3-4literhez, alaposan összerázzuk, összekeverjük majd várunk 6 percet, utána fogyasztható. Szinte íztelen, naponta 1 literrel is fogyaszthat belőle, különösen étkezéshez, mivel nagyszerű emésztést segítő szer, megakadályozza a puffadást. Ideális élelmiszer tartósító.

Semlegesíti a fogszuvasodást, megszünteti a kellemetlen leheletet. A kolloid megszünteti a rossz szájszagot, mert elpusztítja a baktériumokat mélyen a torokban és a nyelvháton is, a fogfájás, szájfájás, bakteriális irritáció csökken tőle, szájöblitő szerként gargarizá1ószerként is használható. Műfogsorát ebben áztassa!

Más gyógyszerészeti szerekkel ellentétben a kolloid ezüst soha nem teszi lehetővé az ellenálló kórokozófajták tenyészését.

(Javasolt hígítási arány ezen esetekben egy evőkanállal 3-4literhez.)

A fentieken kívül: Több ezer alapvető felhasználási módja van ennek az olcsó,

szagtalan, íztelen, színtelen, teljességgel enyhe és erős, fertőtlenítő és gyógyító szernek. A hangsúly azonban a fertőzések megelőzésén van. SOHA nincsenek mellékhatások. SOHA nem árt a májnak, vesének vagy más belső szervnek. Senki nem adagolta még túl, tekintet nélkül a mennyiségre, mivel nem allopatikus (ellenszervi) anyag.

Gyorsan megszünteti a megfázásos, influenzás megbetegedéseket, a tüdőgyulladást, staphylococcusos és streptococcusos fertőzéseket, légzőszervi és orrüreg fertőzéseket.

Az alábbiakban néhány olyan felhasználási terület amelynél a keverési arányra is javaslatot teszünk:

3) Használja konzerváláskor, tartósításkor, befőzéskor. A tej nem fog megromlani, megerjedni, tönkremenni, tőle. Adja gyümölcslevekhez. Tegyen a főző vízbe belőle!

(Javasolt hígítási arány ezen esetekben egy evőkanállal 1 literhez.)

4) Használja szórófejjel együtt(egy evő kanállal 0,5 liter vízzel hígítva).

Fújja be a hűtőbe, mélyhűtőbe és élelmiszertároló tartályok belsejébe. Fújja rá felnyitott lekvárok, zselé és fűszertarlók tetejére, valamint a zárókupakok belsejébe, mielőtt visszazárná őket! Öblítse ezzel a gyümölcsöt, zöldséget, mielőtt tárolná

vagy felhasználná őket!

5) Használja úgy, mint hidrogénező szert pörsenésekre és pattanásokra.

Alkalmazza közvetlenül vágott sebekre, horzsolásokra és nyílt sebekre, esetleg- tegyen pár cseppet egy kis kötszerre, sebtapaszra, hogy lerövidítse a gyógyulási időt a tapaszt viselheti szemölcsökön, vágott sebeken, horzsolásokon vagy nyílt sebeken, vagy pedig ecsetelje be az ekcémáját, vagy olyan viszkető felületeket, mint pattanás, szúnyogcsípés vagy más bőrbetegséget. Használja, fültisztító pálcikára téve szem- és fül fertőzések körömágyi, lábujjköröm és fülgombásodás ellen.(Használja hígítás nélkül.)


6) Fújja a lábujjak közé combhajlatba, hogy megszüntesse a bőrviszketést, lábujjak közti kipállást a gombás fertőzéseket, kiütéseket. Csökkenti a korpásadást a proiasist,(pikkelysömör) bőrviszketést, stb. A bőrkiütések, egyes szemölcsök, tyúkszemek eltűnnek ha a kolloidot a test felületére fújják fürdés után. (Használja egy evőkanállal 0.5 liter vízzel hígítva).

7) Készítsen (egy evőkanállal 0.5 liter vízzel hígítva) oldatot.

A háztartásában biztosan van használaton kívül olyan flakon szórófejjel együtt amelyet feltölthet ezüst kolloiddal. Figyeljen arra, hogy frissen töltse fel, minden használat előtt adjon, hozzá még fél kanálnyit a koncentrátumból ha nem sötét színű a flakon anyaga. Fújja be a növények leveleit, hogy megakadályozza a gombásodást, penészedést, rothadást és még nagyon sok más növényi megbetegedést. Megszünteti a növényi rozsdát és penészt, valamint a fa korhadását. Keverjen egy keveset vágott virágok vizébe a vázába! Elpusztítja a nemkívánatos mikroorganizmusokat a virágföldben és öntözőrendszerekben.

8) Adja fürdővízhez, használja intim tusként, beöntésként, orrsprayként. Adja hozzá mosogatóvízhez, takarító és felmosó oldatokhoz, stb. Használja rendszeresen mosáshoz az utolsó öblítőben, és mindig mielőtt becsomagolná a szezonálisan használt ruhákat. A nedves ruhák, törülközők és mosdókesztyűk nem fognak megsavanyodni vagy megpenészedni.(Használja egy evőkanállal 0.5 liter vízzel hígítva.)

9) Kezelje vele az úszómedencéket, szökőkutakat, párologtatókat, Jakuzzikat, forró fürdőket, fürdőkádakat, mosogatógépeket, tornatermi lábmosókat, valamint a lábtörlőket a fürdőszobában és tusolókban. Fújja be a cipők: belsejébe az óraszíjakra és kesztyűkbe. Kezelje ezzel a tusolófülkét, fürdőkádat, medencéket és kutakat edényeket, borotvákat, hogy elkerülje az egysejtűek elterjedését. Megelőzi a szőnyegek függönyök, tapéták penészedését, törölje át a vezetékeket és szellőzőnyílásokat, hogy megelőzze a baktériumok megtelepedését bennük. Tisztítsa meg a telefonkagylót, a pipaszárat, fejhallgatókat, hallókészülékeket, szemüvegkeretet, hajkeféket, fésűket, szivacsokat! Kitűnő pelenkára és pelenka kiütésre. Tisztítsa ezzel a WC-ülőkét és kagylót, csempeburkolatot. mosogatót, ajtófogantyút! Eltünteti az átható szagokat. Öblítse ezzel a járóképtelen betegek párnahuzatait, lepedőit, törülközőit és ágytakaróit!(Használja egy evőkanállal 0.5 liter vízzel hígítva.)

10, Fújja be az állatok fekhelyét, majd hagyja meg száradni! Keverjen egy keveset az állatok vizébe, madárfürdetőbe stb. Ecsetelje be az állatok gombás fertőzéseit, viszkető felületeket vágott sebeket, horzsolásokat vagy nyílt sebeket, Spray segítségéve! permetezze be az állatok szőrzetét, bőrét.(Használja hígítás nélkül.)

Azt fogja tapasztalni, hogy egy ezüst-kolloidot tartalmazó spray az egyik leghasznosabb fertőtlenítő és egészség megőrző eszköz a környezetében. Úgy gondoljuk, hogy mindazt, amit a fentiekben nem említettünk meg azt gazdagítani fogja az, amit még ön kézenfekvőnek talál a felhasználás során. A dobozban található illetve más, a háztartásból még alkalmazható eszközök használata, rendszeresítése senkinek nem okozhat gondot.

Életünk fenntartásának egyik legfontosabb eleme a VÍZ.

Jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a földünk 314-ed részét víz alkotja. .Az a tény is közvetlenül érint bennünket, hogy minden ember szervezetének 60 %.át szintén a víz teszi ki. Ezen túlmenően részecskék milliárdjai alkotják azt az anyagot amelyet saját testünkként tartunk ny


49. endrebandy 2009. 06. 05. 0:36:45
Krónikus fáradtság
Sziasztok!
Nekem eltérő a véleményem az eddig leírtaktól. Másként közelítem meg a dolgot és két alapvető okot találok. Az egyikért a már kifejlett depressio a felelős, ami abszolút lelki ok. A másik ok táplálkozási hiba eredetű, azaz az emésztéssel függ össze azaz ATP energia hiány, aminek több oka is lehet, lehet ez is lelki eredetű (boldogtalanság), de okozhatja a belek diszfunkciós állapota is, amit a helytelen táplálkozás vált ki néhány év alatt. Jellemzője a felfúvódás, a bélgázok felszaporodása, a laza és gyakori széklet, hasmenés. Ilyenkor tilos minden édesség, még az édes gyümölcsök fogyasztása is, helyette párolt zöldségek, lúgosító ételek tartós fogyasztása hozhat változást. Rendbe kell tenni a belek mikroorganizmusának egyensúlyát pro- és prebiotikumokkal, helyre kell állítani a szervezetben kialakult nyom és mikroelem hiányt. Tilos minden kávé, fekete és zöld tea fogyasztása, helyette váltott gyógynövény teákkal kell a lúgosítás irányába hatni. Ki kell takarítani a bélben lerakódott mérgeket például zabpehely és a csonterősítésben is hasznunkra levő vadköles dara fogyasztásával. Kerülni kell a tej fogyasztást, csak az erjesztett tejtermékek fogyasztása helyénvaló. A cukrot és a szénsavas üdítőket örökre ki kell iktatni az étrendből. Ha nagyon nem megy, akkor vegyes virágméz mértékkel történő fogyasztásával lehet örömöt okozni! Gyümölcsök közül az éretlen kevés cukortartalmú állapotban lehet fogyasztani. A lelki eredetű depresszió esetén is fellelhetőek az édességen élők nagy létszáma, de itt ez nem ok, hanem okozat. A félrebillent lelki egyensúlyt (családi, társadalmi okok) igyekszik kompenzálni az édességgel a beteg. Ott meg kell keresni a lélek terhét, és abból kell kisegíteni a pácienst. Bocs, hogy untattam ezzel a hosszabb magyarázattal valakit! Üdv és keressétek magatokban ami elromlott és változtassatok életmódot!


50. csinyo 2009. 05. 21. 21:18:42
Rákbetegek fóruma
Szia Timi . Nem akarom kidobni de többet nem tudok tárolni , ez a gomba élőlény és szaporodik . Felbecsülhetetlen az értéke mert nem GYÓGYSZER vagy MŰANYAG teljesen természetes .

Apum a mandula rák mellett , cukros magas a vérnyomás és koleszterin szintje is rossz volt eddig .

Issza a kefir gombát és a kristálygombát és nem SZEDI SE A CUKOR SE A VÉRNYOMÁS GYÓGYSZERÉT !!!!

Nagyon szívesen adok bárkinek , én Pesti vagyok
/ Újpesti / .

Ahogy olvastam a kefirgomba nem engedi a rákos sejteket növekedni , a kristálygomba nem engedni "rothadni" a beleinkben a "dolgokat" .

Azt tudtátok például hogy a szervezet ha nem jut folyadékhoz akkor a bélsárból / kaki / von el nedvességet ?? Ez a gomba nem engedi lerakodni az anyagokat a bélben és kijut a szervezetből , méregteleníti a szervezetet pl fogyókúrázás közben is .


1. lap (2. lap) >>>3 lap

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
-->