Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Fórum
Keresés:


51. Káma 2010. 04. 15. 21:21:20
Rákbetegek fóruma
A beöntésekhez még annyit,hogy az ember idegenkedik tőle,de ha megtalálja a megfelelő technikáját,akkor pofon egyszerű az egész.
Én is szerencsétlenkedtem az elején,aztán belejöttem,mint kiskutya az ugatásba.
És emlékezzetek a szlogenre,amit a reklámokban hallotok: A halál a vastagbélben kezdődik!
Meg lehet venni ezeket a drága szereket,amik majd kitisztitják a beleket,de meg lehet oldani természetesebb módon is.
Az Oxitarm még egy kedvezőbb árkategória,amit időnként szokott Bandi irni.
De van olyan csoda,amit 15 és 20000.-ft körül árulnak.

Gyógyulást,kitartást és hitet: Káma


52. ... 2010. 03. 20. 20:07:01
Rákbetegek fóruma
Kedves Mihály!
Azért van ott alul.Jelenleg az 543.oldalon,de láss csodát,ime: (dogozok én helyettetek is)

laberág (... / 2007.08.29 09:06:17) #11412#
Itt az igazi, pontosan:
Koplalókúra
Alapja:
- a szervezet méregtelenítése
- a petróleum hatása
- a gyógyteák hatása
- a hosszas fehérjeelvonás miatt a szervezet felemészti, elhasználja a számára szükségtelen fehérjét, vagyis a daganatot
- a nyers zöldségekben levő vitaminok hatása
Leírás: A beteg 42 napon át CSAK zöldségek és gyümölcsök megszűrt levével és teákkal táplálkozik. A zöldségeket nyersen, héjastól kell feldolgozni.
Egy napi táplálék:
- 3 dl. céklalé
- 2 dl. almalé
- 1 dl. zellerlé
- 1 dl. sárgarépalé
- 0,3 dl. reteklé
- 0,3 dl. krumplilé
- 0,3 dl. savanyúkáposztalé
Első két nap naponta 4 db. almát fogyasszon, hogy a gyomor kiürüljön. A harmadik nap hashajtóval (ricinus olaj, vagy keserűsó) ki kell üríteni a beleket, a koplalás megkezdése előtt a testben semmi romlandó nem maradhat.
A negyedik nap kezdi meg a kúrát:

Reggel:
- egy kávéskanál petróleum 125 ml. veseteával
- 20-30 perc szünet után 100 ml. zsályatea
- újabb szünet után egy korty zöldséglé, amit nyállal jól össze kell vegyíteni minden alkalommal. 25-30 perc szünetre a kortyok közt feltétlenül szükség van.
- a levek felét délig el kell fogyasztani
Délben:
- 125 ml. vesetea, utána megint kortyonként a levek
Este:
- 1 kávéskanál petróleummal és 125 ml. veseteával fejezi be a napi táplálkozást

A leveket a beteg ízlése szerint össze lehet vegyíteni. A kezelés alatt a beteg éhséget nem érez, egy-egy korty lé, vagy tea az éhséget megszűnteti. 6-7 %-ot veszít a kezdeti testsúlyából, de ezt a kezelés befejezése után visszapótolja.

6-7 naponként beöntést kell csinálni, hogy a bélben maradt salakot kimossa.

A beteg ne feküdjön, foglalja el magát, sokat legyen friss levegőn és bízzon a kezelés sikerében. A bizakodó beteg fehér vérsejtjei gyorsan szaporodnak, megtámadják, gyógyítják a beteg testrészeket. Depresszió esetén ellenkező a hatás.

A kezelés befejezése után kevés és könnyen emészthető étellel, fokozatosan térjen vissza a megszokott táplálkozásra.

A kúrát egy évben egyszer kell végigcsinálni.


53. ANDY 2010. 03. 16. 15:15:19
Rákbetegek fóruma
Kedves Bogi!
Ne haragudj,hogy így ismeretlenül megszólítalak.
Ne keseredj el! Nem tudom,hogy hány éves apukád,és milyenek az eredményei.. Az én nagybátyámnál tavaly jan.-ban diagnosztizálták a végbél daganatot,megoperálták,végleg kivezették..4 db daganatot,és 7 db nyirokcsomót vettek ki,és találtak még 2 daganatot a vastagbélben,ami nem operálható!
Én egészségügyben dolgozom,és tényleg minden ismeretséget megmozgattunk.Így jutottunk el egy gombakivonathoz,ami itthon nem kapható,ismerős hozza nekünk. A nagybátyám 8 hónapja elkezdte szedni,miután lemondtak róla az orvosok! Jártányi ereje nem volt,pelenkázni kellett!
És most tünetmentes,15 kg-ot hízott,ás ássa a kertet! Ez mindenki számára elérhető,az ára sem sok. Többen szedik már az ismeretségünkben és mindenkitől pozitív visszajelzés van. Nem szabad feladni!


54. ANDY 2010. 03. 16. 15:15:18
Rákbetegek fóruma
Kedves Bogi!
Ne haragudj,hogy így ismeretlenül megszólítalak.
Ne keseredj el! Nem tudom,hogy hány éves apukád,és milyenek az eredményei.. Az én nagybátyámnál tavaly jan.-ban diagnosztizálták a végbél daganatot,megoperálták,végleg kivezették..4 db daganatot,és 7 db nyirokcsomót vettek ki,és találtak még 2 daganatot a vastagbélben,ami nem operálható!
Én egészségügyben dolgozom,és tényleg minden ismeretséget megmozgattunk.Így jutottunk el egy gombakivonathoz,ami itthon nem kapható,ismerős hozza nekünk. A nagybátyám 8 hónapja elkezdte szedni,miután lemondtak róla az orvosok! Jártányi ereje nem volt,pelenkázni kellett!
És most tünetmentes,15 kg-ot hízott,ás ássa a kertet! Ez mindenki számára elérhető,az ára sem sok. Többen szedik már az ismeretségünkben és mindenkitől pozitív visszajelzés van. Nem szabad feladni!


55. Erzsike 2010. 03. 16. 0:11:54
Lisztérzékenyek fóruma
Bemásolom - Az Egészségügyi minisztérium szakmai protokollja - Coeliakia.
Készítette: A Gasztroenterológiai Szakmai Kollégium.

részlet:
"II. Diagnózis
A diagnózis a vékonybélben kialakuló boholykárosodás és a transzglutamináz elleni immunreakció kimutatásán alapul, valamint a klinikai képnek összefüggést kell mutatni a glutenbevitellel. [A]3,4,23 A kezelt állapotban (tartós glutenmentes étkezés mellett) kórjelző eltérések nem mutathatók ki. Ezért minden szükséges diagnosztikus tevékenységet a kezelés megkezdése előtt kell elvégezni. Az elmulasztott vizsgálatokból származó információ később nem, vagy csak a betegség újabb provokálásával és gyakran csak korlátozott mértékben pótolható.24
1. Diagnosztikai algoritmusok (1. ábra)
Coeliakia gyanúja esetén első elvégzendő vizsgálat a coeliakia-specifikus autoantitest vizsgálat vérből (endomysium ellenanyag és/vagy transzglutamináz ellenanyag laboratóriumi vizsgálata, transzglutamináz antitestet kimutató gyorsteszt). [A] 3,4 Amennyiben rutinszerűen csak IgA típusú antitesteket vizsgálnak, a szerológiai eredmény értékeléséhez ismerni kell a szérum IgA szintet. [A]3,5 Ép immunrendszerű betegnél, ha megelőzőleg a glutenbevitel időben vagy mennyiségben nem volt korlátozott, a negatív eredményű coeliakia-specifikus autoantitest vizsgálat nagy valószínűséggel kizárja, hogy az adott időpontban aktív coeliakia áll fenn. [I]5
Immundeficiens betegnél felmerülő coeliakia gyanú esetén, vagy ha klinikailag egyértelmű malabsorptio áll fenn, negatív coeliakia-specifikus autoantitest vizsgálati eredmény esetén is vékonybél szövettani vizsgálatot kell végezni. [A]1-5
Pozitív coeliakia-specifikus autoantitest vizsgálati eredmény (pozitív endomysium vagy transzglutamináz autoantitest lelet) esetén a coeliakia diagnózisának felállításához vékonybél szövettani vizsgálatot kell végezni. [A] 2- "
(az URL-re kattintva megtalálod az egész anyagot)


56. Erika 2010. 03. 13. 22:45:29
Sztóma
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek! Anyósomat-aki olyan nekem, mintha az anyám lenne- 2 hét múlva fogják operálni, amikor is sztómát kap. "Eredeti" betegsége sejtszintű méhnyakrák volt. Eltávolították méhét és petefészkeit, majd sugárkezelésre járt. Ennek következménye lett a végbélben kialakult sipoly, amivel lassan egy éve szenved, bár volt idő, amikor javult a helyzet. Sajnos egy hete a bélszakasz "összeszakadt" a hüvellyel, így a kiültetés, mint egyetlen lehetséges gyógyulási esély, maradt... Őszintén szólva ettől a beavatkozástól én életminőség javulást vártam, mert már annyit szenvedett eddig! Miután beleolvasgattam ezekbe a levelekbe, teljesen kétségbe estem én is! Azt sem tudom, hogy néz ki ez a segédeszköz! Milyen segítséget tudunk mi, a család, nyújtani?? Már most azon kesereg, hogy mindenki undorodni fog tőle, az unokák majd eltávolodnak tőle (imádják!!!). Még betegen is rengeteget segített, sokszor erején felül is. Biztathatom azzal, hogy egy idő után majd ismét teljes életet élhet? Mennyi idő az? Hetek, hónapok, évek???? Tudja majd önállóan cserélni azt a tasakot (nagyon szemérmes és rendkívül higiénikus!)? Lesznek fájdalmai? A tasak mindig rajta kell, hogy legyen? A végbél nyílásától 3 cm-re van a sipoly, így azt mondták neki, hogy ez a kiültetés valószínűleg végleges, mert a záróizmokat nem tudják pótolni... Van olyan, akinek ezt mondták és esetleg mégis vissza tudták rakni?
Bocsánat, hogy ilyen hosszan írtam, de még tudnám folytatni, mert tódulnak az agyamba a kérdések, hatalmas a bizonytalanságom és a félelmem, főleg attól, hogy lelkileg hogy is tudja ezt majd elviselni...?
Köszönöm előre is, ha valaki megtisztel a válaszaival!
Erika


57. ... 2010. 03. 03. 17:19:21
Sztóma
édesanyámat 2009 májusában műtötték végbéldaganattal,sztómás lett, teljesen elfogatta ezt az állapottot.kapott 12kemóterápiás kezelést.egy hete volt kontrolvizsgálaton és ismét találtak a bélben egy 5mm-es daganatot.2hét múlva ismét műtik,de ő nem adja fel,nem adhatja fel.


58. habveros 2010. 02. 17. 9:34:00
Rákbetegek fóruma
Kedves Szabina!
Mondd nem volt elég ez az anyag?A fél világ e szerint méregtelenít,már,ha tényleg kínzás nélküli megoldást akar max. hatékonysággal:

Méregtelenítések :

Máj a legfontosabb kiválaszó szerv,állapota meghatározó, ezért természetes anyagokkal meg kell szabadítani az elhalt sejtektől,a felhalmozódott kémiai anyagoktól.(Pl : ULTIMATE LIVE CLEANS,)
A külömböző fehérje „ hulladék” biztonságos,és gyors eltávolítására növényi pankreatin enzim – kombinációkat lehet alkalmazni.
Vastagbél : minden felszívódó anyag innen kerül a szervezetbe,hogy ezek hasznosak,vagy károsak, az a vastagbél tisztaságától,és a benne található fauna – flóra minőségétől függ.
A tisztításhoz külömböző szerek állnak rendelkezésre,(pl OXITARM)
Szedése,az dobozon lévőtől eltérően,este 2 tabletta,míg el nem fogy (kb 6 hét)
Az első 2 hét után lehet indítani hármas hatásu COLOSTRUMOT.
A terápia során később TRANSFER FACTORRA lehet cserélni.
Nyirokrendszer : az egyik legnagyobb felületü kiválasztó szerv,ezért célszerü a nyirok által lerakott „szemetet”, az irány megtartásával, a lábnál elvégezni SPA-DETOX készülékkel.(jó sok folyadék fogyasztása mellett)
Az immunitáshoz alapanyagok kellenek,vitaminok(B12 NEM),aminosavak,kitünő erre a CULVIT,műtét után is gyors felépülést segíti.

Kolon-hidroterápia
A vastagbél titsztításának egyik legősibb módja a beöntés, melyet már az ókorban is gyakran használtak különféle betegségek gyógyítására. A vastagbél vízterápiáját (kolon-hidroterápia) az USA-ban fejlesztették ki emésztőrendszeri- és anyagcserebetegségek kezelési céljából.A jóléti társadalmak táplálkozási szokásainak köszönhetően (az elfogyasztott táplálék jó része finomított és hőkezelt, vegyileg manipulált, zsír-fehérje és szénhidrátdús, rostszegény) egyre gyakoribbak az emésztőrendszeri problémák.

A bélműködés renyhébbé és a tápanyagok felszívódása hiányossá válik, de csökken az emésztetlen salakanyagok kiválasztása is. A pangó bélsár fehérjealkotói rothadni, a rostok, szénhidrátok pedig erjedni kezdenek. A belőlük felszabaduló bomlási termékek (indol, szkatol, krezol, fenol, polialkoholok és egyéb aromás aminok) nemcsak a bélnyálkahártyát, hanem felszívódva a májat, de a többi szervet, szövetet, illetve a sejtek anyagcsere folyamatait és az immunrendszert is károsítják.
A vastagbélben normális körülmények között többféle baktériumból álló un. baktériumflóra található. A rossz emésztés, valamint a túlzott mértékű antibiotikum és szteroidtartalmú gyógyszerfogyasztás felborítja a bélbaktériumok egyensúlyát: egyes csírák elszaporodnak, mások kipusztulnak és olyan káros baktériumok, gombák telepednek meg, melyek az egészséges bélrendszerben nincsenek jelen.

Ezzel tovább csökken az immunrendszer aktivítása, zavart szenved folsav, a biotin, a K- és B-vitaminháztartás, illetve felerősödnek az erjedési és rothadási folyamatok, vagyis tovább fokozódik a mérgező hatású anyagok termelődése és felszívódása. Az így létrejött autointoxikációs állapot (önmérgeződés) következményei lehetnek: állandóan visszatérő fertőzések, gyulladások, különféle bőrbetegségek, magasvérnyomás, migrén, allergiák, májbetegségek, állandó levertség, fáradtság, koncentrálóképesség-csökkenés, depresszió és szorongásos állapotok...
A renyhe bélműködést mind többen próbálják hashajtók szedésével kompenzálni, azok rendszeres használata viszont tovább rontja a bél simaizmainak aktivítását, ezenkívül pedig nagymértékű elektrolit (Na, K, Ca, Mg, Cl)- és nyomelemveszteséget okoz. Az alkohol, a nikotin, és az élelmiszerekben található kemikáliák egy jó része egyaránt csökkenti a normális emésztési és kiválasztási folyamatokat.
A táplálkozás megváltoztatása önmagában sokszor már nem elegendő a rossz bélműködés következtében kialakult, idültté vált megbetegedések kezelésére. Ennek oka elsősorban, hogy a bélrendszer kimerült és még az egészséges, rostdús táplálék feldolgozására sem alkalmas. Vagyis tartós eredmény, átütő siker csak akkor várható, ha előbb a gyomor-bélrendszer működését állítjuk helyre. Ennek egyik hatásos módja a kólon-hidro-terápia. Alkalmazási mód és hatásmechanizmus
A kb. 45 perces kezelés során 15-20 alkalommal különboző hőmérsékletű vizet engedünk be - a nyomás egyidejű változtatása mellett - a vastagbélbe.

Meleg (38-41°C-os) víz hatására részben oldódik a bél simaizomzatának görcsös osszehúzódása, javul a vérátáramlás, másrészt könnyebben fellazul a bél kiöblösödéseiben és a falán lerakódott vastagabb, sűrű bélsár. A 20-21°C-os víz összehúzódásra készteti a bél izmait - elősegítve ezzel a székletrögök lelökődését-, és reflexes érösszehúzódást vált ki. így javul a bél tónusa és vérellátására - ezért is szokás a módszert a bélrendszer Kneipp-kúrájának szervezi.
A kezelést kiegészítő gyengéd hasmasszázs pedig nemcsak a folyadékáramlást, hanem a hasi vér- és nyirokkringést is javítja.
Az eljárás utolsó szakaszában célszerű oxigénnel dúsítani a beáramló vizet, az ugyanis elősegíti egyes salakanyagok lebomlását, gyorsítja a gyulladt bélnyálkahártya gyógyulását, és kedvezobb feltételeket teremt a normál baktérimflóra helyreállásához.
Általában 10-15 alkalom után várható kézzelfogható változás. A kezeléseket eleinte 2-3 naponta (súlyosabb esetben akár naponta), később hetente 1-szer v. kéthetente javasolt ismételni.
Javallatok:
• Krónikus székrekedés vagy hasmenés,
• aranyér,
• divertikulózis, divertikulitisz,
• krónikus puffadás, teltségérzet,
• kolitisz,
• reuma, PCP,
• allergiák,
• asztma bronchiale,
• krónikus felsőlégúti, húgyúti és kismedencei gyulladások,
• májbetegségek,
• fejfájás, migrén,
• daganatos megbetegedések kiegészítő kezelésére,
• bőrbetegségek: aknék, pszoriazis, ekcéma, bélférgesség,
• fáradékonyság, kimerültség, depresszió,
• böjtkúrák, fogyókúrák, hatásfokának javítására.
Ellenjavallatok:
• súlyos szívbetegség, szívelégtelenség,
• aneurizmák (érfaltágulat),
• gyomor-bélrendszeri vérzések,
• kolitiszek akut stádiuma,
• előrehaladott terhesség,
• hasi műtétek után közvetlenül
A KHT nagyon hatásos módszer az emésztőrendszer működésének helyreállítására, a táplálkozás és az életmód reformja nélkül azonban nem várható még a rendszeres kúráktól sem tartós hatás.

Súlyosabb autointoxikációs állapotokban tanácsos a kezeléseket böjtkúrával összekapcsolni. Olyankor ugyanis nemcsak a bélen, hanem a vesén, májon, bőrön és tüdőn keresztül történő salakanyag kiválasztás is fokozódik.


Lehet így is! de ez fájó!

Aztán google-> méregtelenítés,és a nyakadba szakad a "SZAKMA".
Szia,BandiHa elindul a folyamat,van működő immunrendszer,akkor lehet a teljesítményét fokozni,immun stimulátorokkal.(Pl fagyöngy kivonatok)
Az alternativ anyag választék nagyon széles,minden funkcióra lehet megfelelőt találni,csak egyet nem lehet :egy időben azonos feladatra többfélét alkalmazni.
Bevált gyakorlat,hogy 10-12 napig alkalmazva egy anyagot, el lehet dönteni,hogy mekkora és milyen hatása van,nem megfelelés esetén kicserélhető ugyanilyen célra használatos másik anyagra.
Általában : csak olyan kezelést szabad használni,ami a kezelt státusát nem rontja.
Amit ki kell bírni,vagy el kell tűrni,az nem gyógyít!

És hát a kőkemény kontroll igény,amit igen nehéz kiverni az egészségügyből.
.
Ha netán nem érted,vagy mit honnan szerezz miért nem hívsz?Tudod Skype,vagy 06 29 435 041


59. lianida 2009. 11. 23. 15:53:02
Rákbetegek fóruma
Jazz!
Jó, hogy újra felraktad a Lőrincz féle írást, én már évek óta írok mint fogyasztó, mint rákos hozzátartozó. Nem tudom mit tesz a petró, csak azt, hogy a férjem él, köszöni jól van már 52 hónappal túl élte a josólt időt, a 3 hónapot. Elején kb. 3 hétes kúra után csináltattunk vérképet, a májfunkciója soha nem volt olyan jó mint akkor, pedig a máj is erősen érintett volt, 5 db. 5-7 cm áttéttel.
De a teljes igazság az, hogy Ő még mindig nagyon sok mindent szed, és szedett akkor is mikor a kúrát csinálta.

Panna!
Ha van időd űlj neki a gépnekés keresd a legjobbat, megfogod érezni, hogy mi az amit szednie kell. Nálam úgy működött.

Vissza felé olvasva, lehet megérteni, mert egy régi fórumról mentettem el.

Üdv.
Lianida

LaikusJoakaro
adatok | üzenet


válasz | 2004.12.23. 12:20

Szia!
Sajnálom, és megértem fájdalmad.
A szabad akaratot, akár a meghalásig is el kellene tudnunk fogadni(felnőtt korban). Szerintem nem lehetsz hibás olyan helyzetben, ahol a másik elfogadta, megbékélt sorsával, helyzetével. Segítheted járni az útját, de célt, utat mindenki magának választ. Mindenkinél vannak kulcsok, de a záron is múlik, hogy nyitja-e!
A megbocsátást önmagunknál lenne jó kezdeni, bár ez a legnehezebb.
Ha kitartóbb lettél volna, lehet, hogy csak megsokszorozod szenvedéseit, de a lényegen, végeredményen nem változtattál volna. Mindenkinek megvannak a keretei és azon belül segíthetjük őket egyre feljebb. Azon túl, esetleg magasabbra nem lehet, mert az csak zavart okoz, eltávolodást és fájdalmat mindkét félnek.
Ha el tudjuk fogadni, hogy tiszteletben tartjuk a másik akaratát korlátlanul, akkor segítünk, és nem álljuk útját abban, amivé fejlődhet, ha mi nem lennénk.
Ha valakit érdekel ez egy oldalban leírva, elküldöm szívesen. "Nyitott kézzel szeretni"
LJ
197.
összes előzmény | előzmény: PAncika 2004. 12. 23. 12:19


LaikusJoakaro
2004. 12. 23. 12:25
(9folyt10)Üdv!
1969 szeptember 29 keltű számból "hét napos újság"
Ganner Paula mondotta: Sok kellemetlensége és küzdelme volt a hatóságokkal , ami neki 50 000 márka költséget jelentett. A szabadalmak elnyerése érdekében az eredeti petróleumot meg kellett javítani, finomítani. Így a szénhidrogén vegyület savtartalma ki lett vonva, minimális vas, nikkel analitsav és más termék hozzávegyítésével. A lenmag hozzáadásával lett desztillálva, ami ízének megjavítása érdekében az aktív szénnel keresztül filtrálás követett.

A hatalmas rákkutató ipar / a kutatás már régen öncél / nagy károsodást szenved. Több ember él rákból mint amennyi abban meghal. Valójában csak az lehet, hogy a hatalmas kiépített kutató szervezet nem akarja jól fizetett állásait feladni.

" semmi félelem a ráktól " című írásomban közlöm az emberekkel miben rejlik a rák lényege, hogy azokat elkerülve a ráktól már félni nem kell. Félelem érzetük azoknak az embereknek van, akik arról még semmit sem tudnak, mivel az orvosi oktatás, illetőleg az orvosi uralom, mellyel rendelkezünk, képviselői ezeket az ismereteket agyonhallgatják, és ez által felelősei a nagyfokú rák félelemnek és rák nyomorúságnak. Ártatlan emberek milliói, akik bennük vakon bíznak terheli a lelkiismeretüket.
Azokon is szeretnék segíteni az írásommal, akikről az orvosok már lemondtak, mint hullajelöltekről, akiket az orvosgyógyászat jó lehet halálra sugárzott, vagy magukra hagyott.

Ne feledjék a legfontosabbat: Istennek megköszönni ! A mi életünk az idő és az óra az ő kezében van, és minden ami téged érint, Istentől származik.

Hát ezeket hallottam! Kívánom, hogy mindenkinek meggyőződése szerint váljon előnyére!
Ha valakinek további tapasztalata van és megosztaná, szívesen továbbítom kollégámnak!

Minden jót!
LaikusJoakaro
196.
összes előzmény | előzmény: Hope 2003

(8folyt9) Üdv!
Swarcz Miksa Berlinből írja: Családomban a petróleum vétele már hatvan-hetven éve folyik. Majdnem mindnyájan 80-év felett vagyunk és vesszünk minden pénteken 15 csepp petróleumot egy kockacukorra. Jól érezzük magunkat mindnyájan. Anyám mindig mondta: gyerekeknek bajuk van a tüdejükkel, adj lenolajat, öregek lesztek és erőtök gyengül, vegyetek be fokhagymát. Belső burjánzás esetén petróleummal, hogy desztillált-e, vagy nem egyre megy. Van két kutyám, az egyiken daganat keletkezett, olyan nagyságban, mint a gyermek ököl /a nyakán/. Meg kellett volna operálni. Három alkalommal adtam be neki egy kockacukorra petróleumot és a daganat két hét múlva elmúlt.
Diftéria esetén petróleummal öblögetni. A népi gyógykönyv petróleumot ajánl. Természetes népi gyógyszer tüdőbetegeknél, a hallóidegek bénulásakor, éjjeli gyakori vizeletkor, hólyaggyengeség, torokfájdalmakkor, vértisztítóként.

Az orosz és lengyel patikákból sem hiányzik a petróleum. Általános elismert gyógyszer.

Nem bizonyos, hogy minden halott jelölt aki a petróleumot vesz be meggyógyul. Aki már nagyon legyengült, az különösen besugárzási esetekben fordul elő, és nincs meg a szellemi ellenálló ereje. Azon már semmiféle anyag nem segít. Ha azonban a beteget haza küldik meghalni, mivel a ma uralkodó gyógyászati rendszer már segíteni nem tud és a kézenfekvő lehetőséget agyonhallgatják, akkor még mindig figyelemre méltó, ha csak a fele, vagy kevesebb is azoknak a száma, akik a petróleum alkalmazása révén megmenekültek. A petróleumot, / Ganner: Naftalan / ha nem viseli el azonnal hagyja abba.
(9folyt köv10)
194. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


PAncika
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:19

Sajnos teljesen átérzem a problémád. Apukámmal szinte szóról-szóra ez volt a helyzet. (szintén tüdőrák, műthetetlen) Semmi olyan változtatásra nem volt hajlandó, ami eltért az eddigi életétől. Már az elején elkeseredett, szinte feladta és ezzel meg is pecsételte a sorsát. Azt remélem, hogy mindent elkövettem annak érdekében, hogy ne adja fel, de hiába.
Nagyon nehéz dolog ez... Egy gyereknek megfoghatod a kezét és elviheted bárhová, ahol segítséget remélsz, de egy makacs felnőttel, aki ráadásul mindig is határozott egyéniség volt, egész más a helyzet. Először le kell döntened a falakat amiket maga köré épített. Vastag falak ezek, rengeteg energiát felemésztenek. Ha sikerülne ezt a sok energiát optimizmusra, gyógyulásra, bizakodásra fordítani, nyert ügyünk lenne.
Mindenkihez van egy kulcs, csak meg kell találni. Nekem nem sikerült, örökké bánni fogom, és sosem bocsátom meg magamnak, hogy nem voltam kitartóbb.

Sokat kell beszélgetni, és nem szabad erőszakosnak lenni. Ne adjátok fel, talán Nektek sikerül
193. előzmény: Bambuspring 2004.12.22. 12:30


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:18

(7folyt8)Üdv!
November végén mégis tartós, gyenge vérzések kezdődtek és ezek három hétig tartottak. Követte ezt a decemberi kikaparás. Az orvos ököl nagyságú miómát állapított meg. Minthogy az jóindulatú daganat, mely azonban rosszindulatúvá válhat , nem engedtem magamon a műtétet végrehajtani. Orvosom egyetértett ezzel, csak azt kötötte ki, hogy folyamatos ellenőrzésnek kell magamat alávetni. Értesültem közben a petróleumról, és azt meg is rendeltem. Hazatérésem után decemberben megkezdtem a petróleum-kúrát. Mondottam magamnak: A mióma sejt burjánzás következésképpen a petróleum segít. A férjem is bevette a napi adagot velem együtt, mert úgy vélte, ha veszélyt okozna úgy mindkettőnket együtt érjen. Az első napokban többször búsultunk.
Mindennap vettünk egy teáskanállal és utána némi édes bort. Így jobban esett. 5 nap csökkent az étvágyam és csak alvásra volt szükségem. A hatodik napon erős vérzéseim kezdődtek, három napon át. A negyedik napon gyenge fájások kezdődtek, az anyaméh megnyílt és pillanatok alatt máris nyitva volt a méhszáj, mint a műtétnél.
Minden két órában fél csésze világos vörös vér távozott belőlem, bőrsejt foszlányokkal együtt. A férjemnek kételyei támadtak, az én érzésem azonban azt mondta nekem: ez a hatodik nap most a mióma eltávozik. Este már csak préselésre jöttek vércseppek belőlem, és az éj folyamán az anyaméh teljesen a régi állapotba került. Három nap után elmentem az orvosomhoz és közöltem vele a történteket. Először igen meglepődött, majd a vizsgálat után a felelet az volt: Minden a legnagyobb rendben van. Önnek a szokásos orvosi felülvizsgálatra fél év múlva kell jönnie. A férjemnek gyomorfekélye volt, a petróleum kúra eredményeként ez is elmúlt.
Lennének csak az orvosok petróleum kúra iránt határozottabbak. Sok emberen lehetne segíteni! És hála önnek és hála Jézus Krisztusnak, én ismét egészséges vagyok.
Szívélyes üdvözlettel az ön hálás B.Paulája
(8folyt köv9)
192. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:16

(6folyt7)Üdv!
Egy másik asszonynak öt font súlyú daganat volt az altestén, kioperálták belőle. Szörnyű fájdalmai voltak és besugárzással kellett volna kezelni, ő azonban ezt visszautasította. Inkább meg akart halni, nem hogy a további kínos gyötrelmeket elviselje. Főnöke tisztított petróleumról gondoskodott. Attól kezdve óráról órára jobban lett. Egy év után a kórházban ismét megvizsgáltatta magát. Az orvosok elképedtek, hogy besugárzás nélkül előttük áll, egészségesen. Értesültek ekkor az asszony petróleum titkairól, és nevét szerették volna tudni annak, aki részére azt beszerezte, amit azonban elhallgatott.

Z. főtanácsos: azt tapasztalta legjobb azt hajnali 1-kor bevenni, reggel 8 óra körül már úgy voltam, hogy megreggeliztem. 14-nap után már nem volt az a sajátságos szagom, ami a halálba induló rákbetegségben szenvedőket jellemzi. Megkezdődött 6 nap múlva az elhalt sejtek távozása is. Ezek egy részét kortanilag megvizsgáltam. Ennek eredményeként közölték velem, hogy székletemben elhalt rákos szövetfoszlányokat találtak. Petróleumot én 32-28-14 napos szakaszokban vettem be, közben mindig 9 nap szünetet tartottam. A petróleum mellékhatásaként kellemesen észleltem, hogy a reuma bántalmaim is ezen idő alatt teljesen megszűntek.

1974.04.03 Kedves Gannerné !

1971.10. havában orvosaim másodfokú hasnyálmirigy rákot állapítottak meg nálam, és ez ellen gyógyszert is adtak: ezek azonban a még ép szöveteket is elpusztították. Vese és mellhártya fájdalmaim is voltak. Felkerestem ezért egy akupunktúrást, aki gátat vetett fájdalmaimnak. Orvosom a legközelebbi felülvizsgálaton elégedett volt. Megmondtam ezért az igazságot, miszerint ez nem az ő gyógyszerének eredménye, az ugyanis erős volt a számomra.
(7folyt köv8)
191. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:12

(5folyt6)Üdv!
Varner Elza /35/ a testét felvágták, kilátástalanul. Hasnyálmirigy rák, amely már a két mellékvesére is átterjedt. Meghalni hazaküldik. A férje teljesen levert. Egyik kollégája révén tudomást szerzett Gannernéről. Amint a beteg a negyedik nap magához tér önkívületi állapotból, az első kanál petróleumot betöltik. Órákkal később a javulás felismerhető.
A negyedik napon olyan jól érzi magát, hogy fel akar kelni. A kúra még további 10 napig tart. Az orvosok a gyógyulást nem képesek felfogni, de az asszonyt Gráczba küldik, ahol két hetes alvókúrának vetik alá, utána gyógyultan hazaküldik.

Másik levél: Mindig magas vérnyomásban, vérkeringési zavarokban és szívbántalmakban szenvedtem, de majd inkább reumában. Semmi sem segített, alig tudtam menni, már dolgozni sem tudtam. A nekem ajánlott petróleumot ezek után bevettem. Aki ismert, mind kérdezi: mit veszek be ?

B. asszonynak daganata volt a vastagbélben és elkerülhetetlen volt, hogy mesterséges bélkijáratot kapjon, ő azonban nem ment vissza műtétre, hanem teáskanál számra itta a petróleumot, s hogy türelme elfogyott egy alkalommal a 10-szeresét vette be, ½ font mézzel, tejjel hígítva. Ezt 4-órás hasmenés követte, mely alatt vér és genny távozott. A daganat eltávozott. Teljesen meggyógyult és ismét dolgozik. Azonban minden évben biztonsági kúrát végez. Mindez által nem tanácsolom az ilyen erőszakolt kúrát. Nem biztos, hogy minden szervezet elbírja-e, különösen olyan esetben, amikor az a besugárzások következtében amúgy is legyengült.
(6folyt köv7)
190. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:10

(4folyt5)Üdv!
Másik levél: a rákos daganatot a mellből kioperálták, utána következett a méhrák. A hólyagot meg kellett nyitni, mert bénulás állott be. Férje a postahivatalban…………………. Beszélget, aki azt mondta neki, hogy adjon a feleségének naponta egy teáskanál petróleumot éhgyomorra. A fájdalmak enyhültek, ismét enni tudott, a morfium-befecskendezést abba lehetett hagyni. Hat hét múlva azonban toló fájdalom szerű fájdalom kezdődött. Elhívták az orvost aki nem hitt a szemének. Dr. Ponz ugyanis azt látta, hogy három daganat távozott el. „ Ez lehetetlen – mondta. Az asszonynak már klinikailag már halottnak kellene lennie” , majd a kezdődő vérzés ellen fecskendezést adott. Négy hét múlva teljesen egészséges.

Scober Józsefnek 13 éve súlyos prosztata fájdalmai voltak, és egyetlen orvos sem tudott rajta segíteni. A petróleumtól teljesen meggyógyult. Négy héten át reggel és este egy teáskanállal vett be. Két évvel később gyomorfekély keletkezett, azonos kezeléssel ez is meggyógyult teljesen. A fia Schober Gumbér /24/ krónikus hólyagbántalmai voltak. Huzamos időn át, naponta egy teáskanál petróleumtól meggyógyult.

Rauli kutyája elvesztette fényes szőrét, az állatorvos leukémiát állapított meg. Hét heti kúra után a kutya ismét visszanyerte egészséges szőrzetét.

Gesacher Mária /60/ mellrák. Ma már nem ismeri a ráktól való félelmet, holott sok mindent kellett tűrnie. Három besugárzás eredménytelen, a jobb mellét amputálták. Teljesen levert, közel a kétségbeeséshez. Elkezdődik a folyamat a bal mellén is. A rákbetegségtől gyötört asszony 14 napon át naponta 3-szor vesz 1-1 teáskanál petróleumot. Utána 10 napot kihagy, majd ismétli a kúrát a következő évben is. Azóta nincsenek fájdalmai a ráktól való félelme is elmúlt.
(5folyt köv6)
189. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:06

(3folty4)Üdv!
Dr Morsinelli, innsbrucki nőgyógyász igen elcsodálkozott, amikor 11 hónapra az első bevétel után, egészséges fiúgyermeknek adott életet. A vére 100%-osan meggyógyult. A gyermek alig három éves elmúlt, gyermekbénulást kapott. A háziorvos az egyetem klinikára való beutalást rendelte el, de az anyja a kis Klausz számára egy heti haladékot kért. Ezután a gyermeknek 8 napon át teáskanál petróleumot adott. Amikor a határidő lejártával az orvos a gyermeket beakarta utalni, meglepetéssel vette tudomásul, hogy erre már semmi szükség nincs mert a kis Klausz egészségesen, a többi gyermekkel szabadban labdázik. A gyermekbénulás feltehetően fertőző betegség, amelyből teljes mértékben meggyógyult.

Svájci Chalak Balázs írja: Az ön nagyra becsült petróleumával az utolsó években: ízületi, czuz cukorbetegség, bélelzáródás, leukémiás és rákos daganatok teljes széteséseit, teljes vagy részleges eredményekkel végződő kezeléseket láttam. A betegek a petróleum gyógyító erejéről és ártalmatlanságáról meg vannak győződve.
Saaman Pál úr anyja írja: A fiamat 1971. December 22.-én 19 éves korában műtétileg megnyitották, majd nyomban bevarrták. A diagnózis általános rák. Az orvosok életben maradását már csak 14 napra becsülték. Innen átszállították a Rheini Jakab kórházba, ahol naponta 2 teáskanál petróleumot vett be.
Három nap után ismét tudott enni, majd 14 nap múlva székletében elhalt sejtek, ürülékével együtt eltávoztak. Nyolc nap után hazavitték. Az orvosok rejtély előtt állottak. A fiam ismét a gazdaságban dolgozik.
(4folyt köv5)
188. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 12:03

(2folyt3) Üdv
Elhangzott ezzel kapcsolatban az a kijelentés: ha a petróleum literje 1000 márkába kerülne, a gyógyszer nem foglalt volna el ilyen negatív álláspontot és szabadalmaztatták volna már régen. Írja 1969. Szept. 20.-ai 38.számából a „ 7 napos újság „

Kivonat az újságból: Ganner Paula akkor 31 éves. 3 gyermek anyja. Halálos beteg, fájdalomtól gyötörve fekszik ágyán. Az utolsó három hét alatt 28 fontot fogyott. 8 napi kórházban tartózkodás után elbocsátották. Diagnózisa: általános rák. A legjobb esetben még két napot élhet, mondták orvosai. 75-cm-es belet távolítottak el. A következménye bénulás bélelzáródás. A bélkimenet áthelyezésére már késő volt gondolni, mert a rák a jobb vesét is megtámadta. Reménytelen helyzetében anyja kijelentésére gondolt. Az első világháború előtt, amikor az osztrák katonák elfoglalták Bosniát és Hercegovinát s később Jugoszláviában az ottani lakosság petróleummal különböző betegségeket gyógyított, bevétellel és bedörzsöléssel is. Három kilométerre lévő Innsbruckból férjével tisztított petróleumot hozatott. Abból éhgyomorra egy evőkanállal vesz be. Már egy óra múlva a bénulás megszűnik és a fájdalmak elmúlnak. A második és harmadik napon éhgyomorra ismét egy-egy evőkanállal vesz be. A harmadik napon mindenkinek csodálatára első ízben felkel. Tud ismét enni anélkül hogy hányna. Hatalmas étvágya van. Hat héttel ezután elnyeri régi normális súlyát. 58-kg-ot.
(3folyt köv4)
187. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 11:56

(1folyt2) Üdv.
Az anyag: (tisztított petróleumnak vettem MOL kútnál. Kb 200Ft/l, elvileg citrmomlé/”C” vitamin segíti a szer hatását)
A petróleumnak vértisztító hatása van. Rendkívüli magas oxigénközvet1tő hatással rendelkezik. Jótékonyan normalizálja a rákbetegség kialakulását befolyásoló………….rendellenes tevékenységet.

Biztonsági kúra: évenként egy alkalommal egymást követő 12 napig egy teáskanál petróleum.

A tisztított petróleumból erősebb desztillálás esetén a szénhidrogének elpárolognak, a gyógy tényezők csökkennek. Mivel íz és szagmentes, ezért szívesebben használják. Bátran lehet tisztítatlan petróleumot használni. Ízesíteni lehet bármivel: cukor, méz, bor, stb. Alkalmazását tekintve: minden vér és daganatos betegségnél, tumorok / rosszindulatú daganat / karciomák / rák / lymphosarcoma / nyirokmirigy-daganat / himphoblastomis Sclerosis multiplex / fertőzésből eredő mirigy-gyulladás / .

Évtizedes tapasztalatok során mérgező veszélyes mellékhatást a petróleum bevételével kapcsolatban sosem észleltek. Nem mérgező hatás alatt a napi 2 teáskanál petróleum értendő.

Legjobb étkezések előtt félórával bevenni.

A petróleum minden olyan betegségen segít melyek a vérből erednek. Jelentette ki dr. Ganner Paula a Jakab Kórház főorvosa. Sok rákbeteg, akikről az orvosok már lemondtak, a petróleum kúra segített. Bizonyíték erről 2000-nél több hálalevél. Három országban máris szabadalma van. Az orvosok mindezek ellenére kétkedők a szokatlan gyógymód iránt.

Gannerné éveken át küszködött a finomítási szabadalom elnyeréséért, melyet neki mind Angliában, mind Írországban odaítéltek. Franciaországban még különleges gyógyászati szabadalmat is kapott. Svájcban engedélyezés alatt állott a kérelme / 1960. szept. / Németországban és Ausztriában megakadályozták a szabadalom engedélyezését.(2folyt köv3)
186. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 11:51

0folyt.1 Üdv.
Jelenleg, keptelenek meghatarozni, hogy ket ember kozott, aki ugyan abban a bajban szenved, laboratoumi vizsgalatok soran mind a kettonek azonos jelensegei vannak, az anyaggal az egyik hamar meg gyogyul, a masik nagyon hamar meghal. Mivel nem vezetnek statisztikat rola ( mivel ez a gyogyitasi rendszer nem letezik ) senki sem akarja a felelosseget vallalni, ha nem sikerul.”

Az anyag természetesen nem csodaszer. Rendkívül fontos az ember fizikai, mentális állapota. Szerintem a hitbéli meggyőződés, az élni akarás, az állapot javítására tett erőfeszítések a legfontosabbak, mert ez adja az életminőség javarészét, bár ezzel sem fontos egyetérteni, gondolatkezdeménynek, pedig jó lehet sokunknak.

Ha most nem fér el, legközelebb felteszem a teljes anyagot, úgy, ahogyan először találkoztam vele. SEM MELLETTE, SEM ELLENE NINCSENEK ÉRVEIM, TAPASZTALATAIM, A SAJÁT KIPRÓBÁLÁSON TÚLMENŐEN. RÁKOS JELLEGŰ ELVÁLTOZÁSRÓL NEM TUDOK A SZERVEZETEMBEN. (kor33ffi)

Itt most még egyszer kihangsúlyozom, magamon kipróbálom(tam), de nem vagyok a téma szakértője, csak egy laikus, aki hajlamos hinni abban a megoldásban, ami valamilyen okból közel áll hozzá.

Másik HALLOMÁSBÓL VETT természetes módszer a túlnyomó részbeni gyümölcskúra hónapokon keresztül. Itt is elsősorban az alma. (1folyt köv2)
185. előzmény: Hope 2003.04.23. 13:02


LaikusJoakaro
adatok | üzenet

válasz | 2004.12.23. 11:48

0Üdvözlet mindenkinek!
(akkor 2000-es (karaktar)részletekben)
Különös, hogy pont a rák gyógyításának hagyományos módszereit kutatja HOBBIBÓL egyik kollégám (vegyész), és jó tapasztalatai vannak ez ügyben. Nagyon idős emberek elbeszéléseiből, régi írásokból talált egy teljesen hétköznapi anyagot, amit már sok emberen (saját magán is) kipróbált. Egy tisztítókúrát már én is csináltam (12nap) és a kellemetlen szagon kívül „bajom” nem lett. Ő akkor is bekap egy-egy kanállal, ha csak megfázik. Az eredmények elképesztők mégis sokan ágálnak a szer ellen, mert annyira egyszerű, olcsó és szokatlan az ilyenfajta felhasználása. Neki eddig csak pozitív tapasztalatai vannak 30-40 közepes vagy súlyos eset kapcsán.

Orvos ismerősömnek említve, azonnali választ kaptam: az hülyeség! Pár perc múlva hozzátette, hogy a testvére meghalt torokgyíkban, és ő azért nem, mert ilyen anyaggal átitatott ronggyal törölték ki a torkát.

Természetesen minden anyag mérgező, amit a gyógyászatban használnak, ha nagy mennyiség kerül a szervezetbe. Ez alól ez sem kivétel. Ajánlott legnagyobb napi bevitele maximum 2 teáskanállal. A szedést követően, legkésőbb 4 nappal már komoly hatás tapasztalható. Olyan, mintha kipucolná a szervezetből a nemkívánatos jelenlévőket.

Nem értek hozzá, ezért megkérdeztem a dologról franciaországi ismerősömet, akit szintén ilyen bajjal kezelnek. A válasz:

„Leveled nagyon erdekes, tobbszor is elolvastam. Megprobaltam nehany kerdest feltenni az orvosi korokben, de nem kaptam igazi valaszt ra. Minden esetben az volt az erzesem, hogy tudnak valamit ezekrol a dolgokrol, de nem akarnak beszelni rola. Osszegezve, hivatalosan ez a gyogyitasi rendszer nem letezik, de mint kiserlet cimen hasznaljak. Sajnos ( ezt mondják ) nem mindig sikerul és ELOFORDUL, HOGY AZ ELSO KISERLET UTAN A BETEG MEGHAL.(0folyt köv1)


60. ... 2009. 07. 22. 17:18:44
Rákbetegek fóruma
Kedves Maka!
Az utóbbi időben nem nagyon akartam maximális eü tudásoddal vitába szállni (minek),de ez a tumor marker história kicsit ERŐS volt.
Gondolod, hogy az amúgy is pénztelen egészségügy elvégezteti minden új páciensnél ezt a 25 db (és még csak a fő egységek) nem igazából olcsó laborvizsgálatot?
Tapasztalat szerint kb minden 4. embernek sikerül 1,azaz egy normális labort kiverekedni.
A TM-et nem szűrésre használják,vagy ha igen akkor CSAK egyet néznek,pl. AFP,PSA.Figyeld a táblázatot ott van mikor milyen okból nézik.
Márpedig egy marker nem marker,a dagi tipust a patalógus úgy is megadja (max „Változó kórkép” jelzővel),inkább az agraszzió (növekedési sebesség),tömeg (daganatsejt szám), amit meg kéne tudni,és leginkább az időmúltával ezek változása az igazán útmutató.(Fizetős alapon GBM-nél kitűnő tájékoztatást adott)
Tumormarkerek Tumorok Megjegyzés Mikor/hogyan használják Minta
AFP (Alfa-foetoprotein) Máj, valamint a petefészkek és a herék csírasejtes daganata Még emelkedett terhességben Diagnosztikai segítség, kezelés monitorozása, és a kiújulás meghatározása Vér
B2M (Beta-2 mikroglobulin)
Myeloma multiplex
és lymphomák Megjelenik sok más állapot esetén, mint a Crohn-betegség és a májgyulladás; gyakran használják a veseelégtelenség okának a meghatározására Kórjóslat meghatározása Vér
BTA (Hólyag tumor antigén) Húgyhólyag Erősödik az elfogadása Diagnosztikai segítség és a kiújulás meghatározása Vizelet
CA 15-3 (Cancer antigén 15-3) Mellrák és más esetek, mint a tüdőrák és a petefészekrák esetén Szintén emelkedett a jóindulatú emlő megbetegedések esetén; az orvos használhatja a CA 15-3 vagy a CA 27.29 tesztet (2 különböző teszt azonos markerre) Kórállapot, kezelés monitorozása és a kiújulás meghatározása Vér
CA 19-9 (Cancer antigén 19-9) Hasnyálmirigy , néha vastagbél és epevezeték Szintén emelkedett hasnyálmirigy-gyulladásban és gyulladásos bélbetegség esetén Kórállapot, kezelés monitorozása, és a kiújulás meghatározása Vér
CA 72-4 (Cancer antigén 72-4) Petefészek Nincs bizonyíték arra, hogy ez jobb, mint a CA-125 de hasznos lehet, ha kombinálják vele Diagnosztikai segítség Vér
CA-125 (Cancer antigén 125) Petefészek Szintén emelkedett endo-metriosis során, néha más betegség és jóindulatú állapotok esetén; nem ajánlott általános szűrésre Diagnosztikai segítség, kezelés monitorozása, és a kiújulás meghatározása Vér
Calcitonin Pajzsmirigy medullaris carcinoma Emelkedett anaemia perniciosában és pajzsmirigygyulladásban is Diagnosztikai segítség, kezelés monitorozása, és a kiújulás meghatározása Vér
CEA (Carcino-embryonalis antigén) Vastagbél , tüdő,
emlő , pajzsmirigy, hasnyálmirigy, máj, méhnyak, és húgyhólyag Emelkedett más állapotok, mint a májgyulladás esetén, COPD, vastagbélgyulladás, hasnyálmirigy-gyulladás, és cigaretta dohányzás esetén Kezelés monitorozása, és a kiújulás meghatározása Vér
EGFR (Her-1) szolid tumorok, mint a tüdő (nem kis sejtes), fej és nyak, vastagbél, hasnyálmirigy, vagy emlő Nem lehetséges minden laboratóriumban Kezelési irányelv és kórjóslat meghatározása Szövet
Ösztrogén receptorok
Emlő Emelkedett hormondependens daganatok esetén Kórjoslat meghatározása és kezelési irányelv Szövet
hCG (Human koriongonadotrop hormon) Here és trofoblasztikus Emelkedett terhességben, a here szervi elégtelenségében Diagnosztikai segítség, kezelés monitorozása, és a kiújulás meghatározása Vér, vizelet
Her-2/neu
Emlő Onkogén, amely sokszoros másolatban jelenik meg az invazív emlőrák 20-30 %-ában Kórjóslat meghatározása és kezelési irányelv
Szövet
Monoklonális immunglobulinok Myeloma multiplex és Waldenström féle macroglobulinaemia Immunglobulin vagy antitest túlprodukció, általában fehérje elektroforézissel meghatározva Diagnosztikai segítség, kezelés monitorozása, és a kiújulás meghatározása Vér, vizelet
NSE (Neuron-specifikus enoláz) Neuroblastoma, kis sejtes tüdőrák Jobb lehet, mint a CEA ennek a bizonyos fajtájú tüdőráknak a követésére Kezelés monitorozása Vér
NMP22 Húgyhólyag Nem használt széleskörben Diagnosztikai segítség, a kiújulás meghatározása Vizelet
Progeszteron receptorok
Emlő Emelkedett hormon-dependens daganatban Kórjóslat meghatározása és kezelési irányelv Szövet
PSA (Prosztata specifikus antigén), totál és szabad Prosztata Emelkedett jóindulatú prosztata-megnagyobbodásban, prosztatagyulladás esetén és az életkorral Szűrésre és diagnosztikai segítség, kezelés monitorozása, és a kiújulás meghatározása
Vér
Prosztata-specifikus membrán antigén (PSMA) Prosztata Nem terjedt el széles körben, szintje az életkorral emelkedik normálisan Diagnosztikai segítség Vér
Prosztata savanyú foszfatáz (PAP) Áttétet adó prosztatarák, myeloma, tüdőrák Nem használják többé széles körben, emelkedett prosztatagyulladás és más állapotok esetén Diagnosztikai segítség Vér
S-100 Áttétet adó melanoma Nem széles körben használt Diagnosztikai segítség Vér
TA-90 Áttétet adó melanoma Nem széles körben használt , kezdő tanulmány Diagnosztikai segítség Vér
Tireoglobulin
Pajzsmirigy A pajzsmirigy eltávolítást követően a kezelés becslésére Kiújulás meghatározása Vér

Ne haragudj,hogy meg mertem szólalni de ez a szegény Patina csak kapkodja a fejét a sok sok tanács hallatán ráadásul hol onkológa KELL, hol onkológia NO! javaslatok cikáznak.

Ajánlanám mindenkinek ezt az oldalt,míg látható,ha ez sem tud valakit határozott állásfoglalásra ösztönözni,nem SZÓLTAM.

http://www.echotv.hu/video/index.php?akt_menu=10&mm_id=72&media=7229&list=1)

Szasztok,Bandi

Hát bocs ez csak félig sikerült,de itt egy link:
http://www.labtestsonline.hu/tests/TumorMarkers.html?page=2
Vagy még egy,ott az utolsó mondat:
http://www.daganatok.hu/onkologiai-diagnosztikai-eljarasok/tumormarkerek61. habveros 2009. 07. 19. 10:43:28
Rákbetegek fóruma
Mindenkinek,aki nem látta az adást!

Dr Dávid vendége,Dr Lothar Hirnreise (ECHO TV RÁKÉRDÉS) számomra kifejezetten örömteli dolgokról beszélt.Szinte mindenben igazolta az alternatív daganatterápiáról összeállt képet,úgy tünik még egy nagy tapasztalatú ember vetette el a hagyományos onkológia szemléletét.
Szemelvények az elhangzottakból:
2006-ban Angliában az onkológiai kezeltek 27 %-a a terápiába és nem a rákba halt bele.
Az onkológia az egyetlen orvosi szakág,amely vallja,hogy „előbb nagyon meg kell betegíteni téged,hogy meggyógyulj”(de tényleg,nincs még egy terület,ahol a „TÚLÉLÉS” fogalmat használnák.)
Az onkológiai tudást az egyetemek a gyógyszer ipartól kapják,az meg nyereség orientált.Akkor várható változás,ha ettől a függőségtől mentes orvosi tudás létjogosultságot kap.
Sugárterápia:pl.:egy melldaganat, általában 1.8 Gr/ alkalom dózisban,30-szor,ez 54 Gr.Egy –egy sugárzás kb 1 percig tart,a 30 az 30 percig.Ezidő alatt a vér többször átáramlik a besugárzott területen,és mivel ásványi anyagokat tartalmaz maga is sugárzóvá válik.Ekkora dózis öntisztulás útján nagyon soká (én teszem hozzá:néhány év) tud kiürülni.(szinte nem is kell tovább folytatni,az „EREDMÉNY” kézenfekvő)
Áttétek kérdése : Nem tudja a konkrét okot,de a daganat mint tünet jelentkezik,és a létrehozó ok annak eltávolitása után is jelen van a szervezetben,elsősorban a vérkeringésben.(sebészek szokták mondani,a műtétnél,a véráramba „BEKERÜLŐ”daganatsejtek okozzák.(nem igaz,azok addig is ott voltak)(Hozzá tenném,amit hiányoltam a nyirokrendszer szerepe -erre csak utalás történt- talán még nagyobb az áttét képződésnél.)
Dr. Hirnreise számára,a világban összeszedett ismeretei,és a saját praxisa alapján egyértelmű tudás,hogy:
-étellel,itallal,kozmetikai és tisztító szerekkel jutnak be a méreganyagok a szervezetbe,amik elsősorban okolhatók a tumorok kialakulásáért.
-a stresszt teszi másodsorban felelőssé,oly annyira,hogy ha diagnózis után oly mértékű lesz a szorongás-idegesség,hogy az rohamos rosszabbodást okoz,az elkerülhető műtétet is inkább javasolja.
Az alkalmazott módszereiről:
-étrend változtatás /olaj-fehérje diéta/
- egészséges jövőkép kialakítása
-MÉREGTELENÍTÉS MINDEN MÓDON ÉS ÁLLANDÓAN!!!/vastagbél tisztítás,szódabikarbonátos fürdő,kávé beöntés.
/ megjegyzése:a bélben lakik a halál.Teszem hozzá és ott az élet kulcsa./
-fentos az alternatív kezeléseknél a páciens FEGYELMEZETT legyen.(lásd:Webster Kher,”Házi feladat”)
Összefoglaló,és üzenet a daganatos emberek számára:
MEG KELL ÉRTENI,A TUMOR SZIMPTÓMA,A HAGYOMÁNYOS KEZELÉS CSAK EZT IGYEKSZIK ELTÜNTETNI.(eliminálni.Teszem hozzá,a védekező képesség lerombolása árán.)
Bandi


62. ... 2009. 07. 13. 6:55:31
Rákbetegek fóruma
A KOLLOID EZÜST GYÓGYÁSZATI JELENTŐSÉGEA kolloid ezüst egy olyan elektor-galvanikus eljárás eredményeképpen jön létre, mely során a szubmikroszkópikus (1.26 Angstrom/.00001 mikron) ezüst részecskéket, 99.999-es (igen tiszta ezüstből) vízben oldanak.

A részecskéket szuszpenzióban tartja az atomok enyhe elektromos töltése, melynek következtében az ezüst könnyebben hatol be a szervezetbe. Az ezüst egy erős, természetes profilaktikus / antibiotikus szer, melyet évezredek óta használnak az emberek anélkül, hogy bármiféle mellékhatása lenne. A kolloid ezüst katalizátorként működik. Minden tesztelt gomba, baktérium, véglény, parazitafajtára, és sok vírusra nézve mérgező hatású mivel hatékonyan bénítja meg azokat az enzimeket, melyeket az egysejtű baktériumok, gombák, vírusok, oxigén felhasználó anyagcseréjük során használnak, így azok megfulladnak. A primitív életformák legerősebb ellenszere, erősebb, mint bármilyen kémiai fertőtlenítőszer! Nem ismert, hogy ellenálló rezisztens - törzs kialakult volna!

A kolloid ezüst nem ártalmas az emberi enzimekre, sem az emberi szervezet bármely részének vegyi egyensúlyára! Szervezetünk nem szokik hozzá. A kolloid ezüst egyaránt használható megelőzésre és mindennemű fertőzéssel szemben. Egyetlen ismert kórokozó organizmus sem képes megélni, ha kolloid ezüst - akár csak apró nyomokban is - van jelen. A megfelelő mennyiségű kolloid ezüst a szervezetünkben olyan, mintha egy kiválóan működő, második immunrendszer működne bennünk. A homeopátiában a legfontosabb szerek egyike - szédülés, kötőhártya-gyulladás, fejbőrviszketés, hasgörcs, puffadás, stresszből eredő fejfájás, stb. - eseteire. A kolloid ezüst vékonybélben szívódik fel. Ezért a vastagbélben élő - szervezetbarát - baktériumokat nem érinti. Megkönnyíti a szülést és a lábadozást. Laboratóriumi tesztek igazolták, hogy hat perces érintkezés után minden baktérium, vírus és egysejtű gomba elpusztul.

Az ezüst kolloid folyamatos jelenléte megelőző hatású! A kolloid ezüst, a fentieken kívül eredményesen használható: Pattanások, allergiák, krónikus kimerültség, megfázás és influenza, kötőhártya-gyulladás, agyhártya-gyulladás, vírusos vagy gombás eredetű parazita-fertőzések, tüdőgyulladás, reuma, ótvar, skarlát, szem- fül- száj- és torokgyulladás, vakbélgyulladás, izületi gyulladás, vérben lévő élősködők, bubópestis, a rák egyes fajtái, Candida fertőzés, kolera, cukorbaj, szénanátha, herpesz, lepra, leukémia, bőrfarkas, nyirokér-gyulladás, Lyme kór, malária, bőrrák, szifilisz, toxemia, lábfagyás, valamint vírusok, szemölcsök, és gyomorfekély ellen. A kolloid ezüstös kezelés egyike azon kezelési gyógymódoknak, amelyekkel a súlyos égési sérülteket életben lehet tartani! Segít a tűz-, forró víz-, sav- vagy lúg égette sérülések esetében. A kerti munkáknál, a levelekre és talajra permetezve hasznosítható a gombás és vírusos betegségek ellen. Valamint az állatgyógyászatban, az emberrel azonos betegségek- problémák esetében. Fertőtleníti a harapások, marások-, okozta sérüléseket. Kiváló ellenszere pl.: a kutyák parvo vírusának. Saját megszokott környezetünktől eltérő, esetleg nem teljesen egészséges környezetben tartózkodás esetén elengedhetetlen az ivó- és főzővíz fertőtlenítésére! Ugyanígy alkalmazható testünk lemosó fertőtlenítésére is!

A kolloid ezüst nem lép kölcsönhatásba más gyógyszerekkel. Nem ingerli a gyomrot, ellenben segíti az emésztést. Nem csípi a nyílt sérüléseket és a szemet sem. Az elmúlt száz év orvosi szakirodalmában nem található a szájon át, intramuszkuláris, vagy intravénás használatból eredő mellékhatás! Alkalmazzák gargalizálásra-, torokfertőtlenítésre; szájon keresztül- belső fertőtlenítésre; szembe csepegtetve a szem fertőződései ellen. Bőrbetegségek- és égési sérülések kezelésére, valamint adták be injekcióként muszkulárisan és intravénásan is.

Az alkalmazók, különféle egészségi, fertőzöttségi és anyagcsere tényezőkkel bírnak. ezért a kolloid ezüst szedése egyénenként változó lehet. Előfordulhat, hogy egyeseknél hamarabb, másoknál később érzékelhetőek az eredmények.

Általában 1-2 hétig naponta 2-3 x 0,5 dl-t, majdújabb1-2hétig 2-3x0,2 dl-t fogyasszunk. Megfázás, torokgyulladás esetén elég naponta 5-10 alkalommal gargalizálni egy héten keresztül.

SZAKIRODALMI TÖREDÉKEK:

- Alfred Searle, az amerikai gyógyszerész kamara alapítója: Az ezüst kolloid használata az emberek gyógyításában azzal az előnnyel jár, hogy gyorsan végez a parazitákkal anélkül, hogy az emberre toxikus hatással lenne. Megvédhet a tetanusz és a diphteria toxin halálos adagjának a tízszeresétől is.

- Science Digest, 1978. március: Az ezüst a legerősebb bacilusvadászunk. Egy antibiotikum talán fél tucat különféle kórokozót tud elpusztítani, az ezüst azonban mintegy 650-et. Ellenálló fajták nem tudnak kifejlődni. Az ezüst egyáltalán nem mérgező, ezért a gyógyászatban kihagyhatatlan.

- Dr. Larry C. Ford, az UCLA Orvosegyetem Szülészet- és Nőgyógyászati Fakultásának tanára nyilatkozta 1988. novemberben: Az ezüst kolloidnak baktérium és gombaölő hatása van, még a Candida Albicans és a Candida Globala esetében is.

- Dr. Carl Moyer, a Washingtoni Egyetem Sebészeti karának elnöke: Az ezüstnek több száz jelentős, új orvosi alkalmazása lehetséges. A kolloid ezüst, az ezüstnek egyetlen formája, melyet biztonságosan alkalmazhatunk adalékként. A testszövetbe elég lassan szívódik fel ahhoz, hogy ne okozzon irritációt. A kolloid részecskék fokozatosan terjednek szét a vérben, és hosszantartó gyógyító hatásuk van.

- Harold Davies: A kolloid ezüstöt elsőként az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszerfelügyelete ismerte el, gyógyhatású készítményként 1991-ben. Orvosi beszámolók igazolják, hogy belsőleges használata esetén hatékonya cukorbetegség, candida, súlyos égési sérülések, szifilisz, malária, kolera, stb. gyógyítására.

Belső használatra, szájon át a tárolóból felrázás után:

1) Négy-hat napon át napi egy evőkanállal javasoljuk fogyasztani, majd ezután naponta fél teáskanállal ajánlott felnőtteknek (gyermekeknek pedig testsúlyuknak megfelelő mennyiségben)

2) A vizet megtisztítja, ha hozzáadunk egy evőkanállal 3-4literhez, alaposan összerázzuk, összekeverjük majd várunk 6 percet, utána fogyasztható. Szinte íztelen, naponta 1 literrel is fogyaszthat belőle, különösen étkezéshez, mivel nagyszerű emésztést segítő szer, megakadályozza a puffadást. Ideális élelmiszer tartósító.

Semlegesíti a fogszuvasodást, megszünteti a kellemetlen leheletet. A kolloid megszünteti a rossz szájszagot, mert elpusztítja a baktériumokat mélyen a torokban és a nyelvháton is, a fogfájás, szájfájás, bakteriális irritáció csökken tőle, szájöblitő szerként gargarizá1ószerként is használható. Műfogsorát ebben áztassa!

Más gyógyszerészeti szerekkel ellentétben a kolloid ezüst soha nem teszi lehetővé az ellenálló kórokozófajták tenyészését.

(Javasolt hígítási arány ezen esetekben egy evőkanállal 3-4literhez.)

A fentieken kívül: Több ezer alapvető felhasználási módja van ennek az olcsó,

szagtalan, íztelen, színtelen, teljességgel enyhe és erős, fertőtlenítő és gyógyító szernek. A hangsúly azonban a fertőzések megelőzésén van. SOHA nincsenek mellékhatások. SOHA nem árt a májnak, vesének vagy más belső szervnek. Senki nem adagolta még túl, tekintet nélkül a mennyiségre, mivel nem allopatikus (ellenszervi) anyag.

Gyorsan megszünteti a megfázásos, influenzás megbetegedéseket, a tüdőgyulladást, staphylococcusos és streptococcusos fertőzéseket, légzőszervi és orrüreg fertőzéseket.

Az alábbiakban néhány olyan felhasználási terület amelynél a keverési arányra is javaslatot teszünk:

3) Használja konzerváláskor, tartósításkor, befőzéskor. A tej nem fog megromlani, megerjedni, tönkremenni, tőle. Adja gyümölcslevekhez. Tegyen a főző vízbe belőle!

(Javasolt hígítási arány ezen esetekben egy evőkanállal 1 literhez.)

4) Használja szórófejjel együtt(egy evő kanállal 0,5 liter vízzel hígítva).

Fújja be a hűtőbe, mélyhűtőbe és élelmiszertároló tartályok belsejébe. Fújja rá felnyitott lekvárok, zselé és fűszertarlók tetejére, valamint a zárókupakok belsejébe, mielőtt visszazárná őket! Öblítse ezzel a gyümölcsöt, zöldséget, mielőtt tárolná

vagy felhasználná őket!

5) Használja úgy, mint hidrogénező szert pörsenésekre és pattanásokra.

Alkalmazza közvetlenül vágott sebekre, horzsolásokra és nyílt sebekre, esetleg- tegyen pár cseppet egy kis kötszerre, sebtapaszra, hogy lerövidítse a gyógyulási időt a tapaszt viselheti szemölcsökön, vágott sebeken, horzsolásokon vagy nyílt sebeken, vagy pedig ecsetelje be az ekcémáját, vagy olyan viszkető felületeket, mint pattanás, szúnyogcsípés vagy más bőrbetegséget. Használja, fültisztító pálcikára téve szem- és fül fertőzések körömágyi, lábujjköröm és fülgombásodás ellen.(Használja hígítás nélkül.)


6) Fújja a lábujjak közé combhajlatba, hogy megszüntesse a bőrviszketést, lábujjak közti kipállást a gombás fertőzéseket, kiütéseket. Csökkenti a korpásadást a proiasist,(pikkelysömör) bőrviszketést, stb. A bőrkiütések, egyes szemölcsök, tyúkszemek eltűnnek ha a kolloidot a test felületére fújják fürdés után. (Használja egy evőkanállal 0.5 liter vízzel hígítva).

7) Készítsen (egy evőkanállal 0.5 liter vízzel hígítva) oldatot.

A háztartásában biztosan van használaton kívül olyan flakon szórófejjel együtt amelyet feltölthet ezüst kolloiddal. Figyeljen arra, hogy frissen töltse fel, minden használat előtt adjon, hozzá még fél kanálnyit a koncentrátumból ha nem sötét színű a flakon anyaga. Fújja be a növények leveleit, hogy megakadályozza a gombásodást, penészedést, rothadást és még nagyon sok más növényi megbetegedést. Megszünteti a növényi rozsdát és penészt, valamint a fa korhadását. Keverjen egy keveset vágott virágok vizébe a vázába! Elpusztítja a nemkívánatos mikroorganizmusokat a virágföldben és öntözőrendszerekben.

8) Adja fürdővízhez, használja intim tusként, beöntésként, orrsprayként. Adja hozzá mosogatóvízhez, takarító és felmosó oldatokhoz, stb. Használja rendszeresen mosáshoz az utolsó öblítőben, és mindig mielőtt becsomagolná a szezonálisan használt ruhákat. A nedves ruhák, törülközők és mosdókesztyűk nem fognak megsavanyodni vagy megpenészedni.(Használja egy evőkanállal 0.5 liter vízzel hígítva.)

9) Kezelje vele az úszómedencéket, szökőkutakat, párologtatókat, Jakuzzikat, forró fürdőket, fürdőkádakat, mosogatógépeket, tornatermi lábmosókat, valamint a lábtörlőket a fürdőszobában és tusolókban. Fújja be a cipők: belsejébe az óraszíjakra és kesztyűkbe. Kezelje ezzel a tusolófülkét, fürdőkádat, medencéket és kutakat edényeket, borotvákat, hogy elkerülje az egysejtűek elterjedését. Megelőzi a szőnyegek függönyök, tapéták penészedését, törölje át a vezetékeket és szellőzőnyílásokat, hogy megelőzze a baktériumok megtelepedését bennük. Tisztítsa meg a telefonkagylót, a pipaszárat, fejhallgatókat, hallókészülékeket, szemüvegkeretet, hajkeféket, fésűket, szivacsokat! Kitűnő pelenkára és pelenka kiütésre. Tisztítsa ezzel a WC-ülőkét és kagylót, csempeburkolatot. mosogatót, ajtófogantyút! Eltünteti az átható szagokat. Öblítse ezzel a járóképtelen betegek párnahuzatait, lepedőit, törülközőit és ágytakaróit!(Használja egy evőkanállal 0.5 liter vízzel hígítva.)

10, Fújja be az állatok fekhelyét, majd hagyja meg száradni! Keverjen egy keveset az állatok vizébe, madárfürdetőbe stb. Ecsetelje be az állatok gombás fertőzéseit, viszkető felületeket vágott sebeket, horzsolásokat vagy nyílt sebeket, Spray segítségéve! permetezze be az állatok szőrzetét, bőrét.(Használja hígítás nélkül.)

Azt fogja tapasztalni, hogy egy ezüst-kolloidot tartalmazó spray az egyik leghasznosabb fertőtlenítő és egészség megőrző eszköz a környezetében. Úgy gondoljuk, hogy mindazt, amit a fentiekben nem említettünk meg azt gazdagítani fogja az, amit még ön kézenfekvőnek talál a felhasználás során. A dobozban található illetve más, a háztartásból még alkalmazható eszközök használata, rendszeresítése senkinek nem okozhat gondot.

Életünk fenntartásának egyik legfontosabb eleme a VÍZ.

Jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a földünk 314-ed részét víz alkotja. .Az a tény is közvetlenül érint bennünket, hogy minden ember szervezetének 60 %.át szintén a víz teszi ki. Ezen túlmenően részecskék milliárdjai alkotják azt az anyagot amelyet saját testünkként tartunk ny


63. Timi77 2009. 06. 10. 7:10:29
Lisztérzékenyek fóruma
Kedves hidijutka!
nagyon sok hasznos inormációt olvastam tőled itt a fórumon.
Segítenél nekem ezeket az adatokat megérteni?
2009 január óta voltak folyamatos enyhébb, néhol nagyobb (sűrgetőbb, többszöri) hasmenéses tünetek reggel v. egész délelőtt folyamán.
5kg-t fogytam. Pszihésen is nagyon megterhelt az egész, így sokszor már elindulsok előtt előtt is görcsbe rándult a gyomrom, WC előtti állapotokat idézve.
Az orvos IBS re gyanakodott.
Transzglutamináz eredményeim negativak lettek. A biopsziát halasztottuk. Tüneteim maradtak. Végül elkeztem egy candida diétát, majd GM -t is.
Aztán megcsinálták a biopsziát, akkor 3 hete nem ettem gluténosat.
Az eredmény alul látható.
Közben EmA pozitiv eredménye is megjött.
A GM diétára hasmenés megszűnt, de bélgörcsök, szelek, bélpuffadás, nehéz emésztés megmaradt.
Most attól félek, hogy esetleg más bélbetegség van (is) van a háttérben. (a chorn/colitis u. a rémálmom, bár véres székletem nincs) Jelenleg bő 2 hónapja vagyok GM diétán. Ráadásul mostanában többször van székrekedésem (kissé nyákos). Ami a hasmenések következtében előjött aranyeremnek nem használ...

A kérdésem,hogy negativ IgG, IgA eredmények mellett is lehet valaki LÉ?
azt is mondták, hogy ezek az eredmények már túl alacsonyak is...

Nagyon megköszönném,ha válaszolnál.
Üdv: Timi77

Ime a leletek:


A Gliadin és Transzglutamináz kimutatások eredménye: negativ
Gliadin IgG : 3.440
Gliadin IgA: 1.630
Transzglutamináz IgA: 14.017
Transzglutamináz IgG: 0.719

Az EmA: pozitiv

Az ápr. 17-i biopszia eredeményem:
3 db gompostűfejnyi sárgásbarás szövetdarab
egész

a mikroszkóp alatt nem vagy csak részben orientált vékonybél tipusú nyálkahártya részletek láthatóak, melyekben a vékonybél bolyhok többnyire magasak, karcsúak elvétve egy - egy helyütt kissé rövidültek, azonban enraepithelialis lympocyták csak elvétve láthatóak. A lamina propriában a fiziológiásat csupán kis mértékben meghaladó krónikus lobsejtes beszűrtség van jelen. A vizsgált síkokban dysplasia vagy malignitás nem látható.

Diagnózis:
Enyhe fokú nem specifikus krónikus lob jelei a bioptátumban.

Vélemény:
A nem vagy csak részben orientált anyagban látott morfológiai elváltozások intraepithelialis lymphocyták hiányában nem elegendőek a partialis boholy-atrophia diagnozisához,
amennyiben azonban a klinikai tünetek továbbra is fennállnak, jelen mintavételezés ismétlése mindenképp javasolt.


64. endrebandy 2009. 06. 05. 0:36:45
Krónikus fáradtság
Sziasztok!
Nekem eltérő a véleményem az eddig leírtaktól. Másként közelítem meg a dolgot és két alapvető okot találok. Az egyikért a már kifejlett depressio a felelős, ami abszolút lelki ok. A másik ok táplálkozási hiba eredetű, azaz az emésztéssel függ össze azaz ATP energia hiány, aminek több oka is lehet, lehet ez is lelki eredetű (boldogtalanság), de okozhatja a belek diszfunkciós állapota is, amit a helytelen táplálkozás vált ki néhány év alatt. Jellemzője a felfúvódás, a bélgázok felszaporodása, a laza és gyakori széklet, hasmenés. Ilyenkor tilos minden édesség, még az édes gyümölcsök fogyasztása is, helyette párolt zöldségek, lúgosító ételek tartós fogyasztása hozhat változást. Rendbe kell tenni a belek mikroorganizmusának egyensúlyát pro- és prebiotikumokkal, helyre kell állítani a szervezetben kialakult nyom és mikroelem hiányt. Tilos minden kávé, fekete és zöld tea fogyasztása, helyette váltott gyógynövény teákkal kell a lúgosítás irányába hatni. Ki kell takarítani a bélben lerakódott mérgeket például zabpehely és a csonterősítésben is hasznunkra levő vadköles dara fogyasztásával. Kerülni kell a tej fogyasztást, csak az erjesztett tejtermékek fogyasztása helyénvaló. A cukrot és a szénsavas üdítőket örökre ki kell iktatni az étrendből. Ha nagyon nem megy, akkor vegyes virágméz mértékkel történő fogyasztásával lehet örömöt okozni! Gyümölcsök közül az éretlen kevés cukortartalmú állapotban lehet fogyasztani. A lelki eredetű depresszió esetén is fellelhetőek az édességen élők nagy létszáma, de itt ez nem ok, hanem okozat. A félrebillent lelki egyensúlyt (családi, társadalmi okok) igyekszik kompenzálni az édességgel a beteg. Ott meg kell keresni a lélek terhét, és abból kell kisegíteni a pácienst. Bocs, hogy untattam ezzel a hosszabb magyarázattal valakit! Üdv és keressétek magatokban ami elromlott és változtassatok életmódot!


65. csinyo 2009. 05. 21. 21:18:42
Rákbetegek fóruma
Szia Timi . Nem akarom kidobni de többet nem tudok tárolni , ez a gomba élőlény és szaporodik . Felbecsülhetetlen az értéke mert nem GYÓGYSZER vagy MŰANYAG teljesen természetes .

Apum a mandula rák mellett , cukros magas a vérnyomás és koleszterin szintje is rossz volt eddig .

Issza a kefir gombát és a kristálygombát és nem SZEDI SE A CUKOR SE A VÉRNYOMÁS GYÓGYSZERÉT !!!!

Nagyon szívesen adok bárkinek , én Pesti vagyok
/ Újpesti / .

Ahogy olvastam a kefirgomba nem engedi a rákos sejteket növekedni , a kristálygomba nem engedni "rothadni" a beleinkben a "dolgokat" .

Azt tudtátok például hogy a szervezet ha nem jut folyadékhoz akkor a bélsárból / kaki / von el nedvességet ?? Ez a gomba nem engedi lerakodni az anyagokat a bélben és kijut a szervezetből , méregteleníti a szervezetet pl fogyókúrázás közben is .


66. Vikuci 2009. 04. 05. 19:52:14
Lisztérzékenyek fóruma
Tudja valaki mi történik ha egy LÉ-s nem tartja a diétát? Azt hallottam hogy mérgező anyagok szabadulnak fel a bélben. De hátha Ti többet tudtok.
Köszi!


67. Vikuci 2009. 04. 01. 10:14:59
Lisztérzékenyek fóruma
Nem állapitottak meg Lé-t. Csak vashiányos vérszegénységet, amit a "kedves" doki a menzeszemre fogott, hogy ne kelljen velem foglalkoznia. megjegyzem teljesen normális 4-5 napos a vérzésem. Erre fogni felelőtlenség és nemtörődömség..Felháborító a hozzáállásuk! Egy nagy nulla amit csinálnak (tisztelet a kivételnek), ennyit én is el tudok magamnak intézni. Na mindegy.
Szóval nem vizsgálta ki mi a vérszegénységem oka, de én észrevettem hogy nagyon is összefügg a székelési szokásaimmal. Szóval a bélben lehet a gond. A gyomortükrözés helyett én béltükrözést szerettem volna, de nem az a sorrend.
Most elkezdek diétázni hogy megtudjam mennyiben változik az állapotom tőle. Majd diagnosztika elött visszatérek a lisztre, hogy tudják diagnosztizálni de az szerintem még messze van :(
Tulajdonképpen nálam nagyon régi folyamat lehet ez, mert már sok éve székrekedésem és candidám van. Nyilván már akkor gondok voltak, de én nem gondoltam összefüggésre. A Colonix bélisztitó sokat segitett, meg a candida diéta. De a panaszaim nem szüntek meg tőle. Az IgA normális az IgG meg 9. Szerintem az is jó, sajnos pont diétán voltam mikor csinálták. Lehet falsch eredmény. Na de majd kiderül valahogyan addig nem hagyom abba a dokihoz járkálást amig ki nem deritik mi bajom. Ez egy őrület, komolyan! Nekem egészségügyi végzettségem van, de ekkora fejetlenséget én még nem láttam amekkora most van. De bízzunk a reformokban.


68. lianida 2009. 02. 20. 21:50:27
Rákbetegek fóruma
AMI KESERŰ A SZÁJNAK, ORVOSSÁG A MÁJNAK
Májserkentőként és májtámogatóként a következő gyógynövények teája ajánlható keverékek készítéséhez vagy önállóan is: gyermek-láncfűgyökér, máriatövismag, articsókalevél, borsmenta, cickafark, körömvirág, angelikagyökér, kál-mosgyökér, benedekfű, ezerjófű, fehérüröm, tárnics, kurkuma, apróbojtorján, füstike, tarackgyökér, vérehulló fecskefű. A svéd keserű például a fenti hatóanyagokon kívül egyéb emésztést javító, puffadáscsökkentő, görcsoldó és gyulladáscsökkentő gyógynövényeket is tartalmaz. A grépfrútmagcsepp kúraszerűen alkalmazva kitűnő máj- és epestimuláló: 3-4 hétig minden étkezés előtt fogyasszunk el 10-15 cseppet teában vagy hígított gyümölcslében. Általában elmondható, hogy minden, ami keserű a szájnak, orvosság a májnak. A felsoroltakból mi magunk is állíthatunk össze keveréket (3-4 komponensnél ne tegyünk bele többet!), és 3-4 hetes teakúrát folytathatunk vele. Majd ha még mindig szeretnénk a máj tevékenységét támogatni, készítsünk újabb teakeveréket ­ soha ne használjunk egyfélét 4-6 hétnél tovább. A gyökereket és a magokat áztassuk és főzzük, a levelet és virágot elég csak forrázni, 5-10 perc állás után pedig mindig szűrjük le.

A HÓNAP GYÓGYTEÁJA
Keverjük össze a következőket azonos mennyiségben:gyermekláncfűgyökér, máriatövismag, kálmosgyökér, borsmenta, cickafark, apróbojtorján

Egy teáskanál keveréket 2 dl vízzel 1-2 percig főzünk, majd 5-10 percig állni hagyjuk, és leszűrjük. Étkezések előtt fél órával édesítés nélkül fogyasszuk, naponta háromszor 4 héten keresztül. A tea azoknak is ajánlható, akik a tavaszi méregtelenítőkúra során a máj működését támogatni szeretnék.

MÁJPAKOLÁSOK
Cickafark-, körömvirág- vagy máriatövis-kivonattal, illetve svéd keserűvel itasson át egy vékonyabb kendőt úgy, hogy ne csöpögjön, majd tegye a májtájékra. Borítsa be száraz törülközővel, és tegyen rá egy meleg vízzel harmadáig megtöltött gumitömlőt. Tartsa a hasán fél órán át, ezalatt fokozódik a máj vérkeringése, és javul a méregtelenítése is.
Mézes pakolás: a májtájékot késpenge vastagon kenjük be gesztenyemézzel, meleg, nedves kendővel borítsuk be, tegyünk rá meleg vizes tömlőt 1 órára.
Illóolajos pakolás: 50 ml olívaolajba csepegtessünk bele 4-5 csepp mentolt, eukaliptuszt, rozmaringot vagy grépfrútmagolajat. Egy vékony kendőre csepegtessünk belőle, és a fentiek szerint készítsünk pakolást.
EGYÉB LEHETŐSÉGEK Kolon-hidroterápia
Mivel a máj az emésztőrendszer egyik legfontosabb szerve, betegsége a többi emésztőszervre is komolyan kihat: az emésztés hatásfoka jelentősen romlik. Emiatt sok olyan hibás anyagcseretermék keletkezik, amely a bélnyálkahártyát irritálja, a májat is tovább terheli, és
A HÓNAP GYÓGYTEÁJA
Keverjük össze a következőket azonos mennyiségben:gyermekláncfűgyökér, máriatövismag, kálmosgyökér, borsmenta, cickafark, apróbojtorján

Egy teáskanál keveréket 2 dl vízzel 1-2 percig főzünk, majd 5-10 percig állni hagyjuk, és leszűrjük. Étkezések előtt fél órával édesítés nélkül fogyasszuk, naponta háromszor 4 héten keresztül. A tea azoknak is ajánlható, akik a tavaszi méregtelenítőkúra során a máj működését támogatni szeretnék.

MÁJPAKOLÁSOK
Cickafark-, körömvirág- vagy máriatövis-kivonattal, illetve svéd keserűvel itasson át egy vékonyabb kendőt úgy, hogy ne csöpögjön, majd tegye a májtájékra. Borítsa be száraz törülközővel, és tegyen rá egy meleg vízzel harmadáig megtöltött gumitömlőt. Tartsa a hasán fél órán át, ezalatt fokozódik a máj vérkeringése, és javul a méregtelenítése is.
Mézes pakolás: a májtájékot késpenge vastagon kenjük be gesztenyemézzel, meleg, nedves kendővel borítsuk be, tegyünk rá meleg vizes tömlőt 1 órára.
Illóolajos pakolás: 50 ml olívaolajba csepegtessünk bele 4-5 csepp mentolt, eukaliptuszt, rozmaringot vagy grépfrútmagolajat. Egy vékony kendőre csepegtessünk belőle, és a fentiek szerint készítsünk pakolást.
EGYÉB LEHETŐSÉGEK Kolon-hidroterápia
Mivel a máj az emésztőrendszer egyik legfontosabb szerve, betegsége a többi emésztőszervre is komolyan kihat: az emésztés hatásfoka jelentősen romlik. Emiatt sok olyan hibás anyagcseretermék keletkezik, amely a bélnyálkahártyát irritálja, a májat is tovább terheli, és még a bélflóra egyensúlyát is felborítja. Ezért a többi emésztőszerv működését is feltétlenül tanácsos támogatni. Ennek egyik kiváló módja a magas béltisztítás (kolon-hidroterápia). A kezelések során kitisztul a vastagbélben felhalmozott bélsár, a bélbaktériumok harmóniája a kúra után könnyebben helyreáll a most már egészségesebb "táptalajon".

Véroxigenizáció
A kezelések során keletkező szabadgyök-fogó enzimek védik a májsejteket, és segítik a májszövet regenerálódását, valamint javítják az általános anyagcserét is. Leginkább ajánlható a HOT és az oxigénterápia.

Akupunktúra
Segítségével a májmeridián és a vele kapcsolatos szervek állapota nagyon sokban javítható, így nemcsak a máj állapota, hanem a kísérő tünetek is jól kezelhetők. Fix pontkombinációk nincsenek, mindenképp szakember segítségére van szükség az aktuális állapotnak megfelelő kezeléshez.

Homeopátia
Több bevált indikáció szerint ajánlható alacsony potenciájú szer adható a tüneteknek megfelelően akut esetben, krónikus betegségeknél inkább alkati kezelésre van szükség, hogy a kialakult testi-lelki-szellemi tünetek is jól reagáljanak a kezelésre. Ezek kiválasztása azonban magas szintű szakmai tudást feltételez.

Gyógyvízkúra
Máj- és epebetegségeknél leginkább a keserű vizek ajánlhatók, ezek ugyanis magnézium- vagy nátrium-szulfát-tartalmuknak köszönhetően javítják az epekiválasztást, aktiválják a májsejtek és a többi emésztőszerv működését (például Salvus).

Keresem a Mária Treben könyvet
Üdv. Lianida


69. zsóka 2009. 02. 19. 12:16:59
Rákbetegek fóruma
PADLIZSÁN
Nagy mennyiségben tartalmaz karotint, B1-, B2-, B3- és C-vitamint, s mindenekelőtt kalciumot, foszfort, vasat, rezet és magnéziumot, de kiemelkedően nagy a káliumtartalma is. Emellett keserű ízanyagok és a burgonyafélékből hiányzó olyan anyagok is vannak benne, amelyek izgatólag, görcsoldóként és izomlazítóként hatnak az emésztőszervekre. A padlizsánban található kék színű antocianinok a japán kutatások szerint nemcsak az összkoleszterinszintet csökentik, hanem a "jó hatású" HDL-koleszterinszintet is növelik. A benne levő fenolsavak megvédik a sejteket a szabad gyököktől, ráadásul rákellenes hatásúak is.

Gyógyhatása
Az indiai természetgyógyászat szerint a padlizsán vérképző, vízhajtó és mindenekelőtt a bélben gyulladásgátló hatású. Fokozza az emésztést, feloldja a sűrű nyálkát - még az idült asztmában és a hörghurutban is -, ezenkívül meggyorsítja az anyagcserében részt vevő szervek működését. Csak a gyomorsavtúltengésben és a gyomorfekélyben szenvedők nem ehetnek padlizsánt.
A tojásgyümölcs különösen ajánlott a cukorbetegeknek, valamint a reumában, a máj- és vesebetegségben szenvedőknek. Az elhízás diétás kezelésében is előnyben részesítik a fogyasztását (ugyanis 100 g padlizsán energiatartalma csupán 24 kcal). A benne levő keserű ízanyagok és illóolajok kimerültség esetén serkentőleg hatnak az idegrendszerre.
Felhasználási ötletek
Mivel majdnem az összes jótékony hatású vitamin és bioaktív anyag a tojásgyümölcs héjában található, ezért ne hámozzuk meg a padlizsánt. Minthogy nyers fogyasztásra nem alkalmas, az a legjobb, ha hosszában vagy keresztben felszeleteljük, utána fűszerezzük, majd serpenyőben enyhén pároljuk addig, amíg puhára nem fő, s a dióéhoz hasonló íze nem lesz. Paradicsommal fogyasztva különösen finom. Ezenkívűl darált hússal és rizzsel is megtölthető, miként mozarella sajt is olvasztható rá.


70. Emese 2009. 01. 19. 10:55:54
Rákbetegek fóruma
Kedves Melinda!

Ha székfogó szedése mellett is hasmenése van, akkor próbáljátok meg a Probiotikmot, vagy az Achidophilust naponta 2x2 szedhet.
Mind a kétfajta bélflórát javítja. Ha a bélflóra egyensúly felborul, akkor vannak ilyen gondok.
Javasolnám hogy a jó minőségűt vásároljatok, ugyanis sok a bovli a "piacon"

Mit olvashatok ki a laboratóriumi eredményeimből?

Mit olvashatok ki a laboratóriumi eredményeimből?

Tartalom:

o A kis vérképo Enzimek
o Vörösvértest (erythrocyta)
o Fehérvérsejt (leucocyta)
o Vérlemezke (thrombocyta)
o Vérfesték (hemoglobin)
o Haematocrit

o GOT (ASAT) = Glutamat - Oxalazetat - Transaminase
o GPT (ALAT) = Glutamat - Pyruvat - Transaminase
o GGT = Gamma - GT
o AP = Alkalikus Phosphatase (lúgos foszfatáz)
o LDH = Laktatdehydrogenase
o Bilirubin

o Kvalitatív vérkép
o Szemcsés fehérvérsejt (granulocyta)
o Monocyta
o Lymphocyta

o Vérsüllyedés - sebességKis vérkép

A kis vérkép alatt értjük azt a vérvizsgálatot, ahol a vértesteket, a vérsejteket, a vérlemezkéket, a vérfestéket és a haematocritot vizsgálják. Ehhez a vizsgálathoz elég egy pár csepp vért venni. A vérben található elemek számából és a vér mennyiségéből következtetnek a szervezetben előforduló részecskék összmennyiségére. A kicsi vérképen belül létezik egy úgynevezett differenciált vérkép, amivel a leukocita alaptípusait számolják. Eltérő eredmények előfordulhatnak, amiből nem szabad lényeges meghatározást levonni, de egy bizonyos idő után javasolt az eredményt ismét ellenőrizni (sokszor csak egy átmeneti állapotra utal). Manapság a véranalízis automatizált. A részecskék mennyisége / mikroliter vér formájában van meghatározva.
Vörösvértest (erythrocyta)

A vörösvértest vérfestéket tartalmaz, az oxigént és a széndioxidot leköti és szállítja. A csontvelőben keletkezik különböző fejlődési fokozatok útján. A legfontosabb összetevői vas, B-12 vitamin és folsav. Ha ezen alkotóelemek egyikéből kevés található a szervezetben, akkor előfordulhat, hogy nem tökéletesen mûködő részecskék alkotják a vörösvértestet.

Átlagérték
4,5 - 5,9 Mio / mikroliter (férfiaknál), 4,0 - 5,2 Mio / mikroliter (nőknél)

Előfordulható problémák:

Alacsony érték:
A vörösvértest alacsony értéke a vérszegénység (anaemi). Az oka nagyméretû vérveszteség, vagy kevés vörösvértest képződés lehet, ami vashiányra, B-12 vitamin hiányára vagy folsavhiányra vezethető vissza. A vas a vérfesték előállításához szükséges. A vashiány okai: hiányos táplálkozás, vasfelvételi zavarok (resorptio) a bélben, akut vagy krónikus vérzések. 80 %-a az összes vashiányban szenvedőknek a nők, akik a menstruáció folyamán több vért veszítenek, és így nagyobb a vas szükségletük. A terhes nőknél, a csecsemőknél és az anyáknál a szoptatás ideje alatt a vas szükséglet különösen magas.

Magas érték:
A vörösvértest magas értéke vörösvértest - szaporulat (polyglobulia). Az oxigén hiánya esetében (pl. magas hegylakók) a vörösvértest szaporulata tapasztalható. Esetleges tüdőbetegség és szívbetegség során is felléphet a vörösvértest szaporulata. Nagymértékû nedv veszteség (erős izzadás, hányás, hasmenés) is előidézheti a vörösvértest relatív mennyiségi növekedését (pseudopolyglobulia). Ebben az esetben ezt az állapotot megfelelő mennyiségû folyadék pótlásával normalizálhatjuk.

(A legújabb vélemény >>> az Interferon-terápia hatása esetleges vas elvonásával növelhető!)
Fehérvérsejt (leucocyta)

A fehérvérsejtek igen jelentős szerepet töltenek be a betegségkeltő baktériumokkal szembeni ellenállásban, és nem csak a vérben, hanem a test szöveteiben is megtalálhatóak. A csontvelőben és a nyirokcsomóban keletkezik. A lép és a csecsemőmirigy készíti fel a későbbi feladatai ellátására. Többféle fehérvérsejt létezik. Ezen altípusok a differenciált vérképpel határozhatóak meg.

Átlagérték
4000-9000 Mio / mikroliter

Előfordulható problémák:

Alacsony érték:
A fehérvérsejt alacsony értéke vírusos infekcióra vezethető vissza, de a malária és a tífusz esetében is csökken a mennyiségük értéke. Esetleges csontvelő károsodást is jelezhet a fehérvérsejt csökkenése (nagymértékû röntgenhatás, rák- vagy pajzsmirigy- gyógyítására használt gyógyszerek alkalmazása).

Magas érték:
Különböző okok miatt nőhet meg a fehérvérsejtek száma. Legtöbbször egy baktérium, gomba vagy parazita az oka, de lehetséges egy akut mérgezés, vérzés, leukémia (fehérvérûség), vagy egy erős sokk is a fehérvérsejt hirtelen megnövekedésének az előidézője.
Vérlemezke (thrombocyta)

A vérlemezkék a vér alvadásában játszanak döntő szerepet. A vér legkisebb alkotó eleme, és szintúgy a csontvelőben képződik. Az átlagértéktől való eltérés a véralvadásban okoz zavarokat.

Átlagérték
140000-440000 Mio / mikroliter

Előfordulható problémák:

Alacsony érték:
A vérlemezkék előállításának a zavarát sugárzás, vagy gyógyszerek hatása végett kialakult B-12 vitamin hiánya okozza. Az idő előtti leépülésük (infekció, allergikus megbetegedés, lépnagyobbodás, vagy nem megfelelően ellenőrzött véralvadás) is előidézheti a vérlemezkék számának a csökkenését.

Magas érték:
Az értékük növekedésének az oka legtöbbször egy erős infekció, vagy nagymértékû sérülés, operáció, a lép eltávolítása során kifejlődött rákos megbetegedés. Ritkább esetben, a csontvelőben megnőhet a mennyisége a vérlemezkét előállító sejtek zavarából kifolyólag. A fehérvérûség esetében előfordulhat egy nagymértékû, de teljes értékû vérlemezke növekedés is.
Vérfesték (hemoglobin)

A vörösvértest fő alkotó része, és a szervezetben a legtöbb vasat tartalmazza. Feladata az oxigén és a széndioxid lekötése, a tüdő és a sejtek közötti szállítása.

Átlagérték
14-18 g/dl (férfiaknál), 12-16 g/dl (nőknél)

Előfordulható problémák:

Alacsony érték:
A vashiányban szenvedőknél fordulhat elő.

Magas érték:
- - -
Haematocrit

A vér részeinek összhányadát mutatja. Az átlagértéke nagyban függ a páciens korától, ill. nemétől. Főleg a vörösvértest mennyiségére enged következtetni. Minél magasabb az értéke, annál rosszabb a vér folyékonyságának a minősége.

Átlagérték
42-52% (férfiaknál), 37-47% (nőknél)

Kvalitatív vérkép

A fehérvérsejt alcsoportjait, és az általuk betöltendő feladatuk végrehajtását vizsgálja. A vér alkotó elemeinek felismerése végett egy megfestett preparátumot állítanak elő, amiben egyszerûbb a részecskék összmennyiségének a megállapítása.
Szemcsés fehérvérsejt (granulocyta)

Altípusai a neutrophil (pálcika magvú, karéjos magvú), eosinophil, basophil. Ezek a sejtek felfogják, és megsemmisítik a szervezetbe betolakodókat, ill. a szervezet hulladék anyagait. A fő feladatuk a baktériumok, a vírusok és a gombák elleni védekezés. Igen jelentős feladatot játszanak az allergiás reagálásban is.

Átlagérték
neutrophil granulocyta (karéjos magvú): 30-80%
neutrophil granulocyta (pálcika magvú): 0-5%
eosinophil granulocyta: 0-6%
basophil granulocyta: 0-2%

Előfordulható problémák:

Alacsony érték:
Egy infekció kezdeti szakaszában a nagymértékû elhasználódás végett, ill. a csontvelő sérüléséből kifolyólagos csökkentett előállításuk miatt lehet számuk kevesebb. Továbbá erős fizikai megterhelés, és egyes gyógyszerek is lehetnek okai alacsony értéküknek.

Magas érték:
Akut infekció, allergia, mérgezés, leukémia lehet a kiváltó oka a nagyobb számban való előfordulásuknak.
Monocyta

A monocyta tipikus pusztító részecske, amely a baktériumokat és a betolakodó elemeket felemészti, és a hulladék anyagot továbbítja az immunrendszer további reagálásának megelőzése érdekében.

Átlagérték
1-12%

Előfordulható problémák:

Alacsony érték:
- - -

Magas érték:>
Pfeiffer-féle mirigyláz esetében fordulhat elő a számuk nagymértékû növekedése.
Lymphocyta

A lymphocyta a szervezet lymphatikus rendszerében, főleg a lépben és a nyirokcsomóban keletkezik. Két alcsoportja (T-sejt; B-sejt) a keletkezési helyük és a feladatuk alapján különböztethető meg egymástól.
A B-limphocyta az antitest (immunglobin) előállításáért felelős, és főleg a lépben és a nyirokcsomóban található.
A T-lymphocyta a szervezet ellenállását szervezi azzal, hogy jelzést küld az immunrendszerben szerepet játszó sejteknek az ellenanyag előállítása érdekében.

Átlagérték
15-50%

Előfordulható problémák:

Alacsony érték:
Különböző megbetegedések, sugárzás és mérgezés következtében megsérült lymphatikus rendszer okozhatja számuk csökkenését.

Magas érték:
A számuk megnövekedése egy infekció általi megbetegedés gyógyítása során, ill. lymphatikus leukémia esetében következhet be.

Enzimek

Az enzimek olyan fehérjék, amelyek katalizátorként irányítják, gyorsítják a kémiai folyamatokat, a saját formájuk megváltoztatása nélkül. A szervezetben mindenhol megtalálhatóak, ahol anyagcsere zajlik le. Minden sejt tartalmaz enzimeket a saját sejtanyagcseréjük lebonyolítása végett. Körülbelül 2500 féle enzimet tartanak számon, amelyeknek különböző feladatuk van a biokémiai folyamatokban. Mindegyik fajta sejt a szervezetben külön karakterizált, saját jellemezhető enzimekkel rendelkezik, amely segítségével a zavarok diagnosztizálhatóak. Ha egy szerv megsérül, a sejtekből enzimek kerülnek a vérbe, ahol mértékük mérhető. Minél nagyobb a sérülés, annál magasabb az enzimkép a szérumban. Ugyanúgy azt is meg lehet állapítani a vérben található enzimekből, hogy melyik szervből származnak. Külön-külön nem szabad az enzimmennyiségből következtetéseket levonni, csak az összkép megállapítása után lehet diagnosztizálni.
GOT (ASAT) = Glutamat-Oxalazetat-Transaminase

Ez az enzim a GPT enzimmel kapcsolatban a májkárosodásra mutat. Okai lehetnek Májgyulladás (Hepatitis), vagy májzsugor. GOT enzim nem csak a májban található (a GPT enzimmel ellentétben), hanem a szívizomban is, ezért a mennyiségnövekedés a szív infarktusra is jellemző.

Átlagérték
18 U/L -ig
GPT (ALAT) = Glutamat-Pyruvat-Transaminase

Az előbbiekben leírtak szerint a máj sérülésére utal.

Átlagérték
20 U/L -ig
GGT = Gamma-GT

Ez az enzim is a májbetegségre figyelmeztet, de az egyidejû epefolyadék túltermelés is kimutatható a mennyiségváltozása során.

Átlagérték
28 U/L -ig (férfiaknál, 18 U/L -ig (nőknél)
AP = Alkalikus Phosphatase (lúgos foszfatáz)

A máj által termelt enzim, amely az emésztés elősegítése végett a bélrendszerbe fejti ki hatását. Mennyisége növekedésénél a májbetegség és az epefolyadék túltermelése, epevezeték elzáródása lehet az ok. Ezen kívül a csontmegbetegedés ismertető jele is.

Átlagérték
170 U/L -ig
LDH = Laktatdehydrogenase

Ez az enzim a májban, a szívizomban, a vázizomzatban és a vörösvérsejtekben fordul elő nagy számban. Ezért a meg növekedett értéke utalhat a májbetegségre, egy szívinfarktusra és a vörösvérsejtek leépülésére is.

Átlagérték
80-240 U/L -ig
Bilirubin

Az epefesték bilirubin egy leépült formája a vérfestéknek (hemoglobin). A máj a víz által nem oldható (indirekt) bilirubint átalakítja oldható (direkt) bilirubin formára, és az epefolyadékon keresztül kerül a szérumba, ahol a direkt bilirubin éppúgy, mint az össz-bilirubin értéke mérhető. A mennyiség megnövekedése következtében beszélünk sárgaságról, ami a legjobban a szem hártyaszövetén vehető észre.

Átlagérték
össz-bilirubin 1,2 mg/dl -ig, direkt bilirubin 0,25 mg/dl -ig

Előfordulható problémák:

Alacsony érték:
- - -

Magas érték:
A bilirubin értékének megnövekedése a vérszegénységre utal, amikor a vérsejtek nagymértékben megsemmisülnek. További okai a májbetegségek (Hepatitis, májzsugor, daganatos megbetegedés), vagy az epevezeték eldugulása (epekő, daganat) lehetnek.

Vérsüllyedés-sebesség

A laboratóriumok már a rutinvérvizsgálat folyamán elvégzik a vérsüllyedés sebességének a mérését. A vénán keresztül vett vért egy véralvadást csökkentő anyaggal kezelnek, majd egy 20 cm-es mérőcsőben függőleges helyzetben mérik a vér leülepedett alkotóelemeinek a magasságát milliméterben egy meghatározott idő (általában 2 óra) elteltével. Mivel a nők vérében viszonylag kevesebb alkotóelem található, ezért náluk ez az ülepedési folyamat gyorsabban zajlik le.

Átlagérték
1 óra elteltével: 3-8 mm (férfiaknál), 3-10 mm (nőknél)
2 óra elteltével: 6-20 mm (férfiaknál, 6-20 mm (nőknél)

Előfordulható problémák:

Alacsony érték:
Egy lassan lezajló ülepedés egyes vérbetegségnél figyelhető meg, de gyógyszerek (antirheumatika, kortizon, aszpirin) is befolyásolhatja az érték nagyságát.

Magas érték:
Az ülepedés viszonylagos gyorsasága krónikus vagy akut gyulladásra mutat. Ezek lehetnek baktériumok, vagy vírusok által előidézett infekció, krónikus reumatológiai gyulladásos megbetegedés, májbetegségek, vérszegénység, vagy daganatos megbetegedés. 60 éves kor fölött előfordulhat egyes esetekben óránként 30 milliméteres süllyedés is, attól függetlenül, hogy beteg lenne az illető.

Küldök Neked labortájékoztatót.
Üdv. Gyógyulást, erőt, hitet kívánok!
Emese


71. Misi 2009. 01. 12. 10:24:02
Rákbetegek fóruma
Sziasztok
Hosszú leszek bocs:)

Régen voltam már itt...mindenkit üdvözlök
(Mariann, Bandi bátyám, Gyuri)

Elöször leírom mi van velünk...

Anyának tavaly májusban diagnosztizálták az inoperábilis hasnyálmirigy adenocarcinomáját egy jó öklömnyi daganat(akkor már) nyirokcsomó áttétekkel, amelyek közül egy elnyomta az epe vezetéket=besárgult stentet kellett betenni kétszer ..az amerikai sikerült de szarul csinálták meg mert kemény 3 cm belelóg a nyombélbe.
amiket használok még mindig és amikkel próbálkoztam eredmény egyenlőre annyi ha esetleg vkinek de nelegyen hasonló helyzetbe kerül a következő:

A Laetril egy jó 4 hónapig megakadályozta a terjedést legutolsó ct szept vége c vitaminnal
mellékesen ez idő alatt ment a kemó is de hagytuk mert ha maradt volna nem marad anyából semmi csak a tumor. Iszonyatos gyors fogyás jelentkezett utána.
A b17 meghagytam mível észrevettem hogy egy 1 hónapg nem tudtuk adni gyak semmit mert elveszett a csomag és ez idő alatt mintha a tumor valóssággal újra életre kelt volna vagyis elszabadult. Anya állapota drasztikusan romlott.
Miután újra elkezdtük adni de mostmár hozzá adtam 4 ml DMSO-t is Anya visszaállt a stagnálás ill nem tudhatjuk a lassulás állapotába (köv CT jan 27)
Legalább a tapasz erősségét nem kellett növelni míg korább korházi ágytársa már akkor 100 mikrogrammos tapaszra kényszerült átváltani.
Melette megy a cevitol persze de erről is késöbb

Ennyit a B17 ről ez nem a fényezése volt de nem is a lejáratása. A mi esetünkben szükségesnek érzem de ugyanakkor önmagában persze még nem elég.

A következő szer a cesium klorid amit mostanában hanyagolunk az erős mellékhatások miatt.
Kb 2 hónapig bírta Anya.
Elég drasztikus szer sajnos szájon át bírta csak bevenni bőrőn át (DMSO-val) nem volt hajlandó a lassú felszívódás miatt. A hatása sejtszinten növeli a tumor sejtek ph-ját ezáltal 7,4 - 8 nál beáll az apoptózis. Eredmény: Anyának egy jó ideig visszajött az étvágya + észrevettük a vérképen hogy az alkalikus foszfatáz értéke jelentősen megugrott míg a gOT GPT nem nőtt(májfunkciók) jelentősen vagyis vmilyen gyulladásra lehet következtetni én azt éreztem hogy a mocskos rákos sejtek nem nagyon szeretik és valszeg lassan elkezdtek hullani vagy csak kényelmetlenül érezni magukat nem tudom ...de sajnos a mérleg nyelve afelé tolódott hogy anya túl sokat hányt már tőle és legyengült még a minimális dózistól is miközben a nagy áttörés nem jelentkezett valszeg ha vki sokkal keményebb és kitaróbb mint anya szerintem elég drasztikusan lehet írtani a tumort vele de vigyázni kell az apoptózis következtében fellépő "toxikus" fehérje mennyiség növekedésével, amit a májnak + vesének bírnia kell. A végén 2000 fölé ment a alkalikus P hogy antibiotikumot írattunk fel hogy levigye (meg is történt)
Minden héten vérkép volt és csak a césiumnak tulajdonítottam ezt a változást amikor abbahagytuk 1 hétig az alkalikus visszaált 2000 ről 1400 ra... és mikor elkezdtük szedni megint felugrott. (a WOLFE klinikások írták is hogy a tumorsejtek begyulladnak megnőnek tőle az elején)
Na ezt csak azért írtam le ha vkit érdekel a césium és a tapasztalatok akkor nyugodtan keressen. Sajnos 22 es csapdájában vagyok nem tudtam megtalálni a harmoniát eddig az alt. szerek szedése és a fogyás nem evés között inkább akkor azt mondtam megamnak egyen Anya mert így elfogy.

A köv: bizton állíthatom eddig, hogy már lassan három hónapja emellett ment a bikarbonátos infuzió amit növeltünk 125 ml/ 8,4% tömegszázalékos(250 ml a palack), de a vérképen persze kálium és egyéb nyomelemek pótlásával nem észleltünk "veszélyes" változást.

Az infuziós c vitaminról annyit, hogy nem tudom növeli e sejtszinten a ph-t vagy savasságot okoz e " a cevitol" , de nálunk nem tudtam soha 7 g fölé menni mert anyám mintha elsavasodott volna tőle az ujján izlelve kicsapodott vagy nemtom de érezhető volt a savanyú íz sajnos. Másoknál 15 ampulla is simán bemegy.

Szóval van ezek mellett más egyébb kiegészítő de nem húzom a szót. Néha azt érzem hogy csapdában vagyok és nincs meg az összhang (lehet anya tumora túl nagy már)az immunszervezete a tumor az étvágy(fogyás) és a tumorsejtek elpusztításához szükséges (tegyük fel megfelelő) alt szerek dózismértékében. A lelki állapotról most nem írtam. Olyan érzésem van néha sorstársaim mintha egy rohanó elefántot próbálnék meg szeretett édesanyámnál kiskéssel megállítani nehogy beszabaduljon a porcelánboltunkba. A baj csak az nem tudom mennyi időm van és milyen éles még a késem hogy ne érje el a célját a "kedves" veszett elefántunk.
Összeségében a visszatekintve a tavalyi évet mégis reménytelien nézem az ideit habár sokkal racionálisabb lettem nehéz ez ..de néha kéne egy kis segítség vagy ahogy ÁKOS dalszövegét idézem "ADJ HITET és elhiszem neked"

Mindenkinek gyógyulást
Kedves Cinci adtál egy új hitet megfogom nézni ezt a "rákbokort"
UI: Vki használja a PAW PAW tablettákat tapasztalat?

Üdv:
Misi


72. zsóka 2009. 01. 02. 6:15:46
Rákbetegek fóruma
Bebe, olvass!
Laborvizsgálatok vérbőlHa a laboreredményben a csillaggal jelölt érték kívül esik a referenciatartományon, -akár több. akár kevesebb- ne essen kétségbe. Az értékeket befolyásolja a nem, a kor, a testsúly, a szedett gyógyszerek, az életmód, valamint az esetleges mérési hibák is. Orvosa mindezek ismeretében kérhet egy újabb vizsgálatot. “Egy lelet nem lelet”-szokták mondani.

Az ásványi anyagok vizsgálatakor a többletet okozhatja természetesen a többletbevitel, éppúgy mint ahogyan a kevesebb érték oka lehet az elégtelen bevitel. Emellett mindkettő utalhat rendellenességre, betegségre is.

Magas nátriumszint Oka lehet: cukorbetegség, magas kalcium-, és alacsony káliumszint, nagy folyadékvesztés vagy folyadékhiány.
Alacsony nátriumszint Oka lehet: pajzsmirigy alulműködés, erős dohányzás, májzsugor, szív-, és vesegyengeség, hasnyálmirigy gyulladás, láz, gyógyszerek hatása (vízhajtók, vérzsírcsökkentők, antidepresszánsok)
Magas káliumszint Oka lehet: vesebetegség, a mellékvesekéreg betegsége, a vérsejtek vagy az izomsejtek szétesése, szívgyengeség ellen szedett gyógyszerek hatása.
Alacsony káliumszint Oka lehet: intenzív fizikai aktivitás, hányás, hasmenés, kóros savóság, alkoholizmus, cukorbetegség, vastagbélpolip, gyógyszerhatás (vízhajtók, inzulin, asztmaellenes tabletták)
Magas magnéziumszint Oka lehet: veseelégtelenség, gyomorsavkötők rendszeres szedése.
Alacsony magnéziumszint Oka lehet: bélbetegség, pajzsmirigy túlműködés, alkoholizmus, éhezés, felszívódási zavarok, hasmenés.
Magas kalciumszint Oka lehet: a mellékpajzsmirigy túlműködése, a mellékvese alulműködése, A és D vitamin túladagolás, csontáttétes daganatok, de akár napi több liter tej és savkötő fogyasztása is.
Alacsony kalciumszint Oka lehet: a D vitamin hiánya, terhesség, szoptatás, gyomor-, és bélbetegségek, csökkent mellékpajzsmirigy működés, vesegyengeség, hasnyálmirigy gyulladás, allergia, de kiválthatja a túlzott dohányzás és kávézás is.
Magas foszfátszint Oka lehet: csökkent mellékpajzsmirigy működés, veseműködési zavar.
Alacsony foszfátszint Oka lehet: fokozott mellékpajzsmirigy működés, a D vitamin hiánya, alkoholizmus, savkötők rendszeres szedése, de intenzív fizikai aktivitásra is kialakulhat.


A családorvos, a szakorvos gyakran kér ún. vérképet. Általában mennyiségi (kis) vérképet, ritkábban minőségi (nagy) vérképet, mely amellett hogy magában foglalja az előző adatait, részletezi a fehérvérsejtek különböző tipusait is. A mennyiségi (kis) vérkép a következők vizsgálatából áll: a vörösvértestek (eritrociták) száma, a vörösvértestek formája (MCV, MCH, MCHC), a vérfesték (hemoglobin) szintje, a fehérvérsejtek (leukociták) teljes száma, a vérlemezkék (trombociták) száma, a vér teljes mennyiségében lévő véralkotók arányszáma (hematokrit). Mindezek magas vagy alacsony számából lehet különféle betegségekre következtetni.

Magas eritrocitaszám Oka lehet: stressz, folyadékhiány, szív-, tüdő-, és csontvelőbetegségek.
Alacsony eritrocitaszám Oka lehet: vas, réz, C és B12 vitamin és folsav hiánya, vérveszteség, krónikus gyulladások, nehézfém mérgezés, vérképzési zavarok, vesekárosodás. ***+
Magas MCV érték Oka lehet: sejtosztódási zavar, májcirrózis, alkoholizmus, dohányzás, B12 vitamin és folsav hiánya.
Magas MCH érték Oka lehet: B12 vitamin és folsav hiánya.
Magas MCHC érték Oka lehet: a vörösvértestek veleszületett rendellenessége.
Alacsony MCV, MCH, MCHC érték Oka lehet: vérszegénység, vas, réz és B6 vitamin hiánya.
Magas hemoglobin szint Oka lehet: túlzott fizikai megeröltetés, epilepszia, vízhajtók és vesegyógyszerek hatása.
Alacsony hemoglobin szint Oka lehet: alacsony vörösvértestszám, vérszegénység, gyógyszerek mellékhatása.
Magas leukocitaszám Oka lehet: bármilyen bakteriális-, gomba-, parazita-, és féregfertőzés, krónikus gyulladás, pajzsmirigy túlműködés, a vérképzősejtek rákbetegsége, különböző daganatok, allergiák.
Alacsony leukocitaszám Oka lehet: vírus-, és baktérium fertőzés, vérmérgezés, csontvelői vérképző zavarok, mérgezések, gyógyszerek mellékhatása.
Magas trombocitaszám Oka lehet: csontvelőbetegség, gennyes légúti-, és húgyúti fertőzés, tályog, gyulladásos bélbetegségek, daganatok, vérszegénység, stressz.
Alacsony trombocitaszám Oka lehet: vérlemezkeképzés zavara, vérszegénység ??? vírusfertőzés, mérgezés, C, B12 vitamin és folsav hiánya, limfoid leukémia, gyógyszerek mellékhatása.
Magas hematokritérték Oka lehet: folyadékveszteség, mérgezések, daganatos megbetegedések.
Alacsony hematokritérték Oka lehet: vérszegénység, vérveszteség, a mellékvesekéreg betegségei, terhesség.


A minőségi (nagy) vérkép magában foglalja a mennyiségi (kis) vérképet, emellett részletesen elemzi a fehérvérsejteket (leukocitákat), az össz-leukocitaszámot, az egyes fehérvérsejtek százalákos arányát, a neutrofil granulocitákat, az eozinofil granulocitákat, a bazofil granulocitákat, a limfocitákat, a monocitákat. A leukociták a csontvelőben képződnek és egy részük már ott, más részük a csecsemőmirigyben specializálódik. A vér és nyirokerekben, a testszövetekben állandóan jelen vannak. Megsemmisítik a sérült, rákos sejteket is, elpusztítják az idegen anyagokat, a port, a baktériumpkat, a vírusokat, a gombákat, stb. Jelentősen gyengíti hatásukat a kifáradás, a stressz, az alkohol, a nikotin és a nem megfelelő táplálkozás.

Magas a neutrofil granulociták száma: terhes nők és dohányosok szervezetében általában, valamint mindenféle fertőzésben, mérgezésben, köszvényben, gyors vérvesztéskor, daganatos betegségek esetében.
Alacsony a neutrofil granulociták száma: tífusz, tbc, influenza, kanyaró, mumpsz, bárányhimlő, malária, autoimmun betegségek, antibiotikum kezelés, nehézfém mérgezések esetén, B12 vitamin és folsav hiányban.
Magas az eozinofil granulociták száma: allergiás reakciókban, gomba-, és parazitafertőzésben, pikkelysömörben, skarlát, vérhas, kanyaró esetén, rákbetegségben, illetve penicilin és aszpirin hatására.
Alacsony az eozinofil granulociták száma: nem jellemző.
Magas a bazofil granulociták száma: allergiákban, csontvelői őssejtbetegség esetén.
Alacsony a bazofil granulociták száma: nem jellemző.
Magas a limfociták száma: vírus-, baktérium-, és parazitafertőzésekben, szamárköhögésben, daganatok esetén, pajzsmirigy túlműködés során, mellékvese betegségekben, és fertőzések után.
Alacsony a limfociták száma: immunhiányos betegségekben, gyulladásos bélbetegségben, reumában, tbc-ben, influenzát követően, veseelégtelenségben, cinkhiányban, és stressz hatására.
Magas a monociták száma: vírus-, és baktériumfertőzésben, autoimmun betegségekben, tbc-ben, daganatos betegségben, és szívbelhártya gyulladásban.
Alacsony a monociták száma: csontvelőbetegségben.


Egyes daganatok esetében az antigének kimutathatóak a vérből. Szűrővizsgálatra az eljárás nem alkalmas, de a rákbetegségek kezelésének hatását jól mutatja. Alapos gyanú esetén is alkalmazzák a daganatos betegségek igazolására. A jelzőanyagok, tumormarkerek egy részének jelzése: CA (C=cancer=rák; A=antigén=ellenanyag termelését kiváltó anyag)

CA 15-3: a nyálkahártya sejtekben termelődik, magasabb a szintje a mellrákos betegek 80 százalékánál, a tüdőrákos betegeknél, valamint krónikus májgyulladásban, hasnyálmirigy betegségben, tuberkulózisban és reumás betegségekben.
CA 19-9: magasabb a szintje a hasnyálmirigy-, gyomor-, epeút-, és bélrákbetegségben.
CA 72-4: szintje emelkedett gyomor-, vastag- és végbélrák esetén, valamint petefészekrákban, májzsugorban, hörgőbetegségekben.
CA 125: szintje emelkedett petefészek-, és hasnyálmirigyrákban, valamint a méhnyálkahártya jóindulatú burjánzása, epekő és terhesség esetén.
CYFRA: (citokeratin fragmentum) szintje emelkedik a nem kissejtes hörgőrákban, de tüdőgyulladásban és krónikus bélbetegségekben is.
HCG: (humán koriogonadotropin) száma emelkedik here-, petefészek-, és hasnyálmirigyrák esetén, de terhességben is.
HCT: (humán kalcitonin) szintje pajzsmirigyrákban magasabb, de emelkedik ideggyengeség, autoimmun pajzsmirigy gyulladás és terhesség esetén is.
MCA: (mucinszerű rákasszociált antigén) szintje mellrákban emelkedik, magasabb az értéke jóindulatú emlőbetegségekben, májzsugor és hepatitisz esetén is.
NSE: (neuronspecifikus enoláz) az idegsejtekben termelődik, magasabb a szintje a kissejtes tüdőrákban és agydaganatokban, de jóindulatú tüdőbetegségekben is.
SCC: (laphámsejtrák antigén) a bőr és nyálkahártya sejtjei termelik, szintje emelkedik méhnyak-, tüdő-, és végbélrák esetén, de pikkelysömörben, hörghurutban és májzsugorban is.
TPA: (szöveti polipeptid antigén) szintén a bőrben és a nyálkahártyákban termelődik. Értéke magasabb a húgyhólyagrákos betegek 90 százalékánál, de emelkedett a tüdő, a gyomor, a bélrendszer és a húgyutak gyulladásos betegségeiben is.
A tumormarkerek emelkedett szintje tehát nem feltétlenül rákos betegségekre utal. Mivel a vizsgálatok nem elég érzékenyek, sajnos a negatív eredmények sem garantálják a betegség nemlétét. Ezért a pontos diagnózis felállítása szempontjából nagyon fontos a mindenre kiterjedő vizsgálatok elvégzése. (Rtg, SPECT, CT, MR, stb.)


Cukorbetegség gyanúja esetén a háziorvos maga is végezhet vércukor ellenőrző vizsgálatot, de általában cukorterheléses vizsgálatra küldi a beteget. Egészséges felnőttek éhgyomri cukorszintje 3,9-5,5 mmol/l érték közé esik, kapilláris vérben. (Ez legkevesebb 8 órai éhezést követően értendő.) Étkezés után ez az érték 6-7 mmol/l értékre emelkedhet 30-90 percen belül, 120 percen belül viszont visszaáll az éhgyomri értékre. Cukorbetegeknél már az éhgyomri érték is enyhén emelkedett, 5-7 mmol/l értéket mutat, vagy még magasabbat, evést követően pedig akár 15 mmol/l értékkel vagy még többel is emelkedhet. Ez mindig függ az elfogyasztott szénhidrát mennyiségétől és minőségétől (csoportjától) a még esetleg termelődő inzulin mennyiségétől, a sejtek cukorérzékenységétől.

A terheléses cukorvizsgálaton a vércukorszint mellett megmérik a termelődő inzulin mennyiségét is, valamint pontosan mérhető a cukorszint emelkedése és csökkenése. A beteg meghatározott mennyiségű szőlőcukoroldatot fogyaszt, ezt követően két óra múlva is vért vesznek tőle és mérik a cukorszintet. Az értékek és a felrajzolt grafikon alapján a cukorbetegségre való hajlam is kiderül.
A hemoglobin A1c vizsgálatából kiderül, hogy az elmúlt 6-8 hétben milyen átlagos értéket mutatott a vércukorszint. Cukorbetegeknél alkalmazzák. A 7,5 mmol/l alatti érték megfelelő, az ennél magasabb érték a diéta és a gyógyszerek, illetve a diéta és az inzulinadagok, valamint a mozgás mennyiségének, intenzitásának új összehangolását igényli. A szövődmények kialakulásának megelőzésére a legnagyobb esély a 7,5 mmol/l hemoglobin A1c érték alatt van. Egészséges felnőttek HbA1c szintje 4-6 %, ami normális anyagcserét jelent.

A gyógyszerrel és diétával kezelt cukorbetegeket akkor szükséges inzulinra és diétára átállítani, amikor reggeli (éhgyomri) cukorszintjük többször meghaladja a 7, az étkezés utáni pedig a 9 mmol/l értéket. Az inzulinra való átállítás történhet kórházban vagy ambulánsan. Amikor a vércukor szintje meghaladja a 9 mmol/l értéket (ez a veseküszöb), a cukor általában megjelenik a vizeletben. A vizeletcukor vizsgálata nem ad olyan pontos eredményt, mint a vércukoré, mert a veseküszöb értéke függ a vese állapotától is.A fenti összeállítás az Elixír magazin nyomán, a teljesség igénye nélkül készült, szakorvos véleményét nem helyettesíti. Kérjük, vérvételi lelete birtokában feltétlenül keresse fel háziorvosát, kezelőorvosát.


73. Schumi 2008. 12. 30. 18:36:36
Lisztérzékenyek fóruma
Magi!
Nem a "több mint 20 évig nem diagnoztikált laktózintolerancia pusztitotta le"! És nem köszönheted a kronikus nyálkahártyagyulladást is a gyomrodban.
PONT fordíva van!
Normálisan a tejcukor, azaz laktóz bontása az ún. laktáz enzim segítségével történik, a vékonybél nyálkahártyájában a bélbolyhok felületén. A bélhámsejtek csak a bontott állapotban lévő laktózt képesek felvenni. Ha az enzim hiányzik, vagy működése károsodik, akkor a bontatlan tejcukor nem szívódik fel, és a vastagbélben az ott található baktériumok bontják és használják fel. A vastagbélben bekövetkező bakteriális erjedés, bontás gázképződéshez vezet, amely haspuffadást, és hasi görcsöket okoz. A bélben maradó bontatlan cukormolekulák vizet kötnek meg. Ezáltal a széklet állaga hígabbá válik, mennyisége jelentősen megemelkedik, ami hasmenést eredményez.
Bizonyos betegségek, amelyek a vékonybél nyálkahártyájának károsodását, pusztulást okozzák, másodlagosan okozhatnak laktózintoleranciát. Ilyen betegségek a gyulladásos bélbetegségek, a lisztérzékenység, valamint az akut bélfertőzések.

Miért csinálnak neked ilyen gyakran biopsziát? :O :O :O


74. habveros 2008. 12. 14. 15:23:31
Rákbetegek fóruma
Szia Zsóka!
Amit vadászol az itt van,(korábbi bemásoltból való)

Az egyik lehetséges terápia lehetõség az FGF-2 intranazális alkalmazása. Ez a tropikus faktor az orr nyálkahártyáján keresztül
képes eljutni az agyba és ott a szubventrikuláris zónában képes a neurális õssejtek aktivitását növelni. Indokolt lehet az FGF-2
kísérleti alkalmazása kezelhetetlen glioblasztómában szenvedõ betegek esetében. Az FGF-2-õt már eredményesen klinikailag
tesztelték agysérülésben szenvedõ (oxigénhiány miatt) gyermekeken. A Grifola frondosa (egyik alkotóeleme a Vitanax PX-4-nek)
is képes hasonló tropikus hatást az agysejtekre kifejteni"

Tehát a Vitanax Px4-ben van ebből a gombából.

A POLYSZAHARIDOKRÓL:

GOMBA EREDETÛ POLYSACCHARIDOKRÓL

A polysaccharidok a szénhidrátok csoportjába tartozó molekulák.
A legjelentõsebb gyógyhatású polysaccharidok gomba eredetûek. Különleges,
ritka gyógygombák tartalmaznak olyan polysaccharidokat, amelyek képesek, többek között,
az immunrendszer aktíválásán keresztül rákellenes hatást kifejteni. Számos klinikai
kísérletben kimutatták jótékony hatásukat rákbetegeknél. A gomba eredetû
polysaccharida kivonatokat könnyû hamisítani és minõségük is jelentõsen ingadozhat.
Mivel felhasználásuk elsõsorban súlyos betegek esetében történik, csak csúcsminõségû
készítményeket érdemes alkalmazni. Az egyes gomba fajokon belül is jelentõs eltéréseket
mutathatnak a hatóanyagok.
Pl. a Ganoderma lucidum fajnak ca. egy tucat alfaja van, amelybõl csak egynek emelkedik
ki a tumorellenes hatása. Ennek a fajnak mi a Fényesviaszgomba megkülönböztetõ
nevet adtuk.

A különbözõ polysaccahridokban dúsított gomba eredetû kivonatoknak még nagyon
sok jótékony élettani hatása lehet.

Ilyen pl. a Lepkefû kivonat inzulin érzékenységet növelõ hatása, a Cseppkõgomba kivonat
gyomorfekélyt és gyulladásos bélbetegségeket enyhítõ, gyógyító hatása, az Esernyõgomba
kivonat ödéma ellenes hatása vagy a Ganoderma lucidum allergia ellenes és asztmát
enyhítõ-gyógyító valamint a szív és érrendszeri betegségeket megelõzõ tulajdonsága.
Új felismerés, hogy a rendkívül ritka Kígyószál gomba kivonata jelentõsen gátolhatja az
oxidatív stresszbõl eredõ agykárokat. A Bokrosgomba kivonat megelõzheti az oszteoporózist,
csökkentheti a vérnyomást és vércukorszintet. A természetes Acerola gyümölcs a tapasztalatok
szerint jelentõsen elõsegítheti magas C vitamin tartalmánál fogva a polysaccharida
hatóanyagok felszívódását.

A polysaccharida kivonatok minõségétõl is függ, hogy azok milyen hatékonysággal szívódnak
fel szájon keresztül fogyasztva.További információkért a rákellenes POLYSACCHARIDOKRÓL hívja a 0630/391-80 80-as

Nekem se ment az ATV műsor "megfejtése" azért fordultam hozzátok,üdv,és béke,Bandi


75. Erzsike 2008. 10. 31. 23:52:25
Tejfehérje érzékenység
Kedves Ildikó!

A 5/2003. (II. 19.) ESzCsM rendelet 1. számú melléklete alapján, melyben a magasabb összegű családi pótlékra jogosító betegségek és fogyatékosságok vannak felsorolva nem szerepel a felsorolásban a lektóz intolerancia (tejcukorérzékenység)

Az alábbi, gasztroenterológiához kapcsolódó betegségeket sorolja föl:
A) 2. Anyagcsere és gasztroenterológiai betegségek

1. Coeliákia

2. Dermatitis herpetiformis Duhring, lineáris IgA dermatózis

3. Mucoviscidosis

4. Krónikus gyulladásos bélbetegségek (M. Crohn, colitis ulcerosa)

5. Gastroesophagealis reflux betegség, amely intraoesophagealis pH-méréssel és endoscopos vizsgálattal egyaránt igazolt, valamint 6 hónapnál hosszabb gyógyszeres kezelést igényel

6. Egyéb súlyos gasztroenterológiai betegségek (pl. terheléssel igazolt táplálékfehérje-allergia, mely 2 éves kor felett is fennáll)


1. lap 2. lap (3. lap) >>>4 lap

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
-->