Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Fórum
Keresés:


1376. kriszti 2005. 01. 03. 12:38:54
Rákbetegek fóruma
Apukám vastagbéldaganata is a prosztatája kapcsán jött elő (fájt neki "valami", itta a tökmagolajat literszám erre teljesen bedurrant a prosztata)... mondjuk neki az volt a szerencséje, hogy azonnal észrevették és nem kezdték el hónapokig félrekezelni.. ami ebben "vicces", hogy a chemo után "összement" a prosztatája, elmúlt a gyulladás - amit egyébként műteni kellett volna (ld. + mellékhatás).


1377. zsivago 2005. 01. 02. 22:44:19
Rákbetegek fóruma
Szia,Kriszti!
Szenzációs a cikk!
Nagyon jó lenne személyesen is találkozni veletek!Rendszeres olvasója vagyok a fórumnak,bár
nem vagyok bőbeszédű.
Minden nap olvasom a hozzászólásaitokat,és próbálok tanulni belőle!Apukámnak vastagbéldaganata van,áttétek a májon,április óta folyamatosan hőemelkedése,láza volt,
4 hónapig prosztata problémával kezelték Kisvárdán,majd kiderült,hogy téves volt a diagnózis,megműtötték Debrecenben,de nem tudták eltávolítani a daganatot,mert a hugyhólyagfalhoz volt tapadva.4 hónapja kemoterápiás kezelést kap,január 12-én ct-vizsgálat,a további kezelés ettől függ.
Röviden ennyi,úgyis tudjátok,mi mindennel jár egy ilyen betegség.


1378. Erzsike 2005. 01. 02. 22:11:10
Lisztérzékenyek fóruma
PISKÓTA:

alaprecept
1 tojás
1 evőkanál cukor
1 evőkanál étkezési keményítő(vagy kukorica keményítő/burgonyakeményítő fele-fele arányban)
1 citrom reszelt héja
1 tasak sütőpor
1 tasak vaniliás cukor

A piskótát készíthetjük tetszés szerinti mennyiségű tojásból, általában 6-8 tojás szükséges.

A tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral.
A tojásfehérjéket pici sóval kemény habbá verjük.
A sütőport a keményítővel összekeverjük.
Az összetevőket egy tálban óvatosan a habverővel összeállítjuk, kanalanként adva a sárgákhoz a keményítőt, az ízesítőket és végül a tojásfehérjéket.
Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk a piskótával.

A diós piskóta készítése, csak abban külömbözik az alapreceptben leírtaktól, hogy a keményítő 1/3-át helyettesítjük darált dióval. ( nagyon finom piskótalap készül belőle)

A sütőlapot vagy formát sütőpapírral béleljük ki.
A piskótalapot 200 C fokon -rövid ideig, a tortalapot 100 C fokon -hosszabb ideig sütjük.

Amikor a piskótát a sütőből kivesszük, takarjuk le egy másik sütőpapírral és fordítsuk le, de egy ideig ne vegyük ki a formából, így nem fog összeesni.
A sütőből kivett piskótalapot nedves konyharuhával is letakarhatjuk, az a fontos, hogy ne tudjon a nedvesség "kiszökni" a lapból.

Piskótatekercsnek a piskótalapot papír segítségével tekerjük fel.

B.U.É.K. minden kedves fórumozónak: Erzsike


1379. Lili 2004. 12. 29. 15:00:00
Lisztérzékenyek fóruma
Szia Lilian!
A lisztérzékenység a gluténérzékenység és a Coeliac ugyanaz a fogalom, pontosabban számunkra állapot. Nekem is fél éve bélbiopsziával állapították meg ehhez tartozik /én úgy tudom/ egy vérvizsgálat de a biopszia teljesen megmutatja ha a bélbolyhoz nincsennek, ez a komolyan vett diétával fél év múlva újra fejlődnek. Attól kezdve a tünetek enyhülnek ill. megszünnek. Diétás nővérrel kellene beszélned ő ad tanácsot. De ez a honlap sok-sok ember tapasztalatát tükrözi és ez nagyon jó.Szóval a vegeta tiltott a számunkra, lehet főzni Knorr delikáttal. Én így tudom ha nem igaz cáfoljon meg valaki.


1380. Engel Zoltan 2004. 12. 28. 22:03:48
Rákbetegek fóruma
Tudomásom szerint Magyarországon elöször kerül közrebocsájtásra a következö írás:

Mi is ez az


„Új gyógyászat“?

(Neue Medizin)


azok számára,
akik informálódni szeretnénekDr. med. Ryke Geerd Hamer
rövid ismertetéseA modern gyógyászat célja az emberi test kutatása, hogy az, megbetegedés esetén vélhetően jobban legyen gyógyítható. Ez már elméletileg is – mind azt később bemutatjuk – tökéletlen volt, mert a mechanika és biokémia összefüggésének felfedezése miatti lelkesedés teljesen figyelmen kívül hagyta a lelket és az agyat.
Ehhez hasonló a bolygók korábbi „spirális“ pályáinak a Föld vélt központi helyzete miatti problémája - amikor, a „napközpontúságot“ dogmatikai okok miatt figyelmen kívül hagyták – ami nem, hogy értelmetlen, hanem nagyon nehezen kiszámítható is volt. Amióta azonban Galilei újból felfedezte a napközpontúságot, egyszerűvé vált a bolygók Nap körüli pályájának kiszámítása is.
A korábbi századok vagy évezredek orvosai megfigyeléseik középpontjába általában a lelki összefüggéseket helyezték, úgy diagnosztikai, mint kezelési szempontból is. Természetesen nem tudták ismereteiket az anatómia, fizika és biokémia, vagyis a modern természettudományok alapján alátámasztani, hanem legtöbbször csak lelki-intuitív módon, ami ma még részben jelentéktelen és megvetett. Mindkét megfigyelőrendszer tökéletlen, mindkettő többé-kevésbé figyelmen kívül hagyja az agyat. Összességében azonban a lelki-intuitív megfigyelőrendszer közelebb áll a tényleges valósághoz, hisz láthatjuk, hogy a tiszta organikus irányzatú gyógyászat milyen rettenetes következményekkel jár. Másoldalról természetesen nem juthatunk egy reprodukálható szisztematikus szinopszishoz, ha nem vonjuk be az egész organikus mezőt. Szigorúan véve nem létezik különbség a lélek, agy és szervezet között, mert valójában egy szinkronikusan lezajló Hármasról van szó, nevezetesen:
LÉLEK - AGY - SZERVEZET
A lélek és szervezet minden folyamata az agyon keresztül van összeköttetésbe és ott lesz koordinálva. Szervezetünk nagy computere az agyunk, a programozó a lélek, ugyanakkor a test és a lélek együtt a computer „sikerorgánja“ úgy az optimális, mint a hibás programozás esetén is. Mert nem csak arról van szó, hogy a lélek programozza az agyat és a szervezetet, hanem pl. sérülés, csonttörés stb. esetén képes a szervezet az agy és lélek automatikus programozását indukálni. Ezt a lélek, agy és szervezet közötti állandóan váltakozó játékot - melyben agyunk az együttes szervezetünk évmilliók alatt kifejlődött nagy computere - szem előtt kell, hogy tartsuk, ha az „új gyógyászat“ biológiai törvényszerűségeit meg akarjuk érteni. Az „új gyógyászat” azonban nem csak a lélek, agy és szervezet közötti összefüggésekkel foglalkozik, hanem embryologiai-ontgenetikai (embryologisch-ontogenetischen) magyarázatokat szolgál annak megértéséhez, hogy miért pont ott helyezkednek el az agy területén a kapcsolóközpontok (Relaiszentren), ahol azok megtalálhatók. És megmagyarázza a különböző „csíralevelek” (Keimblätter) közötti összefüggéseket és az ebből fakadó különböző histologiai képződményeket a rákos daganatokon és normális szöveteken egyaránt. Mert a rák minden darabján megtaláljuk annak a histologiai szövetnek a mintáját, amelyikhez tartozik.
Mindezeken kívül foglalkozik még egy további koordinációs körrel, amely a különböző viselkedési- és konfliktusmintákat nagyobb egységekben (család, rokonság, horda, falka, nyáj stb.) látja, és ezt a synopszist az egész kozmoszra kivetítve, az évmilliók alatt kifejlődött egymás közötti együttélést a más fajokkal, fajtákkal és kreatúrákkal, egy kozmikus keretbe foglalja.
Az „új gyógyászat“ egy empirikus tudomány. Alapja öt empirikusan felfedezett biológiai törvényszerűség. Amely szigorúan tudományos értelemben véve az ember és bármely emlősállat minden egyes betegségére alkalmazható.
Gyógyászati-klinikai értelemben, e törvényszerűségek ismeretének hiánya akadályozott meg bennünket abban, hogy az orvostant valaha is igazán rendszerezzük vagy, hogy akár csak egyetlen egy betegséget is helyesen tudjunk megítélni
Nem tudtuk sem a rákot, sem az összefüggéseit megismerni, mert gyógyíthatatlannak tartottuk, és azzal foglalkoztunk, hogy a rákos megbetegedések tüneteit szervi szinten leküzdjük. Arra sem volt lehetőségünk, hogy pl. az úgynevezett fertőzéses megbetegedéseket egyáltalán megértsük, mert nem gyógyulási, hanem agresszív betegségi fázisnak tartottuk, amelyben a mikrobák meg akarnak semmisíteni bennünket. Ugyanígy az összefüggések ismeretének hiánya miatt nem vettük figyelembe a betegségek kétfázisosságát sem. Ugyanez vonatkozik a lelki és a cerebrális szintre is, ahol a bal- és jobbkezesség sincs tekintetbe véve. Az elhalálozások leggyakoribb okozóját: az epileptikus krízist nem is említve.
A megismerés és gyógyítani tudás új lehetősége a rák örök (eiserne) szabályának 1. törvényszerűségéből vezethető le és az úgynevezett DHS = Dirk-Hammer Syndrom1 (Konfliktsokk)-ból, ami időközben az „új gyógyászat“ fix terminusává vált.
A DHS egy nehéz, nagyon-akut-dramatikus, izolált, biológiai konfliktus, mely bennünket teljesen felkészületlenül talál el. Teljesen egy időben, mind a három szinten: a lélekben, az agyban és a szervezetben. A DHS pillanatában gyakorlatilag minden előre beprogramozódik.
A konfliktus tartalmától függően egy bizonyos - már előzetesen determinált - agyterület „átkapcsolásra“ kerül méghozzá úgy, hogy az első másodperctől kezdve a computertomogrammon (CT-n) láthatóvá válik, mint Hameri Góc (Hamerische Herd, HH), továbbiakban HG. Ennek következtében előre megmondható a szerven várható elváltozás, pl. sejtnövekedés vagy sejtcsökkenés, ill. működési zavar az úgynevezett rákszerű megbetegedéseknél. Átkapcsolás annyit jelent, hogy a DHS „csak“ egy külön programra történő átkapcsolási folyamat, hogy a szervezet leküzdhesse a váratlan helyzetet.
Ettől a DHS-től kezdve hidegek a paciens végtagjai, nem tud aludni és enni, lefogy, éjjel és nappal csak a konfliktusával foglalkozik. Ez a fázis a konflikt-aktiv stresszfázis vagy tartós symphatikotóniának is nevezhető.
A konflikt-megoldás (KM) beindulásával újból átkapcsol a szervezet a symphatikotóniából a vagotóniába. Fizikai szinten láthatjuk, hogy a paciens már nem foglalkozik éjjel-nappal a konfliktusával. Hirtelen melegek lesznek a kezei, étvágya megnövekszik, ismét jól alszik, és súlya gyarapodik. De egyben levert és fáradt, néha csak feküdni tud.
Ez azonban semmiképpen nem a vég kezdete, hanem egy nagyon pozitív jel. A gyógyulásnak ez a fázisa a megelőző konfliktus időtartamától függően különböző hosszúságú lehet, nagyjából megegyezik a konfliktus időtartamával.
Párhuzamosan mindehhez a gyógyulási szakaszban az agy szintjén láthatjuk, hogy a HG ödémásodik, vagyis sötétre színeződik és a CT körei elmosódnak és besötétednek, valamint az egész relais (a kapcsolásban részvevő terület, a ford.) az agyban erősen megduzzad.
A gyógyulási folyamat csúcspontján láthatjuk az epileptikus krízist. Az epil. krízis egy folyamat, amit a természet évmilliók óta begyakorolt.
Nevezetesen: a paciens a gyógyulási fázis közepén még egyszer átél egy fiziológiai konfliktrezidivet, vagyis minden paciens röviden még egyszer átéli a konfliktusát, aminek következtében rövid időtartamra a stresszfázisba kerül, hidegek lesznek a kezei, centralizált hideg izzadtsággal és a konfliktaktivitás minden tünetét röviden átéli.
Mindennek értelme és oka az, hogy az agyödém kinyomásra és kiválasztásra kerüljön és, hogy a paciens visszakerüljön a normális állapotba. Az, amit mi normálisan izommerevséggel járó epileptikus rohamnak nevezünk, csak egy speciális formája az epil. krízisnek, nevezetesen egy motorikus probléma megoldása után.
Ez a legveszélyesebb pont közvetlenül a krízis vége előtt van. Itt mutatkozik meg, hogy az epil. krízis elegendő volt-e ahhoz, hogy magához ragadja a kormányt. A legismertebb epileptikus krízis, pl. a szívinfarktus.
A gyógyulási folyamat 2. fázisa alatt ártatlan agykötőszövet, ú.n. glia raktározódik az agyban. Ezt a teljesen ártalmatlan agykötőszövetet, amit a CT-ben jódkontrast anyaggal tehetünk láthatóvá, eddig teljesen tévesen ú.n. agydaganatnak tekintették, és teljesen oktalanul kioperálták. Maguk az agysejtek egyáltalán nem képesek szaporodni, ezért tulajdonképpen igazi agydaganat nem is létezhet.
A szervek szintjén láthatjuk azt, ami eddig a legfontosabb volt, hogy a rák nem növekszik tovább, vagyis a konfliktus megoldásával megáll a rák növekedése is.

Az „új gyógyászat“ 2. Törvényszerűsége: „a konfliktus megoldásakor, minden betegségnél fellépő kétfázisosság” törvénye az eddigi vélt tudásunkat a feje tetejére állítja.
Eddig durván saccolva kb. 1000 „betegséget“ ismertünk, s ha jobban megfigyeljük őket, akkor az állítólagos „betegségek“ kb. felénél a paciensekre a hideg kéz és végtagok a jellemzők, a vélt „betegek“ másik felénél a - meleg vagy forró „betegségeknél“ - a meleg vagy forró kéz a jellegzetes és nagy gyakoriságú a láz is.
Valójában azonban csak 500 „tandem“ létezik: elöl (a DHS után) egy hideg, konflikt-aktív, symphatikotonikus fázis és hátul (a KM után) egy forró, konflikt-megoldású, vagatónikus gyógyfázis.
Egyáltalán minden általunk ismert betegség fakultatív ilyen formában zajlik le, amennyiben eljut a konfliktus megoldásáig. Ha visszapillantunk, akkor az eddigi gyógyászat egyetlen egy betegséget sem ismert fel valójában: az úgynevezett „hideg betegségeknél“ nem ismertük fel az azt követő gyógyfolyamatot, vagy különálló betegségként (pl. influenza) félre értelmeztük.
Az ú.n. „meleg betegségeknél“ - ami állandóan a 2. fázis, nevezetesen a megelőző konflikt-aktív fázisnak a gyógyfolyamata - nem lett figyelembe véve a megelőző hideg fázis vagy különálló betegségként lett félreértelmezve.
Az agyban természetesen mind a két fázisnak egyazon helyen található a HG-ja, azonban állapotuk különböző: a konflikt-aktív fázisban mindig jól láthatóan jelölt körök, ú.n. céltábla-konfigurációként, a konflikt-megoldási fázisban a HG megduzzad, ödémesedik.

Az „új gyógyászat” 3. Törvényszerűsége: „a daganatok és rákekvivalensek ontogenetikus rendszere“, minden ú.n. betegséget a „csíralevél“ (Keimblatt) hovatartozás szerint osztályoz belső, középső és külső (entoderm, mesoderm, ektoderm) csíralevélre, melyek már az embrió fejlődésénél képződnek. A test minden sejtjét ill. minden szervét nem csak egy csíralevélhez lehet rendszerezni, hanem minden egyes csíralevélhez tartoznak, fejlődéstörténeti függőség szerint, az agy bizonyos részei és hisztológiai formációi is.
Mindezen felül a nagyagy és az öregagy által irányított szervek a sejtburjánzás ill. sejtcsökkenés tekintetében, a konflikt-aktív és a konflikt-megoldás fázisában pontosan fordítva, proporcionálisan viszonyulnak egymáshoz. Ez azt jelenti:
azoknak a sejteknek ill. szerveknek, amelyek az entodermából fejlődtek ki, a „kapcsolóik“ a törzsagyban találhatók és rák esetén sejtnövekedéssel adeno-sejtípusú kompakt daganatokat okoznak (pl. májban, tüdőben /kerek gócok/, a bélben).
Azok a sejtek ill. szervek, amelyek az ektodermából fejlődtek, rák esetén sejtcsökkenést idéznek elő fekély, ulcera, vagy szervi szinten működéscsökkenés formájában, pl. diabetes vagy egy bénulás.
A mesodermnál megkülönböztetünk egy öregebb és egy fiatalabb csoportot:
a mesoderm öregebb csoportja sejtjeinek és szerveinek „kapcsolóit” a kisagyban találjuk, vagyis még az öregagyhoz tartoznak és épp ezért, rák esetén szintén kompakt daganatokat okoznak a konfikt-aktív fázisban, méghozzá adenoid sejttípusból (pl. mell, melanom, mesotheliome = pericard, pleura, peritoneum).
A mesoderm fiatalabb csoportja sejtjeinek ill. szerveinek kapcsolói a nagyagy ”velőraktárában” (Marklager) találhatók és rák esetén a konfliktaktív fázisban nekrosent vagy szövetlyukat, pl. sejtbeolvadást (lyukakat a csontba, a lépbe vagy az ovárba) okoznak.
Ebből láthatjuk, hogy a rák nem a véletlenül megvadult sejtek értelmetlen cselekedete, hanem egy nagyon is érthető és előrelátható folyamat, amely magát nagyon precízen az ontogenetikus adottságokhoz tartja.
Az „új gyógyászat” 4. Törvényszerűsége: A mikrobák ontogenetikuságtól függő rendszere. Az öregagy irányította szervek, daganatjaikat speciális mikrobák segítségével bontják újból le, ugyanígy a nagyagy irányította szervek lyukai és ulcerái vírusok és baktériumok segítségével, duzzadás által kerülnek feltöltésre.
A mikrobákat eddig úgy értelmeztük, mint az ú.n. fertőzéses betegségek okozói és ez a nézet helyesnek is tűnt, mivel minden egyes ú.n. fertőzésnél, ugyanazokkal a mikrobákkal találkoztunk. Ez azonban helytelen, mert minden ilyen fertőzésnek vélt betegséget megelőz egy konflikt-aktív fázis. A mikrobák csak a konfliktus megoldásával aktivizálódhatnak, mégpedig agyunk által lesznek aktiválva és irányítva. És ilyen értelemben segítik a feleslegessé vált rák következményeit, tehát a daganatot elhordani, amelyre feladatának elvégzésével nincs tovább szükség, vagy a baktériumok és vírusok segítik újból felépíteni a lyukakat, nekrosékat, a nagyagy csoport szövetpusztulását. Így tehát ezek a vendégmunkások hű segítőink.
Elképzelésünk, hogy az immunrendszerünk, hadseregként harcol a gonosz mikrobák ellen, egyszerűen hamis. Mert a mikrobák nem a betegségek okozói, hanem a gyógyulási fázis optimizálói.

Az 5. Törvényszerűség: „Azon felfogás törvénye, hogy minden ú.n. betegség, a természet egy értelmes biológiai különprogrammja. (ÉBK). Ez a gyógyászat egészét felfordítja. Mert ha nevezetesen az egyes csíralevelek betegségeit külön vizsgáljuk, megállapíthatjuk, hogy nyilvánvalóan található egy biológiai értelemszerűség. Amióta a vélt betegségeket az „új gyógyászatban” nem, mint „gonoszságoknak”, a természet üzemzavarának, vagy Isten büntetésének tekintjük, hanem a természet ÉBK-nak, azóta a minden ÉBK-ban megtalálható biológiai értelemszerűség döntő jelentőségűvé vált. A különprogrammnak van tehát egy biológiai értelme vagy az ÉBK-val valami értelmes ill. értelmes biológiai szükségszerűség elérése a cél. Az anya/gyermek konfliktus biológiai értelme lehet, pl. az, hogy a szervezet további mellmirigy szövetet épít, hogy az éppen balesetet szenvedett gyermeke fejlődési zavarának megéléséhez segítséget adhasson azáltal, hogy több tejhez juttassa.
Az ú.n. civilizált országok asszonyainál ez a folyamat legtöbbször a szoptatási időszak után játszódik le. Ha tehát egy asszony a szoptatási időn kívül átél egy anya/gyemek konfliktust, akkor növekszik egy mellmirigy daganat és imitálja” a több-tejet-adni-akarást a pólyásnak” értelmét, aki azonban már nem pólyás, hanem gyermekké nőtt.
Mindez a mi modern orvosainkat arra késztette, hogy ezt a daganatot valami teljesen értelmetlennek, a természet elfajulásának tekintsék, mivel az eredeti értelem iránti megértésüket elvesztették.
Az „új gyógyászatban” azonban nem lehet munkálkodni a jobb vagy balkezűség megállapítása nélkül. Egy jobbkezes asszonynak a bal melle a felelős a gyermekért, a saját édesanyjáért vagy a családi fészekért a jobb mell pedig a partnerért, akihez, tulajdonképpen a többi ember is tartozik, kivéve a kisgyermekeket, vagy kisgyermekként megélt embereket vagy állatokat. A balkezes asszonyoknál ennek a fordítottja igaz.
Amikor tapsol az ember, mint a színházban, akkor a felül lévő kéz a vezető, vagyis így állapítható meg a jobb vagy balkezesség. Ha a jobb kéz van felül, akkor agyilag jobbkezes, ha a bal, akkor balkezes az illető. Ez a teszt nagyon fontos azért, hogy melyik hemiszférára dolgozik az ember, mert létezik nagyon sok edzetlen balkezes, akik jobbkezeseknek tartják magukat. De ugyanilyen fontos annak a megállapítása, hogy a paciens milyen idős, milyen nemű, kell-e valamilyen hormonális különlegességet figyelembe venni, pl. anti-baby tabletta, a petefészek sugarazása, hormonszedés, klimax stb.
A biológiai konfliktusok csak fejlődéstörténeti szempontból nézve érthetők archaikus konfliktusként, amely embernél, állatnál analógnak tekinthető. Az állatok a legtöbb biológiai konfliktust még reálisan élik meg, mi emberek gyakran transzponálunk. Az állatnál a falat, amit nem tud lenyelni, tényleg egy darab élelem, az embernél lehet egy húszezer forintos papírpénz vagy egy lottónyeremény.
Az operációkat, az „új gyógyászat” alapvetően nem utasítja el. Viszont csak individuálisan és józan emberi értelem szerint szabad őket indiziálni, vagyis ha értelmesnek tűnik, ha a spontán gyógyulás túl sokáig tartana, vagy ha következmény konfliktus valószínűsíthető, pl. a paciens a mellében lévő csomó miatt deformáltnak tartja magát és egy DHS-től függő melanom keletkezett -, jóllehet mindig az „új gyógyászat” kritériumai szerint.
A gyógyszeres kezelés nem csak az általános orvoslás (Schulmedizin) kizárólagos szakterülete. Minden gyógyszer, mely szimptomatikusan jó, a paciens épülésére alkalmazandó, mégpedig a szerint a kritérium szerint, hogy azt az orvos, a saját feleségénél is alkalmazná e.
Az „új gyógyászatban” a gyógyszeres kezelés azonban csak a természetes gyógyfolyamatnál fellépő komplikációk megelőzésére vagy enyhítésére használandó. Nem olyan formában, hogy a rákot kezeljük vele, mint az az ú.n. kemoterápiánál – amit az ördögűzéshez hasonlíthatunk – használatos.
A kemoterápia sejtmérgekkel való kezelést jelent, ami akadályozni van hivatva a sejtek szaporodását. Az öregagy által irányított rákoknál azonban a kemo még serkenti is a rákos növekedést, mert a sejtméreg a sympathikitóniát felerősíti. A nagyagy irányította rákoknál alkalmazása teljesen értelmetlen, mert általa minden gyógyulási folyamat hirtelen leállítódik.
A sugárkezelés az „új gyógyászat” kritériumai szerint teljesen értelmetlen. Mindig abból indulnak ki, hogy a metasztázisok kiterjedésének megakadályozásához a tüneteket kell leküzdeni.
Ugyanis mindaz, amit az orvosok metasztázisnak tartanak, azok újabb rákok, melyet újabb konfliktsokk, vagyis először iatrogén: az orvos által előidézett diagnózis- és prognózissokk okoz. Még soha nem talált rákos sejtet egy kutató sem egy ú.n. rákos beteg artériás vérében, hisz itt kellene azt megtalálni, ha a test periférikus vagy külső területeire lennének szállítva.
És a kemo agyra gyakorolt hatása? Embertelenül buta és általában tragikusan végződő.
A morfium alkalmazása minden paciens részére katasztrofális, mert a morfium kifordítja magából az agyat, és a paciens elveszti összes moralitását, és akarat nélkül hagyja magát elaltatni.
Ezért minden terápiának az kell, hogy legyen a célja, hogy erősítse a paciens megértését betegségének összefüggéseivel kapcsolatban. Ez azonban egy olyan paciens számára, akit magára hagytak, és állandóan ki van téve annak, hogy környezete részéről pánikba sodródjon, nagyon nehéz, hogy az „új gyógyászat” megértésével védje magát mindaddig, amíg az „új gyógyászat” csak egy autszájder gyógyászat marad. Ha létezne egy jó szanatórium, ahol minden munkatárs és paciens értője lenne az „új gyógyászatnak”, akkor nem kerülne sor ilyen pánikteremtésre, és a paciensek meggyógyulhatnának.
Azonban az „új gyógyászatnál” is lehetséges, hogy a paciens belehal a betegségébe.
Ez azonban nem attól függ, hogy a különprogramm nem lenne alkalmas, hanem attól, hogy a paciens túl sokáig és mindig újból konliktusban volt, tehát magát a problémát, ami a „rossz lábán” kapta el, nem tudta kezelni.
Az immáron 1981 óta tartó habilitációs eljárásban arról van szó, hogy az „új gyógyászat” felismeréseit a természettudományos értelemben vett reprodukálhatóság által verifiziálják ill. ne verifiziálják (falsifizieren).
Sajnos egy ilyen felülvizsgálatra mind a mai napig nem került sor, s amelyre ha 1981-ben sor került volna, akkor nem csak e természeti törvények a gyógyászatban való létezését bizonyította volna, hanem következményei lettek volna számtalan paciens diagnosztikájánál és terápikus kezelésénél, akiket csupán az ignorancia miatt áldoztak fel az általános gyógyászat oltárán.
Az „új gyógyászat” ismereteinél nem egy társadalmi értelemben vett intoleráns és magát abszolútnak tartó véleményről van szó, hanem a Dr. med. Ryke Geerd Hamer által felfedezett és felismert természeti törvényekről, amelyek nélküle is léteznek és naponta működnek.

Dr. med. Mag. Theol. Ryke Geerd Hamer 1935. május 17-én született Frieslandban. 24 évesen doktori államvizsgát tett Marburgban, majd két évvel később megszerezte a doktori címet.
1972-ben belgyógyász szakorvos lett. Számos találmány fűződik nevéhez:
Pl. a Hamer-skalpell, amely 20-szoros borotvapenge élességgel vág, vagy egy speciális csontfűrész.
1978. augusztus 18-án valami rettenetes történt: egy megvadult olasz herceg V.E. v. Savoyen, Cavallo szigete előtt lelőtte a hajóján békésen alvó Dirket, Dr. Hamer fiát. Majd négy hónapig tartott Dirk küzdelme a halállal, apja ágyát éjjel-nappal őrizte. December 7-én Dr. Hamer karjai között halt meg Dirk. Ezáltal – mint ahogy azt három évvel később megtudta – egy elvesztési konfliktus következtében hólyagrákot kapott.
Ez különösebben nem nyugtalanította, azonban a kutató felébredt benne, a következő kérdéssel: lehetséges-e, hogy a rákos megbetegedés összefügg egy sokkélménnyel? Dr. Hamer felismerte ebben az ő elhivatottságát és emellett még a fia iránt érzett gyásza is elhomályosult.
1981-ben jutott el Dr. Hamer odáig, hogy úgy vélte: megtalált egy rendszert a rák keletkezéséhez (Genese) a Dirk-Hamer-Syndromát. Ekkor történt, hogy egy éjszaka újból a fiával álmodott - akivel már korábban is gyakran álmodott és tanácskozott – és aki nevetve a következőket mondta: „Geerd, az, amit találtál, az tökéletesen helyes, ezt mondhatom Neked, mert most már többet tudok, mint Te… Ez a gyógyászatban egy forradalmat fog előidézni. Az én felelőségemre nyugodtan megjelenítheted. Azonban tovább kell kutatnod, mert még nem találtál meg mindent. Két fontos dolog hiányzik még.”

Ajánlott irodalom:

- Dr. med. Mag. Theol. Ryke Geerd Hamer:

- Krebs und alle sog. Krankheiten
- Vermächtnis einer NEUEN MEDIZIN

- Therese von Schwarzenberg:

- KREBS heilende Krankeit?

- Ing. Helmut Pilhar:
- OLIVIA Tagebuch eines Schicksals


1381. Előre 2004. 12. 27. 0:27:41
Rákbetegek fóruma
Ötven éves pali vagyok, akinek március óta aranyérnek diagnosztizálták a vastagbél daganatát (bőrrák jellegű).

Eddig még a fejfájást sem ismertem, most meg itt ülök a slamasztika közepén. Az elakadó pislantás miatt mentem urológushoz (azt hittem vesekövem van) aki az ultrahang vizsgálat és a betapintás után mondta, hogy olyan dolgokat lát amiknek ott semmi keresnivalójuk nem lenne.

Azóta volt CT és MR vizsgálat is, s kiderült, hogy 4,5x6,8 cm felület érintett az ügyben. Áttétel még nem észlelhető, de a prosztatát és a gát izmot éppen elérte a nyavaja.

Január 4-én indul a kemoterápia meg a sugárkezelés, ezért elötte szeretnék olyan sorstársakkal levelezni akik már túl vannak az altest ilyen típusú agyusztálásán.

Avemart és COD-teát iszogatok, ezeknek a hatásáról is jó lenne többet tudni.

A nevem azért Előre, mert a rák hátrafelé megy, én viszont előre haladnék:)


1382. Erzsike 2004. 12. 19. 21:26:02
Lisztérzékenyeknek receptek
Ötletek a tojásfehérje felhasználásához:

HÓGOLYÓ

Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 1 teáskanál citromlé, 16 dkg porcukor, 12 dkg vágott mandula

Elkészítése: A tojásfehérjéket a citromlével kemény habbá verjük és beleszitáljuk a porcukrot. Végül gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a mandulát. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd kerek halmokat teszünk rá ( fagylaltos kanállal, vagy kiskanál segítségével).A sütőt a legkisebb fokozatra kapcsoljuk és egy és fél óráig sütjük-szárítjuk a halmocskákat. Közben a sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk, hogy a keletkező gőz el tudjon távózni.

DIÓ "BOMBA"

Hozzávalók: 15 dkg darált dió, 25 dkg porcukor,1 tojásfehérje, 1 evőkanál baracklekvár, 1 citrom reszelt héja, 2 evőkanál rum (felnőtteknek)

Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk, nedves kézzel golyócskákat formálunk. Kakaóval kevert kristálycukorban megforgatjuk. 2-3 napig száradni hagyjuk.

KÓKUSZGOLYÓ

Hozzávalók:12 dkg cukor, 4 dkg margarin (Rama), 3 dkg kakaó, 5 dkg kókusz, 1 tojásfehérje, rumos magozott meggy.

Elkészítése: A meggy kivételével az összetevőket egy tálban jól összekeverjük. Vizés kézzel, kanál segítségével, kis gombócokat formálunk, közepébe tesszük a rumos magozott meggyet és kis tálkában öntött kókuszreszelékbe forgatjuk. Pár nappal fogyasztás előtt készítjük - hosszú ideig eltartható.

KÓKUSZCSÓK

Hozzávalók: 5 db.tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 25 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál rum, 40 dkg finomra darált mandula.
Díszítéshez: 10 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítése: A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, belekeverjük a porcukrot, a citromhéját, a kókuszreszeléket, a rumot és a darált mandulát.
A sütőpapírra kanállal vagy habzsákkal kis kupacokat teszünk és a sütőben 15-20 percig sütjük.
Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét, a kihült sütemények egyik felét belemártjuk. Tortarácson hagyjuk megszáradni.

GYÖMBÉRFELHŐ

Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 1 evőkanál citromlé, 16 dkg porcukor, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 10 dkg lekvár.

Elkészítése: A tojásfehérjét a citromlével kemény habbá verjük. közben beleszitáljuk a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a gyömbérport. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt a legkisebb fokozatra kapcsoljuk. A habot kis lyukú csillagcsőrös habzsákba szedjük és apró halmokat nyomunk vele a tepsire. A sütőben kb. 1 óra 15 percig sütjük-szárítjuk. Miután kihült két-két darabot az aljánál fogva összeragasztjuk a lekvárral és így kínáljuk.

FARKASMANCS

Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 25 dkg darált mandula, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál kakaópor, 8 dkg étcsokoládé, 20 dkg bogyóslekvár, 20 dkg étcsokoládé tortabevonó.

Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben a cukrot lassan beleszitáljuk. A mandulát összekeverjük a fahéjjal, a kakaóval, a csokoládét lereszeljük, mindkettőt óvatosan a habba forgatjuk. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A masszát csillagcsőrös habzsák segítségével kis halmocskák formájában nyomunk a tepsire majd 12-15 percig sütjük. Hagyjuk kihülni.
A lekvárt felforrósítjuk, szitán átpasszírozzuk, összeragasztunk vele 2-2 farkasmancsot. Hagyjuk megszáradni.
A tortabevonót felolvasztjuk, a sütik egyik végét belemártjuk és hagyjuk megszáradni.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok mindenkinek: Erzsike


1383. kriszti 2004. 12. 15. 12:02:37
Rákbetegek fóruma
Fuha. Próbálj megnyugodni. Szerintem ez bevett gyakorlat. Amikor a legutóbb a leletekkel álltam sorba a dokinál, ott is volt valaki, aki most kapta a második chemót - az elsőt a műtét előtt kapta, hogy műthető legyen (neki is végbél volt).

Szerintem ha nem bírod lelkileg, nyugodtan fordulj egy pszichológushoz (lényegében minden onkológián van egy, aki teljesen tisztában van vele, min mész TE keresztül). Akkor kibeszélheted a félelmeidet. Megnyugtatni nem biztos, hogy meg tud, de legalább kibeszéled, mitől is félsz a legjobban és segít, hogy összeszedd a gondolataidat és képes legyél hidegebb fejjel gondolkozni. Igazából ez a legnagyobb segítség.

Nem elég, ha nyugalmat erőltetsz magadra - ha valaki beteg, sokkal jobban érzékeli, mi a helyzet. Tényleg meg kell nyugodnod. (DE!!! Ne vegyél be nyugtatót, ne hagyd, hogy gyógyszerezzenek. Mindenki kiborul ilyenkor, ez TERMÉSZETES!!! Ha nem tudsz magadtól megnyugodni, fordulj kineziológushoz vagy sportolj vagy meditálj...)

A lényeg, hogy ne kezdj el már akkor gyászolni, amikor semmi okod nincs a dologra!


1384. dana29 2004. 12. 15. 11:13:24
Rákbetegek fóruma
Kedves sorstársak, rokonok, akik ugyanúgy izgulnak reménykednek, mint én. Segítsen valaki lelket önteni belém, mert rettenetesen félek. Nekem az édesanyám beteg végbélrákja van. Az elmúlt hónap tele volt reménnyel és bizakodással és félelemmel. Sokáig úgy tünt meg lehet műteni, de mostanra kiderült, nem vállalják. Túl nagy a daganat. Jön a chemo és a sugár. Viszont rettenetesen félek, hogy ez már csak az a fázishoz, csak csináljanak vele valamit. Aki tud ebben személyes tapasztalatot vagy bármiféle ötletet adni, kérem írja meg. Mi egy hónapja tudjuk csupán, de lelkileg és érzelmileg annyira megviselt, hogy félek nem tudom azt a támaszt nyújtani az anyukámnak amire neki a legnagyobb szüksége van.
Köszönöm előre is.


1385. Monique 2004. 12. 15. 0:07:06
Candida diéta
Egyet tudok biztosra: éhezni nem szabad, minden kaja jó ami kevés szénhidrátot tartalmaz, és sok rostot. A nagy zabálásokat, és az édességeket felejtsétek el.Az allergén anyagokat is kerülni kell, nem olajban kell sütőgetni, hanem kevés vizben párolni. Csirke hal baromfi-hús párolva. Ez annyira komoly is lehet, hogy nekem egy éve kezdődött és most is járkálok dokihoz, az enyém egy kicsit komolyabb lett, mert nem hitték el, hogy gond van. Kevés az a kaja amire nem vagyok allergiás. A diétát be kell tartani, ha nem súlyos következményei lehetnek. A laborleleten, a koleszterinszint, csak a rossz koleszterin lesz magasabb, és a májfunkció egy kicsit emelkedett. Izületi fájdalmak is jelentkezhetnek főleg könyékben. A sok torna és a különböző bélpucoló cuccok hatásosak.


1386. kriszti 2004. 12. 09. 10:00:26
Rákbetegek fóruma
Köszi:)

Nem is lesz. Ő most úgy tekinti magát, hogy gyógyult, csak a megelőzés miatt kell a gyógyszer + minden más... ma délután megy CT-re... akkor majd kiderül (OK, nincs pánik, ha találnak valamit, végülis arra kapja majd a gyógyszert - csak megnyugtató lenne, ha tényleg nem találnának semmit)

Hosszú az út a teljes gyógyulásig, de a cél úgyis az, hogy végleg eltűnjön a rák. (2-3 éven belül azért aktuális lenne egy gyerekprojekt - addigra jó lenne, ha túl lenne a dolgon)

(mondjuk marha jó mert már kezd kijönni rajtam a hipochondria... a nyakamon ki tudja mióta, de van egy duzzanat -mint egy nyirokcsomó- és most azt tapizom éjjel-nappal. Holnap megmutatom a dokinak + csináltatok egy komplett vérképet és akkor elmúlik a hiszti:) Amikor 4 éve apukám lett rákos akkor is kitört rajtam a dolog, de egy vérkép után elmúlt:)(apukám egyébként "simán" meggyógyult, azóta is remekül van, pedig a műtét után az orvosok már elkezték ásni a sírját. Ő asszem a 3. izében volt - mint a párom, tehát, hogy nem volt még távoli áttét, csak helyi - vastagbéldaganattal) - a chemó alatt pedig még a haja se hullott ki, pedig vagy fél éven át járt 2 hetente kezelésre!)

Tényleg: a Hypertermiáról hallottál valamit? Állítólag csodákra képes egyes esetekben (nem az összesben sajna és ha jól tudom, nem is lehet mindenkinél alkalmazni, nehogy belehaljon a beteg a kezelésbe). Amikor apukám rákos volt, akkor már be is jelentkeztünk egy kivizsgálásra (kb. 2-3 hónap várakozás lett volna csak a kivizsgálásra), de még mielőtt sorra kerültünk volna, betiltották... ha jól tudom, azóta újra engedélyezték. Ha minden igaz, a Chemo és egyéb terápiák mellett is tökéletesen alkamazható.
1387. kriszti 2004. 12. 08. 16:20:48
Rákbetegek fóruma
29 éves (pont a kórházban, a tumor kioperálásakor lett 29:)Innen számítódik az új élete:)

Szerencsére ez nem kiújulás, de sajna a tumor már nem volt teljesen lokalizálható (vagyishát a vékonybélről teljesen leszedték, de addigra már átmászott a csepleszre - és onnan csak a kézzel foghatóakat tudták leszedni - amit nem láttak, azt nem szedhették le (tehát azokból bármikot kifejlődhet egy újabb). Mondjuk a mai napig sem értem, miért nem kapták le az egész csepleszt. Anélkül is teljes életet élhetne)

Na szóval áttéteket nem találtak(a csepleszen kívül - de az szerencsére nem nyirok vagy hasonló útján ment oda, hanem közvetlenül átmászott) - és remélem, nem is fognak.(bár ha a csepleszen most a CT nem mutat ki semmit, akkor nem lesz jogosult a gyógyszerre - és akkor semmilyen kezelést nem adnak majd neki, max. monitorozzák)

Mondjuk ez a 2 hónap azért kicsit sok volt így kezelés nélkül, így sajna arról se vagyok meggyőződve, hogy "tiszta" lesz-e a hasa. A GIST tumorok kiszámíthatatlanok és agresszívek, a Glivec megjelenéséig pl. egyértelműen gyógyíthatatlanok voltak.

Ami tény: a Glivec elvileg leblokkolja azt az enzimet, ami a daganatok sejtek növekedéséért felelős, így a gyógyszer mellett (ha arra érzékeny a daganat) nincs áttétképződés és hasonló (jellemzően a májban képződik az áttét). Csakhát itt azért kicsit több kéne, mint blokkolás - ki is kéne nyírni őket.

A búzafűn már én is filóztam, csak egy gépet kellene venni hozzá. Valahol láttam 6000körül, de igazából már az is sok:( (a többség meg 24.000Ft+)

Betegség oka: Szerintem is pszichoszomatikus eredetű lehet (ld. a genetikai és környezeti hajlam adott, de ez kevés a betegség kialakulásához). A férjem pl. egész életében attól félt, hogy rákos lesz... aztán "be is jött neki".

Az ő esetében egyébként szó sincs arról, hogy bárkit hibáztatna ezért, vagy összezuhanna. Tudja, hogy ez mindenkivel megtörténhet. Tudja, hogy annyi minden történt vele gyerekkorában, hogy az is okozhatta. Apukája lényegében a szemük előtt halt meg, a családjuk azóta is romokban, ő meg abban a tudatban élt eddig, hogy ő is hordozza a "végzetes" gént, ami az apukájában a betegséget okozta. Mondanom se kell, a ráknak SEMMI köze nincs ahhoz a génhez)

Amiben megegyeztünk: Ez a rák azért kellett, hogy észhez térítse. Ha ezen túl lesz, akkor már semmi se árthat neki:) (Ld. pl. apukája betegsége nem gyógyítható, de helyes életmóddal, mozgással könnyedén megelőzhető!)

Annyi minden történhetett volna, csoda, hogy ilyen hamar felfedezték (ezeket a tumorokat elég ritkán szokták az elején elkapni). Az is csoda, hogy van rá gyógyszer (hja... szeptemberben engedélyezte az OEP) és az is, hogy az a gyógyszer szó szerint gyógyszer, napi 4 kapszula az egész, semmi kórházbanfekvés vagy hasonló, lehet menni dolgozni:) Ráadásul a hatékonysága is igen komoly:)

Ami viszont érdekes: egész életében magas volt a vérnyomása, amióta viszont megtudta a diagnózist, normalizálódott... (+ a helyzet az, hogy azóta olyan jó húsban van, olyan jó a közérzete, immunrendszere, mint még soha!)

Mi egyébként 3 hete elkezdtünk thai-csizni (már vagy 2 éve húzogattuk a dolgot, de most végre belevágtunk:)... mindenkinek csak javasolni tudom. Hihetetlen, mennyire feltölti az embert energiával!


1388. Csilla 2004. 12. 02. 9:46:27
Rákbetegek fóruma
SOS segítségre lenne szükségünk.
A barátnőm, akit nemrég műtöttek vastagbélrákkal most kezdené a kemoterápiát, de hirtelen súlyos depresszióba esett, egész nap sír, nem akarja folytatni a kezeléseket. Eddig hihetetlenül erősen viselkedett, nem érezte magát betegnek és biztos volt a gyógyulásban. Most, amikor talán még több erőre lenne szüksége úgy tűnik elfogyott ez a hatalmas lelkierő. Mindeneki mellette van a férje, anyukája, barátai, de tehetetlennek érezzük magunkat.
Kérem segítsenek, mit lehetne most tenni? Van esetleg valami gyógyszer vagy módszer, amit ilyen esetben alkalmaznak vagy érdemes lenne pszihiáterrel beszélni? Talán megfelelő olvasnivaló is segíthetne...
Minden ötletet megköszönök.
Csilla


1389. dana29 2004. 11. 30. 12:38:37
Rákbetegek fóruma
Előrelépést jelent, számunkra, hogy nem találtak kimutatható áttétet, csupán a sejtek szintjén lehetséges- az orvos szerint. Ez miatt elkezdtük az Avemar szedését. Szeretnék tanácsot kérni, van-e valami más javaslat, amit végbéldaganat esetén hasznos lehet. Emellett a Béres cseppet és a C vitamint is kúraszerűen szedi az édesanyám. Ha valakinek a sorstársaknak, betegtársak között bármi ötlete vagy személyes tapasztalta van, szívesen fogadom.
Köszönettel


1390. dana29 2004. 11. 26. 14:27:24
Rákbetegek fóruma
Köszönöm gyors válaszukat. Egyenlőre még a lényeges információ nem áll rendelkezésemre, az édesanyám beteg, de csak hétfő óta van tudomásunk róla. Egy végbéltükrözés során derült fény a betegségére, ma megyünk ct-re és hétfőn konzultálunk az orvossal. Csupán első sokkhatás után fordultam Önökhöz. Sajnos valószínű hogy már harmadik fázisba lépett a betegsége, erről biztosat csak a ct után tudunk. jelen pillanatban az orvos szerint nem müthető.
köszönettel


1391. dana29 2004. 11. 23. 14:44:39
Rákbetegek fóruma
Szeretnék tanácsot kérni, vastagbél(végbélrák)előrehaladott állapotú betegnek, milyen terápiát, bármi jó tanácsot tudnak javasolni.


1392. hidijutka 2004. 11. 17. 14:27:45
Lisztérzékenyek fóruma
Kedves Melcisz!
Remélem ezen az oldalon is megtalálsz minket.
Az én véleményem szerint nálad nem biztos,hogy lisztérzékenység lehet, holott a tünetek hasonlóak. A te leírásodra inkább a rövid bél szindrómára lehet a jellemző. Ilyenkor a baleset miatt kellett eltávolítani a sérült bélszakaszt, ezért kevesebb a felszívódásra alkalmas felület. Ezért alakulnak ki a lisztérzékenységhez hasonló tünetek.Dr.Arató tanár úr előadásában hallottam ezt a dolgot, ő bélátültetést ajánlott megoldásként?! Ezt én nem tudom,hogy mennyiben lehetséges. Szerintem nyugodtan keresd meg őt, ő gyermekgasztroenterológus, de tanácsot a legjob helyről kaphatsz tőle.Jutka


1393. dalena 2004. 11. 15. 14:36:28
Rákbetegek fóruma
Csilla!Én jelenleg búzafű terápián vagyok ami azt jelenti naponta 2x préselek levet(kb 2x1/2 dl)plussz nyers zöldség-gyümölcs és + gabonák igy úgy elkészítve.Ezen kívül ajánlanám a barátnődnek még a Golden yacca plus kapszulát,erről a neten olvashatsz(zöldárpa,szapoin,stb)nagyon erős méregtelenítő hatása van és még sok jót irnak róla.Bár hogy ő bélműtött nem tudom miket ehet ill.hogy hasznosul.Vagy esetleg még tudnám javasolni a Culevit tbl-át napi min.15 szem.Óránként 1 szem tart fent megfelelő szintet a vérben.És még sokmindent kell ezek mellett tenni.Pl:lelki okok kiderítése(nagyon fontos)ebben parapshiologus vagy reikimester tudna segíteni.Testi-lelki utazás,lehet hogy hallott már róla.Légző gyakorlatok vagy 1 órás séta naponta.Van speciális légzőgyakorlat ami nekem pl nagyon jo.Lehet hogy ismered...Belső mosoly,hat gyógyító hang....Taoista módszer.Aztán Kneip vizkúra,hideg-meleg fürdők,napi 2-3 liter folyadék.Breuss lékúra,stb.Nagyon fontos a lelki vitalitás karbantartása mert,akkor tud többet foglalkozni a test gyógyításával.Ha valaki lelkileg letört akkor a teste sem nagyon érdekli.Egyenlőre ennyi jutott eszembe.


1394. Kati 2004. 11. 09. 13:54:20
Rákbetegek fóruma
Csilla!

A barátnődnek ajánlom a Tafedim nevű teát! (fekete dobozos) Nagyon jó vastagbél rákra is! Egy ismerősünk, akinek szintén volt, ezt itta, és meNaponta legalább 4 alkalommal kell inni.
Vecsésen, ahol gyártják sokkal olcsóbban meg lehet venni nagy mennyiségben. Mi kb. 800 Ft-ért vesszük ott, boltban pedig 1000 felett van az ára.


1395. hidijutka 2004. 11. 05. 6:16:47
Lisztérzékenyek fóruma
Kedves Bea!
A lisztérzékeny egyáltalán nem ihat sört, kivéve a gluténmentes sört, amit nálunk még nem lehet kapni. Aki már ivott ilyet, nem túl jókat mesélt róla.Drága és nem hasonlít az ize a rendes sörre.
A borok jók, de csak az ünnepi ebéd vagy vacsora kisérőjeként, nem nagy mennyiségben. Az alkohol nagymértékben roncsolja a gyógyulófélben levő bélnyálkahártya felszini sejtjeit.Jutka


1396. Csilla 2004. 11. 03. 12:14:52
Rákbetegek fóruma
Üdvözlök Mindenkit! Most először vagyok a fórumon, segítséget, tanácsot és információt szeretnék kérni. A barátnőmnek, aki még csak 30 éves, sajnos vastagbélrákja van, múlt héten műtötték, a daganatot jórészt eltávolították, de kb. 3%-a a daganatnak nem volt kivehető. Most kemoterápiát kap majd, amellyel a maradék beteg szövetet támadják majd, de nagyon le van gyengülve, csont és bőr szegényke. Szeretnék valahogy segíteni és gondoltam esetleg tudnának ajánlani olyan gyógyhatású készítményeket, amelyek Önöknél vagy ismerőseiknél beváltak, segítenek a közérzet vagy az étvágy javításában. Egy ismerős onkológussal konzultáltam, ő mereven elutasított minden alternatív gyógymódot. Tudom, hogy nem léteznek csodaszerek, de esetleg vannak megbízható, bevált készítmények. Mi a véleményük pl. a CodTeáról?
Nagyon köszönöm.
Csilla


1397. Gyomros 2004. 09. 23. 18:29:26
Candida diéta
Valaki elárulná végre korrektül mi az a kandida? - úgy hallottam gyomorfekélyt okoz. Nekem fekélyem van (nyombél) azt mondják a sok idegtől és szedek egy csomó gyógyszert ha fáj (losec stb...), közben meg lehet hogy gomba ellen kéne?


1398. hidijutka 2004. 09. 19. 15:05:48
Lisztérzékenyek fóruma
Vikikém!
Az osztályfőnököd nem is tudja a lisztérzékenységedet?Ha nem, kérj egy pár percet tőle, üljetek le és meséld el te neki az egészet. Azzal kezd, hogy te tudod, hogy ők ezt a főiskolán még nem tanulhatták. Ezért szeretnél te segíteni ennek a betegségnek a megértésében.Reméljük ő azért ment tanárnak ,mert van egy kis empátiás képessége, meg fogja érteni ezt az egészet és ő fog neked majd sok mindenben segíteni. Ha látja, hogy te bizalommal fordulsz hozzá,segíteni fog abban, hogy egy osztályfőnöki órán megbeszélhetsd a többi gyerekkel,hogy ez nem egy fertőző betegség. Beszélj a Szujó Zoltánról(tudod a sportriporter, már a csapból is ő folyik),vagy A Fullajtár Andreáról(Ő egy szinésznő, nemrég szűlt és mégis normálisan élnek)Te okos, űgyes vagy, itt csak a gimi elején kell kivívnod a magad helyét az osztályközösségben. A gyerekekre inkább számíthatsz,mint a felnőttekreők sokkal természetesebben fogják fel.A hülye, nem normális gyerekeket kerüld ki.Ne vitatkozz velük.Próbálj megtanulni átnézni rajtuk,azok értéktelen emberek.
Ha az osztályban már egy gyerekkel sikerül jó kapcsolatot alakítani, a többiek jönnek majd maguktól, már csak kiváncsiságból.

Az ötösöknek nagyon örülök, lehet, hogy azért kaptál még egy lehetőséget a tanuláshoz, mert te többre vagy képes. Evelinnek is jól indult az új suli. Nekünk könnyebb a helyzet, mert az előző évfolyamban volt egy lisztérzékeny fiú, ő kitaposott nekünk minden utat. Nagyon hálásak vagyunk neki ezért. Ítt úgy fogadtak minket, hogy már a gólyatáborban megszervezték az Evi kajáját.
Vikikém, ügyesen ülj le az ofövel beszélni, utána minden könnyebb lesz.

A haspuffadás kicsit nehezebben múlik,még nem regenerálódtak teljesen a bélbolyhok, még nehezebben tudnak a tápanyagok felszívódni, ami ott marad az gázosodik és attól durrogtatsz annyira. Mellette próbáld meg kifigyelni, hogy melyik étel az amelyiktől gázosabb vagy, azt próbáld kerülni,ha lehet.
A mirelit krumplit szerintem lehet enni, de a tóth-bors listán kellene megnézni, ott fent volt, hogy melyiket let
lehet enni. A Mc Donaldos az biztosan jó.

Sajnos ez a lista nincs a neten, de írj nekik és rendeld meg majd az újságukat. Most nyomják.
Ügyi legyél, Jutka


1399. Barabás Éva 2004. 09. 18. 13:22:46
Rákbetegek fóruma
Segítséget szeretnék kérni. Édesanyám súlyos rákbeteg. Végbéldaganata van, ami máj és nyirokcsomó áttéttel párosul Ez év júniusáig kemoterápiás és sugárkezelést kapott, sajnos eredménytelenül. A daganat tovább nőtt és terjedt. Júniusban újabb, erősebb kemoterápiás kezelést írtak elő, és rendeltek meg, de a gyógyszer mind a mai napig nem érkezett meg. Kérem, ha van a fórumban szakember és tud segíteni abban, hogy mielőbb megkapjuk a szükséges gyógyszert, kérem segytsen!!! Édesanyám állapota napról napra romlik. A szemem láttára fog meghalni és én nem tudok segíteni. Tehetetlen vagyok.


1400. LILI 2004. 09. 10. 16:00:34
Lisztérzékenyek fóruma
Sziasztok! Új alany Vagyok 3 hónapja tudom,hogy lisztérzékeny vagyok a pajzsmirigyemmel voltam orvosnál aki a vérvétel eredményemből gyanakodott és sajnos a bélboipszia eredménye igazolta. a Lehel téri csarnokban nagyszerű az alapanyag ellátás a számunkra, ritka kedves Ági és a kolleganője, mindenben segítenek és igazán jók az árak a többi bolthoz viszinyítva. Ajánlom őket.


1. lap 2. lap 3. lap 4. lap 5. lap 6. lap 7. lap 8. lap 9. lap 10. lap 11. lap 12. lap 13. lap 14. lap 15. lap 16. lap 17. lap 18. lap 19. lap 20. lap 21. lap 22. lap 23. lap 24. lap 25. lap 26. lap 27. lap 28. lap 29. lap 30. lap 31. lap 32. lap 33. lap 34. lap 35. lap 36. lap 37. lap 38. lap 39. lap 40. lap 41. lap 42. lap 43. lap 44. lap 45. lap 46. lap 47. lap 48. lap 49. lap 50. lap 51. lap 52. lap 53. lap 54. lap 55. lap (56. lap) >>>57 lap

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
-->