Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Fórum
Keresés:
Lisztérzékenyeknek receptek
Új hozzászólás felvétele
Név (nick):
E-mail:
Hozzászólás:
http//:
(ha WEB-címre hivatkozik)
Előzmény sorszáma
(ha hivatkozik egy korábbi hozzászólásra )
Ellenőrző szám ide kérjük beírni az ellenőrző (piros) számot!
(Az ellenőrző szám megadása kötelező, a hozzászólás csak megegyezően megadott ellenőrzőszám esetén kerül rögzítésre!)
Eddigi hozzászólások (1. lap)
Erzsike (... / 2012.11.05 21:01:47) #38172#
Bögrés, mikrós süti

Hozzávalók:
1 fél literes bögre
4 csapott evőkanál gluténmentes liszt (kukoricaliszt, rizsliszt is jó hozzá)
2-3 evőkanál cukor
késhegynyi szódabikarbóna
2 evőkanál kakaópor
csipet fahéj
1 tojás
2 evőkanál olaj
4 evőkanál tej

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat belemérem a bögrébe és jól összekeverem. Ráütöm az egész tojást, majd következnek a folyékony összetevők. A végén az egészet jól összekeverem (merülő mixert használok)így egy folyós masszát kapok. Beteszem a mikróba és három percig sütöm, majd még egy percig bent hagyom. Kiöntöm, de akár ki is kanalazható a bögréből is.
Ili (... / 2012.08.30 09:25:59) #37770#
Gofri

Hozzávalók:
25 dkg kukoricaliszt, 12 dkg Rama, 2,5 dl tej, 4 tojás, cukor, csipet só

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a tojások sárgájával, a tejjel, a Rama margarinnal, a cukorral és a csipetnyi sóval, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverjük. A gofrisütőt vékonyan kikenjük olajjal, majd tésztát teszünk bele és kb. 5-10 perc alatt megsütjük.

Szerintünk baracklekvárral és tejszínhabbal a legfinomabb!
Lecsó Főzőiskola (fozoiskola@gmail.com / 2012.07.23 23:46:58) http://lecsofozosuli.blog.hu/2012/07/18/udvozlunk_a_blog_hu-n_2371 #37533#
Kávékrém - gluténmentes
Ez a poharas desszert nagyon egyszerű és annyira finom, hogy ha kipróbálod, biztosan kedvenc lesz :

Hozzávalók:

15 dkg GULLÓN gluténmentes keksz
0,5 dl Tokaji aszú vagy más édes fehérbor
0,5 dl presszó kávé
2 dl hideg tejszín
1 tasak habfixáló
3-4 dkg porcukor ( ízlés szerint, ha kevésbé édesen szereted, nem kell 4 dkg )

Elkészítés:

Főzünk egy adag presszó kávét, és félre tesszük hűlni.
Négy db kekszet félreteszünk a kész pohárdesszertek díszítésére.
Összemorzsoljuk a maradék kekszet és négy desszertes pohárba, vagy kisebb átmérőjű tálkába egyenletesen elosztjuk
Meglocsoljuk a kekszmorzsát borral.
Felverjük a tejszínt, ha már majdnem kész, hozzáadjuk a habfixálót, a porcukrot és a kávét, épp csak összekeverjük, óvatosan hogy a tejszín ne törjön össze.
A kész krémet elosztjuk a poharakba, és egy-egy kekszet beleszúrunk a tetejébe.

Fogyasztásig dugjuk el a hűtőbe,aztán söpörjük be a dicséreteket!
Erzsike (... / 2011.03.30 23:18:09) #33352#
Máltai almakenyér - gluténmentes módra:-)

Hozzávalók:
30 dkg rizsliszt (v. bármely gluténmentes liszt)
50 dkg alma - nagyra reszelve
30 dkg kristálycukor
5 dkg durvára vágott dió
2 db. tojás
1 csomag sütőpor
1 evőkanál fahéj
1 citrom reszelt héj + leve
10 dkg mazsola
vaj+gluténmentes liszt a 2 db. őzgerinc forma kikenéséhez.

Elkészítése:
Almát, cukrot, fahéjat, citromhéjat, citromlevet és mazsolát összekeverni és 4 óra hosszat (vagy egy éjszakát) állni hagyom.
A lisztet összekeverem a sütőporral,majd hozzáadom a tojásokat, a durvára vágott diót és a korábban fűszerekkel összekevert reszelt almát.

A tésztát 2 db. kivajazott és rizsliszttel meghintett őzgerinc formába öntöm, majd előmelegített sütőben kis/közepes lángon 35-45 percig sütöm. Érdemes az utolsó 15 percben alufóliával letakarni, hogy ne égjen meg.

Fagyasztóban is kiválóan eláll.
Erzsike (... / 2011.03.30 23:02:21) #33351#
Gluténmentes kenyér - zsemle -kifli - pizza- recept:

Hozzávalók:

3 dl. víz
1 dl. tejföl
3 dkg élesztő (helyettesíthető 1 cs SÜTŐPOR-ral)
20 dkg "Mester" gluténmentes kenyérpor
10 dkg "Mantler" gluténmentes liszt
7 dkg rizsliszt
3 dkg kukoricakeményítő
1 csapott evőkanál só
1 csapott evőkanál cukor
2 evőkanál napraforgó vagy oliva olaj

Az összetevőket dagasztógéppel alaposan kidolgozzuk, formázzuk és kisütjük.

Élesztő nélküli gluténmentes zsemle - kifli - pizza is készíthető az alaprecept szerint, amennyiben az élesztőt SÜTŐPORRAL helyettesítjük. Én általában két adaggal sütök egyszerre. Ebben az esetben 160 fokon sütöm a zsemléket! :-)
Szerkesztőség (info@mimnet.hu / 2010.12.23 11:24:45) #32186#
Kedves Fórumozóink!
Köszönjük, hogy ebben az évben is megtiszteltek bizalmukkal, és hozzászólásaikkal.

Kívánunk Önöknek és családjuknak áldott, békés ünnepeket és egészségben,örömökben, sikerekben gazdag boldog új esztendőt!
Tisztelettel: Szerkesztőség
DiétABC - Táplálékallergiások és Diétázók Szaküzle (info@dietabc.hu / 2010.12.06 23:01:40) http://www.mimnet.hu/0100_hun/0100_informacio/0100_adatbazis/getdata.asp?id=1489 #31973#
Karácsonyi mézes keksz

Ezt a receptet még az utólsó napokban is érdemes elkészíteni, puha és díszíthető!

Hozzávalók:
½ bögre cukor, 3 bögre liszt (Schar Mix B ), 2 tk. szódabikarbóna, 1 tk. só, 2 tk örölt gyömbér, 2 tk fahéj, ½ tk. körölt szegfűszeg, ½ tk. szerecsendió, ½ font vaj vagy margarin, ½ bögre méz. (1 bögre kb. ¼ l, 1 font= 453g)
Elkészítés:
A cukrot, lisztet, sót, szódabikarbónát, fűszereket összekeverjük majd a puha vajjal összedolgozzuk. Hozzáadjuk a mézet, összegyúrjuk, és két cipót formázunk belőle. A kész tésztát legalább 1 órát pihentetjük, de legjobb este elkészíteni és másnap reggelig állni hagyni. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2-3 milliméter vastagságúra. Tetszés szerinti formákat vágunk ki belőle és kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kellő távolságra (kb 1,5 szeresére nőnek). 180 C-ra (légkeveréses 160 C) előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük (világos zsemle színű).
baranyinecsilla@freemail.hu (Ba-lakft / 2010.11.28 07:55:34) #31870#
szeretném meg tudni hogyan készül akeletkalács meggyel
baranyinecsilla@freemail.hu (Ba-lakft / 2010.11.28 07:53:16) #31869#
szeretném meg tudni hogyan készül akeletkalács meggyel
hobnobs (- / 2010.07.16 23:54:31) #28341#
Sziasztok!
Szeretnék egy bevált zsömlereceptet elkérni. Ma sütöttünk rizslisztből és nem vált be!!!!!!!! Olyat szeretnék, amiben nincs tojás sem.
Köszönöm!!!!!!!!!
DiétABC - Táplálékallergiások és Diétázók Szaküzle (info@dietabc.hu / 2010.07.02 15:25:03) http://www.mimnet.hu/0100_hun/0100_informacio/0100_adatbazis/getdata.asp?id=1489 #27719#
Fűszervajas Schar bagett:
A kenyeret ferdén bevagdossuk egymástól kb. másfél ujjnyi távolságban, de vigyázzunk, hogy ne szeleteljük fel. A szeletek közé kenjünk fűszervajat, majd tekerjük a bagettet duplán alufóliába. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig. Tetejét ízlés szerint ropogósra piríthatjuk. Az így elkészített fűszervajas bagettet sütés előtt 1-2 napig hűtőben tárolhatjuk.

Fűszervaj készítése:
10 dkg vajat sóval, borssal, petrezselyemmel, ízlés szerint fokhagymával összekeverünk. 15 percre betesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen. Formázhatjuk diónyi golyókká, vagy rúd alakúvá. Alufóliába tekerjük, és felhasználásig mélyhűtőben tároljuk, hónapokig fogyasztható. A felhasznált fűszerektől függően természetesen tetszés szerinti fűszervaj készíthető.
Erzsike (... / 2010.04.24 21:09:37) #25165#
Szervusz Marika!

Küldöm a ma kért Finax kenyérreceptet:

FEHÉR KENYÉR - vekni

Hozzávalók:
25 g élesztő
400 ml kéz meleg víz (kb. 370)
30 g margarin , vagy 2 evőkanál olaj
1-1,5 teáskanál só
500 g gluténmentes Finax Mjölmix lisztkeverék (kb. 800ml)

1. Morzsolja az élesztőt egy tálba. Öntse a meleg vizet az élesztőre, és keverje amíg az élesztő feloldódik.
2. Adja hozzá a margarint, a sót, végül a lisztkeveréket.
3. Keverje elektromos keverőgéppel legalább 5 percig.
4. Öntse a tésztát kizsírozott, kb. 1,5 literes kenyérsütő formába.
5. Takarja le konyharuhával, és hagyja kelni kb. 35 percig.
6. Süsse 200 fokon a sütő alsó részében kb. 25 percig.
7. Rácsra helyezve, fedetlenül hagyja kihűlni.

Erzsike (... / 2010.02.03 21:46:49) #24044#
Egy nagyon finom kenyér receptet írok le nektek, amely kenyér 4-5 napig is puha marad és zsömle is készíthető belőle.
45 dkg fe-mini kenyérliszt
2 dkg amarant liszt
3 dkg rizsliszt
0,5 dkg só
2,5 dkg friss élesztő
2 dkg guarmagliszt
1 kk cukor
1 evk olaj
7 dl víz
A száraz anyagokat összekeverem, az élesztőt 2 dl langyos cukros vízzel felfuttatjuk, ezt az olajjal együtt hozzáadjuk a liszthez. Folytonos keverés mellett hozzáadjuk a maradék 5 dl vizet. 10-15 percig kelesztjük, utána robotgéppel átdagasztjuk és kiolajozott sütőformába tesszük (nekem két szögletesbe fér bele). 1 órát még kelesztjük és 170C-on 40-50 percig sütjük légkeveréses sütőben.

Próbáljátok ki nagyon finom.
csmariann
Kenyérvarázs (... / 2009.11.27 12:52:24) http://www.mimnet.hu/0100_hun/0100_informacio/0100_adatbazis/getdata.asp?id=688 #23498#
KARÁCSONYI MÉZES
Hozzávalók: 1,5 dl melegített méz, 1 egész tojás, 1 citrom reszelt héja, 2 tk. mézeskalács fűszer,
kb. 150-200 g HERON FOODS fehérkenyér sütőkeverék (sárga dobozos), amennyit a tészta
felvesz, hogy linzerszerűen nyújtható legyen, 1 csapott tk. gluténmentes sütőpor
Elkészítés: A melegített mézben jól kikeverjük a tojást, beleadjuk a többi hozzávalót, és
linzerszerű tésztává gyúrjuk. Kb. félujjnyi vastagra nyújtjuk, különböző formákra szaggatjuk és jól
megvajazott sütőlapon 170-180 Cfokon sütjük. A tetejét díszíthetjük dióval, mandulával még
sütés előtt. Két nagy tepsi süteményt kapunk belőle!
Kenyérvarázs (... / 2009.11.27 12:40:11) http://www.mimnet.hu/0100_hun/0100_informacio/0100_adatbazis/getdata.asp?id=688 #23496#
Beigli – két rudat ad ki
Hozzávalók: 250 g Glutenix Falusi kenyér keverék, 50 g lágy Rama margarin, 30 g tejföl, 60 ml tej, 1 tojás sárgája, 40 g cukor, 20 g élesztő, csipet só.
Elkészítés: A meglangyosított tejben feloldjuk a cukor egy részét és megfuttatjuk benne az élesztőt. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, kettéosztjuk, elnyújtjuk kb. 20 x 25 cm nagyságúra. Elosztjuk rajta a tölteléket úgy, hogy a két rövidebb és az egyik hosszabb oldalon 2-2 cm-t elhagyunk. A két rövidebb oldalt visszahajtjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék. A rudat feltekerjük úgy, hogy az üresen hagyott szél zárjon. Óvatosan tepsibe tesszük, villával néhány helyen megszúrkáljuk, megkenjük tojással. Meleg helyen kelni hagyjuk kb. 20 percet újra megkenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
Töltelék: ugyanaz, mint a diós és mákos kiflinél leírt, de tehetünk bele mazsolát is.
Kenyérvarázs (... / 2009.11.27 12:39:03) http://www.mimnet.hu/0100_hun/0100_informacio/0100_adatbazis/getdata.asp?id=688 #23495#
Arany galuska
Hozzávalók: 250 g Glutenix Foszlós kalács lisztkeverék, 25 g tejföl, 2 dl langyos tej, 1 tojás sárgája, 15 g élesztő, 1 ek. olaj, reszelt citromhéj.
Elkészítés: keverjük össze fakanállal vagy kézi mixerrel a folyékony hozzávalókat az élesztővel, végül adjuk hozzá a lisztet. Jól dolgozzuk össze, és vizezett kiskanállal merjünk zsírozott-lisztezett sütőformába váltogatva egy kanál tésztát, szórjuk jól meg cukorral kevert darált dióval majd újra tésztát, diót és így tovább, míg el nem fogynak a hozzávalók. Meleg helyen, letakarva kelesszük kb a duplájára és előmelegített 170 fokos sütőben süssük, míg szép színt kap kb. 30-35 percig.
Sodó: Gluténmentes vanília öntet porból a leírás szerint készítsünk sodót vagy pudingport kb. 7 dl tejjel főzzünk fel, hogy folyósabb legyen.
Ha az adag nagynak vagy kevésnek bizonyul, a hozzávalók mennyiségét arányosan csökkenthetjük vagy növelhetjük.
Kenyérvarázs (... / 2009.11.27 12:38:02) http://www.mimnet.hu/0100_hun/0100_informacio/0100_adatbazis/getdata.asp?id=688 #23494#
Foszlós kalácsok

Vaníliás kalács (alap kalács, a többi változat erre épül)
Hozzávalók: 250 g Glutenix Foszlós kalács lisztkeverék, 25 g tejföl, 2 dl langyos tej, 1 tojás sárgája, 15 g élesztő, 1 ek. olaj, negyed reszelt citromhéj.
Elkészítés: keverjük össze fakanállal vagy kézi mixerrel a folyékony hozzávalókat az élesztővel, végül adjuk hozzá a lisztet. Jól dolgozzuk össze, és tegyük zsírozott-lisztezett sütőformába. Meleg helyen, letakarva kelesszük kb. a duplájára és előmelegített 160 fokos sütőben süssük, míg szép színt kap kb. 25-30 percig.

Változatok:
– Márványos: a tészta kb. ¼-ét keverjük össze 1 ek kakaóporral és csorgassuk bele a formában lévő vaníliás tésztába vagy adhatunk bele Kenyérvarázs sütőcsoki szemcséket vagy tört csokidarabkákat is.
- Mazsolás: keverjünk kb. 1 marék mazsolát a tésztába, mielőtt formába tennénk
- Fahéjas: a tészta kb. ¼-ét keverjük össze 1 tk fahéjjal és csorgassuk bele a formában lévő
vaníliás tésztába
- Keleti fuvallat: a fenti összetevőkhöz adjunk még 1-1 csapott tk fahéjat, szegfűszeget ( a frissen őrölt a legfinomabb), 1 tk citromlevet, 1 ek tearumot, 1 ek mazsolát, 1 ek Kenyérvarázs sütőcsoki szemcséket vagy tört csokidarabkákat, így dagasszuk össze a tésztát.
- Édes álom : a fenti összetevőkhöz adjunk még 2 teljes evőkanál akác mézet vagy hárs mézet, 2 tk. cardamon olajat /extrakt/ (gyógynövény boltokban kapható)
Erzsike (... / 2009.11.20 08:08:56) #23425#
Mákos muffin

Hozzávalók:
12 dkg gluténmentes liszt
2 tojás
15 dkg margarin
15 dkg cukor
4 evőkanál meggydzsem
1 csomag sütőpor
10dkg darált mák (nem cukrozott)
1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:
A sütőt 180c-ra előmelegítjük. Egy nagy tálban keverjük habosra a vajat a cukorral és a tojássárgájával. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mákkal és a fahéjjal. A vajas masszához hozzákeverjük a meggydzsemet, majd a tojásfehérjehabbal, majd ezt keverjük az egész masszához. (Így nem fog annyira összetörni a hab.) A tésztát formákba kanalazzuk és 15-20percig sütjük.

Tipp:
A muffinok tetejére tehetünk meggybefőttet, így jobban fognak kinézni.
DiétABC (info@dietabc.hu / 2009.09.28 16:03:31) http://www.dietabc.hu #23077#
Hozzávalókat megvásárolhatja a DiétABC-ben!

További szolgáltatásaink: kóstolási lehetőség, látványpékség, dietetikus tanácsadás, internetes webáruház.

Cím: 1091 Budapest, Üllői út 149.
Nyitva tartás: Hétfő - Szombat: 07:30 - 18:00, Vasárnap: Zárva
Telefon: 06 (1) 281 1834
www.dietabc.hu
Kenyérvarázs (... / 2009.01.26 08:35:24) #19342#
Falusi kenyér kb. 450 g– gluténmentes, tojásmentes

Hozzávalók:
250 g Glutenix Falusi lisztkeverék,
230 ml langyos víz,
6 g só,
10 g élesztő.

Elkészítés:hagyományos sütőben. a hozzávalókat kézi mixerrel vagy fakanállal keverjük néhány percig, míg egyenletes lesz a tészta. Olajozott kenyér vagy őzgerinc formába tesszük, és langyos helyen, letakarva hagyjuk kb. duplájára kelni. A sütőt melegítsük elő 200 Cfokra és süssük 25-30 percig, míg szépen megpirul. A sütés közben kb. 10-15 perc után, ha kezd kérgesedni olajos ecsettel megkenhetjük, hogy színt kapjon. Ha kisült, borítsuk rácsra, hogy ne nedvesedjen vissza a formában.

Kenyérsütő gépben: Az egész zacskó mennyiségre szükség van, hogy a gép össze tudja dolgozni a tésztát. Tegyük az üstbe a folyadékot, morzsoljuk bele a friss élesztőt majd a többi hozzávalót adjuk hozzá. Indítsuk el olyan rövid programon, amely egy dagasztás-kelesztés fázis után süt (kb. 1 ó 40 perces).
vissza a témák listájához
( 1. lap ) 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
-->