Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Fórum
Keresés:

1. zsóka 2014. 04. 14. 18:35:15
Rákbetegek fóruma
ÖNGYÓGYITÓ RENDSZERÜNK BEINDITÁSA
A vizelet terápia valószínűleg az egyik legrégebbi, ha nem a legősibb módja a betegségek gyógyításának.
A vizelet nem más, mint a vesék által folyamatosan megszűrt vér. A vizelet nem mérgező, hanem steril, megszűrt vér, csak akkor szennyeződhet be amikor elhagyja a testet és a nemi szervek esetleg nem tiszták., vagy az edény, amibe a vizeletet felfogják, szennyezett. A közvetlenül a hólyagból származó vizelet olyan steril, hogy akár sebek kitisztítására is alkalmas. A vizelet a legelső íz, melyet életünkben először megízlelünk az anyaméhben. Mindannyian, mielőtt megszületünk, emésztőrendszerünknek az első lökést a vizelet adja. A vizelet az első csepp, amit testünkbe fogadunk, még az anyaméhben, de a vizelet a második csepp is, mégpedig szűrt vizelet - az anyatej.
A mell körülbelül 20 liter vért szűr meg 1 liter anyatej előállítása során. Hát nem egy csodálatos biokémiai üzem az emberi test, hogy képes a piros vérből sárga vizeletet és fehér tejet előállítani.
Valószínűleg már mindannyian vásároltunk más emberek, állatok vizeletéből, és fel is használtuk azt. Például ezek a gyógyszerek tartalmaznak vizeletet: Pergonal termékenységet befolyásoló gyógyszer, Ureaphil - vízhajtó, Urocine vagy Panafil - fekélyekre, égési sérülésekre, Amino-cervix - méhnyak problémákra, Premarin - ösztrogén pótló, Metrodin - ösztrogén emelésére szolgáló hormonkészítmény.
A "vizelet-piac" éves forgalma több, mint 500 millió dollárt tesz ki.
A vizeletkivonatokból készült gyógyszerekkel az a probléma, hogy a vizelet kivételével mindegyik káros mellékhatásokkal bír. A fenti néhány tényt figyelembe véve, nem lenne mégis bölcsebb dolog, ha mindenki a saját vizeletét használná, amelynek összetevői tökéletes egyensúlyban vannak, steril, mindig friss, és mindenben megfelel az egyén pillanatnyi igényeinek, s ezen felül teljesen ingyenes?
A vizelet körülbelül 2,5% karbamidot tartalmaz, és széleskörűen felhasználják kozmetikumok készítésénél, mint hidratáló anyagot. A hölgyek nagyon sok pénzt fizetnek ezekért a krémekért, ahelyett, hogy a saját vizeletüket használnák fel. Sok szépségkirálynő és szex-szimbólum köszönhette bőrének selymességét a - titokban - bőrébe dörzsölt vizeletnek.
Ha megfelelő mennyiségű tiszta vizet (2,5-3l) iszunk naponta, nem fogyasztjuk az alább felsorolt ételeket (Táplálkozási szabályok c. fejezet), akkor vizeletünk szinte átlátszó, szagtalan és íztelen folyadék.
Hogyan hat a vizelet terápia
Hatékonysága nem hasonlítható össze egy gyógyszerrel.
A vizelet egy információs forrás a szervezetben fellelhető betegségeket illetően, más szóval a szervezetben végbemenő változásoknak egy igen pontos lenyomata. Testünkben lévő víz minden információt rögzít, ezért a testvizünkön keresztül nagyon jól hatnak a hangtálakkal, kristályokkal végzett rezgésterápiák:
http://www.bolcseletorzok.hupont.hu/13/kezelesek-terapiak-tavgyogyitas
Mivel a vérünk amelyből a vesénk vizeletünket kiválasztotta, végig haladt, keringett egész testünkön, minden információval rendelkezik a folyamatokról, melyek bennünk zajlanak.
Ezért mikor a vizelettel együtt a benne lévő információ is áthalad torkunkon, az ott lévő apró kis érzékelők elemzik azt, és ezek után aktiválódik immunrendszerünk a betegség legyőzése érdekében. Tehát a betegség természetének megfelelő immunválasz az agyból érkező jelzések hatására jön létre.
Ennek bizonyítékai:
1. Ha a vizeletet katéterrel juttatják be a gyomorba (akár egy hónapig tartó kezelés), a vizelet terápia semmilyen eredményt nem hoz.
2. Az a tény, hogy a vesében, a hólyagban és általában a vizelet kiválasztó szervekben a vizelet jelenléte ellenére is kialakulhat rákos megbetegedés, azt bizonyítja, hogy az emberi testen belül a vizelet puszta jelenlétével nem gyakorol közvetlen hatást a daganatos sejtekre. De amint ugyanezt a vizeletet a beteg a száján keresztül juttatják be szervezetébe, a rákos sejtek szaporodásának csökkenő mértéke, vagy magának a daganatnak az eltűnése figyelhető meg.
3. Abban az esetben, ha a vizeletet nem nyelték le, csak gargalizáltak vele, a hatás azonos volt a vizeletivásnál tapasztalttal.
4. Amennyiben közvetlenül a vizelet megivása után a betegek tiszta vízzel gargalizáltak, a vizelet kúra semmilyen hatást nem fejtett ki.
5. Az interferon, a vizeletben található sok-sok bioaktív hatóanyag egyike, a sajátvizelet - terápia során megfigyelthez hasonló eredményt produkál, mivel ebből is csak elenyészően kis mennyiség bevételére van szükség ahhoz, hogy az agyat a szervezet gyógyításához szükséges információval ellássa.
Laboratóriumi kísérletek során megállapították, hogy a nemzetközileg elfogadott és alkalmazott 100 Ne. Interferon adagjának mindössze egy százezred része - szájon keresztüli bevétel esetén - elegendő ahhoz, hogy ugyanazt a hatást fejtse ki mint egymillió egység interferon injekció formájában.
Fentieket figyelembevéve feltételezhetjük, hogy az érzékelő sejtek, melyek a szervezetben a pillanat törtrésze alatt végbemenő változásokat is észlelik, képesek is ezeket a változásokat teljes kontroll alatt tartani, amennyiben a vizeletből érkező megfelelő információ erre készteti őket. Ezek a sejtek a szájüregben és a garatban találhatóak.
Amint a vizelet a szájüregbe kerül, az érzékelő sejtek értékelik és továbbítják a megfelelő információt az agyba. És fordítva, az agy beindítja a cytokinokat termelő mirigy működését, amely az immunrendszerre szabályozó hatást gyakorol.
Az agy az internuklein-X és más enzimek előállításával cytokinok termelődését idézi elő, ami a szervezetben fennálló betegségek gyógyulásához vezet.
A vizelet terápia megkezdése
Különbözőek vagyunk, más az életmódunk, étkezési szokásaink, stressz tűrő képességünk, s ennek megfelelően minden ember adott pillanatban termelt vizelete is eltérő, egyedi és megismételhetetlen. Így van ez jól, hiszen annak az embernek a hólyagjában éppen összegyűlt vizelet pontosan azokat az összetevőket tartalmazza, melyek számára az adott pillanatban, személyre szabottan a legtökéletesebb gyógyszernek számítanak.
Amikor elkezdjük a vizeletterápiát, törekednünk kell arra, hogy jó minőségű "gyógyszert" állítsunk elő magunk számára, és, hogy agyunkat csupa kellemes és jó gondolattal töltsük meg. Testünk 70-80%-a víz, fontos, hogy milyen vízkristályokat hozunk létre magunkban gondolatainkkal, szavainkkal
A vizeletterápia alkalmazásának több módja van: reggeli első vizelet középső részének fogyasztása, masszázs vizelettel, homeopátiás vizelet fogyasztása.
A terápia megkezdése előtt konzultáljon orvosával, bár ennek nincs olyan nagy jelentősége, mint egyéb hagyományos vagy modern gyógymód alkalmazásánál.
A vizelet ivása: A vizelet gyűjtésére használjunk egy tiszta üvegpoharat. Az első néhány ml-t - amely a húgycsövet kitisztítja - valamint a vizelet utolsó néhány ml-ét ne használjuk fel. A középsugaras vizeletet fogyasszuk el éhgyomorra és utána legalább fél órán át ne együnk és ne igyunk. A reggelenkénti egyszeri vizelet fogyasztása csak arra elég, hogy fenntartsa az egészséget, beteg embereknél komolyabb kúrát kell alkalmazni.
Cseppek a nyelv alá: A vizeletcseppeket a reggeli első vizelet középső részéből egy szemcseppentővel tesszük a nyelvünk alá. Első nap 1 - 5 cseppet, második nap 5 - 10 cseppet, napjában kétszer, reggel és este. Ezt az adagolást a tényleges panaszok megszűnéséig érdemes fenntartani, vagy szükség esetén növelni is lehet.
Gargalizálás: A gargalizáláshoz friss vizeletet használunk, majd egy idő után kiköpjük. A szájban fellépő fertőzés, fogágy gyulladás, fogfájás vagy torokgyulladás esetén a vizeletet tanácsos akár 20-30 percig is a szájban tartani.Irrigálás: Hüvelyi és húgyúti fertőzések, betegségek esetén a vizelettel történő irrigálásnak gyógyító hatása van, megszünteti a nehéz vizelést is.
Bedörzsölés: Bőrbetegségeknél, ekcéma, pikkelysömör, korpa stb.
Lábáztatás: lábujjak közti kipállás, ekcéma, láb vérellátásának fokozása, hólyagproblémák. Erre a célra alkalmas a friss és a régi (4 napos, felmelegített) vizelet is.
Ülőfürdő: nemiszervi és végbél probléma (pl. aranyér) Friss közép sugaras összegyűjtött vizeletet kellő hőfokra melegítünk és beleülünk. Keverhetjük pásztortáska, körömvirág és cickafark teákkal is. De lehet felváltva alkalmazni a vizelet és a gyógyfüves fürdőt.
Szemfürdő, szemcsepp: Friss vagy felforralt régi vizelettel (esetleg vízzel hígítva) lemossuk a szemeket vagy belecseppentünk. Hosszabb időn keresztül alkalmazott szemfürdő javíthatja a látást.
1. Májbetegség: Összenyomkodott nyers gyömbért áztatni 5 percig a vizeletbe, majd meginni.
2.Vesebetegség: Vizeletbe Zsurló forrázatot tenni.
3. Hasnyálmirigy (cukorbetegség): Vizelet + 1 dl kecskerutafű és áfonyalevél forrázat + csalángyökér főzet.
4. Bőrbetegségek: 1 dl vizelet + 1 csipetnyi kurkuma belsőleg
2 dl vizelet + 1 ek. Kurkuma + 0,5 dl ghi + kiskanál méz külsőleg
5. Gyomor és bélbetegségek: 1 dl vizelet + 1 dl nyers kókuszlé
6. Rák és májgyulladás: lépes mézből előállított propoliszt vizelettel keverve fogyasztani (Nakao japán kutató)
"44. Vers Parvati, most elmesélem neked a masszírozás módját. Ennek a masszázsnak eredményeként élvezheted a meditáció minden gyümölcsét, megváltozik életstílusod és a szellemi fejlődés magasabb fokára léphetsz.
45. Vers A shivambu- t (vizeletet) egy agyagedénybe fel kell forralni és egynegyedére lepárolni. Miután kihűlt, ezt a kivonatot kell a masszázshoz felhasználni.
A masszázs alkalmazása tökéletesíti az embert."
Táplálkozási szabályok
3 l ásványvíz naponta.
Kerülni kell az egyoldalú és túlzott mértékű táplálkozást.
Tilos: hús, hal, tojás, tartósítószerek, kávé, kakaó, csokoládé, feketetea, alkohol, cukor, só (minimális, korlátozott mennyiségben), dohányzás, szénsavas italok, gomba, erős fűszerek, hagyma, élesztő. Több, szintetikus gyógyszer szedésével egyidejűleg nem alkalmazható a kúra!!!
Gyógyulási krízis
Néhány embernél gyógyulási krízis tapasztalható. Állapotuk átmenetileg romlik, mielőtt a javulás bekövetkezne. A hagyományos gyógyító módszerek alkalmazása esetén ez teljesen normálisnak tekinthető, és ilyen esetekben, azt tanácsoljuk, hagyja abba a beteg a terápiát egy rövid időre, majd néhány nap elteltével, kezdje újra, egészen kicsi, napról napra emelkedő dózissal.
KONZULTÁCIÓ TERAPEUTÁVAL!!!
Mindannyian különbözőek vagyunk, különböző étkezési szokásokkal, és szervezetünk ugyanazon dologra különbözően reagálhat. S van, hogy egy kezelés, vagy gyógyszeradag megfelel az emberek többségének, de az nem jelenti azt, hogy mindenkinél egyforma módon működik, azonos hatást vált ki. Egy új terápia bevezetésekor a hatóanyagok kezdetben kismennyiségű adagolása megoldja, vagy legalábbis csökkenti az eleinte tapasztalható nehézségeket.
Fellépő gyógyulási krízis tünetek
Köhögés, nátha: Reakció a légutak fokozott váladék kiválasztására.
Általános erőtlenség: a fokozott méreganyag kiválasztás következménye. Sok pihenés, ésszerű diéta.
Láz: Jele lehet, hogy a szervezet elkezdte a méreganyagok elégetését, kiürítését.
Laza széklet: Eleinte hasmenés előfordulhat.
Bőrkiütés: A kúra 3-7 napján pattanások, bőrkiütések jelenhetnek meg a bőrön.
Hányás: Lehet a szervezet első reakciója a vizelet ivásra, de ennek kiinduló pontja nem a gyomor, hanem az agy.
Helytelen étkezés, de főleg betegségek – láz – epeproblémák miatt a vizeletnek kellemetlen szaga és íze lehet. Könnyebb meginni, ha esetleg vízzel keverjük.
Máj-szív-vesebetegségek! A kúra megkezdése előtt feltétlen konzultáció a terapeutával!
Terhes nők! Első, reggeli vizeletből nem ihatnak. Először tea, tej, víz fogyasztás. Csak híg világos színű vizelet alkalmas a számukra.
Vizelet terápiás böjt
5 l ásványvíz.
Hosszantartó vizelet böjtöt csak megfelelő szakember ellenőrzése mellett végezzük.
A böjt eredményeképpen megszűnnek a betegségek, mivel a szervezetben felhalmozódott méreganyagok és más felesleges anyagok kiürülnek.
Ez a tisztulás egyrészt bőrön keresztül történik, pattanások, bőrkiütések formájában, másrészt a végbélen keresztül, gyakori széklet útján, harmadszor, a szájon át, váladék, köpet formájában, ehhez társul még nátha és köhögés, esetleg láz is.
Ezek csupán a tisztulás jelei, tehát ezeket a kiütéseket nem érdemes semmilyen gyógyszerrel elnyomni. Egyébként is minden ilyen mellékhatás a böjt és a masszázs tovább folytatása mellet néhány napon belül magától megszűnik.
A vizelet néhány fontos alkotóeleme
Agglutinin és precipitin: Agglutináló antitest és fajidegen fehérje hatására az élő szervezetben képződő ellenanyag a vírusok közömbösítő anyaga.
Antineopiston: A rákos sejtek növekedését, a normál sejtstruktúrák befolyásolása nélkül, szelektíven akadályozó anyag.
Beta-Indol-Ecetsav: szarkómák, karcinómák, szomatikus daganatok növekedését akadályozó vegyület.
DHEA (Dehydroepiandrosteron): Az elhízást, a cukorbetegséget, a mellrákot és a vérszegénységet megelőző, a csontvelő növekedését serkentő anyag. A DHEA befolyásolja az öregedés folyamatát is.
Directin: Ez az anyag képes összhangot kialakítani a rákos sejtek struktúrájában.
S-faktor: A természetes alvást segítő anyag.
H11: A rákos sejtek kifejlődését gátló faktor.
Interleukin-1: A biokatalizátorok egyik típusa.
Szervetlen vegyületek: Nátrium, Kalcium, Kálium, Magnézium, Vas, Réz, Szelén, Higany, Cink, Klór, Kobalt, Bróm, Jód, Fluor, és még sok más elem.
Természetes Kortizon (Kortizol): A gyógyításban gyakran alkalmazott gyulladás gátló anyag.
Különféle hormonok: Többek között az agy működést, a testsúlyt, és a szervezetben lejátszódó számtalan folyamatot szabályozzák.
Protein globulinok: különféle allergének elleni antitesteket tartalmaznak, azonosnak tekinthetőek a szérumimmunglobulinokkal.
Prostaglandinok: Szülést szabályozó hatóanyagként ismertek, de a vérnyomás csökkentésére is használatos értágítók.
Proteozok: Immunológiai hatóanyagok.
Renin (oltó-gyomorenzim): a véredények állapotát, valamint a vérnyomást befolyásoló protealitikus enzim.
Urokináz: Értágító hatású polipeptid, segíti a véráramlást, oldja a trombusokat, tüdőembóliákat, és javítja az izomtónust.
Karbamid: Ez az anyag biztosítja a vizelet antibakteriális hatását. Daganat ellenes és szerves oltóanyagként képes a szervezetben lévő zsírok és természetes váladékok feloldására.
Húgysav: Részt vesz a szervezet öregedési folyamatának és a szabadgyökök elpusztításának szabályozáséban. TBC ellenes hatása is van.
3-Metyl Glyoxál: Ezt az anyagot elsőként Szentgyörgyi Albertnek sikerült kiválasztani a vizeletből. A rákos sejtek elpusztítására szolgál.
Gyógyászati készítmények, melyek vizeletet tartalmaznak
Indiában ayurvédikus szerként tehénvizelet: májzsugorodás, fejfájás, láz, malária, vízhajtó
Pakisztán, kecskevizelet: sárgaság, féregűző
Arckrémekbe
Premarin: kancák vizeletéből(ösztrogén tartalmú)
Perganol: (ösztrogén tartalmú) 110 ezer délamerikai és olasz a változás korán túljutó asszony szolgáltat, nőknél peteérésre és teherbeesés elősegítésére. Férfiaknak termékenyítő képesség fokozására.
Ureaphil: vizelethajtó gyógyszer
Urocine-Panafil: kenőcsök, bőrön lévő fekélyek, égési sérülések, fertőzések
Amino-Cervix: méhnyak problémák kezlésére
Premarin: ösztrogén pótló vizelet kivonat
Metrodin: ösztrogén emelésére szolgáló hormon készítmény
Az alábbi idézet egy indiai ayurvédikus könyvből származik:
„DAMAR TANTRA
Shivambu (vizelet)
Amrita
Amaroli
Coen van der Kroon: Az arany forrás című könyve a Damar Tantrát idézve a "Schivambu" (vizelet) használatát 107 versben részletezi, mely költeményekből azokat idézem, amelyekben Shiva Isten feleségét, Parvatit a vizelet használatára tanítja. (Természetesen ez a régi írás a meggyőzés érdekében helyenként túlzásokat is tartalmaz.)
1-4 Vers: Ó Parvati, szólt Shiva feleségéhez.
Akik ezt az eljárást követik, élvezhetik a meditáció és a módszer minden gyümölcsét.
Meghatározott edényekre van szükség: réz, arany, üveg, agyag, bambusz, növényi levél.
A legjobb a rézedény.
5. Vers: A terápiát alkalmazónak kerülnie kell a húst, halat, tojást, csípős és sós ételeket.
Nem szabad túlerőltetnie magát. Figyelni kell a könnyű, kiegyensúlyozott étkezésre. Földön kell aludnia, úrrá kell lennie érzékein és tudatán.
9. Vers: A shivambu egy mennyei nektár az elesett élőlénynek. A tiszta ember különlegesen titkos fegyvere. Képes hosszú életet adni és meggyógyítani különböző betegségeket, fájdalmakat. Miután megittuk a vizeletet, elkezdhetjük a meditációt.
10. Vers: Mikor felkeltünk, mossuk meg az arcunkat, nyelvkaparóval tisztítsuk meg a nyelvünket, mossuk meg fogunkat, öblítsük ki a szánkat. Ezután igyuk meg vizeletünket, teljes elhatározással, szívesen.
Minden betegségünk, még a születésünk óta tartók is meggyógyulnak.
A 11-20 Versek elmondják, hogyan változik meg a test és az elme a vizeletterápia mindennapos alkalmazásától. A test egy hónap utáni megtisztulásától egészen a halhatatlanságig, amikor az ember képes meghallani saját szerveinek működését, és nem hatnak rá a mérgek.
11. Vers egy hónapig alkalmazott kúra után az emberi test belülről megtisztul. Két hónapos kúra feltölti energiával a testet, élénkíti az érzékelő képességet.
12. Vers Ha három hónapig folytatjuk a kúrát, minden fajta betegség megszűnik, minden szenvedés eltűnik.
Aki öt hónapig folytatja a kúrát, teljesen egészséges lesz, felruházva a tisztánlátás képességével.
13. Vers: Hat hónap után, különlegesen intelligenssé, hét hónap után pedig erőssé válik.
14. Vers: Nyolc hónapos kúra után az emberi testet aranyszínű ragyogás veszi körül, amely állandósul. Kilenc hónapos folyamatos kúra után még a tüdőbaj és a lepra is elmúlik.
15. Vers: Tíz hónapos kúra után az emberi test ragyogás és fényesség megtestesítőjévé válik.
16. Vers: Egy évi folyamatos alkalmazás után az ember ragyogóvá válik, mint a Nap.
Két év után az ember meghódítja a földelemet.
17. Vers: Három éves terápia után az ember úrrá tud lenni a víz elemen.
Négy év után pedig biztosan meg tudja hódítani a fény elemet.
18. Vers: ha valaki öt évig megszakítás nélkül alkalmazza ezt a terápiát, képes lesz úrrá lenni a levegő elemen. Hét évi kúra teszi képessé az embert arra, hogy legyőzze saját magát.
19. Vers: Mire nyolc évet eltölt az ember a vizeletterápia alkalmazásával, képessé válik az Univerzum öt alapelemének uralására.
20. Vers: Tíz év tapasztalat képessé teszi az embert, hogy meghallja a test belső szerveinek mozgását.
21.Vers: Tizenkét évi tapasztalat után az ember olyan hosszú életet nyerhet, mint a Hold, vagy a Csillagok. Olyan veszélyes állatok, mint a kígyó, már nem tudnak ártani neki semmilyen módon, a kígyóméreg, számára nem jelent veszélyt.
Lebegni tud a vízen, mint a fatörzs, és sohasem süllyed el.
Néhány vers említi a vizelet és más anyagok keverésének hatását.
27. Vers: Ha borsot, indiai mandulát és kebula mirobalant keverünk a vizeletbe, ettől az ember Isteni ragyogást és fényt kap.
28.-29. Vers: Ha ként oldunk fel a vizeletben, és ezt rendszeresen fogyasztjuk, ez enyhíti a vízkóros és a reumatikus fájdalmakat. Az ember erőssé és csodálatosan fénylővé válik, hosszú életet nyer.”
http://www.bolcseletorzok.hupont.hu/13/kezelesek-terapiak-tavgyogyitas
Read more: http://bolcseletorzok.hupont.hu/78/vizeletterapia#ixzz2ysTLX7pn
http://bolcseletorzok.hupont.hu/78/vizeletterapia
Tetszik ·
Zvolenszki Istvánné és Konczhidai Éva kedveli ezt.
Konczhidai Éva Húúúú! Ez nagyon érdekes! Hallottam róla már korábban is, de nem ilyen alaposan kifejtve!


2. ggabi 2010. 08. 21. 22:58:58
Rákbetegek fóruma
Ezekről hallottatok már?

Cordyceps
Fő összetevői

1. cordyceps micélium fermentált pora
2. mannitol
3. adenozin

Tulajdonságok
Cordyceps

1200 éve a kínai nemzeti fitoterápiás gyógyszerészet hagyományos gyógyszere. Szokatlan létformájának köszönhetően hatalmas túlélési képességgel rendelkezik. Több irodalmi forrásban említik, hogy „a biológiai ciklusa egyik részében a Cordyceps növényként létezik, a másik részében rovarként”. Valójában, a Cordyceps nem tartozik sem a növényekhez, sem a rovarokhoz. A biológusok a Föld élő organizmusait négy kategóriába sorolják:

1. kifejlett sejtmaggal nem rendelkezők (kékeszöld vízinövények)
2. gombák
3. növények
4. állatok, ide tartoznak a rovarok és az ember is

A Cordyceps gombákhoz tartozik. Nem nemi úton szaporodik, amikor a szaporodás a női és a hímsejt összeolvadásával történik, mint például a növényeknél, hanem egy sejten belül hordozza mindkét nem jellegét. Olyan helyeken lakik, ahol megfelelő körülményeket talál a fejlődéséhez és táplálkozásához (magas hegyek Kínában és Tibetben 3500 méter felett). Nyáron gombaként él, amely sötétbarna színű apró fűre emlékeztet. Nehezen lehet észrevenni a virágos réten. Amikor megérnek a spórái, kilövi őket, és megtelepszenek az ott élő „denevérlepke” lárváin, ezeken élősködnek. Ettől a pillanattól kezdődik a Cordyceps életének második ciklusa. A lárva földbe ássa magát. A gomba micéliuma kezd benőni a lárva testébe és kiszívja belőle a tápanyagokat. Végeredményben a gomba teljesen betölti a rovart, és az elpusztul. A spóra elkezd hasonlítani egy baktériumra, amely elfogyasztja a lárva belsejét, de a külső szaruburkát meghagyja saját védelemre. A Cordyceps földben telel át gubó formájában, a lárva burok megvédi a gomba testét. Amikor elfogy a lárva tápanyaga, a Cordyceps kénytelen áttérni a magashegyi növények gyökereire. A kétéves földalatti fejlődése során a Cordyceps tűri a hosszas tápanyag-, hő- és oxigénhiányt. Tavasszal a lárva légzőnyílásain keresztül a Cordyceps micéliuma kinő a föld szintje fölé, és a ciklus újra kezdődik. Így magyarázható a Cordyceps kínai elnevezése: „Dun csun hszia cao”, ami azt jelenti: télen rovar, nyáron fű. A Cordyceps teste tápanyagokban és a magashegyi növényekre jellemző biológiailag aktív komponensekben gazdag.
E természeti csodának a hatásköre rendkívül széles:

1. képes szabályozni a Jin és Jang energiát az emberi testben, és eléri azok viszonylagos egyensúlyát
2. nagy adaptogén képességgel rendelkezik
3. mellékhatások nélküli természetes antibiotikum, sok kórokozóra elnyomó hatással van (staphylococcus, streptococcus, pneumococcus stb.)
4. szabályozza immunrendszert, ezzel növeli a szervezetünk ellenálló képességét különböző betegségekkel szemben
5. csökkenti az immunrendszer túltengését az immunokompetens szervek működésének normalizálásával
6. gyulladásgátló hatású
7. növeli a szervezetünk ellenálló képességét az oxigénhiánnyal, méreganyagokkal és nagy fizikai megterhelésekkel szemben, antioxidáns hatású
8. aktívan méregteleníti a szervezetet, többek között eltávolítja a gyógyszermaradványokat
9. serkenti a fehérvérsejtek aktivitását és helyreállítja a szintjüket a vérben; enyhíti a sugár- és kemoterápiák mellékhatásait
10. szabályozza a máj, a vese és a tüdő működését
11. javítja az anyagcserét az összes szerv szöveteiben
12. csökkenti a lipidszintet és a koleszterinszintet a vérben
13. szabályozza a trombocitaszámot a vérben, akadályozza a vérrögök kialakulását és elősegíti az eloszlásukat
14. szabályozza a kalcium és foszfor egyensúlyát a vérben
15. kis mértékben tágítja a vérereket, ezzel javul a szív és a tüdő vérellátása, javítja más szervek és a szövetek mikrocirkulációját
16. fiatalító hatású

Mannitol

Energetizáló, tonizáló komponens, növeli a vizelet mennyiségét, mert erős vizelethajtó.
Adenozin

Az adenozin-trifoszfátsav szerkezeti eleme, amely részt vesz az anyagcsere minden folyamatában, energiaforrás, nagy a jelentősége az izom működésében.


És a másik:

Ican
Fő összetevői

1. megnövelt mennyiségű béta-karotin (a Spirulinához képest), az egész tartalom 88%-a
2. ötlevelű kinosztemma
3. C-vitamin
4. teopolifenol
5. mikroelemek

Tulajdonságok
Béta-karotin

Lásd Veican.
Ötlevelű kinosztemma

Kína hegyi erdeiben honos liánfajta. A leveléből 84 szaponint sikerült elkülöníteni, adaptogén hatású anyagok. Erősebb, mint a ginzeng.
Kinosztemma

A következő esetekben alkalmazható:

1. Gyulladásos folyamatok fékezése
2. Lázcsökkentés
3. Ételmérgezések ellenszereként
4. Korai öregedés megelőzése
5. Ellenálló-képesség növelése
6. A szervezet tonizálása és az állóképesség növelése
7. A daganatos betegségek fékezése és megelőzése
8. Nyugtató és fájdalomcsillapító gyanánt
9. A vese, a máj és a nemi szervek funkciói növelése
10. A vércukor és lipid szintjének csökkentése
11. Mindenféle anyagcsere fokozása (fehérje, zsír és szénhidrát).
12. Az agykéregsejtek működésének serkentése
13. Antioxidánsként, mert a szaponinok megkötik a szabad gyököket és kiürítik a szervezetből, ezzel biztosítják a sejtek normális működését

C-vitamin

1. Erős antioxidáns
2. Növeli a véralvadást
3. Elősegíti a szövetek regenerálódását, sebek, égési sebek gyógyulását (serkenti a kollagén termelését)
4. Erősíti az érfalakat
5. Növeli a kalcium és a vas felszívódását
6. Növeli az ellenálló képességet, mert serkenti az antitestek termelését
7. Stabilizálja a pszichét (növeli a figyelő képességet, levezeti a fáradságot, normalizálja az alvást)
8. Javítja az alvást
9. Elengedhetetlen a fogak, az íny, a porc, a haj és a kötőszövetek egészséges állapotának megőrzéséhez
10. Csökkenti a vér koleszterinszintjét, akadályozza a vérrögök kialakulását
11. Akadályozza a rosszindulatú daganatok kialakulását
12. Fiatalító hatású
13. Erősíti a béta-karotin hatását

Teopolifenol

Erős antioxidáns, a zöldteában található.
1. Aktivizálja a sejt anyagcsere folyamatait
2. Növeli az ellenálló-képességet
3. Lassítja az öregedést
4. Növeli a hajszálerek áteresztőképességét
5. Szabályozza a vér koleszterinszintjét
6. Csökkenti az artériás vérnyomást
7. Megelőzi az érelmeszesedést és a trombózist
8. Növeli a sejtek oxigénellátását, mert serkenti a mitokondriális légzést (mitokondrium – olyan sejtrész, amely a sejtlégzésért felel)
Mikroelemek

Lásd Biokalcium.
Hatások

Az összetételének köszönhetően az Ican

1. Szabályoz minden folyamatot, amely összefügg a kötőszövet táplálásának és termelésének zavaraival
2. Normalizálja a vízcserét sejtszinten
3. Erősíti a pangó nyirok mozgását
4. Javítja a szervek és a szövetek mikrocirkulációját, az agyban és a szívizomban is
5. Aktivizálja a zsírok, a fehérjék és a szénhidrátok cseréjét
6. Növeli az ellenálló képességet, mert elősegíti a fehérvérsejtek és az antitestek termelését
7. Növeli a nemi mirigyek működését, férfiaknál potencianövelő
8. Szabályozza a neuroendokrin rendszert
9. Csökkenti a fájdalomszindrómát
10. Növeli a hajszálerek rugalmasságát, megelőzi a vérrögök kialakulását
11. Lassítja az öregedés folyamatát, akadályozza az apró ráncok alakulását, a haj őszülését
12. Jótékony hatással van az agyműködésre (harmonizálja a pszichés állapotot: egyidejűleg élénkítő és nyugtató hatású)
13. Élénkíti a szervezetet; növeli az állóképességet, a stressztűrő képességet, valamint a fronthatást tűrő képességet
14. Baktériumölő hatású
15. Növeli a tüdő szellőzését; növeli a szervezet állóképességét oxigénhiányos körülmények között
16. Elősegíti a méregtelenítést, segít kiüríteni a rákos sejtek bomlási termékeit, a baktériumok és a vírusok által termelt toxinokat, gyógyszermaradványokat stb.


3. ... 2010. 07. 26. 13:55:14
Rákbetegek fóruma
Lindy, Me vízhajtónak próbáljátok meg!A szederlevél gyógyhatását már az ókorban is ismerték. Teáját hasmenés ellen, gyomorerősítőként, izzasztószerként és vizelethajtóként fogyasztották. A fekete szeder tanninokban (csersavakban igen gazdag, ezért összehúzó tulajdonsága van. A növény a hajszálereket védi. Baktériumölő hatása szintén ismert. Belső használatra a szederleveleket enyhe hasmenés kezelésénél használják. Külsőleg alkalmazva fertőtlenítő tulajdonságai érvényesülnek, ezért hatásos a torok kifekélyesedésére, aftákra, szájnyálkahártya gyulladásnál, ínygyulladásnál, valamint fekélyek és makacs sebek tisztításánál.

Kémiai összetevői: A szederbokorlevele csersavakban gazdag (5-14% galluszsav, ellágssav), amelyeknek összehúzó hatásuk van.


4. habveros 2010. 06. 26. 9:51:07
Rákbetegek fóruma
Sziasztok!

Több esetben jelentkezett az igény,hogy a hasűri folyadékképződés mi és lehet-e valamit kezdeni vele.
Összekaptam néhány dolgot,szerintem ki kéne próbálni,de nem 3 napig,kicsit hosszabban.
Az biztos,akinek nagymennyiségű folyadékot csapolnak,annak még ott helyben MEG KELL kapnia az elvesztett ALBUMIN infúzióját,akár drága akár nem,mer különben semmit nem csináltak.(Nagyapám szerint : nem szarunk a kútba,csak a kávára,aztán bekaparjuk)
Mint a leírásból kiderül,nem elfogadható az onkológusi álláspont,hogy a daganat termeli. Sokkal inkább a máj állapotával függ össze,ezt a laborleletek is alátámasztják.

Hasvízkór

A hasvízkór (aszcitesz) a fehérjetartalmú folyadék felgyülemlése a hasüregben.
Az aszcitesz inkább a régóta fennálló (krónikus) zavarok, mint a rövid időtartamú (akut) problémák esetén jelenik meg. Leggyakrabban cirrózishoz társul (a máj súlyos hegesedéséhez), különösképp az alkoholos eredetűhöz, de előfordulhat többek között a cirrózis nélküli alkoholos májgyulladásban, a krónikus májgyulladásban és a májvéna elzáródása esetén is. A nem máj eredetű betegségeket is kísérheti, így rákot, szívelégtelenséget, veseelégtelenséget, hasnyálmirigy-gyulladást (pankreatitiszt) és a hashártya TBC-s fertőzését.
Májbetegségben az aszciteszfolyadék a máj és a belek felszínéről szivárog. Több tényező kombinációja felelős ezért, többek között a magas portális vérnyomás, az erek csökkent folyadék-visszatartó képessége, a vesék folyadék visszatartása, valamint a testben lévő folyadékterek szabályozását végző különböző hormonok és kémiai anyagok változásai.

Panaszok, tünetek és kórisme
A hasban felgyűlő kismennyiségű folyadék rendszerint nem okoz panaszokat, de nagyobb mennyiség hasi feszülést (disztenziót) és kellemetlenségérzést válthat ki. A püffedt has gyomorra gyakorolt nyomása étvágytalansághoz, a tüdőre gyakorolt nyomása fulladáshoz vezethet. Mikor az orvos megkopogtatja a hasat, a folyadék tompa hangot ad. Ha a hasban nagy mennyiségű folyadék található, a has feszes, és a köldök ellapul, sőt akár ki is emelkedik. Az aszciteszes betegek némelyikében a bokák is megduzzadnak a felgyülemlő folyadéktól (ödémától).
Ha az aszcitesz megléte vagy oka nem egyértelmű, ultrahangvizsgálat végezhető. Emellett az aszciteszfolyadékból kis minta is vehető úgy, hogy egy tűt szúrnak keresztül a hasfalon; az eljárást diagnosztikus paracentézisnek hívják. A folyadék laboratóriumi elemzése segít tisztázni az okot.

Kezelés
Az aszcitesz alapvető kezelése az ágynyugalom és a sószegény diéta, általában a húgyhajtónak (diuretikumnak) nevezett gyógyszerekkel kombinálva, amik a vesét több víz kiválasztására késztetik. Ha az aszcitesz megnehezíti a légzést vagy a táplálkozást, a folyadék tűn keresztül is eltávolítható. Ezt az eljárást terápiás paracentézisnek hívják. A folyadék általában újra felgyülemlik, hacsak nem szed a beteg folyamatosan diuretikumot is. Minthogy a vérből rendszerint nagy mennyiségű albumin (a plazmában található fontos fehérje) távozik a hasi folyadékba, az infúzióban pótolható.
Az aszciteszes folyadékban időnként minden nyilvánvaló ok nélkül kialakul a spontán bakteriális hashártyagyulladásnak nevezett fertőzés, főleg az alkoholos cirrózisban szenvedő betegekben. Kezelés nélkül a fertőzés végzetes lehet. A túlélés a korai erőteljes antibiotikumkezeléstől függ.
A megjelenített alfejezetet tartalmazó fejezet és további alfejezetei:

135. FEJEZET A májbetegség klinikai megnyilvánulásai
Sárgaság »
Epepangás »
Májmegnagyobbodás »
Magas vérnyomás a májkapuvénában »
Hasvízkór
Máj eredetű agyi működészavar »
Májelégtelenség »
A CITROMFŰ

Melissa officinalis
(Lemon Balm)

"A nyugalom gyógynövénye"
A citromfüvet a nép mézfűnek, méhfűnek, citromszagú melisszának, orvosi citromfűnek, igaz nádrafűnek, macskaméznek is hívja.
A citromfű sok más gyógynövénnyel együtt (pl. menta és kakukkfű) az ajakosvirágúak családjába (Laminaceae = Labiatae) tartozik, kellemes, citromra emlékeztető illatú, fehér virágú, évelő növény. Vadon csak szórványosan fordul elő, de kertekben sokfelé megtalálható.
A gyógyszerészek az orvosságként használt leveleket Melissae folium-nak nevezik. Őshazája Elő-Ázsia, ahonnan a Benedek-rendi szerzetesek hozták az Alpokon át nyugat-európai kolostorkertjeikbe. Nagy Károly császár ennek a termesztését is rendeletileg írta elő (Capitulare de vilis) 810 táján, alattvalói számára. A parasztudvarokon még ma is fellelhetjük mint gyógy- és fűszernövényt. Az ültetvényeken kívül, szabadon a citromfű Európában nemigen található meg. A gyógyászatilag használt citromfűlevél ültetvényekről származik. A spanyol citromfű tartalmazza a legtöbb illóolajat. Az erősen szétágazó citromfűcserje 30-70 cm magasra nő, levelei keresztben átellenesen állnak, nyelük kb. 2 cm hosszú, virágai álörvökben állnak, kicsinyek, pártájuk fehér. Hajtásait (Melissae herba) és levelét (Melissae folium) érdemes szedni, a leveleket virágzása kezdetén, amely július-augusztusra esik. A citromfű leveleinek hatóanyagai az illóolajok (citronellál, citrál), cseranyagok, flavonoidok, kávésav.

A népi gyógyászat a citromfüvet szinte minden betegségre használja. Rossz közérzet esetén, gyomor- és bélpanaszoknál, epe- vagy májbántalmaknál, szívpanaszoknál, menstruáció alatt, és megfázásnál is segít a citromfű. Idegesség, álmatlanság ellen is jó. Kedveltsége miatt a citromfüvet 1988-ban az év gyógynövényének választották. A tudomány is elismeri a citromfű különös hatásosságát. Nyugtató, görcsoldó, epehajtó, étvágyjavító és szélhajtó hatása bizonyított. Ehhez jön még a citromfű illóolaja, ami baktérium-, vírus-, sőt gombaölő hatású. A hivatalos orvoslás a citromfű alkalmazását a következő területeken javallja: idegrendszeri alapú alvászavarok, gyomor- és bélpanaszok, valamint étvágytalanság. Külsőleg a Herpes simplex helyi kezelésére alkalmas. A citromfűből vírusölő tulajdonsága miatt krémet is készítenek, mely jól alkalmazható ajakherpesz esetén.
Egyéni adottság kérdése, hogy a stressz fizikai jelzései a test mely részéről érkeznek hozzánk. Mindenesetre meglehetősen gyakori, hogy a gyomor, az emésztőrendszer sínyli meg legelőszőr túlhajszolt életmódunkat. Ilyenkor a gyomortájéki szorító érzést, az esetenkénti görcsös fájdalmakat jól oldja a citromfűből készített tea, mely egyben az étvágyat is serkenti. Levelei jól kombinálhatók más növényekkel, és az sem mellékes, hogy kellemes illatot és ízt kölcsönöz a belőle készített italoknak.
Ideggyengeségi, idegi eredetű alvászavarok estében végezzünk citromfűkúrát, esténként, de akár reggel is, fogyasszuk langyos állapotban, mézzel édesítve. Hatására kipihenten ébredünk, az egész napunk nyugodt és kiegyensúlyozott lesz, ilyenkor még a reggeli feketekávét is elhagyhatjuk. A növény leveleiből készült tea a diákoknak is segítője lehet, hiszen hatásosan oldja a vizsgadrukkot. Különböző teakeverékek alkotórészeként kitűnő szer frontérzékenység és fejfájás esetében is.
Szapora szívverés, a feszült idegállapot és a félelemérzés jellegzetes tünetei a stresszel teli életmódnak. Ebben az esetben a citromfű illóolajából készíthetünk masszázsolajat mellkasunkra, vagy egész testünkre. A teához hasonlóan lelkiállapotunkra hat pozitívan, ha aromalámpában 4-5 cseppjét párologtatjuk. Külső alkalmazásainak felsorolásából semmiképpen nem hagyhatjuk ki a fürdő hatásosságának hangsúlyozását. Az anyukák egészen biztosan ismerik a kisgyermekek fáradtságának azt a fázisát, amikor a pici szinte mozgáskényszerben szenved; nos, a citromfűfürdő ebben az esetben is meghozza a kívánt hatást.

Hogyan használjuk?
Tea: 1 csésze forró vízbe helyezzünk 3 teáskanálnyi citromfű-levelet, majd 10 perc állás után szűrjük le. Naponta 3 csészével (többször 1-1 csészével) fogyasszunk 4-6 héten át. Ideges állapotban, depresszió esetén igyuk.
Fürdő: 1 l vízben forraljunk fel 10 evőkanál citromfüvet, majd 10 perc múlva szűrjük le. A főzetet öntsük a fürdővízhez, és vegyünk benne 10-20 perces fürdőt.
Tinktúra: Öntsünk 100 ml vodkát 4 teáskanálnyi citromfűre, és hagyjuk állni két hétig meleg helyen, majd szűrjük le. Sötét, légmentesen záródó üvegben tároljuk. Fejfájás esetén dörzsöljük be a halántékot a tinktúrával, de herpesz esetén, illetve depresszió oldására is alkalmazható.
Illóolaj: Övsömört is gyógyíthatunk vele; egy teáskanálnyi olívaolajhoz adjunk 5 csepp illóolajat, és masszírozzuk be a kívánt bőrfelületet. Feszültségoldásra is kiváló.
Fűszerként: Halak, szárnyasok, saláták, desszertek ízesítésére kiváló.
Alkalmazás:

Hatása :
Görcsoldó , izzasztó , baktériumellenes , felfúvódásszűntető , szíverősítő , vérnyomáscsökkentő , máj-és epeműködést segítő , nyugtató , erősítő , idegerősítő , szélhajtó , üdítő , élesztő , gyomorra , szívre , agyra , anyaméhre való hatással , szemerősítő , vizeletkiválasztást fokozó , tisztítja a látást , serkenti az emésztést, vérzéscsillapító, sebgyógyító, gyulladásgátló, fertőtlenítő, enyhe érzéstelenítő, antivirális, menstruációt elősegítő

Javallatok :
Allergia , asztma , gyomor- és bélbántalmak , migrén, álmatlanság , idegesség , szorongás, vérszegénység , időjárás változásra való érzékenység , ideges szívpanaszok , máj-és epebántalmak , sápadtság , hypochondria , ideges hányási inger , ideges görcsök , ideges fej- , fog- , fülfájás , bélgyulladás , búskomorság , reuma , érelmeszesedés , haspuffadás , menstruációs zavar , neuraszténia , sápkór , szédülés , szélrekedés (meteorismus) , szívszorulás , tejcsomó gyulladás , undor , émelygés, magas vérnyomás, stressz, gyomorrontás, mumpsz, herpesz, vírusos megbetegedések

Külsőleges alkalmazás :
Rovarcsípés , sömör , daganat , zúzódás , reuma , seb

Pszichés és lelki hatás :
Túlingereltség , stressz , migrén , depresszió ellen . Kiegyensúlyozottá , élénkké tesz , melengeti a szívet , derűt , nyugalmat hoz.

CITROMFŰ A WIKIPEDIÁN

citromfu.lap.hu/

CITROMFŰ TEREBESS

GANODERMA (RESHI)

http://ganoderma-dxn.5mp.eu/web.php?a=ganoderma-dxn&o=PmYOOjIZCB

Megszüntetheti a rákos hasvízkórt, fokozza az étvágyat

A galagonya: http://wudangshanhu.5mp.eu/web.php?a=wudangshanhu&o=z8fNVgk5eN

Hatása :
Növeli a szív vérellátását, csökkenti a vérnyomást, vizelethajtó, serkenti a szívműködést, tágítja a koszorúereket, tüdőgyulladásban szívserkentő, szünteti a szorongást, szívdobogást, szabálytalan szívműködést, rövid légzést, ideges görcsöket

5. habveros 2010. 05. 05. 8:40:15
Rákbetegek fóruma
Szia Bakita!
Figyeld:

Gyermekláncfű
Taraxacum officinale
A gyermekláncfű (más néven pitypang) a világ nagy részén vadon burján¬zik, de Európa egyes vidékein gyógyászati célokból külön termesztik. A cikóriával rokon növény 30 cm magasra is megnőhet; lándzsás levelei fényesek, szőrtelenek és osztottak vagy szeldeltek. Egyetlen, sárga virág¬zata az idény nagy része alatt virágzik, hajnalban kinyílik, naplementekor és nyirkos időben bezáródik (népi megfigyelések szerint a pitypangvirág bezáródása jelzi az eső közeledtét). Miután a virágzat elnyílt, a növény magvaiból labdacsot formál, amelyet a szél (vagy a játékos kedvű gyere¬kek) széthordanak. Virágzás előtt gyűjtjük a levelét, ősszel vagy tavasszal a gyökerét, a virágzás idején a szárát. A gyermekláncfűből készült táplálék-kiegészítők álta¬lában vagy a növény édes gyökértörzsét és karógyökerét tartalmazzák, vagy a leveleit, habár az egész növény, virágzatával együtt értékes és gyógyhatású. Az egyik legszívósabb és legszaporább gyomnövényként ismert gyermekláncfű levelei és gyökerei vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok; hatóanyagait főleg emésztési problémákra és máj-bántalmakra alkalmazzák.
Általánosan javallt:
• a gyökér erősíti a májműködést: hasznos a májgyulladás és a sárgaság kezelésére
• a gyökér elősegíti az emésztést azáltal, hogy az epe termelését és kiválasztását serkenti: az epekő kialakulásának megakadályozására
• a gyökér csökkenti az endometriosis tüneteit és a havi vérzést megelőző emlőfájdalmat
• a levél vízhajtó hatású: a retenció csökkentésére
A népi gyógyászok régóta ajánlják a gyermekláncfű gyökerét a máj és az emésztési rendszer panaszaira, a levelét pedig a vízretenció csökkenté¬sére. A gyermekláncfű különböző hatóanyagai a máj és a vesék működé¬sét szabályozzák, ezért a növény számos olyan betegség kezelésére alkal¬mas, amikor a szervezetből különféle méreganyagokat kell eltávolítani.
Két kiemelkedő tulajdonságával tűnik ki a gyógynövények közül:
• segít epebántalmak és
• májbetegségek gyógyításában.
A gyermekláncfű májra gyakorolt jótékony hatásának vizsgálata kapcsán kimutatták, hogy a gyógynövény fokozza az epe ter¬melődését és kiválasztását a májban és az epehólyagból való ürülését. Ezáltal olyan betegségekre jó, mint az epekő, a sárgaság vagy a májgyul¬ladás. A levél erős vizelethajtó hatását magas káliumtartalmának tulaj¬donítják. A friss szárak fájdalommentesen oldják az epekövet, szabályozzák a máj és epe működését. - Az ásványi sók mellett a pongyola pitypang fontos gyógy- és építőanyagokat tartalmaz, amelyek az anyagcsere-betegségek gyógyításában igen fonto¬sak. Vértisztító hatása folytán köszvény és reuma esetén is segít, elmulasztja a nyirok-cso¬móduzzanatokat, ha az ember a friss szárral 3-4 hetes kúrát végez. Sárgaság és lépbántalom ellen szintén eredményesen alkalmazható. A szárat virágostul mossuk meg, csak akkor távolítjuk el a virágfejet és lassan szétrágjuk. A szárat kezdetben egy kicsit keserűnek érezzük, de ropogós és nedvdús, és olyan ízű, mint az endívia saláta. Az állandóan betegeskedő embereknek, akik levertnek és fáradtnak érzik magukat, ajánlatos kéthetes kúrát csinálniuk a gyermekláncfű szárával. EI fognak csodálkozni, micsoda nagyszerű a hatása.
Gyökere: A pitypang gyökere, nyersen fogyasztva, de szárítva is, teának, vértisztító, emésztést elősegítő, izzasztó és vizelethajtó, valamint élénkítő hatású. Véghígító hatása miatt sűrűvérűség ellen kitűnő. A gyermekláncfüvet néha egyéb májerősítő gyógyfüvekkel táp¬lálék-kiegészítőkkel keverik - például máriatövissel, fekete retekkel, vére¬hulló fecskefűvel, céklalevéllel, hópehelyvirágfa kérgével, inozittal, metioninnal vagy kolinnal. A gyermekláncfű gyökere - egyéb májerősítő anyagokkal együtt - ja¬vítja a májműködést, és hatékony lehet a magas ösztrogénszint tünetei ellen, mint például az endometriosis vagy a havi cikluskor jelentkező em¬lőfájdalom ellen.
Kiszerelés:
• kapszula-tabletta
• szárított vagy friss gyökér és levél teakeverék
• folyadék
• tinktúra
Felhasználási módok:
• Tabletta-kapszula: Májműködés erősítésére, májgyulladásra, epekőre vagy méhnyálka¬hártya-gyulladásra ( endometriosis): szedjen 500 mg szárított, porrá zúzott gyermekláncfűgyökér-kivonatot, naponta kétszer. A friss gyermekláncfű levét vagy kivonatát víz¬zel igya, a gyökérkivonatot tartalmazó kapszulákat és tablettákat ajánlott étkezés közben, de bármikor beveheti.
• Tea: Székrekedésre: igyon egy csésze gyermekláncfűgyökér-teát, naponta három¬szor. Víz¬hajtóként: igyon egy csésze gyermekláncfűlevél-teát, naponta háromszor.
• Teakészítés:1 púpozott teáskanál pitypang-gyökeret éjszakára 1/4 liter hideg vízben beáztatunk, másnap felforraljuk és leszűrjük. Ezt a mennyiséget reggeli előtt és után fél órával kortyonként fogyasztjuk el. A gyermekláncfű egészséges és tápláló étel vagy ital. Mind a levele, mind a virágzata ízletes párolva (párolja úgy, mint a spenótot), kellemes, kesernyés levele pikáns ízt kölcsönöz a salátának is.
• Salátának: friss, nyers gyökerekből és levelekből Szára: napi 5-10 alaposan megmosott nyers szárat jól megrágva elfogyasztunk.
• Gyökere: A pitypang gyökere, nyersen fogyasztva, de szárítva is, teának, vértisztító, emésztést elősegítő, izzasztó és vizelethajtó, valamint élénkítő hatású. Véghígító hatása miatt sűrűvérűség ellen kitűnő.
A növénynek nincs ismert káros mellékhatása, ezért terhes vagy szoptató nők is bátran fogyaszthatják.
Figyelmeztetés!
Ne szedjen gyermekláncfüvet


6. habveros 2010. 03. 20. 8:40:35
Rákbetegek fóruma
Kedves Gabi!
Gond van!
"mégis külföldről hozzák Magyarországra és macskakaromként emlegetik"

Na innentől figyelj Gyuribácsival együtt:
RAGADÓS GALAJ

Ragadós galaj, kullancsfű, ragadáncs, valódi ragadányfű, szerelemfű ( Galium aparine ). Galajfélék ( Rubiaceae ). 50-120 cm.


Szára vagy lecsepült, vagy felkúszik más növényre, különösen cserjékre. Négyélű élei gyakran hártyásak. 6-9 levele örvben áll, keskeny, lándzsás, szálkahegyű: élük az erek, a levelek alsó lapján, valamint a szár éle kapaszkodó, horgas fogacskákkal sűrűn meg van rakva: ezekkel úgy kapaszkodik a növény az emberre, állatra, hogy darabokra szakadva, részei messze elhurcoltatnak. Így terjed a növény. Bogernyője hosszabb a levélnél, virága fehér: kocsánya a termés érésekor is egyenes. A termés is horgas sertékkel van megrakva. Terem cserjésekben, erdők és szántóföldek szélén, az egész országban.

Használata: Hajdan oldónak és vizelethajtónak tartották a friss fű kipréselt levét s a vízkórnál, mirigykeményedésnél, hólyagbajoknál mindig alkalmazták. Az erős főzetnek biztos a hatása.

Külsőleg: A fű levét az angol nép a legrégibb idő óta rák, bőrkiütés, és scrophulotikus daganatok ellen használja. A csecsbimbó repedését is gyógyítják a fű friss levével.


TEJOLTÓ GALAJ

Tejoltó galaj, szent Antal, szent Iván, szent János virága, kásafű, tejzsugorítófű, tejoltó szent Iván seprűje ( Galium verum ). Galajfélék ( Rubiaceae ) 10-100 cm.
Töve terjedő. Szára hengeres, négy kiálló érrel:, rendesen aprón szőrös. Levelei 8-12 -vel örvösek, körülbelül 2 mm. szélesek, egy erűek, fonákukon bársonyosak és szálkahegyűek. Bugája nagy. Pártája citrom,- vagy aranysárga:, sallangjai lekerekítettek, szálkahegyűek. Terméskocsányai rendszerint vízszintesen állanak. Termése kopasz. Terem mezőkön, kaszálókon, utak szélén, az egész országban. A növény szárításkor rendesen megfeketedik:, virága mézillatú.
Használata: Nem hiába nevezik tejoltó-fűnek, mert a vajkészítésnél már régóta mint tejválasztó sav szerepel. A fű főzete belsőleg görcsös fájdalmaknál, nyavalyatörésnél, hisztérikus és csúzos bajoknál van használatban. Véres vizeletet és vérfolyást is elállít a nyers fűnek frissen sajtolt leve.
Külsőleg: a szárított növény pora, ha az orrba felszívjuk, orrvérzést állít el. Az úgynevezett szent Antal tüzet ( orbánc ) e virág porával hintik be, hogy hamarabb eloszlassák.
Időjósnak tartják a füvet, mert eső előtt erős illatot áraszt.

Közönséges galaj (Galium)

Apró virágai sárgásfehérek, illatuk enyhén mézre emlékeztető. Cserjésekben és utak mentén, hegyi réteken lelhető fel nagyon gyakran. Virágzáskor inkább fekszik, mint áll. A frissen szedett gyógynövény hatóereje lényegesen nagyobb, és súlyosabb betegségek esetén feltétlenül frissen kell alkalmazni. Télen is lehet friss fehér galajhajtásokat találni hómentes helyeken a száraz fű alatt.
Teája tisztítja a vesét, a májat, a hasnyálmirigyet és a lépet. Akinek a nyirok mirigyrendszere beteg, naponta igyon ilyen teát. Használ sápkór, vízkór és oldalszúrás ellen is. Ez a tea külsőleg alkalmazva rendkívül gyorsan gyógyít bőrbetegségeket, sebeket, furunkulusokat, és mitesszereket. A meleg lemosások megszüntetik az arcbőr petyhüdtségét.
Pajzsmirigybetegség ellen galajkúrát kell alkalmazni. A galajt le kell forrázni, és naponta többször melegen jó alaposan kell vele gargalizálni. Ez segít hangszalagbénulás esetén is.
Rákszerű fekélyek kezelése esetén szintén lehetséges gyógyulás. Ilyenkor eredménnyel jár a galaj friss levével és a körömvirág-kenőccsel történő kezelés. A körömvirágból, csalánból és cickafarkból készített vértisztító tea egyidejű használata feltétlenül javallt.

Teakészítés: 1 púpozott teáskanál galajt adunk 1/4 liter vízhez, forrázzuk, rövid ideig állni hagyjuk.

Friss lé: a frissen szedett galajt alaposan megmossuk és vizesen kifacsarjuk gyömölcs-centrifugával.

Kenőcskészítés: a friss levet szobahőmérsékleten tartott vajjal elkeverjük és az így nyert kenőcsöt hűtőszekrényben tároljuk.


A Macskakarom bebizonyította, hogy erélyesen fel tud lépni a betegségek ellen. Tudományos körökben úgy bukkant fel, mint a "botanikus kincs".
Az amazonasi indiánok sokféle és érdekes módon alkalmazzák a Macskakarmot. A leveleit fejfájás ellen használják. Hideg és meleg főzeteket vagy teákat készítenek az influenza és ehhez hasonló fertőzések ellen, és lázcsillapító fürdőben is helyet kap a növény. Gargarizáló folyadékként is rendszeresen használják. A főzött, aprított kérgét a kötések alá helyezik. A kúszónövényt gyakran feldarabolják kemény fából készült mozsártörőkkel, majd órákon át ázni hagyják. Olykor a szárított leveleket, kérget elszívják, vagy felszippantják.
A Macskakarmot eredetileg ízületi gyulladás, gyomorhurut, ellen alkalmazták. Jelenleg több betegség enyhítésében is szerepet játszhat. Ilyenek a: vírusos és gyulladásos megbetegedések, számos bél- és gyomor rendellenesség, ízületi gyulladások, Crohn-kór, fekélyek, gasztritisz, paraziták, divertikulózis, köhögés, a ráknak különböző fajtái, bélérzékenység szindróma, herpesz, allergiák, farkasbőr, cukorbetegség, PMS, hypoglycemia, bursitis vagy a reuma. Jelenleg az európai kutatások a növénynek leginkább azokat a részeit igyekeznek elkülöníteni, amik képesek kezelni az AIDS-et és a rákot.


2002. július 10.-én Kecskeméten az Onkoradiológiai Központban megalakult a "Természetes eredetű készítmények szerepe az onkológiában" nevű munkacsoport, mely célul tűzte ki klinikai vizsgálatok szervezését ezen termékek (közöttük a macskakarom) helyének, szerepének tisztázására az onkológiai betegségben szenvedőknél. Kis számú betegek klinikai megfigyelése során azt tapasztalták, hogy a macskakarom TOA mentes formája jól tolerálható, a betegek állapota javult, fájdalomcsökkenést, néhány betegnél pedig a betegség progressziójának lassulását észlelték. Ennek ismeretében kezdődhettek meg a klinikai kutatások. A teljes körű, tudományosan dokumentált klinikai eredmények még váratnak magukra.
A macskakarom természetesen nemzetközi kutatások tárgyát is képezi, melynek során a szer egyéb hatásait is vizsgálták. Ennek során bebizonyosodott, hogy a macskakarom:
Nagyobb adagban használva esetleg fokozhatja a vetélés veszélyét, terhesség idején tehát nem szabad használni.
Érzékenyebb gyomrúaknál irritálhatja a gyomornyálkahártyát, ami gyomorfájást válthat ki; fekélyesek vagy arra hajlamosak inkább ne szedjék. Mint minden növény, ez is válthat ki allergiát az arra hajlamosaknál, ezért náluk feltétlen érdemes a használat megkezdése előtt nagyon kis adaggal próbát tenni.
A macskakarom szedése mellett nem tanácsos más, az orvos által előírt gyógyszerek használatát abbahagyni, orvosi konzultáció nélkül alkalmazni. Nem helyettesíti sem az orvosi kontrollt, sem az orvosi kezelést.
Áldásos hatásai mellett fontos megemlíteni , hogy a növényt az amazonasi őserdőkben az ökológiai szempontokat messzemenően figyelembe véve termesztik, s a cserjét termelő ashaninka indiánok is részesednek a piacra kerülő termékek nyereségéből. Ez az állandó jövedelemforrás biztos megélhetést jelent számukra, s így nem kényszerülnek arra, hogy más növények termesztése érdekében kivágják a Föld oxigénháztartásában rendkívül fontos szerepet betöltő esőerdő fáita fehérvérsejtek aktivitását, az ellenanyagok termelődését, az idegen sejtek és kórokozók eltávolítását.
• Csökkenti a vírusok, baktériumok és egyéb mikroorganizmusok elszaporodását.
• Csillapítja a gyulladásokat, elősegíti az ödémák gyorsabb megszűnését, enyhíti a fájdalmat.
• Említésre köszönhetően segíti a szervezet regenerálódását.
• Csökkenti a trombózis kialakulásának esélyét, javítja a kis erekben a keringést.
• Csökkenti a bor akut és krónikus gyulladásait.
.Arra az egyszerü tényre utalnék,hogy a két növény NEMAZONOS FÖLGRÉSZEN terem!Arrol nem vitáznék,hogy vannak azonos hatásaik,sőt,azt tartják,hogy ki hol él az ottani flóra a gyógyszere.(milyen igaz,senki se él kémiai laborban)

"Az egyik ismerősöm utánanéz Erdélyben, ha sikerül valami szólok. Segesváron bejárt mindent, nem talált, csak ganoderma lucidum (pecsétviaszgomba) gombából készült kapszulát és tafedim teát."
Tessék mondani miért kell a csatatárre menni,itt vannak a keresett cikkek,még házhoz is szállítják:

GANODERMA :
http://max-immun.eu/hu/news?from=17

http://megafood.drtihanyi.hu/ganoderma-lucidum-new68/

http://www.vitaminfarm.hu/hu/component/content/article/33.html

TAFEDIM:

http://www.bioszallito.hu/Tafedim-gyogytea-filteres?termek-9001

Ezt egyébként szinte mindenütt megkapod,gyógyszertár,gyógynövény bolt,,sőt láttam drogériában is.

Ezzel 2 dolgot szerettem volna:
kb 15-20 percembe került ennyit összeszednem
->GOOGLE
A másik,nem minden olyan,mint aminek mondják,tessék kicsit hitetlennek IS lenni.
Szia,Bandi7. Cinci 2009. 02. 25. 1:20:42
Rákbetegek fóruma
Kedves Zsoka es mindenki!

Orulok, hogy megtalaltad a Sutherlandiat, en mar tobb hete fogyasztom. Szerintem nagyon jo, sokkal jobb a kozerzetem, kevesbe vagyok faradt. De elsosorban gratulalok a jo leleteidhez. Ha jol ertem, eltunt a daganatod? Orulok, hogy volt merszed visszautasitani a kemot! Ha elfogadtad volna...

Egy uj nyelvi eszkozrol is szeretnek irni, a Google forditorol, ami immaron magyarul is "ert". Pl. az elozmenyben szereplo Wintergreen noveny leirasa, amely angolul igy hangzik:

Wintergreen is a low-growing evergreen shrub native to
North America. During the time of the American
Revolution, American patriots boycotted British tea and
used Wintergreen tea as a substitute. North American
tribes used Wintergreen for a variety of conditions
including kidney problems, paralysis, rheumatism,
arthritis, fevers, asthma, muscle aches, inflammation,
wounds, rashes, toothaches, headaches and sore throats.
In the 1800s, a pharmacologist discovered that the oil
from Wintergreen leaves had aspirin-like pain relief
properties. Wintergreen has astringent, stimulant,
anti-inflammatory, antiseptic, analgesic, and diuretic
properties.

Ezt bemasolva a forditoba, ez jon ki:

Wintergreen egy alacsony növésű őshonos örökzöld cserje
Észak-Amerikában. Idő alatt az amerikai
Forradalom, az amerikai hazafiak boycotted brit és tea
használt Wintergreen tea egy helyettesítheti. Észak-amerikai
törzsek Wintergreen használni a különböző feltételek
beleértve veseproblémák, bénulás, reuma,
arthritis, lázak, asztma, izomfájdalmak, gyulladások,
sebek, kiütések, toothaches, fejfájás és fájó torok.
A 1800-as évek, a gyógyszerész felfedezte, hogy az olaj
A Wintergreen hagyja el az aszpirin-szerű fájdalomcsillapítás
tulajdonságait. Wintergreen a sszehz, serkentő,
gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, fájdalomcsillapító és vizelethajtó
tulajdonságait.

Nem tokeletes, de egesz jol ertheto.

A fordito linkje:
http://www.google.hu/language_tools?hl=hu

De a legkonnyebben ugy erheto el, h ramentek a googgle.hu-ra, es jobb oldalt raklikkeltek a Nyelvi eszközök linkre. Jo probalkozast!


8. Emese 2009. 02. 19. 23:00:35
Rákbetegek fóruma
Kedves Mamma!
Jól tetted, hogy a korpafüvet zsurlóra cserélted.
Ha elfogadod a tanácsom, akkor kibővíted a gyógytea terápiát körömvirággal, gyermekláncfűvel és citromfűvel. A zsurlófű mint ismeretes, elsősorban flavonoidokban és ásványanyagokban /nagyrészt kovasav és káliumsók/ gazdag.A flavonoidok a káliummal és a kovasavval együtt fokozzák a vizeletkiválasztást. A kovasav sok sziliciumot tartalmaz, amely az emberi szervezet számára eszenciális /létfontosságú/ nyomelem. A körömvirág hatóanyagai: Szaponinok melyek elfolyósítják a nyálkahártyán letapadt nyákot. ezenkivül antibiotikus /csíraölő/ és immunerősítő hatást is kifejtenek.
Glikozidok, csoportjuk nagy, a hatásspektrumuk is széles és külömböző. Minden glikozidban közös, hogy hidrolízis során /víz vagy enzimek hatására/ kettéhasadnak.
Illóolajok: Mindegyikükben közös, hogy gyulladáscsökkentők, vizelethajtók és görcsoldók, valamint erősítő /tonizáló/ hatást gyakorolnak a gyomor-bélrendszerre, a májra és az epehólyagra.
Keserűanyagok: Az illóolajakkal együtt gyakorolnak jótékony hatást. Ezenkivül fertőtlenítő /antiszeptikus/ serkentőként hatnak a belekre, májra, epére.
Nyálkaanyagok: Olyan szénhidráttartalmú anyagok, amelyek erős duzzadóképességgel és nyákosítóhatással rendelkeznek, ezáltal csökkentik a gyulladt nyálkahártyák irritációját.
Karotinoidok: Csoportjába tartozó likopin-sárga növényi festékanyag, jelentős antoxidáns.
Gyógyhatása: Gyulladásgátló hatású. Erősítik a szervezet védekező rendszerét.
Gyermekláncfűlevél:
Hatóanyagai:Elsősorban keserűanyagokat, szterolokat, /koleszterinszármazék hormonok, melyek a szervezet anyagcsere-folyamatinak irányításában vezsnek részt/ flavonoidokat, cseranyagokat, valamint káliumot, cinket és B-vitaminokat tartalmaz.
Gyógyhatása: A keserűanyagok serkentik az emésztést és az epe termelést. Ezenkívül gyulladáscsökkentő hatásúak. A kálium víztelehít, az összes hatóanyag pedig együttesen jótékony hatást gyakorol a kötőszövetekre.
Citromfű:
Hatóanyagai: Illóolajok, /citronelál és citrál/ ezenkívül kis mennyiségben tartalmaz cser-és keserű anyagokat.
Gyógyhatása:Görcsoldó, gátolja a kórokozó gombák és baktériumok szaporodását. A cseranyagok szíverősítő, gyulladáscsökkentő és antibiotikus hatást gyakorolnak. A keserűanyagok pedig étvágyserkentők.
A citromfű rendszeres fogyasztása csak úgy külön, nagyon jó idegességre, idegi eredetű szívpanaszokra, stressz okozta fejfájásra és étvágytalanság esetén is!!!
Most ha úgy döntesz, hogy alkalmazod, akkor együtt az egészet nyugodtan ihatja a férjed.
Fontos, hogy ne csak a tüdőt és a vesét, de a májat, gyomor és bélrendszert is támogassuk ilyen nagy betegség esetén!
Üdv. Jó éjszakát kívánok.
ui. Egyébként az én férjem is március végén megy CT-re, mellkas RTG-re, colonoscopiára, én is szorongok egy KISSÉ!


9. kia 2008. 07. 04. 8:35:22
Rákbetegek fóruma
Egy kis segítség mindenkinek.
Kicsit hosszúra sikerült, de hátha valakit érdekel.
alma pektinben leggazdagabb; Ca, P, Fe, Mg, Na, K, nyomelemek, cellulóz,A-, B1- és C-vitamin vér-, mirigy-, vesetisztító, segíti az anyagcserét, depressziót old, vércukorszint csökkent, koleszteri csökkentő, izületi gyulladá csökkentő
áfonya magas K tartalom; Ca, Fe, Mg, Mn, S, P, anticián, C-, B1-, A vitamin, alma-és citromsav máj-, vesetisztító, vérnyomást csökkent, szív-érrendszer, bőrbetegségek, antioxidáns, fog, vizelethajtó, baktériumölő, látószervekre hat, vesekőre hat, bélhurut
brokkoli kitűnő C-vitamin-, folsav- és ß-karotin-forrás; indolszármazékok, niacin, pantoténsav, E-, B1- és B2-vitamin tápanyagtartalmának köszönhetően joggal foglal helyet a rákprevenciós étrendben
bodza rutént, illóolaj, C, C2 és A vitamit, cukor, cseranyag, nyomelemek, izzasztó glikozid, nyálka, flavonoidok reumás bántalmak, vizelethajtó, enyhe húgyhólyag és vesetisztító, láz esetén, vértisztító, antioxidáns
cékla Ca, P, K, Mg, Fe, Cu, S, I, Br,Li , Sr, Si, Na, Mn, betanin (színanyag), pektin, folsav, kolin, C-, B1-, B2-, B6-vitamin nehézfémek hatását gátolja, növekedést elősegíti, nemi mirigyekre hat, vérnyomáscsökkentő, szív-érrendszer, belek, vese, máj működése, fejfájás, letargia, tumor ellenes, immunerősítő, pattanások, korpásodás ellen
cseresznye K, Ca, P, Na, A, B, és C-vitamin reuma, hormon elégtelenség, köszvény, pattanás ellen, vértisztító
csicsóka glükóz, fruktóz, oligoszacharid, K, Ca, Mg, P, Fe, Mn, Zn, Cr, Szi, szerves sav, A-, B1-, B2-, B3-vitamin, inulin vérnyomáscsökkentő, alacsony vércukorszint esetén, izommunka, krónikus fáradtság ellen, immunstimuláló, rákellenes, prebiotikum hasznos bélflóra fejlődését segíti
csipkebogyó C-, B1-, B2-, K-, E-vitamin, ásványi anyagok és nyomelemek, flavonoidok, karotinoidok, alma-és citromsav immunerősítő, mellékvese-, májműködés serkentő, vesekő, hasmenés ellen, vese-hólyag bajok, vízhajtó, epe
fehér káposzta Nagy mennyiségben tartalmaz K-t; K, I, Ca, P, Fe, Cl, Na, nagy mennyiségű A-, B- , C- és U vitamin koleszterincsökkentő, tisztító, bőrbetegségekre, feloldja a mérget, májbetegségeknél, bélflóra visszaállítása, rákellenes, cukor-, májbetegségekre ajánlott
feketeberkenye P-, C-vitamin, antocianin, proantocianidin, karotinoidok, pektin, oxikumarin, rutin, citrin, heszperidin méregtelenít, eltávolítja a radioaktív anyagokat, véd a szabadgyökök ellen, trombózis ellen, erőssítő, tonizáló, bőr öregedését gátolja, védi a vizelet kiválasztó rendszert
feketeribiszke nyomelemek, flavonoidok, illóolajok, cseranyagok, rutin, és B1-, B2-, B6-, C-, P-vitamin, Fe, Mn, Cu, K, Na, Ca, Fe kimossa az izolált fémeket, tisztító, csíraölő, köszvény, influenza ellen, rák ellen, reuma, szívre hat, migrén, vérszegénység, vízellátási zavarok, izületi kopás, epe-és gyomorsav képződését csökkenti
fokhagyma K, P, Ca, Na, Mg, Fe, tokoferol, tiamin, 100 kénntartalmú vegyület (pl: allicin, ajoén) értágító, vérnyomáscsökkentő, lassítja a szapora szívverést. szívinfarktus megelőző, antioxidáns, féregűző, koleszterincsökkentő, erősíti az immunrendszert
homoktövis C-, A-, P-, E-, F-vitamin, almasav, xantofilt, fizalin, olajsav, izolinolsav, mannit, palmitinsav, sztearinsav, karotinoid, proteinek, flavonoidok gyomor-és gyombélfekély ellen, gátolja a daganatnövekedést, védi a májat, száj-, hüvely-, végbél-, nyálkahártya-gyulladás ellen, fogínygyulladás, égési sérülések, fizikai és szellemi teljesítőképességre hat
kajszibarack rendkívül gazdag béta-karotinban, P, Mg , Fe, K, Cu, S, A-, C-vitamin rák ellen, érrendszeri betegségekre, vér ritkítását elősegíti, bőrre, hajra, körömre, májtisztító
kelkáposzta Ca, K, Mg, béta-karotin, A, B, E vitamin szabályozza vérnyomást, gyulladásra, májbetegség ellen, tisztító, rák ellen, személyiség kiegyensúlyozására, csonterősítő, allergia, immunrendszerre jótékonyan hat, önpusztító betegségekre
körte az átlagosnál nagyobb mennyiségű benne a boron; K, P, Ca, Na, karotin, tokoferol, niacin, biotin köhögés, bélhurut, belső vérzések ellen, reuma, gyomorhurot, gyulladásokra, légutak, csont-, izomerősítő
málna sok ásványi anyagot és C vitamint tartalmaz cukorbajra, vese-és hólyagbántalmak, meghűlés, könnyíti a gyerekszülést, vér körforgásának serkentése, menstruációs zavarok, vértisztító, vérnyomáscsökkentő
meggy A és C-vitamin, bioflavon, B vitaminok minden fajtája, Se, Ca, K, Mg máj-, vesék munkáját serkenti, hat a szívre, hormonelégtelenség kezelése, emésztőrendszerre hat, vírusölő, vízhajtó, köszvény ellen, szájbetegség, laza fogak esetén, légzési problémákra, antioxidáns
mustármag zsírsavakban gazdag, antioxidásnsok,fenol vegyületek (mirozináz), glükozinolát, tokoferol, izocionátok, vérkeringés serkentő, vérnyomáscsökkentő, vese-, vértisztító, bőrre, hajra, körömre, ideg és izomerősítő, látás
őszibarack sok benne a boron és a K, Mg, Se, ß-karotin, A és C-vitamin nemi hormon szintet emeli, rákellenes, máj-, szív-, tüdő-, vese-, húgyúti tisztító, székrekedés, vízhajtó, tisztító, gyenge idegzet és szabálytalan pulzust gyógyítja, öregedési reszketés ellen
paradicsom A-, C- és E- vitaminok, K, Ca, Na, magas savtartalom, antioxidánsok, lyvopene tartalma a legmagasabb méregtelenít, antioxidáns, rákellenes, emésztést serkentő, immunrendszer erősítő, gyulladáscsökkentő, szívre
paszternák nagy a C vitamin, fehérje- és ásványisó-tartalma bőrre, hajra, körömre, csonterősítő, tüdőbajra, gyulladásra, gyomor és emésztési bántalmakra, szél-, epehajtó
petrezselyem egyik legerősebb, legtartalmasabb zöldségfélénk, K, P, Na, Ca, niacin, tiamin, Fe, Mg, Cu, riboflavin, A-vitamin allergia, látásra, késlelteti a cukorbaj kialakulását, vízhajtó, menstruációs fájdalmara, tisztító, serkenti a májműködést, vérszaporító, étvágyra, bőrproblémák, foga, fogíny problémák, sebekre
paprika (piros és pritamin) K, P, Ca, B-karotin, bioflavonoidok, magas provitamin tartalom, kapsziacin serkenti az anyagcserét, koleszterincsökkentő, antioxidáns, vérkeringés szabályozó, rákellenes, semlegesíti a szabadgyököket, védi a hámszövetet, elősegíti a sebgyógyulást, frissítő, fájdalomcsillapító
sárgadinnye Ca, P, Fe, Na, K, Mg, Cu, Mn, Zn, Co, Cr, ß-karotin, A és C-vitamin, niacin, riboflavin, thiamin, folic sav bélgyulladás, immunerősítő, bőrbetegségek, gyulladás, erős menstruáció, bélhurut, belső vérzés, látás
sárgarépa nagy mennyiségű ß-karotin; Ca, K, P, Fe, Mg, Cr, Na, természetes savtartalom, A-, B-, C-, E-, G-, K- vitamin csont, fogazat, látás, optikai idegek, méregtelenít, bőrbetegségek, izületi gyulladás, gyulladáscsökkentő
spenót (paraj) ballasztanyagok, A-, E-, B1-, B2-, B6-, C-, K-vitamin, Fe, K, Ca, P, Mg, I, Na, fluor, niacin, lutein, karotinoidok vérzékenység, dagadt végteg, emésztés, krónikus fáradtság, magas vérnyomás, cukorbaj, vérszegénység
sütőtök igen gazdag karotinoidokban, C- és B-vitaminokban petefészek-, húgyhólyag-, prosztatagyulladás, fáradtság, vese-, máj-, bélbetegségek, allergia, csontritkulás
szeder nagy mennyiségben Fe, K, Ca, Mg, P, S, Cu, Mn, Zn, Boron, Ni, Se, Cr, szilikon, növényi esztrogén baktériumölő, daganat, magas vérnyomás, rákmegelőzés, vérszaporító, köszvény, csonterősítő, veseműködés
szilva rendkívül gazdag K-ban; P, Ca, Na, Mn, tiamin, riboflavin, niacin vértisztító, veseműködés, székrekedés, koleszterincsökkentő, húgyutak, rákmegelőző
torma fehérje, rostok, Cu, Zn, Mn, Ca, Mg, Na, mustárolaj, B-, C-vitamin, torma-peroxidáz béltisztító, emésztés serkentő, vízhajtó, izületi bántalmak, tüdő-, mellhártya-, mandula gyulladás, bélféreg űző, tisztító, antibiotikus, nyákoldó, keringésjavító, reuma, fejfájás, allergia, méregtelenítés
vörös szőlő gazdag antioxidáns hatású flavonoidokban; P, Ca, Na, tiamin, riboflavin, biotin, folsav herpesz, hormonelégtelenség, koleszterincsökkentő, krónikus fáradtság, rákellenes, érelmeszesedés, tisztító
zeller igen gazdag K-ban és Na-ban; Ca, P, Mg, Fe, I, Fluor, A-, B1-, B2-, B6, C-, E-, és K vitamin vizelethajtó, vérnyomáscsökkentő, antibakteriális, antiallergén, bőr, tüdőtisztító, reuma, emésztés serkentő


10. Melinda 2008. 01. 10. 9:55:49
Rákbetegek fóruma
Kedves Ági!

Ezt korábban már bemásoltam. Vértisztító, immunerősítő, máj regeneráló "szerek".

Amennyit csak bír, igyon, aki kemoterápiára jár. Ürítse a sok felhalmozódott vegyszert (nehezen távoznak, miután megtették azt, amire az orvosok esküsznek)!
Nem csak a cékla jó, gondolom tudod, de azért hátha mást is érdekel, amit találtam. Préselj neki, etesd vele ( a frissen préselt nedük a legjobbak, mert 30-40 perc után felbomlik sok-sok jótékony szer a levekből):

Alma: csökkenti a vérnyomást, a vérzsírokat és az érelmeszesedés ütemét, erősíti az immunrendszert és a keringést, tisztítja a beleket, csökkenti a fogínyvérzést.
Articsóka: általános erősítő, a máj méregtelenítését fokozza, lassítja az öregedési folyamatokat.
Banán: emésztést elősegítő, roboráló, erősítő, ajánlják gyomor-, bél problémák, bőr-, haj-, köröm-, szempanaszok javítása céljából is.
Barack: erősíti az immunrendszert, védi a sejteket, erősíti a kötőszöveteket, csökkenti a stressz kellemetlen hatásait, javítja az emésztést, vízhajtó.
Birsalma, birskörte: étvágyjavítás, gyomor-, bélpanasz, bőr, haj, köröm erősítése esetén.
Citrom: immunerősítő, jó meghűléses panaszok, torokfájás esetén, ajánlják bőrregenerálásra, továbbá köszvény, láz, hurut, májpanasz, székrekedés, vérszegénység kezelésekor.
Citromfű: idegvédő, ideges, ingerlékenységgel járó állapotban, szervi elváltozás nélküli, vegetatív funkciózavarban hatásos, erősíti az immunrendszert.
Csalán: vértisztító, reumában méregtelenítő böjtkúra hatásos kiegészítője, sok vasat tartalmaz.
Fekete ribizli: immunerősítő, bélmozgató, erősítő, frissítő, ajánlják köszvény, húgyúti panaszok, vizelet-visszatartás, meghűléses betegségek, gyengeség, sárgaság idején is.
Fokhagyma: normalizálja a vérzsír értéket, csökkenti a vérnyomást, hátráltatja az érelmeszesedést, antibiotikus hatású anyagokat tartalmaz és segít a bélflóra helyreállításában.
Grépfrút: jó vértisztító, emésztést segítő, szokás még bőrbetegségek, súlyfelesleg, láz, meghűlés, hurut, viszér tágulat, zúzódás esetén is használni, kiváló frissítő, roboráló, érvédő.
Kivi: élénkítő, frissítő, érdemes kipróbálni meghűlés, bélpanaszok kezelésére is, mert jó emésztésserkentő, étvágyjavító, immunerősítő.
Káposzta: gyomor-, bél rendszeri gyulladás, fekély jó gyógyszere, az ízületi gyulladást csökkenti.
Málna: vértisztító, roboráló, frissítő, étvágyjavító, bélmozgató, emésztésjavító.
Mandarin: láz, vérszegénység, aranyér, meghűlés, fogínysorvadás esetén, de jó hurutoldó, roboráló, vértisztító, immunerősítő, vizelethajtó, érvédő, frissítő.
Paprika: vízhajtó, magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, támogatja a szívet és a keringést.
Petrezselyem: vízhajtó, fokozza a mirigyek elválasztó funkcióját, javítja az emésztést és a gyomorműködést.
Pitypanglevél: erősíti a májműködést, fokozza az epekiválasztást és vértisztító.
Ribizli: lázcsillapító, tisztulást segítő, erősítő, bélmozgató, frissítő, roboráló.
Szamóca vagy földieper: vértisztító, étvágyjavító, üdítő, javasolják májproblémára és hólyag-, vesepanaszokra, jó koleszterincsökkentő, idegerősítő, frissítő.
Szeder: vérszegénység és hasmenés esetén, jó bélmozgató, frissítő, étvágygerjesztő, roboráló, immunerősítő.
Szilva: sejtvédő, optimalizálja a szénhidrát-anyagcserét, javítja az emésztést, erősíti a szívet és az immunrendszert.
Szőlő: javítja az emésztést, fokozza a vesék működését, csökkenti a menzesz előtti kellemetlen tüneteket, feszültségoldó, regeneráló, aktiválja a szénhidrát-anyagcserét.
Tök: aktiválja a vese és a húgyúti szervek működését, fokozza a vizelet kiválasztást, sok A-vitamint tartalmaz, ezért védi a bőrt és a nyálkahártyákat
Zsurló: kitűnő vértisztító, kiválasztást elősegítő
Almalé: megnyugtatja a gyomor-, bélnyálkahártyát, mérsékeli a hasmenést és pektintartalmának köszönhetően emésztéstámogató, salaktalanító. Csökkenti a koleszterinszintet, és mérsékeli az érelmeszesedést.
Uborkalé: gyulladáscsökkentő, vízhajtó, hólyag fertőtlenítő, gátolja a vesekőképződést, serkenti a salaktalanítást, magas szteroltartalma miatt csökkenti a koleszterinszintet.
Körtelé: mérsékeli az emésztőszervi gyulladást, tisztítja a béltraktust, vizelethajtó, csökkenti a húgysavszintet, és részt vesz a csontritkulás megelőzésében.

Üdv: Melinda


11. Mandi772 2007. 12. 03. 21:35:44
Rákbetegek fóruma
Sziasztok!

A magam módján szeretnék segíteni Nektek, bár valószínűleg az infok nagy része számotokra is ismert.

MÉREGTELENÍTÉS, TISZTÍTÓKÚRÁK


A méregtelenítés az emberi szervezet megtisztítása a számára szennyező, káros, ártalmas anyagoktól, gondolatoktól.
A májon, a vesén, a bőrön, a bélrendszeren és a tüdőn keresztül.
A szervezetben felhalmozódott salakanyagok, anyagcsere közti-, végtermékek, felesleges mikro és makroelemek, ill. a külvilágból bekerült mérgező anyagok kiválasztását elősegítő természetes módszerek.
Mérgező anyag lehet: szerves, szervetlen, műanyag
Szervezet káros folyamatai:
Erjedés, rothadás, stressz által okozott méreganyagok.

1./ Testi méregtelenítés:
Májon, vesén, bélrendszeren, bőrön és tüdőn keresztül különböző serkentő módszerekkel. Gyógyszerrel, gyógynövényekkel, homeopatikus szerekkel, ásványi anyagok segítségével, táplálék elvonás útján.
Méregtelenítő módszerek:
bőrön keresztül: szauna, száraz ledörzsölés, nap és légfürdőzés, pakolások, borogatások, izzasztókúrák, fürdők, sport, masszázsok.
gyomor-bélrendszeren keresztül: böjtkúrák, tehermentesítő napok, pancsakarma-eljárások, májméregtelenítés gyógynövényekkel, epehajtás, hasi pakolás, hasi kezelések, masszázsok, kolon-hidroterápia, masszázsok.
tüdőn keresztül: légzőgyakorlatok, légzésterápia, sport.
Tüdőn keresztül: légzőgyakorlatok, légzésterápia, sport
Vesén keresztül: bő folyadékbevitel, gyógyteák, fitoteterápiás készítmények


2./ Lelki méregtelenítés:
Káros, blokkoló gondolatok, lelki traumák feldolgozása pszichoterápiás, meditativ módszerekkel: böjt, ima, gyónás stb. kineziológia.

3./ Táplálkozás mint méregtelenítés:
Káposzta, alma, brokkoli, aszalt szilva: javítja bélműködést. Fokhagyma: virus, gomba és bacterium ölő hatás. Emésztést segíti: menta, kapor, köménymag, torma, fahéj, szegfűszeg. Hagyma: vérhígító, spárga vizelethajtó hatás.
Teák méregtelnítésre: bodza, csalán, kakukkfű
Étrend: Hay-féle választó diéta: szénhidrát és fehérje tartalmút külön esszük. Are Waerland-féle étrend: kruska+krumlilé+12pont. Gyümölcs kúrák: egyoldalú nem ajánlott. Buchinger-féle léböjt. Mayr-kúra: szikkadt zsemle, Breuss-féle vasskúra: abszolút fehérjementes.

4./ Egyéb eljárások: kolon-hidroterápia, izzasztókúrák, mozgásterápiák, tisztító légzőgyakorlatok, talpmasszázs, akupresszúra.

Indikáció:
Allergiák, ekcémák, anyagcserezvarok, reumatikus betegségek, immungyengeség, autimmunbetegségek. Minden krónikus betegség kezelésének az alapja a méregtelenítés.
Kontraindikáció: terhesség, súlyos cukorbetegség esetén orvos felügyelet.

Mayr-kúra

Franz Xavier Mayr 1875-1965. zsidó származású osztrák orvos fejlesztette ki. Figyelte az emberek hasformáját, tartását, ebből állapította meg: a helytelen táplálkozás következtében akut és krónikus gyulladás, renyheség, lép fel az emésztőrendszerünkben, ami különböző tartási rendellenességekhez vezet. Mayr szerint a helytelen táplálkozástól állandó gyulladásban lévő bélbolyhoknak szükségük van pihenésre, ezért használjunk teljes értékű zsömle helyett fehéret.
Mayr féle embertípusok:
- vigyáz állás (gyomor, máj, hasnyálmirigy krónikus zavara)
- nagydob állás (az előbbő továbbfejlődő változatasa)
- induló állás (a belek krónikus renyhesége, lehúzódnak az alsó hasba, jell. laza tartás, púpos hát, kidomborodó has)
- kacsa állás (főleg nőknél látható)
- laza állás (gyenge izomzatú bél, ezek megtelnek, ezért az alhas, a fenék és a hát kidomborodik)
- vetőember állás (az előző továbbfejlődő változata)

Intenzív diétás kúra. A táplálkozás következményeinek kutatása során speciális fizikális vizsgálati módszert alkotott, mellyel a has körül jól mérhető paraméterek eddig ismert lehetőségét fedezte fel. Segítségével a betegségmegőrző állapotok, különösen az emésztőrendszer működésének zavarait felismerhetők és differenciálhatók. A vizsgálat során speciálisan mérik a has nagyságát, a tartási eltéréseket, a bőrelváltozásokat, a köröm, a nyelv elváltozásait és a karcolásra létrejövő bőrreakciókat. A Diagnosztika elsajátítása gyakorlati oktatásban lehetséges.
Mottói: A halál a bélrendszerben lakozik! A bélrendszer az immunszisztéma bölcsője!
A Mayr-kúra célja: méregtelenítés, helyes táplálkozási technika elsajátítása, bélrendszer kímélése. Rágás fontossága, alacsony tápérték, tehermentesítit a bélrendszert, könnyen emészthető.
A kúra lényege: fehér zsemlét vékony hosszú szeletekre vágva 2-3 napig levegőn szárítunk, míg szikkadt lesz (3-4 zsemle/nap). A zsemlét napi 3-4 alkalommal esszük meg, alaposan megrágva, a falat után kevéskanálnyi forralt tejet (v. teát) kell szürcsölni. 2-3 nap után tejfölös túró, v. aludttej is mehet minden falat zsömle után. Napi 2-3 liter folyadék. Beöntés! Ez megy 3 hétig, majd 3 hetes enyhe kivezető diéta: ne együnk nyers táplálékot.
Reggelente hajtás céljából igyunk meg 2 dl vízből és 1 kávéskanál sóból készült oldatot.
Hozzá még: keserűsó, légzési gyakorlatok, meditáció és spáci bélmasszázs.
A kúra hosszú távú előnye, hogy a kitágult, renyhe gyomor hozzászokik a kisebb mennyiségekhez és összehúzódik.
A lassú rágás, ivás (szürcsölés) a gyomorban hamar kelti a telítettség érzését, ezért nincs szükségünk nagyobb mennyiségű táplálékra.


Breuss-féle „vaskúra”: ennek a kúrának a feltalálója egy osztrák természetgyógyász volt, s elmélete szerint ezzel az abszolút fehérjementes böjtkúrával, ha 42 napig kibírjuk, elpusztíthatjuk a rákot is.
Receptje: 1000 g cékla, 250 g sárgarépa, 250 g zeller, 30 g retek és esetleg egy alma. Ezt a mennyiséget kipréseljük, leszűrjük, s ez a napi adagunk, melyet napi 6-7 alkalomra felosztva szürcsölgetve iszunk. Hozzá 1,5 l méregtelenítő teát iszunk (zsálya, orbáncfű, melissza, menta – naponta másikat).
Ha nagyon éhesek vagyunk, gabonamüzlit lehet enni a levekhez kiskanalanként.
Csak egészséges, vasakaratú embereknek lehet ajánlani ez a kúrát fogyasztás, méregtelenítés céljára, de csak maximum 2-3 hétre. Itt még hozzátartozik a légzési gyakorlatok, a mozgás mellett egy speciális bőrbekenés (olajjal) bőrtisztítás céljára.
Mindkettő a méregtelenítő módszerek között: a szervezetben felhalmozott salakanyagok, anyagcsere közti- és végtermékek, felesleges mikro- és makroelemek, ill. a külvilágból bekerülő mérgező anyagok kiválasztását elősegítő természetes módszerek.


Buchinger-féle léböjtkúra:
Az előböjt: három napig tart. Az első napon nyers ételből 850 kcal-t fogyasztunk. A második nap 600 kcal-t, a harmadik napon 1 kg gyümölcsöt veszünk magunkhoz, hozzá glaubersót igyunk béltisztítás céljából.
Egy 60-90 kg-os embernek kb. 40 g glaubersó kell naponta 1 l langyos vízzel összekeverve. Alternatívaként ricinusolajat is használhatunk, v naponta 1-2 beöntést kamillateával. Napi 2-3 l folyadék elengedhetetlen.
A főböjt folyamata: (2-28 nap)
reggel 0,25l szűrt (főtt) paradicsom v. krumpli v. zellerlé plusz egy csipet só, délben 0,25 l főtt, meleg szűrt zöldséglé.
A léböjtkúra mellett naponta 2-3 l mennyiségben különböző méregtelenítő, vértisztító teát is kell inni (kamilla, köménymag, csipkebogyó, menta, ánizs). A reggeli gyümölcslé lehet: alma, ananász, maracuja, narancs is.
A déli zöldséglé lehet: sárgarépa, cékla, káposzta is. Idősebb emberek 1/8-1/4 l savanyú tejet és egy ek. napraforgóolajat egyenek hozzá naponta.
A böjt befejezése: az utolsó délben zöldséglé helyett almát együnk, este pedig krumplilevest.
A második nap 600 kcal, a harmadik nap 800 kcal, a negyedik nap 1000 kcal, az ötödik nap 1600 kcal értékű vegetáriánus, max. laktovegetárius, főleg nyers táplálékot vegyünk magunkhoz.
Kontraindikációk:
pajzsmirigygyulladás, növésben levő kor, súlyos szervi betegség (tuberkulózis, malignomák, idős kor, degeneratív agykórok, előrehaladott érrendszeri betegségek, krónikus májbetegségek, gyulladásos kardiomyopatiak, anorexia nervosa, bulirexia nervosa, skizoid, paranoid pszichozisok, hiányos motiváció, disztrófiás állapotok, hiányos és helytelen táplálkozás következtében.
A böjtkrízis nem ok a böjt megszakítására.


12. Melinda 2007. 10. 17. 16:35:44
Rákbetegek fóruma
Kedves Laberág!
Nem tudom sok folyadékot iszik-e a férjed, de amennyit csak bír, igyon. Ürítsétek a sok felhalmozódott vegyszert!
Nem csak a cékla jó, gondolom tudod, de azért hátha mást is érdekel, amit találtam. Préselj neki, etesd vele ( a frissen préselt nedük alegjobbak, mert 30-40 perc után felbomlik sok-sok jótékony szer a levekből):

Alma: csökkenti a vérnyomást, a vérzsírokat és az érelmeszesedés ütemét, erősíti az immunrendszert és a keringést, tisztítja a beleket, csökkenti a fogínyvérzést.

Articsóka: általános erősítő, a máj méregtelenítését fokozza, lassítja az öregedési folyamatokat.

Banán: emésztést elősegítő, roboráló, erősítő, ajánlják gyomor-, bél problémák, bőr-, haj-, köröm-, szempanaszok javítása céljából is.

Barack: erősíti az immunrendszert, védi a sejteket, erősíti a kötőszöveteket, csökkenti a stressz kellemetlen hatásait, javítja az emésztést, vízhajtó.

Birsalma, birskörte: étvágyjavítás, gyomor-, bélpanasz, bőr, haj, köröm erősítése esetén.

Citrom: immunerősítő, jó meghűléses panaszok, torokfájás esetén, ajánlják bőrregenerálásra, továbbá köszvény, láz, hurut, májpanasz, székrekedés, vérszegénység kezelésekor.

Citromfű: idegvédő, ideges, ingerlékenységgel járó állapotban, szervi elváltozás nélküli, vegetatív funkciózavarban hatásos, erősíti az immunrendszert.

Csalán: vértisztító, reumában méregtelenítő böjtkúra hatásos kiegészítője, sok vasat tartalmaz.

Fekete ribizli: immunerősítő, bélmozgató, erősítő, frissítő, ajánlják köszvény, húgyúti panaszok, vizelet-visszatartás, meghűléses betegségek, gyengeség, sárgaság idején is.

Fokhagyma: normalizálja a vérzsír értéket, csökkenti a vérnyomást, hátráltatja az érelmeszesedést, antibiotikus hatású anyagokat tartalmaz és segít a bélflóra helyreállításában.

Grépfrút: jó vértisztító, emésztést segítő, szokás még bőrbetegségek, súlyfelesleg, láz, meghűlés, hurut, viszér tágulat, zúzódás esetén is használni, kiváló frissítő, roboráló, érvédő.

Kivi: élénkítő, frissítő, érdemes kipróbálni meghűlés, bélpanaszok kezelésére is, mert jó emésztésserkentő, étvágyjavító, immunerősítő.

Káposzta: gyomor-, bél rendszeri gyulladás, fekély jó gyógyszere, az ízületi gyulladást csökkenti.

Málna: vértisztító, roboráló, frissítő, étvágyjavító, bélmozgató, emésztésjavító.

Mandarin: láz, vérszegénység, aranyér, meghűlés, fogínysorvadás esetén, de jó hurutoldó, roboráló, vértisztító, immunerősítő, vizelethajtó, érvédő, frissítő.

Paprika: vízhajtó, magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, támogatja a szívet és a keringést.

Petrezselyem: vízhajtó, fokozza a mirigyek elválasztó funkcióját, javítja az emésztést és a gyomorműködést.

Pitypanglevél: erősíti a májműködést, fokozza az epekiválasztást és vértisztító.

Ribizli: lázcsillapító, tisztulást segítő, erősítő, bélmozgató, frissítő, roboráló.

Szamóca vagy földieper: vértisztító, étvágyjavító, üdítő, javasolják májproblémára és hólyag-, vesepanaszokra, jó koleszterincsökkentő, idegerősítő, frissítő.

Szeder: vérszegénység és hasmenés esetén, jó bélmozgató, frissítő, étvágygerjesztő, roboráló, immunerősítő.

Szilva: sejtvédő, optimalizálja a szénhidrát-anyagcserét, javítja az emésztést, erősíti a szívet és az immunrendszert.

Szőlő: javítja az emésztést, fokozza a vesék működését, csökkenti a menzesz előtti kellemetlen tüneteket, feszültségoldó, regeneráló, aktiválja a szénhidrát-anyagcserét.

Tök: aktiválja a vese és a húgyúti szervek működését, fokozza a vizelet kiválasztást, sok A-vitamint tartalmaz, ezért védi a bőrt és a nyálkahártyákat

Zsurló: kitűnő vértisztító, kiválasztást elősegítő

Almalé: megnyugtatja a gyomor-, bélnyálkahártyát, mérsékeli a hasmenést és pektintartalmának köszönhetően emésztéstámogató, salaktalanító. Csökkenti a koleszterinszintet, és mérsékeli az érelmeszesedést.

Uborkalé: gyulladáscsökkentő, vízhajtó, hólyag fertőtlenítő, gátolja a vesekőképződést, serkenti a salaktalanítást, magas szteroltartalma miatt csökkenti a koleszterinszintet.

Körtelé: mérsékeli az emésztőszervi gyulladást, tisztítja a béltraktust, vizelethajtó, csökkenti a húgysavszintet, és részt vesz a csontritkulás megelőzésében.

Üdv: Melinda


13. Ács Niki 2007. 08. 15. 20:05:02
Candida diéta
Sziasztok!

Segíteni szeretnék Két olyan termékel, amely többekközt a candida ellen nyújt segítséget! Még pedig a Vision -által forgalmazott Detox és Nutrimax, a két zselés kapszula együttes szedésével mintegy 2-3 hónap után jelentős mértékben segíti szervezete regenerálódását.

A "Detox+" biológiailag aktív étrend kiegészítő pótolja a szervezet bioaktív-anyag hiányát, baktericid, gyulladáscsökkentő hatású, immunserkentő aktivitással rendelkezik.Az immunrendszer működési zavarának megbetegedései, fertőző betegségek utáni, valamint legyengült fizikai állapot esetén javasolt.

A "Nutrimax+" biológiailag aktív étrend kiegészítő pótolja az étrendből hiányzó vitaminokat, ásványi- és biológiailag aktív anyagokat, erősíti az érfalat, gyulladásgátló és vizelethajtó hatású, valamint normalizálja az urogenitális rendszer működését.

Amennyiben felkelltette az érdeklödését, esetleg kérdése van a termékekkel kapcsoltaban hívjon bátran vagy írjon e-mailt!

Elérhetőségeim: 20-20-86-211
acs.niki@t-online.hu


14. BALOG JÁNOS 2006. 03. 16. 16:04:39
Lisztérzékenyek fóruma
KEDVES ÉVA HA ELOLVASTA A TERMÉKRŐL SZÓLÓ ISMERTETŐT AKKOR LÁTHATJA ILL. OLVASHATTA ,HOGY NINCSENNEK BENNE CSAK GYÜMÖLCSÖK.
EZEKET TARTALMAZZA. AZ OÉTI ENGEDÉLYÉVEL DOBTÁK PIACRA EZT A TERMÉKET.
Fekete áfonya

A fekete áfonya ma is jelentős szerepet tölt be a népi gyógyászatban, ahol leveleit és termését egyaránt hasznosítják.

A fekete áfonya termése kiemelkedően magas kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor és csersav tartalmú. Ezen kívül gazdag A-, D- és C-vitaminokban is.

Rendkívül gazdag antioxidánsokban (antocianidinek, tanninok), melyek bioaktív tulajdonságúak.

A fekete áfonyának talán a keringésre, a keringési rendszerre kifejtett jótékony hatása a legismertebb. Hatékonyan alkalmazzák megpattant hajszálerek és visszértágulás kezelésére. Mérsékli a hajszálerek törékenységét, az erek időskori sérülékenységét. Sikeresen alkalmazzák visszértágulati szindrómák (görcsök, boka és vádli dagadása, zsibbadás), keringési elégtelenségek esetén. Ismert továbbá kapilláris - keringést javító tulajdonsága, ami miatt operáció előtt a kapilláris erek erősítésére használják. Ezen kívül magas a csersav- és foszfortartalma, kitűnő vértisztító gyümölccsé teszi.

A fekete áfonya nagyban hozzájárul a szem és a látás egészségéhez. A szem kapillárisereinek javításával segíti a szem megfelelő vér/oxigén ellátását. Segít szürkületi vakság esetén, csökkenti a retinában a kollagén lerakódását (hályogképződést), gátolja a diabéteszes glaukóma kifejlődését.

Jó hatásfokkal alkalmazható húgyúti problémák, felfázás megelőzésében és kezelésében. A mirigyekre regeneráló, élénkítő hatást gyakorol, különösen kedvező hatása van a nemi mirigyekre. Gyógynövényként a fogínygyulladás régről ismert orvossága. Antibakteriális hatása is ismert.
Hatékonyan alkalmazható hasmenés és gyomorbajok esetén.

Fekete ribizli

A fekete ribizlit, mint gyógynövényt már az ókori rómaiak is ismerték. "Köszvénybogyó"-nak nevezték, mivel a leírások szerint köszvény ellen, vértisztítónak és reumaellenes gyógyszerként használták. Gyógyító hatását a mai tudomány is felfedezte.

A fekete ribizli különösen magas gyógyhatású növény, ezért többen mellékhatás nélküli ún. természetes "gyógyszer"-nek is nevezik. C-vitamin tartalma jóval magasabb, mint a citrusféléknek, ezen kívül gazdag még A-, E-, B- és D-vitaminokban. Sok élettanilag értékes gyümölcssav található benne, és pektintartalma vetekszik az almáéval. Tartalmaz továbbá karotint és vasat is.

Univerzális hatóanyagai miatt több betegség megelőzésére, kezelésére is alkalmas. Magas C-vitamin tartalma segít az influenza elleni védekezésben, az immunrendszer erősítésében, a fáradtságérzet leküzdésében. B-vitamin tartalma idegvédő hatású. Vas-, mangán- és réztartalmának köszönhetően növekszik a vörösvértestek és a hemoglobin mennyisége, ennek köszönhetően a gyermekek és nők vashiányos vérszegénységének kiváló természetes gyógyszere.

Jó hatással van a keringésre. A mai korszerű laboratóriumi analitikai módszerek kiderítették, hogy olyan életfontosságú hatóanyagokat tartalmaz, amelyeknek érfalvédő, érelmeszesedést gátló, vérnyomáscsökkentő hatása van.

A legjobb természetes vízhajtó szer, így jó méregtelenítő. Fokozza a nátriumürítést, de a fontos káliumot a szervezetben hagyja. Alkalikussá teszi a vizeletet, oldja a húgykősav sóit, ezért ajánlott a reuma és köszvény gyógyításában.

Rendszeres fogyasztásával csökkenthető a magas triglicerid- és koleszterinszint.

Óvja a sejteket a rákos folyamatoktól!
A sárgaságot egyedül képes leküzdeni!

Fekete bodza

A fekete bodza hazánkban őshonos növény, szinte mindenhol megtalálható utak mentén, vízpartokon. Gyűjtése évszázadok óta folyik, a népgyógyászatban szinte minden részét felhasználják. Régen úgy tartották, hogy a bodza a szegény ember gyógyszeres szekrénye. A népi gyógyászatban szinte minden részét felhasználták.

A kutatási eredmények alapján bátran kijelenthetjük, hogy a fekete bodza összetételénél fogva az egyik legkiválóbb és legegészségesebb gyümölcsünk. Nagyon sok vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, melyek az egészséges élethez nélkülözhetetlenek. C-vitamin tartalma, több mint duplája a citrusokénak. Jelentős a B1-, B2- és B6-vitamin, valamint a niacin-tartalma. Folsav tartalma is igen figyelemre méltó. Ásványi anyag tartalma szintén kimagasló. Legfontosabb a vastartalma, mely nagyon fontos a vérszegénységben szenvedők számára.
Kalciumból, magnéziumból igen kiemelkedő. Jelentős még a foszfor illetve a kálium tartalma. Szinte valamennyi esszenciális aminosavat tartalmazza. Kimagasló színanyag-tartalma is, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a bodza az egyik legrégibb európai festőnövény is.

A termések enyhe hashajtó és vizelethajtó és izzasztó hatásúak. Vizelethajtó tulajdonsága miatt felhasználható magas vérnyomás, lábduzzanat kezelésénél.

Ajánlható vérszegénységben szenvedőknek, de idős, vagy betegségből lábadozó embereknek is.

Ezen kívül ismert a termés láz- és fájdalomcsillapító hatása is. Kitűnő szer a meghűléses megbetegedéseknél és az influenzánál.

Hatóanyagai elősegítik az emésztést, illetve érerősítő tulajdonsággal is bírnak.

Reumatikus panaszoknál is alkalmazzák.
Kozmetikai használat esetére a legjelentősebb hatóanyagai az AHA savak.

Kékszőlő

A vörösborok jótékony hatása - altató, nyugtató - már évezredek óta ismert. Mára kiderült, hogy a kékszőlő hatóanyagai ezeken a hatásokon kívül jelentős antioxidánsok, tehát az általános stresszel szemben erősítik az ellenálló képességünket.

A kékszőlő tartalmaz jelentős mennyiségben káliumot, szelént, ásványi savakat, emellett jelentős színanyagtartalommal bír. A héjában található antocianin és proantocianin segíti szervezetet, hogy a vitaminokat megfelelően hasznosítsa.

Japán és amerikai kutatók megállapítoták, hogy a kékszőlő tartalmaz egy rezveratrol nevű anyagot, amely a daganatos betegségeket is megfékezheti az emberi szervezetben, tehát nagyon jelentős megelőző lehet.

Jótékonyan hat a szív- és érrendszer működésére. Gyorsítják a vérből a koleszterin kiürülését, valamint stabilizálják az érfalak rugalmasságát biztosító rostokat. Hatékonyan alkalmazható vérnyomásproblémák kezelésekor is.

Ezen kívül javítja az emésztést is.

A cékla

A cékla a legkedveltebb gyógyító a zöldségek között. Gyógyhatása már régóta ismeretes. Húsos gyökerét, levét már az asszírok is fogyasztották, az ókori görögök céklával áldoztak Apollónak, míg a rómaiak ismereteink szerint lázcsillapításra használták. Angliában, már a középkorban roboráló szerként használták. Az indiai orvoslás kiváló vérképző gyógynövényként említi a céklagumót, ezen kívül a májbetegségek, székrekedés és egyes bélbetegségek kezelésére használták, sőt a hagyományos indiai "bőrgyógyászatban" mitesszerek, pattanások és korpásodás ellen is javasolták és javasolják ma is.

A cékla szerteágazó gyógyhatását a benne található számos vitaminnak és ásványi anyagnak, valamint fito-vegyületeknek köszönheti. Tartalmaz A-, B1-, B2-, B6- és C-vitaminokat, béta-karotint, niacint és biotint. Folsavban rendkívül gazdag. Ásványi anyagai a vas, szilícium, réz, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, jód, bór, mangán, kén, kobalt, lítium és stroncium. Fitovegyületei: polifenolok, flavonoidok, antocianidinek, karotinoidok.

A cékla értéke a sötét színű levében van, amely betanint tartalmaz. A betanin jelentős antioxidáns, gátolja a kórokozó baktériumok elszaporodását, valamint immunerősítő, roboráló és élénkítő hatású. 1961-ben hatalmas eredményt jelentett. Ferenczi Sándor felfedezése, aki megfigyelte, hogy a cékla vörös festékanyaga - a betanin - tumorellenes hatású, így hatékonyan lép fel a rosszindulatú daganatokkal szemben; gátolja a ráksejtek szaporodását.

A huszadik századi orvosok babonának tartották a cékla "vérszaporító" hatását, mígnem klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a népi megfigyelés igaz: a céklalé valóban segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában. A vérre gyakorolt pozitív hatásait annak köszönheti, hogy a szervezet a céklából sokkal jobban tudja hasznosítani a benne található nyomelemeket. A cékla az a zöldségféle, amelyből a test a legjobban tudja hasznosítani a vasat. Sok helyen kiegészítő gyógymódként ajánlják vérszegénység, leukémia és malária esetében.

A cékla cholin-tartalmának szintén több kedvedzően hatása is van. Pozitívan hat az emésztésre, a gyomor és a belek egyenletes működésére. Májtisztító hatású, főleg a zsírtalanítást végezi a májban. Tisztítója továbbá a vesének és a húgyhólyagnak, és serkentőleg hat a test nyirokmirigyeinek munkájára.

Magas kálium és magnézium tartalma miatt igen hasznos a magas vérnyomás és más szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és gyógyításában, illetve hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez.

A cink, a mangán és a réz elősegítik a növekedést és fejlődést, szabályozzák az anyagcserét, kedvezően hatnak a nemi mirigyek működésére.

Szilícium tartalma erősíti a kötőszöveteket, a bőrt, a véredények falát és a csontokat. A kéntartalmú aminosavak (metionin) rugalmassá teszik a bőrt, fényt adnak a hajnak és a körömnek. A cékla hatóanyagai révén hozzájárul a sav-bázis egyensúly fenntartásához. Továbbá kiváló influenza és hűlés elleni szer. A túlzott alkoholfogyasztás negatív hatásait is segíthet ellensúlyozni rendszeres fogyasztása.

Homoktövis

A homoktövist több mint ezer évvel ezelőtt a Kínában élő tibeti doktorok sokféle betegség kezelésére használták, így úgy vonult be a köztudatba, mint klasszikus tibeti gyógyszer.

Azóta hatóanyagaival kapcsolatban számos kísérletet végeztek. A kísérletek különböző területeken vizsgálták a homoktövis hatásosságát, a növényi hatóanyagok terápiás értékeinek feltárása érdekében.

A homoktövis gazdag C, B1, B2, E vitaminban, található benne kalcium, magnézium és cink is.
Magas C-vitamin-tartalma miatt ideális "téli gyógyszer", kiválóan alkalmas a meghűléses betegségek megelőzésére.

Tudományos kísérletek támasztják alá, hogy nagymértékben elősegíti a sebek hámosodását és a gyógyulását. Hatékonyan alkalmazható égési és fagyási sebekre, bőrfertőzésekre és fogínygyulladás kezelésében.

Jó fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő. Fokozza a szervezet védekezőképességét.

A homoktövist flavonoid vegyületek szerteágazó spektruma jellemzi, melyek jótékony hatással vannak a szívizomzatra, javítják a szívritmus rendellenességeket, a szívműködést.

Zsíroldó és anyagcsere fokozó hatásának köszönhetően rendszeres használata segít az optimális testsúly megtartásában. Ezen kívül hatékonyan alkalmazható a gyomor- és nyombélfekély kezelése során. Májvédő hatása is ismert.

A homoktövisen végzett kísérletek eredménye azt mutatta, hogy a növény hatóanyagai gátolják bizonyos tumorok növekedését, enyhítik a rákos betegek sugárterápiája által kiváltott sugárkárosodásokat.

Gátolja a kezdődő hajhullást és a korai ráncosodást
Altáji gyógyítóként is alkalmazzák.

Ginseng

A ginsenget a kínaiak már 5000 éve használják. Keleten az "élet gyökerének" nevezik, szinte minden bajra gyógyírt adó csodaszernek tartják.

A ginseng egy adaptogén növény, ami azt jelenti, hogy hatóanyagai éppen ott és éppen annyira fejtik ki hatásukat, ahol és amennyire azt a szervezet igényli. Általában normalizáló funkciója van, az egész szervezetet erősíti tekintet nélkül; ha kell, stimulál, de szükség esetén nyugtat és csillapít. Hatását a sejtek szintjén fejti ki, rendkívül jelentős sejtmegújító, roboráló hatású. Elősegíti, hogy a szervezet megfelelően hasznosítsa a vitaminokat, ásványi anyagokat.

Stimulálja az immunrendszer működését. Olyan speciális immunsejtek termelődését serkenti, amelyek feladata a szervezetbe jutó, ártalmas vírusok és baktériumok elpusztítása.
Segíti a szervezet a külső, károsító anyagokhoz való alkalmazkodását. Jelentősen hozzájárul a káros hatásokkal és a kórokozókkal szembeni védekezőképesség fokozásához. Védelmet nyújt továbbá a mérgezések és ionizáló sugárzások ellen.

A központi idegrendszerre gyakorolt hatás egyértelműen megfigyelhető. Javítja a stressztűrő képességet, fokozza az agy tevékenységét, késlelteti a fáradtság megjelenését. Serkentően hat kimerült szellemi és fizikai állapotban.

A ginseng kitűnően alkalmazható a legyengült vagy lábadozó betegek erejének helyreállítására, szellemi és testi teljesítmények fokozására. Segít az általános gyengeség leküzdésében: pozitívan hat a szellemi és fizikai teljesítőképességre, jelentősen hozzájárul a jó közérzethez.

Egyes belső elválasztású (endokrin) mirigyek működését, ezáltal egyes nemi hormonok termelődését fokozza, ez az oka, hogy a kínai orvoslásban gyakran alkalmazták az impotencia, változó kori panaszok stb. kezelésére. A "boldogsághormon" termelését is fokozza.

Jótékonyan hat az emésztő-rendszerre is. Étvágygerjesztő hatású, segíti az emésztést ill. egyes emésztési zavarok kezelését.

Nagymértékben hozzájárul a megfelelő fizikai erőnléthez. Jól hat az izmok működésére, ill. azok energia felhasználására. Hatékonyan alkalmazzák izületi gyulladások kezelése során.

Pozitív hatást fejt ki a mellékvesére, elősegíti megfelelő működését. A kórosan magas vércukor- és a koleszterinszintet csökkenti. Javítja a tüdő munkáját. A magas és az alacsony vérnyomás ellen is hasznos.

A ginsengből készült kozmetikai termékek megfiatalítják a bőrt, vitalitást, egészséges színt adnak neki, hatásosan kezelik vele a gyulladásokat, egyes krónikus elváltozásokat.

15. kriszo 2003. 11. 28. 8:47:41
Lisztérzékenyek fóruma
Kedves Mónika! Bocsi, hogy eddig nem válaszoltam, de el voltam, vagyok havazva és mindig csak a legújabb hozzászólásokig jutok el. Szóval az Alfa C lucerna-és céklakivonatot tartalmaz, a Kombucha Hungary Kft bevallása szerint nyugodtan fogyaszthatják lisztérzékenyek is. A leírás szerint megelőzi, fékezi a csontritkuást, erősíti a csontokat, körmöket, a hajat. Rendben tartja a székletet, gátolja a felfúvódást, normalizálja a vérnyomást, a koleszterinszintet. Serkenti a vérképzést, természetes vaspótló és vizelethajtó, fokozza a tejképződést, jó hatással van az ízületekre és hatásos reumatikus panaszok esetén is. Nem tudom, hogy egy dolog hogy lehet ennyi mindenre jó..., de azt tudom, hogy nem hullik tőle a hajam, sőt tele vagyok apró új hajszálakkal.


(1. lap)

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
-->