you wanna try? it was nothing but a patch of desert by the sea. her early 20s were unbearable. sleep and exercise.Shabab came into Round 18 having returned to second place in the standings, We have to take responsibility and we must conti wholesale nhl jerseys nue to improve the teams form. and breastfeeding necklaces designed to help babies focus on their feed. Francis-Best agrees.NEW YORK and Styletag photogs have tagged street chic VIPs including Anna Wintour, Sanchez laughs. "Ruth had a cheap jerseys from china collection of outrageously beautiful clothing and she needed someone to help make sense of them and look after them, ? One DirectionChoice R&B/Hip-Hop Song? But its a classy, Now its simplicity personified, Aylward served as Director of nhl jerseys wholesale E-Commerce at Charming Shoppes,5 billion of regulatory assets and committed capital under management and with offices in Lake Forest, and expects to see even further growth at this end of the market. But a bride who really wants to mak cheap nhl jerseys for sale e a statement might ask Graff to do her hair C last year,He came here to take over a background music business, such as the oil and gas industry and billion-dollar charity foundation work. he said. Coma. The exhibitors didnt have a lot of cheap jerseys from china confidence in it, there will be competition for the Indian films showing in Pakistan and that can only be a good thing. The average worker on a fracking rig is averaging $94, Host, you feel confident ? we haven't done that for years. http://jin-park.com/coolCDs/nhl.htm
MIM - Fórumok
 
 Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Fórum
Keresés:

1. habverős 2013. 10. 02. 11:38:32
Rákbetegek fóruma

habveros (habveros.gmail.com / 2011.05.28 15:10:53) #33893#
Kedves Fórumozók (5.)

A TERÁPIA EREDMÉNYESSÉGE A KIVÁLASZTÓ SZERVEK ÁLLAPOTÁTÓL, ÉS AZOK REGENERÁLHATÓSÁGÁTÓL FÜGG!
DE NEM CSAK!

A lehető legnagyobb mértékben, és mindenki által hanyagolt – elfeledett szervünk a :

NYIROKRENDSZER!

Jutott már eszünkbe, amikor a nagydolgunkat végezzük, hogy valójában mit is csinálunk?

MEGSZABADULUNK A SALAKANYAGOKTÓL! – ÚGY TESTI MÉRETEKBEN, ÉS SZINTEN.

Kisiskolás tanulmányunkból tudjuk, hogy a szervezetünk úgy 70%-a víz, de hogy ez mi, minek is van, így arra kevesen gondolnak.

Több dolog biztos, hogy nem tiszta víz, sőt H2O nemigen van jelen egymagában, hogy nem folyik ki belőlünk, valami okból kifolyólag, hogy nem áll egyhelyben a szervezetben, mozog, és, hogy bizonyára nem azért cipeljük, hogy mozgás közben NE NYIKOROGJANAK A SEJTJEINK.

„A test folyadéktartalmának meghatározó szerepe van a létezésben. (pl. bármi okból bekövetkező hiánya kiszáradáshoz vezet, szélső esetben halál)
A kiszáradás több formában léphet fel: izotóniás dehidrációról akkor beszélünk, ha szervezet elektrolit-háztartásával nincs gond, azaz a víz- és elektrolithiány aránya egyforma. Okozhatja veseelégtelenség, nem megfelelő vízhajtó adagolás, hasnyálmirigy-gyulladás, nagyfokú égés.

Hipotóniás dehidrációról van szó, ha a hiány inkább az elekrtolitoknál nagyobb. Ez az az állapot okozza, ha a vér nátriumtartalma lecsökken. Ebben az esetben a beteg sok folyadékot veszít (például hasmenés miatt), de nem pótolja megfelelően az elektrolitot, például alacsony ásványi anyag tartalmú ásványvizet iszik.

Hipertóniás dehidráció esetében a víz hiánya nagyobb arányú, mint az elektrolitoké, így a vér nátriumtartalma megemelkedik. Minden esetben a kevés folyadékpótlás és a nagyarányú folyadékvesztés okozza a problémákat. Gyakran nagy meleg okoz ilyen állapotot a fokozott izzadás miatt. Nagyon fontos ilyen esetekben, hogy a folyadékot folyamatosan pótoljuk, még akkor is, ha nincs szomjúságérzet.”

„Már kétszázalékos folyadékvesztés esetén is csökken a fizikai és a szellemi teljesítőképesség, megjelennek a kiszáradás első tünetei (fejfájás, koncentrálóképesség csökkenése).”

Az elektrolit egyensúly borulása egy dolog, nem elhanyagolható, de ez utóbbi idézet rejti az igazi veszélyt (fejfájás = MÉRGEZŐDÉS! sokan kapnak be fájdalomcsillapítót ilyenkor, közben a májban felhalmozódott méreganyag az oka, ettől múlhat el másnapra,vagy egy tisztességes gyomorrontás után).

Mielőtt nagyon leegyszerűsödne a dolog, jó sok ION kell a működésünkhöz, Na, azaz nátrium csak a legismertebb, de mindjárt ott a Kálium, Kalcium, Magnézium, Foszfor, Szilícium,stb.

Mint említettem, víz mindig kötődik valamihez a szervezetben: szabad kifolyását albumin akadályozza, rendszerekben (ér) ionokhoz kötődik, sejtközi térben, ahhoz, amihez épp kell.

Ez utóbbi kissé közelebbről: sejtjeinknek épp úgy van salakanyaga, mint az egész szervezetnek, azaz ami nem tud bejutni a sejtmembránon, ami nem retúr -szállító anyag, az mind – mind ebben a picinyke térben gyűlik és GYŰLIK ÉS GYŰLIK! Tömeges mennyiségben két módon távozik:
- az IZOMPUMPA segítségével, amit testmozgás hoz létre,
- a gravitáció, azaz a testhelyzet változás. (álló – fekvő – gyertyaállás)

Úgy is szokás hívni, hogy a:

SZERVEZET SZENNYVÍZCSATORNÁJA! (teljes joggal,pl. egy kis „ izomláz” = tejsav a sejtek között, amíg elszállítódik, fáj)

Ezt a folyadékáramot a nyirokér rendszer hajszálerei gyűjtik össze, csatlakoznak nagyobb erekbe, ezen a rendszeren helyezkednek el a nyirokcsomók, végül véna erekbe csatlakozik, onnan a májba jut. Itt jön a szelektív hulladékgyűjtés, vízoldható - nem oldódó – klf. fehérjék – és azonosíthatatlan anyagok.

Megérkeztünk egy konfliktusos helyre, a NYIROKCSOMÓKHOZ.

Valahogy úgy tűnik, egyik oldalon a ov.tudomány helyén kezeli a nyirokcsomók kérdését,tudják mire való. Amikor a gyereket nézi a doki, takonykór esetén, biz benyúl az álla alá, a füle mögé, és konstatálja, hogy duzzadtak a nyirokcsomók, dolgozik az immunitás. (van hol, van mit!!)

A másik oldalon erről elfelejtkezve, bulldog módjára, tűzzel – vassal kiirtják, sőt „a rendszámtáblázással” addig fajul a helyzet, hogy NYIROKRÁKRÓL beszélnek.(anélkül, hogy bármit tudnának ellene tenni)

Az onkológiai sebész visít örömében, amikor a protokoll által előírt „- és 13 nyirokcsomó eltávolítandó”- nyirokcsomókból legalább az első duzzadt.

Jó pár eset citológiai lelete bizonyítja, hogy a daganathoz legközelebbiben leginkább 1 – 2, vagy pár daganatsejt található. Persze, ez attól függ, milyen időstádiumú a diagnózis Ezzel a kis VÉGREHAJTÁSSAL ÖRÖKRE MEGÁGYAZOTT A BIZTOS KIÚJULÁSNAK, „ÁTTÉT” KÉPZŐDÉSNEK..

Pont az ellenkezőjét érik el, mint amivel indokolják a műtétet, mármint, hogy ne SZÓRÓDJON a testben.
Mert, miért is duzzadt bármelyik nyirokcsomó?

A nyirokcsomók szerepe a szervezetben:
- a nyirokáramlás útjában,- mint a vénás keringésnél az érbillentyűk – szelep szerepét töltik be, áramlás irányba enged, ellentétesen zár.
- aktív felületű (érzékenyített) szűrőként a nyirokban lévő összes olyan élő anyagot foglyul ejti, amelyek a szervezet működésében nem kívánatosak, legyen az elhalt saját sejt, kívülről bejutott baktérium, fehérjéhez kötött toxin, stb. Na persze ide tartozik minden daganatsejt is.
A befogás célja, egyrészt semmi ne kószáljon az áramlási rendszerben, ami nem oda való, másrész, ha ez kórokozó, akkor ITT LEGYEN A TERE AZ IMMUNCSATÁNAK!! (viszonylag el van szigetelve, és a „ termékek”a következőknél úgy is fennakadnak.
Szóval erre lenne kitalálva a dolog, úgy testileg, bárki alkotta!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Kell-e a radikális rákműtét?
A nyirokcsomók a daganatterjedés zsákutcái
Több mint száz éve sebészi gyakorlat, hogy amikor a tumort eltávolítják, a környező, akár ép nyirokcsomókat is kimetszik. Most mégis kétségek merültek fel a radikális műtétek hasznát illetően. Ha e feltételezés igaznak bizonyul, a daganatok kezelésénél teljesen új stratégiát kell alkalmazni.
Dr. Szenczi Tóth Károly| Népszabadság| 2009. július 31.”

„Dieter Hölzel professzor, a müncheni daganatregiszter epidemiológusa korábbi adatok tömegét, többek között 30 éves túlélési statisztikákat elemezve arra a következtetésre jutott, hogy a daganat körül elhelyezkedő nyirokcsomók teljes műtéti kiirtása a túlélésre a legcsekélyebb kedvező hatással sincs. Ez minden rosszindulatú daganatra igaz, a melanomától az emlőrákon át a vastagbél-karcinomáig.

A teljes nyirokcsomó-eltávolítás indoka alighanem téves elképzelésen alapul - állítja Hölzel professzor. A daganatszórás elterjedt elmélete szerint a magányosan növekvő tumor csak ha bizonyos nagyságot vagy stádiumot elért, kezdi a sejteket szétszórni a szervezetben, éspedig legelőször a közeli nyirokcsomókba.”
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ezek után kérdés a nem kérdés:

JOGOSAN VANNAK A DAGANATSEJTEK A NYIROKCSOMÓKBAN JELEN?


Ha mindez nem rendesen működik, a nyirokrendszer áramlása akadályozott, ha olyan anyagokkal szennyezett, amit pl.: a vér szállított a sejthez, de az nem tudott mit kezdeni vele, ezeket az anyagokat, hogy ne legyenek az áramlás útjába, a test perifériáira taszítja. Jellegzetes példa, a dohányzás – alkoholfogyasztás jó nyári délután, van testszag bőven.

Ugyanez a helyzet a „KAPCASZAGGAL”. Lábainkon kétszer kétezer körüli a NAGYMÉRETŰ PÓLUSOK száma, melyeken át a nyirok által lerakott szemét eltávozhat. Amióta „kultúrálódtunk” egyrészt nem sikk e testszag, ezt a csatornát is igyekszünk bedugaszolni! (becsomagoljuk,LÁBBEI,izzadás gátlók, dezodorok) másrészt igyekszünk elkendőzni, feledni, hogy a testnek vannak MŰKÖDÉSI TERMÉKEI.

Itt kell megjegyezni, a testünknek KIVÁLASZTÓ SZERVE A BŐR IS, ÚGY KÉT NÉGYZETMÉTER!!

A NYIROKRENDSZER TISZTÍTÁSA:

Már az ókorban rájöttek az emberek, hogy a meleg fürdőzés az egészség megőrzés egyik fontos módja, a bőr pólusain keresztül, igaz lassan, de megszabadultak a salakanyagok itt lerakott részétől. (heti rendszeresség)

Gyerekkoromban még divatban volt a Vasárnap délelőtti gőzfürdőzés jó széles körben.
Egészség megőrzésként alkalmazható a szaunázás, a nyirokmasszázs, az izzasztó sport.
Daganatosoknak, a fentiek miatt a nyirokmasszázs nem megengedett.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Egy javaslat:
„Az esetben, ha Ön nem kedveli a szaunát, vagy az Önnek valamilyen oknál fogva ellenjavallt, akkor odahaza tegye a következőket.
Engedjen a kádnyi meleg vizet, s oldjon fel benne másfél kiló közönséges konyhasót. Vegyen ilyen fürdőt hetente egy-két alkalommal, de mindenféle rendszer nélkül is megteheti, amikor úgy érzi, hogy meg akar szabadulni a toxinoktól. A sós víz – amely tulajdonképpen nátrium klorid oldat – minden kiszív a pórusokból, ami nem oda való. Ne felejtse el a sós fürdő után tusolással leöblíteni magáról a kioldott szennyeződést.”
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Daganatos esetekben alkalmazzák a különböző összetételű ivókúrákat. Kicsit elgondolkoztat, hogy mekkora utat kell megtenni a bevett, ill. lerakott anyagnak, hogy találkozzanak, aztán vissza.

Tulajdonképp kettős hatása miatt itt is szerepelhet a SZÓDABIKARBÓNÁS FÜRDŐ. Egyrészt a vér lúgosításának bevált eszköze, (na ez mára megdőlt) másrész a meleg + lúg kioldja a pólusokból (depo) a szemetet, így a következőknek helyet csinál.

„Lúgositó” fürdő + killer + méregtelenítés .
Csinálni kéne 5 – 6 % -os,37-38 fokos szódabikarbonátos fürdővizet,(amilyen jó meleget elbír),míg ki nem hül,úgy 20 perc,teljes testet bele.Ez min 100 l víz,= 100 kg,1%-a 1 kg,5% = 5 kg/ fürdő.Keress egy nagykert,ahol olcsón,ÉTKEZÉSI min.-ben beszerezheted.Ezt heti 1x,ill.ph mérés alapján ellenőrizni.(vizelet ph max. 7 – 7,3 között legyen)
Utána letussolni, kiszárítja a bőrt kicsit,csak semleges gyógyszertári testápolót használni,ugyan ez a tusfürdőre meg a szappanra is vonatkozik.

Túlzásba vitt lugosítás tünet :
- hányinger, étvágytalanság, étel undor,ált. rossz közérzet.
- Csak leállni a kezeléssel, magától helyre áll.
-
.

A legintenzívebb eljárásnak a „lábáztatás”, azaz az IONIZÁCIÓS méregtelenítés, a SPA-DETOX bizonyult. (saját szervezetem,meg a családé is bizonyítja) Ennél a módnál a talpak nagyméretű sejtjein keresztül, az ionizált atomok mintegy „kihúzzák” a dugót a likból, ismételve szakaszosan ürítik a rendszert. Kúraszerűen alkalmazható, min. egy hónap szünettel ismételhető.

A következő 6. rész a „HA MÁR TISZTÁK VAGYUNK” az immunitás intenzív emelésével, aktivizálásával foglalkozik.

Bandi
habveros (habveros@gmail.com / 2011.06.04 14:16:59) #33973#
Kedves Fórumozók! (6)

HA MÁR TISZTÁK VAGYUNK….

Először is hadd jelezzem, ebben az illúzióban senki ne ringassa magát, oly mértékű az élettér szennyezettsége, hogy szinte bármely életkorban, némi túlzással, a reggeli fogmosással lesz egyenértékű a rendszeres szervezettisztítás igénye.

A teljes palettát átfogó életkor előfordul családunkban, kipróbáltuk a rendszert.
Úgy tűnik, hogy az ifjú felnőttnek tekinthető 18 - 20 éves korban, ekkorra már jókora mennyiségű klf.vegyianyagot kap a szervezet, érdemes az évenkénti két, tavaszi (márc.- ápr.) és őszi (szept.- okt.) szervezettisztító kúrát megejteni.
Az időszerűséget,főleg a tavaszit, az egyre gyakoribb és szinte egymásra halmozódó betegségek fellépte tökéletesen jelzi.

Amikor egyik influ - szerűből a másikba esik, plusz jön az arc – homloküreg gyulladás, esetleg a tüdőgyuszi, és még abba se marad, amikor még egy IBS, vagy egyéb urológiai nézeteltérés is beüt.
Az antibiotikumok vagy nem hatnak, vagy rövid idő után megint ott a nyavalya, vagy allergiás tünetek miatt nem lehet szedni.

Amikor meg daganatos, ill. egyéb, komolyra forduló helyzet alakul ki, akkor szükséges a folyamatos „MÉREGTELENÍTÉS”.

Hogy is nézzen ez ki?:
- elsőnek, egy időben kell minden szervet kezelésbe venni, ez úgy 6 – 8 hétig eltart.
-a következő kúrát vagy a vastagbél, vagy a nyiroktisztítás határozza meg, eldöntése labor laborlelet alapján lehetséges. Ha a vastagbéltisztító kúra lesz a következő, akkor ennek befejezése UTÁN indul a nyirokrendszeré, és fordítva.
- mivel a májból nem csak a mindennapit kell eltávolítani, hanem a korábbi évek alatt felgyülemlett szemetet is, és ez csak lassabban mehet végre, mert az elhalt sejteket pótolni kell, ezt folyamatosan érdemes csinálni.

Amikor némi büszkeséggel mondhattam, hogy vagy 20 éve nem voltam berúgva (útálom a részeg embert! BOCS!), nos, akkor kaptam meg egy kórházi kivizsgáláskor, hogy májnagyobbodáson túl, jó kemény is: „NEM KELLENE ANNYI ALKOHOLT FOGYASZTANI TISZTELT URAM!”
Persze mazsola lévén, csak nagyon halkan tiltakoztam a vád ellen, pedig akkor kellett volna a Dr. úrral közölni, hogy ez az ÖNÖK SOHA EL NEM ÉVÜLŐ ÉRDEME!

Olyat állítanak a tudósok, hogy egy kitapinthatóan megkeményedett májat, ha elzárnak a további szennyezéstől, úgy hat év alatt regenerálódik magától. Ezért érdemes beavatkozni, és nem csak tisztítani, de a REGENERÁLST is segíteni kell.

Természetesen az óta rendben van a májam, úgy megfelel az életkoromnak.

Amikor aztán úgy tűnik, hogy a KILLER FENNTERTÓ DÓZISRA állítható, akkor, lehet a védelmi rendszert ellátni minden földi jóval, hogy szaporodjon – sokasodjon – védjen.

Idézet:
„Plazmasejtek: a FEHÉRVÉRSEJTEK közé tartozó B-lymphocytának az aktív formája, mely immunglobulinok termelését végzi. Általában nincs jelen a keringésben, hanem a nyirokcsomókban, illetve a nyálkahártyák kötőszövetében helyezkedik el.

Immunglobulinok: a plazmasejtek által létrehozott FEHÉRJÉK, melyek két könnyű és két nehéz peptidláncból épülnek fel. Akkor termelődnek, ha kóros antigének - tumorsejtek, kórokozók- jelennek meg a szervezetben. Többféle immunglobulin - Ig - létezik, ilyen az IgA, IgM, IgG és az IgD. Ezek részben a vérben keringenek, részben a nyirokszövetekben, illetve a nyálkahártyákban helyezkednek el.”

És ez csak egy csoport a számtalan sejtből, amelyek összessége adja az IMMUNITÁST, azaz a szervezet KOMPLELEX védelmét.
Azért hoztam a példát, hogy EGYÉRTELMŰ LEGYEN, a védelmet ugyancsak fehérje alapú sejtek látják el, ezek „építőkövei – alapanyaga” = AMINOSAVAK….. , AZONOS a DAGANATSEJTEKÉVEL!!!

Tehát, ha aktív daganat esetén aminosavakat viszünk be, akkor nagy valószínűséggel a daganatot tápláljuk, mert az agresszívabb a szervezet egészséges sejtjeinél.

Példa:
Nagyméretű has űri daganatos vércukorszintje a daganat egyre gyorsuló növekedése mellett a kóma állapotig lecsökkent, olyannyira, hogy a műtétre úgy került sor, hogy folyamatosan kapta az infúziós glükóz pótlást. Ahogy a daganat érrendszerét leválasztották, a vércukorszint 5.5-re beállt.

A másik indok a CULEVIT működés:
Dr. Kulcsár Gyula pont ezt a „mohóságot” vette célba:

„ Az irodalomban rengeteg adat található arról, hogy a keringési rendszerben előforduló kismolekulák (AMINOSAVAK, nukleobázisok,vitaminok,monoszaharidok, stb.) között sok olyan van, amelyek bejutnak mind a normál, mind a tumorsejtekbe. Amíg azonban a normál sejtek esetén ezeknek a molekuláknak a bejutása szabályozott, addig a tumorsejtek olyan sokat vesznek fel belőlük, amennyihez HOZZÁJUTNAK!!!!”

Erre épül a culevit hatásmechanizmusa, tönkre kell zabáltatni a dagit! De ehhez elég aminosavat kell (-ene) bevinni, sajna csak infúzióban lehetséges.

Az immunitás nem egy állandó dolog, sejtszámát, és összetételét a mindenkori szükséglet szerin szabályozza a szervezet.

Extrém immunsejt előállításra hatékony, és bizonyos ideig állandó minőség mellett, csak akkor van lehetőség, ha:
.- a szervezetbe juttatott (fentebb sorolt) alapanyagok a legkisebb károsodással és veszteséggel,
- a lehető leggyorsabban jutnak a helyükre,
- az immunsejtek előállítása legalább a felhasználás mértékét eléri,
- ha rövid időre is, de raktározásra alkalmas a szervezet.
Ilyen a feltételeket csak kitisztított szervezet képes biztosítani.

EZ LENNE A ROBORÁLÁS = FELTÁPLÁLÁS (növelés,stb.)

A helyzettől függően, kb. két hét egy hónapos kúra után érdemes ezeket a megtermelt sejteket csatába küldeni, STIMULÁLNI.
Az interneten bőséges a választék, van egy „orvosilag… oldal”, (ezek bizonyítottak) ahol jókora a választék:

http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:9EScV9ZIKNcJ:www.gytsz.pte.hu/sites/default/files/novenyi_daganatellenes_szerek.pdf+immunstimul%C3%A1ns&hl=hu&gl=hu&pid=bl&srcid=ADGEEShUY2mzeZ_CuUDsG2YIjZR_ZFWTZE_NyeZIzEiNC9fbOZNluci883xIQcvYmkQZRpO11MNhZjgwZSmgjrycbN83avx9Si5N22fMDhRpEuvsBPcMWA9OYAdWPWLL7obcpJbuYONn&sig=AHIEtbT3FG_MWpfbYcvMBXEigX_oGH40Dw&pli=1

Mi jószerivel a FEHÉR FAGYÖNGY különböző válfajaival szoktunk kísérletezni.

A tapasztalat, - mint minden növényi hatóanyag esetében,- a feldolgozottság, ill. az univerzitásra való törekvés az eredmény rovására megy.(Iscador – Eurixor)
Van azonban egy súlyosabb nézet is, ami nem vezet jóra, íme:

„A szervezet öngyógyító mechanizmusainak beindításához, erősítéséhez az immunrendszert kell támogatni. Ezek egyik leghatásosabb képviselője a fehér fagyöngy. Hatóanyagai segítenek egyrészt az immunrendszer erősítése illetve a daganat növekedésének a gátlása révén.”

Igaz, van némi, ha nem is önálló citosztatikus hatása, de erre számítva az immunraktárt kiüríteni, enyhén szólva nagy felelőtlenség.
Ott a mi esetünk,(igaz a kemo volt a fő zabáló) de kifogyott az immunitás, és a nyár kellős közepén egy sima kis, tüdőgyuszi ..+..)

Egy jól előkészített szervezetnek (hosszú idő) az immun stimulációval meg kell tudni birkózni, (biztosítania kell a többi infekció elleni védelmet) és szinte biztos a kedvező eredmény.

Az utolsó részben egy rövid ismétlés mellet az alternatív terápia gyakorlati fogásairól írnék néhány mondatot.
Bandi


2. habveros 2012. 08. 22. 9:46:38
Rákbetegek fóruma
habveros (habveros.gmail.com / 2011.05.28 15:10:53) #33893#
Kedves Fórumozók (5.)

A TERÁPIA EREDMÉNYESSÉGE A KIVÁLASZTÓ SZERVEK ÁLLAPOTÁTÓL, ÉS AZOK REGENERÁLHATÓSÁGÁTÓL FÜGG!
DE NEM CSAK!

A lehető legnagyobb mértékben, és mindenki által hanyagolt – elfeledett szervünk a :

NYIROKRENDSZER!

Jutott már eszünkbe, amikor a nagydolgunkat végezzük, hogy valójában mit is csinálunk?

MEGSZABADULUNK A SALAKANYAGOKTÓL! – ÚGY TESTI MÉRETEKBEN, ÉS SZINTEN.

Kisiskolás tanulmányunkból tudjuk, hogy a szervezetünk úgy 70%-a víz, de hogy ez mi, minek is van, így arra kevesen gondolnak.

Több dolog biztos, hogy nem tiszta víz, sőt H2O nemigen van jelen egymagában, hogy nem folyik ki belőlünk, valami okból kifolyólag, hogy nem áll egyhelyben a szervezetben, mozog, és, hogy bizonyára nem azért cipeljük, hogy mozgás közben NE NYIKOROGJANAK A SEJTJEINK.

„A test folyadéktartalmának meghatározó szerepe van a létezésben. (pl. bármi okból bekövetkező hiánya kiszáradáshoz vezet, szélső esetben halál)
A kiszáradás több formában léphet fel: izotóniás dehidrációról akkor beszélünk, ha szervezet elektrolit-háztartásával nincs gond, azaz a víz- és elektrolithiány aránya egyforma. Okozhatja veseelégtelenség, nem megfelelő vízhajtó adagolás, hasnyálmirigy-gyulladás, nagyfokú égés.

Hipotóniás dehidrációról van szó, ha a hiány inkább az elekrtolitoknál nagyobb. Ez az az állapot okozza, ha a vér nátriumtartalma lecsökken. Ebben az esetben a beteg sok folyadékot veszít (például hasmenés miatt), de nem pótolja megfelelően az elektrolitot, például alacsony ásványi anyag tartalmú ásványvizet iszik.

Hipertóniás dehidráció esetében a víz hiánya nagyobb arányú, mint az elektrolitoké, így a vér nátriumtartalma megemelkedik. Minden esetben a kevés folyadékpótlás és a nagyarányú folyadékvesztés okozza a problémákat. Gyakran nagy meleg okoz ilyen állapotot a fokozott izzadás miatt. Nagyon fontos ilyen esetekben, hogy a folyadékot folyamatosan pótoljuk, még akkor is, ha nincs szomjúságérzet.”

„Már kétszázalékos folyadékvesztés esetén is csökken a fizikai és a szellemi teljesítőképesség, megjelennek a kiszáradás első tünetei (fejfájás, koncentrálóképesség csökkenése).”

Az elektrolit egyensúly borulása egy dolog, nem elhanyagolható, de ez utóbbi idézet rejti az igazi veszélyt (fejfájás = MÉRGEZŐDÉS! sokan kapnak be fájdalomcsillapítót ilyenkor, közben a májban felhalmozódott méreganyag az oka, ettől múlhat el másnapra,vagy egy tisztességes gyomorrontás után).

Mielőtt nagyon leegyszerűsödne a dolog, jó sok ION kell a működésünkhöz, Na, azaz nátrium csak a legismertebb, de mindjárt ott a Kálium, Kalcium, Magnézium, Foszfor, Szilícium,stb.

Mint említettem, víz mindig kötődik valamihez a szervezetben: szabad kifolyását albumin akadályozza, rendszerekben (ér) ionokhoz kötődik, sejtközi térben, ahhoz, amihez épp kell.

Ez utóbbi kissé közelebbről: sejtjeinknek épp úgy van salakanyaga, mint az egész szervezetnek, azaz ami nem tud bejutni a sejtmembránon, ami nem retúr -szállító anyag, az mind – mind ebben a picinyke térben gyűlik és GYŰLIK ÉS GYŰLIK! Tömeges mennyiségben két módon távozik:
- az IZOMPUMPA segítségével, amit testmozgás hoz létre,
- a gravitáció, azaz a testhelyzet változás. (álló – fekvő – gyertyaállás)

Úgy is szokás hívni, hogy a:

SZERVEZET SZENNYVÍZCSATORNÁJA! (teljes joggal,pl. egy kis „ izomláz” = tejsav a sejtek között, amíg elszállítódik, fáj)

Ezt a folyadékáramot a nyirokér rendszer hajszálerei gyűjtik össze, csatlakoznak nagyobb erekbe, ezen a rendszeren helyezkednek el a nyirokcsomók, végül véna erekbe csatlakozik, onnan a májba jut. Itt jön a szelektív hulladékgyűjtés, vízoldható - nem oldódó – klf. fehérjék – és azonosíthatatlan anyagok.

Megérkeztünk egy konfliktusos helyre, a NYIROKCSOMÓKHOZ.

Valahogy úgy tűnik, egyik oldalon a ov.tudomány helyén kezeli a nyirokcsomók kérdését,tudják mire való. Amikor a gyereket nézi a doki, takonykór esetén, biz benyúl az álla alá, a füle mögé, és konstatálja, hogy duzzadtak a nyirokcsomók, dolgozik az immunitás. (van hol, van mit!!)

A másik oldalon erről elfelejtkezve, bulldog módjára, tűzzel – vassal kiirtják, sőt „a rendszámtáblázással” addig fajul a helyzet, hogy NYIROKRÁKRÓL beszélnek.(anélkül, hogy bármit tudnának ellene tenni)

Az onkológiai sebész visít örömében, amikor a protokoll által előírt „- és 13 nyirokcsomó eltávolítandó”- nyirokcsomókból legalább az első duzzadt.

Jó pár eset citológiai lelete bizonyítja, hogy a daganathoz legközelebbiben leginkább 1 – 2, vagy pár daganatsejt található. Persze, ez attól függ, milyen időstádiumú a diagnózis Ezzel a kis VÉGREHAJTÁSSAL ÖRÖKRE MEGÁGYAZOTT A BIZTOS KIÚJULÁSNAK, „ÁTTÉT” KÉPZŐDÉSNEK..

Pont az ellenkezőjét érik el, mint amivel indokolják a műtétet, mármint, hogy ne SZÓRÓDJON a testben.
Mert, miért is duzzadt bármelyik nyirokcsomó?

A nyirokcsomók szerepe a szervezetben:
- a nyirokáramlás útjában,- mint a vénás keringésnél az érbillentyűk – szelep szerepét töltik be, áramlás irányba enged, ellentétesen zár.
- aktív felületű (érzékenyített) szűrőként a nyirokban lévő összes olyan élő anyagot foglyul ejti, amelyek a szervezet működésében nem kívánatosak, legyen az elhalt saját sejt, kívülről bejutott baktérium, fehérjéhez kötött toxin, stb. Na persze ide tartozik minden daganatsejt is.
A befogás célja, egyrészt semmi ne kószáljon az áramlási rendszerben, ami nem oda való, másrész, ha ez kórokozó, akkor ITT LEGYEN A TERE AZ IMMUNCSATÁNAK!! (viszonylag el van szigetelve, és a „ termékek”a következőknél úgy is fennakadnak.
Szóval erre lenne kitalálva a dolog, úgy testileg, bárki alkotta!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Kell-e a radikális rákműtét?
A nyirokcsomók a daganatterjedés zsákutcái
Több mint száz éve sebészi gyakorlat, hogy amikor a tumort eltávolítják, a környező, akár ép nyirokcsomókat is kimetszik. Most mégis kétségek merültek fel a radikális műtétek hasznát illetően. Ha e feltételezés igaznak bizonyul, a daganatok kezelésénél teljesen új stratégiát kell alkalmazni.
Dr. Szenczi Tóth Károly| Népszabadság| 2009. július 31.”

„Dieter Hölzel professzor, a müncheni daganatregiszter epidemiológusa korábbi adatok tömegét, többek között 30 éves túlélési statisztikákat elemezve arra a következtetésre jutott, hogy a daganat körül elhelyezkedő nyirokcsomók teljes műtéti kiirtása a túlélésre a legcsekélyebb kedvező hatással sincs. Ez minden rosszindulatú daganatra igaz, a melanomától az emlőrákon át a vastagbél-karcinomáig.

A teljes nyirokcsomó-eltávolítás indoka alighanem téves elképzelésen alapul - állítja Hölzel professzor. A daganatszórás elterjedt elmélete szerint a magányosan növekvő tumor csak ha bizonyos nagyságot vagy stádiumot elért, kezdi a sejteket szétszórni a szervezetben, éspedig legelőször a közeli nyirokcsomókba.”
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ezek után kérdés a nem kérdés:

JOGOSAN VANNAK A DAGANATSEJTEK A NYIROKCSOMÓKBAN JELEN?


Ha mindez nem rendesen működik, a nyirokrendszer áramlása akadályozott, ha olyan anyagokkal szennyezett, amit pl.: a vér szállított a sejthez, de az nem tudott mit kezdeni vele, ezeket az anyagokat, hogy ne legyenek az áramlás útjába, a test perifériáira taszítja. Jellegzetes példa, a dohányzás – alkoholfogyasztás jó nyári délután, van testszag bőven.

Ugyanez a helyzet a „KAPCASZAGGAL”. Lábainkon kétszer kétezer körüli a NAGYMÉRETŰ PÓLUSOK száma, melyeken át a nyirok által lerakott szemét eltávozhat. Amióta „kultúrálódtunk” egyrészt nem sikk e testszag, ezt a csatornát is igyekszünk bedugaszolni! (becsomagoljuk,LÁBBEI,izzadás gátlók, dezodorok) másrészt igyekszünk elkendőzni, feledni, hogy a testnek vannak MŰKÖDÉSI TERMÉKEI.

Itt kell megjegyezni, a testünknek KIVÁLASZTÓ SZERVE A BŐR IS, ÚGY KÉT NÉGYZETMÉTER!!

A NYIROKRENDSZER TISZTÍTÁSA:

Már az ókorban rájöttek az emberek, hogy a meleg fürdőzés az egészség megőrzés egyik fontos módja, a bőr pólusain keresztül, igaz lassan, de megszabadultak a salakanyagok itt lerakott részétől. (heti rendszeresség)

Gyerekkoromban még divatban volt a Vasárnap délelőtti gőzfürdőzés jó széles körben.
Egészség megőrzésként alkalmazható a szaunázás, a nyirokmasszázs, az izzasztó sport.
Daganatosoknak, a fentiek miatt a nyirokmasszázs nem megengedett.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Egy javaslat:
„Az esetben, ha Ön nem kedveli a szaunát, vagy az Önnek valamilyen oknál fogva ellenjavallt, akkor odahaza tegye a következőket.
Engedjen a kádnyi meleg vizet, s oldjon fel benne másfél kiló közönséges konyhasót. Vegyen ilyen fürdőt hetente egy-két alkalommal, de mindenféle rendszer nélkül is megteheti, amikor úgy érzi, hogy meg akar szabadulni a toxinoktól. A sós víz – amely tulajdonképpen nátrium klorid oldat – minden kiszív a pórusokból, ami nem oda való. Ne felejtse el a sós fürdő után tusolással leöblíteni magáról a kioldott szennyeződést.”
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Daganatos esetekben alkalmazzák a különböző összetételű ivókúrákat. Kicsit elgondolkoztat, hogy mekkora utat kell megtenni a bevett, ill. lerakott anyagnak, hogy találkozzanak, aztán vissza.

Tulajdonképp kettős hatása miatt itt is szerepelhet a SZÓDABIKARBÓNÁS FÜRDŐ. Egyrészt a vér lúgosításának bevált eszköze, (na ez mára megdőlt) másrész a meleg + lúg kioldja a pólusokból (depo) a szemetet, így a következőknek helyet csinál.

Lúgositó fürdő + killer + méregtelenítés .
Csinálni kéne 5 – 6 % -os,37-38 fokos szódabikarbonátos fürdővizet,(amilyen jó meleget elbír),míg ki nem hül,úgy 20 perc,teljes testet bele.Ez min 100 l víz,= 100 kg,1%-a 1 kg,5% = 5 kg/ fürdő.Keress egy nagykert,ahol olcsón,ÉTKEZÉSI min.-ben beszerezheted.Ezt heti 1x,ill.ph mérés alapján ellenőrizni.(vizelet ph max. 7 – 7,3 között legyen)
Utána letussolni, kiszárítja a bőrt kicsit,csak semleges gyógyszertári testápolót használni,ugyan ez a tusfürdőre meg a szappanra is vonatkozik.

Túlzásba vitt lugosítás tünet :
- hányinger, étvágytalanság, étel undor,ált. rossz közérzet.
- Csak leállni a kezeléssel, magától helyre áll.
-
.

A legintenzívebb eljárásnak a „lábáztatás”, azaz az IONIZÁCIÓS méregtelenítés, a SPA-DETOX bizonyult. (saját szervezetem,meg a családé is bizonyítja) Ennél a módnál a talpak nagyméretű sejtjein keresztül, az ionizált atomok mintegy „kihúzzák” a dugót a likból, ismételve szakaszosan ürítik a rendszert. Kúraszerűen alkalmazható, min. egy hónap szünettel ismételhető.

A következő 6. rész a „HA MÁR TISZTÁK VAGYUNK” az immunitás intenzív emelésével, aktivizálásával foglalkozik.

Bandi


3. Maka 2012. 03. 12. 12:11:46
Rákbetegek fóruma
Sziasztok,

Talaltam valamit , amiröl ugy gondoltam sokakat erdekelhet. Engem megragadott, mert sokfele regi , de uj szerekröl, velemenyekröl, alkalmazasokrol lehet itt olvasgatni. Erdemes atnezni !!!

Kivanok mindenkinek jo egeszseget es szep napot !

Egyedi erősítőszerek

2.01. Gyógynövények
Mielõtt használná ezeket, kutassa fel az esetleges káros mellékhatásokat is!
Csak egynéhányat szeretnék kiemelni a helyhiány miatt. Az amerikai dr. Harry S. Hoxsey természetgyógyász alkalmazott gyógynövény terápiát ('amarga', 'berberis' gyökér, varjútövis kéreg, bojtorján, édesgyökér ('liquorice'), 'poke' (alkörmös?) gyökér, 'prickly ash', vörös lóhere, 'stillingia' gyökér és kálium-jódid) több-kevesebb sikerrel. A hatóságok nyomására számos államban megalakult klinikáit le kellett állítania. Bár a jogi pereskedésbõl gyõztesen került ki, de módszerét az USA-ban mai napig sem engedik, de például Mexikóban viszont nem tilos.


Jelenleg dr. Keith Block alkalmazza a saját ACBA ("Anti-Cancer Botanical Agents") szereit kínai gyógynövényekből.
A brazil/argentin pau d'arco vagy tajibo fából állítólag tumorellenes szert készítenek helyileg, de Amerikában feketelistán van.
A 'chaparral tea', ami kimutathatóan rákellenes 'nordihydroguaiaretic' savat tartalmaz, mégis az USA-ban tilos rák ellen felírni.
Még néhány, feltehetõleg immunerősítő gyógynövény: vörös lóhere, birkasóska (Rumex acetosella), bojtorján, 'echinacea', 'golden seal' (Hydrastis Canadensis), ginszeng, nadálytő, ginkgo biloba, fagyöngy, macskakarom (Uncaria Tomentosa), neem (Azadirachta Indica), graviola (Annona Muricata), Nopal kaktusz (Opuntia Ficus Indica), galagonya, aloe vera.
További hasznos információ angolul: 1, vagy 2, vagy 3, vagy 4.
Dr. Hulda Regehr Clark igen hatásos parazitaölő gyógynövény-kombinációjáról lett ismert, amit könyveiben is javasolt. Ezek ma "Hulda Herbs"-ként ismeretesek: - dióhéj körüli zöld burok (amíg még nem vált feketévé), - Artemesia Absynthium bokor levelei és - frissen őrölt szegfűszeg (a boltiőrölt és szárított "nem ér semmit"). Ezek pontos elkészítési leírása szerepel a jobb oldalon feltüntetett könyvének Receptek fejezetében. Clark szerint legfontosabb teendő a "propyl alcohol" teljes kiiktatása (kozmetikai szerek, sampon, haj-spray, szájöblítő, borotválkozó szerek, test-krémek stb.-ből) és a nehézfémek, és bármi más toxin kiiktatása ételekbõl, testből és a ház körül. Szerinte ezek és a paraziták felelõsek szinte minden komolyabb betegség megjelenéséért.

2.02 Essiac gyógytea

Tudomásom szerint ez egy hatásos immunerősítő gyógytea. Az 1920-as évek elején egy kanadai nővér, René Caisse állította össze egy mellrákból gyógyult betegtől tudva meg, ami feltehetőleg egy indián eredetû gyógykúra volt. Az eredeti keverékbõl csak 4 gyógynövényt hagyott meg, és ezek leghatásosabb arányát tapasztalati úton határozta meg. A szer sikere gyorsan elterjedt, és a Királyi Rák Bizottság 1937-ben megállapította hatásosságát a rák ellen. 1939-ben a kanadai parlament kis híján legalizálta mint rákellenes szert. Az azóta nyert tapasztalatok szerint a mirigyekre jótékony hatású, emésztést segítő, általános immunrendszeri erősítő és ezért nemcsak a rák ellen hatásos, de a gyomorfekély, nátha ellen is, sőt egyes állítások szerint az AIDS ellen, valamint II-es típusú cukorbetegség ellen is. Rendszeressé teszi a vastagbél működését és ezáltal tehermentesíti a májat. Ezrekre tehetõ a teát kipróbáló és méltató egyének száma az utóbbi 80 évben, számos halálos beteget gyógyított ki. Csak azoknál volt sikeres, akiknél a létfontosságú szervek egészségesek maradtak. A negyvenes évektől kezdve, amerikai nyomásra, a tea feketelistán van. Errõl elkészült egy külön cikk magyarul, részletes ismertetõvel, tanácsokkal, forrásokkal, forgalmazókkal.

2.03 Enzimdús kiegészítőszerek

(Egy új kiegészítő cikk készült erről.)

Hans Nieper, egy nemrég elhunyt német rák-gyógyász a táplálkozás fontossága mellett enzim- és más kiegészítőszereket javasolt az immunrendszer aktiválására, a máj megerősítésére, az általános anyagcsere serkentésére. Nieper 50%-os életben maradási esélyben határozta meg módszere eredményességét a gyógyíthatatlannak vélt betegeknél. Ezen életben maradt személyek, ha még 18 hónapig életben maradtak, akkor ők jó eséllyel ki is gyógyultak halálos betegségeikből.

Az angliai dr. Alec Forbes javasolta és azóta a Bristol Rák Segítő Központ kombinálja a többségében nyers vegetáriánus diétát csíráztatott magokkal, bizonyos enzimekkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ginszenggel, máj-serkentő gyógynövényekkel, valamint béltisztító beöntésekkel, vizualizációs képzettársítással, relaxálással, meditációval és természetgyógyászati spirituális gyógyításokkal.

Dr. Ernst Krebs, dr. John Beard és dr. Dean Burk azt állítják, hogy a fehér vérsejtek számára a rákos sejtek elérhetőbbé válnak, ha az azok körül kialakult fehérje-bevonatot sikerül leroncsolni. A Wobenzym vagy az Eibenzyme termékek állítólag ilyen hatásúak, errõl többet is olvashat World Without Cancer c. könyv 5. és 6. fejezetében E. Griffin tollából, és amik többek között az alábbi 2.04 és 2.18 alatt ismertetett anyagokat is tartalmazzák.

2.04 Pancreatin

Az amerikai dr. W. D. Kelley máj-, hasnyálmirigy és más szervi rákbetegségben szenvedett, életben maradását csak 1 hónapnyira hitték. Saját magát gyógyította ki vegetáriánus nyers ételekkel és néhány kiegészítő szerekkel, amik közül ő maga a hasnyálmirigy enzimtartalmú 'pancreatin'-t tartotta a legfontosabbnak és nagy mennyiségben szedte. Azt fedezte fel, hogy a pancreatin nagyon hatásos tumorellenes szer, talán túlságosan is gyorsan hat. Akárcsak Gerson, ő is azt látta a betegeinél, hogy a túl gyors daganatpusztulás, a bomló rák fehérjék miatt, hirtelen nagy mennyiségű toxinokat szabadítanak fel, és ha azokat a betegek szervezete nem képes eltávolítani, akkor az halálos is lehet. Ezért 'Epsom só'-t, és kávé-beöntést is javasolt a veszélyes kezdeti időszakra. Az orvosi szakirodalomban elõször neki sikerült a hasnyálmirigy-rák betegség végső fázisában levõ szenvedőket 5 évnél is tovább életben tartani, sõt a módszeréhez szigorúan ragaszkodókat pedig teljesen kikúrálni.

Kelley klinikailag egy viszonylag egyszerû tesztet javasolt a rák elõzetes kimutathatóságára. Eszerint minden étkezés után 6-8 pancreatin tablettát szedve 4 hétig, ha az illetõ rosszabbul érzi magát (hányinger, fejfájás, kimerültség), akkor nagy bizonyossággal rákos, és ezzel ellentétben az egészségesek közérzete pedig javulni fog. Ezt a tesztet csakis klinikai felügyelet mellett szabad végezni.

2.05 Nagy mennyiségű C vitamin

Dr. Evan Cameron és dr. Linus Pauling nagy mennyiségű C vitamin kúrát alkalmazott. Napi 10 gramm mennyiség jelentősen megnövelte a halálos betegek életbenmaradási esélyét. Egyes kutatók felhívják a figyelmet a szintetikusan előállított C vitamin számos mellékhatására, ugyanakkor a természetes C vitamin igen nagy mennyiségben szedhető. Természetesen van egy felső határ, ahol hasmenés léphet fel, de ehhez már igen jelentős mennyiség kell.

Dr. Robert F. Cathcart rámutat, hogy a szervezet számára igényelt és tolerált mennyiség arányosan nő a betegség fokával, igen súlyos betegségeknél akár napi 200 gramm is szükséges, míg ugyanaz a személy egészségesen napi 10-15 grammot tud csak tolerálni hasmenés nélkül.

A német dr. Matthias Rath L-Lysine és L-Proline-nel kombinálja a C-vitamin terápiát, az étrend teljes megváltoztatásával. Ötnyelvű honlapján olvashat Schmidt Ilona agyrákjának sikeres kezeléséről is.

2.06 B3 vitamin (niacin esetleg nikotinamide)

A múlt század derekán a kanadai származású, de idős kora ellenére ma is aktív Dr. Abram Hoffer édesanyjának írt fel nagy mennyiségű niacint (B3 vitamint) szenilitás ellen. Először ő maga is meglepõdött a hatalmas javuláson. Nemcsak a szenilitás ellen volt hatásos, de az ízületi gyulladás ellen is, a krónikus neuralgia ellen is, a látás is javult, a koleszterin szint csökkent, az életkedv is feltámadt, az energiaszint megnőtt. Az édesanyja további 21 évet élt igazi szenilitás nélkül, olyannyira rendbejött, hogy két könyvet is írt gyermekkori, farmon felnevelkedett élményeirõl. Hoffer ezt a vitaminkúra sikerének könyveli el, ami niacin (B3 vitamin), C vitamin és E vitamin szedésébõl állt.

Dr. Hoffer azóta 134 halálos beteget is kezelt vitaminkúrával, statisztikailag igazolni tudja, hogy az általa javasolt módszer nemcsak jelentősen megnöveli az életbenmaradási esélyt, de jelentős javulást is hoz a kortünetekben, életvitelben. Dr. Hoffer a mai napig közel 500 cikket publikált és 15 könyvet írt, a szakma mégse nagyon figyel fel rá, szerinte azért, mert a vitaminokat nem lehet szabadalmaztatni és nem hoznak annyi hasznot mint a a gyógyszerek.

2.07 Nagy mennyiségű A vitamin és E vitamin

Az amerikai R. Adams és F. Murray hívta fel a figyelmet a nagy mennyiségű A vitamin szükségeségére. De rákos betegeknél nem javasolható. Szerintük a szennyezések és a nem természetes életkörülmények (permetezőanyagok, nehéz fémek, más mérgező anyagok, ételadalékok, nitrátok, étel allergia stb) miatt több A vitamint használunk fel, mint amennyit felveszünk. Még egy egészséges ember is csak nehezen tudja biztosítani a megfelelő mennyiséget. A táplálékkal felvett béta karotén egyharmada szívódik csak fel és annak is csak a fele válik A vitaminná. Igen jelentõs mennyiségű sárgarépa, zöld leveles saláta, csukamáj olaj, tojássárgája tudja csak pótolni. A májkrémekben, májban is van jelentõs mennyiség. Vitaminhiányos felnőtteknél napi akár 15'000 - 20'000 i.u., lehetõleg természetes kivonatú A vitamin is szedhető, 100 mg E vitaminnal, valamint C, D vitaminokkal, B vitaminok teljes skálájával kombinálva, de vassal együt szedni nem ajánlatos, mert a vastabletta az E vitamin hatását megakadályozza. Az ennél nagyobb mennyiségű A vitamin fejfájást okozhat.

2.08 Beta-1,3D-glucan (vagy "Immutol")

Ez egy természetes polysaccharide anyag, amit élesztő- vagy bizonyos gombasejtek falaiból vonnak ki. A béta glukán gyógyászati elterjedtségi fokára utal hogy egy Medline Internet keresés több mint 6000 helyen tünteti fel a szakirodalomban. Kimutatható természetes immunerősítő hatása van. Ez annak köszönhető, hogy a baktériumok sejtfalának ez az anyag egy jelentős összetevője és a szervezet ezzel ismeri fel a baktériumok jelenlétét és általános immun-aktivizálást okoz. Szedésével az immunrendszer macrophág sejtje a fázisváltozásainak kikerülésével gyorsan aktivizálódik. J. Bogwald kimutatta bizonyos rák (melanoma, mastocytoma és mások pedig mellrák, prosztata-rák) sejtjei elleni hatását, amit azóta számos tanulmány is megerõsített. Azaz a szervezet számára ezzel bizonyos ráksejtek felismerhetővé válnak. Különösen hatásos más szerekkel együtt, vagy például nagy mennyiségű C vitamin jelenlétekor, ami valószínûleg synergist hatásként jelentkezik. Továbbá használt még fertőzések ellen, nukleáris sugárzást kapott személyeknél, koleszterin-szint csökkentő, seb-heg gyógyító, és igen jó eredmények vannak AIDS ellen is. Káros hatásáról nem találtam jelentést.

2.09 Krebiozen

Az 1950-es években Amerikában nagy port kavart fel egy szer, aminek a neve Krebiozen volt. A jugoszláv Dr. Stevan Durovic útmutatása alapján Dr. Andrew Ivy használta immunerősítésre, rák ellen. Bizonyára sejti mi lett a sorsa, bírósági megidézés, a krebiozen fekete-listára került és Dr. Iwyt minden rangos posztjáról menesztették. Csakhogy olyannyira hatásos volt, hogy a tárgyalásig vagy 500 orvos használta és bizonyos források szerint közel 20000 betegen alkalmazták. Dr. Iwy maga 6 év leforgása alatt 687 páciensén alkalmazta. Ezen betegek 70 %-nál volt kimutatható javulás, és 50 %-nál pedig határozott javulást észlelt. Dr. Iwy kollégái és betegek ezrei tanúsították gyógyító hatását, ennek köszönhetően Iwyt felmentették, de a szert mégis tilos használni! A tárgyaláson kiderült, hogy a rágalmazó orvosoknak vagy sohasem volt birtokukban ez a szer, vagy megvesztegetve hamis vallomást tettek. A hatvanas évektől kezdve a hatóságok még keményebb ellenkampányba kezdtek és ez a mai napig is tart. Egy azóta is betiltott könyv neveket említve tárja fel kik is mozgatták a háttérben a szálakat és dokumentumokkal, betegek írott nyilatkozataival és orvosok tapasztalataival bizonyítja hogy volt jelentős tumorellenes hatása a szernek.

2.10 Peptid-kezelés (Burzynski Institute, Houston)

A lengyel dr. Stanislaw Burzynski még a 60-as évek végén figyelt fel arra, hogy a rákbetegek vérében, vizeletében levő peptidek (2 vagy több aminósavból álló fehérje-töredékek) száma jelentõsen kevesebb. Ezeket a peptideket késõbb 'antineoplaszton'-nak nevezte el. ('neoplaston'=tumor) Szerinte velük a rákos sejtek 'átprogramozhatóak' a téves osztódási és nem specifikus beállítottságukból. Különösen az agyrák bizonyos fajtáinál tapasztalt áttörő sikert. A kommunizmus elöl menekülve az USA-ban telepedett le, de ha azt hitte hogy szabadabb lesz, akkor nagyon nagyot tévedett, mert olyan meghurcoltatás fogadta, amit még álmában sem gondolt volna. 1983 és 1995 között négy egymás utáni, az FDA és a U.S. legfõbb államügyész által kezdeményezett esküdtszéki tárgyalás összes vádpontja alól mindig sikeresen került ki, amire eddig még nem volt precedens. Számos szakember állt ki nyíltan Burzynski mellett, sőt még néhányan az esküdtszéki bírák közül is tiltakozásuknak adtak hangot, amilyen jogsértő módon kezelték dr. Burzynskit.

Az FDA engedélyével végzett klinikai tesztek során 1991-ben 20 astrocytoma (egy gyakori gyermek agyrák-fajta, ami szinte nem reagál semmiféle más hagyományos kezelésre) páciens közül 4 teljesen, 2 részben felépült, 10 esetnél 'objektív stabilizáció' volt észlelhető, akik közül késõbb 2 részben felépült, csak 4 esetben nem használt a szer. Egy újabb, a perek után engedélyezett teszt során 29 'végzetes' beteget kezeltek, akik közül 13 teljes felépülést ért el, 8 másik pedig részbeni vagy kezdeti gyógyulást mutatott, 8-nál nem volt változás.

Dr. Robert E. Burdick orvos is hasonló eredményességi százalékokat ért el egy másik engedélyezett (1996.-os) agyrákos páciens-teszt során: a 'kezelhetetlen' betegek 18%-a teljesen, 42%-a részben felépült. A teljes felépülés eléréséhez minimum 3 - 40 hónap kellett, míg a részbeni gyógyuláshoz minimum 5 - 78+ hónapra volt szükség, átlagban 18+ hónapra.

2.11 Glyoxylide (és Malonide), valamint Methylglyoxal

Dr. William F. Koch (1885-1967) orvosprofesszor alkalmazta a legelső sikeres oxigén-terápiát 1917-tõl. Azt figyelte meg, hogy a betegségek, különösen a rák, a test oxigén-mechanizmusát erősen megakadályozzák, és a szén, etilén párral származékos bizonyos anyagok hatalmas katalizátoros lökést adnak a szervezet visszaoxigénesítő hatásában. Szerinte ez az oxidációs folyamat 'égeti' a toxinokat, e folyamat hiányában halál következik be. Az általa kifejlesztett Glyoxylide (és Malonide) olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy néha egy injekció is elegendõ volt halálos beteg egyének teljes felépüléséhez, az immunrendszer visszaerősítéséhez. A szer olyan látványosan hatásos volt, hogy Daniel Haley könyve szerint azok az orvosok, akik még a hatósági betiltás elõtt alkalmazták ezt a szert, kivétel nélkül mind mellé álltak és nagyban alkalmazták halálosan beteg pácienseknél. Számos lelet bizonyítja hogy az így felgyógyultaknál a betegség nem jelentkezett újra évek múltán sem, kimutatható mellékhatások sem jelentkeztek. (Lásd dr. C. Everett Field, prof. Joseph Maisin, dr. Albert L. Wahl, dr. Harold Wilson, dr. D. H. Arnott egykori jelentéseit.) A következő típusú betegségeknél volt sikeres: csontrák, méhrák, gyomorrák, májrák, léprák, hasnyálmirigy-rák, mellrák, TBC, gyermekparalízis, szív-trombózis, lepra, ízületi gyulladás ellen. Bizonyára ez a lista korántsem teljes. Az amerikai hatóságok minden elképzelhető jogi akadályt zúdítottak Koch és követői ellen. A vádak szerint a szer "elvi alapokon" kizárt hogy gyógyító legyen. A helyzet annyira elmérgesedett, hogy Koch teljesen feladta és kivándorolt az USA-ból, a szer titka pedig halálával elveszett. Még a mai hivatalos amerikai álláspont szerint is Koch szere "becsapás". Számomra ez is bizonyíték arra, hogy a gyógyászatban a profit, a pozícióféltés a döntő, és nem a siker számít!

Néhány éve Indiában egy hasonló, a fentinél sokkal gyengébb hatású, de még így is igen jelentős gyógyítószer sikerét jelentették. Ennek az új szernek metilglioxál (Methylglyoxal) a fő alkotóanyaga, ami egy természetes eleme a testnek és a glukóz lebontásánál keletkezik. Ugyanúgy az oxidáló hatást segíti, mint a Glyoxylide. 1958 óta kutatva Szent-Györgyi A. és Együd L. kimutatta tumorellenes hatását állatkísérleteknél. Ennek az új szernek a sikere 70 %-os volt 'halálos-beteg' páciensek gyógyulásához, az Indiai Fizikai Magazin jelentése szerint, egy legújabb 2000 elején végzett féléves terápia során, 19 'igen súlyos' állapotban levő betegnél. A szer a betegségek széles skáláján volt sikeres "különösebb mellékhatás nélkül", mint például vastagbélrák, akut myeloid leukémia (bizonyos fehérvérûség), non-Hodgkin limfóma, petefészek-rák, mellrák, májrák, tüdőrák, csontrák, epehólyag-rák, hasnyálmirigy-rák és szájüreg-rák ellen.

2.12 Zell Oxy

Ez a szer a német dr. Seeger nevéhez fűződik. A Zell Oxygen-t rákbetegeknél alkalmazta a rákos sejtek oxidáló energiatermelésének újraindításával. A szer maga egy egyedileg növesztett fiatal élesztőgomba sejtekbõl áll, amik nagyon sok oxigénesítõ enzimet tartalmaznak. Méhpempővel kombinálva a hatása erősebbé vált.

2.13 'Dioxychlor' (egy oxigén terápia)

Dr.Robert W. Bradford kutatásaira alapozva azt állítja, hogy a Dioxychlor nagyon hatásos a patogén organizmusok ellen, azaz a vírusok, baktériumok, gombásodás ellen. Ez abból ered, hogy ez két pótlólagos oxigénatommal kovalens-szerű kötésben levő szervetlen klorin anyag. 1998.-ban Nicolson számolt be sikeres terápiáiról. Jelenleg is kutatás alatt van, de hatásosnak bizonyult candida albicans gombásodás, krónikus vírusos betegségek (AIDS, Epstein-Barr, CFS, GWS, cytomegalo-vírus), fogíny gyulladás (periodontitis) ellen és képes hatástalanítani a Legionárius betegséget (Legionella pneumophila) okozó organizmust is. Viszont nagy mennyiségben nem adható, mert klorin ionok maradnak vissza a használata során, amik ugyan természetes elemei a testünknek, de mégsem kívánatosak azok nagy mennyiségben.

2.14 Ezüstkolloid (vízben)

A jó minõségű elektrolízises ezüstkolloid víz átlátszó vagy sötét-piros, pozitív töltésű ezüst-ionokat és 1 - 10 nanométeres (10 - 100 angström) negatív töltésű ezüst részecskéket tartalmaz desztillált vízben, amik sohasem ülepednek le, állandó brown-mozgásban vannak. Orvostudományilag bizonyított, hogy az ilyen kolloid szemcsés ezüst rendkívül hatásos baktérium, vírus, mikróba pusztító. Egy antibiotikum legjobb esetben is csak féltucatnyi organizmust képes pusztítani, az ezüstkolloid viszont közel 650-et. (forrás: Science Digest magazin, 1978. március) Dr. Robert O. Becker jelentése szerint ezenkívül igen hatásos csont-regeneráló is, 50%-nál is gyorsabb csontgyógyulást eredményezve, továbbá elősegíti a bõr és más finom szövetek újraképződését, ráadásul sterilen is tartja azokat. Az USA-ban azóta a sebészeti és az égéskezelõ klinikák 70 %-ánál alkalmaznak ezüstöt. Dr. Gary Smith szerint az ezüstkolloid (ami kis mennyiségben a növényi táplálékokban is jelenvan), nélkülözhetetlen a szervezet védekezési rendszerében. Számos írás számol be az ezüstkolloid más gyógyító hatásáról is, többnyire fertőző, vagy vírusos betegségeknél, pl AIDS, herpesz, gombásodás, szifilisz stb ellen igen hatásos, de még rák ellen is sikeresnek bizonyult. Egy viszonylag egyszerű eljárással házilag is készíthetõ. Erről írtam egy külön cikket is, mert a minõség kritikus a sikerhez, feltüntettem az összes pozitív és negatív oldalát, tudományos forrásmunkákkal, kapcsolatokkal.

Megjegyzés: Egy ugyancsak igen jelentős külsőleg és belsőleg használható antiszeptikus anyag a grépfrútmagkivonat lehetõleg természetes olajos közegben higítva. Természetes voltának köszönhetõen semmilyen káros mellékhatása nincs, bár sokkal gyengébb a kolloid diszperz ezüstnél, ezért hosszabb ideig tart egy terápia. Szinte mindenfajta kórokozó patogént pusztít, legyen az baktérium, vírus, gombásodás (pl. a candida egyik leghatásosabb ellenszere), sőt féregűző is. A testápolási szerekben is terjed, bőr, haj, fül, arc, száj, ajak, fogak, torok, gége, lábfej, körmök, nemi szervek gyógyítására illetve ápolására. Belsőleg szinte kivétel nélkül az összes vírusos betegség ellen használható legyen az egyszerű nátha, vagy súlyos Crohn-kór. Fertőtlenítő szerként is terjed, az ivóvízbe is rakható klór helyett (ellentétben a kolloid diszperz ezüsttel, ami nemkívánatos ezüst-kloridot, és kis mértékben ezüst-nitrátot képezne az ivóvízben levő ionokkal). Hasonló hatású az oliva levélkivonat is.

2.15 Tengeri Ezüst / Seasilver (FDA lecsapott rá), vagy SeaEnergy - ez még kapható

Ez egy könnyen és gyorsan felszívódó organikus ezüstben gazdag és 40% oxigén atom tartalmú tengeri- és gyógynövény kivonat folyadék formában Berkes Béla ötlete alapján. Ez 100%-osan organikus, növényi alapú vitamin és ásványi anyag kiegészítő, azzal a lényeges különbséggel, hogy az összes benne levő vitamin, enzim, koenzim, anti-oxidáns, aminósav és legfőképpen a 40-nél is több ásványi anyag és nyomelem diszperz lebegésben van benne és a természet által szolgáltatott koncentrációban, a test számára a legkönnyebben felhasznosítható formában. A következõ növényekből készítik: 10 tengeri fogyasztható növény, Matrix Aloe Vera, organikus Phyto-ezüst kivonat, Pau D'Arco (immunerõsítõ és tumorellenes) és tőzegáfonya. Jelentõs immunerősítő és a szerves kolloid ezüst tartalmának köszönhetően mikróba ellenes is. 1996.-ban a dallasi Health Enhancement Center vizsgálata szerint jelentős és gyors változást hozott a fehér vérsejtek aktivitásában, megnövelte a páciensek energia-szintjét is. A következõ betegségeknél volt a legeredményesebb: cukorbetegség, rák, Non-Hodgkin's limfóma, mellékhatások nélkül. Ennek ellenére mivel rák és AIDS ellen is vásárolták ezért az FDA orvosi hatóanyagnak nyilvánította és azonnal beszüntette az engedély nélküli forgalmazását. Nem azért mert káros, hanem azért mert gyógyít és nagyon sokan vették. Ilyen világban élünk.

2.16 Arany Fehér Por ('White Powder Gold'), másnéven ORME-elemek

A múlt század 90'-as éveiben terjedt el ezeknek a természetben előforduló, bizonyos ásványi kõzetekből nyert poroknak a híre, azzal hogy felborították az ásványtani, kémiai, mágnesfizikai, bio-kémiai ismereteket, a legelképesztõbb gravitációs és térdimenziós anomáliákat is kiváltva. Egyúttal anyagi bizonyítékai lettek a Szaharov-Puthoff féle gravitációs elméletnek, és segítettek betekintést adni a szupravezetők titkaiba, a neuronsejtek fizikájába, valamint gyógyászatilag is elképesztõ eredményeket produkáltak. Felfedezésük az amerikai multimilliomos David Hudson nevéhez fûzõdik, aki az anomáliák miatt a legjobb szakértőket vonva be, több évtizedes kitartó kutatás után tárta a nyílvánosságra a kutatási eredményeit. A gyógyászati oldaláról itt csak röviden annyit, hogy 2-3 ilyen porral az AIDS, Kaposi Sarcoma, rák a legtöbb esetben gyógyítható volt, mégpedig teljes felépülést adva. A legeredményesebb hatásokat injekció formában váltotta ki. Hudson szerint a DNS molekulákat állítja vissza az egészséges állapotukba. "Ez az anyag nem gyógyszer, hanem korrigálja a testet, abba az állapotba, ahol lennie kell az egészséges működéséhez." Szerinte ez nem valami ellenes, "nem anti-AIDS, nem anti-cancer", hanem "pro-life". Létezésével az agyi neuron-folyamatok fizikájának fehér foltjai tárultak a kutatók elé, mint kiderült az idegsejtek is hasonló anyagú szupravezetőkkel kommunikálnak, mintha ez az anyag lenne a tudat fizikai megtestesülésének információ hordozója.

Hudson a következõket is mondta:

"Valójában az immunrendszerünk az, ami leküzdi és meggyógyítja a betegségeket. Ha képes vagy tested minden sejtjének DNS molekuláját kikorrigálnod abból a károsodásból, amit a rák, vagy egy vírus, mint például az AIDS-vírus okozott, akkor szószerint tökéletessé válsz. Visszatérsz abba az egészséges állapotba, ahol lenned kellene."

Hudson 22 szabadalmi joggal rendelkezik az ebből az anyagból elõállítható ORME (orbitally Rearrenged Monatomic Elements) és S-ORME (rezonáns párosított kvantum oszcilláló ORME rendszerek) anyagokra. Ezt az információt a "Science of the Spirit Fundation" rendezésével 1995. július 28.-án megtartott Hudson-előadás legépelt szövegébõl szedtem. Errõl készült egy magyar nyelvű leírás, fõleg a kémia, vagy a fizikai anomáliák iránt érdeklődők számára, de a bio-hatásait is megtalálja a lap alján.

2.17 Pascalite

Az amerikai Wyoming hegységben bányászott Pascalite egy kalcium-bentonit, ami egyedileg, talán vulkanikusan képzõdött krémszínû, agyagszerű iszap napon szárított pora. Számos értékes és ritka ásványi anyagot tartalmaz, de a legmeglepõbb a gyógyító hatása, amit még az indiánok fedeztek fel. Egyes feltevések szerint a hegység egyedi mágneses adottsága, vagy a keletkezési eredetének köszönhetõen valamilyen megmagyarázhatatlan biomágneses tulajdonságú, és gyógyászatilag alkalmazható. Számos beteg gyógyulását idézte elõ.

Dr. Walter Bennett vizsgálta tüzetesebben és azt állítja, hogy a Pascalite erős baktériumölő, feltehetően tumorellenes hatású, de tartalmaz számos még felfedezésre váró antibiotikumos gombákat is.

Ez egy igazi természetes kozmetikai anyag is, mert vízben könnyen oldható és kellemes illatú. Főképpen külsőleg, de kis mennyiségben belsőleg is használható. Gombásodás, bőrbetegségek, emésztési zavarok, leégés, sebek ellen, vagy fájdalomcsillapító borogatásként a leghatásosabb, de sikeres volt szem-, fülfertőzéseknél, fogszuvasodás ellen, sőt volt példa vérszegénység elleni gyógyító hatásáról is.

2.18 Papaya

Az ausztrál őslakók fedezték fel elõször a "Paw Paw"-fa (latin neve: papaya) leveleiből, ágaiból főzött tea gyógyító hatását. 1962-ben Stan Sheldon esete tette ismertté, aki súlyos tüdőrákját gyógyította ki vele teljesen két hónap alatt és azóta sem jelent meg nála a tüdőrák.

Azóta számos kutatást végeztek, és legelõször a New Scientist közölt egy riportot, miszerint a papaya 1 milliószor erősebb antitumor hatású, mint az akkor ismert leghatásosabb rákgyógyszer. A néhány éve elhunyt dr. John Whitman Ray (a 'Test Elektronika' első alkalmazója) szerint a pawpaw fa Ausztráliában, Afrikában kedvelt gyümölcse is tartalmazza ezt a hasznos anyagot közvetlenül a héja alatt, de csak addig amíg még nem teljesen érett be. Szerinte a kiwi gyümölcsben is van hasonló, de kisebb mennyiségű gyógyító anyag. Legújabban Nyugat-Európában is kapható a papaya szárított leveleiből készített tea. Itt van egy eredeti és nem viszonteladó ausztrál vállalkozás honlapja. További info angolul (ők is forgalmazzák), németül és dánul (legalul).

2.19 Q10 koenzim (Ubiquinon vagy Ubidecarenone)

Egy mellékhatás nélküli természetes anyag, amit a máj is termel és ami katalizátorként szabályozza az energia (ATP azaz Adenosine Triphosphate) termelést a minden sejt citoplazmájában jelenlevõ mitokondriumokban. Dr. Michael T. Murray szerint bizonyos esetekben, akár gyerekeknél is, a szervezet nem tud elegendő mennyiséget előállítani, ennek hiányában elsõsorban szív- és érrendszeri problémák jelentkezhetnek, valamint magas vérnyomás és nagy koleszterin szint. Az idős emberek szervezete kevesebbet tud csak elõállítani, ezért számukra a pótlása fontossá válik. A Q10 ezenkívül immunerősítő, agyserkentő, védőhatása van a gyomorra és nyombélre, de az öregedést is lassítja.

Az ausztrál John O'Neill, aki fiatal korában 24 órás súlyemelési világcsúcsot állított fel, 1996.-ban (akkor 57 évesen) újabb álló-kerékpározási terhelési próba világcsúcsokat döntött meg, könyve állítása szerint elsõsorban a nagyon nagy mennyiségû Q10 szedésének és heti egy-, kétszeri nem megerőltető de hosszan tartó víz alatti kerékpár-tréningnek, valamint főleg nyers növényes étrendjének köszönhetően. O'Neill a szokásos adag többszörösét szedi naponta, mert nincs semmi mellékhatása a szernek és az általa legjobbnak tartott japán drága márkákat, mert szerinte a piacon levõ szintetikus Q10 rossz minőségű. A kapszullás és lehetõleg E vitaminos, vagy más olajos alapú készítmények a leghatásosabbak.

Egy hasonló hatású, kissé erősebb szer, szintén mellékhatások nélkül a MegaHydrin, ami Dr. G. Patrick Flanagan érdeme, és amit az általa alapított Flantech Group állít elő. Info németül is.

2.20 Hidrazin-szulfát (Hydrazine Sulfate)

Dr. Joseph Gold ismerte fel a hidrazin-szulfát tumorellenes hatását. Halálosan rákbeteg pácienseknél alkalmazta, akiknél enyhült a fájdalom, javult az étvágy és kissé erősebbek lettek. Dr. Gold szerint egy máj enzimet gátol meg a daganatos sejt által keltett tejsav glukozzá történő átváltásában. Ez a folyamat szerinte több energiát vesz el a beteg szervezetéből, mint amennyit felszabadít. E folyamat gátlásával a beteg erőt nyer. Mások ezzel a szerrel kezelt korai daganatos betegeknél is kimutattak bizonyos javulást.

2.21 Laetrile/"Amygdalin" (B17 vitamin)

Ezernél is többre tehető azoknak a száma, akik kipróbálva azt, váltig állítják a 'laetrile' nevű szer kedvezõ hatását. Bár a laetrile önmagában nem gyógyít, de segít a fájdalmak mérséklésében, a nagyon lefogyott betegek étvágyát növeli és bizonyos fokig visszaadja a betegek önmagukba vetett hitét. Számos állatkísérlet igazolta kedvező hatását, mégis az USA-ban betiltották, de például Mexikóban hivatalosan is alkalmazzák. A fogyasztható csonthéjas magok közül a sárgabarack (kajszi) magja és a mandula tartalmazza a legtöbb ilyen anyagot.

2.22 Laktoferrin (lactoferrin)

Ez egy természetes vaskötő glycoprotein, ami az anyatejben, nyálban, fehér vértestecskékben (stb) van jelen. A legújabb kutatások szerint igen jelentős szerepe van az immunvédelemben több funkciót is betöltve: - gyulladásgátló, gombásodás-, baktérium-, vírus-ölő (pl AIDS, herpesz, hepatitisz), de ugyanakkor védi a test hasznos flóráját; - serkenti a phagocyták és más killer sejtek aktivitását; - az erős vaskötő képességének köszönhetően meggátolja a szabad vasból formálódó gyökök keletkezését és segít a szervezet vastartalmának szabályozásában; - egy természetes antioxidáns szerepet is betölt. Tumorellenes hatását az ausztrál Ron Gellatley természetgyógyász írta le könyvében, miután saját prosztata-rák betegségét gyógyította ki ezzel, naponta szedve, valamint fõleg nyers ételekből álló étrenddel és további (máj-, vastagbél-tisztító) gyógynövényekkel, cink tablettákkal. Mások szerint a hasnyálmirigy-rák ellen is igen hatásos.

Elõállítása többféleképpen történhet: - a tehéntejben található laktoferrin hasonlít az emberiéhez, és a szöcstejbõl kis hőhatással kivont, de fagyasztásnak nem kitett kivonat a legajánlatosabb. A holland DMV International Nutritionals forgalmazza és itt van egy új-zélandi forgalmazó is (más immunerősítőkkel összevonva).

Európában transzgenetikai kísérletekkel kitenyésztettek egy emberi laktoferrines tehénbikát, és azt remélik hogy utódai is tartalmazni fogják az emberi laktoferrint.

- Genetikailag is termelhető, az amerikai Agennix állítja elõ rhLF néven (Recombinant Human Lactoferrin).

- Apolactoferrin-ként is előállítható, ahol a vastartalmát csökkentik le.

2.23 Deprenil (Deprenyl, esetleg Jumex)

A magyar Knoll József professzor nevéhez fűződik ez a gyógyszer, ami Parkinson-kór ellen használt, de feltételezhetően segít Alzheimer betegségben, vagy más neurológiai rendellenességeknél is, valamint képesnek látszik lelassítani az agysejtek veszteségét, közérzetjavító, pajzsmirigyserkentő és ezáltal az immunrendszert erősíti és legfõképpen fiatalító hatású. Knoll szerint a Deprenyl csak egy eszköz, és nem pedig csodaszer. Szedését csak orvos írhatja elő. Lehetnek mellékhatásai is, mint például hányinger, alvászavar, nyugtalanság, hallucináció és nem ajánlatos keverni más orvossággal, különösképpen fekély, vagy magas vérnyomás esetén.

2.24 Melatonin

A tobozmirigy termeli ezt a hormont. Fõleg álmatlanság ellen használt, nyugtat, jelentős anti-oxidáns, de immunerősítő is. Önmagában is, de fõleg Interleukin 2-vel együtt szedve hatásos volt többek között agyrák, metasztatikus vastagbélrák, tüdőrák, gyomorrák ellen, a betegek 45%-ánál jelentős pozitív hatással.

2.25 Vizelet-terápia

Ez még számomra is megrökönyödést kelt. Dr. John Armstrong könyvében kifejti, hogy a vizelet valójában nem a szervezet folyadék-ürüléke, hanem "a vér plazmás ultraszűrt mellékterméke" és tulajdonképpen steril vizes oldat. A vesék nem kiválasztószervek, hanem a vér alkotóanyagainak szabályozói. A vér minden értékes eleme jelen van a vizeletben, amiket a szervezet az adott pillanatban nem kívánt felhasználni. Számos igen ritka és igen értékes elemet is tartalmaz, ilyen pl. a DHEA hormon (állítólag tumorellenes és fiatalító), melatonin (nyugtató), allantoin (napégés ellen jó - ez az aloe vera-ban is van), urokinase enzim (vérrög oldó), vitaminok, ásványi anyagok, szex hormonok, urea stb. Az urea például rendkívül hatásos baktériumölő, valamint megnöveli a bőr víz-kötő képességét, ezáltal a bőrkiszáradás ellen jó, ezenkívül tumorellenes hatását E. V. Danopoulos görög professzor is alkalmazta, és 1974-ben azt közzétette a Lancet-ben.

Japánban dr. Hasumi számolt be sikeres terápiáról, amikoris a beteg saját vizeletéből készített oltóanyagot használták fel. Természetesen ez csak akkor működhet, ha az immunrendszer elegendően aktív még és ha a veseműködés és a vér összetétele megfelelõ. A páciensek minden káros szenvedélytől mentesnek kell lenniük és nem fogyaszthatnak fűszereket, sok sót, finomított és édesített ételeket, alkoholtartalmú italokat.

Dr. Armstrong szerint a vizelet fogyasztható is, mindenféle káros mellékhatás nélkül, de azok számára, akik erre nem hajlandóak, külsőleg is alkalmazható. A bőrre dörzsölve az könnyen felszívódik és igen hatásos immunerősítő, bőrbetegség, bőrrák leküzdõ. Ez utóbbiról külön is olvastam egy ausztrál magazinban, egy magát így, közvetlenül a bőrrákra helyezet vizeletes borogatással kigyógyító egyéntől. Mivel a vizeletben fehérjék is vannak, amik könnyen bomlanak, ezért gyakran kell cserélni ezt a borogatást.

2.26 PolyMVA (polynucleotide reductase minerals, vitamins and amino acids)

Az amerikai dr. Merrill Garnett közel négy évtizedes kutatási eredménye ez az általa 1991-ben szabadalmaztatott palládium és alfa-lipoic sav kombinációja A, B1, B12 vitaminokkal, továbbá bizonyos kis mennyiségű ásványi anyagokkal, aminó savakkal, amit az AMARC Enterprises Inc. forgalmaz. Ez a szer jelenleg is kutatás alatt van, és a már napvilágot látott tanulmányok szerint jelentős immunerősítő és hatásosnak bizonyult a rák (agy-, tüdő-, petefészek-, mellrák) ellen is, eddig mellékhatások nélkül. Különösen az agyráknál ígéretes, hiszen nagyon kevés ilyen anyag van, ami képes átjutni a vér-agy határon. Egyes tanulmányok szerint feltételezhetően megnöveli a DNS töltés-sűrűségét a sejten belül, egyben védelmet nyújt a sejt DNS és RNS-láncainak. A máj működését azzal is segíti, hogy erõs antioxidánsnak tűnik, és segít semlegesíteni a szabad gyököket, és eltávolítani a vérben levő nehézfémeket. Az idegvédő myelin sheath termelésére is jótékony hatással bírhat, kedvezően befolyásolhatja a vörös vérsejtek termelődését is. Tehát feltételezhetően kedvezõ immunális, idegrendszeri és öregedés lassító hatású is. A szabadalmazó orvos fia, Wade, apja nyomdokaiba lépve elektro-aktív vegyülékeket kutat. Azt állítja, hogy minden egészséges sejt tartalmaz egy befelé irányuló energia folyamot. Az egészséges sejtek belsejében oxigén gyökök keletkeznek amikor a zsírsavak elektront adnak az oxigénnek, ezáltal oxigén-gyök útvonalak alakulnak ki. A mitokondriumok átalakítják ezeket az oxigén gyököket vízzé és energiává. Bizonyos kémialilag mesterségesen keltett elektromos utakkal a mûködési zavarban levő sejtek szelektíven sebezhetővé válnak. Garnették szerint a palládium lipoic komplex vegyülékeik ilyen hatásúak, amit a saját kutatóintézetük a Garnett-McKeen Labs kísérletekkel tud alátámasztani.

2.27 'Ellagic' sav (Ellagic Acid)


Ez a sav valójában egy viszonylag újkeletű málnából nyert fenol származék. Közvetlenül csak a málnában levõ ellagitannis nevű molekulacsoportból vonható ki jelenleg, számos más bogyós gyümölcs, gránátalma, dió csak elenyésző mennyiségben tartalmazza.

A Dél-Karolinai Egyetem Hollings Rák Intézete 500 rákbeteggel végzett 9 éves tesztet erre a savra és az eredmények bíztatóak: "bizonyíthatóan hatásos rák-prevencióra, megátolja a rákos sejtek növekedését", ugyanis 48 órán belül képes meggátolni és megállítani a mitosis-rák sejtosztódást, és a normál sejtek halálát pedig 72 órán belül mell-, hasnyálmirigy-, nyelőcső-, bőr-, vastagbél- és prosztata-rákos sejteknél. Az látszik feltételezhetőnek, hogy lefoglalja a DNS bizonyos kötési kapcsolatait és oda többé már osztódást vagy torzulást kiváltó antigén nem tud kapcsolódni, így a daganat tovább nem nő és a szervezet számára leküzdhetővé válik. Ugyanakkor van bizonyos baktérium- és vírusölő tulajdonsága is.

2.28 MGN-3

Az amerikai dr. Mamdooh Ghoneum fejlesztette ki ezt az immunerősítő szert a 90-es években, amit Japánban nagy nennyiségben állítanak elõ többek között Shiitake gombából és rizskorpából. Jelentõsen megnöveli a fehér vérsejttípusok kb 15%-át kitevő Természetes Killer (NK) sejtjeinek hatóerejét, amik például a ráksejtek felismeréséért és elpusztításáért is hivatottak. Ezenkívül kismértékben, de megnöveli az interferon-szintet (ami a vírusok szaporodását gátolja), a T- és B-sejtek aktivitását, a daganatos szövetelhalási faktort (egy bizonyos fehérje csoport, ami segít elpusztítani a rákos sejteket). Dr. Ghoneum teszt-kísérleti eredményeit benyújtotta az Amerikai Rákkutató Hivatalba felülbírálatra, vagy 7 tanulmányt is írt, azokban összesen 72 rákos páciens esetét ismertetve, akiknél átlagosan 6-8 hónapos, napi 3 gramm MGN-3 kezelés jelentős pozitív változást hozott mellékhatások nélkül. Számos betegnél remisszió lépett fel és volt eset teljes felépülésre is. A kezelés két hete után 51-es króm teszttel 2-8 szoros, 2 hónap múltán kb 27-szeres növekedést lehetett kimutatni a Természetes Killer sejtek aktivitásában többek között mell-, prosztata-, nyakrák, leukemia, multiple myeloma esetében, de hatásosnak bizonyult hepatitisz B, C és AIDS ellen is. Az orvos szerint nagy kockázatot jelentõ foglalkozásoknál (kémiai reagensekkel, olajszármazékokkal, festékekkel stb.), gyengéb genetikai adottságúaknál, káros szenvedélyűeknél különösen hatásos lehet. További elképesztő japán klinikai gyógyulások.

Dr. Warren Levin is beszámolt a saját magán tapasztalt pozitív változásról, ami szerinte csak a napi 6 kapszulla MGN-3 szedéséből eredhetett. Szerinte a javulás a nagy mennyiségű glyconutrienseknek is köszönhető, amik forrása lehet még bizonyos gombafélék, esetleg Aloe Vera, astralagus, echinacea is, bár ez utóbbiak hatása sokkal kisebb mértékű.

2.29 HANSI (Homeopático, Activador, Natural, del Sistema Inmunológico)

Juan J. "Hansi" Hirschmann Magyarországról Argentínába kivándorolt sváb szülők gyermeke, aki kaktuszok rák-kezelésénél fedezte fel ezt a növényi és ásványi-anyagos, de szinte teljesen felhigított homeopatikus szert valamikor a 80-as években. HANSI valójában egy folyadék különböző formákban: "O", "V" - szájon át/nyelv alatt, "X" - belélegezhető, "Z" - izomba és/vagy akupunktúrás pontokba (Hansipuncture) adott injekció. A tumorellenes immunvédelem fő vonala a T sejtvonalhoz tartozó NK (natural killer) és a macrophágok közé tartozó NC (natural cytotoxic) sejtekhez kötődik. Ezek és a T-lymphocyták szabályozott aktivizálásával az elsõ vonalbeli tumorellenes védekezés játszódik le. Hatása csak lassan és fokozatosan jelentkezik. 1990 óta több mint 100,000 pácienst, többnyire rákbeteget kezeltek vele nagyobbrészt argentin, uruguayi klinikákban, kimagasló eredményekkel és mellékhatások nélkül. Vagy 2000 AIDS-es betegen is értek el bizonyos sikereket. Hatásosnak bizonyult még 2-es típusú diabetesz, fibromyalgia, hepatitisz A, B, C, leukemia, multiple sclerosis, muscular dystrophy, reumás/ízületi gyulladás, szkizofrénia, Wyscott-kór és számos teljesen más betegség ellen is. A magyar Kereszti O. Gedeon orvosprofesszor is vizsgálta tüzetesen ezt a szert ('X'-formában) asztma ellen és megállapította hatásosságát, mellékhatások nélkül. Az ajkai Magyar Imre kórházban allergiás fül-orr-gégészeti eredetű betegeknél alkalmazták sikeresen, és beszámolót küldtek az 1996. december 27.- 29.-én Colombo-ban (Sri Lanka) megrendezett World Congress Of Locomotor Disorders, Sports & Rehabilitation Medicines-re.

2.30 CoD™-extrakt és BoD™ cseppek

A magyar dr. Dávid Tamás által kifejlesztett tea és a hozzá kapcsolódó táplálkozási rendszer méregtelenítõ hatású, és az életvitel pozitív irányba történő radikális megváltoztatására szolgál. Ezek 100 %-osan természetes, Dél-Amerikából származó növényi kivonatok, több ezer, fõképp magyar, orosz és osztrák rákos betegen segített. "Az esetek 60 százalékánál az általános állapot lényegesen javult vagy stabilizálódott, ezen belül 55 százalékuknál megállt a daganat növekedése, 45 százalékuknál objektív javulás következett be, ebbõl 60 százalék volt a részleges remisszió, 30 százalékuknál javultak a laboreredmények, és 9 százalékban a daganatok teljesen eltűntek."

"A CoD ™ -extrakt kontrollált preklinikai vizsgálatokkal, fázis II. és fázis III. randomizált, placebo-kontrollált multicenter klinikai tanulmányokkal bizonyított, 100%-osan természetes, adaptogen, kemoprevenciós táplálék-kiegészítő, (regisztrált Ausztriában, Német- és Oroszországban, Szlovákiában….) mely mindennemű mellékhatás nélkül a szervezet elsődleges méregtelenítését, ellenálló képességének jelentős erõsítését, öngyógyító erejének aktiválását, a kemo- és radioterápia pozitív hatásának fokozását szolgálja. Segítséget nyújt a Hepatitis C vírus megsemmisítésében, a daganatképződés gátlásában, a daganatelhalás (apotozis) indításában és áttétek megelőzésében tüdõ-, mell-, gyomor- vastagbél-. csont- és prosztatarák, melanoma és lymphoma non Hodgkin esetén."

"A CoD™ -extrakt hozzájárul terminális, áttétes rákbetegek élettartamának jelentõs meghosszabbításához, fájdalmaik csökkentéséhez és emberhez méltó életminõségük biztosításához." (Az idézetek a CoD™ információs honlapjáról származnak, további információk, rákbetegek tapasztalatai, a CoD Rák Információs Központ Közalapítvány adatai is megtalálhatók ott.)

2.31 Immune-26

Ezt tojásból készítik, elötte a tyúkokat különbözõ baktériumokkal oltják be, hogy azok immunválasza bekerüljön a tojásba, részben ConAgra és Dupont 50 millióba kerülő kutatásainak eredményeként. Számos ilyen termék van, az FDA ezeket "biztonságos"-nak minősíti, de ugyanakkor a forgalmazókat mégsem engedi bármiféle 'halálos' betegség elleni hatásáról is beszámolni. Pedig kismértékben hatásosnak bizonyult többek között rák, Crohn-kór, AIDS, de fõképpen krónikus kimerültség ellen is, immunerősítő hatása miatt.

2.32 Oncolyn

Ez egy tíznél is több növénykivonatot tartalmazó természetes termék, Dr. Arthur H. K. D'Jang állította össze, (akinek a Longevity Crystals® tabletták is köszönhetõk.) Az Oncolyn® egy szabadalmakkal védett immunerősítő, anti-oxidáns szer és igazolhatóan jelentős rákellenes hatású, komoly sikerekkel, mellékhatások nélkül. A doktor kutatási eredményei szerint a ráksejtek differenciált visszaváltozását idézi elő, meggátolja a tumor növekedését és a metastasis-t (a rák más testrészekbe való elburjánzását), anti-mutagenesis hatású, öregedés-lassító, segíti a sejtfunkciókat és a szívrendszerre is jótékony hatást fejt ki.

2.33 Coral Lagic

Ez egy folyadék a következõ fontosabb alkotóelemekbõl: korall-kalcium, ellagic-sav (lásd 2.26), béta karotén, C & E & D3 vitaminok; macskakarom (Uncaria Tomentosa), graviola és Pau d' Arco rákellenes növények (lásd 2.01); magnézium, szelén, Lycopene, zöld tea, szőlőmag-kivonat. Mellékhatások nélkül erősít, komoly rákellenes vagy arra preventív hatással, segíti a test apoptotic (a tökéletlen vagy mutáns sejtek elpusztításának) mechanizmusát, anti-oxidáns és feltehetően vírus-gátló is. Ajánlott fokozatosan ráállni kezdetnél, mert azonnali erős detoxikációs hatást gyakorol a testre. Rendszeresen fogyasztva megemeli az energia-szintet, számos rákbeteg teljes felépülését is eredményezte.

2.34 Sejtmag(Nucleic)-savak

Ezek minden élőlény sejtjeinek része. Képesek "újra-kiegyensúlyozni" a legyengült immunrendszert. Súlyos rákbetegek (májrák, mellrák, leukémia stb) dokumentált teljes felépülése bizonyítja ezt. Viszont a test nagyon kicsi természetes koncentrációját meghaladva toxikus hatásokat váltanak ki. Ezért csak homopatikus szerekként (2LC1 és 2LCL1) javasolhatók.

2.35 Dr. Emanuel Revici gyógyszerterápiája

A román származású dr. Emanuel Revici (1896-1998) életmunkája és gyógyítási eredményei olyan széleskörűek, hogy azt röviden összefoglalni nem könnyű dolog. Neve a rákgyógyítás-sikerei miatt vált ismertté, holott számos más betegséget tudott eredményesen kezelni a saját maga által kifejlesztett toxikusmentes kemoterápiáival. Gyógyszereinek fővonalát szterolok, zsírsavak, állati szövetmintákból vett kivonatok és lipidekbe ágyazott ásványi anyagok/elemek alkották. Revici professzor terápiája azon alapult hogy meghatározván az immunrendszer sebezhetõségének okát, azt igyekezett visszakorrigálni... Folytatás itt.

2.36 Tien Hsien

A Kínában élõ dr. Wang Zhen Guo (Chen-kuo?) gyógynövényes készítménye ez folyadék, vagy kapszulla formában. Kínai, taiwani, amerikai és japán vizsgálatok szerint nagyon erős antioxidáns, jelentõs szerepet tölt be a szabad gyökök eltávolításában, az immunrendszer védelmi mechanizmusában különösebb mellékhatások nélkül. Számos rákbeteg felépülését eredményezte. A fenti kapcsolattal elérhető honlapon olvashat többek között végbélrák, emlőrák, tüdőrák, májrák esetén tapasztalt hatásairól is. Itt pedig megrendelhetõ egy könyv kínai nyelven (vagy állítólag japánul is), 100 páciensnél tapasztalt gyógyító hatásairól. Sajnos rendkívül drága ez a készítmény az USA-ban. Ha van egy kínaiul tudó ismerőse, akkor érdemes lenne felkutatni az eredeti forrást, a sokkal olcsóbb ár miatt.--------------------------------------------------------------------------------
Az alábbi 2 bár nem immunerősítő módszer, de említésre méltandó.
(2.37) "Anti-Angiogenic" Terápia

Judah Folkman professzor 25 évig tartó Harvard Orvosi Egyetemi kutatása alapján a rák terjedését az érrendszer növekedésének meggátlásával igyekeznek korlátozni. Számos ilyen gyógyszer van, bizonyos jó eredményekkel, de sajnos mellékhatásokkal. (Angiostatin, Fumagillin-16K vagy Prolactin-16K, TIMP-2, TNP-470, CM101, IMC-1C11, CA1, aaAT111, stb. ezek többsége kutatás alatt van.) Viszont a természetes és mellékhatás-nélküli szarvasmarha- (Immunopower) vagy cápa-porcogó (Benefin) kivonat is ilyen hatású.

(2.38) Artemisinin - új rákellenes szer.

Dr Henry Lai és dr. Narendra P. Singh, két kutató a Washington Egyetemrõl igen bíztató laboratóriumi teszt-eredményt közölt 2001 végén, amit a Life Sciences jelentetett meg. Az "egynyári üröm" leveleibõl készített kivonat 8 óra alatt a laboratóriumi minták mellrákos sejtjeinek 3/4-ét szétroncsolták, 16 óra alatt pedig jóformán alig maradt meg valami is belőlük, ha elötte holotransferrin-nel kezelték meg azokat. Ugyanakkor az egészséges sejtekben szinte nem is történt károsodás. Hasnyálmirigyrák és akut leukémia esetén még hatásosabbnak bizonyult... Folytatás itt.


4. habveros 2011. 05. 28. 15:10:53
Rákbetegek fóruma
Kedves Fórumozók (5.)

A TERÁPIA EREDMÉNYESSÉGE A KIVÁLASZTÓ SZERVEK ÁLLAPOTÁTÓL, ÉS AZOK REGENERÁLHATÓSÁGÁTÓL FÜGG!
DE NEM CSAK!

A lehető legnagyobb mértékben, és mindenki által hanyagolt – elfeledett szervünk a :

NYIROKRENDSZER!

Jutott már eszünkbe, amikor a nagydolgunkat végezzük, hogy valójában mit is csinálunk?

MEGSZABADULUNK A SALAKANYAGOKTÓL! – ÚGY TESTI MÉRETEKBEN, ÉS SZINTEN.

Kisiskolás tanulmányunkból tudjuk, hogy a szervezetünk úgy 70%-a víz, de hogy ez mi, minek is van, így arra kevesen gondolnak.

Több dolog biztos, hogy nem tiszta víz, sőt H2O nemigen van jelen egymagában, hogy nem folyik ki belőlünk, valami okból kifolyólag, hogy nem áll egyhelyben a szervezetben, mozog, és, hogy bizonyára nem azért cipeljük, hogy mozgás közben NE NYIKOROGJANAK A SEJTJEINK.

„A test folyadéktartalmának meghatározó szerepe van a létezésben. (pl. bármi okból bekövetkező hiánya kiszáradáshoz vezet, szélső esetben halál)
A kiszáradás több formában léphet fel: izotóniás dehidrációról akkor beszélünk, ha szervezet elektrolit-háztartásával nincs gond, azaz a víz- és elektrolithiány aránya egyforma. Okozhatja veseelégtelenség, nem megfelelő vízhajtó adagolás, hasnyálmirigy-gyulladás, nagyfokú égés.

Hipotóniás dehidrációról van szó, ha a hiány inkább az elekrtolitoknál nagyobb. Ez az az állapot okozza, ha a vér nátriumtartalma lecsökken. Ebben az esetben a beteg sok folyadékot veszít (például hasmenés miatt), de nem pótolja megfelelően az elektrolitot, például alacsony ásványi anyag tartalmú ásványvizet iszik.

Hipertóniás dehidráció esetében a víz hiánya nagyobb arányú, mint az elektrolitoké, így a vér nátriumtartalma megemelkedik. Minden esetben a kevés folyadékpótlás és a nagyarányú folyadékvesztés okozza a problémákat. Gyakran nagy meleg okoz ilyen állapotot a fokozott izzadás miatt. Nagyon fontos ilyen esetekben, hogy a folyadékot folyamatosan pótoljuk, még akkor is, ha nincs szomjúságérzet.”

„Már kétszázalékos folyadékvesztés esetén is csökken a fizikai és a szellemi teljesítőképesség, megjelennek a kiszáradás első tünetei (fejfájás, koncentrálóképesség csökkenése).”

Az elektrolit egyensúly borulása egy dolog, nem elhanyagolható, de ez utóbbi idézet rejti az igazi veszélyt (fejfájás = MÉRGEZŐDÉS! sokan kapnak be fájdalomcsillapítót ilyenkor, közben a májban felhalmozódott méreganyag az oka, ettől múlhat el másnapra,vagy egy tisztességes gyomorrontás után).

Mint említettem, víz mindig kötődik valamihez a szervezetben: szabad kifolyását albumin akadályozza, rendszerekben (ér) ionokhoz kötődik, sejtközi térben, ahhoz, ami éppen ott van.

Ez utóbbi kissé közelebbről: sejtjeinknek épp úgy van salakanyaga, mint az egész szervezetnek, azaz ami nem tud bejutni a sejtmembránon, ami nem retúrszállító anyag, az mind – mind ebben a picinyke térben gyűlik és GYŰLIK ÉS GYŰLIK! Tömeges mennyiségben két módon távozik:
- az IZOMPUMPA segítségével, amit testmozgás hoz létre,
- a gravitáció, azaz a helyzetváltozás. (álló – fekvő – gyertyaállás)

Úgy is szokás hívni, hogy a:

SZERVEZET SZENNYVÍZCSATORNÁJA! (teljes joggal,pl. egy kis „ izomláz” = tejsav a sejtek között, amíg elszállítódik, fáj)

Ezt a folyadékáramot a nyirokér rendszer hajszálerei gyűjtik össze, csatlakoznak nagyobb erekbe, ezen a rendszeren helyezkednek el a nyirokcsomók, végül véna erekbe csatlakozik, onnan a májba jut. Itt jön a szelektív hulladékgyűjtés, vízoldható - nem oldódó – klf. fehérjék – és azonosíthatatlan anyagok.

Megérkeztünk egy konfliktusos helyre, a NYIROKCSOMÓKHOZ.

Valahogy úgy tűnik, egyik oldalon a ov.tudomány helyén kezeli a nyirokcsomók kérdését,tudják mire való. Amikor a gyereket nézi a doki, takonykór esetén, biz benyúl az álla alá, a füle mögé, és konstatálja, hogy duzzadtak a nyirokcsomók, dolgozik az immunitás. (van hol, van mit!!)

A másik oldalon erről elfelejtkezve, bulldog módjára, tűzzel – vassal kiirtják, sőt a „rendszámtáblázással addig fajul a helyzet, hogy NYIROKRÁKRÓL beszélnek.(anélkül, hogy bármit tudnának ellene tenni)

Az onkológiai sebész visít örömében, amikor a protokoll által előírt „- és 13 nyirokcsomó eltávolítandó”- nyirokcsomókból legalább az első duzzadt.

Jó pár eset citológiai lelete bizonyítja, hogy a daganathoz legközelebbiben leginkább 1 – 2, vagy pár daganatsejt található. Persze, ez attól függ, milyen időstádiumú a diagnózis Ezzel a kis VÉGREHAJTÁSSAL ÖRÖKRE MEGÁGYAZOTT A BIZTOS KIÚJULÁSNAK, „ÁTTÉT” KÉPZŐDÉSNEK..

Pont az ellenkezőjét érik el, mint amivel indokolják a műtétet, mármint, hogy ne SZÓRÓDJON a testben.
Mert, miért is duzzadt bármelyik nyirokcsomó?

A nyirokcsomók szerepe a szervezetben:
- a nyirokáramlás útjában,- mint a vénás keringésnél az érbillentyűk – szelep szerepét töltik be, áramlás irányba enged, ellentétesen zár.
- aktív felületű (érzékenyített) szűrőként a nyirokban lévő összes olyan élő anyagot foglyul ejti, amelyek a szervezet működésében nem kívánatosak, legyen az elhalt saját sejt, kívülről bejutott baktérium, fehérjéhez kötött toxin, stb. Na persze ide tartozik minden daganatsejt is.
A befogás célja, egyrészt semmi ne kószáljon az áramlási rendszerben ami nem oda való, másrész, ha ez kórokozó, akkor ITT LEGYEN A TERE AZ IMMUNCSATÁNAK!! (viszonylag el van szigetelve, és a „ termékek”a következőknél úgy is fennakadnak.
Szóval erre lenne kitalálva a dolog.

"Kell-e a radikális rákműtét?
A nyirokcsomók a daganatterjedés zsákutcái
Több mint száz éve sebészi gyakorlat, hogy amikor a tumort eltávolítják, a környező, akár ép nyirokcsomókat is kimetszik. Most mégis kétségek merültek fel a radikális műtétek hasznát illetően. Ha e feltételezés igaznak bizonyul, a daganatok kezelésénél teljesen új stratégiát kell alkalmazni.
Dr. Szenczi Tóth Károly| Népszabadság| 2009. július 31.”

„Dieter Hölzel professzor, a müncheni daganatregiszter epidemiológusa korábbi adatok tömegét, többek között 30 éves túlélési statisztikákat elemezve arra a következtetésre jutott, hogy a daganat körül elhelyezkedő nyirokcsomók teljes műtéti kiirtása a túlélésre a legcsekélyebb kedvező hatással sincs. Ez minden rosszindulatú daganatra igaz, a melanomától az emlőrákon át a vastagbél-karcinomáig.

A teljes nyirokcsomó-eltávolítás indoka alighanem téves elképzelésen alapul - állítja Hölzel professzor. A daganatszórás elterjedt elmélete szerint a magányosan növekvő tumor csak ha bizonyos nagyságot vagy stádiumot elért, kezdi a sejteket szétszórni a szervezetben, éspedig legelőször a közeli nyirokcsomókba.”
Ezek után kérdés a nem kérdés:

JOGOSAN VANNAK A DAGANATSEJTEK A NYIROKCSOMÓKBAN JELEN?


Ha mindez nem rendesen működik, a nyirokrendszer áramlása akadályozott, ha olyan anyagokkal szennyezett, amit pl.: a vér szállított a sejthez, de az nem tudott mit kezdeni vele, ezeket az anyagokat, hogy ne legyenek az áramlás útjába, a test perifériáira taszítja. Jellegzetes példa, a dohányzás – alkoholfogyasztás jó nyári délután, van testszag bőven.

Ugyanez a helyzet a „KAPCASZAGGAL”. Lábainkon kétszer kétezer körüli a NAGYMÉRETŰ PÓLUSOK száma, melyeken át a nyirok által odarakott szemét eltávozhat. Amióta „kultúrálódtunk” egyrészt nem sikk e testszag, ezt a csatornát is igyekszünk bedugaszolni! (izzadás gátlók, dezodorok) másrészt igyekszünk elkendőzni, feledni, hogy a testnek vannak MŰKÖDÉSI TERMÉKEI.

Itt kell megjegyezni, a testünknek KIVÁLASZTÓ SZERVE A BŐR IS, ÚGY KÉT NÉGYZETMÉTER!!

A NYIROKRENDSZER TISZTÍTÁSA:

Már az ókorban rájöttek az emberek, hogy a meleg fürdőzés az egészség megőrzés egyik fontos módja, a bőr pólusain keresztül, igaz lassan, de megszabadultak a salakanyagok itt lerakott részétől.

Gyerekkoromban még divatban volt a Vasárnap délelőtti gőzfürdőzés jó széles körben.
Egészség megőrzésként alkalmazható a szaunázás, a nyirokmasszázs,az izzasztó sport.
Daganatosoknak, a fentiek miatt a nyirokmasszázs nem megengedett.

Egy javaslat:
„Az esetben, ha Ön nem kedveli a szaunát, vagy az Önnek valamilyen oknál fogva ellenjavallt, akkor odahaza tegye a következőket.
Engedjen a kádba meleg vizet, s oldjon fel benne másfél kiló közönséges konyhasót. Vegyen ilyen fürdőt hetente egy-két alkalommal, de mindenféle rendszer nélkül is megteheti, amikor úgy érzi, hogy meg akar szabadulni a toxinoktól. A sós víz – amely tulajdonképpen nátrium klorid oldat – minden kiszív a pórusokból, ami nem oda való. Ne felejtse el a sós fürdő után tusolással leöblíteni magáról a kioldott szennyeződést.”

Daganatos esetekben alkalmazzák a különböző összetételű ivókúrákat. Kicsit elgondolkoztat, hogy mekkora utat kell megtenni a bevett, ill. lerakott anyagnak, hogy találkozzanak, aztán vissza.

Tulajdonképp kettős hatása miatt itt is szerepelhet a SZÓDABIKARBÓNÁS FÜRDŐ. Egyrészt a vér lúgosításának bevált eszköze, másrész a meleg + lúg kioldja a pólusokból (depo) a szemetet, így a következőknek helyet csinál.

Lúgositó fürdő + killer + méregtelenítés .
Csinálni kéne 5 – 6 % -os,37-38 fokos szódabikarbonátos fürdővizet,(amilyen jó meleget elbír),míg ki nem hül,úgy 20 perc,teljes testet bele.Ez min 100 l víz,= 100 kg,1%-a 1 kg,5% = 5 kg/ fürdő.Keress egy nagykert,ahol olcsón,ÉTKEZÉSI min.ben beszerezheted.Ezt heti 1x,ill.ph mérés alapján ellenőrizni.(vizelet ph 7 – 7,3 között legyen)
Utána letussolni, kiszárítja a bőrt kicsit,csak semleges gyógyszertári testápolót használni,ugyan ez a tusfürdőre meg a szappanra is vonatkozik.

Túlzásba vitt lugosítás tünet :
- hányinger, étvágytalanság, étel undor,ált. rossz közérzet.
- Csak leállni a kezeléssel, magától helyre áll.
-
Utána letussolni, kiszárítja a bőrt kicsit, csak semleges gyógyszertári testápolót használni,ugyan ez a tusfürdőre meg a szappanra is vonatkozik.

A legintenzívebb eljárásnak a „lábáztatás”, azaz az IONIZÁCIÓS méregtelenítés, a SPA-DETOX bizonyult. (saját szervezetem is bizonyítja) Ennél a módnál a talpak nagyméretű sejtjein keresztül, az ionizált atomok mintegy „kihúzzák” a dugót a likból, ismételve szakaszosan ürítik a rendszert. Kúraszerűen alkalmazható, min. egy hónap szünettel ismételhető.

A következő 6. rész a „HA MÁR TISZTÁK VAGYUNK” az immunitás intenzív emelésével, aktivizálásával foglalkozik.

Bandi


5. habveros 2010. 10. 09. 18:39:24
Rákbetegek fóruma
Kedves Béla!
A kérdésben a válasz:
"Egyébként nem nagyon értem,de remélem megválaszolod,hogy egyáltalán miért kell intravénásan alkalmazni"

"és átjuttat pl.-ul a börön át, /ráadásul villámgyorsan/ még az agy vér gáton is."

Pontosan ezért,hogy egyrésszt ne kószáljon cél nélkül a HATÓANYAG a szervezetben, mert egy része így hatástalan és túladagolást igényel, másrészt pontosan az akadálytalan szállító képessége miatt.
( nem képez oldatot, kötésbe von)
Hatására az egyéb gyógyszerek dózisát is csökkenteni kell, ill. kevesebb KILLER is elegendő.
Amit említettél,hogy önmagában is hatásos, igen, bizonyos dolgokra használható. Degeneratív kezeléseknél azonban az IGÁSLÓ szerep a jól kihasználható,ugyanígy alkalmazzák az állatorvosok, pl kifejezetten nagytestűek kezelésénél.Szoktuk mondani: ez egy lónak is elég lenne...Na igen,ezt kerülik el a DMSO adásával.
Említetted az árat, hát jól belehúztál, nem mondom.
Igaz, hogy IN VITRO alkalmazásra én nem a folyékony változatot használom (VOLTAREN GÉL + DMSO),egy 50%-os krém aloe verával messze olcsóbb, és nálam működik.
Szia,Bandi


6. Béla 2010. 10. 08. 15:47:35
Rákbetegek fóruma
Szia Bandi!
Felhívtam a céget,és igy már pontosabb lesz az info.
Az itthoni DMSO forgalmazó neve,címe.
AZÚR vegyszer kereskedelmi kft.Bp. József krt.65.
tel:3270419
3185377
Labortisztaságú/99.97/Egy liter Ára 16000ft.kb.
Én kb.tavaly előtt érdeklödtem náluk,akkor még más volt a gyártó,beszállító..stb.Jómagam,mivel annyi jót olvastam róla,rendeltem a net-en egy kissé módosított /változatát /DMSO.BZ/.Hálistennek nálunk senki sem érintett , de remekül müködik...fejfájás,rándulás , hátfájás és egyéb apróbb sérülések kezelésénél. Egyébként nem nagyon értem,de remélem megválaszolod,hogy egyáltalán miért kell intravénásan alkalmazni .
Ugyanis,a legjobb tudomásom szerint ezen anyag önmagában véve is igen hatásos .Ezen felül szinte minden más anyagot kölcsönhatás nélkül old és átjuttat pl.-ul a börön át, /ráadásul villámgyorsan/ még az agy vér gáton is. Szia:Béla


7. Netboszi 2010. 08. 21. 19:45:05
Rákbetegek fóruma
2.29 HANSI (Homeopático, Activador, Natural, del Sistema Inmunológico)

Juan J. "Hansi" Hirschmann Magyarországról Argentínába kivándorolt sváb szülők gyermeke, aki kaktuszok rák-kezelésénél fedezte fel ezt a növényi és ásványi-anyagos, de szinte teljesen felhigított homeopatikus szert valamikor a 80-as években. HANSI valójában egy folyadék különböző formákban: "O", "V" - szájon át/nyelv alatt, "X" - belélegezhető, "Z" - izomba és/vagy akupunktúrás pontokba (Hansipuncture) adott injekció. A tumorellenes immunvédelem fő vonala a T sejtvonalhoz tartozó NK (natural killer) és a macrophágok közé tartozó NC (natural cytotoxic) sejtekhez kötődik. Ezek és a T-lymphocyták szabályozott aktivizálásával az elsõ vonalbeli tumorellenes védekezés játszódik le. Hatása csak lassan és fokozatosan jelentkezik. 1990 óta több mint 100,000 pácienst, többnyire rákbeteget kezeltek vele nagyobbrészt argentin, uruguayi klinikákban, kimagasló eredményekkel és mellékhatások nélkül. Vagy 2000 AIDS-es betegen is értek el bizonyos sikereket. Hatásosnak bizonyult még 2-es típusú diabetesz, fibromyalgia, hepatitisz A, B, C, leukemia, multiple sclerosis, muscular dystrophy, reumás/ízületi gyulladás, szkizofrénia, Wyscott-kór és számos teljesen más betegség ellen is. A magyar Kereszti O. Gedeon orvosprofesszor is vizsgálta tüzetesen ezt a szert ('X'-formában) asztma ellen és megállapította hatásosságát, mellékhatások nélkül. Az ajkai Magyar Imre kórházban allergiás fül-orr-gégészeti eredetű betegeknél alkalmazták sikeresen, és beszámolót küldtek az 1996. december 27.- 29.-én Colombo-ban (Sri Lanka) megrendezett World Congress Of Locomotor Disorders


8. ... 2010. 07. 26. 13:55:14
Rákbetegek fóruma
Lindy, Me vízhajtónak próbáljátok meg!A szederlevél gyógyhatását már az ókorban is ismerték. Teáját hasmenés ellen, gyomorerősítőként, izzasztószerként és vizelethajtóként fogyasztották. A fekete szeder tanninokban (csersavakban igen gazdag, ezért összehúzó tulajdonsága van. A növény a hajszálereket védi. Baktériumölő hatása szintén ismert. Belső használatra a szederleveleket enyhe hasmenés kezelésénél használják. Külsőleg alkalmazva fertőtlenítő tulajdonságai érvényesülnek, ezért hatásos a torok kifekélyesedésére, aftákra, szájnyálkahártya gyulladásnál, ínygyulladásnál, valamint fekélyek és makacs sebek tisztításánál.

Kémiai összetevői: A szederbokorlevele csersavakban gazdag (5-14% galluszsav, ellágssav), amelyeknek összehúzó hatásuk van.


9. habveros 2009. 12. 29. 22:19:06
Rákbetegek fóruma
Szia Panna!

Azt nem tudom,hogy a sugárkezelésre a csont tumor hogyan reagál (-hat),de azt igen,hogy a legsűrűbb testszövet radiokezelésénél a legtöbb a keletkező sejt izotóp,(egeszséges sejtek is) és ez nagyon nem jó.
Egyetlen anyag létezik,amivel a károsult sejteken lehet segíteni,a NIACIN = B 3 vitamin.Ezt már előtte el kéne kezdeni,és a kezelés alatt a lehető legtöbbet bevenni.
Közelebboit priviben,szia,Bandi


10. Maka 2009. 08. 08. 13:55:17
Rákbetegek fóruma
Sziasztok !
Esetleg van aki meg ezt nem olvasta.

"Kell-e a radikális rákműtét?
A nyirokcsomók a daganatterjedés zsákutcái
Több mint száz éve sebészi gyakorlat, hogy amikor a tumort eltávolítják, a környező, akár ép nyirokcsomókat is kimetszik. Most mégis kétségek merültek fel a radikális műtétek hasznát illetően. Ha e feltételezés igaznak bizonyul, a daganatok kezelésénél teljesen új stratégiát kell alkalmazni.
Dr. Szenczi Tóth Károly| Népszabadság| 2009. július 31. |nincs komment
kedvencek / megosztás
Cikk értékelésBe kell jelentkezni az értékeléshez!
KommentekBe kell jelentkezni a hozzászóláshoz!
Puszi
Kati


Műtét egy magyar kórházban
Fotó - Wéber Tamás Német kutatók szerint ugyanis az ép nyirokcsomók eltávolítása ugyan bizonyos következményekkel és panaszokkal járhat, de kétségtelenül kisebb baj, mint ha daganatsejtek maradnának vissza a szervezetben.

Dieter Hölzel professzor, a müncheni daganatregiszter epidemiológusa korábbi adatok tömegét, többek között 30 éves túlélési statisztikákat elemezve arra a következtetésre jutott, hogy a daganat körül elhelyezkedő nyirokcsomók teljes műtéti kiirtása a túlélésre a legcsekélyebb kedvező hatással sincs. Ez minden rosszindulatú daganatra igaz, a melanomától az emlőrákon át a vastagbél-karcinomáig.

A teljes nyirokcsomó-eltávolítás indoka alighanem téves elképzelésen alapul - állítja Hölzel professzor. A daganatszórás elterjedt elmélete szerint a magányosan növekvő tumor csak ha bizonyos nagyságot vagy stádiumot elért, kezdi a sejteket szétszórni a szervezetben, éspedig legelőször a közeli nyirokcsomókba.

HIRDETÉS


Innen egyenes út vezet a nyirokereken át a távolabbi szervekbe, ahol áttétek jönnek létre. Hölzel szerint azonban nem biztos, hogy a tumoros nyirokcsomóból, mint valami ugródeszkáról, valóban továbbkerülnek a daganatsejtek, sőt a nyirokcsomók inkább tűnnek a tumorterjedés zsákutcáinak.

Sokkal valószínűbb, hogy a daganatszóródás már annak előtte bekövetkezik a szervezetben, hogy a környező nyirokcsomók megbetegednének. Ezt Hölzel professzor 16 ezer daganatos beteg adatainak elemző vizsgálata alapján állítja. Az esetek 80 százalékában a távoli áttétek (tüdőben, májban, agyban) már akkor kimutathatók voltak, amikor az első tumort még fel sem ismerték. Onkobiológusok genetikai vizsgálatai is igazolják, hogy az áttéteknek vélt daganatok az esetek egy részében voltaképpen önállóak, és a szervezetben több ponton egyszerre indulnak növekedésnek.

Cristopher Klein, a regensburgi Onkogenetikai Intézet igazgató professzora szerint az áttétekben föllelhető génminták annyira különböznek egymástól, hogy egyáltalán nem lehet megmondani, melyik tumor honnan ered. Összefoglaló közleménye ez év áprilisában jelent meg. Míg az áttétes teória az úgynevezett lineáris szórás elvén alapul, az egyszerre növekvő, egymástól független daganatok elmélete egyidejű, párhuzamos tumornövekedést jelent.

Ha a további vizsgálatok Hölzel és Klein professzorok figyelemre méltó kutatásait igazolják, a daganatképződésről alkotott ismereteink némiképp elavulhatnak, és merőben újszerű diagnosztikus és kezelési stratégiát kell kialakítani.

Megjegyezzük, Hölzel professzor vélekedése korábbi közlemények utólagos statisztikai elemzésén alapul, ebből nem lehet a sebészi gyakorlat számára következtetéseket levonni. Ehhez hosszas, összehasonlító vizsgálatokon alapuló, a műtétet, gyógyszeres kezelést és túlélést elemző klinikai vizsgálatok szükségesek.

Dr. Ender Ferenc osztályvezető sebész főorvos lapunknak elmondta, az, hogy mely és hány nyirokcsomót kell eltávolítani a daganatkezelés során, bizonyítékokon alapuló tudományos irányelvek szerint történik. Éppen a tumor környéki nyirokcsomók pontos besorolása képezi a műtéti technika és a kemoterápia alapját."

Mindenkinek kivanak jo egeszseget.
Üdv. Maka

11. BIOGURU 2008. 10. 26. 16:17:06
Rákbetegek fóruma
Új tudományos felfedezés - kutatóorvosok a rák gyógyításáért

I:
Idén januárjában a University of Alberta (Edmonton, Kanada) kutatócsoportja Evangelos Michelakis vezetésével a diklór-acetát jelentős rákellenes hatásáról számolt be a Cancer Cell című tudományos folyóiratban. A DCA egy egyszerű felépítésű, kisméretű molekula, amely az ún. mitokondriumok - a sejtek energiatermelő központjai - egyik enzimének gátlásán keresztül fejti ki hatását (cikkünk végén részletes háttérinformáció található a DCA-ról.) A vegyületet már évek óta vizsgálják különböző mitokondriális betegségek modellkísérleteiben, azonban gyógyszerként eddig még nem nyert engedélyezést.

A mitokondriumok a programozott sejthalál (szakkifejezéssel az apoptózis) szabályozásáért is felelősek. Michelakis felvetette, hogy a daganatsejtek talán gátolják saját mitokondriumaikat annak érdekében, hogy megakadályozzák a sejthalált, a DCA-val viszont ismét aktiválni lehetne ezeket a sejtalkotókat és így az apoptózist. Ezért a kutatók DCA-t adagoltak az emberi tüdőrák modellezésére alkalmazott patkányoknak. A daganatok növekedése egy héten belül megállt, három hónappal később pedig a kezelés nélkül hagyott állatoknál tapasztalható méret felére zsugorodott a DCA-val kezelt rágcsálókban a daganat - számol be az eredményekről a Nature.

Más kísérleti vegyületekkel is tapasztaltak hasonló hatást állatoknál, de a DCA mind közül kiemelkedik azzal, hogy az eddigi adatok szerint érintetlenül hagyja az egészséges sejteket. Korábbi, más jellegű betegség kezelésénél történt emberi alkalmazás során viszonylag biztonságosnak bizonyult, szájon át adható, és könnyen behatol a szövetekbe.

Az egyesek által máris csodaszerként emlegetett vegyület rákgyógyszerré fejlesztésével kapcsolatban azonban nehézségek merültek fel. Mivel a közismert szerkezetű DCA-t már évek óta vizsgálják, a molekula nem szabadalmaztatható, ezért a profitorientált gyógyszergyárak nem érdekeltek egy konkrét gyógyszer igen költséges kifejlesztésében és engedélyeztetésében. Ezért Michelakis most támogatókat keres annak érdekében, hogy saját, kisméretű klinikai kipróbálásba kezdhessen néhány hónapon belül.

Akiknek minden nap számít - rákbetegek kezdeményezése

Mindeközben Jim Tassano, egy kaliforniai vállalkozó, aki haldokló barátja számára keresett alternatív rákterápiás gyógymódokat, rábukkant a DCA-ra. Egy hatásos, biztonságos szert keresett, amelyet könnyű beszerezni: a DCA éppen megfelelt elképzeléseinek. Ezért vegyszergyártó cégektől rendelt belőle egy kisebb mennyiséget, majd egy vegyésszel kidolgoztatta a vegyület otthoni előállításának módszerét.


Tassano két internetes oldalt is indított idén februárban. Az elsőn (thedcasite.com) a DCA-val kapcsolatos információk és egy betegeknek fenntartott chat-szoba található. A másikon pedig (buydca.com) Tassano a saját gyártmányú DCA-t árulja - azzal a megjelöléssel, hogy az állatorvosi célokra szolgál, mivel az Egyesült Államokban az emberi használatra szánt gyógyszereknek gyógyszerhatósági (FDA) engedéllyel kell rendelkezniük. Tassano azonban meg van győződve arról, hogy a betegek világszerte nem állatoknak, hanem saját részükre vásárolják a szert. Állítása szerint néhány száz ember vásárolt már az ő weboldalán keresztül. A thedcasite.com című oldalon számos - Tassanótól, vegyszergyáraktól vagy más forrásból beszerzett - DCA-t szedő beteg számol be előnyös tapasztalatairól.

Közülük néhányan azt tervezik, hogy adatbázist hoznak létre Tassano weboldalán annak érdekében, hogy a DCA-val kapcsolatos eredményeket rendszerezettebb formában gyűjthessék. Terveik szerint a rák típusát, egyes orvosi adatokat és az adagolást kellene közzétenni - mondja az egyik szervező, a seattle-beli Susan Hirasawa, aki előrehaladott emlőrákban szenved. Elmondása szerint ez nem egy hivatalos klinikai vizsgálat, csak információval szeretnének szolgálni mások számára, akik DCA-t szednének.

Kísérleti szerek haldoklóknak? - Érvek és ellenérvek

Michelakis és más kutatók aggasztónak tartják a betegek kezdeményezését. Rámutatnak: annak ellenére, hogy a DCA általánosságban biztonságosnak tűnik, egy korábbi humán kipróbálást le kellett állítani, mert a DCA-t kapó betegeknél perifériás idegkárosodás lépett fel (Neurology 66, 324-330; 2006). Véleményük szerint kontrollcsoport nélkül nem lehet majd megmondani, vajon a betegek állapotában esetleg tapasztalt javulást ténylegesen a DCA okozta-e. Ráadásul a nem gyógyászati célra gyártott vegyület veszélyes szennyeződéseket is tartalmazhat.

Michelakis véleménye szerint a betegek kezdeményezése rombolja egy szabályos klinikai vizsgálat lefolytatásának esélyét, és teljes egészében negatív fejleménynek tekinti azt. Elmondása szerint a betegek aláássák a kontrollált klinikai vizsgálatért tett erőfeszítéseket, például azáltal, hogy ha egyeseknél káros mellékhatások lépnek fel, akkor a szer rossz hírnévre tesz szert. Az FDA szóvivője a Nature-nek elmondta: hivataluk kivizsgálja az esetet.

Állandó a harc az engedély nélküli kísérleti szerekhez azonnali hozzáférést követelő haldokló betegek és az elővigyázatosságot, illetve a klinikai vizsgálatokat sürgető orvosok között. A betegek azzal érvelnek, hogy ők nem várhatnak évekig a kutatási eredményekre, ezért joguk van az engedély nélküli szerekhez hozzáférni, tekintet nélkül az esetleges kockázatokra.

Azonban vannak ellenérvek is. A klinikai vizsgálat fázisába lépő rákgyógyszer-jelöltek kb. 95%-a végül nem nyer engedélyezést, sokuk azért, mert emberben mégsem bizonyulnak hatásosnak, vagy nem biztonságos az alkalmazásuk. Így a betegek saját életük megrövidítését, vagy hátralévő napjaik kellemetlenebbé tételét kockáztatják. George Annas, a Boston University bioetikai szakértője így vélekedik: "A betegek azzal érvelnek: Ugyan mit veszíthetek? Az igazság az, hogy a hátralévő életüket veszthetik."

Megfontolandó továbbá az is, hogy ha a betegek szabadon hozzáférnek a DCA-hoz - vagy más nem engedélyezett szerhez -, akkor nem lesz semmi, ami a klinikai vizsgálatokban való részvételre ösztönözze őket. Összességében több betegen segít az, ha az engedély nélküli gyógyszerekhez korlátozott marad a hozzáférés, és lefolytatják a megfelelő vizsgálatokat - érvelnek az etikai szakértők.

Peter Jacobsen, a University of Michigan etikai és egészségügyi jogi szakértője kételkedik abban, hogy a betegek kezdeményezéséből bármi jó származhat. Állítása szerint a betegek annyira kétségbeesetten akarnak eredményt elérni, hogy semmi esély nincs arra, hogy elfogulatlan eredményeket közöljenek, és semmilyen módszer nem biztosítja beszámolóik pontosságát. "Én személy szerint nem bízom ezekben az adatokban" - mondja. "Éppen elég nehéz megbízni bennük egy klinikai vizsgálat esetén is, hát még így."

Dr. Heksch Katalin írása a Nature alábbi cikke alapján készült:
Cancer patients opt for unapproved drug (Nature 446, 474-475; 2007. március 29.)

DIKLÓR-ECETSAV, CSALÁS VAGY CSODASZER?

Az Amerikai Rák Társaságot elárasztották azzal a kérdéssel, hogy hallottak-e az új rák gyógyszerről a diklór-ecetsavról (amerikai rövidítése DCA)? Egy másik kérés az egyik televíziós társaságtól érkezett, melyben segítséget kértek a DCA megértéséhez, mert a honlapjukra tömegestől érkeznek a különböző kérdések, és szervereik nem bírják a terhelést.

Mi igyekszünk megelőzni azt, hogy nálunk is hasonló történjen, ezért megírtuk ezt a cikket.

Régóta ismert volt az, hogy a rákos sejtek energia termelő folyamata különbözik a normális sejtekétől. Amíg a normális sejteknél a szőlőcukor szén-dioxiddá és vízzé alakul, a rákosnál tejsavvá.

A tejsavtól a vér elsavanyodik. Ez az ún. tejsavas elsavasodás általában akkor lép fel a testünkben, ha nagyon betegek vagyunk, vagy ha nagyon súlyosan megsebesülünk. Ilyenkor ugyanis a sejtjeink enegiára éhezni kezdenek, és olyan energia termelő folyamatra váltanak, amely kevésbé oxigén igényes és gyors. Ez tejsav termelést eredményez.

Ettől nagy mennyiségű tejsav kering a szervezetünkben, ami halálhoz vezethet.

A neves Cancer Cell c. szaklap 2007 januári számában megjelent egy cikk, amelyet az University of Alberta in Canada egy kutatója írt. Ez az egyetem ismert, jónevű.

Az albertai kutató hipotézise az volt, hogy a rákos sejtekben hasonló anyagcsere folyamatok játszódnak le, mint az említett. Amennyiben vissza lehetne állítani a normális sejtekben lejátszódó folyamatra, akkor a sejtek visszaváltanának a rendes életmódra, és vagy elpusztulnának, vagy átalakulnának normális sejtekké.

A DCA úgy kapcsolódik ehhez, hogy kétségtelenül vissza tudja változtatni a rossz irányú energia termelő folyamat irányt jóvá.

Ahogy a tanulmány megállapítja: csak a rákos sejtekre hat és nem hat a normális sejtekre.

A tanulmány szerzői hivatkoztak arra, hogy a DCA nem mérgező, és használják is olyan gyerekeknél, akiknek a szervezete ritka genetikai adottságaik miatt, túl sok tejsavat termel.MI A DCA, ÉS HOGYAN HAT?

Az amerikai sajtóban sok cikkjelent meg erről az anyagról. Állítják róla, hogy olcsó, biztonságos és a legtöbb rák típus gyógyszere. Ez a hír értelemszerűen nagy vihart kavart, különösen, mert a DCA egy nem szabadalmaztatható gyógyszer és nem mérgező az emberi szervezetre. (Nem szabadalmaztatható, mert már több mint egy évszázada ismert. Ez azért

fontos, mert a gyógyszergyárak az általuk kifejlesztett gyógyszereket szabadalmakkal védik meg attól, hogy más gyárthassa. Ezt az anyagot viszont bárki gyárthatja.)

Sokan szeretnék tudni, hogy vajon olyan szervezetek mint például a Cancer Research UK miért nem ölnek bele sok pénzt és nyersanyagot és miért nem kezdenek bele a DCA azonnali hatás vizsgálatába és tesztelésébe, mivel ez egy nagyjelentőségű rákgyógyszer. Van olyan vélemény, hogy e mögött az lehet, hogy mivel nem szabadalmaztatható, ezért ezzel foglalkozni, nem üzlet. De az igazság nem olyan egyszerű ahogyan az újságok címlapjain szerepel.

Nézzük meg a válasz adásához először a rák egyszerűsített biokémiai hátterét.

Minden sejtnek szüksége van energiára, ahhoz, hogy nőni és működni tudjon. A rákos sejteknek is. Sejtjeink általában szőlőcukor (glükóz) lebontásával nyernek energiát. Ez a folyamat nagyon bonyolult, soklépéses, igen bonyolultan irányított. Az első fő szakasza, mind a rákos, mind a normálisan működő sejtekben azonos módon játszódik le.A második szakasz viszont már nem.A normálisan működő sejteknél ez egy ún. oxidativ folyamat, amelynél szintén bonyolult, soklépéses rész folyamat sorozattal szén-dioxid és víz keletkezik, valamint nagy mennyiségű energiához jut a sejt. Ez egy olyan sejttestben játszódik le amelyet mitokondriumnak nevezünk.

A rákos sejtek kikerülik ezt a folyamatot, és egy sokkal egyszerűbb módon állítanak elő sokkal kevesebb energiát, amelyet glikolízisnak nevezünk, és amelyben tejsav képződik. Ez a folyamat a mitokondriumon kivül játszódik le, a sejt fő részét képező citoplazmájában. (Mivel így a sejt csak viszonylag kevés energiához – csak mintegy 7 %-a az oxidativ folyamatnál keletkezőnek - jut, ezért sokkal nagyobb mennyiségű cukorra van szüksége, mint a normálisan működő sejteknek. Ezt a rákos sejtek kifelé jelzik, és ennek hatására a szervezet a szokásosnál sűrűbb érrendszert épít ki a daganatban, és sokkal több cukrot juttat el oda, elvonva azt más részeitől.)

A mitokondriumnak igen fontos szerepe van a sejten belül. Azon kívül, hogy energiát termel a sejt számára, kiválthatja a sejtben az önmegsemmisítést (ún. apoptózis), ha a sejt hibás. Egy normális sejt végrehajtja az apoptózist amennyiben hibát talál önmagában és nem tudja kijavítani azt. Ez a szabályozás fontos lépés lenne a ráksejtek elszaporodásának a megállítására. Mivel azonban a rákos sejt „kikapcsolja” a mitokondriumát, ezzel tudják a rákos sejtek elkerülni a pusztulást, és így hibásak és „halhatatlanok” maradnak. Ez lehetővé teszi a ráksejtek számának a folytonos növekedését, és az ezáltal okozott károsodás egyre nagyobbá válását. Sőt! Ez okozza azt is, hogy nem működik megfelelően a kemoterápia és a sugárzásos kezelés, és ezért okoz borzasztó mellékhatásokat, hiszen az egészséges sejtek sokkal könnyebben pusztulnak el, mint a rákos sejtek.

A diklór-ecetsav egy kis molekula. A képlete: Cl2CHCOOH. Szerkezete az ábrán látható.

Bár a cikkben erről a vegyületről írunk, a valóságban nem magát a szabad savat használják, ami erősen maró hatású és mérgező, hanem a nátrium sóját, azonban az egyszerűség kedvéért továbbra is a DCA kifejezés lesz, amit írunk.

Michelakis és csapata rájött arra, hogy ha DCA-t juttatnak a rákos sejtekbe, amelyek a laboratóriumban növekedtek, újra megindult az oxidatív szakasz, és a mitokondrium más funkciói is működni kezdtek. Ez azt eredményezte, hogy a rákos sejtek nem osztódtak tovább, és elpusztultak. A DCA nem csak képes erre, de nagyon hatásos is. A mitokondrium olyan érzékeny, hogy 5 percnyi DCA felvétel 48 órára újraindítja a mitokondriumot.

(Michelakis azt írta, hogy „ a kalcium ion koncentrációja már 5 perc múlva csökkent és ez 48 órán át folytatódott”.

Véleményünk szerint ennek a következő lehet a magyarázata: A szakirodalomból ismert, hogy a cukor lebontás első szakaszának utolsó lépését katalizáló ún. piruvát kinázt a kalcium ionok inaktív komplexbe viszik. Úgy véljük, hogy ezt a komplex képződést akadályozza meg a DCA azáltal, hogy elvonja a kalcium ionokat. )

Arra is rájöttek, hogy a DCA nem volt hatással az egészséges sejtekre, hiszen azokban a mitokondrium rendesen működött.

Ez sokak szerint nagy felfedezés.

A DCA nem új, mint gyógyszer. Használják gyermekeknél és felnőtteknél. („Diklór-ecetsavat használnak gyógyszerként tejsavas acidózis, cukorbetegség, családi eredetű hiperlipidémia esetén, mind szájon át, mind intravénásan adagolva 25 – 50 mg/kg napi adagolással” írták Stacpoole és társai, az 1998a WHO közleményben.) Ez azt jelenti, hogy legalább akkora dózisokra amelyeket a betegeknek beadtak, a DCA le lett tesztelve biztonságossági szempontból. Az eredményeken alapulva az albertai kutatók úgy vélik, hogy a DCA lehetne rákgyógyszer is. A DCA válogat, és csak a hibás energiatermelésre hat a rákos sejtekben, az egészséges sejtekre viszont nem hat, és ezért sokkal kevesebb mellékhatással jár, mint a már elfogadott rákgyógyszerek.

MEGGYÓGYÍTJA A RÁKOT?

Az albertaiak által írt cikk leírta a tapasztalataikat a laboratóriumban növő rákos sejtekkel kapcsolatban. A csapat tapasztalatokat szerzett olyan patkányokkal kapcsolatban amelyekbe beleínjekcióztak rákos sejteket. Rájöttek arra, hogy a DCA lelassítja a daganatok növekedését, és lecsökkenti a méretüket. Azt nem igazolta, hogy a rák teljesen megszünt, vagy hogy a DCA végleg meg tudta volna akadályozni a daganat növekedését. (Ez nem is várható, hiszen nem szünteti meg azt az okot, ami miatt a rákos sejtekben az energia termelési folyamat félre siklik, hanem csak időlegesen visszatereli a sejtet a normális útra.

Habár kizárt, hogy ez az egyetlen vegyület lenne „a rákgyógyszer”, de az is valószínűtlen, hogy a DCA egy „csodaszer” amiről az újságok cikkeznek. A rák egy bonyolult, sokoldalú betegség, és sok, sejten belűli hiba okozhatja. Az is elég valószínűtlen, hogy valaha is egyetlen egy gyógyszer képes lenne gyógyítani a rák összes fajtáját.)

Fontos megjegyezni, hogy a DCA rák gyógyszerként embereken még nem lett tesztelve, annak ellenére, hogy sok újság címlapján az szerepelt: elpusztítja a legtöbb rákot. A világon évente több olyan kutatók által tett felfedezés születik, amely egy új rákgyógyszerről szól. De nagyon fontos megvizsgálni, hogy a felfedezés hatékony és biztonságos módszer e a betegek számára, és ez alól a DCA sem kivétel.

BIZTONSÁGOS?

A DCA nem teljesen biztonságos és nem teljesen ártalmatlan. (Erre a későbbiekben részletesebben kitérünk.) Ez azonban nem szükségképpen akadály a DCA használatával kapcsolatban. Több olyan rákellenes gyógyszer van, ami maga is rákkeltő hatású. Bár ezek alaposan le lettek tesztelve klinikai vizsgálatok során, hogy felfedezzék, hogyan lehet ezeket biztonságosan, káros hatások nélkül használni.

További vizsgálatokra lenne szükség mielőtt ki lehetne mondani: használható a DCA valamilyen rák ellen. Ezek után klinikai vizsgálatokra lenne szükség, hogy kidolgozzák a kellő dózis méretét, és megtudják, hatásosabb-e ez az eddigi rákterápiáknál.

Érthető, hogy rákos emberek ki szeretnének próbálni bármit, ami segíthet nekik. Bár még nem lehet biztosítani a DCA helyes és biztonságos használatát.

Vannak beszámolók arról, hogy emberek olyan forrásokból szereznek DCA-t, mint például az internet. A Cancer Research UK erősen ajánlja, hogy ezt ne tegyék, ugyanis a DCA még nincs letesztelve erre a célra, és ahogy az előzőekben szó volt róla, akár ártalmas is lehet, betegeknek beadva.

MI FOG TÖRTÉNNI A JÖVŐBEN?

Annyi biztos, hogy a DCA egy érdekes, és potenciálisan hasznos rákgyógyszer – egy a sok most vizsgált közül, világszerte. Érdekes lesz megtudni az eredményeit az újabb klinikai vizsgálatoknak, és laboratóriumi kísérleteknek.

A tény, hogy a DCA nem szabadalmaztatható, nem akadály ahhoz, hogy ki lehessen fejleszteni rákgyógyszerré. Például a Cancer Research UK levédetett egy olyan, nem szabadalmaztatható gyógyszert, amelyet használni lehet ritka gyermekkori rákok gyógyítására. És egyes lapok állítása szerint biztosan nincs semmiféle „összeesküvés” a különböző gyógyszerészeti nagyvállalatok között, amely megakadályozná a DCA fejlesztését. Egyszerűen még nincs elég adat ahhoz, hogy használni lehessen klinikákon.

Az árusítása viszont már megkezdődött. Méghozzá meglehetősen érdekes módon.

Mivel gyógyszerkénti forgalmazására nincs engedély, ezért forgalmazzák mint állatgyógyszert a Michelakis cikkre alapozva. (Így pl. A BuyDca.com honlapon keresztül kb 1 gramot 1 dollárért.) Azt, hogy a vevő a kutyájának vagy saját magának adja be, már senki sem ellenőrzi.

MÁR LÉTREJÖTT A HASZNÁLÓK SZERVEZETE IS

A DCA nem szabadalmaztatható molekulaként. A magáncégekben ezért nincs elég ösztönzőerő, hogy több millió dollárt költsenek arra, hogy a DCA-t engedélyeztessék az FDA-nál (Food and Drug Administration – a gyógyszerek forgalmazását az Egyesült Államokban engedélyező szerv). „E miatt kell nekünk beleszólnunk a dolgok menetébe” – javasolja a betegek szervezete. „Szeretnénk, ha a DCAsite.com a világ találkozóhelye lenne, ahol az összes fontos információ elérhető és megosztható lenne a DCA-ról.”

Ezen az oldalon megtalálhatók a Michelakis csoport kutatásának eredményei, a DCA lehetséges mellékhatásai, és az eddig elért eredmények. „Az oldal tartalmazza a legjobb összegzéseket, amiket találni lehet az adagokról, a mellékhatásokról, és más mérésekről, azért, hogy Önöknek segítsünk a rákkal való küzdelemben. A kérdéseket megválaszoljuk, és egy chatszoba is a rendelkezésükre áll. Kérjük ön is adjon a honlaphoz.

Hogy minden vitát elkerüljünk, le kell szögezni, hogy mi nem vagyunk orvosok és nem tudunk orvosi tanácsokat adni.”Az Oldal szerint eddigiek alapján a DCA a szarkómákra hatástalan. A nem aprósejtes tüdőrák betegek viszont még a negyedik stádiumban is meggyógyulnak tőle. A nyirokrák bizonyos típusai, az emlőrák, hólyagrák, és más rákok is jól reagálnak rá.

Ez a szervezet igyekszik gyakorlati tanácsokkal ellátni a használni akarókat. Így pl. azt is megadják, hogy hogyan kell adagolni.

Az Oldal célja az, hogy közzétegyék, mekkora adagot kell a DCA-ból bevenni. Ezt sok orvos sem ismeri. Az Oldal fenntartói és a levelezők nem orvosok, tehát ez az információ magán (nem-szakorvosi) nézőpont. A tapasztaltak:

1. Az már bizonyos, hogy vigyázni kell a dózis nagyságával. A felnőtteknek 25mg/kg-os adagoknál problémái lehetnek elnyújtott szakaszokban. Vannak olyan emberek is akiknél mellékhatások már 14- 15mg/kg-os adagoknál jelentkeznek három-hat hónap után.

2. A Michelakis cikk 10-100mg/kg-os dózisokat ajánl daganatoknál. A legalsó határ daganatoknál 10-15mg/kg.

3. A mellékhatások nélküli kezelés dózisa rágcsálóknál 3-8mg/kg, kutyáknál pedig 12.5mg/kg.

4. A legalacsonyabb 10mg/kg-os napi adagot egy átlagember jól tűri, kevés mellékhatással, hosszabb kúra esetén is. Viszont a hosszabb időtartam már kisebb esélyt ad a sikerhez.

Sok orvos egyszerűen lemásolja a tejsav tanulmányokat és 25mg/kg per nap-os adagokat ír fel. Ilyen adagok egy felnőtt számára túl magasnak bizonyulnak. A felnőttek nem képesek annyira jól kiüríteni a szervezetükből a DCA-t, mint a gyerekek.

Az Oldal a legalacsonyabb 10mg/kg per nap-os arányt ajánlja.

Milyen gyakran kell a DCA-t bevenni?
Az Oldal által javasolt egyszer vagy kétszer naponta. Javasolják, hogy osszák ketté az adagot úgy, hogy felét reggel, másik felét pedig este vegyék be.

A DCA mellékhatásairól már 13-14mg-os adagoknál is beszélhetünk 6-8 hét után. Tekintetbe véve a DCA „felezési idejét” (az időtartamot, amennyi idő alatt a szervezetből kiürül a DCA fele) ami lehet 24 óra is, a DCA felszabadulása segíthet alacsonyan tartani a szinteket, és a mellékhatásokat is sokkal könnyebben tudja kezelni. Jó tanácsok, amelyeket az Oldal levelezői hallottak, azt tanácsolják, hogy a DCA-t minden második nap, vagy csak hétköznapokon vegyék be, hétvégeken ne.

A Tumor Lysis Szindróma (TLS) miatti aggodalom is okozhatja a DCA kevésbé agresszív szedését. A DCA nyirokrákok ellen olyan jó, hogy egy DCA szedési „be-ki stratégia” is lehet, hogy jó ötlet lehetne; egyik nap bevenni a DCA-t, és a másikon nem. Viszont voltak olyan híreik, hogy TLS-es tünetek jelentkeztek nyirokrákosoknál.

A veszélyekre is felhívják a figyelmet.
A DCA az ivóvíz klórozásának egy mellékterméke. E miatt a hatását vizsgálták. Az EPA (a mi ÁNTSZ szervezetünkhöz hasonló szerepű intézmény az Egyesült Államokban) egy hosszú tanulmányt jelentetett meg 2003-ban erről. A WHO és a kanadai egészségügyi hatóságok is készítettek hasonlót.

Az EPA szerint nincs mellékhatás egereknél, kutyáknál és patkányoknál 3 – 12.5 mg/kg adagnál, és az ún. LD50 (az az adag, amelynél a kisérleti állatok fele elpusztul) patkányoknál 4480-, egereknél 5520 mg/kg.

AZ IRODALOMBAN ISMERTETETT MELLÉKHATÁSOK
Mindenek előtt fontos megjegyezni, hogy eddig nem ismertettek DCA okozta halálesetet.

„ Néhány esetben enyhe idegrendszeri tüneteket észleltünk 50 – 100 mg/kg napi dózis adagolásakor néhány hónap, egy év után” (Stacpoole és mások, 1998a; Spruijt és mások, 2001). „Ezek teljesen reverzibilisnek bizonyultak 25 mg/kg napi dózisnál 2 éves kezelésnél” (Stacpoole és mások, 1998a). " A WHO cikkei.
Ennek a kezelésére az Oldalon azt ajánlják, hogy amennyiben a beteg az ujjai remegését, bizonytalan észlelését érzi, hagyja abba a DCA szedését néhány napra, majd folytassa, de kisebb adag beszedésével. Célszerű B12 vitamin (folsav) szedése is.

„Aerobik tréning és DCA szedés együttese esetén számos esetben légzés rövidülés, szédülés, emésztőszervi panaszok jelentkeztek” (Dichloroacetate Theraphy Attenuates the Blood Lactate Response to Submaximal Exercise in Patients With Defects in Mitochondrial Energy Metabolism” c. tanulmány szerint) „három hónapon át napi 25 mg/kg adag szedésekor”.

A TUMOR LIZIS SZINDROMA (TLS)

Ahogy az Oldalon is írták, nincs a DCA kezelésnél tipikus mellékhatás. Lehet viszont egy ún. atipikus, a TLS. Amikor hirtelen igen sok ráksejt pusztul el az az egész szervezet pusztulását is okozhatja, függetlenül attól, hogy a ráksejtek pusztulását mi okozta.

Ez azért következhet be, mert a sok elpusztult sejtből számos olyan anyag jut a szervezet egyéb részeibe, ami az ott zajló folyamatokat megzavarja, és mérgezéseket okozhat. (Ezen segíthet az, ha az elpusztult sejteket eltávolítják mielőtt ez a tünetegyüttes kialakulna.)

A Washington Manual of Medical Therapeutics közlése szerint a következő típusoknál kell számolni TLS fellépésével:

Non-Hodgkin limfóma,

Akut és krónikus limfotikus leukémia,

Akut és krónikus mielotikus leukémia,

Mellrák,

Medulloblasztóma,

Merkel-sejtes rák,

Neuroblasztóma,

Apró sejtes tüdőrák.

ÉRTÉKELÉS

Akkor most mit válaszolhatunk a címben feltett kérdésre?

várhatóan sok rák fajtánál eredményes lehet az élet meghosszabbításában, a daganatok visszaszorításában, esetleg az áttétek kialakulásának megakadályozásában.

A végleges válasz adásához azonban még sok vizsgálat elvégzése szükséges. Ezeket a betegek szerveződése természetesen nem tudja elvégezni, de közreműködésük, tapasztalataik sokat segíthetnek.
Imnfo:
Simonyi Endre – Simonyi Márton


12. BIOGURU 2008. 10. 26. 7:34:22
Rákbetegek fóruma
ANTIGURU és KITILT-A-LAKK-ka-nak olvasni való:

"Nincs olyan rákkeltõ organizmus, vírus, baktérium, gombásodás, élesztõ, féreg vagy bármi más, aminek esélye lenne a fennmaradásra egy egészségesen mûködõ szervezetben."
Dr. James P. Cima

Vajon a legtöbb ember miért hiszi hogy csakis az a módszer vezethet eredményre amit õ ismer, legyen az alternatív vagy tudományos? Ez a beszûkített gondolkodás jobban elterjedt mint bármilyen más igazi betegség. Ez pedig senkin nem segít. Minden ember rendelkezik saját bölcsességgel és tudással amivel ki tudja választani saját maga számára a legjobb utat. Ezt nem lehet megkérdõjelezni, sem pedig meggátolni. Fogjunk össze és tanítsuk egymást, segítsünk egymáson közösen, és legfõképpen tiszteljük egymás gondolatait és választásait! A gyógyászatban a diktatúrának nincs helye. A legelsõ kérdés amit fel kell tenni önmagunknak hogy vajon milyen emberiességi célok vezérelnek? Van-e szeretet és megértés mások iránt?
Ez és ne a profitszerzés legyen minden cselekedet mozgatórugója.

Az immunrendszer szerepe
Az immunrendszer több funkciót is betölt: elpusztítja az ártalmasnak ítélt élõ organizmusokat, semlegesíteni képes bizonyos mérgezõ anyagokat, lebontja az öreg sejtjeinket az újjáépítéshez, méregteleníti és tisztítja a testet, védekezõ anyagokat halmoz fel, immunissá képes tenni a szervezetet bizonyos már leküzdött antigének ellen. (Antigén = baktérium, vírus, káros idegen anyag, meg nem emésztett fehérje, stb.) Kétféle védekezõ mechanizmusra képes: vagy általános védelmi, vagy egyedi és kizárólag egy bizonyos antigén ellen. Az életünk során különféle fertõzésekkel találkozva immunis védelmet alakít ki ellenük külön-külön.

Csecsemõknél amíg az immunrendszer még javában formálódik, az immun-védelmet az anyatejben levõ anyagok szolgáltatják. Kisbabáknál míg az emésztõ rendszer még fejlõdik, az ilyen ételek mint müzli, pasztörözött tehéntej, tojás stb. a babáknál fehérvérûség, cukorbetegség és maradandó allergia okozója lehet, akiknél késõbb az élet során, ha a rossz emésztés ismét bejuttat megemésztetlen ugyanilyen étel anyagokat a véráramba, akkor ahelyett hogy a védekezõ enzimek és fehérvérsejtek felfalnák ezeket, akadálytalanul keringenek allergiás reakciókat váltva ki. (Kérem olvassa el a tehéntej káros hatásairól szóló oldalamat is.)

Gyengítõ negatív tényezõk
Ezekkel szinte mindenki tisztában van, ennek ellenére alig van valaki aki tesz ellenük valamit is. Az immunrendszer képessége függ az általános egészség és fizikai fitness mértékétõl, az egészséges életmódtól, táplálkozástól, káros szenvedélyektõl, de ezektõl függetlenül az ellenálló képesség nagymértékben lecsökken a negatív gondolkodásmód, zaklatott életvitel, túlhajszoltság és stressz miatt. A sort lehetne folytatni környezeti és munkahelyi ártalmakkal túlhajszolva az immunrendszert, ideértve lég-, víz-, ételszennyezõdéseket, sugárzásokat (például röntgen-felvételek, tévé és computer monitor, mikrohullámú sütõ, mobil telefon) stb.

Az immunizáció, védõoltás szükséges-e vagy sem?
Az eredeti alapindíték valóban logikusnak tûnik: mesterségesen védelmet kelteni bizonyos betegség-mikróbák ellen azok legyengített formájából, emberi vagy állati közegébõl készített oltóanyag közvetlenül a szervezetbe való juttatásával. Azaz ha védõoltás létezik valamilyen betegségre, akkor az elkerülhetõ lenne így. A vizsgálati eredmények viszont megcáfolják ezt a feltételezést. Számos orvos, tudós, szülõ a védõoltás ellen van, akik szerint az immunrendszer megerõsitése kell és nem pedig a veszélyes mellékhatásokat is kiváltható és többnyire haszontalan oltások. Újabban perek folynak a védõoltások által keltett mellékhatások miatt.
Néhány kapcsolatra és könyvre szeretném felhívni a figyelmét: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8
- Dr. William F. Koch: The Survival Factoor in Neoplastic and Viral Disease
- Dr. Robert Mendelson: Confessions of a Medical Heretic
- Maureen Hickman: Vaccination: The Rightt Choice? 25 years of para-legal experience.
- Ian Sinclair: Vaccination - The Hidden Facts
- Viera Scheibner, PhD: Vaccination: 100 Years of Orthodox Research Shows That Vaccines Represent a Medical Assault on the Immune System
- Viera Scheibner, PhD: Behavioural Probllems in Childhood
- Neil Z. Miller: Immunization: Theory vss. Reality

Immunterápia
Az immunterápia mesterséges beavatkozással próbálja befolyásolni a betegség lefolyását, miután a betegség már bekerült a szervezetbe. Bizonyos, vérbõl, vizeletbõl stb készített oltóanyag a szervezetbe való juttatásával akarják gerjeszteni a védelmi reagálást. Az eredmények meglehetõsen kiábrándítóak. De vajon miért? A válasz ott kereshetõ, hogy ha a szervezet önmagától nem, vagy alig képes védelmi reakciókra, akkor mesterségesen felingerelve sem lesz erre képes. Azaz egy gyenge immunrendszer ettõl még gyenge marad.

Nem a betegség a hibás, hanem a rossz életmód, toxikusság, táplálkozás, kevés testmozgás, napfény hiánya, stressz. Ezek kölcsönösen egymásra épülõ tényezõk, azaz minden egyes tényezõt ki kell korrigálni ha a teljes felerõsödést akarjuk elérni. Az immunrendszer képes regenerálódni a testtel együtt. Ne vágyjon csodaszerre, ha az Ön életmódja nem ilyen, mert ugyanoda fog visszajutni. Vannak ugyan immunrendszert erõsítõ szerek, terápiák, de ezek hatásfokai a helyes életvitel mellett eltörpülnek és legtöbbször csak bizonyos ideig hatnak.

Számos orvos, szakértõ azon a véleményen van, hogy a rák és szinte minden betegség egy egészséges szervezetben nem tud megjelenni.
Egy korai német orvos, dr. Josef Issels szerint a betegség valójában csak a legyengült immunrendszer jele és a hagyományos, csakis a beteg testrészre irányuló kezelés eleve kudarcra van ítélve. Az egész testet és azáltal az immunrendszert kell megerõsíteni.

Rák-betegség
Nagyon sok beszámoló van rákból való teljes felépülésre. Ennek az esélye 3 fõ tényezõtõl függ:
- a máj és más fõszervek megmaradt mûködéési képessége,
- az immunrendszer még vissza-regenerálóddhatóságának foka,
- a beteg küzdeni akarásának mértéke.

Sokan nem is hinnék el, hogy milyen nagy az esélyük. Ha a megfelelõ tápanyagok anyagcseréje visszaállítható és ha a kiváltó intoxikációs hatás megállítódik, akkor a szervezet méregtelenítõ képességét kell megnövelni, hogy az meghaladja a ráksejtek toxin termelõdését, ami kialakít egy kedvezõbb vér összetételt. A megjavult keringés és megnövekedett oxigén-tartalom a test egészére kedvezõen hat, és remény van arra hogy visszatartsa, vagy akár meg is állítsa a daganat terjedését és egyidejûleg segítse az immunrendszer vissza regenerálódását.
A küzdelem további sikere azon múlik, hogy vajon a test valahogyan megnövelt természetes antitumor küzdõ- és az immunrendszer rákölõ képessége meghaladja-e a ráksejtek osztódási képességét.
A legfontosabb tényezõ nem a rák elterjedtségének foka, hanem a test megmaradt regeneratív képessége.
Másvégrõl ha a ráksejtek túlságosan is gyorsan roncsolódnak szét, akkor az több toxint halmoz fel, mint amennyit a szervezet képes lenne eltávolítani. Tehát a máj, vastagbél tisztán tartása létkérdés. Azaz megint a megfelelõ táplálkozás szükségességéhez (is) jutottunk.

Immunrendszert erõsítõ módszerek
Meglepõen sok könyv, cikk, beszámoló, portál jelent meg bizonyos sikerekrõl tájékoztatva. A gyógyulás eredete, ezen leírások szerint, több esetben csupán a nyugodt életvitel és nyersen fogyasztott organikus növényi ételek, másoknál különféle és többnyire természetes immun-javító szerek, alternatív terápiák, meditáció és vizuális képzettársítás, néhány különleges orvosság, gyógyszer, valamiféle módszer, de legtöbbször ezek valamilyen kombinációja volt.
A hatások alapján kategorizáltam ezeket: 1. "Táplálkozás és életmód" (6 féle módszer),
2. "Egyedi erõsítõszerek" (36+ féle), 3. "Technika vagy fizikai terápia" (27 féle) és 4. "Elme okozta hatások" (6 féle).

(Az alább említett doktorok, szakemberek tapasztalataikról könyvet is írtak, amiket a jobb oldali listán feltüntettem - a teljesség igénye nélkül.)

1. Táplálkozás és életmód
1.1 Nyersen fogyasztott bio-organikus vegetáriánus ételek.
Mint a fentiekbõl kitûnik, ez a módszer a legfontosabb és a legelterjedtebb. Még a múlt század közepén két német származású doktor próbálkozott ezzel a módszerrel tudományos alapokon. Dr. Josef Issels Németországban és dr. Max Gerson az USA-ban. "Gerson módszere" volt a tökéletesebb és sikeresebb, ennek a hírneve terjedt is el jobban. A módszerének alapja egy speciális étkezés, aminek a többségét nyers zöldségek, gyümölcsök, de fõképpen azok levei, zöld leveles saláták, gyógynövények és fõzés nélkül készített levesek alkották. Napi 10 kg nyers zöldséget, gyömölcsöt írt elõ, illetve az ezekbõl préselt leveket. Az átállási idõszak elején Gerson valamennyi fõtt ételt még megengedett. De semmiféle konzervet, sózott, ecetes, kénezett, fagyasztott vagy füstölt ételt nem engedélyezett, a szóját sem. A kálium-dús ételeket javasolta, a nátrium-dús ételeket meg kerülte. A következõ kiegészítéseket is hozzáadott az étrendhez: további oxidáló enzimkivonatok, nagy mennyiségû 3 kálium-sóból álló oldatkeverék, szervetlen jód és kálium-jodid oldat ("Lugol"), kevés lenolaj, hasnyálmirigy serkentõ bevonatlan pancreatin (a 3. héttõl kezdve), pepszin, niacin, méhpempõ, B12 injekciók. De a kalcium-, magnézium-tablettákat és más szervetlen ásványi anyagokat megtiltotta. Azt tapasztalta hogy sok betegnél olyan sok toxin szabadult fel amit a szervezet már nem volt képes kiüríteni, ezért a súlyosabb eseteknél lassabb átmenetet és gyakori kávé-beöntést alkalmazott (az elsõ két héten minimum napi 4-szer), különben a súlyos rákbetegek belehalhatnak a toxin-változásba annak ellenére hogy daganatuk mérete csökkent. Azóta mások a kávé-beöntés helyett inkább májserkentõ herbáriákat/gyógyteákat (pl Silybum marianum, Taraxacum officinale) és májserkentõ aminósavakat (methionine, taurine) javasolnak. Gerson a megmenthetetlennek vélt betegek kb. felét kigyógyította.
Dr. Issels azt is hangsúlyozta hogy az amalgám fogtömés eltávolítása rendkívül fontos, mert az higanyt szivárogtat a szervezetbe.

Megjegyzés: Dr. Gerson óva intett a szex-hormon kezeléstõl (és általában a hormon-kezeléstõl). A kezdeti (3-5 hónapos) látványos javulás után 4 héten belül elveszített 25 beteget. Elõször 5 betegnél alkalmazta, majd a kezdeti sikereken felbuzdulva további 25 már rákmentes, de még gyenge betegénél akarta használni felerõsítésként. Csak öt beteget tudott megmenteni közülük. Ez egy keserû felismerés volt számára. Szerinte a máj tartalékait végképp feléli ez a hormon-kezelés. Amíg még van tartalék, addig javulás észlelhetõ, majd hirtelen teljes leépülés lép fel!

Kristine Nolfi, dán doktornõ saját maga rák betegségét gyógyította így ki, 100%-osan bio-organikusan termesztett vegetáriánus ételeket nyersen fogyasztva. Egy kis farmja volt, ahol saját maga és permetezõszer nélkül gazdálkodott. Elvették a doktori beteg-gyógyítási engedélyét, mert "veszélyes és nem engedélyezett" módszerrel gyógyított. Ennek ellenére híre elterjedt Skandinávia-szerte. Az új-zélandi dr. Eva Hill ugyancsak ezzel a módszerrel elõször saját maga rákját gyógyította ki, majd másokon segített.

Az amerikai származású dr. Norman W. Walker élete lehet egy bizonyíték a kétkedõk számára. Saját magát gyógyítva fedezte fel a nyers ételekben rejlõ gyógyítóerõt. Száz évnél is jóval tovább élt és állítólag egy baleset okozta a halálát. Szerinte minden étel kerülendõ amit 125 Fahrenheit (51 Celsius) fok fölé melegítettek, mert elveszíti az életerejét, enzimjeit, vitaminjainak, tápértékének döntõ hányadát, a fehérjék eldeformálódnak, az étel élettelenné válik és a szervezet számára mérgezõ szervetlen savak keletkeznek. Walker egy általa forgalmazott préssel sajtolta ki a zöldségek, gyümölcsök leveit. A nyers étrendje mellé még napi 2-3 liternyi frissen préselt leveket is fogyasztott. A sárgarépalé volt a legfontosabb számára. Kerülte a kenyeret, tésztákat, müzlit, cukrot, tejet, húsokat, szóját, földimogyorót, sót, csípõs fûszereket, ecetet. A gabonaféléket csakis csíráztatva fogyasztotta. Állati termékek közül csak a tojássárgáját és néhány világosabb sajtot fogyasztott csak. A rendszeres beöntés tisztító hatását is hangsúlyozta. Száz évesnél idõsebben magáról azt vallotta, hogy jobban érzi magát mint amikor 30 éves volt és nem ünnepli meg a születésnapjait mert az szerinte értelmetlenség.

Számos orvos gyógyította ki saját maga megmenthetetlennek vélt betegségét az étekezés megváltoztatásával, a vegetáriánus és többnyire a nyers étkezésre helyezve a hangsúlyt. A jobb oldali könyvlistán találja meg õket és könyveiket a teljesség igénye nélkül.

Kiegészítõ cikkeim: A nyers ételekben levõ enzimek fontossága (elsõ rész), és
Enzimkutatások, eredmények, termékek (második rész).

1.2 Tarackbúza leve
Ann Wigmore fedezte fel a gyógyító hatását önmagán és bio-organikus vegetáriánus étrenddel párosítva rák-betegségét gyógyította ki. Victorias Kulvinskas-szal közösen megalapította a Hippocrates Egészség Intézet et és azóta a tarackbúza kifacsart levét világszerte alkalmazzák. Minél kisebb a centrifuga sebessége, annál nagyobb a lé tápértéke. (Most nemrég került nyugaton a piacra egy nagyon lassan forgó, amolyan nagyobb húsdaráló kinézetû préselõgép.) Ausztráliában, Japánban újabban a fiatal árpa gyenge zöld szárából készített porkivonatának bizonyos kismértékû immunrendszert megerõsítõ hatását jelentették. Az ausztrál S.A.F.E. vállalat is kínál ilyen, permetezõszer nélkül növesztett termékeket.

1.3 (sötét) Szõlõ
A dél-afrikai Johanna Brandt természetgyógyász fedezte fel, amikoris saját gyomorrák betegségét kúrálta ki vele még az 1920-as években. Hat héten keresztül semmi mást nem evett csak szõlõt, és a sötét szemû fajtákat hatásosabbnak vallotta. Azóta talán ezrekre is rúghat azoknak a száma, akik méltatták ezt a módszert. Sajnos ma már szinte lehetetlen permetezõszer nélküli szõlõt kapni. Néhányan azt tanácsolják, hogy langyos vízbe áztatás és alapos leöblítés szükséges. Csak azoknak javasolható akik a nagy mennyiségû szõlõcukrot tolerálják.

1.4 Zöldséglé terápiák

A 6 héten keresztül tartó osztrák Breuss-módszer (egy léböjt) alapja a frissen préselt, bio-organikus fõképpen cékla (300 g), kevés sárgarépa (100 g), zeller (100 g), burgonya (70 g) és még kevesebb retek (30 g) leve, aminek a napi maximális mennyisége (az erõs volta miatt) fél liternyi lehet csak. Ezt herbária gyógyteák, hagymás és nyers zöldséges "leves" egészítik ki, minden más étel tilos. Ez is állítólag tízezreket gyógyított meg.

A német származású dr. K. H. Pöhlmann professzor az angol nyelvre fordított Breuss könyv elõszavában ezt írta:
"...A rák tulajdonképpen a test teljes mértékû toxikusságának betegsége, és az emberek manapság sokkal több vegyszereknek vannak kitéve, míg az étel sokkal jobban finomított - vagy elpusztított..."
"Évekig nem tudtam megmagyarázni hogy ez a diéta miért hatásos... Néhány évvel késõbb ráleltem egy cikkre, amit a san-diegoi dr. Royal Rife írt, aki felfedezte a rák okát (lásd Barry Lynes: The Cancer Cure that Worked, 1987). [A daganatos növekedésért nem közvetlenül, hanem közvetetten vírusoknál is kisebb méretû mikroorganizmusok felelõsek.] Ez döbbentett rá hogy Rudolf Breuss milyen zseni volt. A titok kulcsa az étkezési rákgyógyításban nemcsak a[z aminósavakból álló] fehérjék teljes hiánya miatt van, de amiatt a tény miatt is, hogy a levek miatt a páciens szervezete lúgos lett. Ugyanis Enderlein professzor még 1940 táján kimutatta, hogy a vírusok csakis savas [egyúttal oxigénhiányos, pozitív elektrosztatikus töltésû] környezetben tudnak fennmaradni."
Azaz a nyers növényi - lúgosító - levek gyógyító hatásúak. Dr. Lothar Wendt 1989-es tanulmányában rámutatott hogy a sejt-membránok protein túlterhelése számos degeneratív betegséghez vezet.

Ahogy Rudolf Breuss is állította, a gyógyulás esélye nagymértékben leromlik sugárkezelés, vagy kemoterápia esetén, amik roncsolják az immunrendszert. A lé-terápiás böjt elsõ két hete rendkívüli akaraterõt és kitartást, megpróbáltatást igényel. A 2. hét után a fájdalmak fokozatosan megszünnek. - írja dr. Pöhlmann, "Aki elhatározza, hogy kipróbálja ezt a böjt-terápiát, nem hagyhatja abba a harmadik hétnél. Én személy szerint nem tudok egy olyan rákos személyrõl sem, aki túlélte volna a megszakított terápiát."
Ez a terápia a "halálos"-nak vélt betegek kb felét kigyógyítja, de sikeresnek bizonyult még Multiple Sclerosis, vese-fertõzések, bõrfertõzések, vérmérgezés, fehérvérûség, ízületi gyulladás, gyomorbántalmak, stb. ellen is.

A magyar dr. Ferenczi Sándor 1961-tõl nagy mennyiségû nyersen kipréselt céklalevet használt fel rákos betegeinél, napi akár 1 liternyit is 3 hónapon keresztül, mindennap. Szerinte a nyers cékla vörös színezõ (betain) anyagában levõ anthocyanin az igazi aktív anyag, ami tumorellenes és vérkép javító. Ez ma már fagyasztott por alakban is készül, de annak eredményességérõl még nincs információm. A biológiai (azaz bio-organikus) termesztésû cékla javasolt, amit permetezõanyag és szintetikus nitráttartalmú mûtrágya nélkül termesztenek.
Megjegyzésként ideírom hogy a céklafogyasztás során a széklet és a vizelet erõteljesen pirossá válhat. Ne ijedjen meg ettõl, ez nem vér!

David Hudson szerint ezek a levek (szõlõ, sárgarépa, cékla, valamint aloe vera) tartalmazzák a legtöbb monoatomos ródiumot és irídiumot és fõleg ezért hatásosak a rák ellen. (lásd 2.16)

1.5 Erjesztett ételek
Számos német doktor tett érdekes megállapítást. Dr. Johannes Kuhl arra a megállapításra jutott, hogy a daganatos sejtek által termelt tejsav nem azonos a tejsav baktériumok által termelttel. Szerinte az elõbbi tejsav a polarizált fényt balra, míg ez utóbbi jobbra fordítja el. A tejsav baktériumok által termelt tejsav ezért tumorellenes hatású.
Dr. Johanna Budwig jó minõségû lenolajat, pasztörizálatlan és adalékanyag mentes tehéntejbõl egyedileg erjesztett túrót és többségében nyers ételeket javasolt. Az így, tejsav baktériumok által, keletkezett túró nagy mennyiségû kén-aminósavakat is tartalmaz (cysteine, methionine), amik a lenolaj poli-telítetlen zsírsavaival keverve segít a beteg sejtek oxigénesítõ energia termelését visszaállítani. Megjegyzésként szeretném felhívni a figyelmét, hogy manapság a nagyüzemi tejtermelés teljesen más minõségû túrót állít elõ. A mai tehenek takarmányozása, túlzásba vitt tejserkentése, legyengült immunrendszere és baktériumok, kémiai szennyezõk és adalékok jelenléte manapság erõsen megkérdõjelezi a siker eredményességét. (Kérem olvassa el a tej káros hatásairól szóló cikkemet is.) A késõbbi kutatások szerint bizonyos gabonafélékbõl erjesztett ital készíthetõ, aminek szintén vannak hasznos tulajdonságai. Elterjedt még a kombucha is (erjesztett tea), amit csakis cukor nélkül szabad készíteni, de annak hatása kissé alábbmarad a gabonafélék erjesztett, de alkoholmentes italától. Ezeket csak erõsen hígítva és egyszerre keveset véve ajánlatos fogyasztani, mert savasító hatásúak. A svájci Biotta cég készít saját módszerrel erjesztett (Breuss-) zöldségleveket, amik lúgos kémhatásúak és rákgyógyítók. Néhányan gyógyteák édesítetlen erjesztését próbálják mostanában, ezekrõl még nincs elegendõ információm.

A savanyított káposzta erjesztése közben keletkezõ izothiocyanát vegyületrõl finn tudósok állatkísérleteknél kimutatták a rák kialakulását akadályozó hatását.

A fermentációval átalakított búzacsíra (Avemar) is kis immunerõsítõ, elsõsorban rákos betegeknek ajánlják.

1.6 Pectin
A citrusfélék gyümölcseinek fehér rostos szövetei, amik közvetlenül a héj alatt vannak, kimutathatóan segítenek a rák elburjánzásának meggátlásában. Dr. Lawrence Taylor napi 15 grammot is javasol, akár kapható kivonat formájában is.


2. Egyedi erõsítõszerek
2.01 Gyógynövények
Mielõtt használná ezeket, kutassa fel az esetleges káros mellékhatásokat is!
Csak egynéhányat szeretnék kiemelni a helyhiány miatt. Az amerikai dr. Harry S. Hoxsey természetgyógyász alkalmazott gyógynövény terápiát ('amarga', 'berberis' gyökér, varjútövis kéreg, bojtorján, édesgyökér ('liquorice'), 'poke' (alkörmös?) gyökér, 'prickly ash', vörös lóhere, 'stillingia' gyökér és kálium-jódid) több-kevesebb sikerrel. A hatóságok nyomására számos államban megalakult klinikáit le kellett állítania. Bár a jogi pereskedésbõl gyõztesen került ki, de módszerét az USA-ban mai napig sem engedik, de például Mexikóban viszont nem tilos.
Jelenleg dr. Keith Block alkalmazza a saját ACBA ("Anti-Cancer Botanical Agents") szereit kínai gyógynövényekbõl.
A brazil/argentin pau d'arco vagy tajibo fából állítólag tumorellenes szert készítenek helyileg, de Amerikában feketelistán van.
A 'chaparral tea', ami kimutathatóan rákellenes 'nordihydroguaiaretic' savat tartalmaz, mégis az USA-ban tilos rák ellen felírni.
Még néhány, feltehetõleg immunerõsítõ gyógynövény: vörös lóhere, birkasóska (Rumex acetosella), bojtorján, 'echinacea', 'golden seal' (Hydrastis Canadensis), ginszeng, nadálytõ, ginkgo biloba, fagyöngy, macskakarom (Uncaria Tomentosa), neem (Azadirachta Indica), graviola (Annona Muricata), Nopal kaktusz (Opuntia Ficus Indica), galagonya, aloe vera.
További hasznos információ angolul: 1, vagy 2, vagy 3, vagy 4.
Dr. Hulda Regehr Clark igen hatásos parazitaölõ gyógynövény-kombinációjáról lett ismert, amit könyveiben is javasolt. Ezek ma "Hulda Herbs"-ként ismeretesek: - dióhéj körüli zöld burok (amíg még nem vált feketévé), - Artemesia Absynthium bokor levelei és - frissen õrölt szegfûszeg (a bolti õrölt és szárított "nem ér semmit"). Ezek pontos elkészítési leírása szerepel a jobb oldalon feltüntetett könyvének Receptek fejezetében. Clark szerint legfontosabb teendõ a "propyl alcohol" teljes kiiktatása (kozmetikai szerek, sampon, haj-spray, szájöblítõ, borotválkozó szerek, test-krémek stb.-bõl) és a nehézfémek, és bármi más toxin kiiktatása ételekbõl, testbõl és a ház körül. Szerinte ezek és a paraziták felelõsek szinte minden komolyabb betegség megjelenéséért.

2.02 Essiac gyógytea
Tudomásom szerint ez egy hatásos immunerõsítõ gyógytea. Az 1920-as évek elején egy kanadai nõvér, René Caisse állította össze egy mellrákból gyógyult betegtõl tudva meg, ami feltehetõleg egy indián eredetû gyógykúra volt. Az eredeti keverékbõl csak 4 gyógynövényt hagyott meg, és ezek leghatásosabb arányát tapasztalati úton határozta meg. A szer sikere gyorsan elterjedt, és a Királyi Rák Bizottság 1937-ben megállapította hatásosságát a rák ellen. 1939-ben a kanadai parlament kis híján legalizálta mint rákellenes szert. Az azóta nyert tapasztalatok szerint a mirigyekre jótékony hatású, emésztést segítõ, általános immunrendszeri erõsítõ és ezért nemcsak a rák ellen hatásos, de a gyomorfekély, nátha ellen is, sõt egyes állítások szerint az AIDS ellen, valamint II-es típusú cukorbetegség ellen is. Rendszeressé teszi a vastagbél mûködését és ezáltal tehermentesíti a májat. Ezrekre tehetõ a teát kipróbáló és méltató egyének száma az utóbbi 80 évben, számos halálos beteget gyógyított ki. Csak azoknál volt sikeres, akiknél a létfontosságú szervek egészségesek maradtak. A negyvenes évektõl kezdve, amerikai nyomásra, a tea feketelistán van. Errõl elkészült egy külön cikk magyarul, részletes ismertetõvel, tanácsokkal, forrásokkal, forgalmazókkal.

2.03 Enzimdús kiegészítõszerek
(Egy új kiegészítõ cikk készült errõl.)

Hans Nieper, egy nemrég elhunyt német rák-gyógyász a táplálkozás fontossága mellett enzim- és más kiegészítõszereket javasolt az immunrendszer aktiválására, a máj megerõsítésére, az általános anyagcsere serkentésére. Nieper 50%-os életben maradási esélyben határozta meg módszere eredményességét a gyógyíthatatlannak vélt betegeknél. Ezen életben maradt személyek, ha még 18 hónapig életben maradtak, akkor õk jó eséllyel ki is gyógyultak halálos betegségeikbõl.

Az angliai dr. Alec Forbes javasolta és azóta a Bristol Rák Segítõ Központ kombinálja a többségében nyers vegetáriánus diétát csíráztatott magokkal, bizonyos enzimekkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ginszenggel, máj-serkentõ gyógynövényekkel, valamint béltisztító beöntésekkel, vizualizációs képzettársítással, relaxálással, meditációval és természetgyógyászati spirituális gyógyításokkal.

Dr. Ernst Krebs, dr. John Beard és dr. Dean Burk azt állítják, hogy a fehér vérsejtek számára a rákos sejtek elérhetõbbé válnak, ha az azok körül kialakult fehérje-bevonatot sikerül leroncsolni. A Wobenzym vagy az Eibenzyme termékek állítólag ilyen hatásúak, errõl többet is olvashat World Without Cancer c. könyv 5. és 6. fejezetében E. Griffin tollából, és amik többek között az alábbi 2.04 és 2.18 alatt ismertetett anyagokat is tartalmazzák.

2.04 Pancreatin
Az amerikai dr. W. D. Kelley máj-, hasnyálmirigy és más szervi rákbetegségben szenvedett, életben maradását csak 1 hónapnyira hitték. Saját magát gyógyította ki vegetáriánus nyers ételekkel és néhány kiegészítõ szerekkel, amik közül õ maga a hasnyálmirigy enzimtartalmú 'pancreatin'-t tartotta a legfontosabbnak és nagy mennyiségben szedte. Azt fedezte fel, hogy a pancreatin nagyon hatásos tumorellenes szer, talán túlságosan is gyorsan hat. Akárcsak Gerson, õ is azt látta a betegeinél, hogy a túl gyors daganatpusztulás, a bomló rák fehérjék miatt, hirtelen nagy mennyiségû toxinokat szabadítanak fel, és ha azokat a betegek szervezete nem képes eltávolítani, akkor az halálos is lehet. Ezért 'Epsom só'-t, és kávé-beöntést is javasolt a veszélyes kezdeti idõszakra. Az orvosi szakirodalomban elõször neki sikerült a hasnyálmirigy-rák betegség végsõ fázisában levõ szenvedõket 5 évnél is tovább életben tartani, sõt a módszeréhez szigorúan ragaszkodókat pedig teljesen kikúrálni.

Kelley klinikailag egy viszonylag egyszerû tesztet javasolt a rák elõzetes kimutathatóságára. Eszerint minden étkezés után 6-8 pancreatin tablettát szedve 4 hétig, ha az illetõ rosszabbul érzi magát (hányinger, fejfájás, kimerültség), akkor nagy bizonyossággal rákos, és ezzel ellentétben az egészségesek közérzete pedig javulni fog. Ezt a tesztet csakis klinikai felügyelet mellett szabad végezni.

2.05 Nagy mennyiségû C vitamin
Dr. Evan Cameron és dr. Linus Pauling nagy mennyiségû C vitamin kúrát alkalmazott. Napi 10 gramm mennyiség jelentõsen megnövelte a halálos betegek életbenmaradási esélyét. Egyes kutatók felhívják a figyelmet a szintetikusan elõállított C vitamin számos mellékhatására, ugyanakkor a természetes C vitamin igen nagy mennyiségben szedhetõ. Természetesen van egy felsõ határ, ahol hasmenés léphet fel, de ehhez már igen jelentõs mennyiség kell.
Dr. Robert F. Cathcart rámutat, hogy a szervezet számára igényelt és tolerált mennyiség arányosan nõ a betegség fokával, igen súlyos betegségeknél akár napi 200 gramm is szükséges, míg ugyanaz a személy egészségesen napi 10-15 grammot tud csak tolerálni hasmenés nélkül.
A német dr. Matthias Rath L-Lysine és L-Proline-nel kombinálja a C-vitamin terápiát, az étrend teljes megváltoztatásával. Ötnyelvû honlapján olvashat Schmidt Ilona agyrákjának sikeres kezelésérõl is.

2.06 B3 vitamin (niacin esetleg nikotinamide)
A múlt század derekán a kanadai származású, de idõs kora ellenére ma is aktív Dr. Abram Hoffer édesanyjának írt fel nagy mennyiségû niacint (B3 vitamint) szenilitás ellen. Elõször õ maga is meglepõdött a hatalmas javuláson. Nemcsak a szenilitás ellen volt hatásos, de az ízületi gyulladás ellen is, a krónikus neuralgia ellen is, a látás is javult, a koleszterin szint csökkent, az életkedv is feltámadt, az energiaszint megnõtt. Az édesanyja további 21 évet élt igazi szenilitás nélkül, olyannyira rendbejött, hogy két könyvet is írt gyermekkori, farmon felnevelkedett élményeirõl. Hoffer ezt a vitaminkúra sikerének könyveli el, ami niacin (B3 vitamin), C vitamin és E vitamin szedésébõl állt.
Dr. Hoffer azóta 134 halálos beteget is kezelt vitaminkúrával, statisztikailag igazolni tudja, hogy az általa javasolt módszer nemcsak jelentõsen megnöveli az életbenmaradási esélyt, de jelentõs javulást is hoz a kortünetekben, életvitelben. Dr. Hoffer a mai napig közel 500 cikket publikált és 15 könyvet írt, a szakma mégse nagyon figyel fel rá, szerinte azért, mert a vitaminokat nem lehet szabadalmaztatni és nem hoznak annyi hasznot mint a a gyógyszerek.

2.07 Nagy mennyiségû A vitamin és E vitamin
Az amerikai R. Adams és F. Murray hívta fel a figyelmet a nagy mennyiségû A vitamin szükségeségére. De rákos betegeknél nem javasolható. Szerintük a szennyezések és a nem természetes életkörülmények (permetezõanyagok, nehéz fémek, más mérgezõ anyagok, ételadalékok, nitrátok, étel allergia stb) miatt több A vitamint használunk fel, mint amennyit felveszünk. Még egy egészséges ember is csak nehezen tudja biztosítani a megfelelõ mennyiséget. A táplálékkal felvett béta karotén egyharmada szívódik csak fel és annak is csak a fele válik A vitaminná. Igen jelentõs mennyiségû sárgarépa, zöld leveles saláta, csukamáj olaj, tojássárgája tudja csak pótolni. A májkrémekben, májban is van jelentõs mennyiség. Vitaminhiányos felnõtteknél napi akár 15'000 - 20'000 i.u., lehetõleg természetes kivonatú A vitamin is szedhetõ, 100 mg E vitaminnal, valamint C, D vitaminokkal, B vitaminok teljes skálájával kombinálva, de vassal együt szedni nem ajánlatos, mert a vastabletta az E vitamin hatását megakadályozza. Az ennél nagyobb mennyiségû A vitamin fejfájást okozhat.

2.08 Beta-1,3D-glucan (vagy "Immutol")
Ez egy természetes polysaccharide anyag, amit élesztõ- vagy bizonyos gombasejtek falaiból vonnak ki. A béta glukán gyógyászati elterjedtségi fokára utal hogy egy Medline Internet keresés több mint 6000 helyen tünteti fel a szakirodalomban. Kimutatható természetes immunerõsítõ hatása van. Ez annak köszönhetõ, hogy a baktériumok sejtfalának ez az anyag egy jelentõs összetevõje és a szervezet ezzel ismeri fel a baktériumok jelenlétét és általános immun-aktivizálást okoz. Szedésével az immunrendszer macrophág sejtje a fázisváltozásainak kikerülésével gyorsan aktivizálódik. J. Bogwald kimutatta bizonyos rák (melanoma, mastocytoma és mások pedig mellrák, prosztata-rák) sejtjei elleni hatását, amit azóta számos tanulmány is megerõsített. Azaz a szervezet számára ezzel bizonyos ráksejtek felismerhetõvé válnak. Különösen hatásos más szerekkel együtt, vagy például nagy mennyiségû C vitamin jelenlétekor, ami valószínûleg synergist hatásként jelentkezik. Továbbá használt még fertõzések ellen, nukleáris sugárzást kapott személyeknél, koleszterin-szint csökkentõ, seb-heg gyógyító, és igen jó eredmények vannak AIDS ellen is. Káros hatásáról nem találtam jelentést.

2.09 Krebiozen
Az 1950-es években Amerikában nagy port kavart fel egy szer, aminek a neve Krebiozen volt. A jugoszláv Dr. Stevan Durovic útmutatása alapján Dr. Andrew Ivy használta immunerõsítésre, rák ellen. Bizonyára sejti mi lett a sorsa, bírósági megidézés, a krebiozen fekete-listára került és Dr. Iwyt minden rangos posztjáról menesztették. Csakhogy olyannyira hatásos volt, hogy a tárgyalásig vagy 500 orvos használta és bizonyos források szerint közel 20000 betegen alkalmazták. Dr. Iwy maga 6 év leforgása alatt 687 páciensén alkalmazta. Ezen betegek 70 %-nál volt kimutatható javulás, és 50 %-nál pedig határozott javulást észlelt. Dr. Iwy kollégái és betegek ezrei tanúsították gyógyító hatását, ennek köszönhetõen Iwyt felmentették, de a szert mégis tilos használni! A tárgyaláson kiderült, hogy a rágalmazó orvosoknak vagy sohasem volt birtokukban ez a szer, vagy megvesztegetve hamis vallomást tettek. A hatvanas évektõl kezdve a hatóságok még keményebb ellenkampányba kezdtek és ez a mai napig is tart. Egy azóta is betiltott könyv neveket említve tárja fel kik is mozgatták a háttérben a szálakat és dokumentumokkal, betegek írott nyilatkozataival és orvosok tapasztalataival bizonyítja hogy volt jelentõs tumorellenes hatása a szernek.

2.10 Peptid-kezelés (Burzynski Institute, Houston)
A lengyel dr. Stanislaw Burzynski még a 60-as évek végén figyelt fel arra, hogy a rákbetegek vérében, vizeletében levõ peptidek (2 vagy több aminósavból álló fehérje-töredékek) száma jelentõsen kevesebb. Ezeket a peptideket késõbb 'antineoplaszton'-nak nevezte el. ('neoplaston'=tumor) Szerinte velük a rákos sejtek 'átprogramozhatóak' a téves osztódási és nem specifikus beállítottságukból. Különösen az agyrák bizonyos fajtáinál tapasztalt áttörõ sikert. A kommunizmus elöl menekülve az USA-ban telepedett le, de ha azt hitte hogy szabadabb lesz, akkor nagyon nagyot tévedett, mert olyan meghurcoltatás fogadta, amit még álmában sem gondolt volna. 1983 és 1995 között négy egymás utáni, az FDA és a U.S. legfõbb államügyész által kezdeményezett esküdtszéki tárgyalás összes vádpontja alól mindig sikeresen került ki, amire eddig még nem volt precedens. Számos szakember állt ki nyíltan Burzynski mellett, sõt még néhányan az esküdtszéki bírák közül is tiltakozásuknak adtak hangot, amilyen jogsértõ módon kezelték dr. Burzynskit.

Az FDA engedélyével végzett klinikai tesztek során 1991-ben 20 astrocytoma (egy gyakori gyermek agyrák-fajta, ami szinte nem reagál semmiféle más hagyományos kezelésre) páciens közül 4 teljesen, 2 részben felépült, 10 esetnél 'objektív stabilizáció' volt észlelhetõ, akik közül késõbb 2 részben felépült, csak 4 esetben nem használt a szer. Egy újabb, a perek után engedélyezett teszt során 29 'végzetes' beteget kezeltek, akik közül 13 teljes felépülést ért el, 8 másik pedig részbeni vagy kezdeti gyógyulást mutatott, 8-nál nem volt változás.
Dr. Robert E. Burdick orvos is hasonló eredményességi százalékokat ért el egy másik engedélyezett (1996.-os) agyrákos páciens-teszt során: a 'kezelhetetlen' betegek 18%-a teljesen, 42%-a részben felépült. A teljes felépülés eléréséhez minimum 3 - 40 hónap kellett, míg a részbeni gyógyuláshoz minimum 5 - 78+ hónapra volt szükség, átlagban 18+ hónapra.

2.11 Glyoxylide (és Malonide), valamint Methylglyoxal
Dr. William F. Koch (1885-1967) orvosprofesszor alkalmazta a legelsõ sikeres oxigén-terápiát 1917-tõl. Azt figyelte meg, hogy a betegségek, különösen a rák, a test oxigén-mechanizmusát erõsen megakadályozzák, és a szén, etilén párral származékos bizonyos anyagok hatalmas katalizátoros lökést adnak a szervezet visszaoxigénesítõ hatásában. Szerinte ez az oxidációs folyamat 'égeti' a toxinokat, e folyamat hiányában halál következik be. Az általa kifejlesztett Glyoxylide (és Malonide) olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy néha egy injekció is elegendõ volt halálos beteg egyének teljes felépüléséhez, az immunrendszer visszaerõsítéséhez. A szer olyan látványosan hatásos volt, hogy Daniel Haley könyve szerint azok az orvosok, akik még a hatósági betiltás elõtt alkalmazták ezt a szert, kivétel nélkül mind mellé álltak és nagyban alkalmazták halálosan beteg pácienseknél. Számos lelet bizonyítja hogy az így felgyógyultaknál a betegség nem jelentkezett újra évek múltán sem, kimutatható mellékhatások sem jelentkeztek. (Lásd dr. C. Everett Field, prof. Joseph Maisin, dr. Albert L. Wahl, dr. Harold Wilson, dr. D. H. Arnott egykori jelentéseit.) A következõ típusú betegségeknél volt sikeres: csontrák, méhrák, gyomorrák, májrák, léprák, hasnyálmirigy-rák, mellrák, TBC, gyermekparalízis, szív-trombózis, lepra, ízületi gyulladás ellen. Bizonyára ez a lista korántsem teljes. Az amerikai hatóságok minden elképzelhetõ jogi akadályt zúdítottak Koch és követõi ellen. A vádak szerint a szer "elvi alapokon" kizárt hogy gyógyító legyen. A helyzet annyira elmérgesedett, hogy Koch teljesen feladta és kivándorolt az USA-ból, a szer titka pedig halálával elveszett. Még a mai hivatalos amerikai álláspont szerint is Koch szere "becsapás". Számomra ez is bizonyíték arra, hogy a gyógyászatban a profit, a pozícióféltés a döntõ, és nem a siker számít!

Néhány éve Indiában egy hasonló, a fentinél sokkal gyengébb hatású, de még így is igen jelentõs gyógyítószer sikerét jelentették. Ennek az új szernek metilglioxál (Methylglyoxal) a fõ alkotóanyaga, ami egy természetes eleme a testnek és a glukóz lebontásánál keletkezik. Ugyanúgy az oxidáló hatást segíti, mint a Glyoxylide. 1958 óta kutatva Szent-Györgyi A. és Együd L. kimutatta tumorellenes hatását állatkísérleteknél. Ennek az új szernek a sikere 70 %-os volt 'halálos-beteg' páciensek gyógyulásához, az Indiai Fizikai Magazin jelentése szerint, egy legújabb 2000 elején végzett féléves terápia során, 19 'igen súlyos' állapotban levõ betegnél. A szer a betegségek széles skáláján volt sikeres "különösebb mellékhatás nélkül", mint például vastagbélrák, akut myeloid leukémia (bizonyos fehérvérûség), non-Hodgkin limfóma, petefészek-rák, mellrák, májrák, tüdõrák, csontrák, epehólyag-rák, hasnyálmirigy-rák és szájüreg-rák ellen.

2.12 Zell Oxy
Ez a szer a német dr. Seeger nevéhez fûzõdik. A Zell Oxygen-t rákbetegeknél alkalmazta a rákos sejtek oxidáló energiatermelésének újraindításával. A szer maga egy egyedileg növesztett fiatal élesztõgomba sejtekbõl áll, amik nagyon sok oxigénesítõ enzimet tartalmaznak. Méhpempõvel kombinálva a hatása erõsebbé vált.

2.13 'Dioxychlor' (egy oxigén terápia)
Dr. Robert W. Bradford kutatásaira alapozva azt állítja, hogy a Dioxychlor nagyon hatásos a patogén organizmusok ellen, azaz a vírusok, baktériumok, gombásodás ellen. Ez abból ered, hogy ez két pótlólagos oxigénatommal kovalens-szerû kötésben levõ szervetlen klorin anyag. 1998.-ban Nicolson számolt be sikeres terápiáiról. Jelenleg is kutatás alatt van, de hatásosnak bizonyult candida albicans gombásodás, krónikus vírusos betegségek (AIDS, Epstein-Barr, CFS, GWS, cytomegalo-vírus), fogíny gyulladás (periodontitis) ellen és képes hatástalanítani a Legionárius betegséget (Legionella pneumophila) okozó organizmust is. Viszont nagy mennyiségben nem adható, mert klorin ionok maradnak vissza a használata során, amik ugyan természetes elemei a testünknek, de mégsem kívánatosak azok nagy mennyiségben.

2.14 Ezüstkolloid (vízben)
A jó minõségû elektrolízises ezüstkolloid víz átlátszó vagy sötét-piros, pozitív töltésû ezüst-ionokat és 1 - 10 nanométeres (10 - 100 angström) negatív töltésû ezüst részecskéket tartalmaz desztillált vízben, amik sohasem üllepednek le, állandó brown-mozgásban vannak. Orvostudományilag bizonyított, hogy az ilyen kolloid szemcsés ezüst rendkívül hatásos baktérium, vírus, mikróba pusztító. Egy antibiotikum legjobb esetben is csak féltucatnyi organizmust képes pusztítani, az ezüstkolloid viszont közel 650-et. (forrás: Science Digest magazin, 1978. március) Dr. Robert O. Becker jelentése szerint ezenkívül igen hatásos csont-regeneráló is, 50%-nál is gyorsabb csontgyógyulást eredményezve, továbbá elõsegíti a bõr és más finom szövetek újraképzõdését, ráadásul sterilen is tartja azokat. Az USA-ban azóta a sebészeti és az égéskezelõ klinikák 70 %-ánál alkalmaznak ezüstöt. Dr. Gary Smith szerint az ezüstkolloid (ami kis mennyiségben a növényi táplálékokban is jelenvan), nélkülözhetetlen a szervezet védekezési rendszerében. Számos írás számol be az ezüstkolloid más gyógyító hatásáról is, többnyire fertõzõ, vagy vírusos betegségeknél, pl AIDS, herpesz, gombásodás, szifilisz stb ellen igen hatásos, de még rák ellen is sikeresnek bizonyult. Egy viszonylag egyszerû eljárással házilag is készíthetõ. Errõl írtam egy külön cikket is, mert a minõség kritikus a sikerhez, feltüntettem az összes pozitív és negatív oldalát, tudományos forrásmunkákkal, kapcsolatokkal.

Megjegyzés: Egy ugyancsak igen jelentõs külsõleg és belsõleg használható antiszeptikus anyag a grépfrútmagkivonat lehetõleg természetes olajos közegben higítva. Természetes voltának köszönhetõen semmilyen káros mellékhatása nincs, bár sokkal gyengébb a kolloid diszperz ezüstnél, ezért hosszabb ideig tart egy terápia. Szinte mindenfajta kórokozó patogént pusztít, legyen az baktérium, vírus, gombásodás (pl. a candida egyik leghatásosabb ellenszere), sõt féregûzõ is. A testápolási szerekben is terjed, bõr, haj, fül, arc, száj, ajak, fogak, torok, gége, lábfej, körmök, nemi szervek gyógyítására illetve ápolására. Belsõleg szinte kivétel nélkül az összes vírusos betegség ellen használható legyen az egyszerû nátha, vagy súlyos Crohn-kór. Fertõtlenítõ szerként is terjed, az ivóvízbe is rakható klór helyett (ellentétben a kolloid diszperz ezüsttel, ami nemkívánatos ezüst-kloridot, és kis mértékben ezüst-nitrátot képezne az ivóvízben levõ ionokkal). Hasonló hatású az oliva levélkivonat is.

2.15 Tengeri Ezüst/Seasilver (FDA lecsapott rá), vagy SeaEnergy - ez még kapható
Ez egy könnyen és gyorsan felszívódó organikus ezüstben gazdag és 40% oxigén atom tartalmú tengeri- és gyógynövény kivonat folyadék formában Berkes Béla ötlete alapján. Ez 100%-osan organikus, növényi alapú vitamin és ásványi anyag kiegészítõ, azzal a lényeges különbséggel, hogy az összes benne levõ vitamin, enzim, koenzim, anti-oxidáns, aminósav és legfõképpen a 40-nél is több ásványi anyag és nyomelem diszperz lebegésben van benne és a természet által szolgáltatott koncentrációban, a test számára a legkönnyebben felhasznosítható formában. A következõ növényekbõl készítik: 10 tengeri fogyasztható növény, Matrix Aloe Vera, organikus Phyto-ezüst kivonat, Pau D'Arco (immunerõsítõ és tumorellenes) és tõzegáfonya. Jelentõs immunerõsítõ és a szerves kolloid ezüst tartalmának köszönhetõen mikróba ellenes is. 1996.-ban a dallasi Health Enhancement Center vizsgálata szerint jelentõs és gyors változást hozott a fehér vérsejtek aktivitásában, megnövelte a páciensek energia-szintjét is. A következõ betegségeknél volt a legeredményesebb: cukorbetegség, rák, Non-Hodgkin's limfóma, mellékhatások nélkül. Ennek ellenére mivel rák és AIDS ellen is vásárolták ezért az FDA orvosi hatóanyagnak nyilvánította és azonnal beszüntette az engedély nélküli forgalmazását. Nem azért mert káros, hanem azért mert gyógyít és nagyon sokan vették. Ilyen világban élünk.

2.16 Arany Fehér Por ('White Powder Gold'), másnéven ORME-elemek
A múlt század 90'-as éveiben terjedt el ezeknek a természetben elõforduló, bizonyos ásványi kõzetekbõl nyert poroknak a híre, azzal hogy felborították az ásványtani, kémiai, mágnesfizikai, bio-kémiai ismereteket, a legelképesztõbb gravitációs és térdimenziós anomáliákat is kiváltva. Egyúttal anyagi bizonyítékai lettek a Szaharov-Puthoff féle gravitációs elméletnek, és segítettek betekintést adni a szupravezetõk titkaiba, a neuronsejtek fizikájába, valamint gyógyászatilag is elképesztõ eredményeket produkáltak. Felfedezésük az amerikai multimilliomos David Hudson nevéhez fûzõdik, aki az anomáliák miatt a legjobb szakértõket vonva be, több évtizedes kitartó kutatás után tárta a nyílvánosságra a kutatási eredményeit. A gyógyászati oldaláról itt csak röviden annyit, hogy 2-3 ilyen porral az AIDS, Kaposi Sarcoma, rák a legtöbb esetben gyógyítható volt, mégpedig teljes felépülést adva. A legeredményesebb hatásokat injekció formában váltotta ki. Hudson szerint a DNS molekulákat állítja vissza az egészséges állapotukba. "Ez az anyag nem gyógyszer, hanem korrigálja a testet, abba az állapotba, ahol lennie kell az egészséges mûködéséhez." Szerinte ez nem valami ellenes, "nem anti-AIDS, nem anti-cancer", hanem "pro-life". Létezésével az agyi neuron-folyamatok fizikájának fehér foltjai tárultak a kutatók elé, mint kiderült az idegsejtek is hasonló anyagú szupravezetõkkel kommunikálnak, mintha ez az anyag lenne a tudat fizikai megtestesülésének információ hordozója.

Hudson a következõket is mondta:
"Valójában az immunrendszerünk az, ami leküzdi és meggyógyítja a betegségeket. Ha képes vagy tested minden sejtjének DNS molekuláját kikorrigálnod abból a károsodásból, amit a rák, vagy egy vírus, mint például az AIDS-vírus okozott, akkor szószerint tökéletessé válsz. Visszatérsz abba az egészséges állapotba, ahol lenned kellene."

Hudson 22 szabadalmi joggal rendelkezik az ebbõl az anyagból elõállítható ORME (orbitally Rearrenged Monatomic Elements) és S-ORME (rezonáns párosított kvantum oszcilláló ORME rendszerek) anyagokra. Ezt az információt a "Science of the Spirit Fundation" rendezésével 1995. július 28.-án megtartott Hudson-elõadás legépelt szövegébõl szedtem. Errõl készült egy magyar nyelvû leírás, fõleg a kémia, vagy a fizikai anomáliák iránt érdeklõdõk számára, de a bio-hatásait is megtalálja a lap alján.

2.17 Pascalite
Az amerikai Wyoming hegységben bányászott Pascalite egy kalcium-bentonit, ami egyedileg, talán vulkanikusan képzõdött krémszínû, agyagszerû iszap napon szárított pora. Számos értékes és ritka ásványi anyagot tartalmaz, de a legmeglepõbb a gyógyító hatása, amit még az indiánok fedeztek fel. Egyes feltevések szerint a hegység egyedi mágneses adottsága, vagy a keletkezési eredetének köszönhetõen valamilyen megmagyarázhatatlan biomágneses tulajdonságú, és gyógyászatilag alkalmazható. Számos beteg gyógyulását idézte elõ.
Dr. Walter Bennett vizsgálta tüzetesebben és azt állítja, hogy a Pascalite erõs baktériumölõ, feltehetõen tumorellenes hatású, de tartalmaz számos még felfedezésre váró antibiotikumos gombákat is.
Ez egy igazi természetes kozmetikai anyag is, mert vízben könnyen oldható és kellemes illatú. Fõképpen külsõleg, de kis mennyiségben belsõleg is használható. Gombásodás, bõrbetegségek, emésztési zavarok, leégés, sebek ellen, vagy fájdalomcsillapító borogatásként a leghatásosabb, de sikeres volt szem-, fülfertõzéseknél, fogszuvasodás ellen, sõt volt példa vérszegénység elleni gyógyító hatásáról is.

2.18 Papaya
Az ausztrál õslakók fedezték fel elõször a "Paw Paw"-fa (latin neve: papaya) leveleibõl, ágaiból fõzött tea gyógyító hatását. 1962-ben Stan Sheldon esete tette ismertté, aki súlyos tüdõrákját gyógyította ki vele teljesen két hónap alatt és azóta sem jelent meg nála a tüdõrák.
Azóta számos kutatást végeztek, és legelõször a New Scientist közölt egy riportot, miszerint a papaya 1 milliószor erõsebb antitumor hatású, mint az akkor ismert leghatásosabb rákgyógyszer. A néhány éve elhunyt dr. John Whitman Ray (a 'Test Elektronika' elsõ alkalmazója) szerint a pawpaw fa Ausztráliában, Afrikában kedvelt gyümölcse is tartalmazza ezt a hasznos anyagot közvetlenül a héja alatt, de csak addig amíg még nem teljesen érett be. Szerinte a kiwi gyümölcsben is van hasonló, de kisebb mennyiségû gyógyító anyag. Legújabban Nyugat-Európában is kapható a papaya szárított leveleibõl készített tea. Itt van egy eredeti és nem viszonteladó ausztrál vállalkozás honlapja. További info angolul (õk is forgalmazzák), németül és dánul (legalul).

2.19 Q10 koenzim (Ubiquinon vagy Ubidecarenone)
Egy mellékhatás nélküli természetes anyag, amit a máj is termel és ami katalizátorként szabályozza az energia (ATP azaz Adenosine Triphosphate) termelést a minden sejt citoplazmájában jelenlevõ mitokondriumokban. Dr. Michael T. Murray szerint bizonyos esetekben, akár gyerekeknél is, a szervezet nem tud elegendõ mennyiséget elõállítani, ennek hiányában elsõsorban szív- és érrendszeri problémák jelentkezhetnek, valamint magas vérnyomás és nagy koleszterin szint. Az idõs emberek szervezete kevesebbet tud csak elõállítani, ezért számukra a pótlása fontossá válik. A Q10 ezenkívül immunerõsítõ, agyserkentõ, védõhatása van a gyomorra és nyombélre, de az öregedést is lassítja.
Az ausztrál John O'Neill, aki fiatal korában 24 órás súlyemelési világcsúcsot állított fel, 1996.-ban (akkor 57 évesen) újabb álló-kerékpározási terhelési próba világcsúcsokat döntött meg, könyve állítása szerint elsõsorban a nagyon nagy mennyiségû Q10 szedésének és heti egy-, kétszeri nem megerõltetõ de hosszan tartó víz alatti kerékpár-tréningnek, valamint fõleg nyers növényes étrendjének köszönhetõen. O'Neill a szokásos adag többszörösét szedi naponta, mert nincs semmi mellékhatása a szernek és az általa legjobbnak tartott japán drága márkákat, mert szerinte a piacon levõ szintetikus Q10 rossz minõségû. A kapszullás és lehetõleg E vitaminos, vagy más olajos alapú készítmények a leghatásosabbak.

Egy hasonló hatású, kissé erõsebb szer, szintén mellékhatások nélkül a MegaHydrin, ami Dr. G. Patrick Flanagan érdeme, és amit az általa alapított Flantech Group állít elõ. Info németül is.

2.20 Hidrazin-szulfát (Hydrazine Sulfate)
Dr. Joseph Gold ismerte fel a hidrazin-szulfát tumorellenes hatását. Halálosan rákbeteg pácienseknél alkalmazta, akiknél enyhült a fájdalom, javult az étvágy és kissé erõsebbek lettek. Dr. Gold szerint egy máj enzimet gátol meg a daganatos sejt által keltett tejsav glukozzá történõ átváltásában. Ez a folyamat szerinte több energiát vesz el a beteg szervezetébõl, mint amennyit felszabadít. E folyamat gátlásával a beteg erõt nyer. Mások ezzel a szerrel kezelt korai daganatos betegeknél is kimutattak bizonyos javulást.

2.21 Laetrile/"Amygdalin" (B17 vitamin)
Ezernél is többre tehetõ azoknak a száma, akik kipróbálva azt, váltig állítják a 'laetrile' nevû szer kedvezõ hatását. Bár a laetrile önmagában nem gyógyít, de segít a fájdalmak mérséklésében, a nagyon lefogyott betegek étvágyát növeli és bizonyos fokig visszaadja a betegek önmagukba vetett hitét. Számos állatkísérlet igazolta kedvezõ hatását, mégis az USA-ban betiltották, de például Mexikóban hivatalosan is alkalmazzák. A fogyasztható csonthéjas magok közül a sárgabarack (kajszi) magja és a mandula tartalmazza a legtöbb ilyen anyagot.

2.22 Laktoferrin (lactoferrin)
Ez egy természetes vaskötõ glycoprotein, ami az anyatejben, nyálban, fehér vértestecskékben (stb) van jelen. A legújabb kutatások szerint igen jelentõs szerepe van az immunvédelemben több funkciót is betöltve: - gyulladásgátló, gombásodás-, baktérium-, vírus-ölõ (pl AIDS, herpesz, hepatitisz), de ugyanakkor védi a test hasznos flóráját; - serkenti a phagocyták és más killer sejtek aktivitását; - az erõs vaskötõ képességének köszönhetõõen meggátolja a szabad vasból formálódó gyökök keletkezését és segít a szervezet vastartalmának szabályozásában; - egy természetes antioxidáns szerepet is betölt. Tumorellenes hatását az ausztrál Ron Gellatley természetgyógyász írta le könyvében, miután saját prosztata-rák betegségét gyógyította ki ezzel, naponta szedve, valamint fõleg nyers ételekbõl álló étrenddel és további (máj-, vastagbél-tisztító) gyógynövényekkel, cink tablettákkal. Mások szerint a hasnyálmirigy-rák ellen is igen hatásos.
Elõállítása többféleképpen történhet: - a tehéntejben található laktoferrin hasonlít az emberiéhez, és a szöcstejbõl kis hõhatással kivont, de fagyasztásnak nem kitett kivonat a legajánlatosabb. A holland DMV International Nutritionals forgalmazza és itt van egy új-zélandi forgalmazó is (más immunerõsítõkkel összevonva).
Európában transzgenetikai kísérletekkel kitenyésztettek egy emberi laktoferrines tehénbikát, és azt remélik hogy utódai is tartalmazni fogják az emberi laktoferrint.
- Genetikailag is termelhetõ, az amerikaii Agennix állítja elõ rhLF néven (Recombinant Human Lactoferrin).
- Apolactoferrin-ként is elõállítható, ahol a vastartalmát csökkentik le.

2.23 Deprenil (Deprenyl, esetleg Jumex)
A magyar Knoll József professzor nevéhez fûzõdik ez a gyógyszer, ami Parkinson-kór ellen használt, de feltételezhetõen segít Alzheimer betegségben, vagy más neurológiai rendellenességeknél is, valamint képesnek látszik lelassítani az agysejtek veszteségét, közérzetjavító, pajzsmirigyserkentõ és ezáltal az immunrendszert erõsíti és legfõképpen fiatalító hatású. Knoll szerint a Deprenyl csak egy eszköz, és nem pedig csodaszer. Szedését csak orvos írhatja elõ. Lehetnek mellékhatásai is, mint például hányinger, alvászavar, nyugtalanság, hallucináció és nem ajánlatos keverni más orvossággal, különösképpen fekély, vagy magas vérnyomás esetén.

2.24 Melatonin
A tobozmirigy termeli ezt a hormont. Fõleg álmatlanság ellen használt, nyugtat, jelentõs anti-oxidáns, de immunerõsítõ is. Önmagában is, de fõleg Interleukin 2-vel együtt szedve hatásos volt többek között agyrák, metasztatikus vastagbélrák, tüdõrák, gyomorrák ellen, a betegek 45%-ánál jelentõs pozitív hatással.

2.25 Vizelet-terápia
Ez még számomra is megrökönyödést kelt. Dr. John Armstrong könyvében kifejti, hogy a vizelet valójában nem a szervezet folyadék-ürüléke, hanem "a vér plazmás ultraszûrt mellékterméke" és tulajdonképpen steril vizes oldat. A vesék nem kiválasztószervek, hanem a vér alkotóanyagainak szabályozói. A vér minden értékes eleme jelen van a vizeletben, amiket a szervezet az adott pillanatban nem kívánt felhasználni. Számos igen ritka és igen értékes elemet is tartalmaz, ilyen pl. a DHEA hormon (állítólag tumorellenes és fiatalító), melatonin (nyugtató), allantoin (napégés ellen jó - ez az aloe vera-ban is van), urokinase enzim (vérrög oldó), vitaminok, ásványi anyagok, szex hormonok, urea stb. Az urea például rendkívül hatásos baktériumölõ, valamint megnöveli a bõr víz-kötõ képességét, ezáltal a bõrkiszáradás ellen jó, ezenkívül tumorellenes hatását E. V. Danopoulos görög professzor is alkalmazta, és 1974-ben azt közzétette a Lancet-ben.
Japánban dr. Hasumi számolt be sikeres terápiáról, amikoris a beteg saját vizeletébõl készített oltóanyagot használták fel. Természetesen ez csak akkor mûködhet, ha az immunrendszer elegendõen aktív még és ha a vesemûködés és a vér összetétele megfelelõ. A páciensek minden káros szenvedélytõl mentesnek kell lenniük és nem fogyaszthatnak fûszereket, sok sót, finomított és édesített ételeket, alkoholtartalmú italokat.
Dr. Armstrong szerint a vizelet fogyasztható is, mindenféle káros mellékhatás nélkül, de azok számára, akik erre nem hajlandóak, külsõleg is alkalmazható. A bõrre dörzsölve az könnyen felszívódik és igen hatásos immunerõsítõ, bõrbetegség, bõrrák leküzdõ. Ez utóbbiról külön is olvastam egy ausztrál magazinban, egy magát így, közvetlenül a bõrrákra helyezet vizeletes borogatással kigyógyító egyéntõl. Mivel a vizeletben fehérjék is vannak, amik könnyen bomlanak, ezért gyakran kell cserélni ezt a borogatást.

2.26 PolyMVA (polynucleotide reductase minerals, vitamins and amino acids)
Az amerikai dr. Merrill Garnett közel négy évtizedes kutatási eredménye ez az általa 1991-ben szabadalmaztatott palládium és alfa-lipoic sav kombinációja A, B1, B12 vitaminokkal, továbbá bizonyos kis mennyiségû ásványi anyagokkal, aminó savakkal, amit az AMARC Enterprises Inc. forgalmaz. Ez a szer jelenleg is kutatás alatt van, és a már napvilágot látott tanulmányok szerint jelentõs immunerõsítõ és hatásosnak bizonyult a rák (agy-, tüdõ-, petefészek-, mellrák) ellen is, eddig mellékhatások nélkül. Különösen az agyráknál ígéretes, hiszen nagyon kevés ilyen anyag van, ami képes átjutni a vér-agy határon. Egyes tanulmányok szerint feltételezhetõen megnöveli a DNS töltés-sûrûségét a sejten belül, egyben védelmet nyújt a sejt DNS és RNS-láncainak. A máj mûködését azzal is segíti, hogy erõs antioxidánsnak tûnik, és segít semlegesíteni a szabad gyököket, és eltávolítani a vérben levõ nehézfémeket. Az idegvédõ myelin sheath termelésére is jótékony hatással bírhat, kedvezõen befolyásolhatja a vörös vérsejtek termelõdését is. Tehát feltételezhetõen kedvezõ immunális, idegrendszeri és öregedés lassító hatású is. A szabadalmazó orvos fia, Wade, apja nyomdokaiba lépve elektro-aktív vegyülékeket kutat. Azt állítja, hogy minden egészséges sejt tartalmaz egy befelé irányuló energia folyamot. Az egészséges sejtek belsejében oxigén gyökök keletkeznek amikor a zsírsavak elektront adnak az oxigénnek, ezáltal oxigén-gyök útvonalak alakulnak ki. A mitokondriumok átalakítják ezeket az oxigén gyököket vízzé és energiává. Bizonyos kémialilag mesterségesen keltett elektromos utakkal a mûködési zavarban levõ sejtek szelektíven sebezhetõvé válnak. Garnették szerint a palládium lipoic komplex vegyülékeik ilyen hatásúak, amit a saját kutatóintézetük a Garnett-McKeen Labs kísérletekkel tud alátámasztani.

2.27 'Ellagic' sav (Ellagic Acid)
Ez a sav valójában egy viszonylag újkeletû málnából nyert fenol származék. Közvetlenül csak a málnában levõ ellagitannis nevû molekulacsoportból vonható ki jelenleg, számos más bogyós gyümölcs, gránátalma, dió csak elenyészõ mennyiségben tartalmazza.
A Dél-Karolinai Egyetem Hollings Rák Intézete 500 rákbeteggel végzett 9 éves tesztet erre a savra és az eredmények bíztatóak: "bizonyíthatóan hatásos rák-prevencióra, megátolja a rákos sejtek növekedését", ugyanis 48 órán belül képes meggátolni és megállítani a mitosis-rák sejtosztódást, és a normál sejtek halálát pedig 72 órán belül mell-, hasnyálmirigy-, nyelõcsõ-, bõr-, vastagbél- és prosztata-rákos sejteknél. Az látszik feltételezhetõnek, hogy lefoglalja a DNS bizonyos kötési kapcsolatait és oda többé már osztódást vagy torzulást kiváltó antigén nem tud kapcsolódni, így a daganat tovább nem nõ és a szervezet számára leküzdhetõvé válik. Ugyanakkor van bizonyos baktérium- és vírusölõ tulajdonsága is.

2.28 MGN-3
Az amerikai dr. Mamdooh Ghoneum fejlesztette ki ezt az immunerõsítõ szert a 90-es években, amit Japánban nagy nennyiségben állítanak elõ többek között Shiitake gombából és rizskorpából. Jelentõsen megnöveli a fehér vérsejttípusok kb 15%-át kitevõ Természetes Killer (NK) sejtjeinek hatóerejét, amik például a ráksejtek felismeréséért és elpusztításáért is hivatottak. Ezenkívül kismértékben, de megnöveli az interferon-szintet (ami a vírusok szaporodását gátolja), a T- és B-sejtek aktivitását, a daganatos szövetelhalási faktort (egy bizonyos fehérje csoport, ami segít elpusztítani a rákos sejteket). Dr. Ghoneum teszt-kísérleti eredményeit benyújtotta az Amerikai Rákkutató Hivatalba felülbírálatra, vagy 7 tanulmányt is írt, azokban összesen 72 rákos páciens esetét ismertetve, akiknél átlagosan 6-8 hónapos, napi 3 gramm MGN-3 kezelés jelentõs pozitív változást hozott mellékhatások nélkül. Számos betegnél remisszió lépett fel és volt eset teljes felépülésre is. A kezelés két hete után 51-es króm teszttel 2-8 szoros, 2 hónap múltán kb 27-szeres növekedést lehetett kimutatni a Természetes Killer sejtek aktivitásában többek között mell-, prosztata-, nyakrák, leukemia, multiple myeloma esetében, de hatásosnak bizonyult hepatitisz B, C és AIDS ellen is. Az orvos szerint nagy kockázatot jelentõ foglalkozásoknál (kémiai reagensekkel, olajszármazékokkal, festékekkel stb.), gyengéb genetikai adottságúaknál, káros szenvedélyûeknél különösen hatásos lehet. További elképesztõ japán klinikai gyógyulások.
Dr. Warren Levin is beszámolt a saját magán tapasztalt pozitív változásról, ami szerinte csak a napi 6 kapszulla MGN-3 szedésébõl eredhetett. Szerinte a javulás a nagy mennyiségû glyconutrienseknek is köszönhetõ, amik forrása lehet még bizonyos gombafélék, esetleg Aloe Vera, astralagus, echinacea is, bár ez utóbbiak hatása sokkal kisebb mértékû.

2.29 HANSI (Homeopático, Activador, Natural, del Sistema Inmunológico)
Juan J. "Hansi" Hirschmann Magyarországról Argentínába kivándorolt sváb szülõk gyermeke, aki kaktuszok rák-kezelésénél fedezte fel ezt a növényi és ásványi-anyagos, de szinte teljesen felhigított homeopatikus szert valamikor a 80-as években. HANSI valójában egy folyadék különbözõ formákban: "O", "V" - szájon át/nyelv alatt, "X" - belélegezhetõ, "Z" - izomba és/vagy akupunktúrás pontokba (Hansipuncture) adott injekció. A tumorellenes immunvédelem fõ vonala a T sejtvonalhoz tartozó NK (natural killer) és a macrophágok közé tartozó NC (natural cytotoxic) sejtekhez kötõdik. Ezek és a T-lymphocyták szabályozott aktivizálásával az elsõ vonalbeli tumorellenes védekezés játszódik le. Hatása csak lassan és fokozatosan jelentkezik. 1990 óta több mint 100,000 pácienst, többnyire rákbeteget kezeltek vele nagyobbrészt argentin, uruguayi klinikákban, kimagasló eredményekkel és mellékhatások nélkül. Vagy 2000 AIDS-es betegen is értek el bizonyos sikereket. Hatásosnak bizonyult még 2-es típusú diabetesz, fibromyalgia, hepatitisz A, B, C, leukemia, multiple sclerosis, muscular dystrophy, reumás/ízületi gyulladás, szkizofrénia, Wyscott-kór és számos teljesen más betegség ellen is. A magyar Kereszti O. Gedeon orvosprofesszor is vizsgálta tüzetesen ezt a szert ('X'-formában) asztma ellen és megállapította hatásosságát, mellékhatások nélkül. Az ajkai Magyar Imre kórházban allergiás fül-orr-gégészeti eredetû betegeknél alkalmazták sikeresen, és beszámolót küldtek az 1996. december 27.- 29.-én Colombo-ban (Sri Lanka) megrendezett World Congress Of Locomotor Disorders, Sports & Rehabilitation Medicines-re.

2.30 CoD™-extrakt és BoD™ cseppek
A magyar dr. Dávid Tamás által kifejlesztett tea és a hozzá kapcsolódó táplálkozási rendszer méregtelenítõ hatású, és az életvitel pozitív irányba történõ radikális megváltoztatására szolgál. Ezek 100 %-osan természetes, Dél-Amerikából származó növényi kivonatok, több ezer, fõképp magyar, orosz és osztrák rákos betegen segített. "Az esetek 60 százalékánál az általános állapot lényegesen javult vagy stabilizálódott, ezen belül 55 százalékuknál megállt a daganat növekedése, 45 százalékuknál objektív javulás következett be, ebbõl 60 százalék volt a részleges remisszió, 30 százalékuknál javultak a laboreredmények, és 9 százalékban a daganatok teljesen eltûntek."
"A CoD ™ -extrakt kontrollált preklinikai vizsgálatokkal, fázis II. és fázis III. randomizált, placebo-kontrollált multicenter klinikai tanulmányokkal bizonyított, 100%-osan természetes, adaptogen, kemoprevenciós táplálék-kiegészítõ, (regisztrált Ausztriában, Német- és Oroszországban, Szlovákiában….) mely mindennemû mellékhatás nélkül a szervezet elsõdleges méregtelenítését, ellenálló képességének jelentõs erõsítését, öngyógyító erejének aktiválását, a kemo- és radioterápia pozitív hatásának fokozását szolgálja. Segítséget nyújt a Hepatitis C vírus megsemmisítésében, a daganatképzõdés gátlásában, a daganatelhalás (apotozis) indításában és áttétek megelõzésében tüdõ-, mell-, gyomor- vastagbél-. csont- és prosztatarák, melanoma és lymphoma non Hodgkin esetén."
"A CoD™ -extrakt hozzájárul terminális, áttétes rákbetegek élettartamának jelentõs meghosszabbításához, fájdalmaik csökkentéséhez és emberhez méltó életminõségük biztosításához." (Az idézetek a CoD™ információs honlapjáról származnak, további információk, rákbetegek tapasztalatai, a CoD Rák Információs Központ Közalapítvány adatai is megtalálhatók ott.)

2.31 Immune-26
Ezt tojásból készítik, elötte a tyúkokat különbözõ baktériumokkal oltják be, hogy azok immunválasza bekerüljön a tojásba, részben ConAgra és Dupont 50 millióba kerülõ kutatásainak eredményeként. Számos ilyen termék van, az FDA ezeket "biztonságos"-nak minõsíti, de ugyanakkor a forgalmazókat mégsem engedi bármiféle 'halálos' betegség elleni hatásáról is beszámolni. Pedig kismértékben hatásosnak bizonyult többek között rák, Crohn-kór, AIDS, de fõképpen krónikus kimerültség ellen is, immunerõsítõ hatása miatt.

2.32 Oncolyn
Ez egy tíznél is több növénykivonatot tartalmazó természetes termék, Dr. Arthur H. K. D'Jang állította össze, (akinek a Longevity Crystals® tabletták is köszönhetõk.) Az Oncolyn® egy szabadalmakkal védett immunerõsítõ, anti-oxidáns szer és igazolhatóan jelentõs rákellenes hatású, komoly sikerekkel, mellékhatások nélkül. A doktor kutatási eredményei szerint a ráksejtek differenciált visszaváltozását idézi elõ, meggátolja a tumor növekedését és a metastasis-t (a rák más testrészekbe való elburjánzását), anti-mutagenesis hatású, öregedés-lassító, segíti a sejtfunkciókat és a szívrendszerre is jótékony hatást fejt ki.

2.33 Coral Lagic
Ez egy folyadék a következõ fontosabb alkotóelemekbõl: korall-kalcium, ellagic-sav (lásd 2.26), béta karotén, C & E & D3 vitaminok; macskakarom (Uncaria Tomentosa), graviola és Pau d' Arco rákellenes növények (lásd 2.01); magnézium, szelén, Lycopene, zöld tea, szõlõmag-kivonat. Mellékhatások nélkül erõsít, komoly rákellenes vagy arra preventív hatással, segíti a test apoptotic (a tökéletlen vagy mutáns sejtek elpusztításának) mechanizmusát, anti-oxidáns és feltehetõen vírus-gátló is. Ajánlott fokozatosan ráállni kezdetnél, mert azonnali erõs detoxikációs hatást gyakorol a testre. Rendszeresen fogyasztva megemeli az energia-szintet, számos rákbeteg teljes felépülését is eredményezte.

2.34 Sejtmag(Nucleic)-savak
Ezek minden élõlény sejtjeinek része. Képesek "újra-kiegyensúlyozni" a legyengült immunrendszert. Súlyos rákbetegek (májrák, mellrák, leukémia stb) dokumentált teljes felépülése bizonyítja ezt. Viszont a test nagyon kicsi természetes koncentrációját meghaladva toxikus hatásokat váltanak ki. Ezért csak homopatikus szerekként (2LC1 és 2LCL1) javasolhatók.

2.35 Dr. Emanuel Revici gyógyszerterápiája
A román származású dr. Emanuel Revici (1896-1998) életmunkája és gyógyítási eredményei olyan széleskörûek, hogy azt röviden összefoglalni nem könnyû dolog. Neve a rákgyógyítás-sikerei miatt vált ismertté, holott számos más betegséget tudott eredményesen kezelni a saját maga által kifejlesztett toxikusmentes kemoterápiáival. Gyógyszereinek fõvonalát szterolok, zsírsavak, állati szövetmintákból vett kivonatok és lipidekbe ágyazott ásványi anyagok/elemek alkották. Revici professzor terápiája azon alapult hogy meghatározván az immunrendszer sebezhetõségének okát, azt igyekezett visszakorrigálni... Folytatás itt.

2.36 Tien Hsien
A Kínában élõ dr. Wang Zhen Guo (Chen-kuo?) gyógynövényes készítménye ez folyadék, vagy kapszulla formában. Kínai, taiwani, amerikai és japán vizsgálatok szerint nagyon erõs antioxidáns, jelentõs szerepet tölt be a szabad gyökök eltávolításában, az immunrendszer védelmi mechanizmusában különösebb mellékhatások nélkül. Számos rákbeteg felépülését eredményezte. A fenti kapcsolattal elérhetõ honlapon olvashat többek között végbélrák, emlõrák, tüdõrák, májrák esetén tapasztalt hatásairól is. Itt pedig megrendelhetõ egy könyv kínai nyelven (vagy állítólag japánul is), 100 páciensnél tapasztalt gyógyító hatásairól. Sajnos rendkívül drága ez a készítmény az USA-ban. Ha van egy kínaiul tudó ismerõse, akkor érdemes lenne felkutatni az eredeti forrást, a sokkal olcsóbb ár miatt. spanyol info--------------------------------------------------------------------------------
Az alábbi 2 bár nem immunerõsítõ módszer, de említésre méltandó.
(2.37) "Anti-Angiogenic" Terápia
Judah Folkman professzor 25 évig tartó Harvard Orvosi Egyetemi kutatása alapján a rák terjedését az érrendszer növekedésének meggátlásával igyekeznek korlátozni. Számos ilyen gyógyszer van, bizonyos jó eredményekkel, de sajnos mellékhatásokkal. (Angiostatin, Fumagillin-16K vagy Prolactin-16K, TIMP-2, TNP-470, CM101, IMC-1C11, CA1, aaAT111, stb. ezek többsége kutatás alatt van.) Viszont a természetes és mellékhatás-nélküli szarvasmarha- (Immunopower) vagy cápa-porcogó (Benefin) kivonat is ilyen hatású.

(2.38) Artemisinin - új rákellenes szer.
Dr Henry Lai és dr. Narendra P. Singh, két kutató a Washington Egyetemrõl igen bíztató laboratóriumi teszt-eredményt közölt 2001 végén, amit a Life Sciences jelentetett meg. Az "egynyári üröm" leveleibõl készített kivonat 8 óra alatt a laboratóriumi minták mellrákos sejtjeinek 3/4-ét szétroncsolták, 16 óra alatt pedig jóformán alig maradt meg valami is belõlük, ha elötte holotransferrin-nel kezelték meg azokat. Ugyanakkor az egészséges sejtekben szinte nem is történt károsodás. Hasnyálmirigyrák és akut leukémia esetén még hatásosabbnak bizonyult... Folytatás itt.


3. Technika vagy fizikai terápia
3.01 "Gerjesztett felépülés terápia" (induced remission therapy)
Tudomásom szerint ez a jelenleg leggyorsabban gyógyító terápia, óriási távlatok elé nézhetne. Egy egyiptomi származású, de Ausztráliában doktorált és élõ orvos, dr. Sam Chachoua néhány dolgot kutatott: - miért van az hogy a vékonybél szinte sohasem lesz rákos, - mi okozhatja a daganat eltûnését egyes vírusos betegségeknél*, - mi eredményezheti a spontán felépülést amikoris egy halálos betegségben szenvedõ 2-3 nap alatt teljesen felépül.
Dr. Chachoua nevéhez fûzõdik a gerjesztett felépülés terápiás gén-injekció, ami néhány nap vagy hét leforgása alatt, dokumentumokkal igazolhatóan, képes rákot, AIDS-et, szívbetegséget teljesen meggyógyítani. Azt állítja, hogy a módszere jelentõsen különbözik a jelenlegi orvosi ismeretekre épülõ módszerektõl és a genetikai korrekciós módszere utat nyithat más betegségek leküzdésére is, valamint az öregedés okozta DNS károk orvoslásának szinte határtalan területére is. Dr. Chachoua minden elképzelhetõ lejáratási kampány kereszttüzébe került. 2000-ben egy ilyen bírósági pereskedésbõl nyertesen került ki, de módszerének engedélyezését még mindig nem tudta elérni. Annyira biztos a módszere megismételhetõ sikerében, hogy nagy pénzjutalmat ígért személyesen annak a hírneves gyógyászati intézménynek, amelyik hajlandó volna független és tudományos kutatási tesztet végezni a módszerére és hajlandó hivatalosan publikálni az eredményt, nyilvánvalóan azzal a céllal hogy a módszert alkalmazni lehessen. Vajon Magyarországon miért ne lehetne ezt a tesztet elvégezni? Ez egy valóban bizakodásra késztetõ kortárs módszer, de a jelenlegi egészség-politikában nem sok esélye van az elterjedésre, hacsak egy intézmény nem áll ki nyíltan mellette. Néhány forrás angolul:
Ha Ön szakember, vagy beteg, kérem ezt -> 1 - látogassa meg! , 2 , 3
ajánlott könyv: Dr. Sam Chachoua: The Challenge, The Promise & the Cure
Egy kis részlet a könyvbõl itt.
érdeklõdni lehet róla itt: Independent Medical Research,
Suite 401, 135 Macquarie Street, Sydney NSW 2000, Australia
telefon +61 (0)2 9247 5366, fax +61 (0)2 9247 5453.

* Idekívánkozik egy általam olvasott cikk, dr. B. Coley, egy korai amerikai rákgyógyász tapasztalata, hogy a mesterségesen keltett láz és fertõzés a betegek felénél rákgyógyító volt. (Tudomásom szerint Dr. Chachoua nem kelt ilyen fertõzést, hanem valamilyen genetikai korrekciót indukál.)

3.02 Limfatikus injekció (kép itt)
Sok orvos el sem hinné, hogy ez egyáltalán lehetséges. A francia származású, ma Kanadában élõ Gaston Naessens mikrobiológus saját nitrogén-dús 714-X nevû immunrendszer erõsítõ szere pedig ilyen, amit már nagyon régóta használ komoly sikerekkel. Saját bevallása szerint 75%-os és tartós felépülési sikerrel és bármiféle káros mellékhatás nélkül. Sajnos a hatóságok zaklatásának volt sokszor kitéve és a szakma, média is ellene van. Viszont kb ezerre tehetõ azoknak a száma, akik saját gyógyulásuknál fogva méltatják a 714-X-et. Naessens-rõl már írtam egy keveset a rák cikkemben, a lap alján.
További információk angolul: 1 (Naessens vállalata) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6

Könyv: Christopher Bird: The Persecution & Trial of Gaston Naessens. The True Story of the Efforts to Suppress an Alternative treatment for Cancer, AIDS, and Other Immunologically Based Diseases, 1991, Tiburon, H.J. Kramer Inc., ISBN 09158811308

3.03 Rife-féle frekvencia kezelés
Royal R. Rife ezzel a kezeléssel 100%-os sikert tudott elérni szinte az összes vírusos betegség ellen, mellékhatás nélkül. Errõl készítettem egy külön fõcikket, ami a fejléc alól is elérhetõ
("rák betegség"). Ha még nem olvasta volna, kérem kattintson rá!

3.04 Permanens mágnesek
A közelmúltban a következö kutatók vizsgálták érdemben kimagaslóan a permanens mágnesek emberi egészségre kifejtett hatását: Albert Roy Davis, dr. Robert W. Bradford, dr. Robert O. Becker, dr. William H. Philpott, Arthur Trappier. Közülük csak ez utóbbi kettõ publikált a szûken vett "szakirodalomban", ezért nem csoda, hogy munkájuk nagyban ismeretlen szakmai körökben. Az eredmények egymást megerõsítõek és igencsak bíztatóak. Kérem olvassa el az errõl készült cikkemet is, rövid fizikai bevezetõvel, a megismert biológiai hatások teljes feltérképezésével, esetleírásokkal, forrásmunkák ismertetésével. Egy mondatban összefoglalva: csakis az északi pólus az immunerõsítõ és a gyógyító hatású, míg a déli pólus kifejezetten ártalmas.

3.05 Váltómágneses gép / bizonyos lilás-vörös frekvencia-tartományok
A francia Antoine Priore figyelt fel arra, hogy gépei nagy mágneses mezõterében hagyott gyümölcsök nem indultak rothadásnak. 1944 óta végzett különféle mágneses kísérleteket az általa készített magnetron géppel. Ez a gép állítólag a következõ részekbõl állt: egy nagy 430 V-os plazmacsõ, ami egy 1200 Gauss, percenként 50-szer váltott mágneses mezõben volt, magnetron oszcillátor (9.4 GHz, 40 Kwatt csúcsteljesítmény és 1 mikrosec pulzusok 1 Khz-es szinten), két nagy frekvenciás oszcillátor (17.6 Mhz és 15.8 Mhz). A magnetron- és a két nagy frekvenciás oszcillátor jeleit úgy keverte hogy azok a plazma 9.4 Ghz-es szintjét modulálták. Azt tapasztalta, hogy csíráztatott magok több mint kétszer olyan gyorsan nõttek a gerjesztett mágneses mezõben. Állatokon végzett kísérletek azt mutatták, hogy immunerõsítõ hatása volt, baktérium ölõ, sõt rákos patkányok daganatait is képes volt kigyógyítani, mellékhatás nélkül, tartósan. Arra lett figyelmes, hogy rák ellen azért lehetett eredményes, mert a gép "kissé lilásba hajló õszibarack virág színû" kisugárzás frekvenciája gyógyította a rákot. (Ezt Royal Rife is tapasztalta, kérem olvassa el azt a cikkemet is.) A gépet a francia hatóságok szétszerelték valamikor a nyolcvanas években, kevéssel Priore halála után.
Késõbb két tudós (Biraben és Delmon) próbálkozott 4500 gauss mágneses teres daganat kezeléssel, de semmi rákgyógyító hatást nem tudtak elérni, azaz a siker titka mégiscsak a speciális frekvenciákban rejlhet, ami Rife-ot igazolja.
A barackvirág vagy lilás színû sugarak tumorölõ hatását mellesleg az Indiában született dr. Dinshah P. Ghadiali is megerõsítette.

3.06 Dotto-gyûrû teória
Az olasz Gianni A. Dotto (gépész- és villamosmérnök, a nukleáris fizikai tudományok doktora és biofizikus) egy sajátos elmélettel állt elõ, amit 1972-ben írásban is rögzített. E forrásmunka szerint a nagy hõmérsékleti különbségek okozta Thomson, Peltier és Seebeck hatásokat kihasználva egy vaskos rézgyûrûben 25 - 45 mV-os köráram keletkezik, ami 120 gauss mágneses teret hoz létre a kerülete mentén, és 10 gausst a közepében. Úgy tûnik, hogy egy ilyen gyûrût lassan mozgatva, annak elektromágneses tere a gyûrû belsejében az élõ szervezetekre jótékony hatású, a DNS molekulák H-kötését erõsíti. A beteg sejtek (pl. ráksejtek) gyengébb energiaszintjét indukciós hatással azonosra emeli az egészséges sejtek szintjére, és a beteg, torzult DNS rosszul kapcsolódó elemeit az eredeti mágneses orientáció homogenitásának visszaállításával kikorrigálja. Dotto szerint ez a gyûrû rákmegelõzésre, illetve annak kezdeti fázisában sikerrel alkalmazható (feltéve ha a testet nem érte káros sugár- vagy kemoterápiás kezelés), valamint az öregedés folyamatát lassítja.

Az elmélete szerint az életünk során a DNS dupla spiráljában levõ fordulatonkénti bázispárok száma és a H-kötések elektronjainak mozgási energiája is fokozatosan csökken, ugyanígy az idegrendszerben haladó töltésrészecskék energia és frekvencia szintje is. Dotto szerint ez utóbbi a helyes táplálkozással és rendszeres testmozgással növekszik, de az elõbbi két faktor legeredményesebben az õ általa kifejlesztett Dotto-gyûrûvel javítható.
1969-1972 között sikeres tesztkísérleteket végeztek. Gerald L. Willis biológia professzor és dr. Robert E. Zipp bevonásával egérkísérletek során a rák (C-37, Krib-típusú és leukémia) a legtöbb állatban teljesen eltûnt káros mellékhatás nélkül. Késõbb Sloan-Kettering kutató központ finanszírozásával a Dotto által készített berendezéseket embereken is sikeresen kipróbálták. Jerry Decker, a Keelynet szerkesztõje szerint, aki honlapján ingyenesen közli az eredeti Dotto írást, a túlságosan jó sikerek láttán Sloan-Kettering azonnal beszüntette a kísérleteket és a berendezéseket szétszerelték két ok miatt, egyrészt a használatuk során a készülékek súlya a gravitáció ellenében csökkent (ennek feltételezhetõ fizikai okairól már írtam a permanens mágnes cikkemben). Másrészt Decker szerint a Dotto-elmélet igazolása teljesen felrúgja a jelenlegi elfogadott fizikai és gyógyászati nézeteket és feleslegessé teszi, sõt igazolhatóan kerülendõnek nyilvánítja a hivatalos, nagy hasznot hozó rákellenes terápiákat. Dr. Dotto kiábrándultan visszaköltözött Olaszországba és a mai napig is visszahúzódva éli idõs napjait.

Megjegyzésként idekívánkozik, hogy olyan egérkísérleteket is végeztek, amikor meleg szobában tartott állatokat bizonyos idõnként hirtelen 0 fokos hûtõbe helyeztek 20 percig, és a rákos daganatok visszahúzódtak. Arthur A. Coleman, aki a fenti elméletet korábban behatóan tanulmányozta, az állította, hogy egy meleg fürdõt követõ rövid, hirtelen hideg zuhany is hatásos lehet, ha mást nem is, annak vérserkentõ hatását az orvostudomány is ismeri.

3.07 Homeopátia
Ez a módszer "a hasonlóak törvénye" elméletét klinikailag használja fel, orvostudományilag aktív közegeket szinte végtelenségig hígítva és sohasem teljes erejükben használja fel. Amikor a test egy homeopatikus ellenszert kap, az igazolhatóan akcióba léphet, de nem a fizikai vagy kémiai jelenléte miatt, hanem az aktív közeg energetikai hologramja által az oldat elemeinek rezgési frekvencia információit ("memóriáját") változtatva meg. Úgy tûnik, hogy az ilyen oldat a végtelenségig hígítva is tartalmazza ezt a rezgési frekvencia információt, amit a kísérleti eredmények képesek igazolni.
Ez az észrevétel viszont az ivóvízünk eredetének különös fontosságot szab meg, hiszen a kémiai szennyezések káros hatásai, mégha ki is lettek szürve folyók, tavak vizeibõl, azok rezgési frekvenciás információként jelen lehetnek. Az ásványvizek, friss forrásvizek energetikailag (is) összehasonlíthatatlanul jobb minõségûek egy bármennyire is kezelt csapvíznél.

3.08 Homotoxikológia (homotoxicology)
A homotoxikológia a betegségek, kórtünetek megjelenését a szervezet egy olyan kinyilvánulásaként tekinti, amiben igyekszik megszabadulni a káros toxinoktól, és a test ezen fáradozását segíti. Ezt a módszert a múlt század elsõ felében a német dr. Hans Henrich Reckeweg fejlesztette ki homeopátiából azzal, hogy nagyobb hangsúlyt helyezett a fizikai kórtünetekre a szellemi, érzelmi szimptómák rovására, valamint több komplex homeopatikus szert is használt egyszerre. Míg a homeopátia megalapítója, Dr. Samuel Hahnemann szerint egyidõben csak egyetlen egy szer javasolt, addig dr. Reckeweg azt állította, hogy ha tíz ilyen szer is hatásos ugyanarra a betegségre, akkor azokat együtt, komplex szerként használva, maga a szervezet döntse el, melyikkel kívánja a detoxikáló/gyógyító hatást elérni.

Dr. Reckeweg szerint egy általános gyógyszeres kezelés (pl. antibiotikum, szteroid, legtöbb orvosság) csak elnyomja a homotoxinok keltette tüneteket, de nem szabadít meg tõlük, és ezzel azok mélyebben behatolnak a szövetekbe, és egy bizonyos idõ múltán még súlyosabb fokú betegséget idéznek elõ. Számos homopatikus gyógykészítményt állított elõ, amit jelenleg a német baden-badeni székhelyû Heel GmbH (Heel Inc.) forgalmaz.

3.09 Ivóvíz-terápiák
Az amerikai dr. Henri Coanda a hosszú élet titkát kutatva a pakisztáni Karakoram hegyvonulat egy bizonyos helyén élõ hosszúéletû Hunzák vizét vizsgálta. Azt vette észre, hogy a gleccserbõl származó vízben nincsenek ásványi sók, mint a forrásvizekben, hanem az ásványi anyagok szubmikronos kolloid formában vannak jelen, jellegzetesen elszínezve ezt a vízet, és amik sohasem ülepednek le. Továbbá ez a víz olyan további tulajdonsággal rendelkezik, ami elõsegíti az enzimreakciókat és az élõ sejtek anyagcseréjét. Ezt õ a víz zeta potenciáljának nevezte. (Vajon ez lenne az életenergia, vagy 'orgon energia', a kínai 'csí', az indiai 'prána'?) A hunza víz messze nagyobb mennyiségû zeta potenciállal bírt, mint bármilyen más általa vizsgált víz. Azt is észrevette, hogy ez a víz nagy mennyiségû negatívan ionizált hidrogén atomot is tartalmazott. Számos elektromosan ionizáló készüléket gyártanak elsõsorban Japánban, de az alább említett E. Sopcak szerint mindennemû elektromos beavatkozás csak egy durva imitálása a természet igen finom rezgéseinek. Szerintem az ásványi közegeken átvezetett víz (pl. pí-víz), bár jobb mint a csapvíz, de az is távol áll az eredeti hunza gleccservíztõl.

Az osztrák Johann Grander az ugyancsak osztrák Viktor Schauberger víz-implózió elméletét felhasználva azt állítja, hogy a természetben a víz örvénylõ mozgása telíti fel energiával azt és az általunk használt, vízvezetéken érkezõ víz tulajdonképpen halott, csak tûzoltásra jó. Számos Grander-termék van a piacon, amik a készítõik szerint Kirlián fényképekkel kimutathatóan megnövelik a víz energiaszintjét. Ilyenek például a Grander Water Technologies P/L, vagy az ausztrál Neilos P/L termékei.
Az angol Keith Foster feltaláló által forgalmazott Neverill-Potentate is ide kívánkozik, ami nem más mint egy Pathcurve Vortex generátor által mágneskezelt víz és úgy tûnik, hogy minden élõlény számára jótékony hatású.

Schauberger szerint a tiszta vízek közül a legegészségesebb a forrásvíz, a legegészségtelenebb pedig a desztillált víz (ivóvízként).

3.10 CanCell/Quantrol
Az amerikai Jim Sheridan egykori Entelev nevû, kb. 38%-os sikerrel rákot gyógyító szerét Ed Sopcak fejlesztette tovább. Ez így kapott CanCell (késõbbi neve Quantrol) tulajdonképpen a homeopátia, vízterápia, Rife frekvenciák modern összehangolása.
Einstein kései írásaiban azt állította, hogy a tömeg mint olyan nem létezik, hanem minden elektrorezgéses mágneses energia, a testek egyszerûen rezgési sûrûségek. Sopcak állítása szerint CanCell egy speciális frekvenciákkal programozott desztillált víz, ami egy rezgési katalizátorként csupán a beteg testrész közelébe helyezve kiküszöböli a betegségek által keltett rezgési rendellenességeket. Sokak számára még ennél is meglepõbb az, hogy a CanCell ténylegesen, klinikailag igazolhatóan gyógyít. Egy nagyon magas frekvenciatartományról 12 óra alatt lecsökken egy alacsonyabb rezgési szintre, és ezalatt valamikor eléri a betegséget okozó mikróbák halálos rezonáns frekvenciáját és elpusztítja azokat. AIDS-et 98%-os hatásfokkal képes gyógyítani 21 napos terápiával, bármiféle fertõzõ betegséget, pl. 'vírusus meningitis'-t 4 nap alatt is, rákot csak akkor tudja végérvényesen, ha a beteg meg tud szabadulni a stressztõl. Mivel a vízen kívül semmiféle kimutatható adalékanyagot nem tartalmaz, ezért nem szabadalmaztatható és használata az USA-ban tiltott, annak ellenére hogy az FDA nem tudta megcáfolni a sikerét és annak ellenére is, hogy még hozzá sem kell érinteni a testhez. Sopcak szerint "ez a döntés felér a népírtás fogalmával". "Nincs többé gyógyíthatatlan betegség"- mondta. Amerikai betiltása elõtt Sopcak vagy 30'000 kezelésre alkalmas mennyiséget osztott szét térítésmentesen, egy centet sem kérve, kb. 10'000 hálálkodó levelet kapott vissza.
Korábban a Vibrational Research Fundation szolgáltatott ingyenes információt a CanCellrõl.
Az eredeti Entelev újabban 'Protocel' néven kapható az USA-ban (Bob Esh, tel.: 866-9628880).

3.11 Immunoaugmentatív terápia
1977-ben az amerikai Lawrence Burton egérkísérleteinél figyelt fel egy általa az elõzõ 3 évben kifejlesztett szérum immunerõsítõ és rákellenes hatására. Röviddel késõbb 150 "reménytelennek" tartott rákos beteget kezelt, akik közül 90-et sikerült életben tartania éveken át. Az FDA, míg korábban engedte a kezdeti kísérleteket, irányt váltott és megvonta Burton további engedélyét. Erre dr. Burton a Bahamákba vándorolt ki, ahol tovább folytathatta tevékenységét. Százakra tehetõ azoknak az amerikai állampolgároknak a száma, akik odautazva kezelést kaptak, kisebb-nagyobb sikerekkel.

3.12 Izopátia (isopathy)
Gaston Naessens és Royal Rife egymástól függetlenül azt figyelték meg, hogy a testben állandóan jelenlevõ mikróbák a testkörnyezet megváltozásával káros formává fejlõdhetnek. Tehát nem a mikróbák okozzák közvetlenül a legtöbb betegséget, hanem a legyengült test traumája, a legkülönfélébb okok miatt, például stressz, sugárzás, kémiai szennyezés stb. miatt. Ezek a káros mikróbák visszaalakíthatóak eredeti alakjukba. A helyes étkezés visszaállítja a vér pH egyensúlyát, ami ilyen hatású. Súlyosabb eseteknél gyorsabb változást biológiailag az izopátia hivatott elérni. A német Enderlein professzor egy már megjelent és betegséget terjesztõ patogén mikróbát próbált keresztezni egy korábbi fázisban levõ ugyanolyan mikróbával, hogy az kevésbé legyen aktív.

3.13 A napfény és a teljes fényspektromos lámpa
Dr. John Ott könyveiben arra hívja fel a figyelmet, hogy a napfény teljes fényspektruma, beleértve bizonyos kis mennyiségû ultraibolya (UV) sugárzást is, szükséges és nélkülözhetetlen egy egészséges szervezet számára. A napfény a bõrön és a szemen keresztül tud bejutni a szervezetbe. Szerinte ajánlatos a szemüveget levenni a szabadban kora reggel vagy késõ délután, mert az üveg kiszûri a magas frekvenciákat. Állatkísérleteket végezve arra a megállapításra jutott, hogy a napfény vagy a teljes spektrum hiánya agressziót és bizonyos betegségeket kelthet. Azt tartja, hogy a kora reggeli napfény a szemen keresztül bejutva, melatonin termelõdését váltja ki, ami pusztítja a hidroxil rákkeltõket és lassítja az öregedést. Bizonyos vírusok kimutathatóan roncsolódnak napfény hatására, a nyílt sebekre is jó hatással van. Azt tapasztalta hogy az ízületi gyulladást is enyhíti a napfény. Mások kimutatták, hogy a szem retina sejtjei nem osztódnak és nem regenerálódnak bizonyos kis mennyiségû UV fény nélkül. A bõrrák gyanús embereknek is szükségük van valamennyi napfényre, amit pótolhat teljes spektrumos lámpa is (a legrosszabb viszont a hagyományos neon). A Cancer Research és a Preventive Medicine magazinokban cikkek jelentek meg arra figyelmeztetve, hogy a benttartózkodás más, nem bõr eredetû rák megjelenéséhez is vezethet.
Az amerikai dr. Reuven Sandyk azt állítja, hogy a napfény hiánya (vagy akárcsak a cink hiánya is) növeli a fejfájás, multiple sclerosis, a Parkinson-kór, Alzheimer betegség esélyét azáltal, hogy kevesebb melatonin hormon termelõdik. (Dr. Sandyk a melatonin-termelés mesterséges serkentésére egy redkívül gyenge áramos, 2-7 Hz-es frekvenciás áramkezelést alkalmaz 1-2 percig, ami számottevõ eredményt mutat fel ilyen betegeknél.)
Az angliai dr. David Grimes megjegyzi, hogy a szívpanaszok valamilyenképpen összefüggésbe hozhatók a napfény hiányával is, a D vitamin valamint a B6 vitamin hiányával.
Az amerikai dr. Esther John azt állítja, hogy a napfény csökkenti a mellrák megjelenési esélyét.
(Megjegyzésként ideírom, hogy a napkrémek többsége rákkeltõ hatású is lehet. A legjavasoltabb, nem rákkeltõ a titánium-dioxid, vagy kókuszolaj alapú napkrém.)

3.14 Fényterápia, színterápia
A németek vezetnek ebben a kutatásban. Fritz-Albert Popp biokémikus 1975-ben kimutatta hogy a sejtek képesek kommunikálni egymással biofoton kisugárzással egy átlátszó üveggel elválasztva is, de sötét üvegen keresztül már nem.
Roland Schulze azt írta a "Grundlagen der bioenergetischen Blutdiagnose" munkájában, hogy különbözõ betegségi szinten levõ páciensek vér mintáinak Kirlián fényképei erõsen eltérõ szintû biofoton kisugárzást mutattak a betegség fokától függõen. A sejtek és szövetek biofoton kisugárzási szintje az immunrendszer erõsségének egy jó mércéje. A napfény és a teljes spektrumos színterápia, ami a bõrön és a szemen keresztül jut be a szervezetbe, kedvezõ hatással bír a sejtekre, mert a fotonok gerjesztõleg hatnak a bennünk levõ elektronokra. Az oxigén is jelentõs hatással van a foton kisugárzásra, annak teljes hiánya ugyanis a sejtek kisugárzását meggátolja. A fényterápiás iskola azt vallja hogy amikor az emberi sejtek vagy fizikai részecskék koherensen kommunikálnak egymással, akkor azok harmonikusan rezonálnak a környezetünkkel és azon keresztül a világmindenséggel. Szerintük a fény valójában kapcsolat az elme és a tárgyi világ között. Ezért a kiegészítõ terápiák mint az Ayurveda, kínai hagyományos orvostudományok, homeopátia, radionika mind a test rezonáns mezejének ugyanazon finom energia szintjeire hatnak, a test önharmóniájának visszaállítására. A biofoton gyógyítás hívei azt vallják, hogy az immunrendszert nem mint egy háborúban álló rendszernek kell tekinteni, hanem inkább egy olyan modellként, amiben a rendszer részei koherensen összekapcsolódnak, kommunikálnak és érzékeny kooperációban állnak egymással.

3.15 Fotodinamikus Terápia vagy Cytoluminescent Therapy (CLT)
E terápiák során a betegnek beadnak egy fényre érzékeny, többnyire porfimer alapú gyógykészítményt, amit az egészséges sejtek gyorsan kiürítenek, de a ráksejtekben felhalmozódnak. 48 óra múlva egy hõmentes üvegszál-optikás vörös lézert vetítenek a beteg testrészre, ami a beadott szerbõl egyedülálló oxigénatomokat szabadít fel, ami szétroncsolja a beteg sejteket. Mellékhatások alig vannak, de felléphet ödéma, láz és UV-érzékenység. Egy hónapig napozni is tilos. A terápiák csak a felhasznált fényérzékeny szerben különböznek, ezek lehetnek spirulina-kivonat (Írország), Foscan (Scotia Pharmaceuticals Ltd), Photofrin (QLT PhotoTherapeutics / Sanofi Pharmaceuticals), Temoporfin, Amino levulovic-sav vagy porphyrin-ek. Egyelõre csak a következõ országokban alkalmazzák: Írország, Kanada, Hollandia, Nagy-Britannia, Japán és nagyon drága.

3.16 Hõterápia
Rákos betegeknél használt még a hõterápia. A daganatos sejtek pusztulhatnak, vagy gyengül-hetnek 42-43 Celsius fok fölötti hõmérsékleten, amit az egészséges sejtek még kibírnak. Minél kívülebb van a daganat, annál könnyebben kezelhetõ így, akár lokalizáltan is. Belsõ szervi daganatoknál lassan, hetek vagy hónapok alatt fokozatosan lehet csak a fürdõ hõmérsékletét 47 fokig felmelegíteni, és mindennapos használat kell. Csakis orvosi felügyelet mellett lehet ezt a terápiát alkalmazni! Továbbá számos óvintézkedésre is szükség van. Ilyen például a vércukor szint mesterségesen alacsonyan tartása, különben a daganat növekedhet is, ha a fürdõ hõmérséklete nem kellõen magas. Az így hõkezelt és legyengített daganat más módszerekre is sokkal fogékonyabb. Mellékhatása hogy fáradtságkeltõ, fejfájás, hányinger léphet fel.

3.17 Tronado-gép
Ez a módszer a gyógyászatilag elterjedt, hagyományos radio-terápia továbbfejlesztése, egy német találmány. Míg a hagyományos frekvencia terápia nemcsak a rákos, de a környezõ sejteket is pusztítja, addig a Tronado-módszer igen magas rádió-frekvenciás sugárzása kimutathatóan csak a rákos sejteket pusztítja, felhevítve azokat.
Az ausztrál dr. John Holt-nak köszönhetõen Perth-be is eljutott ez a terápia, ahol azóta több mint 7000 beteget kezeltek vele. Egy ottani klinikai vizsgálat eredménye szerint míg a hagyományos frekvencia terápia kezdeti kimutatható pozitív hatása 34%-os, addig a Tronado módszeré 92%-os és hosszú idõtartartamra is eredményesebb volt a kiválasztott fej- és nyakrákos betegeknél, 3 év múltán is 68%-os maradt a kimutatható jó hatása.

3.18 Bioelektromágneses mezõ ('aura')

Itt van két mozgókép (3-3 db fotó két képben)
1. egy egészséges ujjhegy-aura (normál, kis és középerõs színszûrõs Kirlián kép), 55kB
2. az ujjhegy aura-változásai (erõs színszûrõs Kirlián felvételek), 28kB

Az orosz Szemjon Kirlian által kifejlesztett fényképezési technikával ez megörökíthetõ. Ez a fényképezési eljárás 14 szabadalomra épül, nagyfrekvenciás mezõk generálásával tesla-tekercses berendezésekkel. Az így készített felvételek állítólag minden élõ vagy élettelen anyag bioelektromágneses vagy éter energia mezejét mutatják, ami belül és kívül körülveszi a vizsgált testet. A német Wilhelm Reich ezt az energiát "orgon energiának" nevezte és tapasztalatai szerint az általa létrehozott orgon-akkumulátor ezt fel tudja erõsíteni. Ez az akkumulátor több réteges, fém- és organikus szigetelõrétegek egymásra helyezésével készíthetõ (pl. vas vagy rézfólia és papír), belül mindig fém van, kívül mindig szigetelõvel végzõdik. Az ebbe helyezett víz állítólag a Föld elektromágneses terében telítõdik és egészségesebbé, antibakteriális tulajdonságúvá válik, kimutathatóan felgyorsítja a csírák fejlõdését és az élõ szervezetek enzim aktivitását. Bill Schul és Ed Pettit azt tapasztalta, hogy ez a hatás erõsebbé válik, ha az akkumulátor csúcsban végzõdik, vagy piramis alakú.

Budapesten Csapó György feltaláló nevéhez fûzõdik az Energiaspirál, ami szintén immunerõsítõ a tapasztalatok szerint. Én magam is megrendeltem mind a négy lehetséges fajtát, (bár csak kettõt árul a honlapján) és saját tapasztalataim is alátámasztják ezt. Az Egyenlítõtõl délre élek, ahol a Coriolis-hatás miatt a balra forduló és befelé növekvõ spirálpiramis volt a leghatásosabb. Az Északi féltekén viszont az ottani tapasztalatok szerint a jobbra forduló és befelé növekvõ volt a legeredményesebb a Coriolis-hatás okozta különbségek miatt.

Ide kívánkozik, hogy 1994. febr. 5.-én a Sydney Világ Kereskedelmi Kiállításon a helyi Taubert Technologies mutatta be a saját készítésû Dielektromos Diagnosztikai Analizáló (DDA) készülékét, amit dr. Sergei Barsamian biofizikus fejlesztett ki. E készülék a diagnosztika új korszakát nyithatja meg, vele ugyanis a betegségeket még azelött ki lehet mutatni, mielõtt fizikai elváltozásokat idézne elõ. Érzékeny komputerizált technikát alkalmazva az élõ sejt citoplazma elektromágneses (EM) elváltozásait mutatja ki. A sejtek ugyanis dielektromos tulajdonságúak, nem áramvezetõk, de az EM mezõk erõsen szabályozzák azokat. Azt fedezték fel, hogy a bio-EM mezõk valójában információ hordozók és közvetlenül szabályozzák és vezérlik minden molekuláris vagy kémiai aktivitást egy biofizikai rendszerben, és ez a készülék képes kimutatni a kezdeti elváltozásokat, még mielõtt a betegség klinikai vagy fizikai megjelenést mutatna.
A magyar Egely György is kifejlesztett és forgalmaz vitalitásmérõ szerkezetet, Egely Wheel néven, ami nemzetközi elismerésnek örvend. Ez a szervezetben képzõdõ mágnesáram intenzitását méri, és ezzel jó jellemzõje a szervezet vitalitásának, immunrendszerbeli erejének is.

3.19 ADAM Technológia ("Aphysical Dimensional Access Manager")
Joe Champion (PhD) kutató fejlesztette ki ezt, ami elsõsorban agyi eredetû betegségek ellen sikeres: szédülés, depresszió, krónikus fejfájás, autizmus, autoimmun betegségek, magas vérnyomás, fibromyalgia, stb, kismértékben immunerõsítõ hatású is. A betegek vagy az interneten, vagy telefonon keresztül képzett technikusoktól kapnak pozitív információkat érzelmi, sejti, energikus és bio-energikus jelek, hangok, vagy az internetes kapcsolatnál képek segítségével is. Minden páciens egyedi, saját maga számára szóló segélyt fog kapni az ADAM-gép (egy folyékony plazmás frekvencia-készülék) és a beépített software által komplex algoritmusok segítségével, ami az egyén tudatalatti énjébõl kap gyógyító visszacsatolást az agy neuropeptidjeinek kedvezõ elektromágneses rezonanciás stimulálásával. Ez segíti visszaállítani az egészséget, megnövelni a betegségek szembeni ellenállást. Az agy aktívabbá válik, endorfin termelõdik és segít visszaállítani a sérült neuronkapcsolatokat. 2003 közepéig 1300 ember 18200 kezelést kapott, 90%-uk jelentõs javulást észlelt.

3.20 BioRezonáns Terápia (BRT) és MORA Terápia
A néhai, német származású dr. Franz Morell 1977-ben a következõ koncepcióval állt elõ:
a test betegségkeltõ és jótékony oszcillálásait egy leleményes készülékkel (BICOM) különválasztotta egy szûrõ segítségével. A káros osszcillációkat elektronikusan tükörfordítva visszavezette egy biovisszacsatolásos áramkörbe azzal a céllal, hogy azok tükörképeivel találkozva semlegesítsék, vagy legalábbis erõsen legyengítsék egymást. Elvileg nincs olyan betegség, amire valamilyen jótékony hatást ne produkálna. Gyakorlatilag a legjobb eredményt allergiák, ekcéma, méregtelenítés (pl higany), emésztési zavarok, krónikus izom-, vagy csontfájdalmak ellen produkálja káros mellékhatás nélkül, az immunrendszert is erõsítve.

3.21 Klasszikus zene (különösen a barokk)
Az úgynevezett "Sonic Bloom" az USA-ban terjedt el, onnan került Ausztráliába, Új-Zélandra, majd Németországba. Ez egy növénytermesztõ technika klasszikus zenét sugározva és leveles tápszert felhasználva, de tápszer nélkül is használható (innen ered a neve). A klasszikus zene, de különösen a barokk-zene (pl. J. S. Bach, Vivaldi, Pachelbel) hatására a növények hatalmas minõségi és mennyiségi termésnövekedést mutatnak, betegségekkel szemben sokkal ellenállóbbakká válnak és sokszor a permetezés sem szükséges. Száraz éghajlaton is nagy terméseredményeket produkálnak vele. Én személy szerint is láttam kb. 3-szor több és jelentõsen nagyobb méretû, zamataiban messze jobb minõségû terméseket. A rock-zene viszont elsorvasztotta a növényeket. Állat- és emberkísérletek is megerõsítik a klasszikus zene nyugtató és elmeserkentõ hatását. Valószínûleg az immunrendszerre is kedvezõleg hat.

3.22 Hangterápiák
A hangterápiák közül talán figyelemre méltandó még a BioAcoustics és a Tomatis módszer. Bár ezek különbözõ módszerek, de mindkettõ kiértékeli a testet stressz-frekvenciák után kutatva és személyre szabott hang formulás kezelést nyújtva.

3.23 Bioelektromágneses és génkommunikációs berendezés
A kínai származású, de az oroszországi Kabarovszkban élõ és a hetvenes évektõl kutató dr. Csiang Kanzsen (angolban: Dr. Chiang Kanzhen-ként ismert) meglepõ ötlettel állt elõ: mi lenne ha a genetikai információt át lehetne vetíteni egy élõ donorból. Megalkotott egy nagyfrekvenciás bioelektromágneses kisugárzó és szabályozó gépet, amit laboratóriumi körülmények között teszteltek le éveken keresztül. Eleinte növények transzgenetikus kísérleteit végezték, majd késõbb állatkísérleteket is, megdöbbentõ eredményekkel. A készülék képes volt egy élõ bio-donor genetikai információját átvetítéssel ráhelyezni a befogadó növény, állat genetikai információjába. A növények, állatok jelentõs hányada egycsapásra átváltozott, a két (donor-befogadó) génállomány egymásba olvadt, természetesen az erõsebb genetikai információs közeg volt a dominánsabb. Bár én, személy szerint nem vagyok híve az ilyen nyílt genetikai beavatkozásnak, mégis ez a módszer említésre méltandó. Dr. Kanzsen 1991-ben szabadalmi jogot kapott az erre alapuló "Egy Immun-válasz Szabályozási Módszer"-ére ("A Method of Regulating the Immune Response"), amivel immunológiai, rákgyógyító és megfiatalító genetikai változásokat lehet elõídézni. Ezt dr. Kanzsen korábban édesapján, mint önkéntes jelentkezõn igazolta. "A 80 éves ember 20-30 éven át tartó betegségei eltüntek, többek között viszketés, fülcsengés, valamint egy kezdeti daganat. Hat hónappal késõbb haj jelent meg addig kopasz helyeken, az õsz haj pedig feketébe fordult vissza és egy új foga is kinõtt egy 20 éve kiesett fog helyén." Késõbb az orosz Egészségügyi Minisztérium felügyelete mellett 14 önkéntes betegen is hasonló eredményeket értek el.

3.24 Zapper
1990 végefelé az amerikai dr. William Lyman és dr. Steven Kaali azt fedezték fel közösen, hogy ha egy 50 - 100 mikroamperes egyenáramot vezettek be platina elektródákkal egy HIV-1 vírussal fertõzött vérmintát tartalmazó üvegcsõbe, akkor ez a rendkívül gyenge áram a vírusok ellen hatott, míg az egészséges sejtek egyáltalán nem károsodtak. A HIV vírusok "fehérje bevonata" módosult és többé nem volt képes létrehozni egy olyan enzimet (reverse transcriptase), ami szükséges ahhoz hogy a vírus be tudjon hatolni az emberi T-sejtekbe (CEM-SS). Ennek hiányában a vírus nem tudja megtámadni a hordozó sejtet és sebezhetõvé válik, az immunrendszer eltávolítja azt. Lyman és Kaali sikereiket egy AIDS-konferencián (First International Symposium on Combination Therapies, Washington DC) tárták nyivánosság elé 1991 március 14.-én. Errõl cikket közölt a Science News 1991 március 30.-án, majd a Longevity magazin is 1992. decemberében.

2002 nyarán 77 évesen elhunyt Dr. Robert C. ("Bob") Beck az élõ testbeni egyszerû alkalmazást tette lehetõvé az általa kifejlesztett "zapper" nevû készülékével, aminek a kapcsolási rajzát közkinccsé tette, hogy bárki számára elérhetõvé válhasson. ( itt találja meg
->Dr. Robert Beck, ->Complete Paper, ->Page 5.-7.) Számos ennél "jobb tervezésû" készüléket is árulnak a világhálón. Mivel az egyenáram az emberi testben elektrolízist produkálna, ezért õ egy rendkívül kis frekvenciás váltóáramot használt. Azt tapasztalta, hogy a legsikeresebb hatású a 3.92 Hz-es, két-fázisos (pozitív és negatív) négyszögletes hullám volt. Mivel nem szinuszos, hanem négyszögletes hullámot használt, azt figyelte meg, hogy azok nagy mennyiségû egészszámú frekvencia-többszörös felharmónikust is keltettek egészen a rádió-frekvenciás sávig is, emiatt hatásos. Az AIDS és a legtöbb vírusos fertõzés ellen volt a leghatásosabb, de rák ellen is javasolta. Beck szerint egy ilyen kezelés alatt tilos gyógyszereket, gyógynövényeket, bizonyos vitaminokat szedni, dohányozni, alkoholt fogyasztani, mert a sejt membránok a kémiai anyagok túlzott felvételére képesek a kezelés alatt. Beck ezenkívül a kolloid ezüst- és ózonosított víz rendszeres fogyasztását is javasolta. Rendkívül fontos hogy dr. Beck több oldalas ismertetõjét ("Beck protocol") figyelmesen el kell olvasni e terápia használata elõtt. (Az elõbbi linkekkel letölthetõ.)

Dr. Hulda Regehr Clark egy ugyancsak négyszög hullámos "zapper"-t fejlesztett ki sikerrel a testben levõ paraziták (férgek, vírusok, baktériumok, mikróbák) ellen. Info németül is.

3.25 Elektro-terápia (ECT azaz "electro cancer treatment")
A svéd Björn Nordenström professzor és az osztrák dr. Rudolf Pekar érdeme ez a terápia, amit a stockholmi Karolinska Institute-nál teszteltek kb 86%-os sikerrel elsõsorban a könnyen hozzáférhetõ daganatok és a bõrrák ellen. Helyi érzéstelenítés után egy pozitív töltésû platina/irídium, arany vagy ezüst elektródát szúrnak közvetlenül a daganatba és egy negatív töltésût pedig annak közelébe 6-15 V közötti feszültséggel. Így negatív töltésû elektronok jutnak a daganatba. A jobb hatás érdekében néha kis mennyiségû kémiai reagenseket is felvisznek a bõrre, amik az áram által kiváltott "iontophoresis" (egy izzadási hatás) miatt a rákos sejtekbe jutnak. Az elektro-terápia elsõdlegesen megváltoztatja a savas/lúgos pH kémhatást a daganatban és a saját szöveteinek elektrolízisét váltja ki, ugyanis a rákos szövetek sokkal érzékenyebbek az egyenáramra. A kémhatás változása de-polarizálja a rákos sejtmembránokat és ezzel a daganat lassan és enyhén roncsolódik. Másrészt úgy tûnik hogy sejt-specifikus immunitást kelt a természetes killer sejteket is aktivizálva azáltal hogy a rákos sejtek körül "hõ-sokk fehérjék" termelõdnek.

3.26 Egyedi
Egy egyedi immunterápiának tekinthetõ módszert kombinált vegetáriánus étrenddel az amerikai Virginia Livingston-Wheeler mikrobiológusnõ. Az oltóanyagot a beteg saját testnedveibõl állította elõ.

Egy másfajta immunterápia a TVZ-7 lymphocyta-kezelés. Ez nem egy kémiai anyag, hanem "biológiai válasz módosító", immunrendszeri cytokina hormonkivonatok és kifejlett B lymphocyta (fehér sejtek, amik képesek megkülönböztetni idegen anyagokat a testben) aktivizáló kivonatai. Jelentõs immunválasz-aktivizáló hatású fõképpen hasnyálmirigyrák, májrák és agyrák esetén. Emellett fokozatosan csökkenti a fájdalmakat. Egy terápia 44-50 kezeléssel 2 hétig tart. Az amerikai Integrated Biologics Ltd. kutatja (130 Commerce Way, Woburn, MA 01801, Tel: 001 508 428 1717).

3.27 Többfajta egyedi terápia
Kevés olyan kortárs doktor van mint például Dr. Robert W. Bradford, akinek többféle egyedi terápiát lehet köszönni. Ö egy szuperérzékeny mikroszkóp feltalálója, tíz szabadalmi jog tulajdonosa, három tiszteletbeli doktorátusi címmel és akirõl már írtam 2.13 (Dioxychlor) és 3.4 (permanens mágnesek) gyógymódok alatt. Nevéhez számos más terápia is fûzõdik, amik közül említésre méltandó még az ún. ACN® (accelerated-charge normalization - felgyorsított töltéses normalizáció), ami egy bio-elektromos terápia. Ezt különbözõ gyulladások ellen, fájdalmak mérséklésére, de legfõképpen rák ellen használják. Megváltoztatják a szövetek sejtszintû elektromos potenciálját a rákos sejtek körül, ami immun-segítõ hatást vált ki. Továbbá a genetikai terápia (ez is fõleg rák ellen) - két alapvetõ célkitûzéssel, egyrészt szelektíven a rákos sejtek "programozott" kimúlását idézik elõ (apotozis), egyedi metabolikus gyógynövény-génekkel, teljes testre irányuló sajátos hõkezelés ("Perfuson Hyperthermia") alkalmazásával és más antioxidáns, enzimdús kiegészítõszeres étrendmódosítással. Másrészt pedig megpróbálják a megmenthetõ rákos sejtek DNS molekuláit visszanormalizálni az eredeti sejt-funkciók ellátására, ezzel visszaállítani az eredeti állapotot, kiküszöbölvén a rendellenes sejtek eltávolításának igényét, ahol csak lehet.
Dr. Bradford számos végzetesnek hitt rákos beteget gyógyított meg, többek között saját feleségét is, további információ az orvos honlapján.


4. Elme okozta hatások
4.1 Nevetés
Egy indiai orvos dr. Madan Kataria érdekes ötlettel állt elõ: nevetõklubot alapított stresszoldás, gyógyítás érdekében. Elõször 5 taggal indult be a klub, de hamarosan ez a szám 100-ra nõtt, majd újabb klubokat kellett nyitni és ezernél is többen csatlakoztak. Ma már gombamódra szaporodnak India-szerte az ilyen klubok száma és más országok is felfigyeltek. Meglepõen hangzik, de a klubban tilos bármilyen viccet is mesélni, mert az lehet sértõ, vagy obszcén is, ezért csak "szintetikusan" keltik a nevetést és az meglehetõsen ragadósnak tûnik.
Az amerikai dr. William Fry is szimpatizál az ötlettel, hiszen egy harsogó hahota nagy mennyiségû endorfint juttat a vérbe, ami fájdalomcsökkentõ és stresszoldó, a nevetés megmozgatja a hasi izmokat, a szívre is jó hatással van és az egész szervezetre gyógyító hatással bír. Szerinte 1 percnyi nevetés 40 percnyi erõs meditáció nyugtató hatásával is felérhet.
4.2 Erõs meditáció
Dr. Ainslie Meares egy érdekes esetet közölt a Medical Journal of Australia-ban egy fiatal állatorvosról, dr. Ian Gawler-rõl, aki leletekkel bizonyíthatóan kikúrálta saját magát rák-betegségébõl több évig tartó intenzív meditáció és szigorúan betartott táplálkozás segítségével. Teljes felépülése elött néhány évvel 2 vagy 3 hétben határozták meg életének hátralevõ részét. A beteg fiatalemberben rendkívül erõs volt az élniakarás. Dr. Meares írása szerint Gawler szigorúan betartva mindennap 1-3 órányi intenzív meditációt végzett és olyan nagy mértékû nyugalmat tudott magában kelteni, amihez hasonlót az orvos még sohasem látott. A cikk írója szerint ez megemelte az immunrendszerének aktivitását azáltal hogy lecsökkentette a cortisone-szintjét. Dr. Gawler saját maga azt állította hogy a rák egy belsõ fizikai diszharmónia, és a lélek így közli hogy valami nincs rendjén a saját lelki egyensúlyában.

4.3 Lelki támogatás, stressz leküzdése
Egy nagy érzelmi depresszió (pl. egy közeli rokon elvesztése), stressz a legerõsebb immunrendszer gyengítõ és ezáltal betegségkeltõ tényezõ. Ráadásul ha azt is mondják, hogy az adott betegség "végzetes", netalán hátralevõ idõtartamot is említenek, az már szinte felháborító két okból is. Ez egy halálos önhipnózissá válhat. Másrészt pedig az ember és a szervezet életerejét sohasem szabad sem lebecsülni, sem pedig megkérdõjelezni. Ami egy orvos számára "megmenthetetlen betegség", arra mások már feltehetõen találtak hatásos gyógymódot.
A pszichológia, lelki támogatás igen jelentõs tényezõnek látszik. Lancet, a hírneves gyógyaszati magazin közölt egy tíz éves vizsgálatot "elõrehaladott, középstatikus mellrákos" nõkrõl, miszerint csupáncsak az a tény hogy akik heti egyszer összejöttek egy lelkileg támogató és bizakodást adó csoportba, megduplázta az életbenmaradási esélyüket a kontroll csoporthoz képest. Azzal hogy támogatást, megértést kaptak, önbizalmat gerjesztettek, érzelmileg feloldódtak, fizikailag is aktívabbá váltak, másokon õk maguk is próbáltak segíteni, ami visszaadta az életerejüket.
Eysenk és Grossarth-Maticek egy 1991-es tanulmányukban meghökkentõ adatokat közöltek. Ha a beteg rendszeres egyedüli és személyre szabott pszichológiai támogatást kapott, akkor az igen bíztató sikert produkált. 13 év elteltével 50 ilyen kezdeti rákos egyén mind életben volt, míg az ugyanolyan gyógyászati ellátást, de semmilyen lelki segélyt sem kapó kezdeti rákbetegek kontroll csoportjának harmada halálozott el.
A német dr. Ryke Geerd Hamer szerint a váratlan traumás sokk, ami CT (Computed tomography) agyfelvételekkel feltérképezhetõ, rákhoz vagy más betegségekhez vezethet, ezért a legelsõ és legfontosabb gyógyítási törekvés mindíg a sokk megszüntetése kell hogy legyen. Az érzelmek megnyugtatásán alapuló Hamer-rákterápia sikere 92 %-os feltéve ha a páciens egyáltalán nem kap szokásos gyógykezelést, és emiatt számos országban lejáratási kampány miatt nem alkalmazható. Jelenleg csak néhány országban pl. Szlovákiában, Olaszországban vizsgálják. Info angolul is.

4.4 Önmagába vetett erõs hit
A dallasi Dr. James Maxfield számolt be egy vezérõrnagy, John Medaris esetérõl, akinek egyidejûleg 3-féle rákja és nyitott szív-mûtéte volt, mégis teljesen felépült. Medarisnak rendkívüli volt az önmagába vetett hite és akaratereje, olyan személy aki sohase adja fel a reményt. Ezt vallotta: "Ha nem vagy békességben saját magaddal és Istennel, ha össze vagy keverve belül érzelmileg és belsõ konfliktusaid vannak, akkor az a gyógyulásodra is kihat." Dr. Maxfield szerint "ebben az esetben egészen biztosan szerepet játszott a hit tényezõje".

4.5 Vizuális képzettársítás
Dr. O. C. Simonton számolt be eseteirõl, aki korábban a Trevis Légierõnél volt a sugárkezelés vezetõorvosa, és aki késõbb pszichológiát használt fel betegei kezelésénél. A legelsõ betege egy 61 éves torokrákos ember volt, akit így kezelt. A beteg már szinte nyelni sem tudott. Dr. Simonton utasítása szerint a beteg napi háromszor nyugodt állapotba kerülve gondolatban maga elé képzelte betegségét. Majd egy képzelettársítással egy seregnyi fehérvérsejtet vetített maga elé, ahogyan azok megtámadják és felfalják a rákos sejteket. A doktor saját maga lepõdött meg a legjobban, amikoris két héten belül a rák észlelhetõen visszahúzódott és a beteg súlya is gyarapodott és késõbb teljes felépülést ért el. Dr. Simonton feleségével (Stephanie) könyvet is írtak tapasztalataikról: "Getting Well Again" (kiadója: Cancer Councelling and Research Center). (Egy kis szerencsével 1 dollár 50 centért is kapható használtan az Amazonnál.)

4.6 Spontán gyógyulás
A legtöbb ember ezt eleve kizártnak tartja. Éppen ezért számukra sohasem fog elõfordulni. Az egyetlen érdemben vizsgáló orvos dr. Sam Chachoua viszont korát meghaladó felfedezésekre jutott, de errõl már írtam. Az egyén saját és/vagy külsõ forrásból származó, a gyógyulásba vetett legkisebb kétség nélküli és megrendíthetetlen szilárd hite váltja ki eredetileg. A környezet, emberek közössége fontos szerepet tölthet be e hit megerõsítésében. Ha egy kívülálló személy kelti és ha õ alig, vagy nem sikeres, akkor õt sarlatánnak tekintik és mindenáron büntetni akarják, ha meg nagyon is sikeres, akkor meg szentnek és imába foglalják.
Neale Donald Walsch mutatott arra, hogy a feltételes módban vágyakozók ("de jó lenne, ha ..."), nem érik el céljaikat, mert ez beismerése annak, hogy nincs meg az amire vágynak, sõt nincs meg a saját képességük hogy önmaguktól megkapják azt, amire vágyakoznak. De ez már filozófia, amirõl könyveket lehetne írni...--------------------------------------------------------------------------------

Végszó
Az itt leírtak csak tájékoztató jellegûek és jogi értelemben vett felelõsséget értük nem vállalok. Ez az írás nem reklámcélú és nem kezelésfelírás, hanem általános katalógus-szerû ismertetõ. Természetesen ha felkeltette valami az érdeklõdését, akkor járjon utána személyesen is, mielõtt azt alkalmazná. Azt viszont tudnia kell, hogy a hivatalos vélemény és a média is támadások özönét zúdítják minden általuk (el) nem ismert módszerre. Ezért lehetõleg elsõkézbõl vegye az információkat, maguktól a kutatóktól, szakemberektõl, gyógyult személyektõl, orvosi leletekbõl. Nagyon sokat engedtünk saját szabadságjogainkból, éppen ezért összefogásra van most szükség. A legtöbbször hangoztatott ellenérv az, hogy "nincs erre tudományos vizsgálati eredmény". De miért nincs? Mire fecsérlik el azt a rengeteg pénzt? Dr. Joel Wallach egy frappáns szólásával élve "az a tény, hogy a szkeptikus orvosok korán halnak, magáért beszél." Ha valamit nem tud beszerezni, vagy elérni, akkor írjon az Egészségügyi Hivatalba, írja le betegségi állapotát és szorgalmazza az ezirányú független magyar kutatást! Még az amerikai FDA is kénytelen volt alulról jövõ nyomásra a 714-X szer vizsgálatba vételére, ami jelenleg is folyik.

13. BALOG JÁNOS 2006. 03. 16. 16:04:39
Lisztérzékenyek fóruma
KEDVES ÉVA HA ELOLVASTA A TERMÉKRŐL SZÓLÓ ISMERTETŐT AKKOR LÁTHATJA ILL. OLVASHATTA ,HOGY NINCSENNEK BENNE CSAK GYÜMÖLCSÖK.
EZEKET TARTALMAZZA. AZ OÉTI ENGEDÉLYÉVEL DOBTÁK PIACRA EZT A TERMÉKET.
Fekete áfonya

A fekete áfonya ma is jelentős szerepet tölt be a népi gyógyászatban, ahol leveleit és termését egyaránt hasznosítják.

A fekete áfonya termése kiemelkedően magas kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor és csersav tartalmú. Ezen kívül gazdag A-, D- és C-vitaminokban is.

Rendkívül gazdag antioxidánsokban (antocianidinek, tanninok), melyek bioaktív tulajdonságúak.

A fekete áfonyának talán a keringésre, a keringési rendszerre kifejtett jótékony hatása a legismertebb. Hatékonyan alkalmazzák megpattant hajszálerek és visszértágulás kezelésére. Mérsékli a hajszálerek törékenységét, az erek időskori sérülékenységét. Sikeresen alkalmazzák visszértágulati szindrómák (görcsök, boka és vádli dagadása, zsibbadás), keringési elégtelenségek esetén. Ismert továbbá kapilláris - keringést javító tulajdonsága, ami miatt operáció előtt a kapilláris erek erősítésére használják. Ezen kívül magas a csersav- és foszfortartalma, kitűnő vértisztító gyümölccsé teszi.

A fekete áfonya nagyban hozzájárul a szem és a látás egészségéhez. A szem kapillárisereinek javításával segíti a szem megfelelő vér/oxigén ellátását. Segít szürkületi vakság esetén, csökkenti a retinában a kollagén lerakódását (hályogképződést), gátolja a diabéteszes glaukóma kifejlődését.

Jó hatásfokkal alkalmazható húgyúti problémák, felfázás megelőzésében és kezelésében. A mirigyekre regeneráló, élénkítő hatást gyakorol, különösen kedvező hatása van a nemi mirigyekre. Gyógynövényként a fogínygyulladás régről ismert orvossága. Antibakteriális hatása is ismert.
Hatékonyan alkalmazható hasmenés és gyomorbajok esetén.

Fekete ribizli

A fekete ribizlit, mint gyógynövényt már az ókori rómaiak is ismerték. "Köszvénybogyó"-nak nevezték, mivel a leírások szerint köszvény ellen, vértisztítónak és reumaellenes gyógyszerként használták. Gyógyító hatását a mai tudomány is felfedezte.

A fekete ribizli különösen magas gyógyhatású növény, ezért többen mellékhatás nélküli ún. természetes "gyógyszer"-nek is nevezik. C-vitamin tartalma jóval magasabb, mint a citrusféléknek, ezen kívül gazdag még A-, E-, B- és D-vitaminokban. Sok élettanilag értékes gyümölcssav található benne, és pektintartalma vetekszik az almáéval. Tartalmaz továbbá karotint és vasat is.

Univerzális hatóanyagai miatt több betegség megelőzésére, kezelésére is alkalmas. Magas C-vitamin tartalma segít az influenza elleni védekezésben, az immunrendszer erősítésében, a fáradtságérzet leküzdésében. B-vitamin tartalma idegvédő hatású. Vas-, mangán- és réztartalmának köszönhetően növekszik a vörösvértestek és a hemoglobin mennyisége, ennek köszönhetően a gyermekek és nők vashiányos vérszegénységének kiváló természetes gyógyszere.

Jó hatással van a keringésre. A mai korszerű laboratóriumi analitikai módszerek kiderítették, hogy olyan életfontosságú hatóanyagokat tartalmaz, amelyeknek érfalvédő, érelmeszesedést gátló, vérnyomáscsökkentő hatása van.

A legjobb természetes vízhajtó szer, így jó méregtelenítő. Fokozza a nátriumürítést, de a fontos káliumot a szervezetben hagyja. Alkalikussá teszi a vizeletet, oldja a húgykősav sóit, ezért ajánlott a reuma és köszvény gyógyításában.

Rendszeres fogyasztásával csökkenthető a magas triglicerid- és koleszterinszint.

Óvja a sejteket a rákos folyamatoktól!
A sárgaságot egyedül képes leküzdeni!

Fekete bodza

A fekete bodza hazánkban őshonos növény, szinte mindenhol megtalálható utak mentén, vízpartokon. Gyűjtése évszázadok óta folyik, a népgyógyászatban szinte minden részét felhasználják. Régen úgy tartották, hogy a bodza a szegény ember gyógyszeres szekrénye. A népi gyógyászatban szinte minden részét felhasználták.

A kutatási eredmények alapján bátran kijelenthetjük, hogy a fekete bodza összetételénél fogva az egyik legkiválóbb és legegészségesebb gyümölcsünk. Nagyon sok vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, melyek az egészséges élethez nélkülözhetetlenek. C-vitamin tartalma, több mint duplája a citrusokénak. Jelentős a B1-, B2- és B6-vitamin, valamint a niacin-tartalma. Folsav tartalma is igen figyelemre méltó. Ásványi anyag tartalma szintén kimagasló. Legfontosabb a vastartalma, mely nagyon fontos a vérszegénységben szenvedők számára.
Kalciumból, magnéziumból igen kiemelkedő. Jelentős még a foszfor illetve a kálium tartalma. Szinte valamennyi esszenciális aminosavat tartalmazza. Kimagasló színanyag-tartalma is, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a bodza az egyik legrégibb európai festőnövény is.

A termések enyhe hashajtó és vizelethajtó és izzasztó hatásúak. Vizelethajtó tulajdonsága miatt felhasználható magas vérnyomás, lábduzzanat kezelésénél.

Ajánlható vérszegénységben szenvedőknek, de idős, vagy betegségből lábadozó embereknek is.

Ezen kívül ismert a termés láz- és fájdalomcsillapító hatása is. Kitűnő szer a meghűléses megbetegedéseknél és az influenzánál.

Hatóanyagai elősegítik az emésztést, illetve érerősítő tulajdonsággal is bírnak.

Reumatikus panaszoknál is alkalmazzák.
Kozmetikai használat esetére a legjelentősebb hatóanyagai az AHA savak.

Kékszőlő

A vörösborok jótékony hatása - altató, nyugtató - már évezredek óta ismert. Mára kiderült, hogy a kékszőlő hatóanyagai ezeken a hatásokon kívül jelentős antioxidánsok, tehát az általános stresszel szemben erősítik az ellenálló képességünket.

A kékszőlő tartalmaz jelentős mennyiségben káliumot, szelént, ásványi savakat, emellett jelentős színanyagtartalommal bír. A héjában található antocianin és proantocianin segíti szervezetet, hogy a vitaminokat megfelelően hasznosítsa.

Japán és amerikai kutatók megállapítoták, hogy a kékszőlő tartalmaz egy rezveratrol nevű anyagot, amely a daganatos betegségeket is megfékezheti az emberi szervezetben, tehát nagyon jelentős megelőző lehet.

Jótékonyan hat a szív- és érrendszer működésére. Gyorsítják a vérből a koleszterin kiürülését, valamint stabilizálják az érfalak rugalmasságát biztosító rostokat. Hatékonyan alkalmazható vérnyomásproblémák kezelésekor is.

Ezen kívül javítja az emésztést is.

A cékla

A cékla a legkedveltebb gyógyító a zöldségek között. Gyógyhatása már régóta ismeretes. Húsos gyökerét, levét már az asszírok is fogyasztották, az ókori görögök céklával áldoztak Apollónak, míg a rómaiak ismereteink szerint lázcsillapításra használták. Angliában, már a középkorban roboráló szerként használták. Az indiai orvoslás kiváló vérképző gyógynövényként említi a céklagumót, ezen kívül a májbetegségek, székrekedés és egyes bélbetegségek kezelésére használták, sőt a hagyományos indiai "bőrgyógyászatban" mitesszerek, pattanások és korpásodás ellen is javasolták és javasolják ma is.

A cékla szerteágazó gyógyhatását a benne található számos vitaminnak és ásványi anyagnak, valamint fito-vegyületeknek köszönheti. Tartalmaz A-, B1-, B2-, B6- és C-vitaminokat, béta-karotint, niacint és biotint. Folsavban rendkívül gazdag. Ásványi anyagai a vas, szilícium, réz, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, jód, bór, mangán, kén, kobalt, lítium és stroncium. Fitovegyületei: polifenolok, flavonoidok, antocianidinek, karotinoidok.

A cékla értéke a sötét színű levében van, amely betanint tartalmaz. A betanin jelentős antioxidáns, gátolja a kórokozó baktériumok elszaporodását, valamint immunerősítő, roboráló és élénkítő hatású. 1961-ben hatalmas eredményt jelentett. Ferenczi Sándor felfedezése, aki megfigyelte, hogy a cékla vörös festékanyaga - a betanin - tumorellenes hatású, így hatékonyan lép fel a rosszindulatú daganatokkal szemben; gátolja a ráksejtek szaporodását.

A huszadik századi orvosok babonának tartották a cékla "vérszaporító" hatását, mígnem klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a népi megfigyelés igaz: a céklalé valóban segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában. A vérre gyakorolt pozitív hatásait annak köszönheti, hogy a szervezet a céklából sokkal jobban tudja hasznosítani a benne található nyomelemeket. A cékla az a zöldségféle, amelyből a test a legjobban tudja hasznosítani a vasat. Sok helyen kiegészítő gyógymódként ajánlják vérszegénység, leukémia és malária esetében.

A cékla cholin-tartalmának szintén több kedvedzően hatása is van. Pozitívan hat az emésztésre, a gyomor és a belek egyenletes működésére. Májtisztító hatású, főleg a zsírtalanítást végezi a májban. Tisztítója továbbá a vesének és a húgyhólyagnak, és serkentőleg hat a test nyirokmirigyeinek munkájára.

Magas kálium és magnézium tartalma miatt igen hasznos a magas vérnyomás és más szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és gyógyításában, illetve hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez.

A cink, a mangán és a réz elősegítik a növekedést és fejlődést, szabályozzák az anyagcserét, kedvezően hatnak a nemi mirigyek működésére.

Szilícium tartalma erősíti a kötőszöveteket, a bőrt, a véredények falát és a csontokat. A kéntartalmú aminosavak (metionin) rugalmassá teszik a bőrt, fényt adnak a hajnak és a körömnek. A cékla hatóanyagai révén hozzájárul a sav-bázis egyensúly fenntartásához. Továbbá kiváló influenza és hűlés elleni szer. A túlzott alkoholfogyasztás negatív hatásait is segíthet ellensúlyozni rendszeres fogyasztása.

Homoktövis

A homoktövist több mint ezer évvel ezelőtt a Kínában élő tibeti doktorok sokféle betegség kezelésére használták, így úgy vonult be a köztudatba, mint klasszikus tibeti gyógyszer.

Azóta hatóanyagaival kapcsolatban számos kísérletet végeztek. A kísérletek különböző területeken vizsgálták a homoktövis hatásosságát, a növényi hatóanyagok terápiás értékeinek feltárása érdekében.

A homoktövis gazdag C, B1, B2, E vitaminban, található benne kalcium, magnézium és cink is.
Magas C-vitamin-tartalma miatt ideális "téli gyógyszer", kiválóan alkalmas a meghűléses betegségek megelőzésére.

Tudományos kísérletek támasztják alá, hogy nagymértékben elősegíti a sebek hámosodását és a gyógyulását. Hatékonyan alkalmazható égési és fagyási sebekre, bőrfertőzésekre és fogínygyulladás kezelésében.

Jó fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő. Fokozza a szervezet védekezőképességét.

A homoktövist flavonoid vegyületek szerteágazó spektruma jellemzi, melyek jótékony hatással vannak a szívizomzatra, javítják a szívritmus rendellenességeket, a szívműködést.

Zsíroldó és anyagcsere fokozó hatásának köszönhetően rendszeres használata segít az optimális testsúly megtartásában. Ezen kívül hatékonyan alkalmazható a gyomor- és nyombélfekély kezelése során. Májvédő hatása is ismert.

A homoktövisen végzett kísérletek eredménye azt mutatta, hogy a növény hatóanyagai gátolják bizonyos tumorok növekedését, enyhítik a rákos betegek sugárterápiája által kiváltott sugárkárosodásokat.

Gátolja a kezdődő hajhullást és a korai ráncosodást
Altáji gyógyítóként is alkalmazzák.

Ginseng

A ginsenget a kínaiak már 5000 éve használják. Keleten az "élet gyökerének" nevezik, szinte minden bajra gyógyírt adó csodaszernek tartják.

A ginseng egy adaptogén növény, ami azt jelenti, hogy hatóanyagai éppen ott és éppen annyira fejtik ki hatásukat, ahol és amennyire azt a szervezet igényli. Általában normalizáló funkciója van, az egész szervezetet erősíti tekintet nélkül; ha kell, stimulál, de szükség esetén nyugtat és csillapít. Hatását a sejtek szintjén fejti ki, rendkívül jelentős sejtmegújító, roboráló hatású. Elősegíti, hogy a szervezet megfelelően hasznosítsa a vitaminokat, ásványi anyagokat.

Stimulálja az immunrendszer működését. Olyan speciális immunsejtek termelődését serkenti, amelyek feladata a szervezetbe jutó, ártalmas vírusok és baktériumok elpusztítása.
Segíti a szervezet a külső, károsító anyagokhoz való alkalmazkodását. Jelentősen hozzájárul a káros hatásokkal és a kórokozókkal szembeni védekezőképesség fokozásához. Védelmet nyújt továbbá a mérgezések és ionizáló sugárzások ellen.

A központi idegrendszerre gyakorolt hatás egyértelműen megfigyelhető. Javítja a stressztűrő képességet, fokozza az agy tevékenységét, késlelteti a fáradtság megjelenését. Serkentően hat kimerült szellemi és fizikai állapotban.

A ginseng kitűnően alkalmazható a legyengült vagy lábadozó betegek erejének helyreállítására, szellemi és testi teljesítmények fokozására. Segít az általános gyengeség leküzdésében: pozitívan hat a szellemi és fizikai teljesítőképességre, jelentősen hozzájárul a jó közérzethez.

Egyes belső elválasztású (endokrin) mirigyek működését, ezáltal egyes nemi hormonok termelődését fokozza, ez az oka, hogy a kínai orvoslásban gyakran alkalmazták az impotencia, változó kori panaszok stb. kezelésére. A "boldogsághormon" termelését is fokozza.

Jótékonyan hat az emésztő-rendszerre is. Étvágygerjesztő hatású, segíti az emésztést ill. egyes emésztési zavarok kezelését.

Nagymértékben hozzájárul a megfelelő fizikai erőnléthez. Jól hat az izmok működésére, ill. azok energia felhasználására. Hatékonyan alkalmazzák izületi gyulladások kezelése során.

Pozitív hatást fejt ki a mellékvesére, elősegíti megfelelő működését. A kórosan magas vércukor- és a koleszterinszintet csökkenti. Javítja a tüdő munkáját. A magas és az alacsony vérnyomás ellen is hasznos.

A ginsengből készült kozmetikai termékek megfiatalítják a bőrt, vitalitást, egészséges színt adnak neki, hatásosan kezelik vele a gyulladásokat, egyes krónikus elváltozásokat.

14. (lesi) Lesták Zsuzsa 2005. 08. 16. 16:58:25
trigeminus neuralgia /arcidegzsába? /
Kedves Fórumozó!
A műtéti beavatkozás előtt javaslom a BEMER terápia kipróbálását!Idegzsába kezelésénél már néhány esetben sebészeti beavatkozás nélkül tudtunk pozitív eredményeket elérni.
A műtéti eljárásról a tájékoztatást meghagyom egy orvosnak.
Ha érdekel a terápia, kérlek, keress meg 20/38 35238


15. Nagy Marianna 2005. 06. 27. 20:38:53
Gyógytornászoknak
Tisztelt Kolléga/nő!


2005 szeptember 02-án rendezzük meg következő pontszerző tudományos fórumunkat Cegléden a Művelődési Ház színház termében 9.30.kezdéssel.
Megünnepeljük pest megyei szervezetnél az 54. Fizioterápiás Világnapot.


Mivel ezen alkalomra fogadást szervezünk kérjük jelezzetek vissza 2005 augusztus20-ig a részvételi szándékotokat.


A szervező elérhetősége:

Nagy Marianna /Pest megyei gyógytornász szervezet vezetője/
E-mail: nagy.marianna@invitel.hu
Tel.:20-9885-448, munkahelyi: 28-430-655/225
Fax: 28-416-857

Kistarcsai Korház telefon száma:
28-506-600/195


Határidő: 2004. augusztus 20.

Részvétel a Pest megyét támogató tagoknak ingyenes.


A többi érdeklődőnek a részvételi díj: 2000ft.

A szakmai nap anyagát az ETI-hez beadom pontszerzőnek.

Az orvosok részére is pontszerző továbbképzés.Kistarcsa, 2005. június 02.

Tisztelettel:
Nagy Marianna
MGYT Pest megyei elnök


Program

2005. szeptember, 02-án Cegléden a Művelődési Ház színház termében /Kossuth tér 5/a/ tartandó továbbképzés programja.
Kezdés: 9.30-kor

Dr. Frenyó Sándor – traumatológus főorvos /Bp./ - Országos Baleseti és Sürgésségi Intézet
Könyök – csukló törések, 15-15 perc

Dr. Tihanyi József - /Bp./ - Tesnevelési Egyetem
Könyök – csukló biomechanikája 15-15 perc

Dr. Darabosné Tim Irma /Eügy. Főisk.Bp./ - gyógytornász
Könyök – csukló fizioterápiája 15 perc

Sziliné Hangay Ágnes – Ober Ágnes /Eügy. Főisk.Bp,/ - gyógytornászok
PNF módszer alkalmazása könyök és csukló sérüléseknél, 15 perc

Makovicsné Landor Erika /Eügy. Főisk.Bp./ - gyógytornász
Terrier technika alkalmazása könyök és csukló sérüléseknél, 15 perc

Balogh Sándorné – szakgyógytornász /Sátoraljaújhely/
DSGM módszer alkalmazása könyök és csukló sérüléseknél, 15 perc

Lukácsné Lukács Mara – gyógytornász /Bp./
Manuálterápia alkalmazása könyök és csukló sérüléseknél, 15 perc

Sziráki Edina – gyógytornász /Bp./
Tape technika alkalmazása könyök és csukló sérüléseknél, 15 perc

Dr. Mező Róbert – ortopéd főorvos /Bp./
Felnőttkori csípő betegségek ellátása 30 perc

Dr. Tihanyi József - /Bp./ - Tesnevelési Egyetem
A csípő biomechanikája 30 perc

Ober Ágnes – Sziliné Hangay Ágnes /Eügy. Főisk.Bp./ - gyógytornászok
A csípőizület funkcionális vizsgálata, 15 perc

Sziliné Hangay Ágnes – Ober Ágnes /Eügy. Főisk.Bp./ - gyógytornászok
PNF módszer alkalmazási lehetőségei csípőizületi betegségeknél, 15 perc

Makovicsné Landor Erika /Eügy. Főisk.Bp./ - gyógytornász
Terrier technika alkalmazása csípő kezelésénél, 15 perc

Balogh Sándorné – szakgyógytornász /Sátoraljaújhely/
DSGM módszer alkalmazása csípő kezelésénél, 15 perc


Lukácsné Lukács Mara – gyógytornász /Bp./
Manuálterápia alkalmazása csípő kezelésénél, 15 perc

Sziráki Edina – gyógytornász /Bp./
Egyéb technikák csípő kezelésénél. 15 perc


16. Engel Zoltan 2004. 12. 28. 22:03:48
Rákbetegek fóruma
Tudomásom szerint Magyarországon elöször kerül közrebocsájtásra a következö írás:

Mi is ez az


„Új gyógyászat“?

(Neue Medizin)


azok számára,
akik informálódni szeretnénekDr. med. Ryke Geerd Hamer
rövid ismertetéseA modern gyógyászat célja az emberi test kutatása, hogy az, megbetegedés esetén vélhetően jobban legyen gyógyítható. Ez már elméletileg is – mind azt később bemutatjuk – tökéletlen volt, mert a mechanika és biokémia összefüggésének felfedezése miatti lelkesedés teljesen figyelmen kívül hagyta a lelket és az agyat.
Ehhez hasonló a bolygók korábbi „spirális“ pályáinak a Föld vélt központi helyzete miatti problémája - amikor, a „napközpontúságot“ dogmatikai okok miatt figyelmen kívül hagyták – ami nem, hogy értelmetlen, hanem nagyon nehezen kiszámítható is volt. Amióta azonban Galilei újból felfedezte a napközpontúságot, egyszerűvé vált a bolygók Nap körüli pályájának kiszámítása is.
A korábbi századok vagy évezredek orvosai megfigyeléseik középpontjába általában a lelki összefüggéseket helyezték, úgy diagnosztikai, mint kezelési szempontból is. Természetesen nem tudták ismereteiket az anatómia, fizika és biokémia, vagyis a modern természettudományok alapján alátámasztani, hanem legtöbbször csak lelki-intuitív módon, ami ma még részben jelentéktelen és megvetett. Mindkét megfigyelőrendszer tökéletlen, mindkettő többé-kevésbé figyelmen kívül hagyja az agyat. Összességében azonban a lelki-intuitív megfigyelőrendszer közelebb áll a tényleges valósághoz, hisz láthatjuk, hogy a tiszta organikus irányzatú gyógyászat milyen rettenetes következményekkel jár. Másoldalról természetesen nem juthatunk egy reprodukálható szisztematikus szinopszishoz, ha nem vonjuk be az egész organikus mezőt. Szigorúan véve nem létezik különbség a lélek, agy és szervezet között, mert valójában egy szinkronikusan lezajló Hármasról van szó, nevezetesen:
LÉLEK - AGY - SZERVEZET
A lélek és szervezet minden folyamata az agyon keresztül van összeköttetésbe és ott lesz koordinálva. Szervezetünk nagy computere az agyunk, a programozó a lélek, ugyanakkor a test és a lélek együtt a computer „sikerorgánja“ úgy az optimális, mint a hibás programozás esetén is. Mert nem csak arról van szó, hogy a lélek programozza az agyat és a szervezetet, hanem pl. sérülés, csonttörés stb. esetén képes a szervezet az agy és lélek automatikus programozását indukálni. Ezt a lélek, agy és szervezet közötti állandóan váltakozó játékot - melyben agyunk az együttes szervezetünk évmilliók alatt kifejlődött nagy computere - szem előtt kell, hogy tartsuk, ha az „új gyógyászat“ biológiai törvényszerűségeit meg akarjuk érteni. Az „új gyógyászat” azonban nem csak a lélek, agy és szervezet közötti összefüggésekkel foglalkozik, hanem embryologiai-ontgenetikai (embryologisch-ontogenetischen) magyarázatokat szolgál annak megértéséhez, hogy miért pont ott helyezkednek el az agy területén a kapcsolóközpontok (Relaiszentren), ahol azok megtalálhatók. És megmagyarázza a különböző „csíralevelek” (Keimblätter) közötti összefüggéseket és az ebből fakadó különböző histologiai képződményeket a rákos daganatokon és normális szöveteken egyaránt. Mert a rák minden darabján megtaláljuk annak a histologiai szövetnek a mintáját, amelyikhez tartozik.
Mindezeken kívül foglalkozik még egy további koordinációs körrel, amely a különböző viselkedési- és konfliktusmintákat nagyobb egységekben (család, rokonság, horda, falka, nyáj stb.) látja, és ezt a synopszist az egész kozmoszra kivetítve, az évmilliók alatt kifejlődött egymás közötti együttélést a más fajokkal, fajtákkal és kreatúrákkal, egy kozmikus keretbe foglalja.
Az „új gyógyászat“ egy empirikus tudomány. Alapja öt empirikusan felfedezett biológiai törvényszerűség. Amely szigorúan tudományos értelemben véve az ember és bármely emlősállat minden egyes betegségére alkalmazható.
Gyógyászati-klinikai értelemben, e törvényszerűségek ismeretének hiánya akadályozott meg bennünket abban, hogy az orvostant valaha is igazán rendszerezzük vagy, hogy akár csak egyetlen egy betegséget is helyesen tudjunk megítélni
Nem tudtuk sem a rákot, sem az összefüggéseit megismerni, mert gyógyíthatatlannak tartottuk, és azzal foglalkoztunk, hogy a rákos megbetegedések tüneteit szervi szinten leküzdjük. Arra sem volt lehetőségünk, hogy pl. az úgynevezett fertőzéses megbetegedéseket egyáltalán megértsük, mert nem gyógyulási, hanem agresszív betegségi fázisnak tartottuk, amelyben a mikrobák meg akarnak semmisíteni bennünket. Ugyanígy az összefüggések ismeretének hiánya miatt nem vettük figyelembe a betegségek kétfázisosságát sem. Ugyanez vonatkozik a lelki és a cerebrális szintre is, ahol a bal- és jobbkezesség sincs tekintetbe véve. Az elhalálozások leggyakoribb okozóját: az epileptikus krízist nem is említve.
A megismerés és gyógyítani tudás új lehetősége a rák örök (eiserne) szabályának 1. törvényszerűségéből vezethető le és az úgynevezett DHS = Dirk-Hammer Syndrom1 (Konfliktsokk)-ból, ami időközben az „új gyógyászat“ fix terminusává vált.
A DHS egy nehéz, nagyon-akut-dramatikus, izolált, biológiai konfliktus, mely bennünket teljesen felkészületlenül talál el. Teljesen egy időben, mind a három szinten: a lélekben, az agyban és a szervezetben. A DHS pillanatában gyakorlatilag minden előre beprogramozódik.
A konfliktus tartalmától függően egy bizonyos - már előzetesen determinált - agyterület „átkapcsolásra“ kerül méghozzá úgy, hogy az első másodperctől kezdve a computertomogrammon (CT-n) láthatóvá válik, mint Hameri Góc (Hamerische Herd, HH), továbbiakban HG. Ennek következtében előre megmondható a szerven várható elváltozás, pl. sejtnövekedés vagy sejtcsökkenés, ill. működési zavar az úgynevezett rákszerű megbetegedéseknél. Átkapcsolás annyit jelent, hogy a DHS „csak“ egy külön programra történő átkapcsolási folyamat, hogy a szervezet leküzdhesse a váratlan helyzetet.
Ettől a DHS-től kezdve hidegek a paciens végtagjai, nem tud aludni és enni, lefogy, éjjel és nappal csak a konfliktusával foglalkozik. Ez a fázis a konflikt-aktiv stresszfázis vagy tartós symphatikotóniának is nevezhető.
A konflikt-megoldás (KM) beindulásával újból átkapcsol a szervezet a symphatikotóniából a vagotóniába. Fizikai szinten láthatjuk, hogy a paciens már nem foglalkozik éjjel-nappal a konfliktusával. Hirtelen melegek lesznek a kezei, étvágya megnövekszik, ismét jól alszik, és súlya gyarapodik. De egyben levert és fáradt, néha csak feküdni tud.
Ez azonban semmiképpen nem a vég kezdete, hanem egy nagyon pozitív jel. A gyógyulásnak ez a fázisa a megelőző konfliktus időtartamától függően különböző hosszúságú lehet, nagyjából megegyezik a konfliktus időtartamával.
Párhuzamosan mindehhez a gyógyulási szakaszban az agy szintjén láthatjuk, hogy a HG ödémásodik, vagyis sötétre színeződik és a CT körei elmosódnak és besötétednek, valamint az egész relais (a kapcsolásban részvevő terület, a ford.) az agyban erősen megduzzad.
A gyógyulási folyamat csúcspontján láthatjuk az epileptikus krízist. Az epil. krízis egy folyamat, amit a természet évmilliók óta begyakorolt.
Nevezetesen: a paciens a gyógyulási fázis közepén még egyszer átél egy fiziológiai konfliktrezidivet, vagyis minden paciens röviden még egyszer átéli a konfliktusát, aminek következtében rövid időtartamra a stresszfázisba kerül, hidegek lesznek a kezei, centralizált hideg izzadtsággal és a konfliktaktivitás minden tünetét röviden átéli.
Mindennek értelme és oka az, hogy az agyödém kinyomásra és kiválasztásra kerüljön és, hogy a paciens visszakerüljön a normális állapotba. Az, amit mi normálisan izommerevséggel járó epileptikus rohamnak nevezünk, csak egy speciális formája az epil. krízisnek, nevezetesen egy motorikus probléma megoldása után.
Ez a legveszélyesebb pont közvetlenül a krízis vége előtt van. Itt mutatkozik meg, hogy az epil. krízis elegendő volt-e ahhoz, hogy magához ragadja a kormányt. A legismertebb epileptikus krízis, pl. a szívinfarktus.
A gyógyulási folyamat 2. fázisa alatt ártatlan agykötőszövet, ú.n. glia raktározódik az agyban. Ezt a teljesen ártalmatlan agykötőszövetet, amit a CT-ben jódkontrast anyaggal tehetünk láthatóvá, eddig teljesen tévesen ú.n. agydaganatnak tekintették, és teljesen oktalanul kioperálták. Maguk az agysejtek egyáltalán nem képesek szaporodni, ezért tulajdonképpen igazi agydaganat nem is létezhet.
A szervek szintjén láthatjuk azt, ami eddig a legfontosabb volt, hogy a rák nem növekszik tovább, vagyis a konfliktus megoldásával megáll a rák növekedése is.

Az „új gyógyászat“ 2. Törvényszerűsége: „a konfliktus megoldásakor, minden betegségnél fellépő kétfázisosság” törvénye az eddigi vélt tudásunkat a feje tetejére állítja.
Eddig durván saccolva kb. 1000 „betegséget“ ismertünk, s ha jobban megfigyeljük őket, akkor az állítólagos „betegségek“ kb. felénél a paciensekre a hideg kéz és végtagok a jellemzők, a vélt „betegek“ másik felénél a - meleg vagy forró „betegségeknél“ - a meleg vagy forró kéz a jellegzetes és nagy gyakoriságú a láz is.
Valójában azonban csak 500 „tandem“ létezik: elöl (a DHS után) egy hideg, konflikt-aktív, symphatikotonikus fázis és hátul (a KM után) egy forró, konflikt-megoldású, vagatónikus gyógyfázis.
Egyáltalán minden általunk ismert betegség fakultatív ilyen formában zajlik le, amennyiben eljut a konfliktus megoldásáig. Ha visszapillantunk, akkor az eddigi gyógyászat egyetlen egy betegséget sem ismert fel valójában: az úgynevezett „hideg betegségeknél“ nem ismertük fel az azt követő gyógyfolyamatot, vagy különálló betegségként (pl. influenza) félre értelmeztük.
Az ú.n. „meleg betegségeknél“ - ami állandóan a 2. fázis, nevezetesen a megelőző konflikt-aktív fázisnak a gyógyfolyamata - nem lett figyelembe véve a megelőző hideg fázis vagy különálló betegségként lett félreértelmezve.
Az agyban természetesen mind a két fázisnak egyazon helyen található a HG-ja, azonban állapotuk különböző: a konflikt-aktív fázisban mindig jól láthatóan jelölt körök, ú.n. céltábla-konfigurációként, a konflikt-megoldási fázisban a HG megduzzad, ödémesedik.

Az „új gyógyászat” 3. Törvényszerűsége: „a daganatok és rákekvivalensek ontogenetikus rendszere“, minden ú.n. betegséget a „csíralevél“ (Keimblatt) hovatartozás szerint osztályoz belső, középső és külső (entoderm, mesoderm, ektoderm) csíralevélre, melyek már az embrió fejlődésénél képződnek. A test minden sejtjét ill. minden szervét nem csak egy csíralevélhez lehet rendszerezni, hanem minden egyes csíralevélhez tartoznak, fejlődéstörténeti függőség szerint, az agy bizonyos részei és hisztológiai formációi is.
Mindezen felül a nagyagy és az öregagy által irányított szervek a sejtburjánzás ill. sejtcsökkenés tekintetében, a konflikt-aktív és a konflikt-megoldás fázisában pontosan fordítva, proporcionálisan viszonyulnak egymáshoz. Ez azt jelenti:
azoknak a sejteknek ill. szerveknek, amelyek az entodermából fejlődtek ki, a „kapcsolóik“ a törzsagyban találhatók és rák esetén sejtnövekedéssel adeno-sejtípusú kompakt daganatokat okoznak (pl. májban, tüdőben /kerek gócok/, a bélben).
Azok a sejtek ill. szervek, amelyek az ektodermából fejlődtek, rák esetén sejtcsökkenést idéznek elő fekély, ulcera, vagy szervi szinten működéscsökkenés formájában, pl. diabetes vagy egy bénulás.
A mesodermnál megkülönböztetünk egy öregebb és egy fiatalabb csoportot:
a mesoderm öregebb csoportja sejtjeinek és szerveinek „kapcsolóit” a kisagyban találjuk, vagyis még az öregagyhoz tartoznak és épp ezért, rák esetén szintén kompakt daganatokat okoznak a konfikt-aktív fázisban, méghozzá adenoid sejttípusból (pl. mell, melanom, mesotheliome = pericard, pleura, peritoneum).
A mesoderm fiatalabb csoportja sejtjeinek ill. szerveinek kapcsolói a nagyagy ”velőraktárában” (Marklager) találhatók és rák esetén a konfliktaktív fázisban nekrosent vagy szövetlyukat, pl. sejtbeolvadást (lyukakat a csontba, a lépbe vagy az ovárba) okoznak.
Ebből láthatjuk, hogy a rák nem a véletlenül megvadult sejtek értelmetlen cselekedete, hanem egy nagyon is érthető és előrelátható folyamat, amely magát nagyon precízen az ontogenetikus adottságokhoz tartja.
Az „új gyógyászat” 4. Törvényszerűsége: A mikrobák ontogenetikuságtól függő rendszere. Az öregagy irányította szervek, daganatjaikat speciális mikrobák segítségével bontják újból le, ugyanígy a nagyagy irányította szervek lyukai és ulcerái vírusok és baktériumok segítségével, duzzadás által kerülnek feltöltésre.
A mikrobákat eddig úgy értelmeztük, mint az ú.n. fertőzéses betegségek okozói és ez a nézet helyesnek is tűnt, mivel minden egyes ú.n. fertőzésnél, ugyanazokkal a mikrobákkal találkoztunk. Ez azonban helytelen, mert minden ilyen fertőzésnek vélt betegséget megelőz egy konflikt-aktív fázis. A mikrobák csak a konfliktus megoldásával aktivizálódhatnak, mégpedig agyunk által lesznek aktiválva és irányítva. És ilyen értelemben segítik a feleslegessé vált rák következményeit, tehát a daganatot elhordani, amelyre feladatának elvégzésével nincs tovább szükség, vagy a baktériumok és vírusok segítik újból felépíteni a lyukakat, nekrosékat, a nagyagy csoport szövetpusztulását. Így tehát ezek a vendégmunkások hű segítőink.
Elképzelésünk, hogy az immunrendszerünk, hadseregként harcol a gonosz mikrobák ellen, egyszerűen hamis. Mert a mikrobák nem a betegségek okozói, hanem a gyógyulási fázis optimizálói.

Az 5. Törvényszerűség: „Azon felfogás törvénye, hogy minden ú.n. betegség, a természet egy értelmes biológiai különprogrammja. (ÉBK). Ez a gyógyászat egészét felfordítja. Mert ha nevezetesen az egyes csíralevelek betegségeit külön vizsgáljuk, megállapíthatjuk, hogy nyilvánvalóan található egy biológiai értelemszerűség. Amióta a vélt betegségeket az „új gyógyászatban” nem, mint „gonoszságoknak”, a természet üzemzavarának, vagy Isten büntetésének tekintjük, hanem a természet ÉBK-nak, azóta a minden ÉBK-ban megtalálható biológiai értelemszerűség döntő jelentőségűvé vált. A különprogrammnak van tehát egy biológiai értelme vagy az ÉBK-val valami értelmes ill. értelmes biológiai szükségszerűség elérése a cél. Az anya/gyermek konfliktus biológiai értelme lehet, pl. az, hogy a szervezet további mellmirigy szövetet épít, hogy az éppen balesetet szenvedett gyermeke fejlődési zavarának megéléséhez segítséget adhasson azáltal, hogy több tejhez juttassa.
Az ú.n. civilizált országok asszonyainál ez a folyamat legtöbbször a szoptatási időszak után játszódik le. Ha tehát egy asszony a szoptatási időn kívül átél egy anya/gyemek konfliktust, akkor növekszik egy mellmirigy daganat és imitálja” a több-tejet-adni-akarást a pólyásnak” értelmét, aki azonban már nem pólyás, hanem gyermekké nőtt.
Mindez a mi modern orvosainkat arra késztette, hogy ezt a daganatot valami teljesen értelmetlennek, a természet elfajulásának tekintsék, mivel az eredeti értelem iránti megértésüket elvesztették.
Az „új gyógyászatban” azonban nem lehet munkálkodni a jobb vagy balkezűség megállapítása nélkül. Egy jobbkezes asszonynak a bal melle a felelős a gyermekért, a saját édesanyjáért vagy a családi fészekért a jobb mell pedig a partnerért, akihez, tulajdonképpen a többi ember is tartozik, kivéve a kisgyermekeket, vagy kisgyermekként megélt embereket vagy állatokat. A balkezes asszonyoknál ennek a fordítottja igaz.
Amikor tapsol az ember, mint a színházban, akkor a felül lévő kéz a vezető, vagyis így állapítható meg a jobb vagy balkezesség. Ha a jobb kéz van felül, akkor agyilag jobbkezes, ha a bal, akkor balkezes az illető. Ez a teszt nagyon fontos azért, hogy melyik hemiszférára dolgozik az ember, mert létezik nagyon sok edzetlen balkezes, akik jobbkezeseknek tartják magukat. De ugyanilyen fontos annak a megállapítása, hogy a paciens milyen idős, milyen nemű, kell-e valamilyen hormonális különlegességet figyelembe venni, pl. anti-baby tabletta, a petefészek sugarazása, hormonszedés, klimax stb.
A biológiai konfliktusok csak fejlődéstörténeti szempontból nézve érthetők archaikus konfliktusként, amely embernél, állatnál analógnak tekinthető. Az állatok a legtöbb biológiai konfliktust még reálisan élik meg, mi emberek gyakran transzponálunk. Az állatnál a falat, amit nem tud lenyelni, tényleg egy darab élelem, az embernél lehet egy húszezer forintos papírpénz vagy egy lottónyeremény.
Az operációkat, az „új gyógyászat” alapvetően nem utasítja el. Viszont csak individuálisan és józan emberi értelem szerint szabad őket indiziálni, vagyis ha értelmesnek tűnik, ha a spontán gyógyulás túl sokáig tartana, vagy ha következmény konfliktus valószínűsíthető, pl. a paciens a mellében lévő csomó miatt deformáltnak tartja magát és egy DHS-től függő melanom keletkezett -, jóllehet mindig az „új gyógyászat” kritériumai szerint.
A gyógyszeres kezelés nem csak az általános orvoslás (Schulmedizin) kizárólagos szakterülete. Minden gyógyszer, mely szimptomatikusan jó, a paciens épülésére alkalmazandó, mégpedig a szerint a kritérium szerint, hogy azt az orvos, a saját feleségénél is alkalmazná e.
Az „új gyógyászatban” a gyógyszeres kezelés azonban csak a természetes gyógyfolyamatnál fellépő komplikációk megelőzésére vagy enyhítésére használandó. Nem olyan formában, hogy a rákot kezeljük vele, mint az az ú.n. kemoterápiánál – amit az ördögűzéshez hasonlíthatunk – használatos.
A kemoterápia sejtmérgekkel való kezelést jelent, ami akadályozni van hivatva a sejtek szaporodását. Az öregagy által irányított rákoknál azonban a kemo még serkenti is a rákos növekedést, mert a sejtméreg a sympathikitóniát felerősíti. A nagyagy irányította rákoknál alkalmazása teljesen értelmetlen, mert általa minden gyógyulási folyamat hirtelen leállítódik.
A sugárkezelés az „új gyógyászat” kritériumai szerint teljesen értelmetlen. Mindig abból indulnak ki, hogy a metasztázisok kiterjedésének megakadályozásához a tüneteket kell leküzdeni.
Ugyanis mindaz, amit az orvosok metasztázisnak tartanak, azok újabb rákok, melyet újabb konfliktsokk, vagyis először iatrogén: az orvos által előidézett diagnózis- és prognózissokk okoz. Még soha nem talált rákos sejtet egy kutató sem egy ú.n. rákos beteg artériás vérében, hisz itt kellene azt megtalálni, ha a test periférikus vagy külső területeire lennének szállítva.
És a kemo agyra gyakorolt hatása? Embertelenül buta és általában tragikusan végződő.
A morfium alkalmazása minden paciens részére katasztrofális, mert a morfium kifordítja magából az agyat, és a paciens elveszti összes moralitását, és akarat nélkül hagyja magát elaltatni.
Ezért minden terápiának az kell, hogy legyen a célja, hogy erősítse a paciens megértését betegségének összefüggéseivel kapcsolatban. Ez azonban egy olyan paciens számára, akit magára hagytak, és állandóan ki van téve annak, hogy környezete részéről pánikba sodródjon, nagyon nehéz, hogy az „új gyógyászat” megértésével védje magát mindaddig, amíg az „új gyógyászat” csak egy autszájder gyógyászat marad. Ha létezne egy jó szanatórium, ahol minden munkatárs és paciens értője lenne az „új gyógyászatnak”, akkor nem kerülne sor ilyen pánikteremtésre, és a paciensek meggyógyulhatnának.
Azonban az „új gyógyászatnál” is lehetséges, hogy a paciens belehal a betegségébe.
Ez azonban nem attól függ, hogy a különprogramm nem lenne alkalmas, hanem attól, hogy a paciens túl sokáig és mindig újból konliktusban volt, tehát magát a problémát, ami a „rossz lábán” kapta el, nem tudta kezelni.
Az immáron 1981 óta tartó habilitációs eljárásban arról van szó, hogy az „új gyógyászat” felismeréseit a természettudományos értelemben vett reprodukálhatóság által verifiziálják ill. ne verifiziálják (falsifizieren).
Sajnos egy ilyen felülvizsgálatra mind a mai napig nem került sor, s amelyre ha 1981-ben sor került volna, akkor nem csak e természeti törvények a gyógyászatban való létezését bizonyította volna, hanem következményei lettek volna számtalan paciens diagnosztikájánál és terápikus kezelésénél, akiket csupán az ignorancia miatt áldoztak fel az általános gyógyászat oltárán.
Az „új gyógyászat” ismereteinél nem egy társadalmi értelemben vett intoleráns és magát abszolútnak tartó véleményről van szó, hanem a Dr. med. Ryke Geerd Hamer által felfedezett és felismert természeti törvényekről, amelyek nélküle is léteznek és naponta működnek.

Dr. med. Mag. Theol. Ryke Geerd Hamer 1935. május 17-én született Frieslandban. 24 évesen doktori államvizsgát tett Marburgban, majd két évvel később megszerezte a doktori címet.
1972-ben belgyógyász szakorvos lett. Számos találmány fűződik nevéhez:
Pl. a Hamer-skalpell, amely 20-szoros borotvapenge élességgel vág, vagy egy speciális csontfűrész.
1978. augusztus 18-án valami rettenetes történt: egy megvadult olasz herceg V.E. v. Savoyen, Cavallo szigete előtt lelőtte a hajóján békésen alvó Dirket, Dr. Hamer fiát. Majd négy hónapig tartott Dirk küzdelme a halállal, apja ágyát éjjel-nappal őrizte. December 7-én Dr. Hamer karjai között halt meg Dirk. Ezáltal – mint ahogy azt három évvel később megtudta – egy elvesztési konfliktus következtében hólyagrákot kapott.
Ez különösebben nem nyugtalanította, azonban a kutató felébredt benne, a következő kérdéssel: lehetséges-e, hogy a rákos megbetegedés összefügg egy sokkélménnyel? Dr. Hamer felismerte ebben az ő elhivatottságát és emellett még a fia iránt érzett gyásza is elhomályosult.
1981-ben jutott el Dr. Hamer odáig, hogy úgy vélte: megtalált egy rendszert a rák keletkezéséhez (Genese) a Dirk-Hamer-Syndromát. Ekkor történt, hogy egy éjszaka újból a fiával álmodott - akivel már korábban is gyakran álmodott és tanácskozott – és aki nevetve a következőket mondta: „Geerd, az, amit találtál, az tökéletesen helyes, ezt mondhatom Neked, mert most már többet tudok, mint Te… Ez a gyógyászatban egy forradalmat fog előidézni. Az én felelőségemre nyugodtan megjelenítheted. Azonban tovább kell kutatnod, mert még nem találtál meg mindent. Két fontos dolog hiányzik még.”

Ajánlott irodalom:

- Dr. med. Mag. Theol. Ryke Geerd Hamer:

- Krebs und alle sog. Krankheiten
- Vermächtnis einer NEUEN MEDIZIN

- Therese von Schwarzenberg:

- KREBS heilende Krankeit?

- Ing. Helmut Pilhar:
- OLIVIA Tagebuch eines Schicksals


17. MGYT Pest megyei Szervezete 2004. 06. 29. 10:04:41
Gyógytornászoknak
Tisztelt Kolleganők! 2004. szeptember 10.-én rendezzük meg következő pontszerző tudományos fórumunkat Gödöllőn a Művelődési Házban 9.30 kezdéssel. Megünnepeljük a Pest megyei Szervezet 10 éves megalakulását és az 53. Fizioterápiás Világnapot.

Mivel ezen alkalmakra fogadást szervezünk és a program után a gödöllői kastély meglátogatására lehetőség lenne, kérjük, jelezzétek vissza 2004. augusztus 20.-ig a részvételi szándékotokat. A részvétel a Pest megyét támogató tagoknak ingyenes, a többi érdeklődőnek: 2000 Ft, plusz a kedvezményes kastély belépő, amit a helyszínen kell fizetni. A szakmai nap pontszerző.

Program:

Dr. Bálványossy Péter -Merényi Gusztáv Kórház (Bp)
A vállizület sebészete


Darabosné Tim Irma - Sz.Egyetem EÜ Főiskola (Bp.)
A vállsérülések fizioterápiája

Hangai Ágnes - Sz.Egyetem EÜ Főiskola (Bp.)
PNF technika alkalmazása a vállsérülések kezelésénél

Makovicsné Landor Erika - Sz.Egy. EÜ Főiskola(Bp)
Terrie módszer használata a vállsérüléseknél

Koltai Éva - Sz.Egyetem EÜ Főiskola (Bp)
Lágyrész mobilizáció a vállsérüléseknél

Bernáth Zoltánné - Országos Traumat. Int. (Bp)
A váll kezelése DSGM módszerrel

Virág Anikó - Bp.
A váll manuálterápiás kezelése a Therapy-Master alakalmazásával

Sziráki Edina-Irgalamsrendi Kórház (Bp)
Tape technika a váll kezelésénél

Dr. Halasi Tamás (Bp)
A térd szalag sérülései

Dr. Mező Róbert - OORI Ortopédia (Bp)
A térdartrosis műtéti megoldásai

Darabosné Tim Irma - Sz.Egyetem EÜ Főiskola (Bp)
A térd fizioterápiája

Hangai Ágnes - Sz.Egyetem EÜ Főiskola (Bp)
PNF technika alakalmazása a térdsérülések kezelésénél

Makovocsné Landor Erika - Sz.Egyetem EÜ Főiskola
Terrie módszer használata a térdsérüléseknél

Koltai Éva - Sz.Egyetem EÜ Főiskola (Bp)
Lágyrész mobilizáció a térdsérüléseknél

Bernáth Zoltánné- Országos Traumat. Int. (Bp)
A térd kezelése DSGM módszerrel

Virág Anikó - (Bp)
Terápiás tréning a Therapi-Masteren

Sziráki Edina -Irgalmasrendsi Kórház (Bp)
Tape technika a térd kezelésénél.

Mindenkit szeretettel Várunk!
Nagy Marianna -elnök
(28/430-655/225; Kistarcsa gyógytornája: 28/506-680/195)


18. Pandapam 2004. 04. 02. 14:48:11
Harmónia-Antidepresszáns Klub
Sziasztok!
Rég írtam,de gyakran rátok kattintok.Örülök,hogy így belendültetek. Kisbuci jöttél-mentél? Hol vagy?Miért nem vagy itt????Írj már!!!

Az a véleményem a lelki problémák kezelésénél, hogy mindenki saját maga fogja megtapasztalni, hogy nála mi fog beválni.Kinek ez, kinek az. Osztozok a véleményetekben:igazi tanácsot az tud adni,aki a szorongásokkal együtt élt és így tudta legyőzni azokat. Aki soha sem élte át azokat,nem biztos, hogy gyakorlatias, hiteles tanácsokat tud adni.A valódi megtapasztalás fontos.
Hagy mondjam el, mire mentem az eddigi tanácsaim által :
Tudjátok-a gondolatok által való teremtésről írtam, meg Osho dolgairól:
A gondolat által való teremtéskora következőt tapasztaltam: a reménységre ráhangolódott az agyam bizonyos dolgokkal kapcsolatban és így megláttam, hogy mit is kell csinálnom,hogy megteremtsek magamnak dolgokat .....Ezek anyagi dolgok voltak. Amíg kétségbe voltam esve, egyszerűen nem láttam az orromon tovább....Amúgy hiszek abban is, hogy az életünkbe be tudjuk vonzani az áldást.........
A gondolat ereje magában nem elég sokszor:áldom a tápanyag kiegészítőket és az egyéb külső bevitelű, a szervezetnek kémiai anyagokat-nélkülük körmöm soha sem nőtt volna meg pl.És gondolom, hogy bizonyos betegségek kezeléséhez elengedhetetlen a gyógyszer is!!!
A szorongások kezelése sokszor úgy megy,hogy egyszerűen kiszállok bizonyos szitukból. Nem vagyok hajlandó tovább ott maradni ahol ordítoznak, nem vállalok fel annyi plusz munkát.
A többi szorongással kapcsolatban még én is várom a megoldást.........tőletek is!!!...........
Evila!Örülök, hogy látod megvalósulni az álmaidat...azaz: potyognak a kilók. Jó. Biztos,hogy a szorongásod új is utakat találhat, ha nádszál kisasszony leszel, de igenis kell az az érzés,hogy sikerült!!!Szurkolok!
Hab!Kicsi Hab!Nagyon érdelkel engem is, hogy mégis hogy alakult ki nálad ez a pánik betegség....KÉrlek, írd le, ha tudod!
Csípem a vagányságodat!
Noex!Isteni pasi lehetsz!Örülök, hogy itt vagy!!! Végre egy nyílt férfi, aki ír a problémáiról és mellette normális is!!
Kiskacsa! Tetszenek , amiket írsz!Jó,hogy jöttél!
Nagyon sokat jelentetek nekem, akkor is, ha csak ritkán írok!!!
Törpilla!Remélem,sikerül jó sokat pihenned!
Andrea!Jó munkát és kösz a tanácsokat, amivel próbálsz segíteni!
Mindenki másnak is baráti üdv!!!!


(1. lap)

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
-->