Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Fórum
Keresés:

1. Maka 2013. 03. 12. 8:21:14
Rákbetegek fóruma
Szia Hedi,

A Quercetin nem gyogyszer. Ez egy hasznos szer, ami segit sok mindenben. Olvasd el. Bioboltokban megtalalod, vagy megrendelheted naluk. Sok helyen a polcokon van. ma szionte mindent ajanlanak a rakos betegeknek. Össze kell szedned elöször is az informaciokat, hogy mik vannak es utana dönteni mi az amit jonak latsz. Ez a szölömag örlemeny hasznos, de nem ved meg teljes mertekben a raktol. Ilyen szinte nincs is. Sok mindent hasznalunk. Kinek mi tetszik es valt be. Megsem lehet azt mondani, hogy ez,vagy az a tuti rakra. Mi az, hogy rakgyogyszer ??? En ilyet nem is ismerek. Sok mindent hasznalnak azok akik ebbe a betegsegbe vannak, voltak valamint tartanak attol, hogy visszajön. Ezert megelözes keppen pld-ul en is veszem a vörösszölö magot por alakban (Quercetin-t). De hasznaltam CoD teat is, meg Mariatövist ma is, csipkehus kivonatot es Gojit a magas C° vitamin tartalma vegett. Nem tablettas C vitamint !!!! Egyel sok spenotot nyersen ( bèbi spenotot ), mert sok benne a vas es szamos mas fontos asvanyi anyag. Szoval össe kell szedni ami hasznos.

Quercetin a vörös szölö magjaban van. Olvad el a leirast.

""A bor története az emberiség története” tartja a mondás, s valóban, a “palackba zárt napfény”-t költők százai dicsőítették évszázadokon át, a magyar ember számára pedig különösen fontos szerepe volt.

A magyar hagyomány számos példával szolgál arra vonatkozólag, hogy elődeink tisztában voltak a szőlő- és a borfogyasztás gyógyhatásaival, valamint használták is azt. Károly Róbert felesége, Erzsébet királyné például gyógyszer-kölnit készíttetett, melyet a magyar királyné életvizének neveztek el. A csodaszer, melyet Európa és Amerika szerte ismertek bor lepárlásával készítettek és fűszerezték. Mátyás király budai palotája is a különleges gyógyborokról volt híres a kedves vendégszeretete mellett. Érdemes megemlíteni, hogy Meliusz Juhász Péter Herbárium c. könyve, mely az első magyar füvészeti szakkönyv, szintén részletes leírást ad a szőlőnövény valamennyi kedvező tulajdonságáról.

A szőlő (Vitis) a szőlőfélék (Vitaceae) családjának egyik sok fajt és azon belül sok alfajt magába foglaló nemzetsége. Minden ide tartozó növény közös jellemzője, hogy fás szárúak, terméseik fürtökben helyezkednek el, és levelük általában tenyeresen összetett. Hazánk területén több, mint ezer éve termesztenek szőlőt. Honfoglaló őseink az akkori Dunántúlon már virágzó szőlőművelést találtak. A szőlő haznánkban jóformán mindenütt megterem.

A szőlő táplálkozástani szempontból az egyik legértékesebb gyümölcsünk.

Létfontosságú vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, melyek hozzájárulnak napi optimális tápanyagszükségletünk fedezéséhez. A gyümölcsben található élelmi rost jó hatással van a bélműködésünkre, magas víztartalma pedig segíti a folyadékpótlást.

„Egészségvédő gyógynövény”, már a Biblia is az egészség egyik hiteles forrásaként említi a szőlőt, gyümölcs, édes must és bor formájában is. Tartalmaz egy különleges polifenolt a resveratrolt, amely szívizom-védő hatásáról közismert.

Szőlőt már 6000 évvel ezelőtt fogyasztottak az egyiptomiak. A szőlő gyógyhatásairól az ókori görögök is megemlékeztek, a középkorban szem- és bőrbetegségeket gyógyítottak szőlőlével. Eltérően alkalmazták az éretlen és az érett szőlőt, valamint a mazsolát is. Bár manapság divatba jött a mag nélküli szőlő, a kényes fogyasztók igényeinek kielégítésére, de, mint arra fény derült, a szőlő legtöbb gyógyhatását éppenséggel a szőlőmagnak köszönheti. A szőlőmag fogyasztók vérében kimutatták az antioxidánsok koncentrációjának növekedését. Ezek a vegyületek lekötik a szervezetben található káros hatású szabad gyököket, amelyek koncentrációja káros környezeti hatásra nő.

A gyümölcsben többfajta polifenol tálható, melyek gyulladásgátló hatásúak és fokozzák a szervezet ellenálló erejét, emellett antioxidáns aktivitással is rendelkezik, így kedvez a rák megelőzésének.

A polifenolok segítenek még a vérnyomás és vércukorszint szabályzásában, valamint rugalmasan tartják a véredényeket. A szőlő jó káliumforrás, és sokféle ásványi anyagot (vas, magnézium, réz, cink, szelén) és vitamint (az összes B-vitamint, valamint C-vitamint) is tartalmaz.

Élelmi rosttartalma elsősorban cellulóz és pektin, amely kedvezően hat a tápcsatorna működésére. A vitaminok közül a B1- és a B2-vitamin fordul elő nagyobb mennyiségben, de jó C-vitamin, folsav és biotinforrás is.

Az ásványi anyagok közül a szőlő gazdag foszforban és káliumban, valamint jelentős mennyiségben van jelen kálcium, nátrium, magnézium, kevés növényi vas és cink. A szerves savak közül a borkősav, az almasav, a citromsav és a borostyánkősav, a flavonoidok közül pedig a quercetin található meg benne, természetes növényi anyaga a resveratrol nevű vegyület. A szőlőmag bélrésze megközelítőleg 50%-ban olajat tartalmaz, mely jellemzően többszörösen telítetlen zsírsavakból áll.

Gyógyhatása: széleskörű használata a rákelleni küzdelemben van. A szőlő tartalmaz boront, P vitamint, bioflavonodokat stb. Gyorsítja a vérből a koleszterin távozását. Emeli a HDL szintet, ami jó hatással van a szív működésére és az érrendszeri betegségekre. Vértisztító és az idegerősítő hatása is kiemelkedően jó. Remek izomregeneráló táplálék. A szőlő ajánlható vérszegénységre, székrekedésre.

A gyümölcs természetes szőlő- és gyümölcscukortartalma gyorsan felszívódó egyszerű cukor, mely fáradtság esetén és a koncentrálóképesség csökkenésekor gyorsan biztosítja az energiát szervezetünknek. Ásványi anyagai jó hatással vannak idegrendszerünk működésére, erősítik fogainkat és csontrendszerünket. A szőlő és frissen préselt leve átmossa bélrendszerünket, fogyasztásával megelőzhető a székrekedés és a bélben kialakuló divertikulózis, vagyis a vastagbél nyálkahártyájának zsákszerű kiöblösödése.

A szőlő fogyasztása segíti emésztésünket és anyagcserénk bomlástermékeinek kiürülését a vizelettel. Tisztítja vizeletkiválasztó szerveinket, a veséket, húgyhólyagot. Csökkenti a vizelet savas kémhatását, ezzel megelőzhetjük, illetve késleltethetjük a vesekövek közül például a cisztin- és a húgysavkő kialakulását. Reumás eredetű gyulladásos betegségekben csökkenti a gyulladást, enyhíti fájdalmunkat. A csemegeszőlő szerves sav alkotói javítják az étvágyat, ezért különösen ajánlható lázas, leromlott betegeknek.

A szőlő egyik alkotóeleme a quercetin nevű flavonoid, amely antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatásáról ismert. A quercetin szerepet játszik a rosszindulatú daganatok kialakulásának megelőzésében, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást. Védi érrendszerünket a káros lerakódásoktól és ennek következményétől, vagyis az erek beszűkülésétől, az infarktustól és az agyvérzéstől. A vegyület a legnagyobb mennyiségben a vörös szőlő levében és magjában található meg.

A különböző szőlőfajták, szőlőkészítmények és a vörösbor resveratrolt is tartalmaz, ami egy természetes növényi immunanyag (a szőlő gyümölcsében a gombás fertőzések elleni védelmet szolgálja). A quercetinhez hasonlóan antioxidáns hatású, óvja a sejteket a szabadgyökök károsító hatásától és csökkenti a rákos sejtek kialakulásának esélyét, valamint a vérnyomást.


--------------------------------------------------------------------------------
Rólam Sárkány Péter vagyok. Okleveles kertészmérnök, borász (oenologue), élelmiszerminősítő szakmérnök, nemzetközi okleveles borbíráló, tanácsadó. A MÉTE Borászati Szakosztály elnöke, szakértője, valamint miniszteri delegált a Nemzetközi Szőlészeti Borászati Szervezet (O.I.V.) Bor és Egészség Munkabizottságába. Az EU civil fogyasztóvédelmi szervezet (BEUC) borászati szakértője vagyok. Több mint 10 éve kutatom a szőlőmag rendkívűl hasznos élettani hatását, melyet szeretnék minél szélesebb körben megismertetni mindenkivel.


2. habveros 2013. 03. 11. 22:58:30
Rákbetegek fóruma
Kedves Sun, és hédi!

Fekete András: "Rák elleni táplálékok,és gyógyírek"
c. könyve okán elmondanám, hogy a cím ugyan bikflangosan hangzatos, de valóságtartalma csekélyke.

A szerzőnek több ilyen oldala, és "ígérő"könyve van, mind Q-a hosszan ecseteli, az épp célbavettet, és igencsak él a reklám létező összes, csúsztatás-torzítás-kiragadás, stb eszközével.

Szóval, a WHO szerint (2002) Európában vegyszermentes élelmiszer nem termelhető./"tud előállítódni"= angol/

Maradjunk abban, hogy biztos vannak hasznos tanácsok a könyvsorozatban, de az előbbit nem kéne szem elől téveszteni.Meg az "ELLENI", na az mai divat szerint: igencsak AGGÁLYOS.

Hédi kedves!

http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=5457

Bízz a testépítőkben, ők nem engedhetnek meg maguknak se gagyi anyagot, se bizonytalan összetételűt. Ott Q-a kihegyezett folyamatok, és nem túlzás, egészség vesztés lehet a tét, az pedig nagy pénzekbe kerülhet valakinek!

Egyébként NEM gyógyszer, csak:

"A quercetin egy növény pigment flavonoid. Sokféle flavonoid létezik, melyek a quercetinhez hasonlóan különféle termésekben, virágokban és zöldségekben találhatók meg. A flavonoidok nagymértékben felelősek e növények színeiért.

(tenném hozzá, meg a szervezetbeni viselkedésért)

Több éve már, hogy a quercetint megtalálták az almában, a teában, a vörösborban, és még több olyan ételben, melyeket potenciális egészségjavító hatásaik megismerése érdekében vizsgáltak.

(mert ugye a népi tapasztalat kikényszerítette! savnya is vót a szőlő!!)

A quercetin többféle módon is felhasználható. Antioxidánsként is funkcionál, kisöpörve szervezetünkből a káros szabadgyököket.

EBBŐL KÖVETKEZIK, HOGY PL A VÖRÖSZŐLŐK, és MAGJAIK MÁR KORÁBBAN ISMERTEK VALÁNAK, TEHÁT KONCENTRÁTUM.

Ez nagyjából a határeset,lévén mennél magasabb egy anyag "FELDOLGOZOTTSÁGA", annál inkább veszit a hatékonyságábol.

Ez okból kell az ilyesmit (meg a mesterségeseket pláne) TÚLADAGOLNI!

Sziasztok, Bandi


3. Maka 2013. 02. 11. 16:04:51
Rákbetegek fóruma
Kedves Forumozok,

Probaljatok inni a csalan teat. Nalam jol bevalt. Mar szedem es iszom evek ota. Ma talaltam ezt a jo irast rola, megosztom veletek.

Csalán, a csípős csodanövény
Készítsünk fasírtot, turmixot belőle
megosztásFacebooke-mailiwiwtwitterMegjelent: 2013.02.11.

Címkék: gyógynövények, csalántea, csalán
Kora tavasszal a legelső vadon termő, zsenge zöldek/gyógynövények egyike a nagy csalán, melyet boltban nem kapni ugyan, ám tavaszköszöntő túránk során érdemes gyűjteni belőle: teát, turmixot, vagy akár feltétet is készíthetünk belőle.

A csalánról köztudott, hogy csíp, ezért érdemes gumikesztyűben szedni, hogy elkerüljük az egyébként reuma-ellenes, jótékony csípéseket. Bátrabbak megpróbálhatják kesztyű nélkül is. Ilyenkor nyúljunk óvatosan a csalán töve felé, és ujjainkat a száron felfelé csúsztatva fejtsük ki a szakítóerőt. Ebben az esetben a csalánszőrök nem tudnak megcsípni. A leveleket ugyanezzel a módszerrel távolíthatjuk el a szárról, vagy egy olló segítségével.


Élettani hatásai
A csalán rendkívül gazdag jótékony hatóanyagokban, így megtalálható benne A-, B-, C-, K-, U-, P- vitaminok, vas, szelén, kalcium, klorofill, a csípősséget okozó hangyasav, továbbá különböző flavonoidok és egyéb fitokemikáliák, melyek az alábbi szervrendszerekre vannak jótékony hatással:

szív és keringési rendszer: vértisztító hatású; oldja az érfalakra rakódott zsírréteget, így a krónikus magas vérnyomást is csökkenti. Gátolja az erekben a vérrögök képződését, tisztítja a szív koszorúereit, és a hajszálereket, erősíti az érfalak izomzatát. Elősegíti a vérképződést, vastartalma miatt vérszegénység esetén is hatásos. Fájó, vénás végtagok esetén a csalánteával történő borogatás enyhülést eredményez.
kiválasztó rendszer: átmossa az egész húgyúti rendszert, távozásra készteti a vese- és hólyaghomokot, a kisebb köveket. A csalán a köszvény egyik legbiztosabb ellenszere, mind belsőleg, mind külsőleg egyszerre alkalmazva.
emésztőrendszer: elősegíti a máj természetes méregtelenítő funkcióit, hatására a májba friss vér áramlik. A növény képes a májban és a lépben felhalmozódott toxikus anyagokat kioldani és eltávolítani. Teája gyomor- és bélhurut ellen is hatásos. Gyulladáscsökkentő hatása miatt segítséget nyújthat a vastagbél gyulladásos betegségeinél, illetve székrekedés esetén.
női- és férfi ivarszervek: nőknél javítja a kismedence vérellátását, a méh izomzatának anyagcseréjét, vérkeringését, sőt, kisebb ciszták feloldását is elvégzi. Férfiak esetében javítja a barlangos test vérellátását, ezáltal emeli a libidót és a merevedési képességet. Mindkét nem esetében a csalán emeli az ivarsejtek termékenyítő képességét, és nem utolsósorban növeli a nemi vágyat.Ellenjavallat: akut magas vérnyomás és várandósság esetén.


Receptek csalánból
Csalántea (levélből)

Maréknyi zsenge vagy két evőkanál szárított csalánlevelet leforrázunk (nem főzzük), lefedjük, 2 percig állni hagyjuk, leszűrjük és elkortyolgatjuk. 2-3 csészével fogyaszthatunk belőle naponta, de kúraszerűen akár 1-1, 5 liter tea fogyasztása javallott, több részletben fogyasztva. A teát nem csak belsőleg, hanem külsőleg is használhatjuk: borogatásra, ülőfürdőhöz.


Csalános zöld turmix
Hozzávalók:
1 maréknyi zsenge csalánlevél
1 evőkanál citromlé
4 db édes, sárga alma (pl. golden)

Az almát felkockázzuk vagy lereszeljük, turmixgépbe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy simára turmixolhassuk. Ezután dobjuk utána a csalánt, mellyel ismét simává turmixoljuk. Kevés citromlevet ízlés szerint tehetünk hozzá. A többi zöld turmixszal ellentétben kissé szürkés színe lesz, de nagyon ízletes és vitamindús kora tavaszi frissítő.


Csalánfasírt
Hozzávalók:
20 dkg zsenge csalánlevél
10 dkg vöröshagyma, apróra vágva
pár gerezd zúzott fokhagyma
fűszerek: pirospaprika, őrölt köménymag, majoránna és szegfűbors
só ízlés szerint
2 evőkanál olaj
20 dkg finom (apró szemű) zabpehely
1 evőkanál őrölt lenmag

A csalánt nagyon apróra vágjuk, vagy présgépen/húsdarálón ledaráljuk. A hagymákat kevés vízen megpároljuk. A fűszereket az olajban feloldjuk, és hozzáadjuk a hagymás alaphoz. A zabpelyhet, a darált csalánt és a lenmagot is hozzáadjuk a keverékhez, és alaposan összedolgozzuk. Ha túl morzsalékos lenne, kevés vizet adhatunk még hozzá. Vizes kézzel kerek kis pogácsákat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezve, 160°C-os sütőben fél óra alatt megsütjük. Az első húsz perc után fordítsuk meg a fasírtokat, hogy mindkét oldala megpiruljon.


4. Maka  2012. 11. 30. 17:53:04
Rákbetegek fóruma
A Hazi Patika rovatban olvastam, jonak tartom ezeket az informaciokat, talan masnak is tetszeni fog ez az összefoglalo.

A legfontosabb tápanyagok immunrendszerünkért
A spenót, a brokkoli és a fokhagyma kiváló forrásaik
Az immunrendszer hatékonysága sok sejt összehangolt működésének eredménye. Ennek köszönhető, hogy nem kapunk el különböző fertőzéses betegségeket, nem fejlődnek ki szervezetünkben különböző daganatok, nem leszünk allergiások.

Még egy olyan rémisztő vírusfertőzés átvitelében is - mint amilyen például az AIDS - döntő szerepe van az immunrendszer állapotának.

Az immunvédekezésben olykor adódhatnak zavarok, ez jellemző például az allergiás betegségekben. Ilyenkor az immunrendszer alapvetően ártalmatlan anyagra fokozott reakciót mutat. Az allergiás reakciók kialakulása az IgG-nek nevezett ellenanyaghoz köthető, melynek hatására olyan anyagok szabadulnak fel, amelyek helyi gyulladásos, sőt súlyos általános reakciót váltanak ki. Olyan eset is előfordul, amikor a szervezet a "saját" anyagai ellen kezd ellenanyagot termelni, ami az autoimmun betegségek kialakulásának alapja. Ilyen eredetű például az 1-es típusú cukorbetegség, vagy a reumás jellegű ízületi gyulladás (rheumatoid arthritis).

Egészségünk fenntartásában az immunrendszer hatékony működése alapvető, nézzük meg, mit tehetünk azért, hogy sokáig és jól dolgozzon értünk.


Makro- és mikrotápanyagok az immunerősítésben
Nem egészen igaz az a régi mondás, hogy "az vagy, amit megeszel", hiszen a táplálékokban jelen lévő tápanyagok az anyagcsere-folyamatok során többé-kevésbé módosulva építik fel testünk molekuláit, sejtjeit. Azonban a helyes táplálkozás szervezetünk megfelelő működéséhez elengedhetetlen. Vizsgáljuk meg közelebbről azokat a legfontosabb makro- és mikrotápanyagokat, melyekkel serkenthetjük immunrendszerünk működését.


Makrotápanyagok
A makrotápanyagok - vagyis a fehérjék, szénhidrátok és zsírok - közül elsőként a fehérjéket érdemes megemlíteni, pontosabban az azokat felépítő aminosavakat.

A glutamin a nyiroksejtek és a makrofágok működéséhez szükséges és tápanyagul szolgál az enterocitáknak, vagyis a bélsejteknek is. A glutamin építőköve a glutation tripeptidnek, amelynek antioxidánsként van fontos szerepe. Glutaminból sokat tartalmaz a búzafehérje, a kukorica és szójafehérje.

Az arginin elősegíti a sebek gyógyulását, a nyiroksejtek szaporodását, fokozza a makrofágok és a természetes ölősejtek működését.

A szénhidrátok közül az élelmi rostok élettani hatása figyelemre méltó. Növelik a széklet tömegét, segítik a rendszeres székletürítést, így rövidebb idő marad a toxikus anyagok székletből való visszaszívódására. Ezáltal csökken egyes daganatok kialakulásának esélye. A vastagbélbe jutó rostok egy része az ott élő baktériumoknak szolgál táplálékul, elősegíti ezek szaporodását és ezzel együtt ezek védelmi funkcióját. Sőt, eközben olyan vegyületek szabadulnak fel, amelyek gátolják a rosszindulatú béldaganatok kialakulását.

A zsírok közül a halolajban található omega-3 zsírsavaknak tulajdonítanak gyulladáscsökkentő hatást.


Mikrotápanyagok
A mikrotápanyagok - vitaminok és ásványi anyagok - megfelelő arányú bevitelével is sokat tehetünk immunrendszerünkért és egészségünkért.A C-vitamin nagyobb mennyiségű fogyasztása inkább jellemző a nyári időszakban a bőségesebb friss zöldség- és gyümölcsfogyasztás miatt. Télen még nagyobb szükség lenne rá, ilyenkor kerülhet sor a C-vitamin-tabletták rendszeres szedésére. Az immunerősítő C-vitamin javasolt napi bevitele 80 mg, azonban dohányosoknál ez az érték közel a duplájára is emelkedhet. A C-vitamin fő forrásai a citrusfélék, bogyós gyümölcsök, jelentős mennyiség - 400 mg - van a csipkebogyóban is. Minél sötétebb a gyümölcs, annál nagyobb a C-vitamintartalma. Télen kiváló C-vitaminforrás például a savanyú káposzta.

Ügyelni kell arra is hogy ez a vitamin hő-, és fényérzékeny, a szakszerűtlen tárolás és helytelen konyhatechnológiai műveletek hatására nagy része elvész. Ezért a friss gyümölcsöket tegyük minél hűvösebb helyre, ahol a hőmérséklet a 10-12°C-t lehetőleg nem haladja meg. Ne tároljuk a zöldségeket és gyümölcsöket fémedényben, és részesítsük előnyben az olyan konyhatechnológiai eljárásokat, mint például a párolás, gőzben főzés, cserépedényben való sütés, főzés. A gyümölcsök fogyaszthatók étkezések között, vagy desszertként is.

A káposztafélék fogyasztása nem csak nagy C-vitamintartalmuk miatt javasolt, hanem mustárolaj tartalmuk miatt is, ami szintén jó a fertőzések elleni harcban. Ez a hatóanyag a mustárban és a tormában is fellelhető. A fejes káposztában lévő glükózinolát elsősorban húgyúti fertőzések ellen nyújt védelmet.

A nyomelemek közül a szelén, a cink antioxidáns hatásuk révén segítik az immunrendszer működését. Jó cinkforrások a marha-, sertés- és szárnyasok húsa, a tejtermékek. A szelénnek szintén jó forrásai az állati eredetű termékek, de a lencsében, spárgában is jelentősebb mennyiségben található, az adott terület geológiai adottságától függően.


Immunerősítő táplálékok
A spenót, mint zöldleveles növény, nagyobb mennyiségben tartalmaz folátot, ami a sejtosztódáshoz, valamint új sejtek képződéséhez fontos vitamin. A bélnyálkahártya épségéért is felelős. A spenótból készíthető főzelék, melynek egyik ízesítője lehet a fokhagyma.

A fokhagymát a népi gyógyászatban is használják betegségek megelőzésére. A benne található kéntartalmú vegyület - az allicin - rendelkezik baktériumölő hatással. A fokhagymához hasonló hatással a vöröshagyma, póréhagyma, metélőhagyma is rendelkezik.

Baktériumok okozta megbetegedésekben gyakran írnak fel antibiotikumokat, azonban a vírusok ellen ezek hatástalanok. Ilyenkor tehetnek jó szolgálatot a flavonoidok, melyek segíthetik a szervezetet a vírusok elleni küzdelemben, gátolják szaporodásukat. Legfőbb forrásaik a színes zöldségek és a gyümölcsök.

A mandulát nem csak kedvező zsírsavtartalma miatt ajánlatos rágcsálni, hanem magas E-vitamin-tartalma miatt is. A növényi olajok is bőségesen szolgáltatnak E-vitamint. Az E-vitamin hatásos antioxidáns, és segíti az immunrendszer működését.

A búzacsíra kiváló élelmi rostforrás, jelentős az antioxidáns és B-vitamin-tartalma is.

A brokkolinak jelentős a karotin- és C-vitamin, valamint glutation tartalma. Készíthető belőle leves, főzelék, de húsok mellé is jó alternatíva.5. Rising Sun 2012. 10. 30. 22:21:32
Rákbetegek fóruma
Sziasztok !

Az alacsony CRP-szint osszefugg a hosszabb elettel,
es forditva a magas CRP-szint pedig elorejelzi
a rossz prognozist.

Szamos nemzetkozi klinikai eredmenyt publikaltak
az elmult evekben ezzel kapcsolatban.

Rendkivuli fontossagu a CRP-szint rendszeres,
legalabb havonkenti kontrollja.

A magas CRP-szint ellen szajon at szedett, szeleskoru
vitamin,flavonoid es mikro tapanyag kiegeszitessel is
lehet tenni.

A CRP egy gyulladast es prognozist jelzo feherje,melyet
a legtobb laborban tudnak vizsgalni, de a kezeloorvostol
altalaban kerni kell, hogy legyen szives rairni a laborvizsgalaot
kero dokumentumra.

A CRP a majban termelodik az INTERLEUKIN-6 nevu
gyulladaskelto citokin hatasara.

Az interleukin-6 szintje pedig az ENDOTOXIN hatasara kepes
jelentosen expresszalodni. Itt el is erkeztunk a 2011-es
Orvosi Nobel-dijhoz.

Aki kivancsi a CRP es elethossz kapcsolatanak
klinikai vizsgalataira: google kereso :
Crp survival ncbi
A talalatok orvosi szaklapokban publikalt eredmenyek.

Mindenkinek jo' ege'szse'get !

Rejtett informacio: Az Orszaggyulesben interpellacio lehet
a vitaminok es letfontossagu mikro tapanyagok
terapias alkalmazasanak ugyeben.


6. Kata 2012. 05. 29. 0:36:21
Rákbetegek fóruma
Kedves fórumózók.
Nem szakemberként,25 éve foglalkozom az alternatív gyógymódokkal szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat.Majd elmondom hoy a barátnőm mellrákjával hogy bántunk el három éve negatív
Meggyőződésem, hogy a rákbetegségnek is nem egyetlen,de fő oka lelki betegség.Továbbá befolyásoló tényező lehet még a környezeted ,illetve az étkezésed.Ha megvan a baj,az előbbieken feltétlen változtatni kell.az első lépésnek tartom. A környezetünkben meg kell nézni ,nincs-e magasfeszültség,esetleg alvóhelyünkhöz közelében nem sok e aáramforrás.A lelkiekről....Ha nem szabadulunk meg a néha eltitkolt dühtől,haragtól,gyűlölködéstől,vagy egyszerűen,attól a környezettől,amit kénytelenek vagyunk viselni nem várható gyógyuláás.Ha a világ összes rákellenes gyógyszerét megesszük akkorsem.megyőződésem. Mondok néhány példát....Ha valakinek mellrákja van ,neki a gyerekével kapcsollatos problémája fájdalma ,elégedetlensége,netán túl nagyaggodalma van. Agyomorrák esetében valószínüsíthető ,hogy a környezetében olyan tényezők vannak ami neki nem tetsző dolog de folymatosan neki viseni kell.Atorok ,pedig olyan problémával küzd ,ami soha nem tud elfogadni ,de tudja hogy soha nem tud megszabadulni tőle. stb. Az ételed amit elfogyasztasz...valamelyik fórumozó írta,hogy a vitaminokat a táplálékunkkal kell magunkhoz venni.Igaza van ,de úgy gondolom hogy hamár megvann a baj akkor kevés.Szerintem be kell gyorsítani,de erről később. Azt is elfogadom,hogy egy recept nincs.Na akkor elmondom a barátnőm melldaganatával kapcsolatos rögös utat.Háro évvel ezelőtt diagnosztizálták nála a betegséget.Az első sokk után ,meg két műtét után kerestük a lehetőségeket.A sugárkezelést végigcsinálta,a kemót elutasította.Ebből sok problémája volt az orvosok körében.Fontosnak tartottuk a fennt írt ak hogy a fiával rendezze rossz viszonyát.Első győzelem. Környezetében nem vol jelentős áramforrás,de a biztonság kedvéért hívtunk egy sugármérő embert,aki állítólag megszüntetett mindenféle káros sugarat a lakásba .Levontuk a tanulságot ...szerintünk nagy kamu. Úgy gondoltuk,hogy a szervezetét úgy méregtelenítjük,hogy semmiféle méregannyagot,tartósítószert nem visz a szervezetébe.Teljesen átállt a bio élelmiszerre.Nem mondom néha vétkezett.Étkezéséből a cukrot,tejet,az élesztővel készült pékáárut zártuk ki.A régi étkezésén ezen kívül semmin nem változtattunk,de arra ügyeltünk,hogy ha disznóhúst evett,azállat tápmentesen nőtt fel.Acsirke ugyanígy. Arra gondoltunk,hogy a ráksejteket többfajta rákellenes szerrel próbáljuk bombázni.Véleméényem szerint nagy hibát követ el az aki esküszik egy csodaszerre,és attól várja a gyógyulást.Vannak jó szerek sőt csodaszerek is,de egy kevés. Azt még nem említettem,hogy a nyers gyümölcsöt,és zöldséget sem evett abból kiindulva hogy ezek savat termelnek,és a savas környezetben jól érzi magát a ráksejt.Csak azokat írom le amit naponta kb.egy évigszigorúan fogyasztott .Persze mivel negativ a markelje már sokat lazítootunk rajta,de réésen vagyunk. Tehát - minden reggel egy bögre tibeti kefít ivott ,ammibe egy teéskanál fekete szőlőmagőrleményt tett.A viseera plusszot.Atoovábbiakban óránként elosztva nem feltétlen ebben a sorrendbenn b17vitamint,6-8000mg.Cvitamint,50mgkoenzimqQ10-et ,Varga féle flavon genin gyógygombát ,a lenkei féle közepes vitamint,kétszer 1 kávéskanál szódabikarbónát víben feloldva, és az orvos által felírt gyógyszert. Minden szer között egy órát várt.Nagyon nehéz volt beosztani. hetente kétszer szódabikarbónás vízbe fürdött,és Dvitamint vett be.Utóbbit orvosa ajánlotta. Fontos hogy a nálunk kapott szódabikarbóna nem jó,mert nagyon agresszív,fürdéshez elmegy.A neten lehet kapni természetes kőből nyert sz.bikarbónát baking soda a neve. AQ10-et délelőtt tanácsos bevenni,mert este álmatlanságot okozhat Fontos még a napi 2 -3 l.víz Mindez nagyon drága volt mi speciel hitelt vettünk fel, a mai nap is nyögjük,te se add fel mozgass meg mindent és gyógyulj meg.Tiszta szívemből kívánom Az igazsághoz hozzátartozik még hogy a mai napig nem tudjuk a leírtakból mi okozta a gyógyulást,a beszedett méregdrága szerek egyike, vagy együtt mind , vagy egyik sem,a sugárkezeléés is elég lett volna sokat gondolkozunk rajta.Bár tudnánk a választ Mindenesetre azt a gyógymódot válazd amiben te hiszel.Sikeres gyógyulást kívánok mindenkinek.

7. Netboszi 2012. 03. 31. 15:43:50
Rákbetegek fóruma
Kedves Maka!
Én a C-ből 1 teáskanállal teszek 1 l tisztított vízbe. Egész nap erre járok.
A gojiból 2 evőkanállal eszem naponta, ezt is vízbe áztatom. Neked most biztosan kevesebb is elég.
Lapacho teát napi fél litert iszom, és kb fél liter friss zöldség, gyümölcslevet.Ez csak a folyadék bevitel.
A gyümölcs sűrüjét is felhasználom, kis kanál méz, örölt lenmag, kurkuma, fahéj, ilyenek kutyulékával.
Nem tudom, ismeritek -e az alábbi goji adagolást.
Csak másolni tudtam, nem linkelni.

A GOJI KUTATÁSOK ÁLTAL BIZONYÍTOTT JÓTÉKONY HATÁSAI

Szexuális zavarok
Ajánlott dózis: 9-12 g naponta
A Gojit szexuális impotencia kezelésére is használják. Beszámoltak arról, hogy a Goji fogyasztása jelentősen növelte a vér androgen szintjét, ami által a páciensek sokkal energikusabbnak érezték magukat. A Goji legendásan hires vágy-fokozó hatásáról is. Egy régi kínai közmondás figyelmezteti a férfiakat, akik feleségüktől távol utaznak: az, aki 1000 km-re van otthonától, ne egyen Gojit.

Allergiák
Ajánlott napi dózis: 6-12 g naponta
Egy, a Journal of the Beijing Medical University c. szaklapban 1992-ben megjelent tanulmány szerint a Goji csökkenti az allergiás típusú reakciókkal kapcsolatos anti-test szintet, valószinűleg a CD8(+) T-sejtek támogatása és a citokininek szabályozásának mechanizmusa révén. E hatásnak betudhatóan a Goji hatékony a psoriasis kezelésében is.

Öregedés-gátlás
Ajánlott napi dózis: 6-12 g naponta
A Goji különleges LBP poliszacharid komplexe hatékony szekretagóg (olyan vegyület, amely az agyalapi mirigy fiatalító hatású emberi növekedési hormonjának elválasztását fokozza). A Gojit tradicionálisan az életkor meghosszabbítására, a test fizikai erejének és a szexuális potencia növelésére használják. Több vizsgálat során idős embereknek naponta Goji bogyót adtak 3 hétig. Számos jótékony hatást tapasztaltak: a vizsgált személyek közel 70%-ának bámulatos módon megerősödött az immunrendszere, megháromszorozódott a T-sejt transzformációfunkció, és megkétszereződött a fehér sejtek interleukin-2(IL-2) aktivitása. Az eredmény azt is mutatta, hogy valamennyi kezeltben számottevően erősödött a lelkierő és az optimizmus. Ezenkívül szinte valamennyi személy étvágya és alvás-minősége is javult. A kezeltek 35%-a a szexuális funkció jelentős javulásáról számolt be. Zhang (1993) a Goji egyedülálló LBP poliszacharidjának peroxidáció gátló hatását tanulmányozta, amely az idő előtti sejtelhalás elsődleges okozója. Dr Zhang és kutatócsoportja a sejtmembránok elektromos paramétereinek változását mérte, miután az élő sejteket ártalmas szabadgyököket tartalmazó oldatban 6 órán át inkubálta. Megfigyelték, hogy a szabadgyökök sejtekre kifejtett végzetes hatása meggátolható és visszafordítható az LBP poliszacharidokkal.

Látás-javítás
Ajánlott dózis: 6 g naponta
A Goji nagyon népszerű volt a látás javítására is az ősi Kínában. A modern kínai kutatások azt mutatják, hogy a Goji képes a sötét adaptációs idejét csökkenteni, és javítja aa latest a nem kielégítő fényviszonyok között is. A fiziológiás scotoma (vakfoltok) csökkennek, míg az A-vitamin szintje nő a Gojit fogyasztó páciensekben.

Izületi gyulladás és gyulladásos állapotok
Ajánlott napi dózis: 12 g naponta
Az izületi gyulladás kialakulásában szerepet játszó szabadgyök a szuperoxid anion. Normál körülmények között az emberi szervezet képes a szuperoxid anionok termelésének szabályozására a szuperoxid dizmutáz (SOD) enzim által, amely lebontja és neutralizálja a szabad gyököket, mielőtt még azok fájdalmat, gyulladást és sejtkárosodást okoznának.
Átfogó tudományos kutatások az utóbbi 20 év során bebizonyították, hogy akut és krónikus gyulladásban a szuperoxid anionok olyan felfokozott mértékben termelődnek, hogy a szervezet SOD enzim védekező mechizmusa képtelen azokat közömbösíteni. Ezt az egyensúly felborulást szuperoxid-mediált károsodás követi.
Az SOD védő és jótékony hatása számos betegségben, mind pre klinikai, mind klinikai tanulmányokban bizonyított. A klinikai tanulmányok azt mutatják, hogy a szuperoxid anionoknak fontos szerepe van a human betegségek kialakulásában és hogy ezek SOD általi eltávolítása jótékony hatással bír. Egy Kínában végzett tanulmány szerint a Goji fogyasztása jelentős, 40%-os növekedést idézett elő az SOD, e rendkívül fontos gyulladásgátló enzim szintjében.

Fizikai állóképesség/enegia szint
Ajánlott napi dózis: 15 g naponta
Kisérleti állatokon végzett tanulmány szerint az LBP jelentősen megnövelte a tűrést és kitartást a fizikai igénybevétel során és csökkentette a kimerültséget. A Goji LBP fokozza a glikogén raktározását (a glikogén a szervezet elsődleges energia hordozó anyaga). A Goji LBP szintén segít megterhelés utáni felépülésben. Csökkenti az izomlázat az által, hogy növeli a tejsav eltávolító enzim, a laktát dehidrogenáz aktivitását. A vér húgysav nitrogen clearance-t is gyorsítja, ami a fizikai megterhelés során jelentkező toxin.

Vérképzés
Ajánlott napi dózis: 6 g naponta
Egy Kínában végzett tanulmány szerint az LBP gyorsítja az őssejt proliferációt és növelte a csontvelőben a monociták számát. Az LBP segíti a monociták leukocitákká érését is. A bogyó számos ujkeletű klinikai vizsgálat szerint hatékony csontvelő hiánybetegségek kezelésében is. (vörösvértestek, fehérvérsejtek és vérlemezkék alacsony termelése).
Egy másik tanulmány során 3 éven át vizsgálták a Goji a vér immunparamétereire, fiziológiai és biokémiai markereire gyakorolt hatását, idős önkénteseken. Az eredmények azt mutatták, hogy a Goji bogyó jelentős mértékben fiatalította az idősebb emberek vérének tulajdonságait.

Rákmegelőző hatás
Ajánlott napi dózis: 6 g naponta
Az interleukin-2 (IL-2) fontos citokinin (sejtfehérje) amely hatásos tumor ellenes válaszokat indukál kisérletesen előidézett rákban. Számos növényi poliszacharid fokozza az interleukin-2 (IL-2) termelődését. A Goji LBP különösen aktív etekintetben, IL-2 fokozó aktivitásáról számolt be a pekingi egyetem Farmakológiai és toxikológiai intézete 1989-ben. Az USA-ban az IL-2-t mint immunerősítő faktort 1983 óta tanulmányozzák és alkalmazzák egyes ráktipusok és HIV fertőzés kezelésében.
Más Kínában végzett tanulmányok szerint a TA98 és TA 100 által kiváltott génmutációt gátolja. Egyes tudósok meggyőződése, hogy a Goji hatékony a máj-daganat megelőzésében, védi a májat és rák-ellenes hatású is.

Rák-betegek kezelése
Ajánlott napi dózis: 12-24 g naponta
Az egyik, Cao és munkatársai által 1994-ben Sanghajban végzett vizsgálat során 79 előrehaladott rákos beteget kezeltek LAK/IL-2-vel és Goji LBP-vel. Eredményeik azt mutatták, hogy a páciensekben bámulatos módon visszafordultak a rosszindulatú rákos folyamatok, melanoma, vastagbél karcinóma, végbélkarcinóma, tüdőkarcinóma, nasopharyngeális karcinóma és hydrothorax betegségben szenvedőknél. A LAK/IL-2 és Goji- LBP-vel kezelt betegek bámulatosan magas, 40,9%-a javulást mutatott, míg a LAK/IL-2 vel kezeltek esetében csupán 16,1%-os volt ez az arány. Azt is megfigyelték, hogy a rák jól hosszabb idő után újult ki azoknál a betegeknél, akiket e kombinált kezelésben részesítettek. Az eredmények azt mutatják hogy a Goji LBP a rák gyógyításában adjuvánsként használható.
Egy másik Kínában végzett tanulmány szerint az LBP jótékonyan hatott a radioterápia során és növelte a rákbetegek ellenállóképességét. Egy rákbetegeken végzett tanulmány szerint a Goji növelte mind a limfocita transzformáció sebességét, mind pedig a fehér sejtek számát (amely az immunfunkció mutatója).
Az LBP hatása és mechanizmusa, amelyet a humán leukemia HL-60 sejtek növekedésének gátlására kifejt, szintén kutatások tárgya. Az LBP képes gátolni ezeknek a leukemia sajteknek a növekedését, és elősegíti azok elhalását (apoptosis). Lewis Lung-ráksejteket vittek át C57BL egérbe és bizonyították a Goji LBP rákellenes hatását.


Szív-érrendszeri egészség megőrzése
Ajánlott napi dózis: 12 g naponta
A lipid peroxidázok vérben történő felhalmozódása szív-érrendszeri betegségekhez, szívinfarktushoz, érszűkülethez és stroke-hoz vezethet. Vérünkben jelen van az antioxidáns enzim, a szuperoxid dizmutáz (SOD), amely felveszi a harcot a lipid peroxidációval, azonban az SOD szintje az öregedés során egyre csökken. Egy klinikai tanulmányban azt tapasztalták, hogy a Goji fogyasztása jelentős mértékben, 40%-al növelte az SOD szintet és 65%-al csökkentette a lipid peroxidáz szintjét.
Egy másik tanulmány szerint a Goji flavonoidjai védő hatást fejtenek ki a vörösvértestekre. E védő hatást patkányon, a máj mitokondriumaiban és a vörösvértestekben Huang és munkatársai vizsgálták Kínában (1999). Megfigyelték, hogy a mitokondriális lipid peroxidáció jelentősen csökkent a Goji flavonoidok hatására, és a mitokondriumok membrán fluiditását szintén hatékonyan védte. A vörösvértestek alakjukat megőrizték a Goji flavonoid kezelés következtében, míg a kontroll vörösvértestek jelentős károsodást szenvedtek az oxigén szabadgyököktől.

Cukorbetegség (felnőttkori, nem inzulin-függő)
Ajánlott napi dózis: 6 g naponta, napi 2 alkalommal
A Gojit Kínában a felnőttkori cukorbetegség kezelésére régóta használják, mivel az egyensúlyban tartja a vércukor szintet és az inzulin választ.

Emésztőszervi zavarok
Ajánlott napi dózis: 9 g közvetlenül étkezések előtt
Mongóliában a hagyományos gyógyászatot kutató intézetben végzett vizsgálatok szerint a Goji alkalmas az atrofikus gastritis kezelésére, amely csökkent gyomor-aktivitás következtében fellépő emésztési zavar. A betegek minden alkalommal teljes gyümölcsöt fogyasztottak napi 3 alkalommal az étkezések előtt, 2 hónapig vagy ennél hosszabb ideig, és kiváló eredményeket tapasztaltak.

Magas vérnyomás
Ajánlott napi dózis: 9 g naponta
A Goji LBP endotél sejtekre kifejtett hatását Jia és munkatársai 1998-ban vozsgálták Kínában. Eredményeik azt mutatják, hogy a patkányokban a magas vérnyomás kialakulása nagymértékben megakadályozhato Goji LBP adásával.

Immunitás
Ajánlott napi dózis: 6-12 g naponta
Egy tudományos közleményben, amely a Recent Advances In Chinese Herbal Drugs folyóiratban jelent meg, Dr Zhou Jinhuang kimutatta, hogy a Goji poliszacharidjai növelik a sejtmediált és humorális immunválaszokat.
Már 5-10 mg/kg napi dózis esetén is egy hét után már nőtt a szervezet leghatékonyabb betegség ellen küzdő immunsejtjeinek (T-sejtek, citotoxikus T-sejtek és természetes “killer-sejtek”)aktivitása kisérleti állatokban az LBP poliszacharidok hatására. Több tanulmány azt mutatja, hogy a Goji a limfocita transzformáció sebességét növeli és javítja a makrofágok fagocitotikus funkcióját állat-kisérletekben. Az LBP segít a lép konkavalin A által indukált limfocita transzformációjában, valamint növeli a T-sejt függő antigen (SRBC) antitest reakcióját, ami azt jelenti, hogy az LBP szelektiven erősiti a T-sejt immunválaszt. Az LBP azáltal növeli a T-sejtek immunválaszát, hogy megnöveli a T-sejtek felületén az E-receptorok számát, vagy növeli maguknak a T-sejteknek a számát. Az LBP szintén alkalmas ólom mérgezés kezelésére, mivel gátolja a T-sejtek redukcióját és késlelteti az ólom által kiváltott allergies reakciót.
Egy Kínában időseken végzett tanulmány szerint a Goji fogyasztása során megnőtt a szérum lizozin, IgG és IgA szintje valamennyi vizsgált személy esetében. Az interleukin –2 (IL-2) aktivitása 2,26-szorosára növekedett a vizsgálatban résztvevők kétharmadában.

Terméketlenség
Ajánlott dózis: 15 g naponta 4 hónapig
A Gojit ázsiai orvosok régóta használják a terméketlenség gyógyítására. Mégis az, hogy a Goji mely alkotórésze hatékony és az milyen hatásmechanizmussal bír, máig ismeretlen. Wang és munkatársai (2002) vizsgálták a Goji LBP spermium epitél sejtekre gyakorolt hatását in vitro. Azt találták, hogy az LBP gátolta a hipertermia által előidézett szerkezeti károsodást. Azt is tapasztalták, hogy a Goji LBP megnövelte a sejtek élettartamát. Az oxidativ stresszt a szerkezeti károsodás és sejthalál egyik fő okának tartják a testikuláris sejtekben. Wang és munkatársai vizsgálták a LBP hatását az uv-fény által indukált peroxidációra és a citokrom C szint szabadgyökök általi redukciójára. Azt tapasztalták, hogy az LBP mindkét folyamatra jelentős gátló hatást fejtett ki. Eredményeik tudományosan is bizonyították a Goji tradícionális gyógyászatban tapasztalt terméketlenség gyógyító hatását.
Máj-védelem
Ajánlott dózis: 3-6 g naponta
A Gojiból egy új cerebrozidot izoláltak, amely képes megvédeni a patkányok más sejtjeit a szén tetraklorid okozta mérgezésben. Egy másik tanulmányban Kim és munkatársai (1999-ben) azt találták, hogy a Goji cerebrozidok megőrzik a máj mitokondriális glutation szintjét, a reaktiv oxygen gyökök eliminálása révén és ezáltal csökkentik a lipid peroxidációt és a sejtkárosodást.

Kóros elhízás
Ajánlott dózis: 6 g reggelente 6 g délután
A Gojit úgy is vizsgálták, mint a kóros elhízásban hatékony szert. A páciensek minden reggel és délután Goji teat fogyasztottak. Az eredmények kiválóak: valamennyi kezelt jelentős súlyt vesztett. Egy állatkisérletben azt tapasztalták, hogy a Goji LBP fokozta a táplálék energiává alakítását és csökkentette a testsúlyt.

Szájüregi betegség
Ajánlott dózis: 3 g száj-öblögetésre
A Goji emberi fogíny fibroblasztok gyökérhez való tapadására és növekedésére gyakorolt hatását in vitro vizsgálta Liu (1992) a xiani egyetemen Kínában. Eredményei azt bizonyítják, hogy az LBP már alacsony dózis esetén is képes volt növelni a fibroblasztok tapadását és növekedését a gyökér felszínén. A Goji képes elősegíteni az új periodontális szövet képződését

Kísérleti egereken tanulmányozták a Lycium Barbarum poliszaharidjainak hatásait:
Abból a célból fecskendeztek Lycium Barbarum polysaccharidot (LBP-4) és néhány nehéz fémet kísérleti egerek testébe, hogy megfigyeljék az eredményeket. 120 Nőstény egeret véletlenszerűen 4 csoportba osztottak. Minden egyes egeret kg-ként 5,10, és 20 mg LBP-4-el etettek meg. Mindennap lejegyezték az elfogyasztott táplálék súlyát, és az egerek testsúlyát.
21 nappal később meghatározták a kálcium, magnézium, cink és vas tartalmat az egerek izomzatában és csontjában. Az eredmények azt mutatták, hogy az LBP-4 hat fajta monosacharidból áll, ami az egerekben fokozta az étel feldolgozási mértéket, valamint a cink és a vas tartalmat, ezenkívül csökkentette a testsúlyt.További kutatások:
Anti-oxidant (anti-aging)

Characterization of the effects of (anti-aging) medicine Fructus lycii on ß-amyloid peptide neurotoxicity
Cytoprotective effects of Lycium barbarum against (reducing stress) on endoplasmic reticulum
Effect of Lycium barbarum Polisaccharide on the Improvement of (Antioxidant Ability and DNA) Damage in NIDDM Rats
Inhibiting Effects of Achyranthes Bidentata Polysaccharide and Lycium Barbarum Polysaccharide on Nonenzyme Glycation in D-galactose Induced Mouse Aging Model
Lycium barbarum (goji) juice improves in (vivo antioxidant )biomarkers in serum of healthy adults
Protective effect of Lycium barbarum polysaccharides on oxidative
Use of anti-aging herbal medicine, Lycium barbarum, against aging-associated diseases. What do we know so far
Effect of the Lycium barbarum polysaccharides on age-related oxidative stress in aged mice
Protective effect of Lycium barbarum polysaccharides on streptozotocin-induced oxidative stress in rats
Neuroprotective effects of anti-aging oriental medicine Lycium
Antioxidant activities of some common ingredients of traditional chinese medicine, Angelica sinensis, Lycium barbarum and Poria cocos (p 1008-1012)

Diabetes

Effect of Lycium barbarum Polisaccharide on the (Improvement of Insulin Resistance) in NIDDM Rats
Hypoglycemic and hypolipidemic effects and antioxidant activity of fruit extracts from Lycium barbarum

Eyesight

Enhanced bioavailability of zeaxanthin in a milk-based formulation of wolfberry (Gou Qi Zi; Fructus barbarum L.)
Fasting plasma zeaxanthin response to Fructus barbarum L. (wolfberry; Kei Tze) in a food-based human supplementation trial
Functional analysis of multiple carotenogenic genes from Lycium barbarum and Gentiana lutea L. for their effects on beta-carotene production in transgenic tobacco
Determination of carotenoids and their esters in fruits of Lycium barbarum
Neuroprotective effects of Lycium barbarum Lynn on protecting retinal

Cancer

Hot water-extracted Lycium barbarum and Rehmannia glutinosa inhibit proliferation and induce apoptosis of hepatocellular(live cancner) carcinoma cells
Therapeutic Effects of Lycium barbarum Polysaccharide (LBP) on Irradiation or Chemotherapy-Induced Myelosuppressive Mice
Effect of lycium barbarum polysaccharide on human hepatoma QGY7703 cells Inhibition of proliferation and induction of apoptosis

Immunity System

Activation of macrophages by polysaccharide-protein complex from Lycium barbarum
Activation of T lymphocytes by polysaccharide-protein complex from Lycium barbarum L
Reversal of apoptotic resistance by Lycium barbarum glycopeptide 3 in aged T cells
Lycium barbarum polysaccharides regulate phenotypic and functional maturation of murine dendritic cells
Immunomodulation and antitumor activity by a polysaccharide–protein complex from Lycium barbarum
A polysaccharide-protein complex from Lycium barbarum upregulates cytokine expression in human peripheral blood mononuclear cells

General Application

A randomized, double-blind, placebo-controlled, clinical study of the general effects of a standardized Lycium barbarum (Goji) Juice, GoChi
Characterizing the neuroprotective effects of alkaline extract of Lycium barbarum on ß-amyloid peptide neurotoxicity
Lycium barbarum polysaccharides: Protective effects against heat-induced damage of rat testes and H2O2-induced DNA damage in mouse testicular cells and beneficial effect on sexual behavior and reproductive function of hemicastrated rats

Heart

Protective effect of Lycium barbarum on doxorubicin-induced cardiotoxicity

Skin

Lycium barbarum glycoconjugates effect on human skin and cultured dermal fibroblasts8. Ati77 2012. 02. 28. 5:56:26
Rákbetegek fóruma
Úgy néz ki kemot nem fog kapni.

A 3mg-os meltanonin tablettát 25 Ft-ért vettem (amerikai, ott még jóval olcsóbban is van 500-as üvegben).
Van kifejezetten melatonin kezelés is, a hormon erős antioxidáns hatására épül. Napi 10-40 mg-ot kell szedni.
Alváshoz úgy érzi, hogy nem használ. De tonnaszámra szed nyugtatót (régebben altatót szedett, pl. a modern Sanvaltól zavart lett, és hallucinált is, pl. azt hitte kínaiak költöztek a lakásába), most Rivotrilt használ, már napi 5-9 mg-ot, régebben Frontint szedett.
Nem tudom hatással lehet-e a rákra. Annyi előnye van, hogy nyugodt tőle, de az alvásban már nem segíti.

Ezeket szedi régebb óta:

1. Rivotril (Nyugtató. Altatónak szedi.)

2. Diclac 75 ID retard (gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapító, diklofenák hatóanyaggal, mint a Cataflam)

3. Enterobene (hasmenés ellen)
4. Dipankrin (emésztésjavító enzim, kis dózisú)

5. Magnézium (lábgörcs ellen)

Ezek remélem nem ártanak.


Ez a részletes összetétele a mostani rák elleni szereknek:

AOC antioxidáns mix:

Astareal® Haematococcus pluvialis providing:
80mg

Astaxanthin
4mg

Lutein/Zeaxanthin
16ug

Cantaxanthin
16ug

DelteGold (providing 75mg Total Tocotrienols)
214mg

Lyc-O-Mato® 1% natural concentrate (providing 7mg Lycopene)
70mg

Biolut® Marigold extract (providing 10mg Lutein; 4mg Zeaxanthin)
50mg

Pine Bark Extract

(phenolic components 95%)
100mg

Grape Seed Extract

(phenolic components 95%)
100mg

Alpha Lipoic Acid - as thiotic acid
100mg

Green Tea Extract

(total polyphenols 95% total catechins 70%, epigallocatechin gallate 30%)
300mg

Bioperine® (piperine extract)
5mg

Lactospores (Bacillus Coagulans) 100,000,000 SporesVitamin C (Buffered, Sustained)
1g
1667%

Citrus Bioflavonoids Complex
110mg
*

Rose Canina L (flower)
50mgMelatonin
3mg


Enzim mix:

Pancreatin
(equivalent to 2000 mg of pancreatin USP, providing Amylase 50,000 USP units, Protease 50,000 USP units [trypsin and chymotrypsin], Lipase 8,500 USP units)
500mg
*

Betaine Hydrochloride
324mg
*

Pepsin NF (1:10,000)
130mg
*

Bromelain (from pineapple) with rice flour
250mg
*

Papain (from papaya) with rice flour
250mg
*Egyébként ha valmelyik csodaszer származásánál az érintetlen amazonasi őserdőről, a Himalájáról, meg hasonlókról írnak, akkor általában kapásból csukom be azt az oldalt. Nem tudom ki dől be ezeknek, erősen TV shopos megoldás.Étkezésben eléggé eltér az átlagtól Édesanyánk, mert bár falusi lány volt, a 60-as évek elején ráállt a modern önkiszolgáló éttermekre, presszókra, büfékre. Most, hogy előbbi nincs, utóbbi általában drága, leginkább kész dolgokat eszik. Például péksüteményeket, bacont, tejtermékeket (tejet nem iszik). 2 és fél éve pedig készre sütött, fagyasztot csirkét-pulykát mikrózva. Zöldséget, gyümölcsöt szinte semmit (néha banánt, narancsot). Szénsavas ásványvizet iszik, összesen napi 1 litert, mostanában cukormentes kólát is.
Azt hiszem, ezek nem ajánlottak.


"Szoval a hit es a sajat hozzaallas is segit sokat. Söt a legtöbbet. Anyukad is reszese a gyogyulas menetenek, vagy csak Te vagy ,aki akarja a gyogyulast, mert beletörödnie nem szabad. Itt a kulcs , nem a tablettakban."

Változó, de elég speciális eset, mert ő már évtizedek óta meg van róla győződve, hogy rákos. A bátyám születésénél megsérült, akkor lett rákos szerinte. Én vagyok a harmadik fiúgyermek, utánam el kellett távolítani a méhét, és akkor nem kapott szövettant, arra gondol, azért mert rákos volt. Akkoriban ezt eltitkolták az orvosok. Anyánk pontosan tudta, hogy működik ez, nővérkeként dolgozott a MÁV kórházban.
Öngyilkos is akart miatta lenni többször, amikor mi még kicsik voltunk (hogy ne várja meg a leépülést, ne kelljen évekig ágyban fekvő betegnek lennie). Az orvosok persze mindig kinevették, mert nem hallottak olyanról, hogy valaki évtizedekig elvan a rákkal. Mindenesetre ezért másképp áll a mostani helyzethez, mint az átlag beteg.


9. habveros 2012. 02. 09. 20:15:33
Rákbetegek fóruma
Sziasztok!

Jó,jó, tényleg nem kéne mindennap berúgni, de a TÉNYEKET SEM MELLŐZNI:

A vörösbor jótékony hatásai

Szerző: WEBBeteg - Dr. Kónya Judit

A bor hazánk nemzeti jelképeinek egyike, a számos kitűnő borvidék jelenlétének, a magyar borkészítés hagyományainak köszönhetően. A régi korok az élvezeti értékek mellett elsősorban bélfertőtlenítő szerként fogyasztották, mivel úgy tartották, a bor fogyasztása megvéd az emésztőrendszer fertőzéses betegségei ellen.

Manapság a mértékletes borfogyasztás, a kardiovaszkuláris betegségek elleni védelem miatt került előtérbe. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a francia paradoxon: hiába a franciák által fogyasztott nagy mennyiségű telített zsírsav és a mozgásszegény életmód, országukban a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása, és az azok által okozott halálesetek száma, mégis jóval elmarad az azonos táplálkozás- és testkultúrájú országokétól. A magyarázatot a szakmai szervek a rendszeres, kultúrált és mértéket tartó vörösbor-fogyasztásban látják.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

Az elmúlt évek számos kutatása arra az eredményre jutott, hogy a mérsékelt vörösborfogyasztás, nagymértékben csökkenti a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát. Az ideális napi mennyiség férfiaknál 200-300 ml, míg nők esetében 100-200 ml.

Az említett mennyiséget fogyasztók közt, a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata fele akkora, és a várható élettartamuk 11 évvel hosszabb, mint a vörösbort nem fogyasztóké.

A vörösborban számos jótékony hatású vegyület található, leginkább közismert a magas antioxidáns tartalom. A vörösbor jellemző antioxidánsai a polifenolok (flavonoid és nem flavonoid kémiai szerkezetű vegyületek), melyek 2000-4000 mg/liter mennyiségben vannak jelen a különböző vörösborokban, szemben a fehérborok 150-300 mg/liter polifenol tartalmával.
Antioxidánsok, polifenolok
Antioxidáns hatás

Az egyes vörösbor fajták antioxidáns hatásának erőssége, növekvő sorrendben: rozé, merlot, oporto (portugiser), zweigelt, pinot noir, cabernet sauvignon.

Az antioxidánsok legfőbb szerepe, hogy gátolják a szervezet építőanyagainak kémiai sérülését, amely az igen reakcióképes szabad gyökök oxidálóhatásának eredményeképpen jön létre. Emellett a vérben keringő, káros hatású, LDL elnevezésű lipoprotein oxidációját is gátolják, így elősegítve a generalizált atherosclerosis (érelmeszesedés) kialakulásának megakadályozását. A vörösborban található polifenolos vegyületek erősítik a C- és az E-vitamin antioxidáns hatását is.

A polifenolok gyulladásgátló hatással is bírnak, egyes képviselőik bizonyítottan képesek a herpeszvírus és a gyermekbénulás kórokozójának inaktiválására. A káros kémiai reakciók és az így létrejövő molekuláris károsodások, avagy mutációk megakadályozásával védenek a rosszindulatú daganatos folyamatok kialakulása ellen is.Az antioxidáns hatás mellett a vörösborban található vegyületek más hatásokat is közvetítenek. Az összkoleszterin szintet csökkentik, azonban a protektív, védő szerepű, a vérben megtalálható HDL szintjét növelik.

A koleszterinszint ilyen irányú változtatása a szív- és érbetegségek kialakulását csökkenti.

A vörösbor növeli, az úgynevezett szöveti típusú plazminogén (t-PA) aktivitását, amely a fibrinolízis folyamatát gyorsítja. Emellett csökkenti a vérlemezkék öszzecsapzódási hajlandóságát: az utóbb említett két hatás gátolja az érpályán belül a vérrögök kialakulását.

A vörösbor jótékony hatású összetevői fokozzák a nitrogén-oxid szintjét, amely az erek keresztmetszetének tágításával, az érösszehúzódások csökkentésével, szintén kedvező hatású a kardiovaszkuláris betegségek kifejlődése szempontjából.

Az említett előnyök azonban hangsúlyozottan csak a mértéktartó, minőségi borfogyasztás ismérvei. Az optimálisnál nagyobb mennyiség vagy a szőlőt nem látott „esszenciák” fogyasztása nemhogy kedvező, annál inkább végtelenül káros hatást gyakorol a borfogyasztóra.

(WEBBeteg - Dr. Kónya Judit)

Azután:
az utolsó betűig igaz, amit Boszi írt a BÉKEIDŐK öregjeiről, csak az maradt le, hogy a szőlőt max bordói lével, a disznót meg a NEMGÉNKEZELT saját kapálású kukoricával nevelték.
Akkor még voltak lehetőségek az ÉLETRE!.

Kíváncsi:
Biztos jó amit csinálsz, Te választottad, tudod mindenki maga dönt.
Lemérhető a kezelés eredményessége, ha utána laza, könnyű járású leszel, működik, ha nem, nem.

Azt azért mondanám, hogy MIND A 4 KIVÁLASZTÓ SZERVET KÜLÖN-KÜLÖN KELL TISZTÍTANI!

Sziasztok, Bandi


10. Netboszi 2012. 02. 08. 22:16:24
Rákbetegek fóruma
Lehet, hogy csak nekem új, de ezt találtam a manuka mézről.
Vagy ez is kacsa?
"a retine (metilglioxál) megállítja a rákos sejtek növekedését anélkül, hogy más sejteket megmérgezne.”
Dr. Szent-Györgyi Albert
Dr. Szent-Györgyi Albert orvosi Nobel-díjat kapott a C-vitamin izolálásáért 1937-ben. A "táplálkozási tudomány atyjaként" is tisztelt tudós fedezte fel az izoflavonoidokat és a P-vitamint is. Utolsó 40 évében a sejtnövekedés szabályozó folyamatait vizsgálta, ezzel együtt pedig magának a ráknak a szabályozását is.
Kutatásai csodálatos áttöréshez vezettek a rák elleni küzdelemben. 1963-ban a tekintélyes "Science" magazin közzétett egy figyelemre méltó cikket az eredményeiről. Ebben Szent-Györgyi professzor két hatóanyagot azonosított. Az egyik a Retine, amely meggátolja a daganat növekedését, a másik a Promine, amely elősegíti a sejtnövekedést, ezzel lehetővé téve a rákos sejtek gyorsabb burjánzását.
Magyarázata szerint ezek nagyon kicsi molekulák, amelyek azonban jelentős szerepet játszanak a sejtosztódás folyamatában. Egereken végzett kutatásai során elérte a tumor zsugorodását napi Retine injekciókkal, amik növelték a Retine arányát a Promine-hez viszonyítva. Más kutatók hasonló eredményekhez jutottak. A kísérletek során nem tapasztaltak sem káros, sem toxikus mellékhatásokat.
A professzor 1967-ben egy újabb, a "Science"-ben közölt cikkében bejelentette, hogy laboratóriumi körülmények között izolálta és előállította a sejtnövekedést gátló Retine-t, mégpedig egy metilglioxál nevű karbonil-összetevő formájában.
Ismét állatkísérletek segítségével mutatta ki, hogy a metilglioxál napi befecskendezése nagyon hatékonynak bizonyult az egereknél. A kísérletet 5, egyaránt 20-20 egeret számláló csoportra bontotta. A kontrollcsoport összes egere elpusztult az első 26-34 napon. Minden egeret 300 napig figyelt. Az első csoport kezelését 1 órával a rákos sejtekkel való beoltás után kezdte el kezelni. 15 életben maradt.
A második csoport kezelését az oltás után 4 órával kezdte meg. 13 maradt életben. A harmadik csoportból, amelyet 24 órával az oltás után kezdett kezelni, 7 maradt életben. A negyedik, 48. órában kezelésbe vett csoportból 4 egér maradt életben.
Ahogy azt Szent-Györgyi a Prevention magazinnak adott interjúban 1972-ben elmondta Jane Kinderlehrer-nek, Dr. Együd fedezte fel, hogy "a retine (metilglioxál) megállítja a rákos sejtek növekedését anélkül, hogy más sejteket megmérgezne. Amikor a retine megfelelő koncentrációban van jelen, nincs sejtosztódás, az egészséges sejtfolyamatok viszont zavartalanul működnek."
A cikk így folytatódik: "ami inkább a szerencsének, mint az én okosságomnak köszönhető," - emelte ki az ősz hajú tudós - "az a felismerés, hogy ha a rákos sejtek nem tudnak növekedni, maguktól elhalnak." A kutatók szerint a retinte-t az egészséges szervezet termeli, és ezzel megakadályozza a felbukkanó rákos sejtek növekedését. Amikor viszont szervezetünk elveszíti ezt a képességét...
"A retine-t a szervezetbe visszajuttatva - ahogy az inzulint adjuk vissza a cukorbeteg szervezetébe - megállíthatjuk a rák növekedését...Woodshole-i kutatók kimutatták, hogy a rákos sejtek sokkal érzékenyebben reagálnak a retine-re, mint az egészségesek, ezért speciálisan gátolható a növekedésük."
Összefoglalva elmondható, hogy a karbonil csoport: glioxál és a metilglioxál alkotja a retine-t. Ők akadályozzák meg a sejtosztódást és visszaállítják a sejteket a nyugalmi állapotukba. A karbonil hiányában irányítatlan sejtburjánzás kezdődik, a sejtek széles körű és szabályozatlan növekedése pedig rákhoz vezet. A glioxál és a metilglioxál két olyan nem toxikus vegyület, amelyeket a sejtjeinknek tartalmaznia kell. Ezzel magyarázható az a szignifikáns rákellenes hatás, amelyet elérünk, ha pótoljuk hiányukat.
A kor egy másik ismert Nobel-díjas tudósa, Dr. William Koch ugyanezen a kérdésen dolgozott, ám egy másfajta megközelítésből, amelyet Dr. Szent-Györgyi megemlített munkája során: "egy évtizeddel ezelőtt egy nagyon ösztönös kutató, Dr. William F. Koch ugyanerre a következtetésre jutott a karbonilok lehetséges szerepével kapcsolatban a sejtburjánzás szabályozása és a daganatok terén."
Koch TMT és MG koncentrátum
A Dr. William F. Koch által kidolgozott TMT homeopátiás gyógymódot több, mint 60 éve használják a rák és más alapvető betegségek elleni küzdelemben. A metilglioxál és a kinon egyik fő tulajdonsága az a képessége, hogy helyreállítják a sejtek sérült légzőfermentumát. Ez alapvető jelentőséggel bír a rák kifejlődésében.
Ahogy arról később bővebben szó lesz, egy másik lényeges szerepe a rák elleni küzdelemben a metilglioxál sejtekbe való visszajuttatásának, hogy ezzel segítenek megállítani a szabályozatlan reprodukciót, amely a rákos sejtek jellegzetessége. Ugyancsak hatásosan semlegesítik a szabadgyököket, mégpedig az antioxidáns kiegészítőktől eltérő módon.
Dr. Koch véleménye szerint az általa kifejlesztett kinon alapú homeopátiás készítmény a gyógyítást a DNS szintjén kezdte a szervezet minden sejtjénél. Elsődlegesen a sejtek oxidációs mechanizmusát célozza meg, hogy helyreállítsa a megbomlott oxigén-ellátást, amely a sejtek rákosodásához vezet. A sejtek energiatermeléshez szükséges oxigén-felhasználó képességét állította elméletének középpontjába Otto Warburg rákkutatása során. És az elmélet működik...
Koch könyve, a The SurvivalFactor fényképsorozatot közöl egy csecsemőről, akinek nem műthető májrákja volt, előboltosodott hassal, amely mind jobban visszahúzódott, majd teljesen meggyógyult. Sok más kutató hasonló eredményekről számolt be.
A vegyület minden sejtben láncreakciót indít el molekuláris szinten, és felhasználja a szervezet végtelen képességét bármely betegség visszafordítására. Dr. Koch készítményét, amelyet Szintetikus Túlélő Reagensnek nevezett el (SyntheticSurvivalReagent) sikerrel használták a rák, az allergia, a szürkeállomány gyulladása és a fertőzéses betegségek ellen. Abból indult ki, hogy a kórokozók ellen hatásos, mert az általa elindított megnövekedett oxidáció megöli azokat a sejtekben.
Ugyancsak hatékonynak bizonyult a szabadgyökök káros hatásaival szemben az egész szervezetben, mégpedig azáltal, hogy láncreakciót indít el DNS-szinten az összes létező szabadgyök elpusztítására, hogy azok ne okozhassanak betegségeket. Ezzel nagymértékben közömbösíthetők azok a káros hatások, amelyeknek mindannyian ki vagyunk téve szennyezett környezetünkben. Drámai változásokat eredményezhet a sejtekben a DNS helyreállításával, következésképpen a sejtek reprodukciójára való hatásával.
Ráadásul egyes elméletek szerint segít a kóros mikroorganizmusok és rákos sejtek reprodukciójának leállításában, ezzel pedig elpusztítja azokat. Egy, a Koch készítményével dolgozó orvos arról számolt be, hogy az tapasztalatai szerint mintegy 80%-ban bizonyult hatékonynak a rák ellen.
Történeti megjegyzésként álljon itt, hogy Németországban számos különböző betegség gyógyszereként használták. A német hatóságok a következő betegségek ellen regisztrálták: rák, HIV, krónikus fertőzéses betegségek, autoimmun betegségek. Ezen felül a bárányhimlő és rubeóla elleni védőoltás helyetteseként is ajánlották. Alapvetően pedig bármely betegség kezelésére. (A szívbetegségek szoros kapcsolatban állnak a szabadgyökökkel és a bakteriális fertőzésekkel.) Mivel a TMT molekulák nagyon kicsik, nem jelent problémát az agyi elváltozásoknál való használatuk sem.
Ha még emlékeznek, a metilglioxál a szó szoros értelmében utasítja a rákos sejteket, hogy azok fejezzék be a rendellenesen magas reprodukciós tevékenységet. A rákos sejtek burjánzásakor felgyorsulnak a reprodukciós folyamatok, mégpedig a normál sejteknél tapasztalható mérték sokszorosára.
A metilglioxál hiányzik ezekből a sejtekből. A TMT nagyon kis mennyiségű metilglioxált használ, amely egy önreprodukciós folyamatot indít el, amely során a sejt úgy építi fel önmagát, hogy már metilglioxál is van benne, amely aztán a többi sejtben is raktározódik. Ez egy folyamatot indukál, amely a sejteket helyreállítja, és megakadályozza a szabályozatlan reprodukciót. Ahogy pedig Dr. Szent-Györgyi Albert megállapította, amikor a rákos sejtek nem képesek szabályozatlanul osztódni, akkor elhalnak. És természetesen amint a gyógyszer megállítja a rákos sejtek burjánzását, megkezdi a sejtről sejtre légzőfermentum helyreállítását.
forrás: www.cancerfightingstrategies.com


11. Rising Sun 2012. 02. 02. 11:50:51
Rákbetegek fóruma
Kedves Gabi !

A nagy stressz jelentősen kimerítheti az antioxidáns rendszert.---->>>>OXDATÍV STRESSZ

Németországban végeztek olyan vizsgálatot, amelyben az embereket két csoportra osztották, az egyik csoport - ha jól emlékszem - 3 g C-vitamint kapott, a másik pedig semmit(esetleg placebót).
Elkezdték őket stresszelni, a különbség az volt, hogy a C-vitamint kapók vérnyomása 50%-kal kisebb mértékben ment fel,és sokkal hamarabb normalizálódott,mint a C-vitamint nem kapóké.

Az Egyesült államokban pedig egy hosszú távú, talán 10 éves nyomonkövetéses vizsgálatot folytattak fiatal nőkkel. rendszeresen megmérték a C-vitamin szintjüket.
A 10 év alatt azoknak nőtt legkisebb mértékben a vérnyomásuk, akiknek a legmagasabb volt a C-vitamin szintjük, azoknak pedig, akiknek előző évhez képest nőtt a C-vitamin szintjük, csökkent a vérnyomásuk(előző évhez képest).
Ez a vizsgálat nem a C-vitamin szedését vizsgálta, hanem a szintet, tehát nem tudni, hogy a C-vitamin szedése vagy a zöldség-gyümölcs fogyasztás növelése/húsfogyasztás csökkentése milyen mértékben játszottak ebben szerepet.

Azért is érdekes ez az eredmény(amiről Magyarországon sajnos gyakorlatilag senki nem beszélt) mert, ha a zöldség-gyümülcs fogyasztás szempontjából nézzük az eredményt, akkor kétségkívűl fontos szerepet játszhatott a jó eredményben a C-vitaminnal a természetben együtt előforduló P-vitamin(más néven Rutin),amit szintén Szent-Györgyi Albert fedezett fel.(A Nobel-díj átadó beszédben ezért is méltatták) A Rutin szorosan kapcsolódik a természetben legnagyobb mennyiségben előforduló flavonoidhoz a Quercetinhez.( Ez megtalálható nagyobb mennyiségben pl.: a Kaliforniai paprikában)

Az érdekes az, hogy az elmúlt években 3! placebo-kontrollált vizsgálatot végeztek a Quercetinnel magas vérnyomásban szenvedő pácienseknél.

100,150 és 730mg voltak a napi adagok.
Mindhárom vizsgálatban beigazolódott, hogy a Quercetin csökkenti a magas vérnyomást, de úgy, hogy még a 730mg sem csökkenti az ún. magas vérnyomás előtti állapotú emberek (~137-vérnyomás)
vérnyomását, tehát a "gyógyszernek" nevezett anyagokkal ellentétben nem viszi le a normálishoz közelítő vérnyomást.

Ami még említésre méltó az a mostanában az újságokban sokszor"agyonreklámozott" Q10. (Sokáig engem sem érdekelt, pont e miatt) De utánanéztem az általam érdekelt szempontból. ( ENDOTOXIN ellenes hatás)
Mivel találtam jó kutatási eredményeket, kicsit belemélyedtem a Q10-es vizsgálatokba.

A Q10 bennünk is termelődik, de általában 20-30 éves kortól kezdődően elkezd csökkenni a termelődése. (Valakinek korábban, mert 12 gén szükséges hozzá)(C és B-vitaminok is fontosak a termelődéshez)

2007-ben tették közzé az addigi 17!!! kontrollált, placebo-kontrollált, ill. nyílt vizsgálat eredményét.
Az EREDMÉNY : átlagosan napi 100-120mg Q10 ~15-17-tel vitte le a felső, és 8-9-cel az alsó értéket.

És itt van a lényeg, a gyógyszertárakban általában10-20,esetleg 30mg-os kiszerelésben árulják, és jó drágán, tehát utána kell nézni, hol lehet viszonylag jó áron, és természetes forrásból származó hatóanyagot tartalmazó késztményt beszerezni.

Remélem, hasznosak az infók.


12. Rising Sun 2011. 09. 08. 9:01:58
Rákbetegek fóruma
Sziasztok !
Kedves Habveros !


MLM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://immunet.hu/hu/cegunkrol

http://immunet.hu/hu/varga-gabor

Vigyék el a hírt mindenkinek, hogy új fejezet kezdődött a magyar tanácsadásban és csúcsminőségű termékterjesztésben!

Ne habozzanak, életüket addig változtassák meg, amíg még nem késő!

VARGA GÁBOR
"Tisztelettel köszöntök mindenkit, aki a gyógygomba és flavonoid kivonatok iránt érdeklődik. Varga Gábor vagyok,"

"tanácsadó hálózatot hozzunk létre, amelynek növekedése minden eddigi hálózatot a háttérbe állít. A tisztelt hálózatépítőknek lehetősége van most arra, hogy a kezdetek kezdetén egy minden körülmények között gyorsan növekvő forgalmú rendszerhez csatlakozzanak, amelyre valószínűleg a közeljövőben nem lesz többé lehetőség."

"Ezzel magyarázható, hogy addig, amíg számos hálózati értékesítés Magyarországon gyakorlatilag összeomlott vagy jelentősen csökkent, Varga Gábor kivonatai soha nem látott népszerűségnek örvendtek. A régen várt és sokat kért lehetőséget, most mindenkinek biztosítjuk, hogy részt vegyen ebben a növekedésben és ezzel együtt hozzájárulhasson mindenki ahhoz az életminőség javuláshoz, amit beteg és egészséges embereknél egyaránt tapasztaltunk és tapasztalunk.
Vigyék el a hírt mindenkinek, hogy új fejezet kezdődött a magyar tanácsadásban és csúcsminőségű termékterjesztésben!

Ne habozzanak, életüket addig változtassák meg, amíg még nem késő!"


13. Irányi 2011. 08. 10. 16:49:00
Rákbetegek fóruma
Kedves Andrea!
Nekem Dr Ládi Szabolcs az alábbiakat ajánlotta:
1./ A táplálkozás, és az életmód megváltoztatása, a test tisztitókurája.
2./ A létfontosságu tápanyagok, mikroelemek,/enzimek,vitaminok,nyomelemek,flavonoidok pótlása, mivel sajnos minden embernél ezek hiánya kimutatható.
3./ Közvetlen a daganatsejtekre és csak azokra ható természetes anyagok szedése, melyek egy bizonyos dózis felett a daganatokat elpusztitják, illetve szaporodásukat meggátolják. A legismertebb és talán leghatásosabb ilyen anyag a laetril vagy amigdalin, ismert nevén a B17 vitamin.A www.b17-vitamin.com oldalon található az ismertető. Szerinte általánosságban az alábbi protokoll alkalmazható:
napi 2-4 ampulla minimum 21, de legtöbbször 30 napig, napi egyszeri dózisban, intravénásan beadva. Utánna csökkentett mennyiségbe. A szer nem halmozódik fel a szervezetben és nem okoz mérgezést.
Én is szedtem, s mivel egyszerre nagyobb dózissal kezdtem, én is éreztem rosszullétet, ugyhogy a második napon visszaálltam kisebb dózisra és semmi bajom nem volt tőle. Ez tablettás volt.
Ugyhogy nem kell megijedni a B17-től. Üdv.Irén.


14. Irén 2011. 08. 10. 16:45:59
Rákbetegek fóruma
Kedves Andrea!
Nekem Dr Ládi Szabolcs az alábbiakat ajánlotta:
1./ A táplálkozás, és az életmód megváltoztatása, a test tisztitókurája.
2./ A létfontosságu tápanyagok, mikroelemek,/enzimek,vitaminok,nyomelemek,flavonoidok pótlása, mivel sajnos minden embernél ezek hiánya kimutatható.
3./ Közvetlen a daganatsejtekre és csak azokra ható természetes anyagok szedése, melyek egy bizonyos dózis felett a daganatokat elpusztitják, illetve szaporodásukat meggátolják. A legismertebb és talán leghatásosabb ilyen anyag a laetril vagy amigdalin, ismert nevén a B17 vitamin.A www.b17-vitamin.com oldalon található az ismertető. Szerinte általánosságban az alábbi protokoll alkalmazható:
napi 2-4 ampulla minimum 21, de legtöbbször 30 napig, napi egyszeri dózisban, intravénásan beadva. Utánna csökkentett mennyiségbe. A szer nem halmozódik fel a szervezetben és nem okoz mérgezést.
Én is szedtem, s mivel egyszerre nagyobb dózissal kezdtem, én is éreztem rosszullétet, ugyhogy a második napon visszaálltam kisebb dózisra és semmi bajom nem volt tőle. Ez tablettás volt.
Ugyhogy nem kell megijedni a B17-től. Üdv.Irén.


15. Netboszi 2011. 07. 15. 0:01:06
Rákbetegek fóruma
Hátha valaki nem ismeri

Filozófiánk szerint annyiféle rákbetegség van, ahány rákbeteg, mert abban vagyunk egyformák, hogy mindenki különbözik a másiktól. Ezért vannak alapelvek és nem mindenkire érvényes protokollok.

FELADATAINK:
Legelső, hogy a szervezet valamennyi sejtjének normális alapregulációs feltételei megteremtődjenek, kialakuljon elsősorban a laza rostos kötőszövetben az a helyzet, hogy minden sejt képes legyen egymással egészséges biokémiai és bioelektromos belső informatikai rendszerrel kommunikálni.
A daganatos betegségek esetében ezt a belső informatikai rendszert oly nagy teher éri, hogy a szervezet energia-háztartása, energiakészlete a megbomlott állapot kompenzációjára fordítódik, az oxigénhiány, a CoQ1O-hiány és a sejtek energiahiányos állapota egyre fokozódik (P. Nurse et.al 2002, Nobel-díj), s magára az öngyógyításra és az alkotó életre egyre kevesebb jut.
Ezért érzi magát a daganatos beteg fáradtnak, cselekvőképtelennek, ezért keseredik el, mert a lélek kész, és a test erőtlen.

MI EZEK UTÁN A GYAKORLATI TEENDŐ?

1. MÉREGTELENÍTÉS.
Először is megteremteni a már többletként jelentkező toxikus anyagok és a daganatsejtek elpusztulásával termelődő még több mérgező anyag folyamatos kivezetését a szervezetből úgy, hogy a keringésben mindenkor jelen lévő káros anyagok mennyisége ne haladja meg azt a küszöbértéket, ami a szervezet számára már visszafordíthatatlan önmérgezést is előidézhet.

2. AZ IMMUNRENDSZER FELÉPÍTÉSE, AKTIVÁLÁSA.
Ezzel egy időben immunológiai egyensúlyt teremteni, a legyengült, leromlott, károsított immunrendszert felépíteni azért, hogy a sokoldalúan megterhelt szervezet ne legyen áldozata a deformált sejtek elszaporodásának és a különféle másodlagos, harmadlagos fertőzéseknek.

3. A SZABAD GYÖKÖK ÉS AZ ANTIOXIDÁNSOK EGYENSÚLYÁNAK HELYREÁLLÍTÁSA.
Ez az egész szervezet valamennyi sejtjének alapregulációs harmonizálását jelenti, az immunológiai és hormonális vezérlésen keresztül, a vegetatív idegrendszer szimpatikus és paraszimpatikus egyensúlyának megteremtésével.

4. A TERMÉSZETES, HELYES TÁPLÁLKOZÁS AZONNALI ELINDÍTÁSA.
A szervezet méregtelenítésével, a természetes, helyes táplálkozás megkezdésével, a belső miliő lúgosra átállításával lehetővé válik a harmonikus erős immunrendszer felépítése, melynek képesnek kellene lennie a deformált előrákos és rákos sejtek megsemmisítésére.

5. A DEFORMÁLT DAGANATOS SEJTEK KÉPZŐDÉSÉNEK MEGÁLLÍTÁSA, ÉS/VAGY PROGRAMOZOTT ELHALÁSUK (APOPTÓZIS) BEINDÍTÁSA.
Így tudjuk megállítani a degenerációs folyamatot, a deformált sejtek képződését, valamint beindítani a daganatsejtek apoptózisát, azaz a daganatsejtek programozott sejthalálát.

6. STRESSZREDUKCIÓ.
Törekedni kell arra, hogy a stressz mértéke ne haladja meg a kompenzációs lehetőséget, mert a túlzott stressz jelentős energiaveszteséget és az immunrendszer tudományosan bizonyított komoly szintű legyengülését jelenti.

7. AZ AMALGÁM FOGTÖMÉSEK ELTÁVOLÍTÁSA.
A rendkívül kényes sav-lúg egyensúly biztosítása a táplálkozás és életmód radikális átállításával az egyik legkörültekintőbben végzendő feladat. Rendet kell teremteni a szájüregben, mint mikrorendszerben, ez azt jelenti, hogy sem amalgám, sem más idegen anyag nem maradhat ott.
A szervezetben, ha a bevitt folyadékok koncentrációja - pl. cukros italok - meghaladják a sejtekben lévő koncentrációt, azzal a sejten belüli és sejten kívüli folyadékok indokolatlan besűrűsödését segítjük elő, s ez nagymértékben rontja az egész szervezet belső és külső informatikai rendszerét.
A könnyen oldódó szénhidrátok nemcsak a szájüreg, hanem az egész szervezet normális működését több oldalról is károsíthatják.

8. A RENDSZERES NAPI MOZGÁS ÉLETMENTŐ SZEREPE.
Meg kell teremteni az oxigénhiányos állapot helyett az oxigénnel jól ellátott állapotot.
Ahhoz, hogy az oxigén életfontosságú szerepét jól betölthesse, helyre kell állítani az optimális kapilláris keringést, azaz a szervezet mintegy 80-100 ezer kilométeres hajszálérhálózatának kifogástalanul kell működnie.
Ez a gyakori friss levegőn történő mozgással, szakszerűen, tudományosan összeállított lélegzőgyakorlatokkal történik.

9. AZ ANTIOXIDÁNS, VITAMIN, NYOMELEM, ENZIM, AMINOSAV és FLAVONOID, VALAMINT VALAMENNYI HIÁNYZÓ BIOLÓGIAILAG AKTIV ANYAG HIÁNYÁNAK FOLYAMATOS PÓTLÁSA.
Elő kell segíteni a vitaminok, makro-, mikroelemek, enzimek és egyéb biológiailag aktív anyag szervezetbe juttatását, felszívódását, mégpedig először vízben oldott formában. (Rácz et.al. 2002)
Meg kell teremteni a rendkívül káros sejtkárosító, sejtdeformálódást is okozó szabad gyökök redukálásának feltételeit, mégpedig a szervezet valamennyi közbülső anyagcsere-folyamatában, ezért olyan nagymennyiségű, természetes antioxidánst, vitamint, enzimet, aminosavat, makro-, mikroelemet és flavonoidot kell a szervezetbe juttatni, melyek minden szinten képesek ezt a feladatot maradéktalanul ellátni.

10. BE KELL INDITANI AZ ANGIOGENESIS-GÁTLÁST.
Meg kell teremteni az angiogenesis-gátlás feltételeit, ez pedig azt jelenti, hogy a daganat táplálásához ne alakuljanak ki újabb és újabb erek
(P. Gálfy et.al. 1996)

11. MEG KELL TEREMTENI A HARMÓNIKUS MIKROBIOLÓGIAI RENDET.
Meg kell teremteni a szervezetben a mikrobiológiai rendet, mert az oxigénhiányos, savas irányba eltolódott állapot a gombáknak kedvez, s normál esetben elsősorban a bifidus, thermofilus és acidofilus családnak van helye. Ezt megelőzően szükséges olyan anyagok alkalmazása, amelyek a már nem kívánatos mikrobákat szaporodásukban gátolják, de nem teremtenek rezisztenciát.
A bélbarát baktériumcsalád szervezetbe juttatásával egy időben szükséges a praebiotikus, azaz a probiotikus flóra táplálásához szükséges anyagokat is a szervezetbe juttatni.

12. CSÖKKENTENI KELL AZ IDÜLT, DEGENERATÍV GYULLADÁSOS ÁLLAPOTOT.
Meg kell teremteni az idült, degeneratív gyulladásos állapot lassú, de fokozatos terheltségi állapotának csökkentését.
Ez elsősorban a vastagbél nyálkahártyájának abszolút hibátlan morfológiai és funkcionális állapotára vonatkozik, mert ennek megléte vagy hiánya alapjaiban meghatározza a testbe visszaszívódó víz strukturális állapotát, ez pedig alapvetően befolyásolja a szervezet energiaszintjét.

13. HARMONIKUS ELEKTROMÁGNESES TERET KELL TEREMTENI.
Meg kell teremteni a geopátia- és elektroszmogmentes környezetet, s egyben elősegíteni a természetes környezetet, hogy a torzító elektromágneses terek helyett harmonizáló elektromágneses terek domináljanak.

14. MINDENT CSAK A TESTI-LELKI TEHERBÍRÓ KÉPESSÉG SZINTJÉN SZABAD VÉGEZNI.
Valamennyi feladatot csak lassan, nagyon gondosan, az emberi és tudományos felelősség teljes tudatában szabad végrehajtani, mert a pozitív hatások mellett úgynevezett terápiás reakciók is kialakulhatnak, ami esetleg lázzal, rossz közérzettel, egyes tünetek fokozódásával járhat.
(A. Schaefer, 2003)

15. A LELKI TERÁPIA ÓRIÁSI JELENTŐSÉGE. (S.FREUD)
A LELKI EGYENSÚLY HELYREÁLLÍTÁSA.
Törekedni kell a vegetatív idegrendszer szimpatikus-paraszimpatikus egyensúlyi állapotának kialakítására, mert a tartós szimpatikus túlsúly felborítja az egész szervezet belső egyensúlyát.
Fokozni kell az ellazító, relaxáló, meditációs módszerek ismeretét, s mindezeket az öngyógyítás, a testi-lelki harmónia megteremtésének szolgálatába állítani. Törekedni kell a hit erejével, a belső látás kialakításával a lelki egyensúly helyreállítására.

16. A VALÓDI ÉRTÉKREND KIALAKÍTÁSA.
Ki kell alakítani az álértékrend helyett a természetközeli értékrendet, s meg kell találni a társadalomban azt a helyet és helyzetet, amiben az egyén képességei, vágyai és lehetőségei egymással hosszú távon arányban vannak.

17. DIETETIKA ÉS FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZER-KIEGÉSZÍTÉS.
Tévesnek ítéljük meg a hosszú, sokszor hetekig tartó léböjtöket, a különböző áltudományos diétákat. A túlböjtölés a szervezet általános szénhidrát, fehérje, zsiradék, vitamin, makro- és mikroelem, enzim és egyéb biológiailag aktív anyag hiányához vezet, s ez a rákos folyamatot felgyorsíthatja.
Az étrend lehetőleg ökológiailag és biológiailag nem szennyezett helyről származó nyers zöldségeket és gyümölcsöket is tartalmazó, gabonára, tojásra, sovány halra és szárnyasra alapozott, jól emészthető vegyszerekkel, tartósítószerekkel, ízesítőszerekkel nem kezelt természetes élelmiszerekből álljon, ami lehetőleg tartalmazzon minden olyan funkcionális biológiai élelmiszer-komponenst, ami az élet optimális fenntartásának alapjaihoz és a betegséggel kapcsolatos többletterhek megoldásához szükségesek.
Ezek a szezonális, lehetőleg lila, piros és sárga színű zöldségek, gyümölcsök, a gabonafélék közül elsősorban a zab és a köles, valamint a rizs. A színes zöldségek-gyümölcsök tartalmazzák a biológiailag aktív anyagokat, melyek a korábban említett feltételeknek megfelelnek.
Mely termékek azok, amelyek hitelesen felhasználhatóak a terápiában?
A méregtelenítéshez, az apoptózis beindításához, az idült, degeneratív gyulladás csökkentéséhez, a szabadgyök-fogáshoz, a mikrobiológiai rendterápia kialakításához, a sav-lúg egyensúly megteremtéséhez és a létfontosságú immunológiai feladatok ellátásához valamennyi emésztési, felszívódási, egyéb sejtszintű alapregulácós feladat, elsősorban az optimális terminális oxidáció, az antioxidánsok és szabad gyökök, a CoQ1O-mitokondrium optimális viszonyának (P. Nurse, T. Hunt, L. Hartwell, 2002) és ezen keresztül valamennyi testi-lelki harmónia megteremtéséhez felhasználhatóak azok az EU- és hazai engedélyeztetésű, természetes alapanyagú teák, funkcionális étrend-kiegészítők és készítmények, melyek hatékonysága tudományosan megalapozott, nemzetközileg is elismert, hiteles kontrollált klinikai vizsgálatokkal igazolt (T. David, Q. Li, A. Georgopoulos 2003)
A fentiek közül kiemelkedő hatású a CoD(TM) Tea-Extrakt és Célzott Táplálkozási Rendszer, mely évezredes tapasztalatokon és több évtizedes nemzetközi tudományos kooperáció eredményeként praeklinikai kutatások és placébókontrollált, randomizált, dupla vak klinikai tanulmányokon alapuló bioaktív összetevőkre standardizált, nemzetközi szinten is törzskönyvezett készítmény. (T. David, Q. Li, A. Georgopoulos, P. Gálfy, Zs. Neogrady, R. Bruening, B. Sarkady, L. Homolya, R. Kotz, L. Laxhuber, M. Mácsay L. Paputh, J. Kosáry, O. L. de Ugaz, A. Schaefer et.al, R. Metzger, M. Miksche, Z. Anisimovna, A. Movszeszovics, B. Schechter, 1983-2005)
A CoD(TM) Tea és Célzott Táplálkozási Rendszer, mint ADDITIV SZUPPORTÍV BIOTERÁPIA, az immunrendszer felépítésére, erősítésére, a daganatos folyamatok megállítására, illetve visszaszorítására, megszüntetésére - a hagyományos kezelésekkel együtt - mint holisztikus gyógymód a BIOLÓGIAI RÁKTERÁPIA LÉNYEGES ALKOTÓELEME.
Mindezek mellett ismert a biológiai daganatkezelés számtalan, tudományosan és klinikailag is bizonyított formája, pl. a fagyöngykúra, a fotodinamikus terápia, termoterápia, hormonterápiák, különféle hidroterápiák s egyéb lelki és testi síkon ható rendszerek, melyek egyénileg célzott kombinatív alkalmazása minden esetben nagyon megalapozott klinikai, szakorvosi és természetgyógyászati tudás és tapasztalat alapján gondos egyedi elbírálás függvényeként kerülhet alkalmazásra.
A különféle masszázs-, energetikai és egyéb terápiák alkalmazása csak a kifejezetten erre a célra szakosodott, nagy tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező szakembertől fogadható el.
A jövő rákkezelési módszere a konzervatív és biológiai terápiák célzott, kombinatív összessége, amely tartalmazza az elsődleges és másodlagos megelőzést, a tényleges terápiát, valamint az utókezelést is, melynek valamennyi eleme klinikailag és tudományosan egyértelműen bizonyított, s minden esetben egyedileg kerül összeállításra.
Prof. Dr. Dávid Tamás, Béky László
(Természetgyógyász Magazin Online, 2005. március)

Forrás: www.tgy-magazin.hu


16. Netboszi 2011. 07. 15. 0:00:48
Rákbetegek fóruma
Hátha valaki nem ismeri

Filozófiánk szerint annyiféle rákbetegség van, ahány rákbeteg, mert abban vagyunk egyformák, hogy mindenki különbözik a másiktól. Ezért vannak alapelvek és nem mindenkire érvényes protokollok.

FELADATAINK:
Legelső, hogy a szervezet valamennyi sejtjének normális alapregulációs feltételei megteremtődjenek, kialakuljon elsősorban a laza rostos kötőszövetben az a helyzet, hogy minden sejt képes legyen egymással egészséges biokémiai és bioelektromos belső informatikai rendszerrel kommunikálni.
A daganatos betegségek esetében ezt a belső informatikai rendszert oly nagy teher éri, hogy a szervezet energia-háztartása, energiakészlete a megbomlott állapot kompenzációjára fordítódik, az oxigénhiány, a CoQ1O-hiány és a sejtek energiahiányos állapota egyre fokozódik (P. Nurse et.al 2002, Nobel-díj), s magára az öngyógyításra és az alkotó életre egyre kevesebb jut.
Ezért érzi magát a daganatos beteg fáradtnak, cselekvőképtelennek, ezért keseredik el, mert a lélek kész, és a test erőtlen.

MI EZEK UTÁN A GYAKORLATI TEENDŐ?

1. MÉREGTELENÍTÉS.
Először is megteremteni a már többletként jelentkező toxikus anyagok és a daganatsejtek elpusztulásával termelődő még több mérgező anyag folyamatos kivezetését a szervezetből úgy, hogy a keringésben mindenkor jelen lévő káros anyagok mennyisége ne haladja meg azt a küszöbértéket, ami a szervezet számára már visszafordíthatatlan önmérgezést is előidézhet.

2. AZ IMMUNRENDSZER FELÉPÍTÉSE, AKTIVÁLÁSA.
Ezzel egy időben immunológiai egyensúlyt teremteni, a legyengült, leromlott, károsított immunrendszert felépíteni azért, hogy a sokoldalúan megterhelt szervezet ne legyen áldozata a deformált sejtek elszaporodásának és a különféle másodlagos, harmadlagos fertőzéseknek.

3. A SZABAD GYÖKÖK ÉS AZ ANTIOXIDÁNSOK EGYENSÚLYÁNAK HELYREÁLLÍTÁSA.
Ez az egész szervezet valamennyi sejtjének alapregulációs harmonizálását jelenti, az immunológiai és hormonális vezérlésen keresztül, a vegetatív idegrendszer szimpatikus és paraszimpatikus egyensúlyának megteremtésével.

4. A TERMÉSZETES, HELYES TÁPLÁLKOZÁS AZONNALI ELINDÍTÁSA.
A szervezet méregtelenítésével, a természetes, helyes táplálkozás megkezdésével, a belső miliő lúgosra átállításával lehetővé válik a harmonikus erős immunrendszer felépítése, melynek képesnek kellene lennie a deformált előrákos és rákos sejtek megsemmisítésére.

5. A DEFORMÁLT DAGANATOS SEJTEK KÉPZŐDÉSÉNEK MEGÁLLÍTÁSA, ÉS/VAGY PROGRAMOZOTT ELHALÁSUK (APOPTÓZIS) BEINDÍTÁSA.
Így tudjuk megállítani a degenerációs folyamatot, a deformált sejtek képződését, valamint beindítani a daganatsejtek apoptózisát, azaz a daganatsejtek programozott sejthalálát.

6. STRESSZREDUKCIÓ.
Törekedni kell arra, hogy a stressz mértéke ne haladja meg a kompenzációs lehetőséget, mert a túlzott stressz jelentős energiaveszteséget és az immunrendszer tudományosan bizonyított komoly szintű legyengülését jelenti.

7. AZ AMALGÁM FOGTÖMÉSEK ELTÁVOLÍTÁSA.
A rendkívül kényes sav-lúg egyensúly biztosítása a táplálkozás és életmód radikális átállításával az egyik legkörültekintőbben végzendő feladat. Rendet kell teremteni a szájüregben, mint mikrorendszerben, ez azt jelenti, hogy sem amalgám, sem más idegen anyag nem maradhat ott.
A szervezetben, ha a bevitt folyadékok koncentrációja - pl. cukros italok - meghaladják a sejtekben lévő koncentrációt, azzal a sejten belüli és sejten kívüli folyadékok indokolatlan besűrűsödését segítjük elő, s ez nagymértékben rontja az egész szervezet belső és külső informatikai rendszerét.
A könnyen oldódó szénhidrátok nemcsak a szájüreg, hanem az egész szervezet normális működését több oldalról is károsíthatják.

8. A RENDSZERES NAPI MOZGÁS ÉLETMENTŐ SZEREPE.
Meg kell teremteni az oxigénhiányos állapot helyett az oxigénnel jól ellátott állapotot.
Ahhoz, hogy az oxigén életfontosságú szerepét jól betölthesse, helyre kell állítani az optimális kapilláris keringést, azaz a szervezet mintegy 80-100 ezer kilométeres hajszálérhálózatának kifogástalanul kell működnie.
Ez a gyakori friss levegőn történő mozgással, szakszerűen, tudományosan összeállított lélegzőgyakorlatokkal történik.

9. AZ ANTIOXIDÁNS, VITAMIN, NYOMELEM, ENZIM, AMINOSAV és FLAVONOID, VALAMINT VALAMENNYI HIÁNYZÓ BIOLÓGIAILAG AKTIV ANYAG HIÁNYÁNAK FOLYAMATOS PÓTLÁSA.
Elő kell segíteni a vitaminok, makro-, mikroelemek, enzimek és egyéb biológiailag aktív anyag szervezetbe juttatását, felszívódását, mégpedig először vízben oldott formában. (Rácz et.al. 2002)
Meg kell teremteni a rendkívül káros sejtkárosító, sejtdeformálódást is okozó szabad gyökök redukálásának feltételeit, mégpedig a szervezet valamennyi közbülső anyagcsere-folyamatában, ezért olyan nagymennyiségű, természetes antioxidánst, vitamint, enzimet, aminosavat, makro-, mikroelemet és flavonoidot kell a szervezetbe juttatni, melyek minden szinten képesek ezt a feladatot maradéktalanul ellátni.

10. BE KELL INDITANI AZ ANGIOGENESIS-GÁTLÁST.
Meg kell teremteni az angiogenesis-gátlás feltételeit, ez pedig azt jelenti, hogy a daganat táplálásához ne alakuljanak ki újabb és újabb erek
(P. Gálfy et.al. 1996)

11. MEG KELL TEREMTENI A HARMÓNIKUS MIKROBIOLÓGIAI RENDET.
Meg kell teremteni a szervezetben a mikrobiológiai rendet, mert az oxigénhiányos, savas irányba eltolódott állapot a gombáknak kedvez, s normál esetben elsősorban a bifidus, thermofilus és acidofilus családnak van helye. Ezt megelőzően szükséges olyan anyagok alkalmazása, amelyek a már nem kívánatos mikrobákat szaporodásukban gátolják, de nem teremtenek rezisztenciát.
A bélbarát baktériumcsalád szervezetbe juttatásával egy időben szükséges a praebiotikus, azaz a probiotikus flóra táplálásához szükséges anyagokat is a szervezetbe juttatni.

12. CSÖKKENTENI KELL AZ IDÜLT, DEGENERATÍV GYULLADÁSOS ÁLLAPOTOT.
Meg kell teremteni az idült, degeneratív gyulladásos állapot lassú, de fokozatos terheltségi állapotának csökkentését.
Ez elsősorban a vastagbél nyálkahártyájának abszolút hibátlan morfológiai és funkcionális állapotára vonatkozik, mert ennek megléte vagy hiánya alapjaiban meghatározza a testbe visszaszívódó víz strukturális állapotát, ez pedig alapvetően befolyásolja a szervezet energiaszintjét.

13. HARMONIKUS ELEKTROMÁGNESES TERET KELL TEREMTENI.
Meg kell teremteni a geopátia- és elektroszmogmentes környezetet, s egyben elősegíteni a természetes környezetet, hogy a torzító elektromágneses terek helyett harmonizáló elektromágneses terek domináljanak.

14. MINDENT CSAK A TESTI-LELKI TEHERBÍRÓ KÉPESSÉG SZINTJÉN SZABAD VÉGEZNI.
Valamennyi feladatot csak lassan, nagyon gondosan, az emberi és tudományos felelősség teljes tudatában szabad végrehajtani, mert a pozitív hatások mellett úgynevezett terápiás reakciók is kialakulhatnak, ami esetleg lázzal, rossz közérzettel, egyes tünetek fokozódásával járhat.
(A. Schaefer, 2003)

15. A LELKI TERÁPIA ÓRIÁSI JELENTŐSÉGE. (S.FREUD)
A LELKI EGYENSÚLY HELYREÁLLÍTÁSA.
Törekedni kell a vegetatív idegrendszer szimpatikus-paraszimpatikus egyensúlyi állapotának kialakítására, mert a tartós szimpatikus túlsúly felborítja az egész szervezet belső egyensúlyát.
Fokozni kell az ellazító, relaxáló, meditációs módszerek ismeretét, s mindezeket az öngyógyítás, a testi-lelki harmónia megteremtésének szolgálatába állítani. Törekedni kell a hit erejével, a belső látás kialakításával a lelki egyensúly helyreállítására.

16. A VALÓDI ÉRTÉKREND KIALAKÍTÁSA.
Ki kell alakítani az álértékrend helyett a természetközeli értékrendet, s meg kell találni a társadalomban azt a helyet és helyzetet, amiben az egyén képességei, vágyai és lehetőségei egymással hosszú távon arányban vannak.

17. DIETETIKA ÉS FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZER-KIEGÉSZÍTÉS.
Tévesnek ítéljük meg a hosszú, sokszor hetekig tartó léböjtöket, a különböző áltudományos diétákat. A túlböjtölés a szervezet általános szénhidrát, fehérje, zsiradék, vitamin, makro- és mikroelem, enzim és egyéb biológiailag aktív anyag hiányához vezet, s ez a rákos folyamatot felgyorsíthatja.
Az étrend lehetőleg ökológiailag és biológiailag nem szennyezett helyről származó nyers zöldségeket és gyümölcsöket is tartalmazó, gabonára, tojásra, sovány halra és szárnyasra alapozott, jól emészthető vegyszerekkel, tartósítószerekkel, ízesítőszerekkel nem kezelt természetes élelmiszerekből álljon, ami lehetőleg tartalmazzon minden olyan funkcionális biológiai élelmiszer-komponenst, ami az élet optimális fenntartásának alapjaihoz és a betegséggel kapcsolatos többletterhek megoldásához szükségesek.
Ezek a szezonális, lehetőleg lila, piros és sárga színű zöldségek, gyümölcsök, a gabonafélék közül elsősorban a zab és a köles, valamint a rizs. A színes zöldségek-gyümölcsök tartalmazzák a biológiailag aktív anyagokat, melyek a korábban említett feltételeknek megfelelnek.
Mely termékek azok, amelyek hitelesen felhasználhatóak a terápiában?
A méregtelenítéshez, az apoptózis beindításához, az idült, degeneratív gyulladás csökkentéséhez, a szabadgyök-fogáshoz, a mikrobiológiai rendterápia kialakításához, a sav-lúg egyensúly megteremtéséhez és a létfontosságú immunológiai feladatok ellátásához valamennyi emésztési, felszívódási, egyéb sejtszintű alapregulácós feladat, elsősorban az optimális terminális oxidáció, az antioxidánsok és szabad gyökök, a CoQ1O-mitokondrium optimális viszonyának (P. Nurse, T. Hunt, L. Hartwell, 2002) és ezen keresztül valamennyi testi-lelki harmónia megteremtéséhez felhasználhatóak azok az EU- és hazai engedélyeztetésű, természetes alapanyagú teák, funkcionális étrend-kiegészítők és készítmények, melyek hatékonysága tudományosan megalapozott, nemzetközileg is elismert, hiteles kontrollált klinikai vizsgálatokkal igazolt (T. David, Q. Li, A. Georgopoulos 2003)
A fentiek közül kiemelkedő hatású a CoD(TM) Tea-Extrakt és Célzott Táplálkozási Rendszer, mely évezredes tapasztalatokon és több évtizedes nemzetközi tudományos kooperáció eredményeként praeklinikai kutatások és placébókontrollált, randomizált, dupla vak klinikai tanulmányokon alapuló bioaktív összetevőkre standardizált, nemzetközi szinten is törzskönyvezett készítmény. (T. David, Q. Li, A. Georgopoulos, P. Gálfy, Zs. Neogrady, R. Bruening, B. Sarkady, L. Homolya, R. Kotz, L. Laxhuber, M. Mácsay L. Paputh, J. Kosáry, O. L. de Ugaz, A. Schaefer et.al, R. Metzger, M. Miksche, Z. Anisimovna, A. Movszeszovics, B. Schechter, 1983-2005)
A CoD(TM) Tea és Célzott Táplálkozási Rendszer, mint ADDITIV SZUPPORTÍV BIOTERÁPIA, az immunrendszer felépítésére, erősítésére, a daganatos folyamatok megállítására, illetve visszaszorítására, megszüntetésére - a hagyományos kezelésekkel együtt - mint holisztikus gyógymód a BIOLÓGIAI RÁKTERÁPIA LÉNYEGES ALKOTÓELEME.
Mindezek mellett ismert a biológiai daganatkezelés számtalan, tudományosan és klinikailag is bizonyított formája, pl. a fagyöngykúra, a fotodinamikus terápia, termoterápia, hormonterápiák, különféle hidroterápiák s egyéb lelki és testi síkon ható rendszerek, melyek egyénileg célzott kombinatív alkalmazása minden esetben nagyon megalapozott klinikai, szakorvosi és természetgyógyászati tudás és tapasztalat alapján gondos egyedi elbírálás függvényeként kerülhet alkalmazásra.
A különféle masszázs-, energetikai és egyéb terápiák alkalmazása csak a kifejezetten erre a célra szakosodott, nagy tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező szakembertől fogadható el.
A jövő rákkezelési módszere a konzervatív és biológiai terápiák célzott, kombinatív összessége, amely tartalmazza az elsődleges és másodlagos megelőzést, a tényleges terápiát, valamint az utókezelést is, melynek valamennyi eleme klinikailag és tudományosan egyértelműen bizonyított, s minden esetben egyedileg kerül összeállításra.
Prof. Dr. Dávid Tamás, Béky László
(Természetgyógyász Magazin Online, 2005. március)

Forrás: www.tgy-magazin.hu


17. Rising Sun 2011. 06. 12. 8:14:51
Boeck sarcoidosis
Kedves Barbara !

Respir Med.2009 Mar;103(3):364-72. Epub 2008 Nov 17.

Az antioxidáns-szint összefüggése a szarkoidózisos gyulladással - az
antioxidánsok lehetséges szerepe a folyamatban.

Szerzők: Boots AW,Drent M,Swennen EL,Moonen HJ,Bast A,Haenen GR.

Farmakologiai es Toxikologiai Intezet, Maastricht Egyetem Hollandia.

Kóroktani alapok:
A reaktív oxigén-gyökök (ROS) megnövekedett termelődése gyengíti a sejtbeni védekezést,
valamint elősegíti a gyulladás kialakulását, ennélfogva szerepe lehet a szarkoidózis
kórlefolyásában is.

Az antioxidánsok pótlása védelmet nyújthat a ROS-közvetített
sejtkárosodás ellen. Ígéretes antioxidáns vegyületnek mutatkozik a flavonoid természetű
Quercetin.

Célok:
Meghatározni az antioxidáns-szint es a gyulládasos folyamatok kapcsolatat szarkoidózisban.
Tovabbá felmérni a Quercetin gyulladascsökkentő hatasát.

Módszerek:
Nemdohanyzó szarkoidózisos betegeket hasonlítottak össze azonos korú, nemű es hasonló étkezesi
szokásokkal bíro, egeszséges kontroll alanyokkal (NCT-00512967). A méresek alkalmával mindkét
csoportban meghatározták a vérplazma teljes antioxidáns-kapacitását, C-vitamin-, glutation-,
alap- és LPS-indukált TNF-alfa-szintjeit, IL-8 és IL-10 termelődését, valamint megfigyelték a
Quercetin hatását az imént felsoroltak koncentrációjának változására.

Eredmények:
A kontroll csoport alanyaival összehasonlítva a szarkoidózisban szenvedő betegek jelentősen
alacsonyabb antioxidáns-kapacitással, csökkent C-vitamin-, húgysav- és glutation-szinttel,
valamint emelkedett alap-TNF-alfa és IL-8-szinttel rendelkeztek.
A Quercetin
koncentrációfüggő mértékben jelentősen csökkentette a z LPS-indukálta TNF-alfa- és IL-8-
termelődést mindkét csoportnál. Érdekes módon a Quercetin hatása jóval kifejezettebben
mutatkozott a szarkoidózisos betegeknél.

Összefoglalás:
Az endogén sejtvedekezést jelentősen meggyengítette a szarkoidózis, ez azt mutatja, hogy a
betegség alapja az oxidatív stressz.
Ezenkívul a gyulladásos állapot jelentősen felerősodott a
szarkoidózis során. Végül, eredményeink azt mutatják, hogy a Quercetin citokin-termelésre
gyakorolt hatása hasznosnak bizonyul a szarkoidózisos betegek antioxidáns-terápiája során,
mivel a viszonylag alacsony szintű ROS-ellenes sejtvédekezés felerősítésén kívül a gyulladásos folyamatok csökkentésében is szerepet játszik.


Ha kérdésed, kérdésetek van, írj(atok), ha tudok válaszolok.


18. ... 2011. 04. 21. 10:12:48
Rákbetegek fóruma

A csodatévő fagyöngy

fagyöngy, daganatellenes, rák

A fagyöngy ősidők óta mágikus csodaszer, mindent gyógyító növény hírében állt. A húszas években az antropozófusok a jövő daganatellenes gyógyszerét látták benne. Azóta sok idő eltelt, s a modern kutatások eredményei alapján ma már olyan készítményeket állítanak elő belőle, amelyek fő hatóanyaga a lektin - ez erősíti az immunrendszert -, és így valóban új reményt jelent a daganatos betegek számára. Vérnyomáscsökkentő és érvédő hatása pedig hazánkban is sokak előtt jól ismert.

A fagyöngy örökzöld, villás ágrendszerű növény, ami félélősködő életmódot folytat. Kisebb-nagyobb zöld bokrait főképpen a téli időszakban könnyű felismerni lombhullató fáink ágain.

A fagyöngy vékonyabb, leveles ágait októbertől decemberig, valamint márciusban és áprilisban gyűjtik. A növény glikoproteineket, viscotoxint, flavonoidokat, nyálkát és a már említett lektint és fehérjét tartalmaz. Összetevői serkentik az endorfinok, a természetes hangulatjavítók és fájdalomcsillapítók termelését és elválasztását, illetve erősítik a szervezet immunrendszerét, amelyet rákos betegek esetében a kemoterápia amúgy is legyengít.
KELTA "PATIKA"

A fagyöngy nagyon régóta tisztelt növény: Caius Plinius Secundus római természettudós jegyezte fel a keltákról: "Semmi sem szentebb számukra, mint a fagyöngy, és a fa, amelyen nő... A maguk nyelvén a fagyöngyöt "Mindent Gyógyító" nak nevezik. Ha szokásuk szerint áldozati lakomát csapnak..., egy fehér ruhát viselő pap felmászik a fára, és aranysarlóval vág le a fagyöngyből... Szent meggyőződésük, hogy a fagyöngy bogyójának kipréselt levétől termékenyek lesznek a meddő állatok, és hogy ez a lé egyben általános ellenméreg is."

A középkorban a kelések és a sebek gyógyítása volt a fagyöngy legfontosabb feladata, bár Szent Hildegard kehesség és kösz vény, Hieronymus Bock pedig például nyavalyatörés ellen is ajánlotta. Érdekes, hogy még ő is leírta a régi germán időkbe visszanyúló hiedelmet, miszerint a "boszorkányseprű" megóvja a fákat a villámcsapástól, az embereket pedig az ártó szellemektől.

A fagyöngy mai reneszánsza a húszas évekre nyúlik vissza, amikor Rudolf Steiner felismerte benne a rák lehetséges gyógyszerét: "Ahogy a fagyöngy a természet rendjét megfordítja (télen zöldell és nyáron hervad), úgy állít egy tumor a testben mindent a feje tetejére."
JAVÍTJA AZ ÉLETMINŐSÉGET

A mai kutatások alapján a fagyöngy a rákkutatás egyik nagy reménysége. Ezt nemcsak sejtosztódást gátló hatóanyagainak köszönheti, hanem annak is, hogy mai megfogalmazás szerint segít a rákos betegek életminőségének megőrzésében és javításában. Tehát nem csodaszerről van szó, hanem a kiegészítő terápiák egyik új lehetőségéről. Sok esetben hozzásegíti a betegeket ahhoz, hogy a szokásos klinikai kezelések után visszatérhessenek megszokott mindennapi életükhöz.

Sok beteg beszámolt arról is, hogy a fagyöngykészítmények nemcsak az életkedvüket adták vissza, hanem fizikailag is hatottak rájuk, mert jobban érzik magukat. A rákkutatók ezt az immunrendszer aktiválásával magyarázzák. A fagyöngylektin izgalmi állapotot okoz a szervezetben, aminek hatására fokozódik bizonyos immunsejtek termelése. A természetes ölősejtek egy része közvetlenül a kórokozókat pusztítja el, más részük pedig eltünteti az elhalt sejteket. Emellett fokozódik az interleukin1 termelődése is, ami ismét csak a fájdalomcsillapító és hangulatjavító endorfin szintjének emelkedéséhez vezet.
GYÓGYTÁR

A citosztatikus hatás mellett a fagyöngynek más előnyös tulajdonságai is vannak. Teája egyes források szerint különleges vérnyomásszabályozó hatással bír: a magas vérnyomást csökkenti, az alacsonyat emeli. Nyugtató, görcsoldó hatású, ajánlott a keringési rendszer más problémáira is, többek között érelmeszesedés, szívproblémák, ideges eredetű szívpanaszok és menstruációs zavarok kezelésére. Teáját nem forralással, hanem félnapos, hideg vízben való áztatással kell elkészíteni!
FONTOS TUDNI!

Két púpozott teáskanálnyi szárított (szaküzletben vásárolt!) fagyöngyöt áztassunk be 1/4 l hideg vízbe. Tizenkét órányi áztatás után szűrjük le a teát, legfeljebb egy teáskanálnyi mézzel édesítsük, majd lassan kortyolva igyuk meg. A napi adag maximum kétcsészényi.
A fagyöngy csomagolásán található adagolási útmutatót érdemes mindig szem előtt tartani, hiszen túladagolása, illetve 34 hétnél hosszabb ideig történő használata miatt a szer veszélyes lehet, májkárosodást is okozhat!
Daganatosok számára a tea nem elegendő, mert csak nagyon kevés lektint tartalmaz. Számukra - a hazánkban még nem engedélyezett, ám Nyugaton évtizedek óta jó eredménnyel használt! - injekciós készítmények kúraszerű használata ajánlott.

A cikkben szereplő természetgyógyászati módszerek nem a tényeken alapuló orvostudomány eredményein nyugszanak és nem feltétlenül azonosak az InforMed szerkesztőségének álláspontjával.


19. Béla 2011. 04. 01. 23:38:49
Rákbetegek fóruma
Kedves Orsi!...és az idősebb korosztály
A Pycnogenol javította az idős emberek memóriáját
A Swinburne Egyetem (Melbourne, Ausztrália) neuropszichológiai központjában végzett kettős-vak, placebo kontrollos vizsgálat a Pycnogenol hatását vizsgálta különböző kognitív (az észlelő képességre vonatkozó) és biokémiai paraméterre 101 idős (60-85 éves) emberekben . A vizsgálat másik célkitűzése az öregedés "oxidatív stressz" hipotézisének, valamint a neurológiai degeneráció összefüggéséinek tanulmányozása volt az észlelő képesség normális változásával az időskorban. A két csoportban hasonló volt az életkor, a nemek aránya, a BMI, a vitamin/ásványi anyag bevitel, és az intelligenciaszint.

Az idős emberek napi 150 mg Pycnogenolt kaptak 3 hónapig. Az észlelő képességüket a vizsgálat elején és minden hónap végén értékelték – a feladatok a figyelmet, a munkamemóriát, az epizodikus memória és pszicho-motorikus teljesítményt mérték.

A vérminták elemzése szerint háromhavi fogyasztás után az oxidatív stresszt jelző marker vegyület (F2-izoprosztán) koncentrációja csak a Pycnogenol-csoportban csökkent szignifikánsan. Az F2-izoprosztánok telítetlen zsírsavak oxidációja révén alakulnak, melyek az idegsejt membránokban találhatók magas koncentrációban. A háromhavi Pycnogenol-fogyasztás javította az idősek memoriáját, ugyanakkor szignifikánsan gátolta az idegsejt-membrán oxidációját, így a Pycnogenol antioxidáns hatása jelentős szerepet játszik a klinikai eredmények kialakulásában.

Dr. Con Stough, a vizsgálat egyik vezetője szerint, "A Pycnogenol előnyös hatást gyakorolt a kognitív és a biokémiai paraméterekre idősebb emberekben. A Pycnogenol-csoportban javultak a paraméterek a kontroll-csoporthoz képest, a Pycnogenol hatása egyértelművé vált a vizsgálat 2.-3. hónapjában."

Ezek az eredmények alátámasztják különböző tudományágak kutatásainak eredményeit, melyek szerint az antioxidánsok egyik hatása a specifikus mentális funkciók fenntartása lehet" mondta dr. Stough. „A kutatások ezen a területen feltételezik, hogy az antioxidánsok alkalmazásának egyik előnye a memóriához kapcsolódik. "


A Pycnogenol segíthet megelőzni az az öregedéssel összefüggő agykárosodást
Az életkor növekedésével egyre gyakoribb és egyre bosszantóbb történesek szereplőivé válhatunk: elfelejtük a telefonszámokat, nem találjuk a kulcscsomót, bevásárlásból hazatérve megállapítjuk, hogy a szükséges cikkek felét nem vettük meg. Találkozunk emberekkel, és nem emlékszünk a nevükre.

Ez az öregedés természetes velejárója. Bizonyos mértékig a memóriavesztést le lehet lassítani az ún. szelemi edzéssel. Ebben az egészséges táplálkozás is segíthet, de ezen a területen nem állnak rendelkezésünkre egységes, átfogó iránymutatások.

Dr. Benjamin Lau és kollégái (Loma Linda Egyetem Kalifornia) felhívták a(z) (orvos)társadalom figyelmét egy lehetséges megoldásra. Dr. Lau az étrendkiegészítők hatását tanulmányozta a memória és a tanulóképesség romlásának megelőzésére egerekben. A kutatők kimutatták, hogy a Pycnogenol segít megeglőzni az Alzheimer kifejlődésében meghatározó szerepet játszó fehérje, az amyloid- ß káros hatásait. Az Alzheimer- betegek agyában tipikusan amylorid-plakk képződik, amely idegsejtvesztéshez és érrendszeri károsodáshoz vezet. A Pycnogenol fokozta az érsejtek az amyloid- ß toxikus hatásával szembeni ellenálló képességét az egerekben. Ez egy újabb bizonyítékot szolgál a Pycnogenol kedvező hatásáról az öregedéssel összefüggő agykárosodás megelőzésében.

A Pycnogenol kivédte az idősödéssel összefüggő memoriavesztést és tanulóképesség romlását idős egerekben. A Pycnogenollal rendszeresen etetett idős egereknél lényegesen javult a memoria- és tanulóképesség a Pycnogenolt nem fogyasztó csoporthoz képest. A Pycnogenollal két hónapig etetett idős egerek képesek voltak fenntartani a fiatal egerekével majdnem azonos memóriaszintet.

Újabb vizsgálatok eredményei megerősítették, hogy a Pycnogenol védi az idegsejteket az oxidatív stressztől. Dr. Dave Schubert és munaktársai (La Jolla Egyetem , Kalifornia) megállapították, hogy a Pycnogenol teljes mértékben megelőzte az Alzeimer-kórral összefüggő fehérje, az amyloid-ß okozta oxidatív károsodást. Dr. Lester Packer (University of California) kimutatta, hogy a Pycnogenol védi az idegsejteket a glutamát ízfokozó káros hatásaitól.

Az idegsejtek nagymértékben sérülékények, érzékenyek. Az optimális működésükhöz és teljesítményükhöz fokozott védelemre van szükségük. A Pycnogenol segíthet abban, hogy a teljes szellemi kapacitásunkat tudjuk felhasználni, ezzel minőségi életet élhessünk, és versenyképesek maradhassunk a mai világban, amely egyre jobban a tudásra és az információra épít


Referenciák:
Ryan J és mtsai. An examination of the effects of the antioxidant Pycnogenol® on cognitive performance, serum lipid profile, endocrinological and oxidative stress biomarkers in an elderly population. Journal of Psychopharmacology 22(5) 553–562, 2008.
Kiu F, Zhang Y, Lau BHS. Pycnogenol improves learning impairment and memory deficit in senescence-accelerated mice. J Anti-Aging Medicine 2 (4): 349-355, 1999.
Rohdewald P. Pycnogenol. In: Flavonoids in health and disease. Ed. C.A. Rice-Evans and L. Packer. Marcel Dekker, Inc. 405-419, 1998.
Ez a rendkivül erős és igen sokoldalú antioxidáns...talán sgíthet.Részleteket lásd URL


20. ... 2011. 03. 01. 12:29:43
Rákbetegek fóruma
Étrend influenza esetén
Influenzajárvány idején gyakori kérdés, hogy hogyan lehet megelőzni a betegséget ill. Hogyan táplálkozzon a beteg. Dr. Patkó Katalin összefoglalta a legfontosabb élelmiszereket, amelyek jó hatással vannak a megelőzésre, illetve a gyógyulásra.
Mivel AZ antibiotikumok csak a baktériumok Ellen hatásosak, vírusbetegségben AZ orvosok általában csak tüneti kezelést rendelnek: lázcsillapítás, folyadék-pótlás, gyulladáscsökkentés. Ha a vírusfertőzés lecsökkenti immunrendszer működését, bakteriális felülfertőzés következhet be, és emiatt már szükséges lehet AZ antibiotikum felírása. Részemről inkább természetes antibiotikus hatású szereket rendelek, melyek hatnak a vírusokra is, baktériumokra is, így elkerülhető AZ esetek túlnyomó többségében AZ erősebb gyógyszerek felírása.

A megelőzés fontos része a kiegyensúlyozott, a szervezet vitamin- és ásványi anyag ellátottságát biztosító táplálkozás. Vannak azonban olyan zöldségek, gyümölcsök, amelyek fogyasztása kiemelkedően magas vitamin-, és egyéb hatóanyag-tartalmuk miatt nagyobb mennyiségben ajánlott ilyen náthás-influenzás időszakokban. Nézzük sorba, melyiket miért ajánlom:

Petrezselyemzöld
A legmagasabb C-vitamin tartalmú növényi rész! Sajnos, nyersen igen keveset eszünk belőle, pedig apróra vágva saláták, pástétomok, körözöttek, sajtkrémek, szendvicskrémek fűszere lehet. Jó megoldás, ha a levesbe tálalás után is teszünk, mikor már a leves picit meghűlt a tányérban, vagy szintén csak a tányérban szórjuk a köret tetejére, mert 60 fok felett a vitamin elbomlik. A népgyógyászatban immunerősítésre, felfázásra, a hörgők tisztítására és allergiás tüsszögés Ellen ajánlják.

Csipkebogyó
Magas C-vitamin és vas tartalma miatt ajánlott fogyasztása, leginkább ázat formájában: 2-3 evőkanál szárított csipkehúst (magozott csipkebogyó) tegyünk egy kancsóba, öntsük fel ½ l 60 foknál alacsonyabb hőmérsékletű forró vízzel, vagy kézmeleg vízzel és tegyük a kancsót meleg helyre, pl. radiátorra. Áztassuk 10-12 órán át. Így amit este készítettünk, reggel iható, amit reggel tettünk oda, AZ estére kész. Ízesíthetjük mézzel, de ennyi idő alatt a bogyó természetes cukortartalma is kiázik.
A csipkebogyó lekvár vitamintartalma a főzési technikától függ, viszont magas vastartalma mindenképpen megmarad.

Erdei gyümölcsök és vörös szőlő
A magas bioflavonoid-, C-vitamin és vastartalom miatt főleg a nyers, vagy a lassan felengedett mélyhűtött gyümölcs fogyasztása ajánlott, természetesen inkább főzés nélkül, gyümölcssalátában, vagy gyümölcskocsonyában. Mutatós is a sokféle sötét bogyó a gyümölcstorta, vagy puding tetején.
A vörös szőlő flavonoidjainak jótékony hatásai megmaradnak a vörösborban, de AZ alkohol tartalom miatt nem teljesen ártalmatlan. Mai orvosi tudományos vélemény, hogy a hét 5 napján nőknek napi 1 dl, férfiaknak napi 1,5 dl testes jófajta vörösbor fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, és még nincs káros hatással a májműködésre. Ennek a mennyiségnek a duplája hosszú távon már nincs hatással a szívbetegségek megelőzésére, viszont már kimutathatóan májműködési zavart okoz, Ennél több fogyasztása pedig már negatívan befolyásolja a szívbetegségek kialakulásának gyakoriságát is.
A flavonoidok hőérzékenyek, tehát a forralással AZ alkohol elpárologtatása nem célszerű, inkább kevés boros vízben főzzük a fűszereket és fogyasztás előtt öntsük fel borral, amivel már NE hevítsük túl AZ italt. A forralt bor fűszerei (fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, kardamom) egyébként fertőtlenítő, összehúzó hatásúak, így jó szerek náthában épp úgy, mint hasmenésben.

Cékla
Magas A-, B-, C-vitamin, folsav, kálcium, foszfor, és vastartalma mellett antioxidáns bíbor színanyaga miatt értékes. A színanyagban rengeteg bioflavonid van, köztük a legértékesebb egy antocián nevű vegyület, mely segíti AZ immunrendszer működését. Különösen a rákos sejt felismerését támogatja, de a vírusok elleni védekezés erősítésében is szerepet játszik.
Bár elsősorban főzve szoktuk fogyasztani a céklát, de nyersen is ehető, pl. sajtreszelőn lereszelve, citrommal savanyított salátalében fél nap alatt megpuhulnak kissé a rostok és nyers savanyúságnak is kiváló. Vegyes nyers salátába is keverhető gyufaszálformára aprítva vagy reszelve, de vigyázzunk, mert ha túl sokáig áll a dresszingben, megfesti azt.
Vékonyra gyalulva retek helyett is fogyasztható szendvicsekhez, vagy finomra reszelve szendvicskrémbe keverhető, de ekkor is számolnunk kell a színező hatásával.

Sárgarépa
Sárga színét a karotenoidok adják, amelyek AZ A-vitamin előanyagai. Az A-vitamin a szem, a haj, a bőr, a nyálkahártyák, vagyis minden hám- és szaruképlet építő, regeneráló vitaminja. A karotenoidok pedig AZ immunrendszer sejtjeinek képzését segítik elő. A sárgarépának tehát kettős jótékony hatása van, amellett, hogy erősíti a nyálkahártyákat, és gyorsítja azok regenerációját, AZ ellenálló képességét is növeli, plusz felpörgeti AZ egész immunrendszert. Ez a jótékony hatás főzés után teljesebb, mert a kemény sejtfalak felbomlásakor jobban ki tudnak szabadulni a növényből. Jó hatású akkor is, ha nyersen fogyasztjuk, édes vagy sós salátában, szendvicskrémben, vagy a szendvics tetején, ill. egyszerűen nyersen elrágcsálva. A gyengéd párolás is jó: reszelve, fahéjjal, párolva és/vagy mézzel kitűnő, könnyű édesség ill. krém-, vagy töltelék-alap.

Citrusfélék
A közhiedelemmel ellentétben nem a legmagasabb C-vitamin tartalmú gyümölcsök. A sorban a kiwi, AZ egres és AZ eper, a paradicsom, de még a nyers burgonya is megelőzi, mégis a legkedveltebb C-vitamin források. Szívesen fogyasztjuk őket télen, azonban a savasságuk miatt nem mindenki bírja. A savasság párolással, főzéssel kismértékben csökkenthető, de a 60 fok feletti hőmérséklet a C-vitamint is tönkre teszi! Gondoljunk erre akkor is, ha teába tesszük a levet: pár cseppet tehetünk a savasítás kedvéért, hogy a tea tetején ne csapódjanak ki az olajok (ne „bőrösödjön” a tea), de az ízesítésre szánt többi levet csak a 60 fok alá hűtött („szájmeleg”) teába öntsük. Egyes természetgyógyászati irányzatok szerint (pl.: makrobiotika) pont télen nem javasolt semmilyen citrusféle, mivel a növény déli, meleg égövön terem, azért hatásában és lédússágában a hűtő funkció érvényesül. Márpedig a meghűlés kezelésében melegítő hatású növényekre van szükség:

Gyömbér
A gyömbér eredetileg nálunk nem terem, csak trópusi térségben. Csökkenti a nyálkahártya irritációt, segíti az emésztést, hasmenés és hányinger csillapító. Hatása ún. melegítő hatás, amelyet a szervezet belső energiáinak segítésével ér el. Erre akár a szárított gyömbérgyökérből készítette főzet, mint tea is kitűnő, kissé csípős ízével, melegen, mézzel testet-lelket egyaránt melegítő gyógyital. A népgyógyászatban lázcsillapításra és a vírusfertőzéshez társuló izom-izületi fájdalmak csillapítására is használják.

Fokhagyma
Gyógyhatásáról ódákat zengenek az ókor óta. Itt most csak bizonyított vírus-és baktériumölő hatását említeném meg. A napi dózis nincs limitálva, megelőzésre persze 1-2 gerezd is elég, de vírusos betegségben szinte marékszám ehetnénk. Sajnos sokunk gyomra nem tűri nagyobb mennyiségben, nekik inkább a tablettás-kapszulás kivonat ajánlott. A főzés szintén ront a hatásfokán, ezért a fokhagymás ételekbe tálalás előtt is belenyomhatunk egy keveset. A fogyasztása utáni leheletet friss petrezselyemzöld rágásával, fahéjas, vagy ánizsos ételekkel tompíthatjuk. Általános megfigyelés, hogy ha húsmentesen táplálkozunk, akkor a fokhagyma nem hagy szagot maga után.

Vöröshagyma

Szintén van vírus- és baktériumölő hatása, és nyersen az igazi. Vas, jód, kálcuim, szelén, cink, jód, B1-, B2- vitamin van benne nagyobb mennyiségben. A levében található alkaloidák a hörgőkben választódnak ki, ott tágító és hurutoldó, valamint antihisztamin hatással rendelkeznek. Régebben kísérleteztek belőle asztma-gyógyszert készíteni, de mivel nem elég stabil a vegyület, nem lett belőle semmi, bár hőstabilitása magasabb a többi hatóanyagnál. Ezért volt hatásos anno nagymamáink hagymateája is. Alkaloidái izgatják a légutak nyálkahártyáját, hígabb váladék termelését váltják ki, ami a hurut fellazítását, könnyebb ürülését segíti.

Torma
Mustárolaj-likozidjai révén vírusirtó és baktériumölő, hurutoldó, jó hatású felfázásban és hörghurutban egyaránt. Jelentős mennyiségű A-, B3-,B6-, C-vitamin, kalcium, mangán, jód és vas található benne. A torma légút-tisztító, nyálkahártya-izgató hatását mindenki ismeri, csak nem mindenki tudja használni: a szákba vett torma illatanyagával inhalálni kell, szájon át vesszük a levegőt és orron fújjuk ki. Ha kis levegőt veszünk, nem jut le a tüdőbe, csak az orrot tisztítja, nem is nagyon könnyeztet. Ha mély levegőt veszünk, vagy orron át veszünk levegőt, a gőz lejut a hörgőkbe is, és noha megkönnyeztet, köhögtethet, utána csak könnyebb a légzés.

Fekete retek
A tüdőtisztítók egyik legjelesebb képviselője mustárolaj-likozidjai miatt. Baktérium és gombaölő. Nyálkahártya-tisztító. Nagyobb mennyiségű A-, B1-,B2-, C-vitamin, kalcium, magnézium, foszfor és vas található benne. Nyersen lereszelve az igazi, a sózás kissé gyengíti az erejét, de az összhatást nemigen befolyásolja. A belőle készített mézes szirup makacs hurutban is jól hat. Egy nagyobb tojás nagyságú fekete retket meghámozunk, közepét kivájjuk, hogy csak kb. 1 cm-es húsa maradjon. A retket kompótos tálba tesszük, a forgácsokat mellé helyezzük és az üregét színültig töltjük mézzel. Pár óra alatt megindul a méz, átszivárog a retken és viszi a köptető hatóanyagot. 4-6 óra alatt már hatékony szirupot nyerünk. A retek mellől napi 3-4x1-2 evőkanálnyi szirupot adunk a betegnek. Ha nem fonnyadt el nagyon a retek, még egyszer fel lehet tölteni mézzel.

Táplálkozás:
A beteg táplálkozásában különös figyelmet kell fordítanunk a beteg vitaminokkal és ásványi anyagokkal, könnyen emészthető fehérjékkel és többszörösen telítetlen olajokkal való ellátására, valamint az aktív életvitel mellett megszokottnál kevesebb kalória bevitelre. Ha a lázas beteg étvágytalan, hagyjuk nyugodtan koplalni, de a folyadékbevitelt igenis forszírozni kell, mert a láz, vagy hőemelkedés fokozott párologtatással jár, a kiszáradás pedig veszélyesen ronthatja a beteg állapotát. A folyadék lehet tea-gyógytea, gyümölcslé, limonádé, vagy tiszta víz, a tea melegen, vagy hűvösen, ahogy a beteg kívánja, vagy leves, akár üres leves,ill, krémleves.
Mindenképpen könnyű vegyes étrendet állítsunk össze, kevés sovány hússal, sok nyers v. párolt zöldséggel, gyümölccsel, kevés süteménnyel.

Végül néhány dolog, amit lehetőleg NE fogyasszunk:

Tejtermékek
Bármennyire is egészségesek a nyers tejtermékek, hurutos betegek inkább kerüljék őket! A légutak saját ellenálló képességének csökkentése miatt elhúzódóvá tehetik a váladékképződést, lassítják a hörghurut gyógyulását. Ha antibiotikum szedés után szükségünk van a bélflóra visszatelepítésére, válasszunk inkább koncentrátumokat, mint natúr joghurtot, kefirt, hiszen az abban található jó baktériumok töredéke éli csak túl a gyomor savas közegét. Mindemellett napi 8-9 pohárral kellene meginnunk a kellő hatásért, de kapszulázva elég 1-2 db naponta és a nyákosító hatást is elkerültük.

Húsleves

Kevesen tudják, hogy amikor a laborban „tenyésztést” végeznek (vizeletből, torokváladékból stb.) akkor a táptalaj kocsonyásított húsleves (bouillon), amit eredetileg lóhúsból főztek. Vannak persze növényiek is, pl. agar-agar, de a bouillon vált be legjobban… A leves egyébként nagyon fontos táplálék a betegélelmezésben, mert a folyadékpótláson kívül többnyire könnyen emészthető fehérje és kevés zsiradék van benne, de ilyenkor inkább zöldséglevessel, krémlevesekkel kínáljuk a beteget.

Túlfűszerezés

Gyakori, hogy a náthás beteg nem érez ízeket. A nyelvlepedék gátolja az ízlelő bimbók működését. Ezen fogkefés nyelvmosással, szájvizes öblögetéssel enyhíteni lehet, de van, amikor a szagkomponens érzésének kiesése miatt ez sem vezet eredményre. Nem kell megijedni, átmeneti zavarról van szó. Ilyenkor hajlamosak vagyunk az után-fűszerezésre. Ne tegyük, főleg a sózással ártunk a legtöbbet, de az sem jó, ha az étel kétszer csíp…

Kerüljük a nehéz, zsíros-húsos, puffasztó ételeket és a kalória ill. szénhidrát-dús édességeket.. Nem cél, hogy a lábadozó meghízzon: a betegség miatti mozgáshiány amúgy sem kedvez a kalóriák elégetésének, de a fogyókúrát sem most kell elkezdeni!

Alkohol
Lázas betegnek NE adjunk alkoholt! Csak és kizárólag annyit, amennyi az alkoholos gyógynövény-kivonatokban, cseppekben van. Nagyobb mennyiségben az alkohol gyorsítja a kiszáradási folyamatot, mivel vizet von el a szervezettől, valamint a máj leterhelése miatt az egyéb méregtelenítő folyamatokat lassítja, ezzel a rossz közérzetet fokozza. Lázban az idegrendszer működése lassul, az érzékelés tompul, így ezt a tünetet is súlyosbítja és elhúzódóvá teheti. Az érzékelés tompulása, a reflexidő megnyúlása miatt a lázas beteg NE vezessen, hisz ilyen állapotban a baleset okozásának kockázata többszörösére növekszik.

Végül még egy jó tanács a beteg családjának:
Ha nem szeretnénk, hogy a betegség végigvonuljon az egész családon, különítsük el a beteget, fokozottan ügyeljünk az alapvető higiéniai szabályok betartására és a család minden tagja szedjen valamilyen immun-stimuláns táplálékkiegészítőt és fogyasszák a fenti élelmiszereket.


21. Cinci 2011. 02. 24. 0:54:12
Rákbetegek fóruma
Kedves Andrea,

Itt van egy protokoll az emesztoszervi rakokra. Napi 2x 1 teaskanal szodabikarbona es 5 mg C-vitamin. Itt van angolul az eredeti:http://www.cancertutor.com/Cancer02/VitC_BSoda.html

Azt irja az oldal, hogy a kettot ne egyszerre vegye be a beteg. Es hogy az eszteresitett C-vitaminok jobban felszivodnak. Az elmelet az, hogy a tumor a C-vitamint hidrogen peroxidda alakitja, amely bizonyitottan tumor ellenes hatasu. Ha nem tudsz eszteresitett (nem savanyu) C-vitaminhoz hozzajutni, en flavonoidokkal vennem be, pl. csipkebogyo teaval (amit nem szabad forrazni, hogy ne bomoljon el a sajat C-vitamin tartalma).

A cikk szerint 2 teaskanalnal ne vegyen be a beteg tobbet a szodabikarbonabol egy nap.


22. Cinci 2011. 02. 17. 2:38:00
Rákbetegek fóruma
Irtam a multkor a juharszirup/szodabikarbona kombinaciorol, hogy sikerrel alkalmazza rakgyogyitasra egy amerikai javasember. Az jutott eszembe, hogy miert ne lehetne mezzel elkepzelni ugyanezt? Hiszen a mez nagyon egeszseges, mint tudjuk. Utananeztem, es kiderult, hogy a meznek kifejezetten tumorellenes hatasa van! Barmilyen nehezen hiheto elso hallasra. Kiderult, hogy tele van viragokbol nyert flavonoidokkal, antioxidansokkal. 2004-ben ki is mutattak tumorellenes, rakmegelozo hatasat. A meheszeknel kisebb aranyban fordul elo rak, mint mas foglalkozasokban. A propoliszra fokozottan igaz a tumorellenes, es persze antibakterialis hatas. En vettem is gyogynovenyboltban propoliszt es kiskanal mezre csoppentek kb. 10 csepp propolisz alkoholos oldatot. Ugy erzem, a tudomnek nagyon jot tett. Ma este megettem vagy tiz kiskanallal, mert annyira finom is!

Szoval, ha a mez onmagaban is rakellenes, es a szodabikarbona is, akkor lehet, hogy a ketto egyutt meg sokkal szinergikusabb hatasu es egyutt ugy mukodnek, mint a juharsziruppal.

Ki fogom probalni, de nem tudom, hogy kellene-e melegiteni egyutt a kettot, vagy csak osszekeverni. Szerintetek? Mintha a mezet nem szabadna melegiteni, ha nem akarjuk elvesziteni a gyogyhatasat. Lehet, hogy fozes nelkul meg hatasosabb...


23. tutiel 2011. 01. 25. 22:15:26
Rákbetegek fóruma
Emberek!Én nem vagyok fórumozó, alig találtam ide vissza, de amit most itt olvastam .. inkább nem kommentálom!
Itt akarok én segítséget kapni?
Rám nem lehet semmit rám erőltetni és szerintem másokra sem, ha Ő nem akarja.
Én egy hónapok óta tartó kúrához kerestem itt Cod teát, de szívesen olvastam volna más betegek vagy hozzátartozóik tapasztalatáról is.
A férjem Cod teát, Cod Vitál pluszt, Chen zöld teát, napi 10 000 mg C vitamint, Flavon Max plusz lekvárt, és napi 3 alakalommal préselek neki paradicsomot, sárgarépát, almát, céklát, mindegyikből napi 3 X 1-1 decilitert.
Anyagilag igen megterhelő, mivel mindketten rokkant nyugijasok vagyunk.
Ezért próbálkoztam itt is, hátha van valakinek megmaradt Cod tea, mert máshol már ajánlották olcsóbban, de elveszítettem a címet.
A Cod tea árát is sokan 19 700 Ft-ban jelölik meg, pedig nem annyi, kevesebb.
Úgy gondolom, hogy Ők nem onnan veszik ahonnan én rendelem minimum fél éve, pedig az biztosan eredeti.
Dr Dávid Professzor személyes ajánlatával, Lébényből rendelem, Ők meg Szlovákiából, mivel ott van a kizárólagos forgalmazó.

Egyébként ma megrendeltem a teákat telefonon, mert látom, hogy nem a megfelelő helyen keresgéltem!
Mindenkinek kívánok jó egészséget, és vitamentes beszélgetéseket!


24. Napsugár ♥ 2010. 12. 08. 17:05:47
Rákbetegek fóruma
Sziasztok Fórumlakók!

Igyekszem visszaolvasni, mert már nagyon régen nem jártam erre. Most csak beugrottam, mert kaptam egy emailt, hátha valakinek egy újabb esélyt adhat. Mindenkinek rá kell találnia a saját megoldására, ami a legjobbnak tűnik és tud benne hinni:

"A bodzabogyó igen gazdag létfontosságú vitaminokban (C-, A-, E-, B1-, B2-, B3-), ásványi anyagokban, aminosavakban, fehérjékben és flavonoid típusú vegyületekben. Gyógyító ereje a hatóanyagok összességében rejlik, ennek tulajdonítható általános immunműködést serkentő és ellenálló képességet fokozó hatása. Kimutatták, hogy fogyasztásával növekedett bizonyos citokinek (gyulladások leküzdésében szerepet játszó fehérjék) mennyisége, ill. jelentősen megnőtt a TNF (tumor nekrózis faktor - a rákos sejtek elpusztításában szerepet játszó fehérje) koncentrációja is.
Neuralgiás fájdalmakra (különböző ideggyulladások) is bizonyítottan igen kedvező hatást fejt ki.
Lelki válság, vagy túl sok streszz, vagy fronthatások esetén a bodzabogyó segít normalizálni a keringést és hozzájárul a panaszok enyhüléséhez.
A bodzabogyó hatékonynak bizonyult számos influenza vírus törzzsel szemben, mint a laboratóriumi, mint a klinikai vizsgálatok során. A klinikai vizsgálatokban A és B típusú influenza vírussal fertőzött betegeknél az átlagos gyógyulási idő (6-10 nap) míg a bodzabogyó instantot szedő betegeknél csak 3-4 nap volt. A betegek vérének vizsgálata kimutatta, hogy a terméket fogyasztók vérében magasabb volt a vírus ellen termelt ellenanyagok szintje, mint azoknál, akik nem kaptak bodzabogyó instantot.
Laboratóriumi körülmények között a H1N1 vírus szaporodását is gátolta a készítmény.
Nem csak a különféle influenza vírusok hatását gyengíti, gátolja, hanem többféle herpesz vírusra is hasonló módon hat a bodzabogyó, sőt tüdőgyulladás és tüdőgyengeség ellen is hat.
===========================
tapasztalat:
Január végén, február elején vasárnap este mentem haza, amikor éppen a metrón ültem, s éreztem, hogy kissé kapar a torkom, és kezd rosszabbodni a közérzetem. Amint hazaértem, 2 evőkanál bodzabogyó instantot ettem meg, és még egy keveset vízben, ill. langyos, 40 Celsius fok alatti hőmérsékletű teában feloldva. Másnap reggel 6 óra alvás után keltem fel, és semmi bajom nem volt. Estére éreztem, hogy nincs minden rendben, ezért imsételten 2 evőkanál bodzabogyó instantot ettem. Másnap reggel ismételten 6 óra alvás után keltem fel mindenféle probléma nélkül. Rendszeres fogyasztása megelőzi az influenza járvány okozta tüneteket (magas láz, rossz közérzet), hiszen a benne lévő tápanyagokat a fent leírtak szerint tudja felhasználni szervezetünk. Hálásak lehetünk, hogy nem kell feltétlenül szenvednünk.

(Winter Sanyi)"


25. Orsi 2010. 11. 25. 20:16:59
Rákbetegek fóruma
Kedves Fórumozók!

Csak tudatom Veletek, hogy ANGYALOK IGENIS LÉTEZNEK! csendes tudja miről beszélek! Olyan megható és emberi dolgot tett ma velünk, amit nem is gondoltam volna, hogy a mai világban még létezik ilyesmi!

Esetleg erről a termékről hallott már vki?
(Bionet Max flavonoid)

http://www.biyovis.hu/HU-hun/Product/max-flavonoid-spray/1-116


(1. lap) >>>2 lap

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
-->