Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Fórum
Keresés:

1. Maria 2012. 01. 03. 19:07:30
Rákbetegek fóruma
http://www.youtube.com/watch?v=sBj4fZg_TQ8
Az alábbi hivatkozást tettem közzé Orbán Viktor Miniszterelnök Úr hivatkozásaiban:
Változatlanul tiltakozom a kislányom bélelzáródását megszüntető életmentő műtétjének megtagadása ( 52/2006. sz. EÜM rendelet ) és az ehelyett durogesiccel való háromszoros túladagolása ellen a Bajcsy Kórházban Budapesten. A kislányom otthonában nem kapott semmilyen kábítószert, tehát rá mindenképpen vonatkozik az a gyógyszergyári adagolási előírás, amit a 43/2005. sz. EÜM rendelet is előír, ami szerint a durogesic ( kábítószertapasz, ami halált is elő tud idézni ! ) kezdő adagja 25 mikrogramm, mégis a kislányomra 75 mikrogrammosat tettek fel. Az igazságügyi orvos-szakértők hamisan tanúzva mégis azt állapították meg, ellentétben az EÜM rendelettel és az adagolási előírással, hogy az adagolás rendben volt. A nyomozó rendőr meg nem tudja megállapítani a 25 és 75 között, mint két szám között a különbséget. Nem beszélve arról, hogy olvasni sem tudnak, mert nem tudták elolvasni a morfium tájékoztatójából: 2. TUDNIVALÓK A MORPHINUM HYDROCHLORICUM TEVA OLDATOS INJEKCIÓ ALKALMAZÁSA ELŐTT
Ne alkalmazza a Morphinum hydrochloricum TEVA oldatos injekciót • a bélműködés hiányában, illetve késleltetett gyomorürülés esetén
( Forrás: OGYI ) Tekintettel arra, hogy Magyarországon nem tudják alkalmazni a törvénybe iktatott WHO ajánlásokat az adagolásra vonatkozóan, javasolom a WHO képviselőinek a meghívását ismeretterjesztő előadások céljából a kábítószerek kezdő adagjára vonatkozóan, melyet Magyarországon jogszabály is előír! - mert mint az Uzsoki ügynél hallhattuk, a nem kezdő adag esetén a túladagolást bizonyítani szinte lehetetlen, mert a határ a csillagos ég - na nem az emberszeretetben - a morfium és a durogesic adagolásban. Változatlanul választ várok Orbán Viktor Úrtól is arra a kérdésre, hogy a bélelzáródásban szenvedő kislányom esetén miért lehetett megtagadni az alkotmányos élethez való jogot és a jogszabályi előírások ellenére miért lehetett ellenjavallt morfiumot és háromszorosan túladagolt Durogesicet alkalmazni nála, csak a halálát siettetve és a halálára várva, diszkriminálva őt, nem tartva be az egyenlő elbánás elvét, sértve az alkotmányos és egyéb alapjogait. Magyarországon az alkotmánnyal és a jogszabályokkal ellentétben Kövér Annát több, mint 30 napig tartották bélelzáródásos állapotban. Ha rákos lennék, félnék a fizikai megsemmisítésemtől.
Kövérné Sövegjártó Mária


2. Böbe63 2011. 10. 25. 7:33:16
regisztráció
Üdvözlet Mindenkinek!
Új vagyok ezen az oldalon.A férjemnél szeptemberben vastagbél daganatot találtak,máj áttéttel.nem igazán tudjuk mit is tehetünk az eddigiek mellett,amivel segíthetnénk rajta. A 75-ös durogesic tapasz mellett contramal 100-ast kapott, amitől szinte állandóan alszik,viszont a fájdalmai nem szűnnek. A folyamatos fekvés miatt lassan elveszti erejét, pedig immunerősítőket is vettem,/béta-klükán,FlavoGenin/ emellett gyógyteákat iszogat,és gyógypakolást is használjuk minden nap.Már a búzafű-levet is issza, amit frissen préselünk.Sok zöldséget eszik nyersen, sőt a zöldség leveket is. az onkológusunk viszont megtiltotta a diétát,/hús,tej,cukor elhagyása/mert hogy arra is szüksége van a szervezetnek. Már én csodálkozom, a mennyiségen,de nagyon gyógyulni akar,hiszen még csak 52 éves.Az áttét miatt nem operálható/nincs értelme az orvos szerint/ ezért mi magunknak kell megtalálni a megoldást. Ebben kérnék segítséget,ha valakinek van hasonló esetben POZITÍV tapasztalata.A búzafű mellett szedhetne alga-készítményt is? Eddig nem sok segítséget kaptunk orvosoktól, viszont sok ismerősnek van sajnos tapasztalata, de nem biztos, hogy ami nekik segített az nekünk is beválik.Ja, a C vitamint is szedi pluszban.


3. zsebike58 2011. 10. 21. 20:19:30
Rákbetegek fóruma
Kedves Mindenki!
Anyukám csont áttétes rákos,már 300-as Durogesic
tapaszt kap,nagy fájdalmai vannak.Valaki tud segíteni? Köszönöm a választ.


4. baboka 2010. 12. 28. 13:43:43
Rákbetegek fóruma
Kedves 904 Papa.Az én tapasztalatom szerint, a szervezeted már annyira hozzá van szokva az erős fájdalomcsillapítókhóz hogy már megse kottyan neki.Ha lehet probáld meg az ALGÓPYRINT, ASZPIRINT ,V "" ALGÓ+ SEDUXEN PÁROSITÁST. ""A többi fájdalomcsillapítót se hagyd abba csak szép lassan csökkentsd.A Durogesic morfium tartalmu ezért mindig több kell belőle, s valószinü hozzászoktál. Szóval ovatosan.


5. 904 papa 2010. 12. 28. 10:33:18
Rákbetegek fóruma
Sziasztok.
Én vagyok az aki már öt éve küzd a prosztata dagi csont áttétel.Sok sok mindent ki próbáltam már van ami segített van ami nem.Kérném, hogy most abban segítsetek, hogy a láb és kéz fájdalmat hogyan mivel tudnám csökkenteni.Amit szedek és ragasztok az Durogesic 250 tapasz és mellé Antidolorika és diclofenac 100-as.De sajnos nem elég.Orvosok csak azt mondják, hogy csoda hogy élek még. Kérlek segitsetek. üdv: papa


6. zarad 2010. 04. 22. 20:44:16
Rákbetegek fóruma
Kedves aaaNEMmind1!

Annyira sajnálom! tiszta szívből szorítok apukádért. A fájdalmait próbáljátok csökkenteni.
Arra gondolj, hogy holnap már biztosan jobban lesz és holnapután még jobban. Pozitív gondolkodás!!!
Koncentrálj erősen arra, hogy meg fog szűnni a fájdalma! Ha optimistán állsz hozzá, akkor be fogod vonzani a pozitív energiákat és erőt! Tudom mennyire szörnyű látni, hogy szenved. Nem szabad feladnotok! Imádkozni, hinni, akarni, küzdeni! Az eredmény nem fog elmaradni.
Nagyon sok erőt és kitartást nektek!
egyébként a tapaszcserét pontosan hogyan érted. Fentanylról durogesicre vagy a 72 óra utáni tapaszcserére?
zarad
Ui.: a celladam kúpot nem akarja használni, ezért inkább a cseppet rendeltem meg, viszont meglátta a tájékoztatóján, hogy nem csak természetes anyagot tartalmaz és egyből fenntartással állt hozzá. Annyi méreganyag van a szervezetében a kemo miatt, hogy nem csodálkozom a hozzáállásán.


7. aaaNEMmind1 2010. 04. 22. 9:08:28
Rákbetegek fóruma
én állitom nektek gyerek...hogy a rohadt durogesic tapaszcsere után sokkal jobban fáj neki mindene..
Zarad ti ezt nemtapasztaljátok? vettetek már celladam kúpot a fájdalmakra? minek találnak fel ilyen használhatatlan vacakokat.rávan irva hogy műtéti fájdalmakra nemvaló, nekünk meg az a domináns..akkor meg miért erőltetik ezt. merész dolog lenne tőlem nem visszaragasztani szerintetek?

Pedig már annyira örültem.. már tegnap a 2. napon amikor kapta Napsugár proffjának kapszuláit, elkezdte mozgatni a lábujjait, amit 3hete nem tud, nemkapott levegőt mert megvan fázva és bevolt dugulva az orra, már az is elmúlt és annyi méreg kiürült belőle hogy csuda.. na meg az oldaláról magától a hátára fordult, amit szintén nemtud 3hete, kiemelném ismét a miértjét, hogy okuljatok! bekerült a belgyógyászatra vízhajtás céljából, 10napig, az első 4napig annyira jól volt mindennap borotválkozott jókedvű volt, még annak ellenére is hogy fájdalmai voltak, utána elkezdett nem enni legyengülni a vízhajtástól és mióta hazahoztuk nem kelt fel az ágyból. Mindenhonnan lehajtották a vizet csak onnan nem ahonnan kellett volna, de 3 nap alatt normalizáltam a vesefunkcióit itthon.Szóval kórházat kerüljétek el legalábbis miskolcon. itt csak legyengülni és meghalni lehet. undorito. csak semmirekellő orvosok élnek ebben a városban.


8. zarad 2010. 04. 03. 13:51:46
Rákbetegek fóruma
Sziasztok! Most találtam rá erre a fórumra.
Édesapám 56 éves. Soha nem dohányzott, nem ivott alkoholt. A szenvedélye a család, a foci és a munka. Tavaly májusban lett rosszul. Vizsgálatok egymást követő sorozata, az eredmény: mellhártya rák. Igen, nagyon ritka betegség és a legveszélyesebb, legfájdalmassabb válfaja a ráknak és nem lehet műteni.
4 kemo-t vet fel (Alimta-Cysplatin, de nem bírta, nagyon rosszul volt tőle. Aztén Preventa víz, Flavin, Manju tea, ganoderma, lapacho tea Cytosan, ezüst kolloid, Contarmar, Prána nadi és fülakupuntúrás alternatív kezelések. Most Durogesic és fantanyl tapasznál tartunk. A májon 5x6 cm -s áttét. Elviselhetetlen, iszonyatos, rettenetes fájdalmai vannak. A pulzusa 168 volt. Concor-t kap rá. Mélyen vallásos ember. Mindig azt mondja, hogy a Jó isten majd segít. Nem bírom nézni ahogy szenved. A jobb tüdeje már teljesen elhalt, a mája is nagyon fáj. Hogyan tudok segíteni rajta? Nem bírom elviselni, hogy ennyire szenved. A világ legjobb édesapja, mindig másokon segített, önzetlen, jólelkű. Miért történik ez vele???


9. Joc 2010. 03. 06. 19:20:48
Rákbetegek fóruma
Igen, Edina, epét, a leállt bélműködés miatt.
A 10. napon ma végre volt széklet, 100%, hogy a tegnap beadott Relistor injekció segített nekünk, amiről írtam. Az a gáz, hogy nincs több a kórházban belőle és darabja 10000 Ft és 48 óránként kéne használni.

Ma meg a Durogesic tapaszát 150mg-osra emelték "csak úgy", nyilván, hogy a kórházat elhagyva gyorsan még jobban megálljanak a belek és beinduljon a hányás és pár nap alatt kiszáradással és éhenhalással itthon meghaljon. Ők mossák kezeiket, a csodainjekcióval csináltak székletet, rá tudják írni a zárójelentésre (fürjtojásnyit). És azt is ráírhatják, hogy emelték a tapasz adagját. Ami pedig jó ürügy nekik a bentfektetést elszámolni.

Dica50: mi gyomordaganattal kezdtük 2006-ban, 15 évnyi savlekötő szedés után. Sajnos azonnal műtét lett, én a Preventa csökkentett deutérium tartalmú vizes kúrára vízre szavaztam volna helyette, állítólag sokkal jobban hat amiatt, hogy a víz érintkezik a gyomorfalon a tumorral.
Nem tudom, mindenesetre nehéz és bátor döntés felvállalni az operáció helyett.


10. Joc 2010. 03. 04. 19:54:24
Rákbetegek fóruma
Hát, szomszéd ágyon egy Úr csontrákkal rég óta 200mg-os Durogesic-kel elvan, receptre írat olcsón Laevolac-ot, Neki azt vált be és van széklete. Nekünk a kifejezett kérésemre a dokinőnk beszerzett egy injekciót amerikából, ingyenes felajánlásként valamelyik gyógyszergyártótól, nem tudom a nevét, az állítólag semlegesíti x időre a fentanyl tapaszok székletfogó hatását. Csak időközben az az injekció elfelejtődött, eltűnt, gondolom az elmúlt két hétben odaadta másnak (mellesleg 20000 Ft egy adag). Felírom a bűnlajstromra, ha egyszer megírom a történetünket egy blogban :-(

Panna: szerintem is elhamarkodott döntés volt Apámat elkezdeni tapaszozni 4 hónappal ezelőtt. 150 mg Contramal volt még "csak" a napi max. adagja. Levetetném lassan szívem szerint, de már nem bírná azt hiszem a leszokás mellékhatásait is elviselni. Sztómába se mernek benyúlni, kiszedni belőle a salakot. És melyik fájdalomambulancia vagy orvos vállalná be kezelőorvos ellenében a tapaszról leszoktatást. Elnézést, mára is kipanaszkodtam magam.

Szóval nagyon óvatosan és fenntartással a tapasszal, mert egy leállt anyagcsere mindent felborít. Relatíve fejlett technika ez a fajta lassú ütemezett felszívódású szintetikus ópiát, de jobb résen lenni, baj lehet a székletürítéssel.


11. Panna 2010. 03. 04. 12:34:43
Rákbetegek fóruma
Kedves Joc,

sajnálom, hogy ilyen Édesapád ilyen rossz állapotban van. Csak annyit tudok hozzátenni, hogy Apukám is csontrákos és már morfinos tapaszt (talán Durogesic a neve) kapott, szintén leállt a bélműködése és ettől fokozottan rosszul érezte magát. Szerencsére neki még volt annyi életereje és elszántsága, hogy leszedte a tapaszt egy idő után és közölte, nem hajlandó használni. Így is napokig küzdöttünk a "végeredményért", végül kihívtunk egy orvos ismerőst és Ő szedte ki belőle... Azóta az emésztése rendben van és csak általános fájdalomcsillapítókat hajlandó szedni.
Kitartást és hitet a gyógyulásra!


12. Ildika 2010. 02. 08. 11:21:42
Rákbetegek fóruma
Szeretnék felajánlani gyógyszereket ingyen, mert sajnos nekünk már nincsen rá szükségünk..
Tiasen20.0mg( 6db), Durogesic100qg/h(3db) , Cercular, adimet850mg, dicynone 250.0/mg, diclac,
contramal cseppek100/mg
Ingyen felajánlom, nem kérek érte pénzt, postaköltséget sem!!
Ildikó
k.ildika@freemail.hu


13. Panna 2009. 12. 19. 19:02:13
Rákbetegek fóruma
Sziasztok!
Lianida, koszonom a multkori hozzaszolasodat, tovabbi jo egeszseget a ferjednek! Probaltam petroleumot beszerezni, de egyelore csak olyat talaltam, amiben 4% koruli az aromas tartalom, tisztabbat nem sikerul. Ti hol veszitek?
Kerdezni szeretnem, hogy - volt 2006-2007 korul egy Maria nevu hozzaszolo holgy, aki valamilyen csodaszert kapott egy romaniai ismerosetol, amitol jobban lett, pedig mar Durogesic tapaszokon elt (ezt kapja most Apu is), - nem tudja-e valaki, mi volt az a bizonyos "csodaszer"?
Nem hagyom, hogy Apu belehaljon ebbe a rohadek rakba!!!


14. jzs79 2009. 09. 17. 1:50:31
Rákbetegek fóruma
Sziasztok!
Édesapámnak tüdőrákja (laphámrák)van,gerincvelő áttéttel.A tüdőrákra 7 ciklus taxol kemót kapott.A gerincdaganatra palliatívan sugarat.(5 hónapja)
Nagyon nagy fájdalmai voltak a lábában,amit 2x100-as durogesic tapasszal+4x200mg-os tramadolorral próbáltak csökkenteni,kevés sikerrel...nemrég a gerincébe vezettek 1 "csövet",hogy epidurálisan tudják neki adni a fájdalomcsillapítót.Ez sem vált be.
Anyum megkérdezte az orvost,hogy mit lehet még tenni.Ő azt mondta,hogy már csak a vénásan kapott morfiumot tudja adni neki,amitől folyamatosan aludni fog,addig,amíg meghal.Ezt elmondtuk Apumnak,akinek ez egyátalán nem "tetszett".Aznap felraktak neki 2x 35ug/h -s tapaszt(Transtec),ami sokkal kisebb ,mint amit eddig kapott,És nem érez fájdalmat(nem kap mellé gyógyszert sem).Azt mondtuk neki,hogy ez 1 speciális tapasz.
Nem értem ez hogy lehetséges?Növekszik a daganat,és elnyomja azt az ideget,amitől érezte a fájdalmat,esetleg csökken?
Vagy pszhiésen hat neki?


15. lianida 2009. 02. 21. 16:15:57
Rákbetegek fóruma
Sziasztok!
Itta Mária története,mindig van kiút.
Lianida


Maria ( 2006.01.10 20:50:12) (
Megpróbálom elmondani az én történetemet. Talán ezzel tudok segíteni másokon is. Nyolc évvel ezelőtt kezdődött. 1998 májusában. 42 éves voltam akkor.
Iszonyú volt amikor 4 orvos körbe állt, és a pofámba vágták, Magának előrehaladott méhnyak rákja van. /Előtte egy évvel még abszolut negatív volt a citológiai leletem./ Sugárkezelést kaptam, kemot nem, mert állítólag nem volt értelme. Műteni nem tudtak, nem pakoltak ki, mert annyira beszűrődott a hasfalba és a kis medencébe, hogy nem tudták volna maradéktalanul eltávolítani. A mai napig meg van minden női szervem. Kb. nyolc hónapig aránylag jól voltam, aztán hírtelen fogyni kezdtem, iszonyatos fájdalmaim voltak.Szószerint a körmeimmel kapartam a falat az ágy fölött,és közben üvöltöttem. 68 kilóról lefogytam 28 kilóra, a sugártól a beleim is tönkre mentek, stomát tettek az oldalamra. Egy zsákot. Borzalmas volt. A fájdalmaimat morfiummal csillapították. Akkor kezdték először adni a durogesic morfinos tapaszt. (Nagyon drága volt, de hála a Rák Ellenes Ligának, vissza térítette, amíg ingyenes nem lett.) Volt egy betegtársam aki be tudta szerezni nekem a Macskakarmot, ez egy perui gyógynövény akkor még csak külföldről hozták, ma már lehet kapni a gyógyszertárban is. Vibe termék, a neve (Una de Gato)napi 4 kapszulával kezdtem.
Közben egyre rosszabbul lettem. Az orvosok lemondtak rólam. A férjemnek azt mondták készüljön fel, mert 2-3 napom van hátra. Teljes kiszáradás, enni nem tudtam, mindent kihánytam, csak a kapszulát tudtam még be szedni.Mivel még éltem és nem tudtak velem mit kezdeni az orvosok haza adtak.
Magatehetetlenül, őrült fájdalmakkal, egyre nagyobb adag morfiummal,28 kilóval vegetáltam.
Ekkor kaptam egy román szomszédomtól, egy gyógynövényt. Sűrü főzetet kellett belőle főzni, és először csak 5-6 cseppenként naponta 3X inni belőle, majd emelni az adagot. Ma már 2x 1 deci az adagom. Ennek 7 éve. Ez a gyógynövény bárhol meg terem, itt nálunk is. Folyó parton, kukorica között, szőlőhegyen, stb. A nevét nem írom le ide, mert a gyógykönyvek mérgezőként tartják számon. De segítette a gyógyulásom.
Nem sokkal később, kaptam egy gomba fajtát, Kristálygomba a neve. Csak cukros vízzel kell leönteni, pár csepp citrom levet hozzá adni, és érlelni pár napig aztán csak inni korlátlanul, víz helyett. Nagyon finom. Olyan mintha apró gyémántok lennének. Magától szaporodik, idővel tovább lehet adni. Az ebédem amit meg tudtam enni, csupán főtt sárgarépa,meg rántott leves volt, jó fokhagymásan.
Szép lassan hízni kezdtem, nem volt látványos a javulás, de éltem. Két évig tartott a kanosszám, de ma már dolgozom teljesen fel épültem.Jobban nézek ki mint előtte. Igaz az evéssel a mai napig vigyáznom kell, mert bélelzáródási veszély áll fent állandóan. Meg lehet szokni. Semmi nyers zöldség, magvak, gyümölcs,csak húsok, és mindent túl kell főzni. A vitamint meg kapszulába. Napi 1000 mg. C vitamin minden nap, ez elengedhetetlen.
A férjem aljas módon elhagyott, még akkor, amikor magatehetetlen voltam.Itt maradtam egy akkor 12 éves kislánnyal. Ő és a nagyobbik lányom gondoskodtak rólam. A morfinról fél év alatt sikerült leszoknom, nehéz volt de megérte. Ma 50 kiló a súlyom, Ez így jó. A zsák (stoma) még mindig az oldalamon van, de megszoktam, nem látszik. Engem nem zavar. A labor leleteim, a vér marker vizsgálatok, a CT. mind jók. A daganatom visszafejlődött, és a citológiám is negatív.
Én sem hittem volna akkor, amikor a gyerekeimmel arról beszélgettünk, hogy mit szeretnék halgatni a temetésemen, és hogy csakis piros kosztümöt és fekete harisnyát adhatnak rám.


16. Teca 2008. 05. 16. 12:26:36
Rákbetegek fóruma
Szia Santál!

Tegnap írtam neked, remélem megkaptad. Hogy van a
párod?
Ma mielőtt hazaengedték a páromat, mi is kaptunk
egy fájdalomcsillapító tapaszt, ugyanaz a hatóanyaga
mint a Durogesic-nek azt hiszem, csak más a neve.
Majd még jelentkezem, ha nem zavarlak. Szia


17. Santál6o 2008. 05. 06. 9:38:16
Rákbetegek fóruma
Szia Teca!!!!

Próbáljatok fájdalomcsill.tapaszt kérni/Durogesic/a neve.A párom is használja és jó.
Szép napot kívánok Nektek!!!!!!!Santál


18. Cherry31 2008. 03. 08. 9:18:52
Rákbetegek fóruma
Kedves Santál60!

A durogesic tapasz használatával óvatosan kell bánni, mert mivel a hatásmechanizmusa alapján az izom elernyedéséhez vezet, így a tüdő kapacitását is csökkentheti. Az elengedhetetlenül szükséges és elégséges mennyiséget használjátok csak . Mi apósomnál használtuk a tapaszt 2 évig és nagyon bevált és sokszor kiváltottuk egy MIDETON nevű görcsoldóval. Apósom sajnos tele volt áttétekkel 14 évig sikerült harcolnia a betegséggel.

Üdv Cherry31


19. P.zsuzsa 2007. 11. 28. 12:27:48
Rákbetegek fóruma
Sziasztok!Egy hónapja tudtuk meg hogy az apukám,aki 57 éves utolsó stádiumban van.Tüdőrák,csont,vese,nyirokáttétel.Ez valami iszonyat.A korányiba kezelik,kemoterápiát kap,amitől borzasztóan legyengült.Három hete már durogesic tapasza van.Mióta megtudtuk a diagnózist,issza a búzafűlét,c vitamint szed és napi 2 liter kagun vizet megiszik.Ennek ellenére vannak fájdalmai,és alig eszik valamit.Egész napját az ágyban tölti.Egyszerűen már belebetegszünk abba,hogy napról napra gyengül.Meg a tehetetlenségbe.Borzasztóan félek attól,hogy elveszítsük.Anyukám 2 éve halt meg 47 évesen,igaz nem rákban,de egyik napról a másikra.Sokat segít ez az oldal!Erőt egészséget mindenkinek!


20. mááktoev 2007. 11. 14. 11:13:18
Rákbetegek fóruma
EzeMaria (xixi@vivamail.hu / 2006.01.10 20:50:12) (előzmény: 6525) #6528#
Megpróbálom elmondani az én történetemet. Talán ezzel tudok segíteni másokon is. Nyolc évvel ezelőtt kezdődött. 1998 májusában. 42 éves voltam akkor.
Iszonyú volt amikor 4 orvos körbe állt, és a pofámba vágták, Magának előrehaladott méhnyak rákja van. /Előtte egy évvel még abszolut negatív volt a citológiai leletem./ Sugárkezelést kaptam, kemot nem, mert állítólag nem volt értelme. Műteni nem tudtak, nem pakoltak ki, mert annyira beszűrődott a hasfalba és a kis medencébe, hogy nem tudták volna maradéktalanul eltávolítani. A mai napig meg van minden női szervem. Kb. nyolc hónapig aránylag jól voltam, aztán hírtelen fogyni kezdtem, iszonyatos fájdalmaim voltak.Szószerint a körmeimmel kapartam a falat az ágy fölött,és közben üvöltöttem. 68 kilóról lefogytam 28 kilóra, a sugártól a beleim is tönkre mentek, stomát tettek az oldalamra. Egy zsákot. Borzalmas volt. A fájdalmaimat morfiummal csillapították. Akkor kezdték először adni a durogesic morfinos tapaszt. (Nagyon drága volt, de hála a Rák Ellenes Ligának, vissza térítette, amíg ingyenes nem lett.) Volt egy betegtársam aki be tudta szerezni nekem a Macskakarmot, ez egy perui gyógynövény akkor még csak külföldről hozták, ma már lehet kapni a gyógyszertárban is. Vibe termék, a neve (Una de Gato)napi 4 kapszulával kezdtem.
Közben egyre rosszabbul lettem. Az orvosok lemondtak rólam. A férjemnek azt mondták készüljön fel, mert 2-3 napom van hátra. Teljes kiszáradás, enni nem tudtam, mindent kihánytam, csak a kapszulát tudtam még be szedni.Mivel még éltem és nem tudtak velem mit kezdeni az orvosok haza adtak.
Magatehetetlenül, őrült fájdalmakkal, egyre nagyobb adag morfiummal,28 kilóval vegetáltam.
Ekkor kaptam egy román szomszédomtól, egy gyógynövényt. Sűrü főzetet kellett belőle főzni, és először csak 5-6 cseppenként naponta 3X inni belőle, majd emelni az adagot. Ma már 2x 1 deci az adagom. Ennek 7 éve. Ez a gyógynövény bárhol meg terem, itt nálunk is. Folyó parton, kukorica között, szőlőhegyen, stb. A nevét nem írom le ide, mert a gyógykönyvek mérgezőként tartják számon. De segítette a gyógyulásom.
Nem sokkal később, kaptam egy gomba fajtát, Kristálygomba a neve. Csak cukros vízzel kell leönteni, pár csepp citrom levet hozzá adni, és érlelni pár napig aztán csak inni korlátlanul, víz helyett. Nagyon finom. Olyan mintha apró gyémántok lennének. Magától szaporodik, idővel tovább lehet adni. Az ebédem amit meg tudtam enni, csupán főtt sárgarépa,meg rántott leves volt, jó fokhagymásan.
Szép lassan hízni kezdtem, nem volt látványos a javulás, de éltem. Két évig tartott a kanosszám, de ma már dolgozom teljesen fel épültem.Jobban nézek ki mint előtte. Igaz az evéssel a mai napig vigyáznom kell, mert bélelzáródási veszély áll fent állandóan. Meg lehet szokni. Semmi nyers zöldség, magvak, gyümölcs,csak húsok, és mindent túl kell főzni. A vitamint meg kapszulába. Napi 1000 mg. C vitamin minden nap, ez elengedhetetlen.
A férjem aljas módon elhagyott, még akkor, amikor magatehetetlen voltam.Itt maradtam egy akkor 12 éves kislánnyal. Ő és a nagyobbik lányom gondoskodtak rólam. A morfinról fél év alatt sikerült leszoknom, nehéz volt de megérte. Ma 50 kiló a súlyom, Ez így jó. A zsák (stoma) még mindig az oldalamon van, de megszoktam, nem látszik. Engem nem zavar. A labor leleteim, a vér marker vizsgálatok, a CT. mind jók. A daganatom visszafejlődött, és a citológiám is negatív.
Én sem hittem volna akkor, amikor a gyerekeimmel arról beszélgettünk, hogy mit szeretnék halgatni a temetésemen, és hogy csakis piros kosztümöt és fekete harisnyát adhatnak rám.
Kinevettük a halált, és nekünk volt igazunk.
Megjártam a poklot, ma itt a menyország. Nem adtam fel, végig, amikor tiszta volt a tudatom, kínok között is bolondoztunk, hiszen nem mutathattam, hogy mennyire szenvedek. Nem akartam senkit sírni látni. Röviden ennyi, tudnék még mesélni, de a lényeg itt van. Köszönöm ha elolvassátok. Ha kérdezni akartok irjatok, vagy itt, vagy az E-mail cimre. Maria
n a Fórumon olvastam, remélem segít....


21. N 2007. 10. 08. 11:50:16
Rákbetegek fóruma
Kedves Sz.né Kati!
Korábban olvastam hogy férjed Durogesic tapaszt kapott fáldalomcsillapításra és utána besárgult. Váltottatok fájdalomcsillapítót? Mit mondtak az orvosok?
Nekünk kb 2 hete írták fel, a szemfehérje kezd sárgulni és teljes étvágytalanság jellemző.Kábultság és gyomor panaszok is.
Írd meg légyszíves ti mit csináltatok?
Az orvosnak jeleztük, szerinte nem a tapasz.De annyira együtt jöttek a tünetek!
Köszi:N


22. Sz.-né Kati 2007. 09. 22. 15:19:49
Rákbetegek fóruma
Hajni!
Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültetek, sajnos nekünk is fel kell készülni a legrosszabbra,ha csak valami csoda nem történik. Igaz az én férjemet nem lesz nehéz emelgetni, szegény már csont-bőr.
Írod, hogy a fájdalmát nem tudják enyhíteni. A Durogesic-tapaszt használjátok-e? Férjemnek szept.elején felírták, a használata után nemsoká besárgult, talán a a májáról, mert az is beteg.
Érdekelne, hogy Ti, vagy más betegeknek milyen hatása van a tapasznak.
Válaszotokat köszönöm.
Kati


23. Rózsa 2007. 04. 01. 21:52:43
Rákbetegek fóruma
Új vagyok ezen a fórumon.Erdélyből írok, édesanyámat egy éve műtötték vesedaganattal eltávolítva a bal veséjét.Ezenkívül áttétje van a második csigolyánál ami nem műthető.Sajnos már a mozgásában is korlátozott. Egy hónapja issza a cod teát,4hónapja szedi a hunza barack kapszulát és issza a nono juice italt napi 30 ml.Már egy fél éve folyamatosan fájdalomcsillapításként Durogesic tapaszt is használ( a legnagyobb dózisban).Az orvosok teljesen lemondtak róla,csak kimondottan a természetgyógyászati dolgokban bízhatunk,teljesen a család kezeli már közel öt hónapja.Jó lenne ha valakinek lenne még ötlete hogy mit tehetnénk a gyógyulásáért.


24. lianida 2007. 01. 10. 20:26:21
Rákbetegek fóruma
Itt az a beírás amit igértem.

Maria ( 2006.01.10 20:50:12) (előzmény: 6525) #6528#

Megpróbálom elmondani az én történetemet. Talán ezzel tudok segíteni másokon is. Nyolc évvel ezelőtt kezdődött. 1998 májusában. 42 éves voltam akkor.
Iszonyú volt amikor 4 orvos körbe állt, és a pofámba vágták, Magának előrehaladott méhnyak rákja van. /Előtte egy évvel még abszolut negatív volt a citológiai leletem./ Sugárkezelést kaptam, kemot nem, mert állítólag nem volt értelme. Műteni nem tudtak, nem pakoltak ki, mert annyira beszűrődott a hasfalba és a kis medencébe, hogy nem tudták volna maradéktalanul eltávolítani. A mai napig meg van minden női szervem. Kb. nyolc hónapig aránylag jól voltam, aztán hírtelen fogyni kezdtem, iszonyatos fájdalmaim voltak.Szószerint a körmeimmel kapartam a falat az ágy fölött,és közben üvöltöttem. 68 kilóról lefogytam 28 kilóra, a sugártól a beleim is tönkre mentek, stomát tettek az oldalamra. Egy zsákot. Borzalmas volt. A fájdalmaimat morfiummal csillapították. Akkor kezdték először adni a durogesic morfinos tapaszt. (Nagyon drága volt, de hála a Rák Ellenes Ligának, vissza térítette, amíg ingyenes nem lett.) Volt egy betegtársam aki be tudta szerezni nekem a Macskakarmot, ez egy perui gyógynövény akkor még csak külföldről hozták, ma már lehet kapni a gyógyszertárban is. Vibe termék, a neve (Una de Gato)napi 4 kapszulával kezdtem.
Közben egyre rosszabbul lettem. Az orvosok lemondtak rólam. A férjemnek azt mondták készüljön fel, mert 2-3 napom van hátra. Teljes kiszáradás, enni nem tudtam, mindent kihánytam, csak a kapszulát tudtam még be szedni.Mivel még éltem és nem tudtak velem mit kezdeni az orvosok haza adtak.
Magatehetetlenül, őrült fájdalmakkal, egyre nagyobb adag morfiummal,28 kilóval vegetáltam.
Ekkor kaptam egy román szomszédomtól, egy gyógynövényt. Sűrü főzetet kellett belőle főzni, és először csak 5-6 cseppenként naponta 3X inni belőle, majd emelni az adagot. Ma már 2x 1 deci az adagom. Ennek 7 éve. Ez a gyógynövény bárhol meg terem, itt nálunk is. Folyó parton, kukorica között, szőlőhegyen, stb. A nevét nem írom le ide, mert a gyógykönyvek mérgezőként tartják számon. De segítette a gyógyulásom.
Nem sokkal később, kaptam egy gomba fajtát, Kristálygomba a neve. Csak cukros vízzel kell leönteni, pár csepp citrom levet hozzá adni, és érlelni pár napig aztán csak inni korlátlanul, víz helyett. Nagyon finom. Olyan mintha apró gyémántok lennének. Magától szaporodik, idővel tovább lehet adni. Az ebédem amit meg tudtam enni, csupán főtt sárgarépa,meg rántott leves volt, jó fokhagymásan.
Szép lassan hízni kezdtem, nem volt látványos a javulás, de éltem. Két évig tartott a kanosszám, de ma már dolgozom teljesen fel épültem.Jobban nézek ki mint előtte. Igaz az evéssel a mai napig vigyáznom kell, mert bélelzáródási veszély áll fent állandóan. Meg lehet szokni. Semmi nyers zöldség, magvak, gyümölcs,csak húsok, és mindent túl kell főzni. A vitamint meg kapszulába. Napi 1000 mg. C vitamin minden nap, ez elengedhetetlen.
A férjem aljas módon elhagyott, még akkor, amikor magatehetetlen voltam.Itt maradtam egy akkor 12 éves kislánnyal. Ő és a nagyobbik lányom gondoskodtak rólam. A morfinról fél év alatt sikerült leszoknom, nehéz volt de megérte. Ma 50 kiló a súlyom, Ez így jó. A zsák (stoma) még mindig az oldalamon van, de megszoktam, nem látszik. Engem nem zavar. A labor leleteim, a vér marker vizsgálatok, a CT. mind jók. A daganatom visszafejlődött, és a citológiám is negatív.
Én sem hittem volna akkor, amikor a gyerekeimmel arról beszélgettünk, hogy mit szeretnék halgatni a temetésemen, és hogy csakis piros kosztümöt és fekete harisnyát adhatnak rám.
Kinevettük a halált, és nekünk volt igazunk.
Megjártam a poklot, ma itt a menyország. Nem adtam fel, végig, amikor tiszta volt a tudatom, kínok között is bolondoztunk, hiszen nem mutathattam, hogy mennyire szenvedek. Nem akartam senkit sírni látni. Röviden ennyi, tudnék még mesélni, de a lényeg itt van. Köszönöm ha elolvassátok. Ha kérdezni akartok irjatok, vagy itt, vagy az E-mail cimre. Maria


25. Maria 2006. 01. 10. 20:50:12
Rákbetegek fóruma
Megpróbálom elmondani az én történetemet. Talán ezzel tudok segíteni másokon is. Nyolc évvel ezelőtt kezdődött. 1998 májusában. 42 éves voltam akkor.
Iszonyú volt amikor 4 orvos körbe állt, és a pofámba vágták, Magának előrehaladott méhnyak rákja van. /Előtte egy évvel még abszolut negatív volt a citológiai leletem./ Sugárkezelést kaptam, kemot nem, mert állítólag nem volt értelme. Műteni nem tudtak, nem pakoltak ki, mert annyira beszűrődott a hasfalba és a kis medencébe, hogy nem tudták volna maradéktalanul eltávolítani. A mai napig meg van minden női szervem. Kb. nyolc hónapig aránylag jól voltam, aztán hírtelen fogyni kezdtem, iszonyatos fájdalmaim voltak.Szószerint a körmeimmel kapartam a falat az ágy fölött,és közben üvöltöttem. 68 kilóról lefogytam 28 kilóra, a sugártól a beleim is tönkre mentek, stomát tettek az oldalamra. Egy zsákot. Borzalmas volt. A fájdalmaimat morfiummal csillapították. Akkor kezdték először adni a durogesic morfinos tapaszt. (Nagyon drága volt, de hála a Rák Ellenes Ligának, vissza térítette, amíg ingyenes nem lett.) Volt egy betegtársam aki be tudta szerezni nekem a Macskakarmot, ez egy perui gyógynövény akkor még csak külföldről hozták, ma már lehet kapni a gyógyszertárban is. Vibe termék, a neve (Una de Gato)napi 4 kapszulával kezdtem.
Közben egyre rosszabbul lettem. Az orvosok lemondtak rólam. A férjemnek azt mondták készüljön fel, mert 2-3 napom van hátra. Teljes kiszáradás, enni nem tudtam, mindent kihánytam, csak a kapszulát tudtam még be szedni.Mivel még éltem és nem tudtak velem mit kezdeni az orvosok haza adtak.
Magatehetetlenül, őrült fájdalmakkal, egyre nagyobb adag morfiummal,28 kilóval vegetáltam.
Ekkor kaptam egy román szomszédomtól, egy gyógynövényt. Sűrü főzetet kellett belőle főzni, és először csak 5-6 cseppenként naponta 3X inni belőle, majd emelni az adagot. Ma már 2x 1 deci az adagom. Ennek 7 éve. Ez a gyógynövény bárhol meg terem, itt nálunk is. Folyó parton, kukorica között, szőlőhegyen, stb. A nevét nem írom le ide, mert a gyógykönyvek mérgezőként tartják számon. De segítette a gyógyulásom.
Nem sokkal később, kaptam egy gomba fajtát, Kristálygomba a neve. Csak cukros vízzel kell leönteni, pár csepp citrom levet hozzá adni, és érlelni pár napig aztán csak inni korlátlanul, víz helyett. Nagyon finom. Olyan mintha apró gyémántok lennének. Magától szaporodik, idővel tovább lehet adni. Az ebédem amit meg tudtam enni, csupán főtt sárgarépa,meg rántott leves volt, jó fokhagymásan.
Szép lassan hízni kezdtem, nem volt látványos a javulás, de éltem. Két évig tartott a kanosszám, de ma már dolgozom teljesen fel épültem.Jobban nézek ki mint előtte. Igaz az evéssel a mai napig vigyáznom kell, mert bélelzáródási veszély áll fent állandóan. Meg lehet szokni. Semmi nyers zöldség, magvak, gyümölcs,csak húsok, és mindent túl kell főzni. A vitamint meg kapszulába. Napi 1000 mg. C vitamin minden nap, ez elengedhetetlen.
A férjem aljas módon elhagyott, még akkor, amikor magatehetetlen voltam.Itt maradtam egy akkor 12 éves kislánnyal. Ő és a nagyobbik lányom gondoskodtak rólam. A morfinról fél év alatt sikerült leszoknom, nehéz volt de megérte. Ma 50 kiló a súlyom, Ez így jó. A zsák (stoma) még mindig az oldalamon van, de megszoktam, nem látszik. Engem nem zavar. A labor leleteim, a vér marker vizsgálatok, a CT. mind jók. A daganatom visszafejlődött, és a citológiám is negatív.
Én sem hittem volna akkor, amikor a gyerekeimmel arról beszélgettünk, hogy mit szeretnék halgatni a temetésemen, és hogy csakis piros kosztümöt és fekete harisnyát adhatnak rám.
Kinevettük a halált, és nekünk volt igazunk.
Megjártam a poklot, ma itt a menyország. Nem adtam fel, végig, amikor tiszta volt a tudatom, kínok között is bolondoztunk, hiszen nem mutathattam, hogy mennyire szenvedek. Nem akartam senkit sírni látni. Röviden ennyi, tudnék még mesélni, de a lényeg itt van. Köszönöm ha elolvassátok. Ha kérdezni akartok irjatok, vagy itt, vagy az E-mail cimre. Maria(1. lap)

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
eXTReMe Tracker