Köszöntő

 INFORMÁCIÓ
 Orvos/Partner adatbázis
 Partnereink publikációi
 Partnereink közleményei
 Gyógyforrás (linkajánló)
 Folyóirat
 Ügyeletfigyelő
 Partner WEB felületek
 Partner termékkatalógus
 Pályázatok
 Rendezvények
 Továbbképzések
 Egyéb

 KOMMUNIKÁCIÓ

 Egészségnevelő programok
 Fórum
 Aktuális
 Lakossági tanfolyamok
 Állás
 Keres-Kínál

 SZOLGÁLTATÁSAINK
 Partner-szolgáltatók
 Kiadványok
 Hírlevél
 GYIK
 
Magyar English Deutsch
 
Ügyfélszolgálat:
 MiM-Net Innovációs Kft.
 5000 Szolnok
 József Attila út 83.
 Telefax: +36 (56) 999-460
 E-mail: info@mimnet.hu
 
Archívum
Impresszum


Partnerereink publikációi

Kondi Bt. - termékismertetők

Kondi Bt. 2007. 11. 20.

A készülék rendeltetése és alkalmazási területei

A COLO-SAN kolon-hidroterápiás készülék egy nagy biztonsággal alkalmazható vastagbélkezelő berendezés, melynek a mindennapi orvosi praxisban éppúgy fontos szerep jut, mint a komplementer medicina területén. A készülék alkalmas különböző indikációs esetekben a kolon teljes hosszának tisztítására (pl. műtéti előkészítés, eszközös vizsgálatok előtti tisztítás, divertikulózis, detoxikálás), valamint különböző gyógyszerek és fitoterápiás hatóanyagok bélbejuttatására (pl. kólitiszek).

A készülék különleges biztonsági szeleppel rendelkezik, amely megakadályozza, hogy az előírtnál nagyobb intralumináris nyomás léphessen fel a vastagbélben, így a kezelések minimális szövődmény-veszéllyel végezhetők. Ez egyben kiterjeszti a kolon-hidroterápia hagyományos indikációs körét is, nagyobb mozgásszabadságot engedve a terapeutának.

Ugyancsak a biztonságosabb kezelést teszi lehetővé, hogy a berendezés a legmodernebb mikroprocesszoros vezérléssel működik és e szabályozás bizonyos paraméterek esetén letiltja a gép működését, ezzel pl. megakadályozhatjuk, hogy véletlenül túl meleg (40 oC feletti), vagy túl hideg (25 oC alatti) folyadékkal történjen a beöntés. A fóliatasztatúrával megvalósított kezelőszervek könnyű kezelhetőséget, korszerű megjelenést, könnyű tisztíthatóságot biztosítanak. A mikroprocesszoros felépítés garantálja a nagy megbízhatóságú működést, valamint a teljes üzembiztonságot. A készülékbe csak kis feszültség érkezik a külön dobozba épített tápegységből.

A kezeléseket végezhetjük a tartályban folyamatosan utántöltő hálózati csapvízzel, mely ózonizálható ill. adalékokkal egészíthető ki (meleg beöntés); végezhetjük reduktoron átfolyó csapvízzel - ez alkalmazható bélfaltornára (hideg beöntés); és végezhetjük a 2,5 literes beépített tartály feltöltésével - a készülék tetején található nyíláson történhet a feltöltés - gyógynövény-forrázatokkal. Mivel nem tudjuk, hogy a tartályban mennyi folyadék van, ezért ajánlatos a tartályt kiüríteni (lásd. később!), a gyógynövény-forrázatokat beleönteni és utána feltölteni vízzel. A készülék oldalán található keverőcsappal szabályozhatjuk a készülékbe folyó víz hőmérsékletét. Mivel a vízforrások hőmérséklete változó az első üzembehelyezéskor ki kell próbálni a keverőcsap megfelelő beállítását.

Tartozékok

• 1 db hálózati tápegység
• 1 db vékony cső (levegő/ózon)
• 1 db zöld-sárga földelő kábel
• 1 db vastag átmosócső
• 1 db vastag cső a lefolyóhoz
• 1 db M5x10 mm csavar


A készülék rendeltetése

A modern elektroterápiás gyógyászat egyik nélkülözhetetlen eszköze az ún. középfrekvenciás elektromos ingerterápia, melynél az alacsonyfrekvenciás ingeráram a középfrekvenciás áramok interferenciájakor jön létre. Ez az interferencia a 4000 Hz-es vivőfrekvenciának köszönhetően a szövetek mélyebb rétegeiben is ki tud alakulni, ezért kiválóan alkalmas mélyszöveti ingerlésre.
Az INTERSTIM készüléknél az interferenciás áramok széles határok közötti változtathatósága számos indikáció hatásos kezelését teszi lehetővé, melynek hatását fokozni tudjuk az ún. dinamikus vektor üzemmód alkalmazásával is, mert ekkor az interferenciás áram nagyobb területen oszlik el.

A készülékben két különböző csatorna (A és B) működik, melyek árama külön szabályozható nullától 60 mA-ig!

lkalmazási területek

• fájdalomcsillapítás (reumatikus megbetegedések és perifériás idegek neuritise esetén)
• migrén kezelése
• iontoforézis
• mélységi vérellátás fokozása
• mélyhatású izomgimnasztika
• zsírszövetek kozmetológiai csökkentése

Tartozékok

• 1 db 3-pólusú kezelőkábel
• 2 db 4-pólusú kezelőkábel
• 8 db 50 x 50 mm átmérőjű gumielektróda, vilada-tasakkal
• 4 db 50 x 100 mm méretű gumielektróda, vileda-tasakkal


A készülék rendeltetése

A Microstim® KLM 500 készüléket a keringési rendellenességek javítására fejlesztettük ki. Ez valójában egy speciális fizikoterápiás készülék. A test egészséges állapotában a sejtek - a jó vérkeringés révén - elegendő mennyiségű oxigént kapnak. Keringési rendellenességek esetén viszont ennek az ellenkezője áll fenn.
A terápia célja tehát a következő: a sejtek számára nélkülözhetetlen tápanyagokat és oxigént eljuttatni az elzáródott területekre.

Az érszűkület az egyik legsúlyosabb betegség. Érszűkület keletkezhet, mint önálló megbetegedés, de lehet más betegségnek a szövődménye is. A hagyományos gyógykezelések eredményessége az érszűkület gyógyításában igen korlátozott. Az érsebészet a műthető nagyságú ereket tudja pótolni, de a hajszálerek elzáródásaival nem tud mit kezdeni.

A módszer lényege

A készülék speciális hullámokat állít elő, melyeket ultrahangos gél segítségével vihetünk be a beteg testébe.
A Microstim® által előállított hullámok olyan tartományban vannak, mellyel a teljes testet át tudjuk pásztázni, így különböző mélységű rétegekben megfelelő intenzitással hatnak a szövetekre.
A Microstim® által előállított és a kezelőfej segítségével bevitt hullámokkal a kollaterális keringést tudjuk javítani.

Kétféle üzemmódja van a műszernek:
• Széles sávú (WIDE BAND THERAPY)
• Alacsony sávú (LOW BAND THERAPY)

Tartozékok

• 1 db kezelőfej
• 1 db hőmérő
• 1 db 4 cm széles tépőzáras gumiszalag
• 1 db 10 cm széles tépőzáras gumiszalag
• 1 tubus ultrahangos gél


A készülék rendeltetése

A NERVOSTIM KLM 200B olyan ingerterápiás készülék, amely az orvosi gyakorlatban leginkább bevált galvánáramot és szelektív egyenáramú ingeráramokat szolgáltat.
Széleskörű felhasználását a szelektív ingeráramok többfokozatú állíthatósága biztosítja.

A készülék a legmodernebb mikroprocesszoros vezérléssel működik. A fóliatasztatúrával megvalósított kezelőszervek könnyű kezelhetőséget, korszerű megjelenést és könnyű tisztíthatóságot biztosítanak. A mikroprocesszoros felépítés garantálja a nagy megbízhatóságú működést, valamint a teljes üzembiztonságot. Többek között ilyen a kimenő áram figyelés, amely csak akkor engedélyezi a kezelőáramot, ha az elektródák teljes terjedelmükben felfekszenek a kezelendő felületen és a közti anyag (vileda-tasak) elegendően nedves.

A készülék programozható. A beprogramozott kezelési időt a galvánáramnál, valamint szelektív ingeráramnál a hullámformát, az impulzus- és szünetidőt "nem felejti el".

Alkalmazási területek

A NERVOSTIM KLM 200B szolgáltat:

• egyenáramot: melynek segítségével különböző galván-kezelések végezhetők el, mint például iontoforézis, elektrolízis, elektroforézis.
Indikációk: fájdalomcsillapítás, gyógyszerbevitel, vérkeringés javítása, törés esetén csontosodás gyorsítása

• szelektív ingeráramokat: melyek elsősorban izom-mozgatásra szolgálnak, izmok utókezelésére, főleg izmok és idegek sérülése után. A széles határok között beállítható jellemzők eredményeképpen a ténylegesen kezelni kívánt izmok és izomcsoportok mozgatása válik lehetővé.
Indikációk: degenerált és sorvadt izom ingerlése, műtét utáni izomrehabilitáció, bénulások kezelése

A fenti kezelések otthon is elvégezhetők, mivel a készülék programozható.

Tartozékok

• 2 db 50 x 50 mm átmérőjű gumielektróda, vileda-tasakkal
• 2 db 50 x 100 mm méretű gumielektróda, vileda-tasakkal
• 2 db kezelőkábel
• 2 db tépőzáras gumiszalag


A készülék rendeltetése

A NERVOSTIM KLM 200 olyan ingerterápiás készülék, amely az orvosi gyakorlatban leginkább bevált galvánáramot, diadinamikus áramformákat, szelektív egyenáramú ingeráramokat, valamint TENS-hullámokat szolgáltat.
Széleskörű felhasználását a szelektív ingeráramok többfokozatú állíthatósága biztosítja.

A készülékben TENS-hullámfomák is vannak!

A készülék a legmodernebb mikroprocesszoros vezérléssel működik. A fóliatasztatúrával megvalósított kezelőszervek könnyű kezelhetőséget, korszerű megjelenést és könnyű tisztíthatóságot biztosítanak. A mikroprocesszoros felépítés garantálja a nagy megbízhatóságú működést, illetve lehetőséget teremt a felhasználó saját igényének megfelelő további jelalakok biztosítására minimális többletköltséggel, igen rövid idő alatt.

Alkalmazási területek

A NERVOSTIM KLM 200 szolgáltat:

• egyenáramot: melynek segítségével különböző galván-kezelések végezhetők el, mint például iontoforézis, elektrolízis, elektroforézis.
Indikációk: fájdalomcsillapítás, gyógyszerbevitel, vérkeringés javítása, törés esetén csontosodás gyorsítása.

• diadinamikus áramokat (modulált alacsonyfrekvenciás áramok) melyek számos betegség kezelésénél nyújtanak jó és gyors eredményt.
Indikációk: főleg neuralgiás jellegű betegségek (pl. isialgia, lumbago, radiculitis), posttraumatikus és gyulladásos állapotok, csomós visszértágulatok, migrén, izomgörcsök és izomgyengeségek. Lehetőség van arra is, hogy galvánáramra "ültessük" a kiválasztott váltakozó áramot, így a fájdalomérzet jelentősen csökkenthető.

• szelektív ingeráramokat: melyek elsősorban izom-mozgatásra szolgálnak, izmok utókezelésére, főleg izmok és idegek sérülése után. A széles határok között beállítható jellemzők eredményeképpen a ténylegesen kezelni kívánt izmok és izomcsoportok mozgatása válik lehetővé.
Indikációk: degenerált és sorvadt izom ingerlése, műtét utáni izomrehabilitáció, bénulások kezelése.

Tartozékok

• 2 db 50 x 50 mm gumielektróda, vileda-tasakkal
• 2 db 50 x 100 mm méretű gumielektróda, vileda-tasakkal
• 2 db 100 x 120 mm méretű gumielektróda, vileda-tasakkal
• 1 db kétpólusú kezelőkábel


A készülék rendeltetése

A SONOSTIM KLM 201 korunk ultrahangterápiás követelményeit maximálisan kielégítő készülék, amely folyamatos, ill. két különböző impulzus üzemű ultrahangbevitelre alkalmas 2 W/cm2 intenzitás értékig.

Az automatikus dózisadagolás segítségével a páciens a kezelési idő nagyságától függő teljes ultrahangdózist megkapja. Az esztétikus, vízálló kivitelű marokfejek víz alatti kezelést is lehetővé tesznek. A fóliatasztatúrával megvalósított kezelőszervek könnyű kezelhetőséget, korszerű megjelenést, könnyű tisztíthatóságot biztosítanak. A mikroprocesszoros felépítés garantálja a mindenkori nagy megbízhatóságú működést, és a készülék folyamatos öntesztelését.

A készülékhez egyszerre csatlakoztatható mindkét kezelőfej, melyek közül az előlapon lévő BIG/SMALL-gombbal választhat.

Alkalmazási területek:

• Izületi bántalmak: sérülés, krónikus izületi gyulladás, rögzítés, arthrosis
• Izombántalmak: izomhúzódások, kötőszöveti gyulladások
• Ínpanaszok: íngyulladás, ínhüvelygyulladás
• Idegsérülések: ideggyökérgyulladás, ideggyulladás, idegfájdalom, végtagok fantomfájdalma, övsömör fájdalom
• Bőrpanaszok: keloid kezelése, sceleroderma kezelése
• Gyógyszerbevitel

Az alábbi területek nem tehetők ki ultrahang hatásnak:

• agy, gerincvelő
• szem
• szív, pacemaker körüli terület
• nagyobb belső szervek (pl. máj, lép, petefészek, tüdő)
• véredények, visszértágulatok
• epiphysis-zónák gyerekeknél
• rákos daganatok
• paravertebralis, a C3 szegmenstől lefelé

Tartozékok

• 1 db kisméretű ultrahangos kezelőfej
• 1 db nagyméretű ultrahangos kezelőfej


A készülék rendeltetése

A VACUSTIM KLM 203 olyan vákuum-terápiás készülék, melyhez a Nervostim KLM 200, a Nervostim KLM 200B, az Interstim KLM 202 és más ingerterápiás, ill. interferenciás készülékek csatlakoztathatók.
A VACUSTIM segítségével az elektródák felhelyezése vákuum-szívással praktikusabban és gyorsabban végezhető el.
A készüléket egy formatervezett dobozba építve tetszetős kivitelben alkottuk meg.
Mechanikus masszázs céljára is alkalmazható, mellyel a kezelt terület vérellátása nagymértékben fokozható.

Tartozékok

• 4 db 7,5 cm átmérőjű gumiharang aranyozott szerelvénnyel
• 4 db 5 cm átmérőjű szivacspogácsa
• 4 db vákumos összekötő kábel
• 1 db négypólusú összekötőkábel
• 1 db (kb. 50 cm-es) PVC-cső a túlfolyóhoz


Kondi Bt.

vissza

 

Regisztrált felhasználók belépő felülete
 Név:
 Jelszó:

MiM - Medical Info Media
A WEB-lapon megjelenő információk nem pótolják az orvosi vizsgálatokat, a szükséges beavatkozásokat, az alkalmazható terápiák hatékonyságát.
MiM
-->